(1457) Ebola és a klímaváltozás

Tibor bá’ online

 

~q400Van-e összefüggés a klímaváltozás és az Ebola felbukkanása között?

Ahogy ma tudjuk az Ebolát 1976-ban fedezték fel, és úgy tűnt, hogy emberszabású majmoktól fertőződött meg az első áldozat. A betegség megismerése után a visszaszorítás hamarosan megtörtént. Most viszont, közel, 40 évvel később az Ebola újra fellángolt Afrikában, és a megfékezése eddig még nem sikerült, jó lehet 40 év alatt az orvostudomány tetemesen fejlődött. A kérdés az, hogy miért?

Már 2006-ban az angol Royal Societa of Tropical Medicine and Hígiene (Trópusi gyógyítással és higiéniával foglalkozó királyi társaság) közzétette, hogy a belső és külső vérzéssel járó Ebola nagyobb tért fog nyerni a globális felmelegedés következtében. Kijelenthető, hogy szárazsági hullámok, erős szelek, viharok, földcsuszamlások, hőhullámok, áradások és a megváltozott esőzési formák (seasonal droughts, strong winds, thunderstorms, landslides, heat waves, floods and changed rainfall patterns) hatásaiban a vadont közelebb hozza az Emberhez, vagyis a vadonélő állatok könnyebben kerülnek kontaktusba az Emberrel. A megfigyelések szerint az Ebola feltámadása tipikusan szokatlan esőzések, vagy szárazság után lángol fel Közép Afrikában, amiket nagy valószínűséggel a klímaváltozás vált ki. (unusual downpours or droughts in central Africa—a likely result of climate change) Ráadásul a klímaváltozás okozta csökkenő terméshozam miatt élelmiszerhiány lép fel, ami arra sarkalja az afrikai népeket, hogy a vírust terjesztő állatokat, mint például denevéreket is egyenek (eat virus-carrying animals).

Egyes kutatok arra is rámutattak, hogy a minden mértéket felül múló erdőirtásoknak is következménye a vadon közelebb kerülése az Emberhez, jó lehet ez az emberi mohóság nem pedig a globális klímaváltozás következménye.

Az Ebola jelenlegi áldozatainak a száma hivatalosan is meghaladja az ezret, de megfigyelők szerint a valóságban ennél jóval több áldozat van. Védőoltás és vírusellenes gyógyszer még nem létezik. Európai körülmények között a halálozási ráta 60 % körül van. A fertőzés kizárólag a beteg ember (illetve állat) testnedvei útján terjed.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
________________________________________

19 gondolat erről: „(1457) Ebola és a klímaváltozás

  1. Jelenleg hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ez a vérzéses láz bizonyos kormányzat bioterror része.
    Az AIDS is, az Ebola is laborból kikerült kitenyésztett vírus kórokozók.Helyet nem írok, mert több ország is kísérletezik ilyen piszkos módszerekkel.Az minden esetre jelent valamit, hogy az ellenszer már valahol megvan. MZAPP.néven A hadiiparhoz köthető MApp Pharmaceutical’s -nál.
    Hogy hogy állították elő, azt csak a ő tudja, de biznic alapon patenttel védett. Ahol nincs ellenszer az meg ne vegyen levegőt,mert légi úton is terjed! A bozóthús mint vektor teória megdőlni látszik.
    Ha ismert a vírus köpenyfehérje szerkezete és genomja, akkor lehet olyan anyagot kifejleszteni, ami áthatol a köpenyfehérjén, és inaktiválja a vírust.
    A mostani guineai-nigériai egy korábban sose látott új változat.
    Valami jófej laborban előállította a vírust, kifejlesztette az ellenszert, levédette,majd kihelyezték a vírust Nyugat-Afikában. A hely 3 ország határvidéke, hogy a négerek lehetőleg egymásra mutogassanak,és az értelmi szerző háttérben maradhasson. Ezután kér egy kávét,hátradől és csak idő kérdése hogy a rémült afrikai országok nemzetközi pénzekből, vagy olaj,gyémánt stb barterből megrendeléseket adjanak az ellenszerre.Nigéria az olajkitermelő hely!
    Az egész ügylet célja az MZAPP élesben tesztelése.

  2. „Védőoltás és vírusellenes gyógyszer még nem létezik.” – azt én nem hinném, főleg, hogy 1976 óta az USA labor körülmények között kutatja a vírust. Szerintem ez egy biológiai fegyver, ami vagy ismét felütötte a fejét, vagy bevetették ott, ahol a hitel-csapdával nem lehet roncsolni a populáció testi-lelki egészségét a lakosságszám csökkentés érdekében.

  3. De jó, hogy a globális felmelegedésre mindent rá lehet húzni.

    Egyébként pont korábban volt szó róla, hogy milyen járványról beszélünk? Te írtad Tibor bá, hogy kocsi balesetben többen meghalnak. 1000 fő tavasz óta? Az tényleg semmi.

    Ez inkább hisztéria. Ha meg össze lehet kötni a globális felmelegedéssel, akkor meg jobb a hatásfok…

  4. 3. Curix

    Persze, hogy hisztéria.
    Akár biofegyver, akár természetes, a félelemkeltés mindig jó eszköz a háttérhatalom kezében.
    Időnként eszünkbe juttatja, hogy akármennyire is kritizáljuk a globalizációt meg a „szép új világot”, de az ő kezükben vannak azok az eszközök, amik a túlélésünket garantálhatják egy járvány vagy akár polgárháború esetén.

  5. Azért maradjunk a realitás talaján. Mind az AIDS mi9nd pedig az Ebola majmokról ment át emberekbe. A többi összeesküvés elmélet, amivel teli van a tököm.
    Itt én nem látok semmi félelemkeltést. Ez tény és kész. Ahogy az AIDS végígsöpőrt az egész világon, úgy ez az Ebolával is megtörténhet.
    Az összefüggés a klímaváltozás és az Ebola között elég meggyőzően van leírva.

    Curix veled kapcsolatban éppen most olvastam egy ORWELL idézetet:

    „People can foresee the future only when it coincides with their own wishes, and the most grossly obvious facts can be ignored when they are unwelcome.” – George Orwell

    Eddig talán 3000 ember halt meg Ebolában, ami semmiség, de úgy hogy mindent megtettek ellen. Ez a tény a félelmetes.

  6. 5: a „realitás” talaján maradva is ugyanúgy csak találgathatunk, mint az „összeesküvés-elméletek” talaján, csak sokkal szűkösebb a mozgásterünk. Van egy olyan írás, hogy „Julius Andan – Világ a színfalak mögött”, ennek az a mondanivalója, hogy minden olyan „információ”, amely a személyes érzékelésünk határán kívül történteket írja le, az számunkra nem egyéb, mint közlemény. Nem tény, nem hír, nem információ, csak KÖZLMÉNY ! Számomra megtapasztalható-e, hogy pl. 7 milliárdan élünk a földön ? Mit tekintek hiteles forrásnak ? Én azt tekintem hitelesnek, ami a személyes világnézetemhez közel álló, de objektív ez ? Hát nem. A „realitás talaján” maradni nevetséges elvárás, akkor ne is írogassunk ide semmit, mert a semmi áll legkevésbé összetűzésben a valósággal (ami meg erősen relatív, ha a megítélését tekintem)…

  7. 5:

    „Itt a legújabb ok, hogy elalvás helyett a körmödet rágd. A média szenzációt akar, téged meg kiver a frász, de miért?”

    Idézet Tibor bá augusztusi Ebola posztjából.
    Szóval Tibor bá akkor te döntsd el, hogy médiahiszti, vagy rendkívül félelmetes, lesz belőle járvány, nem lesz járvány, mert ez a kettő (posztod) üti egymást.

    „A többi összeesküvés elmélet, amivel teli van a tököm.”

    Nekem is sok összeesküvés elmélettel tele a tököm.
    9/11 hivatalos verziója szerint az Al-kaida döntötte le az ikertornyokat és a Pentagon egy részét.

    Ennyit a realitás talajáról!

    Tudom, hogy itt közülünk te állsz legközelebb a realitásokhoz, és te tudod leginkább kizárni az összes zavaró tényt egy-egy problémakör feltárásakor, de te is csak ember vagy, így a te véleményed és gondolataid sem a végső objektív valóság, hanem by Tibor bá megszűrve.
    Természetesen ragaszkodsz ahhoz, hogy te kő keményen logikusan gondolkodsz, de mivel ember vagy az idézet rád is igaz!

  8. „9/11 hivatalos verziója szerint az Al-kaida döntötte le az ikertornyokat és a Pentagon egy részét.” pedig nem is az Al-Kaida volt, inkább repülők és termit egymásutánja 🙂

  9. 7:

    Ne hagyd ki az idő tényezőt. Kezdetben várható volt, hogy az Ebola terjedést sikerül meggátolni, ahogy erre korábban már volt példa. Aztán kiderül, hogy nem sikerül. Akkor most keressük az okokat, miért nem?

    És még valami, hozzám bejön „néhány” (szerintem megbízható) hírlevél. Ezekből válogatok, ti meg azt hiszitek, hogy az én kitalálásaim. Természetesen védem őket, mert pont azért válogatom ki, mert egyetértek velük, de még egyszer, ezek nem az én kitalálásaim.

  10. http://www.zerohedge.com/news/2014-09-02/world-losing-battle-contain-ebola-epidemic-msf-warns-response-lethally-inadequate

    Szép az a kép a terjedésről.
    De nem csak Nyugat-Afrikában terjed, hanem Nigériában is.

    Szóval amit kijelentettek eddig az ügyről:

    a.)Az áldozatok száma kommulálva meghaladja az eddigi összes ebola járványét. A szám 2000 felett van.

    b.)Jó pár afrikai országba azért terjed el ilyen gyorsan, mert a határok gond nélkül átjárhatók és a lakosság nem érti a fertőzés lényegét, babonás dolgokat hisz és azzal orvosol stb.

    c.)A világon jó pár helyen felbukkant már a légi közlekedés következtében. Legutóbb Bécsből jelentettek meg nem erősített ebola gyanút.

    A világ meg egyelőre főleg lokális Afrika problémának tartja és nem nagyon foglalkozik vele.

  11. 10:
    A dolog komolynak tűnik. 1-2 hónap és tisztábban fogunk látni. Sajnos a lappangási idő lehet akár 30 nap is. Ennyi idő alatt egy afrikai diák minimum 4 magyar csajt megdug (hétvégén), akik hét közben dugnak másokkal. És az ondó, valamint a nők hüvely váladéka „test nedvnek” számít, a nyálról nem is beszélve. — uff-uff, szóltam.

  12. 11. Tibor’bá

    Oh, szent promiszkuitás !

    Szép lassan összejönnek a dolgok, amik kiirtják az emberiséget, de egyesek annyira ragaszkodnak hozzájuk, hogy „emberi” dolgok.

    Ha nem lett volna pár ezer évig erkölcsi tiltás a kamatszedésen meg a szsbad szexen, már rég túl lennénk a nehezén.

  13. 10:

    „A világ meg egyelőre főleg lokális Afrika problémának tartja és nem nagyon foglalkozik vele.”

    És ez így is helyes. Szerintem így is túl van lihegve a tévében, rádióban. Múltkor egy német esetről egészen addig jelentettek Ebolát, míg meg nem jött a vizsgálati eredmény, hogy malária.

    Mi ez ha nem hiszti? A legfelső foka!
    Keltsük a feszkót! Juliska néni és Pista bácsi még nem hülyült meg teljesen…

  14. 12: „Szép lassan összejönnek a dolgok, amik kiirtják az emberiséget, de egyesek annyira ragaszkodnak hozzájuk, hogy “emberi” dolgok.”

    Oh igen, az emberiség vészesen fogy emiatt, szinte már ki is pusztult… Ja, nem, nagyobb a létszáma, mint bármikor korábban.

  15. A nagyobb bajok inkább az olaj miatt lesznek.
    Ezek már olyan tények ami kikövetkeztethető.
    A média erről mégsem ejt egy szót sem.
    Nem szeretek linkeket bedobálni , de ez a két leghitelesebb írás amit olvastam a témában. Ajánlom, hogy olvassátok el, mert ebben a formában kevés helyen lehet olvasni így erről röviden összefoglalva:
    1.
    http://www.jovonk.com/usa
    2.
    http://ourfiniteworld.com/2014/07/23/world-oil-production-at-3312014-where-are-we-headed/

    Mi a véleményetek? Tibor bá írhatna a témáról egy frissítést ha van kedve:D
    Ezek már borítékolható tények. Az ebola meg lehet hogy csak hiszti.És érdekes hogy az olaj az már tény a számadatok alapján, mégsem beszél róla senki sehol.

  16. 15.

    A nyugati tömb durva összeomlására én nem számítok. Ezalatt az erős országokat értem(Hazánkat nem). Persze csökkenni fog az életszínvonal nyugaton is, a drasztikus drágulások miatt jóval kevesebbet pocsékolunk, autózunk és repkedünk majd. Viszont a gyengébb országok tucatjai teljesen kiszorulnak majd az olajpiacról és ott borzasztó állapotok lesznek…
    Az izgalmas kérdés az otthon élőknek, hogy szép kis Hazánk mikor jut el oda, hogy nem fog olajat kapni, egy cseppet sem… No onnantól kezdve lesz nagyon nagy gáz.

    Jelenleg Oroszország a legnagyobb olajtermelő a maga napi 10 millió hordójával, miközben az ország lakossága viszonylag kevés. Rohadtul kell a Usa-nak és tettestársainak az orosz olaj (is), ezért kockáztat akár egy világháborút is.
    Bocs az off-ért!

    Az Ebola kérdésben nehéz tisztán látni(talán egy – két hónap mulva sokat tisztul a kép).
    Amíg Európában és Amerikában csak egy-egy eset tűnik fel és meg tudják fogni(pl. a titokban már létező ellenszerrel, gyógyszerrel) addig a nyugat szarik rá, hogy Afrikában mennyien hullanak el ebben a kórban.

  17. 15:
    A második link nagyon ütős összefoglaló.

    Nagy részét ismertem külön-külön a felsoroltaknak, de ez új volt (bár a nagyobb robbanás veszélyről olvashatott az ember, a sorozatos vonatrobbanások okán):

    „There are many issues with the new “oil” production:

    The new oil production is so “light” that a portion of it is not what we use to power our cars and trucks. The very light “condensate” portion (similar to natural gas liquids) is especially a problem.
    Oil refineries are not necessarily set up to handle crude with so much volatile materials mixed in. Such crude tends to explode, if not handled properly.
    These very light fuels are not very flexible, the way heavier fuels are. With the use of “cracking” facilities, it is possible to make heavy oil into medium oil (for gasoline and diesel). But using very light oil products to make heavier ones is a very expensive operation, requiring “gas-to-liquid” plants.
    Because of the rising production of very light products, the price of condensate has fallen in the last three years. If more tight oil production takes place, available prices for condensate are likely to drop even further. Because of this, it may make sense to export the “condensate” portion of tight oil to other parts of the world where prices are likely to be higher. Otherwise, it will be hard to keep the combined sales price of tight oil (crude oil + condensate) high enough to encourage more tight oil production.

    „Az ebola meg lehet hogy csak hiszti.”
    Lehet, hogy hiszti, de ha nem, előbb hallhat bele az ember, mint a Peak oil-ba.

  18. A poxvírus (variola vera) által okozott és hírhedt Fekete himlőről gondolom mindenki hallott már. Azt már valószínűleg nem, hogy a variola vera DNS-ének vannak „nyitott részei”, amihez kapcsolhatnak ezt-azt. Így a VECTOR, azaz Вектор (государственный научный центр вирусологии и биотехнологии) anno sikeresen összekapcsolta a variola vera-t és a VEE vírusát. Ebből lett a VEEPOX, azaz a Feketehimlő-Venezuela ló-agyvelőgyulladás kiméra…

    A BIOPREPARAT részét képező VECTOR az Ebolát is összekapcsolta – bár ez már nagy mutatvány volt, mert itt a „DNS-RNS kapcsolást” hozták össze – a Fekete himlővel: EBOLAPOX hibrid kiméra.

    Ez mit jelent? Azt, hogy az EBOLAPOX 90%-os halálozású és LÉGÚTON terjed, ahogy a variola vera.

    Nem azt mondom, hogy Ebolapox az, ami most van, de nem árt figyelni a híreket Ebola-ügy kapcsán és nem árt imádkozni, hogy a veszettségből nem csináltak vagy csinálnak Rabiespox-ot, mert akkor Isten irgalmazzon, ha bevetik.

    Amúgy meg a klasszikus Ebola (ZEBOV, ma Zairei Ebola) 90%-os halálozási arányú, a többi alacsonyabb, és mutlódhat légúton fertözővé.

    A jövőnk.com-on érdemes azt is elolvasni, miért neccesek az olajválság és az atomfegyverek együtt. Nekem az a cikk nyitotta fel a szememet, ami azt elemezi ki, miért van ma sokkal nagyobb esélye egy atomháborúnak, mint anno a hidegháború alatt bármikor.

  19. 18 korrekt összefoglaló.

    Annyival egészíteném ki, hogy Ugandában az elmúlt években minden évben volt egy kis Ebola kitörés. Hogy melyik Ebola változat, az nem igazán derült ki, de igen alacsony mortalitású változatú volt, átlag néhány halottal, s mindig szépen elűlt. Természetesen a CDC mindig azonnal ott volt. Ahogy Obama is meghirdette a Kony évet (2012), azaz a harcot az LRA és vezetője Joseph Kony ellen, aki már hosszű ideje garázdálkodik Uganda északi részén és Dél-Szudán déli részén, néha kicsit Kongóban is. Ment is 100 speciális katona Ugandába, és nem történt semmi. Hol van Kony?! Hol a küzdelem az LRA-val? Lett viszont a frissen megalakult Dél-Szudánban mindjárt gebasz a dinka és nuer etnikum között, már hivatalosan, amúgy az olaj miatt, USA és Kína között (alias kis proxi csetepaté). Érdekes téma ez is, lévén Kony ugyanúgy a „CIA embere” volt, ahogy bin Laden, csak Kony-nak nem igazán volt konkrét feladata, ellenben bin Ladennek a szovjetek ellen Afganisztánban. (A Boko Haram se az, aminek látszik, az ISIS meg végkép nem. A legnagyobb bibi az ISIS körül, amit – ahogy eddig látom – még nem nagyon vett észre senki, legalábbis nem publikálta senki: az egyik fejlevágós videón (4-8 áldozat) az egész bagázs röhög, gúnyolódik és szinte nevetve „Allah Uakbar-ozik”. Nos, ilyet vallási fanatikus dzsihádista nem tesz, soha. Láttam az össze fellelhető torokátvágásos, fejlevágós videót, ami elérhető. Egyiknél sem fordult még elő.)

    Tibi bá’ igen, az összeesküvés elméletek (pókháló csabdák) valóban bosszantóak (pl HAARP, Chemtrail és a többi), de az azért mégis csak furcsa, hogy pont Kongóban (anno Zaire) jelent meg az Ebola, a HIV és még egy-két apróság, s mind 1976 körül, amikor a biológiai fegyverfejlesztési programok a csúcsra voltak járatva. Amúgy Kongóban 1998-2008 között 10 millió áldozata volt az un. polgárháborúban, amiben bő két tucat állam vett részt közvetlenül, de főleg közvetve… ja, a „koltán” érc. Máig nincs nyugi. A 10 millió 10 év alatt kicsit sok „szakmai szemmel” nézve. Persze hivatalosan olyan 5-8 milliót lehet olvasni.

    Kevesbé ismert, hogy például a veszettség tömegesen szedi az áldozatait manapság Kongóban, Angólában és kisebb mértékben a térség országaiban. Az odáig rendben volna, hogy sok eset fordul elő, de adott településen tömegével… nem hiszem, hogy mindenkit ugyanaz a kutyi vagy maki harapott volna meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük