(1598) Hat jelzés arra, hogy megszakíts egy barátságot

Tibor bá’ online

Szerző: www.jennifertwardowski.com  (megjelent: The Huffington Post 2015.03.02.)

Tapasztalataim szerint a barátság természetes módon megy át különböző fokozatokon. A kezdetben hallatlan közel vagytok egymáshoz, az égvilágon mindent elmondotok egymásnak, aztán évekkel később csak néha-néha jöttök össze egy kis beszélgetésre. A barátság mélységét több tényező is befolyásolhatja. Te megházasodsz, a barátod nem. Neked gyerekeid lesznek, a barátodnak nem. Te törtetsz az előrejutásért, a barátod nyugodtan él. Te családi kirándulásokra jársz, a barátod minden héten kirúg a hámból, és így tovább. Ez zavarólag hathat, viszont ez egy természetes fejlemény, végül is valamennyien „fejlődünk” (változunk) az idő múltával. Ami ma érdekel minket, az mellett holnap közömbösen elmegyünk. Ha viszont ezeket félretesszük, az életben akadnak olyan pillanatok, amikor az a helyes, ha egy barátságnak véget vetünk, de mivel ez egy nehéz döntés, fel lehet sorolni hat olyan „jelzést”, ami indokolt egy barátság felbontására.

_________________________________________________________

A poszt folytatását E-mailben küldöm el azoknak, akik évente legalább 5800 forint adománnyal hozzájárulnak a honlap fenntartásához. Útmutatás a donation/adomány lap alatt található. Az újonnan adakozók megkapják a visszamenő VIP fordításokat is.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
___________________________________

6 gondolat erről: „(1598) Hat jelzés arra, hogy megszakíts egy barátságot

 1. Én nem szoktam megszakítani a barátságot, elmúlik az magától, mint a szerelem
  Csak a szerelemnek elég három év, a barátságnak kell 15-20. ..

 2. 1:
  Mondasz valamit, de ennek vannak okai, és persze vannak kivételek.

 3. Gyágya Szlávának igaza lehet.
  A barátságot nem szokás „hivatalosan” felbontani… mint a szerelmet vagy a házasságot. Talán még az óvodában volt divat, hogy „akkor nem leszek a barátod, ha nem adod ide a macit…”

  Ha elválnak útjaink, kevesebb a közös téma, akkor elmaradozunk, és esetleg marad a karácsonyi lap… esetleg az sem. De nem szoktuk konstatálni… Talán a régi barátság elmléke miatt.
  Egy kicsit furcsának tartom, hogy egy amerikai blogból tudjam meg hogy érdemes-e még barátságnak nevezni egy kapcsolatot.
  Én ezt inkább egy ügyes kattintásgyűjtőnek tartom, mert valami miatt az emberek érdeklődnek a pontokba szedett banalitások iránt…
  Ezrével jelennek meg a :

  5 dolog, amit sose mondjunk nőknek
  10 dolog, amiből megtudod, hogy megcsal a férjed
  4 dolog, amiből tudod hogy túl kövér vagy
  7 dolog, ami sárgítja a fogaidat

  Jól hangzanak, többé-kevésbé igazak is, de olyan megrengetően újat nem mondanak. Inkább elégedettséget ébreszt, hogy ezt még én is tudtam…

 4. 3:
  Ez már a non plusz ultra. Olyan poszthoz szólsz hozzá, amit nem is olvastál, ami téged egy cseppet se zavar. – A helyzet az, hogy a poszt nem a barátság „hivatalos” felbontásáról szól, hanem azokra a jelekre világit rá, amelyek azt jelzik, hogy most már nem érdemes futnod utána. Az 5, a 10, a 4 és a 7 mindössze egy angolszász szokás. Nálunk is van (volt ilyen): Ad 1, ad 2, stb. csak egy sima felsorolás, de ugye a te Nyugat utálatod határtalan, belekötsz boldogba-boldogtzalanba. Csak tudnám, miért élsz ott?

 5. 4. Tibor bá’

  „Olyan poszthoz szólsz hozzá, amit nem is olvastál, ami téged egy cseppet se zavar. ”

  Megadtad a linket, és kiváncsiságból elolvastam az eredetit.
  Ha valaki csak kihasznál, hazudik, és lecsapja a nődet, akkor egy blogból meríts bátorítást, hogy „megkérdezd magadtól” hogy mi értelme a barátságnak?
  Nekem ez egy kicsit erőltetett.

  Egyébként a blogon tárgyalt ilyen jelek nem az utak elválásáról, különböző érdeklődések kialakulásáról szólnak, hanem egy eleve egyoldalú, esetleg függéses kapcsolatról.
  A becsapás, kihasználás nem a barátság „fejlődési” fokozataihoz tartozik, hanem jellembeli sajátosság, amit esetleg az egyik fél ignorált a kapcsolat elején.

  És megnéztem a többi posztot is a blogon. Háááát… Hasonlók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük