(1570) Szex és intelligencia

Tibor bá’ online

 

~q191Arról már többször volt szó, hogy minden „divat” az USA-ból érkezik, és – ami ennél is fontosabb – az emberek kritika nélkül követik, mert az a jó fej a társaságban, aki legelőször csípi fel a trendy vonalat. Na ugye, például a „trendy” szó is ilyen, aki nem tudja az értelmét az szégyellje magát, le van maradva.

Szóval a legújabb sikk: „Forget About Looks: Being Smart Is the Latest Sexual Turn-On” Hahaha, szeretnéd tudni, hogy ez mit jelent. Sose lesz belőled celeb, se menő pasi, se menő csaj. Ilyen egyszerű mondatokat köpni kell. Na jó, megkegyelmezek, íme: „Felejtsd el a csinos pofit, az észtől kell beindulni.” vagyis a jó segg, a kemény bimbó, a szép arc már a múlté, akkor vagy menő, ha az okos nőtől áll fel a pöcsöd. És mi az új mozgalom neve? Hát ez: Szapiószexualitás. Ne rohanj a Wikihez, ezt az új fogalmat én magyarosítottam. A fogalmazványt olvasó hölgy meg is kérdezte, mit jelent pontosan ez a szapiószexualitás? Amikor valakinek egy másik személy (lehetőleg az ellenkező nemből) iránti vonzalmának oka az illető intelligenciája. – Miért, eddig nem az volt? Haha, figyelj! A szapiószexuálisak nem csak szeretik, ha a partnerük okos, de az intelligenciához vonzódás karöltve halad együtt a nemi vággyal. Úgy hat rád, mint egy szép ívű, kemény mell. Néhány megkérdezett:

  • Számomra sokkal vonzóbb, ha értelmesen, választékosan fejezi ki magát, mint ha észbontó teste lenne.
  • Nagyobb az esély arra, hogy beleesek egy kripli, de okos pasiba, mint egy tompa agyú atlétába.
  • Számomra rendkívül vonzó, ha leül és megszólal, ami közben kiderülnek széleskörű ismeretei, pontosan megfogalmazott kritikáinak felsorakoztatása, probléma megoldó képessége.
  • Egy extra 20 kilót nem lehet szükségszerűen vonzónak találni, de egy másik személynél egynél jóval több aspektus van. Szóval azt az extra 20 kilót nem találom kizáró tényezőnek.
  • Amint valaki kinyitja a száját, engem az érdekel mit és hogyan mond, a fizikai megjelenés nagyon nem fontos.

Ez eddig nagyon érdekes, de felveti a kérdést, mi a definíciója az intelligenciának? Nyilván mindenkinél más. Aztán meg, egy kevésbé intelligens nő/férfi részére hogy derül ki a másik intelligenciája. És mi van akkor, ha az igény kölcsönös? Mi a következménye annak, ha az intelligens partner az ágyban csapnivaló? – Na ez egy jó kérdés. De a megkérdezettek állítják, hogy intelligens pasik az ágyban is tudják mit várnak el tőlük. – Lehet, de ez a tisztességes válasz elkerülése. Ez inkább úgy néz ki, hogy ha ez a hozzáállás a trendy, akkor a divatkövetők képesek szembemenni saját vágyaiknak, sőt ezt a szembemenést meg is ideologizálják.

Saját tapasztalataim szerint a nők egy része az intelligens férfiakat kedveli (akik rendszerint nem túl sportosak), míg egy másik része a jó kiállásra bukik (ezek viszont legtöbbször hülyék mint a segg).

________________________________________________________
________________________________________________________
_____________________________________

7 gondolat erről: „(1570) Szex és intelligencia

  1. Egy régi mondás: aki egy nőt az eszéért szeret, az látens homoszexuális.

  2. A „trendek”, divatok sosem érdekeltek. A divatbuzik, akik szerintem a Föld legszánalmasabb emberi lényei, most felfedeztek egy jelenséget, ami valószínűleg többszázezer év óta folyamatosan működik: az ész többet számít, mint a külső, a párválasztásban is. Különösen a nők szeretik az észt a párjukban, de a férfiak közül is sokan.

    Én ugyan nagy hódolója vagyok a női szépségnek, de az ész fontosabb. Egy-egy ostobaságot eláruló megszólalás számtalanszor ábrándított ki vonzó nőkből, és semmit nem számított, hogy milyen bombajó teste volt az illetőnek.

  3. Szerintem ez nem „új” trend, hanem már megint sikerült valakinek egy banális dologból írnia egy cikket, amiről most „divatos” beszélni.

    Úgy mondják, az Isten az észt osztotta el a legigazságosabban… Nagyon kevesen panaszkodnak amiatt, hogy nekik túl kevés jutott… 🙂
    Tehát nem nehéz „intelligens” partnert találni.
    Ezért van, hogy megtalálja a zsák a foltját… És senki sem dicsekszik azzal, hogy milyen bunkó partnere van.

    És általában kevesen törekszenek arra, hogy a maguknál jóval intelligensebb partnert találjanak, mert úgy nehéz leélni egy életet, hogy hülyének érzi magát az ember.
    Meg ez felborítaná a „trendet”, ugyanis ez azt jelentené, hogy az intelligensebb partner csak valamilyen esztétikai/biológiai tulajdonság miatt választja a butábbat… Tehát nem trendi…

  4. 1:
    Valahogy így lehetett. – Az én időmben az a mondás járta, hogy sok jó pina marad baszatlan a rossz fej miatt. Vagyis igen, a külső nagyon is számít. – Volt már, hogy összefutottam egy jófejű nővel, 3 órán át szövegeltünk, de a végén elfelejtettem dugni. Valahogy nem vettem észre, hogy végül is ez egy nő. 😀

  5. 4: Ritka kivétel lehetett, minden tekintetben…. 😀

  6. A szép, de buta nőt max. arra a fél órára viseli el az ember (legfeljebb imádkozik közben, hogy meg ne szólaljon, lásd még „megszólalásig szép”). Feleségnek szép és okos nőt kell választani, a szépség idővel kopik, az ész (jobban) megmarad, kinek kell egy csúnya, buta nő. Egy kollégámnak azt mondta az anyja, „fiam, ne vegyél el buta nőt, mert hülye lesz a gyereked!”

  7. 27 éve élek együtt a párommal, aki nem volt soha bombázó viszont értelmes csaj. De! Előtte volt egy barátnőm isteni humorral megáldott nőci. Mostanában sokszor jut eszembe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük