(1441) Ebola

Tibor bá’ online

 

~q400Itt a legújabb ok, hogy elalvás helyett a körmödet rágd. A média szenzációt akar, téged meg kiver a frász, de miért? Az Ebola nem is új, ugyanis 1976-ban észlelték először, ami majdnem 40 éve volt. Mondjuk az disznóság, hogy ennyi idő alatt nem csináltak rá vakcinát, de érthető, mert Afrikában terjedt, ott pedig nincs pénz gyógyszerre. Árulkodó az is, hogy a hírek szerint a halálozási ráta 50-90 %. Na, ilyen aztán nincs, illetve van. Nigériában 90, Európában 50, vagy kevesebb, mert két emberből meghalt az egyik (vagyis az 50 százalék), de az már az úton idefelé is fél hulla volt.

Na jó, akkor néhány összefoglaló szót. Az Ebola egy vírusos betegség, tehát antibiotikum nem hat rá.  A betegség eleinte klasszikus vírusfertőzés tüneteivel jelentkezik (pl.  láz, izomfájdalmak), majd kialakulnak a jellemző tünetek: hasmenés, hányás, fokozott vérzékenység, végül szervi elégtelenségek, és keringési sokk. A betegség emberről emberre, sőt állatról emberre terjed testnedvek segítségével. Mivel specifikus terápia nem létezik, mindössze tüneti kezelés lehetséges. Ez kurva rosszul hangzik, de nem kell félnünk, mert Európában egy ilyen járvány elképzelhetetlen, ugyanis az egészségügyi szolgálat ezt lehetetlenné teszi. Egészen más a helyzet, ha ebből biológiai fegyvert készítenek, de az egy egészen más tészta.

„De ha mégis.” Amíg nincs rá vakcina, addig azt teheted, amit a középkorban tettek a pestis idején. A család bezárkózik a házba és nem jön ki néhány hónapig.

__________________________________________________________

Ebből az egész Ebola heccből (már Németországban is, már Romániában is, már….) azt lehet leszűrni, hogy a magyar média nem tájékoztatni akar minket, hanem leragasztani a képernyő elé, hogy a hirdetési időt minél jobban el tudja adni.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
______________________________________

16 gondolat erről: „(1441) Ebola

  1. Könnyen lehet, hogy valami biológiai fegyvert is csinálhatnak az ebolából.

    Amerikában a CDC birtokolja az ebola egyik válozatának a létrehozói szellemi jogát, méghozzá a CA2741523A1 szabadalmi azonosítójút. Ez elég furcsa. Jó, hogy nem az Aids-et védik le mert kiderülne, hogy azt is ember hozta létre a globalizáció csapdájaként.

  2. majd ez is lecseng, mint a sertés- és madárinfluenza 🙂 a ménsztrím riogat a „járvánnyal”, miközben egymillió emberből kettő fertőződik, és rossz esetben az egyik meghal… eszem-faxom megáll!

  3. Szerintem az AIDS sem véletlen, meg most az ebola sem. Ha nincs orvosi ellenszere, és pl. bejuttatják egy élet közösségbe, ahol még a környezeti körülmények (klíma, pára, szegénység) katalitikusan támogatják, akkor az fegyverként való használatnak minősül-e ? Megtudjuk-e ? Megtudható-e, hogy mesterségesen juttatták be ? Soha… A vírus című film is ezen gondolatmenet mentén íródott, és egészen jól sikerült. Mellesleg a géntechnológia korában nem hiszem, hogy ne lenne ellenszere, csak nem adják be a plebsz-nek, Soros Gyuri bácsink lehet, hogy kapott már belőle, ahogy szerintem sok más csodaszerből is. Alan Greenspan is gyanúsan jól tartja magát (jó szolgálatott tett a pénzpiacok deregulációja során) 88 éves kora ellenére, megvannak már a kiválasztottaink, akik hoznak is Istent megszégyenítő döntéseket populáció csökkentés és klímaszabályozás területén (töbekk között). Az ebola most van teszt üzemben, azt tudják, mit művel afrikában, szabadjára is eresztették, hogy „jó” lesz-e az infrastruktúrálisan fejlettebb régiókban, az majd kiderül. Ha már a madárinfluenza nem volt elég ijesztő, hogy mindenki beoltassa magát – ki tudja mivel is – akkor majd ez meghozza az eredményt, előbb elrettentés, aztán vakcina, és aztán oltatás (a hosszú élet és a jó reprodukciós képességek lerontására)…

  4. Újabb összeesküvés elméletek tömege.
    Abban egyetértünk hogy ha ide ér ez a kórság, akkor itt az EU-ban nem fog tudni úgy terjedni.Bár elég szívós egy vírus, ha megtapad egy adag papírpénzen,akkor onnan lehet hogy kimosni sem lehet míg meg nem fertőz ezer embert.:)

  5. Nekem az tetszett, hogy a Ferihegyi reptér azonnal nyilatkozatot adott ki, hogy rendelkezik az esetleges ebolával fertőzött személyek kezeléséhez szükséges ismerettel és háttérrel.
    Lelki szemeim előtt megjelent egy A4 papírra nyomtatott 3 nyelvű szöveg az üvegajtóra ragasztva: „EBOLA fertőzöttek jobbra, egészségesek balra”

  6. Elképzelhetőnek tartom, hogy hangolás zajlik, hatásfokállítás.
    Valamiféle kísérlet. 2lem, hogy ez oldja meg a gondot.
    Nyilván a túlnépesedés nagy probléma, napi 250efő +.
    A ráció és a humánum nem mindig jár karöltve.

  7. 2: „majd ez is lecseng, mint a sertés- és madárinfluenza..”

    Nemrég olvastam az első VH utáni (és közbeni) „spanyolnátha” járványról. Cikk említi a az influenza fajtáját is: H1N1
    Ugye ismerős? Na az akkor „lecsengett”.

    Mikor itthon felmerült egy járvány lehetősége (H1N1, ugye), akkor bár volt védőoltás, sokan nem oltatták be magukat. Volt aki politikát is csinált belőle.

    Most, hogy nincs is védőoltás – illetve van, de csak az USA kezében – egy ilyen járvány MO-on igen nagy rendet vágna a hülye hozzáállás miatt („nincs is járvány”, „ha tökmagot eszel, akkor védett vagy”, …. stb). Pedig a bezárkózás lenne az egyetlen védelem. Biztos lenne egy pár hülye, aki nagy tömegrendezvényt tartana „Megvédjük Magyarországot az Abolától” címszóval 🙂

  8. Zappa:

    „Volt aki politikát is
    csinált belőle.

    Biztos
    lenne egy pár hülye, aki nagy
    tömegrendezvényt tartana
    “Megvédjük Magyarországot az
    Abolától” címszóval.”

  9. Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy pl. Bill Gates programozó matematikusi zsenialitását – ezt kár.lenne kétségbe vonni – ma már a gén programozásban kamatoztatja. Azzal is érdemes kalkulálni, hogy ma a világpolitikai közhangulat a populáció növekedésben, vagy akár annak 7 milliárdos állandósulásában „túlzott szociális terhet „, „jelentős munkanélküliséget”, „túl nagy ökológiai lábnyomot” lát és kommunikál. Szerintetek ez összeesküvés elmélet, vagy a vallóság tényleges érzékelése? Lehet úgy élni a jelenben, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyjuk, de ez senkit nem mentesít azok jövőben kialakuló következményeitől. Ma populaáció (le)szabályozás működik, és ez számos ponton tetten érhető, csak van, aki a valóságot nem hajlandó érzékelni. A folyamatosan, az utcán is fülhallgatóval és okos telefont buzerálva élő jelen generációval ez a valóságtorzítás könnyen beetethetõ.

  10. 9: „Bill Gates programozó matematikusi zsenialitását – ezt kár.lenne kétségbe vonni”

    Én úgy tudom, a DOS alapját úgy vették meg, mert fingjuk nem volt, hogy kell ilyet csinálni…
    Üzletembernek viszont biztos jó volt /a vér nem válik vízzé… 😀 /

  11. 9. Szabolcs

    Bill Gates neve rosszul hangzik újabban, ha védőoltással kapcsolják össze. Erről ő maga tett egy nyilvános előadásán. Állítólag a háttérben már el van döntve, hány embernek kellene élni a Földön és „Harwardi projekt” nevet kapta ez a terv. Az USA, Kanada, Nyugat-Európa és Izrael népessége kiteszi azt a bizonyos „arany egymilliárdot”. A többi mehet a lecsóba…

    Nem véletlen az, hogy Sierra Leonéban a kormány kérte, az amerikai orvosok függesszék fel „áldásos” tevékenységüket és az sem, hogy 150 millió dolláros szerződést kötött egy amerikai cég, a Tekmira az amerikai hadsereggel az ebola elleni gyógyszerek kifejlesztésére, de a hirhedt Monsanto is 1,5 millió dollárral támogatja az ebola-kísérleteket… ( http://www.naturalnews.com/046259_Ebola_outbreak_drug_treatments_Monsanto.html# )

  12. Az ebola a népességcsökkentést is megoldaná.

    Doktor Úr ha megfogadom, hogy nem iszom alkoholt és nem futok a nők után és húst se eszek és sportolok nem drogozok, akkor hosszabb életem lesz?
    Orvos válasza: ezt nem ígérhetem meg csak azt, hogy önnek akkor sokkal hosszabbnak fog tűnni az élete.

  13. 10: ha Bill Gates-ről szeretnál érdemi infókat, akkor olvasd el Steve Jobs életéről íródott könyvet. Ha Jobs elismeri képességeit, akkor szerintem azok rendben vannak, e mellett kitartok, még akkor is, ha üzletileg egy patkány volt 🙂

    Elektronikusan is fellelhető: http://www.libri.hu/konyv/steve-jobs-2.html

    Gates programozóként egy zseni, ezt illik elismerni, az Apple nem lenne ott, ahol van, ha Bill Gates nem csinálja meg nekik az Office-t, de olvasd el, mert valóban jó könyv !

    Én elolvastam Bill Gates-ről szóló könyvet is, az is nagyon jó, és érdekes a két nagy vetélytárs informatikai életútja. Az oltásost már nem szeretem…

  14. Bill Gates nem programozózseni, hanem egy ügyes tolvaj.
    Mivel nem tudott egy normális kódot megírni inkább összelopta és megíratta egy haverjával (nem sikerült jól sem a basic interpreter, sem a cp/m-ből lopott /azaz felvásárolt/ ms-dos).

    Steve Jobs pedig napjaink gurunak nevezett embere, aki annyira menő volt hogy inkább havonta vett új kocsit és járt ideiglenes rendszámmal, csak hogy ne kelljen parkolást fizetnie.

    Bill Gates inkább üzleti érzékkel volt megáldva (amihez nagy segítség volt a bankelnök apuka és anyuka), Steve Jobs pedig ügyesen használta ki a tömeghisztériát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük