(1418) Hírek, amiket nem találsz a fősodrású médiában

Tibor bá’ online

 

~q400Néhány napja, július 4-én volt az amerikaiak nagy nemzeti ünnepe, amit magyar katonák bevonásával még Magyarországon is megültek. Miközben a dicsőséget hozókra nagy ívben tojnak. Ennek egyenes következménye, hogy Amerikában minden egyes nap, átlagosan 22 veterán követ el öngyilkosságot kilátástalan helyzetéből kifolyólag. Twenty two veterans kill themselves every day A háborút megjárt amerikai veteránok közül több mint 57.000 hajléktalan.A még munkaképes veteránok között a munkanélküliség sokkal gyakoribb, mint a teljes társadalomban. 1.4 millió veterán a szegénységi szint alatt él. 900.000-nél több veterán él kiegészítő segélyből. Több mint 3,5 millió veterán kap pótlékot testi fogyatékossága miatt, de 555.180 veterán vár a fogyatékossági pótlék megítélésére. Ezek közül 268.348 már több mint 4 hónapja várakozik. Az elutasított kérelmeket megfellebbezők átlagosan 923 napot várnak a felülbírálásra. Az elmúlt 10 évben közel egy millió veteránnál diagnosztizálták a post-traumatic stress disorder-t (PTSD). Vagyis „traumás stresszt követő rendellenesség” (elfogadott fordítása: poszttraumás stressz betegség) aminek a lényege, hogy a harci igénybevételek olyan traumát okoznak, ami tartós mentális rendellenességet von maga után. Ezt régen úgy hívták, hogy légnyomás betegség.

Mindezekből az vonható le, hogy az amerikai elit a köznépet ágyútölteléknek tekinti, és ugyanígy vélekedik Orbán és bandája is. De ami ennél is rosszabb, hogy a média teljes mértékben együttműködik az elittel. Jobb, ha megszabadulsz az összes illúziótól.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
_________________________________________

20 gondolat erről: „(1418) Hírek, amiket nem találsz a fősodrású médiában

  1. „Jobb, ha megszabadulsz az összes illúziótól.”

    Én már javában elkezdtem a „megszabadulást”. 🙂
    Most csak tisztelettel azt kérdezem, hogy megér-e egy posztot az, hogy a köztörvényes bűncselekményért elítélt Kunos Péter bankárt választották a zsidók vezetőjüknek?
    Milyen üzenete van ennek a választásnak a jövőre nézve? 🙂

  2. Csak megemlíteném, hogy nem csak az USA ilyen.
    Magyarország ugyanez, csak rosszabb.

    Vannak még hadiözvegyek és hadiárvák. Nagynéném nemrég hallt meg, Az ő férje a II VH-ban halt hősi halált. Ő rá és a lányára a 1994. évi XLV. törvény vonatkozik. Nagynénémnek nem volt más nyugdíja, csak a hadiözvegyi, amely „fantasztikus” összeg 94 óta.
    Az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 75%-a. Vagyis 28.500 Ft 75 %-a, 21.375 forint. A hadiárva ellátás a 28.500 Ft 30%-a.
    És ez az ellátás nem emelkedik a nyugdíj emeléssel, pedig szociális jellegű.

    Dicső hazudozó kormányunk, csak pofázik a megbecsülésről, a nemzetről, meg a hazáról, de ezt a törvényt nem változtatja meg. Sokan vannak még hadiözvegyek, igen idősek, de biztos nem érdemlik meg, hogy kilencven egynéhány évesen egy kicsit jobban élhessenek. Hadiárvák sokan vannak.

    Ennyit a háborút jártak és az családjuk megbecsüléséről. (A hadirokkantakról nem beszélnék, mert kevesen lehetnek, de állátásuk ugyanilyen krózusi)

    Vagyis nem különbözünk az USA-tól, sőt az USA hadigondozása igen magasszintű hozzánk képest.

  3. Kunos Pétert meg ne keverjük ide.
    Az Agrobank volt az első Orbán kormány első nagy einstadt-ja. Kellett a bank a haveroknak. Kunos útban volt, hát csináltak egy kis koncepciós pert. Ugye ismerős a történet?
    Vagyis Kunos nagyon is jó választás, mert utálja Orbánt. Ja és csak ügyvezető, ami nem a zsidóság vezetőjét jelenti. Pénzügyi vezető.

  4. 3 :
    Ha azt írod, hogy ne keverjük ide Kunost, akkor miért mész bele még mélyebben ?
    De ha már belementél, akkor nézd meg, hogy melyik kormány alatt indítottak ellene eljárást. Én úgy tudom, hogy nem az Orbán kormány alatt.

  5. Ami az amerikai veteránok megbecsülését illeti, csak meg kell nézni a „Született április 4-én” című filmet. Horror… 🙁

  6. Virág elvtárs!

    Én legalább annyira „pontos” vagyok, mint te, aki csal a „börtönviselt”-re koncentrálsz. Tipikus neo-bolsevik propaganda. Hogy azért került, mert „rosszul helyezte ki a bank hiteleit” ….. bruha-ha.
    Csányi elvtárs mikor következik? Ja ő haver.

  7. Engem tényleg érdekelne, mondjuk Virág elvtárs véleménye.
    Na nem az USA-ról, hanem a magyarországi állapotokról.
    Ez kicsit közelebb is van.
    Persze ez nagyon ciki, és a szőnyeg alá kell söpörni.
    A duma, az a lényeg. A veteránok és hősi halottak megbecsülése le van …. Na ebben Magyarország vezet az USA előtt.

  8. 6 :
    Zappa, te Holdon élsz ? 🙂 🙂
    Engem neo-bolsevik propagandával vádolni??? 🙂 🙂
    És azt sem tudod, hogy Kunost miért csukták le. Mert nem a rossz hitelkihelyezés miatt.
    Csányi Sándor mikor következik? Tartok tőle, őt nem fogják lecsukni. Talán inkább likvidálni. Ez neki jár… bőven megszolgálta.

  9. 8:
    Ha jól emlékszem Kunost azért hurcolták meg, mert a kölcsön adásához „jogtalan” feltételt szabott. Haszon részesedést, vagy valami hasonlót. Azzal védekezett, hogy csak biztosítani akarta visszafizetést.

  10. 9 :
    Tibor bá, igen, Kunos a hitelfolyósítás feltételéül szabta, hogy a hitelt felvevő vállalkozásban tulajdonrészt kapjon.
    Érdekes lenne utána járni, hogy a mai viszonyok szerint most milyen megítélés alá esne.
    Na szóval ezt az ember választották meg a zsidók maguknak. 🙂

  11. A mór megtette kötelességét a mór mehet…

    Mitől lenne ez más mint az emberiség eddigi történelmében?

    Mikor volt becsülete egy harcképtelen veteránnak?
    Ha harcképes akkor persze más a helyzet, mert akkor nagyon is veszélyes volt a drága.

  12. 2.Minek kicsinyeskedni.A hologram(.) túlélőinek járadékát duplázták pl. Ha az átlagot nézzük akkor a hadiözvegyek is jól jártak a 0 forint emeléssel . 🙂

  13. 13:

    Amióta napi 12 órán át körmölő írnokok helyett elektronikus a nyilvántartás, hasonló esetek állandóan előfordulnak. legutóbb (néhány napja) fél napig nem volt ügyintézés az okmány irodákban. Aztán már volt olyan, hogy valakinek a bankszámlájára rávezettek 25 millió dollárt. Ez egy hivatalnoknak feltűnne, a gépnek nem. Nincs érzéke a mennyiségekhez.

  14. „-Do you smoke pot?” Just an another fucken veteran.

    18 hónapot lehúztam a Néphadseregben. Nem volt háború, „csak” 2000-es parancs. Mások meg letipliztek vagy vettek egy E-t. Ma meg statisztikát csinálnak vagy olvasnak. Azt csak ellenőrizzed le, mi az a légnyomás. Az szó szerint az. Túl közel robbant mellette valami, de nem halt bele. A ptsd pedig bármi, csak adjanak kártérítést érte, traffic accident, worker compensation, etc. Got it?

  15. Ha senki sem halt meg, akkor a szolgálatátadáson azt mondták, nem történt esemény. De mondjuk lövöldözés meg volt, a lőszerből meg nem hiányzott.

  16. A többség még azt sem érti, mire fel volt a sorkötelesség. Hány ruszki laktanya volt? Azok is magyarok voltak.

  17. 5.: Virág elvtárs,
    maximálisan jóinsulatú helyesbítés és nem kákán csomó: július neguedike az nem április. Habár sejtem mi lehet az oka a félreírásnak 🙂 április 4 is egy dicsôséges dátum és ha párhuzamot nem is mernék húzni a kettô közé, egy hullámos egyenlôségjelet már csak a poén kedvéért is. 😀
    Amúgy tényleg idevágó film, és azt hiszem páratlan is a maga nemében.

    Egyébként azon is érdemes elgondolkodni, hogy kik azok akik jelentkeznek a seregbe. Nekem volt „szerencsém” személyesen találkozni tengerész gyalogosokkal. Sokkoló és kiábrándító is egyben. Onnantól kezdve nekem az összes amerikai háborús film, ahol a katonák egyes jelenetkben választékos szókincsel fejtegetnek alapvetôen tényleg lényeges, nehezen megfogalmazható éréseket, számomra már teljesen hihetetlen, és inkább a rendezô fantáziáját, szentimentalitását tolmácsolja mintsem az átlag amerikai katona mondanivalóját a világnak. A valóság ennél sajnos sokkal elszomorítóbb.

  18. 18:
    Adalék. Minden negyedik katonanőt az USA-ban a „bajtársai” erőszakkal megdugnak. Ha jelenti, a felettes nem neki ad igazat, megfenyegetik, ha tovább mer menni akkor megnézheti magát, ami akár halálos „baleset” is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük