2019-06-11 nap bejegyzései

(2862) Ebola járvány

Tibor bá’ online

 

A WHO négy napja (2019.06.07.) jelezte, hogy a Kongóban dúló Ebola járvány nem húzódik vissza és a világ összes országának készen kell állni a járvány globális kitörésére. Akkor nézzük a kongói helyzetet!

Az ábrán fel van tüntetve a Kongóban elforduló Ebola betegek száma hetes felbontásban 2018.08.08. és 2019.06.05. között. Látható, hogy minden erőfeszítés ellenére az esetek száma nem hogy nem csökken, de folyamatosan növekszik. Miközben százak hagyják el hazájukat és jelentkeznek bevándorlónak az USA-ban és Európában. Megjegyzendő, hogy a világ Ebola vírus elleni vakcina készlete mindössze 130 ezer darab.

Két napja Robert Redfield a CDC igazgatója (Betegség Megelőző és Gyógyító Központ) az Amerikai Kongresszus előtt a következőket mondta: Az országoknak fel kell készülni, hogy ez a járvány el fog terjedni az egész világon.

Szerintetek a magyar egészségügy tud róla?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________