(1427) A szobor

Tibor bá’ az igazság keresése online

 

~q271Az ország teli van szobrokkal, csak úgy, mint bármely más országnál, és ez már ezer évek óta így van. Az ok egyszerű. Az ember halandó, de ebbe sehogyan se tud belenyugodni, tehát kemény anyagból készít szobrokat, remélve ezzel az idő vasfogának a lenullázását. Mi pedig szobrok között mászkálunk, legtöbbször észre se vesszük őket, és eszünk ágában sincs elgondolkozni a felállítás okán. Most azonban egy bizonyos szobor felállítása körül hónapok óta tart a vihar. A zsidók szerint a szobor meghamisítja a történelmet, Orbán szerint a történelem más lett volna, ha folyamatosan nem szállnak meg minket 1944 és 1991 között.

A helyzet az, hogy 1944 elég régen volt, az ország hatalmas hányada nem is élt még akkor. Akik éltek, többnyire gyerekek voltak és alig emlékszenek valamire. Normál körülmények között a kutya se mozgatná a fülét, ahogy annak idején a felszabadító emlékművek esetében sem mozgattuk, bár tudtuk, hogy a felszabadítás egy nevetséges történelemhamisítás volt. Akkoriban a történelemhamisítás nem volt nagy ügy, most azzá vált. Miért? Amióta az emberiség történetét írják, azóta hamisítják azt, amiről a történészek rengeteget tudnának mesélni, de most nem mesélnek, hanem bizonygatják, hogy ez hamisítás. Persze, hogy az. A politikában mindig, minden hamisítás. Akkor most végeredményben mi a valós helyzet?

Semmi különös, szemtanúi lehetünk annak, hogy két kos a keskeny pallón szembe megy egymással, egyik se tér ki, mert mind a kettő úgy érzi ő az erősebb. A mese szerint a végén mind a ketten beleesnek a patakba. A rendszerváltás óta a magyar zsidók rájöttek, hogy a washingtoni zsidó lobby irányítja a világot. Egyszeribe roppant erősnek érzik magukat, és úgy gondolják, hogy holokauszt ügyben ők diktálják az igazságot. Orbán Viktor pedig simán cezaromániás, ha úri kedve úgy akarja, hegedűvel a kezében hagyja leégni a hármas metrót, lovából csinálhatna szenátort, de se lova, se felsőház, így aztán milliárdost csinál abból, akivel gyerekkorában együtt lesték a lányokat a női vécé mögött. Most éppen azon gondolkodik, hogy a kétharmaddal megszavaztatja istenné válását. Pont ő vonná vissza egy szobor megálmodásának ötletét. Nanemá!

__________________________________________________________
__________________________________________________________
____________________________________________

27 gondolat erről: „(1427) A szobor

  1. Ebben az a szép, hogy a posztok és hozzászólások egy része azt bizonygatja, hogy az összes valós politikai erő alá van rendelve a háttérhatalomnak, sőt, Arma szerint még csak nem is öntudatlan eszközei, hanem tudatos végrehajtói a háttérhatalom elképzeléseinek. Ez esetben Viktor is, a maga zsidó-cigány-mifene kapcsolatrendszerével csak eljátssza azt, hogy hadakozik a zsidók ellen, valójában meg…
    Ennek fényében teljesen értelmetlen ezeknek a szembenállásoknak a ragozása, hiszen mindez csupán színjáték számunkra, legalábbis Arma felfogása szerint… 🙂

  2. Az eléggé egyértelmű, hogy a szobor ügynek van a Jobbik felé egy szavazat szerző vonzata.

    Függetlenül attól, hogy történelem hamisítás vagy nem, maga az, hogy Orbán szembe mert menni a zsidó lobbival, respektálandó szerintem.
    Még akkor is, ha csak szimbolikus dologról van szó.

    A történelem hamisításról még annyit, hogy messze nem egyedi jelenségről van szó.
    Mielőtt a másikét szóvá tesszük, előtte mindenki a saját portája előtt sepregessen…

  3. 2:
    Orbán bármivel hajlandó szembe menni, ha az nem egyezik meg a tébolyos elképzelésével.

  4. Én nem igazán értem, hogy a megszállási emlékmű miért történelemhamisítás? Talán nem volt megszállás?

  5. Szerintem Orbántól függetlenül is van igény egy „alternatív” történelemszemléletre.
    Már annyi holokauszt emlékmű van…
    Miért ne lehetne egy, amelyik nem csak a zsidókkal foglalkozik hanem a többiekkel is?
    Végülis jogos, valóban megszállták az országot a németek… aztán az szovjetek… Most meg a külföldi bankok.
    Szerintem pontosan ez az IGAZI baj az emlékművel.
    Mert a fennálló függőséget, a mostani gyarmati sort is mutatja.
    Mert mindenki érzi, hogy most sem vagyunk szabadok.
    Emlékeztek, mit kapott az ország a „nem leszünk gyarmat”-ért?
    A Brüsszelt Moszkvával való összehasonlításért?

    Persze, lehet hogy nem elegáns dolog az erősebb kutyának folyton beinteni,(ha jól emlékszem, a benyalás se segített sokat) de az igazság valahol mégis itt rejtőzik a szobor körül.
    És ha Orbán támogatókat akar tébolyos elképzeléseihez, akkor kell hogy tegyen olyan gesztusokat is, amelyek az emberek igazságérzését kielégítik.

  6. „Az ember aki odafingik, aztán letagadja”

    Nem én találtam ki, de fedi a gumicsizmás tsz-elnök jellemét.
    Egy jellemtelen, hazudozó bunkó.

  7. 4. solouse

    A zsidók úgy érzik, hogy csak ők voltak az áldozatok, és tulajdonképpen mi hívtuk be a németeket, és ami vagyona a magyaroknak van, az tulajdonképpen mind az elhurcolt zsidóktól ellopott érték.
    Ők nem tudják értelmezni hogy a „bűnös nemzet” is szenvedett.

  8. „Orbán szerint a történelem más lett volna, ha folyamatosan nem szállnak meg minket 1944 és 1991 között.”

    Szerintem is.

  9. Én se értem, hogy miért lenne ez történelemhamisítás?? Akarta a fene, hogy bejöjjenek a németek.

  10. 8: Tény, hogy más lett volna, hogy mi lett volna az a más, azt nem tudhatjuk. Mivel a német megszállás előtt tudtommal nem voltak deportálások, az én feltételezésem szerint utána sem lett volna, időben kilépünk a háborúból és sokkal kisebb pofont kapunk, de minél hosszabb távon gondolkodunk, annál bizonytalanabb, hogy mi történt volna.
    A lényeg viszont szerintem az, hogy bár ez is csak egy szobor a sok közül, ennek most nekiugrottak a zsidók, mert rajtuk kívül mást is sajnálni enged, és egy apró kisebbség csinál ebből balhét. De az ultragáz nálam az, hogy Magyarországon bárki magyar egy ilyen emlékmű ellen harcol, még akkor is, ha netán ferdítene a valóságon.

  11. Egy érdekes írás jelent meg a vilaghelyzete.com oldalon, melyben azt írja, hogy tudatos elterelés zajlik pl a szobor kérdés terítéken tartásával, mert népírtás most is folyik, több helyszínen is, sajnos..

  12. Persze, hogy voltak akik kollaboráltak a megszállókkal. Ez törvényszerű, voltak a franciáknál, belgáknál, ukránoknál is ha a második VH-t nézzük, vagy pl. Irakban manapság, de hosszan folytatható a sor. De attól még a megszállás az megszállás. Egyébként a németek amerikai megszállása még ma is tart, (de erről nem ildomos beszélni) és ott is kollaboráns a mindenkori német kormány, meg a lakosság is, nálunk is kollaboráltak Kádárék a Szovjetekkel, de az akkor is megszállás volt. Ha ez történelemhamisítás, akkor a török megszállás is az, meg a Habsburg is, meg az fenetudja melyik ország fenetudja kik által történt megszállása, mert mindíg vannak kollaboránsok.

  13. 9. K

    „Én se értem, hogy miért lenne ez történelemhamisítás??”

    A történelemhamisítás kamu.

    Írd be a gugliba hogy „bank” és kattints a „képek” re…
    Aztán nézd meg az emlékművet.

    Na ?

    Van valami hasonlóság? A háromszög alakú timpanon és az oszlopok megvannak ?

    Mert ez veri itt ki a biztosítékot, a történelemhamisítás csak álca, valami amivel terelni lehet, meg támadni.

    Ez VALÓBAN megszállási emlékmű… csak nem német.

    A művészet évszázadok óta próbálja történelmi távlatokba helyezni azt, hogy amit kritizál, az tulajdonképpen a jelen, hogy megtévessze a hatalmat, de szóljon azokhoz, akik értik.
    Így csinált Shakespeare és erről szólt a Welszi bárdok is.
    A szájkaratézó hivatásos rettegőknek talán csak a fele sejti hogy valójában miről van szó. Brüsszelből viszont a másik felét nyomják, hogy akadályozzák meg, mielőtt a tönegnek is leesik a tantusz.

  14. 12: Igen, ez a lényeg! Az egy dolog, hogy voltak magyarok, akik segítették a deportálásokat, de azért a megszállás a lényeg, mert anélkül ez nem lett volna. Ha a németek Nagy-Britanniát szállják meg, ott is lett volna kollaboráns, de még a zsidók között is rengetegen kollaboráltak más zsidók irtásához.

  15. 14
    Kollaboránsok mindenhol akadnak.
    De az mégis elgondolkoztató, hogy német részről a fő zsidóirtó egy zsidó volt (A. Eichmann)

  16. Tehát összefoglalva a szobor durván belegázolt az illetékes kisebbség távlati terveibe. Nemcsak hogy megkezdték, de folyamatban is van, hogy közülük necsak azok számítsanak áldozatnak, akik akkor átélték a háborút, hanem a következö generációk is automatikusan örökölhessék az örök áldozati rangot. Egy ilyen felálláshoz viszont kell egy gyilkos is, ami evidens, hogy a többségi nép posztja lenne, s az eljövendö nemzedékek az örök gyilkosok bandája … na ez a koncepció sérül itt azzal, hogy merészeli az emlékmü azokat is az áldozatok közé bevonni. Kicsit tetézi a balhét az is, hogy a magyar mellett a három halálos ellenség nyelvén is ki van írva …

  17. 13: Ez saját asszociációd, vagy találkoztál már a médiában ezzel a megközelítéssel?
    Nekem nem jutott volna eszembe, de így utólag tényleg elgondolkodtató, hogy az emlékmű szimbólumrendszerében milyen szerepe van a timpanonos oszlopcsarnoknak? Mert a többi alkotóelem alaposan ki lett elemezve, de erre nem került sor…
    Ha ez valóban tudatos, és szándékos, akkor érthető a nagy felzúdulás: A sas és az arkangyal harca a bank szimbólum keretei között.
    De lehet, hogy az alkotó egész más magyarázatot adna erre, mondván, hülyék vagytok… 🙂

  18. Semmi különös.Csak féltik az apanázsuk elakadását az izraeliták..
    Én meg már úgy vagyok az összes holokauszt meg zsidó dolgokkal,hogy jelöljünk ki egy napot az évben mikor megemlékezünk,aztán ennyi..De mindennap ezt kell hallgatni.Már unalmas..Más is van a világon..

  19. Magyarországon a szobor állítgatás és utána ledöntés népi sport.

    Ha valami érdemi ok miatt állítanának a tolvaj politikusok szobrot, akkor nem lenne vita. De mondjuk a mohácsi csata elvesztése alkalmából azért nem állítunk szobrot egy frekventált köztéren.

    Itt megint az agyalágyult téveszméi jöttek elő. Lényegében magának akart szobrot állítani, de ebből lett először a „holokauszt évforduló” emlékműve. Utána keményem „egyeztetett”, most meg a „megszállás emlékműve” lett ez a művészileg giccses alkotás.

    A diktátorok mindig gondoskodnak róla, hogy legyen egy szobor, amit vagy fel lehet robbantani (l. Gömbös szobor), vagy le lehet dönteni (Stalin) a diktátor bukásakor.

  20. 17. hubab

    „Ez saját asszociációd, vagy találkoztál már a médiában ezzel a megközelítéssel?”

    A sajátom… Nem csoda, hogy a média nem csinál neki reklámot.
    Inkább azoknak, akik minnél előbb le akarják bontani.
    Tulajdonképpen több pont támasztja alá a gondolatot.
    A legtöbb bank, hogy legalább stílusban valamilyen hagyományt, legitimációt kölcsönözzön tevékenységeinek, a régi görögöktől vette székházainak homlokzatát… Ez önmagában furcsa, mert semmi sem áll távolabb a pénz világától, mint a klasszikus, ókori kultúra, amikor a kamat még vallásilag de kultúrálisan is tiltott dolog volt.
    Aztán úgyanúgy kilóg a lóláb az emlékműnél is…
    A sas meg az angyal még erős képzelőerővel érthető…
    De a háromszögű timpanon a görög oszlopokkal milyen tipikus magyar környezetet jelent?
    Semmilyet.
    Ez egy megszállási emlékmű, ahol nem a tankok, hanem a bankok szállták meg az országot. Az oszlopok rácsot, börtönt, kamatrabszolgaságot jelentenek.
    Ismerve a kormány stratégiáját és az euroatlanti erőkhöz a viszonyát, ezt most szoborba faragta/öntötte.

    A szimbolika amit a sas és az angyal mutat szinte szájbarágra a se stílusban, se képileg, se a valóságban nem odavaló görög formákat. A kulcs a „nem odaillő” érzése…

    Nem tudom, de szerintem nem is tud mást jelenteni… Ismerve a politikai hátteret, akkor meg pláne!

  21. A Heti válasz július 24-én megjelenő számában van egy érdekes cikk a Szabadság téri mementó szobrászával Párkányi Raab Péterrel a cikk címe „Nem holokauszt emlékmű”.

    Van egy másik cikk is ugyanott „Ajvé!” címen, ami a zsidó hitközségnél lezajlott tragikomikus tisztújításról szól. Ez utóbbi cikk megadja a választ is a szobor ügyre. A Mazsihisznél ügyvezető választás volt, ahol a küldöttek egy transzvesztita vallásszédelgő és egy börtönviselt bankár (Kunos Péter) közül választottak vezetőt.

    A szavazásra azért volt szükség, mert tavasszal Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz és BZSH ügyvezetője lemondott úgy megviselte a német megszállási emlékmű üzenete… Valójában kiderült, hogy a hitközségnél pénzügyi visszaélések történtek és ellenfelei közölték vele, hogy vagy rendőrségi feljelentést tesznek, vagy lemond további bajkeverés nélkül és akkor szabadon elvonulhat. Tehát a szobor ügy, amit lánya Zoltai Andrea szervez elterelő hadművelet volt a cikk szerint.

    Még talán annyit, hogy a Budapesti Zsidó Hitközségnek a transzvesztita, a Mazsihisznek a bukott bankár lett a vezetője…

  22. 21: Ez már tömény anti-s.emitizmus a részedről. Ilyeneket állítani… 😀

  23. A moderáció kikerülése érdekében az előző kommentem ketté bontom, az eredeti törölhető…

    Attila, nagyon tetszik ez a bankos meglátásod, különösen annak fényében, hogy mennyit szopatja a kormány a bankszektort. Különadó, végtörlesztés, tisztességtelennek nyilvánított árfolyamrés, stb… (Sikerült is elérni, hogy felvásárolhassák az MKB-t)
    Ráadásul a Szabadság-térre rakták, épp az Unicredit székházzal szembe (olasz bank, érted, ugye?)… Aztán ott van még mellette az MNB (bár ott már Matolcsi a főnök) és a Bankcenter irodaház, és számos banknak van a környéken képviselete…
    Nagyon ügyes ez a Párkányi Raab Péter, nagy jövőt jósolok neki… 🙂 Bár egyes elemzők szerint manapság az ilyen rejtett utalások helyett a nyílt seggnyalással lehet érvényesülni.
    http://index.hu/velemeny/2014/07/24/nem_olyan_konnyu_segget_nyalni_mint_azt_elsore_gondolnank/

  24. 23-24: Hát nem tudtam, hogy sírjak-e vagy röhögjek. A seggnyalásos eszmefuttatás is jó, de a szobor… 🙂

    Hogy még ezt a szerencsétlen emlékművet is meg kellett schmittelni… 😀

    A fordító iroda szarul fordít, a szobrász lopja az ötletet, az egészet dugiban, éjjel állítják fel…

    Az egész orbánizmust jellemezni lehet majd ennek az emlékműnek a példáján.

  25. 25. Observer

    „A fordító iroda szarul fordít, a szobrász lopja az ötletet, az egészet dugiban, éjjel állítják fel…”

    Igaz…
    Odaadhatták volna ugye a projectet a zsidóknak is, akkor profibb lett volna a tervezéstől a végrehajtásig, hejjesirasi hiba nélkül és akkor talán Obama is eljött volna az avatásra…
    De akkor azt is holokauszt emlékműnek kellene hívni, és sorban gratulálnának a mérvadó szervezetek Washingtontól Tel Avivig…

    De valami azt súgja, hogy nem igazán ez volt a cél.

  26. OFF
    http://www.hir24.hu/velemeny/2014/07/25/felfele-buknak-a-partkatonak/

    Valami nagyon kezd erjedni ebben az országban.
    ON

    26: „a projectet a zsidóknak is” Most ez hogy jön ide?
    Egyszerűen arról van szó, hogy a ‘csókosok’ jobban tudnak segget nyalni, mint dolgozni és ez meglátszik az eredményen. A ‘csókos’ zsidók se végeztek volna különb munkát /a héber szöveget bizonyára zsidó nézte meg – ha máshogy nem, a google fordító is zsidó… 😀 /.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük