(1771) Putyin bekeményít

VIP.47.

 

Putyin bekeményít (vége a kesztyűs kéz politikának) – Mike Whitney gondolatai

Nem nehéz belelátni Putyin fejébe. Úgy gondolja logikusabb a CIA támogatott mániákusokkal harcolni (megsemmisíteni) Szíriában, mint a jóval közelebbi Csecsenföldön, Szentpéterváron vagy éppen Moszkvában. Végül is, ha Washington rezsimdöntő stratégiája működik Szíriában, akkor biztos lehetünk abban, hogy meg fogják próbálni Teheránban és Moszkvában is. Milyen választása van tehát Putyinnak? Semmilyen. A sarokba lett szorítva. Kénytelen harcolni, ha van hozzá kedve, ha nincs. Nincs értelme azt hinni, hogy ha nem sikerül a vállalkozása, akkor be fogja dobni a törülközőt. Nem fogja bedobni, mert a tét Oroszország fennmaradása. Ha veszít, akkor Oroszország oda jut, ahová Irak, Afganisztán, Líbia. Putyinnak tehát harcolni kell, és ezt a harcot meg kell nyernie……..

A VIP cikk folytatását azoknak küldöm szét, akik évi 6000 forint adakozással hozzájárulnak a honlap fenntartási költségeihez, amiért egy éven át kapják VIP fordításokat. Kapcsolatfelvétel: evatibor#t-online.hu.

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
_________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(1771) Putyin bekeményít

  1. Kemény dolgok ezek. Főleg azért mert a világ mai politikai vezetőinek többsége középszerű v. még annyi sem. És Putyint sem tartom egy Churchill, Roosevelt, v. Sztálin szintű nagy államférfinek, de a mai vezető politikai elitből bizony kimagaslik, igaz ez nem nehéz…! De Putyin egy igen kiművelt ex KGB -s alezredes, szóval van ott „sakk” tudás a tarsolyban…! Én mindig azt bírom amikor bemegy bárhová…, és azzal a sanda tekintettel, a feszült testtartásával (amire azt hiszik újabban, hogy Parkinson-kór…) ami pszichés, dófelméri a terepet és az embereket. Hátborzongató…!

    Meg az is, hogy bizony az oroszok egyre nyíltabban egy újabb VH -ra gyakorlatoznak, készülnek föl! Kemény idők jönnek…, mert Obama még ellavírozgat 1 évig, aztán jön az új héja elnök (mindegy, hogy demokrata v. republikánus lesz -e) aztán ’17 tavaszától bekeményednek a dolgok. Elnézegetve az elnökjelöltségre aspirálók (mindkét oldal) vitáit egyre többször van szó az oroszokról, hogy nekik kell menni, ha nem vonulnak vissza. (Honnét és miért is tennék Ivánék?) Meg az utóbbi 3 hétben már a III. VH kifejezés is egyre többször hangzik el a vitákon. Megy ám a pszichológiai prediktív programozás egyre nyíltabban a tengeren túl, csak úgy mondom.

    Most jön csak a java, szerintem.

  2. Az elhúzódó/kiszélesedő Szír háború a sáskajárásnak kedvez. Európának fel van adva a lecke: vagy feladjuk az európai értékeket, vagy Európát.

  3. 2. Feco

    ” vagy feladjuk az európai értékeket, vagy Európát.”

    Azért már Európában rezeg a léc.
    Merkel is inog, és a franciáknál is az kellett, hogy az egész baloldal a jobboldalra szavazzon, hogy látszólag visszaszorítsák a szélső jobbot.
    Szóval Európa nem akar háborút Oroszországgal…
    És lehet, hogy megdől a az aliberalista réteg, amelyik az USA érdekeit tolja, melőtt az USA-ban új elnököt választanak….

  4. 3. Attila (PV): Hitler Németországa ellen szintén ezen indokokból nem intézkedtek. „Áh, a francia területek valamikor német területek voltak, valójában kicsit jogos is a német megszállás… Áh, az osztrákok is németül beszélnek, valójában kicsit jogos is Németországhoz csatolása… a németek és oroszok nem is akarnak háborúzni, még a Molotov-Ribbentrop paktumot is megkötötték…” és mivel érvelsz? „Európa nem akar háborút Oroszországgal”. Na ja, csak az a baj, hogy a NATO támaszpontok európai területeken is vannak, az oroszok meg nem szívbajosak idesózni. Ha Európa nem akarna háborút Oroszországgal, akkor nem lenne partnere a NATO bővítésnek. Szerintem elveszel a részletekben.

    1. Piton: Ezeket tartod nagy államférfiaknak? Uhh…

  5. 4. A mai felhozatalhoz képest igen. JFK -t kár is lenne már leírni, mert annak ellenér, hogy egy igazi pinabubus volt, igazi államférfi is.

    Merkel erős középszer, Obama egy igazi „színész”, de semmi több. Olande, Cameron, stb. futottak még kategória, ebből a mezőnyből Putyin bizony kiemelkedik, pedig „csak” egy dörzsölt hírszerző ügynök, semmi több. Így már gondolom érthető, hogy a föntebb leírt korábbi vezető politikus a maiakhoz képest bizony államférfiak voltak, miközben tudjuk mindegyikük hibáit, és rémtetteit is. De amerre haladunk, ott szerintem lesznek az őáltaluk elkövetett dolgoknál cifrábbak és fajsúlyosabbak is, csak úgy mondom…!

  6. Minden mindennek összefügg…:

    „Oroszország rendelkezik olyan fegyverekkel, amelyek „intenzív bevetésével” elpusztítható a Romániába és Lengyelországba telepített rakétapajzs.
    Szergej Karakajev orosz tábornok a Romániába és Lengyelországba telepítendő NATO-rakétapajzsra utalva kijelentette, hogy az orosz hadseregnek megfelelő számú olyan eszköze van, amivel megsemmisítheti az Egyesült Államok által telepített berendezéseket: „
    A szakértők véleménye szerint az amerikai típusú, telepítés alatt álló rakétapajzs nem fog tudni ellenállni az orosz hadsereg egységei által kifejtett intenzív támadásoknak.”
    http://karpathir.com/2015/12/17/oroszorszag-megfenyegette-romaniat/

  7. 5:
    A nyugati vezetők a titkosszolgálati- katonai- pénzügyi körök (megvett, zsarolt, stb) bábjai.
    Szóval egyfajta hálivúdi kirakatemberek, akik elszínészkedik a műsort a kamerák előtt.
    Na innen lóg ki Putyin, a kínai elnök, Erdogan és igen- még Orbán is.
    De mindegy, mert a természeti törvények még náluk is hatalmasabbak- és nemsokára átveszik az irányítást.

    6: pl az orosz szuperszonikus Kalibr rakéták, amik 4000 km-re is elhordanak

  8. 4. Gloucester

    „Ha Európa nem akarna háborút Oroszországgal, akkor nem lenne partnere a NATO bővítésnek. Szerintem elveszel a részletekben.”

    A NATO-t az USA hozta létre egy csomó inferior „partnerrel” hogy végre bekerítse Oroszországot és megszerezze természeti forrásait.
    Európának egyáltalán semmi érdeke nincs Oroszországgal szembefordulni… sőt… Egy Eurázsiai unió gazdasági fellendülést eredményezhetne a TTIP-el szemben, ami egy katasztrófa lenne.

    Amúgy a máodik világháborúban Németország nem Oroszország ellen harcolt, hanem a kommunizmus ellen… Nem egészen ugyanaz.

  9. 8. Attila (PV): Európa végülis csak a területét adja a NATO támaszpontoknak. Hiába az amcsik dirigálnak, de nem mondd nemet az usákoknak? Miért kell kutyába lemenni?
    A filozófiája ugyan az a két történelmi eseménynek. SZU ellen harcolt Németo. Kommunizmus ideológia természetesen nem tetszett neki, de attól még ellenség volt. És az ellenséggel előbb felosztotta Európát. Ugyanúgy, ahogy Roosevelt odavetette fél európát SZU-nak a Jaltai konferencián. Nagy barátokból ugyanúgy nagy ellenséggé lettek.

  10. 7: A 3M-14 Kalibr-NK nem szuperszonikus. Kilövésnél van gyorsítórakéta, de utána a saját gázturbinájával repül, jellemzően 750-850km/h -s sebességgel az ilyen „cirkálórakéta”. A hatótáv meg 2500km a 4000km -el szemben.

    Szerintem az orosz tábornok inkább az Iszkander-M -re és az R-500 / Iszkandr-K -ra gondolhatott. 😉

  11. 9. Gloucester

    Az első és a második világháború is az angoszászok sara volt, és ennek volt alárendelve az összes többi konfliktus.

    Ugyanúgy ma sem valódi ellenségek az EU és Oroszország. Minden józan ész azt mondja, hogy a békés együttműködés mindkét félnek sokkal előnyösebb lenne, mint akármi amit háborúval el lehet érni.
    Megint az USA az, aki a keveri a dolgokat, mert egy EU-orosz szövetség neki nagy hátrány lenne.

    És azt hiszem mostanában fog kiderülni, hogy Európában mennyi VALÓDI támogatója van az USA politikájának.

  12. 12:
    A fotelforradalmárok nemigen mozdulnak.
    Így az NSA- nek nyert ügye van, mert az összes EUs (nyugati) vezetőt dróton rángatják.

  13. Az USA geopolitikai doktrinájának a lényege: Monopólium a világ erőforrásai felett; bármi áron, bármilyen eszközzel.
    Ezért nem érdekes, hogy éppen kit nevez barátnak vagy ellenségnek; ennek csupán taktikai jelentősége van. A cél mindenképpen a globális hatalom megszerzése és ellenőrzése.
    Ezt figyelembe véve nyilvánvaló, hogy sohasem fognak lemondani a Közel-Keletről, Kínáról vagy Szibériáról.
    Békés megoldás nem létezik; az ellenállás egyetlen módja: Védekezés elrettentő erővel.

    11.
    A Kalibr-ot gyorsítórakétával lövik ki, utána saját kerozinos hajtóművel repül szubszonikus sebességgel, és csak a cél közelében gyorsul hangsebesség fölé. Ennek nyilván az lehet az oka, hogy: 1. Alacsony sebességnél kisebb a fogyasztás (négyzetesen függ a sebességtől – karószor vénégyzet, ha valakinek ez mond valamit); 2. Közelebb tud manőverezni a felszínhez: nehezebben felderíthető, 3. A cél közelében felgyorsul, hogy nehezebben legyen lekűzdhető.

  14. „Sztálin szintű nagy államférfinek” – Agyam eldobom! Mit jelent szerinted a sztálin szintű államférfi? A legvadabb, paradoid pszichopata tömeggyilkos miféle kritrérium szerint számít államférfinak? Egy állam éllén állt, és bajsza volt – ennyiben állam, és ennyiben férfi. :E

  15. Azért lassítsunk már be egy kicsit mestereim! Adolf Hitler az egész qrva Harmadik Birodalmat elirányított, Sztálin pedig évtizedeken át tartott rendet a Nagy Kolhozban.
    Ehhez képest a mai politikusaink döntő része egy impotens pöcs, semmi több.
    Birodalmak és nagyhatalmak esetében meg szálljunk le a fellegekből, nincs fair play és rózsaszín köd, ellenkező esetben a hatalom sikeres gyakorlása és működőképes fenntartása esélytelen.
    Kennedy és Gandhi idő előtt kiszállt a buliból, mert a farkasok között csak és kizárólag a farkastörvények működnek, a hatalom csúcsa pedig bőven ilyen hely.
    Lásd Merkel, az iszlám migráció illetve a legújabb hír: Németországban minden rendben a saria-rendőrséggel – legalábbis a német bíróság ítélete szerint.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20151210-nem-serti-a-nemet-jogot-a-saria-rendorseg.html

  16. 17.
    Így van, nem kell lebecsülni Sztalin generalisszimusz teljesítményét; ő volt az, aki a Szovjetuniót „Faekével vette át, és atombombával adta tovább”, és többek között megnyert egy világháborút.
    Ha felépítesz egy birodalmat, akkor csak ízlés dolga, hogy közben mennyi vér folyik el… 🙂

  17. 18:
    a civilizációk irányítói mindig is a pszichopaták közül kerültek ki.
    Elég csak a római vagy hellén korig visszamenni.
    Néha volt egy- két szerencsés véletlen- pl Marcus Aurelius, Claudius, Kennedy- de alapvetően a munkamegosztásra épülő civilizációk vezetésére törekvő egyének alapvetően nem normálisak.

    Az állatvilágban ugye a falkavezér- fair!- csatában bizonyítja, hogy ő a legrátermettebb.
    Ma meg lobbyk és kampányok, hátbatámadások döntik el ki is mit érhet el.

  18. 19:
    Ha szociopatának nevezted volna a politikai/gazdasági irányítókat, szerintem közelebb állnál az igazsághoz.
    A pszichopata – a lelki betegségének okán – a mai világban túl sokáig nem képes megfelelően irányítani maga körül és alatt a holdudvart, abból pedig mindig bukta szokott lenni.
    Ellenben ha szociopata az illető – nos, akkor garantált a profit, ergo a siker és a támogató lobbi. Majd ők adnak pénzt a remek, szociálisan érzékeny területekre összpontosító PR reklámra.
    Ez természetesen nem zárja ki, hogy pszichopata végrehajtói legyenek az amúgy szociálisan érzékenynek tűnő, de egyébként szociopata „elitnek”.
    Sőt, ez talán még munkaköri elvárás is.

  19. Én nagyon remélem nem lesz háború, mert az csak rövidíti azt az időt, amikor mindenkinek befellegzik a globális felmelegedés miatt.

  20. 19. Ouse MD

    „a civilizációk irányítói mindig is a pszichopaták közül kerültek ki.
    Elég csak a római vagy hellén korig visszamenni.”

    Valahol itt is van a bibi.
    Meg kellene nézni a „siker” titkát.

    A római brodalom tiszta hódításból, a görög meg kereskedelemből élt. Szóval egyik sem munkából.
    Akármilyen inteligenciát meg vagyont is halmoztak fel, mégis padlóra kerültek… Pedig még erkölcsi gátlásaik se nagyon voltak.
    Ezzel szemben a kínai birodalom 6000 éve kevés hullámzással, de komolyabb törés nélkül elég jó szinten vegetált. (a kivétel az utóbbi 200 évben az angolok extrém brutalitása miatti visszaesés… de már ez is gyorsan megfordulni látszik…)

    Egyébként nem elég „csak” 2-3000 évet visszamenni, mert pont akkor kezdődött el az, ami mára tönkrevágta a világot.

    Meg kellene nézni, hogy a 3-4000 évvel ezelőtti birodalmak miben különböztek a későbbiektől. Mondjuk azokétól, amelyek főképp a saját munkájukból éltek.

  21. Na végre egy értelmes téma.
    Hopp, de ide nem írhatok, mert csak VIP tagoknak van fenntartva.

    Pedig teli van a billentyűzetem billentyűvel.

  22. Végigtekintve a helyzeten azt látom, hogy a piros nyelvek próbálnak túlnyaldosni a feketén, de nem sikerül nekik.

    Mostmár csak az a kérdés, hogy kik a piros nyelvek és kik a feketék.
    A feketék többen vannak, míg a pirosak nagyobb intenzitással csapnak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük