(1839) Politikai vezetők

Tibor bá’ online

 

~q191Még a pártállami időkből való az a megállapítás, hogy a politikai vezetők azért követnek el annyi hibát, mert elsősorban, és csakis ahhoz értenek, miként lehet mások kijátszásával előrejutni a politikai létrán. Az ember akkor azt hitte, hogy a nyugati demokráciákban, ahol egymás megfúrása helyett a népakarat dönt, ez a helyzet nem létezik. Sajnos a valóság ennél sokkal rosszabb. A „demokratikus” vezetők fő képessége a választókkal való manipulálás. Micsoda ördögi ötlet volt a „rezsicsökkentés”, ami meghozta Orbánnak a második kétharmadot. — Nem tudom Angela Merkel mit dobott be, csak azt tudom, hogy a migránskérdésben elkövetett ballépését követő népszerűségvesztés a jelek szerint megfordult és ma már Németország 54 százaléka megint mögötte áll. Így aztán nyugodtan kijelenthetjük ELVESZTÜNK, és kétszer alá lehet húzni.

Egyszerű számok olvasásakor a hideg futkos le és fel a hátamon. 2015 februárjában 2800 menekült lépett be Görögországba, az idén februárban ez a szám 53.000-re duzzadt. Majdnem hússzor annyi, mint egy évvel korábban, a nulla körüli hőmérséklet, és viharos tenger ellenére. Nem kell hozzá hatalmas képzelőerő, hogy rádöbbenjünk mi várható a következő hónapokban. Miközben a hülye politikusok tehetetlenül tárgyalgatnak. Egyszerűen nem fogják fel ésszel, mi történik körülöttük. Emberek! A világégés beindult. Mindenre elszánt tízezreket nem lehet feltartóztatni, mert ezek tényleg menekültek. Menekülnek egy ember számára már élhetetlen körülményekből oda, ahol még lehet élni. Ezt azonban hamarosan követni fognak azok a menekültek, akik a vízhiány, élelmiszerhiány elől menekülnek, majd azok, akik a hőség és a szárazság elől menekülnek. Itt már szó se lehet emberségről, itt arról van szó, hogy ők vagy mi!

Mindenki azt hiszi, hogy Orbán Viktor egy igazi nemzetvezető hős. Ha az lenne, már rég ki lenne adva a tűzparancs a határt illegálisan átlépőkkel szemben, egyelőre gumilövedékek használatával. És nem csak a terepjárókat kellene számba venni egy esetleges rekvirálásra számítva, hanem a lakosságot is fel kellene fegyverezni. Amikor tízezrek törik át a határt és megindulnak elrabolni azt, ami az életben maradásukhoz szükséges, hogyan védjük meg magunkat? Amikor néhány százezer fiatal férfi betör az országba, el fogja söpörni útjából azt a néhány száz embert, akiket Pintér oda tud vezényelni. Ezek meg fogják találni a katonai, rendőrségi raktárakat és fel fogják magukat fegyverezni, azokkal a fegyverekkel, amiknek már rég az állampolgárok birtokában kellene lenni. Most kellene lépni, amíg lehet. Ha a lakosság felkészítésre irányuló harcászati lépéseket elsőnek megtesszük, a menekült tömegeknek nem mi leszünk az elsődleges célpontjai.

Ma még kevesen tudnak róla, de ez a nő nagyobb bűnt követett el, mint Hitler.

~q048

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

111 gondolat erről: „(1839) Politikai vezetők

  1. Ha nem is nyugodtan de valóban kijelenthetjük hogy ELVESZTÜNK.

  2. és ez a 100ezer fiatal észrevétlenül fog átlopakodni a Balkánon az első hazai fegyverraktárig.

    Hihető!

  3. 2. Arany Sakál: Ironizálhatsz, de Svédországban foglaltak már le menekülttáborban – egy szobában berendezett – fegyverraktárat. Vajon honnan szerezték be a gépkarabélyokat? Mert nem magukkal hozták.

  4. Sajnos a mai vezető elit pont azt a hibát követi el, amit 1526-ban elkövettek. Nem merték felfegyverezni és hadba állítani a magyar parasztságot. Így aztán elveszett a haza.

  5. 3:
    Ez nem ironizálás, ez sima hülyeség. Ezek nem lopakodnak, ezek erőszakosan követelőznek. „Open the border!” Azt a határt követelik megnyitni, ahol engem 30-40 éve lelőttek volna, ha át akartam volna lépni illegálisan. Nekik mindenhez joguk van, mert Allah velük van.

  6. 3. nem bízol az őszinteségemben?

    Szerintem a svéd hatóság kinyomozta a forrásokat.

  7. Tibor bá’ mai cikke tízpontos.

    4. Tibor bá’ +1

    És nem csak a terepjárók összeírása, lehetne még sorolni. Például sportlövészetben már nem lehet gépkarabélyt beszerezni. Legújabb hír, hogy a már tulajdonban lévőket is begyűjtik, hogy „ingyé add le” vagy „fizetnek érte”, na azt senki nem tudja. De még ez sem minden, gebasz esetén minden vadásztól begyűjtik a fegyvereit. Igen, lassan tényleg ott tartunk, hogy bármi is fog történni, esélyünk közel nulla és tényleg mind megdöglünk.

  8. 5. Kis létszám lopakodik, nagy létszám erőszakoskodik. A már bent lévők aknamunkát végeznek.

    6. Meg amiről még nem tudnak. Az illegálisan tartott kézi lőfegyvereket is úgy számolják, hogy az engedélyezettek kétszerese. Egyébként a naivságban nem bízom.

  9. 7: Nem mondod? Ezeknek teljesen elment az eszük?
    Vagy más tervük van? Azt azért nehéz elhinni, hogy a teljes honvédség alapos megfontolással hazaáruló lenne.

  10. Na bakker!
    Azt hiszem ebben itt most mindenki egyetért!
    Világ életemben utáltam a fegyvereket, de már én is azt mondom, föl kell fegyverkeznünk, akár legálisan, de valószínűbb, illegálisan!
    Még soha nem voltak Európának ilyen impotens vezetői. Már nem lehet rájuk számítani!

    10. „Azt azért nehéz elhinni, hogy a teljes honvédség alapos megfontolással hazaáruló lenne.”
    A honvédségnek parancsolnak!

  11. 10.
    Egyetértek. A hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb összeesküvéselméletek manapság osztódással szaporodnak, sokszor egymásnak is szöges ellentétei, híveik meg esküsznek rájuk.
    Szerintem Európa egyszerűen nem tud megszabadulni illúzióitól, hogy mi, kultúrnépek, befogadók, segítőkészek vagyunk, és mindent elkövet, nehogy ezzel az önképével szembekerüljön.
    Ugyanakkor azt is fel tudom tételezni, ami már sajtóban is megjelent, hogy Németország titokban örül a balkáni fejleményeknek, mert levette a válláról a fordulat terhét, és még nyugodtan szitkozódhat is, mint aki nagyon sérelmezi a fejleményeket.
    Egyébként a törökökkel való egyezkedési törekvésben is sejtek olyasmit, hogy a nyugatiak is tartanak tőle, hogy a menekültáradatot nem lehet békés úton megtörni, és így jobb lenne, ha a tűzparancsot nem nekünk, hanem a törököknek kellene kiadni.
    Nekik meg ezzel semmi gondjuk, már most is megteszik időnként a hírek szerint, aztán a nyugat megint fanyaloghat a barbárság, az ellenzékkel való brutális bánásmód, meg a sajtószabadság miatt, ami párosulhat majd a menekültekkel szembeni brutális fellépéssel szembeni kritikával, amit majd a törökök kellő higgadtsággal ignorálnak.
    Bízom benne, hogy a német választások igen nagy fordulatot fognak hozni a menekültpolitikában.

  12. 12: Lehet, hogy a németek így gondolkodnak, de a Törökökre bízni a megoldást súlyos felelőtlenség, mert ők a probléma gyökerénél vannak: az iszlám fundamentalizmusnál. Ők annak örülnek a legjobban, ha sikerül egész Európát iszlamizálni, amit már megpróbáltak a kora újkorban, de akkor megállítottuk őket. A németek akkor se segítettek, de legalább nem hívták be a törököket és egyéb muszlimokat, mint most.

  13. 11.
    És Viktornak is azt parancsolják, hogy szegüljön szembe a nyugati politikai akarattal a migránsügyben, bomlassza az ottani konszenzust, elbizonytalanítsa a tagállamok egy részét, kezdeményezzen második védővonalat a Balkánon?
    Azért még mindig ő az, aki eddig a legmesszebbre elment a bevándorlással szemben, és az is látszik, hogy ez a politika eddig meghozta a maga szerény eredményeit, habár még semmi nem dőlt el.
    Abban pedig bízok, ha lőni kell, az nem nálunk lesz először, jó esetben nekünk már nem kell…

  14. Számomra most kap értelmet a MH afganisztáni jelenléte. Bár a honvédség bevethető létszáma kicsi, de legalább szerzett harci tapasztalatokat muzulmán környezetben.

  15. A mai „vezetők” többségének két dolog számít: a hatalom maga, és a saját zsebük, ennyi és nem több!

    Hazai fegyverlerakatok: Közel sem akkora és annyi, amit az átlagpolgár gondol. A gépkarabélyok többségét eladtuk, eladományoztok az elmúlt 25 év alatt. Nem azt mondom, hogy a most kb. 28-29.000 fősre méretezett operett Honvédségünk nem rendelkezik 50-80.000 db közötti lőfegyverrel, de amikor a Magyar Néphadseregből Magyar Honvédség lett akkor ez a mennyiség bizony kb. 200-300.000 db között mozgott az akkori Határőrséggel egyetemben, a hozzátartozó lőszertartalékról ne is beszéljünk, mert abból éltek kb. 20 évig, aztán a mai napra a szükséges minimum tartalék sincs meg a munícióból.

    Nem véletlen ez a fegyver és lőszergyártás feltámasztás történet sem. Kvázi burkolt beismerése, hogy bizony nagy a gebasz a tartalékok szintjén.

    Amúgy egyetértünk a lényeget illetően.

  16. 5. Tibor bá’

    ” Nekik mindenhez joguk van, mert Allah velük van.”

    Én inkább úgy gondolom, hogy mert a Soros brossúrákban erre biztatják őket.
    Sokkal könnyebben érthető a dolog, ha nem a vallási, hanem a vallás aggresszív elemeire épülő politika felől nézzük a dolgot.

    Az európai vezetők se szimplán hülyék.
    Csak mindegyik meg van zsarolva, és nem mernek kiénekelni a kórusból.
    Az európai politikusok hozzáállása annyira bizarr, hogy nem lehet hülyeséggel magyarázni…
    Itt a Kalergi terv erőszakos végrehajtásáról van szó, és aki szabotálja, azt kikészítik.

    Merkel például nagyon karakán volt amikor az USA háta mögött megegyezett Putyinnal és megakadályozta a háború kiszélesedését.
    Most viszont olyan mintha hipnotizálva lenne, vagy be lenne drogozva.

  17. Nekem ez a bajom az itteni légkörrel… már megint elkanyarodtok a semmibe vezető vakvágányra.

    Most komolyan van még valaki, aki azt hiszi, hogy jönnek a csúnya fundamentalista-iszlamista-nácitrapissta Ahmedek iszlamizálni?! Nem igaz, hogy nem látjátok a mögöttes mozgató erőt: Európa totális padlóra küldését az USA által?!

    A lényeg pedig Tibor bá’ cikkében: a védekezőképességünk NULLA felé közeleg. Ahogy fentebb írtam: sportlövő lehetsz, de gépkarabélyhoz MÁR nem jutsz és most tervezik, hogy a meglévő sportlövőknél lévő gépkarabélyokat begyűjtik. Ha ezt ki akarod játszani, hogy „ellopták”, „elveszett” stb. akkor nem bírság, eljárás indul, hanem MINDEN fegyvert azonnal bevonnak és SOHA TÖBBÉ nem leszel sportlövő; ez lesz a törvénytervezetben. Mit jelent ez, nincs gépkarabély, NINCS védelem, a pisztolyokkal, puskákkal lehet menni a pí-be. Ezen túlmenően terepjárók… no, ezen mr nekem is fennakadt a szemem, hogy vaze, kezd durvulni. És megismétlem, gebasz előtt MINDEN VADÁSZTÓL elveszik a fegyvereit.

    Nem vagyok összeesküvések híve, de most jelenleg ott tartok, hogy Európa, pontosabban bizonyos tekintetben hazánk esetében különösen, kiirtásának első felvonása teljes erővel zajlik.

    Tibor bá’ cikke pedig minden eddigi közül a LEGFONTOSABB!

  18. 16: „A mai “vezetők” többségének két dolog számít: a hatalom maga, és a saját zsebük, ennyi és nem több!” – Ha csak ezt vesszük számításba, akkor is elemi érdekük, hogy ezt az országot megvédjék, mert Magyarországon vezetők lehetnek, de ha csak a kalifátus egy tartománya leszünk, senkik lesznek.

  19. 18: Ki az a magyar vezető, aki elhatározta az ország kiirtását? Orbán Viktor leül Simicskó Istvánnal, és megbeszélik, hogyan nullázzák le a lakosságot? Ezt egyszerűen nem tudom bevenni.

  20. 14. Hubab!
    Azt nem tudom Viktornak ki parancsol, de a hadseregnek parancsolnak minden olyan országban, ahol nem katonai hunta irányít.

  21. A terepjárók egy részét valószínűleg zökkenőmentesen el tudja vinni a sereg. Ám ma már nem kevesen riasztót, indításgátlót, nyomkövetőt, kamerát szerelnek az autóba. Vannak ujjlenyomat és hang azonosítással ellátottak. Ezeket, hogy tudják üzemeltetni?
    Az előző autómat, ha felhívtam telefonon, le tudtam távolból állítani. A mostani terepjáróm, ha nem tudja a sofőr, hol található a rejtett kapcsoló, hiába van nála az indítókulcs, nem ér vele semmit.

  22. 18. Jövőnk
    Már megint átestél a ló túloldalára.
    Miből gondolod, hogy éppen Magyarország az, amely a legveszélyeztetettebb állapotban van, amely a legtehetetlenebb?
    Én inkább azt látom, hogy a nyugati országok azok, ahol az ellenállás teljes kiiktatása már megtörtént, akik a globalizáció behódolt áldozatai, és Magyarország az, aki még kilóg a sorból, aki még az ellenszegülés állapotában van, aki nem hajlandó beállni a sorba.
    Én úgy látom, hogy éppen mi vagyunk azok, akik még szítják az ellenállást a térségben, és nem nyugszanak bele a jelenlegi irányba.
    Mit látsz másképpen?

  23. 21 Ciki
    Ma egy tűzparancs kiadása a határon az politikai öngyilkosság lenne az ország számára.
    Lehet, hogy egyszer eljön annak is az ideje, de akkor már nem leszünk egyedül.
    Ki az, aki nálunk többet mert tenni Európában?

  24. 18: „sportlövő lehetsz”

    A lányom sportlövő, így egy kicsi rálátásom van a dologra. Saccra, létszámában ez annyira kicsi társaság (szerintem sokkal kisebb kör, mint a vadászok), hogy érdemben nem sokat számítana az sem, ha normális fegyverekhez jutnának.

    Egy normális nemzeti gárda lehetne a megoldás, ennek a felszerelése majd akkor lesz esedékes, ha kedves vezetőink már jobban félnek a külső fenyegetéstől, mint a saját népüktől. A Matolcsy-gárda alapján ez még sokára lesz.

  25. 18.
    „Most komolyan van még valaki, aki azt hiszi, hogy jönnek a csúnya fundamentalista-iszlamista-nácitrapissta Ahmedek iszlamizálni?! Nem igaz, hogy nem látjátok a mögöttes mozgató erőt: Európa totális padlóra küldését az USA által?!”

    Pontosan így van. Kiegészítve talán azzal, hogy Európa elgyengítése részét képezi annak az egész világot átfogó folyamatnak, aminek keretében a magánhatalmi elit átveszi a hatalmat a nemzeti–közhatalmi elittől.
    Az új uralmi rend érdekeit szolgálják többek között az ilyen-olyan ‘bársonyos’ forradalmak, a különféle ‘szabadkereskedelmi megállapodások’, és az Európát elárasztó népvándorlás is.

    Ne legyünk annyira hülyék, hogy azt feltételezzük, hogy az európai politikai elit nincs pontosan tisztában a folyamattal, hiszen önmaga is részt vesz benne. Ha nem hiszünk a szép szavaknak, és csak azt nézzük, hogy mit tesznek, akkor egyértelmű, hogy a tevékenységük – sőt az EU, mint intézmény stratégiája – ellentétes az európai nemzetek érdekeivel.

    Arra a kérdésre, hogy mit tehetünk, egyszerű a válasz: semmit.

    Több millió migráns várakozik Törökországban, Afrika felől az utánpótlás korlátlan. Ha ez a tömeg meglódul, akkor azt semmiféle kerítés vagy akár tűzparancs sem képes megállítani. Európára összeomlás és káosz vár.

  26. 26.
    Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy az európai elit nem látja át, hogy egy iszlamizálódás esetén ő is csak kiirtandó elem lesz, tehát saját pusztulása felé dolgozik. Én inkább hiszem, hogy a rendszernek óriási tehetetlensége van, de a tendenciák lassan meg fognak fordulni, mert van bőven tartalék az ellentétes erőkben is, csak még nem kaptak hangot.

  27. 20 nem mondtam, hogy ők. EU (USA). Őket csak annyira buta emberek veszik körül, hogy nem veszik ezt észre. Könyörgöm, a tegnapi, illetve eleve a MoLaRi egy nagy SZAR, még a nemzetközi riasztási szirénahang sorrendet se tartja be, kihagyja az ALERT fokozatot. Nem nevezném meg az egyik fontos hatóság megyei pk.-ját, olyan segghülye, hogy ha Kínában leírnám és indokolnám a hibáit, holnap agyonlőnék.

  28. 25 Sportlövő vagyok. AK-47 és AKS-47. Tudom, miről beszélek. És még mielőtt… úgy a húszezer lövés felé tartok.

  29. 18.:
    Dehogynem látom, látjuk. Egyes nagyhatalmaknak nem érdeke az egységes, stabil Európa. USA -nak jó, mert lenyomom a torkukon a TTIP -t, plusz addig sem az egyre jobban testet öltő csapattelepítéssel van elfoglalva az átlagpolgár, hanem a migráncsokkal.
    Szerintem már az Oroszoknak is OK a dolog, ha már a Németek voltak olyan hülyék, hogy amerikai érdekek korlátan érvényesítésében csatlósok lettek, és nem közeledtek hozzájuk, akkor legyen csak destabilizált EU a szankciókért cserébe.

    Nem csak a terepjárókat írják össze, hanem a kisbuszokat, lakóautókat is. Plusz tavaly november óta főleg a Dunántúl voltak behívók is. Elsődlegesen a közszféra dolgozói és a közmunkások esetén. Egyenlőre nyilvántartásba vétel céljából (mondjuk ez pár klikkelés a számítógépen 😛 ), és gondolom gyakorlatnak is jó volt, hogy milyen zökkenőkkel megy a kb. 12 éve nem használt behívási szisztéma. Mert azt tisztázzuk, a sorozást nem megszüntették, csak felfüggesztették 2004 -ben. Az már egy más kérdés, hogy az egész rendszert laktányástól, mindenestől hagyták szét-, és lerohadni.

  30. 28: Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Megjön a NATO-parancs a segghülye magyar tábornoknak, aki mit sem sejtve végrehajtatja a nemzeti öngyilkosságra való előkészületet, a honvédelmi miniszter meg meg sem tudja?

  31. hubab, ebben igazad van. Mit látok másképpen?! Amit fentebb írtam: terepjárók, sportlövő gépkarabélyok, vadászok fegyverei… MoLaRi… és sorolhatnám.

  32. 27.
    „Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy az európai elit nem látja át, hogy egy iszlamizálódás esetén ő is csak kiirtandó elem lesz, tehát saját pusztulása felé dolgozik”

    Ha az EU politikai célokra kiválasztott komisszárjaira gondolsz, azok feladatot hajtanak végre. Olyanok, mint a cápa fogai; ha az egyik kihullik (országgyűlési választás), akkor jön a másik. A rendszer olyan, hogy akarva vagy akaratlanul, mindegyik a nwo és a mögötte állók érdekeit szolgálja. Valódi nemzeti stratégia–ellenállás nincs, vagy csak látszólagos (ld. Orbán), és kizárólag a rendszer keretein belül képzelhető el. Ha valaki túl komolyan venné, azt gyorsan diszkvalifikálják, lefasisztázzák stb.

  33. Nagy játék ez….nem kicsi,,
    Sokkal nagyobb..mint amit láthatnánk…
    Nem tudom..de szerintem igen,,
    Ma reggel olvastam….
    Ebben a játékban mindenkinek le van osztva a feladat….végig játssza a szerepét….de a döntés nem ilyen szinten születik..
    a lakosság pedig a közönség,,,s hámozzon belőle..

    Talán segít megérteni a hátteret az alábbi,,,kevésszer nyúlt mellé,,,

    http://postaimre.magyarnemzetikormany.com/news.php?readmore=892

  34. A politikia képtelen ilyen nagyságrendű kérdéseket megoldani- főleg ez a puhapöcsű, ojrópai NSA- ügynök társaság.

    Így érvénybe lépett a von Clausewitz- elv:

    a háború a politika folytatása más eszközökkel.

  35. Német titkosszolgálat a minap sejttette, hogy honnan veszik ott a fegyvereket: a mecseteket és raktárát senki nem meri ellenőrizni. Pedig lehet, hogy nem ártana.

    (Nem véletlen, hogy a jegybank rengeteg lőszert, fegyvert vett)

  36. 37.
    „Így érvénybe lépett a von Clausewitz- elv:
    a háború a politika folytatása más eszközökkel.”

    Amit láthatunk, az egy teljesen újfajta hadviselés, mert a háború nem az államok között, és nem is a hagyományos játékszabályok alapján folyik.
    Ha megnézed, hogy mi történt Észak-Afrikában, a Közel-Keleten vagy Ukrajnában, akkor jól látható, hogy a destruktív folyamatok belülről, de külső erő hatásra indulnak be. Ez mindig a fennálló rend elleni felforgató tevékenység és/vagy lázadás, ami mögött idegen szolgálatok, zsoldosok, logisztika stb. húzódhat. Maga a Daesh létrehozása is valószínűleg ilyen művelet volt.
    Egy állam legyőzéséhez vagy egy rendszer megbuktatásához tehát nem szükséges hadüzenet és nyílt háború; pontosan ugyanazt a célt el lehet érni egy belső hálózat megszervezésével, ami a káosz beindítása után külső irányítás és érdekek szerint működhet.

  37. 29: „Sportlövő vagyok” Ezt eddig is tudtuk, nem is azzal van gond, hanem a létszámmal. 50-60 ezer fős bevethető állomány kellene, ha komolyabban szóba kerülne az ország védelme.

  38. 40
    Az a baj, hogy még raktáron sincs ennyi fegyver, tehát, ha ember lenne is, nem lesz mit adni a kezükbe. Meg kéne venni valami polgárháború visszamaradt készletét (mint valami Rejtő-regényben, vagy a Fegyvernepper c. filmben :)). Régen lezsírozva „készenléten” tartottak egy csomó fegyvert (igaz, akkor megnyerni készültünk a harmadik világháborút a szovjet elvtársak oldalán)

  39. 40. Te a migránsoktól való megvédésről beszélsz, nyilván Tibor bá’ is. Értem, csak engem az jobban aggaszt, hogy a magyarság hogyan védi meg önmagát geddon után… mert lesz közel 8-9 millió kurva éhes ember pár napra rá.

    41. Vegyük az AK-107-est (5,45mm ami az instabil röppálya miatt nagyon durva sebcsatornákat okoz) a példa kedvéért. Kerekítsünk, mint állat 500 USD/db… mennyi 100.000 darab? 50 millió dollár. Mennyi a honvédelmi költségvetés idén? 298,6 mrd Forint, azaz 1,2 mrd dollár. Ennyi, segghülye az egész magyar vezetés, főleg a HM és a KV. (Miért az AK-107? Tessenek megnézni, ahogy amerikai szakértő sorozatot lő vele… meg sem mozdul a fegyver csöve, úgy kábé minden skuló célbatalál. De neeeem, nekünk jó a szar válltámaszos AMD-65-ös, meg az AK-63-as… vicc) Az az 50 millió dollár úgy kábé a vízfej bértömege és prémiuma.

    És Orbán Viktornak kábé 2016 tavaszán kellene kiállnia és kijelenteni, hogy kilépünk a NATO-ból és semmleges ország leszünk. Akkor talán a főváros nem fog fossá rombolódni hamarosan.

  40. 42: Vagyis csak akarat kérdése a honvédség és a lakosság megfelelő felfegyverzése?

    Illetve valószínűleg villámgyorsan le kéne váltani a hozzánemértő vezetőket, és gatyába rázni a hadsereget. De ehhez nem értek, csak azt vettem le a szövegedből, hogy az inkompetencia egy nagy gond.

  41. Tibor bá’ volna egy javaslatom, ássuk el a csatabárdot.
    Itt nézz körül, ha időd engedi: http://climate.envsci.rutgers.edu/nuclear/

    Nem, nem innen szerzem a „tudásomat”, de jó alap, főleg az egyik pdf tanulmány, amely szépen mutatja a légi és felszíni robbantásokat az USA-ra vetítve. (Igaz elavult és van benne bőven hiba), meg mutatja szépen a hűtést és a sztratoszférába kerülő hamut. Ebben ugyanis Hetesi Zsolttal nagy az egyetértésünk. Ő optimistább, én két napja már nem…

    És javaslom a lelkes kutakodóknak, hogy tanulmányozzák az ISS-re indítandó (2018-ig) orosz teherhordozókat, hogy azok mikor dokkolnak úgy Montana körül, illetve a felett az ISS-el. Mert, ha 2016-2018 között ez előfordul, aznap sanszos a gebasz. AMENNYIBEN a klíma adatok stimmelnek.

  42. „lakosságot is fel kellene fegyverezni.”

    Melyik diktátor merne fegyvert adni, az őt „szerető” népnek? 🙂

  43. 43 Ábel a tegnapi MoLaRi sziréna gyakorlatnál nálam elgurult a gyógyszer… ezek segghülyék, amikor felhívtuk a rendőrséget, fingjuk nem volt. A „teszt blablabla” szöveget nem lehetett hallani, nálunk nanááá, hogy nincs ALERT sziréna, csak ATTACK… és mit hallok egy értekezlet közben 11:05-kor, naná, hogy az ATTACK szirénát. Normálisak ezek?!! 200.000 embert érnek el vele a városban, és mi van a többi 2 millióval?!! Óvóhely sincs bassza meg, KVs-tól tudom (és nem portás). Így gyakorlatot tartani… komolyan mondom, ha Kínában összeírnám a hibákat, sok embert lőnének tarkón, mert elsöpörné őket az értékelés. Örülhetünk, hogy mindenki olyan segghülye, hogy nem rohangáltak az emberek vagy nem kezdett ámokfutásba egy autós sem. Én 10 másodpercig filóztam, hogy futás a mélygarázsba és padlógázzal ki a városból, aztán konstatáltam, hogy szimplán segghülye a KV és megnyugtattam a tárgyaló partnereimet, mert azok azért beszartak rendesen.

    EDITED: Jaj, így nem egészen érthető. Ha lenne ALERT, ahogy mindenhol van, akkor nyilván figyelek (ahogy más is) és a teraszról az ATTACK előtt a megismételt „teszt blablá-t már hallom. De így… idióták. MoLaRi… inkább molaram sudaram. 😀

  44. 46: Ahogy néztem, a Molarit nem atom- vagy egyéb támadás esetére tervezték, hanem csak néhány vegyi üzem körüli üzemzavar észlelésére. Vagyis nem is cél, hogy mindenkit elérjen, csak azokat, akik az adott vegyi üzem közelében vannak. Az alarm- és attack jelekhez nem értek, biztos igazad van.

  45. @26:
    „Több millió migráns várakozik Törökországban, Afrika felől az utánpótlás korlátlan. Ha ez a tömeg meglódul, akkor azt semmiféle kerítés vagy akár tűzparancs sem képes megállítani. Európára összeomlás és káosz vár.”

    Szerintem pár géppuska, vagy aknazár a kerítés előtt is megállítja őket, esetleg érdemes lenne tanulmányozni a történelmet, pl 1. 2.V.H. Verdun, Monte Cassino, stb.
    Monte Cassinónál egy nemzetközi sokszoros túlerővel támadó hadsereget is feltartóztattak csekély erőkkel, ehhez képest ma sima civil csürhét kellene megállítani, ami katonailag a meglévő kétségkívül csekély erővel is gyerekjáték lenne, ha kiadnák rá a parancsot. De tudok hazai példát is a 2. V.H. végéről, az Árpád vonalat. Erről sokan nem hallottak, de ez az erőd rendszer megállította az ukrán frontot a keleti kárpátok völgyzáró erődrendszerével, az orosz csak kikerülni tudta mikor a románok átálltak. Egyébként a Görög komposok sztrájkja is feltartóztatta őket, szóval itt csak a politikai akaraton múlik minden.

  46. 44:
    Nem is tudtam, hogy létezik csatabárd. 😀 Be kell, hogy valljam neked, nukleáris háborúval nem foglalkozom, mert biztos vagyok benne, hogy nem túlélhető. Azt se tudom elképzelni, hogy a klímahalál elkerülhető nukleáris robbantásokkal. Hogy Hetesi Zsolt optimista az természetes. Én is „optimista” lennék az ő életkorában. Az ember 83 évesen megengedheti magának azt a luxust, hogy elfogadja a tényeket úgy, ahogy vannak (face value). — Amit belinkeltél az átfésültem. Nem hiszem, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Nincs megoldás, nincs jövőnk Aki nem hiszi, az szórakozzon a megoldás keresésével.
    48:
    Pontosan. A legnagyobb probléma, hogy sokan hatalmas pénzeket csinálnak a menekült kérdésen. Tehát ellenérdekeltek.

  47. A jovonk.com-on nem találtam semmilyen tartalmat. Csak login után lehet megnézni, vagy csak én vagyok figyelmetlen?

  48. 50 Ábel, az oldal deaktivált állapotban van. Nincs semmilyen tartalom feltöltve. Az egy kapu ugyan, de nem visz sehova.

    49 Tibor bá’ 🙂 szerinted nem elkerülhető, sok klímás szerint meg igen és ez az egyetlen opció. Én nem értek a klímához, tőlem csak azt szokták kérdezni, hogyan zajlik, zajlana a nukleáris hadviselés, milyen eszközök, töltetek stb. Amúgy túlélhető, de ezen nem szándékozom vitatkozni, ahogy szvsz Te sem. Mindketten makacsak vagyunk és ragaszkodunk az álláspontunkhoz.

    „Nincs megoldás, nincs jövőnk”… így nem lehet az élethez hozzáállni… keresni kell, maximum nem lesz és akkor game over. Én inkább ezt választom. 🙂 koromnál fogva és mert két kisgyermekem van.

  49. 42: AK-63D, mert ez maradt. Minden mást eladtunk, vagy eladományoztunk! AMD-65 -t max. a Rendőrségnél és a BV -nél találni, azok a készletek még megvannak. Az összes többit a Honvédségtől eladományoztuk Afganisztánba, meg Irakba.
    Az AK-107 kiváló gépkarabély, de nem is az AK-47/74 megszokott gázelvezetési rendszerét használja, hanem az AEK-971/A-545 rendszerét. Így az egyik legkisebb visszarúgású, és szorzatlövés esetén is igen pontos célzást lehetővé tevő gépkarabély. 😉

    40.: 50-60.000 fős sereg lehetne, és kellene is egy ekkora méretű országnak, csak felszerelés nincs hozzá, meg laktanya, meg pénz, meg technika. Meg elégtelen ez a létszám ahhoz, ha itt több százezres tömeg kezd feltorlódni a határoknál, hogy érdemben kezelni tudja azt a helyzetet. Ehhez egy 120-200.000 fő közötti határvédelmi, csendőri, stb. rendszerű és erő kellene, nem pedig haderő, katonai kiképzéssel! Megfelelő kiképzéssel, felszereléssel, rotációban mozgatva, megfelelő időközű váltásokban, nem pedig a nem megfelelő felszereléssel, nem kifizetve a túlórákat, stb.; elégtelen ellátással (szállás, kaja, stb.) levezényelni az épp mozgatható és bevethető rendőrségi és honvédségi állományt a takarítóig bezárólag. Mert a parancs az parancs, még ha segg hülyék is hozzák, és akkora idiótaság, mint a…! Csak előbb utóbb besokall az értelmesebbike, a 8bites meg addig nyúzható, míg ki nem dől.

  50. Atommal hogyan fékezhető meg az elszaladó metán? A depopuláló hatást még értem atomháború esetén, de hogyan fogja meg a klímát?
    Jövőnk mindig arra hivatkozik az atomháború túlélhetősége kapcsán, hogy magassági robbantások és kisebb töltetek, így nincs radioaktív kihullás.
    A klíma megfogásához viszont felszíni robbantások kellenének és sok hamu. Annak a túlélhetősége viszont igen kétséges. Tehát mi a célja az elitnek?

  51. A kis Macedónia egyelőre keményen állja a sarat, de ki tudja meddig. Inkább oda kéne menni a lengyelekkel, szlovákokkal, csehekkel stb. együtt és segíteni őket, amíg a görögök észhez nem térnek és végre elkezdenek ténylegesen védekezni. Ha a macedón határ átszakad, akkor már a magyar határnál sem lehet megállítani az áradatot. Néhány vízágyús győzelem lehet, de a beszivárgás nem fog leállni, amíg nem lesz aknazár, villanykerítés és tűzparancs. Egyébként is szivárognak most is, időnként meg ömlenek befelé, naponta több százan.Honnan? A macedónok nem engednek be csak napi pár tucatot(azok meg Ausztria felé mennek rendezett papírokkal), akkor a napi több száz hogy jut el Magyarországig? Érdekes.

    Hiába a nagy orbáni harc, szép lassan – de biztosan – megtelik az ország a migráncsokkal úgy, hogy észre sem vesszük.

  52. 53 kérdezd meg Hetesi Zsoltot. Megint kezdődik. 🙂

    Először: van por és van hamu, nagyon más a kettő.

    Másodszor: felszíni = por és hamu, légi = semmi, de a hősugárzástól lent tűz, az meg füst és hamu

    Harmadszor: egy siló ellen felszíni kell, egy város ellen 10 vagy 20psi túlnyomásra beállított légi, melynek magassága felette van annak, hogy talajt érjen/szívjon, így nincs kihullás, fallout, sugárszennyzés.

    Negyedszer: a hamu 10-15km-es magasságban pik-pak beteríti az északi féltekét, aztán kvázi az egész bolygót, kivéve Patagóniát és az Antarktiszt. Így.

    (Ötödször: a kisebb töltet ott lényeges, hogy a régi 9-25 megásak „megzabálták” volna az ózont és game over az UV sugárzás miatt úgy kábé 10-15 évvel az atomháború miatti nukleáris tél (globális, de főleg északi féltekét betakaró hamu felhőréteg miatt) után, valamint a felszíniek (lásd silós rész) nem a troposzférába értek volna fel, hanem a sztratoszférába vitték volna a radioaktív szart, ami már bizony bárhol kihullhat.)

    Azt mondtam, hogy magyarként nem vagyunk oly nagy szarban.

  53. Jövőnk, kösz a pontosítást. Azt is szoktad írni, hogy nem az atomtól kell félni elsősorban, hanem az utána következő öldökléstől. Tegyük fel, hogy mindkettőt túléled, megvan a jól védhető falu a megfelelő közösséggel. Az utána következő szétterülő hamu milyen hatással lesz a hőmérsékletre, fényviszonyokra? Hogyan befolyásolja a mezőgazdasági termelést? És mennyi ideig lesz az a hamu a légkörben?

  54. Végül is nőnap van.
    Az emancipáció végveszélybe sodorta az európai kultúrát. (vagy már ki is végezte) Persze ezen nem kell csodálkozni, hiszen a női biológiai determináció az erősebb hím oldalára állítja. Nézzétek meg, az erős harcképes arabok mellett mind a politikai , mind a civil térfélen többnyire nők állnak ki. Hogy hibáznak , az majd akkor esik le nekik , amikor valami kis vétségér kihajítják a hatodikról.
    A feminizmus elérte, hogy a nők nem is tudják, hogy kik ők maguk

  55. 54.
    „megtelik az ország a migráncsokkal”
    Csak akkor, ha a Németország felé vezető úton a magyar kimenőoldalon nagyobb lesz a védelem hatékonysága, mint a bejövő oldalon. Ott meg még olyan kerítések sincsenek, mint nálunk, a zöld határon kimegy minden migráns, annyi eszünk csak lesz, hogy ezt mi nem akadályozzuk.
    Igaz, azt így sem tudjuk megakadályozni, hogy a bejutottak ott fognak illegális útvonalakon csámborogni, ahol elkerülhetik a hatóságokat…
    Szerencsére nem mi vagyunk a célpont, a célországok hamarabb fogják elérni teherbírásuk határát, mint mi, és szerintem el fog jönni az a pillanat, amikor ők fogják a legjobban szorgalmazni a hatékony külső határvédelmet.

  56. 56 Na… ezen most komolyan töri a fejét Hetesi Zsolt, meg páran mások. Eddig optimisták voltunk. Én pár napja pesszimistább lettem a hamu miatt, mezőgazdasági szempontból, ami amúgy is nagyon komoly gondot fog okozni. Szerintem nem sok túlélő marad kishazánkban, de a teljes lakosság 80%-a nem az atomcsapás miatt fog meghalni, és az atomcsapás se biztos, csak erősen sanszos. Sajnos sok forgatókönyv van, amelyek esélye nem kalkullható.

    Igen, a fő gond nem az atom lesz, hanem az EMP miatti teljes káosz… csúnya öldöklés lesz falvakon belül és kívülről jövők miatt és itt jönnek képbe a migránsok, de nagyon.

    Ha mindened megvan, akkor ölsz vagy megölnek alapon védekeznetek kell majd. NAGY előny, ha a településen van bármilyen állami erőszakszervezet, amely legitimitást ad.

    Csak mellékesen, kishazánkban 10 millió lakosra az összes hiper-szuper élelmiszerbót és azok központi logisztikai raktárai 1, legfeljebb 2 napra elegendő élelmiszert jelentenek, ha… az EMP miatt a vezetékes víz hamar elfogy… egy hét után már sok halott lesz és beindul az őskáosz. Eltart egy darabig… szvsz 1 max 2 év.

    Hamu nélkül: termésátlag sehol, a termés meg már ma 5-10%-os vitamin és ásványianyag tartalommal bír 1945 és 1950-es referencia évekhez viszonyítva…

    Hamu réteg… vastagság függő. Legrosszabb esetben szinte semmi.

  57. Merkel zsidó bérenc Németország nyakán. Németország irányítja az Európai uniót. A zsidók a vére rajtunk és fiainkon szlogen alapján nem felejtenek, még az Oszkár díjátadót is manipulálják. Jó lenne ha végre a keresztények sem felejtenének és VÁLLALNÁK HITÜK GYÖKEREIT. Mert más az egyház, és más a vallás. Ügy kell ezek ellen fellépni mint a keresztes hadjáratok idején, de nem valamelyik egyház színeiben. Egyszerűen nem értem meg miért ódzkodunk attól, hogy egységes vallásunkat, amely a kultúránk alapja, megvédjük a zsidóktól, a muzulmánoktól, a muszlimoktól, a hinduktól…..akik velünk ellentétben RAGASZKODNAK A GYÖKEREIKHEZ. És jelen esetben a sajnálatos zsidó vallási indulópont miatt éppen most akarják ránk erőltetni őket bérenc nemzetiségáruló politikusok által.

  58. Merkelnek teljesen elment az esze, ezt ma delutan nyilatkozta: „A szíriaiakra vonatkozó szabályozást irakiakra is ki lehetne terjeszteni”
    – nyilatkozta a kancellár asszony, aki szerint a szíriai állampolgárokat érintő, Törökország és az Európai Unió között körvonalazódó szabályozáshoz hasonló megállapodást más országokból származó menekültekre (például irakiakra) is ki lehetne terjeszteni .

    „Még egyszer mérlegelnünk kell, hogy az irakiak esetében is keretszámokban gondolkodjunk-e”
    – mondta Merkel, utalva a hétfő esti brüsszeli csúcsra.

  59. Tegnapi és mai tapasztalat Győrben ismét megjelentek a migransok ,bevásárló központoknál lébecolnak ,egy kisfiu majdnem beszált a kocsimba ma parkolasnál ,de bomberdzsekis bakacsos haverom láttán odébbment. elég zavaró volt a szitu .
    Telefonálgatnak ,cigizgetnek ,tiszta a ruhájuk ,de nem Szírek ,inkább Töröknek ,Albánnak néztek ki és volt egy két Afrikai is velük. Ezek mit keresnek itt?

  60. 56:
    Az általános tűzvészben minden elég. Ez adja a füstöt, ami olyan magasba száll fel, ahonnan az eső nem tudja lemosni. Marad a szép lassú leülés, ami kb. 10 év. De ez elmélet. Soha senki nem próbálta ki, csupán spekuláció. De nem érdekes, mert mivel nekem nincs két kis gyerekem, én ki merem mondani, hogy senki se fogja túlélni. Nem lehet túlélni. A kérdés nem az, hogy az emberiség túléli-e, hanem, hogy hány év van hátra?
    59:
    Felhívnám a figyelmedet valamire, amiről sehol se olvastam. Ha pl. Magyarországon lesz 1 millió túlélő, akkor lesz 9 millió hulla, amit képtelenség eltemetni, de különben se gondolná senki, hogy neki hullákat kellene temetni. A hulla elrohad. A rohadásból elképesztő fertőzések lesznek, orvos gyógyszer pedig sehol. Mi marad az 1 millióból, amikor már bőven vannak antibiotikumra rezisztens kórokozók? És mi van a gazda nélkül maradt, hullákon lakmározó kutyákkal, macskákkal, aztán az elszaporodott patkányokkal?

  61. 44. Jovonk
    „És javaslom a lelkes kutakodóknak, hogy tanulmányozzák az ISS-re indítandó (2018-ig) orosz teherhordozókat, hogy azok mikor dokkolnak úgy Montana körül, illetve a felett az ISS-el. Mert, ha 2016-2018 között ez előfordul, aznap sanszos a gebasz.” AMENNYIBEN a klíma adatok stimmelnek.”

    Erről írhatnál egy rövid összefoglalót, szerintem sokmindenkit érdekelne, engem is ,de bevallom én ennyire nem tudok a sorok között olvasni, hogy pl. egy Montanai dokkolásból ilyen nagy gebasz lehet.Vagy pl.ISS….

  62. na még ez is, de gondolom ez csak erőfitoktatás, bár a franc tudja.

    Megelőző atomcsapással fenyeget Észak-Korea

  63. 63 Tibor bá’
    Ruanda 1994 megvan? 1 millió hulla 90 nap alatt… fertőzés minimális, pedig helyenként m2-re vetítve durva adatok voltak. Értem a kérdést amúgy, engem speciell x községben nem nagyon érdekel y város hullahegye…
    Orvos, gyógyszer stb. részben megoldható… egy ideig, aztán jön ez a szelekció is.
    🙂 és akkor is túlélhető, de nagyon kevesen fogják.

    Andrew kalkulálás alatt, majd leírom, ha kész. Pályaadatokra várok, mert ehhez sem értek. Az ISS űrállomás keringési magassága megegyezik azzal a magassággal, amelyen egy pl. 20 megás (raktár!) töltettel az egész USA lefedhető EMP-vel. A Progress legújabb változata (december 21-én ment az első) például képes – lehetne – feljuttatni egy vagy több 20 megás 15F175-ös töltetet, melynek súlya 450kg. Elevea hasznos teher 2,3 tonna, de négy önálló konténert is tud vinni. Ha azok ~Montana magasságában pukkannak, USA kisütve. Ha magasságilag és területileg szórtan, esetleg még időzítés terén elcsúsztatva, akkor USA nagyon kisütve.

  64. 59 Ja… valami fontosat kifelejtettem, Tibor bá’ az már nem a Te vagy az én világom lesz, hanem a kisgyermekeké és a még majd csak születő gyermekeké. Én csak addig kellek, amíg a két kisfiam felnőtt lesz, valahol 15-16 évesen, utána mehetek a „levesbe”.
    Hülye hasonlat, de én Duna vizét ittam, azon nőttem fel, soha kutya bajom… pesti vikkendes beleivott… majd felfordult. Ha anno a Tiszából iszok, biztos én is összefostam és okádtam volna magamat. A szervezet alkalmazkodik sokmindenhez… és el is felejti azt könnyen, ha ma innék a Dunából, valszeg szarul néznék ki másnapra.

  65. 64: Google a barátod, de segítek egy kicsit. ISS – International Space Station azaz Nemzetközi Űrállomás.

    Az orosz Progress (Прогресс – Haladás) teherűrhajók (amelyek egy egyszerűsített, módosított, hővédőpajzs nélküli Szojuz (Союз – Szövetség, Unió) űrhajónak tekinthetőek) nem épp az USA felett szoktak ellátmánnyal, üzemanyaggal az ISS -hez dokkolni.Technikailag megoldható, csak igen üzemanyag igényes manőver mind a Bajkonur -i, mind a nemsokára elkészülő Uglegorszk melletti Szvobodnij -i kozmodromról indítással is. Inkább a Csendes-óceáni térség feletti orosz űrhajó dokkolások tekinthetőek tipikusnak.

    Sejteni vélem Jövőnk meglátásban, hogy az általa vázolt esetben nem feltétlenül ellátmány és üzemanyag lenne a hasznos teher, hanem pár atomtöltet. Nem feltétlenül támadásra, de akár arra is, inkább a felsőlégköri robbantásra tippelnék bizonyos okok miatt az említett tagállam miatt. Na jó, biztos menne előtte egy csak üzemanyagot szállító Progress is, pályaemelés miatt.

    Miért pont Montana?! Megsúgom, nem a mormoták miatt. 😛 😉
    Én a helyedben a Malmstrom Légierő Bázisra voksolnék, és az US Air Forc (Légierő) 341. Rakéta Ezredére.
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/341st_Missile_Wing_-_MAF.png
    Montana már csak egy érdekes hely azzal a kb. 340 db LGM-30G Minuteman III ICBM silóval.

  66. 65.: „Megelőző atomcsapással fenyeget Észak-Korea.”

    Fenyegetni tud, mert van pár kezdetleges atombombája, amelyek igen méretes darabok lehetnek. Miniatürizálásban biztos nincsenek ott, hogy a saját rakétáik orrába tegyék azokat. Azaz van atomfegyverük, olyan, amilyen, de van, zsarolási potenciálnak tökéletes, de egyenlőre még nem bevethetőek.
    A legutóbbi hidrogénbombának mondott tesztjükön is besült valami, mert azt még az USA is elismerte a légköri minták elemzése után, hogy jó eséllyel tényleg H-bomba lehetett, de csak kb. 6-8 kt hatóerővel pukkant el. Ez egy H-bomba esetében kudarc, de a korábbi atombomba tesztjeik sem mentek 12-15 kt hatóerő fölé. Szóval már működésre tudják bírni az atomtöltetüket, de közel sem stimmel ott még minden a megfelelő robbantás véghezviteléhez.
    De utóbb, mint előbb ezt a lépcsőfokot is meglépik, aztán egyszer csak eljutnak oda, hogy rakétákra helyezhető, miniatürizált robbanófejeik is lesznek.

    Szóval ez egyenlőre fenyegetőzés, és igen potens zsarolási potenciál egy eléggé kattant, az őrültség jeleit sem nélkülöző zsebdiktátor kezében.

  67. Basszus. Elég ijesztő megvilágításba került elém a jövő így hogy elolvastam az összes kommentet.
    Ehez képest a walking dead egy hétvégi kirándulás a szellem kastélyban.
    Az út című film meg egy fosós hányós betegség utáni lazulás.

    Így ha lehet inkább választani….
    Akkor inkább a lassú globális felmelegedést, nem túl égetten,csak úgy pörkölten.Enyhén szottyosan, és nem túl éhesen.

    Mert ha még ebbe belekeverünk migránst, háborút, fegyvereket, atomot, akkor nem csodálom hogy por meg hamu lesz.

    Lehet jobb lett volna ha csirkének születek.Az nem szenved szerintem ennyit 🙂

  68. 58.
    Hát nemtom, én azt olvasom, látom, hogy leszedik őket a vonatokról is, autókból is, sokat már közel az osztrák határhoz és eljárás alá vonják, azaz rögzítik adataikat, majd bíróság elé állítják őket, ami azt jelenti, hogy hetekig, hónapokig az országban vannak, utána meg nem nagyon lehet őket hová tenni, nyugat felé nem lehet őket engedni, a szerbek nem veszik át őket. Akiket – napi 2-300-at is – a kerítésnél fognak el meg ugyanaz. Vagy csendben engedik is elfele őket? Mert ha nem, akkor napról napra egyre többen lesznek az országban.

    Egyébként igazad van, amíg be tudnak szivárogni Ausztriába, addig nyert ügyünk van, csak el kell őket szépen engedni és kész, tudják merre menjenek. Ha az osztrákok, szlovákok elkapdossák -akár a határnál, akár mélységben – és visszaadják őket, na akkor lesz nagyon nagy gond.

  69. 61.

    Igen, vagy teljesen elment az esze, bár szerintem igazán nem is volt neki soha, legalábbis egy olyan kihíváshoz, amivel most szembenéz az Öreg kontinens, de az is lehet, hogy a háttérből kapott valami ukászt. (Ki tudja, a háttérhatalmi vakolóknak nem tetszik, hogy lelassul az Európába jövő áradat és Merkelnek ki kellett terjeszteni a meghívást).

    Ez a női uralom elképesztő. A svéd kormány is tele van nőkkel, meg itt van Merkel mutti, meg is látszik mindkét ország intézkedésein.

    Nem vagyok hímsoviniszta, de el lehet képzelni egy hadsereg élén női vezetőket? Persze, hogy nem vagy ha igen, akkor az a sereg megnézheti magát, ha komolyabb kihívással néz szembe. Akkor mit keres Európa élén egy nő? Mit keres ott Merkel mutti?
    Egyébként ebben a tekintetben igencsak érdekes az Usa elnökválasztási hercehurca. Vajon mi lesz ott, ha a Clinton banya kerül az elnöki székbe?
    Ti láttok ezen a listán nőt? (Egyesült Államok eddigi elnökei).

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyes%C3%BClt_%C3%81llamok_eln%C3%B6keinek_list%C3%A1ja

    Én sem. Aranyosak, szépek a nők és vannak olyan kiváló tulajdonságaik, amik a férfiaknak nem, de országok vezetésére nem alkalmasak, főleg nem ilyen időkben.

  70. 54. Gyarmathy

    ˇakkor a napi több száz hogy jut el Magyarországig? Érdekes. ”

    Azért az embercsemoészek se kispályások, főleg, ha Soros állítja be nekik a GPS-t.

    Ezt csak a V4 együtt tudná titkosszolgálati úton elintézni…
    Tönkretenni az embercsempészek autóit, lebuktatni, elfogatni őket, satöbbi… Persze biztos lenne hatékonyabb lehetőség is… de hát én nem vagyok titkosszolga…
    A bilit mindenképpen az embercsempészek körül kellene kiborítani, például kideríteni, és bizonyítani, hogy Brüsszelből is védik őket…

  71. 72, Gyarmathy

    ” Mit keres ott Merkel mutti?”

    Szerintem te is tudod, hogy Merkelnel annyi szava van, mint Hollande-nak vagy Cameronnak…
    Ezek csak fullajtárok, végrehajtók.
    Próbálják beadni a népnek a felűlről kapott irányvonalat.

    Lényegtelen, hogy nő vagy férfi… Nézd meg a Brüsszeli férfi kórust… Mennyivel jobbak?

  72. Én azt nem tudom elképzelni, hogy a jelen európai irányvonal képviselői mind gonosz hazaárulók, akik kárörömmel kalkulálgatják, hogy lehet minél gyorsabban élhetetlenné tenni Európát.
    Inkább tudom azt feltételezni, hogy mindezt annak tudatában teszik, hogy ez egy eszköz Európa súlyának megtartásához, hogy ez hosszabb távon hasznos lesz, hogy nélkülözhetetlen a jövő szempontjából, és hogy ők most hősies munkát végeznek, mert a közvélemény nem akarja elfogadni a keserű pirulát, ami pedig a gyógyulást fogja meghozni.
    És a most készülő korlátozások is csak arra irányulnak, hogy a beáramlás sebességét olyan alacsonyra mérsékeljék, ami emészthetővé teszi a folyamatot, ne haladja meg szervezeti kapacitásaikat.
    Igaz, egyet hiányolok, egy szép kerek narratívát arra, hogy mi az elképzelésük az egész folyamatról, milyen jövőképük van, mi fogja megakadályozni azt, hogy a folyamat ne szaladjon túl azon a határon, amit már elméletileg sem lehet lekezelni robbanás nélkül. Mert ilyennel eddig nem igen találkoztam, mintha repülés lenne a sötétben, amiben senki nem tudja mi lesz a belátható rövid távon túl.
    Isten bizony, szívesen látnék egy ilyen összefoglalót a liberális oldal képviselői részéről, hogy legalább lássam az ő víziójukat is, mert nekem úgy tűnik, mintha egy ilyen kerek átlátható terv nem létezne.

  73. 68 Piton, köszönöm az infót! Fontos adat, és én baromira nem értek a pálya elemek kiszámításához. (Majd beszorul véletlenül a dokkoló zsilipajtó… Montana-ig. Amúgy azért Montana, mert akkor még kábé az egész USA területét lefedi a HEMP, de a legerősebb kifli alakú EMP pont oda megy ahova kell = Minuteman-III bázisok)

  74. Jövőnk:
    „Most komolyan van még valaki, aki azt hiszi, hogy jönnek a csúnya fundamentalista-iszlamista-nácitrapissta Ahmedek iszlamizálni?! Nem igaz, hogy nem látjátok a mögöttes mozgató erőt: Európa totális padlóra küldését az USA által?!”

    És ha látjuk, mi változik? Ami egy átlag emberen lecsapódik, az az, hogy jön az iszlamista söpredék akik molesztálják, kirabolják, lelegelik a gyümölcsösét, stb.. Elsősorban ellenük kell védekezni, utána ráérünk megtámadni az USÁ-t.

  75. 75. hubab

    „…és hogy ők most hősies munkát végeznek, mert a közvélemény nem akarja elfogadni a keserű pirulát, ami pedig a gyógyulást fogja meghozni.”

    Lehet, hogy az elején még hihettek ebben, de mára már világossá vált, hogy a liberalista utópia nem fog működni, és erőszakkal kell lenyomni az emberek torkán egy olyan világot, amit a kizárólag gazdasági szinten gondolkodó elit elképzelt.
    És, mint a mafiában, nem lehet megfordulni, kilépni.
    Kérdés, hogy az egyes vezetők mekkora erőszak alkalmazását fogják támogatni a saját népükkel szemben…

    Lehet, hogy migránsok elleni tüntetőkbe való lövetés lesz az utolsó csepp néhány vezetőnél…

  76. 78 Attila(PV)
    Tegnap hallgattam a TV-ben az egyik politikai elemzőt, aki azt fejtegette, hogy Merkelnek többek között az is erőt ad az árral szembe haladásra, hogy a korábbi neves német vezetők is többnyire olyan politikát folytattak, amelyek a közvélemény ellenállásába ütköztek, aztán az idő mégis őket igazolta, mert meghozta a várt eredményeket. (mintha Schmidtet, Kohlt és Schrödert említette volna)
    Abban lehet igazság, hogy nem mindig a néphangulat után kell menni, mert az átlagember nem mindig látja egy döntés, és alternatíváinak valós kockázatait, többnyire csak részterületeket lát belőle, és lehet, hogy nem a legfontosabbakat. És nem is biztos, hogy a főszereplők nagyon igyekeznek képbe hozni bennünket, mert közben globális játszmák is folynak, amelyben a szereplők kölcsönösen igyekeznek megtéveszteni egymást, az meg nem megy a lapok kiterítése mellett…
    Nekem az jutott eszembe, hogy István királynak sem lehetett egy diadalmenet Magyarországot a keresztény útra téríteni, hiszen még nemzedékeken át forrt az ellenállás. Demokráciában soha nem valósíthatta volna meg.
    Sőt, az is kijelenthető, hogy a feudalista átalakulás rengeteg negatív dolgot hozott az átlag magyarnak, viszont az ország megnyerte fennmaradási lehetőségét az európai közegben.
    Az is lehet, hogy a nagyok most dupla vagy semmit játszanak a fejünk felett, maguk sem biztosak a dolgukban, de megjátsszák, hogy a végén vagy sikerül a terv, és Európa potenciálisan nem csúszik le végképp a világban játszott gazdasági szerepéről, és játékosok maradunk, vagy bukta lesz…
    Azért kis keresgéléssel sikerült találnom olyan friss cikket, amely kellő optimizmussal tekinti a migrációs folyamatot:
    https://webgate.ec.europa.eu/socialinnovationeurope/et/directory/italy/event/brighter-future-europe-innovation-integration-and-migrant-crisis
    Félreértés ne essék, nem akarom védelmezni a brüsszeli álláspontot, de azt sem akarom, hogy utólag egyszer majd szégyellnem kelljen magamat azért, mert rövidlátó voltam, és elképzelni sem voltam hajlandó, hogy milyen motivációk lehetnek, amelyek esetleg jogosan viszik az eseményeket abba az irányba amerre mennek.

  77. 78: „a kizárólag gazdasági szinten gondolkodó elit”

    El nem tudom képzelni, hogy hogyan gondolkodnak.
    Azt elhiszem, hogy kell a jelenleginél olcsóbb munkaerő, ami versenytársa lehet a kínai kulinak. De minőségi termékeket nem a kulik gyártanak, ott sokkal fontosabb a hozzáadott (szellemi) érték, a magasan kvalifikált munkaerő. Olcsóbb utcaseprők meg nem pörgetik fel a nyugati gazdaságot.

    Másodsorban, egy bizonyos bérszínvonal alá nem lehet amúgy sem menni nyugaton, mert a muzulmán delikvens sem akar a híd alatt aludni, kutyaszart enni és emellett napi 12 órát lehúzni egy Audi gyárban…
    Nyelvtanításról, képzési költségekről, a családtagok szociális ellátásáról meg még nem is beszéltünk.

    Ez a muzulmán beáramlás Európában csakis destruktív lehet, semmi más, bármit is képzeljen a gazdasági „elit”.

  78. 80.
    Szerintem nem rövid távban gondolkodnak. Az esetleges nyereség nem a bevándorló felnőttek, hanem a gyerekek, a felnövekvő generáció, amelyik már német iskolarendszerben nő fel, és nem feltétlenül utcaseprő, hanem mondjuk szakmunkás, esetleg technikus lesz belőle, és bőven jut a szalagok mellé betanított munkásnak is. És enyhítik a demográfiai problémát is.
    A zsugorodó létszámú őshonos német meg mindig megmarad a hierarchia tetején, mert neki meg már derogál alacsonyabbrangú fizetett alkalmazottnak lenni…
    Szerintem ez a kilátás csábítja a németeket, persze bukhatnak egy nagyot, ha nem jön be.

  79. Hááát hubab…
    Miért nem gondolkodnak inkább robotokban?
    Láttad a Bontos Dinamics legújabb Atlas-át?
    Behavazott hegyoldalon mászkál, ajtót használ, dobozokat pakolgat egy raktárban.
    Némi fejlesztés, és simán kivált egy alacsony rangú alkalmazottat, olyat, aminél feljebb még az „őslakosok” egy jelentős része sem képezhető. Annak egy-két évnyi bérköltségéért.
    Nem lázad, nem követelőzik, nem szaporodik kontroll nélkül.

  80. 74.
    A brüsszeli vezetők többsége valóban kritikán aluli, főleg a mintapéldányuk, Juncker papa, de ő meg Merkel hátszelével van ott, ahol. Viszont ez a Donald Tusk nem egy buta gyerek.

    Ki is mondta, amit Merkel nem bír kinyögni, hogy ‘ne gyertek, ne kockáztassátok az életetek, ne költsétek a pénzetek a bűnöző embercsempészekre, ne higgyetek nekik, mert Európában sem vár bennetek a kánaán és mert valószínűleg úgyis vissza lesztek hajítva.’
    Továbbá: ‘Vége az európai sétagaloppnak, a papírok nélküli határokon való átgázolásnak’.

    Ha Merkel megtette volna ezt a világos üzenetet 1 éve vagy legalább fél éve, valószínűleg nagyságrendekkel kevesebben indultak volna el.
    Az EU-nak nem egy Merkel muttira, hanem egy Tusk-ra volna szüksége.
    Duzzog is a mami:
    EU: Botrányos német tárgyalási magatartás a színfalak mögött (Financial Times)

    http://lovasistvan.hu/2016/03/09/eu-botranyos-nemet-targyalasi-magatartas-a-szinfalak-mogott-financial-times-stb/

  81. 83. Gyarmathy

    Kalergi terv…
    Minnél hosszabban húzódik ez az idióta öngyilkosság, annál biztosabb, hogy a Kalergi tervet hajtják végre tűzön-vízen keresztül.

    Más magyarázat nem nagyon van.

  82. 84.

    +1

    „Minnél hosszabban húzódik ez az idióta öngyilkosság, annál biztosabb, hogy a Kalergi tervet hajtják végre tűzön-vízen keresztül.”

    Attila (PV), nem is kell tűzön-vizen keresztülhajtani, szépen megy ez magától. Sőt, az európaiak még segítenek is saját maguk kipusztításában.

    Nagyfokú naivság azt gondolni, hogy az Európát elárasztó arab vagy néger migránsok dolgozni jönnek ide. Nyugat- és Észak-Európában hosszú évtizedek tapasztalata az, hogy nem tudnak és nem is akarnak asszimilálódni; 99 százalékuk a nagyvonalú szociális ellátórendszert kihasználni jön Európába. A későbbi – elvileg már európai – generációkra pedig kifejezetten jellemző az őslakosok mélységes gyűlölete, a rajosodás, gettók és no-go zone-ák kialakítása, vagy az iszlám fundamentalista törvényeket számonkérő saria-rendőrség.

    Merkel, Tusk meg a többi bűnöző pontosan tudja, hogy kik ezek.

    Ha a hiányzó munkaerőről lenne szó… akkor vajon mi a magyarázata annak, hogy bár Nyugat- és főleg Dél-Európában 20-30%-ot is eléri a fiatalkorú munkanélküliség, helyettük mégis primitív, tanulatlan, dolgozni nem akaró, a befogadó ország kultúráját elutasító, gyanús származású embereknek kínálnak állást. Hozzá lehet még tenni, hogy nagyvonalú szociális segélyezéssel együtt. Senkiben sem merül fel a kérdés, hogy miért nem inkább az állástalan fiatal európaiakat akarják integrálni a munkaerőpiacra?

  83. 85. Mvm9

    „Senkiben sem merül fel a kérdés, hogy miért nem inkább az állástalan fiatal európaiakat akarják integrálni a munkaerőpiacra?”

    De igen…
    Csak ezeket gyorsan lesöprik azzal, hogy a nemzetállamoknak vége és kell a szinesedés…

    Az egészből annyi haszon lehet, hogy végre lehullik a lepel a „liberális demokráciákról” és csupaszon ott marad az undorító igazság, hogy csak addig „demokratikus” egy nép, ameddig a hülyeségeket szavazza meg.
    Ha véletlenül a saját érdekeit szavazza többségbe, akkor mindjárt populista, vagy csak simán hülye, aki nem érdemli meg hogy megkérdezzék a fontos dolgokról.

    A legnagyobb baj az, hogy Európának még a migránsok nélkül sincs normális jövőképe… Már azon kívül, hogy az USA utánfutójaként vegetálhatunk, ha feladjuk az összes saját elképzelésünket az európaiságról.

  84. 84.

    Valaki azt mondta egyszer, hogy ne keress összeesküvést ott, ahol a hülyeség (töketlenség, széthúzás, kisstílű hatalmi harcok stb) is elég magyarázat.
    Merkelnek elég esze volt, hogy a tehetséges, normális vezetőnek valókat kigolyózza, eltávolítsa, akik veszélyt jelentettek volna a kancellári helyére, de ahhoz már buta – esetleg nem tudta a humanizmusát és a realitást egyensúlyba hozni – hogy ezt a helyzetet normálisan tudja kezelni.

    Halottam erről a Calergie tervről persze, csak akkor azt nem értem, hogy Tusk-ot miért engedik pofázni, meg most miért engedik, hogy az osztrákok, majd utánuk az egész balkán lezárja a vonalat?

    Szóval én inkább a káoszban hiszek(Eu-s széthúzás és butaság), de lehet, hogy a kettő valamilyen átláthatatlan keverékéről van szó, vagyis a vakolók a háttérből befolyásolnak, amennyire tudnak.

    Egyébként egy kicsit hazai vizekre evezve, jön március 15. a balkán meg most zárta le teljesen a papírok nélküli átjárást. Megijjedhetett a mi kis Viktorunk, mivel gyorsan be is vezették a migráncsozós válsághelyzetet. Még elfogynak, minimálisra csökkennek a migránsok az ország közeléből a következő napokban, miről tudnak majd beszélni akkor az egyre súlyosbodó belső bajokat elfedni, a figyelmet elterelni? Ez balkáni lezárás a legrosszabbkor jöhetett most nekik.

    Az m1-ből lassan vicc-csatorna lesz, hazug önfényezés + trágyaszagú migrácsozás, amin lassan minden hülye is átlát már.

  85. 87.

    „a balkán meg most zárta le teljesen a papírok nélküli átjárást”

    Remélem nem gondolod komolyan, hogy ha egy néhány százezres tömeg úgy gondolja, akkor nem tud BÁRMILYEN kerítésen átmenni. Ütőképes élőerő (nagyon sok felfegyverzett katona és határőr) és éles tűzparancs nélkül elsöpörik a határt. Nem kell minden propagandát elhinni a töretlenül atlantista Tusknak; ‘a Balkán’ nincs lezárva. (Sajnos)

  86. 88.
    Majd meglátjuk, hogy le van-e zárva vagy sem, de én ezt március 15-vel összefüggésben írtam. Viktornak most probléma, hogy a balkán zár és nem vagy csak alig enged át a tömegből.
    A migráncsozás úgy kell Viktornak és kormányának, mint egy falat kenyér. Az egyre romló közállapotok, a készülő tüntetések, az NVI-s botrány, a Matolcsy féle 260 milliárdos húzás(mai hír, hogy Áder nem írta alá az ezzel kapcsolatos törvényt, igaz a kormánysajtó nagyon röviden és halkan ad hírt róla), az induló kilakoltatások miatt egyre erősödő devizahiteles ellenállás, a lelepleződött kastély ügy és még lehetne sorolni.
    És ha ehhez hozzájön, hogy migráncsozni sem lehet már, hát akkor mit csináljanak? Miről beszéljenek? Hogy rettegtessenek? Nézd meg miről szól a kormánysajtó. Szinte semmi másról, csak a migránsokról. Elég szánalmas már.

    Szóval lehet, hogy igazad van és a balkáni határokat elsöprik majd, de az már Viktornak késő lehet, az már valszeg március 15 után következik be, addig is túl kell élniük valahogy.

    Egyébként egyetértek, én is írtam már erről, hogy aknazár, villanykerítés és tűzparancs nélkül nincs esély megállítani ezt az áradatot. Egyébként Idomeni-nél már készülnek a támadásra azt ott rekedtek, nem tudom mit tudnak majd tenni a macedónok. Nem is kell százezer, ha tízezren nekirohannak a kerítésnek, akkor a könnygáz meg a vízágyú kevés lesz.

  87. A héten megint hívtak az afgánok tv probléma miatt. Van egy AfghanBox nevű kis készülékük, ami a netre kapcsolódik és IPTV alapon veszi a tv és rádióműsorokat. Van rajta legalább húsz műsor, néhány indiaival kiegészítve. A legkorszerűbb technika, szinte tenyérben elfér, egy hamburgi szerverre kapcsolódik. Az más kérdés, hogy kezelni már nehezen tudják, inkább csak a fiatalok, de ez nemcsak rájuk jellemző.
    Ami meglepett az, hogy a házban felújítás folyt és a munkálatokat (éppen fűtésszerelés) két afgán srác csinálta, magyarul nem is tudtak. Eddig ilyet még nem tapasztaltam. Nem egy nagy létszámú kolónia, de ezek szerint már ebben önellátók tudnak lenni.
    Persze a család nem szegény, a férfiak dolgoznak, mint a güzü, a hét hat munkanapból áll, a nők otthon vannak, sok a gyerek, az öregeket meg heti váltással a testvérek látják el.

  88. Kérdezek: száz év alatt Németország harmadszor teszi tönkre Európát. (?)
    A történelmet nagyon nem is kell ismerni ahhoz, hogy lássuk, a „fehér ember” (pl. európai, keresztény!!!), ha aljasságról van szó, csodákra képes. Sajnos. Erkölcsi nullaság, elvtelenség nélkül Európa messze nem tartana ott, ahol (gyarmatbirodalmak). A huszadik századi világégések főszereplői „mi” voltunk, nem az iszlám. Ekkorát fordult a világ? Igen, tűzparancs a határokon, ennyi. Életem első 25 évében, ha a határt bárki megközelítette, felszólítás nélkül lőttek. Aradon születtem. Nagyon nem normális viszonyok voltak. És a mostaniak se azok, nagyon nem. Sőt! Minden igaz, ahogy írod Tibor’bá, csak remélem, még nem most!

  89. Izgalmas korszakot élünk.
    Azért a legfrissebb események nem azt támasszák alá, hogy a pusztító folyamat akadálytalanul elpusztítja Európát, azért feszülnek itt ellenerők.
    Azért az megnyugtató, hogy úgy néz ki, a Balkántól Ausztriáig húzódó terület fellázadt, és a központ ezt kénytelen tudomásul venni, sőt még nem is mer nagyon kemény kritikus hangot megütni.
    Sőt, még azt sem tartom kizártnak, hogy titokban megkönnyebbültek, hogy nem nekik kellett egy nem PC megoldással előállni.
    Le a kalappal a macedónok előtt, ezt a dominót közvetlenül ők indították meg, még ha a magyarok és cimboráik is voltak a felbujtók. Persze ez még nem lefutott meccs, de azért bízok benne, hogy nem fajulnak el nagyon a dolgok.
    A gyülekező tömeg elvileg áttörhetné erőszakkal a határokat, de azt ők is tudják, hogy akkor már nem hivatkozhatnak semmire, nyílt agresszorokká válnának, és nem remélhetnének utólag bűnbocsánatot és befogadást, ha ezt megteszik, akkor az érintettek biztos törvénytelenekké, és üldözött vaddá válnának. Persze korántsem biztos, hogy ezt a tömeg végiggondolja végső elkeseredettségében, főleg ha rossz szándékú felbujtók is vannak köztük, de talán az utánuk készülőket otthon elgondolkodtatja.
    Szurkolok, hogy működjenek a fékek.
    Egyébként, ahogy Viktor is mondta már, az ellen nem lehet kifogásunk, ha más ország, nevesen Németország ebben látja problémáinak megoldását, de akkor oldja meg ezt saját eszközökkel, és ne más fizesse a révészt, és a következményeket. Habár egy sengeni rendszerben úgyis oda mennek, ahová akarnak, de szerencsére nem reális, hogy hozzánk akarjanak…

  90. Nyugi, a népvándorlás nem fog leállni, sőt…! Mivel a klímaváltozásnak egyre több „áldásos” hatása lesz érzékelhető napi szinten a bolygónk egyes területein előbb, majd utóbb felénk is. Pl.:

    „Az iraki, a szíriai, a jemeni, a szomáliai és a közép-afrikai köztársaságbeli fegyveres konfliktusok ellehetetlenítették a mezőgazdasági termelést, és ez hozzájárult a humanitárius katasztrófa súlyosbodásához ezekben az országokban, de a harcok kihatnak a tágabb térségre is, amelyben viszont az oda menekültek nagy száma miatt alakul ki élelmiszerhiány, olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) Terméskilátások és élelmiszerhelyzet című jelentésében.
    Aszály sújtja Afrikát, Kongónak például amellett kell csaknem százezer közép-afrikai menekültet ellátnia, hogy gondoskodnia kell másfél millió olyan állampolgáráról, akinek az országon belül kellett elhagynia az otthonát árvizek miatt. A FAO szerint az aszály miatt Afrika teljes déli része nagyon gyenge termésre számíthat az idén, de valószínűleg hasonló problémával kell szembenéznie Közép-Amerikának és a karibi térség országainak is, immár harmadik éve, valamint Marokkónak és Algériának.
    http://www.origo.hu/gazdasag/20160310-fao-ensz-elelmiszerhiany.html

  91. https://www.youtube.com/watch?v=XbOdsCzw9cQ

    Közzététel: 2016. jan. 30.
    Migráció? Háború? A mai helyzet
    Események a szakértő szemével
    Előadó:
    Dr.Tóth Zoltán József,
    jogtörténész, politológus, egyetemi tanár
    (Budapest)
    Hosszú történelmi elemzés után jut el a mai helyzetig. Megállapítja, hogy jelenleg Magyarországon gyakorlatilag koalíciós kormányzás van (ő a „hatalomváltáskor” került ki a kormányból). A tét óriási, akár a magyar államiság megszűnése is lehet a következmény.

  92. 94:
    A tét ennél is nagyobb. A keresztény Európa megszűnése forog kockán.

  93. 93.

    Azért, ha nem pénzelik, és nincs mögötte megfelelő infrastruktúra, akkor nem olyan egyszerű ám millióknak Európába jönni. Hány napi járóföldre van Közép-Afrikától Európa? Útközben mit eszik-iszik az a több millió ember (ha ott amúgy is aszály meg éhínség van)?

  94. 95: Mért fáj neked a keresztény Európa megszűnése? A minap fejtetted ki, hogy a vallásokkal csak a baj van.

  95. 97.

    A keresztény kultúra, morál stb. a nem keresztények életét is áthatja, akarva-akaratlanul. Szerintem az ateisták, deisták, nem keresztény vallásúak is hozzászoktak már ehhez a környezethez, és jobban elviselik, mint egy intoleránsabb vallás/kultúra közegét.

  96. 95: A keresztény Európa már majdnem megszűnt, ha létezne kereszténység nem lenne migránsáradat. A fehér faj szűnik meg.
    Amúgy nagyon egyszerű lenne ebből a migránshullámból hasznot húzni: Én minden 25 év alatti egyedülálló NŐT beengednék, azok szépen újranépesítenék a kihalófélben levő kontinenset. Persze a következő generáció már ott se szülne…

  97. 97. Ábel
    Ez pillanatnyilag nemcsak a vulgár-muszlim és a gyalogos keresztény, (aki vallásilag csak vonszolja magát az ellentmondásokon) ellentéte. A nagy szervezők is nyakig megmutatkoznak.
    Talán nem véletlen, hogy izraelben már a kisiskolások is nyíltan azt kapják, hogy „Jézus nem hozzánk tartozott”… Eddig még történt valami igazodás a Bibliához, mivel mérhetetlen hasznuk származott belőle, úgy tűnik ez elmúlt. A Vatikán nyíltan az Ó-szövetségi fejezet mögé állt, nem a legkisebb fejezet Jézus-története mögé, amit most próbálnak belülröl is jelentékteleníteni.
    Ami továbbra is el van fedve, hogy az átlag zsidónak nincs kötődése a fehér Európához, önmagát nem tekinti a fehérek részének, és ellenségként éli meg.

  98. 100.

    „izraelben már a kisiskolások is nyíltan azt kapják, hogy “Jézus nem hozzánk tartozott”… Eddig még történt valami igazodás a Bibliához”

    Hát nem éppen. A zsidók 2000 ezer éve vallják, hogy Jézus nem tartozott hozzájuk, hogy Jézus csak egy csaló volt, ha jól emlékszem meg is feszítették.
    A zsidók a Biblia ószövetségi részét fogadják el, az újszövetségi részét, tehát Máté evangélistától kezdve a keresztény iratokat sohasem fogadták el. Ennek ellenére elég jól beileszkedtek millió számra az európai társadalmakba. Megtartották a kis szokásaikat, ünnepeiket, de tudtak és tudnak az európai fehér emberrel élni békében. Nincsenek no go zónáik és nem erőszakoskodnak a fehér nőkkel sem, stb.. Rohadtul sok átlag zsidó élt és él Európában, Amerikában és nincs velük baj. A muszlimokkal annál inkább sajnos.

    A nagy szervezők, a háttérben vakolók az más kérdés, de azokról meg nem igazán tudni, hogy vallásilag hogyan oszlanak meg, meg egyáltalán van-e jelentősége, hogy milyen vallásúak.

  99. 101. Gyarmathy

    „Ennek ellenére elég jól beileszkedtek millió számra az európai társadalmakba.”

    Hát ha a politikailag korrect infókat nézed, akkor igen…

    Addig ameddig nem volt „hivatalosan” kényelmetlen kritizálni őket, addig azért alaposan megoszlottak a vélemények erről az „elég jól beilleszkedtek” dologról…

  100. 102.

    Ha jól tudom Franciaországban élsz. Kell félned az ott élő zsidóktól? Kell félned, hogy megtámadják a feleséged, gyereked?
    No és a muszlim kerületbe elengednéd őket?

    Erről beszélek. Saját tapasztalatból és szüleim, nagyszüleim elmondásából. Egy rakás zsidó – több százezer élt Magyarországon a háború előtt, Európában meg ki tudja hány millió. Alapvetően nem volt velük baj és most sincs. Nagyszüleim elmondása szerint sem. Tibor bá biztosan tud saját tapasztalatot.
    Én csupán erről írtam, a zsidó átlagemberről.
    Most képzeljük el, hogy holnaptól 500 ezer arab – de bőven elég a harmada is – meg afrikai fog élni az országban. Mi lesz akkor?

    „megoszlottak a vélemények” Kinek a véleménye? Olyanok formálnak véleményt, akik még nem is láttak közelről zsidót csak olvastak, néztek egy csomó baromságot. Ezeknek a véleménye számomra nem releváns. A cionista zsidó terrorállam nekem sem tetszik, de az átlag zsidóval semmi bajom.

    Más!

    Egy kis hangulat Berlinből, élő közvetítés, ahogy sok ezer német követeli Merkel mutti lemondását:

    Kíváncsi leszek, mennyire hozza le a PC sajtó ezt a hírt.

  101. 95: Igaza van Tibor bá’-nak, valóban a keresztény Európa megszüntetéséről van szó. Ami maradna, az lehet földrajzilag Európa, de másban már semmi köze hozzá.


    dr. TÓTH ZOLTÁN JÓZSEF: Szép új világ…rend

    22:00: A fejlődés elv: mindig jobb van ma, mint tegnap volt és holnap jobb lesz, mint ma van. (a hagyomány tagadása és a metafizikai világ elválasztása a tudományos világtól)
    1:17:00: „Az az erősebb, akinek a politikája diktálja az eseményeket.” (USA-Oroszország)
    1:35:00: „Itt már nem kényszerpálya van, hanem kényszer” (Magyarország).
    1:44:00: … maga az Izrael és Amerika közötti konfliktusrendszer, ahol nem a cél és a rendszer, hanem az áldozatok a konfliktus. Itt szemben vagyunk a „nagytestvérrel”, ami az ittenieknek, meg az európaiaknak biztos jó, egészen addig, amíg nem adják ki a jelszót, hogy „hagyjuk el Európát”. Mi meg itt maradunk.” (Migráns ügyben szembenállás Brüsszellel)
    1:53:00: „Mindenhol van szál”. (70 éve a politikai elit)

  102. 102 & 103:
    A zsidókat és a muszlimokat természetesen nem lehet összemosni. A muszlim egy totálisan elütő kultúra, mondhatnám vadállatok. A magyar zsidóknak szubkultúrájuk van, ami 90 százalékban egybeesik a magyar kultúrával.

  103. 105 Tibrobá

    „mondhatnám vadállatok” hány órát töltöttél életedben muszlim közegben? És az elég-e az általánosításra?
    Miközben a művelt, érzőszívű civilizált, keresztyén Európa (vegyük hozzá az USA-t) emberies módokon segített a halálba őslakosokat és hasonló értékrendű embert mintegy 60 milliós számban, vagy csak más vallásuk/etnikumuk révén közvetlenül irtott ki, több milliót csak itt Európa szívében.

    Erre az alapra bátran épülhet egy egy ilyen értékítélet.

    pedig jól tudjuk hogy a művelt világ túlméretezett ökológiai lábnyoma agyontapos védekezésre képtelen népeket, és vagy fizetik a habzsi-dőzsink „költségeit”. (klímaváltozás)

    Az hogy ki vadállat, azt a „közvélekedés” dönti el, ami jól láthatóan manipulált. Ezzel csak azt szerettem volna hangsúlyozni hogy „gyarló” az ember, mindenkiben ott lakozik az állat. lásd: pl. Zimbardo-féle börtönkísérlet.

  104. A vadállat túlzás. Főleg, ha minden muszlimra írta Tibor bá’. Nekem vannak muszlim jóbarátaim, bár ők nyilván nem követik szó szerint a Koránt. Már az a tény, hogy őszinte barátságot kötnek hitetlennel a Korán tanításaival ellentétes. Ezektől az emberektől egyébként a hasonló tanításokról is jól el lehet beszélgetni, mert nekik maguknak is szemet szúrt jónéhány durva dolog, és amikor kérdeztek, kételkedtek, akkor mindig le lettek ugatva. Homogén muszlim társadalom hosszú távon is működőképes. Ahol viszont más vallásúakkal kell együttélni, ott általában előbb-utóbb összeütközésbe kerülnek a többiekkel. Eleve az a helyzet, hogy muszlimok együttélnek más vallásúakkal, az nem azért szokott lenni, mert egy muszlim országban megjelent jelentős számú más vallású kisebbség, hanem fordítva. Dzsihád folyik folyamatosan. Néhány felvilágosultabb emberen kívül az összes muszlim azért küzd, hogy az egész világ muszlim legyen, amiben a gyerekszülés az egyik leghatékonyabb fegyver.

    OFF
    A legitimitás helyreállítása – Monarchikus köztársaságot!
    http://mandiner.hu/cikk/20160314_kardos_gabor_a_legitimitas_helyreallitasa

    Hosszú cikk, figyelemreméltó.

  105. „vadállatok” Természetesen nem mind. De mivel nincs a homlokukra írva, nekem önvédelemből feltételeznem kell, hogy mind az. A legeslegújabb magyar hír. A vonaton néhány menekült inzultált kalauzt, utasokat, két nőt fizikailag is. Magyarul fogdosták őket. A múltkoriban egy magyar kalauz egy diáklánnyal erőszakoskodott. Tehát ehhez nem kell muszlimnak lenni. OK. de figyelem. Ezek egy tábor lakói voltak egy vendégországban. Micsoda baromnak kell lenni, hogy ezt nem veszik figyelembe. Persze Jani, barátkozz csak muszlimokkal, egészen biztos érdekes, de én ennél óvatosabb vagyok, mert már tapasztaltam néhány dolgot a világban. Én is kötöttem gyors barátságokat idegenekkel Youth Hostelekben, aztán amíg zuhanyoztam kiraboltak. Te most is kötsz barátságokat muszlim kereskedőkkel, mert profitot várnak tőled, és mindenki más. Ne hagyd magad megtéveszteni.

  106. 108. Tibor bá’
    Mubarakot 8 éve ismerem, most mélyítettük el a barátságunkat. Találkoztam sok olyan európai barátjával, akikkel évtizedes barátságban van. Reménykedik benne, hogy ha én pénzt csinálok, akkor abból ő is profitál. Látja a hosszú távú lehetőséget abban, amit elkezdtem, hiába fejtettem ki neki, hogy a körülmények változása miatt hamar ellehetetlenülhet mindez. Hetekig jött velem Delhiben mindenhová, a lábát lejárta, az árusokat arra kérte, hogy közvetlenül nekem mondják a nagyker-árat. Sokak értetlenkedtek is a módszerén, hogy hol van itt az ő jutaléka. Ajándékok szempontjából oda-vissza anyagilag kb. egálban vagyunk. Abban bízik, hogy a jövőben komoly megrendeléseket kapok majd, és közvetítőként, tolmácsként, vezetőként fizetést kaphat majd ő is. Tudja, hogy ha le akar húzni, akkor esélyes, hogy lebukik, mert más forrásokból is tájékozódom. Egyébként tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb muszlim kereskedő csak azért kedves az európaiakkal, mert le akarja őket húzni, és simán hazudnak nekik. Barátságot csak olyannal kötök, akit sok éve ismerek, sokszor töltötte velem az idejét úgy, hogy semmi bevételt nem jelentettem, csak kiadást, ahogy a tejesteákat rendelték beszélgetés közben.

    Amíg zuhanyzom, a szobám le van lakatolva, és viszem a kulcsot a zuhanyzóba is, de egyébként sem szokott sok pénz lenni nálam, szerencsére most már a bankkártya ezt lehetővé teszi. Ha dormitory-ban szállok meg, ahhoz általában jár zárható tárolóhely, ha mégsem, akkor viszem a pénzövemet is a zuhanyzóba.

    Egyébként igazad van, nyilván én is fizettem tanulópénzeket az idők során. Próbálok ezeken spórolni azzal, hogy mások történeteiből is tanulok.

    Tegnapelőtt este hazaértem.

  107. 109:
    Ez természetes. A kereskedelmi kapcsolat addig nagyon jól működik, amíg mind a két fél részére hasznot hoz, vagy ígér a jövőben. u.i. nem kerül sor a kultúrák ütközésére. – welcome home.

  108. 110. Tibor bá’
    Van sok aspektusa a kapcsolatunknak Mubarakkal, ami bizalmas, nem írnám le nyilvánosan. Ez barátság, tudom, hogy számíthatnék rá, ha bajba kerülnék, bár nyilván nem alapozok erre.

    Ő sem szereti a tipikus muszlim kereskedői mentalitást. Volt egy másik kasmíri „barátom”, akit én mutattam be neki, később az kölcsönkért tőle, majd soha nem adta meg neki. Tisztában van vele, hogy az európai emberek (legalábbis a mániákus világutazók) sokkal megbízhatóbbak, értékesebb (nem elsősorban anyagi értelemben) kapcsolatok alakíthatók ki velük, mint a saját környezetével.

    Kultúrák ütközése már azért is nehéz, mert nem vagyok konfrontatív. Ismerem a helyi viszonyokat, kultúrát, tiszteletben is tartom azt. Mubarak nem vaskalapos muszlim. Whiskey-t iszik, nem is tud igazán megbízni valakiben, ha nem ittak együtt. Csirkéből viszont csak a halaal módon vágottat eszi meg. Van bocsánatos haram és van nem bocsánatos haram. Meg is mondtam neki, hogy ha meglátogat, akkor majd megveszem neki az élő csirkét, és saját maga vághatja le. Indiában az iszlám ráadásul kisebbségben van, csak egy a sok vallás közül, még ha a második legnagyobb lélekszámú is. A kasmíriak ráadásul konkrétan el vannak nyomva, és démonizálja is őket a média. Az elnyomottak viszont jellemzően jobb fejek, mint az elnyomóik, jobban értékelik az emberi gesztusokat. Mint a kurdok Törökországban.

    Amikor mutattam nekik képeket a jásdi erdőről, Mubarak teljesen elérzékenyült. „Like Kashmir!” Kasmír valóban hasonlít valamennyire Magyarországra. Himalájai völgyben, ugyanaz a 4 évszak, mint nálunk, hasonló élővilág. (persze itt nincs leopárd, meg medve sem sok), megterem a diófa. A kacsát szeretik vágni, illetve a legnépszerűbb a hattyú, mint nemrég megtudtam. Tenyésztik is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük