(1468) Visszafejlődés

Tibor bá’ online

 

~q400Merő kényelemből szülőanyám két éves koromig szoptatott [azóta vagyok rákattanva a női emlőkre 😀 ], aztán meg tejbegrízen tartott, amíg a lábaim el nem kezdtek görbülni. Akkor elvitt orvoshoz (ingyen volt, szegénységi bizonyítványra adták), aki közölte az anyámmal, hogy ”angolkórom” van, ami a hiányos táplálkozásból származó D vitaminhiányt jelent. D-vitamin nélkül a csontok fejlődése elmarad, nem épül be a kalcium, ezért elgörbül. Angolkórnak pedig azért nevezték, mert a viktoriánus Angliában igen gyakori volt a munkásosztály elnyomása miatt. Tekintve, hogy a D vitamin napfény hatására is keletkezik a bőrben, és Angliában eléggé kevés volt a napfény (amibe a széntüzelés besegített), érthető, hogy leginkább ott fordult elő. Ami engem illet, nem csak hiányosan voltam táplálva, de a szabadba se igen vitt ki az anyám.

Ezen előzmény után hadd közöljem mit találtam a héten. Az angol Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint a rickets (rachitis), népies nevén az angolkór előfordulása emelkedőben van. Magyarázatként hozzáteszik, hogy ez a Viktória kori betegség az elszegényedés jele, mert az elégtelen táplálkozás az egyetlen kiváltó ok. Az Egyesült Királyság területén az elmúlt évben (2013) az alultápláltság miatt kórházba kerülők száma 19 százalékkal nőtt. A bevallott ok az élelmiszer árak 12 százalékos növekedése a reálbérek csökkenése mellett, ami miatt egyre több ember kénytelen egészségtelenül táplálkozni. Ez pedig olcsó, tömegnek gyártott élelmiszert jelent.

Ugyan csak emelkedőben van a jelentett tuberkulózis esetek száma, csak úgy, mint a skarláté, amely utóbbi előfordulása megduplázódott. E két betegségről köztudott, hogy a nélkülözés terméke.

Ez nem fog senkit se megnyugtatni, de el lehet gondolkodni azon, ha Angliában ez a trend, akkor mi mit várhatunk?

~q219

______________________________________________________________
______________________________________________________________
_______________________________________

12 gondolat erről: „(1468) Visszafejlődés

  1. Nem lehetseges, hogy a sotetebb borszinuek novekvo szama miatt romlik a statisztika? Az afrikai napsuteshez kifejlodott pigmentacio a borus angliaban tul keves fenyt enged at 🙂 Mintha mar olvastam volna ilyesmirol (eszak europaba vandorolt afrikai emigransok eseteben)…

  2. 2. Igen, itt valószínűleg az arabok és a négerek rontják a statisztikát. A fekete bőrnek jóval több napsütés kell a D-vitamin képződéshez. Ez is szépen példázza az idióta globalizmus csődjét. Fekete ember Afrikába való, a fehér ember meg északra, ahol létrejöttek. Ráadásul a négerek ugyanolyan igénytelenek, mint nálunk a cigányok, csipszen és kólán élnek.
    De ettől függetlenül is a minőségi éhezés miatt vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek egész garmadájából van hiány egy átlagos modern kori ember szervezetében.

  3. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy sok idióta szülő (és fiatal is) megveszi a cigit, ami itt kb. 7 fonttól (közel 3ezer forint) kezdődik dobozonként és megveszi az alkoholt, ami szintén nagyon drága(kb. 2 szerese a többi EU országhoz viszonyítva). Erre jut mindennap, de normális ételre a családnak, arra már nem elég a pénz.

    Másrészt most is gyönyörű napos idő van Angliában hetek óta, de sokan egész nap nem mennének ki a napra véletlen sem. Inkább egész nap tv és internet. Pedig napi 20-25 perc napozás már általában elegendő a baj megelőzésére.

    Szóval elsősorban és másodsorban is a gondolkodással, az értékrenddel van a baj, nem pedig a rendelkezésre álló pénz mennyiségével.

  4. 3!
    Így van így van..Helyette lehetne magnéziumot venni (akár pezsgő tablettába)az a katalizátora a D vitaminnak..
    Pár szem dió,vagy egy kis magot is lehet enni..Nem kell itt nagy dolgokra gondolni..

  5. Pár gondolat:
    – azt nem hiszem ell hogy nincs pénze rá, egy kg dió,szotyi , szilva már elnézést de nálunk szaré húgyé lehet venni, szerintem ott sem drágább

    – VANNAK OLYAN ÉTELEK AMIT VISZONT PÉNZÉRT SEM TUDSZ VENNI, legalábbis Mo-on nem kapsz (na jó kapsz az országba talán vagy 5 helyen, de azért senki nem utazik)például bio zöldséget,gyümölcsöt,húst. Viszont magvakat lehet enni.Meg olajokat!!(figyelem magyarok alig esznek ami baj!! -máj és érrendszer!!)

    -így van az emberek értékrendjével baj van.Egy multinál dolgozom, de az emberek elenyésző hányada eszik napközben(vagy úgy egyátalán) gyümölcsöt,zöldségről ne is beszéljünk. Nem is csoda, hogy vérszegény sáppadt zombik lesznek akik 50 éves korukban nagy eséllyel mennek a föld alá.
    Egyik nő munkatársam megfigyeltem , minden reggel megvesz 2 db mars csokit ,1 energiaitalt, meg 1 fél literes üdítőt.Na ez ám az igénytelen táplálkozás -és diplomás ember.Utána meg csodálkozunk hogy ha ilyen szarokat eszik miért büdös, meg miért ratyi , hiperaktív vagy nem is tudom ilyen a viselkedése.És gyerekek hány ilyen van , hogy egész hónapban 1 kg gyümölcsöt sem eszik meg. Nem csoda hogy vérszegény , karikás szemű csoffadt emberek vannak. Sokan már 30 évesen olyan ráncosak mint az állat ,nők ,férfiak.Egyik másik kollégám 30 éves korára már rendesen leamortizálta magát.

    -azt kell megérteni, hogy a világ semmit sem változott 500 éve is ugyanannyi vitamin kellett a szervezetnek mint ma.Csak ma az emberek a külsőségre adnak , szép legyen a házam belseje, okostelefonom legyen , ki legyen porszívózva az autóm, jaj ki legyen javítva a falon az a kis leverődés stb….KÖZBEN PEDIG A TESTÜK ÉHEZIK A VITAMINOKRA ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOKRA, MERT AZOK NEM VICCBŐL KELLENEK A SZERVEZETNEK.A magyarok rendkívülien nem egészségtudatosak.

    -Kíváncsi leszek, hogy a ma kólán , szenyón, junk foodon felnövő fiatalok meddig ketyegnek el? 40-50-60 év?

    -Ha ránézel egy ember alkarjára vagy ujjaira már szinte abból meg lehet állapítani hogy hogyan táplálkozik , nézd megy egy régi 80 éves igazi paraszt kezét és nézd meg egy mai sáapdt fiatal kezét látszik rajta a vérszegénység

    – hmm napfény ,nagyon megváltoztak a szokások 5 éve mióta van hiperszuper multimédiás net!!! 5 évvel ezelőtt fiatalok kinn sétálgattak nyáron(pl. csajok) ott ahol lakom(6000-es város) A mai generációból nyáron senkit sem látni, mert „meleg van” és mert faceboook :C.Már bent is bekapcsolják a klímát az idióták,pedig jobb lenne ha a nyirokváladék nem rothadna bele a szervezetbe és utána nem lenne dögbüdös az illető. Napon én sokat vagyok, nem baj ha szarráégek, mert hormon amit semmi sem pótol+D vitamin+kiizzadom a mirigyváladékot . Aki meg még nyáron is bekapcsolja a klímát abba rothadjon bele a mirigyváladék, legyen dögbüdös , és egyen 0 táőértékű kaját , mert sajnos ide fajultunk. Ha valakinek megemlítettem a munkahelyemen az egészséges táplálkozást ezt kaptam vissza: én hülye vagyok , jajj neked ennyi időd van ezzel foglalkozni, jajj ennyire ne legyél már mániás stb……Na majd meglátjuk 50 év múlva hogy kinek lesz igaza. Mindig az ilyen természettől elszakadt , napot nem látott és 0 tápértékű zombik mondanák meg a tutit 😀

  6. Nézzétek meg sok ember arcát ,már arról meg lehet mondani hogy rendben van e az anyagcseréje. Sok kipirosodott pofájú embert látok(anyagcserezavar). Meg amit megfigyeltem sok embernek a füle alatt a nyakán piros a bőre. Nem tudom hogy az allergia e vagy a rosszz táplálozás ,(vagy tényleg chemtrail??(ha létezik egyátalán) )
    Nézzétek meg pl. egy arabnak az arcát, látszik rajta az egészséges táplálkozás.
    Egy neo janpánt már ne nézz meg mert már az is kezd pufók lenni arcra, bár sokan egészségtudatosak ot!!!
    Vagy nézz meg egy koreait–alig van túlsúlyos köztük , soknak szép barna bőre és vékony arca van ,látszik rajtuk hogy egészségesen táplálkoznak.Vagy nézz meg egy mongol nomád arcot -szintén látszik a helyes,vitamingazdag táplálkozás ,jó anyagcsere ,jó veseműködés stb…az arcukon……

  7. Sok ember ma huszonévesen elkezd ráncosodni (persze ebben benne van az is hogy főleg nők kilószámra pakolják magukra a benzint(kozmetikumok:D) . Piacon voltam , a 70 éves mamák arca ki van símulva(persze van benne természetes ránc ,de az más) a mai 30 éves korosztályhoz képest. Másik a pocak – a bélben 10-15 kg bélsár lerakodva(magyarul szar) , ezt is mosni kellene beöntéssel. Sok ember porszívózik hetente kocsit ,szőnyeget a beleiben meg ott van 10-15 kg(vékony emberben is!!) szar azt nem mossa ki.
    Multicégnél szoktam enni ebédet, ki van téve olivaolaj , megfigyeltem hogy csak én szoktam a levesbe tenni 1 evőkanállal, az emberek (senki rajtam kívül) nem tesz bele, pedig a májank , érrendszernek fontos!) Na itt tartunk ma! Én otthon is teszek szőlőmagolajat a levesbe. Nem csoda h magyaro. vezet a rák ,szív és érrendszeri betegségekben!Egészségtudatosság a 0 körüli szinten van , a mai gneráció szerintem gyorsan ellégeti magát.Már nincsenek olyan emberek mint a réi magyar parasztember volt: vékony , napbarnított,vitamingazdag táplálkozású 90 évig elketyegő emberek.Amúgy többségébennyers táplákozással 120 évig is ki lehetne tolni ,azt kellene csinálni mint a régi parasztbácsi csak picit több nyersétel + 1-2 táplálkozási változtatás és 120 év betegség nélkül. A régi parsztbácsi 80%-on volt azért élt 90 évet , a mai kor embere 20-30 %-on van azért él 50-60évet (rák, betegségek) , a hunzák és van még egy népcsoport (vegák ) nem jut eszembe a nevük, de ők 95%-osan követik a természet törvényeit és azért élnak 100-120 évig betegség nélkül .Ilyen egyszerű ez , csk követni kell(ene) a természet törvényeit és mindenkinek megadatna a 100-120 év betegségmentesen. A természetet átbaszni nem lehet. Nem lehet legyártani egy szilvában található „kódot”, de nem is kell , csak enni kell(ene)mert most az idénygyümi, de hát ezt is kevesen teszik a mai emeberk közül . Na meg enni kellene a diót mert az is jönD:

  8. 8. Az ilyen fertőző betegségeknek kiváló táptalajai a bevándorlók nyomortelepei. Tehát megint csak lehet összefüggés.
    Az emberiségnek addig volt jó dolga, amíg egy viszonylagos tiszta, el nem mérgezett környezetben legyőzte a fertőző betegségeket, amik korábban sok áldozatot szedtek és lecsökkentették az átlagéletkort. Most már a szőnyeg alá söpört problémák kezdenek szivárogni kifelé.
    Egyébként a hosszú élet sem feltétlenül áldásos, inkább jó kondícióban élni kevesebbet, mint lerozzantan, elhülyülten vegetálni, mint krumpli a földben. Hány ilyet látni manapság. A visszacsatolások kiiktatása ha hosszabb idő múltán is, de mindig megbosszulja magát.

  9. 7.:

    Én is így látom.
    Meg nem a kólát kéne inni, hanem a vizet, meg a citromfűteát, persze cukor nélkül, a cukrot meg amúgy is érdemes 0-ra redukálni. Nem finomított lisztet enni, hanem teljes kiőrlésűt, minden nap 1 étkezés nyers gyümölcs v zöldség legyen.
    A cukorra semmi szükség, csak ha valaki elhagyja, akkor érzi majd ki igazán a kékszőlő v az alma édes ízét, régen emlékszem rá még az epret is porcukorral szórták meg, pedig önmagában is elég édes az, ha érett.
    Plusz a napi legalább 7-8 óra alvás is kéne a regenerálódáshoz.
    Néha azért megengedek magamnak 1-1 tábla étcsokit, mikor megkívánom.:)

  10. 5, 6, 7,

    Andrew! Nagyon jól összeszedted a tudnivalókat. Elég ezeknek az ismeret az egészséghez. 🙂

  11. Andrew

    a régi öregek más életmódot éltek, azt sem tudták mi az az UV sugárzás. Az idén nyáron többször is leégtem, de nem gondolom, hogy olyan nagyon egészséges lenne.
    Tény, hogy egy napbarnított arc sokkal egészségesebb benyomást kelt.

    A táplálkozással kapcsolatban sajnos igazad van. Tele van a tesco junk food-al, de mi még direkt keressük is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük