(1866) Egy kis Fideszes propaganda

Tibor bá’ online

 

Ami fénysebességgel terjed az Interneten.

BRIT KOMMENTÁTOROK SZERINT
MAGYARORSZÁG

NYUGATRÓL
BEVÁNDORLÁSI CÉLPONT LEHET

~p001Hű, az anyját! Tömegesen jönnek a németek, franciák, de főleg a belgák. De miért? Megirigyelték, volna az életszínvonalunkat? Nem, nem. Irigylik tőlünk Orbán Viktort. Íme, a propagandaanyag által összeállított (angol) kisember vélemények.

„Úgy tűnik (Orbán Viktor) azon kevés nyugati vezetők egyike, aki nem idióta. vagy áruló.”
„Ez az ember vezethetné az EU-t, ellentétben az elmebeteg diktátor Merkellel. Egyedüli a politikusok közül az egész EU-ban, aki értelmesen beszél.”
„És igazából mi az, ami Európa többi részének nincsen? Vezetője. Magyarországnak van. Európa többi része lelkiismeretlen, sík hülye karrier politikusok vezetése alatt szenved.”
„Kérem, Orbán Úr tartson ki! Európaiak milliói állnak Ön mögött. Köszönet a bátorságáért. Remélem, egyre több olyan igazi vezető lesz Európában, mint Ön.”
„Igaza van, mint mindig.”
„Nem értem miért kell lejáratni Orbánt, Ő a legerősebb hang Európában Merkellel szemben, legmélyebb tiszteletem neki.”

Na, eddig valahogy sikerül visszatartanom magam, de ekkor jött számomra a kegyelemdöfés:

„Végre egy vezető, aki törődik a népe és országa jólétével.”

Ez betette az ajtót. Nekem az angol kommentelőktől kell megtudnom, hogy Orbán törődik a népével, amit mi nem érezünk, de biztos bennünk van a hiba. És akkor a slusszpoén:

„Komoly a csábítás, hogy Magyarországra menjek.”

Gyere bazd meg és cseréljünk nyugdíjat. Nézzük a valóságot!

Bevándorlás Nyugatról, főleg Hollandiából már hosszú évek óta tart, még Kádár alatt kezdődött, mert nyugati jövedelemmel, nyugdíjjal, felhalmozott megspórolással olcsók vagyunk és igen barátságosak a külföldiekkel. Jól érzik itt magukat. Egészen más a helyzet, ha 40 év munka után egy magyarnak a saját hazájában havi 50 ezerből kell tengetni az életét, vagy 47 ezret kap „közmunkáért”. Esetleg belehal egy kórházi fertőzésbe, vagy nem gyógyítják meg, mert hiányzik a gyógyszer, a kötszer, az orvos és az ápolónő a kórházból. Ja, és a néhány száz nyugati, kényelmi bevándorló mellett 500.000 magyar kényszerből már kivándorolt Nyugatra. MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT 😀 – A MAGYAR REFORMOK MŰKÖDNEK 😀 – HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK !!! Hogy mondta Petőfi? A kasszátok fel a királyokat!

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

96 gondolat erről: „(1866) Egy kis Fideszes propaganda

  1. Jólét ide vagy oda ,a világ csőcseléke nyugaton csapodott le,megértem ha egy angolnak vagy hollandnak tele van mára a tőke az indiaimarokkoipakisztáni szubkulturával,amihez még hozzáverődne egy kis sziria és egyéb közelkeleti finomvegyes népség.
    A nyugateuropai őshonos kultura a végnapjait éli,aki nem hülye az tudja,hogy csak keleteuropában maradt talpalatnyi föld ,ahol a szomszédod nem fekete ,barna ,sárga , rézbőrű,vagy földönkivüli.
    Van,aki képes letépni magáról a pazar materialista egzisztencia büvőletét és meglátni életutjának valódi lényegét. Vagy csak érzelmeire hallgatni,mint az olthatatlan honvággyal kűzdő ember,aki csapot papot és idilli gazdasági lehetőségeket hátrahagyva visszatér hazájába egy sokkal szerényebb és szegényebb társagalmi közegbe,mégis boldog ,mert ösztöne álltal és szerint cselekedett.
    Az elmaradott kis falunkba van egy holland és angol család-isten tudja ,hogy kerültek ide- de garantáltan nem ér semmit a többezer euros feltételezhető jovedelmük,ha a vizet a kutról kell inniuk , pttyantos budiba kell szarniuk ,sok az áramszűnet,nincs asztfalt ,és nincs vellneszfürdő 🙂 Ez biztos nem kényelmi bevándorlás,annál sokkal de sokkal több.

  2. Én úgy gondolkozom jelenleg, hogy mindenkinek a saját háza táján kellene boldogulnia, még ha nehéz is. Itthon mindenki siránkozik, hogy milyen szar neki, de semmit nem tesz azért, hogy jobb legyen az élete ott, ahova született. Nálunk rengeteg a külföldi turista egész évben, és nagyon sokan közülük fiatalok. Azért vannak ennyien, mert legyünk őszinték, mi biztonságos, olcsó, látnivalókban gazdag és szép ország vagyunk. Budapest egy szép város, a kisvárosaink is szépek, tele vagyunk történelmi értékekkel, kiváló a konyhánk és vendégszeretőek vagyunk. Az országunk vezetése olyan amilyen, magunknak köszönhetjük. Viszont az évszázadok során uralkodók jöttek-mentek, kormányok, rendszerek, megszállók váltották egymást, de az ország (nem elcsatolt) megmaradt. Az emberek hajlamosak a könnyebb utat választani, és az anyagi javak motiválják. De egyet elfelejtenek, azt, hogy csak és kizárólag a saját országukban tudnak igazi elismerést kivívni maguknak, idegen országban örökké senkik maradnak, a névtelen tömegekhez tartozni némi anyagi pluszért nem valami nagy karrier.

  3. 1: ott a pont, szívemből szóltál! Szentül hiszem, hogy az egyetlen járható út az igények drasztikus csökkentése és az egészséges, nagymértékben önellátó elettér kialakítása. Ehhez ideális helyszínt talál egy felvilágosult nyugati a magyar vidéken, ahol egy passzív nyugati jövedelemből röhögve el tud kapirgalni élete végéig. Kivéve, ha a feka szomszédokat véletlenül ciganyokra cseréli:-D

  4. 3:
    Az igények drasztikus csökkentéséhez meg kellene határozni, hogy milyen igényekről van szó.

  5. 2. Dan. Te semmit nem láthattál még a világból…

  6. 4. Az kevés. Sokan a realitást a reklámokból mérlegelik.
    Az önmegvalósítás lehet az egyetlen mérce. Ahhoz hogy ezt felismejük ahhoz kell az iskolázottság. A másik út a rabszolgamunka különböző összegekért.

  7. Nehéz nekik a nyelvünk.
    Ki tudják-e mondani az ide vágyó angolok azt a szót, hogy antikorrupció vagy hálapénz. Esetleg a cigánykerék még ilyen.
    Komolyra fordítva a sort: nehéz nekik a nyelvünk.
    Egyszer a belvárosban eligazítást kértek tőlem.
    „Náju pu” alapján rá kellett jönnöm, hogy a nyugatit keresi. Nem tudom lengyel volt-e vagy angol vagy honnan jött a lelkem.

    És így legalább angol és német migránsokkal kellene számolnunk, ha bejönne egy olyan migránskvóta, mint Németországban (hogy az 5000-nél nagyobb lélekszámú településen legalább 10%-nyi migránst fel kell venniük ahogy a napokban olvastam).

  8. 7. 10% irrealis. Brutálisan sok lenne. Ott valaki félre fogja olvasni: „Minden 5000 lelket meghalado telepulesnek legalabb 10%ot le kell lövetni.” Ugy ertelmezhetove valna a szam.

  9. 10% valóban irreális és értem ezután miért lázonganak a németek.
    Tegnap olvastam ezt (2017-től él ez a kvóta).
    Arra nem emlékszem, hogy 10 vagy 12 a százalék körüli ez a szám a németeknél, és nem is ez itt a lényeg a hozzászólásoknál. Csak ez volt az a pont, amikor megértettem, hogy mit is jelent ez a kvóta.

    (Egy feltételes mondat még volt előtte: ezt úgy érnék el, hogy aki nem járul hozzá menekültek ilymódú elszállásolásához odaát annak kényszerjelzálogot terhelnének a házára ha az tehermentes). Igazságos-e az ilyen törtvény?

    Mint a világháború után a Lastenausgleich 1945, 1948 törvényük, amivel a háborút elszenvedő lakosság terheit kiegyenlítenék a háború által kevésbé érintettekével. Mondenki szívjon.

    MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT-ből egy MÉG szócska hiányzik a JOBBAN elől. Idén már erre módosult a szlogen.

  10. 6.Arany Sakál

    Tele van már a hócipőm ezzel az önmegvalósításos hülyítéssel. Mihez kell az iskolázottság? Szerinted 150 évvel ezelőtt ezen rágódtak az emberek, hogy jaj akkor lesz teljes az életem, ha megvalósítom önmagam? Nem. Csak élték az életüket,s közben megvalósították magukat. Most is élnek iskolázatlan emberek, akiknek sikerült az önmegvalósításuk, s nem is tudatosult bennük.

    Kell egy erős hagyományokkal bíró közösség, s az abban élő emberek megtalálják helyüket, s nem azon fognak rágódni, hogy most megvalósítom magam vagy se, mi is van velem? Közösség ez a kulcsszó. Gondolkozzunk el, milyen közösséghez, közösségekhez tartozunk, ami jó érzéssel, elégedettséggel tölt el minket. Akinek tartozása sehova, az érzi-e azt, hogy nem valósította meg még önmagát….

  11. Én csak a svédekből tudok kiindulni. Semmit nem tudnak rólunk, a gazdasági helyzetünkről csak annyit csóró ország. Az itteni média a politikai szélsőségekről ad hírt. Nem tudom, hogy más eus országokban mi van.

    Gondolom az összes ilyen komment csak azt jelzi, az adott ember egyetért a bevándorlás drasztikus megállításával. Csak az adott, számára fontos egy tényezőt nézi, s nem néz körül az összefüggéseket keresve. Hirtelen felindulásból írják most ezeket,ha ténylegesen választania kéne, dehogy szavazna ő Orbánra. 🙂

    Ezért választunk mi is mindig rosszul. Ami per pillanat nekünk a fontos,ahhoz választunk. S a politika ezt ismeri. 🙁 🙁

    Nagyot nevettem mikor olvastam a posztot.

  12. Jó a poszt, egyetértek minden sorával.

    1.
    ” garantáltan nem ér semmit a többezer euros feltételezhető jovedelmük,ha a vizet a kutról kell inniuk , pttyantos budiba…”

    Ne viccelj már, a mai világban? Ha van pénzed, megteremted magadnak a semmi közepén is a teljes kényelmet, folyóvizet, akár áramot is. Én is ismerek egy angol házaspárt Magyarországon, aki összkomfortos, központifűtéses házat teremtett egy erdő mellett, ahol csak áram volt. A kb. 3000 négyzetméteres területtel együtt a kisbirtok megteremtése 25-30 millióból kijöhetett, amiért Angliában egy kutyaólat kapott volna, a kb. 1200 fontos havi passzív jövedelmükből pedig élnek, mint egy kiskirály.

    Nem az a lényeg, hogy elmaradott-e a falu, hanem hogy milyen emberek élnek ott, tele van-e pl. cigánnyal. A sok orbánt éltető nyugati kommentelgetőt megnézném, ha betelepedne egy magyar faluba, ahol a romák aránya 10-20% és egyre súlyosabb bajok vannak velük. Szerintem sírva menekülne vissza mindegyik. Szóval ez „a világ csőcseléke nyugaton csapodott le” ebben van valami, de azt azért elfelejtik sokan, hogy kis Hazánknak megvan a saját bennszülött „csőcseléke”, amely legalább olyan arányban szaporodik és lepi el az országot, mint nyugaton a mindenféle népség.
    Jó eséllyel ezek a kommentelgetők semmit nem tudnak az országunkról a fidesz propagandán kívűl. Legfeljebb annyit, hogy olcsón lehet nyaralni, meg olcsó a sör.
    Ledöbbennek, amikor megtudják, hogy egy átlag melós 200-300 fontot visz haza, az átlag nyugdíjas ennyit sem kap, miközben a napi megélhetési cikkek ugyanannyiba vagy többe kerülnek, mint nyugaton, nem beszélve arról, hogy aki megbetegszik és nincs pénze, annak jó eséllyel vége van.

  13. Nem linkelem be,,de igaz,,
    Szerintem,,
    Hiszem hogy 50 70 év és max,,s jön a paradigma váltás,
    Soha sem bírt ki ennyit,,következik a jelek alapján is,
    Jönnek?
    Hogyne!
    Merre?
    Persze hogy Keletre!
    Haza csak ott van hol isten is van!
    A telennek nincs hazája,,az mindig úton van,,az a hazája,,
    Jönnek jönnek,,hagy jöjjenek
    Első negyedéves adat a Német,
    270000 fő per eddig,
    Érzik?
    Meglehet,,s jön a többi ,csak hagy jöjjenek,
    Végre nem sűrűn leszünk,,hanem többen,
    S akkor tényleg megfordul , megfordulhat a világ,,

    https://www.youtube.com/watch?v=qL88Pr-MId0

    Csodás!

  14. 14:
    Ez a maximumod? Ennél értelmesebb szöveget képtelen vagy kiizzadni magadból?

  15. 10. az önmegvalósítás sokféle lehet, de a tanulatlanság az ma a mélyszegénység szinonimája.
    Tanulatlan ember az tán még politikusnak sem jó. (max. az ORÖ-ban)

    Ha szerinted ez jó, akkor a gyerekeidnek mutasd ezt a példát. Nem akarlak befolyásolni.

  16. 16. Arany Sakál
    Igen, megint egy újkori szó. Mélyszegénység. Ha egy törzsi társadalomban élő emberre gondolunk, eszünkbe sem jut ez a szó. Vagyis eszünkbe jut, mert hát hozzánk képest….Mennyire nem tudunk kiszakadni a saját világunkból, s mindent csak innen nézünk.
    Tanulatlanság…..kekec vagyok,- hajléktalan diplomás ma.

    Természetesen minden korban és társadalomban aki tanult,az magasabb életszínvonalat ért el. (kivétel Pol Pot rezsim)

    Az utolsó két mondatoddal nem tudok mit kezdeni. Nem tudom, hogy szerinted mi az ami szerintem jó, mert az „ez” egy mutató szócska, csak nem tudom mire mutatsz rá vele.
    Természetesen sok jó dologról tudok, s mutatom is a példát.
    Például, nem hazudok, ha segítségre van valakinek szüksége, s hozzám fordul, akkor segítek. Folyamatos tanulásban vagyok, s tanításban……etc.
    Ne is akarj, másnak sem sikerült. Szmájli nincs.

  17. 14.
    Csak csínján azokkal a tudatmódosítókkal!
    Szerintem már te magad sem érted, mit is akartál mondani, de ha igen, akkor jól rejtjelezed…

  18. 13.
    Az a nyugati ,aki keletre költözik ,azt végső undorból teszi -ezért mond le a cakompakk öszkonfortról és a pazar burzsuj világ seggkinyalós szolgáltatásairól.
    Egy ilyen elmaradott faluban,(Erdély ,Nyugati havasok) ha leesik a hó,hiába van pénzed és full egésszégügyi biztositásod, a mentő nem fog tudni utánnad jönni a járhatatlan utak miatt,legfeljebb bevisz valaki szánnal a legközelebbi eltakaritott főutvonalig ,ahol találkozol a mentővel,de lehet addigra kileheled a lelked 🙂 Hiába hívod a pizzafutárt nem fog jönni,mert nincsenek chatering cégek,ahol kaját rendelhetsz.Azt eszed,amit főztél vagy nem eszel. 🙂 Stb
    Van némi rizikofaktora a dolognak,de mégis bevállaják a kényelmetlenebb és kevésbé biztonságos életmodot .Most akkor ennyire hülyék,hogy ezekkel a dolgokkal nem számoltak,vagy megvilágosodtak,mint Buddha és emiatt menekültek el a nyugat csili vili poklából?!
    A cigányság évszázadok ota együtt él velünk,ha megmagyarázod hol a helyük és feladatot adsz számukra nincs gond velük,hidd el. Azomban ha magukra hagyod és rájuk bizod az országot,mert neked mehetnéked van nyugatra ,akkor magától értetödő,hogy uraskodni kezdenek,mert ezt látták tőled 🙂

  19. Pokol Béla 3-4 évvel ezelőtt íródott könyve szerint, mikor még nem indult be ez a sáskajárás, kelet-Európa sokkal rosszabbul állt lakosságfelhígulásban (cigányság elszaporodása, aktív magyar fiatalok elvándorlása), mint a nyugat. Talán még most is rosszabb a helyzetben vagyunk, mivel a fiatal magyarok kivándorlása nem nagyon lassul, és még mindig nincs annyi idegen nyugaton, mint cigány keleten. Szóval egész Európa nagyon szarul áll.
    Tömeges nyugati bevándorlás nem nagyon lesz ide, csak azok akik itt olcsóbban megélnek, mint nyugaton, és akiknek megtetszett a magyar vidék. És igen, azok a világvégi nyugati kúriák el vannak látva nyugati színvonallal, pottyantós vécé annak van aki kimondottan azt akar (1-2%). Hányan tanulják meg közülük a nyelvet, ami a beilleszkedésnek a minimuma?

  20. 21.
    Mindegyik makog már elég érthetően románul- azt hitték ,hogy romániában csak románul beszélnek és beköltöztek egy tiszta magyar faluba 🙂 Most belevegyitik a magyart is . 🙂
    Szerény körülmények között élnek,a falu átlaga szebb házban lakik .

  21. 14. manooo 18.hubab

    Megpróbálom értelmezni az újmagyart. A tudodkik nevét nem szabad leírni. 🙂

    A jelekről írnál még? Jól értem, hogy Keletre figyeljek, mert onnan jönnek,meg építik az ő Istenük házát,( Göteborgban kész már) mert csak akkor lesz hazájuk, stb. S azt érzik a többiek, a biztatást, hogy még jönniük kell? No de ezt te most hogy fogadod?

    Szerintem nem kell őket biztatni, maradjanak az ő hazájukban az ő Istenükkel. A fordulatot ami meg igen ránk fér, csináljuk meg magunk.

  22. A hozzászólások nagy része teli van közhelyekkel, propaganda tartalommal.
    Ideje lenne már észrevenni, hogy az országban egyre nagyobb a szegénység, ami túlmutat a tisztes szegénységen, bizony a nyomor felé tendál. Oktatás, kórházak, úthálózat, közművek, mind amortizálódik. A kormányzat és a kiszolgáló sleppje egyre gazdagabb, nemcsak a közvagyonból, hanem a magánvagyonokból is lopnak, évek óta, ehhez a közigazgatás szerveit használják fel – számos visszaélésst tártak fel az ehhez elég bátrak.
    Ide akkor lenne érdemes telülnie bárkinek, ha a megmaradt magyarság kihúzmá magát, és tisztességes országvezetést állítana.
    Egyébként turistaként sem olyan nagy élvezet Magyarországot látogatni, már évek óta. Vannak ismerőseim a turizmusban – csökkenő külföldi vendégszámról beszélnek. Az idetelepült németek egy része bizony bánja rendesen, hogy idejött, gyenge nyelvtudással is értik, látják, hogy tette tönkre a vezetés ezt az országot. Vannak ismerőseim, akik nyugaton dolgoznak és Mo-n keresztül utaznak haza, Erdélybe, Délvidékre, évek óta meg sem állnak Mo.-n, még enni sem, annyi rossz tapasztalatot szereztek (becsapják, drága az étterem, rossz az üzemanyagminőség –
    Több, mint harmadával rosszabb nálunk, mint a szlovákoknál, vagy a szerbeknél.)
    Szégyen az, ahová süllyedtünk, szégyen. hogy ezt hagytuk az országot vezető szervezett … bagázsnak.

  23. 17. tanulatlanság az ma a mélyszegénység szinonimája. Ha szerinted ez jó, akkor akkor a gyerekeidnek mutasd ezt mint példát.

    Mondjuk szerintem eddig sem volt ez ördöglakat, de talán most már félreérthetetlen.

  24. Arany sakál, ez nem volt szép. Magyar vagyok, volt egy bejegyzésem a családomról is, és képzeld el a családnév kötelez. Nem csak elvben, gyakorlatban is. Bármennyire utálatra méltó, Én nem valami betelepített fajtaidegen, magát ősmagyarnak tartó hazaáruló fattya vagyok. Elég valószínű az, hogy ha az összes tatár, török. osztrák, cigány, zsidó keverék fattyú elkotródna innen, akkor ma nem lenne Orbán Viktor hatalmon. Csak az a bökkenő, hogy pont ők vannak nyeregben. De az idő mindent megold, a valódi magyarok pedig türelmesek ha kell, viszont egy pillanat alatt ki is tudjuk seperni a szennyet az országból, ha arra támad kedvünk.

  25. Ja, és hogy merre jártam külföldön….. Például a volt NDK-ban, ahol azt kérdeztem (hat évesen) mi történne ha át akarnék mászni a falon… Képzeld el, kispolszkival mentünk egy körutazást anno és az akkori cseh-Szlovákiában is voltunk egy kicsit. Sátoroztunk. Tiborbá-val is nyaraltunk együtt. Nem egyszer. Egyházmegyei kirándulásokon is voltam, ami során 1994-ben a magyar és a székely himnuszt énekeltük el egy romániai templomban magyarul. Ennyit az egyházellenességről egyébként…..Mert tudjátok egy papnak sokkal több vér van a pucájában mint a tarsollyal rohangáló magukat ősmagyarnak tartó
    senkiháziaknak.

  26. 26. Dan
    „Azért vannak ennyien, mert legyünk őszinték, mi biztonságos, olcsó, látnivalókban gazdag és szép ország vagyunk. Budapest egy szép város, a kisvárosaink is szépek, tele vagyunk történelmi értékekkel, kiváló a konyhánk és vendégszeretőek vagyunk.”

    Erre reagáltam. Összehasonlítási alap nélkül tűnhet így. A valóság azonban ezt nem igazolja, hanem relativizálja. Gondolom elevenbe vágott.
    Az az „egy pillanatot” még azért megnézném…

  27. 25. Arany Sakál

    Óóóóó köszönöm okoska 🙂

  28. Az idézetben, melyik rész nem fedi a valóságot? Az élet egy küzdelem. Ha mindig mindenki a könnyebb utat választaná, akkor most mind a trópusokon élnénk és banánt majszolnánk boldogan. És persze nem lennénk hétmilliárdan.

  29. Nyugati ,orosz,amerikai fegyverekkel szétlőtték az országukat 🙂
    Miért ne jönne ha látja,hallja hogy sikerülhet.Majd dolgozik valamit,kap segélyt és biztonságban lesz ő meg a családja.
    Gondolom sokan nem maradnának egy nálunk sokkal-sokkal rosszabb országban,főleg ha egy nálunk sokkal jobb országba emigrálhatnak.

  30. 19.

    Én idáig Magyarországról beszéltem, meg sztem a poszt is erről szólt elsősorban.
    Az erdélyi romákkal sokkal kevesebb baj van, ezt is személyes tapasztalatból tudom.
    „A cigányság évszázadok ota együtt él velünk,ha megmagyarázod hol a helyük és feladatot adsz számukra nincs gond velük,hidd el.”
    Hinném én, de mégiscsak a jelenlegi helyzetből lehet kiindulni, meg a trendből, ami felé haladunk, jelenleg pedig egyre több a baj velük, egy csomó hely, falu, város vagy városrész gyakorlatilag élhetetlen miattuk.

    Te pottyantós budiról meg kútvízről beszéltél, hogy elmaradott faluban nem ér semmit a pénz. Pedig de!
    Persze amit most írtál igaz, de azért Magyarországra annyira mégse, mert Hazánkban elég jók a szolgáltatások, van magánklinika (hó meg már úgyse nagyon van télen), van soron kívüli ellátás, műtét, bármi, csak legyen pénz. Gyakran magasabb szakmai színvonalú ellátást kapható Hazánkban, mint pl. Angliában – de csak ha van pénzed. Erdélyben nem tudom mi a helyzet ezt illetően.

    A lényeg mégis csak az, hogy ha egy nyugat európainak van legalább egy közepes nyugati passzív jövedelme, nyugdíj vagy ilyesmi, akkor királyként élhet Hazánkban vagy akár Erdélyben is. Akinek ilyen nincs, pl. a fiatal nyugatinak, az meg fog állni az internetes kommentek szintjén, max. eljön két hétre nyaralni. Nagyon kevés kivétel persze mindig van, de ez csak erősíti a szabályt.

    Tudom, hogy sok hollandnak, németnek van háza magyaroszágon, de 100-ból 95 mégiscsak a nyugati jövedelméből él. Nagyon sok angolnak van egyébként háza Bulgáriában, Romániában, Spanyolországban, Franciaországban, és az év egy bizonyos részét ott töltik az otthoni jövedelmükből élve. Ez kb. ugyanaz, mint nálunk, de én ezt nem nevezném nyugatról jövő migrációnak.

  31. Azt gondolom, hogy Magyarország rohadt jó hely ha van pénzed. Beszélgettem néhányszor brit fiatalokkal, akik ugye jobbára Bp-re járnak levezetni a feles energiájukat és azt mondták, hogy itt nagyjából ugyanúgy meg van minden, mint náluk csak minden sokkal olcsóbb. Ha leruccannak vidékre az meg pláne. Ráadásul itt azt csinálnak, amit akarnak, a kutya nem szól rájuk. A másik véglet meg, amit még megfigyeltem, hogy idejön egy csomó turista nyugatról, akiknek csak a fényképezője többet ér, mint az autóm és olyan spúrok, hogy egy süteményt esznek hárman. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lesz egy bizonyos réteg közölük, ahogy most is van, aki ide fog jönni élni kalandvágyból és hogy megspóroljon havi 2000 eurót.

  32. 24.Kata

    Még a legsovinisztább román is ,aki hazafelé jön nyugatról és holtfáradt,akkor is megáll Magyarországon a kedves vendéglátás és az olcsó és finom kajálási lehetőség miatt. Én is ezt tapasztaltam M- gi utazásaim során, fantasztikusan olcsó a szállás és a kaja,az utak kimondottan jók,rengeteg autopálya,tiszta és rendezett környezet.Ha te az országod helyzetét a világ 3 legfejlettebb gazdaságához viszonyítod,örök életedben csak nyivákolni fogsz az elégedetlenségtől.Ha csak 300 euro a béred,ne akarj úgy élni,mint ,aki 3ooo eurot keres,mert nincs hozzá iparod, gyarmatod,vagy szuperhadsereged,mert a felbálványozott nyugat leépitette,pont azért ,hogy ök jobban élhessenek,de ez csak más kárára lehetséges .
    A világ országainak java része ,a világ népességének 75 százaléka jóval a magyarországi életszínvonal alatt él,olyanok is,akik mesés természeti vagyonnal és erőforrással rendelkeznek.Miért gondolod ,hogy neked több jár akár a világátlagnál is?

  33. 34. Kalotaszegi

    Én is így gondolkodok,nem jár.

    A sok külföldre távozó fiatalnak és nem fiatalnak akkor lenne előre vivő szerepe, ha pár év tanulás, tapasztalat után hazajönnének. (Arany Sakálnak, nagyon fontosnak tartom a tanulást, s azt átadni másoknak, de nem lenézve a másikat. Azért adom a tudást tovább, hogy a másik is több legyen, nem azért, hogy magam fényezzem.)Ezért fontos, hogy aki kint tanul, tanult valami jót, újat, azt itthon is ugyanúgy csinálja. Ahogy ott dolgozik, él, azt tovább vinné itthon is. Nem elég a rosszat meglátni és hangoztatni. Ha valami újat, jobbat tudok, akkor azt máshol is csináljam úgy, és adjam tovább.
    Igen. Ami pedig jó és szép nálunk, azt is vegyük észre,tudatosítsuk magunkban, érezzünk elégedettséget miatta, mert máskülönben miből táplálkoznánk a továbbhaladásért?

    Jó hetet mindenkinek.

  34. Aki nem látja, hogy Mo. túristacélpontként, tranzitországként az egyik legjobb hely a világon az tényleg elég beszűkült. De talán mondjon egy kedvezőbb országot. Délről, keletről érdemes kerülővel is erre jönni, mert érdemes. Elég megnézni csak a migránsútvonalat vagy az útvonaltervezőket. Túristaként aki kimondottan tengert vagy hegyeket akar látni, annak nem vagyunk célpont, de aki a pénzéért a legtöbbet akarja nyugatiként, az bőven megtalálja a számítását.
    Sajnos bennszülöttként ez az egész nem nagyon látszik, hacsak nem nézünk tudatosan ezzel szembe.

  35. 34., 35.
    Aki nem látja, hogy itthon 10 év alatt hogyan esett a lakosság nagy részének az életszínvonala, az szerintem fideszslepp-tag, vagy remete.
    kalotaszegi, nem tudom mikor jártál itt és jártál be nagyobb területet az országból?
    Egyébként tévedsz, az országot nem a leggazdagabbakhoz hasonlítom, hanem a néhány évvel ezelőtti valóságához és önmaga lehetőségeihez.
    Ebben az országban volt annyi anyagi és lelki, ami a népességének (és annál több embernek is) kiegyensúlyozott, a jövőt tiszteletben tartó megélhetést biztosított volna. Ha most körbeutazol az országban azt látod, hogy nagy része egybefüggő szántófölddé változott. Példának ott az Ormánság, néhány éve még szántók, kertek, ligetek, bokor és facsoportok váltották egymást, mára nagy része egybefüggő szántó, amit megtör egy-egy nyomorgó falu képe. A vidék élhetőségét vették el az emberektől, a jövőt illetően pedig a környezetet is súlyosan rombolták a sokszáz, sokezer hektáras nagyurak. Ide vágyik a nyugati!?

  36. 36. Ez jo. A felso 0.29%ban vagyok. Nem igazán érzem így. Szerintem a középosztály közepe irányába küzdöm magam valahonnan rohadt mélyről. Magyarországi legmagasabb bevételemmel már a békésebben hangzo 27.34% jön ki.

  37. 38. Igen. Ide vágyik. Taxisofőrként beszélgetek utasaimmal. Minden második lecsúszott drogos senkinél magasabb szinten elő valaki járt Magyarországon az utóbbi 20 évben, vagy már megvan a repjegye és még idén megy. (Nem túlzok, nem viccelek, ez tény. Igazi angolok, és nem angolul beszélő lengyelek, kínaiak, arabok, vagy bantunégerek.)
    Tudod mi marad meg bennük?
    – Csodálatos, változatos építészeti alkotások.
    – Könnyen elérhető, nagy mennyiségű kulturális kiállítás, múzeum.
    – Vendégszerető, olcsó, kényelmes, barátságos szálláshelyek.
    – Piszok olcsó alkohol.
    – Kurva jó nők. (Otthon csak elhízott és/vagy bűnronda csajokat találnak, ha egyik se, az nem beszél angolul, csak lengyelül/litvánul/magyarul/oroszul)
    – Kizsebelő, lehúzó, bunkó pesti taxisok. (Ez komoly. Ha egy angol bármire panaszkodott Magyarországról, az a pesti taxis állatfaja)
    – Biztonságérzet. Európában érzik magukat közelkeleti árakkal.

  38. 40.
    Az utóbbi 20 évben…
    20 év alatt (de 10 év távlatából is) óriásit fordult itt a világ, külső szemlélő szemével is, sajnos rossz irányba.

  39. 38. Kata

    „A vidék élhetőségét vették el az emberektől, a jövőt illetően pedig a környezetet is súlyosan rombolták a sokszáz, sokezer hektáras nagyurak.”

    A vidék élhetőségét akkor tették tönkre, amikor az elvtársak EU-s kérésre kivágatták a szőlőket, gyümölcsösöket, és betarthatalan szabályozókkal kinyírták a kisparasztságot.
    Most azért kerülnek a földek a „nagybirtokosokhoz” hogy a kárpótlási jegyek mintájára ne a nyugati spekulánsok vásárolják fel a kiszolgáltatott kistermelőktől.

  40. Erre csak azt tudom írni Tibor bá hogy pontosan így van.Egyetértek..

  41. 38,Kata, valójában sehol sem esett az életszínvonal,most kezd visszatérni a realitás talajára a gazdaság , de megy ez még jóval lejjebb is,amíg leereszt a hitellufi . Ha nincs több hitel,mindjárt keményen mellbe vág a valóság ,hogy a saját kezed által megtermelt jövedelemből milyen nehéz megtakarítani,esetleg nyaralni menni ,kocsit venni,netán házat vásárolni,azaz hozzájárulni a gazdasági növekedéshez,azaz bámulatos ugrást végrehajtani a saját életszínvonaladon felfele. A nyugat szárnyalása csak addig lehetséges ,csak addig hitelezhető a gazdasága,amíg van mit és kit kifosztani a világon .

    Nagy tévedésben van az a nyugatra kivándorló munkavállaló is ,aki azt hiszi ,hogy az ott szerzett jövedelmét ha itthon költi el azzal az országa gazdasági növekedéséhez járul hozzá. Fenét,az egész Kelet -europai piac nyugati kézben van.Kétszer húzzák le rólad a bőrt,egyszer szolgaként ,másodszor fogyasztóként,hacsak nem vásárolsz helyi terméket.Harmadszorra,majd a temetéseden,mert addigra ez a vállalkozás is nyugati kézben lesz és teljesen mindegy hol dobod fel a talpad ,náluk vagy itthon ,a haszon az övék..Örökkön örökké 🙂

  42. 37 nippur

    Ezzel a véleményeddel azok táborát növeled, akiknek személyes tapasztalata nincs a nagyvilágról. Bár ők ezt a mesét készpénznek is veszik.

  43. 35. buza Says:

    ..vedd figyelembe hogy én az államot okolom a tanulatlanság bővített újratermeléséért, és az integráció hiányáért, ami oka a terjedő, reménytelen lecsúszásnak komplett térségekben! Miközben a papíron erre költött pénzt hiánytalanul „elmúlatták”.

    A jelenlegi rezsim elitjével egyszerre jártam egyetemre. Az akkori „mozgalmárok”, az akkori rendszer kegyeiből tanulhattak és szerezhettek diplomát, amit most megtagadnak a fiatalok zömétől.
    A bolsevista pártirányítás már kiteljesedett az államszervezetben és az összes hatalmi ágban, a lojalitás az értékmérője a siserehadnak.
    A külföldi partnereink és ismerőseink szörnyülködve hallgatják, hogy minden igaz amit „rólunk” írnak, mondanak.

    Igen, mindenki aki teheti menjen külföldre, ott látszólag piszlicsáré ügyek miatt is egységesen, országosan tüntetnek, és állják útját gyakran a központi önkénynek.
    Itt meg mióta rugózunk már ezen a kiherélt pedagógussztrájkon.

    Szar a sztrájktörvény? Leszarni addig sztrájkolni amíg el nem érik a célokat és át nem írják a sztrájktörvényt, nehogy már az érettségi időpontja ne legyen eltolható vagy az egyetemi felvételik, etc.

    Ezer milliárdokat, milliószor millió Ft-okat lopnak el a Fidesz „legjobbjai” mi meg ezen rugózunk, hogy átszabták magukra a törvényeket!?

    De már bohózat ahogy Tarsoly és bandáját futni hagyják. Ezzel mondjuk szerintem szabad utat nyitnak az önbíráskodásnak…

    Ha a kormánynak mindent szabad, akkor ellenük is bármi megengedett. Szerintem ez a fair play…

    Vissza: nincs olyan ember aki a megfelelő lehetőségek birtokában ne tudna bármit elsajátítani. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem kapott kellő támogatást. Sem a családjától, sem az oktatási rendszertől.
    Ahol komoly pénzeket költenek a felzárkóztatásra az integrációra és az oktatásra azok az országok a semmiből fényévekre elénk kerültek.

    Ha valaki ideteszi a svájci pedagógus béreket és a pedagógus nyugdíjakat, az a zöm nem fogja elhinni..
    És az is érdekes, hogy ott a pedagógusszakma nem nőiesedett el…

  44. 46:
    1526 óta Magyarországon a kisember túlélése azon múlt, hogy befogta a pofáját, lapult és iparkodott kidekkolni egy kedvezőbb változást. Ez a viselkedési forma nálunk genetikailag van kódolva. A magyar szabadság szeretet egy mítosz. Az 1848, és az 1956-os felkelést megfontolatlan, felelőtlen kamaszok vitték a hátukon, akiket az érdekeltek fel tudtak tüzelni.

  45. 42. Attila (PV): Ángyán prof. valódi szakértője a földkérdésnek, érdemes figyelembe venni a véleményét. Ez az ország a agrár kisgazdaságok nélkül tönkremegy, nemcsak a mezőgazdaság, még turisztikai terén is.

    44. Kalotaszegi: Félreértetted az általam írottakat, olyan az írásod mintha kizárólag a magyar kormányzati médiából tájékozódnál.

    Szerintem a 70-es, 80-as években nem volt ilyen nagy mértékű az állami propaganda általi csúsztatás, megtévesztés, mint ma.

  46. 47. Nem genetika, hanem tanult viselkedés…

  47. Az az érzésem, hogy az itt siránkozók azokból kerülnek ki, akiknek használhatatlanná vált a telefonkönyvük és reménykednek még, hogy ők jöhetnek vissza. Nem veszik észre, hogy volt itt közben egy generáció váltás, az újabbak ügyesebbek, gátlástalanabbak a régieknél, azoknak esélyük sincs velük szemben. Most nemzeti máz van rajtuk, de ez bármikor cserélhető.
    Egy gyarmaton persze a mozgástér korlátozott, magyar vezetésre legfeljebb helyi szinten van lehetőség, viszont ezek a helyek a biztonság szempontjából felértékelődnek.
    Ez az, ami viszont idevonzza a nyugatról jövőket. Hamarosan eljön az az idő, amikor a valamivel rosszabb életkörülményeket bőven ellensúlyozza a biztonság. Persze a kinti csak azt látja, hogy itt nincsenek feketék, az ómigránsok tömegét nem látják. Ahol ezt kezelni tudják, országos szinten meg nem teszik katonai célponttá ezt a területet, az bizony vonzóvá válik.
    Ahogy innen is célszerű keletebbre nézni, ahol még van valamennyire közösség és a cigányokat is kezelni tudják. Az egyik ismerősöm például Brassó környékére nősült és egyáltalán nem bánta meg a kiköltözést.
    Persze azok, akik az orrukig sem látnak, nem fognak költözni, ahogy az innen kimentek közül sem azok fognak időben visszajönni. Nekik annyi, de lehet, hogy jobb is, mert emiatt nem stresszelnek.
    Nem értem a siránkozó embereket. Örüljenek, hogy vannak, ne reménykedjenek, hogy jobb lesz. Mitől lenne? A jövőben minden csak rosszabb lesz, egyre többet kell dolgozni, egyre kevesebbért, egyre rosszabb körülmények között. Örüljenek a mának, mert a holnap rosszabb lesz.

  48. 49:
    Bocs, idéző jelbe kellett volna tennem. Azért használtam, mert manapság divat. Természetesen tanult viselkedésről van szó.

  49. 51. ja, amivel nem tud/akar mit kezdeni pl. az „orvostudomány” annak rögvest genetikai okai lesznek… így igaz.

    Olyan ez mint a többi istencsapás, Orbánig bezárólag. Így jártunk, előre-elrendeltetettség/fatalizmus. Na ettől van idehaza már herótom.

  50. 45. Arany sakál: Nem értem, az ilyen trollokat, mint te, miért nem szűr ki Tibor bá, de ez az ő blogja. Válaszolnál a 37-es kérdésre mielőtt minősítgetsz? Nevezz meg néhány jobb ár/ érték arányú túrista/ tranzit országot Mr. világlátott.

  51. 53. Naponta ezer jóravaló honfitársunk hagyja el ezt a tejjel mézzel folyó kánaánt..
    Miért kell személyeskedned?
    Tranzit ország? Mit értesz alatta?

  52. 46. Arany Sakál

    Ebben teljesen egyet értünk. Az az ország, amelyik nem fordít kiemelt figyelmet az oktatásra, előbb utóbb hanyatlik. A tanulatlanság nem csak az elmúlatott pénzek miatt nőtt szerintem. A jogok vannak manapság előtérbe helyezve, a kötelességek felett meg szeretünk elsiklani. Még egy probléma, a „jár” elhatalmasodása. Nem, nem jár semmi. Nekem sem.

    Az én véleményem. Olyan nincs, hogy nem jár egy gyerek iskolába. Pont. Ha a család ezt nem fogja fel, szankciók.

    Teljesen integrálódni nem lehet, mert az az identitás elvesztése. Ezért én nem is gondolom,s nem is akarom, hogy mindenkinek egyformává kelljen válnia. De az együttélés alap szabályait be kell tartatni. A szegénység és hátrányos helyzet nem lehet egy általános felmentés, ha valaki nem tartja be a törvényt,az íratlan szabályokat.

  53. 48.Nem onnan tájékozodom,hanem a valóságból. Te a tíz évvel ezelötti gazdasági szárnyalásra hivatkozol,ez pont egybeesik a nagy hitelfelvevések kezdetével,amikor boldog- boldogtalan kölcsönbe verte magát és úgy költekezett,mintha nem lenne holnap.Hát persze ,hogy szárnyalt a gazdaság.Az állgazdaság 🙂 Nálunk is, az utakon rengeteg új kocsi kezdett szaladgálni, beindult az épikezési bumm,rengeteg munkahely keletkezett ,mindenki termelt ,eladott , vásárolt,pezsgett az élet – HITELBŐL. A felajzott igényekkel párhuzamosan aztán kiméletlenül jelentkezett a felvett hitelek visszafizetésének kesernyés korszaka,a nép fogyasztási székrekedésben kezd szenvedni, nincs vásárlóerő, igy nincs elegendő kereslet a termékekre és szolgáltatásokra ,tehát nincs szükség új munkaerőre,elkezdödött a leépitések és csődők sorozata, ami távolról sem a politikusok lopásainak tudható be 🙂 Harminc – negyven évre éltük fel előre a jövönket,addig mukk lesz 🙂
    Egy világháború viszont orvosolhatná ezt a problémát
    Te bevállalnád ezt a gazdasági nővekedés helyreállitásáért ?
    Ha más döglik,akkor ugyan miért,ne,nemde ?!

  54. Fideszbirkák típusai, jellemzői

    Közös jellemzők:
    – megtévesztett
    – szemellenzős, merev gondolkodású
    – erőszakos
    – (vak)hívő
    – határozott ellenségképpel rendelkezik

    Típusok:
    1. A kiművelt
    A propagandát képes álcázva, a saját tudásával, tapasztalataival összefésülve terjeszteni, a vitában csúsztat
    2. A „jótanuló” bégető
    A betanított-betanult szöveget szajkózza, a vitában erőszakos
    3. Az ostoba
    Viktor az Istenkirály, Viktor a mi megmentőnk, minden, amit tesz Istentől való, eleve elrendeltetett, „nincs vita”.

    56. Szándékosan érted félre azt, amit írtam!?

  55. Tibor bá’ egy kis kiigazítás: a közmunkabér már nem 47 ezer, hanem 52638;- Ft. Biztos forrásból tudom (banki kivonat). 😉

  56. 54: Tranzit ország (itt)= A pontból B pontba mész (pl. migráncsok), és átutazol rajta.
    Amúgy meg érdemes volna az adott íráshoz hozzászólni, nem a közhelyeket bedobálni. Szerintem (is) az ország talán legnagyobb problémája az elvándorlás, és utálom a Fideszt, de a poszt nem erről szólt, hanem hogy kívülálló szemszögéből milyen ország vagyunk, milyen itt élni (akár nyugati jövedelemből), vagy letelepedni.
    Továbbra is várom kedvezőbb országok megjelölését.

  57. 57: Ti Jutkával jól megértenétek egymást. 😀

  58. 57:
    Kihagytad azt, ahol családi örökségként száll generációról generációra az „antikommunizmus” és ugye Orbán antibolsevik, tehát neki minden meg van bocsátva, és minden el van nézve, mert úgy sincs jobb.— Ez rendben van, de miért írtad ez ide be? Mi a relevanciája?

    53:
    Arany Sakál nem troll. Meghasonult elme, aki nem ügyel arra, hogy kit sért meg és miért, mert már semmi se érdekli.

  59. 61:
    Köszönöm a kiegészítést, ez nagy igazság.
    😀 Jó kérdés! Elnézést, de azért, mert morcos lettem kalotaszegi nekem címzett fideszízű hozzászólása miatt.

  60. 48. Kata

    „Ez az ország a agrár kisgazdaságok nélkül tönkremegy, nemcsak a mezőgazdaság,”

    Egyetértek.
    De addig ameddig a gazdaság infrastruktúrája nem kész felvenni a kistermelők áruját elfogadható áron, addig a kistermelő úgy tud megélni, hogy eladja a földjét… lehetőleg valamelyik külföldi nagyvállalatnak… Gyakorlatilag erre ment ki a szőlők és gyümölcsösök kivágatása.
    A kormánynak meg nincs annyi pénze, hogy nagy számbab támogassa őket, meg Brüsszel is visítozna

  61. 61. Talán „meghasonlott”? (magyarul legalábbis).

    Ilyen magyar szó nincs: „meghasonult”.

  62. 59. nippur. Melyik országokat ismered? Mert hiába jövök olyan turista desztinációkkal ahol nem jártál…

    De hogy árban természeti és kulturális értékekben Magyarországot mennyi múlja felül, azt majdnem „véletlen rábökéssel” is kijelölheted a világtérképen.

    Olyat tudok, hogy pl. én nagyon szeretem, mert megfizethető, közel van gépkocsival elérhető gyönyörű, vendégszerető biztonságos és „tranzitország” többet is. De nem ezek a kedvenc úticéljaim, pedig a ezek is verik mindenben Orbanisztánt…

    De nagyon kérlek, hogy a későbbiekben soha ne írd a turistát „túristának” mert elveszi a kedvemet a válaszolástól…

    A „tranzitország” definíciód minden uniós országra ráhúzható, azaz értelmetlen Magyarországot ezzel címkézned.

  63. Propaganda is, külföldi is, fideszes is…

    Orbán facebook oldalán a legújabb székely legényes videó alatti hozzászólásokban akad jónéhány német és osztrák dicsérő komment. Hát megnézve az adatlapok egyikét-másikat, meg harmadikját is, elggé fake-gyanús adatlapok… Lehet persze véletlen is, vagy ennyire hülyék lennének? 😀

  64. Arany Sakál, én nem tudom Te melyik országba születtél, DE tudod minden hazafinak a saját hazája a legszebb, ez olyan mint a párod, a gyermeked, vagy a kutyád…..Ha neked ez az ország nem jön be mert világpolgárnak tartod magad mint a hontalan zsidók, ám legyen. Ez a honlap nem csak arról szól, hogy értelmes emberek vitáznak, hanem eléggé Magyar-érzelmű is. Nekem személy szerint jobban tetszett az a magyar kis falucska, ahol nem volt egyetlen bolt sem, és megvolt ki süt tényleg házi kenyeret (két kilósat) és ki mér ki tényleg friss tehéntejet, mint bármely külföldi ország, ahol a vendégszeretet a pénztárcád vastagságáig terjed és nem tovább. Persze nyilván vannak kisközösségek nyugatabbra is, de én akkor is Magyar vagyok, és kész.

  65. 57.
    Ha ezt az álláspontot képviseli a Fidesz,amit én,akkor hajrá Orbán!
    Nincs mit a fejemhez vágj,mivel nem vagyok Magyar állampolgár 🙂

  66. 68.
    Egyszerű:
    Orbán és kormányának mondandója és cselekedetei ellentétesek, mást cselekszik, mint amit mond.

  67. Korábbihoz kiegészítésnek: megtaláltam a kvótát már ma rögzítő német város nevét: Winsenről szólt amit írtam, a 12% menekültarány.

    Olyan mértékű szubvenciókat kapnak a menekültek felvételéért, hogy 2020-ig leépül az összes adósságuk (a városé). Ezért most először 120 menekültnek szánt konténert szerelnek fel.

    A városban már tavaly felvetették a lehetőséget. A telekárak le is mentek 190-ről 125 euróra négyzetméterenként.

  68. 67. Nippur világos kritériumokat írt amik tételesen nem igazolhatóak a személyes tapasztalataim szerint Magyarországra.
    Szó nem volt hazaffyasságról meg magyarkodásról. Hiába mondasz bármit, a barabási Kaszony-hegytől Kerceszomorig keresztbe kasul ismerem az országot, jobban mint azt a „hazafyak” gondolják. Nem tehetek róla, nekem az igazi a „menés” maga… Miközben jó barátaim nálam sokkal többet utaztak, többen száz feletti de akár 190 feletti országgal…
    Ebben a körben a „Legszebb ország Magyarország a legjobb konyhával a legtöbb történelmi emlékkel, és a legvendégszeretőbb emberekkel”, rém egyszerű maszlag…
    Nem vagyunk bokréta isten kalapján.
    Mindenesetre jó hazajönni a családunk, barátaink közé, de ez nem tart vissza hogy másnap induljunk… ennyire egyszerű. Ha megtehetjük azt hogy nem fix időpontban blokkolunk a „gyárban”. Miért ne ismerhetnénk meg azt amire kíváncsiak vagyunk?
    Azt meg amit látunk össze tudjuk hasonlítani azzal ami körülvesz itthon bennünket.
    Semmi bajom azokkal a falusi öregekkel sem akik életükben nem hagyták el a falujukat.
    DE ma már inkább az nagyobb gond, hogy tömegeknek nincs arra elkölthető pénzük hogy elutazzanak a megyeszékhelyükre!!!Ú
    lehet hogy buszjárat sincs, nem hogy saját gépkocsi, vagy benzin… ne ez az egyik növekvő „röghözkötési” norma amit a bölcs vezérünknek köszönhetünk. az időszakos közmunkásbérből, nem lesznek világlátott polgáraink.
    Ettől persze te lehetsz magyar, de a helyzet változatlan.

    Édesapám! Én olyan büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok!
    Igen? És miért kisfiam?
    Hát ha nem lennék büszke, akkor is magyar volnék…

  69. 71:
    Valahogy nem tudok veled egyetérteni. Én is láttam a nagyvilágból ezt meg azt, amikor ott volt annak az ideje (de nem egy egész életen át, mert az már betegség) és ahányszor rám kérdeztek, where are you from minden egyes esetben azt válaszoltam, hogy I am a proud Hungarian. Why? Because I speak your language, but you don’t speak mine.

    És, ha már itt tartunk. Évával ma láttunk egy érdekes párt a Római parton. Egy nőt egy babakocsival, és egy férfit egy másik babakocsival, aki ragyogóan kezelte a gyerek szükségleteit. Jól megvoltak. Évával azon spekuláltunk, hogy
    1) férj-feleség két gyerekkel?
    2) két, gyermekét egyedül nevelő apuka, anyuka ismerkednek?
    3) Elhagyásból származó két csonka család ismerkedik egymással? — És akkor az apuka adott egy kekszet a másik kocsiban ülő gyereknek. Erre az anyuka megszólalt: „köszönjük” és ezzel megoldódott a dilemma. Londonban nem oldódott volna meg, mert a „thank you” semmit se árul el. Csodálatos a magyar nyelv, nem elég ha a helyesírást alaposan megtanulod. A szívedet is oda kell tenni mellé. 🙁

  70. 72. sokfélék vagyunk. Én meg hozzád képest gyerek, és „minden évvel fiatalabb”.
    Ausztrália még odébb van, de arra kellene vagy 6 hónap. (első alkalommal)

  71. 71.
    Valahogy nem akarod megérteni, amit Nippur akar mondani. A nyugat európai ember szeret kiruccanni sokat és gyakran, nagyon sokan közülük olyan helyre, hogy lehetőleg ne legyen messze – ne kelljen 10-20 órát repülőgépen ülni és persze ne kelljen sokat költeni a jegyre – legyen infrastruktúra, járható utak, kényelmes szállás, finom és biztonságos kaja(éttermek), koncertek, programok, jó fürdők, wellness, kellemes éghajlat és a hely legyen biztonságos – ahol nem kell félnie az emberrablóktól vagy az útonállóktól, a fertőzésektől valamint legyen normális egészségügyi ellátás baj esetén — és mindez legyen sokkal olcsóbb, mint otthon.

    És bizony ezeknek a kritériumoknak nagyon is megfelel kis Hazánk. A britek nagyon szerették eddig Egyiptomot, Tunéziát, de ezek újabban kilőve a növekvő terrorizmus miatt, Törökország dettó, Görögország is lekerül sokak térképéről érthető okokból. Ázsia messze van, Skócia jó, csak már unják, meg szar az idő is amellett, hogy rohadt drága. Új célokat keresnek, egyre többen meg is találják Magyarországot. Ezt a lehetőséget ki kellene használnia az országnak.

  72. 74. Ehhez képest ezt tartom tévedésnek: ” Aki nem látja, hogy Mo. túristacélpontként, tranzitországként az egyik legjobb hely a világon az tényleg elég beszűkült.”

  73. 75: Komolyan nem értem, mi a bajod Magyarországgal mint túristacélponttal. Én jó sok helyen jártam már a világon, de azt gondolom, Magyarországon rengeteg szép hely van, jó hotelek, jókat lehet kirándulni akkor is, ha az infrastruktúra kevésbé fejlett mint mondjuk Ausztriában, finomakat lehet enni,stb. Ha az ember pár napra akar csak elmenni valahová, és nem akar sokat utazni, igenis érdemes itt maradni. Az egyik kedvenc helyem pl. Lillafüred, de most például ide megyünk pár napra: http://www.zselicvolgy.hu Érdemes nem szemellenzővel járni-kelni itthon.

  74. 75: Neked vagy a felfogóképességeddel van baj vagy ferdítesz. Az a helyzet régóta el sem olvasom a bejegyzéseidet, de ezt a fikázást nem hagyhattam szó nélkül. Most is maszatolsz és mellébeszélsz, semmi közöd a témához. 3. felkérésemre sem neveztél meg egy országot sem! de az ócsárlást továbbra sem fejezted be.
    Én Európát többé kevésbé beutaztam, de általában nehéz kitalálnom hova mozduljunk ki családosan. Nagyon jó helyek vannak nyugaton, de egy középosztálybeli magyar kb. belerokkanik 1 hetet családostól ilyen helyen tölteni. Keletre akár a balkán is tartogat nem feltétlenül kellemes meglepetéseket, és egyáltalán nem olcsóbb, mint itthon. Családostól egészen más egy utazást megszervezni és finanszírozni, mint egy szinglinek. Én személy szerint szívesen kimennék a közel keletre, mert érdekel és értékelem, de családostól nem vállalnám be. Letelepedni vagy csak egy hétvégi házat birtokolni egy másik országban, szintén nem egyszerű döntés, sok dolgot át kell gondolni. Gazdag nyugatiak sok szép helyen tartanak fenn birtokokat, de Mo-on még egy átlag munkás is tarthat fenn ha nagyon akar, és sokak tartanak is nagy elégedettséggel. Erdélyben is biztosan vannak de 1-2 nagyságrenddel kevesebb, mint itt, hiába olcsóbb valamivel a megélhetés.

  75. 75: Tranzitország: Húzz egy vonalat pl Bukarest és Róma közé, mert ugye ez lenne a legrövidebb út. Ehhez képest nyaranta több millió román utazik keresztül rajtunk. Szerinted miért?

  76. 71:
    Arany Sakál!
    Látom sikerült felhergelned néhány hozzászólót. Ha ez volt a célod, akkor azt elérted, de minek? Már többször figyelmeztettelek. Ez most az utolsó. Ha hiszed, ha nem, itt nem gyenge elméjű a törzsgárda. Jogosan sérelmezhetik, hogy magas lóról oktatod ki őket, szinte kutatva, hogy oktathass. Ez itt nem divat. Itt nem lehet valakit baszogatni azzal, hogy hosszú ó helyett rövidet írt, vagy fordítva, mert nem ez a lényeg, hanem a mondanivaló. A te mondanivalód pedig sértő szándékkal van terítve. Például, mire való hazaffyságot emlegetni, igen ffy-vel? Nem vetted volna észre, hogy a bloggazda nevében is ffy van? A normális ember nem szarik oda, ahol etetik. Ha neked nem tetszik ez az ország, akkor boldogíts jelenléteddel egy másikat. Ma ennek semmi akadálya, de itt élni és cikizni, ráadásul igaztalanul, az megüli az ember gyomrát.

    Még valami, mert nem biztos, hogy tudod, mivel feltételezésem szerint a te fejed se káptalan. Az admin oldalon két lehetőség van: 1) visszatartás ellenőrzés végett. 2) elsüllyesztés nyom nélkül. Ha ide raklak, még a moderálástól is el leszel zárva. Eltűnsz, mint szürke szamár a ködben.

  77. „Ha neked nem tetszik ez az ország, akkor boldogíts jelenléteddel egy másikat.”

    MIndössze azt állítottam hogy tapasztalataim szerint bőven vannak „turista” szempontból Egyenértékűbb” országok mint kishazánk.
    A felhergelés az a fogodon múlik. Ha velem kapcsolatban „valótlanságot állít ír valaki” vagy helyreigazítom, vagy szó nélkül hagyom, embere válogatja, de fel nem hergelem magam.

    Egyébiránt a „túrista” mellett nagyon nem szeretm olvasni az „egyenlőrét” sem és éppen te voltál az aki felhívta a nyelvhelyesség fontosságára a figyelmet. Én legalábbis még emlékszem rá.

    Azt állítani hogy sértő szándékkal írnék, merő találgatás. Olyan mintha azt írnám hogy „túlérzékenység” van a dologban.
    Az „ffy” sajnos kívül esett a figyelmemen elnézést kérek, ha magadra vettem, bunkóság a más nevével szórakozni, nem is volt szándékomban.

    Az meg hogy eltűnök vagy sem nem okoz szenvedést, mindenkire ez jut. Ez a sorsunk.

    Mindensetre ahhoz vagyok szokva hogy ha valaki valamivel nem ért egyet, akkor „beidézi” és cáfolja, és érvel.
    lehet velem nem egyetérteni, nem halálos bűn. De nekem se legyen már kötelező triviális valótlanságot elfogadni szó nélkül..

    Itt konkrétan amit opponáltam kb. a kormány szlogenek színvonala.
    „Magyarország jobban teljesít!” Hát nem. Sőt.

    ” Ma ennek semmi akadálya, de itt élni és cikizni, ráadásul igaztalanul, az megüli az ember gyomrát.”
    Szívesen venném a felsorolást hogy mi volt „igaztalan”, hogy lássam miben vagyok tévedésben?

  78. 78. nippur Says:

    „…nyaranta több millió román utazik keresztül rajtunk. Szerinted miért?”

    több mint 5 millió román dolgozik és él külföldön, ennek 1/5-e Olaszországban. (kb.1.3 millió)

    autóval az Adrián való áthajtás jelenleg macerás, és az útvonaltervezők alternatív útvonalként a Magyarországon át vezetik a Bukarest-Róma utat. Tudsz jobbat?? Hasonló eredményre fog vezetni, Madrid, Párizs, Berlin, London, Brüsszel, Zürich, Lisszabon, Hága. Koppenhága, Oslo, is…
    Azaz hol máshol mennének át?
    https://www.google.hu/maps/dir/R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Bukarest,+Rom%C3%A1nia/@44.9895571,13.9539981,6z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x132f6196f9928ebb:0xb90f770693656e38!2m2!1d12.4963655!2d41.9027835!1m5!1m1!1s0x40b1f93abf3cad4f:0xac0632e37c9ca628!2m2!1d26.1025384!2d44.4267674

    Nem válogathatnak, erre megy az út!

  79. 76.
    Vitám ezzel van: ” Aki nem látja, hogy Mo. túristacélpontként, (sic!) tranzitországként az egyik legjobb hely a világon az tényleg elég beszűkült.”

    egyik legjobb hely a világon… hát nem.
    Egyébként semmi bajom Magyarországgal, bátran mondhatom hogy jól ismerem. A Bükk-hg.-t különösen.

  80. 77 „3. felkérésemre sem neveztél meg egy országot sem! de az ócsárlást továbbra sem fejezted be.”

    bocs, mit ócsároltam??? szimplán nem értek egyet „” Aki nem látja, hogy Mo. túristacélpontként, (sic!) tranzitországként az egyik legjobb hely a világon az tényleg elég beszűkült.”

    biztos beszűkült vagyok. Válogatás nélkül néhány könnyen elérhető célpont.
    India? Omán? Jordánia? Albánia? Montenegro? Horvátország?
    Görögország? Törökország? Málta? Franciaország? Spanyolország?
    Elfelejtve időlegesen Tunéziát, Egyiptomot, Szíriát.

  81. 79. Tiborbá… az ffy-hez annyit lazításként, hogy nagyon ledöbbentem amikor Abu Simbel-ben a templom legbelső kamrájában egy szobor mellkasába egy magyar nevet láttam bevésve az 1850 es évekből, aminek a vége …ffy! Ha érdekel előkeresem a képet és megnézem hogy ki is volt az?

    Esetleg valaki akinek ez feltűnt?

  82. Hidd el, Arany Sakál, én próbállak érteni, de megérteni nem tudlak. Lehet világot járni, ha brutálisan sok pénzed van, és mellé elegendő szabadidőd is. Ez elég ritka párosítás a mai világban. Egy másik országot még akkor sem ismersz meg valójában, ha ott tudsz öt évig élni, tehát a „száz országban jártak” csak azt bizonyítja, hogy semmit nem láttak az adott országból, hacsak nem több száz évesek. Olyan ember meg nincs. Mert tudod egy országot a kultúrája és a történelme határoz meg, nem az ötcsillagos szállodái, és a tengerparti fövenye.

  83. 85. OK! És és mi kell ahhoz hogy valaki mint ökölszabályt hirdethesse:

    ” Aki nem látja, hogy Mo. túristacélpontként, (sic!) tranzitországként az egyik legjobb hely a világon az tényleg elég beszűkült.”

    Maradok kisebbségben, de ez „tévedés”…

    Másrészt a világjárás korántsem a „brutálisan sok pénzről szól”. A legtöbbet utazó barátaim speciel pluszban jönnek ki. Azt meg ne hidd el hogy semmit nem láttak. Felkészültek, célirányosak és intelligensek.

  84. 81: Ugye nem tűnt fel, hogy a legrövidebb út a Balkánon át vezet: Szerbia-Horváto.-Szlovénia tranzit országokon. Ehelyett kerülnek felénk. Vajon miért?
    83: Mond valamit az ár/ érték arány? Az általad felsorolt országokból egyedül Montenegro és Töröko. esélyes hasonlóan jó arányra, de mind2 bőven veszélyesebb, és sokkal jobban lenyúlják az utazót. A többibe egy átlag ny-E-i be se teszi a lábát, a maradék meg többszörösébe kerül.

    Színvonalad 0.

  85. 87. nippur

    első (81)
    ha majd gépjárművet fogsz önállóan vezetni és hosszabb távokat teszel meg mint amit trolival lehet abszolválni, akkor rájössz hogy amikor utazunk akkor a megtett út hosszát és a annak idejét is mérlegeled.

    második (82)
    Hát úgy látszik, hogy eltérőek a személyes élményeink! Neked melyik ország „ár/érték arányával volt, bajod, és hol voltál veszélyben?

    „Színvonalad .” rá se ránts, az érvelésed illik az eddigiekhez!

    Ez egy nagyon jó útvonaltervező, ezzel megmutathatod, hogy Mo.-t elkerülve hogy tudsz gyorsabban Bukarestből Rómába autózni:

    http://www.viamichelin.com/

    „37 Aki nem látja, hogy Mo. túristacélpontként, tranzitországként az egyik legjobb hely a világon az tényleg elég beszűkült. De talán mondjon egy kedvezőbb országot. Délről, keletről érdemes kerülővel is erre jönni, mert érdemes. ”
    ez mondjuk önállóan is gyöngyszem „érdemes erre kerülni mert érdemes!” hát ezzel nehéz is vitatkozni.

  86. 89:
    Ez világos. De akkor hogy lehet, hogy a közvélemény kutatások szerint még mindig a Fidesz vezet a népszerűségben és nem 1-2 százalékkal, hanem több mint duplán (33% kontra 14%). Hogy lehet, hogy 4 év regnálás után újra kapott 2/3-ot?

  87. 88: Tehát végre kimondtad: azért kerül hazánkon keresztül pl. a román, mert JÓ AZ INFRASTRUKTÚRA, és NEM VÁGJÁK MEG ŐRÜLT DRÁGA PÁLYADÍJAKKAL, ÉS ESETLEG OLCSÓN MEG TUD PIHENNI, JÓT ENNI.
    Egész eddig erről beszéltem: ár/ érték arány, de mindegy, te csak szajkózód itt a hülyeségeidet.

  88. 90: „még mindig a Fidesz vezet a népszerűségben”

    És ez így is marad. Baloldalon nincs ‘senki’, a Jobbikot meg éppen most veri szét Vona.
    Hiába, szeretjük mi az egypárt-rendszert, csak nem valljuk be.

  89. 92: Vona szeretne valódi jobboldali pártot, de erre nem nagyon lesz szavazó.

  90. 92. Observer

    „Hiába, szeretjük mi az egypárt-rendszert, csak nem valljuk be.”

    Dehogynem…
    Senki sem bánná, ha kedvenc pártján kívül a többi eltűnne…

    Meg aztán… Őszintén… A legeslegesebb demokráciákban se kérdezik meg a népet a legfontosabb dolgokról…
    Akkor meg minek a drága színjáték?

  91. 91. Idéznéd tőlem hogy mikor írtam ilyet?

    Szimplán gyorsabb rajtunk keresztül. Az átutazók nem turisták. Ja a határátkelések idejét még tedd mindezek mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük