(1620) Az orosz rakétavédelmi függöny Iránban

Tibor bá’ online

 

A washingtoni propaganda szerint az iráni konfliktus lényege a gonosz irániak atombomba gyártása, amivel Izraelt le akarják törölni a térképről. A valóság ennél lényegesen bonyolultabb. Ahogy az I. és II. világháborúban felismerték, hogy a Moszkvába vezető út fontos állomása Irán neutralizálása, ugyanúgy ma is érvényes, azzal a különbséggel, hogy Moszkva után Bejing következne.

Ellentétben a két világháborúval, napjainkban az elfoglalás, megszállás nem egy járható út. Ehelyett a proxy-k (helyettesek) háborújával, valamint politikai aknamunkával, szankciókkal, és más, nem katonai eszközökkel operálnak egy globális konfliktusban. Ugyanakkor a politikai és gazdasági szövetségek megkötése mellett mind a Nyugat, mind pedig a Kelet rakétavédelmi függönyt iparkodik kiépíteni.

~q131

________________________________________________________

A poszt folytatását E-mailben küldöm el azoknak, akik a honlap fenntartási költségeihez évi 5800 forint adománnyal hozzájárulnak. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu

Elutalás után kérem E-mailben jelezni.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
_______________________________________________

19 gondolat erről: „(1620) Az orosz rakétavédelmi függöny Iránban

  1. Minden nagy „játékos” fegyverkezik, és rakétavédelmi rendszereket telepít…!
    Nem látom, hogy az egymás felé száguldók közül bárki is el akarná rántani a kormányt.

    Tiborbá, gondlom ennek a cikknek a tömörített fordítását adtad közre:
    http://journal-neo.org/2015/04/18/russia-s-missile-wall-in-iran/

    Nagy játék ez, csak a mi bőrünkre megy. Valahogy mindig is a rakétavédelem kérdésével kapcsoltam össze azt, hogy ha lesz nagy háború, akkor összefüggésben lesz ezen rendszerek telepítésével, hisz ezekkel úgymond ha nem is nullázható, de minimalizálható a másik fél nukleáris csapásmérési stratégiai képessége. És ki szereti azt, ha egy több tíz milliárd dollárért kiépített rendszere, képessége, amellyel sakkban tudja tartani a másik felet attól, hogy ellene lépjen, hirtelenjében nem ér, ha semmi nem is, de jóval kevesebbet, és már nem visszatartó erő.
    Nagy globális játék zajlik, fajsúlyos szereplőkkel. Hogy mi lesz ennek a vége?!

  2. 1.
    „Hogy mi lesz ennek a vége?!”
    Hát Game Over!

  3. Egy kis hazai körítés a cikkhez:
    http://hvg.hu/vilag/20150413_Putyin_feloldotta_az_Sz300as_raketarend
    (Nem mintha az utóbbi évek HVG-jéről olyan nagy véleménnyel lennék!)

    S hogy érdemi hozzászólás is legyen, érdemes lenne tovább feszegetni a dolgot Szaúd-Arábia, Irán és ISIS irányába! Tibor bá’ esetleg lennének frissebb infóid ezügyben? Mert úgyis erre fog kilyukadni a dolog…

  4. 1:
    Igen, de már több helyen is átvették. Nekem nem ez került a kezembe.

    3:
    Jemenben Irán és Szaúd-Arábia harcol egymással. Szaúd-Arábia csak egy apró lépés az USA-tól.

  5. Én ugyan nem vagyok előfizető, de pár észrevételet hozzáfűznék:
    – Az USA „elavult” Minuteman-III ICBM-ekkel rendelkezik, és jelenleg modernizált Trident SLBM-ekkel. Ezek ellen lehet védekezni.
    – Az oroszok Sátán ICBM-jei 10 darab töltetet hordoznak és 40 darab csalit, amelyek radarjele (és kialakítsa) megegyezik a töltetekével. Ezt is csak a START egyezmény miatt, ami 10 darabban határozza meg a töltetek számát. SLBM-eket most mellőzném.
    – A kínaiak új visszatérő (tölteteket hordozó) egységeket kezdenek hadrendbe állítani, lényegében a Sátánéval megegyező kapacitással. Ezek már nem csak MIRV rendszerűek, hanem sokkal inkább MaRV, azaz manőverező és iszonyatos belépő és végfázisú sebességűek. A WU-14-est a Norad alig bírta követni, nem hogy lelőni bárki is.

    – Oroszoknál adott az A-135 ABM rendszer, amely Moszkvát védi 68 darab 10kt töltettel, készül az A-235 rendszer. Jön az S-500-as, az S-400-as ABM kapacitással, és az S-300-asok (!!!) most kezdik megkapni az új típusú már ABM kapacitású rakétákat.

    – Az amcsi ABM rendszer, már mint az új: 2015 Románia, 2018 Lengyelország… és se nem nukleáris, se nem hagyományos töltetű, hanem kinetikus (ütközéssel) energiával semmisítené meg… no, azért arra befizetek, hogy ezek mit fognak megsemmisíteni.

    Az EU és az USA azt sem tudja, mibe keveredett. A következő egy-két évben Oroszország (már önmagában), Kína és India (2019-től) olyan fölénybe kerül, hogy ahogy fentebb meg lett említve: game over.

    Lőnek-é az oroszok hamarosan? Nem, ha nincs olajválság. Ha van – és ez nagyon valószínű – akkor igen. Ahogy az is, hogy a globlis elit eleve ezt akarja, 1mrd embert könnyebb irnyítani, mint 7mrd embert az összeomlás alatt és után.

    Nagy a baj. (Klíma külön téma.)

  6. 6:

    Bizony és az átlagnak fogalma sincs mennyire hajszálon múlik minden egyes nap…
    Ha kis időt még ad nekünk az északi- sarki jég, akkor még jövőre is megy ez a tili- toli.
    Az elit szerintem teljes biztossággal tudja, hogy nekik és a gyerekeiknek, unokáiknak is végük.
    A negatív kamatokkal gyakorlatilag befelé fizetnek a rendszerbe. Az USA pala olaj/gáz forradalma és az arabok töretlen olaj- kitermelése is azt jelzi:
    jelenleg arra játszanak, hogy minél tovább fenntartsák a látszatot. Meg persze még gyorsan a „pénzükhöz” akarnak jutni.
    Nem lehet 100%- os túlélési terv, mivel nem lehet túlélni.
    Így se- úgy se.
    Elon Musk Mars- rakétája meg befuccsolt (megint).
    A szájensz- fiksön olvasók max. álmodozhatnak arról, hogy elhagyjuk a Földet.
    Nekik készül a Star Wars 7. része.
    Amíg el nem fogy a víz Hollywoodban.
    Jemenben, Szíriában és a Közel- Keleten úgy általában a vízért és az élelemért- meg kis részben az olajért- folyik a harc.
    Az USA szokásának híven hol egyik, hol másik felet fegyverzi fel, hogy lokális maradjon a konfliktus. Izrael az egyetlen kivétel.
    Közben Szibériában újabb metán- kráterek ütötték fel a fejüket. Már 50- re becsülik a számukat.
    Leszámolhatunk azzal, hogy „jó” és „intelligens” faj vagyunk.
    Már Tyndall óta ismert volt a CO2 hatása a légkörre (kb 150 év). Nem volt elég, hogy cselekedjünk.

    Eközben a FED meg Chicagoba költözik „természeti katasztrófa” címszóval. Gondolom egy hirtelen tengerszint- emelkedéstől rettentek meg

    http://www.zerohedge.com/news/2015-04-16/signs-elites-are-feverishly-preparing-something-big

  7. Nagyon halkan szeretném megjegyezni – és külön kérem Tibor bá’-t és Ouse M.D.-t, hogy ne essenek nekem -, hogy az olajválság kvázi tény, ahogy az abból eredő globális összeomlás, a végzetes klímakatasztrófa viszont nem. Azaz egyáltalán nem 99%, hogy game over klíma terén, igaz egyre inkább látni, hogy nagyon nagy baj van, s közeleg még nagyobb, de az még nem, hogy ez végzetes lenne. Röviden: hogy rövid időn belül minden „megváltozik”, az szinte biztos, de az „még” nem, hogy végérévényesen a klíma miatt.

    A fentiek nem – csak – az én álláspontom. Illetve a hangsúly azon van, hogy a klíma végérévényesen visszafordíthatatlan és végzetes következménye nem egyértelmű jelenleg. (Lehet, hogy az, lehet, hogy nem az.)

  8. 7:

    nem esek neked, csak két tény:

    1) a CO2- szint (404 ppm) 3- 5 millió éve nem volt ilyen magas, akkor 2,5- 3 C- vel volt magasabb a Föld légkörének átlaghőmérséklete
    2) ha belevesszük az egyéb üvegház- hatású gázokat (CH4, N2O, PTFA), akkor a CO2 (e) ekvivalens (484 ppm) kb 17 millió éve nem látott szinten van.

    És zárójel, mivel ezt a szintet rekord-gyorsasággal értük el, az ekvilibrium elérése is rekordgyorsaságal következik be. Már ha nem kavarna be a metán, mivel egyes vélemények szerint, a ma látott metán- kitörések kb 45 millió éve nem történtek.

    És ez már a ’80 as évektől tudott volt, hogy eljön ez a szakasz. Ez viszont a Te feltevésedet erősíti, hogy létezhet TERV, de hogy az 7 milliárd emberre, globálisan hajszál nélkül/ minimális kisiklással/ semmi előre nem látható/ előre hozott katasztrófával klappoljon arra kevés az esély…
    Innentől kezdve szerintem nem érdemes tovább elemezni.

  9. 8:
    Érdemes!
    Nem tudom van-e terv. Nem tudom, hogy végre lehet-e azt hajtani. Azt viszont tudom, hogy a fizika és a természet minden tervet felül fog írni. Ráadásul hamarosan. Az Atlanti-óceán északi részén mért vízfelszín hőmérsékletek kétségbe ejtik a szakembereket. A helyzet „dire”. Aki nem tud angolul lapozza fel a szótárt és nézze meg. A helyzet leírására ezt a jelzőt használják. Szerintem: végzetes.

  10. 9:

    Oké, de mi a terv, ami a természet törvényeit akárcsak egy kicsit is, de lelassítja…

    Mert az egyetlen logikus- és helyes- út, amit nem lehet megkerülni, akármennyire is képtelenségnek hangzik meg politikai öngyilkosságnak minden döntéshozó részéről:
    -előállni a valós helyzettel

    és

    -lebontani az ipari civilizációt, kezdve az atomreaktorokkal és az atomfegyverekkel

    Ha az emberi faj képtelen legalább összefogni és ezt megpróbálni, akkor megérdemli a biztos kihalást.

  11. Arra kíváncsi vagyok, hogy van e valami fejlemény olajcsúcs ügyben.
    Ha valakinek van valamilyen adata megoszthatná.

    9. Az idei évi hőmérséklet adatokadatok a kiugóak vagy az utóbbi pár év?

  12. Az Sz-300 még ma is hatékony, de mégis 25-30 éves technika. A ruszkik most kezdik el exportálni a továbbfejlesztett Sz-400-ast, ami egyben azt is jelentheti, hogy van még ennél is fejlettebb elfogórakétájuk. Szerintem az sem elképzelhetetlen, hogy a Szíriában, vagy a Fekete-tengeren az Aegis-t leradírozó Hibini valamilyen változatát is belerakták.

  13. 10:
    Szerintem nincs semmi értelmes terv. Amik van, azok a szokásos módon a hatalom megtartásával kapcsolatosak. Az elit úgy gondolja, hogy ők bármit túlélnek.

    11:
    Állandóan új csúcsok jönnek. A 2015 márciusa minden idők legmelegebb márciusa volt.

  14. 9:
    Itt egy érdekes cikk a „blob”-nak nevezett jelenségről, ne haragudj Tibor bá, hogy belinkelem, de nem mindenki van kétségbeesve:
    http://wattsupwiththat.com/2015/04/21/north-pacific-update-the-blobs-strengthening-suggests-its-not-ready-to-depart/
    Amúgy bárki megnézheti a jégtakarók mai állását, érdekes úgy a déli, mint az északi féltekén is a helyzet. Ennél többet most nem írok erről, mert azt ígértem, hogy klíma posztban többet nem szólok hozzá szeptemberig, mentségemre legyen, hogy ez nem klíma poszt.
    A többivel egyetértek, sokkal nagyobb gondunk van mint a klíma.

  15. 9 Tibor bá’ tájékoztattak és láttam a grafikonokat. Tudom, miről beszélsz.

    14 MSzilárd „A többivel egyetértek, sokkal nagyobb gondunk van mint a klíma.” Egyetértek. Hamarabb lesz atomháború, (mint, hogy megsüljek Patagóniában, amit például nem igazán érint a legrosszabb esetben sem pár évtizedig a globális felmelegedés.)

  16. 9, 16:

    Már onnantól kicsúszott a kontroll alól, hogy a metán elkezdett felfelé bugyogni…

  17. Tibor’bá

    Az nem lehetséges szerinted, hogy attól van magas CO2 érték és azért szabadul fel a metán, mert melegszik a klíma és nem fordítva?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük