(1757) Analizáljunk!

Tibor bá’ online

 

~q191Köztudott, hogy a törökök lelőttek egy orosz vadászbombázót, miközben papírforma szerint együtt harcoltak az ISIS (most már Daesh) ellen. Az természetesen nyílt titok volt, hogy a törökök a kurdokat bombázták és az ISIS-t segítették, plusz megvették a „lopott” olajukat. Valamint Szíriában rendszerváltást akartak, míg az oroszok a szír rendszert erősíteni. Mindegy – ahogy írtam – elvileg egy tárborhoz tartoztak. A hátbatámadás vád tehát ül. Ezzel azonos súlyossággal bír a gép lelövése. Ilyet a legvadabb hidegháborús időben se csináltak a szemben álló felek. Ez egyszerűen nem létezett. A kialakult szokás szerint egy légtérbe tévedt géppel mindent meg kell tenni a lelövésen kívül. Ráadásul még az egyik, ejtőernyővel kiugrott pilótát is megölték. Abszolút barbárság. De miért?

Mivel az európai vezetők (Orbánnal együtt) el se finghatják magukat Washington engedélye nélkül, nyilvánvaló, hogy Obamáék nem csak tudtak a dologról, de nagy valószínűséggel az ötlet is az övék volt. Ők tehát civilizáltak maradtak, de az igen nagysúlyú provokáció mégis megtörtént. Provokáció? De, mit akarnak kiprovokálni. Nyilvánvalóan a válaszcsapást. Ez felveti a következő kérdés, minek nekik az orosz válaszcsapás? Erre csak azt lehet válaszolni, hogy saját népük előtt bizonygassák, a NATO V. cikkely szerint ki kell állni Törökország mellett, vagyis beindítják a III. világháborút. Mi következik ebből?

Ha nekik kázus belli kell, akkor nyilván úgy gondolják, hogy ezt a háborút meg is lehet nyerni, ahogy az I. és II. világháborút megnyerték. Mert, ha azt feltételeznék, hogy a III. világháború után az emberiségnek (beleértve az USA népének) legfeljebb egy apró tört része, vagy senki se maradna életben, akkor nem kellene nekik a kázus belli. Ha pedig megnyerhetik jó sok túlélővel, akkor érdemes belemenni.

Rendben van, de az oroszoknak volt annyi eszük és nem támadták meg a törököket. Bele fog ebbe Washington törődni? Aligha! Sorba fognak kitalálni olyan eseményeket (pl. a Boszporusz lezárása), amelyekre egy idő után Putyin kénytelen beindulni.

Végeredményben biztosak lehetünk abban, hogy a III. világháború elkerülhetetlen, méghozzá akár igen rövid időn belül is. Ezen pedig kár töprengeni, fel kell rá készülni. A felkészüléssel kapcsolatban holnap fogok posztolni néhány dolgot.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

31 gondolat erről: „(1757) Analizáljunk!

  1. A török F 16 gépet ami lelőtte az oroszt, amerikai F 16-osok kísérték a levegőben, elrettentésül egy azonnali válaszcsapás ellen. Usa ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy akár egy közvetlen konfrontációt is felvállal az oroszokkal.

    Közben mindenki Szíriát akarja bombázni, az amcsik után a franciák, angolok, és már a németetek is. Csakhogy ezek semmilyen engedélyt nem kértek, kérnek a szír kormánytól, Asszadtól. Mint ahogy felhatalmazás nélkül bombáznak az izraeli és török gépek.
    Az orosz gép lelövése után az oroszok nem csak saját maguknak állították azonnal fel az S 400 légvédelmi rendszert, de Damaszkusznak is adtak az S 300-asból. Várhatóan a szír kormány nemsokára bejelenti, hogy minden olyan gépet, amelyik az ő felhatalmazása nélkül repül a szír légtérbe ellenséges gépnek tekint, és további figyelmeztetés nélkül lelő.
    Ha ez megtörténik mehetünk konzervet venni….
    Irán is felajánlott és már küld két repülőszázadot az oroszok támogatására, a 4000 elit szárazföldi katona mellé.

    A Boszporusz és Dardanellák lezárása hadüzenettel ér fel, az oroszok nem engedhetik meg. A szír front utánpótlása is rendkívül nehézzé válna. Ezzel együtt ahogy Putyin egyre keményebben támadja Erdogant a személyében is, és a végső szándék az oroszok provokálása benne van a pakliban.

  2. A SDG átmegy az öbölbe, jön a Truman, a törökök 1000 -es nagyságrenben csoportosítják a haditechnikát a szír határra, az oroszok a 2. (3.) repteret üzemelik be, erősítést vittek a török-örmény határra…
    Nagy a mozgolódás.
    / htka pont hu/

  3. Nekem csak az tűnik furcsának, hogy USA egyelőre csak provokál. Eddig hamis zászlós műveleteket alkalmazott, ha le akart rohanni valakit. Lehet, hogy ez még csak kardcsörtetés. Olyan ez, mint amikor a boxmeccs elején „kóstolgatják” egymást az ellenfelek.

  4. Ez a kelet- európai rakétavédelmi rendszer nem fogja az USA-t semmitől se megvédeni.
    Csupán a s*gghülye lakosságuknak kell beadni azt a mesét, hogy majd ők leszedik az orosz ICBM- ek nagy részét…
    A katonai vezetés pontosan tudja, hogy ez lehetetlen.

    Szóval a cél:

    -depopulálás
    -nukleáris tél

  5. Harmadik világháború a nagyhatalmak között elkerülhetetlenül nukleáris összecsapássá fajulna. Ez senkinek sem az érdeke. Viszont egy jó kis helyi háborúcska, ammán igen. Szaúdi terroristák szaúdi pénzen szeptember 11-ét rendeztek, Afganisztán lett a kárvallotja. Husszein nemlétező tömegpusztító fegyverei okán romba döntötték Irakot. Arab tavaszok sorozatával nyomorba döntöttek néhány országot. Sziríában Amerikaiak ki akarják túrni Asszadot és az oroszokat, megint jó alkalom a hadi költekezésre. Közben meg sunyi módon az olcsó munkaerőre ácsingózó európai nagytőke a migráns áradattal belülről rothaszt. Mi a fenének ennyi túlélhető pénzköltési (meggazdagodás lehetőség)és manipulálás alkalom után még harmadik világháborút rendezni ???

  6. Ha az USA lezárja a Bosporuszt, akkor az oroszok elzárják a gázcsapot Európa felé.

    Aztán lehet várni, hogy ki pislog először.
    De Európa már jelezte, hogy nem akar konfrontációt az oroszokkal, tehát Amerika elszigetelődhet.

    Tehát szerintem Putyin nem fog „presztizsből” megelőző csapást mérni. Annyi esze biztos van, hogy nem teszi meg ezt a szivességet az USA-nak.
    Meg vannak a módszerei, hogy világossá tegye, hogy az USA az aggresszor.
    És ha az EU nem áll keményen az USA mellett, akkor az USA se mer támadni.

  7. 8:
    Ha már manőverezni kell, megette a fene. Lehet, hogy most is elkerülik a III. világháborút, de ha az esély mindössze 1 Százalék (amit nem fogadok el) akkor se lehet figyelmen kívül hagyni.

  8. Adva egy kerítés és a kerítés két oldalán egy egy acsargó kutya.
    Ezt a megfélemlítést minden nap, mikor a gazdi ott sétáltatta a kutyáját, ezt a széttéplek színjátékot eljátszották az ebek.
    Történt, hogy a kerítést egy szakaszon javítás miatt lebontották és a két kutya váratlanul szembe találta magát. Meghökkentek, majd visszafutottak a kerítés megmaradt szakaszához és folytatták az acsarkodást.
    Az oroszok és az amerikaiak között nagyon gyenge kerítés van. Ez most az ISIS. Ha elfogy az ISIS, akkor ott találják magukat egymással szemben egyazon hadszintéren. Teljes fegyverzettel földön, vízen, levegőben és még az űrben is.
    A kérdés az, úgy viselkednek majd, mint a kutyák, mikor elfogy a kerítés köztük, vagy egymás torkának esnek?
    Esélytelennek látom, hogy bármelyik is elkullogjon a hadszintérről.

  9. 10:

    Igen, az a kérdés, Európa miért siet ennyie a káoszba egymás után- francik, imperialista britek, pacifista németek…
    Vajon USA parancsára vagy éppenhogy „ellenük”, pufferként az oroszok és közéjük?

    A cím helyesen:
    elemezzünk- az analizálás olyan csúnya idegen szó

    13: az a gyanúm, nekünk mindegy, hogy kié- az északi féltekén legalábbis mindenképp…

  10. 11:
    HI-hi-hi. Úgy látszik a XXI. század nem az amerikaiaké. 😀

  11. 2. A Torokok lezartak a Boszporuszt par nappal ezelott 1/2 napra allitolag. Az rtpontcom-on volt egy video az esetrol. Aztan vegul ujra megnyitottak…ki tudja mi tortent a hatterben.

  12. A hírek szerint az ISIS jogutódja már Afganisztánban toboroz. Mégis mi a szent szart bombáznak ezek a sivatagi homokon kívül? Ez az egész egy istenverte színjáték, hogy a fegyvergyárak és az olajexport újra helyrerázza Amerika gazdaságát. Rég nem látott mértékben nő a dollár árfolyama. Amerikának csak ez számít. Egyedül az oroszok szeretnének ott valóban rendet tenni, és nekik sem jó az illegális olajexport. Illetve mindegyik fél mutogatja a katonai erejét a másiknak, és ennyiben ki is merült a dolog. Ebbe a levesbe szartak bele a Törökök, és csak azért nem lettek szarrá bombázva, mert Oroszország egyenlőre fontosabb dolgokkal foglalkozik, és azt akarja megvalósítani.

  13. Csak szólok, hogy az orosz stratégiai bombázók (TU-95MS, TU-160) és a TU-22M3 taktikai bombázók „útvonalrepülést” gyakorolnak és kecskebaszókra ALCM-eket indítanak (nem nukleáris robbanófejjel), ami se nem költséghatékony, se sok értelme nincs. Csak, mert nem nagyon tűnik fel senkinek. És miközben vadul mikulásozunk, addig tegnap 2 védelmi műholdat lőttek fel az oroszok, pár hete ICBM és SLBM tesztlövések voltak, azelőtt 2 védelmi műhold és egy ismeretlen célú műhold. És miközben az amerikai „szakértők” 120-240 kínai töltettől* fosnak, hogy „majd lesz”, addig uraim, nem, már megvan. 960, na az „majd lesz”-kategória, kábé 2017-2018-ra.

    *DF-41 tíztöltetes ICBM.

    Éljen a karácsonyi ajndékvásárlás.

  14. 17.: Értelme az van, üzenet jellegű bemutató, hogy ilyen „játékszerünk” nekünk is ban, és be is vetjük, ha kell! Azért páran észrevettük…! Na ezek ellen védekezz ABM rendszerekkel. Az oroszok így dekralálták, kiterítve pár kártyalapot, hogy bizony nem csak az ICBM és SLBM rakétákon nyugszik az atom ütőerejük. Ezt a „hülye’ is érti. Na jó, a többségnek lövése sincs hozzá, és róla. Így tovább dédelgeti a rózsaszín álmait, egy konzumidióta világban. Meg éles tesztnek sem utolsó Szíria…!
    Csak csöpögtesd nekünk az infókat! 🙂

  15. 17 jovonk

    hasznos hozzaszolas.ezek kellenek maskor is,mert mindenkinek nincs ezekrol infoja ill. ideje hogy kimazsolazza a netrol az adatokat

  16. Putyin a kirobbantandó világháború súlypontját áthelyezte a Közel-Keletre Kelet-Európából, ezzel kicsit átírta a forgatókönyvet és ütemtévesztésre késztette a Nyugatot.
    Ebbe a buliba ezzel a húzással nagy hirtelen „belerántotta” Iránt, Izraelt, Egyiptomot, Szaúd-Arábiát, Irakot és Törökországot is, akik azonnal, közvetve és közvetlenül is érintetté váltak, kicsit felforgatva az eddig egyenletet.

    Ma befutott az Adriára egy amerikai repülőgép hordozó, közben megkezdődött a Duna-Deltában az amerikai-román-moldáv hadgyakorlat – a Dnyeszer-mellék veszélyben!

    A NATO nem megy Szíriába – mondják. Naná, hogy nem megy, az orosz haderő brutális katonai fölénye kimondottan Kelet-Európa régióban érvényesül, itt képesek szükség esetén ütköző-zónákat/régiókat kialakítani a NATO kárára egy kirobban világháborúban – távolítani a közvetlen frontot az orosz belső területektől.

    A nyugat-európai hatalmak (brit, francia, német) ráadásul további ellentéteket szülhet az amúgy sem túl egységes EU-n belül, ráadásul még nem látszik, hogy ki hova sorol végül, ha törik a kenyér.
    A nyugat-európai katonai erő árnyéka egykori önmagának, a mai NATO az USA nélkül nem képes nemhogy nyerni az oroszok ellen, de még a döntetlen sem játszana katonai értelemben.

    Nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy nem robban ki rövidesen globális háború, akár napokon belül.
    Ma délelőtt az amerikai légierő Asszad seregeit bombázta Szíriában, miközben az orosz gépek meg az USA szövetséges arabokat.

    A balhé azért gyorsult fel, mert a háttér okok is gyorsulnak, ami alapjaiban kezdi ki az USA jelenlegi világhatalmát:
    http://www.costadelsolmagazin.com/content/dollar-hatterbe-szorulasat-josolja-az-amerikai-gazdasagkutato
    Ha az USA kifut az időből és nem robbant ki nagyon hamar egy háborút az oroszok ellen, akkor bebukják az egész sztorit. Putyin és Kína pedig manőverez, hogy lehetőleg nagy háború nélkül/előtt rogyjon meg a Gólem.

  17. 21. Montezuma

    „Ma délelőtt az amerikai légierő Asszad seregeit bombázta Szíriában, miközben az orosz gépek meg az USA szövetséges arabokat.”

    Tiszta Vietnám…
    És abból se az USA jött ki győztesen… Bár kényelmetlenül közelebb van hozzánk.

  18. 16. Dan

    „Mégis mi a szent szart bombáznak ezek a sivatagi homokon kívül? Ez az egész egy istenverte színjáték, hogy a fegyvergyárak és az olajexport újra helyrerázza Amerika gazdaságát.”

    Az USA gazdaságát nem azért küldték padlóra, hogy aztán rendbehozzák.
    Jó helyen van az ott.
    Akik nagyon meg akartak gazdagodni, azok most már kérik a kávét.
    A szíriai cirkusz most arra megy ki, hogy azokat a fullajtárokat tömjék ki pénzzel a lopott olajból, akik majd a hentesmunkát fogják elvégezni az USA számára.

    Nem csoda, hogy az oroszok olajfinomítókat meg olajszállító konvojokat bombáznak.

  19. Bennem az is felmerült, hogy ez a békés egymás mellett bombázgatás, az oroszok részvétele nem arra megy-e ki, hogy az orosz gazdaságot minél jobban lemerítsék, ezzel javítva saját esélyeiket egy későbbi összecsapásra.
    Mert azért az oroszok gazdasági ereje nem összemérhető a teljes nyugati világéval, egy ilyen távoperáció pedig iszonyúan költséges játék…

  20. 24. hubab

    Az a bombázgatás nem sokat merít az oroszokon…
    Most úgyis megnőnek a bevételek, hogy eldicsekszenek az új technológiával.
    Szerintem az oroszok esélyei nőlnek, hogy élesben tudják tesztelni a sokkal rutinosabb USA hozzáállást.

  21. Jelenleg az orosz haderővel csak az amerikai tud versenyre kelni. Teljesen mindegy, ha a németek a franciák és a törökök egyesítik erőiket ellenük, esélyük sincs. Továbbá még mindig kiszolgáltatottak vagyunk mi európaiak, az ottani nyersanyagoknak. Értsd meg Attila, az USA hadseregen kívül talán csak az Izraeli egyenrangú technikailag az oroszokéval. NINCS olyan ország amely hadseregét ne tudnák lerohanni és megsemmisíteni 48 óra leforgása alatt, még összefogás mellett sem bírnák tovább.

  22. Az orosz gazdaság olyan szar állapotban van, hogy két év nyugati szankciózgatás után katonai intervenciót hajtanak végre Szíriában és közben ők szankciózzák a NATO-n belül második legnagyobb hadsereggel rendelkező Törökországot. 😀

  23. 26 Dan

    „NINCS olyan ország amely hadseregét ne tudnák lerohanni és megsemmisíteni 48 óra leforgása alatt, még összefogás mellett sem bírnák tovább.”

    Lehet hogy én rossz műsort nézek, de Irak is meg Afganisztán valamivel tovább tartott… Pedig azok eléggé le voltak rongyolódva.
    Már Iránba se mert belevágni, Szíriát is csak távirányítással izélgeti…

    A helyzet az, hogy az USA nem tud háborúzni…
    Vagy elpusztítja az egész világot, magával együtt, vagy bénázik. De lerohanni, „megverni” az ellenfelet és szövetségessé vagy akár gyarmattá tenni az elég nyögveszarós produkció
    Vietnám óta erre számtalan példa van.

    Hátúlról, zsarolással, vesztegetéssel manipulálni a világ folyását, na abban sokkal profibb.

    De állítólag az oroszok a Krímet úgy foglalták el, hogy írógéppel írták az utasításokat és futárokkal kézbesítették…
    De még a hidegháború idején is gőzfürdőben tanácskozták meg az igazán izgi témákat… Azt nem nagyon bírták az elektromos poloskák.

  24. 26. Dan

    Lehet hogy félreértettelek.
    Az orosz hadsereget gondolod olyan erősnek.
    Lehet hogy erősebb mnt sokan gondolnák, de őket is a „nagyság átka” súlytja.
    Ilyen szinten nagyon nehéz a háborút korlátok közé szorítani… pedig még a szövetségi rendszerek sem igazán jó definiáltak.

    Mondjuk engem annyira nem aggaszt, hogy Oroszország le akarná rohanni Európát.
    Egyszerűen nem látom értelmét.
    Békésen sokkal nagyobb hasznot hozhatnak egymásnak…

  25. Attila. Épp ezért lesz EU-válság után NATO-válság. Ugyan is a francia német angol tengely biztosan nem fog beavatkozni, ha a törököket elkezdik bombázni az oroszok. Sőt, az USA mellé sem állnak majd mint NATO tagok. Szerintem még egy incidens éri az oroszokat török részről, akkor boritékolható lesz az orosz katonai válasz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük