(1568) Magyarok istene

Tibor bá’ online

 

~q191A magyarok szabad választásokon kétharmaddal beszavazták Orbán Viktort a hatalomba. Orbán a rendelkezésére álló négy év alatt mindent megtett, hogy az intézményesített lopást egyszer és mindenkorra megteremtse (legfőbb ügyész, alkotmánybíróság, belügyminiszter….). Ennek ellenére 4 évvel később a magyarok – most már erősen torzított választási törvények mellett – újra megszavazták a kétharmadot. Ezek után Orbán elkezdte magát istennek képzelni és a leglátványosabb disznóságokat kezdte elkövetni teljesen nyíltan. A magyarok az egykulcsos adórendszertől kezdve a trafik mutyin át, a rokkant nyugdíjak megszüntetéséig mindent elnéztek a néhány száz forintot kitevő (de máshol többszörösen kifizetett) rezsicsökkentésnek köszönhetően. Ekkor valahogy rádöbbentek, hogy fél millió ember már elhagyta az országot (majd mindenkinek van rokona ismerőse, barátja, aki külföldön dolgozik), az egészségügy gyorsítja az idősek eltávozását, a szegénység futótűzként terjed,…. és mégis azt olvassák, hogy „Magyarország jobban teljesít”. Na ekkor az önsorsrontó társadalom a magyarok istenéhez fordult, hogy amit ők elbasztak, azt az isten hozza nekik rendbe. Ez alkalommal az arkangyalt úgy hívják, hogy Angela Merkel, akit úgy vártak, mint a Messiást.

Merkel megérkezett és tárgyalt Orbánnal. Amit úgy lehetne jellemezni, hogy találkozott két politikai kultúra, ahol mindig a primitívebb győz, szükségszerűen. A német kancellár bírálatában elment a maximumig, amit a német sajtó érzékelt és visszaadott, hű milyen keményen pörkölt oda Merkel. Amit Orbán úgy lerázott magáról, mint kutya a bolhát. Orbán csak a kocsmai „bazd meg a kurva anyádat” ismeri, ami ennél kevesebb, az győzelem. Ezen – a szülők által tíz milliókkal támogatott – Szíjjártó is mosolyogva lépett át.

A magyar sajtóbeszámolóból íme egy részlet: „Demokrácialeckét kapott Orbán Viktor a német kancellártól, aki vendéglátójával hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Merkel nem feltétlenül elégedett a magyar demokrácia állapotával. A kancellár először csak arra figyelmeztette Orbánt, hogy még egy kétharmados felhatalmazással bíró kormány számára is fontos az ellenzék, amely nem ellenség, és a civil társadalom, amely nem külföldi országok ügynöke.” – Szóval nem elégedett? Ki nem szarja le? – „Később, amikor a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) újságírója megkérdezte a két politikust, hogyan illik bele Orbán hírhedt tavalyi kiszólása az „illiberális” demokráciáról abba az együttműködésbe, amelyet az Európai Néppártban folytatnak, Merkel azt válaszolta, ezzel a szóval ő a demokráciával összefüggésben „nem tud mit kezdeni”. – Tehát nem tud vele mit kezdeni? Sebaj, Orbán tudja. Végül pedig: „Nem értették meg egymást mindenben. És akkor mi van? Az anekdota szerint Sztálinnak jelentették, hogy a Pápa tiltakozott valami ellen. Erre Sztálin megkérdezte Malenkovot, a Pápának hány hadosztálya van?

Hol itt a megleckéztetés - FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Hol itt a megleckéztetés – FOTÓ: TÓTH GERGŐ

Orbán, mint egy makacs kisgyerek, Merkel pofájába mondta a magyar igazságot és győzött, mert a népe láthatta, hogy ő a legény a gáton, és hiába várták a találkozótól, hogy vége az orbáni ámokfutásnak, szomorúan vették tudomásul, hogy az állványok alatt a munka zavartalanul folyik.

Emberek! Sehol sincs demokrácia, ami mára már csak egy trükk, hogy az oligarchák lerabolják a társadalmat. Az oligarchák pedig pórázon tartják a politikusokat, Merkelt is, Obamát is. Amíg a magyar kormány fizeti a tartozása után járó kamatokat, úgy lophatnak, és úgy nyúzhatják a népet, ahogy akarják. És ezen a magyarok istene se tud változtatni, csak egy forradalom, amihez még sokkal, de sokkal több szenvedés kell. Különben is egyszerűbb az emigrálás.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_____________________________________

42 gondolat erről: „(1568) Magyarok istene

  1. Most akkor mivel töltsük azt a 12 evet, ami a kihalasunkig vissza van? Egyebkent orban, hogy kirugta az IMF-et, emelte a „hitelek” kamatat, tehat vezerunkjobban tejel, mint a szocik. Mester ez az orban, mi meg szopunk 🙂

  2. Demokrácia az van, csak sajnos a népet könnyű megvezetni. Nem csak Magyarországon, és nem csak egy oldalról.

  3. És hova érdemes emigrálni a hazai demokráciadeficit elől? Merkelhez? Obamához? Akikről írod, hogy náluk sincs demokrácia? 🙂

  4. 4:
    Kizárólag Lengyelországról lehet csak szó. 😀

  5. 5: Az egyetlen EU-s országról, ahol dicsérik Orbánt…

  6. 4: Arma, a kérdés úgy szól, hogy forradalmat csinálsz és esetleg lelöveted magad közben, vagy emigrálsz és jól /itteninél jobban/ élsz. Épeszű ember inkább lelép.

    De ti még nem tudjátok, amit én…. 🙂 /neked mondjuk már mindegy 😉 /
    Oka van annak hogy OV ilyen keményen képviseli a bevándorlókkal szemben a ‘magyar érdekeket’… miközben nincs is érdemi bevándorlás.
    Hogyan lehet a bevándorlást megakadályozni? – le kell zárni a határokat.
    Jé, ez a kivándorlást is megnehezíti egy füst alatt… Csak az mehet ki, akinek megengedik.
    Szóval, aki menni akar, addig menjen, amíg lehet…

  7. Maximálisan egyetértek, sehol sincs demokrácia. Csak valahol a cirkusz mellé több kenyeret adnak, mint nálunk.

  8. Tibor bá, nem értem az írás alapfelvetését. Mi az, hogy OV győzött AM-mel szemben? Nem párbalyoztak, nem sakkoztak, még csak választási vita sem volt. Angéla kifejezte a nemtetszését bizonyos dolgokkal szemben, amúgy minden tekintetben a protokoll szabályai szerint lezajlott, egymással szövetséges miniszterelnökök találkozója volt.

    Hogy Viktor nem tér meg Angéla dorgálásától, nem szór hamut a fejére és nem teszi jóvá, amit eddig elrontott? Mit vártál? Ez lenne a győzelem/vereség?

  9. 5-7: Én könnyen tréfálok a kalandot választó otthon maradottakon innen Eldorádóból… 🙂

  10. Nagy játszmák zajlanak itt kéremszépen.
    Nyugati Nagyhatalmi Vezető jött az üzenettel egy másik Nagyhatalmi Vezető részére. Mi pedig vállaltuk a közvetítő szerepét.
    Hiába a Legnagyobb Gonosz az, aki ellen szövetkeznek, ők is a Sötét Oldalon állnak.
    Csak a Szürke egyik- másik árnyalatában pompáznak.
    Nem szabad rájuk bízni a Jövőt.

  11. 11: „vállaltuk a közvetítő szerepét” Miért, nincs telefonjuk? 🙂

  12. 12 Observer

    ” “vállaltuk a közvetítő szerepét” Miért, nincs telefonjuk? 🙂 ”

    De … Csak azt a telefont CIA központjában kézzel kapcsolják.

    És szerintem Merkel nem azért jött, hogy demokráciáról beszéljen, hanem azért, hogy az USA nyomulása ellen szerezzen szövetségeseket.
    Merkel nem akar háborút az oroszokkal.
    Mivel az EU-ban a magyarok állnak a legközelebb az oroszokhoz, rajtunk keresztül üzen nekik. A végén kijelentették, hogy mindkét országnak kell az orosz gáz, és mindkét ország megtagadja hogy fegyverrel harcoljon Oroszország ellen.

    Hidd el, az USA-ban sokkal kiváncsiabbak arra, hogy mi hangzott el négyszemközt, mint itthon…

    Mert nyilván NEM helyi politikai dolgokról volt szó …
    ARRA a CIA telefonja is jó…

  13. „„Később, amikor a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) újságírója megkérdezte a két politikust…”

    Nem ez az az újság amiről Udo Ufkotte személyes tapasztalatai alapján mondta, hogy a CIA írja bele a cikkeket ?
    Mert valahogy így működik a véleményhatalmi rendszer.
    És úgy tűnik, JÓL működik…

  14. 14: „azt a telefont CIA központjában kézzel kapcsolják”
    Attila, csak nem gondolod, hogy Mo-n van olyan hely, amit a CIA ne tudna lehallgatni?
    „szerezzen szövetségeseket” Pont minket? Na ne…
    „NEM helyi politikai dolgokról volt szó” Nem. Inkább arról, amit feljebb belinkeltem a 444-től. De majd kiderül, ha a német atomiparban piacvesztő Siemens tényleg bedolgozik Pakson, vagy ha ilyen szép helikoptereket veszünk mint ez: http://www.airbushelicopters.com/site/en/ref/Overview_189.html

  15. Persze könnyen lehet, hogy az oroszok felé való stratégiát beszélték meg, az is lehet, hogy ez volt a legfontosabb, ami történt. De ha Putyinnak akar üzenni, nem lehallgatható módon, sokkal egyszerűbb, ha küld egy futárt, vagy egyszerűen találkozik a berlini orosz nagykövettel.

  16. 9:
    Merkel „dorgált” – Orbán „kiröhögte”. Az egész ország láthatta, hogy Orbán egy centit se hátrált (ezb a győzelem), amire Merkel mindössze annyit tudott mondani, hogy „nem tudja értelmezni.” Mi tudjuk, az EU nem fogja visszaállítani az elkúrt magyar jogállamiságot.

  17. 18: Konkrétan, nyilvánosság előtt kiröhögte? Vagy csak udvariaskodva elhárította, lerázta magáról a krtitikát?

    Tényleg azt vártátok, hogy bármit is tesz, tehet Merkel, vagy akár az EU? A magyar politikai kultúrából és különösen Orbánból tökéletesen hiányzik az, hogy elismerje, hogy bármiben is hibázott. Szerintem ez a legsúlyosabb hibája. Tök mindegy, hogy ki mondja neki.

  18. 16 Observer

    „Attila, csak nem gondolod, hogy Mo-n van olyan hely, amit a CIA ne tudna lehallgatni?”

    De igen.
    A lehallgatási botrány után mindenki ezerrel igyekezett lehallgatásbiztos helyeket létrehozni… Nem csak Magyarországon, hanem mindenütt.

    Németországnak nagyon nem smakkol az USA erőszakos térnyerése.
    És Magyarország nem is rossz szövetséges, mert „bizonyítottan” USA-kritikus és nyitott az oroszok felé.
    Az EU-nak Németország az egyetlen esélye, hogy az USA nyomulását lassítsa…
    Németországnak viszont szövetségesekre van szüksége.

  19. 17. Ábel

    „vagy egyszerűen találkozik a berlini orosz nagykövettel.”

    Ne viccelj…
    Ha valami, akkor a berlini orosz nagykövetség van úgy bepoloskázva, hogy csak úgy zizeg.
    A futár meg nem tud tárgyalni… esetleg átad egy üzenetet, meg lekapcsolható, megvesztegethető, satöbbi.
    Az EU elég nagy bajban van ahhoz, hogy ne ragadjon le a jogállamiság definícióin, amikor az energiaellátástól, a totálisan katasztrófális szabadkereskedelmi szerződésen keresztül az Oroszországgal való háborúig minden a nyakába zúdul.
    Úgy tűnik, Németország vállalta magára a szerepet, hogy vezesse az EU-t.
    Lehetőleg Brüsszelt megkerülve.
    És ebbe majd az elsősorban USA-kritikus államok fognak neki segíteni.

  20. 18 Tibor bá’

    „Merkel “dorgált” – Orbán “kiröhögte”.”

    Végülis jogos.
    A liberális demokrácia a nagy országok felé és a multinacionális vállalatok felé lejt.
    Merkel is kiállt az érdekei mellett és Orbán is.
    Most remélem nem fogod azt mondani, hogy nekünk is be kellene vezetni a liberális demokráciát, csak mert Orbán ellenzi.

    Nekünk akkor lenne jó a liberális demokrácia, ha Magyarországnak lenne vagy húsz nagyvállalata, ami más országok olcsó munkaerejéből gazdagodna, vagy adóparadicsom lenne mint Luxemburg…
    De a gyarmatoknak a liberális demokrácia egyenlő az örökös függőséggel.

  21. 21: Ha a magyar nemzetbiztonság tud olyan szobát csinálni, amit csak ő hallgat le, mért ne tudna ilyet az orosz nagykövetség és a német kormány is? Mért ne lehetne egy német diplomata jobb üzenetvivő, mint a magyar miniszterelnök? Mért ne tárgyalhatna egy német diplomata a miniszterelnöke felhatalmazásával?

    Persze, Viktor tud tárgyalni, de ő a saját nevében fog tárgyalni. Igen, fontos, hogy előtt egyeztessünk stratégiát a németekkel, de Viktor akkor sem német futár lesz, hanem magyar miniszterelnök.

    22: Tulajdonképpen mi az akadálya, hogy Magyarország egy Luxemburg-féle adóparadicsommá váljon? (A kormányunk hozzáállásán túl?)

  22. 23 Ábel

    „mért ne tudna ilyet az orosz nagykövetség és a német kormány is? ”

    Mert az USA nem nézni jó szemmel, ha a németek és az oroszok szemtől szembe tárgyalnak.
    Ez az egész ukrán cirkusz arra való, hogy leválassza az EU-ról Oroszorországot.
    Tehát alternatív módokat kell találni.
    És Európában nincs USA-kritikusabb állam mint Magyarország, akik közben még az oroszokkal is jóban van.
    Tehát „bele lesz véve” a német-orosz tengely kialakításába.

    Szerintem egy ekkora európai válság közepén Merkel nem jön Magyarországra Orbánt kioktatni.
    A német cégek köszönik elvannak, arra Orbán mindig is vigyázott, hogy az ő tyukszemükre ne nagyon lépjen.
    Szóval itt komolyabb dolgok vannak a háttérben.
    Az EU vagy USA gyarmat lesz, vagy kiépíti a „Lisszabontól Vlagyivosztokig” terjedő szövetségi zónát.
    Az illiberális közjáték meg a FAZ-nak (ehem CIA-nak) visszadobott gumicsont volt…

  23. 23. Ábel

    „Persze, Viktor tud tárgyalni, de ő a saját nevében fog tárgyalni. ”

    Így van.
    Ez azt jelenti, hogy megtarthatjuk az orosz piacokat, és egy kicsit gazsulálunk a németeknek, és még mindig jobban járunk a németekkel együtt, mint ha az USA kezdi el mondani a tutit…

  24. 19: Ábel, „Tényleg azt vártátok, hogy bármit is tesz, tehet Merkel, vagy akár az EU?”
    Tehet egy nagyon egyszerű dolgot. Elzárja a pénzcsapot. Az nagyon fájna…

    24: Attila (PV), Én nem hiszek ebben az orosz-német tengely izében, pláne, hogy mi közvetítünk. Attól még persze a német cégeknek valóban nem érdeke az oroszok vegzálása.
    Merkel kötött pár üzletet /lásd feljebb/, elmondta OV-nak, hogy a demokrácia látszatát meg kell őrizni, a zsidókat hagyja békén és akkor minden OK. Ennél nem lehetett több téma.

  25. 26: Ugyan már, ez nem így működik, hogy Merkel gondol egyet és elzárja a pénzcsapot! Nagyon komolyan és nyíltan törvényt kellene sértenie a magyar kormánynak ahhoz, hogy ezt az EU megtehesse, és akkor is hosszas tárgyalások előznék meg. Ehhez nem elég, hogy néhányaknak nem tetszenek Viktor megjegyzései az illiberális demokráciáról meg hogy a rendőrség razziázik néhány civil szervezetnél.

  26. 24.Attila (PV) :
    „A német cégek köszönik elvannak, arra Orbán mindig is vigyázott, hogy az ő tyukszemükre ne nagyon lépjen. ”

    Mtelecom, E-On, MKB, RTL így hirtelen fejből.
    Nagyon érdekes volt az RTL-es közjáték a reklámadóval a Merkel látogatás előtt.

  27. 27: Ábel, „ez nem így működik” Természetesen, meg van a maga koreográfiája – de mindent lehet, csak akarni kell. Casus belli-t mindig lehet találni/kreálni.

  28. 22:
    Én Orbánon nem a liberális demokráciát kérem számon, hanem a minimális jogállamiságot és a giga lopásokat.

  29. 30:

    Miféle lopásokat? Az egész pénzrendszer csak egy virtuális lufi.
    Ők csak ezt tudva még most kiveszik a „részüket”.
    Amúgy OV sztem még mindig sokkal kevésbé korrupt, mint a neki mindent felhánytorgató amerikai, német, francia, belga stb nagy államférfiak/ és nők

  30. 31: Ez azért elég érdekes állítás. Arról nem is beszélve, hogy ‘nyugaton’, aki lebukik, az bíróság elé kerül. Nálunk Rogán, Szíjjártó, Mészáros, Lázár, Habony stb. látható és igazolhatatlan vagyongyarapodására semmilyen hivatalos reakció nincs /Nav, ügyészség, valaki/.
    ‘Nyugaton’ már több volt /korrupt, vagy hatalommal visszaélő/ kormányfő kapott büntetést – nálunk még soha senki.

  31. Természetesen semmi nem tart örökké.
    3 dolog amivel nem fognak bírni.
    -A soron következő válság
    -A nagytőke (USA)
    -A fokozódó szegénység
    A globál világgazdaságot a rendkívül magasra szökő olajár és az erős dollár ár párosa, porrá zúzza. Következménye kaotikus állapotokhoz vezet.
    A jelenlegi vezetést alkalmatlannak látom, hogy ura legyen a helyzetnek.
    A legnagyobb gondot a jelenlegi vezetés merevségében látom.

  32. 28. PZuj

    „Mtelecom, E-On, MKB, RTL így hirtelen fejből.”

    Ezek viszont valóban pofátlanok voltak…
    Az Audival meg a Mercedessel semmi gond nincs.
    Remélem nem esünk bele abba csapdába, hogy a külföldi/német vállalatoknak mindig igazuk van a magyarokkal szemben.
    Ők is ügyeskednek, igyekeznek kihasználni helyzeti előnyeiket… szerintem az rendben van, hogy időnként rájuk szól valaki.
    Merkel most „megvédte” az RTL-t, de nem azért, mert igaza volt, hanem azért, mert ő is ki van téve a médiának…

  33. 34: „Az Audival meg a Mercedessel semmi gond nincs.”

    De. Pofátlanul drágák a kocsijaik a dolgozóik fizetéséhez képest. Ford dolgozói meg tudták venni a saját maguk által gyártott kocsikat…

    Attila, fárasztó vagy … 🙂 A többiek miért voltak pofátlanok, ezek meg miért nem? – Mert eleve leszarják a magyar piacot?

  34. 35.sama:
    Adószám alapján lehet a céginformációban keresni: 12254392-2-44

    A Cg.01-10-043422 cégjegyzékszámú Magyar RTL Televízió Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) cég 2014. november 16. napján hatályos adatai a következők:

    „II. Cégformától függő adatok
    1. Részvényes(ek) adatai
    1/12. RTL GROUP CENTRAL AND EASTERN EUROPE GMBH
    DE-50679 Köln, Picassoplatz 1.

    Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: DE 814430637
    Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Local Court of Cologne
    Kézbesítési megbízottja: Szepesi és Társai Ügyvédi Iroda
    1222 Budapest, Nagytétényi út 29.
    A változás időpontja: 2012/07/31
    Bejegyzés kelte: 2012/07/18 Közzétéve: 2012/08/16
    Hatályos: 2012/07/31 …”

    http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html

  35. 36. Observer

    A pofátlanságot a gazdaságban vállalt szerepükre értem. A német autógyárak viszonylag jól beleilleszkednek a helyi gazdaságba… sok belföldi alvállalkozót használnak, és a legtöbb tevékenyégüket alapos egyeztetés után folytatják… hosszútávon gondolkodnak satöbbi.
    A kissebb cégek gyorsan szeretnének nagyot szakítani, és ha kevés a profit, továbbállni…
    A kommunikációs cégek tipikusan ilyenek, és még zsarolnak is…

    Szóval el kell fogadni, hogy vannak jobb és rosszabb, rámenősebb vagy a pofátlanságig arrogáns vállalatok… Nem mind egyforma.
    A fene tudja… Az RTL klubot én is utálom… Szerintem hatalmas károkat okoz a nép butításával…

  36. 39: Attila, „A német autógyárak viszonylag jól beleilleszkednek a helyi gazdaságba”

    Ha ez alatt azt érted, hogy kurva nagy adókedvezményt ígértek neki, ezért itt építette fel a gyárát, fillérekért megveszi a magyar beszállítóktól az alkatrészt, éhbérért dolgoztatja a melósait /neten keringenek erről anyagok/, majd piszok nagy profittal értékesíti az autóit külföldön, akkor igazad van.
    Nem lennék meglepve, ha a telekom, eon, telenor stb. nagyságrendekkel többet ruházott volna be /és náluk ez ugye folyamatosan szükségszerű/, mint pl. a Mercedes.
    A tesco, spar stb. élelmiszer beszállítói nagyrészt magyarok, mert ezt tv. előírja. /Persze ahhoz kell termék is. Akkor hoz külföldit, ha nincs magyar./

    Szóval ez a jó tőkés/rossz tőkés propaganda termékeny talajra lelt benned. 😀

  37. 36: Mért ne tudnák megvenni az Audi dolgozók a Skodát? Azt is ők gyártják…
    És biztos, hogy vannak dolgozóik, akik az A8-ast is meg tudják venni.

    Most komolyan az lenne a probléma, hogy luxusterméket gyártanak, és hogy a dolgozóikat a piaci áron alkalmazzák? Annyiért veszik meg a munkát, amennyiért az emberek eladják nekik – ahogy minden vállalkozás a kapitalizmusban. Nehogy azt hidd, a magyar cégek jobbszívűek, sőt, tipikusan jobban szívatják a dolgozóikat.

  38. 41: Ábel, ne hogy azt hidd, hogy nem adok neked igazat. 😀 Csak Attila(PV) szokásos jó multi/rossz multi szövegére reagáltam.
    Kapitalizmus van, ez tény, de azért a jó öreg Ford se volt hülye, az is tény. Magyarország vonzereje a nyomott munkabér és ebben egyre jobban teljesítünk.
    „vannak dolgozóik, akik az A8-ast is meg tudják venni” A management biztosan. Nekem dolgozik rokonom a ‘mercinél’, és ő biztos nem tudja megvenni a a gyár ‘termékét’.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük