(1986) Hazudunk éjjel, hazudunk nappal

VIP.145.

 

k136Az emberi érvényesülés egyik silány eszköze a hazugság. Azért silány, mert többet fizetünk érte, mint amennyit ér. A jól ismert mondás szerint a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Más aforizma szerint a hazug ember büntetése, hogy soha senkinek semmit nem hisz el. Ráadásul az örökös hazugság rettenetesen sok, és hiábavaló munkát ad az elkövetőnek. Hiábavaló, mert mindig lebukáshoz vezet. Hiábavaló, mert nem kivédhető. Ugyanis arra, ami valóban megtörtént velünk, élesen fogunk emlékezni. Arra, amit kitalálunk, arra nem. A hivatásos kihallgatók éppen ezért leírják a vallomást, majd egy hónapig pihentetik az aktát, ami után megint kihallgatás és jegyzőkönyv. Ezt megismétlik még vagy kétszer, és összevetik a vallomásokat. A valóság összevetve is megmarad. A hazugságok változni fognak. Ennek oka, hogy a kihallgatási szünetben a vádlott folyton erre gondol és variál. A végén már nem tudja mit talált ki pontosan. Nem csoda tehát, hogy a hazugsággal tudományosan is foglalkoztak, ami érdekes eredményt szült. Az alábbiakban a kutatási eredmények fordításával találkozhattok……..

…….

A munkanap előre haladásával egyre inkább vagyunk hajlamosak hazudni. Hogy ez miért van az nem tudható, de tény, ha az igazat akarod hallani, akkor reggel interjúvolj.

A kutatások szerint, amint kiderül, hogy mások lenéznek minket, azonnal elkezdünk hazudni. Illetve, többet hazudunk, mint korábban……..

_________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

19 gondolat erről: „(1986) Hazudunk éjjel, hazudunk nappal

  1. Valami cég kifejleszett egy kütyüt, ami a telefonra kötve a hanghordozásból kitalálta, hogy hazudik-e az ember a túloldalon. Piros lámpa, ha hazudik, zöld lámpa, ha nem. Egy újságíró vett egy ilyet, rákötötte a telefonjára, és felhívta a gyártót. „Az önök készüléke minden esetben kijelzi a hazugságot?” A válasz igenlő volt, de közben kigyulladt a piros lámpácska.

  2. Tibor bá, a többi VIP előfizetőnek elküldted?

  3. 3:
    Természetesen. Viszont fordítás közben letöröltem az angol eredetit. Mindig így teszek, de szokott lenni másolat. Most nem volt, és előkaparni az ős eredetit túl fáradtságos lenne.

  4. Én nem szoktam hazudni. Mi ez a piros fény? 🙂

  5. 4. Tibor bá’
    Szerintem Ábel arra utalt finoman, hogy ő nem kapta meg, pedig előfizető.

    5. Observer
    Műszaki hiba, vagy a technika ördöge. 🙂

  6. 1, 5: Ez hagyján. Monja bele valaki: Most hazudok. Na erre piros lesz, vagy zöld?

  7. 7. Ábel
    Szerintem ez a megszólaló hitétől függ, attól, hogy ő hogyan értelmezi a mondatot.

    Hívők is tesztelhetik hitük szilárdságát, ha kimondják, hogy:
    Biztos vagyok abban, hogy létezik egy olyan Isten, amilyet elképzeltem magamnak.

  8. Nepnevelo > Emigrans > Egyesult Izzo > TEGLA!!!

  9. A 9. alatti szöveg megfejtőjét magasabb parancsnoki dicséretben fogom részesíteni. 😀

  10. 1: variáció egy témára:

    Lie detector (komédia)

    (lehet kapcsolni angol feliratot)

  11. 1,5,7
    Én meg kijelentem, hogy most a piros lámpa fog felgyulladni!

  12. 10: A felsoroltak közül a legnagyobb a nepnevelo. Annál kisebb az emigrans, annál kisebb az Egyesult Izzo, és a legkisebb a TEGLA!!!

  13. 14:
    Most már nem csak azt nem értem, nem értelek téged se. Elkezdődött volna az Azheiemer? 😀

  14. 10. Tibor bá’, ezek nem az életed állomásai fordított sorrendben? A troll kommentelő azt állítja, hogy kezdetben besúgó voltál, most pedig népnevelő.
    Az emigráns meg arra utal, amikor Ausztráliában voltál, a másik a munkahelyedre. Bár valamit összezagyvált, mert az Egyesült Izzóban nem a 60′-as években voltál? A skizofrén szórakozik megint? 😀

  15. 16:
    BobLoblaw egy kanadai faszi. A „skizofrén” pedig pesti. A szöveg:
    „Nepnevelo > Emigrans > Egyesult Izzo > TEGLA!!!” pedig pontatlan kapkodás. Se népnevelő, se tégla nem voltam. Minket akkor nem emigrans-nak hívtak, hanem „refugee”-nek. Marad az Egyesült Izzó, ahol dolgoztam 5 évet a 84-ből. És akkor ez mit jelent? Világít a fejem, ha bekapcsolnak? 😀

  16. 15: Én se értem, de szigorúan véve ezt írta, ha nincs is értelme. Gondolom, nem erre gondolt, de szerintem mindannyian jobban járunk, ha nem tudjuk meg, mire is gondolt valójában. Zavaros elmékben kutakodni többnyire kellemetlen.

  17. Hazugság és hazugság között lehet különbség.
    Ha valami rosszat akar elkerülni az ember tegye ha így megy.
    Lehet, hogy épp önmaga diszkreditálása a célja.
    2 éve teljesen elegem volt régi sok (>5) évvel azelőtti munkahelyemből évekkel azelőtt felmondtam.
    És egyszercsak elkezdtek ismét keresni, mert munka lenne és nem találnak mást. Én bizony bevallottam, hogy 15 éve hazudtam nekik jelentkezéskor azzal, hogy tudok angolul és ezért sikeresen diszkreditáltam magam előttük (nem érdekelt).
    Persze amikor náluk dolgozni kellett minden nyelven tudtam ami a munkához kellett (angolul is).
    Lehet, hogy elég lett volna azt tennem, hogy nincs időm (pedig van sok időm), csak az ottani menedzsment számomra életveszély volt már akkor is, amikor ott dolgoztam. Annyira nem tudták meg szervezni a munkát.
    Olyat meg nem akartam mondani, hogy nyajjátokki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük