(1863) Összeomlás után

Tibor bá’ online

 

~p001Bár mi is legyen az oka (legtöbbször háború) a társadalom összeomlása után szinte törvényszerűek a járványok megjelenése, amire pont úgy érdemes, sőt kötelező felkészülni, mint a víz vagy élelmiszerhiányra.

A tapasztalatok szerint a (nem halálos) paraziták elterjedése, mint tetű, rüh és gombás fertőzések, a tífusz, kolera és a vérhas szedi leginkább áldozatait.

A tífusz baktériumait elsősorban a ruhatetű terjeszti. Tífusz ellen létezik védőoltás, és a beteg antibiotikummal kezelhető. Az elhalálozási arány 2 %, amin a beteg általános állapota ronthat, például alultápláltság.

A kolera szintén baktériumos fertőzés. A baktériumok az ember székletében, és hányadékában található. A kérdés, hogyan jut a fertőzött székletből az ember gyomrába? Természetesen rossz higiéniai körülmények következtében. Tisztasággal, kézmosással és az ivóvíz forralásával elkerülhető. A betegség velejárója az erős hasmenés, ami legyengüléssel, kiszáradással jár. Ez ellen leghatékonyabban cukros, enyhén sós víz itatással lehet védekezni.

A vérhas (dizentéria) különböző baktériumok és emőbák által okozott vastagbélgyulladás, ami (esetleg véres és bűzös) erős hasmenéssel jár. A fertőzést az emberi ürülék terjeszti. A beteget masszív antibiotikum kúrának kell alávetni és ügyelni kell, hogy ne száradjon ki.

Az tehát világos, hogy ezen fertőző bacilusok ellen tisztasággal, tiszta vízzel, tiszta élelmiszerrel, az ürülékek és a hulladékok megfelelő kezelésével lehet védekezni. Csakhogy a társadalom összeomlása esetén éppen ezeket nehéz betartani. És ami még nyilvánvaló, jelentős mennyiségű antibiotikumot kell bespajzolni.

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

11 gondolat erről: „(1863) Összeomlás után

  1. Tíz természetes antibiotikum

    Az antibiotikumok szinte a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak az egész világon. Előnyük, hogy egyes fertőző betegségek esetén gyors, hatékony kezelést jelentenek tüneti szinten, hátrányuk azonban, hogy hatásukat általában nem fejthetik ki „büntetlenül”, számos mellékhatást okoznak, és ezek némelyike súlyosabb lehet, mint maga az alapbetegség.

    Ma már széles körben ismert például az antibiotikumoknak a bél- és immunrendszerre gyakorolt kedvezőtlen hatása, hogy csak egyet említsünk a káros következmények lajstromából. Mindenekelőtt azonban érdemes megfontolni, hogy előnyben részesítjük-e a szervezet számára minden esetben terhet jelentő szintetikus antibiotikumokat, a kiválóan hasznosuló és káros mellékhatásoktól mentes természetes antibiotikumokkal szemben.

    Sok szaktekintély amellett foglal állást, hogy az antibiotikumok alkalmazását csak az életveszélyes fertőzésekre kellene korlátozni. Mindazonáltal nem az a cél, hogy saját kezünkbe vegyük az orvosok és egészségügyi szakemberek szerepét, hanem hogy segítsen megismerni a természetes terápiák előnyeit és lehetőségeit, laikusoknak és haladó gondolkodású szakembereknek egyaránt.

    A legismertebb antibiotikum-csoportok:
    1) béta-laktám antibiotikumok
    2) aminoglikozidok
    3) tetraciklinek
    4) makrolid antibiotikumok
    5) girázenzim-gátlók
    6) folsavantagonisták
    7) klóramfenikol-csoport
    8) linkozamidok

    Top10 természetes antibiotikum

    1. Aloe vera
    Hatóanyagok: vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, aminosavak, esszenciális zsírsavak, szaponinok, acemannán, ez utóbbit nagy dózisban a rák- és AIDS-terápiákban tesztelik.
    Alkalmazási terület: fájdalomcsillapító, ellenállóképesség-javító, vértisztító, gyulladáscsökkentő, gombás fertőzések, bélrenyheség ellenszere, égési sérülések páratlan elixíre. Bőrápoláshoz széles körben alkalmazható oldat és regeneráló maszk formájában, hatékony ekcémák, psoriasis, neurodermatitis, acnék, különféle sebek és sérülések kezelésére.

    2. Grépfrútmag-kivonat
    Hatóanyagok: bioflavonoidok, glikozidok, naringin.
    Alkalmazási terület: széles spektrumú antibiotikum, összesen mintegy 900 (!!!)
    baktérium-, vírus és gombafajta ellenszere, ezért biztonsággal alkalmazható a legtöbb fertőzés esetén. Száj, garat, bél, hüvely területén kifejezetten jótékony, mivel ezek természetes flóráját nem károsítja, ezenkívül fogínyvérzés és -gyulladás, herpesz, acne, bőr- és körömgomba, candida albicans túlszaporodása esetén ajánlott. Mindig hígítva használandó! (Általános felületi fertőtlenítéshez is kiváló.)

    3. Fokhagyma
    Hatóanyag: allicin, scordinin, garlicin, fitinsav.
    Alkalmazási terület: vércukor- és vérnyomás-szabályozás, arterioszklerózis, trombózis (megelőzi az artériák és vénák meszesedését és a vérrögképződést), magas koleszterinszint csökkentése, bélfertőzések, Helicobacter pylori, gyomorfekély, epe megfelelő termelését és kiválasztását segíti, krónikus köhögés, tuberkulózis kezelésére.

    4. Propolisz
    Hatóanyag: főként flavonok, flavonoidok.
    Alkalmazási terület: allergia, fül-, orr-, torok, gégebetegségek, légúti megbetegedések, száj- és fogpanaszok, emésztőrendszer gyulladásai, fekélyei, húgyúti-, vese-, prosztata-, hüvelygyulladás, bőrbetegségek (herpesz, pikkelysömör, túlzott szarusodás, furunkulusok, szemölcs, tyúkszem, pelenkakiütés), zúzódások, fagyások, égések, általános immunerősítés.

    5. Teafaolaj
    Hatóanyagok: terpin, pinén, cimén, terpinén-4-ol, cineol.
    Alkalmazási terület: általános felületi fertőtlenítés, acne, gyulladt bőr, herpesz, lázhólyagok, láb- és körömgomba, torokgyulladás, hörghurut.

    6. Kakukkfű
    Hatóanyagok: timol, karvakrol, borneol, tujanol, linalool, geraniol, cimol,
    pinén, flavonoidok.
    Alkalmazási terület: olaja igen hatékony széles spektrumú antibiotikum, teaként immunerősítő, pajzsmirigy-aktiváló, idegnyugtató, elpusztítja a candida albicanst.

    7. Vöröshagyma
    Hatóanyagok: allicin, cikloallicin.
    Alkalmazási terület: gyomor-, bélrendszeri panaszok, vese- és hólyaggyulladás, vesehomok, vesekő, vértisztítás, ödéma, prosztatagyulladás, arterioszklerózis, légúti megbetegedések, rákmegelőzés és kezelés.

    8. Lapachokéreg
    Hatóanyag: xiloidin.
    Alkalmazási terület: gombás fertőzések (candida, bőr-, köröm, nemi szervek fertőzései), gyomornyugtató, fájdalomcsillapító.

    9. Szegfűszeg
    Hatóanyagok: eugenol, cariofillin.
    Alkalmazási terület: olaja rendkívül erős, csak hígítva használjuk! Vírusos májgyulladás, tuberkulózis, bélférgesség, száj-, garatfertőtlenítés, fogfájás, fogínygyulladás.

    10. Fahéj
    Hatóanyagok: fahéjaldehid, eugenol mint fenil-propánok.
    Alkalmazási terület: általános gombásodás, bőr- és bélgomba, vérzés- és fájdalomcsillapítás.

    Összefoglalásul a főbb kórállapotok, melyekre hatékonyan és biztonságosan alkalmazhatók a növényi antibiotikumok:
    acne, arterioszklerózis, arthritis, bőrproblémák, gombásodás, gyomor-bélrendszer betegségei, influenza és légúti megbetegedések, nőgyógyászati panaszok, sebek és sérülések, száj- és garatfertőzések, vese- és húgyúti panaszok.

  2. És még az ezüstkolloid:

    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975008000918

    Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcseméretű ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító.Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (Forrás: Science Digest magazin, 1978 március)

  3. kíváncsivá tettél az ezüstkolloiddal kapcsolatban, elég meredek dolgokat lehet olvasni róla.

  4. Ezüstkolloidról 2000 körül olvastam, hogy egy asszonynak „ezüstös” lett a füle miután egy ideig szedte.

    Ami antibiotikus anyag felmerül bennem az az oregánó.
    Fűszernek is jó, vettem is belőle. Kicsit fokhagymás illat van azóta a lakásban.

  5. 1, Azért a vöröshagymához a rákmegelőzés és kezelés kicsit meredeknek tűnik… Nem ártana valami forrás erről. meg a „sok szaktekintély”-ről, akik szerint „az antibiotikumok alkalmazását csak az életveszélyes fertőzésekre kellene korlátozni”.

    4: Az ezüst kolloidtól szépen be lehet kékülni, ellenben én nem tudok olyan tudományos kutatásról ahol kimutatták volna az egészségre pozitív hatását a fogyasztásának…
    Bővebben:
    http://alimento.blog.hu/2014/08/01/ezust-kolloid
    A hypo is remekül öli a kórokozókat, de azért fogyasztásra nem ajánlanám…

  6. 6.
    Ha mértékkel iszod az ezüstöt nem kékülsz be.
    Ha évente megiszol max 1 litert (amikor beteg vagy vagy járvány van )semmi bajod nem lesz.Ez az ürge biztos itta éjjel nappal.
    Egyébként szájban kell zubogtatni 10 percig h felszívódjon.

  7. alakulnak itt az összeomlás dolgok:
    Az amerikai védelmi min. szerint Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést

  8. 8:
    Amerikát senki se fenyegeti, legfeljebb a kiváltságukat fenntartani akaró politikájukat.

  9. 9.
    Nem fenyegeti , de talán pont ilyen indokokkal indít majd háborút 2018-2022 környékén USA majd ha beindul az energiaválság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük