(1395) Népbutítás

Tibor bá’ online

 

~ab108Csütörtöki hír, Észak Karolinában 1961 januárjában egy B52-es bombázó kettétört. A legénység katapultált, és megmenekült, a gépből „kiesett” két H-bomba, úgy 200-szor nagyobb robbanóerővel, mint a Hirosima-Nagaszaki bemutató. Egyik bomba se robbant fel, de az esetet titkosították. Most viszont – mennyi is? – 53 év és 5 hónappal később, az Obama-Putyin konfrontáció kellős közepén, amikor az egész világ retteg egy kitörhető nukleáris háború miatt FELOLDOTTÁK a titkot.

Nekem egyből feltűnt, hogy kényes dolgokat általában 20-30-50-80-100 évre szokás titkosítani, de 53 év és 5 hónapra nem. Akkor ennek a feloldásnak egészen biztos politikai okai vannak. Vannak hát. Puhítják az amerikai közvéleményt, hogy egy termonukleáris bomba nem is olyan nagyon komoly dolog. Itt-ott lepottyannak, felrobbannak vagy nem. Nem igazán érdekes. Persze-persze nem jó, ha egy város eltűnik a föld színéről, de olyan sok város van a világon, jut is marad is. Szóval a nép szokja meg, hogy a H-bomba is hozzátartozik az természetesen elszenvedhető kényelmetlenségek sorához.

Ettől még nem fog kitörni a III. világháború, de az ukrán események előidézése, Putyin démonizálása, és megleckéztetésének szükségszerűsége is ez felé mutat. Beszéljük át!

_____________________________________________
_____________________________________________
_______________________________

20 gondolat erről: „(1395) Népbutítás

  1. Ez a hír nem most került nyilvánosságra, hanem legalább 2000 óta elérhető: http://www.ibiblio.org/bomb/
    Azóta szerepelt a téma különböző könyvekben, még a wikipédián is saját oldala van 2008 óta.
    Most valami kapcsolódó iratokat hoztak nyilvánosságra, aminek lehet célja a téma felmelegítése, de az információk nagy része már eddig is közismert volt (annak aki utánanézett).

  2. 1:
    Ezzel még gyanúsabb a dolog. nyilvánvalóan propaganda célból van felmelegítve. Számomra egyértelmű, hogy Washington készül a III. világháborúra.

  3. Háború most is van . Csak nem atomháború .
    Az atommal való fenyegetőzés azóta létezik, amióta atom van . És ez nem 2000, hanem annál korábbi időpont.
    Ami pedig tény, hogy napról napra közelebb kerülünk a III. világháborúhoz. Már ha lesz III. világháború . NE legyen!

  4. A III. világháború a válság miatt elmarad.
    Ezért ugrunk a IV.-re. 🙂

  5. Amerika folyamatosan nyomul. Szépen sorban kiiktatja az oroszok felé húzó államokat, viszi egyre közelebb a rakétáit. Egyértelmű, hogy békét akar. 😀 /”Ha békét akarsz, készülj a háborúra”./

    A III. vh. első eseményei tőlünk távol történnek majd, nem Ukrajnában. Kuba és a dél-amerikai potenciális oroszbarát rendszerek kiiktatásával kell kezdődnie. Ha az amcsik kezdik…

  6. Nekem is úgy tűnik, hogy bár már nagy a készülődés, de a mostani ukrán konfliktusból még nem lesz casus belli. A támadás sikerességének ugyanis a meglepetés egy nagyon fontos tényezője, ami itt hiányzik. Sőt, az oroszok teljesen rá vannak készülve. Sokkal reálisabb veszélynek tűnik egy európai anarchia, amit könnyen kiválthat pl. egy olyan eset, hogy egyszerre omlik össze a dollár és rendelnek el gázszállítási embargót az oroszok. Az Európai Unió meg nincs jó formában mostanában, hogy finoman fogalmazzunk.

  7. Ezen a honlapon permanens a hírfolyam a közeli világ katasztrófákról.
    Elmondható ,hogy ez a honlap egyik fő mondanivalója.
    Rettegj polgár, mert hamarosan véget ér a megszokott jóléted !
    Jön a klímakatasztrófa, jön a társadalmi összeomlás,
    jön a III. nukleáris világháború ,jönnek a járványok,küszöbön az Új Kőkorszak.
    Tibor bá’ az ország legpesszimistább bloggere !
    Olyan orbitális hülyeség persze nincs, ami ne találna néhány lelkes követőre, lásd a fényevők szektáját.
    Sajátságos lelki alkatok ,akik ezt élvezik.
    Egészséges érzelmi életű egyének nem gerjednek erre, azoknak ez nem jön be.

  8. 7:
    Felületes szemlélőnél ez jön le, de ez nem az igazság. A magyar média zöméből árad a hurrá optimizmus, ami sokkal veszélyesebb, mint a ránk leselkedő veszélyek minél pontosabb felmérése. jelszavam: a realtis talaján állás. Ezt bizonyítja, hogy ellenzek mindenfajta ezoterikát, sőt „alternatív” gyógymódot, felesleges „étred kiegészítőt”. És minden mást, amit károsnak tartok például meggondolatlan hitelfelvételt. Valamint van itt azért más is. Csak mindenki azt veszi észre, amibe bele tud kötni. Van, aki azt kifogásolja, hogy sok a „pina poszt”, van aki a túlzott ateizmust nem viseli, de olyan is van, aki feleslegesnek tartja az asztrófizikát, atomfizikát és kvantummechanikát. Csak még a VM sorozat, könyv ismertetők és humor ellen nem szólt senki. Minden esetre köszönöm a véleményed, csak egyet nem értek, ha ennyire nem vagy megelégedve a munkálkodásommal, akkor miért jársz ide? Ezt nem gúnyból kérezem, mert például az én feleségem imádja a horrorisztikus filmeket, mert élvezi az izgalmakat. Van ilyen. 😀

  9. A horrorfilm az egy szórakoztató műfaj, igazi játék a javából.
    A te katasztrófaposztjaid a teljes hitelesség igényével íródnak.
    Bevallom sok sok mindent én sem értek, de azt már megértettem, hogy ez már így is marad és így teljesen természetes.

  10. 7.
    Utána lehet nézni hogy mennyire valós amikről szó van. Egyenként mindegyik posztnál el is hangzanak ellenvélemények, de legalább konkrét érvek mentén.
    Ezzel a sommás megállapítással nem lehet mit kezdeni.
    Ráadásul burkoltan le is hülyéztél mindenkit aki ide jár.

  11. Szerintem attól, hogy tegyük fel az USA nukleáris csapást mér Oroszországra (azok meg vissza), még nem lesz „világháború”.
    Ki akarna Oroszország oldalán ebbe beavatkozni? Hiányzik esetleg nekik is pár H-bomba a nagyvárosaikra?

    Szerintem nagy lenne a „verbális” felháborodás pro- és kontra sok országban, de cselekedni senki nem merne. Mindenki más tétlenül nézné (még Kína is) és örülne, hogy nem őket éri a csapás.

    Sokan azt gondolják, hogy mert egy ország szimpatizál egy másikkal, akár szoros kereskedelmi és gazdasági együttműködési szerződések alapján is, akkor mindjárt a vágóhídra is küldené az ország lakosságát egy másikért. Szerintem Venezuela, Bolívia, stb… semmit nem csinálna, max. pár nyugati érdekeltségű céget zárolna az országban. Ott a II. Vh alatt is békésen éltek az emberek, holott nyilván volt véleményük akkor is dolgokról, de kinek hiányzott volna a baj?

  12. 11.

    Csak az a baj, hogy az atomsugár, atomszennyezödés nem áll meg az országhatároknál nem kérdezi, hogy bemehetek-é ? Egy USA kontra Orosz termonukleáris Háború esetén Europa is kúszhat a temetö felé.

  13. 7!
    Akkor nézd az RTL klub híradóját.Az szerinted normális?.. 😮
    10!
    A 7-es versenyző is hülye,mert ide jár..

  14. 11: „még nem lesz “világháború”” Egy atomháborúban az is benne van, aki nem vesz részt benne. 😉

    A fukusimai szennyezés sem állt meg Japán határánál…

    7: Nyugi, azért a többségünk reggel még meg fog borotválkozni… 😀

  15. 7: mikor volt az előző 2 nukleáris világháború?
    mert akkor nincs gáz a harmadikkal sem 🙂

  16. 16:
    A lényeg itt az időzítés, hogy újra előkaparták a témát. Miért? Különben volt több ilyen. A spanyol partoknál is pottyant négy bomba 1966-ban, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük