(1835) Két karakter

Tibo bá’ online

 

~q191Vujity Tvrtko az egyik, akit néhány napja (18 év után) kirúgott, a most már Andy Vajna uralma alá hajtott TV2. Miért rúgta ki? Mert a fő cél, azaz a nép totális lebutítása ellen lépett, de inkább csak kikérte magának, hogy havi 272.000 forintért még ezt is elvárják tőle. Aki nem tudná, Tvrtkonak teli volt a tőke Berki Krisztiánnal, akivel nekem is. Nem sokat láttam, de egy magabiztos, bunkó, nagy állatnak tartom, akit zabál a jónép. Akkora bunkó képe van, hogy hányingert lehet tőle kapni. Ettől függetlenül Tvrtko mindössze finoman fanyalgott és egyenesen megmondta, hogy kérdezni sincs kedve. Magyarul messze a még elfogadhatóság határain belül volt. Nade, hogy egy béka segge alatt vagánykodó celebet megsértsen, még akkor is, ha csúcs riporter! És persze mi is megtudhattuk, ne is reméljük, hogy az Édes Élet szintje fölé fognak emelkedni néhány finnyás néző kedvéért.

Ugyanebben az országban egy többszörös gyilkost, Bene Lászlót a bíróság (első fokon) feltételesen szabadlábra helyezné Májusban. Bene annak idején hidegvérrel ölt többször is, mert célja elérésében néhányan akadályozták. Bármiért is követ el valaki gyilkosságot, azt követve általában megretten. Több ember megölése után az emberben felszabadul egy ősi gátlás, igen könnyen gyilkol megint. Ha ezt egy bíró nem tudja, akkor menjen vissza az iskolába. Bene veszélyes a társadalomra, és egyáltalán nem érdemli meg, hogy éljen. A társadalomnak semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy szabadon legyen engedve. Remélhetően a másodfok nem engedi szabadon. Mellesleg ezt a liberális bírói gyakorlatot is Brüsszel erőszakolta ránk.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

20 gondolat erről: „(1835) Két karakter

  1. nem ismrem a jelenlegi statisztikát, de néhány éve a népesség 75% át tette ki azok aránya kik semmilyen napilapot újságot nem olvastak..
    A TV2 elbirtoklása után az államilag=FIDESZ álta tematizált TV csatornák száma lassan kitölti az ingynes kábelcsatornák helyét.
    A nép -az Istenadta- tájékozódási lehetőségei az egyházi és állami szószékekre korlátozódnak.

    Most 1100 menekült befogadásról kel majd „Népszavazni”.
    Mikor szavaztunk arról, hogy befogadjunk 1000 kopt menekültet? (Ez kormányzati adat), mikor népszavaztunk a velünk élő 40 000 kínairól, a görög puccs utáni 10 000 görög menekültről? A Kárpátaljára fizetett kb 5000 nyugdíjról?
    egyáltalán, a mindennapi életünkben a fenti elemek mennyi konfliktusnak a forrásai? Észre sem vesszük őket. Engem speciel az sem zavar ha a kedvenc szegedi KVz-ómban időnként a pincéreken kívül egyedüli magyar anyanyelvű vagyok.
    Na ezekről ezen túl a Fidesz propagandaosztálya fogja majd hitelesen tájékoztatni az „okos” többséget.
    Van itt jelentősége egy Berki Krisztiánnak vagy egy riporternek?

    ja a népszavazási kezdeményezést a bíróság most 90 napig vizsgálhatja. Mi ez ha nem a Fidesz kottája?
    Se szabad médiák nem lesznek, sem szabad hozzáférés az olyan információkhoz, mint pl. közpénzek elköltése.

    Nagy titok ország leszünk és az igazat majd a jó atyuska a regnáló miniszterelnök bácsi fogja megmondani nekünk.
    Szerencsére most olyan miniszterelnökünk van amilyet eleddig nem szült meg a kárpát medence, aki soha nem hazudik.

    Brüsszel nélkül még arra sincs esélyünk hogy megtudjuk miről szól a Paksi szerződés. (Bár teljesen világos nagy számlából, sokat lehet lecsípni, keveseknek.)

  2. Én nem ismerem Berki viselt dolgait – TV-t alig nézek, a celebekről szóló cikkeket pedig ignorálom.
    De talán nem is Berki a probléma, hanem az, hogy erre van igény : „akit zabál a jónép”
    Ha nem lenne Berki, akkor lenne más hasonló idióta, mert a jónép olyan amilyen, sajnos. Ha betiltanák az ilyen hülye műsorokat és helyette ismeretterjesztő filmeket kellene nézni (például a klímaváltozásról, a pénzügyi válságok hátteréről, stb.) rögtön fellázadna a jónép. Ezt pedig egyetlen politikus sem szeretné, tehát marad a tömegek butítása. Ez nem is olyan nehéz, mert a nép nem is akar okosabb lenni. A gondolkodás teher, amit sok ember nem vállal – tisztelet a kivételnek.

  3. 2.
    Ott az igazság!
    7 éve nincs tévénk, és kb. 2 évente mindig van egy jóakaró rokon aki adni akar nekünk.
    A net is tele van szeméttel, de azér arányaiban sokkal jobb és könyebben választhatok az információk közül.
    Mikor a felmelegedésről, migránsokról vagy valamilyen hasonló horderejű dologról beszélünk ismerősökkel, és felhozzuk a neten lévő információt és tudást, akkor közlik, hogy az kamu, mert nincs benne a tévében, rádióban és újságban. Nem értik a net szabadságát. Illetve néhányukon látszólag átfut a dolog komolysága, de aztán inkább nem akarnak belegondolni és belemenekülnek a kényelmes nihilbe, és csak az a fontos, hogy ki lesz az épp aktuális show nyertese a tévében, vagy valamelyik sportág nyerő csapata.

  4. De jó nekem, hogy nincs tévém, erről a sok szennyről lemaradok!

  5. 2: Nem igaz, a nép azt nézi, amit ad a TV. A szándékos butítás a műsorkészítők felelőssége. Ez csak egy rablóduma, amivel áttolják a felelősséget az áldozataikra.

    6: Igen, erre (is) gondolok. Az egy dolog, hogy politikailag teljesen egysíkú volt a TV adás, de legalább minden más témában színvonalas volt. Nem igaz, hogy nem nézte, aki tehette, nem igaz, hogy ma ne néznék sokan. Ott van pl. a Fölszállott a Páva.

  6. A nép valóban hülye akar maradni, de Kádár alatt a köz TV (más nemmis volt) ezt nem nagyon hagyta. Volt Delta, volt Öveges, volt némi ismeretterjesztés, és kultúra és a vetélkedők is visszafogottabbak voltak. Szóval lehet ezt másképp is csinálni, legalább egy kicsit.

    4:
    TV készülék birtokában is le lehet róla maradni. Csak úgy mondom.

  7. Bene ügyben: sajnos a liberalista felfogás szerint, mindegy hogy hányszoros visszaeső, gyilkos (megrögzött bűnöző)valaki, meg kell adni az esélyt arra, hogy megint szabadon élhessen. Az az ártatlan, jogkövető ember illetve emberek akik Bene következő áldozatai lesznek, nahát azok nem számítanak, az ő érdekeiket nem veszi figyelembe a liberalista filozófia. Sajnos a jelen igazság szolgáltatás, és bűnüldöző szervezetek teljesen bűncselekmény elkövető centrikusak. Mármint az elkövetők jogait tekintik, az áldozatoknak nincsenek jogaik. Ha a rendőrbe belerúg a tettenért elkövető, jogában áll, ha a rendőr visszarúg, ajjaj a médea főműsoridőben adja a rendőri brutalitást, előzmény ismertetés nélkül. Itt tartunk.

  8. 5. Mindenki – még az „áldozatok” is – igyekszenek a felelősséget áttolni másra (Orbánra, Gyurcsányra, sz.kőművesekre, stb, ki-ki világnézete szerint).
    „a nép azt nézi, amit ad a TV” ez talán csak a pártállami időkben volt igaz. Ma kapsz egy csomó csatornát és szabadon dönthetsz, hogy mit nézel. Te úgy döntöttél, hogy semmit nem nézel ezért nincs TV-d. Ezt bárki megtehetné, még spórolna is rajta, ennek ellenére rengetegen nézik ezt a szemetet.

  9. 2:
    Szerintem tévedsz, az emberi természetet nem szabad ennyire ledegradálni.

    A kereskedelmi TV-nek az alapfunkciója a profittermelés és nem a szórakoztatás. Nem a műsorokon van a hangsúly, hanem a reklámidőn. Két reklám között pedig kell valamivel kitölteni az időt, ami lehetővé teszi, hogy a következő reklám ideje alatt is ott üljünk a készülék előtt. Ez lehetne ismeretterjesztőbb információ is, de a marketingesek elsődleges célja, hogy a köv. reklámot már egy tompább, összezavartabb, butább, saját értékeiben meghasonlott ember nézze. Erre egy Berki, akit Tibor bá’ jelzői még csak finoman rajzoltak meg, tökéletesen alkalmas. De Pákó, Kiszel Tünde, a zebracsíkos cigány mind-mind ezt a fő célt szolgálja, ezért tartja őket életben a média…

  10. 6: Oké, de akkor minek foglalja a helyet a lakásban? Amitől mégjobban tartok: ha lenne, néznénk, és mégkevesebb idő jutna a fontos dolgokra.

  11. 9. Ha nem az általad felsorolt celebekre lenne igény, akkor a kereskedelmi TV-k már tönkre mentek volna. A TV célja nem a népbutítás, hanem – ahogy Te is írod – a profit. Tehát kiszolgálják az igényeket és erre van igény, sajnos. Persze próbálják a befolyásolni, formálni a nézőket, de továbbra is bárki kikapcsolhatja a TV-t, ha akarja. Ha viszont más kapcsolná ki, azzal, hogy „ez nem tesz jó az egészségének”, rögtön balhézna, mert meg vannak győződve róla, hogy értékrendje rendben van és ez jár neki.

  12. Benét,nagyon remélem hogy nem engedik ki,bár ez a biroi kar hátterét ismerve nem tul reményteli várakozás.
    Lecsukása után készult egy riport Benével,és a legnagyobb problémája az volt hogy nem jut pinához odabenn.Ugymond ,,rojtosva veri a farkát,,.
    Semmi,megbánás az áldozatok iránt,pedig sejthette hogy a hozzátartozôk nézni fogják az adást.
    21 éve,átlagosan havi 300 000 ft-ba kerult nekunk ez a fehérje halmaz.
    Az áldozatok által,ezalatt be nem fizetett adôt,és a bunugyi koltségeket is hozzá lehet csapni a számlához.
    A liberalizmus számlájához.

  13. 9-essel nagyjából egyetértek, azzal a különbséggel, hogy a TV legalapvetőbb célja nem a (közvetlen) profit, hanem az agymosás. Aki a tévét birtokolja, az határozhatja meg, hogy milyenné formálják a nézők agyát. Hogy ez közben profitot is termel, az egyrészt plusz előny, másrészt a piacgazdaságban kötelező, de nem fő cél.

    Csíkszentmihályi Mihályra hivatkozva: az emberi boldogsághoz az vezet el a leginkább, ha minél több időt flow állapotban töltünk. Ez akkor lehetséges, ha olyan magas szintű tevékenységet végzünk, ami a magas képességeinkkel párosul (mindenkinek van olyan, csak kérdés, hogy mi), és a tevékenységben teljesen elmerülünk. TV nézés közben a flow teljesen lehetetlen, ezért a sok tévézés még akkor is rossz hatással van az ember életére, ha a műsor jó. Ha meg rossz, akkor egészen kataszrtofális.

  14. 11:
    Minél inkább eltér a véleményünk, annál biztosabb, hogy egyikünknek igaza van. 🙂

    A média (bulvár, hírek) fogyasztása ugyanaz a jelenség, mint az étkezésben a gyorskaja kínálata. Egyre erősebb mesterséges ízfokozókkal meg egyéb varázslatokkal mára az ember ennek tömeges fogyasztójává vált. Tudjuk, hogy káros, mégis esszük. Ilyen primitívek vagyunk? Szerintem nem, csak mentálisan programozhatók. Ha az lenne igaz, hogy az igény szabja a kínálatot, nem lenne szükség reklámokra. Mégis a Coca-Cola-nak számomra nagyon is érthető oknál fogva szüksége van az érzelmi töltöttségű promóra. Mert a Karácsony már csak a Coca-Cola-val lehet teljes ugye?

  15. 14. Nem gondolnám, hogy nagyon eltérő lenne a véleményünk. Én azt írtam, hogy erre a szemétre van igény, Te azt, hogy nem az átlagfogyasztó tehet róla. Lehet, de mit számít? Nem hogy kiszabadulni nem tud a Mátrixból, de nem is akar, sőt, ha valaki kirángatná ebből még dühös is lenne a jóakarójára.
    Ha már a filmet említettem, a Mátrixban is volt egy negatív szereplő, aki bármi áron vissza akart jutni a Mátrixba, annak ellenére, hogy tudta: csak egy illúzió az egész. Nem volt képes elviselni a valóság kényelmetlenségét.
    13. Nem hiszem, hogy a TV legalapvetőbb célja az agymosás lenne, azaz nem ezzel a céllal hozták létre. Ha így lenne, akkor az Internetet nem engedték volna elterjedni. Bár itt is a „céda média” uralkodik, sokkal jobban terjedhetnek az alternatív vélemények a TV-hez képest.

  16. 14. Hedia

    ” Ilyen primitívek vagyunk? Szerintem nem, csak mentálisan programozhatók.”

    Ezt hívják úgy, hogy mágia. Ipari szinten. Tudatmódosítás.
    Sajnos az átlag ember nem versenyezhet a legkifinomultabb pszichológiai trükökkel.
    És ebben az a csodálatos, hogy miközben TUDJÁK, hogy mérget esznek, szart néznek a TV-n még mindig csinálják, és még bűntudatot is éreznek. A tetejébe meg le is vannak hülyézve.

  17. 15. Zed

    „Bár itt is a “céda média” uralkodik, sokkal jobban terjedhetnek az alternatív vélemények a TV-hez képest.”

    Viszont a valódi bajkeverőket prímán le lehet kapcsolni.
    Az alternatív véleményeket lehet manipulálni, hígítani, hitelteleníteni, stb…
    Az internet előtti világban valóban el lehetett tűnni a „föld alatt”. Itt mindent tudnak midenkről.

    Nem az a lényeg, hogy megszüntessék az alternatív véleményeket, hanem hogy fel tudjanak készülni, és időben elhárítani a hatásukat.

  18. 16-17: Kiváló, frappáns kis összefoglaló. +1

  19. Az átlagfogyasztó, csak fogyaszt, vásárol, eszik, iszik, székel, szaporodik, alszik…. És nem kérdez! Az emberiség több mint hetven százaléka csak és kizárólag a fajfenntartásra született erre a földre. Minél több az emberiség létszáma, annál inkább igaz ez. Vajna és a TV2 primitívségét igazolja egy olyan ember kirúgása, aki mer kérdezni, és tudja is a választ, csak azt soha sem fogják publikálni.

  20. A TV2 azért sír, mert örök második. Pont ezért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük