2019-06-19 nap bejegyzései

(2870) Gondolatok apák napján

Tibor bá’ online

 

Az Australia’s Breakthrough National Center for Climate Restoration néhány napja közzé tett egy jelentés, aminek lényege, hogy az emberi civilizáció 2050-ben összeomolhat. Nem tudni miért, de a nyugati MSM felkapta, amit természetesen a magyar szajha média lelkesen átvett. Miközben sok tucat klímakutató munkáját látványosan negligálják. Ez viszont most milliókhoz eljutott. Az alábbiakban közzéteszem egy 30 éves apa gondolatait apák napja alkalmából.

A klímaváltozással kapcsolatos hírek ma már szinte háttér zajnak foghatók fel, ami után minden úgy megy tovább, mintha normális lenne a világ, miközben a helyzet aggasztó. A legújabb, Ausztráliából érkező jelentés szerint az emberi civilizáció a közeljövőben összeomolhat. Közeljövő? Számszerűsítve 2050-re gondolnak. A fogalmazásuk szerint „igen valószínű, hogy az emberi civilizációnak a végére érünk.”

Donald Trump és a tudományt cáfoló csapata akkorra már rég a föld alatt lesz, de én csak 30 vagyok, így még nem fogom elérni a nyugdíj korhatárt. És fogalmam sincs, hogy érdemes-e takarékoskodni arra az időre. De nem ez az igazi baj, ami kétségbe ejt, hogy két éves kislányom alig fogja elérni az én jelenlegi koromat.

Minden perce után, amit a totyisommal eltöltök, megragad a félelem, mert nem tudom, mit hoz a jövő.

Ma reggel majdnem beleremegtem, amikkor búcsúzáskor átölelt, és azt kérte, hogy fejezzem be annak a müzlinek az elfogyasztását, amit ő otthagyott.

Előző este, bár fáradt voltam, mesét olvastam neki, hogy meghosszabbítsam a kellemes napok számát mielőtt rádöbben, hogy milyen világ veszi körül.

A végén megmondtam a feleségemnek mi a bajom, aki bevallotta, hogy ő éppen így van vele. „Amikor fürdetem” árulta el nőm, ”azon tűnődöm nem fogok-e egy nap irigykedve visszaemlékezni mennyi víz állt rendelkezésünkre.”

De nem vagyunk egyedül, felmérések szerint a fiatal felnőttek egy harmada nevezi meg a klímaváltozást, ami miatt tartózkodnak a gyerekvállalástól.

Ennél sokkal rosszabb, hogy a politikusok szégyen nélkül az összeomlás mellé álltak. A Trump adminisztráció ellazította a szennyezés csökkentést, cenzúrázza a klímakutatást, és 20 év  börtönnel fenyegetik a csővezeték kiépítésének megzavarását.

Közben százezer számra iskolások nem hajlandók belépni az iskolába, tüntetnek a jövőjük miatt. Európában a parlamenti szavazásnál hatalmas Zöld előretörés történt. Amikor az ártatlan gyermekemre nézek, hálát érzek ezen embereknek, és Apák napra megajándékozom magam azzal, hogy csatlakozok hozzájuk. Ha te is itt leszel még 30 év múlva, csatlakozz te is.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________