(1528-sz) Abszurdisztán

Tibor bá szatirikus online

 

~q191Most már jó ideje tartok ott, hogy nem akarok hinni a szememnek, amikor olvasom a parlamenti jelentéseket. Ennyire nem lehet hülye egy kormány. Nem kormány, egy 100-nál kevesebb dolgozót alkalmazó üzemi tanács sem. Április elsején el tudom képzelni, hogy Rogán Antal belenéz a kamerába és kijelenti, hogy a drogteszt segítségével megelőzhetők a fiatalok drog fogyasztása és ehhez megteremtik a pénzt, a technikai feltételeket (labor, pisilde, műszerek, személyzet)… és akkor várom, hogy elnevesse magát – április bolondja, május szamara. De nem, elmarad a nevetés, nem kacsint össze a nézőkkel, hogy hát kedves barátaim nekem ezt el kellett mondanom. Na ez az!

Rengeteget törtem a fejem (nem igaz, csak jól hangzik) és arra megállapításra jutottam, hogy ez egy kafkai kormány és működése csak egyetlen egy módon létezhet. Adva van egy súlyosan elmebeteg miniszterelnök, aki a zsenialitás és az őrültség határán imbolyog. Egyre gyakrabban vannak neki egyre abszurdabb ötletei, elképzelései, amiket elmond a vazallusainak, akik nyakukat törik, hogy ezeket a lázálmokat, hajmázas elképzeléseket haladéktalanul életre keltsék. Most már csak azt kell megfejteni, hogy miért?

Egy újkori Bonaparte nem tűr ellentmondást, és ugye a legfinomabb módon előadott tanácsot is ellenkezésnek fogja fel, mert ő (jelenleg) majdnem halhatatlan és éppen azon munkálkodik, hogy a terepjáróját istennek nevezze ki, amit/akit az udvarnak imádni kell, ha ő éppen nincs a közelben. A közvetlen kiszolgálói, mint például Varga Mihály, Rogán Antal, Szíjjártó Péter, Kósa Lajos szinte lesik zavaros gondolatait, és be se kell fejeznie egy-egy kusza mondatát ők már ugranak is. Lázár János egészen más kategória, vele valóságos tegező viszonyban van, mert ha jönne egy Brutus, akkor legyen, aki tovább navigálja ezt a Bolondok Hajóját. Ezért aztán Lázár János megismétli a cezaromániás főnök mondatait, de közben vág hozzá egy cinikus mosolyt, amiből az interpretálható, hogy „ez nyilvánvaló hülyeség, de mit lehet tenni”.

Egy szónak is száz a vége, a kormány úgy működik, mint egy ingyen cirkusz, csak nem adnak hozzá kenyeret, inkább elveszik az utolsó falatot is, miközben egyre jobban teljesítünk, amiben ma már az országban egyetlen egy ember se hisz, se azok, akik állítják, se azok, akiknek mondják.

Külföld úgy tekint ránk, mint egy kétfejű borjúra, hogy a fenében jött ez ki a tehénből, amit nyilvánvalóan egyszerre két bika hágott meg. Azt eddig is tudták, hogy egy teljesen kiismerhetetlen és megérthetetlen nyelvünk van, de, hogy ez a miniszterelnökünkre is érvényes, azt eddig nem tudták. A múlt héten Brüsszelben Angela Merkel oda is szólt Hollandénak, hogy „csípj meg, ez nem lehet igaz” amikor Orbán kioktatta őket az unió közelgő összeomlásával kapcsolatban.

Most már csak egy dolgot kell megfejtenem, hogy a fészkes fenében kapott ez a pasi kétszer is kétharmadot? Egyszer régen olvastam egy szci-fit, ahol a lakosság 99 százaléka skizofréniássá vált. És mit adott az isten? Az 1 százalékot bezárták egy rácsokkal őrzött intézménybe. Most persze rettegek, hogy engem mikor visznek oda, amire a válasz egyszerű, amint a szavazok aránya 67 százalékról felmegy 99-re, és amilyen peches vagyok, még megérem. 😀

______________________________________________________________
______________________________________________________________
_____________________________________

47 gondolat erről: „(1528-sz) Abszurdisztán

  1. És nem tart a sok képviselő a lebukástól?
    Esetleg csak a pórnépet kívánják jól drogmegtesztelni?

  2. 1:
    Szerintem ebből is egy olyan mutyit akarnak csinálni, mint a trafikból, és a földekből. Lehetőség, hogy a csókosok kerülő úton pénzhez jussanak.

  3. Mind az autópályák, mind a stadionok mind a védőoltások (előzőbb kormány) mind pedig a drogtesztek kiváló alkalom az adófizetők vagy a társadalombiztosítás lenyúlására (arra a mondabeli 20%-ra gondolok).

    Úgyhogy igazad van: ingyencirkusz.

  4. Szívesen írnám azt, hogy már megint dől a rosszindulat ebből a szélsőségesen elfogult öregemberből, de sajnos nem írhatom… 🙂 (ami a kormányzat racionalitását illeti: 🙁 )

  5. Nemár!
    Most komolyan, melyik kormány épeszű? Vikkancs legalább nem tömeggyilkos, mint Obama vagy Bush (az is igen vicces volt, mikor az ENSZ-ben bemutatott mobil vegyifegyvergyár fantáziarajzok alapján lerohanták Irakot, de vegyifegyvert azóta sem mutattak, de már nagyjából milliós civil veszteség van)és ők otthon hősök.

  6. 5: az agybaj biztos jele, hogy OV a sjaát hatalmát veszélyeztető módon épjtette ki a hányat fialt a koca-rendszert. Amiben valóban agybeteg ötleteit engedelmesen elkezdi végrehajtani az általa felépített mamelikgépezet és ahol egész nagy katasztrófának kell kinéznie ahhoz, hogy a fidesz-apparátcsikok merjenek sikítani, hogy ebből bukás lesz.

  7. Tibor bá’:
    Mára hempet ígérté’ 🙁

  8. Mellesleg egy adalék, hogy nem mindig mindenki olyan hülye a politikában, mint mutatja magát és hogy a politikában nem szabad semmit szó szerint venni, ezek cinikus profi kurvák:

    „…egy névtelenül nyilatkozó kormánypárti képviselő szerint Kocsis nem a saját szakállára dobta be a drogteszt ötletét, hanem figyelemelterelésnek szánják azt, amelyen csámcsoghat az ellenzék és addig sem a korrupciós ügyekkel foglalkoznak.”

    http://hvg.hu/itthon/20141209_A_Nepszava_brutalis_cimlappal_ment_neki_K

    Semmi új, és szerintem OV igenis pszichopata, de a marhaságok egy része cinikusan tudatos.

  9. Számomra is nyilvánvaló, hogy a reggeli két puki közben ezt a baromságot a Nagyvezír találta ki.

    A forgatókönyv is ismerős. Valamelyik mameluk bedobja, mint sajátját.
    A tiltakozás hatására az iskolásokat kiveszik a körből.
    Utána, mivel „egyértelműen nem azonosítható” ki is tartozik a politikus körbe, a politikusok is ugranak.

    Maradnak a gaz újságírók. Mivel itt sem egyértelmű, ki „újságíró” majd létrehoznak egy Nemzeti akármit, amely majd eldönti, kit is zaklatnak.

    Magyarország 2014-2015

  10. 7:
    Tudom, már kész is, de a belföldi események aktualitását nem akartam veszélyeztetni. Egy nap csúszás. 😉

  11. Ha jól sikerülne a pisilde alkalmazása még bevezethetnék a bankkártya-tulajdonosok vizeletminta alapján történő azonosítását (PIN-kódot úgyis sokan elfelejtik és felírják a kártyára, ami felhívás lopásra).

  12. Török Gábor politológus ezt írta erről facebook oldalán (ha nem gond, idemásolom):

    „Drogteszt. Remélem, senki nem gondolja komolyan, hogy a kommunikációban elképesztően tudatos Fidesznél véletlenül kerül elő éppen most egy ilyen horderejű javaslat. S azt sem, hogy egy képviselő sajátos szempontjai alapján pont úgy kerül megfogalmazásra, ahogy. Láthatóan nagy erőkkel keresik a Fideszben azt a témát, ami megállítaná a zuhanást, ami lezárná az utat azok előtt, akik elhagyni készülnek a tábort. Ilyenkor mi a legjobb megoldás? Olyan témát elővenni, ami két tekintetben is hatásos. Egyrészt a szavazótábor magja zsigerileg, ösztönösen rezonál rá, egyetért vele, függetlenül minden aktuálpolitikai problémától. Másrészt pedig alkalmas arra, hogy az ellenfelet diabolizálja, bármilyen kormányellenes akciót és szereplőt megbélyegezzen („drogot támogatja”). A politikai vita dönti el, hogy beválik-e a Fidesz számítása, egyelőre csak annyi látszik, hogy nem teljesen esélytelen, nem teljesen reménytelen: most nem az ellenfelekhez és még csak nem is a bizonytalanokhoz beszélnek, hanem a táborukat akarják megmenteni. Hogy mi kell ehhez? Alapvetően két dolog, mint általában minden hasonló kezdeményezésnél, a „priming” és a „framing”: egyrészt az, hogy a következő napokban valóban erről szóljanak a hírek, ez a téma legyen a napirenden, másrészt pedig az, hogy a Fidesz ellenfelei belesétáljanak a csapdába, és hagyják érvényesülni azt a látszatot, hogy ők itt bizony a drogosokat védik.”

  13. 13:
    Nem elképzelhetetlen, hogy így gondolkodnak, de a halál ellen nincs orvosság. A gyengébb elméjűekhez nehezen ért el a lényeg, de most már megállíthatatlanul ott van. A tovább csúszás elkerülhetetlen. Hogy is van a Lincoln idézet?

    You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  14. 14: de a tudatipar nem is akar többet, mint egy adott időpontban egy időre épp elég embert becsapni. Azt nem is tervezik, hogy mindenkit örökre, arra nincs szükség se, azon túl, hogy lehetetlen.

  15. Mára gyakorlatilag törvényileg üldözötté váltak a dohányosok, bárki beszólhat nekik, állást tagadhatnak meg tőlük, miközben folyik a harc a fű legalizálásáról. Minden szórakozóhelyen könnyedén hozzájuthatsz bármely droghoz, amiről azt se tudod, mi van benne, valahogy a rendőrök sem lépnek fel ezellen. Bármely tizenévest be kellene zárni, hogy ne fusson bele a drogba. Ma már kipróbálni se ajánlatos egy drogot, mert ha belefutsz, akár egyetlen alkalomtól feldobhatod a talpad.
    A fű sem olyan ártalmatlan, mint 20 évvel ezelőtt, nemesítéssel 10-szer több hatóanyagtartalmat értek el mára, mint annak idején volt.
    Pedig a kettő között nagy különbség van, a cigiző nem kerül módosult tudatállapotba, nem teszi tönkre, nem veri meg becigizve a családját, nem okoz becigizve balesetet, nem válik zombivá, tud gondolkodni, dolgozni stb. Míg a drogos… hát ő…
    Minél hamarabb fedezed el a drogfüggőséget, annál könnyebb leszokni, leszoktatni. Gyerekeket pláne.

    Amit hiányoltam a cikkedből, de nagyon, annak a megindoklása, hogy szerinted miért is akkora nagy baromság a fiatalok drogteszt szűrése? Miért van ezen annyira felháborodva mindenki?

  16. 16. Dekopiri

    Azert, mert kimutathatoan semmi rahatasa nincsen a gyerekek drogfogyasztasara es mert a kormany ezzel csak figyelmet akar elterelni, nem azzal a cellal dobta be, hogy valoban hatekony drogpolitikaja legyen az orszagnak. Raadasul szamomra elegge cinikus, hogy pont az az ember jegyzi ezt a javaslatot, aki a sajat keruletebol kidobta az intravenas drogosokat segito alapitvanyt es egy szcientologiahoz kotheto embert tett meg a keruleti drogugyek feleloseve. Kivancsi leszek mikor kezdik el a segelyert folyamodok auditalasat illetve a keruleti pszicholgusok es pszichiaterek uldozeset.

    Ja es azert tegyuk hozza azt a faktort hogy a 12 eves gyerekeknek masok szeme lattara kellene kotelezoen vizeletet adni… Mi ez ha nem megalazas?

  17. Annyira átlátszó a dolog, hogy egy ilyen egyszerű, vidéki ember is átlátja a dolgot.
    Lásd 10. hozzászólásomat.
    Az aktuális napi hír, a gyerekeknek nem kötelező, „csak ha ő kéri”, esetleg a szülő.

    Na most jön a politikusok kiszedése a javaslatból.

    Közben a Nagyvezírt alázzák a Blikk kérdés-felelet „sztárműsorában”.
    Részletek a http://propeller.hu -n .
    Szerintem a Blikk-nek annyi. Az újságírói már mehetnek is pisilni.

  18. 18: Vért fognak hugyozni!!! 😀

    16: Szerintem fasizmus van, amiért a dohányosokat még nem törték kerékbe! Semmi esélyem rá, hogy bármi kárt okoz nekem egy kábítószeres itt, ellenben bagósok jelenlétében azonnal köhögni kezdek az allergiámmal, miközben nem is szívja ott. Csak ömlik a bőréből, hajából, ruhájából a ciklon-B. A sorozatgyilkosnak esetleg adnék elnöki kegyelmet, a bagósoknak nem!!!

  19. 16. dekopri

    Az a baj, hogy az új drogokat nehéz betiltani, mert összetételük változik, pontosan a tiltást kikerülendő.
    És mivel sokmindenből lehet drogot csinálni, gyakorlatilag mindent tiltani kellene.

    Drábik szerint a drog-pénz az államok „fekete” pénze, ami nem jelenik meg a költségvetésben, és sötét dolgokra lehet használni.

    Hogy Magyarországon így van-e nem tudom, Drábik elsősorban a nagy nyugati országokról beszélt.

    Mondjuk, engem nem zavarna a drogteszt.
    Viszont a „józan” fiatalok kevesebbet fogyasztanak…

  20. Egy ilyen komplex mindenkire kiterjedő drogteszt arra is lehetőséget adna hogy visszaéljenek vele. Mert vajon távol áll ettől a mindent és mindenkit manipulálni próbáló összedőlő félben levő hatalmi rendszertől hogy bárki drogtesztjét meghamisítva kijelentse hogy drogos? A rendszer ellenségeinek tömegeit lehet/ne így a sárba húzni, szavaikat és tetteiket hiteltelenné tenni azzal hogy azt mondják róluk,íme egy agyatlan drogos, nézze meg mindenki az eredményeket. S hogy az illető azt állítja ez nem igaz? Akire a gyanú árnyéka rávetült már nehezen mászik ki a vádak halmai alól. S az őket védeni próbálókra is rásüthetik hogy a drogosokkal vannak. S akire egyszer ráfogták hogy drogos azt már fizikailag is könnyebb likvidálni, ráfogva hogy túladagolta magát. Habony Árpád propaganda háttérmutyisnak/munkásnak nyilván vannak még ötletek a tarsolyában. Vajon mikor jönnek a sötétített üvegű fekete autók? Hogy elvigyék a rendszer ellenségeit? Kínzási módszereket lehet tanulni a CIA kézikönyvéből. Bár lehet hogy egy magyaros kínzást is kitaláltak már, parlamenti közvetítést nézni napi 24 órában hat napon keresztül.

  21. 16:
    1) rengeteg pénzbe kerül
    2) a drogok nagy részét nem szűri ki
    3) a teszt gyenge hatásfokú, 10 % hamis pozitív, 10 % hamis negatív eredményt ad. A drogosok 10 százaléka megússza. Az ártatlanok 10 százalékát meghurcolják. Kinek kell ez? A bagóról leszokni képtelennek? A drogos csak magát károsítja, a bagós a mellette lépvőket is.

  22. 22. Tibor bá: a „drogos csak magát károsítja” kijelentéssel nem értek egyet. Most hirtelen a Trainspoting c. film jut eszembe magyarázkodás helyett. A környezetében, elsősorban családjában extra energiákat köt le. Sok esetben bűnelkövetéssel szerzi meg a vételárat. Ráadásul a használó sokszor díler is. Ha másként nem, próbálkozik kínálással.

  23. 16. Hiányolod, illetve kérded: „Amit hiányoltam a cikkedből, de nagyon, annak a megindoklása, hogy szerinted miért is akkora nagy baromság a fiatalok drogteszt szűrése? Miért van ezen annyira felháborodva mindenki?”
    Elmondom, hogy én miért vagyok felháborodva, ami igen egyszerű, miért az ártatlanok, a rendesek szívjanak ismét? Ennnyi. Ezzel nem tudok egyetérteni! Néhány gondolat még felmerült bennem, bocs:) A cigiről már volt szó, és a piásokkal miért nem foglalkozik a javaslat? Egyik esetben igen, a másik esetben nem, hol van itt a rendszerben való gondolkodás, hol van itt a javító szándék? Véleményem szerint meg a fogyasztást nem kellene tiltani, mint ahogy az alkoholfogyasztás sincs tiltva általában, csak bizonyos tevékenységet nem lehet végezni ittasan. Ezzel egyet tudok érteni. Ugyanúgy lehetne pl. drogteszt felsőoktatási intézménybe való jelentkezésnél, illetve munkahelyre való jelentkezésnél, stb. Annak ellenére, hogy szigorúan drog ellenes vagyok nem a használatán lovagolnék. Hypo-t, vagy mérget lehet inni? Lehet.
    Szüntessük meg az okot, a termesztők, terjesztők kapjanak olyan büntetést, hogy a műanyag lakat is rájuk rohadjon. Legyen olyan rendőrség, amely képes ezeket feltárni. Milyen világot élünk, hogy a fiatalok nem mehetnek el szórakozni, vagy ha igen, akkor csak olyan palackozott italt ihatnak meg, amelyet előttük bontottak meg? Ha nem fogyott el az ital és az asztalon hagyja egy darabig, akkor az már fertőzöttnek minősül és már nem ihat belőle! Ha mégis történik valamilyen „esemény” a fiatal sérelmére, akkor a rendőrség azt mondja, hogy „ja igen, az egy ilyen hely”! Akkor miért nincs az a hely és a tulajdonosa ezer évre bezárva?
    Én ezeket tartom súlyos és megváltoztatandó dolgoknak.

  24. 23:
    Szigorúan véve igazad van. Én az egészség károsításra gondoltam. Amit magába nyom, abból másnak nem jut, ellentétben a dohányosokkal.

  25. Tibor bá ez a posztod (is) kicsit alátámasztja azt, hogy talán mégsem hoztam olyan rossz döntést.
    Ennek nem lesz jó vége Magyarországon. Soha nem látott mértékű szegénység lesz úrrá az országon, olyan, amilyen még soha nem volt, hiszen az üzletek közben roskadásig lesznek termékekkel.

  26. Félreértés ne essék, én nem dohányzom, nem is védem őket. De nem is szidalmazom. Tibor bá és sokak hozzászólásából látom, hogy sikeres volt a sok éves agymosás ezen a fronton. Tibor bá nem úgy szól be, hogy a „sok drogról leszokni képtelen”.
    Titeket senki nem károsít dohányzással, mint ahogy engem sem. Ez sima hazugság. Sehol sem találkozunk velük. A drogosok viszont itt vannak köztünk. És sokkal jobban károsítanak.
    30 évvel ezelőtt 18 éves unokaöcsém rettenetesen betépve feltette a zenelejátszó fülhallgatóját, majd lefeküdt a vasúti sínre nagy boldogságában. És jött a vonat.
    Ma a 15 éves fiamat még az iskolába sem engedhetném el, ha biztosra akarnék menni, hogy nem lesz drogos.
    Lehet, jobb lenne, ha tudnám, talán még tudnék tenni valamit.
    Nem, ti már megúsztátok, egy sokkal drogmentesebb környezetben felneveltétek a gyerekeiteket.
    Még semmi el se indult, de ti már tudjátok, hogy visszaélés lesz, meg ártatlanok meghurcolása.

  27. A számítógép és az internet is lehet drog, legalábbis lehetnek olyan következményei az agyban, mint valamiféle tiltott drognak.
    Ennek ellenőrzésére már Orwell is csettintene egyet!

    27 dekopiri: hogy érted, hogy mi már megúsztuk drogmentes környezetben? Szerinted a jövőben hatványozottan nőni fog a drogok és drogosok száma?

  28. 27: Összesítve több hónapot voltam betegállományban néhány év alatt a passzív dohányzás miatt, amit a kollégáimnak köszönhettem. Mára annyira kiélesedett a füstallergiám, hogy megbetegedhetek attól, hogy egyetlen szarházi bejön az irodába, miután előtt kint bagózott és jön annyi allergiakeltő részecske a leheletéből, hogy begyulladnak a hörgőim.

  29. 27: „A drogosok viszont itt vannak köztünk.”

    Honnan tudod, hogy drogosok?

    Mert ha tudod, akkor nem kell szűrni minden gyereket válogatás nélkül. Mert ez a fő baj /szokás szerint/, hogy ütik a nyulat bokrostul.

    Ahogy annak idején az én szüleim is pillanatok alatt kiszúrták a piát meg a cigit, egy szülő /feltéve, hogy figyel a gyerekére/, nehogy már ne szúrja ki a drogot…

  30. Az én gyerekkori ovistársam, belőve előbb az apját szurkálta meg, majd az anyját szurkálta meg. Az apja bele is halt, a muter túlélte. aztán a kedves tettes diliházba került és vígan éldegél. A háztömbben ahol lakom az egyik (azóta hála istennek elköltözött) lakó piásan terorizálta a családot, meg a szomszédokat is, ha már nem bírták az ordítozást és ennek hangot adtak. A szomszéd néni is kapott sallert, nem csak az anyuka. Engem havonta egyszer-kétszer hazafelé menet, le akar lejmolni pénzzel helyi szípós, és idő kérdése, hogy mikor nem tudom majd leszerelni őket a szövegemmel. Tehát az alkohol és a drog mifelénk egy valós probléma.

  31. 27:
    Ha nem tudod, mi az a passzív dohányzás, akkor járj utána.

  32. Világos, a drog egy valós probléma. Az a kérdés, mit lehet vele kezdeni?

    Azoknak a drogosoknak, akik belátták hogy rossz amit csinálnak, és le akarnak szokni, piszok nehéz dolguk van, de vannak helyek, ahol tudnak nekik segíteni. Ilyen például „A Hely”. Vannak rehabilitációs központok is. Ha állambácsi tényleg segíteni akar, akkor ezeknek a számát és kapacitását lehetne növelni, akár közpénzen.

    Hogy a leszokni nem akaró drogosokkal mit lehet tenni akár egyénileg/közösségileg, akár államigazgatási szinten, az tényleg fogós kérdés. Lenne egy cinikus javaslatom: osszanak nekik olyan drogot, amitől az első belövés után meghalnak. Ha nincs drogos, nincs probléma. A dílereknek, ha nem lövik be maguktól, adják be erőszakkal. De ezt azért inkább ne csinálja meg senki, mert rossz ötlet.

  33. A droggal kapcsolatban egyedül üdvözítő, ha rá sem szokik az ember. Ebben biztos vagyok.

  34. 34: Akkor már nincs is más hátra, mint ezt mindenkinek elmondani, és a probléma megoldva! Köszönjük, solouse!

  35. Én csak jeleztem, hogy szerintem meire kellene forrásokat allokálni. Nem vagyok naiv, biztos vagyok benne, hogy a kérdést véglegesen nem lehet rendezni, de a hozzászólásomban említett út vihet legközelebb az ideális helyzethez.

  36. 33:Ábel
    Értem, hogy haragszol a drogosokra, de mielőtt „kivennéd” őket a rendszerből, mond meg, hogy mit csinálsz a drogost ellátó rengeteg emberrel a mocskos kis dealertől a csempészeken keresztül a laboránsokon át a drogbáró kurvájának manikűröséig, stb. tehát a rossz fiúkkal? Mit csinálsz a rengeteg rendőr/határőrtől a szagló kutyán keresztül a sok jó szándékú szoc.munkásig, akik meg akarják menteni a drogost (de azért vigyáznak, hogy ne nagyon sikerüljön), tehát a jó fiúkkal?? A drogos a legnagyobb munkáltató ezen a világon!

  37. A drog probléma másik oldala az, hogy az önmagát civilizáltnak tekintő nyugati zsidókeresztény kultúra semmit nem tud kezdeni (az elutasításon kívül) az un. „módosult” (lánykori nevén transz) tudatállapotokról! Illetve csak manipulációra, függőségben tartásra, stb. tudja használni.

  38. 37: Félreértesz, a drogosra nem haragszom. A drogmaffiára már igen, őket simán túladagolnám a saját szarjukkal, és végignézném a kínhalálukat. A rendőröket és határőröket nem kellene leszerelni akkor se, ha holnaptól megszűnne a drog. Az addiktológusok és szociális munkások is találhatnának még elég függőt és nyomorultat. Bárcsak ez lenne a problémánk, hogy nincs kin segíteni.

  39. 39:Ábel
    Jól látod, a rendszernek elemi érdeke, hogy mindig legyen drogos, hajléktalan, leányanya, kivert kutya, stb.

  40. 40: Honnan veszed, hogy így látom? Mert nem így látom.

  41. Nagy igazság van abban a véleményben, amit egy riportalany fogalmazott meg. Ha a 12 éves diák rátalál a drog terjesztőjére, akkor a diplomás szakembergárda, hogy a fenébe nem képes erre?
    Mielött minden drogfüggőt egy kalap alá vennénk, bizonyára hallottatok arról, hogy cukorkákba tették a drogot és iskolák környékén kínálgatták. Lehet, hogy ennél már kifinomultabb módszert alkalmaznak.
    Úgy szokik rá a fiatal, hogy nem is tud róla.
    Amúgy hihetetlenül erős függőséget okoz a drog. Érzékeltetésképp. A tesztoszteronnal túlfűtött fiatal függő inkább a drogot választja, mint a szexet. Csak gondolj bele, mekkora akaraterő kellene, hogy többet ne szexelj.

  42. A drog probléma könnyen lenne kezelhető. Éppen úgy kellenbe árulni, mint az alkoholt és a nikotint. Aki rászokik annak annyi. Úgyis nagyon sokan vagyunk. A szülők pedig figyeljenek a gyermekeikre.

  43. Ha jól emlékszem valamiféle jóslat szerint a harmadik világháborút egy magyar fogja kirobbantani. Hát jó úton halad a megtisztelő feladat felé Mr Orbán Viktor.(Ha már viccelődünk, vagy mégsem?)

  44. A passzív dohányzás bizony engem is érint, így roppant mód bosszant. De vajon kisebb a felelőssége az autóhasználónak mások egészségének semmibevételekor? Vagy a kipufogógáz nem káros az egészségre?

    45. Dan: Persze, hogy mindenről a magyarok tehetnek, az amcsik csak az elszenvedői a világeseményeknek. Egyébként Jézus is magyar volt. 😀

  45. 45-46: tudjuk, milyen titkos nyelven társalogtak az atombombán dolgozó tudósok, ami pedig a harmadik világháborúhoz nélkülözhetetlennek ígérkezik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük