(1957) Nyílt levél Bayer Zsolthoz

Tibor bá’ online

 

~k001„Az élet értéke” című cikkének elolvasása után támadtak gondolataim, amiket meg szeretnék osztani önnel. A leírt eset sajnálatos, szomorú, de sajnos egyáltalán nem unikum. Elismeréssel kell adóznom, hogy visszafogottan, szalonképes stílusban vetette papírra gondolatait. Örülök, hogy így is megy az írás, mert amúgy cigány ügyben a mondanivalójával tökéletesen egyetértek. A korábbi szóhasználatával, közönségessé faragott mondatai felhasználásával viszont nem. Elsősorban azért nem, mert kontra produktív volt, pedig a cigánykérdés egy égető probléma, amivel érdemben kellene foglalkozni, és akkor most jön a második gondolat.

Miért nem hat oda, vagy mint közíró, miért nem foglalkozik azzal, hogy az egy számjegyű Fidesz tagkönyv tulajdonosai 10 év kormányzás alatt semmit nem tettek a ránk nehezedő cigány-vész megoldásával kapcsolatban. Sőt asszisztálnak Farkas Flórián, és cigány elit sleppje százmilliós lopásához, ami olaj a cigány vakmerőség tüzére. Oly bátran áll ki a zsidók, a cigányok, a balliberális politikusok ellen, ami kapcsolatban nincs kifogásom, de véleményem szerint az országnak sokkal több haszna lenne abból, ha tolla hegyére feltűzné a súlyos, nemzettemető, Fideszes visszásságokat.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

45 gondolat erről: „(1957) Nyílt levél Bayer Zsolthoz

  1. Ennek a posztnak nem kellett volna megszületnie!
    Nem fejtem ki.

  2. 1 .Ez aztán a hozzászólás! Lenyűgöző! 🙂
    Bravó Tibor bá, kérdezni kell !

  3. 1:
    A magyar nők nem szülnek. A cigányok szaporodnak mint a nyulak. Az életerős magyarok 100 ezerszámra távoznak az országból. A nemzet fennmaradását ily mértékben még a török elnyomás se veszélyeztette. És akkor az uralkodó „elit” a tömeges lopáson kívül semmi mással nem foglalkozik. Ennek a posztnak a legfőbb ideje volt, hogy megszületett.

  4. Tudom, a kérdés költői. Persze, mert pártpropagandista. Ha nem az lenne, akkor nem lenne publicista, legfeljebb régebben az íróasztalnak, ma már a netre írna. De az nem lenne jövedelmező. Mert alkalmazott, a fizetést meg valaki adja. Vannak sokan, akik már megtehetik, hogy leírják, amit gondolnak, őket a törvénnyel kellett korlátozni. Annyival több, mint a többi bérfirkász, hogy ezt a témát is felveti (felvetheti).

  5. Miért Bayer Zsolt írjon cikket az agresszív cigányok túlszaporodása miatt, miért nem írja meg az, aki ezt a „nyílt levelet” is ilyen remekül megírta?

    Az uszítás a cigányok ellen egyszer már megtörtént Gyurcsány idejében és kis híján nem derült ki, hogy kik voltak a cigány gyilkosságok szervezői. Most is kussolnak róla mélyen, pedig közhírré kellene tenni, hogy tudja meg mindenki.

    Bayer Zsolt meg írjon úgy, mint eddig, mert ezért szeretik, akik szeretik, akik meg nem, azok ezután is utálni fogják és mindent elkövetnek a megbüntetésére, nem kímélik még a családját sem.

    Aljas egy társaság és én nem lennék büszke arra, hogy őket támogatom a véleményemmel.

  6. Tibor ba’irta:
    „Ilyen kérdésekkel totálisan elcsúszik az eredeti téma és állítás…tény az, hogy a magyar írok mindig és ma is úgy írnak, ahogy az az uralkodó elitnek megfelelő legyen. Móra Ferenc például romantikusan írt a mérhetetlen paraszti szegénységről, miközben ő maga kényelemben élt, mint szegény szülők diplomázott gyermeke.”

    Ha meg elkezdene kapirgalni, mehetne Angyan meg Pokorni melle a levesbe.

    apropo: a tegnapi utolso hozzaszolasom a bzs poszthoz veletlenul ragadt be?

  7. Vannak olyan népek, kultúrák, amik nem a teremtést, hanem a pusztulást szolgálják. Fontos az ő szerepük is, a cigányok is ilyenek. Régebben is ezt a feladatot látták el, arra is szükség van (volt).
    Viszont most az arány megbomlott, ami a társadalom betegségét jelzi (nem csak nálunk), el is pusztítja majd.
    Elindult (elindították) a folyamat(ot), már túl van a visszafordíthatósági ponton. Korai az öröm, szemléltető példáért elég csak elmenni az élhetetlenné vált, lepusztult vidékekre, hogy lássák a közeli jövőjüket a ma még magukat ettől biztonságban érzők. Nem kell már messzire menni a Rózsadombtól. Ők sem ússzák meg.

  8. Bizony, nekem is az a bajom Bayer Zsolttal, hogy miről NEM ír.

  9. Látom szépen egymásnak esik itt is mindenki 🙂 Ma egy ilyen háttér irányítási cél van. Mindenki utáljon mindenkit, így kerek a világ, mert egymást utáló emberek összetartani is képtelenek, még inkább megvezethetőek és a végén ideális piacot teremtenek a fegyvereknek. A cigány nem egy észlény, de ha jól van(volt) irányítva, elvégez(zett) olyan munkát, ami egy érettségizettnek, diplomásnak nem megfelelő színvonalú, ebben a munkában elfáradt, kapott fizetést, aztán evett, ivott, aludt. Ma kapnak pénzt, de nem kell dolgozniuk, hát élnek szellemi szintjüknek megfelelő módon. Szerintem a cigány gyerek nem selejt, azzá neveli a rosszul irányított cigány közösség. Van dolgozni hajlandó cigány, akit nem írtanék ki gyermekkorában, ez azért elég kemény megközelítése egy problémának. Ma mindenki lop, csal, hazudik, aki nem, marad szürke átlag, vagy elszegényedik. Tibor’bá mindíg azt fejtegeti, mikor jön el a világ vége a III. WW formájában. Én meg azt mondom, hogy már eljött, vannak útjelzői: 1923 FED törvény, I majd II világháború fél milliárd áldozattal, aztán Kenedy meggyilkolása süllyesztette tovább a nívót, ma a hitel válság a markere. Mindezek közben erodálódik a társadalom, aki vallásos, az azt mondja, itt az antikrisztus, én, mérnökként azt mondom, az ember elméje alkotni hívatott. Nem mindegy mit alkot: civilizációt vagy fegyvert és pusztítást(minden téren leépítés tapasztalható, kivéve a felhalmozott virtuális pénzeket), ma az utóbbiak vannak divatben.

  10. 5:
    Felületesen tetszett elolvasni a posztot, de ez nem az első eset.

  11. 8 Szabolcs

    „Mindenki utáljon mindenkit, így kerek a világ…”
    Én senkire sem haragszom!

    „A cigány nem egy észlény, …”
    Te sem tudod mit beszélsz!
    Mondom: „Ennek a posztnak nem kellett volna megszületnie!”

    3 Tibor bá’

    „Az életerős magyarok 100 ezerszámra távoznak az országból.”
    Az élet törvénye, hogy az erős (meg)marad, a gyenge bukik.
    Ez inkább tisztulási folyamat.
    Én maradok!

    „És akkor az uralkodó “elit”…”
    Elit nem létezik. Vagy igen? Akkor létezik az intelligens tervező is.

  12. 5.
    „kis híján nem derült ki, hogy kik voltak a cigány gyilkosságok szervezői. Most is kussolnak róla mélyen, pedig közhírré kellene tenni, hogy tudja meg mindenki.”

    Kik voltak a cigánygyilkosságok szervezői?

  13. 5. Kyra:
    „…azok ezután is utálni fogják és mindent elkövetnek a megbüntetésére, nem kímélik még a családját sem…”

    „Aki kardot ragad, az kard által vész el.” Mt 26,52

  14. 11:
    Neked nem kellene hozzászólnod, ha már megszületett ez a poszt.

  15. “Aki kardot ragad, az kard által vész el.” Mt 26,52
    Ez Izraelre is vonatkozik? ? Mert akkor nem szívesen laknék ott. (igaz, be sem fogadnának, mert …). Meg még jó pár helyen.

  16. Vannak a társadalomban is, a magánéletben is kellemetlen problémák, amiket teljesen, véglegesen, kielégítően megoldani nem lehet.
    Néha lehet racionális,a problémát kisebbítő lépéseket tenni a megoldás irányába ,feltétlenül érdemes is ,de a végleges és teljes megoldást előidézni nincsen lehetőségünk.
    A problémával kénytelenek vagyunk együtt élni.
    Ilyen problémának tartom a politikusi korrupciót is, és a cigányok beilleszkedési képtelenségét és a cirka tíz (?) százalékuk rendszeresen ismétlődő bűnöző életmódját.
    Hiába is veri a nyálát, hőzöngve mindenféle közíró és magánember.
    Persze ez is érthető, ahol fájdalom van, ott jajgatás is van.

  17. 13. Hochstein
    „Aki kardot ragad, az kard által vész el.”
    Ez így még elfogadható, bár itt tollat ragadott valaki, és ököl volt a válasz, ami nem is őt érte, ha egyáltalán arra volt válasz. Így voltam a Charlie Hebdo-val is, akik undorító dolgot művelnek, de a mészárlásukat ez nem legitimálja.

    http://www.antalffy-tibor.hu/?p=19658
    Amit a múltkori Bayerezés 281. hozzászólásában írtál, az nehezebben védhető, bocs, hogy itt reagálok arra is.

    „1.) Tegye fel a kezét az aki már került verekedésébe azért mert a kocsijára valaki rátámaszkodott
    2.) Most azok hagyják fenn a kezüket akik alulmaradtak
    3.) Ezekután maradjon fent a keze azoknak aki erre fel elmentek a rendörségre
    4.) És végül hagyja magasban a praclit akinél a rebndörség nem egy jotékony mosollyal zárta le az ügyet….
    Szerintem csak egy kéz maradt a magasban…igaz kicsi zsoti ?”

    Tehát te indirekt azt javaslod, hogy 1.) húzzuk be fülünk-farkunk, ha kóstolgatnak minket? 2.) Csak akkor álljunk ki az igazunkért, ha mi vagyunk többen, kigyúrtabbak? 3-4.) A rendőrségre ne menjünk, mert úgysem fognak eljárni? A kicsi zsoti megnevezés nem az objektív eszmecserét segíti elő.

    Én nem szeretnék ebben az országban olyan városrészeket, vidékeket, ahol a te tanácsaid szerint kell élni, és azt várnám el, hogy a rendőrség példásan járjon el az ilyen elkövetők ellen. Ha példát statuálnak, az hatékonyabb, mint ha következmények nélkül maradnak az ilyen esetek. A feljelentéstétel pedig állampolgári kötelességünk, hogy legalább statisztikai nyoma maradjon a bűncselekménynek, amire lehet hivatkozni törvénymódosításhoz.

    Aki kocsmába megy, azt esetleg megverik, éjszaka egyedül sétáló ittas nőt esetleg megerőszakolnak. Valóban felelőtlenek, vagy kockázatot vállalnak, akik mégis így tesznek. Ez az elkövetőket viszont nem menti fel. Ha meg a sértett képviseletében valaki nyilvánosan megnyilvánul, és azt (vagy hozzátartozóját) éri támadás, azt már lehet megfélemlítésként értelmezni. Ne kritizáld nagyon egyes cigányok bűntetteit, ha nem akarod, hogy bántalmazzák a családodat. Vannak olyan ismerőseim, akik miután összebalhéztak egy cigánnyal, utána jó ideig a fél kerület cigányai pikkeltek rájuk.

  18. 15. Kakukk:
    „Ez Izraelre is vonatkozik?” Na de most aztan tenyleg…Izrael a kard te szerencsetlen 🙂

  19. 14 Tibor bá’
    Belátom, hogy tévedtem.
    Gyorsan és hatalmas vitát generál a posztod.
    Te győztél!

  20. 17

    „Tehát te indirekt azt javaslod, hogy 1.) húzzuk be fülünk-farkunk, ha kóstolgatnak minket? 2.) Csak akkor álljunk ki az igazunkért, ha mi vagyunk többen, kigyúrtabbak? 3-4.) A rendőrségre ne menjünk, mert úgysem fognak eljárni?”

    Ugyanaz a kategória mint az hogy :

    „aki elütött egy cigánygyereket és lincshangulat közepén találja magát, az taposson bele jól a gázba ”

    Egyébként mindkét idézetre igaz, hogy természetesen minden normális ember ezt teszi, mégsem szalonképesek az ilyen kijelentések.

  21. 20. Platamonas
    Akkor most én voltam szalonképtelen, hogy értelmezni próbáltam, amit Hochstein lesajnáló szatírába csomagolt, vagy Hochstein? Egybéként nem tudom, mi a szalonképtelen abban, amit leírtam (Hochstein feltételezett mondanivalójában). Magánszemélyként kerülöm a megveretést, de ha mindenki enged a terrornak, akkor az ököljog veszi át az uralmat, ami nem jó a közbiztonságnak, kereskedelemnek, diplomáciának, oktatásnak, … Főleg ha a kiherélt rendfenntartó erők keze meg van kötve, és nincs elég erőforrásuk egy átfogó intézkedéssorozathoz. Egy időre megtelnének a börtönök, ha minden pofozkodót, tyúktolvajt megbüntetnénk, pedig ez kell, ha a rossz tendenciákat vissza akarjuk fordítani. Élhetetlenné válnak vidékek, ha a piti bűncselekmények (is) megtorlatlanul maradnak.

  22. Elég nehéz helyzetben lennénk, ha a magyar kötődésű zsidóknak akarnánk megfelelni. Hochstein szerint hajtsuk a nyakunkat a kés alá, mint a bárány. Bálint szerint üssünk agyon mindenkit, beleértve a zsidóinkat is. 🙂

  23. 20.platamonas
    kedves platamonas, figyelmesen olvasva hsz-idet a cigányokkal való bánásmüdot illetöen, ami véleményem szerint tulságosan puha, ha igy fejezhetem ki mmagam. tulságosan humánusan, szeliden állasz hozzá a társadalmatokat fenyegető cigányproblémához szerintem. ugyancsak mások ezen a blogon a migránskérdéssel kapcsolatban felvetett véleményem alapján kiáltottak ki uszitónak, meg akárminek, de hagyjuk. egy szavam sibcs bármilyen etnikai probléma HUMÁNUS megoldásához de csak abban az esetben, ha lehet, ha egyáltalán célravezető ezen út, azaz van-e az alagút végén bármilyen csekély fénye a sikernek, a humanista megoldásoknak, vagy az egész csak időpocsékolás,mert amennyiben az egész csak időhúzás , akkor szerintem tessék belenyúlni a problémába a lehető legradikálisabb módon.Ha élni akartok, de ezt mondtam már, csak nem vagytok képesek elhinni.
    nos, hadd mutassam meg neked a dolgok másfajta kezelési-izraeli- módját.

    akkor is vállalom az esetleges letolást, hogy ismét jön a bálint provokátor, úszitó, stb.a cigánykérdésetek margójára vetett közbeugatásával:
    Dolgok elintézési módja, problémamegoldás, közönséges bibliai vérbosszú, izraeli visszvágás,vagy ahogy tetszik, a provokátor által helyeselt és megtapsolt módszer alapján:
    Nem tudom, hallottátok-e vagy sem, valamikor ez év folyamán valahol magyarban valami cigány suhancok, („fiatalok” a nálatok használatos polkorrekt nyelven), nos bántalmaznak, kirabolnak, majd megölnek egy valahogy odaévedt izraeli fiatalembert. A fiatalember izraelböl ment németbe továbbképzésre, valamiért átrándult magyarba, ott történt vele a tragédia.
    Minden kekeckedő számára elöre szólok: ne gyertek nekem nevekkel, adatokkal, forrásmegjelölésekkel, akármivel. Nem vagyok senki magántitkára, idös vagyok, nincs kedvem guglizni, az eset rég volt, még az áldozat nevére sem emlékszem, isten megbocsátaná nekem, szóval akit érdekel közelebbről, keressen rá.
    A lényeg lényege, amit szeretnék megosztani veletek:
    hazahozzák szegény flótást, eltemetik. A temetésen ott vannak volt katonabajtársai, egy nagyon elit katonai egység veteránjai, 43 fö. És az én saját fiam, aki iskolatársak voltak az elhunyttal. Amit alant irok, mindezt a fiamtól tudom, és úgy ahogy apránként előadta.
    Ahogy nálunk-és ha nem tévedek, nálatok, keresztényeknél is szokás- a nép összegyül az elhunyt családjánál egy afféle kis uzsonnára, hogy így fejezném ki magam, valami utolsó megemlékezls, ez rögtön a temetés utáni szokásféle.
    Nos, ott vannak persze a bajtársak is.mind a 43. ha valaki kinéz az ablakon , nem lát mást mint egy csoport fiatalt, akik figyelmesem hallgatnak egyvalakit közülük, és közben bólógatnak.
    Másnap egy tel-aviv-i utazási iroda ügyfélszolgálatos kisasszonya dörzsöli finom kis tenyérkéjét, mert ritka remek üzletet bonyolitott le: beállitott egy fiatalember aki helyben megrendelt és kifizetett 43 repjegyet az UP társaság esti budapest járatára.A hölgy, azaz a cég rögtöni komissziója 12 dollár jegyenként, ami testvérek között is szép summa. Bálint, a fenébe is,térj már a lényegre.
    Nos, a lényeg:
    Megérkezik akármikor, valamikor éjféltájban ferihegyre egy izraeli golftársaság. Golfozni jöttek magyarba. Csomagjuk nemigen van, a golfütöket leszámitva, valamint a megfelelő golfcipők, melyek talpa….hááát, valahogy szegecses, de nagyon szegecses, de hát ugyebár a golfpálya lehet esetleg csúszós, vagy mit tudom én, hat értek én a golfhoz? Mellesleg, természetesen, senki a cipőket nem látta, mert mi a francot akarna késő éjszaka bárki ferihegyi vámszaglász vagy akárki egy jámbor golftársaságtól.
    Habár közelebbről megnézve azokat acipőtalpakat, valahogy feltünt volna, hogy a szegecselés inkább hajaz valami acélkarmokra, valamint a cipőtalp felettébb könnyen hajlandó leválni a cipőről, de akkor is,, istenem… hát nem mondtam mindig , hogy a kinai árú szar, igaz?
    Kint valaki által előre megrendelt busz várja a csapatot, elviszi őket egy előre megszevezett szállásra, merem feltételezni, hogy arrafele, ahol a feltételezett, vagy valós elkövetők , illetve pereputtyájok lakik. Ha öltek is az izraeli katonák cigányokat a településen, vagy sem, azt én nem tudom, legalábbis a fiam nem mondta, és én NEM kérdeztem, tehát maradjunk ennyiben.
    Azután, 3 nap eltelvén, hazajöttek a legények. Csak a fiam furcsa vigyora, mikor ezt az egészet valahogy elmesélte nekem, ötlik fel elöttem.
    Ne gyertek most azzal, hogy ez nem volt, a cigányokat nem birizgálta senki stb. mert én részemrúl ezt a témát nem feszegetem tovább, nem érdekel mi és hogy volt, és azzal se érveljetek, hogy ha bármi cigány meghótt volna az eset után, azt közölték volna a médiában. Lehet, hogy ezt az esetet nem közölték, mert lehetséges , hogy ezerötszázharminc olyan dolog van nálatok, amiről ti soha nem szereztek tudomást, mint ahogy az is holtbiztos, hogy nálunk szintén lehet négyezenyolcszáztiz akármi, amiről mi nem fogunk tudni soha.Mert ilyen ez a világ, és valószínűleg mindig is ilyen volt.

  24. 23.
    Tanulságos megoldás lenne… még akkor is, ha most találtad ki.
    A feltételezett önbíráskodástól és vérbosszútól eltekintve sem hiszem, hogy össze lehetne szedni Magyarországon erre a célra 43 embert.

  25. 23.mvm9
    ..”.még akkor is, ha most találtad ki.”
    mvm9, te vagy az EGYETLEN blogtárs akinek azt üzenem-vállalva akár tibor bá jogos dühével járó kitiltást- hogy MENJ A PICSÁBA!

  26. Kedves balint, talán nem érthetően fogalmaztam, így megpróbálom mégegyszer: Még akkor is tanulságos lenne a történeted, ha most találtad volna ki. A következő mondatban leírtam, hogy miért.

  27. 18. az más. A kard ártatlan. Csak kirántani nem szabad.

  28. Jani:
    Halkan jelzem hogy valami felrecsuszhatott…

    Hozzaszolas es lesajnalas targya a balfek bzs meg az eletkeptelen judos fia vs Rezso.

    Nekem ez a sztori arrol szol, hogy a pici zsoti 20 evesen forro fejjel, apuka hatszeletol na meg az „EGY” pohar sortol felbatorodva, judos haverokkal a hatamogott belement egy helyzetbe, amit meglehetosen rosszul mert fel. A pontokba szedett szatira erre vontakozott nem masra. Pancser amator gerincetel gyava eletkeptelen az az idiota kolok.

    Pont mint a viccben a nyuszika, akit megvalasztanak az allatok kiralyanak, de az oroszlant elfelejtik rola ertesiteni…en ezen rohogok telepofaval. Es ahogy az apja lekaparta, orulhet hogy ennyivel meguszta.

    Sajat erdekeben remlem megtanulta, hogy a VII ker. nem a rozsadomb, hogy apuci nem mindenhato neve nem mindenhol ismert, szent es serthetelen.

    A tortenetbe reszemrol nagyon nehez belelatni barmi mast az idiotizmuson kivul meg azon tul, ahogy ezt apuka nem rest felhasznalni lajkok szerzesere, uszitasra, sajat hitvany lenyenek nepszerusitesere, politiiai karrierjenek epitesere.

    Lehet ezt maskepp is, lasd pl. Pava Zsolt lanyanak az esetet…

  29. 23

    A jogosnak vélt bosszú gyakorlásáról és az önbíráskodásról való lemondás, nélkülözhetetlen civilizációs vívmányok.

    Ezek tették lehetővé a barbárság meghaladását.

    A sokszor hosszadalmas és bürokratikus, máskor meg eredménytelen rendőrségi, bírósági eljárások, még mindig a kisebbik rosszat jelentik, mint az anarchia felé sodró önbíráskodó bosszú.

    Az állampolgár magatartásának megválasztásakor hatni fog a vérmérséklet , az erkölcsi meggyőződés és erkölcsi tartás, továbbá a bátorság ez erő tudata avagy a gyávaság vagy a gyengeség tudata.

    Vajon a 43 főt számláló izraeli golfkommandó „igazságszolgáltatása” mennyire lehetett igazságos ?

    Honnan tudták kit kell péppé verniük ?

    Vélelmezhető, hogy pont annyira volt ez az eljárás korrekt, mint az Irak ellen viselt Usa háború.

    Persze ,hogy „szívet lelket gyönyörködtető” ez az akció az azonnali és látványos igazságtételre áhítozó lelkeknek.

    Más a hőn óhajtott ,vágyott és más az előnyös és termékeny !

    Erről szólnak a filmek ,de szerencsére a világ nem akciófilm.

  30. „…országnak sokkal több haszna lenne abból, ha tolla hegyére feltűzné a súlyos, nemzettemető, Fideszes visszásságokat.”

    Tibor bá’, ha Bayer Zsolt így tenne, nem lenne 1 millás fizetése.
    Megmondta: 5 gyereke van, szüleinek ő egészíti ki a nyugdíját.

    Nem hiszem, hogy kockáztatna.
    De ezért jó lenne, ha erre vetődne és megszólalna az ujja hegyével a billentyűzeten. 🙂

  31. 30:
    Persze, egy így igaz, de akkor mint az igazság bajnokának ne legyen akkora mellénye, mert a cigány se csinál mást, mint maradéktalanul kihasználja a lehetőségeit.

  32. 29.platamonas
    Fnoman, elegánsan, kulturáltan, hüvös, elegáns visszafogottsággal megfogalmazott
    beirásodat olvasva, muszáj megkérdeznem:
    TE A HOLDON ÉLSZ, A MARSON VAGY ESETLEG A VÉNUSZON.?
    LÁTTÁL EGYÁLTALÁN CIGÁNYT ÉLETEDBEN?
    ÉLTÉL VALAHA CIGÁNYOK SZOMSZÉDSÁGÁBAN?????
    tapasztalatcsere érdekében ajánlom keresd fel néhai szögi tanár úr lányait.

  33. 32. balint
    Platamonas egy régi bajkeverő itt a fórumon, havonta új néven jön be. Nyomatja ezt az álfinomkodó, libsi dumát(amúgy nincsenek elvei), utána jókat röhög a viszálykodáson. Igazi kibic.

  34. 33.pugacsov
    jó hogy szóltál,köszönöm a felvilágositást.

  35. Azon gondolkodom, hogy Bálint történetében és a cigányok viselkedésében van egy erős párhuzam: a csapat erős közösségként összetart, ha bárkit a tagjai közül bántódás, sérelem ér, a csapat egy emberként mozdul megtorolni.

    Ami a nagy különbség, hogy a cigány mentalitás sokszor keresi a verekedési lehetőséget, és hogy a sérelem gyakran csak vélelmezett, mégis teljes erővel mennek a vélt ellenségre. Gyakorlatilag minden nagycsalád egy kis maffia.

    Arra is gondolok, hogy a mi nagy bajunk az, hogy a többségünknek nincs egy elit kommandó a háta mögött. A magyar társadalom atomizált. Ha vannak is kisebb-nagyobb lazább-erősebb közösségeink, nagyon kevés ezek közül az, ami tényleges fizikai védelmet tud adni ilyen esetben.

  36. 37: „tényleges fizikai védelmet tud adni ilyen esetben”

    Ha volnának is ilyen barátaid, „esemény” esetén hogyan rángatod el őket a munkahelyükről? Sehogy. A c-k meg egész nap ráérnek balhézni.
    Megoldást egyedül a legális önvédelem (kézifegyver) jelenthet, mert mint tudjuk, „Abe Lincoln felszabadított minden embert, de Sam Colt egyenlővé is tette őket.” 😉

  37. 38: Még mindig nem tudom, hogy mit érek én az egy szem pisztolyommal a banda tíz pisztolyával szemben.

  38. 39: Elrettentés. Te is meghalhatsz, de ő közülük is valamelyik /vagy akár többen is/ és nem tudhatják, hogy melyikük. Mindenki félti az életét, a cigók is.

  39. 39 – Ábel: (ismétlés)Mint érintett a témában: Én vállalom, hogy 10 cigánynál van marokfegyver, ha nálam is lehet. Na most jól figyelj, mit írok! Harcolni csak úgy lehet elfogadható eséllyel, ha a harci eszközök a két fél között közel azonos. puszta ököl a kés ellen, kés a pisztoly ellen, pisztoly a sorozatvető ellen, sorozatvető a tank ellen, tank a vadászbombázó ellen, vadászbombázó az atombomba ellen hatástalan. Ököl az ököl ellen azonos létszám mellett OK, de nem az én koromban, és ugye én egyedül járok. Ezért akarom a pisztolyt. —- Ha tudja a cigány, hogy lehet nálam pisztoly, egészen biztos nem spriccel le vízzel.

  40. Amíg nem védhetem meg magam azzal és ahogy tudom, NEM vagyok szabad ember,NEM élek szabad országban. Ezt vegyük tudomásul!

  41. 1990 táján karácsonyra egy jópofa de kinai minőségü cipőt vettem a fiamnak..arra tellett. Kiment benne csuszkálni még azidőtájt volt némi hó és jég, és mezitláb jött haza mert a cigányok levetették a lábáról vele…egyik eléje másik háta mögé állva. Hiába mentem a rendörségre jelentettem fel a gyáli cigányputriban lakókat oda a rendörség se igen merészkedett.

    Ennyi lenne ha egy másik ügyből kifolyólag hozzám meg 3 fő kocsival azért jött ki a lakásomra hogy egy kukázó feljelentése alapján elloptam a varrógépét. Azt mondta a kukában találta. Hmm rákérdeztem milyen gépet keresnek rajtam 1 szálast 2 szálast 3 szálast vagy 4 szálast….merthogy ÉN szakmunkás voltam a kukázó meg kuka.

    Ezt csak azért irtam hozzá mert arra volt energia benzinköltség hogy egy embert megvádolva leellenőrizhessenek de a cigányvetküztetésre nem volt 3 férfi hogy megnézték volna a cipőket, kifelé a placcra szemlére!

    Ennyit az egyáltalán való intézkedésekről.

    43 férfit mégcsak összelehet szedni de tuti a rendőrségen ők lennének büntetve ha kiderülne. Bálint tudja jól hogy a hirnélküliség nem lenne ha a magyarok csinálták volna ugyan ezt valaki hozzátartozójuk miatt. Lásd Szögi Tanár úr Marian Cozma és sok száz magyar akik találkoztak velük.

  42. 12. MVM9

    „Kik voltak a cigánygyilkosságok szervezői?”

    Talán 50 év múlva megtudhatja, aki még akkor kiváncsi lesz rá.

    „Felmentette a Fővárosi Ítélőtábla a 2008-2009-ban hat emberéletet követelő „romagyilkosságokkal” összefüggésben hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádja alól az egykori katonai elhárítás három tábornokát és egy alezredesét. A négy meg nem nevezett volt titkosszolgálati vezető ügyéről ennél többet nem lehet tudni. Titkos nyomozás folyt ellenük, az államtitok megőrzése érdekében zárt ajtók mögött zajlott a perük, s még most, a jogerős ítélet kihirdetése után sem nyilatkozhatnak arról, hogy tulajdonképpen mit nem követtek el.”

    Az üggyel összefüggésben korábban lefolytatott számtalan vizsgálat mind arra a megállapításra jutott: a katonai elhárítás hamis tartalmú válaszlevelekkel és jelentésekkel finoman szólva sem segítette a nyomozást.

  43. 44. Kyra,

    Azt írtad, hogy „kis híján nem derült ki, hogy kik voltak a cigány gyilkosságok szervezői” – ezzel azt mondtad, hogy kiderült, erre kérdeztem rá, hogy kik voltak.
    Valószínűleg teljesen mindegy, hogy ki volt a közvetlen végrehajtó ebben a kezdetektől bűzlő ügyben; de nem lenne meglepő, ha kiderülne a Gyurcsány-kormány ill. valamelyik szolgálat érintettsége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük