(1555) Charlie Hebdo után

Tibor bá’ online

 

~q191Aki nem tudta, hogy lesz utóélet, az vagy hülye, vagy amerikai. — Ma már a világon kevés olyan gondolkodó ember van, aki a Charlie Hebdo esetet ne CIA-Moszad melónak gondolná. Ugyanis mindössze 17 ember élete árán bebiztosították, hogy Franciaország egy ideig nem fog a palesztin arabok ügyében Washington-Izrael ellen szavazni. Azzal is számolni lehet, hogy Európában a palesztin arabokkal kapcsolatos növekvő szimpátia visszaesik. Újabb közel keleti háború indítását se nagyon fogják az európaiak ellenezni, és feltételezhetően a francia köztársasági elnök nem fog ugrálni az orosz embargó ellen. Szóval egy csapásra nem is két légy, hanem legalább négy.

A kérdés az, hogy vajon számoltak-e azzal, hogy Európában nem csak a muszlim ellenes hangulat fog fellángolni, de a jobboldal is meg fog erősödni, márpedig Marine Le Pen a zsidókat se nagyon szereti. És ami azt illeti Nigel Farage is kapott újabb üzemanyagot. A tortára a hab pedig a PEGIDA (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes) megerősödése.

Foglalkozzunk most a hamis zászlós eseménnyel. A testvérpár, akik előzékenyen visszahagyták a személyi igazolványaikat, hogy a francia rendőrség gyors munkát tudjon végezni, a végén ott hagyták fogukat, így megkérdezhetetlenek. Nagy kár, mert Szaddam Husszein tömegpusztító fegyvere, Asszad bevetett vegyi fegyverei, és az iráni atombomba, valamint Putyin több száz bevetett tankja után, most el kell hinnem ezt is. Nem egy könnyű feladat.

Hamis zászló vagy sem, a következmények kiszámíthatatlanok. Charlie Hebdo-tól nem volt elvárható, hogy becsukja a boltot, pláne a sok millió példányos igény jelentkezése után. A muszlimok-tól nem várható, hogy befogják a szájukat, tehát megindult a keresztény templomok felgyújtása. Olyan érzésem támadt, mintha a világ visszasüllyedt volna a XVI. századba. Öljük egymást, hogy biztosan mi kerüljünk be a nem létező túlvilági paradicsomba. És a java még hátra van.

Ha itt befejezném a gondolataim átadását, akkor elemi hibát követnék el az igazságkeresés oltárán. Olyat, mint a türelmetlen tanár, aki két diákjának civakodásánál nem vizsgálódik, hanem kollektív büntet, azt is, aki elkezdte és azt is, aki csupán védekezett.

A helyzet elemzői szerint a Charlie Hebdo (most már) 5 milliós példányában szereplő karikatúrák sértőek és gyerekesek, és egyáltalán nem viccesek. A megjelentetésük ékes bizonyítéka a kettős mércének. Franciaországban a Holokauszt tagadásért lehet kapni egy év elzárást, és 50.000 € pénzbüntetést. Olyan szintű viccelődés a Holokauszttal kapcsolatban, mint amit a Charlie Hebdo megenged magának, Franciaországban bűnténynek számít. A francia középiskolák tananyagában benne van a nácik zsidóüldözése, de nincs benne a francia vérengzés Algériában, amikor az Algírok fellázadtak a francia gyarmati sors ellen, ami becslések szerint egy millió algériai életét oltotta ki. Franciaországban törvényileg tiltva van közterületen a burqa viselése (a női test teljes lefedése). A törvény megszegőit letartóztatják, és 200 € pénzbüntetéssel sújtják. A múlt nyáron Gaza ellen végrehajtott, sok ezer áldozattal járó izraeli támadások elleni tiltakozás Franciaországban be volt tiltva.

Én magam se szeretem a muszlimokat, nem szeretném, ha ellepnék Magyarországot. Utálom Orbánt, de egyetértek azzal, hogy Magyarország maradjon meg Magyarországnak, és nem kérünk a muzulmán bevándorlókból. Viszont Anglia, Németország, Franciaország hatalmas muszlim tömegeket engedett be a piszkos munkák olcsó elvégeztetése végett. Azok a muszlim tömegek nem fognak felszívódni, (ahogy a mi cigányaink se) megoldást kell keresni rájuk.

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________

48 gondolat erről: „(1555) Charlie Hebdo után

  1. Huh! VÉGSŐ megoldást??? 🙂
    Kitették a két, jeltelen sírba temetett terrorista holttestét közszemlére??? Biztos ők voltak???

  2. Nem nagyon érdemes abba bele veszni, hogy ki tette. Ez már anno Kenedynél is elég jól elterelte a lényegről a közbeszédet. Ma is mindenki azzal jön, hogy „Ki ölte meg Kenedyt ?”, nem jó kérdés, kinek állt érdekében elvégeztetni a piszkos munkát, ki húzott hasznot belőle (így már nem is olyan rejtélyes az ügy ) Anno egy Fukushima is bekövetkezett, aztán hirtelen eltakarították az alaszkai HAARP állomást, nincs már egyetemi finanszírozású HAARP egység, nincs már publikus weboldal, és a Japánok is sokat kardoskodtak Palesztína ügyéért. A világnak is jobb lenne, ha az Arabok a saját országaikban boldogan élhetnének, de a cionista Zsidóknak ez nem fér bele, azok felforgatják a világot, hogy meglegyen a napi erőszakuk, mert ez élteti őket.

  3. A sors fintora, hogy a muszlim probléma megoldására nem a muszlimokat kell buzerálni, hanem azokat a körülményeket kell megváltoztatni, amiket a nyugat alakított úgy, hogy a muszlimok problémává váltak. Valószínűleg megoldás sem fog születni, mert amit én leírtam, azt nem fogja beismerni önmaga számára senki azok közül, akik tehetnének a probléma ellen. Különben is, a New World Order számára kifejezetten terhes mindenki, aki túlfűtött a vallási és nemzeti hovatartozása terén, most ezeknek a kiugrasztása történik a bokrokból, és a folyamat szépen halad 🙂

  4. Én az áldozatok képét sem láttam sehol nem csak a tettesekét. Mármint holtan. Persze ez már természetes, hiszen ki látta a háromszor meghalt (egyszer betegségben, aztán megölték, majd még egyszer megölték, majd a tengerbe hajították) Bin Laden holttestét?

    Én azt sem értem, hogy miért a keresztények templomait gyújtják fel Nigerben a Charlie Hebdo miatt? Mit tettek a keresztények az iszlám ellen? Miért akarnak ebből valakik mindenáron vallási háborút kovácsolni?

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20150117-kereszteny-templomokat-gyujtogattak-a-charlie-hebdo-ellen-tuntetok.html

  5. Meg még egy két más következménye is lesz:

    „Az összeurópai (ha ez a szó egyáltalán értelmezhető) terrorelhárítás szellemisége közeledni fog az amerikaiéhoz. Ezalatt azt értem, hogy a szabadságjogok bizony kapnak néhány gyomrost, az adatvédelmet például nem fogják olyan komolyan venni azeuropol európai hatóságok, mint ahogy most teszik. Újabb lépéseket fognak tenni a páneurópai bűnüldözés megteremtése irányába, ami nagyjából azt jelenti majd, hogy a pillanatnyilag bolhacirkusz komolyságú és tekintélyű Europolt szép lassan felruházzák majd intézkedési jogosultságokkal is. Persze ez szép lassan fog bekövetkezni, de (már ha az Unió fennmarad) úgy 10-12 év múlva az Europol-igazolvány felmutatása nem spontán kuncogást fog előidézni a tagállamok rendőrségi objektumaiba történő belépés megkísérlésekor, hanem vigyázzállást és szalutálást a posztos rendőrtől.”
    http://tiboru.blogrepublik.eu/2015/01/11/charlie-hebdo-nehany-gondolat/

  6. 4. Kyra

    „Miért akarnak ebből valakik mindenáron vallási háborút kovácsolni?”

    Miért? Mert ez az az „ideológia” ami a legmélyebben van beleivódva egy adott kultúrába.
    Ezzel tökéletesen el lehet fedni a valós problémákat.

    Valaki találóan mondta, hogy a globális média ugyanazzal a szájjal fúj hideget is és meleget is: A toleranciát hirdeti, megnyitja a határokat a nagyon is idegen kultúrák előtt, és ugyanakkor bombázza őket a saját hazájukban.

    Azt hiszem, ez az egész arra jó, hogy hamis törésvonalak mentén hamis vitákba kényszerítsék a népeket, miközben eltereik a figyelmet a valós problémákról.

    Mindenki ezerrel vitiatja a szólásszabadság határait, a bevándorláspolitikát, a terroizmusra adandó válaszok mértékét, de kevesen veszik észre, hogy ez mind mesterséges színielőadás.

    Arra kellene kisérletet tenni, hogy felfedezzük, hogy kik ezeknek a történéseknek a valódi mozgatói, és mik a valós céljaik.
    Tiborbá’ jól látja, hogy itt egy komoly figyelmeztetés volt Franciaország számára, hogy változtasson KözelKeleti politikáján.

    Végülis Dieudonné letartóztatásával nyilvánavaló, hogy NINCS szólásszabadság, a bevándorláspolitkia pedig kifejezetten arra való, hogy a lázadozó alsóbb osztályokat egymás ellen uszítsák.

  7. Az, hogy azt a Charlie Hebdót, ami ugyanannyira keresztényellenes mint muszlimellenes, mért keresztény templomokon bosszulják meg a hülye, terrorista muszlimok, számomra is rejtély.

  8. A terrorizmus egyre terjed, egyre fenyegetőbb veszély a Föld minden lakosának. Egyre több ember szenved erőszakos halált. Ezért fontos lenne, hogy az ENSZ határokat szabjon és hatékony intézkedéseket foganatosítson a leggonoszabb, legveszélyesebb latorállamokkal szemben. Ezek elvetemültségi sorrendben:
    -USA
    -Izrael
    -IS
    -Boko Haram

  9. Azért támadják a keresztény templomokat, mert számukra az jelzi a nyugatot. Mellesleg a ‘cui bono’ elv nem feltétlenül működőképes minden esetben. Ez egy olyan dolog, aminek örültek, és rá is telepedtek nagyon durván, és undormányosan. Kinek fontos az a 2000 nigériai halott, ezzel egy időben történt, és meg sem említették…
    A probléma az, hogy itt nem két vallás, avagy két világrend (mindegy minek nevezzük) feszül egymásnak, hanem két mentalitás is. Náluk a hatalomgyakorlás egyszintes. A főmufti megmondja, hogy mi jó, és mi nem, oszt pont. Pont ezért az egyszerű embereik szava, hite nagyon fontos. Nálunk nem kell elmondjam, hogy hány rétegből áll a hatalomgyakorlás, és milyen lobbicsoportok igyekeznek folyamatosan ezt az amúgy sem átlátható helyzetet még kuszábbá tenni. Arra gondolnak, hogy az itteni vezetésnek is ugyanolyan fájdalom, ha egy pár embert megölnek, mint amilyen fájdalom az nekik. Azért csinálják. Ha ésszel felfognák, hogy mit is jelent ez a pár halott számukra, vagy bármilyen egyéb halott, amelyeket terrorista akcióikkal ölnek meg – és a média úgy felgyúrta, hogy per definíció a méda terrorizmust hajtott végre – akkor nem hiszem, hogy ugyanígy folytatnák.

  10. 8. Ábel

    Én arra gondoltam, amióta Bálint egyik hozzászólását olvastam, hogy mindenki olyan híreket kap a médián keresztül, amellyel jól fel lehet húzni az ott élő népet. Bálinték azt, hogy az összes agyonlőtt zsidó volt, a muszlimok azt, hogy a nyugati (keresztény) világ összefogott ellenük, sőt még egy arab származású rendőrt is lelőttek. Mi meg azt, hogy a bevándorlók miatt történik mindez.

  11. A svájci frankkal ellentétben a PEGIDA nap, mint nap szerepel a hírekben. Érdekes az egész, mert ahogy a Pegida utcára vonul megjelenik egy anti Pegida tüntetés is.
    Ezért sem lehet már semmi olyan, mint a 16. században.
    Németország esetében egy 15 ezres tüntető tömegről van szó leginkább Drezdában és Münchenben. Ennél még nálunk is többen mentek utcára az internetadó esetében, ergo lehet látni mennyire erőtlen mozgalomról van itt szó.

    A lakosság túlnyomó többsége nem akar foglalkozni ilyenekkel. Dolgozni akar, nyugodtan élni meg nyaralni és mindezt békében.

    Míg a kereszténység nagyfokú hanyatlását éli Európában, addig a muszlim tartja magát, mert sokkal fanatikusabb vallás.
    Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mi vár európára. Lehet a negatív hatásokat csökkenteni, de megoldani ezt a helyzetet „demokratikusan” nem lehet.

    Magyarországon egyelőre a bevándorlás nem probléma, meg ilyen gazdasági körülmények közt nem is lesz, hiszen a menekültek is menekülnek tovább.

    Azt kellene tudatosítani a francia, német, angol fejekben, hogy ezt a problémát ők okozták maguknak, nem a muszlimok. Német és francia volt, aki beengedte, sőt hívta őket a munkaerő probléma megoldására, most még az országaikat is feldúlták és meg vannak sértődve ha a menekültjeik elérik Németországot…
    Ezen itt csak egy újabb náci vezetés tudna úrrá lenni, ami már elképzelhetetlen Németországban.

    Az élet megy tovább és amerikai mintára biztosan tovább fogják szabdalni a szabadságjogokat. Terrorgyanú esetén ezt nem nehéz lenyomni.

  12. „Ezen itt csak egy újabb náci vezetés tudna úrrá lenni, ami már elképzelhetetlen Németországban.”

    Pedig ez lesz, amiért a nép – a németek hamarosan könyörögni fognak.
    Újságok alapján írom: ezek az így megválasztott új vezetésű kormányok felajánlják, hogy meg tudják oldani a problémát de ehhez be kell vezetni egy új pénzt az euró helyett. A német államnak az adósságait se kéne visszafizetnie, mert a valutacserével azok megszűnnének. Focusban olvastam pár hete ezt a forgatókönyv lehetőséget.

  13. Ugyanakkor én nem emlékszek egyetlen terrorista szervezetre sem amit valaha is sikerült volna bárkinek is felszámolnia. Vagy volt ilyen?

  14. Ha Angela Merkel közeledni fog az oroszokhoz,és a szankciók enyhítésén lesz rajta,félek tőle hogy ott is meg fog jelenni ez a jelenség.

  15. 16:

    Bizonyos fokban már megjelent most is. A drezdai tüntetést terrorveszély miatt nem engedték megrendezni. Most tüntetnek Münchenben meg néhány nagyobb városban. Fiataloknak jópofa esti program, úgyis halomra unják magukat. Komolytalan az egész.

    13:

    Nem lesz! Mondom, hogy lehetetlen. Amíg a német német ellen tüntet (pegida és antipegida) addig nem igazán van miről beszélni. Németben is benne van a nacionalista, de ma már túlerőben van a pacifista.
    Mindkét oldalon ott a bomlasztó kemény mag, akárcsak nálunk egy egy tüntetésen. Jobbról is balról is a németek többsége azonban ezt elítéli, mindkét oldalon.

    Valójában Merkel-t kéne számon kérni, nem a muszlimokat.
    Merkel pedig már kijelentette, hogy az iszlám ma már hozzá tartozik, és része Németországnak.

    Ugyan az, mint nálunk a cigányok.

  16. 9 A Boko Haram az USA „része”… Perzsa-Öböl menti állam(ok) által pénzelt CIA „kreálmány”.

    Kevésbé köztudott, hogy Nigéria a top 10 kőolaj kitermelő országok sorába tartozik. (Másik fontos „kincse” a koltán, de azt Kongóból rabolják, 1998-2008 között bő 10 millió áldozattal járó „polgárháború” mögé álcázva. Koltán = okostelefonok, műszaki cikkek, rakéta és sugárhajtómű alkatrészek; a koltán „gyűjtőnévként” értendő, két külön fémről van szó.)

    Kevésbé köztudott, hogy Afrikáért az USA és Kína vívott „gazdasági” háborút, illetve versenyt, amit a kínaiak megnyertek durván 2010-2012-re. (Kína adott – sokat – és kapott – értékarányosan. Az USA elvett. Kb. leegyszerűsítve a fő különbséget.)

    Aztán az USA offenzívát indított 2012-ben.
    A Boko Haram (Nigéria), Joseph Kony vezette LRA, azaz az Úr Ellenállási Hadserege (Uganda és Dél-Szudán)… mind a CIA terméke és „leányválalata”. A dél-szudáni vérengzések se véletlenek voltak, elég csak megnézni az olajkoncessziós térképeket.

    Azt, hogy Nigériában milyen vérengzések lesznek, a jovonk.com már tavaly márciusban előrejelezte. A dél-szudáni balhét is, csak évedett egy hetet: 2014-re datáltam már 2008-ban, de 2013. karácsonya lett belőle.

    Csak nagyon kevesen tudják, hogy kína több milliárd dollárt fektetett be egy teljesen értéktelen nigériai területbe… amelyről aztán kiderült, hogy rengeteg olaj van alatta. Az amcsik megszívták, most megdolgozák Nigériát.

    Az IS (alias ISIS, ISIL) meg minden csak nem az, aminek látatni akarják. Full HD kivégzéses videók… olyan vágásokkal, hogy Holywood is megirigyelhetné… semmi fellépés ellenük. Töredék áron adják az olajat. Tömeges kivégzés során – kb. 18-20 késes lefejezés – röhögnek a klasszikus „Allahu akbar” kiáltás közben… ilyez még soha senki nem csinált, ergo ezek nem vallási fanatikusok. Szóval, bár nem szeretem, de ez kezd olyan lenni, mint a Mátrix film: semmi nem az, aminek látszik.

  17. 8. Ábel

    „mért keresztény templomokon bosszulják meg a hülye, terrorista muszlimok, számomra is rejtély.”

    Ha eltekintünk az események kincstári verziójától, és továbbmegyünk a poszt eredeti vonalán, miszerint a dolgok nem egészen úgy vannak, ahogy láttatni akarják, azzaz például a támadás inkább Franciaországnak szólt figyelmeztetésül a palesztin politikája miatt…
    Ez alapján jogos a feltevés, hogy a nigériai keresztény templomokat se a „feldühödött tömeg” gyújtotta fel, hanem néhány profi provokátor.
    Végülis, itt, úgy látom, a vallásokat akarják összeugrasztani, hogy a tömegek nehogy a valós problémák valós okozóin verjék el a port.

    Valahogy annyira tökéletesen koreografált az egész történet elő és utóélettel együtt, mintha egy holliwoodi forgatókönyvből másokták volna.

  18. 20: Attila (PV): „a vallásokat akarják összeugrasztani”

    Na, pont ezért kellene már végre az /intézményesült/ vallásokat lehúzni a klotyón. 😉 Iszonyatosan sok ember halt már meg a vallása miatt, jó lenne már végre befejezni…

  19. Ha nem harcolhatnának egymással még többen lennénk talán már 10 milliárdan:)
    Az a felvetés,hogy a többség szeretne békében és nyugalom dolgozni meg élni szintén nem fenntartható a mai kényelmi életszínvonalon de ezt már úgyis tudjuk.

    Egyébként meddig lesz még ilyen olcsó az üzemanyag ? durván két éve azt jósolgattam nem túl sikeresen,hogy érdemes lenne benzint,gázolajat vásárolni mert két év múlva durván 500 körül lesz és erre most 362 az evo neo 100+ zöld csúcsteljesítmény 🙂
    Persze ez várható volt mert minden reggel hallom a rádióba,hogy erősödünk: brutálisan,hihetetlen módon lehagytuk az eu-t….. még jó hogy tévé nincs itthon és neten meg inkább az időképet nézem.Azért a legutóbb amikor Orbán Viktort hallottam ami olyan 1-2 napja lehetett nos nem volt az a magabiztos honfoglaló aki heveny Kárpát-medence gyulladással küzd,egy megfáradt álmos vezért hallottam aki rájött,hogy nem minden úgy lesz ahogy képzelte.Majdnem megsajnáltam,ha ezen múlik inkább rászavazok legközelebb ne pityeregjen.
    Visszatérve az üzemanyaghoz Kína mennyire örül annak,hogy olcsó a kőolaj ?

  20. 19: Világos, hogy ez a négy, akit írtam, egy csapat.

  21. 21. Observer

    „Iszonyatosan sok ember halt már meg a vallása miatt, jó lenne már végre befejezni…”

    Én úgy fogalmaznám meg, hogy iszonyatosan sok embert öltek meg azok akik a vallást is felhasználták az emberek ellen.

    Észre kellene venni, hogy nem a vallás a problémák okozója, hanem azok akik BÁRMIT felhasználnak hogy aljas érdekeiket érvényesítsék.

    Akkor lenne igazad, ha a legvéresebb konfliktusok VALÓS vallási alapokon lettek vona vívva, de a legvérmesebb vallásháborúk mögött is világosan látszódnak a politikai erővonalak.

    Ha megnézed, az első és a második világháború abszolút vallásfüggetlen volt, és sokkal több embert kiirtott, mint akármelyik háború amira ráhúzták a vallásos köntöst.
    (A zsidókat se azért irtották, mert nem esznek szalonnát, meg olyan furcsa kis sapkákat hordanak…)
    De a „modern” bigott vallások nevében mint a „demokrácia” meg „liberalizmus” vagy „szabad piac” legalább annyi embert kiirtottak már…

    A vallás önmagában nem oszt, nem szoroz…
    Csak mint bármi, ami fontos lehet a tömegeknek, felhasználható manipulálásra.
    A vallások közötti ellentétek mesterségesen vannak szítva MINDIG politikai-gazdasági okokból.
    A történelemben azonos vallásúak sokkal nagyobb arányban irtották egymást, mint a különböző vallásúak.

    Ezért kellene kicsit felülemelkedni a dolgokon, és megnézni, hogy kik és miért manipulálják a vallásokat (és szinte minden ideológiát) ami tömegeket mozgat meg.

  22. Olvasva a posztot és a hozzászólásokat bennem két kérdés merült fel:

    1.) Korábban írtam, hogy szerintem kinek lehetett érdeke a szerkesztőség legyilkolása.
    1549 poszt 43.

    Beidézném, hogy itt is meglegyen:
    ” Kinek az érdeke?

    Francia érdek:
    “Végül, kezdenek olyan hangok felcsendülni, hogy a francia belügy megakadályozhatta volna, de politikai cél érdekében nem tette. Most aztán neki lehet menni a belföldi araboknak, a francia (angol, amerikai, német, holland, stb.) nép szinte követeli.”

    Nos ezt sajnos nem lehet kizárni. A gazdasági bajokról való figyelemelterelésre jó, a francia érdek lehetséges.

    Amerikai érdek:
    Támogatókat toborozni az ISIS elleni harchoz.
    Európa megroppantása, a gyengülő Európával a TIPP elfogadtatása.

    Izraeli érdek:
    Támogatókat toborozni az ISIS, Irán és a palesztinok elleni harchoz.
    A kibontakozó európai palesztin szimpátia eliminálálása.
    Nagyon érdekesnek találom, ha igaz az, hogy nem egészen egyenlő mértékben volt a gúny tárgya a keresztény, a muszlim és a zsidó vallás.
    A zsidó vallással kesztyűs kézzel bántak, az minimum elgondolkoztató.
    Ennek nyomán a zsidó vallási ellenfeleken ütünk egyet érdeket se zárnám ki.

    Orosz érdek:
    Európa megosztásának fokozása. A belső bajok okán, talán kevesebb erő és figyelem jut az oroszok elleni harcra.
    12. Arkhon:
    “Simán el tudnék képzeni egy politikailag korrekt nyilatkozatot: “vannak ellentéteink ugyan, de vannak bizonyos jelenségek, amelyek prioritásokat élveznek, és ezekben józanul egyetért a két oldal” – orosz/amerikai részről, és ezt gyorsan ratifikálná a “keresztény” világ. ”
    Ezzel egyet is tudnék érteni.
    Csak az a kérdés, hogy vajon érdeke-e az oroszoknak erre rájátszani? Szerintem igen.
    Ők már korábban is hangoztatták, az ISIS elleni egységes fellépést, most is egyértelműen a franciák mellett állnak.
    A francia-orosz hagyományosan jó viszony, a MISTRAL-on is ezért hezitálnak ennyit.

    27:
    “Washington érdeke a radikális dzsihadista gyeplővel megrángatni a Moszkva irányában egyre olvadékonyabb Hollande-kormányt, illetve a mögötte álló csoportokat.”

    Hát ez elsőre eléggé logikátlannak tűnik, kifejtenéd bővebben?

    ISIS érdek:
    1. hubabtól idézve:
    “Mi van, ha a muszlim állam is alkalmazza a zsidók által már alkalmazott technikát, és tárt karokkal várja az európai arabokat saját soraiba. Ráadásul ezek az arabok, miután Európából kigyűlölik őket tele lesznek szélsőséges bosszúvággyal, még ha korábban nem is voltak tagjai a terrorszervezeteknek.”

    Az egyenes érdekeket, az ellentéteket fokozását az ellenük harcoló országokban szintén nem zárom ki.

    A nevető harmadik:
    Kína?
    X?”

    Szóval ennek kapcsán érdekelne az a logikus, érvekkel alátámasztott eszmefuttatás, ami kizár minden más verziót és marad az USA-Izrael háttérmunka.

    Felhívnám a figyelmet, hogy én is írtam őket, de a többi hogyan, milyen eszmefuttatás által záródott ki az elkövetők közül?

    Más elkövetők érdekeltségére utalt Armageddon (6) és Piton (5)-ben (Európai 9/11 analógia, a titkosszolgálatok megerősítése, a szabadságjogok USA példára való visszanyesése).

    „Ma már a világon kevés olyan gondolkodó ember van, aki a Charlie Hebdo esetet ne CIA-Moszad melónak gondolná.”

    Már megint a kisebbséghez tartozom?
    Azért az is érdekelne, hogy hogyan lett megszámolva az a gondolkodó emberek többsége…

    2.)” feltételezhetően a francia köztársasági elnök nem fog ugrálni az orosz embargó ellen. ”
    Már korábban is írtam 1549 poszt 171.-ben.

    Hogyan következik a Charlie Hebdo elleni terrortámadásból az orosz barátság csökkentése/csökkenése ?

  23. 25: Köszi, Attila! Én is ezt akartam írni, de fáradt voltam hozzá.

    26: Pzuj, mért büntetsz minket azzal, hogy ezt a kilóméteres hozzászólásodat újra bemásolod?
    Némi cinizmussal és spekulációvan sok hatalomra rá lehet fogni, hogy neki volt érdeke a merénylet. Ép, emberi gondolkodással nagyon gyorsan belátható, hogy senkinek se érdeke valójában.
    Nekem az a benyomásom, hogy ez a szál ezúttal nem nagyon visz sehova – legalábbis kiegészítő információk nélkül.

  24. 27: Ábel:
    „Pzuj, mért büntetsz minket azzal, hogy ezt a kilóméteres hozzászólásodat újra bemásolod?”

    Azért, hogy világosan összeszedve látszódjon, hogy sokaknak lehetett az érdeke.

    Engem a feltett kérdéseimre a válasz érdekelne.

    Szeretnék olyan magabiztosan ex-katedra kijelenteni dolgokat, ahogyan mások is teszik.
    El akarom sajátítani ezt a képességet, ezt a magabiztosságot.

    „Ép, emberi gondolkodással nagyon gyorsan belátható, hogy senkinek se érdeke valójában.”

    Egy ép, normális gondolkozású ember ilyenért nem gyilkol.
    Viszont a hatalom környékén nem az ép emberre utaló gondolkodás dívik.
    Hosszasan lehetne sorolni a történelmi példákat ennek alátámasztására.

  25. 25: Attila (PV), akár egyet is lehetne érteni az érveiddel, de
    leegyszerűsítve azt mondod, hogy nem a vallások ölnek /pusztítanak/, hanem az emberek. Végül is igen, de ez ugyan az az érvelés, amit a fegyvergyártók is hangoztatnak – nem a fegyver öl, hanem az ember….
    Ha nem lehetne a vallás háta mögé bújni, akkor egy csomó gaztettre nem kerül/hetet/t volna sor.
    „az első és a második világháború abszolút vallásfüggetlen volt” Ez nem igaz maradéktalanul, közhely, de minden harcoló fél fegyvereit megáldották a papok. Nem vallásháborúk voltak, de gyakorlatban ‘isten áldásával’ történtek. /Isten jóváhagyásával… 😉 /

  26. A merénylet hatására a francia kormányerők, köztük Hollande népszerűsége nőtt (majd 10%-al), a Le Pen párté meg csökkent.
    Ebből egyelőre nehéz kiolvasni a muszlimok, a bevándorlók elleni ellenérzés fokozódását.

  27. Pzuj, kérdésedre az egyszerű, magabiztos válasz: onnan lehet tudni, hogy a CIA/moszad van a háttérben, hogy minden terrorszervezetet ők hoztak létre és működtetnek a háttérből. Vagy nem, de az biztos.

  28. kedves barátaim, aki keres az talál, igy a közmondás.
    tegnap, tegnapelött, föleg hogy a török miniszterelnök úr, valamint egy általam öszintén tisztelt izraeli képviselöhölgy, hannah zuabi ugyancsak kapacitáltak tévében-rádióban, hogy már hinném el , a párizsi merénylet cia-moszád közös koprodukció volt, nekifogtam törni a fejem ezen a charlie hebdo eseten. és ime, leesik a tantusz. a lapot az interneten názegetve, feltönik hirtelen, hogy nincsenek hirdetések!!!!!!! ebben az ujságban nincsenek hirdetések. a két közéleti személy megállapitésa, amit azelött valamelyest kétkedve fogadtam, egyszeriböl más megvilágitásba kerult.
    gondolkozzunk:
    valamennyien tudjuk, hogy egy lap pénzforrása a reklámok, igaz? ezek szerint elképzelhetetlen, hogy egy 60 ezres példányszámban megjelenő hetilap képes legyen teljesen reklámmentesen napvilágot látni, és fennmaradni!
    honnan kaptátok a fizetést, kedves szerkesztő urak? miböl álltátok a papir, illetve a nyomdaköltségeket, nem árulnátok el?
    hát persze, csak kissé gondolkodni kell.
    tovább kotorászva a charlie hebdo körül és után, ráakadtam erre a rendkivül érdekes, minden gondolkodni akaró -és azok volnánk, nemde?- ember számára érdekes dplgokat leközlő portálra, amely olyasmiket tálal élétek, amit én soha, álmomban sem merészeltem volna igy kiirni, pedig a dolgok egyik-másikáról én is tudtam. tudtam, de nem mertem volna ezt igy szellüztetni, mert……..gyermekeim és unokáim vannak, ugyebár….
    most csak hadd reméljem, hogy az idézett portál nem a cia vagy a moszad tulajdona szintén és nem ők üzemeltetik, mert akkor tényleg be kéne zárni a boltot, és vége a világnak.
    http://stormcloudsgathering.com/charlie-hebdo-cover-up

  29. 33: Ábel
    Igen erre 5-ben Piton is utalt már.
    A kémek mögött azonban európai hatalmi tényezők is állnak

  30. Ha terrorista-gyanús elemeket akarnak kiszűrni, akkor miért a saját állampolgárokat hallgatják le? Kétlem, hogy a szíriai besurranók smartphone- okon kommunikálnának.
    Itt a klímaváltozásra figyelmeztető igaz hangokat és az exponenciális növekedést veszélyeztető igazság- kimondókat akarják elhallgatatni.
    A TV- ben nem jelenik meg erről semmi, most igyekeznek a kis közösségeket is leszabályozni.
    Nehogy általános megmozdulásokhoz vezessen az egész.
    Oroszország meg terrorizmus.. Hogyne.
    A korporatokrácia védelmében lecsapnak mindenkire, aki az Élő Bolygóért akarna tenni- esetleg a felelősöket is felelősségre vonni (média, multicégek, kormányok).
    És persze a klíma- menekülteket is „terrorizmus” vádjával távoltartani az európai határoktól.
    Ezek a hatalommániás elmebetegek azt hiszik többtízmillió éves klíma- és geológiai folyamatokat megállíthatnak idióta törvényeikkel

  31. 36: Az elitnek sem egyszerű a helyzete. Az idézetben sincs szó arról, hogy volna járható út a katasztrófa elkerülésére, amit ők nem hajlandók figyelembe venni.
    Csak arról van szó, hogy a sokkhatások a tömegeknél zavargásokhoz vezethetnek, amire fel kell készülni. És tartok tőle, hogy ez a reális kép.
    Volt már korábban is felvetésem, hogy csináljunk gondolatkísérletet, mit tennénk mi, hogy elkerüljük a katasztrófát? A jelen helyzetben minden lépés, amit valami új irányban tennénk ugyanúgy halálos veszélyeket rejt magában, a status quo olyan felborulásához vezethetne, ami pillanatok alatt egymásnak ugrasztaná az ellenérdekelt feleket, és kiszámíthatatlanul elszabadulna. Ekkor lehet, nem a klímaváltozás, hanem ennek következményei borítanák össze a világot.
    Félek, hogy az elit ezt tisztán látja, és nem is hajlandó kétes kísérletekbe kezdeni, amiben nem garantált kivételes helyzetük, inkább nekimegy a betonfalnak.
    Az energetika még nem tudja a fosszilis forrásokat nélkülözni, csak egy kis rész ami kiváltható. Az emberiség meg rendületlenül szaporodik, aminek a fosszilis források nélkül nincs meg a jövőbeli alapja az élelmiszertermelés fokozásához, miközben a források fogyatkoznak. Valami igen nagy műszaki áttörésnek kellene bekövetkezni ahhoz, hogy a fosszilis forrásoknak versenyképes megújuló konkurenciája legyen, amivel esélyünk lenne.

  32. Hát igen, ha elfogy a kaja, az már megmozdítja a zombikat is.
    Az a betonfal többtízmillió éves folyamatokat jelent…
    Nem lenne tisztességesebb bevallani, hogy
    „Elqrtuk, nem kicsit, nagyon. Hazudtunk, reggel, éjjel meg este 100 éven keresztül….
    Inkább töltsük a hátralévő időt valódi emberségben, szeretetben a természettel- az elektronikus hallucinációk hajszolása és a technológiai- fantázia kergetés helyett.”

  33. Azért az sem szabad figyelmen kívül hagyni szerintem, hogy az iszlám állam valójában nem egy terrorista csoport. Tény, hogy a terrorizmust mint eszközt használják (nem is akárhogy) de valójában ennél sokkal de sokkal többről van ott szó mint pl az al kaida esetében. A többet természetesen nem a szó pozitív értelmében használom.

  34. 36-37 kiegészítésként: az amerikai állam 1 milliárd lőszert szerzett be egy-két éve. Nem a meglévők leváltására, hanem azok mellé. Nem a haderő részére, hanem belső felhasználásra. Kiegészítve ezt többek között nem kis mennyiségű páncélozott gépjárművel. Nagyon intő jel.

  35. Én nem tudom, de azt igen, hogy próbálták az újságot beperelni a muszlimok, de a bíróság csak annyit mondott rá, hogy az újság nem muszlimokat sérti, hanem a t-istákat. Ez nem igaz, de a bíróság mégis elintézte ennyivel. Pedig a törvény világosan kimondja hogy mit lehet és mit nem, és azt a törvényt a Charlie Hebdo magazin kétséget kizárólag megsértette. Mégsem kaptak érte büntetést.

  36. 40. „az amerikai állam 1 milliárd lőszert szerzett be egy-két éve. Nem a meglévők leváltására, hanem azok mellé. Nem a haderő részére, hanem belső felhasználásra”

    Lehet, de vagy fél millió embernek és 5 évre előre. Úgy a lőszeradag fejenként 2000, amennyit vígan el lehet lőni néhány óra alatt a lőtéren.

  37. 40.
    Jövőnk, ezt a hírt én is hallottam; kérdéses, hogy mennyi a valóságtartalma.
    (Ráadásul, ha jól emlékszem, nem is szabványos lőszerről volt szó.)

    42.
    2000 lőszernek csak a betárazása több óra, pl. gépkarabély esetében (30db/tár, 1-2 perc táranként).
    Ennyi lőszert nem is lehet csak úgy ellőni, a cső sem bírna ki ennyit, ezért többször csövet kellene cserélni.

  38. 43. Gondolom ezt viccnek szántad. Egész vígan ellőnek 1000 darabot és tárcsere se kellett hozzá. https://www.youtube.com/watch?v=wU8-QHh2bR8
    Kevesebb mint 20 perc alatt lőnek el 1000 lőszert.

    De a hozzászólásom lényege nem is az volt. Ha hatóságoknak általában évente 2 lőgyakorlatot kell kivitelezniük. Csak arra elmegy 5 év alatt 1000 darab lőszer. Ha kicsit önszorgalomból is lőnek néhányat, akkor a másik ezer is simán elmegy.

    Én civilként nagyon ritkán jutok ki a lőtérre, de az elmúlt néhány évben én is ellőttem jó néhány dobozzal.

  39. A marketing új útjai avagy kinek az érdeke

    „Az interjú című produkciót Észak-Korea még decemberi észak-amerikai premierje előtt „háborús tettnek” minősítette, és megtorlást helyezett kilátásba mozis forgalmazása esetén. A Sony számítógépes rendszerére észak-koreai hackerek súlyos támadást mértek, majd a filmet bemutatni szándékozó amerikai mozisokat is megfenyegették. Amerikában ezek után csak korlátozott mozis terjesztésben jelent meg a film, a stúdió inkább a széles körű online forgalmazás mellett döntött. A nemzetközi diplomáciai botrányt kavaró produkció lett a Sony eddigi legjövedelmezőbb online forgalmazott filmje.

    ” A Mashable jelentése szerint nem csak a Google, de sokan mások is komoly adományokat küldenek a Charlie Hebdonak. A francia kormány 1,2 millió dolláros segítsége mellett a Guardian Media Group 150 000 dollárral és az egyéni támogatók mintegy 75 000 dolárral járulnak hozzá az ügyhöz.”

    A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapnak a szerkesztőség elleni 12 áldozattal járó merénylet után megjelent első számából nyomott mind a 7 millió példány el fog kelni, ezért újranyomják a lapot – idézte az MTI a lapterjesztő vállalat.”

  40. Hmm, ha ez igaz…

    „A holland Quote gazdasági magazin közlése szerint Edouard de Rothschild családja 2014 decemberében többségi tulajdonrészt vásárolt a Libération francia napilapban, amely egyúttal a Charlie Hebdo kiadója is.”

    Egy kis színes még:

    ” Ehhez csak azt fűzzük hozzá, kísérteties a hasonlóság a 2001-es World Trade Center felrobbantása előtti eseményekhez. Ott egy zsidó pénzügyi befektető, Larry Silverstein, a Silverstein Properties Inc. tulajdonosa a szeptemberi események előtt 3 hónappal, ki tudja, milyen meggondolásból, kibérelte a World Trade Centert annak tulajdonosától, a New York-i és New Jersey-i Kikötői Hatóságoktól.

    A bérleti szerződés szerint Silverstein a következő 99 évben összesen 3,2 milliárd USD bérleti díjat fizet a tulajdonosnak. Silversteint azonban nem gyötörték gondok az ikertornyok fölrobbantása után. Valami titkos elővigyázatosságtól vezérelve, a bérleti szerződés megkötése után olyan biztosítási szerződést kötött, melynek értelmében 7,2 milliárd USD üti markát kár, megsemmisülés esetén. Tehát még egyszer: nem a (közszolgálati) tulajdonosnak, hanem a zsidó bérlőnek járt a kártérítés. Így a német viszontbiztosító, a Müncher-Rück révén Németország is hozzájárulhatott Isten választottjainak kárpótlásához.”

    https://kuruc.info/r/6/138526/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük