(1380) Tibor bá’ átmegy politológusba

Tibor bá’ online

 

~ab108Megvolt a második 2014-es választás. Mi volt a tét, mire ment ki a játék? Minden ellenkező véleménnyel szemben az egyetlen tét az volt, hogy ezüsttálcán kinek nyújt át a szavazópolgár 200.000.000 Forintot 5 év alatt, egy kis brüsszeli kiruccanás keretei között, ami közben oda lehet lökni némi hazafiaskodást a néhány, még mindig bekötött szemű állampolgárnak.

És hogy reagált erre a nép? Úgy, hogy 10 szavazóképes állampolgárból 7 otthon maradt vagy családostól elment a strandra. A legtöbb ember számára közömbös volt, hogy kinek esik az ölébe egy politikai öt találatos ellenőrző szelvénye, ami aztán hozott néhány meglepetést a konyhára.

1)   Az MSZP látványosan lecsúszott a harmadik helyre, elveszítve Mesterházy Attila folyamatos hivatkozási alapját, miszerint ők a legerősebb ellenzéki párt birtokosai. A szavazótábora nem bocsátotta meg a pártnak, hogy egy nyegle ficsúrt neveztek meg miniszterelnök jelöltnek, aminek következtében Orbán újra kétharmaddal dicsekedhet. A választók valahogy elnézik a politikusok lopásait, mert az élet realitásához tartozónak gondolják, de a pökhendi nagyképűséget már nem viselik el. „Ha már lopsz, legalább légy reális alternatíva”. Az MSZP „megroppanása” reális értékelés Vona Gábortól. Még az is lehet, hogy 2018-ban az 5 százalékot se éri el.

2)   A szavazatok némileg több mint 50 százalékát beseprő Fidesz örökös vezére, a Csák Máté szerepet kisajátító Orbán Viktor az eredményhirdetés utáni beszédét azzal kezdte, hogy „Nyertünk, nagyon nyertünk”, de nem erre gondolt. Elsőnek eszébe jutott mondat így hangzott (volna): „Barmok vagytok, és azok is maradtok. Tudtam, hogy hülyék vagytok, de hogy ekkorák, azt nem hittem volna.”

3)   Mind Gyurcsány, mind pedig Bajnai mehetne Brüsszelbe, de nyilvánvaló okok miatt őket az a 200 millió hidegen hagyja. Őket a bosszú hajtja. A bosszú pedig közel áll a magyar lélekhez. Ha valakit a lopás lehetősége helyett a bosszú vezérel, az elnyeri a magyar választó tetszését. A Fidesz által oly sikeresen nyeregből kiütött Gyurcsány reinkarnációja most már bizonyossá vált.

4)   Az LMP folyamatosan táncol a borotvaélen. Nyilvánvalóan cipeli hátán a magyar zsidóság, akik jobb híján megbocsátják Schiffernek a taktikai eretnekséget. Nagyapja hagyatéka szerint lenne ő még politikai áruló, de nem hiszem, hogy kap rá lehetőséget a 2018-as választásokon.

5) Kásler Árpád – A haza nem eladó: Árpit itt mindenki ismeri a bankok elleni harcából kifolyólag. Én biztos voltam benne, hogy a mozgalmát párttá alakítja, és abban is, hogy megpróbál kimenni Brüsszelbe. Ehhez kapott 12.000 szavazatot. Sokkal, de sokkal kevesebbet, mint ahány devizaadós van az országban. Nyilván csalódott, amit meg is értek, de a nép viselkedésében nincs logika. Árpi egy kitűnő elme, de még nem tanulta meg, hogy ő és a tömegek nem kompatibilisek. A népvezérséghez nem ész kell, hanem kegyetlen önzés és kisszerűség, mert ez utóbbi nélkül lehetetlen „megszólítani” a magyar tömegeket. 🙁

 6)   A Jobbik látványosan maga mögé kényszerítette az MSZP-t. Kezd igazán gyümölcsözővé válni a Jobbik (egyáltalán nem szalonképes) retorikája, mert lehet, hogy nem gondolják komolyan, de amit mondanak az valóban a magyar lényeg. A neoliberálisok által agyonfertőzött világnak lehet, hogy nem tetszik, de végül is Orbán esélyes kihívója 2018-ban Vona Gábor lesz. Az RTL Klub hírműsorában „a kémkedésbe keveredett” finom súlykolására a pártelnök frappánsan válaszolt, nem hívta vissza, hanem kiküldte Brüsszelbe az oroszoknak „kémkedő” jobbikos „hazaárulót”. Vona zászlójára tűzte a magyar kisemberek búját-baját. Ha ügyesen politizál 2018-ban maga mögé kényszerítheti Orbánt, akinek meztelenségét addigra (remélem) mindenki meglátja.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_________________________________________

70 gondolat erről: „(1380) Tibor bá’ átmegy politológusba

  1. Nem csak a fizetesuk verlazito, de ehhez meg jonnek az adomentes juttatasok, napidijak, elso osztalyon valo repkedes, ket szemelyi titkar es diplomatautlevel. Mindehhez semmi masnak nem kell lenni, mint hu partkatonanak. De hogy hogy neznek reggel a tukorbe, az azert nehez lehet….

  2. 1:
    Ezt valaki lefordíthatná. A teljes kép el van előlünk titkolva.
    Tükörbe? Semmi gond vele, miután a sok hülyét rávették, hogy menjen el szavazni.

  3. Tibor bá, inkább etesd meg a tyúkokat. Ez a politológia nem neked való… 🙂
    A zárómondat alapján.

  4. Mégis mit vártok az Istenadta néptől :-)? 1990-ben az első újkori szabad választásokon, történelmi pillanatban, 40 év kommunista diktatúrát követően a második fordulóban 45%-os részvétel volt!!! Ergo 10 emberből majdnem 6 otthon maradt pörköltet enni nokedlivel. 1994-ben meg visszaszavazták a komcsikat. épp csak Recsk nem nyitott ki újra, az nem lett volna PC. 🙂 Láthatóan semmi nem változott. Ez nem kiábrándultság, fásultság, stb. ez a prolik észjárása, mindig is ez volt és ennyi. A Magyar társadalom, – mint nyugati társai is – menthetetlen.

  5. 3:
    v.j.

    4:
    Pontosan!
    Ezért kapott Kásler Árpád mindössze 12.000 szavazatot a 400.000 kibelezett családtól.

  6. 4-5: VALAKI hozzon be vizet. 🙂
    Ezek vagyunk mi, magyarok.
    Ülünk, várunk, hogy majd valaki más megoldja a problémáinkat.
    A nagy többség most úgy gondolja, hogy Orbán Viktor lesz az.
    Csalatkozni fognak, úgy, mint eddig mindig.
    De nem fognak tanulni belőle, ahogy eddig sem.

  7. „Még az is lehet, hogy 2018-ban az 5 százalékot se éri el.”(az MSZP) – én azért ilyen optimista nem vagyok.

    Az LMP értékelésével nem értek egyet. Nem értem ezt a rosszhiszeműséget. Amúgy a ballib zsidóknak most ott van az Együtt-PM is, csak belőlük nem szedett volna össze 5%-ot az LMP.

    Amúgy én akartam szavazni, de senki nem szólt, hogy most vasárnap lesz a választás, és elfelejtettük. Szerintem papírt se kaptam róla, hogy hova mehetek. Csak hétfőn hallom a rádióban, hogy megvolt. Ez ám a szívás!

  8. A magam részéről nem tartom korrektnek, hogy csak listára lehet szavazni EP választáson. Miért nem tudhatjuk mi, egyszerű adóalanyok, hogy pontosan melyik bohóc tesz úgy, mintha képviselni akarna minket? Ha az emberekben ténylegesen tudatosul például, hogy Szanyi kapitány (kollégám szerint „Szanyi bohóc, a nevetszégesz” 😀 ) felemelő stílusát élvezheti majd Európa, valószínűleg még ennyit sem kap az MSZP! Becsületesebbnek tartanám, ha konkrét személyekre lehetne szavazni. Valószínűleg jóval nagyobb lett volna (milyen haszontalanok is a „volna” szót tartalmazó mondatok 🙁 ) az érdeklődés, amennyiben a szavazólapokon szerepelt volna az „Egyik sem” opció is! S amennyiben 50% feletti az „Egyik sem”, akkor új választást kell kiírni, de nem szerepelhetnek a korábbi jelöltek.
    Persze ha fele olyan okosak lehetnénk előre, mint most vagyunk utólag… :-/

  9. Minden fordítva van…
    A képviselő nem a hazáját kéviseli az EU-ban, hanem az EU-t a hazájában.
    EZÉRT kapja az a szép fizetést.
    Elméletileg tök mindegy, hogy milyem párttól, országból jön, a lényeg, hogy mindent megtegyen, hogy a következő ciklusban is élhessen mnt Marci Hevesen.

    A választás sem azt dönti el, hogy mit akar a nép, hanem egy indikátor, hogy milyen módszerekkel kell őket hülyíteni.

    Talán ezért fortyognak néhányan, hogy túl sok az EU-szkeptikus, aki EU pénzen fikázza az EU-t, és egyre hatásosabban.

  10. Szerintem kellene hozni egy törvényt, aminek, értelmében az EU képviselők fizetésük 90 százalékát leadják jótékonysági célra, vagy befizetik a nyugdíjalapba. De van egy olyan érzésem, hogy a pénz egy részét befizetik a pártkasszába, végül is a párt delegálja őket.

  11. FIDESZ-cinizmus.

    „a kétharmad mindig kétharmad legyen”

    http://www.hir24.hu/belfold/2014/05/27/veszelyben-a-ketharmad-atalakul-a-hazszabaly/

    ————–

    „Orbán esélyes kihívója 2018-ban Vona Gábor lesz.”
    Ez azért nem valószínű egy 15-20%-os párt esetében, ennél többre pedig a Jobbiknak később sem lesz esélye.

    Egy egyesített baloldal ennek legalább a dupláját tudja hozni. A mostani nagy pofára-esés talán meghozza a baloldali pártvezetők eszét és képesek lesznek kiemelni maguk közül egy valódi alternatívát OV-vel szemben. Ha sokan csalódnak a következő négy évben OV politikájában, akkor ez a személy akár Gyurcsány is lehet, aki úgy tűnik, kezd feltámadni a politikai hulla állapotából /ahogy a hazudnak éjjel-nappal a fideszre is egyre inkább igazzá válik – az idő most már GyF-nek dolgozik/.

  12. 4:

    „Ergo 10 emberből majdnem 6 otthon maradt pörköltet enni nokedlivel.”

    meg uborka salátával..és ők csinálták jól 😀

    Már a hazai parlamenti választásra sem mentem, nem hogy ez EP választásokra. Semmi jelentősége annak, hogy én mit X-elgetek.

  13. 11.
    „A mostani nagy pofára-esés talán meghozza a baloldali pártvezetők eszét és képesek lesznek kiemelni maguk közül egy valódi alternatívát OV-vel szemben.”

    Nem valószínű, hogy ez a gárda valaha is talpra fog állni.
    Gyurcsány fő bázisa a nyugdíjasok, és az idő sem nekik dolgozik, ezért nem lehet a jövő pártja.
    A mostani „siker” is csak az alacsony érdeklődésnek köszönhető, a támogatók száma gyakorlatilag nem változott.
    A szétcsúszó MSZP-ből még átvonzhat pár százalékot, de nincs új üzenete és ráadásul az Európai Egyesült Államokkal még egy csomó, gondolkodni képes támogatót is elijeszt.

    Még legalább egy generációnyi időben a Fideszt csak jobbról lehet előzni. Tulajdonképpen ezért karolta fel a Jobbik is kisemberek problémáit, mert a baloldal hiteltelenül tette, és ezt a vákuumot nem lehet üresen hagyni. A baloldali ideológia most már globálisan lélegeztető gépen van, teljesen hitelét vesztette. Az internacionalizmus, a másság, az antifasizmus, és a többi tipikus baloldali érték egyre kevésbé izgatja az exisztenciálisan lecsúszó népességet. A rend, a közbiztonság, a nemzeti értékek és a munkahelyek feladása sokkal nagyobb érdeklődésre tart számot. Ezek pedig inkább a jobboldalon találhatók.
    És úgy tűnik, a nemzetközi „segítség” is kihátrált a magyar baloldal mögül, inkább a Fideszen próbálnak fogást találni, mint még több energiát meg pénzt vesztegetni a baloldalon.
    Ennek a politikának lehet része a KG Béla körüli hiszti is, mert mint kiderült, ez is külföldi megrendelésre lett felfújva.

    A magyar baloldalnak 3 fő problémája van:
    Hiteltelen arcok, érdektelen fókuszpontok, és az, hogy ezt nem veszik észre. De ez talán jellemző az egész európai baloldalra is.

    Még a jobboldali politikusok is megfogalmazzák, hogy az országnak szüksége van egy egészséges baloldalra, de a mostani társasággal ez lehetetlen.

  14. Hála Istennek, a magyarországi baloldal szétesett. Most jön a Fidesz.

    A kétpártrendszerrel, ami 2000 körül kialakult, az volt a nagy baj, hogy bebetonozta azokat a politikus-maffiózókat a hatalomba, akik a két oldalt alkották, és semmi esély nem mutatkozott a leváltásukra. Az emberek annyira utálták és rettegték a másik oldal politikusait, hogy hajlandóak voltak tömegesen a saját oldalukra szavazni, annak ellenére is, ha világossá vált, hogy azok is rabolnak és rombolnak.

    A baloldal szétesésével ennek vége. A baloldalon már ma megkezdődhet a tisztulás: a hitelüket vesztett politikusok és pártok kikopnak szépen, és kialakulhat egy tisztább, normálisabb baloldal. Ráadásul a több párt több nézetrendszer kidolgozását és megvitatását is lehetővé teszi, így színvonalsabb és nyitottabb közbeszédet hozva létre.

    Én azt látnám szívesen, ha négy év múlva is lenne még 3-5 baloldali párt, akik értelmes és normális módon vitatnák meg, hogy ki miről mit gondol, és akik szükség esetén együtt tudnak dolgozni akár egy kormányban. A régi komcsi dinoszauruszok nélkül.

    És vegyétek észre, hogy az a tömeg, aki eddig azért szavazott kritikátlanul a Fideszre, hogy nehogy ez a rohadt komcsi bagázs jöjjön vissza, nem fog már rettegni, és meg fogja osztani a szavazatát. Egyelőre a Jobbik, a Fidesz és az LMP között, de én már várom, hogy mikor jelenik meg még egy-két hiteles jobboldali, konzervatív párt. Én örülnék például, ha a KDNP kiválna a Fideszből, és külön lehetne szavazni rájuk.

  15. Pofátlanség a népet szidni egy olyan rendszerben, ahol a népet mindig könnyedén terelgetik, manipulálják mindig arra, amerre akarják. Az Antall-Boross kormány olyan utálatos lett az ország leépítése során, hogy joggal szavaztak bárki másra. Ez pedig csak a szocik lehettek akkor. És persze semmilyen jó választása a népnek nem volt. A demokrácia egy porhintés.

  16. Ami KG Bélát illeti a 6. pontban, nem is annyira „hazaáruló” hanem EU-áruló.
    Tulajdonképpen semmi nincs ellene, csak az, hogy lelkes támogatója az Eurázsiai Uniónak, ami ugye konkurrencia az EU-nak.

    Valami beszélgetőműsorban hallottam, hogy nem azért kapcsolták le mert kémkedett, hanem hogy „nehogy kémkedjen”… Megelőző akció.
    Nagyon kilóg a lóláb, hogy EU-s nyomásra, bizonyíték nélkül… ezért az a nagy titkolódzás.

  17. 15:
    Nem azt jelenti. – Szabad a gazda?
    Téged nem kell kitiltani, mész te magadtól is. 😀

  18. 14. „…megkezdődhet a tisztulás …kialakulhat egy tisztább, normálisabb baloldal.”

    Ha-ha-ha-ha-ha-ha! 😀 Romantikus elképzeléseid vannak a Jó meg a Gonosz küzdelméről, de sajnos nem tudsz kilépni a saját dimenzióidból.

    Őszintén: miben különbözik a ‘jobb’ik a ‘bal’oldaltól?
    Mást mond, ennyi… semmivel sem több, semmivel sem ‘lehet más a politika’.

  19. 14.
    Azért nem kell olyan komolyan venni azt a demokráciát.
    Az egy mesterséges ideológia, hogy könnyen egymás ellen manipulálható csoportokra osszák a népet.
    Komoly dolgokban, mint háborúk, pénzügyek, soha nem kérdezték meg a népet, csak olyanokról, hogy milyen ízű bevonattal akarják a keserű pirulákat bevonni…
    Nézd meg, azokban a dolgokban, amiben az EU-nak demokratikusan kell dönteni, soha nincs normális eredmény.
    A Lisszaboni szerződést meg a bankuniót az emberek feje felett hozták meg seperc alatt, mután kifújt az összes „demokratikus” opció.

    Szerintem fontos, hogy a nemzet egységes legyen a legfontosabb dolgokban, és nem apró, egymással torzsalkodó pártocskákra szabdalni.

  20. Állítólag Sztálin mondta, hogy nem az dönt, aki szavaz, hanem aki számolja a szavazatokat. Ócska színjáték az egész. És ezt még az olyanok is sejtik valahol, mint ennek a klasszikus videónak a sokszor lehülyézett szereplője. Ő a klasszikus szavazópolgár és tőle is elhangzik, hogy „egyik párt a másik”. A riporternő viszont tényleg hülye. 😀
    https://www.youtube.com/watch?v=oUogFCpOPMU
    Szabadságot kivívni fegyverrel és önfeláldozással lehet, nem ilyen szégyenteljes pótcselekvésekkel. Adót az is fizet, aki nem szavaz, úgyhogy csak óvatosan a pörköltzabáló megbélyegzéssel.

  21. 15:
    A népet én nem a szavazási szokásai miatt kárhoztatom, hanem a minősíthetetlen viselkedése, általános ostobasága és kisstílű rosszindulatú irigysége miatt, amit a hétköznapokban saját magam tapasztalok a bevásárlástól a posta előtti sorbanállásig, a közlekedéstől a hitelfelvételig mindenben. Tisztelet a kivételnek. Bármilyen gaz összeesküvés, vagy manipuláció, vagy agyleszívás, vagy jedi praktikák, vagy fekete mágia, vagy UFO invázió… stb. nem lehet felmentés a gondolkodás hiányára, ami elvileg velük született képesség, ergo szándékosan mondanak le róla. Nézeteim szerint mindenki felel a tetteiért, ha hagyja magát megvezetni, akkor azért is.
    21:
    Amit az adóról írsz az terészetesen igaz. De aki nem szavaz, az milyen jogon kritizálja azok döntését, akik szavaztak?

  22. 22.
    „…nem lehet felmentés a gondolkodás hiányára, ami elvileg velük született képesség”

    Igazságtalan vagy.
    A népesség átlagos IQ-ja 100.
    A társadalmi elvárás pedig 120 felett van, erre van kihegyezve szinte minden a kamatszámítástól a bankrendszerekig, a lakásvásárlásig, a politikai körmönfonásig, és a marketing trükköknek és a média manipulációinak is csak e szint felett képes egy réteg ellenállni.
    Tulajdonképpen EZ az igazi „Írástudók árulása”.
    Nem lehet a tömeget azért hibáztatni, hogy átlagos intelligenciával rendelkezik, amikor már szinte hivatalos kifogás, hogy „aki hülye haljon meg” és a lécet röhögve magasra teszik. A rendszeren viszont tetten érhrtő, hogy rácuppan az intellektuális különbségekre, de ezért senki sem szól egy szót sem.
    De legalább nem kellne azokat még fikázni is, akik a rövidebbet húzzák.

  23. 23. Lehettem volna: Akkor lenne igazad, ha a 120 feletti IQ-val rendelkezők nem vesznek fel CHF hitelt. De ők is felvettek. Éppen erről beszél már mióta Tibor bá, hogy miként bántak vele a nagyon nagy IQ-val rendelkezők a saját fórumukon. Érdekes dolog ez az IQ. Okosnak hiszi magát az illető egy teszt kitöltésével, klikkesedik, aztán mégis pofára esik. Szerintem nem az IQ oldaláról kell vizsgálódni.

  24. 24.
    Igazad van, az IQ csak egy mérési mód, nem is túl ponos.
    De tény hogy a modern kultúrába kódolva van, hogy átverni a butábbat az nem bűn. Ha okos vagy akkor érvényesülsz. Ha rendelkezel plusz információkkal, azokat szabadon használhatod mások ellenében, legyen az tőzsdei füles vagy csak egy képesség, hogy jobban eligazodsz egy szövevényes rendszerben.
    A devizahitel kicsit sántít, mert szinte hivatalos trend volt, és a forintitel mellette csak „elrettentő” alternatívának volt fenntartva. Ezt nem kilogikázni lehetett, hanem belső információkkal elkerülni… már aki hozzájutott belső információkhoz.

  25. A poszt elején leírtál pár mondatot Tibor bá,pontosan ezért nem mentem el szavazni.Senkit nem fogok én személy szerint beültetni egy 6 milliós munkahelyre…
    Szanyi eddig úgy ment a saját pártjának mint a darázs.Mikor kiderültek a piszkos dolgok ezzel a Simonnal,onnantól meg főleg.Kihagyták a nagy buliból.Elkezdett hát károgni,hogy befogják a száját,kiküldték jó pénzért Brüsszelbe..Mikor jelölték,utána olyan szépen visszafogottan beszélgetett hogy öröm volt hallani…hablaty hablaty hátán..Nem volt nehéz észrevenni a különbséget az addigi Szanyi meg a mostani között..
    Mézes madzag..
    Gyurcsány meg olyan szépen tudja a szavakat forgatni,meg beszélni a semmiről,hogy öröm hallgatni..Beszélni azt tud ,meg kell hagyjam..Meg tudja keverni azt az embert aki nem figyel oda..
    Érdekes egyébként hogy ezek az emberek hogy igyekeznek segíteni a kisembereken,de végül is ők lesznek mindig milliárdosok.Felettébb érdekes.. 🙂
    A jobbik azért vezet,mert az embereknek olyat mondanak amit hallani szeretnének.De azt nem tudják az emberek hogyha oda kerülnének a jobbikosok,a felét sem tudnák végrehajtani a szajkózott dolgoknak.Az elkeseredettség pedig oda kergeti az embereket feléjük.De ez is csak egy délibáb dolog..
    12!
    Így igaz Curix..
    20!
    A banki dolgokba ,a pénzügyek rendezésébe nem engednek beleszólni a politikának..Hova gondolsz te jól kinéznénk már ..
    Pont fordítva van.Amit a nagy bankok kitalálnak,azt kell a politikának véghez vinni..

  26. Már én is filóztam rajta, hogy van egy nagy ellentmondás abban, hogy a társadalmi gépezetet megtervező és működtető szellemi elit olyan magasan áll az átlaghoz képest, hogy a kisember sokszor nem látja át a folyamatokat, amelyekkel nap mint nap találkozik, csak elszenvedi, vagy éppen élvezi azokat.
    Viszont a mai társadalomnak szüksége van ezekre az átlag feletti képességű emberekre, mert az ő hatékony munkájuk a feltétele a kisemberek létbiztonságának is. Ellenben jól meg is csapolják a rendszert.
    Egy kis igazságosság a rendszerben az, hogy az élet, a társadalmi- történelmi folyamatok nagyságrendekkel bonyolultabbak annál, mintsem hogy a legmagasabb IQ-val rendelkezők is biztonsággal uralni tudják. Így gyakran ők is buknak, zseniális személyek is gyakran jutottak vérpadra, vagy a politikai süllyesztőbe. Szóval nincs az az intelligencia, ami megvéd az élet bonyodalmaitól. 🙂

  27. Akár honnan is indulok neki Armának van igaza.
    Ez nem IQ-ról szól, ez inkább információhiány és félrevezetés.

    Semmivel sem butább vagy okosabb a magyar, mint bármely más nép körülöttünk.
    Azok az országok, amelyek elmentek mellettünk (csehek, lengyelek..stb) szerencsésebb politikai garnitúrával vannak megáldva.
    Itthon meg csak a Jobbik maradt, ami ennél nagyobb párt sosem lesz.
    A kör ezzel bezárult, így az sem hülye, aki nem szavaz!

  28. 23 – lehettem volna:

    Való igaz, hogy a mai erkölcstelen és bonyolult rendszerben minimum 120 IQ kell ahhoz, hogy ki tudj igazodni. Csak tudod, minden átlagos intelligenciával, pláne az alattival rendelkező egyén nagyon is tisztában van azzal, hogy ő hol áll a létrán (állandóan azt veszi észre, hogy a másik milyen gyorsan kapcsol, sokkal hamarabb esik le neki a húsz filléres). Nem kell neki 120 IQ, csak annyi esze legyen, hogy találjon magának valakit 120 + IQ-val és hallgassa annak a tanácsát. Ha erre nem képes, akkor szívjon, azaz aki hülye dögöljön meg. Persze ez egy (ál)humánus társadalomban szörnyen rondán hangzik, de végül is erről szól az evolúció.

    28 – Curix:
    Tudom olyan nyugdíjasról, aki egész nap a HirTV előtt ül. Minden információját onnan szerzi be. Ezért a baromságért ki a felelős?

  29. 13: „Gyurcsány fő bázisa a nyugdíjasok, és az idő sem nekik dolgozik”

    Korábban én is azt gondoltam, hogy GyF-ből már sose lesz semmi Mo-n. Az viszont biztos, hogy a „baloldal” leggógyésabb figurája jelenleg /bár némileg kelekótya/. 8 év OV kormányzás után már nem lehet majd vele szemben ‘elmúltnyolcévezni’, meg éjjel-nappali hazugságra hivatkozni.
    Más kérdés, hogy azt messzemenően bizonyította, hogy kormányozni nem tud, előrébb nem lennénk vele. GyF mellett egyetlen dolog szólhat, hogy egyelőre elképzelni sem lehet, hogy hová „fejlődik” OV, ha tartósan hatalmon marad.

  30. 29.
    „…csak annyi esze legyen, hogy találjon magának valakit 120 + IQ-val és hallgassa annak a tanácsát.”

    Hát ez az…
    A legtöbb talál és hallgatja…
    Aztán rájön, hogy át lett verve.
    Sajnos nagyon nehéz leszokni arról a rögeszméről, ami talán igaz volt valamikor, hogy az aki okos az jó is.
    És az intelligencia oldalán a kisértés hatalmas. Főleg mióta az erkölcs lassan szitokszóvá vált egyes körökben.
    Ezért van tele a bulvár média „tudományos” kutatások eredményeivel, meg „neves” tudósok nézeteivel… de az már egyre kevésbé egyértelmű, hogy ezek a tudósok kiknek a javára használják extra tudásukat…

  31. 30.
    Gyurcsányt egyedül gátlástalansága emeli kollégái fölé.
    Ez imponál egy rétegnek, hasonlóképpen, ahogy a jobboldalon vannak akik szeretik az „erőskezű” Orbánt.

    A fő különbség inkább a tálalás kérdése.
    Gyurcsány elsősorban a globális/EU megfelelésre alapozta politikáját, Orbán meg a nemzet központú retorikával adta el magát. Alapvetően ez az a hangulati elem ami alapján az emberek döntenek, mert ezt „érzik”, ugyanis a politika zegzugait még a poliológusok sem értik… legalábbis mind másképp értelmezi.

    Szóval Gyurcsány elsősorban csak a kemény magra számíthat, ami akkor is rá szavaz, Magyarországot Izraelhez csatolja és kötelezővé teszi a hébert… Az emberek többsége gyorsan kiábrándult a globaális világból meg az EU igéretekből.
    De ez, úgy tűnik, Európa szerte így van.
    A „valódi” balosok egy része átpártol Thürmerhez, a megélhetésiek meg Schiffer példáján felbuzdulva új néven, új PR-ral átcsomagolva megint nekifutnak…

  32. 34 – Arma:

    Atlétikában az ugró és dobó számoknál több, általában 3 kísérlet is van, és természetesen a legjobb ugrás, dobás számít. ha valaki a második, harmadik stb. kísérletnél nem éri el az előzőt, akkor azt írják a neve mellé, hogy v.j. = volt jobb.

    Hogy miért mész magadtól az önmagaddal kell megbeszélned. 😉

  33. 33 – Lehettem volna:

    Mi indikálja Gyurcsány gátlástalanságát, ami a többiek fölé emeli? Ő lenne az, aki minden törvény átalakított a saját javára? Most éppen a házszabályt alakítja valaki át, hogy akkor is meg legyen a kétharmad, amikor Fideszes vezeti a vitát. Ha szerinted például ezt Gyurcsány űbereli, akkor állj vele elő.

  34. 35: Márminthogy neked volt jobb dobásod? Mert ez a bejegyzés dilettáns.

    1. Igaz.
    2. A nép nem barom, hanem a helyzet és a hatalombirtokosok foglya. így volt a Don-kanyar idején és így van ma is. Orbán is tudja ezt, ezért állít mindig csapdákat.
    3: Gyurcsny csak Mesterházyt tudta legyőzni, Orbánt nem tudja. Ha veszélyes lenne, elviheti egy madárinfluenza, stb.
    4. kb. igaz.
    5. Káslernél a gátlástalan önzés nem hiányzik, csak a célközönség is észrevette ezt. Ügynök-típus.
    6. Vonát nemigen arra tartják, hogy legközelebb legyőzze Orbánt.

    Na, megyek megetetni a kutyát… 🙂

  35. 36.
    A törvényátírást sikerült lenyomni az EU torkán, tehát nem akkora durranás. A durvább cuccokat visszavonta a kormány, amikor muszáj volt.

    De Gyurcsány esetében inkább arra értettem a gátlástalanságot, hogy a saját pártját és elvtársait is beáldozta a saját politikai túlélése érdekében. Az Európai Egyesült Államok programja meg egyszerűen a globális hatalmaknak szólt, hogy ő a tuti, vele kell üzletet kötni… Tehát a hatalomért még nagyobb darab függetlenséget adna fel, mint eddig bárki.
    Szerintem ez űbereli a törvények „testreszabását” ami mégiscsak eukonform volt. De ez már erősen személyes vélemény, hogy most melyik gátlástalanabb.

  36. 38:
    Ezzel nem győztél meg. A szöveg fele feltételezés.

  37. 39.
    Melyik fele feltételezés?
    Hogy szétszabdalta az MSZP-t, hogy elvigye a támogatóit?
    Vagy hogy Európai Egyesült Államokat hirdet hogy a globalisáknál gyűjtse a pontot a lázadó Orbánnal meg a totojázó szocikkal szemben?
    Mindkettő tény.
    Bár legmerészebb álmaimban sem remélem hogy meggyőzlek.

  38. 41!
    Hogy szétszabdalta az MSZP-t?Na ne mááá…Nem mögüle hátráltak ki az emberek anno domini?El is hiszem hogy bosszúra szomjas,és ezért mindet el fog követni hogy bizonyítson..Hol van az megírva hogy ő nem hablatyolhat össze vissza saját javára?A többieknek lehet?Neki meg nem?Na szépen vagyunk.Ha nem hiszel neki vagy nem kedveled az más dolog.De ne mond már meg neki mit csináljon és hogy hogy csinálja.

  39. Orbán szemmel láthatóan nem hajlandó holmi választókra bízni, hogy uralkodhasson. Ha Gyurcsány annyira megerősöden, hogy veszélyes elenfél lenne, szerintem nem habozna eltetetni láb alól. Bárkit…

  40. 42.
    „Nem mögüle hátráltak ki az emberek anno domini?”

    Dehogynem !
    A párt nagyrésze úgy gondolta, hogy vállalhatalan amit csinál…
    Innen kezdve inkább az a kérdés, hogy ki megy szembe az autópályán.

  41. 44!
    Hát most kiderült hogy mit tud felmutatni az MSZP nélküle..
    Semmit!
    Meg vannak zavarodva mint a hangyák..

  42. 45.
    Se vele, se nélküle…
    Az MSZP problémája az, hogy rosszul mérte be az emberek érdeklődését, se az öregek tanácsával, se nélkülük nem képes olyan témákat találni, amik érdeklik a népet.
    A melegfelvonulásos nácifasisztászós globalista nézőpont nem elég vonzó a keresztény, nemzeti és családi megközelítéssel szemben. A székelyföldi bocsánatkérés meg a „rendpártiság” egy túl későn, túl gyenge erőlködés volt ennek orvoslására.
    A hagyományos baloldali „internacionalista”, „toleráns”, „liberális” nézetekkel manapság nem lehet tömegpártot szervezni. Ezek jó része már szitokszóvá vált.
    És ezen Gyurcsány se tud változtatni, maximum variálni a megrögzött baloldali szavazók eloszlását a klón pártok között.
    A Fideszt csak a Jobbik tudja megszorongatni vagy leváltani. 4-8 év mulva a baloldal támogatóinak jó része már nem él… Az utánpótlás inkább lassan az LMP-t fogja feltölteni, de ők is nehezen fogják lerázni az SZDSZ utódpárt bélyeget.

  43. 41:
    Ez egy érdekes mondat, de értelmes: „Bár legmerészebb álmaimban sem remélem hogy meggyőzlek.” Valóban engem személyek nem tudnak meggyőzni, csak ÉRVEK és TÉNYEK.

    46:
    Gyurcsány volt az egyetlen politikus, aki észhez tért és rádöbbent, hogy ez a mindent elsöprő lopkodás és hazudozás nem folytatható, mert a választók teljesen kiábrándulnak belőlük. Így született meg az „öszödi beszéd” ami felháborította párttársait, hogy nem lehet több lopás, és amit Orbán ragyogóan kihasznált ellene, mert a magyar olyan hülye, hogy semmin nem lát át. És amint látom te is beszoptad Orbán propagandáját.

  44. 47: „lopkodás és hazudozás nem folytatható, mert a választók teljesen kiábrándulnak belőlük”

    A választók a lopkodást, meg a hazudozást jól tolerálják /maguk is megteszik, ha tehetik/.
    Az inkompetenciát kevésbé. Ha valaki vezető, akkor legalább látszódjék erősnek és tartson rendet a pártjában /ez OV sikerének is a titka/. GyF ebben megbukott.
    Emellett hiteltelen a ‘baloldal’, amelyet olyan milliárdosok vezetnek, akik a vagyonukat a korábbi közösből – népvagyon – ‘szerezték’. /Vennél ettől az embertől autót…? 🙂 /
    Az mszp már rég nem a klasszikus baloldali ideológiát vitte, hanem egy neoliberális gazdaságpolitikát. A ‘kispolgár’ viszont „hivatalból” konzervatív /Isten, haza, család 🙂 / , nem kell neki a liberalizmus semmilyen téren. Ez vezetett oda, hogy a választók – mivel a gazdasági érdekeik alapján nem tudnak pártot választani /logikus lenne: baloldali szavazók a kiskeresetű alkalmazottak, jobboldaliak a vállalkozók, újgazdagok/, lényegében személyi kultusz alapján szavaznak, nagyobb részt OV-ra /ahol ERŐT is látnak/, esetenként a saját gazdasági érdekeikkel szemben.

  45. 47.
    Ne haragudj, Tibor’bá, de ha a taxis részegen az árokba vezeti a kocsit és összetöröd a csontjaidat, megengeded neki, hogy mentőautót is ő vezesse a kórházig, csak mert azt mondta, hogy „hú de be vagyok rúgva”?

    És a helyzet az, hogy az öszödi beszéd UTÁN SEM csináltak semmit, sem a párt struktúrában, se személyi szinten, se gazdaságpolitikában, ugyanúgy IMF pénzen ment lyukak tömködése mint előtte. Az öszödi beszéd csk egy utolsó próbálkozás volt az időhúzásra, hogy hátha az „őszinteség” miatt megsajnálja őket a az elkötelezett támogatók egy része.
    Ez bejött.
    De új és hiteles koncepció nem volt a háttérben, hogy hogyan tovább, ezért vesztettek 2010-ben és morzsolódnak azóta is.

  46. 48.
    „A választók a lopkodást, meg a hazudozást jól tolerálják /maguk is megteszik, ha tehetik…”

    Ha tehetik…
    De nekik már nem jutott.
    Ezért nem az a baj, hogy egy politikus lop, hanem ha annyit lop, hogy a plgár úgy érzi, hogy neki már nem jut.
    Van is egy mondás, hogy nyomtató lónak ne kösd be a száját.
    Valahogy a baloldali lopások meghaladták a nép ingerküszöbét, és kiszórták a baloldali kormányt.
    A jobboldali lopások mellett a rezsicsökkentés meg a bankadó meg a többi azt az érzetet keltik, hogy nekik is jut.
    Emellett a jobboldali retorika (Isten, haza család) közelebb áll hozzájuk mint a liberalizáció, a másság meg az antifasiszta harc.
    És abban is igazad van, hogy válságban az erő mutogatása szimpatikusabb mint a demokratikus teszetoszaság.
    Tehát akármilyen karizmatikus személyiség is ez a Gyurcsány, alapvető dolgokban nagyon mellényúlt.

  47. 47: Gyurcsány indította el azokat a folyamatokat, amik az egykor nagypárt MSZP ma már nemsokára várható megszűnéséhez vezetnek el. Tehát Orbán legfőbb segítője ő.

  48. 51: „Gyurcsány indította el”

    A pénz indította el… a tülekedés a húsosfazéknál.
    GyF már csak a jéghegy csúcsa – milliárdos „proli”? Ugyan már…
    A „párt” korábbi szavazóinak az erodálódása is egy természetes folyamat /kihalás… a régi komcsi szavazókat még viszi a lendület, de egyre fogynak/. A fiatalokat meg már nem lehet átverni a ‘vizet prédikálok, bort iszok’ stílusban.

    A jelenlegi baloldal-nak /sic./ egyszerűen nincs semmi – főleg hihető – mondanivalója az ‘átlagembernek’, amit az el tudna fogadni és hajlandó lenne érte felállni a fotelből.
    A zsebüket teletömő, milliomos megélhetési balosok egyszerűen hiteltelenek. A baloldalt a nulláról kell felépíteni, hiteles /legalábbis annak tűnő 😉 / emberekkel. /’Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.’/
    Jól mondta Orbán, hogy 2018-ban a fidesz már nem ezzel a baloldallal fog szemben állni. /Bár ezt sokféleképpen érthette… 😉 /

  49. 52.

    Nem a pénz…
    A tülekedés mindig és mindenütt jelen van, ez konstans a politikában.
    Inkább a koncepciótlanság és a tömegektől való fényévnyi távolság. A tömeg még nem annyira zombi, hogy az erőltetett „új” baloldali ideológiákat magáévá tegye. A liberalizációba beletört az orra, a másságtól feláll a hátán a szőr, a fasisztázással meg már nagyon tele van a hócipője.
    Tehát nem az a baj, hogy elvett, hanem hogy még illúziókat sem adott cserébe. Nem csak rosszul csinálta a politikáját, de amit csinált az se érdekelt senkit.
    A Fidesz legalább felismerte, hogy a hagyományos értékek hangoztatása, meg apró morzsák odaszórása éppen elég a hatalom átvételéhez. Ezért a nép szemet húny a stadionok meg Simicska meg a testreszabott törvénykezés felett.

    A „nemzeti” baloldalt pedig nem ez a garnitúra fogja megalakítani, hanem Schiffer, aki már ügyesen rá is mozdult a dologra és ráadásul balról fikázza az utolsókat rúgó „hagyományos” magyar baloldalt.

  50. 53: „Nem a pénz…” De igen… 😀

    Ettől még nagyjából ugyan azt mondjuk. 🙂

    „A baloldal általában nagyobb hangsúlyt fektet a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra, a pusztán személyes (magán) érdekek ellenében. A baloldali irányzatok általában támogatják a nagyobb állami szerepvállalást, és az egyenlőségre törekvést.”

    http://tortenelemklub.com/jelen/politika-es-toertenelem/582-a-jobb-es-baloldal-eredete-es-toertenete

    Ezzel szemben a baloldal prominens személyei jeleskedtek az állami vagyon szétlopásában és így a társadalmi egyenlőtlenség fokozásában…
    Szakszervezet szétverésében /munkavállaló kiszolgáltatott helyzetbe hozása…/ stb.

    Teljesen szembe mentek a klasszikus baloldali értékekkel – és a /baloldali/ választók ezt már nem díjazzák.

  51. Lehettem volna és Observer úgy érveltek, hogy az jöjjön ki nyerőnek, amiben hisztek.
    Ennek a mentő autós kórházba vitel analógiának se füle se farka. — Ha jól emlékszem Gyurcsány gátlástalanságát kértem számon, amire olyan válaszokat kapok, hogy „az öszödi beszéd UTÁN SEM csináltak semmit, sem a párt struktúrában, se személyi szinten, se gazdaságpolitikában, ugyanúgy IMF pénzen ment lyukak tömködése mint előtte.” Ez az állítás még igaz is lehet, de mi k9öze ennek Gyurcsány gátlástalanságához? Semmi. Orbán egyetlen egy embertől félti a hatalmát, és ez Gyurcsány Ferenc. Éppen ezért támadják őt éjjel-nappal, amiket te szépen beültettél az agyadba. Az is felhozta Gyurcsány ellen, hogy nem volt ésszerű programjuk. Még ez is lehet igaz, de ennek sincs semmi köze Gyurcsány gátlástalanságához és persze a Fidesznek meg egyáltalán semmilyen programja se volt és most sincs.

    Observer: „A választók a lopkodást, meg a hazudozást jól tolerálják /maguk is megteszik, ha tehetik/.
    Az inkompetenciát kevésbé. Ha valaki vezető, akkor legalább látszódjék erősnek és tartson rendet a pártjában /ez OV sikerének is a titka/. GyF ebben megbukott.”
    Ezt komolyan írtad? A választok nem tudják elviselni a lopkodást, amikor mindennapi megélhetési gondjaik vannak, és az inkompetenciát meg nem fogják fel ésszel, ha felfognák Orbán nem kapott volna kétharmadot.

  52. 55: „Ezt komolyan írtad?” Aha…

    Tibor bá’, nálunk, ha valaki a közösből lop, az bocsánatos bűn. Ha zavarta volna a népet az OV-rendszer intézményesé tett lopása, akkor nem választják őket újra.
    A napi megélhetési gondoknak ehhez semmi köze. Van bármi visszhangja Lázár 23 milliós (vajon miből) vadászatának? Nagy semmi, az emberek tudomásul veszik, ugyan úgy, mint ahogy a mostani költségtérítéses két milliót is befizeti, csak hogy az újságíró ‘örüljön’. (két millát csak úgy odabasz – az másnak egy éves /jó/ fizetése.) Hördült fel ezen bárki?
    Ha a jobb oldal lop, az OK, ha a bal, azt esetleg nem szeretjük…, mert ráadásul még balfaszul is csinálják.

  53. 56!
    „Van bármi visszhangja Lázár 23 milliós (vajon miből) vadászatának?”
    hmm..Van visszhangja.Hogy nem velem ment el vadászni.. 😀 😀

  54. 56:
    A közösből lopni ok, de….. disztingváljunk. Hazavinni a gyárból, az irodából az egy dolog. Állami beruházásokból leemelni 1000 milliókat (vagyis milliárdokat) az egy másik dolog. Nem igaz, hogy ezt a „nép” elfogadja, de mit tehet? Az Orbán banda szarik a nyilvánosságra (is). Egyszerűen a pofánkba röhög, mert másodszor is kétharmad. Ez már akkora vicc vagy tragédia, hogy szociológus legyen a talpán (vagy pszichológus) aki meg tudja magyarázni.

    57:
    Sírnivaló, hogy ilyen nevetséges allűröket felvett senkiházi ekkora karriert fusson be.

  55. 58!
    „Ez már akkora vicc vagy tragédia, hogy szociológus legyen a talpán (vagy pszichológus) aki meg tudja magyarázni.”

    Én ezen pont ma gondolkoztam.És mint fő pszichológus 😀 azt vontam le belőle,hogy visszatérek Freudhoz.Vagyis minden a szexualitásra vezethető vissza..Tudat alatt..És ezek a fideszesek annyira nyomulnak előre,mindent és mindenkit félre söpörve,hogy az embernek egy erős mindent megoldó,gondoskodó férfi jut eszébe róla..Ezt érzi,mert ezt érzékeltetik..És valahogy akarva akaratlanul is rájuk szavaz,mert hogy ők mindent meg tudnak oldani.Nem érdekli az embereket hogy közbe mennyit lopnak ezek..(A másik oldal meg ugye a totojázásáról híres,az meg ilyen szempontból nem old meg semmit)Az senkit nem érdekel közbe a fideszesek milyen pusztítást végeznek a másik oldalon..
    Egyszerűen nem tudok már másra gondolni..

  56. Az alacsony részvétel miatt szerintem nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, csak az MSZP esete jelentős. Gyurcsány szavazói fanatikusok, természetes hogy jobban szerepelt, mint magas részvételnél, a Jobbik visszaesése pedig épp az ellenkezőjének tudható be. Április 6-án sok olyan szavazott a Jobbikra, aki unja a többi banánt, őket viszont valszeg nem érdekli annyira a politika, hogy az EP választásra is elmenjenek. Ha jobban tudta volna mozgósítani a szavazóit, és elérnek vagy 20%-ot, akkor fennen hirdethetnék kihívó szerepüket, így egy kicsit nehéz, bár kérdés hogy ki mennyi teret kapar és kap a médiában. Bajnaiék eredménye is jó lett, de sajnálom hogy ők és a DK erősödését mutatja a választás az LMP-ével szemben.

  57. 63: Ez a gyűlölködő képzavar annyira hamis, hogy az már szinte művészet: „nem a katolicizmus antiszemitizmusával tekintünk az egyéni szabadságra.” Ezután következik egy bekezdésnyi undorító rágalomözön a Katolikus egyházra szórva, amik igazából Botka Lászlóra illenek inkább.

    Observer, Te ilyen liberálbolsevik véleménynácikat olvasol? Elég durva…

    Tulajdonképpen a szöveg egy igazán kiváló szemelvénye mindannak, amiről Arma írni szokott.

  58. 63:
    Én Bartust ki nem állhatom, de ezzel az utolsó betűig egyetértek:

    Mesterházyt csak a hatalom érdekli, a látszat, a szemfényvesztés, a rang, a pozíció és a pénz. Az Audi-kulcs, mert vélhetően már csak egy van. Ahogyan azt a „fiatal baloldali” bandát is, akiket magával hozott, és akiket pozíciókba ültetett. Ezek sokkal rosszabbak, mint az egykori kommunisták voltak, mert azoknak még voltak elveik, volt gerincük, azokban még volt emberi érzés. Azokban még volt együttérzés az elesettek, a szegények felé. Ezek a nyikhaj szoci gyerekek, akik csak a zusclagolás mesterségét tanulták ki, akik a puchizmusban szocializálódtak, akiknek annyi eszük nincs, mint egy bolhának, nagy ívben tesznek azokra, akik jóindulatából élnek, és akiknek a szavazatait felhasználva kerülik a tisztességes munkából való megélhetést. Lendvai Ildikó még tudta, mi az állam és az egyház szétválasztása és annak milyen jelentősége van. Kovács László egy fénylő csillag az államférfiak egén, ezekhez képest, Horn Gyulában tökrészegen is több tisztesség, emberség és szakmai alázat volt, mint ezekben a senkiháziakban, akik elfoglalták “fiatalítás” címén a pártot. A kor nem érték, hanem állapot. Ha valaki tisztességtelen, tehetségtelen és hülye, azon nem segít, hogy fiatal. A fiatalsága elmúlik, az eszetlensége megmarad.

  59. 66: Én nem bírtam a cikket végigolvasni, de megnyugtató, hogy a baloldal így marja egymást.

    Még ha hülyeség is, hogy „Kovács László egy fénylő csillag az államférfiak egén” – akárkihez képest is.

    Én nem tudom, hogy Mesterházy tényeg ilyen szarházi-e, amilyennek itt leírják. Nekem az utolsó gesztusa – a lemondása – alapján egész gerincesnek tűnik. Bár amúgy nem bírom a pofáját. Ahogy a száját gyűrögeti, az valami undorító, nem egyenes a nézése se, de amúgy sok rosszat nem tudok róla elmondani.

  60. 66: azzal a felével, amit a fiatal szocikról ír, egyetértek én is, de a feldicsért öregebb szocik némelyike is ilyen. Igaz, Hornt nem tekintem patás ördögnek, de pl. Kovács, meg Lendvai számomra éppoly gerinctelenek.

  61. 65: „Observer, Te ilyen liberálbolsevik véleménynácikat olvasol?”

    Elég széles spektrumot olvasok… , nem elég mindenkinek csak a Biblia 😉

    Bartus cikkeinek a baloldalról írt része érdekes /és szerintem elég reális is/, a jobboldal és a katolicizmus elleni kirohanásain csak átsiklottam, mert csak hozta a szokásost.

  62. 69: Biztos érdemes minden oldalt elolvasni. Nekem nem éri meg az információ a hányingert, amivel keresztül kellene küzdenem magam rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük