(1571) Lavrov keserű müncheni tapasztalata (Saker interpretációja szerint)

Tibor bá’ online

 

~q191Hadd mondjam el, hogy személy szerint én nem emlékszem semmire se, ami akár csak hasonlítana arra, ami ma (Február 7.) Münchenben történt. Először is felfedeztem valamit Lavrov beszédében, amit korábban sose éreztem. Lavrov mondatai természetesen szépen szerkesztett, és udvariasak, valamin higgadtak voltak. Ez alkalommal azonban érezni lehetett egy mérhetetlen undort a hallgatósággal, mint úgynevezett „vezetőkkel” szemben, elsősorban az elmúlt évtized alatti tevékenységükből kifolyólag. Lényegében Lavrov azt mondta, hogy „Putyin 2007-ben már mindent megmagyarázott önöknek, de önök nem hallgatták meg Putyin szavait – és most önök valóban örülnek a végkimenetnek?” Ez után következtek a kérdések és a válaszok, ami alatt a dolgok még rosszabbá váltak.

Egészen őszintén nem tudom eldönteni, hogy ami ma történt az valamifajta kelepce, Lavrov provokálása, vagy a hallgatóság azon része, akik feltették a kérdéseket teljesen megkergültek. Hallgatva őket ügy tűnt egy intellektuális Conchita Wurst mutatványnak vagyok a tanúja. Ezek a végletekig követelőző, degenerált európaiak teljes mértékben elvesztették a realitás, és igazság érzetüket, de még alapvető tisztességüket is. Az európai viselkedés igen vékony máza és eltűnt, amikor egy német riporter elkezdett nevetni, amikor Lavrov emlékeztetett az ENSz alapszabályzatra. Csak csodálni tudom Lavrov önkontrollját, és köszönetet mondok az istennek, hogy nem lett belőlem diplomata, miközben legszívesebben belecsaptam volna a monitoromba, ahogy meghallgatni voltam kénytelen ezeket a bohócokat.

Eddigi véleményem szerint Oroszország a szabadság bajnoka, de már kezdem úgy érezni, hogy egy meglehetősen felületes megfogalmazás. Lényegében Oroszország elkötelezte magát az igazság mellett, mind logikai kategóriában, mind pedig erkölcsi elvekben. A nyugati „elit” ezzel szemben a hazugság mellé állt mind logikailag, mind pedig erkölcsi értelemben. A két nézet közötti szakadék most látványosan napvilágra került, amikor Lavrov és nyugati „kollégái” farkasszemet nézett egymással.

Mind az intellektuális, mind pedig a morális erkölcstelenség a lételméleti elv szintjére emelkedett, és alapjává vált a modern nyugati politikának és kultúrának, mert ehhez értenek a legjobban, és csak erre képesek. Nem csak a helyes/helytelen megítélés tűnt el az erkölcsből, de kimúlt a logikából is. Ma már mind a mélységesen erkölcstelen és tökéletesen abszurd axiomatikus státuszt nyert, amit aztán felhasználnak bármi megítélésénél.

Újra és újra arra a következtetésre kell jutnom, hogy amit mi ma itt látunk az valóban egy egymástól igen messze álló civilizációk ütközés. Lavrovnak kedvezőbb lett volna a véleménye a hallgatóságáról, ha történetesen egy másik Galaxisban kicsi zöld emberhez beszélt volna.

Egyszerűen nem látom, ez a konfliktus hogyan lenne feloldható tárgyalásos úton. Rövidtávon, taktikázásból természetesen lehetséges. De lényegében ez mindkét oldal részére küzdelem az életben maradásért, ahol csak az egyik oldal győzhet. Olyan történelmi eseménynek lehettünk a tanúi, amely meghatározza a jövőt (vagy annak hiányát) az egész emberiség részére. Én, személy szerint erre a következtetésre jutottam.

http://vineyardsaker.blogspot.ch/2015/02/listening-to-lavrov-in-munich.html

_________________________________________________________
_________________________________________________________
___________________________________

74 gondolat erről: „(1571) Lavrov keserű müncheni tapasztalata (Saker interpretációja szerint)

  1. Így van, a nyugat sajnos lesülyedt Conchita Wurst szintjére és bármilyen hihetetlen és ezt álmomban se gondoltam volna ezelőtt 10-15 évvel, de mára már Oroszország messze a nyugat fölé emelkedik erkölcsi tartásban. És a szomorú az, hogy nem Oroszország emelekedett, hanem a nyugat sülyedt ennyire le, kéz a kézben az ameriakiakkal.

  2. Ha Amerika eljutott odáig, hogy megkockáztat egy esetleges atomháborút, az azért annyit jelent, hogy saját magát végveszélyben érzi, amennyiben ezt nem teszi meg. Nem hiszem, hogy ok nélkül teszi kockára a világ és saját maga létét is.
    Ahol pedig a lét-nemlét a kérdés, ott megszűnik a moralitás. Az, hogy az oroszok az adott helyzetben valamiféle erkölcsi igazság oldalán állnak, az senkit nem hat meg a másik oldalon, ha a hosszabbtávú létét érzi veszélyben.
    Ez borzasztó helyzet, a dolgok semmiképpen nem a kisember morálja és logikája szerint működnek, hanem a nagyhatalmak erkölcstelenül hideg hatalmi sakkjátszmája alapján.
    Ha Amerika sokáig vár, akkor számára fennállhat az esély, hogy az oroszok és Európa lassan egymásra talál, az pedig halálos következményekkel járna rá nézve. Érdeke, hogy mielőtt egy ilyen törekvés konkrét testet öltene, belekényszerítse Európát egy konfrontációba, ahol most még ha kényszeredetten is, de pillanatnyi elkötelezettségeik alapján mégis az USA oldalán kénytelenek állni.
    Szerintem már van sok olyan elképzelés is politikai körökben, amelyek szívesen felrúgnák ezt a helyzetet, de ahhoz nem érzik elérkezettnek az időt, hogy ezzel elő merjenek állni hivatalosan. Amerika meg nem akarja ezt megvárni, hanem kényszerhelyzetet teremteni, ahonnan már nincs visszaút, bármilyen kockázata is van ennek…

  3. A nyugati vezetők addig démonizálták Putyint, hogy már maguk is elhiszik, hogy Putyin egyenlő Hitlerrel. A józan ész és realitásérzék teljesen kiveszett belőlük. Hitlernek valóban volt egy európai terjeszkedési terve /soha nem is titkolta/, míg Putyin következetesen csak annyit mond, hogy megvédi az oroszok érdekeit. Igaz, ebben az is benne van, hogy a jelenlegi orosz határokon kívül is. De ez még nem jelenti azt, hogy ki akarná tolni a „birodalom” határait – amíg nem kényszerítik rá.
    A nyugat azt hiszi, ha minél jobban presszionálják az oroszokat, idővel sikerül megtörni őket. Úgy tűnik, semmit nem tanultak a történelemből.

  4. 4:
    Minden hatalmi gócpont él a propaganda eszközével. Ez azonban azzal a veszéllyel jár, hogy egy idő után maguk is elhiszik saját hazugságait. Kitűnő példa erre 2000 éves katolikus egyház, aminek vezetői a fennmaradás érdekében „alakítgatták” a bibliát, manipulálják a csodákat. Aztán ők is elhiszik, hogy a mennyország vár rájuk. De ezt láthatjuk az internacionális munkás egyenlőségnél, a fasiszta hadsereg „csodafegyver” várásánál, stb. Aztán most – ahogy erre rámutattál – az agresszor Washington pofátlanul azt állítja, hogy Putyin le akarja rohanni egész Európát. Amitől Lengyelország, Baltikum (látszólag) összeszarja magát, hogy az USA szemében jófiúknak látszódjanak, de a többi ország vezetősége, médiája se mert szembehelyezkedni, nem nemzeti, hanem egyéni érdekből.

  5. A “spring shock” hadművelet cikk egy marhaság. Norvégia és Szaúd-Arábia mint EMP célpont egyrészt nem kivitelezhető, másrészt az Iskander-M hatótávolsága messze nem elegendő, azon kívül hagyományos töltetű, igaz hordozhat 50kt töltetet is. Ráadásul az nem hajóra telepített. Azzal komoly EMP-t nem lehet okozni, mert az E3A-HEMP a hatóerő függvénye. (De HEMP-EMP témában inkább hallgatok 😀 mielőtt jön a dádá…)

    De célpontnak eleve az RT (Ras Tanura) olajterminál lenne megfelelőbb, azt pedig bőven elég FAE vagy thermobarikus töltetű rakétával megszórni, elszállna az egész magától, s vele a világpiacról kb. 20-30% olaj… lenne abból összeomlás. (Erre amúgy Irán képes lenne, nem véletlen, hogy nem támadják meg, s nem véletlen, hogy a szaúdiak atom töltetet akarnak venni Pakisztántól.)

    Ráadásul politikai szempontból öngól, sőt öngyilkosság lenne.

    Az már más kérdés, hogy ha ez eszkalálódik, akkor egyik „reggel” arra ébredünk, hogy nincs áram, meg pár város, meg úgy általában megszűnt a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszer, illetve civilizáció.

    Viszont élvezet ma olvasni a hozzászólásokat. Ma éppen ráérek. És megérte benézni.

    U.I.: de a pont hubab-nál van! Rátapintott a lényegre.

    Ajánlott megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=CGX0IzXEbo0

  6. Köszönöm az írásod Tibor bá, nincs mit hozzáfűzni.

    Jövőnk: A világ helyzete bejegyzésben az Iszkander tényleg egy nagy kamu lehet, de ettől még a Putyin figyelmeztet videó hangvétele alapján, a Muszkák bizony készen állhatnak egy bármilyen profilú atomcsapásra, ami a Monte által belinkelt bejegyzés alapját adja. A körítés meg…, úgy tűnik itt már nem lényeges.

    Már csak ezért is:
    Nagyszabású hadgyakorlatot tartanak az orosz hadászati rakétaerők
    http://www.ma.hu/kulfold/239609/Nagyszabasu_hadgyakorlatot_tartanak_az_orosz_hadaszati_raketaerok

  7. 5, Montezuma

    Ha mindez igaz, az nagyon durva, hogy ráborult a bili tartalma az USA-ra.

    Európai vezetőink végre elharapták a láncot. Csak reméltem, hogy megmerik tenni.
    Míg Merkel, Hollande tárgyal az Ukrán helyzetről, közben Sárközy megadta az alaphangot. Ő már nyíltan szembe fordult az USA-val.
    .

  8. Ami engem aggaszt, hogy mire fel ez a nagy kapkodás, sietség? Mi miért kapunk ilyen kitüntetett figyelmet? Miért gyorsult fel ennyire minden?

    január: CHF, QE Euro, Görög választás,
    február 2 Merkel Budapesten
    február 5 Kijev, Merkel Hollande, Porosenko
    február 6 Moszkva, Putyin, 5 órás tárgyalás eredmény nélkül
    februrár 7 München biztonsági konferencia
    ma február 9 Merkel elrepült Washingtonba Obamához,
    február 11 Minszk ? újabb menet Putyin, Merkel, ha összejön
    február 17 Putyin Budapestre jön

    máskor hónapok alatt nem volt ennyi találkozó,
    sejtésem persze van, hogy a januári ukrán offenzíva újra kudarcba fulladt, a hrivnya szabadesésben, gyakorlatilag államcsőd,
    azaz usa terve hogy amerika barát ukrán kormány legyen, egy működőképes állammal, erős hadsereggel, visszavegyék új oroszországot, stb nem jött össze, sőt éppen most dől be.
    tehát nyugat időt akar nyerni az ukránoknak egy fegyverszünettel,
    de mindez számomra kevésnek tűnik ehhez az ideges kapkodáshoz,
    mi lehet még a háttérben?
    a pénzügyi lufi végső durranása lenne ilyen közel? Erről kell elterelni a figyelmet egy háborúval?

  9. 10:
    Nem erről van szó. Egyszerűen a 23 óra 59. percében vagyunk, egy perccel a háború kitörése előtt, ami már sok az USA bérenc európaiaknak. Az I. és II. világháborúból az amerikaiak jöttek ki győztesen, mindenki más vesztett. Igen hülyének kellene lenni ahhoz, hogy harmadszor is bedűljenek. Az idő pedig sürget, mert ha az amerikai „gyilkoló” fegyverek megérkeznek Kijevbe, Putyin lépés kényszerbe kerül.

  10. 10. Tibi

    „február 6 Moszkva, Putyin, 5 órás tárgyalás eredmény nélkül”

    Nekem gyanús ez az „eredmény nélkül” dolog.
    Először azt mondták, hogy konstruktív volt, aztán úgy fordították, hogy nincs megegyezés…

    Viszont nincsennek részletek.
    Nekem van egy olyan érzésem, de inkább reményem, hogy Merkelék megpróbálnak kiegyezni az oroszokkal az USA háta mögött.
    Ezt meg nem lehet nagy dobra verni.
    Lehet, hogy Putyin a választ hozza Magyarországra egy hét múlva.

  11. 12:
    Aztán egy nappal később Merkel Münchenben „kirohant” Putyin ellen. Ezek csak áltatják magukat és a népet, miközben építik tovább az utolsó háborúhoz vezető utat. Nem igaz, hogy Merkel nem tudja, hogy az összes amerikai vád Putyin ellen hazugság, washingtoni propaganda, és pont az ellenkezője az igaz. Akkor miért nyomja ő is a süket szöveget?

  12. 8 Piton, köszönöm a linket a többiek nevében is!!!

    Nagyszabású hadgyakorlatot tartanak az orosz hadászati rakétaerők egy hónapon keresztül…

    Lefordítom: ha mozognak az önjáró ICBM-ek az ezt jelenti:
    – gyakorlat vagy,
    – deffenzív-védekező manőverezés egy esetleges Oroszország elleni csapás veszélye miatt, vagy
    – offenzív-támadó manőverezés egy esetleges orosz megelőző csapás esetére. (Ne gondoljuk, hogy nincs az ICBM kilövők között kamu-álca eszköz, amely úgy néz ki, mintha az lenne, valójában üres, vagy nem is az. —> amerikai műholdas megfigyelés megtévesztése!)

    Az Atomic Scientist téved a 23:57-el. 23:59 van, de a fenti miatt 23:59:30.

    Tibor bá’ fenti hsz-ében nagyon JÓL LÁTJA, amikor azt írja 23:59 van. Emelem kalapom és mély tiszteletem, minden eddigi vitánk ellenére és a sokszor illetlen hangnem miatt utólag is elnézést kérek!

  13. http://index.hu/bulvar/ps081023/

    2008.10.26

    „A válság súlyos munkanélküliséggel és a nagytőke uralmának megszűnésével jár, az ipar állami felfuttatására előveszik a korábbi válság receptjét, a fegyverkezést. A harmadik világháború zárószakaszában az arabok megtámadják Európát, elfoglalják Spanyolországot, Olaszországot, Franciaországot, hídfőállást létesítenek Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, végül a Nyugat nagy veszteségek árán kiveri az arabokat a kontinensről. És felemelkedik – ahogy korábban is megmondta – a két fivér. Ők kik lesznek? – kérdezem. Fogalmam sincs – mondja. A jóslatokban ugyanis, avat be a titokba a nyugdíjas főkönyvelő, az a szép, hogy csak arra lehet ráismerni, ami megtörtént.

    A próféciák alapján tulajdonképpen egy szép új világ épül, bár az kevéssé vigasztal minket, hogy mi most éppen rossz korban élünk – már ha hinni lehet Péntek Sándor megfejtésének. A végén ugyanis a rossz elnyeri méltó büntetését. A jövendölések a mérhetetlen önzés, kapzsiság és közömbösség okát, a pénz hatalmának megszűnését ígérik.”

  14. 13, Tibor bá’

    „Akkor miért nyomja ő is a süket szöveget?”

    Képzeld el, csak egy pillanatra, hogy igazam van, és Merkel valóban el akarja kerülni a világháborút, és ki akar egyezni Oroszországgal.
    (sejtheted, hogy az USA-val való szövetség nem elvi, hanem kiszolgáltatottgi alapon áll)
    Ha ez így van, nyíltan nem fordulhat szembe az USA-val, ameddig a koalíció legalább körvonalakban nincs meg.
    Addig meg muszáj eljátszani, nem is annyira az USA-nak, hanem az ameriaki érdekeket fújó médiának a szokásos előadást.
    Ahogy Tibi írta, nem lehet véletlen ez a nagy jövés-menés.
    Európában leesett a tantusz, és mindenki tudja, hogy közel van a háború, és csak úgy lehet elkerülni, hogy ha az USA háta mögött kiegyezésre kényszerítik az ukránokat és az oroszokat… Persze a kényszer itt inkább az ukránokra vonatkozik.
    Közben meg az orosz titkosszolgálat túlórázik, hogy meghiúsítsa az amerikai mocskos trükköket.

  15. 15. Graphite

    „az arabok megtámadják Európát, elfoglalják Spanyolországot, Olaszországot, Franciaországot…”

    Hát annak fényében, hogy Izraellel 70 éve nem tudnak mit kezdeni, én nem aggódnék az elfoglalástól.
    Az más kérdés hogy asszimetrikus háborúban, terrorcselekményekkel hatékonan tudnák őrületbe kergetni a lakosságot.

  16. 16: Attila (PV), ha az USA háborút akar, okot is fog találni rá. Ha nem az ukrán helyzetet, akkor majd valami mást. Nyugat-Európának meg választania kell majd a sas és a medve között, de bármit is választ, így is, úgy is hadszíntér lesz.

    Amúgy mondasz valamit, az is egyfajta jelzésértékű dolog, hogy a leginkább USA csatlós David Cameron-t nem hívták Moszkvába Merkelék.

    17: a megtámadást nem biztos, hogy szó szerint kell érteni. Elég lesz nekik pl. teleszülni ezeket az országokat…

  17. 18. Observer

    „Ha nem az ukrán helyzetet, akkor majd valami mást.”

    De ezeket az okoat egyenként meg lehet torpedózni, mint adott esetben, kis szerencsével
    az ukránt…
    Szerintem kis ügyességgel ki lehet cselezni az USA-t, különösen, ha a nagyobb tömbök egy oldalra állnak vele szemben, amire, szerintem növekszik az esély.
    Merkel is tudja, meg mindenki, hogy Európa megint hadszíntér lenne az USA érdekei mentén…
    Szerintem ez elég ok arra, hogy engedjenek a létfenntartó ösztönöknek…

  18. Na basszus, még kicsit kitarthatna a bagázs, mert most vennénk meg egy majdnem 1 hektárral rendelkező parasztházat. Meg a felújítást is kivárhatnák a háborúval, bár most elbizonytalanodtam, hogy mire költsük a pénzt, a ház szigetelésére, vagy atombunker építésére…

    Háború esetén egyébként hogyan alakulnak a hitelek sorsa? Csak azért érdeklődöm, mert a házat abból vennénk. Most nem feltétlen atomkatasztrófára utalok, mert akkor ugye mindegy a dolog, hanem ha teszem azt, egyenlőre csak helyi összecsapások lesznek.

  19. 20. Chani

    Amíg van fedezet a hitel mögött, addig mindig lesz egy bank amelyik „megveszi” az éppen bedőlt banktól.

    Ha meg már nem lesznek nagy bankok se… akkor vagy már parasztház se lesz… vagy beköszönt egy új, jobb világ…

  20. 20: HA van jövedelmed, amiben a békeidő fennmaradása esetén törlesztheted, vegyél fel hitelt. Krach esetén jó esetben törleszteni se kell, de hasznos lehet a föld.

  21. 22:
    Lehet, hogy ugyanolyan politikusok, de morálisan nem mindegy az általános megítélés szerint, hogy ki az agresszor, és ki a célpont.
    A honvédő háborúkat is mindig másként ítélték meg függetlenül attól, hogy az ország vezetői milyen minősítést kaptak egyébként.
    Sztálin Szovjetúniója is szimpátiával és csodálattal kísért hős honvédőháborút vívott az agresszor ellen egészen addig, amíg a határait át nem lépte.
    Utána már nem volt osztatlan az öröm… 🙂

  22. 24: Én ezt nem vitatom, elég oroszpárti is vagyok, illéetve én is látok geopolitikai szövetségi potenciált a magyar-orosz vonalon, csak e cikk kissé túllelkesült, túl aranyozottan látja az orosz vezetést.

  23. 25. Arma

    Szerintem nem az orosz vezetést látja aranyozotan, hanem azt, hogy csak az oroszokra építve lehet elkerülni a háborút.
    Egyébként morálisan az USA van most az abszolút nulla fokon…
    És ez lehet az, ami annyira megrettentett néhány európai vezetőt, hogy ha óvatosan is de megpróbálnak szembefordulni vele…

  24. 15:
    Nostradamus próféciái ki vannak tiltva erről a honlapról. Kéretik ezt tudomásul venni.

    16:
    Sajnos nincs igazad. Egyfelől nem kötelező felszólalni. Másfelől lehet ennél jóval enyhébb hangnemben. harmadszor pedig, amikor az egész emberiség sorsáról van szó, akkor ne tessék finnyáskodni.

    20:
    Atomra ne gondolj, mert azt úgyse tudod kivédeni. Kár érte a munka és a pénz. – A hitel általában „eltűnik”, értelmetlenné válik.

  25. 27. Tibor bá’

    „Egyfelől nem kötelező felszólalni. Másfelől lehet ennél jóval enyhébb hangnemben.”

    Szerintem Merkel is a kincstári média kezében van…
    És a moszkvai látogatást fontos lehet legalább retorikával ellensúlyozni, nehogy „megdöntsék” mielőtt nyélbe ütik az üzletet a legelszántabb USA-ellenes erőkkel.
    EZÉRT lehet fontos, hogy egyelőre úgy tálálják, hogy sikertelen a putyinnal való egyezkedés.
    Szerintem a világ egyetlen esélye az, hogy igazam van, és létezik egy ilyen fű alatti erőlködés (nem merem erőfeszítésnek nevezni) hogy elkerüljük a háborút.
    És ezt a szervezkedést nem lehet a fősodratú médián intézni.

    És szerintem még Putyin is hajlandó lenne valamennyit engedni, ha biztos lenne benne, hogy Ukrajnába nem kerül amerikai rakéta.
    Ehhez viszont az kell hogy az EU világossá tegye, hogy Ukrajna a belátható időn belül (az eurázsiai unió létrejöttéig) nem lesz EU (NATO) tag.

  26. (3)Hubab:

    „Szerintem már van sok olyan elképzelés is politikai körökben, amelyek szívesen felrúgnák ezt a helyzetet, de ahhoz nem érzik elérkezettnek az időt, hogy ezzel elő merjenek állni hivatalosan. Amerika meg nem akarja ezt megvárni, hanem kényszerhelyzetet teremteni, ahonnan már nincs visszaút, bármilyen kockázata is van ennek…”

    Az erőltetett háborús nyomulás kétélű fegyver lehet,hiszen katalizálhatja és felgyorsíthatja az amerikai szövetséges rendszer bomlását Európában és Ázsiában is. Amikor a középhatalmak érzik magukat végveszélyben egy gátlástalan nagyhatalom miatt, akkor náluk is megszólal a vészcsengő. Az amerikai stratégák is tisztában vannak azzal, hogy egy szétrepedt és erőlködve egyben tartott szövetségi rendszer az első igazi erőpróbánál összecsuklik, így erre hosszabb távú komolyabb katonai stratégiát nem lehet építeni.

    (7) Jövőnk:
    Két dologban nem értek egyet függetlenül attól, hogy elismerem és elfogadom a szakértelmed a dologban.

    Az egyik az, hogy miért lenne ab ovo kizárt, hogy léteznek akár erre a célra is tökéletesen megfelelő méretű és hatóerejű EMP fegyverek? Azért, mert nem tudunk róla…, nagy kaland, a Hibiniről sem tudtunk, amíg ki nem kapcsolta az amerikai Aegis rendszert a Fekete-tengeren lévő amerikai cirkálón.

    A másik: a Kaszpi-tengerről (iráni felségvizekről) Szaúd-Arábia keleti partvidéke 1500-1800 km, ami a KH-55 cirkálórakétáknak sima ügy. A Perzsa-öböl Irán partjaitól Szaúd-Arábia partvidékéig csak 2-300 km széles. Innentől kezdve iráni területről kényelmesen bevethető az Iszkander-M, amelynek a hatótávolsága 4-500 km, ráadásul ezekhez EMP és FAE (vákuumbomba) robbanófejek is vannak, nemcsak atomtöltetek.
    Továbbá semmi akadálya annak, hogy iráni hajókról Yakhont cirkálórakéták is induljanak valamint az iráni légtérben TU-22M3 gépekről KH-22-esek is mehetnek a maguk cirka 600 km-es hatótávolságukra 4-5 M sebességgel.
    Még mielőtt bárki felvisít, hogy Iránnak ilyen nincs, az legyen kedves a térképre nézni és elgondolkodni: mi az, amit az oroszok nem tudnak észrevétlenül átvinni Iránba a Kaszpi-tengeren keresztül?
    Voltaképpen csak azt, amit nem akarnak.

    UI: A TU-95-ös stratégiai bombázók sem véletlenül masíroznak rendszeresen a norvég légtér határánál, ezek is egyenként 16 db KH-55-öst tudnak indítani 2500-3000 km-re.

    (9) Károly:
    Durva bizony és jó eséllyel igaz.
    Évek óta figyelem Benjamin Fulford írásait is és két dolgot leszögezhetek: az általa hozott infók 30-40%-a se nem cáfolható se nem erősíthető meg, a maradék 60-70% viszont egy-két hónapon belül visszaköszön a mainstream médiából. A koma nemrég interjút készített David Rockefellerrel az illuminátusokról, a youtube-on megtalálható, egyébként bejáratos Japán legfelsőbb köreibe és a Jakuza-klánokhoz is nagyon hosszú évek óta. Fulford édesapja volt az egykori kanadai nagykövet Szaúd-Arábiában.
    Van még kérdés? ;D

    (13) Tibor bá’:
    Merkel nem hülye és tudja, hogy akár Obama is satuban van, így a keze alá játszik. Mindegy, hogy ki mit mond, a lényeg, hogy a háttérben ki mit tesz. Gondolom az is nyilvánvaló, hogy Snowdennek a CIA-ból is segítettek eljutni Hong-Kongba és onnan tovább Moszkvába, amiben a kínai és orosz szolgálatok is benne voltak. Erről csak azért írok, mert a mainstream médiának azt mondják mindenhol, amit mondaniuk kell, de ha van bármiféle paktum, akkor nem fogják előre teríteni lapokat, megvárják, amíg a nyuszi kiugrik a bokorból – főleg, ha igaz, miszerint itt a valódi háború globális oligarhák között folyik, nemzetállami/birodalmi köntös csak álca (olyan, mint egy focicsapat, de attól a klub vezetősége egészen más irányokba is rázhatja a seggét).

    A tét meglehetősen nagy ahhoz, hogy itt ne legyen replay, ha bárki elkúrja az időzítést.

    Nem kizárt, hogy az ellenfelek a két oldalon nem feleltethetőek meg egyértelműen egy államnak, sőt – szinte tuti, hogy ez van. Így előállhat az a faramuci helyzet, hogy Obama szemben áll az AIPAC-al (Netanjahut sem fogadja!), szemben áll az amerikai neokon csoportokkal de manővereznie kell, nehogy bebuktassák – a végén még kiderül, hogy Merkel, Hollande, Obama és Putyin egy táborban van szemben a nemzetközi pénzmaffiával, akiket bankároknak hívunk.
    http://nepszava.hu/cikk/1046139-obama-nem-fogadja-netanjahut/

  27. 29:
    Ez bizony lehet, Davosból ugyanis olyan hírek jöttek, hogy a szuper- gazdagok a déli félteke legdélebbi részén (NZ) kezdtek eszméletlen telekfelvásárlásba.
    Olyan lépés, amit az olvadó északi- sark is sarkall. De egy atomkonfliktusban nincsenek nyertesek…
    Föleg, ha a klima is bekavar, mert elsülhet olyan iranyba is, hogy felgyorsitja az amugy is exponencialis folyamatokat

  28. Sziasztok!
    azért az sem elhanyagolható hogy mennyi usa atomfegyver van európában.
    ez pont elég arra hogy az EU/NATO vezetők ne ugráljanak ki a körből.
    Merkel és a többi vezető ezért is nem áll/állhat ki Európa tényleges érdekei mellett.

  29. De az is egy lehetőség, hogy ez a legnagyobb figyelem- elterelő akció a megállíthatatlan globális felmelegedésről… Azzal ugyanis kb trilliónyi hirosimányi energiát fogunk magunkra szabadítani max. évtizedek alatt.
    Egy küszöbön álló globális atomháborús riogatás mindenkire sokkal nagyobb hatással van, mint pl. egy 50 Gt- ás szibériai metán- felszabadulás esélye.
    Ami pedig valószínűleg mindent bedönt 1 évvel utána.
    Megint nem arról beszélünk, ami a probléma: az ipari civilizáció és a bioszféra gyilkolása, hanem csak a saját seggünk miatt aggódunk, mintha függetlenek lennénk a klímaváltozástól vagy a természetben véghezvitt durva pusztításunktól…

  30. 29 Montezuma… 🙂 nézd csak meg mit írtam tavaly márciusban (Irán és Konfliktus potenciál fejezetek)… kvázi plagizálsz 😀 csak vicc. Nagyon jól megírtad, kerek és helytálló. Csak a pontosítás végett: a TU-95MS6 6 darabot hordoz a bombaterében, a TU-95MS16 hordozhat 16 darabot, de akkor a hatósugara drasztikusan csökken, mert a 10 darab a szárnyak alatt van, így ezek is alapesetben 6 darabot hordoznak. (Amúgy a str. bombázóknál nem feltétlenül hatósugárral kell számolni, túlélési esélyük majdnem nulla, így inkább hatótáv.)

    EMP: igazán nem akarok – Tibor bá’ bocsánat előre is – ezen lovagolni, de meg kellene érteni, hogy van SREMP (Source related EMP), amely minden atomrobbanáskor fellép, rövid hatótávú és teljesen más, mint a HEMP (High altitude EMP), amelynek megvan a magassága, ahol maximális az ereje E1-HEMP 75km pl., illetve a hatóerő, amely maximalizálja az E3-HEMP-et. Ha azt akarják az oroszok, hogy nuku elektromos rendszer, mondjuk az USA-ban, akkor nyomnak egy civil teherrakétával egy 20 megás 15F175-ös töltetet, az 500km magasan lefedi az USA-t, Kanada és Mexikó részeit, az E3A-HEMP brutálisan „erős lesz”, ami kvázi geomágneses viharszerű és geomágnesesen indukált áramot generál. Majd ezután pukkan pár 800kt töltet optimlizálva az E1 erejét 75-150km között… és kampec USA elektromos rendszere.

    Összegezve: az EMP-nek vannak azért fizikai feltételei.

    A Hibini egy zavaró eszköz, így vagy úgy, az egyik legjobb, bár elképzelhető az is, hogy ebben igazad van.

  31. (31) Zukajev
    „Sziasztok!
    azért az sem elhanyagolható hogy mennyi usa atomfegyver van európában.
    ez pont elég arra hogy az EU/NATO vezetők ne ugráljanak ki a körből.
    Merkel és a többi vezető ezért is nem áll/állhat ki Európa tényleges érdekei mellett.”

    A nukleáris fegyverekkel kapcsolatban az európai hatalmak sem az Európában tárolt amerikai atombombák miatt aggódnak, hanem az amerikai tengeralattjárókon, B-2-es bombázókon illetve a rakétasilókba ültetett robbanófejektől félnek. Ehhez képest a európai taktikai atomerő elenyésző robbanóerőt képvisel.

    Kancellár akta (2:26-tól):

    Gerd-Helmut Komossa, a katonai kémelhárítás volt parancsnoka beszámolt könyvében (Die deutsche Karte), hogy a titkos államszerződést 1949 május 21.-én írták alá és 2099-ig van érvényben. Minden egyes kancellár hivatalba lépésekor alá kell, hogy írja. Németország kötelezi magát ebben, hogy 2099-ig nem nyilvánítja ki állami szuverenitását, a médiákat az USA ellenőrzésének alárendeli és az arany tartalékát garanciaképpen átengedi az USA-nak.

    Ha valaki profi németből vagy oroszból, az pontosíthatná a szöveget – az érdem nem az enyém, egy másik oldalon futottam bele a dologba.

  32. 32… én ebből igazán nem akarok balhét… jelztem már többször, de nem nagyon reagáltál érdemben.

    Egy mai atomháború az USA esetében (lévén a ~450 Minuteman-III siló és pár kemény célpont felszínit kapna, de a 800kt miatt a por nem menne fel a sztratoszférába, így csak lokális fallout lenne) okozna lehűlést, elég jelentőset (nem nukleáris telet!), az összeomlott társadalmi-gazdasági rendszer meg kábé nulla CO2-öt adna ki. Az egyenlítő környéke megint egy külön téma…

    Mondom, számoljon utána, aki ért hozzá. Én nem értek ehhez, de kollégák igen. Számoltak. Sajnos elég sanszos, hogy a globális felmelegedés megállításának egyetlen módja egy globális atomháború. Ehhez viszont már én értek: nem pusztulna ki az emberiség, s nem lenne globális sugárszennyezés. Amúgy meg „radiation hormesis” témakör is megér egy utánajárást.

  33. 34 Montezuma, csak a többiek kedvéért:

    A B61-es taktikai atombomba

    Méretét tekintve egy átlagos szabadesésű „buta” bombával egyezik meg, 3,6 méter hosszú, tömege 320-540 kg (kiviteltől függően). Ilyen méretű bombát lényegében bármilyen harcászati vadászrepülőgép hordozhat. Összesen közel 3.200 darabot gyártottak, s a hidegháború legelterjedtebb amerikai és NATO atombombája volt. 2002-ben még közel 2.000 darab volt hadrendben, bár tényleges aktív állományban ennél kevesebb.

    Működését tekintve egy kétfázisú atombomba (= termonukleáris atombomba, hidrogénbomba), azon belül is Teller-Ulam típusú. Nem mennék bele nagyon a részletekbe, az első maghasadásos fázisban (fisszió) U238, és plutónium gömbbe zárt deutérium-trícium robban fel, begyújtva a második (fúzió) fázist, amelyben – újabb U238 és plutónium mellett – litium-6-deuterid robban fel.

    A B61-es hatóereje változtatható, az összes altípust tekintve 0,3-340 kt között. A 340 kt hatóerejű változat már nem taktikai, hanem stratégiai töltet, nem feltétlenül a hatóereje, hanem a bevetési koncepciója miatt (pl. B-52 hadászati bombázó; azaz a hatótávolság miatt).

    Altípusok:

    B61 M3: hatóerő: 0,3/1,5/60/170 kt – kb. 200 van hadrendben, kb. 70-90 az EU-ban

    B61 M4: hatóerő: 0,3/1,5/10/45 kt – kb. 200 van hadrendben, kb. 70-90 az EU-ban

    B61 M7: hatóerő: 10/170/340 kt – 430 darab van hadrendben, 215 aktív (mind az USA-ban)

    B61 M10: hatóerő: 0,5/5/10/80 kt – 100 darab van hadrendben, 10-20 az EU-ban

    B61 M11: bunkerromboló bomba, urán bevonattal… nem üti át, így lényegében kimeríti a piszkos bomba fogalmát, ha bevetnék. Ismeretlen darabszám és státusz.

    B61 M12: felújítási terv 2013 decemberében, 11 milliárd USD értékben, mellyel ez mindenidők legdrágább atombombája. A régebbi M3, M4 és M10-esekből készül majd, JDAM irányítással, 50kt hatóerővel, minimum 2025-ig lesz szolgálatban 400 darab, gondolom 200 az EU-ban, vagy több?!

    Hordozója B-2 lopkodó bombázó, F-35 és a meglévő típusok.

    Nos, ezek a taktikai atombombák itt vannak Európában, a nagy demokratikus Európai Unióban.

    10-20 darab Belgiumban (Kleine Brogel légitámaszpont, belga F-16 vadászbombázók vinnék)

    10-20 darab Hollandiában (Volkel légitámaszpont, holland F-16 vadászbombázók vinnék)

    10-20 darab Németországban (Büchel légitámaszpont, német Tornado IDS vadászbombázók vinnék)

    50 darab Olaszországban (Aviano légitámaszpont, amerikai F-16 vadászbombázók vinnék)

    10-20 darab Olaszországban (Ghedi Torre légitámaszpont, olasz Tornado IDS vadászbombázók vinnék)

    60-70 darab Törökországban (Incirlik légitámaszpont, amerikai harcigépek és török F-16-osok /10-20db/ vinnék)

    Ez összesen 150-200 darab B61-es termonukleáris atombomba.

    El sem érnék Oroszországot a hordozó vadászbombázók, azon kívül én nem laknék ezeknek a városoknak bő 100 kilométeres körzetében. Mert, hogy stratégiai töltetek célpontjai.

  34. Jövőnk:
    Fasza, örülök a B61-eseknek de mikor viszik innen haza a p.csába a vackaikat?

    Más:
    Azt mondják a jó nyelvek, hogy ez egy vegyi üzem robbanás volt tegnap Donyeck mellett.
    A rossz nyelvek szerint viszont tüzérségi atomeszköz robbant

  35. 34. Montezuma

    Ezt az infót kerestem évek óta.
    Valami nem stimmelt, hogy Németország olyan „béna” a külpolitikában.

    Most már világos.
    Itt van egy bővebb leírás a dologról, meg hogy a németeknek kezd tele lenni a hócipője a dologgal:

    http://ireport.cnn.com/docs/DOC-183232

    Ha Tibor bá’-nak lenne kedve/ideje lefordítani, akkor lehet, hogy sokak szemét felnyitná.

  36. Egy tüzérségi nukleáris töltet még ha csak 1-5 kt, sokkal élesebb villanású lenne. Ez nem az.

  37. 34:
    A lényeg ott van az összefoglalóban, a többi többnyire ennek ragozása. Még egy levelet mutat be a videó, amiben azt közlik, hogy a szerződés másolata végérvényesen eltűnt, és ha esetleg kiderülne, hogy illetéktelen kezekbe került, akkor egyszerűen le kell tagadni a hitelességét.
    A szerződés iránti érdeklődésre az volt a hivatalos válasz, hogy az csak legenda, nem létezik ilyen.
    Merkelt azért kissé jobb fényben tünteti fel, hogy tett próbálkozásokat amerikai függőségük ellen, amit viszont az amerikaiak ignoráltak. Mint a német aranykészlet visszaszolgáltatása Németországba.
    Igaz, a Bundestag-ban kapott elég szikrát az ellenzéktől, ahol követelték tőle, hogy lazítsa a vazallusi státuszt Amerikával, és szálljon szembe az amerikai őrültséggel, hogy Közép-Európában létezhet olyan háború, ami nem semmisíti meg Németországot. (Még a franciák bevonását is említi a képviselőnő, és lám, Merkel Hollande-al ment tárgyalni Putyinnal, bár ezt a videó készítésekor még nem tudhatták…)
    Kis csemege, az öreg volt KGB-s azt állítja, hogy Merkel annakidején a műszaki főiskoláját a Szovjetúnióban, konkrétan éppen Donyeckben abszolválta, ahol most a bombák hullanak. 🙁
    A hozzászólásokat olvasva azért volt ott olyan reakció is, hogy ez egy átkozott spam, de a többség indulatosan reagált.

  38. 35:

    Trilliónyi hiroshimának megfelelő energiát nem lehet semlegesíteni; még egy globális atomháborúval sem.
    A légkör 2,7%-át veszi fel a hőnek, 94%-a az óceánokba megy.
    Sztem ezek a számítások nem állják meg a helyüket.
    Ha sikerülne is lehűteni a légkört, az azzal járna, hogy az óceánok még több hőt kezdenének el a légkörbe leadni- a hőmérsékleti grádiens növekedése miatt.
    A másik: nem tudjuk Oroszországban mi is történne a permafroszt rétegekkel….
    Másrészt egy nukleáris háborúnak nem lennének nyertesei, akármit is gondolnak az Új- Zélandon bújkáló globál- kapitalista szupergazdagok…
    Oda is eljutnak a hatások.

    Ahogy már valaki írta:
    akármit is csinálunk, úgy néz ki csak még inkább felgyorsítjuk az egészet…
    Bár lehet, pont ez a célja a Matrixnak.
    Mordor végzete: a teljes pusztulás.

    Elég elmebetegnek kell lenni ahhoz, hogy a geo- engineering helyett- aminek szintén súlyos mellékhatásai lennének (pl elmarad a monszun), ha egyáltalán működne- egyből egy globális atomháborúra játsszanak a nagyokosok.

  39. Most tegyük egy pillanatra félre, hogy Neked van igazad és a globlis felmelegedés megállíthatatlan és végzetes mindenkire és mindenre…

    Abban, hogy globális hatása lenne egy atomháborúnak… tévedsz, ahogy a legtöbb kutató. Mindenki maga döntse el, hisz-e nekem (nekünk) vagy sem. Egyre többen fordulnak felém, hogy „hoppá… igazad van”.

    Annyiszor leírtam már, megteszem mégegyszer és borzasztóan leegyszerűsítve:
    1. 1 megatonna feletti hatóerő esetén a szutyok a sztratoszférába megy. 1 megatonna alatt nem. —>; ezért 800kt alatti az összes (!) stratégiai töltet hatóereje.
    2. no fallout HOB magasságban robbantva nincs fallout, azaz sugárszennyezés.

    1. + 2. = egy atomháború nem okoz globális hatásokat, leszámítva, hogy összeomlik a civilizáció.

    A szovjetek 1979-től kb. a 80-as évek közepéig megsemmisíthették volna az USA-t, válaszcsapás nélkül. Igaz, az okozott volna globális fallout-ot. Mégsem tették, s nem a fallout miatt. (Ezt se sokan tudják.)

    Ma is esélyesebb egy sikeres orosz megeleőző és „lefejező” csapás, mint egy amerikai.

    A helyszín terén is részben tévedsz: déli félteke egyes részei fogják túlélni az összeomlást. Ausztrália kérdéses (kínai csapás lehetősége miatt), Új-Zéland valószínűleg megfelelő.

    Mégegyszer – remélem most már leszünk annyira konzekvensek, hogy ne kelljen unosuntalan ÚJRA leírnom – nem mondtam, hogy biztos, csak HANGSÚLYOZOM: számolgassanak már a szakértők, mert akik eddig megtették, azoknak az jött ki, hogy lehetséges a visszahűtés és az utána „hiányzó” civilizációs CO2 stb. kibocsátás tovább lassítja a globális felmelegedést. NEM ÁLLÍTOM, kérem és javaslom.

  40. 42: Hír volt, hogy a Davosban összegyűlő nagykutyák között a sláger az új-zélandi földvásárlás. HA egy g..ci illuminátus-gnosztikus atomhóhér ki akar velük babrálni, most 2 atomrakéta célpontjául gyorsan Új-Zélandot programozza be…

  41. Új-Zéland:
    – business investor migration: ~ 2mrd Forint és másnap állampolgár vagy, ha tudsz angolul, ha nem.
    – korlátozott business investor migration: ~ 400m Forint és 4 év múlva állampolgár vagy, garanciának nem nevezném, hogy nem lőnek a tengerbe, ha gebasz van 4 éven belül.
    – más verzió nem nagyon van

    Új-Zéland nem célpont valószínűleg. Ausztrália esetében már nem vennék erre mérget.

  42. 42:
    Az OK, hogy a töltetekböl nincs Fallout.
    De a célterületen fekvö, emiatt ellátatlanul maradó atomreaktorokkal mi a helyzet????
    Az az igazi nagy g*b*sz.

  43. 45 valóban komoly probléma, de attól is függ, milyen reaktor. Ha nincs grafit, nincs bumm, mint Csernobil esetében, s így a levegőben se lesz olyan komoly sugárszennyezés. Az izotópok fajtája és mennyisége függ a fűtőelem korától. Mindegyik esetében gond a melt down utáni fűtőrudak lesüllyedése, mert amikor a földben vízzel érintkezik, akkor bumm van, s a talajvízet sugárszennyezi, az meg általában folyóba megy. Pl. Muhi Garamba, majd Dunába. Paks Dunába stb.
    Elvileg se a primer, se a szekunder, se a tercier kör nem okoz gondot, de ez azért nem garantált. Elektromos ellátórendszer összeomlása után x óráig van hűtés.

    Franciaországnak bizonyosan annyi. Sok országnak nem, se globálisan.

  44. 45.
    Németország 7 éven belül az összes atomerőművet leállítja, 2022-ig.

    Lehet, hogy Lavrovnál érezhető volt az undor a politikai vezetőkkel szemben, de ne felejtsük el, hogy ezek egyike sem független és valódi hatalommal bíró személyiség. Inkább a bábjátékosok listáját látnám szívesen közkézen forogni… legalább a családokat név szerint felsorolva, hogy kik okozzák a bolygón az állandó káoszt.

  45. Kösz, tudom. 7 éven belül…
    Az északi félteke elve geb*sz, mert a 400+ reaktor garmadája itt található.
    A tengerszint is gyorsabban emelkedik, mint kéne neki, szóval a tengerparti reaktorokkal is nagyon sietni kéne- kellett volna (UK, US, India, Kina…)
    Egyre több helyen borul a bili tartalma…

  46. (42) Jövőnk:
    „A szovjetek 1979-től kb. a 80-as évek közepéig megsemmisíthették volna az USA-t, válaszcsapás nélkül. Igaz, az okozott volna globális fallout-ot. Mégsem tették, s nem a fallout miatt. (Ezt se sokan tudják.)

    Ma is esélyesebb egy sikeres orosz megeleőző és “lefejező” csapás, mint egy amerikai.”

    Ezt bővebben is kifejthetnéd, érdekel!

  47. Egy atomháborúnak semmi értelme.
    Ha Fukushima 4-es reaktorának egyetlenegy- már elhasznált rúdja- majdnem kinyírta az egész északi féltekét-, mit lehet várni többtucat reaktor leolvadása után?
    Az totális nukleáris armageddon.
    Semmiféle lehűlés, semmiféle időnyerés…
    Max. gyorsítás. Ennyi.
    Oroszország meg semmiféle úriember szerepben nincs- aki ennek az őrületnek a kapcsán nem beszél a globális felmelegedés begyorsulásáról- és az emberiség végéről-az ugyanúgy a Matrixot szolgálja.

  48. I. Hidegháború alatt

    Az amerikai nukleáris erők elsősorban ICBM-re alapoztak, a tengeralattjárókról indított SLBM-ek nem voltak elég pontosak, a bombázók pedig nem voltak elég gyorsak. Az akkori légvédelmi elfogó vadászok (F-106) nem voltak megfelelőek az akkori TU-22 és TU-22M gépek ellen. Az előrejelző és felderítő lokátorok számos területen nem látták az alacsonyan támadó ellenséget.

    Egy meglepetészerű ICBM és SLBM csapás esetén – erős HEMP-el társítva, illetve azzal kezdve – 32-34 percen belül a kb. 1.000 darab Minuteman ICBM-ből 40-50 marad volna meg (ugyan nagy CEP, azaz rossz találati pontosság, de nagy hatóerő), a 300-350 B-52-esből 20-30 maradt volna meg, a kb 40 tengeralattjáróból kb. 20 a kikötőkben semmisült volna meg és ismeretlen számú az óceánokon.
    Mindez kizárólag stratégiai célpont, de így is 7-9 millió halott; közvetlenül. Az USA nem tudott volna válaszcsapást mérni, szovjet ultimátum: minden városra megy áldás. Az USA 10 perccel később megadta volna magát. Kb. 1 óra lett volna a III. világháború. USA elektromos elltás nélkül (HEMP esetén és miatt).

    Ezért indult be egy irdatlan fegyverkezési verseny és számos megtévesztő manőver a fegyverkezési versenyben.

    Fordítva nem működött volna. Az orosz haditengerészet egyáltalán nem volt „szarabb”, ahogy azt sokan gondolják, csak más doktrínára épült. Nagyon erős volt az ASW – tengeralattjáró elhárító – feladatkör prioritása, nukleáris töltetű fegyverekkel, a légvédelem lokátorai és elfogó vadszai is jobbak voltak. Az amerikai hordozó-közelék koncepció támadó feladatkörű, nem védekező.

    II. Ma

    HEMP-re az USA csak korlátozottan képes. Szemben az oroszok akár civil teherhordozó rakétákkal „szönyegbombázhatnák” az USA-t, nagyon erős HEMP-et okozva. Amíg az amcsiknak van 400-420 Minuteman-III ICBM-jük, mind egytöltetes (van még 3 MIRV-es is, de a SERV program keretében mind egytöltetes lesz), addig az oroszoknak 320-330 darab, de 1250 töltettel. Ráadásul a Sátánok ugyan csak 10 töltetet hordoznak (a START-I egyezmény korlátozza) és 40 csalit… azaz a 10 lehet sokkal több is Sátánonként. Az új Borei tengeralattjárók „hang újlenyomata” nincs meg az amcsiknak, de ha meg is lesz, jön a Borei-II (pontosabban Project-955A), amelynél növelik az SLBM-eket és bizonyosan a propulziót. Ha valakik hajócsavarban zsenik, akkor azok az oroszok. Ellenben az amerikai SSBN-ek kavitációs jele megvan az oroszoknak, tavaly kapták el az egyik brit SSBN-t. Orosz ICBM-ek egyre nagyobb arányban önjárók. Mindkét fél ALCM-jei (bombázók rakétái) szubszónikusak… a MiG-31 ezek elfogására készült részben, az F-15 nem.
    ABM rendszer*: a régi amerikai a Minuteman bázisokat védte, az orosz Moszkva környékét (ezen érdemes erkölcsileg elgondolkodni). Az amerikai rak.véd.rend. alakul, az orosz működik és mellé jön az S-400 és S-500 rendszer.

    *ezt korlátozta 100-100 darab ABM elhárító rakétára az 1972 egyezmény, amit az USA 2002-ben egyszerűen felrúgott, illtve felmondott. (A bajok ekkor kezdődtek láthatóvá válni. Amúgy meg az am.rak.véd.rend. kilövő rendszere alkalmas a nukleáris töltetű Tomahawk-ok kilövésére is, azaz támadni is tud. Igaz a nuk.Tomahawk nincs most hadrendben.

    Nagyon röviden, tömören és virágnyelven.

    Amúgy meg térkép… mekkora is Oroszország? Aki azt hiszi ott a jobb sarokban az a baszás nagy Szibéria kőkorszaki szint, az nem sokat tud Oroszországról.

  49. 50 na fuss neki alaposabban az atomerőművek melt down dolgainak, aztán beszélgethetünk.
    Biztos a Mátrix embere vagyok… vazze, tényleg minek irogatok én ide…

  50. „Új-Zéland:
    – business investor migration: ~ 2mrd Forint és másnap állampolgár vagy, ha tudsz angolul, ha nem.
    – korlátozott business investor migration: ~ 400m Forint és 4 év múlva állampolgár vagy, garanciának nem nevezném, hogy nem lőnek a tengerbe, ha gebasz van 4 éven belül.
    – más verzió nem nagyon van

    Új-Zéland nem célpont valószínűleg. Ausztrália esetében már nem vennék erre mérget.”

    Patagónia.

  51. (51) Jövőnk
    Köszönet, jó kis összefoglaló.

    „Biztos a Mátrix embere vagyok… vazze, tényleg minek irogatok én ide…”
    Két dolog:
    1. Üdvözlöm a Nagy Építészt, végül is szólhatnál pár jó szót az érdekemben.
    2. Azért írogatsz ide, mert itt pont olyanok vannak, akiket ez érdekel.

  52. Jovonk: ( ha olvasod)

    Nem ide tartozik, de mi lett/lesz a jovonk.com oldallal?
    Most megszüntetitek az oldalt?
    Emailbe tudunk kontaktolni ?(andre111234@gmail.com)
    A jovonk honlapon feliratkozottaknak tudnál küldeni egy emailt, hogy mi lesz?

    Köszönöm!

  53. 56 Andrew (és akit még érdekel)

    – a weboldal offline üzemmódba került, deaktivált, minden adat (így a regisztrált tagok adatai is) törlésre kerültek. Ami maradt az egy mementó, egy utolsó üzenet.
    – igen, az oldal megszűnt. Semmi értelme nincs fenntartani. Nagyjából senki nem veszi komolyan a figyelmeztetést és nagyjából semmilyen közösségi felkészülést nem sikerült indukálnia (a megléte alatt közel fél millió látogató volt!)
    – az általad megadott email címre küldök egy üzenetet (rá fogok kérdezni valamire).
    – a feliratkozottak a mementóként megmaradt weboldalon tájékozódhatnak. A valóságban sem fog senki szólni, egyszer csak baj lesz. És ez nem semmibe vevése a feliratkozottnak, hanem a meztelen és kegyetlen igazság.

    Szívesen! Én köszönöm, hogy olvastál minket!

  54. 57:
    Nem tartom racionálisnak ezt a döntést. Inkább a (jogos) sértettség diktálta. Én is érzek néha ilyen. „Ha hülyék vagytok, le vagytok szarva, mi a francnak kínlódok helyettetek?” Csakhát a tömeg nem homogén, látod vannak Andrew-ek is. Én azt az attitűdöt vettem fel: Tessék itt van, ezt tudom nyújtani, akinek kell, vesz belőle, akinek nem kell, az fogja be a száját. — Ha mégis megszűnsz, és mégis lenne mondanivalód, nálam találsz közlése helyet. — Farewell my son.

  55. 58 Tibor’bá nincs sértettség a döntés mögött. Megtisztelő és köszönöm a felkínált lehetőséget!

    59 🙂 (néhány adat lassan elavulttá válik!)

  56. Ha a cionistáknak most sikerülne Putyint egy belső felfordulással kiiktatni, akkor megúsznánk az atomháborút? Csinálnának egy seggnyaló bábkormányt, ami kiárulná az országot és mindenki boldog lenne, a műtétet még el lehetne odázni pár évtizedig.

  57. 61 Nem. Ha Putyint kiiktatják, akkor Oroszországnak vége. Ezzel elvileg az olajválság kitólható, kérdés véglegesen megoldódna a probléma, vagy még ez az időablak sem lenne elég. De hogy az orosz hadsereg tábornokai és sok politikus nem hagyná a retyón lemenni az országát, hazáját, arra mérget merek venni. Ergo, ha Putyin bukik, jön az atom.

  58. Jövőnk

    Mindenki máshol tart abban a folyamatban, hogy felismerje, hogy baj van, a vezetők nem segítenek, nem is tudnak, saját magunknak kell kézbe venni a sorsunkat, ez nem is olyan könnyű, közösségeket kell létrehozni, tanulni, tenni…

    Ahogy telik az idő, gyűlnek a tapasztalatok, egyre több ember kezd prepperkedni, és ez exponenciálisnak tűnik. Aki most kezd ébredezni a médiaálomból, annak jól jön, hogy vannak oldalak, ahol emberek együtt agyalnak lényeges témákról. Kár, hogy egyszerűen megszüntetted az oldalad, hiszen az értéket képvisel a sok összegyűjtött információval. Akkor is, ha eddig nem éreztél elég megbecsülést a fáradságos munkádért. Most van felfutóban a téma, nem ilyenkor kell kiszállni. 🙂

    Tibor bá’
    Tavasszal blogtalálkozó Jásdon?

  59. 63:
    Április 26-ra tervezek blogtalálkozót. A kérdés, hogy nálad legyen, vagy nálam. A választ az adja meg, hogy azoknak, akik el kívánnak jönni, melyik a szimpatikusabb, vagy a kedvezőbb?

    Különben Jövőnkkel kapcsolatos véleményeddel egyetértek. Hatalmas mennyiségű munka van a Jövőnk honlapban, egyszerűen vétek nem hagyni, hogy hozzáférjenek a későn jövők. Én még egy vita lefolytatására is hajlandó lennék a holnapi posztom mentén, a Jövőnk profiljából.

  60. 62.
    „Ha Putyint kiiktatják, akkor Oroszországnak vége.”

    Ez elég hihetetlenül hangzik… mármint hogy Putyinon múlna Orosz Anyácska sorsa. Komolyan gondolja valaki, hogy ha Putyin valóban útjában állna az elitnek, akkor nem találtak volna egy észak-kaukázusi vagy csecsen gyökerű mandzsúriai jelöltet, aki likvidálta volna? Ha Kennedy-t demonstratív módon a kamerák előtt ki tudták végezni, akkor ezt vele is meg lehet tenni, csak 1-2 golyó kell hozzá. Vagy esetleg meg lehetne kínálni egy Litvinyenkó-féle frissítő teával, de további ötleteim is vannak, pl. Chavez sorsára is juthana és szétrághatná a rák… a szolgálatok kreatívitása kimeríthetetlen.
    Nekem valószínűbbnek tűnik, hogy ez az egész csak egy nagyközönségnek szánt színjáték, és Putyin ugyanúgy része a világelitnek, mint azok, akiknek a vérebei minden médiafelületen támadják. De felfogható úgy is, hogy ebben a játékban Putyin alakítja a rossz rendőrt.

  61. 62. Jövőnk

    Akkor jön Kína, nem gondolod? Ők elég őrültek ahhoz, hogy ne hódoljanak be simán az amerikaiaknak, vagy inkább annak az uralomra készülő világelitnek.

  62. 66 Kyra

    Az olajválság, a katonai doktrína és az atomfegyverkezési programok a nagyhatalmak szempontjából nézve:

    1. USA:

    Olajfogyasztása magas, de stagnál és nem fog tovább növekedni. A palaolaj most fog összeomlani. Ismét erősen import függő lesz.

    Katonai doktrína: abszolút támadó (lásd repülőgép-hordozó kötelékek, 10 darab, mindegyikhez 1 hordozó, 2-4 cirkáló, 3-6 romboló, 1-2 SSN/SSGN vadász, illetve hajó elleni támadó tengeralattjáró, ~60 vadászbombázó). ~500 külhoni támaszpont. Az USA 2012 körül belső használatra 1 milliárd (nem csere, hanem a meglévők mellé) lőszert és ~5000 páncélozott rendfenntartó járművet szerzett be.

    Atomfegyverkezési program: teljes triád (ICBM, SLBM, ALCM) felújítás alatt, de elég gyenguszka a többihez képest; keret: 1000 millird dollár (2030-ig, de fele 2020-ig).

    Nukleáris doktrína: ha érdeke úgy kívánja, bevethet elsőként atomot.

    2. Kína:

    Olajfogyasztása magas és drasztikusan megnő 2020-ra. Erősen import függő. (Ez eleve konfliktus generál az USA-val; lásd Nigéria, Dél-Szudán, Etiópia ogadeni mészárlás az ONLF által pár éve, amikor sok kínai munkást öltek meg stb. Szaúd-Arábia esetében mindkét ország azonos mennyiséget vásárol és meg a huzavona kinek legyen a bratyija; még az USA vezet.)

    Katonai doktrína: védekező, teljes erővel modernizálja és fejleszti haderejét 2020-ra az USA ott nem rúg labdába. Részben támadó (Taiwan) és az olajlelőhelyek miatt.

    Atomfegyverkezési programja: durván nagy, céldátum nincs hivatalosan, de ~2019-2020. Onnantól viszont az USA nagyon nagy szarban lesz.

    Nukleáris doktrína: Kína a hordozó eszközöket (ICBM) és a tölteteket külön tárolja (!!!) és a doktrínája szerint soha nem vetné be nem atomhatalom ellen.

    3. Oroszország:

    Olajfogyasztása alacsony, exportál… ha egy párhuzamos bolygóra tennénk, ellenne az idő végezetéig; nagyon leegyszerűsítve persze a hasonlatot.

    Katonai doktrína: védelmi

    Atomfegyverkezési programja: durva, a teljes triád felújításra kerül 2019-2021-re. Az önjáró ICBM-ek aránya nagy (ezeket nem lehet megsemmisíteni, USA-nak nincs!). Az új Borei-osztályú SSBN-ből 2014-ben 3 állt hadrendbe, most fektették le a 6.-at; ez még hidegháborús mércével is brutális tempó.
    ABM rendszere: van (A-135) 68 darab 10kt rakéta Moszkvát védi (USA-nak nincs, és amikor volt, akkor azok a Minuteman silókat védték), A-235 mostanság lesz kész, S-500 2015-2016-ra lesz hadrendbe állítható.

    Az amerikai rak.véd.rendszer rakétái nem robbanófejesek, hanem kinetikus energiával (ütközés) semmisítenék meg majd a tölteteket. Sok sikert… egy manőverező MaRV vagy AMaRV töltethez… láttuk, és maguk is beismerték, hogy 2014. január 8-án a kínai WU-14-est még radarral követni is alig bírták, nem hogy lelőni, ha kellene.

    Nukleáris doktrínája: ha az ország léte veszélyben van (vagy szövetségesé), akkor bevetheti. Nemrég nyilatkozta egy német tévének (azt hiszem Putyin titkára), hogy ha sokat ugrálnak, akkor Berlin, Párizs, London fog kapni, nehogy azt higgyék, hogy Kijev.

    India (FONTOS kakukk tojás!!!):

    Olajfogyasztása napi 4-5 millió hordó, ami hamarosan 6-7-re is felkúszhat. Jelenleg az Agni rakétákkal Kínát és Oroszországot tudja elérni, illetve Európát. 2019-2020-ra lesz hadrendben az önjáró Agni-6 és a Surya-2 (=nap, ragyogás), amellyel az USA-t lesz képes leradírozni. A „nagy kérdés” minek ez Indiának… hát azért, mert napi 4-7 millió hordó olaj, az sok… Surya-2 esetén nem kap atomot, de még egy fránya Ebola-POX-ot vagy hasonlót sem a kedves jenkiktől, hogy az a 4-7 milla olaj ne oda menjen, hanem az USA-ba (vagy Kínába).

    India nemrég változtatta meg a nukleáris doktrínáját a „nem lövünk elsőként”-ről, „nem lövünk elsőként atomfegyverrel nem rendelkező országra”.

    A kakukk tojás a Surya-2 egyébként. (~10 darab 750kt töltet, valszeg MaRV, valszeg csalikkal.)

    Kiegészítés: az orosz „Satan-M6” ICBM-ek 10 darab 800kt töltetet dordoznak és 40 csalit. Ez 460 töltet. Az amcsiknak összesen van 400-450 Minuteman-III egy darab 300kt töltettel. És akkor a többi orosz ICBM-ről nem beszéltem. Se arról, hogy a Satan-M6 csak és kizárólag a START-I egyezmény miatt hordoz 10 töltetet, mert az maximalizálta. Ha az bukik, mr pedig bukni fog, csak nem hivatalosan, akkor a 10 helyett jóval több lesz per Sátán. Raktáron meg ott vannak a 20 megásak HEMP-re.

    Az az (látszólag) érthetetlen, hogy qurvául nincs erőegyensúly, de az USA úgy pattog, mint kocsmában a kan alfahím…

    Röviden (és egyszerűsítve).

  63. 67: „az (látszólag) érthetetlen”
    Jó ez az összefoglaló /és tényleg kár a honlapodért 🙁 / – de szerinted tényleg mi a ráció az USA viselkedésében?

  64. 67.
    Akkor röviden: Nekünk sza**al meszeltek!

  65. 68
    … a jelek alapján úgy tűnik, hogy „game over” a mai világnak, így mindenki egy specifikus kényszer pályán mozog, pontosabban vergődik és kínlódik.
    Gondoljunk már bele:
    – Svájcban 306.200 DARAB atombunker van, 114%-os kapacitással, ~8 millió főre férőhellyel, kórházakkal, mini erőművekkel, ipari létesítményekkel. Építési engedélyt csak úgy adnak ki, ha a delikvens óvóhelyet is épít, még pedig nem csak magának és családjának, de x főre a településen. Mindegyiket ellenőrzik, készleteket (gyógyszer, élelmiszer) ellenőrzik, cserélik, töltik. Sógorom ismerőse orvosként kiment dolgozni, hogy tapasztalatot szerezzen… tudjátok mit csinál? Járja az óvóhelyeket és leltározza a gyógyszereket. Tán’ meghülyültek volna?!
    – Ausztrália leállította az összes zöldenergiás programot. Az index le is hozta pár hónapja a cikket, kvázi lehülyézve az ausztrál miniszter-elnököt és kormányát. És mire koncentrál Ausztrália?! SZÉNBÁNYÁSZATRA. Tán’ meghülyültek?! Vagy újra a 19. század nosztalgiáját akarják megélni?!
    – Most komolyan, szerintetek el lehet azt simítani, hogy több mint 50.000 halott van Donbaszban?! (A hivatalos 5.000 körülit maga a német hírszerzés cáfolta és adta meg az 50.000-et, média lehozta Minszk-2 előtt, alatt.) Komolyan, lenyeli Oroszország, hogy tízezrével haltak meg oroszok, nők és gyerekek… Donyeck belvárosában tucatszám hevertek a szétszakadt nők és gyerekek, amikor az ukrán Grad sorozatvetős tüzérség a reggeli csúcsforgalomban lőtte a belvárost. Ezt itt nem mutatják, de az oroszok már vérszomjassá váltak. Ezt meg meri tenni az USA és az EU?!

    69 Én apolitikus vagyok és magasról leszarom a teljes magyar politikai spektrumot. A kormány se érdekel, de egy valami létfontosságú: ne basszuk fel az oroszok agyát. Jelenleg ez sikerült. Így mi nem leszünk célpont (feltéve, hogy nem a „halott kéz” forgatókönyv érvényesül). De… ez talán még rosszabb is lehet… nem 8-8,5 millió embernek kell majd túlélnie, hanem 9,5-10 milliónak.

    Isten adja, hogy valahogy ezt elkerülje a világ, mert jelenleg egyenesen robog bele. És nem az atomháború lesz a legrosszabb, hanem ami utána jön…

    És ott van még, amiről Tibor bá’ többször is írt: globális felmelegedés, esetleg meggyorsítva a metánnal… érdekesek a Yamal félszigeti (Szibériai) kráterek, sanszos, hogy metán kitörések. De… ehhez nem értek.

    Hogy nekünk „sza@@al meszeltek”-e? A nyugati világnak, nyugati féltekének jó eséllyel igen, nagyon jó eséllyel. De több forgatókönyv lehetséges, és nincs az az Isten, aki meg tudná mondani, melyik fog megvalósulni… van közte kevésbé rossz és nagyon borzasztó.

  66. 70.
    Jövőnk, Tibor bá’!
    Kövezzenek meg, de én szeretem, ha a közelgő háború, vagy a szintén nem túl távoli klímaváltozás a téma. Egyszerűen azért, mert jobb ha tudjuk mi jön, mintha nem! Így esetleg van némi remény és egyébként is igen kevés a valódi szókimondó tényszerű blog ezekben a témákban, több az ingyenenergiás, chemtrailes, UFO-s, stb. sületlenséges megtévesztés és félrevezetés.

  67. Kövez a halál. A héten még jön egy klímaposzt. A háborúról pedig Jövőnk gondoskodik soron kívül. 😀

  68. 72 A kövezés terén osztom Tibor bá’ véleményét. A másik állítása kapcsán 😀 remélem ez egy kedves, de cinikus mosoly és nem gúnyos.

    Viszont, Tibor bá’ lenn egy tiszteletteljes kérésem, nevezetesen:
    én nem értek a globális felmelegedéshez, csak azt látom, hogy iszonyatos vita megy és nagyon úgy néz ki, hogy VAN. A mértékén megy a vita, amit IGEN a metánhoz, permafrost, meg tenger kapcsán emlegetnek. Szóval én segghülye vagyok e területen, Te értesz hozzá amennyire, nem tudom mennyire… akiket ismerek, azok viszont eléggé szakmabeliek, azaz nagyon értenek hozzá és még egymás között is vitatkoznak. De kezdenek kicsit kíváncsian nézni a hülyegyerekre – rám -, hogy „valóban érdekes szitu lenne az, hogy nem nukleáris tél (mert az nukleáris nyárral, azaz gigaextrémhiper UV sugárzással járna), de x%-os felhőzet (=hűtés), kieső légiforgalom (=melegedés, de ugyanakkor károsanyag kibocstás csökkenés) és a civilizációs károsanyag kiocsátás drasztikus visszaesése valóban érdekes szitut eredményezne” alapon.
    Tudom… már x-szer a fejemhez vágtad. De felteszem újra a kérdést – ez lenne az a tiszteletteljes – BIZTOS VAGY BENNE, hogy ez nem lassítaná vagy állítaná akár meg az egész folyamatot?! Úgy értem 95%-ig biztosan ki mered TE jelenteni, hogy NEM? ?Mert a fentebb megnevezett szakik elkezdtek ezen agyalni (és gondolom számolgatni, amit viszont NEM fognak velem megosztani.)

    Mert tisztázzuk azt, klíma terén ezer meg ezer szakanyag van, pro és kontra, egyre gyakrabban pro.
    De a nukleáris hadviselésben más még nem mondta ki azt, amit én (én és kollégák legalábbis még sehol nem olvastuk):
    1. ez az 1 megatonnás „határ” és hogy ma minden töltet 0,8 megatonna alatti, azaz nem végzetes egy atomháború
    2. a „no fallout HOB” fontosságát, nevezetesen, hogy ez kisebb, mint a 25psi érték területi maximalizálásának robbantási magassága.
    Hogy ezt a többiek értsék: nem zseni vagyok, hanem a szakma kábé azt nem érti, hogy a két fenti pont annyira alap, mint egy általános iskolai matek példa, s mégis sorsdöntő az emberiségre nézve. És TÉNYEK. (Természetesen a két pont alatti mondatok egyszerűsítések, mert amúgy pár oldal lenne a szakmai megfogalmazásuk.)

  69. 73:
    Álláspontom az, hogy 1945-óta van atombomba. 1961-óta mind a két oldalnak (nyugat-kelet) van hidrogén bombája, jó fél évszázada és még egy se robbant fel lakott területen. Nem feltétlenül fog kirobbanni egy III. világháború, DE a klímaváltozási folyamat NEM áll le. A csökkentő, és növelő hatások milyensége és mértéke képezi a vita tárgyát. Az alapmechanizmusokat ismerik, de olyan mennyiségű kölcsönhatás létezik, ami a számítások eredményeket bizonytalanná teszik. EZ TÉNY. — Viszont az esetleges védekezés jelentős befolyással bírók érdekeit veszélyeztetik. Ezeknek a profit fontosabb mint családjuk és az emberiség jövője. Ezért már hosszú évek óta a ragyogóan bevált taktikát alkalmazzák. Megvásárolnak élvonalban álló szakembereket, akik jelentős ellenvéleményekkel állnak elő. Aztán rámutatnak, hogy „a tudósok se értenek egyet”. Ha pedig a tények egyáltalán nem biztosak, akkor minek a megszorítás. A társadalom pedig örül, hogy a „baj” nincs bizonyítva, és élhet tovább úgy, ahogy megszokta. — Végeredményben a pontos adatoknak senki sincs BIZONYÍTOTTAN a birtokában, de a folyamatra mérget lehet venni. — Nézd, az egyén szempontjából nem mindegy 5 év múlva lesz hat hétig tartó 45 fokos meleg (vízhiánnyal egybekötve) Magyarországon, vagy 50 év múlva. Az emberiség szempontjából viszont mindegy. — Én személy szerint az erőforrásaimat a klímaváltozás, nem pedig a termonukleáris háború kivédésére fordítom. De ez egyéni. Klímaváltozásban még szeretnék néhány évet élni, atomrobbanások után már nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük