(1912) Amit a fingról tudni kell(ene)

Tibor bá’ online

 

~p001Mindenki és minden fingik, mert ez az emlős állatok normál emésztésével együtt jár, de se beszélni róla, se említést tenni rá nem szokás. „Jobb” társaságban még észrevenni se szabad, ha büdös, akkor büdös, úgy kell tenni, mintha semmi sem történt volna. Így aztán nem csoda, hogy általában keveset tudunk róla.

Amik a legfontosabb tudnivalók: az ember átlagosan naponta tizenötször fingik, leginkább szagtalanul. Ritkán büdöset, ami a felszabadult kénnek köszönhető. Ellene tenni semmit se lehet. Zárt helyen nyissuk ki az ablakot.

Józan ésszel az ember azt gondolná, hogy a bomló fehérjék a fingás okai, de nem. A tehén rengeteget fingik, pedig semmi fehérjét nem eszik. A fing forrása a szénhidrátok. Ha-ha, ezek szerint a diabéteszben szenvedők szalonképesebbek 😀 .

Szomorúan lehet tudomásul venni, hogy a kor előre haladásával a kibocsátott finggáz mennyisége növekszik. Ezt a fórt a fiatalok behozhatják rágógumival. A folyamatos rágás némi levegő lenyeléssel is jár, aminek természetesen ki is kell jönni, de nem fent, hanem lent. Öreg vagy fiatal egyaránt többet fingik repülés közben, aminek jól meghatározható fizikai okai vannak.

De ha végképp csökkenteni akarod a mennyiséget, akkor erre igen jó módszer a rendszeres testmozgás.

A legfontosabb információ mégis a következő. Társaságban vagy, semmiképpen se eresztheted szabadjára a gázt, mi a fenét tehetsz? Semmiképpen ne szorítsd össze a kijáratot, mert ha nem sikerül a visszatartás, nagyot fogsz szólni a kiáramlás. Okosabb, ha felállsz, mert ülve nagyobbat hangzik. Ne próbálkozz a lassú (és remélhetően hangtalan) kieresztéssel, mert ha nem sikerül, még nagyobbat szól.

Ha a fingás megakadályozása egzisztenciális fontosságú, akkor vedd fontolóra az aktív szénen át történő kiáramlás (a megoldás az egyén leleményességén múlik), ami garantáltan eltávolítja a bűzt, már csak a hanghatással kell valamit tenni. 😀

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

8 gondolat erről: „(1912) Amit a fingról tudni kell(ene)

 1. Infra kamerás felvétellel a leglátványosabb. Remek vizuális élmény!

 2. A fingnak azért van szaga,hogy a siketek is élvezhessék…

 3. 4:
  Az élet problémáihoz nem csak fennkölt dolgok tartoznak. 🙁

 4. Hosszú, végtelenül unalmas gyűléseknek egy-egy halkan sóhajtott, alattomos meleg rekettyéssel lehet rendkívül gyors véget vetni.

 5. Ezt épp most olvastam és ide illik. Egy labdarúgó piros lapot kapott sportszerűtlen(?) szellentésért! Ne röhögj!!!! 🙂

  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/labdarugas-akkorat-szellentett-hogy-piros-lapot-kapott-erte-2508595

  „Ideges lettem a játékvezetőre, egyszerűen nem értettem, hogy mi történik. Arra emlékszem, hogy körülöttem mindenki nevetett” – mesélte a kiállított Ljungkvist.

  „Talán azt gondolhatta, hogy direkt az ellenfélre céloztam. De kérdem én, mégis ki provokálna ilyen módon? Elismerem, egy igazán hangosat engedtem szabadon, és ezért pirosat kaptam. A játékvezető azt mondta, sportszerűtlen viselkedés miatt.”

  Nahát, ilyen is van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük