(1657) Az emberek az elmúlt két világháborút se látták előre (logikai levezetés)

VIP. 21.

Annak idején a széleskörű társadalomnak fogalma se volt, hogy közeleg az I. majd a II. világháború, miközben a kormányok már évekkel korábban tisztán látták a ráutaló eseményeket. Viszont tény az, hogy az egyértelmű jelek feketén-fehéren ott álltak azok részére is, akik vették maguknak a fáradtságot, hogy megismerjék a tényeket, pontosan úgy, mint napjainkban, amikor a napnál is világosabb, hogy a környezeti összeomlás beindulása és a III. világháború kirobbanása előtt állunk. És igen, a III. világháború termonukleáris lesz, amit se a laikusok, se a „szakemberek” nem tudnak se felmérni, se elképzelni.

~q112

Az I. és II. világháborúkhoz vezető tényekkel a bölcs megfigyelők tisztában voltak, amiknek a segítségével, évekkel korábban figyelmeztették a társadalmat. De olyan is volt, aki közvetlenül az I. világháború békekötése után jelezte, hogy a béke sokáig nem tartható fenn. Ezek a ma is érvényes tények, vagy tényezők a következők:

_________________________________________________________

.A poszt folytatását (valamint további 51 fordítást) E-mailben küldöm szét azoknak, akik évi 5800 forint adománnyal hozzájárulnak a honlap fenntartásához. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________

 

 

151 gondolat erről: „(1657) Az emberek az elmúlt két világháborút se látták előre (logikai levezetés)

  1. Egyetértek a cikkel. Az amerikai vezetés mindenképpen világháborút akar. Oroszországnak és Kínának csak egyetlen esélye maradt: összehangoltan végrehajtani egy brutális méretű „megelőző” nukleáris csapás az USA városai, ipari-közigazgatási centrumai, termőföldjei és katonai bázisai ellen, közben pedig kinyírni műhold rendszereket és az internetet.
    Ha ezt meglépik, akkor könnyen előfordulhat, hogy az USA lesz az, aki nem fog tudni valóban erős választ adni.

  2. 1-re
    Na igen, de nekem olybá tűnik, h Kína kivár. Hátha ő lesz a nevető harmadik…

  3. 1 Montezuma:
    A városokat miért lenne érdemes célozni atommal? Túl sok van és nagy kiterjedésű plusz a világ haragját kapnák érte cserébe ha annyira sok lenne az áldozat. Nem lenne érdemesebb nekik csak a katonai és esetleg infrastruktúrára lőni? (gátak, erőművek, fontosabb katonai gyárak, …)

  4. Nem sodródik fegyverkezési versenybe a NATO Oroszországgal, de meg fogja őrizni tagországainak biztonságát- mondta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerdán Brüsszelben, a katonai szövetség védelmi minisztereinek tanácskozásán. Hozzátette, hogy a katonai jelenlét erősítését Kelet-Közép-Európában Moszkva agresszív cselekedetei teszik szükségessé.
    http://www.youtube.com/watch?v=1mNvpt7k7Fk

    A NATO gyorsreagálású haderőt fejleszt és a keleti határszélre koncentrál
    http://www.youtube.com/watch?v=vews4zrmL-s

    Az oroszok ellen „nevetséges” méretű katonai erő, de megtörtént az első jelentősebb sakklépés! Viszont jól mutatja a beinduló folyamatok, és általunk jó pár éve mondott dolgok realitássá válását.

  5. Még ha nem is vagyok VIP… ma, külön köszönetet szeretnék mondani Tibor bá’-nak. Pont ma reggel nagy szükségem volt erre. KÖSZÖNÖM!

    1 Montezuma +1

    Kiegészítés a többi hsz-hez: Az USA mindenképpen atomháborút fog kierőszakolni, és ráadásul sejszmindegy, hogy nyer-e vagy sem. Nem a győzelem a cél. De elsőkörben ki akarják provokálni, és ha nem megy maguk kezdik. Ez ilyen szempontból már lefutott meccs.
    Ami pedig az internetet illeti: szaturációs HEMP csapás és nuku elektromos áram USA szerte (magassággal kiterjeszthető Kanadára és Mexikóra), dettó Európa. Az oroszoknál a labda e téren; bár elvileg az USA is képes rá, cak hát qulva nagy ám Oroszország.
    Anyway… HEMP lesz, atomháború lesz, s mindezek hamarabb, mint a többi probléma.
    Amúgy Amerika maga fogja elintézni a lakossága jelentős részét, ha az oroszok csak a C4I (vezetés), str. nukleáris erők, stb. célpontokat iktatja ki. Nekik kevesebb ember kell, igaz azokat szépen készítik fel. Javaslom mindenkinek nézze meg a „The 100” sorozatot. Félelmetes tempóra kapcsoltak.

  6. 4 Piton:
    Akkor mondjuk ha abszolúte nato oldalra állnak a vezetőink nekünk kell-e tartani egy lakossági (pl budapest vagy vidéki nagyváros) töltettől, vagy inkább csak a hazai katonai „bázisokra” fókuszálnak valamint abeengedett és idepakolt amcerikai haderőre?
    Ugyanezen kérdés usa-ra, pl miami külvárosban élő ismerősök egy atomháború esetén lesznek-e célpontok vagy inkább kikötőkre gyárakra megy csak az itt már sokszor emlegetett kis 0.8-1 megás töltetekből?

    Jövőnk: Ha tudod a választ ne tartsd vissza te se! 🙂

  7. freeetoaster: Mindig abból indulj ki, hogy hol van jelentősebb katonai támaszpont, katonai vezetési központ, stratégiai jelentőségű államigazgatási, katonai, hírszerzési, ipari objektum v. központ, fontos közlekedési csomópont. Háború esetén jelentősebb csapatösszevonás, felvonulás.
    Ez mind célpont lehet, ha mindegyik nem is az első körben, de a másodikban biztosan. Ebből választ kapsz arra, hogy mi lehet célpontja egy stratégiai csapásmérésnek. Ez nagyjából országfüggetlen, csak míg nálunk ilyenből van 8-12 db, addig az USA -ban több száz, ezer.

    A többit majd Jövőnk! 😉

  8. freeetoaster, ‘Jövőnk’ már korábban leírta valahol: Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, Pápa… Bár a célpontokat bizonyára súlyozzák olyan formán, hogy azok mekkora veszélyforrást jelentenek valójában. A magyarországi lehetséges célpontok nekem nem tűnnek túlzottan veszélyesnek pl. az oroszok számára, de ugye nem vagyok szakértő. Egy megtorlás jellegű támadás esetén Budapest azért eléggé esélyes… A kérdés az, ha valóban lesz háború, annak mi is lesz a tényleges célja az egyik és a másik oldal számára. Viszont ettől függetlenül, az is cél lesz, mint annak idején Japánban: az elrettentés és a bosszú – vagyis a lehető legtöbb ember elpusztítása /sűrűn lakott területek előnyt „élveznek”/.
    9: Szentendre eleve túl közel van Budapesthez…
    Különben ilyen ‘piszlicsáré’ célokra biztos nem megy atom, eleve a személyi állományt – ha van rá idő – kiviszik a laktanyákból. /Nekünk 10-15 percen belül már a harcjárműveken kellett csücsülnünk menetkészen, ha riadó volt./

  9. Egy ilyen altiszti akadémia célpont lehet itt Szentendrén? (Elég közel van hozzánk, sajnos)
    http://www.ncoa.hu/
    Nincs komoly járműpark, csak pár tuzat teherautó, pár tank meg rakétás teherautóból láttam 2-3-mat összesen. Inkább sulinak mondanám bázisnak csak hát érdekel mivel itt van melelttünk párszáz méterre….
    Előre is köszi a választ!

  10. Jövőnk: „“The 100″ sorozatot. Félelmetes tempóra kapcsoltak. ” Miért következik egy filmsorozatból a III.v. előkészítése??

  11. A rövid válaszom a felvetett kérdésekre: aki először lő az nyer.
    Nincs pofozkodás meg orrfricskázás – ha a Kelet támad, akkor KO-ra akarja kiütni az USA-t. Az USA nélkül az EU nem katonai ellenfél.

  12. Abban nem értek egyet Jövőnkkel, hogy ügyelni fognak a radióakív sugárzás minimumon való tartásra. Ebből következik, hogy csak a stratégiailag fontos helyekre fognak szórni atomot. A lakosság osztozhat az oldalszéltől kapott sugárzáson. Nekik az is elég lesz.

  13. Ha az oroszok és kínaiak lőnek először van esély a KO-ra. Ha az USA, akkor nincs, lásd Perimeter rendszer.

    Tibor bá’ az USA kap fallout-ot és Oroszország is (silók csak felszínivel semmisíthetők meg, meg pár kemény célpont.) Amikor azt írom, hogy fallout mentes, akkor pl. Budapestre gondolok.

    Célpontok idehaza: orosz elsőcsapás esetén kérdéses, orosz válaszcsapás (vagy Perimeter) esetén: Bp, Fehérvár, Pápa biztos és valszeg még egy-két célpont. NATO tagok vagyunk. Ha bármit ide telepít még az USA, akkor az is.
    Hatóerő: 300kt (legvalószínűbb, de lehet „lecsavarják” 100-ra). Légirobbantás 20 vagy 25 psi-re optimalizálva. Nem lesz fallout.

    Camelia: anno a Top Gun egy toborzó videó volt. A „The 100”-at nézd meg, utána beszéljünk róla. Felkészítik azokat, akik alkalmasak a túlélésre; nagyon leegyszerűsítve.

  14. De MIÉRT lenne bárkinak is célja egy atomháború? Hisz nem lenne nyertese.

  15. Jövőnk:
    Mi az a perimeter rendszer?

    Más:
    Tartok tőle, hogy nem minden töltet lesz 800 kT vagy az alatti. Bár személy szerint nekem tök mindegy, hogy a fejem felett felrobbanó atomtöltet 10 kT vagy 10 MT, nem fogom észrevenni a különbséget, reklamáció kizárva.

    Apropó, nézzétek meg ezt a videót – állítólag azóta is mérhető a környéken az emelkedett sugárzási szint, mert – a hivatalos álláspont szerint – volt radioaktív anyag ott, amit telibe kaptak. (0:40-től igazán durva a felvétel!)
    Szerintem ez egy harcászati atomtöltet volt (2015. 02. 08. Donyeck körzete):

  16. 17:
    A videón nem atomtöltet robban, valószínűleg egy vákumbomba volt, vagy telibe kaptak egy lőszerraktárat.

    Nekem még mindig nem világos, hogy amerikai részről ki szeretne atomháborút indítani(?)

  17. Perimeter (hivatalos megnevezés, nemrég ismerték el az oroszok, hogy létezik. Korábban évtizedekig csak találgats ment, alternatív neve: mjortvaja ruka, dead hand, halott kéz): automatikus tüzelési rendszer, amennyiben Moszkva/vezetés megsemmisülne. Lényege: menne minden töltet, minden célpontra. (Szovjet időkben Ebola-POX ICBM-el is! Lehet ma is, ezt nem tudni.)
    Sokan az UVB-76-os rádióadót ehhez kapcsolják. Szvsz közvetve lehet csak hozz köze.

    NINCS 0,8 feletti töltet hadrendben. (Kivéve Kína 3,3 és 5 megásai, de azokat 1 mega alatti többtöltetes MIRV és MaRV-ra cserélik, illetve HEMP feladatkörű. Az oroszok 2009-ben vonták ki hadrendből a ~20(max 40) 20 megás Sátán-M5-öket. Töltet raktáron, ICBM megsemmisítve vagy civil változatúra átalakításra szánva (igaz ukrán közös program volt és ugrott). Az pedig, hogy nincs hadrendben azt jelenti, hogy töltet lehet, de hordozó már nem biztos, hogy lenne. Persze ez már innen nehezen megállapítható. De ami fontos: 1-25 mega között már az ózonréteg is sérülne, ami nem kell az elitnek, mert akkor „örökre” a föld alatt maradna. 1 mega alatt ózon nincs veszélyben.

  18. Camelia szerint:
    „De MIÉRT lenne bárkinak is célja egy atomháború? Hisz nem lenne nyertese.”
    Nem te akarod kinyírni az emberiséget az állatvédelem kapcsán? 😉

  19. Már válaszoltak a videóra.
    Nincs vakító villanás (nem látnál semmit a videón egy darabig), így nem nukleáris. Amúgy a hősugrzás adott volna a kameramannak, ebből a távolságból is. A shockwave-et látjátok (lökéshullám), nem volt ez vakuum, se FAE, se termobarikus. Robbanás volt, igaz valami éghető anyag robbant be.

    Camelia: Ouse, Tibor bá’ és a többiek már nagyon jól leírták, hogy klíma kapcsán game over (szinte biztos), olaj kapcsán game over (szinte biztos)… nos van egy rossz hírem (Ouse nyugi, majd a közös ismerősünkkel vívjátok meg): egy atomháború megoldja mindkettőt, még a klímát is. Amúgy meg -6 milliárd emberrel könnyebb a klíma megoldhatatlansága esetéén is. Egy valamit kell végig gondolnia mindenkinek: milyen erkölcsi vagy bármilyen gátlása, akadálya van annak, akinek felfoghatatlan pénze és hatalma van. Alap pszichológia, illetve pszichopatológia: SEMMILYEN. (Gazdaságiak összerakják neked a piramist… a tetejéről van szó.)
    Ezért tuti az atomháború. De, ha elkerülhető lenne, akkor jönne a biológiai irtás: pl. Ebola-POX, Rabies-POX, Mokola-POX vagy más. Nem oltásokkal stb. elég egy parfümös fiola a Heathrow-i reptéren és 24 órán belül beindul a banzáj… de ennek nem látszik a jele, a többpólusú világ miatt.)

    Lesz nyertes: az elit. (Meg valszeg a svájciak, meg pár erős közösség, ami akár idehaza is lehetne, ha végre lenne valahol is komolyabb közösségi felkészülés… de hát, mindenki szarik erre… meg is döglenek majd.)

  20. De egy élettelen bolygón az esetlegesen életbenmaradottak sem tudnak túlélni. Én ezért nem látom ennek semmi értelmét.

  21. Mvm9, „amerikai részről ki szeretne atomháborút indítani(?)”

    Ez teljesen világos – az amerikai elitet megszállták a gyíkemberek és így akarják a Földet megtisztítani az emberiségtől, hogy helyet csináljanak a saját fajuknak. 🙂 😀
    Bár az igazat megvallva, ‘Jövőnk’-nek lehet igaza.

    Camelia, pont az a poén, hogy NEM lesz élettelen a bolygó. Éppen emiatt sokkal valószínűbb most egy atomháború, mint a hidegháború idején volt.

  22. A bolygó nem lesz élettelen.

    Érdemes matekozni, mi mennyibe kerül és az elitnek mennyi tőkéje, s főleg cash flow-ja van. Röviden: simán megépít egy budapestnyi wellness várost, üzemekkel, atomerőművel bárhol, s az apróból még a likvidálásra* is futja. Sci-finek tűnik? Sajnos qurvául nem az. (Lásd Svájc! És ott kevesebb a lóvé.)

    *munkások, akik mindezt megépítik, bár egy részüket pragmatikus magukkal vinni, majd használni vagy ott utólag likvidálni.

  23. Camelia,

    „De MIÉRT lenne bárkinak is célja egy atomháború? Hisz nem lenne nyertese.”

    Azok, akik úgy gondolják, hogy atombunkerekben vagy távoli szigeteken túlélhetik, azoknak lehet célja.

    De ahogy „sejtjük” hogy az eddigi világháborúk is „csinált” háborúk voltak, aminek az okairól is inkább csak sejtjük, hogy semmi köze sincs a kincstári verziókhoz, a mostani konfliktus se az USA-orosz konfliktustról szól… Ez csak az elénk rakott ködfüggöny.

    Szerintem a mostani készülődés a globális középosztály felszámolására van beindítva.
    A „liberális demokráciák” rettenetesen sok forrást pazarolnak úgy, hogy a háttérhatalomnak már inkább sokba van, mint hogy profitálna belőle.

    Szóval… NEM a katonai célpontok lesznek az elsődlegesek, hanem a polgári és a termelési központok.

  24. Szóval szerintem a helyzet tömören annyi: Minek osztozzak szükségképp véges forrásokon 7,5 milliárd lúzerrel ha alternatíva, hogy osztozhatok 500 millióval is. Ha a klíma is jobb lesz, az meg már csak grátisz!

  25. Observer,
    „az amerikai elitet megszállták a gyíkemberek és így akarják a Földet megtisztítani az emberiségtől, hogy helyet csináljanak a saját fajuknak.”

    Jó, jó, de miért kellene ehhez háború? Sokkal egyszerűbben is lehet, pl. aktív születésszabályozással 1-2 emberöltő alatt lényegesen csökkenthető lenne az emberiség száma. Mondjuk minden szülőképes nő csak egy gyereket vállalhat.
    Ráadásul, ha valóban korlátozott eszközökkel történne a háború, akkor kevésbé is lenne hatásos a népességcsökkenés; nem is beszélve a járulékos bonyodalmakról.

  26. A nanotechnológia és géntechnológia korában észrevétlenül is kinyírhatnák a fél emberiséget secperc alatt, ehhez tényleg nem kellene atomháború.
    Az emberi veszteség sokkal inkább járulékos kár (vagy nyereség, ki tudja?), semmint fő cél, legalábbis szerintem.
    A lényeg: ha nukleáris háborúra játszanak, akkor a fő cél nem a lélekszám csökkentés, ezt megoldhatnák az ivóvízbe vagy az élelmiszerekbe adagolt olyan anyagokkal, ami talán nem azonnal, de rövid időn belül tizedelne a bolygón.
    Más van itt a háttérben.

  27. Elszaladt a fantázia alaposan……….Caméliaval egyetértek, széleskörű (nagyhatalmak közötti) nukleáris háborúnak nincs esélye. A bunkerekben meghúzódott elit ükunokái majd előjöhetnek, tetőtől-talpig védő ruhába beöltözve. Kis helyi háborúkban is nagyon jól ki tudják élni magukat, illetve jól megszedik a zsebüket az elit tagjai. Persze a feszültséget mindig fenn kell tartani, különben nincs indok a fegyverkezésre, nincs lehetőség zsíros profit szedésre.

  28. Mvm9, „Jó, jó, de miért kellene ehhez háború?”

    – biológiai ágensek /vírus, baci/ használata mindenképpen rejt magában kockázatot. Egyrészt mutálódhatnak, és esetleg a csodaszer ellenanyagról kiderül, hogy hatástalan, másrészt a betegség terjedése nem igazán irányítható, harmadrészt erős egészségüggyel rendelkező államok akár meg is fékezhetnek ilyen fertőzéseket.
    -ivóvíz, kaja stb. manipulálása – viszonylag hosszú időt vesz igénybe, ha feltűnés nélkül akarják csinálni, nehézkes a kijuttatás stb.
    – születésszabályozás – meg kellene hozzá nyerni az embereket, ahol a túlszaporodás van, araboknál, négereknél, Dél-amerikában eleve vallási parancsokkal is ütközik. Kínában, ahol ez működik, ott meg az elöregedés problémája jelentkezik. Az európai/amerikai fehér népesség meg eleve legtöbb helyen amúgy is csökken.

    Ezzel ellentétben egy /mai/ atomháborúban precízen meghatározott célpontokat sebészkés hatékonyságával lehet kiiktatni, úgy, hogy a környezet nem szennyeződik túlzott mértékben.

  29. Jövőnk

    „Attila, azt megoldhatnák egy biológiai csapással.”

    Egy olyan méretű biológiai csapás könnyen irányíthatatlanná válik, és évek múlva is váratlan következményeket produkálhat, és azok se lehetnek tőle biztonságban, akik bevetik…
    Istenigazából még nem volt kipróbálva.

  30. Nem az önreklám miatt, de írtam a várható forgatókönyvről és a casus belliről is, meg az elit indítékairól is, melyek közt önmaguk átmentése nem feltétlenül szerepel:

    http://kitalaltujkor.blogspot.com/2015/06/palmira-demonai-es-jokai.html

    „Palmira démonai és Jókai ”

    „Templomos rendi szabadkőművesek és Izrael állnak Palmira tervezett lerombolása mögött? A Talmudban több felszólítás is szerepel Palmira lerombolására nagy tekintélyű néhai rabbiktól… A mesterséges Világvégét, Megváltást előidézni kész háttérhatalom azonban sajnos sokkal többet is készül lerombolni a palmirai legendabeli „második Salamon-templomnál, melyet dzsinnek építettek”. A cél az Atomarmageddon, az emberiség kiirtása egy globális atomháborúban, mert a gonosztikusok célja az isteni természetű lelkek kiszabadítása a Demiurgosz által teremtett anyagi test börtönéből. A szabadkőműveseknek már Jókai idején kedvenc olvasmánya volt a világvégecsináláshoz felhasznált zűrös eredetű Salamon-legendakör, a dzsinnek által épített templom és Salamon-Szulejmán holttestének bábukénti felhasználása sztoriját „kötény nélküli” Nagy Mesélőnk is feldolgozta.”

  31. Arma

    „A Talmudban több felszólítás is szerepel Palmira lerombolására nagy tekintélyű néhai rabbiktól…”

    Valahogy nekem is feltűnt, hogy az ISIS az Ótestamentum előtti értékeket szereti rombolni… Érdekes módon az Iszlámnak nincs sok haszna ezekből a rombolásokból, de a judaizmus megszabadulhat egy csomó, csak körmönfont magyarázatokkal fogyasztható régiségtől.

  32. Attila, részben igazad van. De például ott a veszettség. Eddig egy amerikai lány élte túl. Erről hosszasan lehetne csevegni… ha az Ebolát összekapcsolták a POX-al, ami nagy alakítás volt, akkor jó eséllyel a rabies lyssa-t is, azaz Rabies POX… elég egy fiola. Lévén az Ebola ellen nincs semmi, de a rabies ellen van… (ugyebár 99,99%-ban halálos, ha a tünetek megjelentek… ha közben megkapod a hármas (azt hiszem) oltást, semmi bajod. Csak egy példa. Kongóban és Angolában nagyüzemben ölik (tesztelik) a helyieket.

    (Atomháborúnak nincsen esélye… erre nem is reagálok. @bogozy)

  33. Bizarr az a feltételezés, hogy a háborúban ellenérdekelt szolgálatok le tudnának vadászni egy-két bábmestert? Gondolom nem túlságosan nehéz azonosítani őket.

  34. Nem lehet, hogy megfeledkeztetek arról a sok atomerőműről a bolygónkon szinte mindenütt? Még ha csak 6 milliárd ember is hal meg egy atomháborúnál, olyan hatalmas káosz lesz, atomerőmű balesetek sorozatban, hogy az egész földünk élhetetlen lesz.

    Az elit ki sem dughatja az orrát a luxus-bunkereiből.

  35. Atombomba már 60 éve van. Teljesen kizárt, hogy előbb vagy utóbb az Ember ne nyúljon hozzá. Ha hozzányúl az emberiségnek vége. Naiv és önbecsapó az, aki azt hiszi, hogy nem lesz atomháború, és hogy lesznek túlélők. Aki nem hisz nekem, az nézzen meg egyetlen egy hidrogénbomba felrobbanását és ezt szorozza be kb 20 ezerrel.

  36. Előre eltervezett, korlátozott földrajzi területet és lakosságszámot érintő regionális atomháborút nem tartok kizártnak – voltaképpen az első kettő VH is terv szerint működött.

    Arma Gedeonnak szerintem sok kérdésben igaza van, de itt le is zárnám az okkult témakörét, maradjunk a hideg racionalitásnál:
    Nemzetek felett álló, soknemzetiségű elit egyetlen kerek asztal mellett = tervszerű regionális atomháború. Ez logikus összeesküvés lenne és ha igaz, akkor nehéz cáfolni a végeredményt.
    A másik lehetőség, hogy felborul azt a szép nagy kerek asztal és mindenki lő mindenkire.

    Végezetül:
    Még senki sem bizonyította, hogy egy atomháború kipusztítja az egész bolygót, ezek is csak számítások, hipotézisek és feltételezések.

    Hiroshima ma:
    http://3.bp.blogspot.com/-8Np_SF0jIas/VI8oAw69LPI/AAAAAAAACJY/lfit8Ffkzj8/s1600/hiroshima.jpg

    Nagasaki ma:
    http://thepointsguy.com/wp-content/uploads/2015/01/shutterstock_123012793.jpg?888afc

    Elvleg mindkettő kapott a pofájába atombombát, mégpedig közvetlenül. Tudom, sokkal kisebb volt a hatásuk, globálisan meg bakfitty egy mostani atomháborúhoz képest, de azért elgondolkodtató.
    Ha ránézek ezekről a városokról készült fotókra, akkor elbizonytalanodom…, hogyan lehet 7 milliárd embert félelemben tartva irányítani?
    Például pont így: a globális atomháború és a totális pusztulás víziójával.
    Ennek a reális lehetőségét se zárjuk ki.

    Konklúzió:
    Nem vehetjük ki azt az egy lapot a pakliból csak azért, mert szerintünk arra kicsi az esély. A „kicsi az esélye” és a „lehetetlen” között ugyanis végtelen nagy a különbség.

  37. Valahogy mindig sikerül átesni a ló túlsó oldalára. Ha az a cél hogy száz vagy ezer éveken át föld alatt tengődjünk, mert nem léphetünk a felszínre, akkor ezzel a pszichés teherrel számolt e valaki? Nem vakondokok vagyunk. Egymilliárd ember a föld alatt? mit esznek?

  38. Jovonk

    Olajjal kapcsolatban van valami fejlemény vagy a nyár/év végére látunk többet majd?

  39. 44:
    Hozzászólásod kitűnő példa arra, hogy egy embert milyen mértékben befolyásol a korábban kialakult hite (illetve véleménye).
    Szerintem Hirosimáról és Nagaszakiről bemutatott anziksz kártya mögött a japán „csak azért is” van. Megmutatják, hogy őket aztán nem lehet lesöpörni az asztalról, tehát gyönyörűen újjáépítik.
    Amikor emberéletről van szó, akár csak egyetlen egyről, a „kicsi esély” azt jelenti, hogy NULLA, számításba se jöhet.
    Nem szabad elfelejtkezni, és újra meg újra fel kell rá hívni a figyelmet, hogy az Ember alapvető tulajdonságai közé tartozik a kellemetlen, a rossz TAGADÁSA, ameddig csak lehetséges. Ez azt jelenti, hogy kisgyerekes családapák optimista véleményét nagyon kritikusan kell értékelni.
    Nagyon jó példa erre a következőmondatod: „Még senki sem bizonyította, hogy egy atomháború kipusztítja az egész bolygót, ezek is csak számítások, hipotézisek és feltételezések.”
    1) Nem az egész bolygóról van szó, hanem az emberiségről.
    2) Ha valamit nem lehet bizonyítani (ha tényleg nem volt ilyen) az nem jelenti azt, hogy az a „valami” nem létező valóság.
    3) Átlagos intelligenciával tessék interpolálni a következőket. Volt egy Fukusima katasztrófa a technikailag legfejlettebb országban. Tökéletes békeidőben, minden a rendelkezésre áll: pénz, szakember, szaktudás, maximális technikai háttér, és ennek ellenére most már több mint 3 éve képtelenek megállítani a radioaktív anyagok „szivárgását”, valamint maga az érintett cég 30 évre teszi a romok elpucolását. Át kell gondolni mi lesz a 400+ atomreaktorral szakember, szaktudás, technikai háttér nélkül, amikor ezek mind leolvadnak. És ez csak egyetlen egy aspektus. Mi lesz az esetleges túlélőkkel áram, kórház, gyógyszer, orvos, transzport nélkül. Mi lesz élelmiszer termelés nélkül? — Már a jelenlegi terhelés mellett (vegyi anyagok, szennyezések mellett is rohamosan nő a rákos megbetegedés, a leukémiás kisgyerekek száma, ami 50 éve ismeretlen volt) se nagyon életképes az emberi faj. Mi lehet majd a fantasztikusan megnövekedett radioaktív terhelés, és megszűnt egészségügyi ellátás mellett?
    Ne áltasd magad!

  40. 43. Tibor bá’
    Az emberek az elmúlt két világháborút utólag se látják nem, hogy előre!

  41. Jelen esetben a világháború gazdasági értelemben folyik. Szankcionálunk, ezzel térdre kényszerítve az ellenséget. Ez a háború jelenleg Oroszország ellen irányul. Mindemellett felsorakoztatunk egy nagy rakás haderőt a határaiknál, nehogy a tagállamok eltiprásával visszájára forduljon a dolog.

  42. 44.
    Érhetetlen, hogy hogyan lehet élet Hirosimában és Nagaszakiban, amikor az urán felezési ideje több millió év.
    Igaz, hogy viszonylag kis bombák voltak – egy mai, korlátozott méretű robbanófej hatóerejének 2%-a –, de még így is furcsa, hogy hova tűnt a sugárzás.

  43. 44. Montezuma
    „Az amerikai vezetés mindenképpen világháborút akar.”
    Muszáj nekik.
    ” nukleáris csapás az USA városai, ipari-közigazgatási centrumai, termőföldjei és katonai bázisai ellen”
    Ez eredményes lehet, csak nem az USA az ellenség. Ha a ma zajló fegyveres konfliktusokat tanulmányozod rájössz, hogy nem nemzeti vagy birodalmi hadseregek vívnak háborúkat egymással hanem „magánhadseregek” nemzeti vagy birodalmi hadseregekkel.
    A gazdasági és ezzel a politikai hatalom magánszemélyek, csoportok kezében van ezzel a háborúk is az ő háborúikká váltak. Az elkövetkezendő világháború valószínűleg inkább egy globális polgárháború jellegű háború lesz amitől persze még lehet nukleáris összecsapás. Az nem zárható ki.
    39 Mvm9
    „Bizarr az a feltételezés, hogy a háborúban ellenérdekelt szolgálatok le tudnának vadászni egy-két bábmestert? Gondolom nem túlságosan nehéz azonosítani őket”
    41.Arma Gedeon
    „Mvm9” feltételezése egyáltalán nem bizarr. Egy eljövendő háborúnak pontosan ez lenne a célja. Már sok éve ez folyik, nem is értem miért nem veszitek észre.

  44. 50:
    A bombában lévő uránból, plutóniumból energia lesz, illetve bomlástermék.

  45. 52.
    Ez igaz. Úgy látszik, hogy nem kell tartós sugárszennyezésre számítani, ha a levegőben robban a bomba, és nincs radioaktiv csapadék.
    (Csak így meg sajnos könnyebben matatnak a ravaszon.)

  46. Jelen időjárási viszonyok közt, melyet a klímaváltozás tett kiszámíthatatlanná, a nukleáris hadviselés elmebetegség. Az atombomba hatását nem lehet egyetlen régióra korlátozni. Egyetlen nagyobb vulkánkitörés hatásai is globálisak. Akkor miért lenne ez másképp egy vagy több nukleáris töltet esetében? Mindkét oldalon kell lennie hatástanulmánynak arra, ha egy nukleáris háború kitörne.

  47. Olaj: úgy tájékoztattak, hogy nyár végére tisztul a kép, de valszeg indul a gebasz, még ha észrevételnül is. Idén.

    Atomháború: ezredszer… nem értitek a sugárszennyzés részét. Erőművek: Csernobil esetében a grafit miatt volt robbanás és e miatt légi szennyezés. Paks vagy Mohi esetében nincs grafit. Nincs robbanás. Leolvad, lesűlyed, majd talajvízzel érintkezve „gőzrobbanás”. A taljvízből Garamba, onnan Esztergom alatt Dunába. Paks Dunába. A szennyezés mértéke és milyensége függ a fűtőrudak üzemidejétől. A Duna sugárszennyezettsége önmagában még elmenne, árvízkor okoz gondot, amikor a lerakódó iszap kiszáradva porzik és azzal terjed a cucc. (Bétasugárzókról van szó, belégzés útján.)

    Nézzen már meg valaki egy térképet Oroszországról, hogy mit művelne pár száz amerikai ICBM és SLBM felszíni robbanás esetén… semmit a területhez viszonyítva. Az USA már neccesebb, Európa szintén.

    Az urán sugárzása kutyafasza. A plutóniumé már nem, de itt jód-131-ről, stroncium-90-ről, céziumról van szó stb. Ebből jód-131 felezési ideje 8 nap (biológiai tjóval több), azaz 1 hónap és lényegében fuccs. Főleg a gyerekekre veszélyes. Stroncium-90 felezési ideje 29 év, biológiai 1-49 év közötti… csontkereső, azaz kalcium helyett szívódik fel, de csak 40%-os arányban, mennyisége se nagy, bétasugárzó (POR!!!). És ezredszer, rengeteg fallout nélküli robbanás lesz, mert úgy nagyobb a romboló erő.

    És miliomodszor… NEM 1-25 megatonnásak, hanem 0,8 alattiak! És vegye már a fáradtságot kedves Tibor bá’ 😀 és nézze már meg a youtube-on, milyen egy 20psi-re optimalizált robbantás… semmi por, meg gombafelhő. Váááá 😀 😀 😀

    Nem azt mondom, hogy szép világ lesz, hanem azt, hogy NEM OLYAN LESZ, MINT A HIDEGHÁBORÚBAN LETT VOLNA (aka Threads, The Day After stb filmek!!!)

    Google: Radiation hormesis pl.

  48. Üdv!

    Félre ne értse senki, szerintem nagyobb esély van egy világháborúra (atomháborúra), mint arra, hogy elmarad.
    Nagyobb az esély arra is, hogy beledöglünk az egészbe, mint arra, hogy nem.
    Ha (szerintem) racionálisan nézem a dolgokat, akkor ezekre tenném a voksom.

    De 100%-ban az sem zárható ki, hogy létező globális összeesküvés van (sőt, több is párhuzamosan), az sem zárható ki, hogy a fő célok egyetértésben meghatározottak. Mivel még nem volt (tudtunkkal) globális atomháború, így fingunk sincs róla, hogy mi lesz utána.
    Nagyobb az esély arra, hogy káros lesz az egészségünkre és kihalunk a p…csába, de…
    … de mi van akkor, ha mégsem annyira totál apokaliptikus az egész bolygóra nézve, mint ahogy sugallják.

    Ami tény a rendelkezésünkre áll az két atomtámadást szenvedett város, + néhány reaktorbaleset.

    Persze tudom, a remény hal meg utoljára – de ez nem igaz. Ugyanis a remény csak az utolsó előtti, az utolsók mi magunk vagyunk.

    Lényegtelen, hogy mi mit hiszünk vagy tudunk, csak egyetlen dolog számít ebben a kérdésben: akiknek a kezében a piros gomb van, ők mit hisznek vagy mit vélnek tudni.
    A végső döntés csak ezen fog múlni.

  49. Jövőnk információit szeretném alátámasztani egy-két érdekességgel innen Svájcból. Régóta figyelem és olvasom (ezt) az oldalt (is). Nagyra tartom a szerkesztőjével és a rendszeres hozzászólóival egyetemben. Magam is naponta túrom a nemzetközi és a magyar sajtót különös tekintettel az utóbbi idők geopolitikai eseményeire, ami sajnos a háború előszelét lengeti a pofánkba.
    Mint mondottam volt, én itt élek. Nem szeretnék fárasztó és már leírt dolgokat újra felhozni. Jövőnk már leírta. Jók a korábban leírt információi Svájcról (amúgy nagyon kár a megszűnt oldaláért, hatalmas űrt hagyott maga után).
    Amit én látok nap, mint nap: készülnek a háborúra. A politika ugyan liberális irányzatú és a sajtó is Amerika párti, azaz lényegében semmi konkrétum nem kerül ki a valós helyzetről. De ha az ember odafigyel, akkor néha akad egy-két érdekesség. Az eddig említett dolgok valósak:
    – teljes haderő átalakítás, katonai doktrína megváltozása: immáron a svájci hadsereg a környező országokból betörni kész fosztogató fegyveres csoportosulások ellen van felkészítve. Erőteljesen készülnek egy Európát érintő totális pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomlásra. A haderők feladata megvédeni Svájcot a környező országokból betörni készülő mindenüket elvesztett és ezért veszélyes csoportoktól. Magyarán tűzparancs lép érvénybe, aki a határt közelíti. A reakcióidőket lecsökkentették. Gyakorlatilag órák alatt hermetikusan zárható a határ. Extrém rövid időn belül reagáló csapatok kiképzése folyamatos. Hadgyakorlatok folyamatosak. Tavaly volt egy összezördülés Franciaországgal, mert a francia határ közelében lemodelleztek egy a Franciaország szétesése utáni és francia területről induló támadást. Franciaország felháborodottan reagált.
    – Svájc nyugati és északi részein az atomerőműveik körüli 10 km-es biztonsági zónákat 50 km-re növelték. Az itt élők ez év elejétől ingyenesen kaptak jód tablettákat. Ez azt hiszem már be is fejeződött. Ezzel a bővítéssel lefedték egész nyugat és észak Svájcot. A hegyekben délen eleve nagyobb a természetes védettség, plusz a bunkerek. A hegyek tele vannak. De persze tele van egész Svájc is. Mindenhol. Szinte minden ház alatt. Gyakorlatilag percek alatt találsz egyet.
    – Idén megjelent a sajtóban, hogy a kormány kötelezővé tenné megint a kötelezően otthon tartalékolandó vészhelyzeti tartós élelmiszercsomagokat. 10 kg/fő mennyiségben. Ez a hidegháborúban érvényben volt, később eltörölték. Most visszahoznák. Vajon miért ilyen egyértelmű a hasonlóság a hidegháborús helyzethez képest? A kérdés persze csak költői…
    – Az utóbbi időkben kimagaslóan sok a polgári védelem kiképzése. Folyamatosan látom őket. 2 évvel ezelőtt még nem így volt.
    – Szintén az utóbbi időkben (hónapokban) látom, hogy a hadsereg különlegesen kialakított teherautóin hatalmas generátorokhoz hasonló gépekkel gyakorlatoznak a katonák. Illetve elmennek velük valahova, majd este visszajönnek. Furcsa szerkezetek, amik egyébként jól le vannak takarva. Én olyan helyen lakom, ahol közel az egyik kiképzőbázis és látom az egyébként eltakart katonai járművek parkolóját.
    – Tavaly elkaptam a hírekben (SRF3 rádió) egy érdekes hírt. Talán kétszer hallottam, két egymást követő órában. Azóta sem, sőt, próbáltam rákeresni, de nem találtam. A Svájci Nemzeti Bank igazgatójának nyilatkozata volt. Azt mondta, hogy a jövőben az ukrajnai válság miatt Svájcot (és persze Európát is) olyan brutális recesszió fogja sújtani, amilyen még nem volt az ország életében(!). Pénzügyi, gazdasági válságról beszélt.
    Nos az én iratomban, egy brutális pénzügyi-gazdasági recesszió nem más, mint egy háború.
    Vannak svájci ismerőseim, akik a déli földtekén szereztek maguknak földeket, birtokokat. Azt mondják, ha valami történne azonnal húznak a családjukkal.

    Ezek a fenti dolgok nem véletlenek. Nagyon is tudatosak. Tudják, hogy lesz valami.

  50. Montezuma… nekünk magyaroknak – mert most ebben a témában magasról szarok mindenki másra – az a lényeg, hogy utána mi lesz.

    Elmondom: kibaszott nagy káosz, összeomlik minden, valszeg az állam is. HEMP esetén szinte biztos, közvetlen csapás esetén méginkább. Ami marad az a kétségbeesett túlélők garmadája, akik rövid időn belül egymást gyilkolásszák. Pokoli káosz… és menekült áradat. Én láttam – békeidőben – gyilkolászást százával, összesen ezrek halálát, tudom milyen az ember. Ehhez tegyük hozzá a brutális distresszt az összeomlás miatt, meg az elvonási tüneteket (nikotin, koffein, drog, gyógyszer, tévé, net, mobil, szex stb.) és kész őrültek fognak kolbászolni, meg részeg bandába verődött vadászok, meg renegát exrendőrök…
    Egyes települések felkészülten várhatják, jó eséllyel… csak neki kellene kezdeni.

    (Az összeomlás, illetve posztapokaliptikus világ elemzése most zajlik, annak például a pszichológiai-pszichopatológiai-szociálpszichológiai aspektusaival.)

    VAN REMÉNY és ESÉLY, csak cselekedni kell. (Erre nincs általános recept. Minden település különböző paraméterekkel rendelkezik: katonaföldrajzi, élelmezési-víz, humán. Utóbbi nehezebben elemezhető.)

  51. 57:
    Svájci! Köszönjük a megerősítést.

  52. svájci… az Isten áldjon! Végre valaki segít!!! KÖSZÖNÖM!
    (A nagyjával tisztában voltam, a déli féltekés dolog: Dél-Amerika vagy Új-Zéland?)

  53. Montezuma: „Arma Gedeonnak szerintem sok kérdésben igaza van, de itt le is zárnám az okkult témakörét, maradjunk a hideg racionalitásnál:”

    Akkor magyarázd meg, hogy milyen racionális oka van az USA kormányának arra, hogy saját hivatalos politikájával szemben fű alatt támogassa az atomfegyverek elterjesztését latorrezsimeknek, a SZU-tól Pakisztánon át Észak-Koreáig és tovább:

    http://www.conspiracyarchive.com/Articles/Blackmailed_by_the_Bomb.htm

  54. Véleményem szerint, nem lesz atomháború.
    Az atom energia, nagy kincs, mi a francnak ilyesmire pazarolni.
    Az emberiség 1-2 generáció alatt egyre gyengébb életszínvonal, járványok, lokális háborúk, erősebb születésszabályozás, (világ)központú irányítás 20-30év alatt leépíti önmagát. Ha önként nem, ott majd rásegítenek, lesznek népek nyelvek amik szinte teljesen eltűnnek. De hát megszokhattuk, ahol munka folyik (leépítési folyamat), ott hullik a forgács.

  55. Azért az megnyugtató, hogy mások is úgy látják, hogy van még esély a túlélésre, és érdemes még tartós tejet venni. 🙂

    Csak azt nem tudja az ember, hogy minek drukkoljon. Mert a klímaváltozás elkerülhetetlen, maximum a mértéke lehet kérdéses, de egy nukleáris világháború, azért a felmelegedésbe is beleszólna, de az után is elég érdekes kérdés lenne, hogy milyen élet marad meg. A földnek nem lenne egyetlen olyan pontja se, ami kimaradna a buliból, esetleg annyi, hogy kevesbé érinti a sugárzás/klímaváltozás.

  56. Már kb. 10 éve szajkózzák egyesek, hogy atomháború lesz, már nagyon közel vagyunk, stb,stb. És mindeddig tulajdonképpen nem történt semmi. Tényleg kíváncsi lennék rá, hogyha pl. Jövőnk életében nem törne ki a 3. vh, nem lenne semmilyen atomháború, akkor idős éveibe hogy számolna el azzal a ténnyel hogy szinte egész életében készült valamire, ami nem következett be és ezen kívül nem kevés energiát fektetett abba, hogy felnyissa az emberek szemét? Milyen érzés lenne ha rájönnének ezek az emberek arra hogy mindezt tök feleslegesen tették, mert nem következett be semmi a jóslataikból ? Mert azért ez bőven benne van a pakliban…

  57. Svajcinak maximális elismerésem. Korrekt írás, fantazmagóriák nélkül. A svájci kormányzat tökéletesen látja, a fosztogató jellegű helyi háborúk veszélyét. Ez történt Jugoszlávia esetében is. A svájci hadsereg a világ egyik legjobban megszervezett, és az egyik leghatékonyabb katonai szervezete. Érdemes és szükséges lenne Magyarországon lemásolni. Magyarország sokkal jobban ki van téve a fosztogató háborúk veszélyének, mint Svájc, még sincs komoly rákészülés.

  58. ademfire fordítva ülsz a lovon!
    Te mit teszel ha kitör a háború és rájössz, h semmit nem tettél.
    Jövőnk mosolyogva legyinthet egyet, hálisten” nem történt semmi.

  59. 64:
    1945 óta lehetséges egy atomháború, csak az „illetékesek” szerint nem volt alkalmas pillanat. Viszont egyre jobban készültek rá, egyre több atomtöltetet halmoztak fel. Erre találták ki az atomórát. (Doomsday Clock) Hogy mikor lesz atomháború (ahogy te nevezed) azt senki se tudja. Ébredhetünk rá holnap reggel, de lehet hogy csak Jövőnk temetése után következik be. Egy biztos, amikor bekövetkezi, az fog jobban járni, aki számított rá. Aki nem számított rá, az majd rohangálhat a haverokhoz (ha túléli) ezért vagy azért, és ha nem kap (nem fog) akkor szentségeleht, hogy mekkora hülye volt.

  60. 1945 óta 70 év telt el, és háborúban egyszer sem vetettek be atomfegyvert.
    Ebből arra lehet következtetni, hogy eddig jól működött a nukleáris elrettentés doktrinája. Azt viszont nem tudhatjuk, hogy a jövőben is így lesz-e.
    Mindenki eldöntheti, hogy folyamatosan rettegni akar-e, vagy éli a megszokott életét – számolva azzal az eddig is meglévő veszéllyel, hogy a helyzet bármikor eszkalálódhat.

  61. Arma Gedeon,
    Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a másik atombombájára, mint a szabad világot fenyegető veszélyre hivatkozva, a költségvetést jobban meg lehet csapolni. Infúzió a hadi–ipari komplexumnak, vagy ahogy tetszik.
    Miért, Teheránnál nem ugyanez a helyzet(?)… de ugyanakkor pl. India és Pakisztán esetében az atom miatt állt be az egyensúly; és eddig még senkinek sem jutott nagyon eszébe, hogy használja is a másik ellen.

  62. Teherán… nem egészen. Több mint valószínű, hogy Irán rendelkezik atomtöltettel, csak nagyon nem veri senki nagy dobra*. Ugyanis vettek az ukránoktól 6-8 Kh-55SM cirkáló rakétát, mégpedig darabonként nyolcszoros áron, mint egy zsír új Tomahawk. Az ukránoknak ezeket le kellett volna adniuk Oroszországnak, volt belőle cirkusz, de ha jól emlékszem nem sittelték le a két jómadarat. Nos, ez túl nagy felár, még fekete piaci szempontból… kalkulálgatva erős a gyanu, hogy kaptak hozzá 200kt töltetet is, vagy az ukránoktól vagy a fehéroroszoktól. Így Iránt nem fogják megtámadni, mert egy ilyen szivar Ras Tanura olajtermináljára és másnap összeomlik a világgazdaság. De… ezt is már vagy százszor leírtam.

    *MERT Szaúd-Arábia is már vett, vagy most vesz, vagy legkésőbb jövőre Pakisztántól tölteteket, lévén 50%-ban ők finanszírozzák a paki nukleáris fegyverprogramot. Kínai ballisztikus rakéta már van, most készülnek újat venni, Kínától.

    Amúgy a nukleáris hadviselés nem lendít fel semmit, csak viszi a pénzt, de azt nagyon.

    India… erről is írtam Agni-IV, Agni-V és Agni-VI valamint FŐLEG Surya-2 ICBM, ami kizárólag az USA ellen készül, rohamtempóban 2019-re. (India eddig Pakisztán ellen fegyverkezett és Kína ellen. A jelenlegi rakétáik erre elegendő hatótávolságúak, de még EU és Oroszországig is el tudnának puffantani. Amúgy a Surya-2 10 töltetes MaRV lesz… USA baszhatja.)

  63. 59, 60, 65: Nincs mit és köszönöm én is!

    60 Jövőnk: a déli féltekén Ausztráliáról és Új-Zélandról is hallottam, ahol svájciak földet, ingatlant vásároltak/vásárolnak.

    Még egy dolgot kiegészítésképpen a fenti irományhoz:

    Tavaly maga a svájci hadsereg főparancsnoka ajánlotta a médiákban, hogy a lakosság tartalékoljon otthon vészhelyzeti élelmiszerkészletet. Ezzel a média egyébként viszonylag rendszeresen foglalkozik. Érdekes, nem? Idén januárban jelent meg, hogy hatóságilag újra köteleznék a háztartásokat a fent is említett mennyiségre. Amúgy – és ezt szerettem volna leírni – a következő indokokat hozták fel:
    – Európa megváltozott biztonsági helyzete, ami miatt Svájc nagyon sérülékennyé válhat
    – bármikor bekövetkezhet egy 48 órás áramkiesés, de akár hónapokon keresztül tartó áramkiesési problémák is elképzelhetők
    – egy hirtelen kitörő influenzajárvány esetén

    Érdekes, most hirtelen ilyen fontos lett, hogy áramkiesések és járványok ellen védekezzenek 😉 A hidegháború lezárulta óta ez nem fordulhatott volna elő bármikor? 🙂

    Szerintem nem kell túl értelmesnek lenni, hogy az ember átlásson a szitán. Nyilván nem fogják azt mondani a lakosságnak, hogy bármikor lehet egy nukleáris káosz és védekezzetek. Viszont a lekommunikált dolgokban pontosan benne van az, amiről ti is beszéltek. Egy HEMP csapás esetén nincs áram. Ha biológia fegyvert vetnek be, ott a járvány.

    …és még valami, ami igen elgondolkodtató. Svájc itt Európa közepén, körbe véve baráti országokkal és mégis fegyverkezik. Százmilliárdokat költenek rá. Mindent cserélnek, de egyértelműen a földi védelemre koncentrálnak. A legmodernebb és legújabb technikai felszerelés a katonáknak, (ha jól tudom) a francia Airbus katonai részlege szállítja le véglegesen 2015-ig bezárólag. Most volt a hírekben, hogy az összes katonai szállítójárművet és terepjárót kicserélik. A Mercedes lesz a beszállító. Pedig a most használtak sem rosszak 🙂

    Szóval mégis mire ez a nagy védekezés?

    Hát nagyon úgy néz ki, hogy a környező baráti országoktól kell megvédenie magát Svájcnak. Elgondolkodtató.

  64. Lehet egyszerre élni normálisan, de közben felkészülni a rosszra. Csak nem egy lakótelepi lakásban élve, napról napra. Illetve onnan max. ismeretségeket kell szerezni, menetfelszerelést, hogy gyorsan el tudjon pucolni az illető baj esetén.

    Akinek meg van lehetősége, az megy vidékre, és igyekszik újra tanulni élni a természettel, és minél több dolgot maga végezni, közben meg tartalékolni.

    Többet úgy se nagyon tudunk tenni, mert a döntés egy esetleges atomháborúhoz nem a mi kezünkben van. De azért ijesztő olvasni az egyre durvuló helyzetet a világban, és hiába próbálunk lelkileg felkészülni a dolgokra, van amire nem lehet igazán.

  65. Mvm9: Nyilvánvaló, hogy a második vh előtt is az összes harcoló fél hadiiparát az am,erikai nagybankok futtatták fel, lásd Sutton műveit. Vagyis direkt szinielőadások a nagy háborúk. Az atomfegyverek tudatos terjesztésem, közte latornak számító rezsimek ellen csakis azt a célt sejtetheti, hogy használatot akarnak ezek.

  66. Jövőnk, köszönet a részletes infóért.
    Érdekes, hogy európaiak a déli földtekén vásárolnak birtokot. Arra azért kiváncsi lennék, hogy egy váratlan HEMP vagy atomtámadás esetén hogyan akarnak eljutni oda.
    Így(?): https://www.youtube.com/watch?v=zjt8jAh_OBo

  67. Mvm9… akkor mr sehogy. Hamarabb mennek. Amúgy Ausztrália biztos kap, és Új-Zéland is necces, különösen, mert oda 2mrd HUF befektetéssel lehet menni investor migration keretein belül, hogy kvázi másnap állampolgár vagy. A második fokozat ugyanúgy 4 év (ez 400 millió HUF)… és mindenkit tengerbe lőnek majd, aki nem helyi és hasznos.
    Nem sok alkalmas hely van, nagyjából két ország, a déli másik felén.

    Svájci újfent: KÖSZÖNÖM!

  68. Svájci! Elárulod nekünk a titkot, mit tud ez a svájci nép, hogy ilyen politikusokat tudott toborozni’ magának?

  69. 68:
    Félre tetszik beszélni! 70 év alatt háború nem volt atom hatalmak között.

    69:
    Persze átjátszotta, majd kivégezte az átjátszó Rosenberg házaspárt. Hadd utálják meg még jobban a zsidókat. Nem túl hihető. 🙁

  70. 73 Chani:
    Igen, szerintem is lehetséges. Én kisvárosban lakom. A környezet vidéki. A társasház tavaly épült, amiben a lakásom van. Természetesen tartozék az atombunker. A munkahelyem 7 perc autóval a szomszéd településen. Ott is van atombunker. Tehát elvileg bármi történik, percek alatt biztonságban van az ember. Élelmiszer és víztartalékom van felhalmozva. Egyébként a lakosság kb 50%-a rendelkezik felhalmozott vésztartalékkal. Ezt egy közvélemény kutatás mutatta ki tavaly. A másik 50% a problémás eset. Ők a szupermarket majmok – a veszélyes közeg. Egy nem várt eseménynél 2 nap alatt minden bolt kiürül – ezt is kimutatta egy kutatás. És akkor még sokaknak nem is jutott semmi. Ők lesznek akik fosztogatni fognak. Nos Svájcban lehet is mit, hiszen hatalmas mezőgazdasági termelés folyik, mindenhol parasztgazdaságokkal. Fegyvere pedig szinte mindenkinek van. No erre is rendelkezik a megváltozott katonai doktrína, ugyanis kimondja, hogy a hadsereg országon belüli feszültségek esetén is bevethető. Ha jól emlékszem, megemlíti a pénzügyi-gazdasági összeomlás esetén kitörő társadalmi összeomlást és az azzal járó káoszt. Szóval az az 50% itt is kritikus lesz, mert nem előrelátóan cselekszik. A városiak lesznek a probléma legnagyobb forrásai. A fiatalok főleg. Ők semmit sem tudnak, csak a mobiljukat nyomkodni és zenét hallgatni. A természethez közük sincs. A legnagyobb problémájuk, hogy milyen V6-os vagy V8-as autókat hajtsanak. Véleményem szerint ez egyszer kurva nagyot fog visszaütni.

    76 Jövőnk: én is csodálkozom Ausztrálián, Új-Zélandon. Valószínűleg az Európától számított földrajzi távolságot gondolják biztonságosnak. Én személy szerint Dél-Amerikára tenném a lapot.

    77 Feco: én ezt a svájci csodát azért kissé mesterkéltnek tartom. Persze valóban lenyűgöző látni ezt a működő brutális gazdaságot. Irigylésre méltó. De aki ismeri a mai világ (pénzügyi) felépítését, az EU valódi hátterét, annak országait, azt hogy kinek mit engednek és kinek mit nem, az tudja, hogy e mögött egy szűk kör áll, aki eldönti, hogy kinek mehet jól és kinek nem. Svájc pont egy ilyen hely. Itt megéri gyárakat létrehozni és termékeket előállítani a kb 1 milliós minimálbérért? És még el is lehet adni a drága frankért? Nálunk meg nem, azért a minimálbérért és azért a gyenge forintért? Hát igen. Ennek ellenére ami tetszik, az a népi demokrácia. Az hogy itt a nép szavazhat mindenről. De tényleg mindenről. Ami még jó, az a viszonylagos tisztesség és korrupciómentesség. Bár ekkora jövedelmek mellett tényleg hülye az a politikus, aki ellop bármit is 🙂

  71. Készülőben az összeesküvés elméletek. Svájc már igen régóta javasolja a légvédelmi pincék építését lakóházak alá. Jelenleg az áramkimaradás veszélyének egyetlen oka a klímaváltozásból eredő kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhető. Mindenki tudja hogy hány ezer ember adta be a kulcsot egyetlen hónap alatt hőhullámnak, vagy az idáig percre pontosan érkező monszun késésének köszönhetően. Kezdenek bizonyos területek élhetetlenné válni, klimatikus szempontból. Svájc tele van hegyekkel, igen apró klimatikus változás is hatalmas problémákat okozhat.

  72. Ha ennyire nyilvánvaló, hogy az elit hová készül menekülni, akkor én az oroszok helyében a halott kéz tölteteiből juttatnék bőven ezekre a helyekre is. Ha már nincs más hátra és pusztulni kell, akkor a férgese hulljon elsőnek. Vagyis inkább a férgek.

  73. Svájcnak hihetetlen jó a hadereje is. 380 leopárd tankjuk van, és 180 cv90-jük. Sok ország ennek a negyedét is megirigyelné, föleg úgy, hogy saját technikával vannak felszerelve.

  74. Tudom, könnyű rásütni sok mindenre azt az összeesküvés elméletet… de nem zörög a haraszt, ha… 🙂 Én nem mennék bele most ebbe a témába, de sok összeesküvés elmélet vált már valósággá. Azok a légvédelmi pincék nem csak javaslatokra készülnek, hanem szigorú törvény írja elő a létesítésüket. Nem hinném, hogy ok nélkül építenének ekkora anyagi ráfordítással ilyen létesítményeket, amiket aztán fent is kell tartani, ellenőrizni. A klímaváltozás érezteti is a hatását. Az esőzések miatt sok a probléma és nem csak a hegyekben. Bő egy hete sokan arra mentek le a mélygarázsukba, hogy az színültig volt vízzel. Az A1-es autópályát Zürich fele elvitte a víz.

  75. Dan… nem javasolja, hanem kötelező. Amúgy 306.300 darab van, 8 milliós lakosságra, 114%-os (túl)kapacitással. Ha nem értesz hozzá… maradj csendben. Elegem van már, hogy egyesek a véleményüket tényként tűntetik fel.

  76. Pugacsov elvtárs,
    „Ha ennyire nyilvánvaló, hogy az elit hová készül menekülni, akkor én az oroszok helyében a halott kéz tölteteiből juttatnék bőven ezekre a helyekre is. ”

    Ez lenne az elrettentés új doktrinája, mármint hogy gebasz esetén mindenhova jutna atom, és mindenki menne a levesbe. Működne is, ha biztos lehetnénk abban hogy az elitnek semmi köze sincs a halott kézhez. De mi van akkor, hogy Putyinék szabadságharca, Orbánhoz hasonlóan, csak a show része… meglepve azért nem lennék. Bár neki legalább van mivel lövöldözni ugyebár.

  77. 81:
    Én nem bízok a „clean” nukleáris töltetekben. Ha mind elsütik, ami létezik, teljesen mindegy, hol vagy. A déli félteke se véd meg, se a svájci bunkerek. Persze a 10 kiló élelmiszer jobb mint semmi, de sok reményre nem ad okot. Aztán meg szeretném látni az elit arcát, amikor 20 évvel később kijön az atombiztos bunkeréből.

  78. Tibor bá’ nem a töltet clean (habár, ha pontosak akarunk lenni, akkor a Teller-Ulam típusú kétfázisú töltetek azok, lényegében csak kezdeti sugárzás, az is pár óra-nap), hanem az ideális pusztításhoz (20-25psi maximális kiterjedés területileg) szükséges magasság van a tiszta robbantás magassága felett.
    Értelemszerűen: silókra (USA 400-450), kemény célpontokra felszíni megy, fallout-al, de ez területileg kicsi lesz, a hidegháborúshoz képest fingnyi. ÉS nem zabálja meg az ózonréteget.
    20 év után… vígan előjönnek (már hamarabb).

    ÉS nem az atomháborútól és annak rövid utóhatásától kell fosni, hanem az utána jövő időszakot… az lesz a horror, a Földre szállt pokol maga. (Aki nem érti belém ne kössön, most írok erről egy szaktanulmányt, illetve többen önállóan.)

  79. Kedves Lóránd… 🙂 most mit mondjak… jól írsz vagy ismered a dörgést. 😉

  80. Akkor
    A fény után a hamu földet ér,
    a csend szétfolyik és megfagy.
    Kár mondanod: az élet többet ér –
    csak egy pillanat, és nem vagy!
    Hazudj magadnak Istent, s higyj neki:
    segít megásni sírodat,
    és virághamut fog rád hinteni
    radioaktív ég alatt.
    Csorba Tibor anno

  81. „Megismerhetjük a világot anélkül, hogy kilépnénk a házunkból;
    épp így megláthatjuk a magasztos Taot is anélkül, hogy kinéznénk ablakunkból.”
    (Lao-ce, Tao te king)

    … viszont én a jelek szerint nagyobb jelentőséget tulajdonítok annak, hogy mivel töltöm az időmet: bombák számolgatásával és katasztrófa-forgatókönyvek elemzésével, vagy a folyamatok okainak megértésével és a katasztrófa elkerülésének lehetőségeivel. Racionálisan szemlélve egyiknek sincs sok értelme, de szerintem én jobban szórakozom. Legalábbis azóta, hogy végre képes vagyok elfogadni Darwin törvényét: ha ez a faj tényleg túl hülye a továbblépéshez, akkor pusztuljon el úgy, ahogy óhajt. Ez persze nem akadályoz meg abban, hogy önmagam szórakoztatására ilyesmiket írjak.

    Peace! 🙂

  82. 90 – Arma:
    Semmit se olvasok el, ami ilyen hosszú. Elolvasom az első 20 sort, amiből megértem az egésznek az „izét”. Aki igényt tart arra, hogy végigolvassam az alkotását, annak 20 soron belül egyetlen mondattal közölni kell, mit az elképzelése. 😀
    92 – Kedves Loránd:
    dettó.

  83. 93, Tibor bá, (a lényeg vastagon kiemelve, hogy ne kelljen sokat olvasni 🙂 ) ön ezzel elmondta, miért nem érdemes egyetlen szót sem komolyan venni a (talán megengedi: szintén nem rövid… 😉 ) irományaiból, ugyanis 1: kizárólag azokból a forrásokból szemezget, amely az ÖN természetesen abszolút igaz világképének megfelel ÉS 2: 20 bevezető sorban összefoglalható.

    Előbbi horizontális szűrés, amely képtelenné teszi Önt az elsőre idegennek tűnő források megismerésére („cherry picking”: aki más véleményen van, nyilván ostoba). Utóbbi vertikális, egy komplex és lényeget érintő elemzés ugyanis folyamatában bomlik ki: a megszokott kliséktől eltérő fogalmakat vezet be, kapcsolatokat elemez, újabb fogalmakat alkot, tehát egy építmény, amelynek a belsejét nem LEHET húsz sorban elmagyarázni az ajtóban álló bácsikának – hiába fog duzzogva elvonulni („personal incredulity”).
    A „science for the masses” hiába oly kedves Önnek, a használati utasítások szintje, nem az objektív megismerésé és alkotásé.

    Nem, egyáltalán nem tartok igényt arra, hogy Ön elolvassa, amit ide írok, nem Önnek írom, a rólam alkotott véleményét pedig számos alkalommal volt kedves a tudomásomra hozni. Ezzel nyilván Ön is tisztában van, de megértem, hogy ezt egy-egy hozzászólásom után, az Ön olvasóközönségének megfelelő orientálására megismételni kénytelen. Viszont, ha nem szól hozzám, én sem szólok Önhöz. RÓLAM nyugodtan írjon bármit, csak ne válaszoljon, kérem, mert így két udvariatlanság között vagyok kénytelen választani (a levegőnek nézés és az értelmetlen kritizálás), és nincs jó megoldás.

    Ugyanez udvariasabb formában:
    Ön az összeomlás túlélésére keres megoldást – én ha arra kerül a sor, kiállok az ajtóba és lelövetem magam, mert a vegetálás nem érdekel, a túlélést biztosító sémák: a talpnyalás vagy agresszív önzés nem az én pályám.
    Én az összeomlás elkerülésére keresek megoldást, amelyre az Ön gondolkodása, hozzáállása legjobb tudásom szerint alkalmatlan, csak kárt okoz.

    Azonos témák foglalkoztatnak minket, de gyökeresen eltérő módon szemléljük őket, ezért nem létezhet közöttünk érdemi kommunikáció.

    Ismétlem, most már képes vagyok elfogadni Darwin törvényét. 🙂
    Köszönöm.

  84. Svájci gazdaságról:
    A svájci gondolkodás teljesen eltérő a jelenleg uralkodó bal libsi ideológiától. Jellemző példa, magyar származású tanárral igen elégedettek voltak az iskolában. Rábízták a következő tanév eszközbeszerzéseit. Összeírta a listáját és leadta az igazgatónak. Az másnap elmagyarázta, hogy elsősorban olyan termékeket kell vásárolni, amelyet a saját városukban állítanak elő. Ha nem kapható, a közeli nagyvárosban kell körülnézni, ha ott sincs, akkor országosan kell keresni svájci gyártmányt. Ha nem gyártanak olyant Svájcban, „akkor arra a szarra nincs is szükségünk”
    Igen, sokkal olcsóbb helyi gyártású „drága” de megbízható minőségű terméket vásárolni, mint Kínából importálni silány minőségű olcsó cuccokat, mindenféle garancia nélkül. Aztán a helybeli munkanélküli embereknek segélyt fizetni. Erkölcsi és anyagi züllésbe taszajtva emberek millióit a profit hajhászás érdekében.
    Jól ismerik Svájcban az irigykedő emberi természetet, és jól felkészülnek a fosztogató jellegű háborúra. Nem utolsósorban a hatékony katonai kiképzés jellemformáló erő. Persze nem a hagyományos, sok országban elterjedt katonáskodásra gondolok, amelyben az újoncok megalázása és a közkatonák megvetése a tisztikar részéről a meghatározó. A valóságos katonai ismeretek megszerzése megtanítása másodlagos.

  85. 94 – Kedves Loránd:
    Nem (csak) neked szánom: Az utolsó szóváltás óta tovább süllyedtél korábbi rögeszmédbe, ami azért nem ment az intellektusod rovására. Ez utóbbinak őszintén örülök, de azt azért figyelembe kellene venned, hogy ez itt az én honlapom, ahol te még csak meg se játszhatod az utasítgatást, és a szabályok kijelentését. — Máskülönben felhívnám a figyelmed Roger Martin du Gard – A Thibault család című könyvére. Olvasd el, neked különösképpen hasznos lenne. Ott nem egy ember, egy hatalmas francia mozgalom akarta megakadályozni az egyre fenyegetőbb I. világháborút, és mint tudjuk hiába.
    Szerintem a te tevékenységed a káros, mert megpróbálod elhitetni az emberekkel, hogy a szomorú jövő elkerülhető. Én meg azt mondom, hogy nem kerülhető el, és tessék rá felkészülni, mert ennél okosabbat tenni nem lehet. Aztán az olvasók azt a verziót fogadják el, amelyiket akarják.

  86. 96, Tibor bá:

    1: Kértem valamit, és megmagyaráztam, hogy miért. Lehet, hogy Ön ez után szükségesnek tartja ezt kijelenteni: „ez itt az én honlapom, ahol te még csak meg se játszhatod az utasítgatást, és a szabályok kijelentését”. Felesleges. Én a kérés szón kérést értek, és mivel ez az Ön honlapja, természetesen figyelmen kívül hagyhatja.

    2: Az „elhitetés” szintén nem az én műfajom, az az Ön által képviselt „science for the masses”. Én egyebek mellett az itteni kudarca fulladt kommunikációs kísérletem eredményeként tisztában vagyok azzal, hogy Ön és a honlap által kiszolgált, annak színvonalával elégedett közönség nem fogja megérteni, amit mondok. Ez az Ön számára elégséges indok arra, hogy tévesnek tekintse a meg sem ismert elemzéseimet, továbbá nagyképűnek engem, mert ezt jelzem.

    3: Nem állítom, hogy elkerülhető, azt viszont igen, hogy az Ön által fényesen reprezentált „prepper” horda meg sem próbálja, éppen ellenkezőleg: önző hozzáállásával tovább rongálja a közösségi gondolkodás maradékait, tehát addig csinálja, hogy végül igaza lesz – még ha esetleg eredetileg nem is volt.
    Továbbá állítom: nem érdemes olyan nagyon sportolni a túlélésre, mert az állati vegetáció lesz – vagy istenkirályság. Vagyis: lehet, hogy nincs igazam, az Ön „forgatókönyve” viszont egyértelműen reménytelen, értelmetlen szócséplés, pontosabban éppen definíció szerinti hitegetés.

    De mindez már a sokadik ismétlés.

    Annak a mozgalomnak valószínűleg nem állt a rendelkezésére egy globális egyidejű informatikai hálózat (amely sajnálatos módon egyre silányabb gondolkodási képességű embereket köt össze), továbbá lehetséges, hogy nem jutottak túl messzire egy erre épülő transzparens konfiguratív informatikai környezet kialakításában. Én igen.
    Van esélyem? Hát, Önt, vagy az eddigi összes és folyamatos kudarcomat tekintve: nincs. Viszont oldottam már meg lehetetlen feladatokat ugyanilyen „támogatás” mellett. Amit tudok, megteszem, a kedves olvasók meg csak gyűjtsék a konzerveket és aggódjanak. Nekem erre nincs időm 😀

    Bocsássa meg, hogy az Ön hozzászólásaira a továbbiakban akkor sem reagálok, ha nekem címzi.

  87. Tibor bá’ vs Kedves Lóránd…
    megteszem, mert meg kell: én Tibor bá’ mellett és érvelése mellett állok ki.

    Lóránd… nem fognak lelőni. Sokkal lassabb és fájdalmasabb lesz. (Majd ha láttál már sok ezer embert meghalni, akkor nyilatkozzál erről ilyen magabiztosan. Csak egy baráti tanács.)

  88. Régen szólogattam hozzá, de most én is leteszem a garast Tibor bá’ mellett Lóránddal szemben.

    Az emberi társadalom nem lesz képes megállítani a források kimerítését, ezért a pusztulás biztos.
    Az egyéni surranópályákon lehet gondolkodni, ami lehet sok minden, de leginkább szerencse (sors) kérdése csak.

    Reménykedni egy dologban lehet, hogy nem a mi életünkben következik be.

    A készülés értelme annyi hogy orientálod az életedet, hogy ne a konzumidióta tömeg egy arctalan tagja legyél, hanem egy önálló döntésre képes lény (szándékosan nem embert írok, mert az itt és most negatív fogalom).
    Az anyagi része a készülésnek már következmény, mert ha raktározol, tanulsz, edzed magad, stb akkor valahol az előre gondolkodásod révén már rátértél egy útra.

  89. Loránd, komolyan azt mondod ,hogy néhány ezer ( legyen tizezer)világvége ” hivő” inditja be és tartja életben az összeomláshoz vezető folyamatot ?!
    Az emberiség legkártékonyabb része legyint az intő jelekre és rozsaszín felhőben reméli és tervezi a jővőt,alig várja ,hogy hitelhez ,lakáshoz ,kocsihoz,nyaralásokhoz jusson ismét.Hogy dübörögjön újra a gazdaság. Ez a reményteljes folyamat vísz minket a végbe,nem a beszerzett tudás a fenntarthatatlanságról és az elemi felkészűlés a végjátékra,mint pl a tyúktartás.
    Persze lehet probálkozni,de szavaid mit sem érnek a köznép és értelmiségi elött .Akkor sem érne semmit ,ha sokkal, sokkal feljebb probálkoznál ott ,ahova világlakó nem juthat. A szuperhatalmak vezetőivel kellene csevegni,de nincs rá semmi esély ,hogy bármi megváltozna.Hozzá kellene magad szoktatnod ahoz,hogy semmi beleszólásod nem volt,nincs és nem is lessz a dolgok menetébe a világon.Legfeljebb alkalmazkodhatsz helyzetekhez.

  90. 98…100:
    Úgy gondolom, hogy Kedves Lorádhoz intézett szavaink falra hányt borsó. Olyan ő, mint az istenhívők, hisz abban, amit kigondolt magának és senki más szavát nem gondolja végig, elintézi azzal, hogy ez a „horda” nem ér fel az intellektusához. Dead end.

  91. Jövőnk szerintem Te nem állsz abban a helyzetben hogy engem csendre ints. A primitív bunkóságnak is van határa. Amúgy meg unalmas az hogy egyesek ha felmerül egy téma a harmadik világháborúval kapcsolatban, egyből őrűlt módon mindenki más halálát szeretbék végigélvezni. Ez beteg elmére vall.

  92. Biztos az ami már megtörtént. A pusztulás, atomháború stb. sem biztos, csak valószínű – amennyiben jól dekódoljuk a rá utaló jeleket. Ha mákszemnyi sanszom lenne valamin változtatni, és tudnám is hogy mi az, akkor biztosan nem ülnék ölbe tett kézzel.
    Ez egy elvi hozzáállás, és semmi köze nincs a siker esélyéhez.

    Másrészt pedig, ha el kellene döntenem, hogy átéljem-e a családommal együtt, háború után azt, ami „…horror, a Földre szállt pokol maga”, és mindent levetkőzve ami emberi, néhány konzervvel meghúzzam magam egy patkánylyukban… akkor nem biztos, hogy ezt az opciót választanám. Emberi módon elpusztulni, ha nem is csábító, de elfogadhatóbb választásnak tűnik.

    Mindenesetre a Mondo Aŭrora figyelemre méltó gondolatokat tartalmaz.

  93. Mvm9:
    A tapasztalat azt mutatja, hogy az ember a legkétségbeejtőbb helyzetben is ragaszkodik az életéhez.

  94. Tibor bá’,
    Nem feltétlenül… egy példa: Hollandiában évente tízezren NEM ragaszkodnak az életükhöz, és kérnek eutanáziát, általában gyógyíthatatlan betegségre, vagy elviselhetetlen fájdalmakra hivatkozva.
    Szerintem a halálnál sokkal rosszabb a jövő nélküli vegetálás. Pláne, ha közben végig kell néznem a szeretteim szenvedését vagy legyilkolását.
    (Aki nem tudja elképzelni ezt a dilemmát, nézze meg a témába vágó „On the beach – Veszélyes jövő” c. filmet.)

  95. De itt egeszseges emberek elethez ragaszkodasarol beszelunk. Bar egy ilyen jovo nelkuli helyzetben valoban ertelmesebb a halal. Kerdes hogy ki lesz ra megis kepes ha eljon az ido?

  96. Talan a konzervek mellett nem art egy-egy ciankapszulat sem tartani. Biztos ami biztos alapon 🙂

  97. Van esély a túlélésre, akár több ezer fős közösségek számára is (a település paraméterei nagyon nem lényegtelenek), csak ahhoz tenni kellene és éppen ez az, ami akadozik, pontosabban teljesen vegetál. Sajnos. De, valóban kifelé (védelem) olyan döntéseket és tetteket kellene végrehajtani, ami messze van attól, ahogy ma bármelyikünk él (természetesen mindez egy összeomlott állam esetére értendő!). Svájc nem fog szarozni: ami él és mozog, azt gépiesen le fogja mészárolni. Aztán egy idő után nem jön senki és a védők közül sokan öngyilkosok lesznek; vagy nem.

    Dan… tükör.

  98. Kezd öngyilkosságra buzdító szektára hasonlítani a hozzászólások egy bizonyos hányada.

  99. Én abban élek, hogy megvan az a bizonyos mákszemnyi sanszom, és ez még akkor is jobban tetszik, ha csak áltatom magam. Nem is ülök ölbe tett kézzel 😉

    Köszönöm a visszajelzést, ez is pont jókor jött. Üdv!

  100. Az ember egy ellentmondásos lény.
    Van, hogy valakik túlélnek egy válsághelyzetet azon az áron, hogy feladják idealisztikus énjüket, megalkuvók lesznek, önzők lesznek, bármire képesek a maguk és családjuk puszta életéért, ahogy ez a történelem során sokszor megismétlődött.
    Aztán önmagukkal meghasonlott állapotban, de túlélve folytatják az életet, létrehozva egy új ifjú generációt, amely aztán morálisan megbélyegzi őket, akiknek a létüket köszönhetik. Aztán minden kezdődik elölről…
    És könnyen meglehet, hogy minden magas erkölcsi szinten álló ember mögött több generációban ott voltak azok a pragmatikusok, akik lehetővé tették a létüket…
    Az emberek többsége pedig ezt fogja mintának tekinteni a valós életben, és nem az erkölcs óriásait, akik életük árán is ragaszkodtak elveikhez, és nem is hagytak mást maguk után.
    És a minta, amit a többség követ, meg is határozza a pályát, amin mozogni lehet. Az egészséges lelkivilágú ember persze tartózkodik tőle, hogy kifejezettem gonosz tettekkel jusson előbbre, de nem is kockáztatja a saját és családja biztonságát azzal, hogy idealisztikus elvekért csökkentse esélyeit…
    Szóval valami arany középút, de azért szárazon tartani a puskaport…

  101. 111:
    Ez mind nagyon szép, de itt most a végén nem egészen erről volt szó, még mielőtt Kedves Loránd – miután alaposan belepiszkított a levesbe – némi sértettséggel, és megfelelő előkelőséggel visszavonult. Itt most arról van szó, hogy mi felé kell befolyásolni döntési pozícióban lévő családfőket. Idealista álom irányába, vagyis a boldog tétlenség felé — vagy egy felelősség teljes felkészülés irányába, legalább elméleti síkon.
    Ilyen alapon Kedves Loránd azt is prédikálhatná, hogy „Imádkozzatok, valamennyien a mindenható, és könyörületes isten kezében vagyunk.”

  102. Ám aki képes olvasott szöveg értelmezésére, az adjon választ az alábbi bekezdésben említett problémára, mielőtt „felelősségteljesnek” nevezné a konzervhalmozást.

    „Az erősebb, csak önmagukra számító csoportok kirajzanak vidékre. Fegyverek, készletek, esetleg előre elkészített menedékhelyek, 5-25 fős csoportok. Lényegében ez az a létszám, amely egymásban ilyen körülmények között is megbízni képes, és kommunikációs eszközök hiányában is hatékonyan irányítható. És ez az utóbbi tulajdonság, ami miatt a Szervezet számára nem jelentenek akadályt.
    Már az első körben alaposan ellátják egymás baját. A maradék egy része letelepedésre, a másik fele portyázásra szakosodik. Hamar kiderül, hogy a messzire hordó lőfegyverek korában nincs olyan méretű közösség, amely hatékonyan lenne képes megvédeni egy akkora területet, amelyen a létfenntartását biztosítani tudja. Egyszerűen nincs elég ember a határok folyamatos védelmére olyanokkal szemben, akik rabolni akarnak.
    Az ő elvesztésük kevésbé fáj. Ők azok, akiknek volt választási lehetőségük, erőforrásuk ahhoz, hogy békés, közösségi megoldásokban gondolkodjanak, ne ostoba vadnyugatos mintákat kövessenek.”

    Ne értsen félre senki, ez nem az itt szokásos kinyilatkoztatás, csupán egy elemzői vélemény, amelyre valóban kíváncsian várom az érdemi cáfolatot. A rádiózást azért vetem el, mert szerintem bemérhető és célponttá teszi a kísérletezőt, én biztos nem csinálnám.

    Jó, kicsit őszintébben: igazából nem érdekel, mert nem erre játszom, csak örömmel látnám, hogy a prepper horda (igen, ragaszkodom ehhez a megjelöléshez, mert definíció szerint stimmel) is végiggondolta ezeket a szempontokat.

    Aztán jöhet a lerobbant nukleáris erőművek utána maradó fallout, az elszabaduló egyéb veszélyes hulladékok, stb. ami komoly szervezettség mellett is nehéz probléma.

  103. Üdv Mindenkinek!

    Senki ne haragudjon meg rám, de egy észrevételem lenne:

    Tök mindegy, hogy mit hoz a jövő, a legvégén beadjuk a kulcsot így is meg úgy is, legkésőbb nagyjából 105 éves korunkban.
    A gond ott van, hogy a ködös jövő fürkészése és a félelem elvesz valami olyat is, amit nem kellene: a mát és a „most”-ot.
    Mindenre van esély, ráadásul a természet is ezt mutatja – vagy mi van ilyenkor a kvantum határozatlansággal? Tök pontosan kiszámolhatunk mindent és a végeredmény mégis egészen más lehet.

    Ha nem így állunk a kérdéshez, akkor felesleges volt már ma reggel felkelni, hozzászólást írni és egyáltalán levegőt venni is.

  104. Tibor bá’: Én még egyszer se mentem a te blogodra hirdetni az igét, kritizálni a bloggazdát, sértegetni a hozzá szolokat, végezetül promótálni saját blogomat. Próbáld magad ehhez tartani.

  105. Azért elég nehéz -„hagyományos” kondicionáltsággal- elfogadni az életünk végét. Legalább olyan nehéz és felesleges mint az emberi civilizációnk pusztulását elfogadni.
    Persze ez bizonyos szinten nem mondhatunk mást és legfőképp nem hihetünk másban mint, hogy van igenis esélyünk. Ehhez azonban a köztes állapotokat teljes mélységükben meg kell élni minden mögöttes gondolattal együtt mely megteremti a valóságot.
    A tudati szint meghatározza a lét milyenségét. Amíg ilyen alapszintű információk hiányoznak, addig tök mindegy mit akarunk. Az emberek száma(mindenki ugyanolyan erővel rendelkezik) és a tudatszint kiadja a végeredményt. Tehát inkább a félelmeink mint egyebek határozzák meg az emberi faj sorsát. Így tudattalanul tengődünk, de teljesen rendben mennek a dolgok, az útján megy.
    Az, hogy Tibor’bá ék felismerik és egyben determinálják is a jövőt és az emberi természet és tudat evolúcióját, ez törvényszerű. És ez még a fejlettebb réteg. Vannak akiknek még a civilizáció ezen végjátéka is hihetetlen. Az élet és a létezés igenis megismerhető. Ezen változás melyben vagyunk és mely pont mostanában eszkalálódik a csúcsához, is ez a lényege. Rádöbbentsen minket valamire! Valamire ami az egyedüli lényeg. És ez az élet, létezés kérdése, amely az egyetlennel kezdődik majd önmagából megteremti az időt és a teret majd a többit. Erről is vannak tudásaink, több ezer évesek is. Ezért aki ismeri ezen titkokat( pl. Jézus) az láthatja mi történik előre. De nem predesztinálhatja mindenki számára mint egyedülit, mert tudja, hogy a döntés a kezünkben. Ezért rajtunk áll. De az anyag erős és visszahat, tehát nehéz úgy filozofálni mikor az oroszlán a seggünkbe harap(család, test stb.). Ez tényleg fájdalmas. Loránd kötödése az emberi civilizációhoz érthető, mivel ezen faj tagjai vagyunk. De elvárása- ha van ilyen-már túlzónak tűnik, legalábbis számomra.

  106. A szakértő egy fasz (és az elemzése egy kupac szar.) Amúgy ismerős az írás.
    Továbbra is és még erőteljesebben kiállok Tibor bá’ mellett!

    És ugye te sem gondolod komolyan, hogy majd egy nyilvános fórumon leírja neked bárki, főleg én, hogyan kell egy település védelmét (és önfenntartását) megszervezni, pláne, hogy erre nincs általános minta, mert három releváns paramétere van, amely település specifikus.

    Ez a reaktor dolog meg tényleg kezd unalmas lenni… igen, az a 400-500 atomreaktor gondot okozhat és fog is eg részük, DE nem mind grafitos, mint Csernobil volt és a bal kezemet fel merem tenni, hogy te kibaszottul nem értesz egy atomerőműhöz. Én sem. Csak van kollégám, akinek ez a végzettsége.

    Montezuma: nem vesz el, ha az ember képes megtartani az egészséges mértéket. Amúgy tücsök és hangya…

  107. Jövőnk:
    Tiszta sor, nem is arról beszéltem, hogy valami rózsaszín ködben lebegve szemléljük a tökéletes világunkat.
    Látjuk, hogy baj van, azt is, hogy a jelenlegi életformánk és civilizációnk nem fog a végtelenségig működni, hiszen semmi sem állandó, csak a változás.
    Ha kitör egy atomháború, akkor a jelenleg ismert világnak vége. Ha nem tör ki, akkor is, ez már csak technikai részletkérdés.
    Bármi is jön, az mindent meg fog változtatni – akár az emberi DNS-t is.
    A túlélés (az élet túlélése) = evolúció. Az evolúció pedig mutáció, de egyáltalán nem biztos, hogy homo sapiens alapú lesz a következő civilizáció.

    Tibor bácsinak teljesen igaza van, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a halálraítélt paklijából az „utolsó szó jogán” ne vegyük ki a remény lapját.
    Ki tudja, gondol egy nagyot ez a kvantumvilág és a végén alaposan meglep majd mindenkit…

  108. Montezuma: a remény ott van, ténylegesen. Meggyőződésem, hogy túlélhető, ami közeleg, s ez nem csak mély megérzés – lévén az szubjektív -, hanem szakmailag meg is alapozott: megfelelő települések pár ezres lakossággal fel tudnak készülni. A baj csak az, hogy 1.) nem sokan akarnak felkészülni és 2.) vannak sajnos jogi köttségek, igaz ott van a legális kiskapu is, de ahhoz 1.) pont: akarni is kell és áldozni (elsősorban időt). Kurva nehéz lesz… nem tudom most és nem is tehetem, hogy részletesen kifejtsem a „pszichológia” tényezőket, amik a legnagyobb gondot fogják okozni az első hetekben, hónapokban… csak utalásszerűen: iszonyatos distressz a miatt, hogy a világ már nem az, aminek ismeri az ember, és soha nem is lesz már olyan. Az elvonási tünetek: mobil, internet, tv, zene, buli, nikotin, koffein, kola, megszokott ételek, drogok, nyugtatók, altatók, szex (azoknak, akiknek nem állandó partnerük van)… maga a pszichológiai elemzés hosszabb, mint a tényleges atomháború szakelemzése. Ehhez kellenek ismeretek, felkészülés, gyakorlás, összefogás.
    És igen, lesznek belső, de főleg külső támadások. Igen, ahogy a „szakértő” írta, de azokat le lehet és itt nálunk – ha sikerül az embereket összekovácsolni – irgalmatlanul le fogjuk szedni. Meg mondom azt is miért és hogyan, ugyanis a „kedves” ilyen prepperek elfelejtik a lényeget: a felkészülés megkezdése előtt el kell döntened, hogy ember akarsz-e maradni, vagy sem. Én igen, akik meg bandáznak, azok nem. De azzal nem számolnak, hogy a közösség, a szeretet egymás iránt sokkal több, mint az ő elszántságuk és minden egyes gyilkosság után erősödő szubhumán keménységük. Lőni én is tudok. Ha kell ölni is. Jöjjenek… olyan réteges védelmi rendszerbe botlanak, hogy nem éli túl egyikük se. Állok elébe bármilyen utcai vagy épületen belüli CQC-nak. És állnak majd a többiek is.
    HANGSÚLYOZOM a csendben olvasóknak: exlex állapotra vonatkoznak a fenti soraim, amikor az állam megszűnt. A felkészülés során se egyénileg, se közösségi szinten semmilyen ma hatályos törvényt nem sértünk meg, két okból: törvénytisztelő családapák vagyunk, akik nem rács mögül akarják vonyítva végignézni azt, ami jön. Ha az állam túléli, akkor végrehajtási kötelezettségünk van, amit be is tartunk. (Sajnos)

    Az egész csak azon múlik, van-e elég nyitott ember, hogy felkészüljünk. Ha van, felkészülünk. Ha nincs… déli félteke ‘B’ terv (amely párhuzmosan fut).

    Nem mondom, hogy könnyű világ és élet lesz, de MEGOLDHATÓ, könnyebben, mint azt sokan most gondolják.

    Se nem parázok, se nem vagyok elvakult prepper. Apa vagyok, nekem nagy luxus lenne homokba dugni a fejemet. Ha meg nem lennék apa… akkor sem szeretném végignézni a szomszédom kisfiának pusztulását. Ennyi. Kurva egyszerű.

    Szóval… Montezuma remény és LEHETŐSÉG van.

    Update: a baj az, hogy kevés a prepper, már mint önmagában kevés és arányában is, mert sokan már most a másik utat választják. Na, ők a listán vannak részünkről, mint elsőszámú potenciális támadó. Amúgy felmerült már az is, hogy a normális preppereknek egy helyre kellene költözniük, ez a „C” terv… sajnos nem tűnik megvalósíthatónak.
    A nagyvárosokra koncentrált tervek, szvsz bukásra vannak ítélve.
    És igen… vannak olyan hazai települések, amelyek ideálisak és fáj is a szívem, hogy nem ott élek… oda jöhetne felőlem egy renegát (!) gépesített zászlóalj vagy talán akár dandár is… píruszi lenne a győzelmük, ha egyáltalán sikerülne nekik.

  109. Jövőnk: Te minden hozzászólásnál újraírod a nicknevedet? Fentebb még Jövőnk volt, most meg már Jövönk…
    Elvileg automatikusan be kellene hogy íródjon ahogy regisztráltál, magától nem változik meg.

  110. Az én képernyőm vágja le a hozzászólások sorszámának első számjegyét, vagy ti se látjátok?

    Tibor bá, a linkelt cikk bemutatja, hogy az USA kormányszervei hivatalosan üldözik az atomfegyverek terjedését, de amikor egyes hivatalnokok lelkiismeretesen leleplezik az ilyenek átadását, felülről a fejükre csapnak. Mert valójában az USA valódi hatalmi körei terjesztik.

  111. Én azokat is kritizálom, akiknek dolgozom, tartalmi vitát provokálok akkor is, ha „mindenki ugyanúgy gondolja”; a legjobb tudásom szerinti döntéseket hozom, nem ritkán lehetetlennek tűnő feladatokra vállalkozom akkor is, ha ettől a jutalmam vagy állásom függ. Nem feladatom és nem is célom „beilleszkedni a rendszerbe”, gyakran nem szeretnek, véletlenül vagy szándékosan akadályoznak, és ha ennek dacára működik az amiért vakulásig dolgoztam, így vagy úgy, de vége a dalnak. Ez foglalkozási ártalom annál, aki a „dobozon kívüli” gondolkodásából él, és nyomot hagy a kommunikáción.

    A tanítást ismét köszönöm. Nem fogom elfelejteni.

    Látom a moderációt. Nem szükséges átengedni, részemről rendben van az is, hogy a felülírt hozzászólásom az utolsó.

  112. Az emberek az elmúlt két világháborút nem látták előre, ma azonban sokat segít nekünk a tőzsde, csodálkozom is, hogy egyik hozzászólás sem említi.

    Biztos vagyok benne, hogy a hasonlóan tragikus dolgok nem előzmények nélkül fognak bekövetkezni. Nem egy ember dönt a hadüzenet vagy az atomrakéták kiküldéséről. Emellett a tőzsdék lényege, hogy szakértők ezrei próbálják meg előre látni, hogy mi fog történni adott vállalattal, devizával, vagy országgal a közeljövőben, és itt tényleg szakértőkről beszélek, akik közül sokan saját tőkéjüket kockáztatják.

    A 3. világháború első jele az lenne, hogy a hagyományosan menekülő termékek (arany, svájci frank, vagy a háborúban nagy konjunktúrát élvező termékek, olaj, gyógyszeripari, hadiipari vállalatok részvényei órákon belül olyan mértékben emelkednének, ami 100 évente egyszer fordul elő.

    Emellett a háborúban valószínűsíthetőn hátrányosan érintett országok devizája és tőzsdeindexe soha nem látott mértékben esne napon belül.

    Soha nem látott mértékű volt az esés 2008 októberében, mégsem tört ki háború!

    Tehát ennél is nagyobb mértékű esés lehet figyelmeztető jel. Ha például napi rutin szerint délben felmész a portfolio.hu-ra, és azt látod, hogy reggel óta az arany ára és a svájci frank árfolyama megduplázódott, a régiónkban levő nagy cégek részvényei (pl OTP) napon belül elvesztették értékük 20-40-90 százalékát, a régiós devizák (forint, zlotyi, cseh korona…) elértéktelenedtek a dollárhoz képest, akkor időszerű a Metro-ba rohanni egy karton konzervért, venni egy orosz-magyar szótárt, és elhúzni vidékre mert a rakétáik után hamarosan a ruszkik is megérkeznek.

    Ekkor az emberek 90%-a még semmit sem fog sejteni, ők majd esetleg az esti híradóból tudják meg, hogy valami nem frankó, és másnap kezdenek vakarózni, pánikolni.

    Szóval a következő világháború igenis előre látható lesz,legelőször a pénz-, és tőkepiacok fognak jelezni, és akkor még lesz pár óránk elkölteni a hamarosan elértéktelenedő maradék pénzünket.

  113. 22:
    Sajnos a számjegy levágást a honlap csinálja.

    Ez hihető, mert ilyesmire volt már példa. Teszem azt a II. világháború kiugrási kísérleténél egyes tisztek hűek voltak Horthy-hoz, mások pedig a németekhez.

  114. De ez nem olyan, mint amikor lent szabotálják a főnökség utasítását. Itt lent többen lelkiismeretesen végrehajtanák a hivatalos politikét, de akkkor kiderül, hogy azt a hatalom nem gondolja komolyan, csak porhintés.

  115. Egyes bennfenntes sajtókörökben (nem a nagy nyilvánosság körében) tartja magát a pletyka, hogy Benazir Bhutto volt pakisztáni miniszterelnökasszonyt Dick Cheney parancsára gyilkolta meg egy USA kivégzőkommandó. Collinsék szerint Bhutto azzal írta alá a saját halálos ítéletét, hogy kifecsegte, miniszterelnökké választása esetén lehetővé teszi, hogy az ENSZ Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége (IAEA) kihallgassa Abdul Kadir Khant, „a pakisztáni atombomba atyját” és „nemzetközi atom-feketepiaci üzért”. A hír 2007 szeptemberében jelent meg egy indiai lapban, Bhutto ez év decemberében halott volt…

    „Bhutto szinte biztosan tisztában volt vele, hogy Khan vallomásai az IAEA-felügyelők számára burkoltan sugallanák, hogy a globális oligarchikus elitet alkotó gazdag és nagyhatalmú egyének szerepet játszottak a Khan-féle nukleáris proliferációs (atomfegyvereket elterjesztő) hálózat létrehozásában és védelmezésében. Miközben nyíltan nem mondott sokat, Bhutto e kijelentésével finoman sugallta, hogy Khan nem volt valamiféle magányos bűnöző: “Sok pakisztáni cinikus a kérdésben, hogy vajon A.K.Khan megtehette-e ezt hivatalos utasítás nélkül”. A korábbi miniszterelnök aláírta a halálos ítéletét azzal, hogy fellebbentette a fátylat az oligarchák egyik legmélyebb, legsötétebb és legjobban őrzött titkáról: a hatalmi elit és a titkosszolgálatok sötét elemei segítették Khant tevékenységében, amely a világot veszélyesebbé tette.”

  116. Jövőnk:
    Szeretném veled felvenni a kapcsolatot, de nem tudom hova írhatok neked.
    Tibor bá’ tudja a mailcímemet, ezúton is kérem hogy adja meg neked.

    Kálmánka:
    A hagyományos háborúk esetében nem okoz gondot, ha egy terv „kiszivárog” honi körökben, ugyanis az nem járt együtt a támadó ország és a világ radikális pusztulásával.
    Ez egy atomcsapás terv esetén nem fordulhat elő, mivel a támadó számíthat az ellencsapásra. A közvélemény meg a mai napig úgy tudja hogy az a világ vége.

  117. A. Ralph Epperson: The Unseen Hand: An Introduction Into the Conspiratorial View of History, 1982 29. fejezet:

    “…az atombomba sztorija felbukkant Rosenbergék elítélése előtt. Az amerikai kormány átadta Oroszországnak a bombát 1943-ban a Lend Lease program keretében. George Racey Jordan őrnagy, egy második világháborús US Army tiszt volt a Land Lease-szállítmányok eljuttatásáért felelős tiszt a montanai Great Falls légitámaszpontján. Itt rakodták meg a repülőgépeket az átadandó árukkal, innen repültek az alaszkai Fairbanksba, ahonnan orosz pilótákkal repültek tovább Oroszországba. A kívácsi természetű Jordan őrnagy felnyitott különféle bőröndöket és dobozokat, és különféle iratokon olyan szavakat látott, melyeket nem ismert: uránium, ciklotron, proton, neutron, kobalt, plutónium. Ezen felül Jordan különféle jelentéseket látott “Oak Ridge, Manhattan District” keltezéssel, (Oak Ridge, Tenessee-ben fejlesztették i az amerikai tudósok a Manhattan-terv keretében az atombombát) melyek olyan kifejezéseket tartalmaztak, mint “hasadási energia”. Jordan szintén felfedezett “… legalább három urániumvegyület küldeményt… közel háromnegyed tonnát. Szintén igazolást nyert egy kilogram, vagy 2,2 font uránérc, akkor, amikor az összes amerikai készlet 4,5 fontnyit tett ki. “30 Ezek a felfedezések keveset jelentettek Jordan őrnagynak 1949-ig, amikor Oroszország felrobbantotta első atombombáját. Ekkor fogta fel, hogy az orosz atombomba készítéséhez szükséges anyagok és tervek átadásának volt tanúja. Ez pedig 1943-ban történt. Jordan őrnagy vádjait megerősíti egy regény, melyet Franklin Roosevelt elnök fia, James Roosevelt írt 1980-ban. A borító a “Family Matter” (Családi ügy) c. regény tartalmát így írja le: Roosevelt… egy merész titkos döntést hoz — megosztja a Manhattan Terv eredményeit a Szovjetunióval.” ”

    Mivel a sajtóban híre ment Jordan őrnagy vádjainak, az amerikaellenes tevékenységet vizsgáló kongresszusi bizottság 1949. dec. 5-én beidézte Leslie Groves tábornokkal, a Manhattan Terv vezetőjével együtt. Jordan vallomása nyomán mindkettőjüket beidézték még egyszer 1950. március 3-án.

    en.wikipedia.org/wiki/George_Racey_Jordan#Congressional_testimony

    Csak két mondatot emelek ki a wiki cikkéből, mindenki eldöntheti, hogy az őrnagy tanúskodása fantáziáláson alapult-e, hogy az USA kormányzata szállított-e szándékosan atomprogramhoz szükséges anyagokat, eszközöket a Szovjetuniónak a háború alatt a Lend Lease-szerződés keretében, kiemelések tőlem. Még egyszer: Groves tábornok a Manhattan Terv vezetője volt:

    ” Groves tábornok nem cáfolta, se nem igazolta Jordan tanúvallomását, de megjegyezte, hogy minden tőle telhetőt megtett az atomtitok megőrzéséért akkor, amikor a SZU majdnem mindent megkapott, amit kért. Mivel nem tudta, hogy a szovjet atomprogram másolja az USA programját, ENGEDÉLYEZTE NUKLEÁRIS ANYAGOK NÉHÁNY SZÁLLÍTMÁNYÁT HOGY NE KELTSE FEL A SZOVJETEK GYANÚJÁT. Az FBI anélkül, hogy állást foglalt volna a hivatalnokok bűnössége ügyében, megjegyezte, hogy JORDAN ŐRNAGY BESZÁMOLÓJA ÖSSZHANGBAN VOLT A HIVATALOS FELJEGYZÉSEKKEL ÉS HOGY E BESZÁMOLÓ ILLESZKEDETT MÁS LEND-LEASE TISZTVISELŐK BESZÁMOLÓIHOZ. “

    http://www.911truth.ch/pdf/Epperson-the-Unseen-Hand-an-Introduction-to-the-Conspiratorial-View-of-History-1994.pdf

  118. elfmage:

    Rendben, tegyük fel, hogy nem szivárog ki. Ebben az esetben is rendkívül furcsának tartanám, hogy úgy indul egy atomháború, hogy annak semmi érzékelhető közvetlen előzménye ne legyen.

    A világ tőzsdéin naponta sok ezer milliárd dollárnyi értékpapír cserél gazdát, és az egész cserebere lényege az, hogy minden szereplőnek határozott elképzelése van a jövőt illetően. Azért vesznek valamit, mert felértékelődési potenciált látnak benne, és azért adnak el valamit, mert úgy gondolják, veszíteni fog az értékéből.

    Intézményi és magán befektetők milliói vesznek ebben részt, ha egy atomcsapás tényleg realitássá válik, gondolod, hogy ezt senki, de senki az égvilágon nem fogja előre sejteni?
    A bennfentes információkkal rendelkező kereskedők se?
    A mániákusan pánikoló befektetők se?
    A megszállott civil katonai elemzők se?

    Szerintem ha valóban esélyes a közeljövőben egy atomcsapás, a nálunk sokkal több információval rendelkező intézményi befektetők, alapok és nagybefektetők, oligarchák, az itt oly sokszor emlegetett elit egyes tagjai ezt előbb fogják sejteni, mint mi. Biztosan ők sem fogják tudni, de sejteni fogják, számukra elképzelhetővé fog válni.

    Ebben az esetben bizonyos értékpapírokat a pánikolók el fognak adni, az eladás pedig újabb hullámokat indít be, tehát nyoma lesz.

    A pénz és értékpapír piacok jelenleg a számunkra legjobb indikátorok, pont egy elképzelhetővé váló atomháborút ne jeleznének előre? Ez olyan, mintha a szeizmográf jelezné az egerek párzását, de nem jelezné a földrengést.

    A tőzsdéknek már a kiéleződő háborús hangulatot is jelezniük kell.

    Amíg ez nem jelez, viszonylagos nyugalmat feltételezhetünk.

  119. elfmáge!

    Jövőnk E-mail címe hamis, az elküldött levelet nem lehet kikézbesíteni. Jövőnk nem tudja, hogy E-mail cím nélkül is lehet hozzászólni, felesleges hamis címmel bajlódni.

  120. Az a szűk elit aki erről tud, az addigra már bőven kiszedte amire szüksége van az atom utáni világban.

    A többiek, akármilyen nagy embernek tűnnek innen, ugyanúgy tudatlanok lesznek mint mi.
    Mivel ha elindul az infó akkor mindig az egyre kisebb emberekhez is el fog jutni, és ott már nem lehet megállítani.

    A háborús hangulatot már ezerszer ellőtték már eddig, az arab tavasztól kezdve az ukrán eseményeken át. Mozog is rájuk a tőzsde.
    Meg is szokták, hogy szokott ilyen lenni.

    Kicsit olyan mint a várvédelemben amikor a dobra szórt borsó nem rezeg, mert kilágyult a dob alatta.

  121. 😀 Tibor bá’… nem hamis az, csak le van kapcsolva. A mostani egy tartalék. Azt megadhatod.
    😀 már miért hamisítanék…

  122. 33:
    Oké továbbítom. – Azért kerültél parkolóra, mert „első” alkalomkor minden hozzászólás automatikusan parkolóra kerül. A te új E-mail címed „első” volt. A rendszer ezt még nem ismerte.

  123. Oly szépen beszélt itt Jövőnk az összefogás szükségességéről, közben pillanatok alatt összerúgta a port Dannal, Tibor bá’ nem különben Kedves Lórival. Senkit nem bírálva nekem az jött le, összefogás itt majd akkor lesz, ha érezzük szükségét, tehát ha rá leszünk utalva. A déli határon már kezdődik a civil összefogás a menekültügyből kifolyólag, még a végén bejön Montezuma kvantumvilága, s megtanulunk együtt élni, mire eszkalálódik a helyzet.

  124. 35: Á, dehoggy, csak kezdik a mindenki harcát mindenki ellen. Csak a legerősebbek maradhatnak élve… 🙂

  125. 35:
    Szerény véleményem szerint (és nem szvsz) az összefogás nem azt jelenti, hogy a másik hülyeségét szó nélkül kell hagyni. De még azt se jelenti, hogy a másik nézetét 100 százalékban át kell venni. Az összefogás azt jelenti, hogy egy közös cél érdekében együtt cselekszünk.

  126. 35
    Sőt, a bevándorlókkal összefogva fogjuk a végén a népnyúzó elitet elhajtani.
    😀

  127. Csak nem bírom ki, annyira tankönyvi eset.

    „az összefogás nem azt jelenti, hogy a másik hülyeségét szó nélkül kell hagyni”

    1: Az enyémtől eltérő vélemény nem hülyeség. Abban a pillanatban, amikor ez a szó megjelent bennem, már nem vagyok képes objektív módon szemlélni, értéket keresni benne. Viszont tény, lehet idegesítő, bosszantó a másik fél véleménye, hozzáállása (ahogy például engem végtelenül bosszant itt nagyon sok felületes és közönséges „mellészólás”) – ami azonban ismét fontos információt hordoz a saját gondolkodásomról, ezekből tanulni lehet. Éppen ezért pont ezeket szoktam többször elolvasni, mert elsőre a pipától semmi esélyem, hogy az esetleg értékes gondolatokat meglássam bennük.

    2: de igen, itt szó nélkül KELL hagyni. Ellenkező esetben a blog gazdája vastagon pirossal felülírja a hozzászólásomat az alábbi szöveggel: „Én még egyszer se mentem a te blogodra hirdetni az igét, kritizálni a bloggazdát, sértegetni a hozzá szolokat, végezetül promótálni saját blogomat.” Nem értek egyet az itt elhangzottakkal, a logikus érvelés ezeréves szabályainak folyamatos megsértésére hivatkozom pontos megjelöléssel, a szavakat a saját értelmükben használom akkor is, ha ez másoknak rosszul esik, és ha egy felvetésre már válaszoltam, akkor hivatkozom rá.

    „Az összefogás azt jelenti, hogy egy közös cél érdekében együtt cselekszünk.”
    1: ez a NER és Orbán Viktor tevékenységének tökéletes leírása, mert mindkét helyen van egy hallgatólagos megállapodás: a „körön belüliek” véglegesen meghatározták a cselekvésre érdemes közös célt, aki ezt vitatni meri, azt „kiközösítik”. A „többiek” okai ÉS áldozatai a cselekvésnek, a konzumeridióta tömeg és az okoskodó f@sz egyaránt. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy a jelenlegi „elit” éppen az itt felelősségteljesnek tekintett „prepper ideológiával” áll a világhoz, csak történetesen elég ügyes volt politikai hatalmat is szerezni hozzá?

    2: ezzel szemben én azt állítom, minden egyes embernek egyéni, ráadásul folyamatosan változó célhalmaza van. A motivációk összehangolása, szőrszálhasogató tervezés és a cél folyamatos korrekciója az egyetlen életképes fejlődési modell. Marha nehéz, akkor pedig lehetetlen, ha az alapműveletek (pl vita) szabályait sem sikerül betartani.

    A rövid bevezetés után egy kis promóció (falra hányt borsó): http://hajnalvilag.blogspot.hu/2013/02/a-vita-matematikaja.html

    (tudom, tudom, ha hallgattam volna, bölcs maradtam volna 🙂 Ehhez sem ragaszkodom, törölhető, hiszen túl hosszú és egyébként is „out of context”, és itt nem is érdekel senkit.)
    Tibor bá: You are a mental case. 😀 but a very forgivable person.

  128. No, akkor ezt a prepper dolgot gondold át még egyszer. Engem ne sértegess ezzel a hasonlattal. Nincs harag.

    Ami a Dan-el kapcsolatos megjegyzést fentebb illeti: de van jogom lekussolni azt, akinek láthatóan fogalma sincs a témáról. Itt egy lekussolással, amíg Tibor bá’ ezt tolerálja. Élőben keményebb lennék, egy posztapokaliptikus világban… ezt inkább nem írom le.
    Akkor, amikor a helyzet véresen komoly, a partvonalról beóbégatókat, akik nem konstruktívak és nem is értenek hozzá… hamar átsegítik máshová.
    Na lehet fröcsögni… itt könnyű. 😀

  129. 139. Kedves Loránd szerint:

    Csak nem bírom ki, annyira tankönyvi eset vagy.
    Ha a felkészült, jól felszerelt, kiképzett túlélésért küzdő kis csoportok nem lennének életképesek már nem létezne az emberiség.
    Történelemkönyvet nem olvastál még?

    „ezzel szemben én azt állítom, minden egyes embernek egyéni, ráadásul folyamatosan változó célhalmaza van. A motivációk összehangolása, szőrszálhasogató tervezés és a cél folyamatos korrekciója az egyetlen életképes fejlődési modell.”
    A lószart!
    Minden fegyveres csoport akinek maximális a túlélési esélye egy konfliktushelyzetben egyszemélyi irányítással működik. Ritka a demokratikus katonaság.
    Aki nekiáll vitatkozni és okoskodni azt többnyire fejbe lövik és ott hagyják a varjaknak.
    Nem zavar, hogy a világ összes ilyen eseménye és történelmi tapasztalata pontosan az ellenkezője annak amit hirdetsz?

  130. 141:
    Egyáltalán nem zavarja. Meg van győződve arról, hogy itt minden egyes hozzászólót én fertőztem meg. Az se zavarja, hogy évek óta nem tudott összeszedni egyetlen egy embert se, aki egyetértene vele.

  131. Lórándot már réges-rég diagnosztizáltuk. Vészhelyzetben veszélyesek lesznek az ilyenek…

  132. Ó igen, igen, igen! 😀

    Ad hominem, strawman, personal incredulity, loaded question, begging the question, bandwagon, apply to emotion, Texas sharpshooter.

    Még egyszer, lassan:

    Nem érdekelnek a „posztapokaliptikus vízióitok”, tőlem rambózzatok nyugodtan, elismerem, jobban csináljátok nálam, lőjetek főbe, hagyjatok a varjaknak, stb.

    Engem az emberi történelem két szervezett tömeggyilkosság közötti időszaka érdekel, amelyben (itt, még) élünk, bár ha így folytatjuk, már nem sokáig. Az általam fontosnak tartott, úgynevezett „fejlődés” ugyanis ilyenkor zajlik (bár ez a jelek szerint nem mindenkinek tűnik fel).

    De ha ennyire jó a kézi vezérlés, nem értem, mi a baj Orbánnal? Nem elég kemény? Majd jön Putyin… (ha mégse ütne be a várva várt világösszeomlás) 😉

  133. 44:
    A rögeszméd mellett azért alapvetően egy értelmes ember vagy. Próbálj racionálisan gondolkodni, és vedd észre:
    Minket az nem érdekel, hogy téged mi érdekel. Feleslegesen füstölögsz. Sőt az se érdekel minket, hogy milyen mértékben kínálod fel testedet áldozatul a téveszméd oltárán.
    A tömeges emberi viselkedés illogikus. Ezt vedd észre, és alkalmazkodj hozzá, mert megváltoztathatatlan. És ha mi ezt sokan mondjuk, akkor esetleg nekünk van igazunk .és talán te mész fejjel a falnak, vagy legalább is erőd és időd feleslegesen pocsékolod, miközben te is tudod, hogy csak egy életed van.
    Végezetül ne áltasd maga, hogy várva várjuk az összeomlást. Főleg én, aki szeretném a szűkös hátralevőmet kényelemben eltölteni, mert nemigen van kedvem alkalmazkodni egy sokkal kellemetlenebb új élethez, de józan ésszel felfogjuk a jeleket és egyértelműen leszűrjük az egyetlen logikus következtetést. De, ha ez nem megy, akkor csak álmodj tovább.

  134. Fenét „kínálom fel testem áldozatul” (egyszer csak sikerül megnézni a strawman érvelési hiba definícióját, amit ezzel a mondattal újra elkövet, kedves uram).

    Csak elfogadom Melampo „prepper kolléga” ítéletét, idézem: Aki nekiáll vitatkozni és okoskodni azt többnyire fejbe lövik és ott hagyják a varjaknak. Nehéz úgy gondolnom, hogy a PC módon általánosságba csomagolt életveszélyes fenyegetés rám nem vonatkozik, hiszen én pont az a vitatkozó és okoskodó „aki” vagyok. Többnyire 😉

    A többi hivatkozott hiba leírása is megtalálható ezen a honlapon, a „bandwagon” megtekintése különösen ajánlott, mert definíció szerint sikerült leírni az „érvelésben”. Ezek ismerete és alkalmazása nélkül nem beszélhetünk racionális gondolkodásról. Már ha elfogadjuk forrásként a klasszikus görög definíciót, és nem a mai „hangosabban és többen ordítunk tehát igazunk van” változatot műveljük. 🙂

  135. Amikor valaki lelövöldöz tizenöt embert egy iskolában, vagy hasonló, utólag felmerül, hogy voltak jelek, csak akik látták, nem mertek szólni, vagy szóltak, de mások lehurrogták őket. Én szólok, Lóránd egy kötözni való bolond, a társadalomra veszélyes!

  136. … de hogy kerek legyen:

    Jogos, a „várva várt” értelmezhető „strawman” érvelési hibának, ezért pontosítok: ezalatt azt értem, hogy a „prepper” (ami nem hordoz értékítéletet, csupán egy csoport megnevezése, ahogy a „horda” a „nemzetségi-törzsi szervezet kialakulását megelőző társadalmi egység”) komoly szellemi és anyagi erőforrásokat fordít az összeomlásra való felkészülésre – és nem azt, hogy „szeretné”.

    A problémám ezzel az, hogy az elmúlt évek alatt, sorozatos döntések eredőjeként pl. összeomlott az egészségügyi rendszerünk, jobbágysorba taszították a vidék földműveseit, … Szerintem ha ennyi elszántsággal az ellátó rendszereinket, közösségi értékeinket védtük volna, nem itt tartanánk – de ezt akkor még, és most már hiába mondom, nincs mit csinálni.

    A „rögeszmét” elfogadom, ahogy legjobb barátomtól is a „megszállott” jelzőt. Én magam hívőnek nevezném, ha ma nem lenne divat ezen a szón „babonást” érteni. Kiegyezem tehát a megjelöléssel, és azzal, hogy ennek tudatában velem nem érdemes vitatkozni. Szerintem ez így jó lezárás. Megyek is MI-t csinálni 😉

    Arma, ezt tőled (akinek az ideológiája mentén valóban lövöldöznek iskolákban és templomokban), elismerésnek tekintem. 😀

  137. 40, 45, 46: „Szerénység, Virág, ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység.” – mondta Bástya elvtárs. /Bacsó P.: A tanú/ 😉
    A tudás, ha nem párosul némi szerénységgel és alázattal, hanem elefántcsont-toronyból néz le a /lenézett(?)/ tömegre, ráadásul egy kis pökhendiséggel társulva, akkor az rendszerint – nem meglepő módon – ellenérzéseket vált ki az emberekben.

    Jövőnk és Kedves Loránd – intellektuálisan messze az átlag felett vagytok, de ezt nem igazán tudjátok kezelni, nem tudjátok teljes mértékben „lefordítani” a gondolataitokat közérthető szintre (főleg Loránd), az emiatt kialakuló értetlenségre pedig felháborodással válaszoltok.
    A hozzászólásaitok alapján bennem ez a benyomás alakult ki rólatok – örülnék, ha nem sértődnétek meg emiatt… 😉

  138. Touché! 🙂

    Pár évig járogattam egy asztalos mesterhez. Tudtam áttört esztergált virágtartót csinálni, de azt el kellett fogadnom, hogy kézzel méretpontos deszkát gyalulni soha nem leszek képes, mert azt tízévesen kell kezdeni. Egy dolog a művészkedés, egy másik az ipar. Ez már csak ilyen dolog.

  139. A 3.vh-val kapcsolatban ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket és az infografikát: http://www.origo.hu/nagyvilag/nagyhasab/20150702-igy-robbanhat-ki-a-harmadik-vilaghaboru.html

    Bár szerintem a grafika alján az a „világ elpusztul” már túlzás lenne akkor is ha az atomrakéták nagy része célba ér. Ezt már Jövőnk is kifejtette a robbanás és (minimális) sugárzás kapcsán. Szerintem ha megtörténik egy atomháború akkor a katonai létesítmények, az infrastruktúra és vele együtt a lakossági szolgáltatások meg életszinvonal tűnik „csak” el, de a lakosság nagy része éeltben marad még.
    Maximum utóhatásként az ellátási hiányok és a gyorsuló klímakatasztrófa miatt gondolom, hogy a lakosság fogyatkozni kezd majd, de ez viszont évtizedekig tartó vergődés lehet és nem röpke napok hónapok. Szerintem…
    Apropó, jódot honnan és milyet is érdemes venni? (Már szerepelt korábban de nem találom).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük