(1383) A Bilderberg csoport

Tibor bá’ online

 

~aa027A Bilderberg csoport évente megrendezett összejövetelére tegnap (május 29.) került sor Koppenhágában és július 1.-ig fog tartani. Nem kis meglepetésre Bajnai Gordon Magyarország volt miniszterelnöke is meg van hívva a 62. találkozóra. A titkos társaság nem annyira titkos, hogy ne hozta volna nyilvánosságra a megvitatandó kérdéseket. Ezek pedig list of key topics :

Fenntartható-e a gazdasági felépülés?

Ki fog fizetni a népszaporulatért?

Létezik-e magánszféra?

Hogy megy a titkos információk cseréje?

A technológiai változások és a munkahelyek.

A demokrácia jövője, és a középosztály csapdája.

A Kína politikai és gazdasági kilátásai.

A Közép kelet átalakulása.

Mi az európai jövő?

A legújabb események.

Azonban kiszivárogtak az igazi témák is, mert a fentiek csak kamu. Valójában három dolgot fognak megvitatni, Infowars insider:

–        A Bilderbergek hagyományos célját, egyetlen politikai entitás (USA) számára összpontosított hatalom fennmaradását veszélyeztető, az egész világon jelentkező felébredést miként lehetne elnyomni.

–        A „világkereskedelem” bevezetését a Transatlantic Trade and Investment Partnership elfogadásával.

–        Az Ukrán krízis és NATO-Oroszország viszonya.

Ahhoz nem fér semmi kétség, hogy a legfontosabb vitapont az USA vezető szerepének a fenntartása. Az USA agresszív hatalmi politikája nem magyar érdek. Hogy mit keres ott Bajnai, azt nem nehéz kitalálni. Ez viszont számomra megmagyarázza azt a – nála nem tipikus – két napja megesett Bajnai kitörést, amivel elítélte a terroristáknak bélyegzett oroszbarát szakadárokat.

______________________________________________________________
______________________________________________________________
____________________________________________

27 gondolat erről: „(1383) A Bilderberg csoport

  1. Tibor bá, épp a minap szóltad le az Infowars szavahihetőségét. Nem csak azért adsz nekik hitelt most, mert ez egybecseng a prekoncepcióddal Amerikát illetőleg?

    (Amúgy persze természetes, hogy az ember azt hiszi el, ami jól beleillik a világképébe.)

  2. Szerintem a Bilderberg régóta egy egy bulvársajtó-szintű misztifikálás. Túl fontos nem lehet, ha előre lehet tudni, kik tárgyalnak ott, stb. Korábban Martonyi is részt vett, gondolom, idővel valakit a Jobbikból is meghívnak… 🙂

  3. Mellesleg a Bilderberg-kör szorosan összefógg a Római Klubbal. A Római Klubnak pedig már a világ számára ismeretlen vidéki pártállami vezetőcske korában tagja volt egy bizonyos Mihail Gorbacsov. Ennyit aról, hogy Oroszország ellenpólusa-e a globalizációs világrendnek. Egyik belső pólusa.

  4. A jelenlegi offenzív Nato politika és kereskedelmi szankciók inkább csak felgyorsítják az USA hegemóniájának a leépülését, az egész visszafelé sült el. Az ázsiai dömpert már nem képesek megállítani és a világkereskedelem sem lesz már dollárfüggő.
    És az alábbi megállapítás is érdekes.
    „Ha a bankok és bankáraik továbbra is a „semmiképpen sem veszteni” felfogás jegyében végzik a munkájukat, az a kapitalizmus összeomlásához vezethet – jelentette ki Mark Carney, a Bank of England elnöke a 21. század kapitalista társadalmának jövőjével foglalkozó londoni konferencián.

  5. 1:
    Néha Orbán is mond igazat. 😀

    Különben a poszthoz 3 különböző forrást használtam fel.

    3:
    Mi a fenét bizonyít az, hogy Gorbacsov tagja volt a Római Klubnak? Ha én helyeslem a Római Klub meglátásait (mert helyeslem), akkor én is gnosztikus ellensége vagyok a Homo sapiensnek? Ugyan már Arma!
    Mesterházy hazavágta az MSZP-t, őt is beépítették? Nem logikusabb az, hogy egy fiatal megszállottja a hatalomnak hülye lépéseket tett a hatalom megszerzéséért? Ködös ábrándjaitól nem látta a valóságot? Szerinted mindenki abszolút logikusan cselekszik saját céljainak az eléréséért? Minden balsiker szándékos, soha senki nem hibázik?

  6. 6: Az oroszok globalizációellenességéhez fűződő illúziókat rombolja, hogy Gorbi is tag volt. AMikor még a világ nem ismerte a nevét. A szovjet vezetés , vagy Putyin nem képvisel alternatívát az USA, vagy más globalista erőcentrummal szemben, csak konkurenciaharcot egy globalista oligarchián belül. És dialektikus szinielőadás is a rivalizálásuk. Mint a II. Vh, meg az I.

  7. 7: Alapvetően hasonlóan látom a helyzetet. De Gorbacsov tagsága logikailag nem cáfolja, hogy Putyin és a nyugat valóban különböző malmokban őrölnek. Lehet, hogy Gorbi beépített ügynökként adta meg a kegyelemdöfést az amúgyis gyengülő orosz medvének, ami most Putyin vezetésével újra magához tér.

    Amúgy a SZU-t annyira utáltam, hogy még így is hálás lennék Gorbacsovnak.

  8. 8: Gorbi emelte a magasba Jelcint, Jelcin elégedetten adta át a stafétát törvényes utódjának, Putyinnak. Tehát Putyin Andropov dédunokája. Csak a külsőségeket festették át.

  9. 9:
    Ez tényleg figyelemreméltó megállapítás. Ilyen alapon Orbán Viktor dédunokája Horthy Miklósnak, aki viszont dédunokája volt Mária Teréziának. Az Ó-szövetségnek igaza van. Mindenki Ádámtól származik. 😀

  10. Hát, ez az infowars-os leleplezés kb annyira vehető komolyan, mint hogy Putyin az Obamával való tárgyalást egy galambbal sakkozáshoz hasonlította…

  11. Tibor bá!
    Június 1-ig fog tartani a találkozó nem július 1-ig.Csak a hétvégén van.

  12. 10: Te is tudod, hogy Mária Terézia és Horthy, meg aztán Horthy és Orbán között volt egy pár durva, véres rendszerváltás, azonban Andropovtól Putyinig nem szakad meg a lánc, mindegyik vezető elismerte legitimnek utódját. Ez a Horthy_Rákosi-Kádár-Orbán vonalon nem így van, de a Tisza István-Kun Béla-Horthy vonalon sem.

  13. 13: Te magad írtad, hogy a Bilderberg-találkozó csak egy színjáték, „misztifikálás”. Vagyis az, hogy valakit meghívnak, még nem jelenti, hogy közéjük tartozik.

    Én azt gondolom, hogy ez a világ vezetőinek egy találkozója, ahol megbeszélhetik a fontos dolgokat, de nem hiszem, hogy a nagy titkokról itt teljesen nyíltan beszélnének. Már csak a meghívott külsősök miatt is túl kockázatos lenne, meg azért is, mert ami ilyen sok ember között hangzik el, az nem igazán maradhat titkos.

    Hogy teljesen nyíltan megbeszélnék, hogyan tartják fenn az USA hegemóniáját az egész világ fölött, mindenki más kárára, azt nem hiszem. Ha vannak is, akiknek ez az életcéljuk, nem hiszem hogy ebben mindenki osztozik (pl. Bajnai), és mért is fednék fel előttük?

  14. 11:

    Nem, mert az állításnak valóságszaga van.

  15. A magyar nyelvre fordított listából kimaradt Ukrajna.

    Elkerekedett a szemem, mikor megláttam a poszt címét, kicsit olyan érzésem volt, mint mikor a Haarp-ról született cikk. 😀

    Amúgy most én sem értem miért kéne összeesküvés elméleteket gyártani, szerintem a listában felsorolt témák önmagukban is fontosak és érdekesek, miért is lenne más a téma?
    Főleg ha olyan politikusokat is meghívnak, mint Bajnai.

    A fontosabb kérdéseket majd egy másik szeánszon beszélik meg. 🙂

    Amúgy mi történt Martonyival? Szegényke ennyire kegyvesztett lett, hogy nem csak Bilderbergéknek, de már Orbánnak se kell?

  16. Szerintem is, ez nem csak egy találkozó.
    Ez részben eligazítás. A hogy az előttem szóló Ábel is megjegyezte, a fontos döntéseket valószínűleg kisebb körben hozzák meg. De abból hogy éppen kiket hívnak meg, következtetni lehet a valós témákra. És mivel idén Bajnait is meghívták, valószínűleg Magyarországról is egyeztetnek.
    Ehhez kapcsolódhat:
    Felröppentek olyan hírek is az alternatív médiában, hogy külföldi nyugdíjalapok, és nagybankok a leánybankjaikon keresztül, rohamléptekben vonják ki a pénzt az országból!
    (több száz milliárd forint államkötvényt vásároltattak vissza
    az állammal a lejárati idő ELŐTT pár hónappal!) És a folyamat azóta is tart!
    Illetve már a legbefolyásosabb magyar oligarchák is elkezdték a pénzük menekítését itthonról! Az elemző azt írja, hogy ha nem tesznek gyors és határozott lépéseket ez ügyben, akkor Magyarország még a nyár vége előtt fizetésképtelenné válhat!
    De ennek az igazságtartalmát sajnos nem tudom ellenőrizni!
    Viszont Bajnainak a részvétele az idei találkozón erősíteni látszik ezeket a híreket!

  17. Olvassátok el a Csath Magdolnával pár napja készült interjút, ami a flagmagazinban jelent meg. Ő régi „bilderbeges szakértő”. Eddig hittem neki, most viszont mintha az jelenlegi kormány pártját fogná,- illetve nincs negatív véleménye (kerüli)- amelyről tudjuk, hogy csak a régi király új ruhában…
    Martonyi tudtommal teljesen visszavonult, nyugdíjas lett. Hogy önszántából-e vagy küldték? – nem tudom.

  18. Bajnainak és fajtájának a helye egy lámpavason van – fejjel lefelé felkötve.

  19. 17:

    Nem tűnt még fel, hogy 2008 óta minden évben megjelenik néhány élénk fantáziájú összeesküvés elmélet gyártó digitális tollából egy hasonló agyament írás, amiben Magyarország pár hónapon belüli összeomlásáról írnak?

    Csodálom, hogy ilyenkor hallgat Tibor bá, hiszen kényesen érzékeny rá, hogy mi kerül fel a posztok alatti komment felületre.
    „valahol olvastam, hogy esetleg…”
    mindegy, részemről pánikkeltés, mint eddig mindig.

    18:
    Csath, Bogár, Drábik mind a Fidesz mellett tette le a voksát, még ha bírálják is őket időnként.
    Tény, hogy egy Bajnai vagy Gyurcsány kormánynál ez is jobb.

  20. 20:
    A belinkelt idegen forrás, és valakinek a saját véleménye nem esik egy elbírálás alá. Ráadásul Unicornis közölte, hogy az igazság tartalmáért nem vállal felelősséget. Mellesleg, még igaz is lehet.

  21. Igaz? Ejj Tibor bá…

    🙂

    Aha, mert az csak úgy működik, hogy Európa közepén egy EU-s ország csődbe megy. Pikk-pakk.
    Görögországban meg gondolom időközben beindult a gazdasági fellendülés….

  22. Kedves Curix!
    Gondolom, lehet hogy csak leckéztetni akarják Orbánt.
    Hogy ne külön utaskodjon, meg ne csökkentsék tovább a jegybanki alapkamatot, stb.. Ki tudhatja?
    A szóban forgó hírt persze belinkelhetem, ha érdekel.
    Az azért tudni kell róluk, hogy amit tőlük olvastam, annak a több mint 90%át napokkal később más nagy hírportálok is le közölték!
    Nem tudom, hogy honnan vannak az értesüléseik, de eddig többségében igen pontosak, és hitelesek voltak.
    Persze ez még nem biztosítja azt hogy, ez esetben is így volna!

  23. 15: Milyen szagú a valóság?

    Egyébként mi volt az oldallal tegnap? Már azt hittem lelőtték a Bilderbergek a kiszivárogtatás miatt (és reméltem, hogy csak az oldalt, nem téged)… 😉

    No nézd már, itt meg egy harmadik napirend a találkájukról:
    Nukleáris diplomácia és az Iránnal való megállapodás
    Gáz-megállapodás Oroszország és Kína között
    A nacionalista hangulat fokozódása Európában
    Uniós internetes adatvédelmi előírások
    Kiber-hadviselés és annak lehetséges hatása az internetes szabadságjogokra
    Ukrajnától Szíriáig: Barack Obama külpolitikája
    Éghajlatváltozás
    http://index.hu/kulfold/2014/06/01/kiszivargott_a_bilderberg-csoport_napirendje/
    Ennek milyen a szaga?

  24. 17: Államkötvényt nem lehet a lejárat előtt visszavásároltatni, csak másodlagos pénzpiacon keresztül eladni valaki másnak. Egyébként napi szinten járnak le milliárdok, amiket az Államadósság Kezelő Központ új kibocsátásokból fedez. A probléma akkor van, ha nincs kereslet ezekre az újonnan kibocsátott kötvényekre, de a kormány mostanában kemény marketing kampányt folytat, hogy a belföldi kereslet pótolja a kieső külföldi befektetőket. Ezzel viszont a belföldi magánbefektetések elől is elszívja a belföldi tőkét, sajnos. És bár a PR szerint nagy szabadságharcot folytatunk az államadósság ellen, valójában csak az adatok kozmetikázásával lehetett év végén csökkenő adósságszintet kimutatni (az új évre áttolták a kötvények kibocsátásának egy részét), és jelenleg történelmi csúcsközelben jár az adósságráta.
    http://www.portfolio.hu/gazdasag/tortenelmi_csucs_kozelebe_ugrott_az_allamadossag.199062.html

  25. 24:
    Előre jeleztem, hogy vasárnap 22:00-től szerver csere, ami kb. 2-3 órán át tart.

  26. 2.
    „Szerintem a Bilderberg régóta egy egy bulvársajtó-szintű misztifikálás.”
    Arma, a Bilderberg találkozó nem „titkos” találkozó, hanem itt adja ki a háttérhatalom az ukázt a végrehajtó hatalomnak.
    Ami titkos, az a részletek, meg a pontos döntések.
    Reding, Barroso meg Bajnai oda nem beszélni, hanem hallgatni megy, és utána végrehajtják az addigra már eldöntött, elhatározott feladatokat.
    Tehát itt van a látható és a láthahatlan hatalom érintkezési pontja. Ezért titkos is meg nem is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük