(1977) Az ellenséged ellensége nem feltétlenül a barátod

VIP.142.

 

Napjainkban egyre nehezebb olyan politikai szereplőre, vagy politikai témára szavazni, amit jónak tartunk. Ennek oka az, hogy a listán nem szerepel az, akit vagy amit szeretnénk. A jelölteket előre gondosan kiválasztják a politikusok, és így a szavazók nem tehetnek mást, mint szavaznak a kisebb gonoszra a kettő közül. Ma már az emberek nem szavaznak valakire, ma már valaki ellen szavaznak…………

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

The enemy of your enemy may not be your friend

We are living in a time when it is increasingly difficult to vote for political candidates or issues that we approve. That is because they seldom are on the ballot. Candidates are carefully selected ahead of time by political power brokers, and voters are left with choosing the lesser of two evils. People no longer vote for someone. They vote AGAINST someone.

Beneath this reasoning is the idea that, in warfare, you cannot be picky about your allies, and that any enemy of your enemy is your friend. It is an alluring concept but it seldom works to your advantage, especially in politics. If you want to rid your back yard of alligators, you would be foolish to import crocodiles to chase them off.

An excellent example of this is in this week’s news.  Many advocates of the war on drugs are pleased with the fact that Philippines President Duterte has quickly broken the recreational drug trade. They are not too pleased that there have been hundreds of on-the-street executions of “suspected” drug pushers and users, but they take solace in the fact that the drug problem is solved. The end justifies the means.

Now we learn that, when Duterte was Mayor of Davao, he used his police and civilian hit men to execute his political opponents as well. No drug problem anymore in the Philippines but now there is a totalitarian regime that you better not oppose. Out of the frying pan into the fire.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

2 gondolat erről: „(1977) Az ellenséged ellensége nem feltétlenül a barátod

  1. Az amerikai választási rendszer időtlen ideje erről szól, a magyar úgy kb. 1994 óta, amióta a két nagyobb tábor kialakult. Nagyon kevesen bíznak abban a pártban, amire szavaznak, de az ellenpártot a megtestesült ördögnek látják, így mennek a legesélyesebbnek látszó alternatívához.

    Ahhoz, hogy olyan erő is a hatalom közelébe kerülhessen, aki ténylegesen minket képvisel, felül kell emelkedni az ellenségképünkön, és elfogadni, hogy esetleg a nagyobb rossznak vélt kerül hatalomra. És akkor szabadok vagyunk arra szavazni, akire tényleg szeretnénk. Ha ezt elég sokan megtesszük, kerülhet akár kormányra is a szimpatikus párt.

  2. 1.
    Szavazhatsz bármelyik pártra, de az USA törvényhozását és teljes államapparátusát már réges-régen felvásárolta a pénzügyi elit. A közhatalom még az olyan alapvető érdekéről is képes volt lemondani a magánhatalom javára, mint az önálló pénzkibocsájtás.
    A valódi hatalom a magánhatalom kezében van, az állam (ott is) haldoklik… főleg azóta, amióta a magukat neokonzervatívnak nevező trockista csapat megszállta az államigazgatást. Hamarosan meg is lesz az eredménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük