(1667) Petrovics őrnagy, avagy az anyám tyúkja szerzője

Tibor bá’ online

 

~q191167 év késéssel, múlt pénteken temették volna el a „Hely mi a kő tyúkanyó kend” alkotóját, aki, mint tudjuk, nem akart párnák közt meghalni. Na, ez sikerült neki. A temetése viszont megint nem sikerült, mert a hajdan volt kazán király képtelen volt felszámolni a költő körül fonódott nemzetközi konspirációt.

Az esemény elmaradásáról az INDEX számolt be élvezhető humorral, mert a hírt, a szatírán kívül, más műfajban nem lehet közzétenni. Volt néhány eget verő poén is azok részére, akik 20-30 éve is figyelemmel kísérték az eseményeket. Így került sor például Spéter Erzsébetre és a női csontváz többi szereplőjére. Se mások poénjait nem kívánom megismételni, se humorizálásban nem szeretnék bárkivel versenyezni. Én egy egészen más aspektusra szeretnék rámutatni.

Megfigyeléseim szerint ennek a sokat szenvedett nemzetnek beteg a lelke. Nem azért beteg a lelke, mert sokat szenvedett, hanem azért, mert amikor lett egy történelmi lehetőség a pechszéria megszakítására, akkor a nyakunkba ültettünk egy minden mértéket felülmúló arcátlan bandát. Nem, nem Orbánra gondolok, hanem az összes politikusra, akikhez 1989-óta volt szerencsénk, vagy inkább szerencsétlenségünk. Ezek egymástól semmi másban nem különböznek, mint a nemzetellenes arcátlanság, korrupciós lopás fokozataiban.

Ez a lelki beteg, porig alázott, a nincstelenségbe rabolt nemzet a múltba kapaszkodva, körme szakadtáig próbál előkaparni valami olyat, ami nem megosztó, dicsőséges, büszkén felvállalható nemzeti hős, ráadásul kisgyerek korától ismer.

A múlt század nyolcvanas éveinek a végén a Petőfi csontváz egy rosszul előadott vicc volt, amiben néhány, enyhén hibbant magyarkodón kívül senki se hitt, pláne a MTA szakvéleményei után. Most viszont a beszámoló szerint a pénteki, meg nem tartott temetésre tízezreket vártak. Tízezrek nem csak elhitték, hogy a Szibériában kiásott női csontváz Petőfi Sándor földi maradványai, de hajlandók lettek volna leróni tiszteletüket egy nyilvánvaló beugratás előtt. A dolog akkora képtelenség, hogy más magyarázat egyszerűen nincs. Minden esetre egy újabb bizonyíték, hogy az emberi hit bármit képes áthidalni.

__________________________________________________
__________________________________________________
________________________

39 gondolat erről: „(1667) Petrovics őrnagy, avagy az anyám tyúkja szerzője

 1. Nem tudom miért lepődsz meg ezen Tibor bá’…
  Közel 50 évig egy baloldali vonulat volt érvényben, ami a nemzeti identitás tudatot elmismásolta/meghamisította/elferdítette. Gengszterváltás ezen nem változtatott érdemben, mert 12 évig újra ugyan ez a bagázs mamutjai/KISZ titkárai jöttek vissza, és csak az utóbbi 5 évben volt/van lehetőség újra, hogy a múltunkat újra fel tudjuk dolgozni helyesen. Fidesz se mer érdemben hozzá nyúlni a témához, nem mosdatom a köpönyeg forgató KISZ titkárokat 🙂

  Hozzá teszem az akadémiai álláspont nem mérvadó, mert régi korok hamis emberei ülnek mai napig a vezető pozíciókban..
  Amíg élnek/ki nem rúgják őket.
  Vissza kanyarodva a témára. Ma társadalmi igény van a történelmünk újragondolására, és ebben benne van szegény Petőfi csontváza is.

  Pl én se veszem már be a hivatalos finnugor eredettörténetet, mert már az MTA sem tudta tovább tartani az ugor vonalat… Eltelik pár év és a finn vonal is meg fog dőlni.

 2. Mért elképzelhetetlen, hogy Petőfi orosz fogságba kerülve Szibériában élt még néhány évtizedet, és akár családot is alapíthatott? Mert a lánglelkű hős hazafi képe szenvedne csorbát?

  Nekem úgyis csak egy felforgató ripacs szájhős, akár Segesváron esett el, akár Szibériában öregedett meg. Még az is lehet, hogy a nőies csípejű csontváz volt az övé. Kit érdekel?

 3. Nem kötelező elhinni senki szavára Petőfi Sándor Segesvár utáni elhurcolását,
  és további sorsát a távoli burját-földön.
  Számomra a következők miatt fogadható el ez a lehetőség.

  1.Hogy elmélkedhetünk vagy bárki véleményt formálhasson erről, egyszer ide kellett varázsolni úgy pár ezer km.-ről.
  2.Elismert szakemberek erőt meghaladó munkája van a kiásásban és a hazahozatalban.
  3.Az apa-anya genetikai vizsgálathoz Magyar Tudományosék 20 év alatt nem adtak semmi lehetőséget.
  (az ellenére,hogy ez mindent eldöntött volna!)
  4.Az osztrák király külön megkérte rokonát a cárt hogy a rebellis magyar hadifoglyokat minél messzebbre száműzze.
  Titokban éjjel vitték szíjra fűzve,hogy magyar területen ne tudjanak a lakosokkal érintkezni.
  -Ne maradjon nyom.
  5.A Kárpátok elhagyása után az őrök már nem voltak óvatosak. Így nappal is vonult a menet,
  Nem számoltak egy dologgal:
  A Kárpátokon jóval túl is éltek,élnek magyarok.
  A moldvában élő CSÁNGÓKKAL kiáltozva,
  de legalább beszélni tudtak a szíjra fűzött magyar hadifoglyok.
  6.Egyes hosszú életű csángók emlékei alapján: kikérdezéses kutatások, feljegyzések léteznek.
  7.Morvai Ferenc erősen beletenyerelt ebbe a témába.
  Médiatámogatás nélkül teljes hátszélben különösen nehéz dolga van meggyőzni
  a kétkedőket,vagy téma iránt érdeklődőket.
  8.Magyarország 70 éve megszállt terület.
  9.A magyar múltat kutatni csak egyeseknek
  azt is csak MTA jóváhagyással van joga.
  Bármi eredmény csak magyartól eltérő szempontok szerint lehet elfogadható.
  10.Az MTA vezetők és összes finnugor hívő szagértők szerint nem lehetséges a magyar múltat dicső színben megjeleníteni.

 4. 2-3:
  Bár a poszt főtémája nem Petőfi csontvázának valódisága, hanem a hazai reakció, de azért hadd írjam le az én véleményemet. Morvai 100 milliókat költött el 27 év alatt. Elég lett volna, ha független nyugati laborokban sokkal olcsóbban csináltat DNS vizsgálatot. Ez esetben semmi vita, semmi ármánykodás, semmi leblokkolás. Miért nem ezt az utat választotta Morvai? — Egy akkora hazafi, mint Petőfi, nem telepedett volna le Oroszországban. — Ha mégis letelepedett volna, küldött volna levelet például Arany Jánosnak. — Szóval ezzel komolyan nem érdemes foglalkozni. Egy hatalmas mese azoknak, akik vágynak egy ilyen mesére.

 5. 1.: „csak az utóbbi 5 évben volt/van lehetőség újra, hogy a múltunkat újra fel tudjuk dolgozni helyesen”

  LOL. Jajj bocs…
  A fülkeforradalom óta mi változás történt a múltunk feldolgozásában?
  Az „alternatív történelmi könyvek” a rendszerváltást óta zúdulnak ránk, azóta szabadon válogathat mindenki, hogy inkább sumér vagy pártus ősökről szeretne-e olvasni meséket… A hivatalos történelem területére azonban ezek nem törtek be, korábban se, meg az utóbbi 5 évben se…
  Esetleg arra gondolhatsz, hogy egyes „Kísérleti tankönyvekben” már előfordulnak az áltudományos nézetek, de ezekről az MTA elég kemény kritikát adott…
  http://444.hu/2015/03/10/az-mta-szerint-a-finnugor-rokonsagot-megkerdojelezo-tankonyvek-dilettans-allaspontot-kepviselnek/

  „mert már az MTA sem tudta tovább tartani az ugor vonalat… Eltelik pár év és a finn vonal is meg fog dőlni.”

  ??? Ezen mit értesz?
  Milyen ugor vonalat nem tudott tartani az MTA?
  Semmi változás nem volt abban, hogy a magyar nyelvet a finnugor nyelvcsalád uráli ágához tartozónak sorolják be. Lásd a linkelt cikket fenn, és az abban linkelt Honti László írást, ami a Magyar Tudományban jelent meg.

 6. 3, 4:
  Van ám más mese is Petőfi csontjairól, ugyanis a Segesvártól nem messze lévő Székelykeresztúron is van olyan hagyomány, hogy Petőfit ott temették el. Az ott kiások csontokat megvizsgálva azonban megállapították, hogy egy aggastyáné voltak, nem az ifjú költőé. De legalább nem is nőé, mint amit Morvaiék ástak elő Petőfiként… 🙂
  http://www.nyest.hu/hirek/akit-folyton-temetnek

 7. 4:
  Mit értesz ezen:
  Elég lett volna, ha független nyugati laborokban sokkal olcsóbban csináltat DNS vizsgálatot.
  Ez esetben semmi vita, semmi ármánykodás, semmi leblokkolás. Miért nem ezt az utat választotta Morvai?
  Gondolj arra amikor Szaddam állítólagos vegyi fegyvereit vizsgáltatták.
  Én úgy emlékszem,
  volt 1 vizsgáló aki az igazságot írta a jelentésbe.
  Nem volt semmi vegyifegyver az iraki raktárakba.
  Aztán séta közben de teljesen véletlenül szívinfarktust kapott.Mindez Angliába, London szép városában.

 8. 4 Tibor bá’

  Morvai azt állítja elvégezték a DNS tesztet.

  ” Több évbe tellett, hogy Európában felkutattuk Petőfi vérszerinti rokonait. Közjegyző előtt vérmintát vettünk tőlük. A Szibériában kiásott csontokból kontrollanyagot vételeztünk újabb DNS-vizsgálat céljára. A Sanghaji Orvosszakértői Intézetben elvégeztettük újból a DNS-vizsgálatot, és bebizonyítást nyert 99,9 százalékos DNS-azonossággal, hogy Petőfi Sándor földi maradványait találtuk meg”

  A hazafiságról meg Arma biztos ír majd pár keresetlen szót, ha erre jár legközelebb. 🙂

 9. 8: Ja, kérem, ha a Borsnak ő azt nyilatkozta, hogy 99,9%, akkor az biztos úgy is van.
  Az olyan kukacoskodók meg kit érdekelnek akik azt mondják:
  „Az alapvető probléma az, hogy a mitokondriális DNS vizsgálata semmilyen módon nem alkalmas arra, hogy cáfolja az MTA korábbi szakértői vizsgálatának véleményét, mely szerint a csontok egykori birtokosa nő volt. Sanghajban ráadásul csak a mitokondriális DNS egyes szakaszait, az ún. hipervariábilis I-es és II-es régiót vizsgálták, ám ez más kromoszomális jellegzetességek vizsgálata nélkül legfeljebb csak a rokonság kizárására használható, pozitív rokonsági kapcsolatok igazolására nem. A kínai szakértők által jegyzett dokumentum más genetikai jellegzetességek vizsgálatát nem tartalmazza.”
  http://mta.hu/tudomany_hirei/tovabbra-sincs-bizonyitek-az-allitolagos-petofi-csontokra-136069/

 10. A lényegen nem sokat változtatna.
  Aki ért a biológiához és az antropológiához,
  az érti is mi a különbség.
  Jelenleg az eddig elvégzett dns vizsgálat:
  Az anyai ágon fellelt ma is élő leszármazók felkutatása után
  a családtagok vérmintáinak összehasonlítása
  a fellelt csontok mitokondriális DNS.-éből kinyert DNS részekkel.
  Fennebb a 7. hsz. alapján jó eséllyel független vizsgálatot „nyugati” laboroktól Ausztráliától Kanadánig de Japánon át Európáig nem lehet várni.(Z.o.G.)
  Morvai az agyoniskolázott Tudományosék miatt
  a közvetlen apa-anya-gyermek vizsgálathoz fizikailag nem tudott mintához jutni.
  Az eltelt 20 év alatt mindenféle mondva csinált indokok alapján sem kapott engedélyt a szülők sírjának saját költségű kihantolására.
  Az egyedüli megoldás erre a világban még élő anyai ágú leszármazók felkutatása rábeszélése,és a vérminta vétel volt.
  Morvai ezt is megtette.
  A világ egyik legelismertebb,speciálisan ilyen munkára szakosodott DNS laborjában nem kellett attól tartania, hogy hamis eredményt hoznak ki,
  mivel a kínaiaknak semmi de semmi érdeke nincs erre.
  Morvai ebben is jól döntött.
  Véleményem szerint a munka során
  ha hibázott is, de mindenképp
  egy nagy eredmény részese és sponzora.
  A temetést most 2015.-ben kellett megtenni,
  mert a munkában résztvevők életkora véges. 70év felettiek.
  A történelem mindent eldönt.

  Ma még lehet fanyalogni, lesajnálni vagy gúnyolódni mint némely előző hozzászóló de
  Egyszer kihalnak a finnugor tudományos dinoszauruszok az MTA-ról is meg a blogról is.
  Morvai Ferenc és Kiszely meg fogja kapni a dicsőséget.
  Azt, amit ma még nem tudtak elérni.

 11. Szerintem Morvainak taktikát kellene váltani. Azt kellene állítania, hogy Petőfi tulajdonképpen nő volt, de vállalva szivárványos másságát férfiként élt és harcolt. Garantálom, hogy egy éven belül újratemetnék állami keretek között. 🙂

 12. 4:Egy akkora hazafi, mint Petőfi, nem telepedett volna le Oroszországban.
  Szerintem De
  mindenki,bárki őszinte „örömmel” telepedett volna le
  Te is és én is.
  Ha rabszíjon ballagsz és a kozák őrök kancsukával,bajonéttal simogatnak
  nem lehet túl sokat latolgatni az önálló akaratról.

  Ha mégis letelepedett volna, küldött volna levelet például Arany Jánosnak.

  Ha valakit elvisznek Szibériába hadifogolynak,
  (vagy célzottan a helyi népesség vérfrissítésére)
  az teljes izoláció.
  Na ja feldobott volna egy sms-t Aranynak.

  Levél küldésért minimum egy darab agyonverés
  és ezt érkezéskor részlesen elmagyarázták mindenkinek.
  Ezen az oroszul is értő
  Petrovics őrnagy is elgondolkozott.
  Aztán megalkudott a sorssal, és letelt.

  Abban az időben is, ma is Szibériába az irdatlan távolság a szűk keresztmetszet.
  Nem kell szögesdrót ha ezer km.re közeltávol élelem nincs csak éhes vadállatok.

  több

  http://www.negyedik-dimenzio.eoldal.hu/cikkek/tortenelem/

 13. 12:
  Egy hadifogoly valóban nem ugrálhat. De amikor már megnősült, gyermeke lett, és évtizedek teltek el…. NA NE MÁN!

 14. 13: még 7 évet húzott le
  skorbut, tüdőbaj ohne gyógyszer,stb…
  kilátástalanul, betegen a világ utolsó helyén.

 15. Ezeket a verseket (alább a link) azért érdemes elolvasni!
  Nem szolgálhatnak megdönthetetlen bizonyítékként, de a verselési technika, főleg az eredetileg oroszul lejegyzett strófák hagytak bennem (is) kételkedni valót Petőfi valódi sorsával kapcsolatban.
  Miért olyan elképzelhetetlen, hogy egy vehemens férfiú fogságba kerül, kiábrándul, talán még depresszióba is esik, s aztán -valamilyen szinten- új életet kezd?
  http://www.negyedik-dimenzio.eoldal.hu/cikkek/tortenelem/cseke-gabor–petofi-sandor-barguzini-versei.html

  Maga az újratemetés (ebben a környezetben), s főleg a köré szervezett programok viszont nem tettek jót annak, hogy az igazság mielőbb kiderülhessen. A sajtó tényleg nevetségessé próbálja tenni minden áron, viszont maguk a szervezők is azzá tették az eseményt, mert bizonyos kijelentéseik, és a közönségük egy szegmense nem voltak szalonképesek.

 16. 14:
  Nem tudom elfogadni, hogy egy olyan szabadságvággyal és magyarság tudattal rendelkező fiatal férfi, mint Petőfi volt. csak úgy nyugodtan ücsörög Szibériában.

 17. @Tibor bá’:
  „Hamar rá kellett ébrednie, hogy az ő időszámítása más tempót követ, mint az országé. Öt nappal a pesti forradalom után már ezt jegyezte be naplójába: „Az egyetértés, mely eddig kivétel nélkül uralkodott a fővárosban, bomlani kezd.” A márciusi ifjak számukhoz képest jelentékeny hatást fejtettek ki, de csak közvetve befolyásolták a politikát ténylegesen alakító liberális nemességet. Március 15-én egy pillanatra maguk mögött érezhették a közvéleményt, nézeteik radikalizmusa azonban hamarosan elszigetelte őket. Petőfi népszerűsége rohamosan csökkent, s júniusban mint képviselőjelölt csúfos vereséget szenvedett.

  Az a kérlelhetetlen őszinteség, amelyre Petőfi törekedett, aligha növelte megválasztásának esélyeit. A kis-kunokhoz intézett nyilatkozata vádbeszéd inkább, mint választási felhívás: „Hanem azt korán se várjátok, hogy én titeket magasztaljalak, mert akkor szemtelenül hazudnám. Becsületemre mondom, hogy ti nem vagytok remek emberek, vagy eddig legalább nem voltatok. Március 15-éig az egész Magyarország nagyon szolgalelkü, kutyaalázatosságu ország volt és ti ebben a virtusban közelebb álltatok az elsőkhöz, mint az utósókhoz.””

  Ezután a beszéd után majdnem meglincselték…
  Ha elvitték (volna), kétséges, hogy visszavágyott volna egy olyan országba, ahol egyrészt biztos kivégzés várt volna rá, másrészt elárulták az eszméit.
  A Morvai verzió szerint 1856-ban hunyt el. Nem sokáig élvezhette a „feltámadást”. De ez a verzió lerombolja a nemzeti hős mítoszát, aki mégis ágyban, párnák közt lelete halálát. Ezt még a jobbikos Novák Előd sem tudja elfogadni:
  „Petőfi eloroszosodásának bizonygatása szerintem hiteltelen és persze rendkívül káros, kultuszromboló. Íme egy kis ízelítő Balogh Gábor kitűnő publicisztikájából: „a mi Petőfink hősi halált hal Segesvárnál, mert ezt a sorsot álmodta meg magának, és mert belepusztulna a szégyenbe, ha annyi elesett, meggyilkolt és kivégzett bajtársa között ő életben marad – és ráadásul némán hallgatva idegenben.””

 18. Végigolvasva a tisztelt hozzászólókat, idézek párat:

  2, Ábel. „ripacs szájhős”
  Mire alapozza? Én gyönyörű költeményeket olvastam Petőfitől. A forradalomban résztvett, nem egy kocsma lócáján borozgatva bíztatott másokat. A halála, vagy orosz fogságba esése a Segesvári csatatéren történt.

  10. Xander:
  „apa, anya, gyermek genetikai viszgálathoz Magyar Tudományosék 20 év alatt nem adtak lehetőséget”
  Teljesen érthetetlen hozzáállás, három nap alatt el lehetett volna dönteni abszolút hitelesen a vitát. Persze Magyarisztánban vagyunk, Tudományosék mindent jobban tudnak, nem is erőlködnek a bizonyításra. Kellemetlen piszka lett volna a Szovjet-Magyar barátságra.

  11. technomuzsik
  Remekül megvílágítja a mai elferdült viszonyokat. Szerintem is, ha kiderülne, vagy ráfognák a szivárványosságot, megkapná az állami dísztemetést. Iszonyatosan szomorú, hogy ide
  jutottunk.

  17. JR69. Hálás köszönet a közreadott Petőfi írásokért.
  Ezért szeretek kutakodni, olvasgatni a neten, nagyon hasznos, és érdekes információkhoz juthatok hozzá.

 19. 16. Tibor bá’ Nem ült nyugodtan Szibériában. Számtalan bizonyíték van, hogy üzengetett és próbált hazajönni. Nagyon rossz állapotban volt az amúgy is gyenge fizikumú, szinte nőies testalkatú Petőfi. Én végigolvastam mindent, Borzák Tibor könyvét is a P.S.-t és megnéztem minden videót, többek közt azt is, amelyben elmondják, hogy a Magyar Tudományos Akadémia 15 prominense dupla fizetést kap, egyet a belügytől, egyet pedig az Akadémiától, és ezen kívül még 30-an fizetéskiegészítést…

  Végigkövettem azt a krímit, amit ezzel a szerencsétlen Morvaival elkövettek és azt is, hogy ez a gyáva, opportunista nép magára hagyta.
  Ezzel én le is vontam a tanulságot a magam számára. Semmit sem szabad már tenni ezért a népért. Megérdemeljük a sorsunkat, ahogy dörgölőzünk a hatalomhoz és hagyjuk kimosni az agyunkat. Jöjjön, aminek jönnie kell.

 20. “apa, anya, gyermek genetikai viszgálathoz Magyar Tudományosék 20 év alatt nem adtak lehetőséget”

  Mi a francért adnának engedélyt, ha egyszer egy nő maradványait ásták elő? Semmi okunk azt hinni, hogy valóban Petőfi csontjait találták meg, akkor meg minek megbolygatni a sírt?

  „Az általuk Petőfiként azonosított, 7-es számú csontvázat 1990. január-márciusban vizsgálták meg a Magyar Tudományos Akadémia és a Szovjet Tudományos Akadémia igazságügyi orvosszakértői, antropológusai és régészei Moszkvában. A csontok méretének, alakjának és kémiai összetételének elemzése szerint női csontvázról van szó. Továbbá az elhunytat 1890-1950 között temethették el – derült ki a régészeti érvelésből és az abszolút kormeghatározásból, tehát jóval később, mint amikorra bármely visszaemlékezés a „száműzött Petőfi” halálának időpontját teszi.”
  „A csontmaradványokon 1994-ben végzett DNS-vizsgálatot az amerikai Fegyveres Erők Patológiai Intézete (AFIP) és a Pennsylvaniai Egyetem. Az eredmény: a csontok egy női elhunyttól származnak. A vizsgálatot az AFIP 1996-ban megismételte, ugyanazzal az eredménnyel.”
  (a már linkelt mta-s írásból)

  A most bemutatott mitokondriális vizsgálat alapján több ezer más személyre is rá lehetne mondani, hogy Petőfi rokonok:
  „a barguzini csontból nyert anyai ági DNS-mintázat – amennyiben a szennyeződés nyomaitól eltekintünk – nem csak a két rokon mintájával, hanem egy, Németországban összeállított, néhány tízezer adatot tartalmazó adatbázisból is mutat ezres nagyságrendű egyezést. Ez azt mutatja, hogy az a genetikai jellegzetesség, amit a sanghaji szakemberek a rokonság bizonyítására kívánnak felhasználni, nagyon gyakori az európai népességekben.”

  De mondjuk az is kérdéses, hogy egyáltalán milyen csontból vette a mintát Morvai a legutolsó vizsgálatához, ugyanis Kiszely özvegye állítása szerint nincsenek nála a maradványok.

  „Március 13-án még azt nyilatkozta a kazángyáros, hogy nála van a költő koponyája. Június 4-én már arról beszélt, hogy Petőfit csak a koponya nélkül tudja elföldelni, hiszen azt néhány kisebb csonttal együtt az azóta elhunyt Kiszely István ismeretlen helyre rejtette. Hankó Ildikó, Kiszely özvegye szerint a barguzini lelet teljes egésze méltó helyen várakozik az igazi temetésre, Morvainál semmi sincs. Kéri Edit, a Morvai-féle Petőfi-bizottság udvari történésze, az 1989. évi „expedíció” első számú krónikása, foglalkozását tekintve színművésznő ezt így foglalta össze találó szónoki kérdés formájában: „Mit fogtok eltemetni, csirkecsontot?””
  http://www.nyest.hu/hirek/mit-fogtok-eltemetni-csirkecsontot

 21. Teljesen kizárt, hogy Petőfit, ismerve, hogy ki ő, az oroszok hadifogolyként hagyták volna élni Szibériában. A cár Ferenc Józsefnek nagyon szép levelet írt, amiben kegyelmet kért a megtévedteknek, a főbűnösök méltó megbüntetése mellett. Nagy kár, hogy a korlátolt taknyos nem hallgatott rá és belesodródott embereket is elég nagy számban kivégeztetett. Viszont Petőfi nyilvánvalóan beletartozott a főbűnösök körébe, nem volt persze semmilyen politikai hatalma, de mégis a forradalom egyik emblematikus ikonjává tette maga a forradalmi propaganda. És versei alapján őszintén uszított a vérontásra. Őt az oroszok boldogan kiadták volna, hogy végezzék ki.

 22. A lényeg az, hogy részt vettek a burját és magyar Petőfi-rokonok a temetésen!!!

 23. 22:
  Mindenki abba hisz, amibe akar, és olyan temetésen vesz részt, amihez kedve van.

 24. A kínaiak, akik a DNS-vizsgálati szakvéleményt készítették, beperelték a Magyar Tudományos Akadémiát.

 25. 25.Avatar Satyavati!

  „A létezésem ünnep, ezért nekem minden cselekedetem szakrális cselekedet.” Bácsfi Di.

  http://nepszava.com/files/2012/03/bacsfi_hu.jpg

  E tisztelt hölgy olyan lelkesen mantrázza, szemelgeti,
  és idézi a Magyar Tudományos Akadémia finn-ugor tipusú,
  és a zsindex bármely magyar ügyet lejárató irományait,
  szemeteli tele a netet a téveszméivel
  mintha a fenti műintézmények fizetési listáján szerepelne.
  Csak nem Hunsdorfer Pál reinkarnációja?
  De komolyan
  csak abból idézve, amiket Itt ezen a Petőfi poszton találtam.

  ¤mese Petőfi csontjairól/akit-folyton-temetnek
  ¤tovabbra-sincs-bizonyitek-az-allitolagos-petofi-csontokra
  ¤a magyar nyelvet a finnugor nyelvcsalád uráli ágához tartozónak sorolják be.
  ¤egy nő maradványait ásták elő

  Hölgyem!
  Mindenki jobban jár, ha szakrális cselekedeteit ebédfőzésben kamatoztatja.

 26. 26: Avatar Avatara
  Én ezt a nevet már akkor használtam, amikor Bácsfi Diána még felvállaltan nyilas volt, James Cameron pedig még el sem kezdte tervezni a kék humanoidos meséjét.

  A magyar nyelv pedig a finnugor nyelvcsalád tagja, bármennyire zavarja ez önt. A Barguzinban kiásott csontok pedig női csontok. Ha bármelyik állítást cáfolni tudja, akkor nosza, tegye meg!

 27. a pornak ne beszéj a kőről mert nem fogja érteni mi az

 28. 28:
  Bocsánat, én ezt a mondatot nem értem, pedig magyar az anyanyelvem. Ilyen szót, hogy „beszéj” egyáltalán nem ismerek. Melyikünk szégyellje magát? 🙁

 29. A 27. elején a „nem egyenlő” jel eltűnt a két név közül, gondolom a blog motor a „kacsacsőröket” valami kód beágyazás kereteként próbálta értelmezni…
  Próbáljuk meg más jelöléssel: Avatar =/= Avatara

  28: Ha nem tetszik a valóság, attól még az nem fog a kedve szerint megváltozni.
  Mellesleg azt tudta, hogy Hunfalvy Pál 1849-ben a Habsburg ház trónfosztását kimondó a debreceni országgyűlés jegyzője volt?

 30. 31: én tudom, hogy a finnugrizmust nálunk Habsburg-ellenes felkelők és háttéreminenciásaik nyomatták, de hogy „van finnugor nyelvcsalád”, az elég önkényes nevezéktan és tudományos szemléleti csapda kérdése. Magam is röhögök a ködevő Akadémia-szidalmazókon, de tény, hogy az Akadémiák keretében is sok minden megfér. Racionalizmus is, meg másfajta ködevés is.
  Egyáltalán értelmetlen a „nyelvcsalád” fogalma, mert a nyelv nem szaporodik ivarosan. Egy kulturális termék, megtanulható. A világ talán több milliárd lakója, aki megtanult angolul (pl. én), ezzel tagja lett az angol nyelvcsaládnak? Vagy a germánnak? Politikai döntés volt, hogy a feltételezett „nyelvcsaládot” a kulturális primitívség szintjén tengődő, államisággal addig sem és akkor sem rendelkező finn nyelvről nevezik el, meg az ettől is jelentéktelenebb ugorokról. Miközben a szerintük a családba tartozó magyaroknak addogra közel ezeréves államiséga, fejlett nyelvi kultúrája volt és a család beszélőinek csak úgy a 80%-át adták akkor… Miért nem nevezték el magyar-finn nyelvcsaládnak?

 31. 32: A nyelvek ha nem is ivarosan, de szaporodnak, meg el is tűnnek néha… A nyelvcsaládnak van definíciója, aszerint kell értelmezni, mint ahogy rendszertani család vagy a részecskefizikai család fogalom se jelenti azt, amit a társadalmi család fogalma.
  A nyelvcsaládnak a tagjai a nyelvek, nem pedig az egyes személyek.

  Az ugor megnevezést a szláv történelmi források a magyarokra is használták, így az ugorok nem jelentéktelenek…
  Akikre te gondolsz, azok nyilván az obi ugorok, akik valaha azért jelentősebbek voltak, mint manapság, csak épp az orosz hódítások során és után eléggé meggyérültek.
  De ha a finnugor nyelvcsalád megnevezés zavar, akkor jó hír, hogy manapság már inkább uráli nyelvcsaládról szokás beszélni, amibe már a szamojéd nyelvek is beletartoznak. 🙂

 32. 34:
  Arma!
  A horthysta tanerők engem még finnugorra tanítottak. Most akkor felejtsem el? 😀

 33. 35: NA, az elég szégyen a horthysta tanerőkre. A magyar nyelvcsalád tagjai vagyunk, ahogy a finnek-észtek-mordvinok stb is!!! 🙂

 34. 36:
  Jó, akkor elfelejtem. Különben is magyarból állandóan elégségesre álltam, történelemből pedig mindig bukásra. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük