(1983) Öregedés gátlás

VIP.144.

A tudósok felfedeztek egy fontos sejt fehérjét, ami az öregedésért felelős. Ez lehetőséget biztosíthat az öregedés lelassítására vagy akár megállítására. Úgy gondolják, hogy a szénanhidráz nevű fehérje felismerése az első lépés egy olyan gyógyszer előállítására, amely lelassítja az idegdegenerálódást, mint például az Alzheimer vagy Parkinson betegséget……….

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

Scientists have discovered a key cellular protein that controls the ageing process – a breakthrough that could lead to advances that slow down or even stop the ageing process.

Researchers believe that the discovery of a protein called carbonic anhydrase could be the first step in developing medicines that slow the progression of neurodegenerative conditions such as Alzheimer’s and Parkinson’s disease.

Toxic air pollution particles found in human brains, possible Alzheimer’s link – study

University of Nottingham scientists found larger amounts of the protein in the brain and muscle cells of older mice than in younger mice. However, young mice with prior mental degeneration also had higher amounts of the protein within their cells’ mitochondria, known as the powerhouse responsible for converting oxygen into energy.

To determine if the protein was detrimental, rather than a byproduct of the body’s efforts to protect itself against degeneration, researchers tested its effects on one millimeter long nematode worms.

Feeding the worms carbonic acid was found to reduce their lifespan.

Scientists may have ‘game changer’ drug to treat Alzheimer’s

Lead researcher Lisa Chakrabarti of the University’s School of Veterinary Medicine and Science said, “What’s really exciting about this development is that we have been able to surmise that the function of this protein is playing a role in the ageing process within the cell.”

“This gives us a very promising start in working out how we can best target this protein within the mitochondria to slow the effects of ageing in the body while limiting other unwanted side effects on the body.

“It could potentially offer a significant new avenue in both tackling degenerative illnesses and the general effects of ageing on the body,” she explained.

The study, which is the result of a three year project, was published in the academic journal, Ageing.

Researchers are now trying to identify chemical compounds known as inhibitors that might successfully reduce the levels of carbonic anhydrase.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

6 gondolat erről: „(1983) Öregedés gátlás

 1. Őszintén…

  Látszik, hogy ezek a tudósok nem olvassák ezt a blogot.

  Hát ki fog itt öregedésgátlásba befekteni időt, pénzt, munkát és fárdtságot, amikor a világvége tapintható távolságba kerül, csak azt nem tudjuk még, hogy atomvillanás, éhhalál, mesterséges vírusok, klímakatasztrófa vagy a menekültáradat fog végezni velünk 🙂

 2. 1-re Hát velünk végezni fog, de az ilyen Soros-félék(akik a pórnépen röhögve gazdagodnak) nyugodj meg kellőképp finanszírozták ezen kutatásokat(azért használok múltidőt mert abban is biztos vagyok már kész a projekt), nekik mindig lesz egy talpalatnyi föld ahol túlélhetik, merthát bárakárhány világégés volt eddig, mindig akadtak túlélők.

 3. 2. Feco

  Nem tudom, meddig lehet büntetlenül belepiszkálni a természetbe.
  Eddig minden technológiai újítás több problémát okozott, mint amit meg tudott oldani.
  A másik kérdés, hogy mennyire lehet vonzó az az élet, ami a természetes léttől való egyre nagyobb eltávolodáson alapszik.

  A pezsgő meg a kaviár addig fontos, ameddig el nem éri valaki…
  Mindig is az újgazdagok hobbija volt.
  Ha a szűk elit túléli a világégést, amit ő maga idézett elő, kinyitja a hűtőt, és előveszi a kaviárt és a pezsgőt, és szürcsöli 300 évig?
  Lehet, hogy megszabadul a felesleges 7 milliárd embertől, de egy csomó probléma rámarad.
  EZÉRT kellett 3000 évig háborúzni és rothasztani a világot?
  Nem tudom.

 4. 3:
  Nem könnyű nekem ebbe beleszólni, de eszembe jut egy ismerősöm, aki 5 év után két napja telefonált. 75 éves és azt mondta, hogy nincs célja, nincs értelme az életének, nem tudja miért él. Ugyanakkor vannak 90 évesek, akik „még annyi mindent akarnak csinálni”.

 5. 4. Tibor bá’

  Ez itt a lényeg:
  Akkor érdemes sokáig élni, ha ki tudjuk tölteni.

  Eszembe jutott a témába vágó film :

  In Time (2011)

  A technológia lehetővé tette, hogy mindenki 25 évesnek tűnjön és akár örökké éljen. A pénz eltűnt és idővel fizettek egymásnak az emberek munkáért, szolgáltatásért, szerencsejátékért.
  Az idővel való fizetség úgy lett belőve, hogy sokaknak éppen hogy elég volt, de akinek lejárt az ideje, csak összeesett és meghalt, de voltak időmilliomosok is.

  Egy gagyi akció-szerű filmbe elbújtatva elég érdekes filozófiát lehet kihámozni, ha éppen nincs jobb dolgod, nézd meg.

 6. 3 első bekezdésére
  Ezt átlátni, kell adott mentális képesség, és élettapasztalat. Akinél megvan ez az elegy, annak java-része eladta magát pénzért vagy dicsőségért, marad egy kis % aki képtelen nyomni valamit a latban. Csak az egyén, és csakis az egyén tehet valamit ezért, de azt látom a 99 % talál valami kifogást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük