(1886) Liberális öngyilkosság

Tibor bá’ online

 

~p001Egy 21 éves, kenyai férfi Bécsben, egy vascsővel agyonvert egy 54 éves osztrák nőt. A gyilkos hét éve élt engedély nélkül Bécsben. A hatóságok már évekkel ezelőtt elrendelték a gyilkos kitoloncolását, de erre még azóta sem került sor. A gyilkosság okát egyelőre nem ismerik, de valószínűleg a gyilkos pszichotikus állapotban volt a támadás alatt. A rendőrség szerint 2010 óta tizennyolc támadás fűződött már a nevéhez.  2013-ban rövidebb időt töltött börtönben testi sértés miatt. 2015 májusában pedig feljelentették, mert valakire rátámadott egy vascsővel. Akkor nem ítélték el, az áldozat csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Valami furcsa okból kifolyólag a börtönbüntetésének letöltése után elfelejtették kitoloncolni, csak simán kiengedték a börtönből, hogy tovább garázdálkodhasson Bécsben. — Tessék mondani, ez normális?

A liberális engedékenységnek meg is van a következménye. Londonban egy muzulmánt választottak meg főpolgármesternek. Sikeres terjeszkedés. Erről jut eszembe, a VIII. kerületben, a 60-as években egy cigányt neveztek ki az ipari osztály vezetőjének. Attól a perctől kezdve utcai árusításra engedélyt kizárólag cigány kapott. Az osztályvezető természetesen diplomás volt, de nem felejtette el, hogy honnan jött. Nem nagy ügy, de érdemes rá felfigyelni. Ugyanis pontosan ez lesz a muszlimokkal is.

Alig ütöm le az első billentyűt a gépen, máris jön a következő hír. München külvárosában egy másik muzulmán késelni kezdett. Egy áldozat belehalt. A hab a tortán, hogy a 27 éves pasi már Németországban született, „csak” muzulmán maradt. Azért a németek viszonylag gyorsan tanulnak, felmérések szerint a lakosság két harmada nem kér a muzulmánokból. Na jó, de az egyharmad? De árnyaljuk a képet!

Néhány hét itt tartózkodás után egy kínai férfi megölt egy fiatal prostituáltat, majd a lakásból összeszedett minden értéket és másnap vett egy repülőjegyet Pekingbe, ahol a gyilkosságot beismerte, de Kína nem adja ki Magyarországnak, és természetesen nem indít ellene eljárást. Üzenet: Nyugodtan menj ki Nyugatra, gyilkolj, ha kell, mi majd megvédünk. Csak a kínai számít, mindenki más ellenség.

A kérdés az, hogy a liberális Európa mikor méltóztatik felébredni? Felébredni, hogy rajtunk kívül a világon mindenütt farkas törvények uralkodnak. Nem, ne vegyük át, de ne engedjük be őket. Ja, hogy milyen a farkas törvény?

Az ISIS azokat a katonáit, akik nem akarnak részt venni a most már reménytelen harcokban, esetleg át akarnak menni a másik oldalra (végül is ez „polgárháború”) egyszerűen élve eltemetik, mert még a golyót is sajnálják tőlük. Hát ilyen. A finomkodást átengedik nekünk, jól kiröhögnek érte, és a végsőkig ki fogják használni.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

49 gondolat erről: „(1886) Liberális öngyilkosság

  1. Sajnos az eluralkodott bal libsi felfogású jogszolgáltatás, figyelmen kívül hagyja a társadalom védelmét, a jogkövető állampolgárok teljesen ki vannak szolgáltatva a bűnözőknek.
    A tizenhatodjára visszaeső is megússza felfüggesztettel, a már hatszor elítélt megrögzött bűnöző is gyorsan szabadul jó magaviseletért.
    Tibor bá’ által felsorolt esetek is, mind igazolják ezt a koncepciót.
    Megemlíteném Magyarországon is vannak no go zónák, ahova csak 20-30 állig felfegyverzett rendőr mer bemenni, de azok is csak nappal.
    Nagy számban követ el bűncselekményeket egy olyan bűnözői kör, akiknek felmentésük van a magyar törvények alól. Mikor a bűncselekményeiket szóvá tesszük, hát bizony rasszisták leszünk iziben a libsi sajtóban. Magyarázkodhatunk gyűlölet beszéd miatt a bíróságon.

    Valami nagyon elromlott a világon.

  2. Most olvastam és ledöbbentem ezen hír hallatán,hogy a nagy nyugati demokráciákban a magassarkú cipő viselésére kötelezte és kötelezheti törvényesen a nőket a munkáltató . Mi?! Hogyan?!
    Miért is ?!!

    A legtöbb nyugati pöcs és feminista pedig kiakad azon , ha az arab nőnek ”embertelen ‘ burkát kell viselnie.

    Ez emészthetetlen számomra,főleg az,hogy eddig ezt mély kussolás övezte még a nyugati nők részéről is.
    Pedig ez égbekiáltó és nyílt szexuális diszkrimináció,a női nem megalázásának netovábbja az egyenjogúság fellegvárában.
    Na meg az olyan éttermek ,ahol csak öltönyben lehet élelmet és italt fogyasztani.
    Az egész nyugati társdadalom diszkriminációra épül,semmivel sem jobb más kulturáknál,sőt alatta van,mert aljasul másnak titulálja magát .

  3. Már késő felébredni. Ha fel is ébredne a nyugat, olyan drasztikus intézkedéseket kellene meghozni, amit a finnyás nyugat nem bírna még elképzelni sem. Már akkor el volt vetve a kocka, amikor kiengedték a liberalizmus szellemét a palackból.

  4. 2.
    „Az egész nyugati társdadalom diszkriminációra épül,semmivel sem jobb más kulturáknál,sőt alatta van,mert aljasul másnak titulálja magát .”

    Az egyén maga a diszkriminációra épül. Viszonylatok és azok összehasonlítása adja identitástudatát. A társadalom csak ennek csoportos megnyilvánulása, csoportos azonosulni-valókkal és ellenkezni-valókkal . Ezért minden megnyilvánulása egyben „ítélet” is, hiszen az összehasonlítás fényében zajlik.
    Viták is ezért vannak. Összehasonlítom mások véleményét a magaméval.

    A keleti kultúra sem cselekszik másképpen és az arab világ sem különb.
    Az egész emberiség a klotyó forgó vízében úszkál, bár már érzik az örvényt, de még mindig csak hangyafasznyit értenek belőle.
    A társadalmi villongások csak ezeknek a felszíne-véleményem szerint.
    Pontosabban az egyik megnyilvánulás.
    Ez még bőven eszkalálódhat.

  5. A modern nyugati emberből kiölték az önvédelemre való igényt és képességet, illetve akiből még nem, azt viszont megfosztják minden önvédelmi eszköztől (valamilyen ürüggyel elítélik, ha (megpróbálja) megvédeni magát, mint azt a nőt, aki csak ment a táskáját elrabló motorosok után).

    De pl. diákokat sem láttam még úgy átmenni a zebrán, hogy körülnéztek volna, miközben drót lóg a fülükből (se látnak, se hallanak). Sikerült beléjük ültetni egy hamis biztonságérzetet. – Valaki (az állam) majd mindig megvéd…

  6. Tibor bá’:
    „felmérések szerint a lakosság két harmada nem kér a muzulmánokból. Na jó, de az egyharmad?”

    Az az egyharmad már nem német! Vagy muzulmán leszármazott (német lakos), vagy liberális világpolgár.

  7. Szerintem nincs hamis biztonságérzet. Igazából semmi sincs, mert egy elkényelmesedett, a jólétet megszokott társadalom (a többség…) a küzdésre képtelen mentálisan, hisz max. versenyeken kellett igazából küzdenie, vagy az üzleti világban. De nem szó szerint az életért, és az élettérért! Mindezt megtetőzi a PC, azaz nem beszélünk, nem merünk szembenézni az Élet farkastörvényeivel, az evolúció kegyetlen realitásaival. Egy konzumidiótává, tunyává, elkényelmesedetté, stb. tett civilizáció nem igazán az az életképes fajta. Legalábbis a történelmi tények arra tanítanak bennünket, hogy az ilyenné vált társadalmak elbuktak.
    A mai poszttal csak egyetérteni tudok!

  8. 3: +1! 5:+1!
    A nyugati civilizáció szépen haldoklik. A túlélés az egyén és a kisebb életerős közösségek szintjén lehetséges, maga a társadalom a káoszba fog süllyedni. A jövő mérgeit elvetettük a múltban. Nemrég olvastam el David Rohl Az elveszett Testamentum című könyvét, mely az Ótestamentum idejét mutatja be történelmi és régészeti tények felhasználásával. Helyszín Egyiptom Észak-Afrika és a Közel-Kelet. Abban az időben királyok első szülött fiaikat áldozták fel ha megjelent az ellenség a városfalak alatt. Ha éhínség volt megették a gyerekeket.Mindennaposak voltak a háborúk a népek között, a szűkös élelmiszer víz és egyéb erőforrások miatt. Hasonló vár ránk is. A Római Birodalmat is a jobb életre vágyó barbárok omlasztották össze, (és a belső torzsalkodások.) Akárcsak napjaink Európája.

  9. Az egesz helyzetrol Tersanyzky Jozsi Jeno muve jut eszembe. O mar megirta x evel ezelott a mostani helyzetet a Misi mokus kalandjaiban. A normalis mokus fiu elmegy az orokke termo fahoz ahol elhizott lusta onvedelemre keptelen mokus tarsakat talal akik mar fara maszni sem tudnak. Erdemes elolvasni jobb mint Nostredamus 🙂

  10. A neten terjengő kis szösszenetekben miért nem látják meg a valóságot a „nagy” liberálisok? De csak magukat nevezik annak, én nem tartom őket liberálisoknak, mint ahogy a szó XIX. sz. jelentésében sem azok.
    Az egy főre jutó ellátási kvóta:
    – kórházakban: 550 Ft
    – börtönökben: 1300 Ft
    – menekülteknek: 5600 Ft

  11. A poszt kapcsán sokat gondolkodtam, hazánkban miért olyan gyengéd a bírók ítélkezése.
    Végiggondoltam a gazdasági oldalát. Bűnöző elkövet, rendőrség lefülel, bíróság elé állítják. Sztárügyvéd belép, 200.000 Ft csak az iratok átnézése és tanácsadás. Ha elvállalja, akkor az ügy súlyának megfelelő összeget elkéri. Az esti kártyapartin a bíró elnyer az ügyvédtől egy komolyabb összeget, minő pech!
    A tárgyaláson az ügyvédúr brilliroz, a bíró úr nagyon megértőn viszonyul a nagyon szánalomra méltó elkövetőhöz. Na, meg holnap is le akar ülni ügyvéd úrral egy zsugázásra, mert szeretne új kocsit, szafari nyaralást stb.
    Persze a bűnöző ahogy szabadlábra kerül, újra beleveti magát az elkövetésbe, hiszen az ügyvéd úr számlája igen borsos volt.
    Ügyvéd úrnak, bíró úrnak is elemi érdeke, hogy szabadlábon legyen az elkövető, hiszen a börtönben üldögélőktől nehéz pénzhez jutni.

  12. Nekem az az elképesztő, hogy amíg a gazdag arab országok mondhatnak NEMet erre a migráncs csürhére addig mi euròpaiak dögöljünk meg, sőt büntető kvótákkal fenyegetnek minket. Milyen alapon ha a saját fajtájuk is utálja őket és egy darabot se fogadnak be, nemhogy ezreket. Fogadja be őket Szaúd-Arábia, Dubai, Katar stb. Nem is értem Európát, halál lazán odazavarnám őket a határhoz aztán ott csinálják a fesztivált.

  13. Csak egy kis korrigálás, Tibor bá’. A München környéki esetnél nem muzulmán volt az elkövető, csak egy elmebeteg drogos német.
    A lényegen persze nem változtat, csak azt jelzi, hogy a muzulmán agresszív viselkedés már olyan mémmé vált Németországban is, hogy az elmebeteg is felvette ezt a „virtuális muzulmánságot”.

    „A BR Report München című politikai műsorának szerkesztősége úgy tudja, hogy a feltételezett elkövető a Hessen tartományi illetőségű Paul H., aki 27 éves, Németországban született nem bevándorló családban, és nem ismert, hogy bármi köze lenne a szélsőséges iszlamizmushoz vagy az Iszlám Állam terrorszervezethez.”

  14. 13:
    Könnyen lehet, hogy ez csak kozmetikázás.

  15. 12

    Sem a gazdag ,sem a szegény arab országok nem küzdenek drasztikus népességcsökkenéssel . Nem létezik olyan gazdasági modell,amely működne egyre apadó számú lakossággal. A mai negyvenéves europainak nem lesz nyugdíja,ha nem importálnak sürgősen munkaerőt,amit befoghatnak a járomba és tovább húzathatják a megszokott gazdasági modell szekerét.
    Egyszerű példa a paraszti bölcseletekből- Ha te csak egy gyereket csinálsz,az bizony nagyon nehezen fog tudni téged és a feleségedet eltartania öregkorotokra saját maga és a saját családjának a fenntartása mellett. 🙂 A modern nyugati társadalom ezt a végzetes problémát mostanáig pénzügyi trükkökkel és hitelekkel elodázta,de ez fenntarthatatlan,mert a valóság csak ideig óráig manipulálható ,aztán könyörtelenül gutenmorgent kiván a jólétben és kényelmében gyereket nem vállaló eltepsedt,materialista -buzi és buzi- buzi,szingli europainak 🙂 Még az a lelki vigasz sem segit,hogy a nyugdijasok hamar elpatkolnak,mert ép ellenkezőleg,egyre magassabb életkort élnek. 🙂
    De lehet gyülőlni öket 🙂
    A migránsokat is 🙂
    Csak az igényeinkből ne kelljen alábbhagyni és életstilust változtatni.

  16. Eszembe jutott anyai nagyapám egyik mondása,amit még gyerekkoromban hallottam.
    Egy gyerek,nem gyerek.
    Két gyerek,fél gyerek.
    Három gyerek ,a gyerek.

    Érdekes,a modern demográfiai kutatások 2,9 gyerek/család -ban állapitják meg egy nemzet fenntartásához szükséges minimális szaporodási rátát és a legmodernebb gazdasági rendszer fenntarthatóságát.
    Ami ezen alól van bukta.

  17. 15. Kalotaszegi
    Na, valami ilyesfajta érvelést vártam volna a bevándorláspártoló oldal részéről, ami mentén kibontakozhatna egy oda-vissza érvelés, és a kibontása a bevándorlás hosszútávú következményeiről, a várható konfliktusok megoldási módjairól.
    Viktor nyilván azon a véleményen van, hogy megfelelő népesedéspolitikával kell megoldani, nem pedig bevándoroltatással. Viszont ebben az a csapda, hogy a nálunk sokkal gazdagabb, magasabb életszínvonalú nyugatiak sem hajlandók a gyerekek miatt lemondani arról az életstílusról, amelyet így tudnak folytatni. Ez meg feloldhatatlan, mert jövedelem növeléssel csak oda jutunk, hogy egyre magasabb lesz ez a szint, amit el akarnának érni, és ehhez a gyerek mindig útban lesz.
    Ha majd Viktornak nem fog bejönni az elképzelése, és hiába lesz CSOK és mifene, a népesség továbbra is durván csökkenni fog, akkor lehet, hogy a mi kormányaink is végső kétségbeesésükben nem fognak más kiutat látni, mint amit a nyugatiak tesznek. Mondjuk Viktor tett már olyan kijelentést, hogy Magyarország a népességutánpótlást a határontúli magyarokkal gondolja megoldani, de ez nyilvánvalóan nagyon véges forrás, és a határontúli magyar területek elmagyartalonodását fogja jelenteni.
    Szóval félő, hogy az európai jóléti társadalmi modell alapján a népesség egyszerűen nem fenntartható.
    Vagy a nyugat már odáig jutott, hogy az összeomló népességű társadalmukhoz képest még az is jobb variáció, hogy egy pótolt népességű, napi konfliktusokkal terhel bizonytalan világ legyen, de a maga módján valahogy fenntartható?
    Na ezekről nem esik szó, tulajdonképpen egyik oldal részéről sem, mindenki leegyszerűsíti a saját nézőpontját…
    Én szívesen bonyolódnék egy vitába egy liberális felfogású valakivel, aki megpróbálná lefesteni a saját vízióját a várható kimenetelről, mert mintha mindenki csak képzelegne a másikról a sarkos nézőpontok mentén.
    Persze lehet, hogy igazad van, és ez azért nem történhet meg, mert ez olyan mértékű tükörbe nézést jelentene, ami már nem elviselhető, illetve ahhoz a végkövetkeztetéshez vezetne, hogy márpedig a nyugati életstílus és színvonal nem fenntartható, a gazdasági modelljeink végső összeomláshoz vezetnek, ez a társadalom megreformálhatatlan…

  18. 16 & 17:
    Szerintem kikerültétek a lényeget. Egy túlnépesedett Földön nem katasztrófa, ha csökken a népesség (sőt). Nincs abban semmi rossz, ha (például) Magyarország népessége lefogy 5-6 millióra (ami több évtized alatt valósulna meg). A nyugdíj rendszert kellene megreformálni oly módon, hogy alanyi jogon járna minden rászorultnak (függetlenül az életkorától) mondjuk 100.000 Ft. Miből? Honnan? Hát a milliárdosaink harácsolásából. Végtére is a mai technológiai színt, a mai termelékenység mellett nem kell mindenkinek dolgozni. Ebből következően a jólét soha nem látott, csak a javak nagy része elosztás nélkül kumulálódik az erre kiválasztottaknál.

  19. 18. Pontosan erre akartam kitérni én is. Miért van szükség 10 millió lakosra?
    3-5 millió kényelmesen élhetne úgy, hogy nem kellene kirabolni a természetet.
    „mondjuk 100.000 Ft.”
    Aki meg nem csinált, nem nevelt NORMÁLIS gyerekeket, az így járt! 🙂
    A következő generáció, látva sok idős, gyermektelen nyomorúságát, majd meggondolná a dolgot időben. Természetesen csak annyi gyereket vállalva, amennyit el tud tartani külső segítség nélkül.
    Nem szabadna mesterségesen fenntartani olyan rendszert ami életidegen, életképtelen.

    19. Nagyon sok szegmense volt az „átkos”-nak, amit érdemes lett volna átmenteni!
    Sajnos az „értelmiségeink” túl hülyék voltak ezek meglátásához és kivitelezéséhez.

  20. 18.
    Tibor bá’, az a probléma, hogy ezt az utat csak úgy lehetne járni, ha az egész világ szinkronban játszaná. Ha Európa a népességcsökkenés útján haladna, míg a világ többi része tovább szaporodna, ez a térség elveszítené egy idő után gazdasági-politikai súlyát, és mások játékszerévé válna, kicsavarnák a kezéből azt a maradék befolyást is, amivel rendelkezik, és mások építenének talmi jólétet maguknak egy időre.
    És egy idő után biztos, hogy átszakadnának a gátak.
    Nyugdíjrendszereket meg csak gazdaságilag stabil államok tudnak fenntartani, ha egy térség elszegényedik, ott garantáltan összeomlik.
    A másik probléma az, hogy mikor eljönne az az időszak, ami már kellően alacsony népességű lenne, vajon mi lenne képes megállítani a csökkenési folyamatot? Félő, hogy a folyamat megállíthatatlanul elfogyasztaná a maradékot is.

  21. 19:
    Az alapjövedelem ötlete, ha jól tudom Svájcból ered.

    22:
    Nem kell várni 2050-ig. Talán még 2020-ig se.

  22. Ide is beírom, mert valahogy ide tartozik.

    Nem a 7 milliárd a sok, hanem az 500 millió.
    Az az 500 millió, amelyik többet fogyaszt és szennyez mint az összes többi együtt.
    Plusz köztük vannak a döntéshozók is, akik kifilózzák, hogy melyik kontineset vagy folyót vagy régiót kell legközelebb beáldozni.

  23. 23: Szerintem sem kell 2050 -ig várni, 2020 után nagyon felfut majd ez a népvándorlási folyamat, de nem több tízmilliónyi emberrel, hanem százmilliók exodusával!

  24. 24. Szerintem ez téves álláspont. A 7 milliárdos létszámra felhízást csakis a modern tudomány teszi lehetővé, ami a természetes halandóságot(csecsemőkét is) akadályozza. Ezért van ilyen nagy szaporulat a fejlődő országokban, mert a modern orvostudomány(és egyéb tudományok), ha kezdetlegesen is, de beszivárgott már mindenhová, a tömeghez arányos jólét viszont nincs, ezért kirajzanak.
    A természetben a lebontó és építő folyamatoknak tökéletes egyensúlyban kell lenniük, különben jön a bukta. Kalotaszeginek igaza van a szaporodási rátát illetően, de ehhez nagy gyermekhalandóság is kellene társuljon az egyensúly megtartásához.
    A nyugati világban meg nincs szaporulat, mert a túlzott kényelemben az emberek egészséges gondolkodása sérül, elhatalmasodnak a devianciák.

  25. 24. ide is beírom, hátha megérted: Mindenki az 500 millió életszínvonalán akar élni. Akar, nem szeretne. Ezért jönnek ide. Ehhez pedig ugyanúgy kell viselkedni, ahogy az 500 millió, azaz beáldozni a többi régiót. Az 500 milliót kicserélheted, de az újdonsült 500 millió is ugyanúgy fog viselkedni, ezért nincs igazad.

  26. 27. Jogos, az emberi társadalom minden áron, és spontán piramisba akar rendeződni, ezt csak véres diktatúrával lehet megfékezni, ilyent is láttunk már, az sem volt egy álomvilág.
    A kommunista rendszerek elvileg ennek megakadályozására törekedtek, a valóságban ott is kialakult a piramis, és a legvadabb időszakban az elv nevében az elvtársak egymást vadászták le képmutató módon, hogy feljebb jussanak abban a piramisban, amely ellen hivatalosan elvi harcot folytattak.
    Az emberi találékonyság végtelen, ha előre jutásról van szó…

  27. 24,
    Igen,igen – ha eltünne az ötszázmillió keresztény ,aki a legnagyobb szennyező és harácsoló a világon 🙂 🙂 🙂

  28. 28
    Lehetne javitani a demokrácián,ha csak azok kapnának szavazati jogot ,akik elötte sikeresen átmentek egy intelegencia teszten ,nem pedig életkorhoz lenne kötve a dolog 🙂

  29. 30.
    A csúcsra mindenképp azok jutnak, akikben az intelligencia párosul a gátlástalan hatalomvággyal, bármilyen rendszerről van szó. 🙁

  30. 26. Pugacsov

    „A 7 milliárdos létszámra felhízást csakis a modern tudomány teszi lehetővé, ami a természetes halandóságot(csecsemőkét is) akadályozza.”

    A realitás egészen mást mutat.
    Ott, ahova nem jut el az orvostudomány, ott megy a szaporodás, a magas életszínvonalú társadalmak meg nagy lépésekben halnak kifelé.

    Az persze igaz, hogy a túlszaporodás egy csomó egyensúly megbomblásáól adódik, és nem igazán természates dolog.

    És továbbra is fenntartom, hogy a világ jövőjére (és a népesedési kilengésekre) sokkal nagyobb negatív hatást gyakorol a kiszámú „fejlett” népesség, mint a tömegek.
    Ha a milliárdokat magukra hagynánk, visszakapnák a művelhető földeket és nem pénzelnénk korrupt diktátoraikat, akkor egy generáció alatt visszaszereznék a saját egyensúlyukat, nyilván valamivel alacsonyabb lélekszámban.

  31. 29. kalotaszegi

    „Igen,igen – ha eltünne az ötszázmillió keresztény ”

    Én azért megnézném, hogy az az ötszázmillió keresztén mennyiben VALÓDI kerestény a jézusi elvek alapján, és mennyire inkább zsidó a pénzhez és az anyagi javakhoz való viszonya és erkölcsei alapján.

  32. 12.
    Boccs, de csak most tudok válaszolni. Az egy dolog, hogy a gazdag arab orszàgok nem küzdenek népességcsökkentéssel, de ez miért is kell, hogy érdekelje Európát? Fogom, lezárom a határokat még a tengernél és lehet menni a gazdag arab országok határaihoz. A másik, hogy azt már több oldalról bizonyították, hogy a több millió migráns beengedése nem hogy nem
    oldja meg a német jóléti rendszer problémáit hanem még ront is rajta. Itt erről egy link:

    https://youtu.be/X-RJDYp-L68

  33. 34
    A nép csak a pillanatnyi helyzetet képes látni,(mivel csakis a saját jóléte érdekli -ezért nem volt és nincs megfelelő számú utódnemzés sem) azaz a közbiztonság romlásának a fokozodását ,a terrorveszélyt ,hogy nem mehet nyugodtan nyaralni, plázázni , dorbézolni ,a feleslegesnek tűnő kiadásokat a migráció kezelésére,stb, de hosszútávon több pozitivumot hoz a kivénült nyugati társadalomnak,mint amennyi kárt okoz a jelenben és ez nem a gazdaság fellenditése miatt történik,hanem KÉNYSZERLÉPÉS,amiből megprobálnak a legjobban kijönni Hogy nyugodtan,a párnák közt lehelhesse ki lelkét az utolsó nyugati is 🙂 Jobb kitárt karokkal várni azokat,akik elöbb utobb leszaporodnak és eltartanak vénségünkre ,ha már gyereket baszni nem volt kedvünk ,harcolni még annyira sem ,eltünt minden nemes vonás , cigányizálodott az europai ember , még a saját hazáját és nemzetét ,anyját , apját és rokonságát is faképnél hagyja egy kis gazdasági haszonért.
    Bizony ,ez még a falvak szintjén is igy működik.Aki otthagyta a szüleit és nincs aki eltartsa azokat vénségükre, a magatehetetlen öregek felajálják ,hogy azé a vagyonuk , aki elgondozza őket halálukig. Lehet cigány is . 🙂 Ez történik europában.
    Végső kényszerlépés.

  34. 33
    Hiába csűröd-csavarod Attila, földönkivüliként én csak azt látom,amit mutatnak magukból. Ál- keresztény vagy igaz keresztény számomra részletkérdés – a világra gyakorolt hatása a lényeges és egyedüli szempont.

  35. 32. Attila (PV)
    „Ha a milliárdokat magukra hagynánk, visszakapnák a művelhető földeket és nem pénzelnénk korrupt diktátoraikat, akkor egy generáció alatt visszaszereznék a saját egyensúlyukat, nyilván valamivel alacsonyabb lélekszámban.”

    Tehát geddon. Egyébként a harmadik világban is elsősorban a nagyvárosok lakossága duzzadt fel jelentősen, nem a falvaké. India 1,2 milliárd lakosát hogy tartaná el a tönkretett földeken gépek, műtrágya, öntözés nélkül, ha 70 éve a 300 milliót is alig tudta eltartani? Gyanítom, hogy a muszlimok és hinduk egymásnak esnének a maradék erőforrásokért. A fejátültetés valóban nem adatott meg minden kispénzűnek, de az orvostudomány jelentős eredményeket ért el a gyermekhalandóság csökkentésében és az átlagéletkor növelésében világszerte. Ez a saját egyensúly nyomort jelentene. A korrupt diktátorok külső hatás nélkül is jelen vannak. Ha Szíriában Aszad hatalmát nem finanszíroznák oroszok, irániak, akkor meg lehetne buktatni. Aztán jöhetne a generációnyi káosz, amiből kialakulhat az új egyensúly, bár szerintem egy véreskezű diktátor uralma alatt.

  36. A történelem számtalanszor bebizonyította, hogy egy nemzet akkor lehet sikeres, ha a társadalomban jelen van egy egészséges mértékű nacionalizmus. Ezt a mai nyugaton tűzzel vassal irtják akkor is, amikor már csak nyomokban van, ez pedig valóban öngyilkosság.

  37. 36: Nem is tudtam, kalotaszegi, hogy földönkívüli vagy. Ezek szerint egy Földön kívüli kalotaszegről származol? 🙂

    A legjobban szennyező 500 millió és a keresztények halmazának metszete nem üres, az igaz, de a két halmaz távolról sem esik egybe. Egyrészt keresztények vannak kb. 2,2 milliárdan, amiből az is következik, hogy a többségük nem tartozik a túlfogyasztók közé (ha Attila 500 M számát elfogadjuk). Másrészt bőven vannak a túlfogyasztók között nemkeresztények is: nyugaton ateisták és okkultisták, keletebbre muszlimok és minden egyéb vallásúak.

    Már feltűnt nekem, hogy nagyon haragszol a kereszténységre, és előszeretettel írsz minden rosszat az ő számlájára. Miért?

  38. 37. Jani

    „India 1,2 milliárd lakosát hogy tartaná el a tönkretett földeken gépek, műtrágya, öntözés nélkül, ha 70 éve a 300 milliót is alig tudta eltartani?”

    Azt az apróságot elfelejted, hogy 70 éve India brit gyarmat volt és minden talpalattnyi művelhető földön gyapotot termeltek és elzavarták onnan a népeket a városokba.
    A termőföld éppen elég lenne akár ma is, ha nem teát meg a fejlett világnak szánt luxuscikket termelnének rajta.

    A képlet adott: a világot meg lehetne menteni, ha a profitéhes ágazatok visszadnák a földet azoknak, akik abból élnének.
    De ez az északatlanti gazdaságok összeomlását eredményeznék, amit egyik politikai párt se tűz a zászlajára.

  39. A Védtelen Európa – Georg Spöttle előadása

  40. 40. Attila (PV)
    Ha 1881-et nézzük, akkor még „csak” 250 millióan voltak. Most 1,324,820,494-re becsülik a lakosságot. 200 millióval több, mint Afrika teljes lakossága.
    http://www.worldometers.info/world-population/india-population/

    „It has been estimated that the population was about 100 million in 1600 and remained nearly static until the late 19th century. It reached 255 million according to the first census taken in 1881.”

    „Mortality rates fell in the period 1920–45, primarily due to biological immunisation. Other factors included rising incomes, better living conditions, improved nutrition, a safer and cleaner environment, and better official health policies and medical car”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_India

    „Before the mid-1960s India relied on imports and food aid to meet domestic requirements. However, two years of severe drought in 1965 and 1966 convinced India to reform its agricultural policy and that they could not rely on foreign aid and imports for food security.”

    „It began with the decision to adopt superior yielding, disease resistant wheat varieties in combination with better farming knowledge to improve productivity.”

    „A hectare of Indian wheat farm that produced an average of 0.8 tonnes in 1948, produced 4.7 tonnes of wheat in 1975 from the same land.”

    „In 2010, only about 35% of agricultural land in India was reliably irrigated.[54] About 2/3rd cultivated land in India is dependent on monsoons.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Agriculture_in_India

    Én továbbra is úgy látom, hogy a mezőgazdaság fejlesztése és az orvostudomány miatt tudott ennyire megnőni a népesség. A földeket tönkretették műtrágyával, mélyszántással, a vizeik elfogyóban vannak a felszínen és a föld alatt egyaránt. Nem látom, hogyan tartanák el ezt a népességet műtrágya, gépek és öntözés nélkül. Ráadásul a monszun is egyre kiszámíthatatlanabb. További kivágható dzsungelek alig vannak, az ország jelentős része alkalmatlan a mezőgazdálkodásra (magashegység, sivatag)

    „The earliest evidence of cotton use in the Indian subcontinent has been found at the site of Mehrgarh and Rakhigarhi where cotton threads have been found preserved in copper beads; these finds have been dated to Neolithic (between 6000 and 5000 BC).[4][5] Cotton cultivation in the region is dated to the Indus Valley Civilization, which covered parts of modern eastern Pakistan and northwestern India between 3300 and 1300 BC.[6] The Indus cotton industry was well-developed and some methods used in cotton spinning and fabrication continued to be used until the industrialization of India.[7] Between 2000 and 1000 BC cotton became widespread across much of India.[8] For example, it has been found at the site of Hallus in Karnataka dating from around 1000 BC”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cotton#Indian_subcontinent

    Ebből nekem nem az jön le, hogy a britek nélkül nem lenne gyapottermesztés, vagy hogy azóta csökkent volna a volumene. A britek inkább leépíteni akarták a helyi textilipart, és a saját termékeiket teríteni Indiában. Gandhi is azért viselte a hagyományos ruhát, hogy ez ellen tiltakozzon.

  41. 42. Jani

    ” A britek inkább leépíteni akarták a helyi textilipart, ”

    Az ipart igen… De a termesztést azt nem, mert Skóciában nem nől gyapot.
    Nyilván termesztettek az indiaiak saját használatra, de a britek a fél világot látták el az indiai gyapotból, angliában feldolgozott textilből.
    A lényeg, hogy a durva gyarmatosító beavatkozások nélkül most nem lenne ennyiféle demográfiai meg ökológiai krízis.

  42. 40: „a világot meg lehetne menteni, ha a profitéhes ágazatok visszadnák a földet azoknak, akik abból élnének.
    De ez az északatlanti gazdaságok összeomlását eredményeznék, amit egyik politikai párt se tűz a zászlajára.”
    – Tényleg ez lenne a megoldás, de nem hiszem, hogy összeomlana a nyugati gazdaság. Néhány gazdag ember elesne néhány üzletágától, nekünk meg le kellene mondanunk az olcsó luxuscikkekről (csoki, kávé, tea…). De a gazdaságunknak még jót is tenne, mert versenyképesebbé tenné a helyi munkaerőt.

    42: Igazad van, de az egy nagy különbség, hogy a saját részre termesztenek pamutot, amennyi kell, vagy az egész világot ők látják el az élelmiszertermesztés rovására.

  43. 43:
    Ha Janival akarsz vitázni, akkor tanácsos lenne bevágni az egész leckét Indiáról, mert így tiszta leégés. Kötöd az ember a karóhoz, miközben keveset tudsz Indiáról.

  44. A biztonságpolitikai szakértő személyes afganisztáni tapasztalatai szerint a mecsetekben eleve azt tanítják, hogy az európai nő prostituált, mindenre kapható. Azt pedig, hogy a mi kultúránk alapvetően más, mint az övéké – a nők nem burkában járnak, autót vezetnek, önálló életük lehet, a ranglétrán magasabban állhatnak, mint a férjük, egyszerűen nem tudják felfogni, olyan, mintha azt mondanánk nekik, „parti van a Holdon” – mondta a legújabb berlini molesztálásra utalva.
    http://www.hirado.hu/2016/05/18/spottle-prostitualtnak-tartjak-az-europai-noket/

  45. 43. Attila (PV)
    „A lényeg, hogy a durva gyarmatosító beavatkozások nélkül most nem lenne ennyiféle demográfiai meg ökológiai krízis.”
    Ez lehetséges, de a mondat, amibe belekötöttem, így szólt:
    „Ha a milliárdokat magukra hagynánk, visszakapnák a művelhető földeket és nem pénzelnénk korrupt diktátoraikat, akkor egy generáció alatt visszaszereznék a saját egyensúlyukat, nyilván valamivel alacsonyabb lélekszámban.”

    44. Ábel
    Annyira nem mehetett az élelmiszer-termelés rovására, ha a gyarmati időkben gyorsabban növekedett a népesség, mint azelőtt. Persze, gyarmat voltak, amit kihasználtak. Most elvileg nem gyarmat, így a saját tőkéseik használják ki őket, és nem gyarmati adóként hagyják el a javak az országot, hanem exportként. Ha egy befektetőnek az éri meg, akkor most is gyapotot termesztenek a területén és nem kukoricát. Most is a fél világot ellátják szövetekkel, ami jóval nagyobb népességet jelent, mint a gyarmati időkben. A britek felvették a harcot a járványokkal, létrehoztak egy egész hatékony közigazgatást, kiépítették a vasútvonalat. Nyilván ezeket saját érdekből tették, de sokat dobott a hatékonyságon. Egyébként még mindig Indiában a legnagyobb arányú az elvesztegetett élelmiszer, főleg az infrastruktúra hiányosságai miatt.

  46. 48:

    Reg: – Elvették mindenünket a nyomorultak, kiszipolyoztak minket. És nem csak minket, apáinkat is. És apáink apáit is.
    Loretta: – És apáink apáinak apáit is.
    Reg: – Igen.
    Loretta: – És apáink apáinak apáinak az apáit is. És…
    Reg: – Jól van, Stan, ne lovald bele magad. És mit adtak nekünk mindezért cserébe?
    Xerxes: – Vízvezetéket.
    Reg: – Mit?
    Xerxes: – Vízvezetéket.
    Reg: – Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz.
    3. katona: – És a csatornázást.
    Loretta: – Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, milyen volt a város előtte!
    Reg: – Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták.
    Matthias: – És az utakat.
    Reg: – Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól…
    Katona: – Öntözés.
    Xerxes: – Gyógyászat.
    2. katona: – Oktatás.
    Reg: – Jó, jó, elég volt. Elég.
    1. katona: – És a bor.
    Francis: – Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor.
    Katona: – Népfürdők.
    Loretta: – És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg.
    Francis: – Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez.
    Reg: – Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól… mit tettek a rómaiak értünk?
    Xerxes: – Békét hoztak…
    Reg: – Ó, békét… Demagóg!

    🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük