(1591) Felkészülés a háborúra? – Olaszország óriási mennyiségű gázt tárolt be februárban

Tibor bá’ online

 

~q191Az egyik olasz gazdasági blogernek tűnt fel egy látszólag csak statisztikai anomália a gáztartalék alakulásában. – Miközben Olaszország gázfogyasztása 2006. óta folyamatosan esik, az ipari termelés és lakossági fogyasztás csökkenése miatt, és hiába várják a fogyasztás fellendülését, ami visszaigazolná, hogy végre elindult a gazdasági növekedés. Viszont februárban egy dolog rendkívüli mértékben megnőtt:

Nőtt a gáztartalék, míg 2014. február végén 1.8  milliárd m3 gáz volt az olasz tározókban, most az év ugyanazon időszakában durván 3 milliárd m3, vagyis 1.2 milliárd köbméterrel több!

Felmerül a jogos kérdés: milyen okból döntött úgy Olaszország, hogy egy óriási GÁZ tartalékot képez éppen a tél végén, ahelyett, hogy megvárná a tározók nyári feltöltését, amikor SZOKÁSOS MÓDON a kínálat magas, míg a kereslet és az árak alacsonyabbak. Az egyszerű válsz a következő: Azért, mert az olasz kormány úgy véli, hogy hamarosan megszakadhat gázellátás azokból a forrásokból, ahonnan jelenleg gázhoz jut Itália. Ezek a következők:

  • Katar és Egyiptom(cseppfolyós gáz) az összes import 8,3 %-a
  • Algír az összes import 12,3 %-a
  • Norvégia és Hollandia az összes import 20,6 %-a
  • Oroszország az összes import 47,1 %-a
  • Tunézia és Líbia az összes import 11,7 %-a

Ezek közül az orosz és a líbiai gáz kerülhet veszélybe, ami az összes import 58,8 százalékát teszi ki.

Az olaszok tehát arra szavaznak, hogy Washington további erőfeszítéseket fog tenni Európa lángba borítására. Valószínűleg igazuk van. A végső kérdés, mit fogunk mi csinálni gáz nélkül? Erre adjatok választ.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________

38 gondolat erről: „(1591) Felkészülés a háborúra? – Olaszország óriási mennyiségű gázt tárolt be februárban

  1. inkább mrd köbméter a tartalék, ha jól emlékszem magyar csúcs fogyasztás napi 100 millió köbméter körül volt 2008 elött és 3-4 milliárd köbméter az új tározókapacitás.

  2. Mivel az USA is növeli a tartalékait, ezért nem érzem úgy, hogy háború miatt növelné Olaszország.
    Inkább egy gázáremelésre számíthatunk majd mindenfelől.
    Nem tudom Putyinnal mit tudtak elérni a tárgyalásokon, nem követtem – nem látok okot az aggodalomra, ha a mi gáztározóink is egyre gyűlnek.

    http://www.usnews.com/news/blogs/data-mine/2014/12/04/us-oil-reserves-hit-38-year-high

    A gas szót használják-e Amerikában mind folyékony olaj alapú üzemanyagra (gázolaj) mind légnemű gázra is?
    Ez sosem volt világos nekem.

  3. Tibor bá’ Elírás van a mennyiségekkel,nem milliárd m3 beszélünk? Millió m3 egy mezei fűtőmű is elégett…

  4. Szerintem nyersanyaghiány (főként energiahordozó) mindenképp várható 2-3 éven belül. Hogy háború lesz-e azt nehéz megjósolni, de az Izrael-USA „barátságban” is megjelentek repedések, ami elgondolkodtató a Világ békéje és stabilitása szempontjából.

  5. Ennyiből szerintem csak arra lehet következtetni, hogy az olaszok kihasználják a jelenlegi alacsony árat és gyorsabban tárolják be az elfogyasztott gáz pótlását. Emellett persze az is benne van a levegőben, hogy később akadozhat az ellátás, de az ellen ez a mennyiség vajmi keveset ér.

  6. Engem a témában ma inkább az lepett meg, hogy Magyarország Amerika kérésére esetleg részt venne 150 emberrel az Iszlám Állam elleni harcban.
    Majdnem mint egy kereszteshadjárat,

  7. 7: Szerintem ez itt offtopic, de igencsak meg kéne már fékezni azokat a vadállatokat, akik a képzelt barátjukra hivatkozva mészárolják az embereket és pusztítják a kultúrkincseket…

  8. 9: Azóta kiderült, hogy a másolatokat verik szét /eredetijüket megtalálod nyugati múzeumokban/, ami esetleg eredeti, azt meg elpasszolják nyugati gyűjtőknek…

    Amúgy az egész ISIS témát moszad/cia koprodukcióban szervezték a szaudiak pénzén… múltkor ‘balint’ fórumtársunk közzé tett egy izraeli újsághirdetést, ahol feltehetően az embereket toborozták hozzá.

  9. Most olcsó a gáz, most kell venni, és tartalékolni.
    Az, hogy most olcsó a gáz, az maga a háború.

  10. Én is a kettes versenyzővel értek egyet.Amerika nem lángba akarja borítani európát,hanem a palagázát akarja ránk erőltetni,illetve az alelnök a fiának meg akarja szerezni az ukrán csatornát,amin keresztül érkezik a gáz európába.És az igazgató tanácsba beülni.Ha ott van ,és megszerezte amit meg akart könnyen rángathatja európát,és emelgetheti az árakat, játszadozhat.A horvát tengerpartokat is meg akarják szerezni szétverni,hogy onnan oszthassák szét a palagázukat tartályhajókról.Csak az a gáz nem annyiba fog kerülni mint ez.A kérdés hogy ki fogja megvenni?Még ha szükség is lenne rá.Innen valóban csak egy ugrás a háború,csak az a kérdésem kivel?Mivel Putyint nem érdekli,onnan szerez gázt mindenki ahonnan akar,ő megy a Kínaiakhoz,mi meg baxhatjuk magunkat.Akkor a NATO NATO ellen fog háborúzni?

    Szóval Amerika a palagázát is akarja idehozni,az orosz ásványkincsekre is fáj a foga,a Kínaiakra is fája foga,és a transzatlanti szerződésre is fáj a foga,hogy teljesen ő dirigálhasson.Hát majd kiderül…

  11. 13:
    Amit itt leírtál, annak se füle, se farka . 🙁

  12. Jóval korábban volt itt egy hozzászóló aki szerint nincs meg a kikötői kapacitás (és még évekig nem is lesz) arra, hogy USA nagy mennyiségben hozhasson európába gázt.

  13. 13. Melike

    „Amerika nem lángba akarja borítani európát,hanem a palagázát akarja ránk erőltetni,”

    De sajnos úgy néz ki, hogy legalábbis részleges lángba boríás nélkül az erőltetés nem sokat ér.

    Merkel most szembe ment az USA-val, és most úgy tűnik, csend van…
    Lehet, hogy vihar előtti csend.

  14. Arma köszi a felvilágosítást. Ez mindig nagyon érdekelt csak sosem mertem megkérdezni.

    Az ISIS megmutatja számunkra az iszlám legbarbárabb arcát.
    Már a Vatikánt és Ferenc pápát is megfenyegették.
    Viszona a die Presse cikkje alapján (Tikritért megy a harc címmel) már látszik, hogy az iraki hadsereg szabad kezet kapott az ország visszaszerzésére. Börtönt látják a legjobb megoldásnak. Már Amerikának is kellemetlen az Iszlám Állam.
    (Amerika meg közben ejtőernyősöket – 173rd Airborne Brigade Combat Teams – küldött Ukrajnába.)

  15. Aki lemaradt róla:

    Büszkén mondhatom, hogy kis anyagi támogatással hozzájárultam

  16. 17: „Amerika meg közben ejtőernyősöket – 173rd Airborne Brigade Combat Teams – küldött Ukrajnába.”

    Biztos tanultak az oroszoktól – mert hivatalosan nem oda mennek, hanem hadgyakorlatra a balti államokba. 😉 Ukrajnába kb. csak egy zászlóalj megy állítólag. Vicces lesz látni a hírekben a néger ukránokat…. 🙂
    http://www.defensenews.com/story/defense/land/army/2015/03/03/atlantic-resolve-may-expand-army-official-says/24332169/
    Ez tetszett a cikkből /betelepülnek a románokhoz meg a bulgárokhoz/: „as a deterrence to Russian aggression could expand to include Hungary, the Czech Republic and Russia’s southern neighbor, Georgia”
    Ezek már úgy számolnak, hogy a szlovákok orosz szövetségesek lesznek, mert azokat úgy tűnik, nem kell megvédeni. 🙂

  17. Az USA geopolitikai tanácsadója Zbigniew Brzeziński nemrég mondta a kongresszus előtt, hogy Oroszország Lettországot és Észtországot készül megtámadni (fővárosuk elfoglalása a céljuk).

    90 felett már szenilisedhet is 🙂 meglep, hogy ilyen biztos a dolgában.

  18. 11. Observer

    Igen, CIA-Mosad. Itt vallja be a CNN-nek Wesley Clark tábornok.

  19. 21:
    Hogy én mennyire utálom az amerikai kiejtést!

  20. 18, Ouse , lájkolják,majd megy minden ugyanigy tovább 🙂

  21. Holnap lesz az MH370-es eltűnésének első évfordulója (no és a nőnap is 🙂 )

  22. Na, az Együtt is belépett abba a táborba, akikre soha a büdös életben nem szavazok… Ez is valami zsidógyülekezet ezek szerint.
    Ki lehetett volna maradni az ISIS elleni „harcból”, mert nem volt meg a 2/3-ad.
    De neeem…
    „Szigetvári Viktor egy mai sajtótájékoztatón azt mondta, az Együtt szerint feltételekkel, de vállalható a magyar katonai részvétel az Iszlám Állam elleni fellépésben.”
    http://444.hu/2015/03/07/megis-megyunk-harcolni-az-isis-ellen/

    Piszkosul remélem, hogy SzV bele is kifolyik, ha Magyarországon is robbantgatni kezdenek emiatt ezek a faszszopók.

  23. Remek! Eddig még lehetett álmélkodni, hogy mi bajuk az ISIS elmebeteg véglényeinek a keresztényekkel, de majd ha az eu-s országok katonákat küldenek ellenük, akkor már lehet hangoskodni, hogy ez vallási háború és nem az USA és Izrael által megrendezett mesterséges felforgatás.

    Azért kíváncsi leszek hogy oldják meg: angol Nato repülő viszi a fegyvereket az ISIS-nek, magyar Natosokat azzal lövik agyon, jönnek az iraki katonák az iráni tábornok vezetésével, veszélyesen megközelítik Tikritet, erre jön az amerikai Nato, szétbombázza az irakiakat… Állítólag most a kurdokra nem bombát dobnak az amerikaiak, hanem fegyvert, de emlékszem, amikor kezdetben „véletlenül” rossz helyre mentek a bombák meg a fegyverek. Valahogy „eltévesztették” az amerikaiak. 😀

    Teljesen elment az eszük. Azt írták az egyiptomi újságok, hogy a 21 lefejezett fiatal kopt keresztény személyazonosságát a kivégzésük előtt nagyon alaposan ellenőrizték. Feltűnő volt. Én nem lepődtem meg, mert oka van annak, hogy egyetlen török, vagy izraeli foglyuk nem volt.

    Keresztény és bigottan keresztény honlapokon nagy az izgalom, mert a szent könyvben írva vagyon, hogy az utolsó időkben üldözni fogják a keresztényeket. Ezért aztán azoknak, akik a Bibliát forgatókönyvnek használják, muszáj az üldözést elővezetni. A köv. lépés aztán mi lesz vajon? A prófécia szerint a III. világháború.

    Remélem csak önként jelentkezőket küldenek, mert az szörnyű lenne, ha parancsra mennének meghalni egy aljas, mocskos mesterségesen szított háborúba idegen érdekekért.

  24. 27:
    Nekem inkább az jut az eszembe, hogy a 2/3 megszűnése után az opportunista ellenzékből máris jelentkeznek a Fidesz besegítésre.

  25. 27: talán így akarják diszkreditálni, „mellőzőtté” tenni a nyugati politikusokat.

    Pár hete láttam TeCsőn egy AlcyonPlejádok névjegyével jegyzett videót, amin a 2014-15-ben destabilizálandó országokat mutatták be. Benne volt egy szösszenet pár másodpercre a miniszterelnökünk is pár másodpercre.
    Lehet, hogy az a videó komolyan veendő és azt tartalmazta, hogy mit akarnak elérni. Amit meg látunk az a „hogyan akarják elérni” kérdésre a válasz.

  26. 16! Most mért vagy ilyen mikor biztatom magam 🙂

  27. 28. Tibor bá’, lehet, hogy mégis az én forgatókönyvem jön be?

    http://sputniknews.com/middleeast/20150307/1019201301.html

    Négy, az Iszlám Állam oldalán tevékenykedő amerikai és izraeli katonai tanácsadót tartóztattak le az iraki biztonsági erők. Hárman amerikai-izraeli kettős állampolgárok. A katonai tanácsadókat az Iszlám Állam egyik katonai főhadiszállásán fogták el, ahonnan a dzsihádisták a Ninivében zajló hadműveleteket irányították. A harcok során az Iszlám Állam számos katonája vesztette életét. Az elfogott amerikai és izraeli katonai tanácsadókat Bagdadba szállították.

    Az iráni Press TV a napokban jelentette, hogy az izraeliek megfenyegették a televízióállomás egyik szíriai tudósítóját, aki olyan fotókra tett szert, amelyeken a Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonák az al-Kaidával szövetséges al-Nuszra Front harcosaival társalognak a legteljesebb egyetértésben.

    http://217.218.67.233/photo/20150306/10e45e88-5ba7-4321-b3a8-dc3636312f4a.jpg

    http://www.presstv.ir/Detail/2015/03/06/400561/Israel-threatens-PressTV-Syria-reporter

    A Kuruc.infón volt cikk róla, ott találtam a linkeket.

    Ennyire hülyék vagyunk, hogy egy szó nélkül hagyjuk a parlamenti a képviselőknek, hogy úgy tegyenek, mintha nem tudnák mi folyik itt és ránk szabadítsák ezeket az elmebeteg terroristákat? Vagy tényleg nem tudják?

  28. Az a vagyon már rég virtuális.
    A steady- state- növekedés nélküli- gazdaság bevezetése közeleg?
    Úgy néz ki a klímaváltozás megint sokkal gyorsabb, mint az emberi lelkiismeret

  29. 33:
    Steady state gazdaság nem létezik. Vagy növekszik, vagy ha nem tud növekedni, akkor hanyatlik. De a vagyon valóban virtuális, hacsak nem arany tonnákról, vagy ingatlanról van szó. Részvényekkel, papírpénzzel elmehetnek a sunyiba.

  30. 11: Lehet, hogy némelyik csak másolat volt, de biztos vagyok benne, hogy hogy sajnos sok eredeti lelet is volt a múzeumban.
    Azóta Nimrud és Hatra romvárosában buldózereznek és robbantgatnak, ahol megint számos ókori emlék semmisül meg… Hacsak nem hiszed, hogy azok valójában csak makettek…
    De nem ez az első pusztítás a Koránra hivatkozva, a bámijáni Buddhákat bő 10 éve rombolták le a tálibok, pár éve meg pl Timbuktuban pusztítottak el a valláskárosult iszlamisták az ottani (mellesleg muzulmán) mauzóleum műemlékeket.

  31. 35:
    És akkor mi van? Az emberiség megsemmisüléséről van szó.

  32. 35: Hát igen, nálunk meg az ősvallás emlékeit pusztították el a katolikus papok annak idején. /Bónuszként a papjaival együtt./

    Nagy kijózanodás lesz majd a térségben, ha kifogy az olaj, nem lesznek turisták sem, mert nem lesz semmi látnivaló, a teveszarnak meg nyomott lesz a világpiaci ára.

  33. 32!
    Már a Davosi konferencián is nagyon vakarózott.Készen vannak a bunkerjeik.
    14!
    Mert összefüggéseibe kell nézni a dolgokat Virág elvtárs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük