(1925) Fuccsba ment puccs

Tibor bá’ online

 

~k001Érdekes időket élünk. Három napja kamionnal hajtottak az ünneplő tömegbe. Tegnapra virradóan puccs volt Törökországban. A magyar sajtó (is) alaposan kitárgyalta mind a két eseményt. Újat írni szinte lehetetlen. Talán annyit, ha én szerveztem volna, nem felejtettem volna el legelőször megszállni a TV stúdiót, és leállítani az Internetet, és szétlőni a seggét Erdogánnak. És talán beavattam volna a kiskatonák is, hogy ez nem gyakorlat, hanem nagyon is éles lövészet, ahol meg is lehet halni. Tulajdonképpen ez egy pancser puccs lett, mert fél seggel csinálták, pedig a török hadseregnek van ebben némi gyakorlata. A XX. Század folyamán négy sikeres puccs is volt. Bár vannak olyan vélemények, hogy ez egy hamis-puccs volt, amit maga Erdogán szervezett. Ezen lehet vitázni, de egy valamin nem.

Szinte órákon belül Erdogán közel 3000 bírót mozdított el. Ezt tökéletesen kizárt végrehajtani úgy, hogy eleve nincs egy lista a gyanús, vagy szekuláris bírókról. Minimum arról lehet szó, hogy Erdogán felkészült a puccsra.

Na még annyit, mivel Törökország évtizedek óta ácsingózik belépni az Európai Unióba, természetesen nincs halálbüntetés. Erdogán most kijelentette, hogy a puccsot szervezők nem biztos, hogy megússzák halálbüntetés nélkül.

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

14 gondolat erről: „(1925) Fuccsba ment puccs

  1. A mostani puccs jobb megértéséhez jó tudni a korai előzményeket is. Igen csavaros egy „konteós” történet ez, miközben a törököknél ez a kőkemény valóság!

    Érdemes meghallgatni, mert ezekből az eseményekből kb. egyenesen következik az, ami most zajlik Törökországban, és közel sincs ennek vége még.
    Állítólag nincs meg a puccs után 42db katonai helikopter…!

    Podcastunk mai adásának témája az Ergenekon és a Balyoz („Pöröly)”, a két grandiózus per, melyektől rendszeresen hangos volt a közelmúltban a török közélet.
    http://katpol.blog.hu/2015/06/18/katpol_kavehaz_iv_farkasok_a_melybol

  2. Durva vádaskodás Erdogant gyanúsítani a puccs szervezésével, hogy indokolhassa a politikai ellenfelei felszámolását.
    Egy katonai puccs nagyon veszélyes játék, nem tudható, mekkora tömegtámogatást fog kapni, hiszen Törökországban sem mindenki Erdogan híve.
    Viszont az igaz, hogy jókor jött neki, egy tisztogatáshoz.

    Szinte minden hatalomnak vannak listái, ki mennyire lojális a végrehajtó, és igazságszolgáltatási hatalmi ágakban.
    Rákosinak, Kádárnak, Hornnak, Orbánnak, Gyurcsánynak is voltak, vannak listái, melyik bírót milyen ügyekre lehet kijelölni.

  3. 1:
    A 42 helikopternél nagyobbat szól az a kijelentés, ami szerint Törökország háborúba lép bármelyik országgal, akik nem adják ki a puccs szervezésével vádolt, és 15 éve Amerikában élő Fethullah Gulen-t. Ráadásul Torokországban tárolnak 90 amerikai taktikai nukleáris bombát az Incirlik légibázison, ahová szombat óta senki se mehet be, és a török főparancsnokot letartoztatták. Ezt úgy is felfoghatjuk, hogy Erdogánnak hirtelen lett 90 atombombája, és szembeszáll Washingtonnal.

  4. Régi forgatókönyvből dolgoztak. Az rendben, elfoglalták a TV stúdiókat (ma már kevés a sugárzást leállítani, attól legfeljebb a hazai műsorok állnak le, a háztartásokba a kábeltv fejállomások küldik a jelet, azokat is már központosították a nagy szolgáltatók). De ezzel egyáltalán nem bénították meg a az információáramlást, mert a nethez nem nyúltak, fel lehetett szólítani az ellenállásra, a távol lévő elnököt sem tudták így blokkolni. Végül is az egész internet célja ez volt eredetileg, itt most jól működött.

  5. 2. „Durva vádaskodás Erdogant gyanúsítani a puccs szervezésével, hogy indokolhassa a politikai ellenfelei felszámolását.”
    Miért hirtelen a közel 3000 bírót tartóztatták le , miért nem mondjuk 3000 titkosszolgálatost, akik állítólag nem vettek észre semmit ?
    Ha meg észrevették, miért hagyták a végsőkig elfajulni a dolgokat ?

  6. Én sem értem a 3000 bíró letartóztatását (?)
    Van valaki aki ismeri a török viszonyokat?
    Ott a bíróknak van valami különleges joguk , ami ezt indokolná?

  7. 6: „Én sem értem a 3000 bíró letartóztatását”

    Ezek voltak, akik komolyan vették a bírói függetlenséget, és nem ítéltek el bárkit „bemondásra”. Innentől kezdve szabad az út a politikai tisztogatásra.

    3: „Ezt úgy is felfoghatjuk, hogy Erdogánnak hirtelen lett 90 atombombája”
    Reméljük, hogy aktiváló kódja viszont nincs hozzá.

  8. 7: Ezt nem venném kézpénznek. Tessék meghallgatni az 1. hozzászólàsomba mellékelt beszélgetést. Kvázi minden kb. 15-20 éves előzmény benne van, hogy miért lett puccs, önpuccs, tisztogatás; Kardigán miért kezdte a bírói karral, stb.! Ez még egy nem lefutott mecs, lesznek még érdekes dolgok arrafelé…!

    3. Egyet értünk Tibor bátyám! 🙂

  9. nincs itt semmi látnivaló. Törökország Nato tagország. Az EUs csatlakozási tárgyalások folytatódnak. Az alkalmat kihasználva sima tisztogatás zajlik, éppen kihasználva az adódó alkalmat.
    Erdogán gépét az F16 os ok befogták, mégsem lőtték le. A 40 fős kommandó aki likvidálni vagy elfogni ment Erdogánt, lekéste a találkát 30 perccel…

    A majd 1 milliós török hadseregből 3000 ezer (?) vett részt a puccsban akik közül sokan azt gondolták, hogy gyakorlat…

    Erdogán stabilizálódik, a „Békemenetek” az utcán kiálltak mellette. Különben meg egykor focista volt.

    Nincs itt semmi látnivaló.
    Következő puccs/merénylő felkészül…

  10. Azért azzal a 90 bambinóval Kardigán ugy zsarolgathat ahogy akar….láttuk merkelt is párszor sarokba szoritotta….mostanság nem bir magával mindenkivel összeveszik majd mintha kibékülne…én spec ha egyszer átvágtak mint C a xart a palánkon többett nem bizok benne…ezek meg mintha megrendelésre vitáznának porhintésnek a jónép szemébe…..kavarás a xarban.

    Akár usa is pucsithatott…csak igy….valamiért még…

  11. 12:
    Figyelj Kékavian! Én régi vágású vagyok. Tudnál úgy írni, hogy én is értsem?

  12. Az orosz titkosszolgálat a jelek szerint az utolsó pillanatban figyelmeztette Erdogant az ellene készülő katonai puccsról. Ezért kellett az államcsínyt a szervezőknek néhány órával előbb megkezdeniük és az ezért bukott meg, ugyanis Erdogan időben leadta az információt a hadsereg vezetése egy részének.
    Arab és iráni források úgy tudják, hogy a puccs az öbölbeli országokból indult el.
    A DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN német gazdasági-politikai hírportál azt írja, „az állami iráni hírügynökség, a Fars, néhány érdekes információt közöl a Törökországban kudarcot vallott puccsról. Ezeket az információkat természetesen óvatosan kell kezelni, mivel Irán az Öböl térségében Szaúd-Arábia legfontosabb riválisa.
    A Fars hírügynökség által megjelentetett írás ugyanakkor igen tárgyilagosnak tűnik és annyi részletet tartalmaz, hogy azt nem egyszerű csak úgy lesöpörni az asztalról.”A Fars számos ankarai diplomáciai forrást idéz.
    Ezek szerint az orosz titkosszolgálat az MIT nevű török titkosszolgálatot figyelmeztette a készülődő puccsról. Az idézett diplomaták szerint az oroszok a térségben, a szíriai Hmeimimben lévő, technológiailag rendkívül fejlett lehallgató állomásán keresztül értesültek a török hadsereg puccsáról. Ezek az információk azt is tartalmazták, hogy a puccsisták meg akarták ölni a Marmara-tengernél vakációzó Erdogánt. (lovasistvan.hu)

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/07/21/russland-soll-erdogan-in-letzter-sekunde-vor-putsch-gewarnt-haben/

    A FARS cikke: http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13950430001452

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük