(1828) A büszke magyar

Tibor bá’ online

 

~q191Elég sokat jártam a világban. Huszonéves koromban sok fiatallal találkoztam a Youth Hostel-ekben. Akkoriban annyira akcentus mentesen beszéltem, hogy a kérdésre: where are you from – a válaszom kinevették – még hogy te magyar lennél? Yes, I am a Hungarian, and a very proud of that. Büszke voltam, hogy magyar vagyok. Büszke voltam gyönyörű anyanyelvemre. Büszke voltam kultúránkra, és kulturált megjelenésünkre. Büszke voltam, hogy az egyetemes európai kultúrához mi magyarok is hozzájárultunk, hozzájárulunk. Not anymore.

A mai napon erősen megközelítettük Bolíviát, ahol a politikai ellenfelek, női kézért versengők, sport vetélkedők egyszerűen lelövik egymást. Nálunk a Fidesz úgy akadályozza meg, hogy a nép kifejezze véleményét a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban, hogy a kérelem benyújtóját bérelt „őrző-védők” fizikailag megakadályozzák, elállják az útját. Amikor láttam a felvételeket azon gondolkodtam, tud-e Orbán ennél mélyebbre süllyedni? Tud-e Habony ennél aljasabb ötlettel szolgálni? Az ország valóban megérett a pokolra.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

205 gondolat erről: „(1828) A büszke magyar

  1. Sajnos teljesen igazad van. Egyetlen szavadra sem biggyeszthető a „túl pesszimista” jelző. Ezt is megtették. Hülyének nézve a népet. Mi pedig rájuk hagyjuk, valódi hülyeként cselekedve mindaddig amíg ez így marad.A jövőben ha még meredekebb dolgok történnek majd, vajon tovább bólogatunk mint autók kalaptartóján a műanyag kínai kutya? A nyomás egyre nagyobb a Magyarország nevű kuktában. Kérdés hogy mikor robban. Mert biztonsági szeleppel ez már le nem vezethető.
    Tibor ‘bá kérdéseidre: „azon gondolkodtam, tud-e Orbán ennél mélyebbre süllyedni? Tud-e Habony ennél aljasabb ötlettel szolgálni?” a válasz határozott IGEN! Fognak még ennél is cifrábbat lépni, mert úgy gondolják a birkákat addig lehet ütni amíg csak el nem pusztulnak. Addig is tejelünk míg meg nem döglünk. Utána pedig mit számít hogy a kiszáradó Duna miatt Paks beleolvad a nagy magyar anyaföldbe. Majd fizetségül pénz helyett a fél országot adjuk orosz testvéreinknek PAKS II-ért.
    Amúgy a jelenlegi hatalom szerintem úgy várja a következő migránshullámot mint a megváltást. Hiszen az ismét feltűnő külső ellenség propaganda takarója alá bújva akarnak újból ködösíteni.

  2. Magyarisztán. Sajnos semmi remény nincs sorsunk jobbra fordulására. A következő választásokon legfeljebb egy másik lopóst ültetnek a hatalomba. A valóságos problémákat egyik párt sem akarja megoldani, de még beszélni sem kívánnak róluk. (jobbik sem) Pl. az álságos csődök, a kisvállalkozók nyílt kirablása, a feketén foglalkoztatottakon nyert milliárdok, ÁFA csalások nagyban, állami vagyon jól lepapírozott fosztogatásai, stb.

  3. Mindenesetre Herceghalom büszke polgármestere Erdősi László úr büszke lehet mert ő egy bátor hős, aki beküldte ősz asszonykáját az NVI-hez a megelőző csapás kivitelezéséhez. Szegény nénike nem nagyon kellett hogy féljen a véresszájú, félelmetes MSZP politikustól hiszen egy kisebb, kigyúrt szteroidos magánhadsereg védte, akikről persze a köztévébe egyetlen kocka sem került. ÉLJEN ORSZÁGUNK KIVÁLÓ VEZETÉSE,ÉLJEN A DEMOKRÁCIA!!
    Jön a pokol…

  4. A ciklikus és feltételekhez kötött létet sokféle törvény irányítja, melyek az anyagi természet megfagyott emlékei, de mindegyikük alapja az ok és okozat törvénye. Ezt a törvényt fogalmazta meg Newton a fizika nyelvén, azaz, hogy minden hatáshoz (erőhöz) tartozik egy ugyanolyan erejű ellenhatás (ellenerő)

  5. Bogozy 3: „Sajnos semmi remény nincs sorsunk jobbra fordulására.” NA LÁTOD EZ AZ!!, Mikor az élőállatok (direkt nem írtam marhát bár azt is lehetett volna) sajnálkoznak a vágóhídon hogy úgysem lesz jobb holnap sem és tovább menetelnek a véres bárdok felé…

  6. Forradalom, lázadás, nyíl ellenállás csak akkor lehetséges, amikor a nép jelentős hányada tisztán és világosan látja, hogy a bőrére megy ki a játék. Ott, ahol kétszer is kétharmaddal hatalomba szavazzák a népnyúzókat, legfeljebb polgárháború lehetséges, annál pedig minden jobb.

  7. nincs kétharmada a Fidesznek csak a parlamenti székekben ami az eltorzított és kiherélt választási törvény következménye.
    Választási körzetek átszabása, és a 2. forduló eltörlése.
    Nem kell ezt magyarázni.
    A továbbiakban nincs más dolga a sajtónak, csak annyi. hogy minden sajtótájékoztatón az első feltett kérdés ez legyen: „És Habony úr hogy van?”
    Ettől menekülnek mint ördög a tömjénfüsttől.
    Persze tudjuk hogy igazából a Nagybetegünk elmebaja és a bolsevista irányítás eredménye mindez, és hoznak törvényt a pékeknek megmondva hogy milyen legyen a kenyér, de előbb hangzott el, hogy a következő a cukrászat. A menzareformon túl vannak, ismert eredménnyel.
    elvettek 3000 milliárd nyugdíj-megtakarítást, így csak 5000 milliárd Ft-al nőtt az államadósság az elmúlt években.

    Szerintem az ellenzéknek nem kell hezitálnia, egy szlogen kell „Mindent vissza!”

  8. 4. „a köztévébe egyetlen kocka sem került.” honnan tudod? 🙂
    Az szép hogy egy fotón átlátszott és olvasható hogy a Fidesz keretlegények kezében lévő mappán ugyanaz a beadvány volt mint a nagyságosasszonynál.

    Gondolkozott már valaki azon egy egy népszavazási kérdőívre miért ne kerülhetne több kérdés is? És azon hogy akkor kezdjen el mérlegelni a Választási bizottság ha a kérdés mellé ott van a 200 000 szabályos támogató aláírás?
    Persze nyilvánvaló hogy a népszavazási kérdésben nem Svájc hanem Észak-korea volt az értékadó mintánk..
    DE a dinasztikus törekvések a női ágon már nálunk is bimbóznak.

  9. 10 azt hittem, hogy a saját szemeddel „nem láttad”.. 😉

  10. Számomra az teszi még érdekesebbé ezt az esetet, hogy most értelmesnek tűnő kérdést nyújtottak be. Nem látom jelentőségét annak, hogy az igen szavazat a zárvatartás megszüntetését, vagy fenntartását jelenti, a korábbiakban viszont első blikkre látható volt, hogy a kérdés nem fog átmenni. Ez a mostani számomra jónak tűnik, szerintem el kell majd fogadni.

    Érdekes ez a közmédiás eset, mert én először ott láttam a hírt, és ott benne voltak a kopaszok, igaz ez már délután volt.

    8:

    Azt azért tegyük tisztába, hogy a kétharmadot nem igazán a választási rendszer átalakítása okozta, az nem lett aránytalanabb, mint korábban volt, hiszen például 94-ben az MSZP 33%-kal ért el abszolút többséget. Amíg a szavazók 40-50%-a támogat egy pártot, addig demokratikus úton nem igazán lehet megdönteni a hatalmukat, főleg ha az ellenzék egymásra is kb. ugyanolyan értékben fúj.
    Habonnyal kapcsolatban hiába kérdezősködnek, simán le tudják rázni a kérdést, és nem is vezet sehová. Épp az lenne a lényeg, hogy az ellenzéki pártok ne csak a rugdosással legyenek elfoglalva, hanem alternatívát mutassanak fel. A „mindent vissza” szlogennel meg végképp nem lenne esélyük, mert azért a reálbérek már jó ideje jelentősen nőnek, a kisker forgalom is, tehát életszínvonalat tekintve sokaknak jobb, és ez fontosabb, mint a demokrácia féltése. Őszintén szólva pedig én sem szeretném, ha újra egekben lenne a költségvetési hiány és GDP arányosan is nőne az államadósság.

  11. Nos, a tegnapi (sajnálatos???) esemény engem csak abban erősített meg, hogy továbbra sincs semmi ok arra, hogy 2018-ban az MSzP-re szavazzak.

    Mert:

    – ezt a népszavazási kezdeményezést az MSzP NEM akarta beadni – (talán attól félnek, hogy a 200 ezer aláírás megszerzését sem tudják lebonyolítani), a hülye Nyakó-nak lehetősége lett volna végig a blokkolóóra mellett lenni, a riporterek oda is hívták, utána szándékosan visszament a tömeg túloldalára, nehogy véletlenül esélye legyen elsőnek odaérni.
    – A balfaszok még mindig ott tartanak(?), hogy a világnak be kell bizonyítani, hogy nincs demokrácia – a világ ezt kb. 2011 óta tudja. /Nem most veszett el, hanem amikor a jogrendszert átírták./
    – Persze, ha ők is elismernék, hogy nincs, akkor nem lenne szabad beülni a parlamentbe, és elfogadni a „fidesz pénzét” – így marad a szánalmas semmittevés.
    – Piszkos trükkök ellen piszkos trükköket kell bevetni – az MSZP szintén eljátszhatta volna ezt a kiszorítósdit, amikor látták, hogy mi a szitu, akkor kellett volna kétszer annyi angyalföldi szocit odahívni – ha kell, legyen egy kis bunyó, még a sajtóvisszhangja is nagyobb lett volna.

    Szóval ez egy rakás szerencsétlenség, amit MSzP-nek hívnak. Valamelyik fideszes mondta, hogy ezek arra is képtelenek, hogy egy népszavazási kezdeményezést beadjanak (hangos röhögés), – hogy tudnának ezek kormányozni, ha még erre is képtelenek, teszem hozzá én.

    Egyébként, ami a ‘magyar büszkeséget’ illeti – az egy állapot, magyarnak születtünk, úgy kell nekünk, ez van. Erre nem kell büszkének lenni.

    12: „tehát életszínvonalat tekintve sokaknak jobb”
    Ezen nyerítve röhögtem, már megbocsáss.

  12. Nekem csak pár gondolatébresztő kérdésem lenne a műbalhéhoz.

    Ha én mint ellenzék szeretnék egy ilyen népszavazási javaslatot benyújtani, nyilván nem verem nagy dobra. A boltok már egy ideje zárva vannak vasárnap, tehát erre volt idő eddig is. Hogy fordulhat az elő, hogy a valaki tudja, hogy épp tegnap akarja valaki beadni az indítványt? Pont 4 másodpercel előtte beadja más, mert valakik feltartják az illetőt? Ezek az egyének már fél éve ott várták az ellenzéket, hátha megy valaki valamit beadni?

    Nem, valaki szólt nekik, hogy most kell menni.Ezt viszont csak az tudta így megszervezni másodperc pontosan aki tudta, hogy mikor is akarja beadni az indítványt.

    Kérem itt az ellenzék saját magát akadályoztatta meg abban, hogy beadhassa az indítványt, azért hogy megint csinálhasson egy szép kis balhét.

    Láttunk már ilyet. Hamis korrupciós videók és hasonlók. Mit kell ezen csodálkozni?

  13. 14:
    Végig olvastalak. Tulajdonképpen mit akartál mondani?

    13:
    Nekem te ne szabd meg, hogy mire lehetek büszke. 🙁

    12:
    Szóval a választási rendszer nem lett aránytalanabb? Például a második forduló megszüntetése, és egy tucat apró párt gyors beszervezése az neked smafu. Szerény véleményem szerint te vagy komplett hülye vagy, vagy pedig, ami még rosszabb, fideszes bérenc. Na, amíg ilyenekkel van teli az ország, addig megyünk a pokolba.

  14. 14: Azt lehetett tudni, hogy mikor lesz az első lehetséges időpont, amikor ebben a témában be lehet adni népszavazási kezdeményezést. Lehetett sejteni, hogy valaki próbálkozni fog.
    Viszont én is úgy gondolom, hogy az MSZP azt akarta demonstrálni, hogy nem lehet beadni, mert a kormány/fidesz/Kubatov gárdisták ezt megakadályozzák.

    Engem inkább az érdekelne, hogy az ellenzék részéről miért nem próbálkoztak más pártok is, miért nem próbálkoztak civil szervezetek, magánemberek?
    Mindenki ül otthon a jó melegben, csak csinálni ne kelljen semmit. Pató Pál országa ez…

    15: Arra vagy büszke, amire akarsz.
    De szerintem elsősorban arra kell büszkének lenni, amit az ember a saját munkájával elér, nem azzal az állapottal, amibe beleszületett. Ez olyan, mint amikor a nemes úrfi büszke a saját nemességére, amiért ő maga semmit nem tett.

  15. 14. Csodálkozni azon kell, hogy tömegesen nem ismerjük fel, a bal- és jobboldal egyaránt (MSZP és utódpártjai, FIDESZ és holdudvara, JOBBIK stb.) alkalmatlan a tisztességes kormányzásra. Ideje lenne már „mindent vissza!” szlogennel értelmes, tisztességes, a nemzet érdekeit szem előtt tartó alternatívát állítani és sikerre vinni.
    Csodálkozni azon kell, hogy mi okból hagyja a magyarság ezt az ostoba, lelketlen, jövőjét minden téren és áron eltipró zsarnok hatalmat a nyakán… Ez a hatalom eredményt csak a saját gazdagodása terén tud felmutatni, az összes többi csupán önreklám és propaganda.
    Veszteségünk viszont annál is több: az alaptörvény alapjogokat vont el egyénektől és a közösségtől egyaránt, illegitim és illegális. Ez bizony nemzeti tragédia…

  16. Vasgerinc 12: „A “mindent vissza” szlogennel meg végképp nem lenne esélyük, mert azért a reálbérek már jó ideje jelentősen nőnek, a kisker forgalom is, tehát életszínvonalat tekintve sokaknak jobb, és ez fontosabb, mint a demokrácia féltése. Őszintén szólva pedig én sem szeretném, ha újra egekben lenne a költségvetési hiány és GDP arányosan is nőne az államadósság.”
    TE EZT TÉNYLEG KOMOLYAN GONDOLTAD???? Ki beszél itt erről?! Nőnek a bérek? Akkor miért menekül innét a magyar? Nő a kisker forgalom? Igen, lassan már a k…ák bugyija is be van kötve a NAV-hoz. Költségvetési hiány: a kiherélt társadalomból elvett pénzekből, (nyugdíjpénztárak, stb.) Javaslom ha legközelebb fáj a köröm a kisujjadon, vágd le az egész karodat, TÖKÉLETES megoldás. Látszik hogy a mostani hatalom kiszolgálóinak sorát gyarapítod. Majd számolj el ezzel a többi ember felé ha megváltozik a széljárás. Mert semmi sem állandó, semmi nem örök. A kocka fordulni fog…

  17. 17: „értelmes, tisztességes, a nemzet érdekeit szem előtt tartó alternatívát állítani és sikerre vinni”

    Szép feladat, gyürkőzz neki. 🙂

  18. Akkor mégegyszer.

    A Fidesznek ehhez semmi köze. Az MSZP eljátszotta, eljátszatta megint, hogy itt nincs demokrácia. Ez olyan mintha direkt lefejelem a lámpaszlopot meg kést döfök a lábamba majd elkezdek hisztériázni, hogy nincs közbiztonság.

    A Nyakó rendezte oda azokat az embereket saját magának, hogy aztán azok megakadályozták a beadvány leadásában. Így megint lehet demokráciázni meg balhézni.

    Ha normális lenne akkor egy esős péntek délután 16:56 perckor a hivatal zárása előtt néhány percel bemegy a hivatalba és beadja a papírt. Másnap meg tart egy sajtótájékoztatót, hogy tegnap beadtam. Senki nem tud róla és senkit nem érdekel.

    Annyira átlátszó és aljas ez, hogy fáj.

  19. 16:
    Ezzel elvileg egyetértek: „elsősorban arra kell büszkének lenni, amit az ember a saját munkájával elér” – de én nevetséges ellenszolgáltatásért elég sokat letettem az asztalra ahhoz, hogy büszke legyek arra, amit elődeim, kortársaim megteremtettek az én segítségemmel is. Például a GE komoly vetélytársnak ítélte a TUNGRSAM-ot még a kádári időkben is. Nem csoda, hogy a rendszerváltás után egyből felvásárolták.

    20:
    Ezt te viccnek szántad, vagy netán komolyan gondolod? Ennyire aljas vagy, vagy ennyire hülye? Hapikám, mi itt az igazságot, a valóságot keressük, ide tévedt elmebetegekre nincs szükségünk.

  20. Vihar a biliben. Ha az ország legsúlyosabb problémája a vasárnapi zárvatartás, akkor elég jól állunk. (Persze nyilvánvalóan nem ez a helyzet.)

  21. 23:
    Vedd észre, itt nem a zárva tartás a téma, amit én személy szerint leszarok. Itt arról van szó, hogy a Fidesz megmutatja, hogy Orbán egy isten, és csakis, kizárólag úgy és az lehet, amire ő áldását adja. Az viszont megváltozhatatlan.

  22. 17. Kerekes Kata

    A propaganda meg tudja győzni az embereket, nemcsak az analfabétákat, de még a magasabb iskolai végzettségűeket is, hogy a mi pártunk jó, a másik párt a rossz. Persze mindegyik lopós a valóságban.
    Tisztességes embereket a hatalom közelébe sem engednek.

    20. Gabi

    Az Ön tájékozatlansági tudatlanságánál népszavazás kezdeményezés beadása ügyében csak az elfogultsága nagyobb. Kérem nézzen utána a vonatkozó jogszabályoknak, mielőtt butaságokat írna.

  23. Gabi: Most te jossz, ne hagyd magad! En rad varok, ha kell majd segitek. Csak hogy jobban kepben legyek veled kapcsolatban, szerinted Fidesz vagy KDNP?

  24. 7:
    Ugyan már!
    „Forradalom, lázadás, nyíl ellenállás csak akkor lehetséges, amikor” egy felforgató csoport forradalmat csinál a nép nevében, hogy maga üljön a hatalomba.
    A „nép” soha nem csinált forradalmat magától, soha nem is fog.

    15: Egy tucat apró párt beszervezése? Szerinted a baloldalt a Fidesz verte szét? Lehet, hogy Gyurcsány is fidesz-bérenc, ebben az esetben igazad lehet.

    17: Mért pont “mindent vissza!” szlogennel? Nekem nem tetszik ez a szlogen. Nem is lehet mindent visszahozni, és nem is lenne jó, mert régen sem volt minden jó. Ha már szlogen kell, legyen inkább „Mindent jól!” De persze a szlogenek nem sokat számítanak.

    18: A megszorítás mindig fáj, de az államcsőd méginkább fájt volna. 2010-ben nem sok híja volt, hogy elkerültük.

  25. Akkor kérdezzük meg Nyakó Urat, hogy mit gondol, honnan tudták a kopaszok és az a magánszemély, hogy 2016.02.23-án kell útját állnia a beadványának a választási iroda alőtt?

    Miért nem az elmúlt egy év bármelyik napjának, bármelyik percében?

    Ha szeretnék rendezni egy „lám-lám diktatúra van” c. filmet, akkor nem ezt lenne a forgatókönyv?

    A biztonság kedvéért a magánszemély pont ugyanazt a kérdést adta be csak „fordítva” mintha megbeszélték volna, hogy te így én úgy…

    Így ha Nyakót megeszik a kopasz nácizombik akkor is be lesz adva valami.

  26. 28: Felvilágosítalak, hogy nem lehetett beadni a papírt addig, amíg az előző indítvány elbírálás alatt állt. Onnantól kezdve, hogy az előzőt elbírálták, lehetett beadni a következő kérdést. Ez határozta meg, hogy mikor kell beadni, erre figyelt mindkét fél, erről szól ez a versenyfutás.

  27. 28. Gabi:
    Nagyon jo a humorod, ezt a vonalat vigyed es csak semmi durvulas! Azzal elrontanal mindent.

    Valahogy probald meg megertetni veluk, hogy ez semmi mas csak bolsevista provokacio azoktol akiknek semmi sem szent nem hogy a vasarnapi liturgia es azt is ird le ezeknek, hogy te milyen hasznosan toltod a 7. napot miota minden zarva van.

    Aztan, azt is taglald, hogy ez mar egy eldontott kerdes es hogy jo hogy nem mar az akarki foogja megmondani hogy akkor legyen nyitvatartas vagy ne. (itt felhozhatnad, hogy az egyik tuntetonel volt egy Tescos szatyor… Kerdes: ki is all ezek mogott???)

    Hajra! En itt vagyok, csak szolj ha kell valami.

  28. Hölgyek és urak,
    Ki lenne alkalmasabb ebben a székben.
    Kit láttok alkalmas személynek hogy lecserélné a jelenlegit.
    Aki eddig ebbe a székben ült az ujabb időkben csak a vakolók köreiből/ jóváhagyásával ülhtett le.
    Ha még magyar is,akkor az esélye zéró.
    A rokonait leszámítva senki se kedveli ezt a nyul belat,
    és egyre többet is hibázik.
    Sajnos nem lehet megtudni ki állhatna a helyére.
    Ha visszagondolok a múltba, amikor magyar világ volt itt,
    a törvényeket az emberek előnybe hozására hozták
    abban az időszakban politikusok jó része Erdélyből jött.
    Jelenleg ott is nagyon szar a helyzet, megosztottság,széttagozódás…marakodás üveggyöngyért.
    Semmiben se különbözik a mai magyar valóságtól.

  29. 22: „büszke legyek”

    A büszkeség veszélyes dolog. Megkockáztatom, hogy a „nemzeti büszkeségnek” jelentős szerepe volt abban, hogy most ott tartunk, ahol.

    Az jellemző az agy működésére, hogy sikerek esetén képes „azonosulni” a sikert elérő személlyel, csoporttal.
    Pl. Hosszú Katinka aranyérmei „magyar” sikerek is, amire sokak büszkék. Valószínűleg joggal, mert HK sikereiben valószínűleg az is benne van, hogy magyarnak született, itt tanult meg úszni, itt van komoly hagyománya/kultúrája az úszósportnak stb.
    És ezt ugye nem írja felül, hogy igazában azóta(?) sikeres, amióta amerikai edzője/férje van, aki amerikai edzésterv alapján edzi… 😉

  30. A beadásról most lecsúszók szintén haszonlesésből mentek oda. A legkevésbé sem a vasárnapi nyitvatartás érdekli őket, már nagyon kiéheztek a hatalomra, meg az azzal járókra. Nekem a legkevésbé sem hiányoznak, mert a mostani tolvajok ugyan „mindent ellopnak”, de a másik csapat még ki is foszt.
    A vállalat (ország) vezetését nem az alkalmazottak jelölik ki, hanem a tulajdonos, annak kell megfelelnie.
    Az alulról jövő, nem általuk irányított szerveződéseket ellehetetlenítik (lásd Magyarok Szövetsége, kontra CÖF).
    Meg különben is, már nem mindegy „erre a kis időre”?
    -Mire befejeztem, előttem már mindezt elmondták-

  31. 30: Hochstein, ne hülyítsd már. 🙂

    Inkább küzdj a szombati zárva tartásért… 🙂

    35: 😀

  32. 34: Observer
    😀
    Ne haragudj, de van az ostobasagnak az a szintje ami mellett nem tudok szo nelkul elmenni. Kivancsi voltam milyne lehet ezt a szintet megugrani…hmm, kb ilyen lehet pöcegödörbe esni.

  33. Köszönöm mindenkinek a támogatás a nap összeesküvéselméletéhez!

    Még egy példa, hogy milyen logika áll a háttérben…

    Ugye mindenki emlékszik még arra, mikor a bicskei vasútállomáson a migráns bevágta magát és családját a sínek közé? Tele volt minden azzal, hogy a hatóságok így bánnak a menekültekkel.

    Mikor megnézted a teljes felvételt láttad, hogy senki nem ért hozzájuk és magukatat dobálták a sajtó előtt.

    Na akkor utoljára, hogy mindenki felfogja! Nyakó és a haverjai ugyan ezt csinálták az NVI előtt.

    Aki nem ért ezzel egyet legyen szíves cáfolja, hogy miért olyan elképzelhetetlen ez? Ezektől?

    Továbbá választ várok az alap kérdésemre!

    Honnan tudta itt mindenki beleértve a sajtót is, hogy most megy Nyakó?

    Ha én adnám be nem lenne ott senki, csak ha szólok, de nem szólok. Csakhogy Nyakó szólt, hogy lássa mindenki ahogy megbotlik a saját cipőfűzőjéban.

    Az pedig hogy egyetértek-e a vasárnappal az nem az MSZP provokációjáról szóló vitához tartozik.

  34. 19.
    Az jelenleg hatalmon lévőkkel s az arra vágyókkal ellentétben belátom, alkalmatlan vagyok egy ilyen feladat végigvitelére, de mindent megteszek, amit tudok és minden erőmmel támogatok egy ilyen kezdeményezést.

    A feladat ott kezdődik, hogy az egyén belássa, a rendszer illegitim, a demokrácia és az alkotmányos alapjogok az orbáni rendszerben „eltöröltettek.” Korlátokat borogató belegondolni, hogy ez milyen követezményekkel is jár. (Úgy sejtem ezt igen kevesek teszik meg.)
    Ennek hiányában az ország népe jogfosztott állapotba süllyed, s ez bizony rosszabb, mint a középkor (jellemzően több lehetősége, élettere volt azidőben egy jobbágynak, mint manapság.)
    Szerintem ma a magyar túlélésre való felkészülésnek az egyik alapvető lépése egy tisztességes kormányzat állítása, mert e tekintetben rosszabb helyzetben vagyunk bármelyik európai államnál, sajnos.

  35. 36 Gabi:
    Csak hogy jol ertselek, azt mondod, hogy a nyako azert jelentette be, hogy nepszavazasi kezdemenyezest fog beadni ekkor es ekkor, hogy azt az altala odarendelt kopaszok es a szinten altala a hatterbol mozgatott neni megakadalyozza, es igy megmutathassa, hogy lam lam a hatalom gatlastalan es diktatura van?

    Ezt akarod mondani?

  36. 36:
    Most nyílt meg a beadási lehetőség. A következő elutasításig, vagy a sikertelen aláírásgyűjtésig csend van. Utána jöhet a következő forduló. A második variáns jobb, mert akkor hosszabb a szünet.

  37. 23:”Vihar a biliben.” Ábel eltévedtél a rengetegben. Ez nem a vihar a biliben hanem indikátor. Mindig egy-egy lépés arra hogy a nép még mit visel el. Annak a bizonyos pudingnak a próbája. Hogy benyeljük-e ezt is. Sajnos úgy tűnik hogy igen, ez még nem az a bizonyos utolsó csepp a pohárban.Idővel olyan törvények is születnek majd így mint Putyin Oroszországában. És az már valóban maga lesz a pokol. Akkor már nem szólhatunk hozzá a neten úgy, mint most. Mert utána elvisznek majd…

  38. 36: „Honnan tudta itt mindenki beleértve a sajtót is, hogy most megy Nyakó?”

    Onnan, hogy nem olyan hülyék, mint te. Bocs, de már bosszantasz. Többen leírták, hogy „jogszerűen” amíg az előző kérdés elbírálása nem történik meg, addig másik kérdést abban a témában nem lehet beadni.
    Tegnap volt az első nap, amikor – újra – be lehetett adni kérdést a vasárnapi boltbezárásról. Rajtad kívül ezt mindenki tudta /már akit érdekelt./

    Olvass már utána, könyörgöm, mielőtt nyomod itt zsinórban ugyan azt a hülyeséget.

    PS. Különben Tibor bá’ sem tűr el sokáig… 😉

  39. 31.
    Józan paraszti ésszel rendelkezők közül jobb országvezetést lehetne kiállítani, mint a jelenlegiek.
    Szakértelem és tisztesség – ezeknek alapvetőeknek kellene lennie.

  40. 42. Könnyű alsó- vagy középosztálybeliként tisztességesnek lenni.

    Bár, ha szigorúak vagyunk, nehéz lenne olyat találni, aki egy buszjegy árát se csalta el soha, és mindig kérte az áfásszámlát…

    Ami a mi szintünkön egy áfásszámla, az a vezetők szintjén egy stadion. Nem mindenki olyan tisztességes, mint amilyennek mondja, hiszi magát.

    Egyébként én egyetértek azzal, hogy egy értelmes és tisztességes társaság tudná jobban csinálni, mint akármelyik kormány 1990 óta. Csak valahogy sose választják meg őket.

  41. Aki ezeket komolyan veszi, annak nincs sok esze. Egyik jobban hazudozik, mint a másik (incl Jobbik).

  42. 37: „egyén belássa, a rendszer illegitim”

    Ez nem igaz. Ez egy legitim rendszer, csak egyre szarabb. Orbán választáson, a többség akaratával került hatalomra 2010-ben, ezt nehéz volna megkérdőjelezni. Lényegében 2014-ben, kis suskussal ugyan, de szintén.
    A 2010-es 2/3-os felhatalmazás lehetővé tette, hogy a saját szájíze szerint átalakítsa a jogrendet. Az akkori jogszabályok ezt lehetővé tették a számára.
    /Ami mutatja, hogy ezeket a jogszabályokat dilettánsok alkották, fel sem merült bennük, hogy a demokráciát valaki belülről akarja majd megdönteni./

  43. 43.
    Ábel, tudom, durva :D, de ma az lenne a tisztességes, ha senki nem kérne áfásszámlát és nem fizetne egyéb adókat… Ugyanis minden ilyen fillérrel ezt a tisztességtelen, illegitim rendszert támogatjuk.

  44. „Egyébként én egyetértek azzal, hogy egy értelmes és tisztességes társaság tudná jobban csinálni, mint akármelyik kormány 1990 óta. Csak valahogy sose választják meg őket.”
    Mert tisztességes a lehetőség közelébe sem kerülhet, vagy kigolyózzák, vagy inkább magától feladja, mert az egészsége többet ér.
    A kezdeményezések is csak addig működhetnek, amíg jelentéktelenek, amint veszélyessé kezdenének nőni, szétverik. Így működik a „demokrácia”.
    A diktatúra legalább nyíltan teszi, ez meg aljasságokkal, miközben hülyít. Az alkalmazott eszközök fajtája meg attól függ, mennyire erősnek érzi magát. Egyszerűbb az erőszakos módszer, ha annak sincs nagy kockázata.

  45. 46: „senki nem kérne áfásszámlát és nem fizetne egyéb adókat”

    Aztán senki nem húzná ki a fájós fogadat, vigyázhatnál magad a gyerekedre, mert nem lenne óvoda, iskola, kirabolnának az utcán, mert nem volna rendőr stb.

    De csak nyugodtan… gondolkodj… tovább… ezen… 🙂

  46. Ezek után (még) csodálkozik bárki is, hogy folyamatos az országbol a kivándorlás?
    Fel lehet bárkinek is bármit roni, ha ezt az örületet, ami Magyarországon megy ott hagyja?

  47. 46: Jártál már orvosnál? Voltál óvodás, iskolás? Van gyereked, aki jár valmilyen intézménybe? Aki kedvezménnyel utazik? Aki után családi pótlékot, CSED-et, stb-t kapsz?
    Ez mind az adónkból megy. Nem mondom, hogy tökéletes a rendszer, de még mindig jobb, mint a semmi.

  48. 45.
    A jogrend átalakításából ered az, hogy illegitim. Ugyanis szerintem az Alkotmány helyetti Alaptörvény megszavazására nem volt a 2/3-nak felhatalmazása, ennélfogva az illegitim és annak hatályba léptetése óta alkotmányos válság van. Alkotmányjogászok sora nyilvánított erről véleményt.
    „… az Alaptörvény a Magyarország nevű állam jogrendszerének alapja, így az Alaptörvény érvénytelenségéből kifolyólag ennek az államnak nincs érvényes jog- és intézményrendszere, nincsenek állampolgárai, és ez az állam nem rendelkezik joghatósággal semmilyen jogalany felett.
    Ez, az országgyűlési képviselők által létrehozott fiktív magánállam nem a magyar állam, csak amiatt működik, mert a hatalmat gyakorlók megtévesztik az ország lakosságát, amelynek többsége – információ híján – elhiszi nekik, hogy ez a nemlétező magánállam az új, jogfolytonos magyar állam. Az ország lakosságának többsége azért nincs tisztában azzal, hogy ez a fiktív, új magánállam nem azonos a magyar állammal, mert a törvénytelen magánállam létrehozói és klientúrájuk tagjai átvették az irányítást a Magyar Köztársaság intézményrendszerében, és azt állítva, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárai az ország területén újonnan létrehozott, Magyarország nevű magánállam állampolgáraivá váltak, közhatalmat gyakorolnak a Magyar Köztársaság állampolgárai felett. Ez a hatalomgyakorlás azonban törvénytelen.”
    Orbánék úgy színlelnek demokráciát, hogy közben diktatórikusak…

    48. és 50.
    Nono, nem azt írtam, hogy a közösségi intézményeinket ne támogassuk. 🙂 Egybként talán valahol pont itt a gond, képtelenek vagyunk egy rendszerből – csak gondolatilag is – kilépni, hogy létrehozzunk egy működőt, vagy jobban működőt. Épp emiatt is, Orbánék lépésről-lépésre, fokról-fokra veszik el az életterünket, és észre sem vesszük.

  49. 51: Ez blabla. Minden állam fiktív, és a létezése valóságosságát az adja, hogy a lakosai és a többi ország diplomáciája elismeri a létezését. Ahogy Magyarország esetében is. Néhány jogász különvéleménye nem számít.

    Ezzel a logikával Magyar Köztársaság sem létezett soha, csak Magyar Királyság, csak éppen a Király pozíciója lassan 100 éve betöltetlen.

  50. 41 – Observer:
    Ha valakinek ennyire gyenge az elméje, mint ennek a Gabinak, akkor az már szinte szórakoztató.

  51. 46. Gabi: ok. Es akkor ezekkel mi a helyzet (a teljesseg igenye nelkul) Ezeket is a nyako intezte?

    1.) Az NVB nem hitelesítette Thürmer Gyula népszavazási kérdését – 2015. április 21

    2.) Az NVB nem hitelesítette az MSZP-elnök népszavazási kérdését – 2015. május 27

    3.) Vasárnapi pihenőnap – Túl gyors volt az MSZP, ezért utasították el a népszavazási kérdésüket a boltok vasárnapi zárva tartásáról.- 2015.07.05

    4.) Nem hitelesítették a vasárnapi pihenőnapról szóló népszavazási kezdeményezést – 2015. 07. 20

    5.) Vasárnapi zárva tartás: Az NVI elnöke mindkét népszavazási kérdést elutasította – 2015. október 22

    6.) …Simonné Gercsényi Gabriella magánszemély azonban néhány másodperccel beelőzött: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” – 2015-11-17

    Forras NVI Sajtoszoba (http://valasztas.hu/hu/ovi/672/672_2.html#2015_II)

  52. 51.
    Kata, te és családod elmentetek szavazni 2014-ben?
    Ha igen, akkor elfogadtad(tátok) a jelenlegi berendezkedést.
    Bár amit leírsz, abban van igazság, de mivel a nép nagy része elment legutóbb szavazni, pedig ekkor már a fidesz kreálta Alaptörvény alapján tartottak választásokat, így a nép döntött és legalizálta, elfogadta a jelenlegi helyzetet.
    Ha valaki bármilyen indulóra szavazott, akkor azzal elfogadta a jelenlegi helyzetet.
    Akkor is így van ez, ha a népből sokan nem látták ezt át, mert a nép döntött és a népnek joga van hülyének is lenni.

    Lehet ezt szeretni vagy nem szeretni, de ez a helyzet.

  53. 52.

    Az állam lakosság általi elismerése miben nyilvánul meg?

    (A Magyar Köztársaság létezésének felvetése is több, mint érdekes.)

    55.
    Nem, nem szavaztunk, bár azt gondolom, hogy egy választás nem legitimizálja a fennálló érvénytelenséget.

  54. 12. Vasgerinc Says:
    neked kell magaddal tisztáznod. A tények Az MSZP csak koalícióban volt 2/3 os.
    A választási körzetek tudatos átrajzolása a Fidesz pártpreferenciákra az tény.
    Ehhez adódik hogy nincs 2. forduló ahol a visszalépések után túlnőhető lett volna a Fidesz. Ehhez apróság, hogy költségvetési pénzt kaptak azok akik kérték tovább osztva az ellenzéki szavazókat.
    A letarolt hirdetési felületek miatt nem volt „látható” kampány, és az otthonmaradók soha nem látott mértéke miatt beigazolódott a Fidesz stratégiája. A külföldön élők is kettéváltak, a „külhoni magyarok” ellenőrizhetetlenül szavaztak, a nyugaton dolgozóknak meg nem adtak lehetőséget.

    Az eredmény látható.

  55. most hónapokig megy majd a kérvény elbírálása és az aláírás gyűjtés aztán a végén majd kiderül hogy megtartják vagy sem. Fideszes időhúzás az egész szomorújáték. Aki ezt nem látja át vagy gazember mint ők, vagy szimpla elmebeteg. Ki ki odaállhat a tükör elé!

    A kognitív disszonancia nem mentség.

  56. „Az embereknek nem való a demokrácia.” Így van? Ergó…

  57. 38. Igen, erre gondoltam.
    39. Köszönöm!

    54. Ezekre nem tudom a választ és nem is akarok senkit idegesíteni a gyengeelméjűségemmel.

    Ismét csak kérdezek! Szerintem ezért nem kell elítélni, főleg ha vicces vagyok.

    Ha el lehet utasítani egy beadványt, ahogy a felsorolásodból látszik, akkor minek küldött volna a fidesz oda kopaszokat? Nyakó beadja, elutasítják mint mindíg mert nem volt rajta sapka és kész. Ez is mehetne a listádra.

    Ezért gondolom, hogy a kopaszok csak az MSZP érdekét szolgálták ebben az esetben, amivel nyilván egy ilyen akció következményeivel a fidesznek is számolnia kellett volna ha odaküldte volna őket. Mert ugye ők is hülyék mint én. Hogy magukat keverjék gyanúba fradistákkal.

    Amúgy szerintem lesz szavazás, vagy így vagy úgy és a többség támogatni fogja a zárvatartást. Egyszerűen mert vállalható.
    Ebben az országban gyengeelméjűek milliói állnak a kormány mögött, mint én is.

  58. 13:

    Nem azt mondtam, hogy mindenkinek, csak hogy sokaknak. Persze a sok lehet 10 és lehet 5 millió is. Mindenesetre a reálbérek és a fogyasztásnövekedés mindenképp arra utal, hogy nem tízről van szó. Egyébként én is érezhetően jobban élek, de a cégnél tulajdonképpen mindenki. Aztán, hogy ez mennyiben a kormánynak köszönhető, az más kérdés.

    15:

    Az apró pártok beszervezéséről szó sem volt, nem értem hogy jön ide. A választási rendszerrel kapcsolatosan pedig konkrét számokat hoztam, de könnyedén utána is lehet nézni. Ezek szerint nem lett aránytalanabb.
    De a legszomorúbb az, hogy ha másnak más a véleménye, az azonnal fideszes bérenc, vagy hülye…

    18:

    A kérdéseidre megvannak a válaszok, az adatok nyilvánosak, nem értelek.

    57:

    Nem azt mondtam, hogy az MSZP-nek kétharmada volt, hanem hogy abszolút többsége, 33%-os támogatottsággal.

  59. Volt egy hozzászólásom, de volt benne egy link is a végén, és fönnakadt a szűrőn valamiért?!
    Szóval egyetértek Tibor bátyámmal, ha így folytatjuk tényleg követni fogjuk az ukrajnai mintát minden velejárójával, oligarchákkal, magánhadseregekkel (nálunk inkább pártpolitikai alapon), olyan társadalmi megosztottsággal, ami idehaza a meglévő „árkok” miatt már középtávon is polgárháborúhoz vezethet, mert OV és a narancs birodalom, önként soha nem fog lemondani a hatalomról, viszont most is épp egy olyan népszavazási kérdést adtak be, ami pont a vasárnapi boltbezárásról szól, mert tudják, hogy a társadalom többsége nem támogatja. Ergo, egyre több területen veszítik el a NER alapját jelentő a haza velünk van, mi vagyunk a nép maga ideológiai hátteret, és ilyenkor az ilyen jellegű, megalomán, hataloméhes rendszer és vezetője egyre agresszívebb módszerekhez nyúl hozzá. Hozzáteszem, hogy szerintem van, lesz így.

  60. Etetitek ezt a Gabi nevű trollt, akinek a stílusáról lerí, hogy fizetett kommentelő.

    Nem olvas, nem értelmez, writeonly üzemmódban tolja az előre megírt „véleményt”.

    Tibor bá’, ez jó hír! A blogod megütött valamilyen ingerküszöböt 😀

  61. 62.
    Pont azért fogok szavazni a zárvatartás mellett több millió gyengeelméjű fideszes barátommal együtt, hogy egy percre se gondolja senki azt amit te. Hogy gyengül a kormány támogatottsága. Egy szavazttal szívesen megtámogaton gyengülő önbizalmatokat!

    Az ilyen jellegű balhék és provokációk, csak arra késztetik a gynegeleméjű fideszesek millióit, hogy összezárjanak.

    A 2/3-ad még nem a teteje, lehet ez még jobb is. Csak így tovább!

  62. 59: Abel:
    Te ezt meg honnan veszed?

    „A területi listát állító jelölő szervezetek listáira leadott szavazatok országos összesítése az eredményes első és második forduló adatai alapján:

    FIDESZ-MDF: 2 306 763 (41,07 %)
    MSZP: 2 361 997 (42,05 %)

    Összes szavazat: 5 616 750

    Forras: OVB (http://valasztas.hu/parval2002/index.htm)

  63. 51: „A jogrend átalakításából ered az, hogy illegitim. Ugyanis szerintem az Alkotmány helyetti Alaptörvény megszavazására nem volt a 2/3-nak felhatalmazása”

    Mégis, kitől kellett volna felhatalmazás? Ha az Alkotmány megváltoztatható a képviselők 2/3-ának szavazatával, akkor miért ne lehetne változtatni külön felhatalmazás nélkül? Nem Mózes kőtábláiról van szó…
    Amiről te beszélsz, egyfajta erkölcsi felhatalmazás hiánya, az nem jogi kérdés.

    Ami egyértelműen „jogszerűtlen” volt, az a visszamenőleges törvénykezés.

    53: Nekem okos emberekkel ‘beszélgetni’ szórakoztató, az edzi az elmét. 🙂
    Aki a tényektől ilyen mértékben ‘elvonatkoztat’, az először valóban szórakoztató, de sokadjára már inkább fárasztó és idegesítő.

    65: Csak tipp, hogy a különbség a tényleges szavazók, illetve a szavazati joggal rendelkezők számára vetített arányból adódik.

    64: „lehet ez még jobb is” Gabi, Te lány vagy? Mert akkor ne reménykedj… 😀

  64. 63.
    Dehogy vagyok fizetett. Tényelg ennyire hülye vagyok. De jó hír, van még belőlem 2 millió. Csak ők nincsenek ezen a blogon. Egyébként látom, hogy egyedül vagyok itt ezzel, miért trollkodnék? 100% ellenállással szemben? Nincs érteleme. Itt nem tudnék senkit meggyőzni.

  65. 67.
    Miért jó a vasárnapi zárvatartás?
    Én hagyom magam meggyőzni. 🙂

  66. 60:

    „Ha el lehet utasítani egy beadványt, ahogy a felsorolásodból látszik, akkor minek küldött volna a fidesz oda kopaszokat? Nyakó beadja, elutasítják mint mindíg mert nem volt rajta sapka és kész. Ez is mehetne a listádra.”

    Mondjuk azert, mert nem maradt mas eszkoz az NVI kezeben. Nehezen ugyan, de elkepzelheto hogy ott is dolgoznak meg olyan emberek, akikbe szorult valami kis szakmaisag a nagyadag hitvany talpnyalas melle es bevalljak, hogy jogilag nincs tovabb.

    A sziket kerem felre lehet tenni, jöhet a balta.

    „Ezekre nem tudom a választ és nem is akarok senkit idegesíteni a gyengeelméjűségemmel.”

    😀

    Ez pont olyen szinvonaltalan es komolytalan valasz mint amikkel eddig is operaltal. Probald mar meg osszeszedni magad, kulonben tenyleg kezdem azt hinni, hogy csak szellemi fogyatekesokbol all a fidesz szavazotabor.

  67. 67: „Tényleg ennyire hülye vagyok. De jó hír, van még belőlem 2 millió.”

    Ezen azért a helyedben elgondolkodnék

    – ezek szerint országosan 2 millió áll szemben 8 millióval…

    69: „szellemi fogyatekesokbol all a fidesz szavazotabor”

    Jelen van ott azért az anyagi érdekeltség is…

    Különben honnan a fenéből kerültél elő éppen most? Újabb megbízatás? 😀

  68. 68:
    A kérdés megfordítva:
    Miért nem jó a vasárnapi zárvatartás?
    Azoknak fontos, akik szeretnek „shoppingolni” (az ő bajuk). Én a szükséges rossznak tartom a vásárlást, elpocsékolt időnek. Ami szükséges, azt megveszem, ha a vasárnapom nem erre megy el, a külön jó. Semmi sem lehet olyan fontos, hogy ne várhatna egy napot. Igaz, nekem nyugdíjasként mindegy.

  69. 71.
    A kérdést mégis úgy kellene feltenni, hogy: Miért nem jó a vasárnapi nyitvatartás?, hiszen a tiltás előtt vasárnap is lehetett vásárolni.

    Miért lett betiltva?

  70. 66.
    Observer,
    a képviselők, az országgyűlés az Alkotmány módosítására kaptak felhatalmazást, annak teljes cseréjére, a hatalom letéteményesének megváltoztatására azonban nem. Itt hibáztak nagyot, amikor az Alaptörvény megalkotásával és abban hazai és nemzetközi rendelkezések ellenére a népszuverenitás elvét figyelmen kívül hagyva, a hatalomgyakorlás alkotmányos rendjét megváltoztatták a jogok korlátozásával, megvonásával. Az pedig, hogy a 2014-es választásokkor ezt a nép jóváhagyta, számomra nem elfogadható, mert önrendelkezési jogról még tudatosan és önként sem lehet lemondani.

  71. Én személy szerint örülök annak, ha nyesegetik a fogyasztói társadalom vadhajtásait. Az idióta, manipulatív reklámokat sem szeretem. Jó lenne, ha vásárlás is azt szolgálná, amire való, nem pedig életcél lenne.

  72. 71: „Miért nem jó a vasárnapi zárvatartás?”
    Mert ránk erőltették.
    Akaratunk(?) ellenére keresztülvitték. Lehetett volna népszavazást kezdeni előtte: Mit kíván a magyar nemzet…
    Van különbség, hogy megerőszakolnak egy nőt, vagy közös megegyezéssel zajlik a szex.

    73: „a képviselők, az országgyűlés az Alkotmány módosítására kaptak felhatalmazást, annak teljes cseréjére, a hatalom letéteményesének megváltoztatására azonban nem”

    Kitől kellett volna külön felhatalmazást kapniuk? Mo-n a választókat a megválasztott képviselők képviselik a hatalomgyakorlásban. Pont.

    „a hatalom letéteményesének megváltoztatására” Bár érzésem szerint te nem erre gondolsz, de egyelőre még a jelenleg hatalmon levőket országgyűlési választáson le lehet(ne) váltani. (De 2018-ban ez még nem fog megtörténni – szerencsére… 😉 A fidesznek 2018 után kell megenni azt, amit főzött magának.)

  73. Volt már olyan, hogy a nép döntött?
    A Békás is megmondta a mocsár lecsapolásával kapcsolatban.
    Megteszik, mert megtehetik.
    A megbízóik emiatt nem fogják őket csesztetni. Nagyon is megfelel nekik ez a felállás. A Bolonddal csak baj volt, nehezen kezelhető. Jobb a kevesebb, de biztosabb.

  74. 75.
    Szerintem inkább a döntés lehetőségét vették ki a kezemből.
    Pontosan azt erőltették rám, hogy ne tudjak vásárolni.

  75. 65: A második fordulóban összességében többen szavaztak a Fideszre, csak nagyobb körzetekben, illetve úgy oszlott meg az elrendezés, hogy több körzetben a szocialista jelölt kis előnnyel nyert, kevesebbben a fideszes nagy előnnyel.

    68: Tudsz jobb programot vasárnapra a vásárlásnál?

    69: Ne menj át agresszívbe, Hochstein. A vicceskedő gúnyolódás jobban állt. Ne feledd, hogy a választott népet képviseled, nem mindegy, milyen érzelmeket ébresztesz a gójokban.

    73: A konzervatív oldal 2010-ben a választóitól a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítására kapott felhatalmazást. Tudom, mert ott voltam a Kossuth téren 2006-ban, mindenki erről beszélt. A feladatot elégtelenül teljesítették, de ez se rosszabb, mint a toldozott sztálini alkotmány.

  76. 73: „A konzervatív oldal 2010-ben a választóitól a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítására kapott felhatalmazást.”

    Hát ezt a hülyeséget honnan szeded? Az Alkotmány piszkálására senki sem hatalmazta fel őket.
    Arra kapott felhatalmazást a fidesz, hogy a Gyurcsány-féle hülyék helyett legyen végre normális és kiszámítható kormányzás (működő intézményrendszer) és általános jólét.
    A felsoroltakból semmit sem sikerült teljesíteni 6 év alatt, sőt…

    ———— Népszavazás lesz:
    „Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

    Ravasz kérdés-
    – ha nem mész el, az ‘imperialistákat’ támogatod, másrészt az Orbán fanok elmennek (mint Gabitól tudjuk, 2 millió agyatlan 😀 ) , és nemmel szavaznak, győznek majd a NEM-ek.
    – ha elmész, és IGEN-nel szavazol, „hazaáruló” vagy.

  77. Látom átterelődött a vita konkrétan a zárvatartásra. Nekem ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy ezt nem biztos, hogy a népnek kell eldönteni. Szerintem a kereskedelemben dolgozóknak kellene megadni a lehetőséget, hogy döntsenek erről. Az egy dolog, hogy mi nem mehetünk vásárolni vasárnap, sok dolgot nem tehetünk akkor, amikor akarunk, a lényeg szerintem, hogy ők akarják-e a vasárnapi munkát a plusz pénzért, vagy nem akarják, hogy kötelezni lehessen őket a vasárnapi munkára.

  78. 69.
    A többi beadványt ne keverjük most ide. Azt akkor és ott kell megbeszélni amikor és ahol történt. Ha a blogban azokhoz akkor hozzászoltam volna, akkor ugyan így lett volna a véleményem.

    71.
    Ezzel egyet értek magam is, plusz gondoljatok az alakalmazottakra. Miért is várjuk el tőlük, hogy a hét minden napján ott álljanak a pénztárakban? Ja hogy nem is te várod el, hanem az üzeletlánc. Ő miért is? A nagyobb forgalomért? Ez meg engem miért érdekeljen!?

    72.
    Az hogy kinek milyen köze van a kopaszok közül a Kubatovhoz azt nem tudom. Az számít, hogy ki küldte oda őket. Mondjuk ha mind Lázár János fényképes pólójában ment volna oda, akkor Te azt gondolnád, hogy a Lázár János küldte öket. Ha meg narancsot ettek volna közben akkor meg pláne.

    Várjunk pár napot és többet tudunk. Semmi sem az aminek látszik.

  79. 79: Akkor hagyjuk a „felhatalmazást”, a szavazóik közül sokan ezt várták.

    80: Ez egy jogos felvetés.

  80. 75.
    Observer,
    „Kitől kellett volna külön felhatalmazást kapniuk? Mo-n a választókat a megválasztott képviselők képviselik a hatalomgyakorlásban. Pont.”
    Nos, a pont pont nem ilyen egyértelmű. A képviselők joga nem volt korlátlan, főként az alkotmányozás jogát nem ragadhatták volna magukhoz az Alaptörvényben.
    Alkotmányozáshoz széles körű társadalmi egyeztetés és népszavazás kellett volna – többek között emiatt is érvénytelen az Alaptörvény.

  81. 78. Abel
    Ezt en ertem, hogy tokeletes rendszer nincs, de ha jol tudom egy ciklussal korabban (1998) ugyenezekkel a szabalyokkal nyert mar a Fidesz is. Akkor emlekeim szerint erdekes modon senki nem tiltakozott. Ezt kovette 2002 – a valaszatasi rendszer maradtben – az MSZP gyozott.

    A mostani szabalyozas pedig csak a kormanypartnak kedvez, hisz hat pont arra lett kitallava…es mar csak magunk kozott legyen szolva, szerintem erre az „apro” kis atszabasra sem kaptak a fiuk felhatalmazast.

  82. 82: „szavazóik közül sokan ezt várták” Mi is volt a baj az Alkotmánnyal? Tényleg kíváncsi vagyok….

    83: „az alkotmányozás jogát nem ragadhatták volna magukhoz”
    Kata, itt én leállok, utána kell(ene) olvasnom, mielőtt válaszolok.

    De Ábelnek voltak gondjai a korábbi Alkotmánnyal „a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítására kapott felhatalmazást. Tudom, mert ott voltam a Kossuth téren 2006-ban, mindenki erről beszélt” (78) – talán vele folytathatod az eszmecserét. 😉

    84: „sem kaptak a fiuk felhatalmazast”

    Mindenki ezen a „felhatalmazáson” lovagol.
    Általánosságban minden kormány arra kap felhatalmazást, hogy a törvények által szabta keretek között ‘kormányozzon’ – ami alatt én azt értem, hogy a lehetőségek tekintetbe vételével tegye jobbá a lakosság helyzetét.
    Ha ehhez éppenséggel alkotmányt kell módosítani, vagy akár újraírni, tök mindegy – feltéve, hogy az érvényben levő jog erre módot ad.

    Természetesen ezt az általános „felhatalmazást” kiegészíthetik konkrét dolgok, amik a választási programokban szerepelnek.

    Pl. 2014-ben a fidesz programja az volt, hogy „Folytatjuk”. Ekkorra már lehetett tudni, hogy kb. mit, de azért a ‘nép, az isten adta nép’ azon részének többsége, aki felemelte a seggét és elment szavazni, az rájuk szavazott, ezzel legitimizálta azt, ami jelenleg van.

  83. 83: Volt szavazás az alkotmányról 1989-ben? Akkor az is illegitim volt ezek szerint?

    84: Átszabás ide vagy oda, ha az emberek nem a Fideszt akarnák kormányon látni, hanem valaki mást, akkor arra a másra szavaznának, és az alkotna kormányt. Hogy eddig senki nem tudott olyan hiteles alternatívát felmutatni, ami versenyképes lenne ezzel a korrupt bagázzsal, az nem a Fidesz hibája.

    Most, hogy a jobboldali szavazóknak nem kell rettegniük az MSZP rémétől, mert olyan súlytalan lett, nyugodtan fel lehetne építeni egy másik, hitlesebb jobbközép pártot, ami sikeresen vehetne el csalódott szavazókat a Fidesztől. Mert sok a csalódás. Az LMP szerintem jó lehetne, de a jobboldalon sokakban van kisebb-nagyobb antiszemitizmus, ami lehetetlenné teszi, hogy rájuk szavazzanak. Én annak is örülni tudnék, ha a KDNP leválna a Fideszről, és elkezdene önállóan politizálni – ami alatt nem azt értem, hogy mindentől függetlenül pocskondiázzák egymást, hanem hogy önálló programjuk legyen, amire külön lehet szavazni.

  84. 80.
    Ha jól tudom, akkor nem a kereskedelemben dolgozók követelték a vasárnapi zárvatartást. Azért sem valószínű, mert magasabb volt a fizetésük; a MT szerint vasárnapi munkáért 50% vagy 100% pótlékot kell adni, és fizetett szabadnap is jár helyette.
    A vásárlók sem követelhették, mert a vasárnapi vásárlás betiltásával kivették a döntést a kezükből, hogy melyik hétvégi napon vásároljanak.

    De akkor kinek állt érdekében a vasárnapi vásárlás betiltása?

    Ha a dolgozókat védelmező rendeletről van szó, akkor miért lehet nyitva benzinkút, étterem, szórakozóhely, CBA-áruház? Miért lehet vasárnap taxizni vagy busszal közlekedni(?)

  85. Azért annyira a „lekésettek” sem akarhatták a mindenáron való beadást. Tudhatták, hogy ez lesz, hiszen eddig minden rizikósnál versenyfutás volt. Ha sikerül, jó, ha nem, akkor egy hétig lehet erről beszélni.
    Ha meg tényleg nem számoltak ezzel a lehetőséggel, akkor valóban balf@szok (azért meglepetést nekem nem okoztak).

  86. 89.
    Azt hittem, hogy akik pro vagy kontra állást foglaltak a vasárnapi nyitvatartás mellett, már tudják a választ.

    Hülye válaszom nekem is van: Tesco-online 🙂

  87. 84. Én csak azt nem értem, hogy miért tiltakozol a jelenlegi kormány praktikái ellen? Tele van fényesebbnél fényesebb tekintetű szép szál zsidókkal. Jelenleg is (ahogy eddig is) a kiválasztott nép fiai vezetik a magyarokat (gojokat) a pusztulás felé. Hol akkor a hiba a képben?
    Elnökünknek is zsidó a felesége, igaz fajúak ezáltal a gyermekei is. Rendesen szolgálják a pénzemberek érdekeit is (az IMF helyett is a „magántőke” érdekeinek megfelelően a magasabb kamatú kölcsönöket részesítették előnyben). A hiteleket is időben, magas kamattal kifizettették velünk. Az utolsó csepp vérünket is kipréselik, igaz népnemzeti pántlikával átkötve hülyítik a gojokat (akik megfelelő bárgyúsággal tűrik is ezt, még tapsolnak is hozzá).
    Szóval miért baj, hogy a zsidók megint hülyére veszik a magyarokat?

  88. 92.
    „az IMF helyett is a “magántőke” érdekeinek megfelelően a magasabb kamatú kölcsönöket részesítették előnyben”

    Jó vicc 🙂 Mégis micsoda az IMF ha nem az államok feletti pénzkartell egyik intézménye?

  89. 86. Ábel,

    1989-ben fordított volt a helyzet, akkor az Országgyűlés minden hatalmat átadott a népnek, amivel a korlátlan hatalom visszakerült jogos tulajdonosához (önrendelkezési jog). Ezek után a képviselők nem csorbíthatják a nép hatalmát, nem szabhatnak feltételeket arra, hogy a korlátlan hatalom tulajdonosa hogyan gyakorolja a hatalmat. Éppen ellenkezőleg, a nép az, amelynek a saját alkotmánya létrehozását követően törvényt kell alkotnia a képviselők mandátumáról. Mint már írtam, az önrendelkezés jogáról lemondani sem lehet (olyan ez, mint a rabszolgaság, önként és külső kényszerből is jogellenes.)

  90. 93. Megragadtad a lényeget. Grat! 😀
    Csak azt akartam mondani ezzel, hogy magasabb kamatért vettek fel (ugyanazoktól, akik az IMF mögött is állnak) kölcsönt, mert ez volt az elvárás tőlük, amiért a kormánykerék mögé állhattak. Nem túl bonyolult ez a dolog. A szívességet viszonozták.
    Mi pedig fizettünk. 😉

  91. 94: Tényleg, „az Országgyűlés minden hatalmat átadott a népnek, amivel a korlátlan hatalom visszakerült jogos tulajdonosához (önrendelkezési jog)”? Ezek szerint 1990 és 2010 között nem is az Országgyűlés hozta a törvényeket, hanem közvetlenül a nép? Érdekes, én máshogy emlékszem.

    Milyen jogod volt az önrendelkezésre, ami az alaptörvénnyel megszűnt? Ugyanúgy az országgyűlési képviselők által gyakorlod az önrendelkezésed, mint korábban.

    Van erről egy kedvenc viccem: a konyak a dolgozó nép itala, melyet választott képviselői útján fogyaszt.

  92. Az egyértelmű, hogy a Fidesz fél a vasárnapi zárvatartás ügyében tartandó népszavazástól, de kétlem, hogy ezt a nevetséges, gerinctelen akciót személyesen Orbán rendelte volna meg. Annál azért több esze van. Nekem az a gyanúm, hogy az apparátus magától is „tudja, mi a dolga”, és ilyen aljasságokat egyéni kezdeményezésként hajt végre, hogy bevágódjon a vezetésnél. Amik aztán időnként rosszul sülnek el.

    Jé, hogy lett ebből 98-as, mikor már a 100-as hozzászólás is megvolt, mikor elkezdtem írni? Időutazó lettem? 🙂

  93. 67.
    A szösszeneteidet olvasva, jól bemutatkoztál, mint tipikus fidesz szavazó. Téged nem zavar, hogy már tegnap azonosították az izomagyú kopasz szakaszt a fidesz-kubatov gárdát, néhányukat név szerint is. Azon tűnődtem tegnap, hogy ki veszi be Gyulyás Gergely hazudozását, hogy a fidesznek semmi köze a NVI-nél történtekhez. Segítettél megtalálni a választ. Nem sértegetésnek szánom, de sajnos neked az agyad helyén egy orbán ikon van.

    “Tényleg ennyire hülye vagyok. De jó hír, van még belőlem 2 millió.”

    Nem minden fidesz szavazó olyan buta mint te, jobban átlátja a helyzetet, csak azért szavazott eddig oda, mert úgy gondolta ez az elérhető legkisebb rossz.

    56.
    Mivel minden hatalom a népé, így ha a nép többsége elmegy szavazni egy közjogilag érvénytelen Alaptörvény alapján tartott választásokra, akkor a nép elfogadta a szabályokat és ennél fogva az érvényessé vált. A nép(többsége) úgy döntött, hogy ez neki megfelel, akkor mi írhatja ezt felül?

  94. Most írhatnám, hogy eloroszosodunk…, putyinizálódik az ország, de nem lenne igaz. Ott azért még jut szociális juttatásokra, igaz a muzsik hátán lehet aprítani rendesen a fát…! Mert kb. lassan elérjük az oly látványos társadalmi különbségek korszakát, hogy már nem is szakadék lesz az, hanem két kontinens közötti távolság…, ahol adott a felső 5-10% jóléte, a többi meg dögöljön meg ott ahol van. De inkább a Csák Máték, stb. időszaka fog jönni idehaza, azaz modern kifejezéssel élve, elukrajnásodik az ország. Oligarchák magán hadseregekkel, stb., lásd Simicska tavalyi elszólása, nem tudom meddig élek még…, ha fél, előbb utóbb ő is és a hozzáhasonló „keresztapák” bizony nem csal őrző-védő cégnek , embereknek álcázott magánhadsereggel fognak grasszálni, hanem tényleges fegyveres alakulatokkal. Szóval egyetértek Tibor bátyámmal, ha így folytatjuk tényleg követni fogjuk az ukrajnai mintát minden velejárójával, ami polgárháborúhoz fog vezetni. Hozzáteszem, hogy szerintem!

    Vagyis csak áltatják az embereket – már akit még áltathatnak – azzal, hogy valaha is valóságos ellensúlyai lehetnek a mindent maga alá gyűrő, most kormányzó hatalomnak, amely kimondva kimondatlanul az 1937–1944 közötti kúriai, vagyis legfőbb bírósági elnök Töreky Géza székfoglalójának szellemében alakítja át a magyarországi intézményrendszert:

    „A törvényeket akként kell alkalmazni, hogy a vezetésre predesztinált rétegek védve legyenek a feltörekvő osztályokkal szemben”.

    Az egy dolog, hogy hiába vágják orrba nap mint nap, Magyarország lakosságának nagy része még ma sem érti, hogy a vezetésre felkentek szerint a többséget nem illetik meg azok a jogok és életkörülmények – beleértve az oktatást, az egészségügyi ellátást, a biztonságos megélhetést –, amelyeket az uralkodásra elhivatottak maguknak tartanak fenn. De az már mégiscsak skandalum, hogy az MSZP aktivistáinak mai választási irodai szerencsétlenkedését kísérő magyarázkodásból az derül ki: a párt háza táján sem fogták még fel, hogy minden, ami ma Magyarországon zajlik, az egykori horthysta vérbíró-kúriai elnökéhez hasonló világképből eredeztethető.
    http://bekialtas.blog.hu/2016/02/23/tehetetlen_szocialistak

  95. A választási körzetek az újrarajzolás előtt olyan igazságosak voltak, hogy 2002-ben az MSZP úgy nyert, hogy számszerűleg kevesebb szavazatok kapott összesen. Ennél nem rosszabb az új körzetrendszer sem.

  96. 97.
    Navegre. Lassan az is leesik, hogy senki sem ilyen hulye a fideszben es annak kornyeken. Tipikus aljas szoci huzas…

  97. Gabit valóban a Fidesz propaganda osztálya küldte ide. Erre nem a szövege utal, mert attól még lehetne bona fide hozzászóló, hanem az, hogy nem sértődik meg Ha valakit ilyen alaposan lehülyéznek az vérig sértődik. De ha megsértődik, akkor nem tudja ellátni a megbízatását. Szóval Gabi, akárlány vagy, akár fiú, elbúcsúzunk. 😉

  98. 102: Igazán kár, én jól szórakoztam. Rég volt ilyen posztod, ami 100 fölött produkált egyetlen nap alatt, és ebben Gabi is vastagon benne van. Mindig jobban lehet vitatkozni, ha van opponens, még ha butaságokat ír is. 🙂

    Rám is orrolsz? Vagy csak a blogmotor vicceskedik?

  99. 95.
    OK, tényleg nem ez a lényeg.
    Csak szögezzük le, hogy az IMF (ECB, BIS, FED stb.) = magánpénzkartell-intézmények, és a fő feladatuk a világ anyagi javainak és erőforrásainak az elszívása.
    A többivel egyetértek.

  100. 102 Tiborbááááááááá!

    És velem mi lesz akim eddig a céges dolgait intézte, ezt a Gabit megkérdeztem volna hogy:

    Kedves Gabi! Mit nyertünk társadalmi és az egyén szintjén azzal, hogy a boltok nem mindegyike lehet nyitva vasárnap?

    vagy, milyen előnyökkel járt a tarfikrendszer?? (2 év alatt 800 trafikrablás + 10 milliárd Ft adóbevétel kiesés + feketekereskedelem…)

    Kedves Gabi! A költségvetést úgy tervezték hogy a Klikk csak a fizetéseket tudja rendezni, és semmi mást a közoktatásban? Tényleg jó ez?

    Orbán Viktor elmebetegségét a két marokra szedett gyógyszerek csak súlyosbítják? Miért nem épül a kisvasút Kufstein-ig? Kéne neki is ott egy apartman! Szerintem.

    Tiborbá!! Kikérem magunknak ezt az önkényt! Itt van egy tuti troll és kitolsz velünk? szívtelenség.

  101. 88 Vasgerinc Says:

    ha a tulajdonos és az alkalmazott megegyeznek a szabadnapon végzett munka díjazásában, és egyéb ellentételezésében, akkor mi a probléma?

    becsületes zsidó családnak se szombat se vasárnap. Mintha ellenük volna..

  102. 103 & 105:
    Szokjatok hozzá, hogy egyszer minden jó dolog véget ér.
    103: Nem orrolók rád, de ha orrolnék az se olenne elég ok arra, hogy moderáljalak. Ne használd a „Gabi” szót. 😀

  103. 17. Kerekes Kata Says: örülök hogy azonosulsz a „Mindent vissza!” szlogennel, de az hogy az anyám lánykori nevén írsz is véletlen? 😉
    elég hasonlóan gondolkodunk.

  104. 96. és 98.
    A gond a következő:
    Az Alaptörvény értelmében a képviselői hatalom korlátlan és önálló hatalom, ebből az következik, hogy a képviselőkön keresztül senki semmilyen hatalmat nem tud gyakorolni. Az Alaptörvényben az az állítás, miszerint „a nép a hatalmát választott képviselői útján gyakorolja”, egyszerűen nem igaz. Az Alaptörvény rendelkezéseinek együttes értelmezéséből az következik, hogy a képviselők korlátlan és önálló hatalmat gyakorolhatnak, ha a nép megválasztja őket. Ha az Alaptörvény ezen rendelkezései nem lennének abszurdak és törvénysértőek, akkor a nép az Alaptörvény értelmében örökre meg lenne fosztva az önrendelkezés lehetőségétől. Ahogyan azonban egy magánszemélyt sem lehet érvényesen megfosztani az önrendelkezési jogától, vagyis nem nyilvánítható rabszolgának, ugyanúgy országgyűlési képviselők sem tehetik ezt meg a csoportos önrendelkezés jogával bíró közösséggel. És ahogyan egy magánszemély sem mondhat le érvényesen az önrendelkezési jogáról, vagyis nem adhatja el magát rabszolgának, ugyanúgy még közakarattal sem lehet érvényesen olyan alkotmányt létrehozni, amelyben a nép lemond az önrendelkezési jogáról. Az önrendelkezés ugyanis nem vonatkozhat olyan rendelkezésre, amellyel a nyilatkozó lemond az önrendelkezési jogáról, lévén ez önellentmondás lenne. Azóta, hogy az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya deklarálta a népszuverenitás elvét, nem lehet érvényes az az alkotmány, amelyben nem az szerepel, hogy „minden hatalom a népé”, és amelyben az alkotmányozás tekintetében nem a közvetlen hatalomgyakorlás a követendő eljárásmód. Az ideiglenes alkotmány megfelelt a fenti kritériumoknak, az Alaptörvény nem.
    A korlátlan hatalom elég kegyetlen következményeket vonhat maga után, fékek, ellensúlyok, visszatartó erő híján.

    108.
    Arany Sakál, a humoroddal is örömmel azonosulok, hasonló a hasonlót vonzza… írhatnék valami misztikusat, de senki se hinné el. 😀

  105. 110 Kerekes Kata Says:

    „Humorommal”??? Mernék itt viccelni?

  106. 109 & 110:
    Remélem engem hívtok tanúnak. 😀

  107. 36 Gabi Says:

    Kedves Gabi lehetnél akár külügyminiszter is Orbánéknál. (az elvárt intellektus az adott)

    Nyakóék szervezték? De ebben az estben az öreghölgy is az ő emberük volt, mert a kopasznyakúaknál az öreglány aláírásával ellátott, a beadott azonos szövegű beadvány is volt… (lásd az origo fotósának felvételén)

    Tudod mit??? „hihető”.. de mi lesz velünk akik a tényekre kényesek?

  108. 111. Tibor Bá! …ugyan már! Okos nő van itthon is. De ez a „Gabi”, ez felizgatott!

  109. 109+110+111: Rokonok ha egymásra találnak…Azért kár volt Gabit kitúrni, lehet hogy a Habony Műveknél rokon, vagy csak szimplán idióta tanítvány.

  110. 64: ++
    A nyugat épp most bizonyítja migránskérdésben, ott mekkora demokrácia van, háát.. Nem szeretem a fideszt, de kár lenne a kivándorlást, és egyéb szerencsétlenséget CSAK az ő nyakukba varrni.
    Az összes proli megszavazná a vasárnapi nyitvatartást, de ezt egyáltalán nem bocsátanám népszavazásra, mivel nagyon káros mind a vasárnap dolgozó családanyákra és apákra, és a plázákban lógó vásárlókra is. Ausztria érdekes módon nagyon szépen megvan enélkül is. Egy csomó dolgot nem lehet népszavazásra bocsátani. Senki sem fog megszavazni egy döntést, ami személyesen kedvezőtlenül érinti, de nemzeti szinten helyes és jó.
    Amúgy valószínű, hogy népszavazás esetén összezárnak a fideszes és talán még a migránsellenes nem fideszesek is, és akkor is a vasárnapi zárásra szavaznak, ha tulajdonképpen szeretnék.

  111. 113.
    A tegnapi problémát az éjjel megoldották, el kell ismerni, tud ez a Habony.
    Viktor bedobta ma, hogy népszavazás lesz. A kérdés:

    „Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

    Elég furcsán megfogalmazott kérdés, ami még sokat lesz elemezve, de a lényeg nem is ez. A tegnapi események után főleg úgy kell ez nekik, mint éhezőnek egy falat kenyér, mivel ennek az eredménye borítékolható és közben másról, – mutyi, mindenféle pénzszórás, földrablás, vasárnapi boltzár stb – ezekről nem lehet majd szavazást tartani jó sokáig, mivel két népszavazás között bizonyos időnek el kell telnie. Időhúzás, figyelemelterelés és más kérdésekről való népszavazás akadályozása az egész, semmi más.
    Eljutott az ország idáig is. Viktor dönt arról, hogy miről szavazhat a nép, a nép arról nem dönthet, hogy miről szeretne szavazni.

    Egy régi vicc jutott eszembe erről. A cigányt elkapják a rendőrök egy bírkával a zsákjában.
    – Loptad? szegezik neki a kérdést.
    – Dehogy! Megkérdeztem, be akarsz menni a zsákba?
    – Beeeee, beeee.

    Kb. ilyen szitu ez is. Viktor kérdezi a birka(nak) nézett népet, a nyáj meg válaszol is, ahogy kell, majd a népszavazás jó hosszú időre kipipálva.

  112. Addig is kérdezem, amíg közösen rágjuk a gittet, ki foglalkozik azzal hogy megint beleszaladt a szabadságARCOLÓ kormányzat egy giga méretű brüsszeli kártérítésbe. Azaz a rezsim elbukta a cafeteriaforradalmat (is), de az árát, nem a magánvagyonukból (persze ez is ellopott közpénz) hanem költségvetési forrásból, az adónkból fogják/uk kicsengetni.

    Ez egy vég nélküli történet. Miközben a közszféra, közszolgáltatások zöme végletesen lerohadt.
    Ezek leplezésére jó minden más, Habonytól, a migránsokon (valójában menekültek), Baán László, Donáth szobor, etc. etc…

    Jelentem a nagyüzemi fosztogatás zavartalanul üzemel!!!

  113. 114 nippur Says:
    És fogadnál is arra, hogy ha Ausztriában népszavazást kezdeményeznek a vasárnapi nyitva tartás mellett akkor a kancellár testével zárná el az utat?

    Másrészt az is megvolt hogy egyidejűleg több kérdés szavazásra bocsátása a felcsúti Krisztus szerint elképzelhetetlen. Itt sem Svájc a minta..
    ” Senki sem fog megszavazni egy döntést, ami személyesen kedvezőtlenül érinti, de nemzeti szinten helyes és jó.”
    Érdekes, Svájcban ellene mentek a népszavazáson a minimálbér emelésének…

    Másrészt nem szeretem ha azokat akiket elüldöztek az otthonukból migránsnak nevezik. Migráns az aki Szabolcsból Pestre vagy vagy Budáról Londonba települt gazdasági számításból. Akit kibombáznak az nem ez a kategória.(szerintem)

  114. 113 & 114:
    Nem túrtam ki, magtól nem jelentkezik.

    118:
    Van akit kibombáztak, van, akit nem. Akit kibombáznak, az rendszerint nem megy el. Aki elmegy, az rendszerint fiatal férfi és jobb életet akar, kvázi Emigráns. Akinek van felesége és 2-3 apró gyereke, az is emigráns. De, ha nem emigráns, hanem kibombázott menekült. Ébredj fel!!! Vedd észre, hogy már megindult az erőforrásokért való küzdelem. Aki tekintettel van a másikra, az elbukik. A „másik” ma még csak az idegen kultúra, anyanyelv, de holnap már kegyetlenebb lesz a harc. Akit ma beengedsz, holnap elvágja a torkod.

  115. Római jogi alapelv: Jogtalanség jogot nem alapit…az ingatag alapokra épitett ház is leomlik egyszer.

    Ajánlott előadás a megértéshez: https://www.youtube.com/watch?v=RfDV-2qXQX8

    re :42 józan paraszti ésszel megoldás is létezik, Tibor bá-n keresztül megtalálsz ha bővebben érdekel.

  116. 117.
    Arany Sakál, látsz valamilyen módot a fosztogató nagyüzem bezárására?
    119.
    Tibor bá’, az orbánfiúk is az erőforrásokért küzdenek, igencsak eredményesen, már könnyebb lenne azt sorolni, mit hagytak meg…
    121.
    Zsidany, „minden megoldás érdekel!” jeligére a kiadóba.:D

  117. 119Tibor bá’ Says: ezek ránézésre nem eldönthető kategóriák, és nem lehet általánosítani.

    lehetne ideiglenes tartózkodási engedély, a katona érett férfiaknak kötelező katonai kontingens,hogy rendet tehessenek a a saját országukban.. ha kell egyéb katonai támogatással.
    Szárazföldi csapatok nélkül nem fog menni. Utána nemzetközi gazdasági segítség újjáépítés és sutty haza az ideiglenes oltalmazottaknak.

    Most csak kenik a szart egymásra a politikusok azt mérlegelve hogy mi hoz több szavazót. Undorító.
    Szerintem a végén lesz használható megoldás, de előtte minden mást végigpróbálnak.

  118. 121 Kerekes Kata Says:
    ” látsz valamilyen módot a fosztogató nagyüzem bezárására?”

    persze, kellene legalább egy főre egy felújított kórterem Lipótmezőn…vagy Kufsteinben. Még az előtt hogy Incitatusból lesz külügyminiszter, vagy adóhivatali elnök.
    Fejétől bűzlik.. (élelmes intelligens szarháziak: Lázár, Szijjártó, Rogán, és félkegyelműek: Kósa, Tállai, Németh Szilárd, kiahzsálják a cselekvőképtelen szellemi állapotát, abban bízva hogy a harács örökké tart és visszavonhatatlan.)

  119. 118.
    „nem szeretem ha azokat akiket elüldöztek az otthonukból migránsnak nevezik.”

    Ha szírekre gondolsz, akkor azokat már Törökországban sem üldözték. Azután Görögországban, Macedóniában, Szerbiában sem… ezután érnek ugyebár hozzánk. Itt ugye még mindig üldözi őket valaki; tovább is mennek Ausztriába, Németországba vagy Skandináviába. Természetesen nem azért utazzák át a fél világot, hogy naplopásból és bajkeverésből tartsák fent magukat, és nem is azért, hogy élvezzék ezekben az országokban a nagyvonalú szociális ellátást, és a fehér nőket.
    Csak azt nem értem, hogy ha ezek az üldözöttek, állítólag 5-10 ezer eurót kifizetnek az embercsempészeknek, akkor miért nem tudnak inkább business class-on utazni, ennél kevesebb pénzért?

  120. 123. Arany Sárkány:
    Jót nevettem, de szomorúan állapítottam meg, hogy Sárkány helyett sárkányfűárus vagy, semmi megoldást nem kínáltál, diagnózis akad, de nagyon kellene valami hatásos szer… tömjén, vagy törvény, vagy valami ébresztővíz a népnek.
    Récsöl országos turisztikai tótumfaktum lassan, meglesz a ló is, nyugalom…

  121. Kerekes Kata & Arany Sárkány:
    Ti valamifajta naivitási versenyt rendeztek egymással. Egye-fene drukkolok, ki nyeri meg. A győztes majd kap tőlem egy szép, fejlett bevándorlót (nőt vagy férfit – lehet választani)

  122. 125 Kerekes Kata Says:

    nincs mese, a nemkormányzópártoknak ma, vagy holnap le kell ülnie, és meágllapodni a nemzeti minimumban, szerződniük arra, hogy a következő vlasztásokon minden szavazókörzetben egy jelültjük lesz, akiket a sorsolnak a pártok jelültjei közül, és egységesen állnak mögéjük..
    A szerződés arra irányul hogy a választás után megalakuló országgyűlés
    Addig ülésezik amíg a választási törvényt meg nem változtatják.
    Kétfordulós választások, és a történelmileg kialakult választási körzetekben.
    Kijelölik a választási bizottságot, teljes személycserével, a szükséges törvénymódosításuk után megszüntetik a főügyész posztot, vagy lecserélik Polt Péter… Az alkotmánybíróság és az Alaptörvény is kérdés.
    majd feloszlatják magukat és új választásokat írnak aki ahol a pártok megméretik magukat és az eredmény ismeretében feláll egy többségi koalíciós kormány.
    Utána meg lehet valósítani a normális országgá válás minimumát..

    124 Mvm9 Says
    személyes ismereteim és tapasztalataim vannak Törökország, Szíria, Jordánia tárgyában.
    Csak Libanonban 1,5m él, egy 6 milliós országban. Évek óta sátrakban kucorognak milliók, (hasonlóan mint a Jordán/ Török táborokban) miközben semmi kilátásuk nincs. Ergo útnak indulnak.
    Ezekhez az országokhoz képest európát el sem érte a menekülthullám!!!

    Teljesen logikus
    ” állítólag 5-10 ezer eurót kifizetnek az embercsempészeknek, akkor miért nem tudnak inkább business class-on utazni, ennél kevesebb pénzért?”
    Azért kedves barátom mint Te magad írod, „állítólag”..
    A hazai maszlagon nevelt agy így kompenzál, tapossunk a csónakba kapaszkodó kezére, mi közöm hozzá?

    Mond kérlek mit kezdenének 6 millióan Törökországban, hogy integrálódnának ott? Ott ahol saját belső problémák munkaerőpiaci feszültség is van, és gyenge a szociális háló?
    Ha álnaiv vagyok, elhiszem de ezek a vélemények amiket itt menekültügyben leírtok egyenrangú a kormányzati politikával. Tudatlan itthon ülő szűklátókörű emberekével.
    Ezek miatt nem alakult ki még itthon sem a szolidaritás minimuma ami összefogná azokat a társadalmi rétegeket akiknek a kárára valósítja meg magát az új feudális elit.

    Tiborbá posztjaiból látható klímakatasztrófa még nagyobb embertömegeket fog megmozgatni, miközben a célországok túlfogyasztása indukálja a melegedést. Mégis a leszakadó földrészekre hárítanátok a költségeit?

    DE tovább megyek, saját családom és a személyes jövőm is stabilabbnak tűnik nyugatabbra.
    Viszolygok a hazai közállapotoktól, és és a nívótlan közvélekedéstől.

    Miközben a kormányon kívüli pártok számára is egyértelmű a választási matek, mégsem ezzel foglalkoznak, pedig elég minden szavazókörzetben csak (!) 1-el több szavazatot szerezni mint a Fidesz, és akkor simán meg van akár a 75% os többség.
    Alkotmánymódosítás, és minden Fideszes trükk felszámolására.
    ha Orbán vizsgálati fogságba kerül, szétszaladna a csürhéje és a 1,5 millió zombi szavazójuk is nézne mint borjú az új kapura.

    Oszt jöhetnének az ügyvédjei…

    Ha ezt nem látja be a politikai elit, akkor utat kapnak a dinasztikus álmok…

  123. 124 124 Mvm9 Says

    ja, és szerinted mi kell még ahhoz hogy felüljön repülőgépre valaki mondjuk Aleppóban és beutazzon Berlinbe? a pénz nyilván nem akadály, minden földönfutónak tele a zsebe. Háborus helyzetben a legegyszerűbb a dollárhoz euróhoz jutás.

    Csak szabatosan, sorold fel nekem naivának…

    Tiborbá! Te mint exmigráns, mi elől is menekültél?

  124. 87:

    Nem a kereskedelmi dolgozók, és nem is a nép követelte, ez igaz, ahogy annak engedélyezését sem szerintem.
    Ettől függetlenül a dolgozókra kellene szerintem hagyni a döntést, ami egyébként nem tudom mi lenne, mert a szakszervezetük is hol ezt mondta, hol azt.
    És persze, pótlék jár a plusz munkára, és ha ez kell nekik, akkor döntsenek így, de had döntsék el ők.

    106:

    Azt azért te is tudod, hogy nem így működik. Ha egy kereskedelmi dolgozó foglalkoztatva van, és azt mondják neki, hogy vasárnap dolgozni kell menni, akkor dolgozni kell menni, nem megállapodás kérdése, hiszen ezt nem engedheti meg magának a munkáltató.
    Családunk érintett e téren, és hát a kollégákkal is jó kapcsolatban vagyunk, és elég megosztott a véleményük az ügyben, de többségben vannak azok, akik inkább nem mennének vasárnap.

  125. 129

    Ezt megoldhatták volna (mármint a kormány/törvényhozás) másképp is. Pl. akkora vasárnapi pótlékot tesznek kötelezővé, hogy ne érje meg a munkáltatónak a vasárnapi nyitvatartás. Helyette bedobtak egy gumicsontot. A Szocik pedig hülyék, hogy ilyen lényegtelen problémán lovagolnak, ebből így sose lesz kormányváltás

  126. 128:
    Én nem menekültem, mert a forradalom alatt nem csináltam semmit. Én egyszerűen világot akartam látni, ahogy az 1930-as években sok magyar művész és értelmiség tette. Ausztráliában akkor 10 millió ember élt, egy egész kontinensen, amit be akartak telepíteni kaukázusiakkal, tehát tárt karokkal vártak minket. Ráadásul mi úgy lettünk nevelve, hogy lopni, ölni, paráználkodni bűn. Eszünkbe se jutott, hogy az utcán nőkkel erőszakoskodjunk. Aztán mi érvényesülni akartunk a munkánk árán és arról nem is álmodoztunk, hogy eltartsanak minket. Azt is tudtuk, hogy kellő jövedelem nélkül a feleségeket szülőgépnek használni elfogadhatatlan, csak úgy mint csecsemőket áthajigálni a kerítésen. — Különben miért kérdezted?

  127. 130:

    Én nem vagyok az ilyen diktátumok pártján. Meg kell adni az esélyt a döntésre, és ez nyilván vonatkozik a kormányra is, hiszen már a tiltás előtt így kellett volna tenni. Persze a szakszervezetek beszéltek össze-vissza, nem mondom, hogy könnyű lett volna, vagy könnyű lenne most, és nem is tudom hogyan kellene, én csak azon a véleményen vagyok, amit írtam, hogy meg kellene teremteni ennek a lehetőségét.
    Ugyanakkor nyilván nincsenek egy állásponton a dolgozók sem, tehát a legjobb valami olyan megoldás lenne, ami szerint választhatnának, de ez megint nonszensz. Viszont szerintem az is, hogy mi döntsünk erről.

  128. Szegény Gabi eltanácsolva. Pedig van itt még utánpótlás. Szeretem a fröcsögőket.

  129. 133:
    Trollokat nem szokás siratni.

    132:
    Mit össze tudtok szarakodni egy témán. Nyitva tartás vasárnap, de vasárnapi munkára a dolgozó nem kötelezhető. Ilyen egyszerű. A munkáltató addig fogja emelni a pótlékot, amíg harcolni fognak érte a melósok. Aki kar, az pedig mehet a templomba. Én meg eldönthetem mikor vásárolok.

  130. „Az Alaptörvény értelmében a képviselői hatalom korlátlan és önálló hatalom, ebből az következik, hogy a képviselőkön keresztül senki semmilyen hatalmat nem tud gyakorolni. Az Alaptörvényben az az állítás, miszerint „a nép a hatalmát választott képviselői útján gyakorolja”, egyszerűen nem igaz. Az Alaptörvény rendelkezéseinek együttes értelmezéséből az következik, hogy a képviselők korlátlan és önálló hatalmat gyakorolhatnak, ha a nép megválasztja őket.” – Ez sajnos igaz. Pontosan ez volt az, ami ellen tiltakoztunk 2006 őszén. De mivelhogy a nép akarata 0, csak a képviselőké számít, akikre semmi ráhatásunk azon túl, hogy 4 évente kiválasztjuk őket, ez mit sem ért. Ez legalább 1990 óta így van. Hogy Alkotmánynak vagy Alaptörvénynek hívják ezt a papírt, ami ezt garantálja, az teljesen mindegy.
    „Az ideiglenes alkotmány megfelelt a fenti kritériumoknak, az Alaptörvény nem.” – Dehogy felelt meg, pont ugyanilyen önkényes volt.

  131. Tibor bá, elvi alapon tiltakozom a politikai alapon történő kitiltás ellen. G. mellett Pzujt is idesorolom. Már akkor is sokkolt, amikor ez kiderült, de most jutottam el oda, hogy szóvá tegyem.

    Egyrészt elismerem, hogy ez a Te blogod, azt csinálsz vele, amit akarsz. Másrészt viszont az a meggyőződésem, hogy ez ezesetben nem jó.

    Ez hasonlít arra a diszkriminációra, mint amit az egyes pártok által finanszírozott lapok csinálnak: csak olyan tartalom jelenhet meg, ami a támogató érdekeinek megfelel. A különbség, hogy ott a fizetett újságíróik nem írhatnak azt, amit akarnak, itt pedig az olvasók, a „nép” szavát fojtod el.

    Értem én, hogy bizonyos megnyilvánulásokkal mélyen nem értesz egyet, de a blogodon kialakuló vélemények túlsúlyából látszik, hogy ez az egy-egy magányos harcos nem sok hatással van a közgondolkodásra, inkább közprédává válnak.

    Nem értek egyet azzal, hogy olyan alapon, hogy feltételezed, hogy valakit fizetnek a véleményéért, kitiltod. Egyrészt ezek csak feltételezések. Másrészt szerintem a tartalom számít, amit meg lehet vitatni, pellengérre lehet állítani, ha rossz, ha hamis, ahogy az meg is történik. Ha maga Orbán Viktor kommentelne itt, akit nyilvánvalóan vaskos anyagi érdeke fűz ahhoz, hogy neki adjunk igazat, akkor is meg kellene hallgatnunk, és legfeljebb hülyét csinálni belőle, ha hazudozik.

    Ez a módszer meggyőződésem szerint nem fér össze az igazság keresésével.

    Mégegyszer: elismerem a jogod, hogy azt csinálj a blogodból, amit akarsz, ez volt az én véleményem.

  132. Szerintem nem troll volt, hanem egyszerűen egy naiv szemellenzős. Olyan, akikből van még itt bőven, akik akár a 444-ről is másolhatták volna a hozzászólásukat.
    De ezt nem azért írom, mert bármi beleszólásom lehetne az oldal működésébe, csak apró szurkálódás, hogy
    Tibor bá’ ingerküszöbe is féloldalas (ami persze nem baj).
    -Na, tessék. Megint megelőztek.-

  133. 134:

    Az azért látszik, hogy elég régen voltál munkaviszonyban. Mégis hogyan oldod meg, hogy nem lehet munkára kötelezni a dolgozót? A bolt akkor fog kinyitni vasárnap, ha lesz (elég) dolgozó, aki bevállalja? Mész vásárolni vasárnap a templom helyett, aztán zárva van, mert nem vállalta senki a vasárnapi műszakot? Éppen ezért a munkáltató rá fogja kényszeríteni a dolgozóit a vasárnapi műszakra, megvannak rá az eszközei.

    136:

    Én nem követtem végig figyelemmel G tevékenységét, de szerintem nem a politikai álláspontja miatt lett kitiltva, hanem a trollkodása miatt. Mondom ezt azzal együtt, hogy amikor engem tényadatok közlésén kívül semmi mást nem téve, ugyanígy megtámadtak olyanok, akiknek a stílusa nem különbözött az övétől. Kapásból voltam fideszbérenc és hülye, mert leírtam a tényeket a választási adatokkal, reálbérekkel, költségvetési adatokkal, stb. kapcsolatban…

  134. 128. Arany Sakál
    „ja, és szerinted mi kell még ahhoz hogy felüljön repülőgépre valaki mondjuk Aleppóban és beutazzon Berlinbe? a pénz nyilván nem akadály, minden földönfutónak tele a zsebe. Háborus helyzetben a legegyszerűbb a dollárhoz euróhoz jutás.
    Csak szabatosan, sorold fel nekem naivának…”

    Konya–Berlin repülőjegy: 200 EUR.
    Ha még kicsit továbbmennek (Görögország felé úgyis útba esik), akkor még olcsóbb; Antalya–Berlin repölőjegy: 70 EUR

    Magyarországon kb. ennyit fizettek a taxiért, amikor Hegyeshalomra vitették magukat.

    Tehát mégegyszer.
    Ha Berlin deklarálja, hogy minden szír migránst befogad, és ezek rendelkeznek annyi pénzzel, hogy az embercsempészeket megfizessék, akkor miért nem a legkényelmesebb és legolcsóbb úton mennek?

  135. 127: Az mért is jó, ha az összes pártból egy lesz, és csak arra lehet szavazni? Nekem nem kell az egypártrendszer.
    A történelmileg kialakult választási körzetek igazságtalanok, mert némelyikben feleannyi ember él, mint a másikban. Olyan körzetek kellenek, amikben jó közelítéssel egyforma a lakosságszám.

    Én értem, hogy szar évekig élni egy török menekülttáborban. Amit nem értek, hogy hogy lehet, hogy az iskola nélkül felnövő gyerekek analfabéták lesznek. Ha én lennék otthon a gyerekeimmel munka és iskola nélkül, alap lenne, hogy megtanítok nekik mindent, amit tudok. Lehet, hogy jobban járnának vele, mint az iskolával.

    Én együttérzek szegény menekültekkel, de ez nem jelenti azt, hogy megendedem nekik, hogy elárasszák és iszlamizálják az országomat.
    Menjél nyugodtan Nyugatra. Aztán ne csodálkozz, ha 10 év múlva az iszlám államvallás lesz, és a gyerekeidet besorozzák dzsihadistának.

    Vizsgálati fogság… ébresztő! A tolvajok tolvaja Gyurcsány bandából se sikerült leültetni senkit. Orbánra se lehet ráhúzni a vizes lepedőt. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

  136. 139.
    Ésszerű lenne, ha a reptéren is lehetne jelentkezni bemondásra „menekültként”. Csak papírok nélkül a gépre sem lehet felszállni, marad a zöld határ, kikényszerítve a befogadást. A macedón határ is azért kezd problémássá válni, mert válogatni szeretnének (szír menekült jó, afgán, pakisztáni, afrikai, stb. már nem).

  137. 136:
    Pzuj nincs kitiltva. Egyszerűen felénk se néz. Gabit moderálom, vagyis nem tud hülyeséget direktben beírni, de ha a szövege elfogadható, akkor átengedem, de nem ír. Általában senkit se blokkolok pusztán azért mert a véleménye nem egyezik az enyémmel. Amit blokkolok: ocsmány szemétkezés pl. „fasszopó anyádat”, szélsőségesen primitív megnyilvánulást, egyértelmű és sorozatos propagandát. — A kialakult túlsúly azért van, mert aki nem „ide való” az viszonylag gyorsan észreveszi, és azon ne csodálkozz, hogy az átlag feletti értelemmel rendelkezők kb. azonosan látják a világot.
    Amit kihagysz a számításból, hogy néhány tucat ember szól hozzá, de napi ezer csendes olvasó van. nekem nem mindegy, hogy akik útmutatásért látogat ide, miket olvashat.

    138:
    Nálad meg az látszik, hogy nincs önálló gondolatod. A bolt addig emeli a vasárnapi pótlékot, amíg mindenki kitöri a nyakát, hogy dolgozhasson vasárnap. De ezt megírtam más szavakkal, csak nem gondolkozol el rajta. Ha aztán olyan magas pótlékért se vállalják, ami már nem éri meg a nyitva tartást, akkor bezár. Ekkor a még nyitva tartó forgalma felfut, mert mindenki oda kénytelen menni vásárolni. Erre kiderül, hogy a forgalom várható növekedése miatt még nagyobb pótlék is megéri, tehát kinyit. Szóval ez így működik. Minimális állami beavatkozással kell elérni az automatikus egyensúlyba kerülést.

  138. Elméletben. Ha nem állnának sorban a munkalehetőségért az ajtó előtt. Így sokkal egyszerűbb a „kényszerítős” megoldás (jó, akkor nem kell bejönnöd vasárnap, …). Meg a multi vezetőségét a profit után minősítik, minden egyes Forint veszteség, amit a dolgozónak ki kell fizetni. Az ideális az lenne számukra, ha a dolgozó fizetne, hogy ott lehet.

  139. 141.
    Oké, de valamikor csak rendelkeztek papírokkal.
    Ha eldobálják, ezzel törvényen kívül helyezik magukat… feltételezem, hogy nem ok nélkül.

  140. Nekem abból van egyre inkább elegem, hogy ostoba fajankók elkezdték mikromenedzselni az életemet. Munkahelyi környezetben is szörnyű, de amikor az egész ország így működik, az még rosszabb.

    Az egyik miniszter központi krétaraktárat akar létrehozni, mert az megoldja a KLIK elb… koncepcióját, a másik f…kalap meg megszabja, hogy mikor vásárolhatok, vagy vállalhatok munkát. És nem csak hogy belemondják a kamerába bmeg, de keresztül is viszik.

    És Kakukk nem, Magyarországon nincs nagy munkanélküliség.
    Itt egy cikk, érdemes elgondolkozni rajta:
    http://varosban.blog.hu/2016/02/23/itt_verezhet_el_a_magyar_gasztroforradalom

    A lényeg: miért nem talál megfelelő munkaerőt a manufakturális módszerekkel dolgozó pék a pékségébe?

    Mert nem talál embert, aki
    1. eljön az állásinterjúra
    2. bejön első nap dolgozni
    3. bejön második nap dolgozni

    Jöhetsz nekem az alacsony munkabérekkel, meg a szürke foglalkoztatással, de ha ezt akarná a kormány orvosolni, akkor esetleg csökkenthetné a munkavállalókat terhelő adójárulékokat, amiket a munkaadónak kell kicsengetnie.

  141. 145.
    Nemcsak a szakmunkás kevés, hanem arra is nehezen találsz embert, aki kertedet felásná.
    Példa: az egyik motelben újrakövezik az udvart, fel kellene szedni a régit és eltalicskázni 30 méterre. Egy napos munka, fizetnének érte zsebbe tízezret. Tudok-e valakit ajánlani. Nem sikerült. Á, legalább egy ezres az útiköltség, mégis, mekkora felület… Közben persze sír, hogy nincs pénze.
    Ugyanakkor állásinterjúk sorozata (jó esetben), szinte lehetetlen követelménnyel (tudjon lengyelül, csehül, szerbül…) a magasan kvalifikáltaknak. Persze előnyben a kapcsolattal rendelkezők.
    A cikkhez: az elmélet szerint, ha alacsonyabb béren nincs jelentkező, akkor magasabbért lesz. Persze, a vállalkozónak a hitelt is vissza kell fizetnie, a családjának is meg kell élnie, nyilván plafonba ütközik. A betanult dolgozója meg persze, hogy önállósítja magát, ha van rá lehetősége, miért tartana el egy vállalkozót.
    A legegyszerűbb lenne az, ha az állam vállalná át, csökkentve a terheket, de akkor meg ki fizetné a felnövekvő közmunkásokat.
    Meg különben is, a Nyugat alapvető érdeke a bérszínvonal különbség fenntartása, hiszen így tudja kiszivattyúzni a számára fontos munkaerőt. A demográfiai problémák miatt az összeomlás elkerülhetetlen, ezzel a sajátját lassítja, az ittenit gyorsítja.

  142. 142: Látszik, hogy rég nem voltál alkalmazott, pláne alacsony státuszú pozícióban. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a munkaadó (bolt vagy akármi) azt mondja: bejössz vasárnap is dolgozni ugyanazért a pénzért, vagy repülsz és találunk pillanatok alatt egy másik csórit, aki örül, hogy nem hal éhen? Ez egy nagyon egyenlőtlen „alkuhelyzet”: gyakorlatilag az van, amit a munkaadó mond. A munkaadók annyira kedveznek a munkavállalónak, amennyire a törvény kikényszeríti belőlük.

    Egyébként most már törvénybe van foglalva a szombat-vasárnapi bérpótlék, műszaktól és egyebektől függetlenül. Tehát működhetne ez is.

    Szerintem az ideális az lenne, ha a társadalomban közmegegyezés lenne arról, hogy a szombat-vasárnap a pihenésről, sportolásról emberi kapcsolatokról szól, és alapvetés lenne, hogy csak az dolgozzon, akinek a munkája elengedhetetlen. És a törvény ezt a közös értékrendet követné. Az viszont szerencsétlen dolog, amikor az állam próbál lenyomni valamit az állampolgárok torkán erővel, ami ugyan értékes, de a nép utálja.

    A népszavazás akadályozása meg végképp a legalja.

  143. 127. Arany Sakál:

    Igen, ez korrekt út a változtatásra. Azonban az ellenzékiek kísérletet sem tesznek erre, aminek több oka lehet: egyrészt megfelelő koncot kapnak a hatalomtól, így kényelmesebb csöndben maradni és óvatosan játszani az ellenzék szerepét, másrészt félnek a feladattól,vagy a hatalmon lévők bosszújától.

    135. Ábel:
    Úgy látom hit alapon gondolkodsz és érvelsz, hidd el lényegi különbség van az Alkotmány és az Alaptörvény között a népszuverenitást illetően, érveket már írtam, ha bővebben érdekel, e-mailben szívesen küldök egy tanulmányt.

  144. 148: Szó sincs róla, tények és tapasztalatok alapján gondolkodom és érvelek. Amiket felhoztál az Alaptörvény ellen, azok mind igazak voltak az Alkotmányra is.

  145. 149.
    Ószintén, olvastad az Alkotmányt és az Alaptörvényt?

  146. 142:

    Tibor bá, ezzel csak megerősítetted azt, hogy nem ismered a munkaerőpiaci viszonyokat.
    Ahogy ezt Ábel is leírta.

  147. 150: Nem olvastam, de 1989 óta figyelem a politikát, és azóta pontosan úgy mennek a dolgok, ahogy leírtad. A népfelség egy szép szólam, de annyit ér, amennyi megvalósul belőle, és az nem sok.

    Te olvastad? És értetted?

  148. 151. Mvm9,
    hát jó lenne, ha ugyanaz lenne. Érdekelne e kijelentésed magyarázata.
    (Az Alkotmányt sem tartom megfelelőnek, de az Alaptörvény sokkal gyászosabb ránk nézve, közösségi és alapjogokat von el.)
    153.
    Olvastam és összehasonlítottam, valamint olvastam még néhány tanulmányt. Az Alaptörvény jogokat vont el, így a megvalósulás esélytelen. Szerintem azóta alkotmányos válság van nálunk. Érvénytelen, illegitim törvények és intézkedések sora.

  149. 154.
    „Magyarország alkotmányának 2011. december 31-ig hatályos elnevezése „Alkotmány” volt, ezt váltotta 2012. január 1-jétől az „Alaptörvény” elnevezés.”

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Alkotmány

    Érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy az Alkotmány meg hogyan viszonyul a Szentkorona történelmi Alkotmányhoz.

  150. 155.
    A wikipédia nem a leghitelesebb forrás. Jól gondolom, hogy ironizálsz?
    2012. január elsejével nem csupán az elnevezés változott, hanem a tartalom is, méghozzá jelentősen az ekkor hatályba léptetett Alaptörvény számos okból érvénytelen, vagyis ez egy nemlétező, joghatás kiváltására alkalmatlan jogszabály. Az Alaptörvény érvénytelenségének okai: 1. a legitimitás hiánya, 2. a legalitás hiánya, és ezeken belül: nemzetközi jogba ütközés, közjogi érvénytelenség, alkotmányellenes tartalom. Ezeknek az okoknak bármelyike önállóan is elégséges az érvénytelenség bekövetkeztéhez, az Alaptörvény azonban a felsorolt hibák mindegyikében szenved.

  151. 156.
    Véleményem szerint, a megfelelő számú, törvényesen megválasztott képviselőn keresztül a néphatalom, az éppen hatályos Alkotmány alapján is kellő felhatalmazást adott az alaptörvény módosítására (vagy lehetőséget akár új alaptörvény létrehozására), úgy hogy ezzel nem sérült a néphatalom önrendelkezése. Az elnevezés meg lényegtelen, Alkotmány, Alaptörvény vagy bármi lehet. Mi ebben az illegális v. illegitim?
    Az Alaptörvényt különben már egy ideje minden érettségiző megkapja; az más kérdés, hogy kinyitja-e egyáltalán.

  152. 152. Vasgerinc

    Te most komolyan elfogadod, hogy a munkavállalók kiszolgáltatottságát úgy lehet csökkenteni, ha a kormány betiltja a nagy bevásárlóközpontoknak a vasárnapi nyitvatartást?

    Szerinted ma Magyarországon a multiknál a legszarabb munkavállalónak lenni? Tudod te miről beszélsz? Pont hogy a hazai kis és közepes vállalkozások azok, akiknek simliskedniük KELL, ha talpon akarnak maradni. És a drága kormánykoalíciód senki által meg nem választott virtuális pártjának az agyament ötlete miatt pont a szürkegazdaságban játszó csapat – hazai kiskereskedők – kap emberelőnyt.

    De ok, fogadjuk el, hogy a választói többség egyetért ezzel, mert mindegyikük templomba járó díszkeresztény.

    De az, hogy az ezzel a döntéssel egyet nem értő kisebbség népszavazási kezdeményezését erővel, kigyúrt, kopasz fickókból álló mini-gárdával akadályozza meg a kormány, na Vasgerinc, az mindennek az alja. Ha ezt nem érzed, akkor tényleg nagy bajok vannak a józan ítélőképességeddel.

    Miért véded ezeket?

  153. 156. Kerekes Kata,

    nem értem mi a gondod az Alaptörvénnyel, amikor mindenki tudja, aki nem egy kavics alatt él, hogy maga a nagytudású Szájer József, az elismert európai politikus – jogászprofesszor írta az iPadjén, két fontos, a nemzetet szolgáló tárgyalása között.

    Annyira figyelt minden részletre, az nem lehet, hogy nem tökéletes. Például még egyszer sem kellett módosítani… ja de.

  154. 152:
    LOL Te most megszavaztatod, hogy hülye vagyok? A multik szigorú munkaadók, de nem törvénytelenek. Én már nagyon sok olyannal találkoztam, aki egy hónap meló után egy fillért se kapott. Vagy akit felvettek minimális bérrel, 6 hónap próbaidőre. Hülyére hajtott, majd 6 hónap után kirúgták, és felvettek helyette mást.

  155. 157.
    Szerintem alapvető tévedés, hogy a képviselő választás új alkotmány létrehozására adott volna felhatalmazást, ilyen kitétel a szavazóíven nem szerepelt, az ideiglenes Alkotmány pedig kizárta új alkotmány képviselők általi elfogadását (csak módosításra adott lehetőséget).
    Az Alaptörvény illegitim és illegális ugyanis egy alkotmányozási folyamat akkor tekinthető alkotmányosnak, ha megfelel mind a legitimitás, mind a legalitás követelményeinek, vagyis a jogfolytonosság elvének (jogfolytonosság=legalitás+legitimitás). A jogfolytonosság az alkotmányfejlődés alkotmányszerűségét, azt az elvet jelenti, hogy a régi helyébe lépő új alkotmányos rend közjogilag csak akkor jogszerű, ha törvényesen származik a korábbi alkotmányos rendből. A jogfolytonosság lényege, hogy az alkotmányos berendezkedést meghatározó jogszabályok megalkotása, változtatása, illetve változtathatósága és eltörlése csak a korábbi alkotmány szabályainak megfelelően és csak az arra a korábbi alkotmány által feljogosított személyek által eszközölhető. Ha egy új politikai rendszer megalkotására törvénysértő módon és érvénytelen alapító okirattal kerül sor, a jogfolytonosság megszakad, és a „törvénysértés jogot nem alapít” elve alapján nem történik jogutódlás, mert a „jogelőd” valójában nem szűnt meg, a „jogutód” pedig csak egy, a hatalmat jogtalanul gyakorló, fiktív képződmény.
    Az Alkotmányban a hatalom tulajdonosa a nép, míg az Alaptörvényben csupán forrása, a különbségből fakadó következmények nagy súllyal bírnak.

    159.
    …és még egyéb aljasságot is elkövettek… 😀

  156. 139 mvm
    Te csak virtuálisan utaztál eddig… A repülőjegy kevés.
    Mi kellhet még neked mondjuk ha Szíriába vagy Jordániába vagy akár csak az USA ba repülnél.
    Egyelőre ned oldd meg a menekültválságot!

  157. 161. Kerekes Kata,

    „Az Alkotmányban a hatalom tulajdonosa a nép, míg az Alaptörvényben csupán forrása, a különbségből fakadó következmények nagy súllyal bírnak.”

    Ennek valószínűleg az a magyarázata, hogy a képviseleti demokráciában a nép nem tudja közvetlenül tulajdonolni a hatalmat, csak választott képviselők által. A jogalkotás, végrehajtás és igazgatás a parlament ill. az állam kezében van.
    Egy példa: az államdiktatúra idején, a Magyar Népköztársaság Alkotmánya (1972) is kimondta, hogy: ‘Minden hatalom a dolgozó népé’, amikor ennek semmilyen relevanciája nem volt; se jogi, se gyakorlati értelemben.

  158. 127. Arany Sakál,

    „személyes ismereteim és tapasztalataim vannak Törökország, Szíria, Jordánia tárgyában”

    Milyen jellegű? ‘Menekült’, turista, aktivista vagy utazásszervező?

    ———————-

    162.
    „Te csak virtuálisan utaztál eddig… A repülőjegy kevés.”

    Mire gondolsz… kifejtenéd bővebben?

    Amúgy nézd meg, hogy mennyi cuccal vándorolnak a világ másik végére.
    Én a repülőre sokkal többet szoktam vinni, pedig általában csak Európán belül közlekedek. http://img6.hvg.hu/image.aspx?id=5c359e3b-724e-4c14-a3e0-a7c0f992a99b&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

  159. 163.Mvm9,
    csúsztatsz, de mi okból?
    Pont az Alaptörvény tért oda vissza, amit idézel :D, épp ezt kifogásolom, csak most nem állam- hanem magándiktatúra van… Az Alaptörvénnyel kivették az alkotmányozás jogát a nép kezéből (a 89-es ideiglenes Alkotmány a népre ruházta azt) és a sajét kezükbe helyezték, kizárólagosan birtokolva a hatalmat.

  160. 165. Kerekes Kata,

    Idemásolom neked a vonatkozó részeket.
    Látható, hogy a 89-es alkotmánymódosításnál csak annyi történt, hogy valamiért kiemelték a ‘dolgozó’ szót. Tehát nem a 89-es alkotmány ruházta a népre a hatalmat – ahogy írod, hanem az már az előző szocialista alkotmányban is szerepelt.

    1972-es alkotmány:
    „A Magyar Népköztársaságban minden hatalom a dolgozó népé.
    […] amely a hatalmat […] a társadalom többi dolgozó rétegével együtt gyakorolja.”

    1989-es alkotmány:
    „A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.”

    2011-es alaptörvény:
    „A közhatalom forrása a nép. A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.”

  161. 161: „egy alkotmányozási folyamat akkor tekinthető alkotmányosnak, ha megfelel mind a legitimitás, mind a legalitás követelményeinek, vagyis a jogfolytonosság elvének (jogfolytonosság=legalitás+legitimitás)” – Egyetértek. Tudod Te, hogyan vezették be az ideiglenes alkotmány elődjét, a sztálini alkotmányt? Nem volt jogfolytonosság, nem volt legitimitás. Ergo már az ideiglenes alkotmány sem volt legitim.

    „Az Alkotmányban a hatalom tulajdonosa a nép, míg az Alaptörvényben csupán forrása, a különbségből fakadó következmények nagy súllyal bírnak.” – És mi az a nagy súly? 1990 és 2010 között is a parlament két választás közt gyakorlatilag teljhatalommal bírt. Ha a kormánypárti képviselők többségben voltak a parlamentben, a nép hatalma olyan nagy volt, hogy semmilyen módon sem tudta megdönteni a kormányt, vagy új választást kicsikarni. Tehát ez csak játék a szavakkal, semmilyen tényleges hatalma nem volt a népnek, ami most nincs.

  162. 166. Mvm9:
    Jogszabályszövegeket összefüggéseikben kell értelmezni, így figyelembe venni az aalábbi rendelkezést:
    „1989. évi XVII. törvény a népszavazásról és a népi kezdeményezésről
    7. § Az alkotmány elfogadásáról (megerősítéséről) népszavazás útján kell dönteni.”
    De nem csupán ez hiányzott az Alaptörvény elfogadásakor, a törvényalkotási folyamat egyéb részei is eljárásjogi hibában szenvedtek.
    Az Alaptörvény elfogadói – az alkotmányozásra és az új állam létrehozására szóló felhatalmazás, az Alaptörvény tartalmát illető széles körű társadalmi egyeztetés, valamint az Alaptörvényt elfogadó népszavazás hiányában – kizárólag egymással kötöttek társadalmi szerződést, ezért a Magyar Köztársaság helyett az Alaptörvénnyel általuk létrehozni szándékolt új, Magyarország nevű állam egy fiktív magánállamnak, az országgyűlési képviselők magánállamának minősül.

    167. Ábel:
    1949. évi XX. törvény, A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1989.10.23.)tartalmazza a népszuverenitás elvét, (a korábbi csak formálisan tartalmazta, ugyanis a hatalom gyakorlását kivette a nép kezéből), a népszuverenitás gyakorlásának közvetett és közvetlen módja pedig egymással egyenrangú módozatként szerepel benne. Az Alaptörvény ezzel szemben erősen korlátoz, a forrás nem azonos a tulajdonlással a közvetlen hatalomgyakorlás pedig korlátozott.
    Ezekből a laikus szemmel talán árnyalatnyinak tűnő különbségekből a joggyakorlás során jelentős különbségek adódnak. Félre ne érts nem tartom jónak a korábbi Alkotmányt sem, (de a mainál mindenképp jobbnak,) a hatalomgyakorlásra több lehetőséget adott (az más kérdés, hogy ilyen-olyan okokból nem éltünk vele), mint a mai Alaptörvény. Mára sem az Alkotmánybíróságnak, sem az ügyészségnek sem a bíróságnak nincs szava, mind vett malac lett, egy bármilyen eljárásban a polgár ma sokkal kiszolgáltatottabb lett, mint korábban volt.

  163. 164 Mvm9 Says:

    ” csak Európán belül közlekedek.”
    Hát barátom ahhoz még csak útlevél sem kell. Ez elég fontos attribútum pl. a repülőjegy mellé hogy az általad „kalandvágyból migránskodók” belépjenek egy másik országba, nem hogy az Unióba…

    Nem akarlak semmiről meggyőzni, ahhoz túl tájékozatlan vagy, és elkényelmesedsz.
    majd ha rákényszerülünk hogy útlevéllel tudunk csak kilépni, megtanulod azt is hogy miért van benne olyan sok üres lap… Volt olyan útlevelem ami betelt. Nem vagyok itthon ülő bár két éve nem hagytam el európát.. saját költségemen utazok.

  164. 131 Tiborbá „Különben miért kérdezted?”
    Csak érdekelt. (van ilyen)

    A csecsemőáthajigálás az egy kormányoldalon népszerű urbánus legenda…

  165. 170:
    Bizonyára nem tudsz róla, nem érdemes velem kikezdeni. Csak úgy mondom, mert ilyen is van.
    Máskülönben nem szokásom bedűlni a városi legendáknak. A csecsemő átdobást videón láttam, nem a 444-ben olvastam. persze meg is lehet az ilyet rendezni, de összhangban van az ismereteimmel.

  166. Tibor bá vég nélkül hozhatnám. de felesleges aki akarja megtalálja a googleval hogy nem volt „gyerekdobálás”.

    http://gepnarancs.hu/2015/09/orbanek-hazudtak-nem-voltak-atdobalt-gyerekek/

    sajnos a prekoncepció befolyásolja az emlékezetet, számtalan pszichológai kísérlet van erre.

    A menekültek sem egységes massza, van közöttük: migráns bűnöző etc…
    de ezek miatt (kisebbség) a menekülteket is bűnözőszámba venni annyi, mint ha Orbánnal azonosítanánk a hazai népességet. Azt sem pártolom ha véglegesen fogadnánk be őket. Menedéket kaphatnak a rászorultak, pusztán emberiességből. És segítséget ahhoz hogy visszatérhessenek.

  167. 172:
    És? Ebből az következik, hogy feltehetsz egy pimasz kérdést, majd adsz egy nyegle választ?

  168. 142. Tibor bá!

    Utolsó mondatod vsz. a legfontosabb szempont..
    Egy fidiots troll szét tud verni egy normalis beszelgetset és teljes blogot…
    Ergoo ezert jön ide miközben röhög a markába, amig orba nem vágod..a majmot..:))
    A G….meg azert kekeckedik, mert aboltis npszavazast siman veszitené.
    Persze valószinű nem lenne ervenyes …!?

  169. 174 Tibor bá’ Says:

    Bocsánatot kérek, és elnézést is! Miért is?
    Megkérdeztem, hogy miért falcoltál le, majd jeleztem, hogy megcsalt az emlékezted, a gyerekdobálásban.

    ha akarod akkor lekapcsoltatom az Internetet, de a google-t mindenképpen.. Elég, vagy vezekeljek jobban??

  170. 175 A G….meg azert kekeckedik, mert aboltis npszavazast siman veszitené.
    Persze valószinű nem lenne ervenyes …!?

    4 millió érvényes szavazat nem fog összejönni, sok minden másra sem. Ez is egy fideszes csapda..

    Olyan ez mintha arról kértek volna népszavazást, hogy érvénybe maradjon e a jobbkéz-szabály?

  171. Off : Elég keveset szólok hozzá, főleg a politikai jellegű témákhoz, de figyelemmel kísérem a hozzászólásokat is, szórakoztatva lehet itt tanulni. Egy visszatérő tipikus megjegyzés a 173 alatt: „Tibor bá vég nélkül hozhatnám. de felesleges aki akarja megtalálja a googleval hogy nem volt “gyerekdobálás”. Nos, a Google ( Facebook, Amazon stb.) gyűjti mindenkiről az információt ,(mellesleg abból gazdagodik, hogy azt értékesíti) és folyamatosan finomodó profilt rendel hozzánk. A keresési algoritmus is ennek megfelelően homlokegyenest más rangsort adhat X-nek, mint Y-nak. X és Y élhet egy teljesen különálló információs buborékban. Van erről egy előadás (csak 9 perc):

    https://www.youtube.com/watch?v=bOE1HFEL8XA

    Érdekes, Tibor’bá még ellenőrizni is tudná a kommentelők egy részének bevonásával az előadásban elhangzó kísérlet hitelességét.
    De addig is , csak óvatosan a könnyen ránk találó információkkal.

  172. 176:
    Akkor most arra kényszerítesz, hogy analizáljalak?
    128: „Tiborbá! Te mint exmigráns, mi elől is menekültél?” — Azon kívül, hogy ezt szalonképesebben is meg lehet kérdezni. Mi köze ennek a poszt témájához? Semmi. Akkor nyilván kötekedésnek szántad. Naná. Az Európát elözönlő muzulmánok védelmére kelsz azzal, hogy én 60 évvel ezelőtt, mondom hatvan éve külföldre mentem, ahol tárt karokkal fogadtak mert azonos európai kultúrából érkeztem. És miért véded a muszlimokat? Zsidó lennél? És ha nektek szar, akkor legyen mindenkinek szar?

    170: „Tiborbá: “Különben miért kérdezted?”
    Csak érdekelt. (van ilyen)” — Szerinted ez egy tisztességes válasz? Szerintem nyegle, mert hányavetisége mellett nem ad semmi információt. Azon kívül, hogy neked jogod van engem faggatni kocsmai hangon.
    Aztán idehozod új témának a gyerek dobálást. Miközben nem azt írtam, hogy olvastam, hanem láttam a videót. Amire nem lehet rosszul emlékezni. Akkor tehát vagy hazudok, vagy hülye vagyok. Gyönyörű perspektíva.

    Nem tartok igényt a bocsánatkérésedre. Tudod, ha valakit szíven szúrsz, majd rájössz, hogy nem kellett volna, a kés hirtelen kihúzásával nem teszed jóvá a tettedet. De semmi baj, te is csak egy új szín vagy a palettán.

  173. 178:
    Köszönet Gyurica. Az előadás tényleg igen érdekes, de nem meglepő. Már magam tapasztaltam a messze nem tökéletes fogalmazásokat. Különben én a Google-t csak adatokra használom. Mikor volt a mohácsi vész? Gondolom azt mindenkinek 1526-ra teszik. 😀

  174. 179. Tibor bá
    „Migráns jelentése, magyarázata: bevándorló, menekült. Az országát elhagyó, idegen országba bevándorló, ott letelepedni akaró” forrás idegen szavak szótára.
    a kommentek között fajsúlyos mennyiségű hsz. van. Te jó hosszú időre lehgytad M.o-t. Én még csak tervezem.
    „Akkor nyilván kötekedésnek szántad.” ne felételezz, kérdezz! MOndják a bölcsek. Én is. (ezt tettem)
    ” Az Európát elözönlő muzulmánok védelmére kelsz azzal,” nem kelek. csak megállapítom hogy nem egységes tömeg, mint ahogy 56 ban sem kalandvágyból léptek le 100 ezrek és fogadták be őket a kultúrnemzetek, mert az Úticéljuk nem Lesotho, meg Burundi volt. Hanem inkább az USA Ausztrália etc…
    A döntő érv: ” Zsidó lennél? És ha nektek szar, akkor legyen mindenkinek szar?”
    Mint írtam meg vagyok bérmálkozva, ha választhatok akkor inkább nevezz zsidóbérencnek vagy kriptozsidónak, ahogy tetszik.

    Miért kérdeztem? Aki kérdez az hülye, aki nem az is marad. Kíváncsi voltam az okra, megkaptam.

    „neked jogod van engem faggatni kocsmai hangon.” ez mondjuk kérdéses, de annyira szubjektív hogy idézet nélkül nem ismerek magamra..

    „Aztán idehozod új témának a gyerek dobálást.” ??? nem hoztam ide, hanem reagáltam erre hogy urbánus legenda, amit a kormánypárti propaganda tolt (Bakondi arcából, majd napok alatt kiderült hogy kamu.

    Ha volna videó akkor máig megtalálható ultima ráció volna. plédául elegánsan csak belinkelnéd és meg beégnék…

    Nem hogy videó nincs hanem megerősített információ sem a hírről.

    A legnagyobb tudósoknak is számos tévedése volt van. pl. Einstein, se nem volt hülye sem nem hazudott.
    De mint mondtam, az emlékezet furcsa dolgokra képes, tengernyi irodalma van, angolul és magyarul is.
    Miért lett volna szíven szúrás az hogy megkérdeztem hogy miért emigráltál?
    Igyekeztem eddig is tényszerűen érvelni, ami ellenőrizhető, ha kell linkeket adok, mást nem várnék, nem minősítgetek, nem személyeskedek.
    Kérdezek, érvelek, a tévedés jogát fenntartva, nem azért mert hazudok, vagy hülye vagyok.
    Ennyi meg egy bambi.

  175. 131 Tiborbá: „Azt is tudtuk, hogy kellő jövedelem nélkül a feleségeket szülőgépnek használni elfogadhatatlan, csak úgy mint csecsemőket áthajigálni a kerítésen. — ” by Tiborbá

    179. Tiborbá: „Aztán idehozod új témának a gyerek dobálást” by Tiborbá..

    Ha a 131 re való reagálásommal tettem akkor igen. „Idehoztam”…

  176. 158, gmarko:

    Te megnézted, hogy mire reagálsz? Csak mert:

    „Te most komolyan elfogadod, hogy a munkavállalók kiszolgáltatottságát úgy lehet csökkenteni, ha a kormány betiltja a nagy bevásárlóközpontoknak a vasárnapi nyitvatartást?”

    Nem. Nem is állítottam ilyet.

    „Szerinted ma Magyarországon a multiknál a legszarabb munkavállalónak lenni?”

    Nem, és nem hogy nem állítottam ilyet, szóba sem került ez.

    „Miért véded ezeket?”

    Nem védtem sehol.

    160:

    Igen, sajnos ilyenek is vannak. De ez hogy is negligálja azokat, amiket írtam, és amiket Ábel írt?

  177. 182 & 183:
    Záró akkordnak szánom: Egy leírt mondatnak van szó szerinti értelmezése és van eszmei mondanivalója. Amikor valaki ez utóbbit kifogásolja, az előzővel szokás védekezni. 🙁

  178. 184:

    Én ezt értem, azonban én nem azért írtam azt amit, mert a bizonyos munkaadókat akartam kritizálni, hanem azért, hogy lássuk mennyire különbözhet a való élet attól, ahogy eltervezi egy törvény, vagy szabály.

  179. 168: 1949 után a nép olyan fantasztikusan szuverén volt, hogy mindenki kussolhatott, aki nem volt a párt tagja. Aki pedig a tagja volt, az szabadon hirdethette a kommunizmus eszméit. Gratulálok ehhez a népszuverenitáshoz.

    Nem a szép szavak számítanak, hanem a rendszer gyakorlati működése.

    Ezzel együtt az 1949-es alkotmány illegitim volt, mert nem volt jogfolytonos a korábbi, történelmi alkotmánnyal, aminek első írott formája az Aranybulla.

    Az alkotmánybíróság, ügyészség és bíróság biztosan sokkal jobb, ha szabad és független, de igazából sokkal nagyobb baj, hogy önkényes és korrupt. Hogy ez az önkényes és korrupt, igazságtalanságszolgáltatási rendszer az aktuális kormánytól kevésbé független, az már csak hab a tortán.

  180. 186. Ábel:
    1949. után szó sem volt népszuverenitásról, a hatalom ott is az képviselők és a kormányzás kezében volt, a népsuverenitás tartalmilag 1989-ben került vissza az Alkotmányba. (Hogy miért azt korábban már leírtam.)

    Kontrollra mindig szükség van; ha nem szabad és független az igazságszolgáltatás, akkor biztosan önkényes és korrupt, tehát itt már intézményesítve van az önkény és korrupció.

    A történelmi és történeti alkotmányozásról hosszasan lehetne beszélgetni. Ha foglalkozol ezzel a kérdéssel, akkor érdemes jól odafigyelned, mert a többféle elmélet között bizony van olyan, amelyik csírjában hordozza a gyakorlatilag önkényes és korrupt rendszer lehetőségét.

  181. 187: Te írtad korábban, hogy az alkotmány érvényességének feltétele a jogfolytonosság. Mivel a történelmi alkotmánnyal az 1949-es alkotmány nem jogfolytonos, ezért illegitim, ebből következően az 1989-es is az. Erre a felvetésre még mindig nem sikerült érdemben válaszolnod.

    Vegyük a népszuverenitást, meg a közvetlen hatalmat, amit az 1989-es alkotmány olyan szép szavakkal biztosított. Konkrétan milyen jogod volt Neked 1989 és 2012 között a hatalmad gyakorlására, mint állampolgárnak, ami az alaptörvénnyel megszűnt?

  182. 188.
    A történelmi alkotmány rendszerében gondolkodva is illegitim a 2012-es.
    2012-vel a nép számára megszűnt az alkotmányozás joga, szűkítették a közvetlen hatalomgyakorlás lehetőségeit is, ezek az egyénre is kihatnak.

  183. 188.
    Ma elég kevés időm van írni, de még némi érdekesség, ami nem a hatalomgyakorlás, de az egyéni jogok körét illeti:
    Az Alaptörvény szerint már nem jár a nyugdíj- és egészségbiztosítás, nem járulékot, hanem adót fizetünk ezekre, aztán majd a kormány eldönti, ad-e cserébe valamit, vagy sem…
    Ennek ismeretében kicsi mást fényt kap az egészségügy helyzete, ugye?

  184. 190. Kerekes Kata Says:
    világossá tették, annyi nyugdíjat fognak szétosztani amit az aktívak ezen jogcímen befizetnek..
    Az aktívak száma stabilan csökken, egy részük migránsként nyugaton robotol. Az eltartottak száma nő.
    A magánnyugdíjat lenyúlták kompenzáció nélkül.

    Szükség esetén a vagyonadó, számlapénz adó, majd újabb forrást fog jelenteni, de ezt csak azoktól lehet majd beszedni akik kalandvágyból itthon fektettek be, ruháztak be, vagy tartanak megtakarítást. Látok benne némi kockázatot.

    Nálunk kormányprogramként igazolódott hogy „Egy bolond százat csinál!”

  185. Kerekes Kata és Arany Sakál:
    Irigylésre méltó az a szorgalom, amivel kivesézitek ezt a témát, de szerintem tökéletesen felesleges. Nincs értelme a néphatalomról, meg a demokráciáról, és persze a jogfolytonosságról elméleti vitát folytatni, amikor egyértelműen kiderül, hogy egy velejéig korrupt bandát a nép zokszó nélkül újra beszavaz a hatalomba olyan apró trükk után, mint a „rezsi csökkentés”. Ha jól emlékszem már Athénban is adták-vették a szavazatokat. Akkor meg minek erőlködtök? Sokkal okosabb, ha inkább megtanultok lovat vezetni száron. 😀

  186. A választási rendszer fideszre szabása nélkül nem lett volna 2/3 a parlamentben…
    A teljes kontroll megszerzése a mindennapi bolsevizmus alapja. Pl. Legfőbb ügyész, alkotmánybíróság, adóhatóság etc. A központosított intézményrendszer ek kiépítése a vezérelvűség egyre erősödik. A lovakat majd be kell szolgáltatni. Mint nagyapáméknak.
    Békekölcsönt jegyzek.

  187. A bohózat folytatódik…:

    Meglepő dolog történhet a vasárnapi boltbezárós népszavazás ügyében hétfő délután. A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis várhatóan az MSZP kérdését hitelesíti, Erdősi Lászlóné kérdését pedig elutasítja, értesült az Index. Múlt héten már írtunk arról, hogy jogilag aggályos lehet, hogy nem személyesen Erdősiné pecsételt először. Ezen bukhatja a kérdést, és megnyílhat az út a szocialisták népszavazása előtt.
    http://index.hu/belfold/2016/02/29/varatlan_fordulat_megis_az_mszp_nepszavazasi_kerdeset_engedik_at/

  188. 194:
    Orbán rájött, hogy alattvalóinak a megkérdezés nélküli túlkapása rossz PR. Beszédében kifogásolta a „méltatlan” eljárást. Erre Pálffyné tudta mi a kötelessége. Ez így működik.

  189. 195: Ezért is írtam, hogy a bohózat…! 😉 🙂

  190. Mostanában új jelenségnek lehetünk tanúi. Lassacskán kiderül, hogy mégiscsak van értelme az ellenállásnak. Mégiscsak van hatása annak, ha a médiamunkások nem húzzák be fülüket, farkukat, s ha egy polgármester-választáson egy település lakói nem rémülnek meg az Országgyűlés Fideszes elnökének finom, ámbár félreérthetetlen célzásától: ne kövessenek el hibát – azaz ne szavazzanak az ellenzék jelöltjére –, mert majd megnézhetik magukat.
    A lassan a múlt ködébe vesző internetadós tüntetés után átütő erejű országos tiltakozási hullám indult el az oktatási rendszer zavarai, s amiatt, hogy korábban a kormány emberei minden jó szándékú észrevételt lesöpörtek az asztalról. Az elmúlt napokban már hiába győzködték a közönséget a tótumfaktumok, hogy a szakterület vezető posztjain bekövetkezett személyi változásoknak, az iskolákat fenntartó központnak hirtelen kiutalt tízmilliárdoknak, a teljes oktatásirányítási rendszer kilátásba helyezett átalakításának semmi köze nincs a pedagógusok és a diákok hetek óta tartó megmozdulásaihoz. A többség már átlát a szitán, s úgy gondolja: ellenállás nélkül minden maradt volna a régiben.
    http://bekialtas.blog.hu/2016/02/29/nepszavazasi_bohozat_238

  191. Kínos volt a Választási Iroda előtti jelenet? – sebaj, hoznak törvényt, hogy másként legyen…
    és törvény mindenre van..
    pl. hogy a a közpénz elveszítse közvagyon jellegét az MNB alapítványaiban. Ezek minden téren bohócot csinálnak belőlünk…

  192. 198:
    Ez az eljárás bosszantó a XXI. században, de történelmileg a törvények mindig is az uralkodó elit érdekeit szolgálták, legfeljebb kevésbé átlátszó módon.

  193. 200.
    Tibor bá’, bocsáss meg, de remélem, hogy az „uralkodó elit” kifejezést használva senkinek sem jut eszébe ez a tolvajhorda…

  194. 201: A magyar történelemben nem sok olyan időszak lehetett, amikor nem ‘tolvajhorda’ volt hatalmon… 🙁

  195. 202 Observer,
    Egy ujjadon meg tudod számolni? Egyáltalán, kell hozzá ujj? 🙂

  196. http://24.hu/kozelet/2016/03/15/nem-nyilik-a-bicska-talpra-magyar-egy-holland-fiatal-tanulsagos-uzenete-marcius-15-re/

    Érdemes olvasni néhány hozzászólást is. Szemmel láthatóan a fidesz fapados bértrolljai ugrásra készen állnak a neten. Ezek teljesen idióták, elvakult pártkatonák. Hogy is volt a II. VH.-ban? Hitler halála előtt néhány nappal még mindig hittek a berliniek a végső győzelemben? Utána villanások, fájdalom, majd gyötrelmes felébredés a HALÁL pillanatában…Jól tudom?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük