(1701) A világ nem változik, a világot változtatják

VIP.32.

Múlt kedden David Cameron, angol miniszterelnök beismerte, hogy törvénytelenül, bírói ítélet nélkül, drónok segítségével meggyilkoltak 2 brit állampolgárt a közel-keleten, mert feltételezhetően csatlakoztak az ISIS-hez. A beismerés hallatán a parlament egy része hangos ovációba tört ki. Ott tartunk, hogy az elfogadhatatlan tetteknek nincs szükségük a normalizálásra, mert már normálissá váltak.

~q081

Részlet Robert Bolt: A Man for all Seasons (Ember az örökkévalóságnak) ’I’d give the Devil benefit of law, for my own safety’s sake. = Még az ördögnek is biztosítanám a törvény védelmét, saját biztonságom érdekében. És akkor nézzétek meg eredetiben.

___________________________________________________

Az eredeti cikk teljes VIP fordítását E-mailben küldöm el azoknak, akik adományaikkal hozzájárulnak a honlap fenntartásához. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu.

___________________________________________________


És akkor néhány kép a tegnapi blogtalálkozóról

2015.09.13.-2

2015.09.13.-4

2015.09.13.-10

__________________________________________________________________________

4 gondolat erről: „(1701) A világ nem változik, a világot változtatják

  1. Hónapokon keresztül a legmagasabb politikai szinten tervezik két ISIS katona lelövését egy drónnal?

    Verébre ágyúval?
    Valóban ez a leghatékonyabb módszere az Iszlám állam elleni harcnak?

    Nem lehet hogy valami miatt (nem a brit állampolgárság) különleges volt ez a két katona és MINDEN ÁRON el kellett tenni őket láb alól?

    —————

    Ami meg a poszt címét illeti: Ezt mondom régóta.

  2. Ha a franciák valóban bevetik a légierőt Szíriában, akkor abból világháború lesz. Ezt az oroszok harcászati beavatkozása előtt kellett volna meglépni. Nehéz lesz eldönteni egy ilyen lépés esetén hogy ki kivel van, ki kit akar megbuktatni, ki kit támad. Most már hagyni kellene az oroszokat, és utána valahogy kiegyezni.

  3. 2, Dan

    Szerintem az is elég lenne, ha az USA kivonulna…
    De hát pont azért van ott, hogy háborúba rángassa az EU-t meg Oroszországot.

  4. És pont most lesz közös USA-Magyar hadgyakorlat. Már elindult az USA katonai konvoj hozzánk. Szerbia meg kijelentette, hogy a hadsereggel fogja megakadályozni a menekültek visszatoloncolását Magyarországról. Alighanem most ez már nem „ál-farkasért kiáltás”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük