(1536) A vég kezdete?

Tibor bá’ online

 

~q191Tölgyessy Péter: „A centrális hatalom ötéves térfoglalásával szemben az elmúlt hetekben valami megmozdult a társadalomban. A miniszterelnök továbbra is hisz rendszere küldetésében. Minden tehetségével és hatalmának összes eszközével küzdeni fog azért, hogy a demonstrálók a közrend megbontójaként lejáratódjanak, a tiltakozások idővel elhaljanak, és ne tudják tartósan meghatározni a közvéleményt. A történtekben az elmúlt negyedszázad általános lecsúszását megfordító új magyar kezdet esélye is benne van, ám a minden korábbinál megoldhatatlanabb bajokhoz vezető, ukrán típusú káosz felé vivő mozgás lehetősége is. Hogy mi lehet ennek a vége? Tölgyessy Péter elemzése, első rész.” közli az Index: http://index.hu/belfold/2014/12/22/tolgyessy_peter_elemzes_elso_resz/ — Ami egy hosszúra nyúlt intellektuális blabla. (olvasd el, ha van türelmed) Az igazi oknak először az országban én tettem közzé a lényegét Linkoln Ábrahám megfogalmazása szerint, amiben azóta többen követték a példámat: Nem lehet mindenkit becsapni hosszú időn át. Nem lehet szemérmetlenül hazudni, a valóságtól messze eltérő valótlanságokat hirdetni, a fehérre azt mondani, hogy fekete, mindig mindent másra kenni, folyamatosan zagyvaságokat összehordani a VÉGTELENSÉGIG. Most telt be a pohár. A Fidesz röpke hetek alatt egy millió szavazóját veszítette el.

Ez azonban még mindig nem lenne a vég kezdete, ha Orbán képes lenne kibújni a bőréből, de nem képes és nem képesek a közvetlen alattvalók se. Baj van? Akkor tegyünk rá még 5 lapáttal abból, amiből eddig is pakoltunk. Váltani kellene, de erre a főnök nem képes. Csak a kapura törő letámadást ismeri, mert csakis az eredményezhet gólt. Igaz, de egy ország népének a vezetése nem foci.

Az alvezérek pedig túlságosan megszokták, hogy a nép hülye, mindent bevesz. 175 milliós villa? Családi összefogás. Persze azt a hülye is tudja, hogy a „család”, egy magyar „család” nem dob össze 100 millió. Tehát mindössze családi kölcsönről lehet szó. Akad az országban néhány olyan hatvanas szülő, akinek a mellényzsebében ott lapul kikölcsönzésre váró 100 millió. De annak roppant kicsi az esélye, hogy az összes fideszes potentátnak pont ilyen apja van. De, ha van is, miből fizeti vissza? Ugyanis a luxus villa fenntartási költsége alig-alig jön ki a fizetéséből. Az egész egy hatalmas nonszensz, de ők kötik az ebet a karóhoz. Pedig a nép megbocsátana, ha most a tűntetések hatására emberszámba vennék a népet. De nem, ők eldöntötték, hogy úgy ahogy vannak, mennek a lecsóba. Mert meg se fontolják, hogy mit mondanak. Lázár: „…ha megtámadják az első vonalban harcolókat.” Hogyhogy? Ők nem egy országot kormányoznak? Ők harcolnak az első vonalban? Valóban, harcolnak a nép ellen, hogy minél többet, minél ügyesebben harácsolhassanak maguknak. Ezt unta meg a nép, és felvette a kesztyűt. Ha harc, akkor legyen harc.

És miért a vég kezdete? Mert Orbán csak a focihoz ért (ahhoz is csak NB II.-es szinten), ahol egyetlen ellenfél akad, a másik csapat. Orbán viszont több ellenfelet is talált magának. Legutoljára Washingtont. Ha most képes lenne feláldozni néhány alattvalót, például Vida Ildikót, akkor át tudná menteni magát, de NEM. Vida Ildikó perelje be az amerikai ügyvivőt rágalmazás címen. Micsoda eszement ötlet. Vida Ildikót senki se vádolta meg, önmaga árulta el, hogy rajta van a listán. Goodfriend különben is mindössze azt mondta, hogy kormánya miként döntött, ő mindössze a hírhozó, akiket már nagyon rég nem gyilkolnak meg. Micsoda abszurd ötlet, ami kipattant ennek a felcsúti örültnek az agyából. Beperelni egy amerikai diplomatát, pont akkor, amikor az egyre öregebb és kimerültebb oroszlán be van szorítva a sarokba. És akkor jut a tortára hab is, Lázár János kijelenti, hogy a magyar tüntetéseket az amerikai követségen szervezik. Ez még igaz is lehet, de ez diplomácia?

Februárban még lesz egy futam, amikor Merkel asszony idelátogat, minden valószínűség szerint egy utolsó kísérlet összehozása végett. Orbán még megmentheti magát, de szerintem nem fogja. Nagy Imre is elkerülhette volna a kötelet, de nem tette. Ezek már csak ilyenek.

________________________________________________________
________________________________________________________
______________________________________

43 gondolat erről: „(1536) A vég kezdete?

  1. Remélem, hogy darabjaira fog hullani a fidesz, és eltűnik a politika szemétdombján:

    Vita a Fideszben: „ha emberáldozat kell, Lázár a legalkalmasabb”

    http://www.atv.hu/belfold/20141219-vita-a-fideszben-ha-emberaldozat-kell-lazar-a-legalkalmasabb
    ———————————————————-
    Négy sebből vérzik a Fidesz

    http://www.atv.hu/belfold/20141220-negy-sebbol-verzik-a-fidesz
    ———————————————————-
    Balog Zoltán: Ez már a vége valaminek

    http://www.atv.hu/belfold/20141220-balog-zoltan-ez-mar-a-vege-valaminek
    ———————————————————-
    Fidesz: kiegyezik a két erő, vagy jön a szakadás

    http://www.atv.hu/videok/video-20141218-kora-esti-hirado-2014-12-18
    ———————————————————-
    Háború a Fideszben: Orbán újabb belső frontot nyitott?

    http://www.atv.hu/belfold/20141218-haboru-a-fideszben-orban-ujabb-belso-frontot-nyitott
    ———————————————————-
    Stratfor: 2015 lesz a legnehezebb Orbán számára

    http://www.168ora.hu/itthon/stratfor-2015-lesz-legnehezebb-orban-szamara-132792.html

  2. Az elit aktív tagjaként a népet teszi felelőssé az elmúlt 25 év elqrásáért, majd közli, hogy itt az idő jóvátennünk a hibánkat és most végre sarkunkra állva kivonulni az utcára. Aztán majd lesz valami.
    Miért nem lepődtem meg egy ilyen írástól Tölgyessytől??

  3. Jól látod Tibor bá. Osztom a nézetedet. Mivel a rendszer velejéig korrupt, és a rendszer „én” vagyok, így a végsőkig „harcolni” fog OV és a lekenyerezett szűk „vazallusi” (pénzel és lehetőségekkel az utóbbi 5 évben jól kitömött) réteg, miközben ez nem lesz más, mint képletesen az, hogy kirohanunk kivont kardal, mint anno Zrínyi a szigetvári várból…, aztán pedig jön az összesített „sortűz”, ala USA hivatalosan nem avatkozunk be más államok belügyeibe módszerekkel.

    Mai nap „híre”:

    „Valki László nemzetközi jogász attól tart, hogy a mentelmi jog felfüggesztésének kérelme az amerikai ügyvivő „nemkívánatos személlyé” nyilvánítását, azaz kiutasítását készíti elő, aminek beláthatatlan következményei lennének.”
    http://nepszava.hu/cikk/1043358-tovabb-feszul-a-hur-goodfriend-persona-non-grata-lehet

  4. A probléma csak annyi, hogy nincsen a Fideszen kívül olyan politikai erő, amelyikre le lehetne cserélni a jelenlegi vezetést, max. anarchiát lehet okozni.
    De ez itt nem Ukrajna, itt már jelentős amerikai és Ny-Eu tulajdonú cégek működnek, amik egy anarchia esetén komoly veszélybe kerülhetnének, úgyhogy lehetőleg kerülendő.
    Praktikusabb tüntetéseket szervezni és megnézni, hogy kialakul-e valamilyen új erő, amit elfogad a nép is, a régiekkel ugyanis már nem lehet mit kezdeni.
    De úgy tűnik, nép nem elég aktív, ezért pl.Tölgyessy úrnak buzdító cikkeket kell írogatnia.
    Nem kéne erőltetni ezt.

  5. Piton 2014. december 23. kedd – 11:10

    Orbánnak egyik példaképe Horthy. Horthy annak idején hadat üzent az USA-nak, Orbán minimum ki fogja utasítani Goodfriendet az országból. Bár ezt csak kémkedés esetén teszik. Most különben is indokolatlan, hiszen Goodfriend mindössze átadta az USA „üzenetét”. Ez a dolga.

    SI68 2014. december 23. kedd – 11:20

    Valóban nincs ellenzék, mert leszerepeltek, de ezt például Gyurcsány nem akarja megérteni. Neki szép csendben már rég vissza kellett volna vonulnia. Most például mint DK csatlakozni akar a pártsemleges tüntetéshez. Sütögetni a saját pecsenyéjét, szarva az ország érdekére. Már egyszer volt hatalom a kezében, ha megzabolázta volna az intézményesített lopást, 50 évig lehetett volna a bársony székben. Nem tette, helyette kitermelte a Zuslágokat.

  6. Piton szerint: 2014. december 23. kedd – 11:10

    A belinkelt cikkben írtak szerint:
    „a mentelmi jog felfüggesztésének kérelme az amerikai ügyvivő „nemkívánatos személlyé” nyilvánítását, azaz kiutasítását készíti elő, aminek beláthatatlan következményei lennének.”
    Ha ezt meglépi ez a buta magyar kormány, akkor nem sokkal utána (kb. 1 nap (?) ) az amerikai magyar nagykövet egy Budapest felé tartó repülőgépen fog csücsülni, és a két ország között meg fog szűnni a diplomáciai kapcsolat.

    Nagyon ostoba, buta, meggondolatlan lépés lenne a kormány részéről Andre Goodfriendet „persona non grata”-nak nyilvánítani.
    Különben is Goodfriend csak az amerikai külügyminisztérium „meghosszabbított keze”, az USA külügy hivatalos közleményeit közli a bunkó magyar kormánnyal. De ezek a hülyék csak háborúznak, kiutasítani, perelni akarnak, szerintem TEHETETLENEK, és ilyen ostobaságokat „vetnek be”.

  7. András szerint:

    „De ezek a hülyék csak háborúznak, kiutasítani, perelni akarnak, szerintem TEHETETLENEK, és ilyen ostobaságokat “vetnek be”.

    Háborúznak, mert bűnösök.
    Ha tilosban járt az ember fia, hazaéerve azonnal támadni kell, különben van ideje megkérdezni tőle, mégis hol kujtorogtál? A beállt csend vagy a zagyva magyarázkodás pedig egy beismerő vallomással egyenlő.

  8. Mert az Usa adja a lovat Gyurcsány alá. Nekik tökéletesen megfelelne megint, de nagyon jól tudják, hogy a belső támogatottsága túl alacsony. Ezért keresgélnek most új arcot, de úgy tűnik, nem nagyon találnak. Viszont ha ló nincs, a szamár is megteszi végső esetben – mint tudjuk.
    Nincsenek jó előérzeteim. Az Usa túlzottan nyomul.

  9. SI68: „nincsen a Fideszen kívül olyan politikai erő, amelyikre le lehetne cserélni a jelenlegi vezetést”

    Jó, akkor hagyjuk őket a helyükön. A mozgásképes emberek kivándorolnak, a maradék meg éhen döglik. Így gondolod?

    Orbánnál és a kormányánál bármelyik gimnázium tanári kara jobban elvezetné az országot. Ne szajkózzuk már állandóan, hogy nincs más politikai erő.

  10. Observer,
    Miért, szerinted van?
    Szerinted mi történik egy országban, ahol nincs kormányképes erő?
    Nincs mese, ki kell(ene) várni, míg magától kiforrja magát a helyzet, és kialakul egy ilyen erő. De ez időt vesz igénybe. Az Usa-nak viszont túl sűrgős lett.
    Ezért van nekem nagyon rossz érzésem.

  11. Most írják, hogy Ukrajna csődbe kerül, ha nem vesz fel megint 20milliárd dollárt az IMF-től, az eddigi kötelezettségei mellé.
    Miközben idén 50%-al csökkent a hrivnya értéke.
    Az országban polgárháború dúl, szakaszosan van csak gáz és villany, az egyéb borzalmakról ne is beszéljünk. (ismerősöm az Orosz oldalon, de a határtól nem túl messze él. Sok olyan dolgot mondott el, amiről az Indx-en sosem fogsz olvasni sajnos)
    Köszi, én ezt kihagynám, inkább kivárnék.

  12. Observer

    „Orbánnál és a kormányánál bármelyik gimnázium tanári kara jobban elvezetné az országot.”

    Ez pusztán azt jelentené, hogy újra csak a külföldi érdekek fognak érvényesülni.
    Mert a gimnáziumi tanárokat az ilyen Goodfriend félék seperc alatt lenyomnák.

    Bár itt szerintem a „műveleti területen” elsősorban arról van szó, hogy meg kell tisztítani a terepet az Észak Atlanti Szabadkereskedelmi szövetség kritikusaitól.

  13. Természetesen senkinek sem azzal van problémája, ha tüntetések vannak a kormány politikájával szemben. Demokráciában ez a normális. Feltéve, ha ez egy valóban alulról induló folyamat, aminek van valódi társadalmi támogatottsága! Mert akkor természetes módon lesz olyan politikai párt, aki a mozgalom élére áll, tömegbázist építhet általa, majd a következő választást megnyerheti.
    Minden ettől eltérő folyamatot puccs előkészítésének nevezünk.

  14. SI68: „Miért, szerinted van?” Szerintem igen. Több olyan párt is van, ami szóba jöhet. Viszont tömeges támogatottság valóban nincs mögöttük.

    Attila(PV): „újra csak a külföldi érdekek fognak érvényesülni”
    Nem látok különbséget abban, hogy a kisember hátrányára a külföldi érdekek érvényesülnek, vagy néhány „magyar” oligarcháé. A tőkésnek valójában nincs nemzetisége.
    Goodfriend-del mi a bajod /azon kívül, hogy zsidó/? Azt teszi, amit mondanak neki, személye teljesen tetszőleges. Amerikában kiverte a biztosítékot Orbán ‘oroszbarátsága’, de mégis mit vártál? A NATO egyértelműen egy orosz ellenes szövetség. Így aztán beavatkoznak itt is, úgy mint másutt. Lehet őket utálni érte, de náluk legalább egyértelműek a játékszabályok.

  15. Observer,
    „Több olyan párt is van, ami szóba jöhet. Viszont tömeges támogatottság valóban nincs mögöttük.”- ahogy mondod. Nem kormányképes egyik sem.
    És ha a Fidesz megy, ki fog kormányozni??

  16. SI68 2014. december 23. kedd – 17:46!

    Egy szakértő kormány lehetőségét miért hagyjátok ki a számításból?

    Attila! bennem is tombol a hazafiság és a nemzeti érzelem, de az eszem megálljt parancsol. Ez a 10 – millió nem harcolhat az USA ellen, amikor a teljes EU is behódolt. Orbán vágóhídra viszi az országot. Nála még Farkas Flórián is jobb lenne. Bármi, csak ne ő.

  17. Observer

    „Nem látok különbséget abban, hogy a kisember hátrányára a külföldi érdekek érvényesülnek, vagy néhány “magyar” oligarcháé.”

    Én látok.
    Ha már választani lehet, akkor magyar tőkés „zsigerelje” a magyart… Az legalább kötődik és az országban tartja a pénzt. A külföldi azonnak odébb áll, ha másutt jobbak a feltételek.
    A lengyelek is azért vészelték át a válságok fényévekkel jobban, mert a vállalkozások sokkal nagyobb arányban voltak hazai kézben. Nekünk azt tett be, hogy amikor beütött a válság, a multik rögtön itt szárták el a csapokat, hogy a „hazai” brancsok még működhessenek.
    Egyébként azok, akiknek már megvan a pénze, mehetnének külföldre, ahol elvileg jobban boldogulhatnának, de mégis maradnak.

    Az „oroszbarátság” csak a felszín.
    Az USA és Goodfriend ahhoz próbálja előkészíteni a talajt, hogy senki ne merjen nemmel szavazni a Szabadkereskedelmi egyezség ellen.
    Ennek a része volt a lehallgatási botrány is.
    Mindenkiről annyi infót szedtek össze, hogy sikeresen zsarolható, vesztegethető legyen.
    Ha ebbe sikerül Európát belehajszolni, akkor tuti Európa gyarmat lesz.
    Ha megnézed, a németeknek 6000 cége van Oroszországban. a franciák hadihajókat adnak el nekik, meg sieltetik őket az Alpokban, Londonban gyakorlatilag az oroszok tartják el a luxusáruházakat és luxusingatlan bizniszt…
    Szóval Orbán oroszbarátsága légyfing…
    Előbb sorra a kis országokat töri be, és szigeteli el velük Európát az oroszoktól, majd növeli a nyomást a németeken, franciákon is…
    Ha az USA-n múlik, akkor közép-amerikai szintre fogja zülleszteni Kelet-Európát, és esetleg meghagya a németeket csendőrnek…

  18. Attila(PV): Te olyan naiv vagy, hogy az már fárasztó. 🙂 Pl. a CBA főnök 230 milliós!!!!!! Porsche-jának az ára is itt maradt, igaz? 😉
    http://www.vezess.hu/vezetunk/cba-parkolojaban-allt/56999/

    SI68: „És ha a Fidesz megy, ki fog kormányozni??” Lesz rá jelentkező, az biztos. Amíg lószar van, veréb is van.
    Véleményem szerint egyébként egy fideszen belüli OV leváltással és egy mérsékeltebb szárny /mármint a lopásban/ előtérbe kerülésével lehetne jobb a helyzet. Ha nem akarunk itt is Ukrajnát, akkor az EU-val és az USA-val normalizálni kell a helyzetet mielőbb. Nem hiszem, hogy ez OV-val sikerülhet.
    Különben miért ne lehetne kormányképes az LMP, az Együtt_PM, vagy akár a Jobbik? A DK-tól, meg az MSZP-től persze óvjon az Isten… 😀

  19. Observer,

    Tudom, hogy ezen a lejtős pályán nem tudok vitázni, de azért Porsche mellett van különbség, hogy a CBA haszna az országban marad, vagy a Tesco, ami mindenestül kimegy…
    Az ország akkor volt a legnagyobb szarban, amikor a megtermelt nyereség 92%-a külföldi vállalatoknál jött össze.
    Ilyen kitettség csak Afrikában van.

    Nem tudom, de nem tudok azonosulni azzal, hogy minden ami magyar az szar, legyen az kultúra, termék, kapitalista, vagy gazdasági hozzáállás.
    A kommunizmustól nagy hátrányokat örököltünk, és be kell látni, hogy nyugati barátaink segítségnyújtási szándékai nem teljesen önzetlenek.
    Értem én, hogy egy réteg remekül meg tudna élni a nyugati érdekek kiszolgálásából, de egyre többen érzik, hogy a többségnek ez inkább szívás lenne.
    Ezért nincs támogatottsága a létező pártoknak, szervezeteknek.

    És MINDEN, valódi változást akaró csoportnak szembe kell néznie azzal, hogy Magyarországnak fel kell építenie a saját tőkésosztályát, végülis a „liberális demokráciát” lánykorában egyszerűen kapitalizmusnak hítták…
    Itt a baloldal kicsit tökön van lőve, legalábbis ideológiailag.
    Tehát itt megint azzal kell szembenézni, hogy kik kerülhessenek a húsosfazék köré.
    Mint ahogy Pakssal se volt baj, amikor Gyurcsányék elkezdték a tárgyalásokat, csak akkor kezdődött a méltatlankodás, hogy nem ők és az ő holdudvaruk profitál belőle.

  20. Kedves Tibor bá ! Elolvastam amit irtál. Sajnos akár a drágabolgárurat hallanám.
    Betelt a pohár? Valóban? Nahát, az elmult 4 évben akkorát esett az életszinvonal mint ide Jeruzsálam.Csak körül kel nézni: munkanélküliség, otthontalan elesett emberek milliói, földönfutó magyarok százezrei, korrupt kormányhivatalnokok tizezrei és mindezt ezt a galád unszimpatikus Orbán és csapata tette.
    Mert elötte hírböl sem ismerték a magyarok a fent felsoroltakat, mert akkor senki nem hivta be a karvalytökét, a multikat az stb. akik milliárdokat siboltak ki az országból és sibolnak ma is.
    Gyurcsány az ártatlan aki végigverette 2006-ban a budapestiek tizezreit, a Rádió udvarában kinozva napokig százakat.
    Azt viszont nehéz meglátni, hogy a mai kormányellenes tüntetések mögött kinek, kiknek az érdeke húzodik sunyin meg.
    Orbánt én sem csipem de százszor jobban utálom a volt SZDSZ és MSZMP bitang gazembereit és az azokat támogató Mediakat. A hátam ludbörös egy Havas Henrik vagy egy Olga láttán. A drágabolgárur mézes-mázos hazug szavai hallatán meg a hányinger kerülget.
    Tegyél már fel egy másik szemüveget amikor Orbánt nézegeted mert azért tesz ö mást is mint gondolnád. Pl. többet mint bármelyik elötte a magyar kultura érdekében.

  21. „van különbség, hogy a CBA haszna az országban marad, vagy a Tesco, ami mindenestül kimegy…”

    Attila
    sorold légyszíves a különbségeket!

  22. Attila (PV) 2014. december 23. kedd – 18:05

    A magyar újgazdagok (oligarchák) hasznából annyi marad az országban, amit a vécé folyás megjavító vízvezeték szerelő kap. 😀 , a többi megy külföldre.

  23. Attila(PV): „a CBA haszna az országban marad”

    Ezt igazolni is tudod valamivel, vagy csak hiszel benne?

    A TESCO-t egy csomó bevásárló központot épített a saját pénzén, a CBA viszont egy franchise rendszer, a CBA központ kér pénzt a belépőktől. Aztán ezt a főnök Porschéra költi…
    „fel kell építenie a saját tőkésosztályát” Nesze, itt van még egy lopós sztori: http://www.168ora.hu/itthon/kozpenz-allamositas-privatizacio-132780.html had erősödjön a hazai tőkés.

    Kiss Imre New Yorkból:
    Hát lehet, hogy NY-ban nem csökkent az életszínvonal… Különben kurva jól lehet onnan tudni, hogy itt mi van. És egyezzünk már meg abban, hogy a Gyurcsány-féle rablóbanda létezése nem menti fel az Orbán-féle rablóbanda cselekedeteit. /Ami egyébként sokkal hatékonyabb is/
    „A hátam ludbörös egy Havas Henrik vagy egy Olga láttán.” Akkor ne nézd őket. A fidesz kormányt viszont tényleg a bőrünkön érezzük, ha akarjuk, ha nem. Hozzátéve, hogy a GYF féle nem-kormányzás is szar volt, csak másképp. Na és akkor mi van? Az rossz szar volt, ez meg jó szar? 😉

  24. Nincs lehetősége itthon egy semmiből jövő formációnak. Ha a fideszt így ütik, miközben ott van mögötte a hirtv, echotv, az mno a heti válasz a helyi théma és még számtalan sajtóorgánum, mi történne ha megjelenne egy új? A hvg az atv, a nol és mindegyik másik is nekiesne és napokon belül óriási zavargások kezdődnének. Hiába látná 10%, hogy ez jó, ha a 90%- ot uszítják.
    A szakértői kormánnyal ugyanez a gond, kellene találni egy miniszterelnököt akit mindenki elfogad és ez lehetetlen. Véleményem szerint fidesz belsó puccs lehet a megoldás, esetleg Varga Mihállyal.

    Apropó, usa haverkodik kubával. 🙂

  25. Itt a klimások már csak azért járkálnak különbözö orsszágokba, hogy minnel több penzt szedjenek le a megélhetésükre.
    Tegnap a német TV-ben közölte a meterologus, hogy ilyen meleg karácsony 1881-ben volt. A másik, hogy rengeteg öserdöt irtottak ki ami miatt át rendezödött némileg az éghajlat de maga a föld rendbe hozza, lehet, hogy sokan megérzik dehát ez van. a másik,hogy arra nem tanitanak sok embert, hogy a szemetet nem eldobni, hanem összegyüjteni és a modern égetöbe elégetni igy ezzel két legyet lehet ütni villanyáramot termelni vagy a nagyváros egy nagy részét melegvizzel é fütéssel ellátni. A harmadik, hogy a müvelt területeket nem szabad parlagon hagyni hanem megmüvelni
    mert igy sivatagosodik el a jo termöföld. A génmodositottat meg elégetni. Elégetni nem betrágyázni. S ha ezt mindenüt csinálnák akkor nem 7 hanem 10 milliárd ember is tudna megfelelö modon élni. A parlagfü meg azért nö, hogy a föld nedvességét megtartsa bizonyos mennyiségben a száradás ellen. A parlagfü meg az alergiások részére segit. Csak hát itt is a Gyogyszergyárak ontják a sok betegséget terjeszöt gyogyszereket. Én a D´d és Nagyanyáink házi patikáját tartom egészéges gyogyszernek. Ott nincs mellék hatás. 10 éve Leokämiám van és a diofalevél tea segit az ugynevezett gyulladás csökkentésére. Ami kitünöen segit számomra.
    Kivánok a további hozzászolonak és Tibi bának szeretetteljes bensöséges boldog karácsonyt és egészéges némi reményekben erös boldog uj Évet.

  26. Szurkoló: „Varga Mihállyal” Mert olyan kemény csávó… 🙂 Ugyan már. Én is úgy vélem, hogy jelenleg a legjobb egy puccs lenne a fideszen belül, de ahhoz erő is kell. Simicskának biztos van, meg lehetnek még mások is a háttérbe húzódva. De ezek az első vonalbeliek max. kirakatfigurák avagy marionett-bábuk lesznek.
    Viszont aki elég erős, az miért akarna a jelenlegi felálláson változtatni – hisz abban gazdagodott meg.

  27. „kellene találni egy miniszterelnököt” nem először hallom ezt a sületlenséget, meg a „nincs alternatíva”. Hát barátaim van alternatíva. Hamarosan kiderül mindenki számára.
    Az agyatlan diktátor ma este mondja el utolsó beszédét.

    Idézem:
    „A közmédia mikrofonállványának előadott, retorikájában Ceaușescu utolsó beszédeire emlékeztető „interjú” 22 órától lesz látható.”

    Valaki remélem felteszi majd a net-re, mert nekem egy ilyen „interjú” egyenesben való nézése lelki traumát okoz. Ha elmeorvos lennék, akkor szakmailag tudnám elemezni, de én mérnök-ember vagyok és a logikátlan lefetyelés megfekszi a gyomrom.

    Szóval 22:00-tól kezdődik az utolsó felvonás. Számításaim szerint januárban már nem fogtok találkozni Orbánnal.

  28. Observer– Tibor bá’ volt oly kedves és kitette honnan irok. Azt biztosra vettem, hogy ha ez kiderül akkor az otthoniak egy része dühödten hördül fel, hogy ” kurva jól lehet onnan tudni, hogy itt mi van” vagy mi a faszért üti bele az orrát az aki külföldön él, mi köze hozzá mi van itthon?
    Sajnos vannak olyan emberek akik ezt mondogatják sokan gyülölettel, féltékenységböl vagy ki tudja milyen okból. Elöször azt hittem, hogy ez csak az alacsonyabb szellemi szinten lévö emberek egy részére jellemzö de úgy tünik tévedtem. Minden szinten találni belölük ahogy az ábra mutatja.
    De nagyon jó volna ha valaki megindokolná azt , hogy miért is ne tudnám azt, hogy otthon mi történik és miért. A hirközlés ma már olyan , hogy sokszor hamarább tudom meg azt, hogy melyik politikus mit mondott mint az aki otthon él
    Én pontosan azért menekültem el otthonról amiért az utóbbi 10 évben több százezer ember, föleg fiatal. Majd bolond lettem volna még várni vele vagy 10-15 évet és most kipucolni külföldre amikor már a korom miatt is késö lenne.

    Pontosan tudom és látom, hogy otthon többnyire azok érvényesülnek (tisztelet a kivételnek) akik képesek arra , hogy átverjék saját honfitársaikat trükkök százaival, ezreivel.Ez minden szintre értendö. A minisztertöl a svéd bodzagyüjtöig.
    Ebben én nem voltam és nem vagyok hajlandó részt venni , nem is vagyok rá alkalmas.

    Tibor bá’ neked meg köszönöm, hogy kitetted volt lakhelyem cimét.
    Mindenkinek kivánok: Áldott Karácsonyt és Boldog Újévet.

  29. kiss imre: „A hirközlés ma már olyan”
    Olyan hát. Látjuk, ahogy iszlamisták elvágják az emberek torkát. Huh, szörnyű. Aztán egy perccel később már nem emlékszünk rá. Szerintem más érzés, mikor a torkodon a kés, vagy amikor más torkán látod a youtube-on.
    Sokaknak itthon most a torkán a kés, ne próbáld megmagyarázni, hogy jobban tudod, hogy mi mit érzünk. 3 és fél millióan csak tengődnek, nem volt még ennyi nyomorgó a rendszerváltás óta. Kinek a hibája, ha nem a kormányé?
    Különben én is éltem NewYork-ban, igaz az államban, nem az almában, na és akkor mi van? 🙂

  30. kiss imre 2014. december 23. kedd – 21:05

    Az otthon maradottak részére a külföldre távozók sose voltak szimpatikusak, ezt saját bőrömön is érzékeltem. Ezt sajnos le kell nyelni. Viszont, hogy valaki honnan jelentkezik az egy fontos információ a többiek számára. — Kívánom neked, hogy érezd magad jól ott, ahol élsz és ha egyedül éreznéd magad, főleg karácsony környékén, itt mindig találsz valakit, aki válaszol neked.

  31. „a külföldre távozók sose voltak szimpatikusak”

    Tibor bá, ez nem igaz. Mindenki éljen ott, ahol jólesik neki. De ha valaki pár ezer km-ről „jobban tudja”, hogy mi folyik itt, mert olyan ‘jó a hírközlés’, az felbosszant. Ez van.
    /Tudod ez olyan, mint aki pornófilmet már látott, de soha nem dugott még meg nőt, majd Neked elmagyarázza, hogy milyen dugni… 😀 /

  32. Observer

    szerintem Tibor bá itt inkább irigységre vagy hasonlóra gondolt, de szerintem sem általános.

    Minden kommentedet tekintsd megduplázottnak, magam sem tudtam volna jobban leírni.

  33. Kedves Kiss Imre ( „New Yorkból”).
    Bár többnyire inkább csak olvasgatok, ( mondhatod kényelmes puhány alak….)most még is KELL írnom , mert a soraid reakcióért kiáltanak !!
    Először is , hogy honnan írsz és az talán nem véletlen publikus, az sokat elmond az oldal üzemeltetőjéről . Ő is mehetne külföldre és „hirdethetné onnan az igét „, de ő itt van !! Azt éli meg és azt érzi ami itt történik . Te viszont nem . Hallasz dolgokat sajtóból , meg internetről stb. De ettől még gőzöd sincsen az itthoni helyzetről . Nyilván van minderről véleményed , hiszen KIMENTÉL, tehát az ami most itt történik az nem felelt meg neked sem. Megsúgom nekünk > maradóknak< sem tetszik, csak mi nem mentünk , mehettünk el . Mondhatni maradtunk kalandvágyból .!!!!Rengeteg olyan dolog történik egy országban ami nemátélés esetén nem is véleményezhető .
    Nem véletlen , hogy Orbán a külföldiek szavazójogára igényt tartott. Ez egy olyan tábor akikre "médiahatással" lehet nyomást gyakorolni . Még nagyon tőke sem kell hozzá .Nem úgy mint a honi vazallusokhoz akiknek azért kell némi aprót potyogtatni , hogy bambán, netalán ostoba lelkesedésből szolgáljanak .
    Volt egy kölyökkori barátom , aki akkor ment ki amikor még ez az utolsó években disszidálás volt. Azután úgy kb. tíz éve visszajött, mert odakint sem jött össze minden . Úgy gondolta a pénzével amit hazahoz itt majd " kezdhet valamit". Én voltam a kijelölt akivel társulni lehetett volna . Mondta , hogy segítsek . Én — neki . Miért is ? Mert ő jött " haza" ( jó 20 év után)én meg itt mindent ismerek és már amúgy is vállalkozó vagyok .Én meg erre azt találtam mondani , hogy magamon sem tudok segíteni a jelen helyzetben ,ráadásul az országban a becsületes vállalkozások döglődnek . Én meg azért sem leszek gerinctelen. A válasz erre az volt , hogy …" akkor többé nem vagy a barátom …"!! Azóta nem találkoztunk ……………
    Te még is hogy gondolod ? idézlek :…" Tegyél már fel egy másik szemüveget amikor Orbánt nézegeted mert azért tesz ö mást is mint gondolnád. Pl. többet mint bármelyik előtte……"
    Egy olyan ország-vezető , aki tízmilliárdokat temet stadionokba, amikor én a sürgősségi ellátásnál este fél nyolctól hajnali egy – ig várok ellátásra, milyen ember ????? Kit érdekel az amúgy is lejáratott foci , amikor tömegével pusztulunk . Jó esetben nyolc hétre adnak CT-re előjegyzést !!!! Vicc!! Vagy inkább katasztrófa .
    Hogy az előző kormányok sem voltak becsületesek ? de nem ám . Csak ameddig egy Gyurcsány kormány nevetséges amatőr volt a porondon, Orbánék professzionista módon zsákmányolják ki az országot .
    Úgy gondolom , hogy pont azok ne szóljanak semmit akik külföldről nézik , hogy (volt) hazájuk hogyan esik darabokra . Az ország többsége nem tud sehová sem menni . Mennének , mert az ember már csak ilyen , védi a családját , saját magát , meg a megszerzett vagyonát . De akinek nem volt , nincs és nem is lesz semmije, ( még az se ahová mehetne) az mit csináljon ?? Mit gondolsz az nem komoly érték , hogy te kimehettél ??? De bizony az .Azt a tőkét te is kivitted az országból !! Magadnak , mert tudtad , hogy a kormány el fogja lopni. Arra nem gondoltál , hogy akik maradnak ( mert maradniuk kell)azt -is- megfogják fizetni , amit te elvittél magaddal .( persze nem mondom , hogy ne tedd )
    De azt igen is mondom , hogy senki, soha, semmilyen módon ne szólhasson bele egy ország életébe , ha nem él benne .!!!!!
    Az itteni felső vezetés is azért annyira elszállt a valóságtól , mert kb annyira ismeri a magyar helyzetet , mintha külföldön élne .( az más kérdés , hogy a vezetők többsége szarik az átlagemberre )
    Fel lehet tenni másik szemüveget ( pl .: hegesztő szemüveget) és akkor csak a nagyon fényes dolgok látszanak. Az átlag ember sorsa garantáltan nem fényes , ezért nyilván észre sem fogod venni . Gyere haza , vásárolj átlagbérből, Tesco kenyeret, Tesco sajtot( már ez utóbbi is majdnem luxus) és gyógyíttasd magad a körzeti orvosnál. Utána mondd azt , hogy " más szemüvegen " kell nézni a dolgokat ..

  34. Constrictor: +1
    Szorgalmas ember vagy, nekem nem lett volna kedvem ennyit írni erre… 🙂

  35. Constrictor ezt nem csak Kiss Imrének írta, hanem mindenkinek, aki először, majd másodszor is segített a kétharmadhoz juttatni ezt a gazembert. Azoknak, akik 2 éve még teljes mellszélességgel kiálltak érte itt is, és akik időközben kurvára elhallgattak. Ha jól emlékszem Attila volt az, aki azt írta annak idején, hogy „adjunk neki még 1-2 év esélyt.” És ezek az Orbán hívők pont olyan vehemensen védték Orbánt, mint most egyesek védik a klíma szkeptikus okoskodást. Aztán meg elnézés kérés helyett csak simán elnémulnak. Számomra a legnagyobb rejtély, hogy az ördögben képzeli magáról, hogy értelmes ember, aki Orbán mellett áll és nem fogadja el a klímaváltozás hozadékát?

  36. Kedves Constrictor ! Te nem tudod azért elmondanám, hogy a 2014. december 23. kedd – 19:25 feladott irásomat NEM „Kiss Imre New Yorkból ” hanem „Kóborkutya” nick alatt küldtem el. A „Kiss Imre New Yorkból ” titulust Tibor bá’ irta és hozta nyilvánosságra Ö tudja miért.Ezt csak azért irom mert SOHA nem tüntettem, tüntetném fel magamat sehol igy, hogy —„Kiss Imre New Yorkból szerint: ” mert nem ez a stilusom.
    Ez pontosan olyan mintha valaki suttyomban azt irná Tibor bá’ irása elejére, hogy: „Tibor bá’ a pilisborosjenöi polihisztor és aki ezt nem hiszi kapja be szerint: ”
    Ennyit erröl.
    Soha nem vontam kétségbe azt, hogy aki otthon szenvedi, szenvedte ezt az utóbbi huszonegynehány évet annál én vagy bárki aki külföldöb él az jobban tudja, hogy mit érez vagy mi történik otthon.
    Valamit arról amit irtál: -” Csak ameddig egy Gyurcsány kormány nevetséges amatőr volt a porondon”—NEM , dehogy voltak ök amatörök, ök is profi módon lopták, árulták az országot csak már eltelt egy pár év és azok sem emlékeznek erre akik otthon voltak akkor.
    -„Egy olyan ország-vezető , aki tízmilliárdokat temet stadionokba, amikor én a sürgősségi ellátásnál este fél nyolctól hajnali egy – ig várok ellátásra, milyen ember ?????”—
    Nyilvánvaló, hogy igazad van, jogos a felháborodás – de azért ezzel remélem nem azt akarod mondani, hogy Gyurcsány alatt a mentök fürgébbek voltak? A foci le van szarva, a stadionok meg nem csak a foci miatt épülnek, pontos politikai okai lehetnek de annál nagyobb disznóság.

    „Úgy gondolom , hogy pont azok ne szóljanak semmit akik külföldről nézik , hogy (volt) hazájuk hogyan esik darabokra . Az ország többsége nem tud sehová sem menni . Mennének , mert az ember már csak ilyen , védi a családját , saját magát , meg a megszerzett vagyonát . De akinek nem volt , nincs és nem is lesz semmije, ( még az se ahová mehetne) az mit csináljon ?? Mit gondolsz az nem komoly érték , hogy te kimehettél ??? De bizony az .Azt a tőkét te is kivitted az országból !! Magadnak , mert tudtad , hogy a kormány el fogja lopni. Arra nem gondoltál , hogy akik maradnak ( mert maradniuk kell)azt -is- megfogják fizetni , amit te elvittél magaddal .( persze nem mondom , hogy ne tedd )”
    Elmondanám, hogy akkor sajnos elváltam és egy börönd ruhával és $ 670 volt a zsebemben amikor elhagytam Magyarországot a Hazámat.A többi ottmaradt a kedves feleségemnél.
    Úgy gondolom, hogy ennyi pénzt azért ha valaki nagyon akar akkor ma is összetud rakni és ha van akarat is benne akkor elmehet oda ahol többet, jobban fizetnek.Az, hogy nem mehetnek azzal én nem tudok mit kezdeni.
    Elmondok egy esetet: mielött elhagytam az országot egy ácsmesternél dolgoztam mint segédmunkás. Dolgozott ott velem egy fiú aki hasonló bajban volt mint én söt szarabb helyzetben mert a felesége kirugta és egy fészerben, tyúk-
    ólféleben húzta meg magát. Mondtam neki- jöjjön velem talán többre visszük odakünn – azt mondta gondolkodik rajta.Egy hét múlva közölte: -nem megyek sehová, maradok. -De hát miért? Félsz? Mitöl , a létbizonytalanságtól?
    -Igen, attól a létbizonytalanságtól félek- mondta.
    Mondta ezt az a fiú aki egy fészerben lakott és alkalmi munkája volt akkor.
    Továbbá egyetlen egyszer sem szavaztam a Fideszre mert soha nem voltak szimpatikusok de egyik rendszerváltó pártra sem, SOHA.
    Most, hogy megöregültem sokak által utált nyugger lettem, megpróbálom OTTHON a Hazámban eltölteni a hátralévö idöt ha lehet. Ha találok egy olyan közösséget ahol befogadnak.Végül is vannak rokonaim, ismeröseim talán menni fog.Ha nem, ha már annyira tönkre van téve, annyira élhetetlen az az ország akkor majd valahol máshol.De azért reménykedem.
    Dum Spiro Spero

  37. Tibor bá’ !
    2014. december 23. kedd – 22:00 _” hogy valaki honnan jelentkezik az egy fontos információ a többiek számára.”
    Sokan irsukálnk ide külföldröl nem vettem volna észre, hogy azokat is külön bejelentetted honnan irnak.
    Persze semmi baj én nem titkoltam soha senki elött, hogy hol éltem vagy élek.Csak azokat sajnálom aki az utóbbi idökben mentek ki szintén ugyanabból az okból mint én-tehát a nyomor elöl- pár év múlva öket is ugyanaz az ellenszenv fogadja egyesek részéröl mint amit én kapok. (persze ki nem szarja le)
    Az eredeti témához: ti akik otthon vagytok elképzeltétek már, hogy mi fog jönni azután ha Orbánt megpuccsolják és távozni kényszeritik?
    Jobb lesz ha egy gyurcsányféle figura fog a nyakatokon ülni és újra keblére öleli az IMF-et ? Akkor lesz majd munka, jó fizetés, magas nyugdij 13.-14. mert Ausztriában az is van?

    Ja, és az új vezetö garnitura az nem fog lopni ez csak természetes. Na, ezzel lett nekem teli a tököm de nagyon.
    Egy nagy lófaszt—szerintem azt kapjuk vagy kapják azok akik otthon kényszerülnek élni.
    A kutya egyébként érdekelne ha még nem késö.

  38. A hozzászolások elolvasása után az alábbi gondolat jutott az eszembe.
    Hofi Géza mondta vala. „Magyarországon az egy főre eső bunkók száma, kettő.”
    Hajrá Kiss Imre!

    Akinek nem inge ne vegye magára.

  39. Kedves Kiss Imre!
    Kettőnk között mindössze egyetlen hasonlóság van, az hogy én is Imre vagyok. Jelen poszt keretei között nem reagálnék részletesen a soraidra mert ha megtenném abból igen hosszú bejegyzés születne. Ezért röviden csak a következőket írom válaszul neked:
    Úgy gondolom (mint más hozzászólók is) hogy külföldről könnyű a bűzlő nyálkás szart finoman csillogó csokoládé tortának látni. Nyilván te az állami szűrt és erősen cenzúrázott média tartalmat figyeled, mely a minden szép és jó érzetét sugározza. Amúgy ne felejtsük el hogy I.Orbán királyunk szerint pont az USA támadása alatt állunk, lehet hogy jövőre még hadat is üzenünk nektek…ki tudja? (Bár lehet hogy hamarabb lesz atom tengeralattjáró a Rákos patak vizében semmint hogy ez bekövetkezzék…)
    Jómagam az elmúlt évtizedekben nem túl sokat politizáltam, elmentem szavazni de intenzíven nem foglalkoztatott mindennapjaim keretei között az e fajta elfoglaltság. Ez drasztikusan megváltozott 2010 óta. Mára aktívan foglalkoztat a politika, és az egyik emóció ezzel kapcsolatban hogy dühös ember vagyok. Dühös arra hogy ez a banda milyen mértékben teszi tönkre még azokat a romokat melyeket az előző bandák épségben hagytak. Ezek most profik. Profi módon lopnak csalnak hazudnak elvesznek rabolnak. S amúgy cinikus felsőbbrendű mosollyal (lásd Lázár, Szíjjártó stb.) vigyorognak rád a tv-n keresztül mintegy azt sugallva hogy minden polgár egy buta paraszt akit ítéletnapig meg lehet vezetni…S még hosszan sorolhatnám. Elég volt belőlük. Sokunknak. De a régi banda sem hiányzik. Keressük az újat, aki nem rabolni akar majd. Vagy legalábbis ha igen akkor újfajta Robin Hood módjára teszi majd.
    Egyébként én nem lennék annyira büszke arra hogy az USA polgára vagyok, egy olyan „szabad” országé mely az egész világ fölött uralkodni kívánó nagyhatalomként kifosztotta a fél világot. Reméljük az NSA ezeket a sorokat is rögzíti az utókor elemzői számára.
    De félreértés ne essék, a rövid pórázon tartott oligarchák rendszerén alapuló Oroszország sem a szívem csücske. (Oligarcha Viktor is ezt akarja nálunk látni…)
    Kellemes karácsonyt neked és gyere haza mielőbb, hozz egy kis vagyont majd elveszik itt tőled. De kedves Imre, nem mi átlagpolgárok fogunk kifosztani, majd hoznak rátok visszatelepülőkre is egy új törvényt. Vajon milyen arccal fogod a bankszámlaegyenlegeden olvasni azt a nagy nullát? Minden jót neked.

  40. Kiss Imre 2014. december 24. szerda – 02:24

    Valóban Kóbor kutya nikkel jelentkeztél be, de nem azzal az írásoddal, amit itt mindenki olvashatott, mert az a 4. volt. Az első három olyan gyalázatos volt, hogy nem engedtem át, amit nagyon-nagyon ritkán teszek a tartalom miatt. Csak egy példamondat tőled: „kiderül, hogy Al Gore egy szélhámos fasz a CO2 tragikus kibocsájtásának meséjével hazabeszél mint a háttérhatalom egyik lelkes hive.”
    Ez utolsó írásodban már van érdemi mondanivaló, amit lehet cáfolni. Először is, amit írsz az nem a te ötleted, az átvett Fidesz propaganda. 2010-ben, amikor Orbán átvette a hatalmat NEM GYURCSÁNY volt a miniszterelnök, hanem Bajnai, aki a 2008-ban beindult válságot ügyesen menedzselte. Úgy értem extra adók, megszorítások nélkül. Orbán a gazdasági eredményét, vagyis, hogy a hiányt sikerül 3 % alatt tartani a népesség megnyúzásával éri el. És miért kell neki 3 % alatt maradni? Hogy megkapja az EU támogatást, amit aztán szétoszthat a vazallusai között. —– IMF: Az IMF kölcsönre kell a legkisebb kamatot fizetni, DE nem szabad elszarni. Bajnai nem is szarta el, átadta Orbánnak. És akkor itt jegyezzük meg, hogy Orbán 3000 milliárdot kilopott as magánnyugdíjasok zsebéből, elbaszta, szétosztotta holdudvarának.

  41. No !
    Akkor kezdjük taglalni a dolgokat nagyobb felbontásban .[ Kiss Imrének , de nem csak neki ]
    ( amúgy én is az idézeted szerint …….. csak már nagyon mély a víz ……. - )
    Még egyszer nézd meg a zárójeles idézetet az első sorban . Ez azért idézet , mert tök mindegy , hogy az illető hol van , ha az nem az a hely ahol az események zajlanak – , amit véleményez .
    Nagyon egyet tudok veled érezni a családi sorsod kapcsán( már legalább is az alapján amit leírtál ) Még is .! Aki –önszántából – kiment külföldre annak hallgass a neve. Hiszen bár mit is mond azt CSAK hallomásból tudhatja. Lehetne ez a qrva Orbán politika jó is ( a többségnek) és akkor látszólag megállná a helyét a dicséret , még , ha az csupán egyetlen szó is . DE NEM AZ .Ebből az is következik, hogy aki fizikailag távol áll egy helyzettől az csak úgy mondjon vélemény , hogy abból nyilvánvaló legyen , hogy NEM BENNE ÉL !!!!!!!!!
    Máskülönben azt gondolom ( majd ő megmondja , ha tévedek ) pont azért került ki a „ New York –ból” utótag , hogy ez legyen nyilvánvaló .
    Nemrégiben beszélgettem romániai ismerősökkel , akik el voltak alélva az orbáni kegytől a szavazójog és egyéb „ tudatmódosító” intézkedések kapcsán .( ma már annyira nem örvendeznek )
    Egyikkőjüknek sem jutott eszébe milyen lenne , ha én átbeszélnék egy másik ország általam nem ismert dolgaiba.
    És akkor amiről legelőször írtál :
    — ugyan is a hozzászólásom nem elsősorban a szöveg tárgyát ,mint inkább annak hangvételét, ideológiáját kritizálta —
    – idézlek :….”. De nagyon jó volna ha valaki megindokolná azt , hogy miért is ne tudnám azt, hogy otthon mi történik és miért. A hírközlés ma már olyan , hogy sokszor hamarább” ……..
    Az előbbi írásom rá a magyarázat !!
    Azt írod , …” nem vagy hajlandó résztvenni a trükközésben…” ezért fogod a sátorfádat és elmész .OK. Én sem vagyok hajlandó részt venni a trükközésben, még is itthon vagyok, döglődő vállalkozással , bőröndnyi képesítéssel , passzussal, és egyéb , külföldön jól konvertálható dologgal . És nem hazafias öntudatból !! Hidd el vagyok annyira önző dög , hogy ha tehetném mennék . De nem tehetem , mert rengeteg mindenért felelős vagyok magam körül, amit ha itt hagyok akkor elpusztul . Magyarországról ma csak azok mennek el akik valamiért szerencsések .
    Szerencsések , mert ( elsődlegesen) se kutyájuk , se macskájuk . – vagy /van hová menniük , vagy van hová visszajönniük !!!!! Úgy elmenni , hogy ne hagyj itthon semmit NEM LEHET !!!!! Érdekes módon még azok is akik évtizedekre , vagy életöltőre kimennek, visszajönnek ( legalább meghalni ) Az egészből az következik , hogy akik kint vannak , annak fel kell vállalnia azt a felelőséget , hogy nem HÍRBŐL (médiahírből) alkot véleményt !!! Fel kell vállalnia annak a felelőségét , hogy HA nem tapasztal , nem prejudikál . Ezt nem teheti !!!! — hiszen önmaga mennyire meg van botránkozva azon , hogy őt a külföldisége okán elítélik — Akkor ne alkosson véleményt látatlanból .
    Gyurcsány említésével természetesen nem azt akartam mondani , hogy ő akár egyetlen centtel is jobb lenne „utódjánál „ De , hogy ügyetlenebb , amatőr volt az biztos . Orbán a maga módján egy zseni — könyörgök ezt félre ne értse valaki — Bevezette az ÁLLAMKAPITALIZMUS legveszélyesebb formáját . Nemrég olvastam egy jó megfogalmazást erre : ……” egy olyan rendszer, amelyben az állam alapvetően politikai haszonszerzésre törekedve dominálja a piaci tevékenységet. Az államkapitalizmusban ugyanis a rendszer célja nem az, hogy javakat állítson elő, hanem az, hogy a javak termelése ne veszélyeztesse az uralkodó elit politikai hatalmát. Következésképpen egy oligarchikus hatalomgyakorlást valósít meg,
    (Nézd meg ezt a gusztustalan hájtömeget , akit Simicskának hívnak………)
    Gyurcsány amatőrsége abban nyilvánult meg , hogy ezt nem így gondolta . De ettől még ugyan úgy elítélem valamennyit , akik az elmúlt két évtizedben az országot tönkretették .
    Idézlek : …… „Csak azokat sajnálom aki az utóbbi idökben mentek ki szintén ugyanabból az okból mint én-tehát a nyomor elöl- pár év múlva öket is ugyanaz az ellenszenv fogadja egyesek részéröl mint amit én kapok. (persze ki nem szarja le)…….”
    Látod ez megint bele vág abba a sorba , amiért elkezdtem irkálni. Te azt hiszed , azért van ellenszenv a „külföldi honpolgár” ellen, mert külföldi .Az ellenszenv azért van – és csak akkor –mert azt hiszitek magatokról, hogy jogotok van beleszólni a hazai helyzetbe . Arról már nem is beszélek , hogy a „ ki nem szarja le” kijelentésed pedig minősít téged . Némi humorral beidézhetek egy ( majdnem) latin mondást : „trazs a dezse trédosárí” Fordítsd le .!!
    Igen ! Az ország lakosságának jelentős része még mindig azt hiszi , hogy egy következő kormány jobb lesz .
    De te mit idéztél latinul ??? És ha nem így lenne még nem másztunk volna le a fáról

  42. Kedves fidesz párti magyarok. Az EU-s pénzek lenyúlásáról az indexen komoly közgazdászok írtak egy cikket, mi szerint tulajdon képp az EU finanszirozza a kormány beltagjainak gazdagodását. Ez illegális. Az EU pénzeket úgy hívják le pártközeli cégek hogy 10milliókat tesznek zsrbre. Ebből a törvényessé tett lopásból gazdagodik meg jópár képviselő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük