(1348) Ukrajna

Tibor bá’ online

 

~ab108Hazafiság a bolondok legfőbb megtévesztője (szerző: Eric Margolis): Éppen száz évvel ezelőtt a párizsi tömegek azt kiabálták, hogy „meg se állunk Berlinig”. A berlini tömegek viszont meg se akartak állni Párizsig. Ez után következett be a hazafiság minden idők legbutább következménye, az első világháború.

Most, 100 évvel később, mit hallunk mindenfelől? „Csapjunk oda Moszkvának az ukrán disznóságai miatt.” Egy tucat F-16 vadászgépet dobtak át a Baltikumba, egy teljes század F-15 vadászgépet helyeztek át Lengyelországba. Amerikai csatahajókat irányítanak a Fekete tengerre. Rövidre fogva, ez elég egy háború kirobbantásához, de nem elég a megnyeréséhez.

Putyinon kívül arra senki se emlékszik, hogy az Afganisztánban állomásozó 50.000 amerikai katona sorsa az oroszok jóindulatától függ, mert lelátásuk (és kivonulásuk) orosz légtéren keresztül történik.

Az ukrajnai helyzet romlásával kapcsolatban riasztó az a tudat, hogy az amerikai politikusok, és a társadalom nagyobbik fele kórusban kiáltja „meg se állunk ….. most éppen meddig? ….. ja, igen …..Harkovig” Miközben fogalmuk sincs, hol van Ukrajna, Harkovról már nem is beszélve.

A tudatlanság a nacionalizmus és az agresszió első számú üzemanyaga. — eddig a Margolis szöveg fordítása, ami jól jellemzi az amerikai oldalt. Mi szűrhető ebből le?

Az nyilvánvaló, hogy Washington irányítja a kijevi kormányt, akik a keddi hírek szerint T-72-es tankokat küldtek Kelet Ukrajnába, hogy kifüstöljék Putyin álruhás épületfoglalóit. De végül is hogy jutottak idáig, és mi várható?

Ennek megítéléséhez tudnunk kell, hogy (mint az átlagos orosz értelmiségiek) Putyin kitűnő sakkjátékos, Obama pedig még sakkozni se tud. Washington évek óta próbál rendszerváltást kierőszakolni Ukrajnában, amivel Moszkva tökéletesen tisztában volt. Washington célja egy USA barát kormány, ami Ukrajnát mind gazdaságilag, mind pedig katonailag Ukrajnát tökéletesen kiszolgáltatja a Nyugatnak. Ezt Moszkva nem tudta megakadályozni, de ezért a vezér áldozatért már kapott egy bástyát (Krím-félsziget), és még egy futót és egy lovat is akar (a keleti megyék), és meg is fogja őket szerezni.

Obama nem tud sakkozni, de ragyogó póker játékos. Most tehát blöfföl egy nagyot, utasította Kijevet, hogy tegyen úgy, mintha minden eszközzel készülne letörni az orosz ajkú ukránok lázadását. Közben a másik oldalon ott vannak az orosz egységek bevetésre készen. Mi történhet?

A két szemben álló hadsereg elfoglalja állásait egymástól mondjuk 100 kilométerre, miközben az amerikai zsoldosok nekimennek az orosz felkelőknek. Ez tehát még egy blöff, lép-e Putyin?

Putyin lépni fog, és az oroszok szarrá verik az ukránokat. Ezzel a labda átkerült a másik térfélre. Ukrajna nem NATO tag, nem lehet megvédeni.  Washington elküldheti a legmodernebb fegyvereket amerikai „önkéntesekkel”. Amire Putyin bevetheti a legmodernebb orosz fegyvereket. Jó kis „hadgyakorlat” kipuhatolni, mi történne, ha a két nagyhatalom egymásnak menne. Fog-e? Szerintem nem. Ugyanis, amíg proxykon keresztül harcolnak, nem kell az atomhoz nyúlni, amint ténylegesen szembekerülnek egymással, az emberiség sorsa megpecsételődött. Ezt mindenki tudja.Be lesz dobva a gázcsap elzárástól kezdve minden, de a végén Ukrajna keleti része az oroszoké lesz. Ukrajna a lehető legmélyebb gazdasági összeomlásba zuhan. A kárpátaljai magyarok hullámokban fognak ide menekülni. Mind a két oldalon be fog indulni egy újabb fegyverkezési verseny, aminek az oligarchák örülni fognak. Miközben mi el leszünk árasztva a leghatásosabb propagandával. Orbán pedig szarban lesz, amiért Putyinnal haverkodott, de egy ügyes húzással ki fog belőle hátrálni. – Rajtam pedig röhögni fogtok, hogy mekkorát tévedtem. 😀

______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________

58 gondolat erről: „(1348) Ukrajna

  1. Tibor bá, mindenki téved, aki gondolkodik, de nem baj, legalább van egy teóriád. Én nagyon nem örülök, hogy az oligarchák vadászkutyája itt kóstolgatja a medvét a szomszédunkban…ráadásul megszerettem a medvét, mert a kutya és a rühes gazdái egyre minősíthetetlenebbek.

  2. Én azt érzem nagy veszélynek, hogy a nyugat elfogad-e olyan arculcsapást, amit a kelet ukrajnai területek bekebelezése jelentene.
    Gondoljunk bele, a nyugat kiprovokál egy változást Ukrajnában, aminek nyilvánvalóan az a célja, hogy teret nyerjen az oroszokkal szemben, bekerítse őket, a végeredmény meg az, hogy éppen az oroszok húznak hasznot a kialakult helyzetből, és bővítik birodalmukat.
    Ez nagyon durva presztízsveszteség, a nyugat ezzel bohócot csinál önmagából, és gyáva puhányként jelenik meg a világ előtt.
    Az oroszok tekintélye viszont megnő, azt mutatja a helyzet, hogy a nyugat csak blöfföl, az oroszok viszont merészen kihasználják fölényüket a térségben a másik fél teljes passzivitása mellett.
    Arra is veszélyes precedens lehet, hogy a helyzet megismétlődhet a környező elszakadt országokban, ahol jelentősebb orosz lakosságú területek vannak.
    Szóval az egész helyzet tulajdonképpen egy nagy stratégiai vereségbe torkollhat a nyugat számára.
    Egyébként az már durva lenne, ha a keleti megyéket az oroszok bekebeleznék, mert ha magas is az orosz lakosság aránya, azért alulmarad az ukránokkal szemben. Viszont az oroszok nagyon motiváltak, az ukránokban meg nem nagyon buzog a hazafiság, nem biztos, ha egy formálisan legális népszavazásra kerülne sor, érvényesülne a valós nemzetiségi összetétel.

  3. Engem ez a mondat fogott meg :

    „Orbán pedig szarban lesz, amiért Putyinnal haverkodott, de egy ügyes húzással ki fog belőle hátrálni.”

    Ez egy érdekes kérdés. Nézzük meg, hogy már senki nem támadja Orbánt a Putyinnal való haverkodás miatt.
    Belföldön esetleg csak az LMP . De külföldön végképp senki. Hol van ilyenkor Amerika??? Miért nem kiabál, hogy egy NATO-tag országban ne építsen az ellenfél stratégiai dolgokat?
    Lehet persze, hogy csak a választás megnyerése érdekében dörgölőzött Orbán Putyinhoz. És most,hogy megnyerte a választást, amint lehet kihátrál a megállapodásból. Bár egyelőre a gázfüggőség miatt nem tud. Én azért szeretném látni, amikor az oroszok rájönnek, hogy Orbán célja csak az volt, hogy felmásszon a hátukon az uborkafára.
    Akkor Orbán úgy járna, mint Nagy Imre, vagy mint Litvinyenko, akinek poloniummal ízesítették a teáját. 🙂 🙂
    Nekem leginkább az fáj, hogy sokáig majd egy aljas, jellemtelen cigány alapján fogják megítélni a magyarokat. Előzőleg egy hasonló mocsok alapján, csak ő nációját tekintve zsidó.
    Nincs ebben az országban legalább egy normális ember ??? 🙁

  4. 4 :
    Köszönöm. 🙂
    Előzőleg pontatlanul fejeztem ki magam. Úgy kellett volna írnom, hogy rajtam kívül… 🙂

  5. 2:

    Már meg vagy fertőzve a propagandával. kelet Ukrajnában több az orosz, mint az ukrán. Koszovóban az USA pont ezt csinálta. Neki szabad? Szerbiát megtámadta. Neki szabad? Az nem precedens? Amikor eldöntötték a rezsim váltás, akkor ezzel számolniuk kellett? Nyeljél le a békát! Puityin nem fog engedni.

  6. Tiboirbá, egy kis szakmai pontosítással és kiegészítéssel élnék: a 12 db F-16C/D telepítette a NATO Lengyelországba, míg a Balti államokban rotációs elven alapján aktuálisan ott állomásozó 4 db USAF F-15C mellé telepítenek még 6 db F-15C gépet.
    Bővebben: http://htka.hu/2014/04/11/baltikumi-legi-rendszet-majustol-12-geppel/

    http://htka.hu/2014/04/07/allando-nato-legibazis-letesul-esztorszagban/

    A Fekete-tengere pedig az U.S. Navy 6. Flottájának kötelékéből egy Arleigh Burke osztályú rombolóiból vezényelték oda aktuálisan, a USS Donald Cook (DDG-75). Állítólag egy fregatt is követni fogja.
    De ezt ne feledjük: A Boszporuszról és Dardanellákról szóló 1936 -os montreauxi egyezményben lefektetett pontok szerint, a fekete-tengeri partszakasszal nem rendelkező államok hadihajói max. 21 napig tartózkodhatnak a Fekete-tengeren.

    Egyébként tegnap egy orosz felderító Szu-24 -s 90 percen keresztül körözött a Donald Cook felett és közelében, miközben 12x húzott át a hadihajó felett, kb. 150m magasságban. Megy az elektronikai hírszerzés vica-verza, meg a hidegháború óta nem tapasztalt macska-egér játék.

    Ukrajnában a T-72 -s már kivonásra került, többsége rozsdásodik v. eladták külföldre. Harckocsikból T-64 és T-64BM áll rendelkezésre, valamint 10 db T-84 Oplot M kiképzési célzattal szolgál.

    A többi meglátásoddal teljes egészében egyetértek! 🙂

  7. 8. Ez egy jó orosz propaganda, szerintem. Persze ez is a pszichológiai hadviselés része, mert ma már a kibertér is hadszíntér, akár így is.
    Mert aki ezt nem bírja, az nem való egyik haditengerészetbe sem. Támadási szándék nem volt, hisz fegyvertelen, jól láthatóan (radarral érzékelhetően) egy szem gép repkedett a közelükben. Ez elektronikai hírszerzés…, ja, hogy mostanság nincsenek hozzászokva az amerikaiak.

    Támadásnál (esetleg annak szimulálásánál) 4-8 gépes kötelék ment volna, kb. 80m alatti magasságban (szélcsendes, normál hullámveréses időben lett az volna 20-30m rep. magasság), hangsebességgel, és csak az utolsó pillanatban emelkedtek volna támadási magasságba (150-200m).

    Szóval biztos voltak páran, akik elbeszélgetnek a hajó saját pszichológusával, főleg a nők, mert ma már azok is szép számmal szolgálnak a haditengerészet hajóin (kivételt a tengeralattjárók jelentenek).

  8. 6 Tibor bá’
    Természetesen az ukrajnai etnikai arányokról én csak annyit tudok, amennyi a médiában elhangzik, de a Krím esetében Ukrajna és a nyugat is elismerte, hogy jelentős orosz többség volt, úgy tűnik ezért is nyelték le azt a békát gyakorlatban, még ha nem is ismerik el hivatalosan.
    Ugyanakkor Kelet-Ukrajna esetében az oroszok nem is hivatkoznak etnikai arányokra, sőt kifejezetten azt állítják, hogy a Krím kivételével az egységes Ukrajna az érdekük.
    Persze el tudok képzelni olyan színjátékot, hogy én nem is akartam azokat a területeket, de a nép kiharcolt egy népszavazást, és mellettünk döntöttek, nem tehetek róla, de most már ez van, kénytelenek vagyunk befogadni őket…
    De ha ezt a mostani nyilatkozatok után megteszik, az nyílt megtagadása lenne a korábbi ígéreteknek.
    Lehet, hogy naiv vagyok, de én még mindig bízom benne, hogy nem nyelik le a keleti területeket, és megelégszenek azzal, hogy jól megleckéztették a nyugatot, hogy ezután már ne is tűnjön olyan fontosnak az a Krím nekik, és örüljenek, hogy ennyivel megúszták.
    Putyin ügyesen játssza a meccset, csak nehogy túlmenjen egy határon, ami a másik felet lépéskényszerbe hozza.
    Én is azt mondom, hogy csak nyeljen a nyugat, csak nehogy az oroszoknak közben megnőjön az étvágyuk…

  9. 8-9: Jó lenne látni egy amerikai cikket is erről, nekem hihetetlennek tűnik. Ha netán igaz, az amerikai globális jelenlétnek lőttek. Hasonló volt a holland vitézek helytállása is Srebrenicában. Egy ilyen hajónak nincs légvédelmi fegyverzete? Akkor minek küldik háborús övezetbe???

  10. 10: Ukrajna etnikai térkép:

    http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/12/09/this-one-map-helps-explain-ukraines-protests/

    Kelet-Ukrajna – többnyire orosz-ajkú.

    11: Ha ilyen helyzetben az amcsik lőnek először, azzal kirobbantják a háborút. A Fekete-tengeren az oroszok vannak otthon.

    Nekem továbbra is az a véleményem, hogy az amcsi elemzők már eleve Kelet-Ukrajna leszakadásával kalkuláltak, ez nekik sokkal jobb /lesz egy amerika-barát nyugati rész, kinevezett helytartóval és orosz ellenes népességgel/, mint egy vegyes lakosságú, irányultságában ingadozó Ukrajna. Kis-Ukrajnát életben tartani is könnyebb lesz – kevesebb dolcsi kell hozzá.

  11. Nem jósolok nagy sikert a vitéz ukrán kormányhadseregnek:

    „Eközben Kramatorszkban a helyiek kaptak el két ukrán tankot, amit puskalövés nélkül vettek el a katonáktól. ”

    🙂

  12. 12
    Ezek a térképek elég meggyőzőek, főleg hogy az ellenérdekelt oldalról származnak. 🙂
    Ez esetben viszont szigorúan etnikai alapon nézve a dolgokat, nem is igen csodálkozhatunk az eseményeken.
    Egyedül a nemzetközi status quo fenntartása szól ellene, mert ilyen alapon mi is követelhetjük a népszavazást egyes határontúli területeken. Csak mi nem tudnánk ilyen nyomós érveket tenni az ügy mellé, mint az oroszok.
    Ez egy érdekes gondolat, hogy a nyugat esetleg tudatosan lemond az oroszlakta területekről a nyugati rész megnyeréséért. Ha ez így van, akkor kisebb a veszély, mert csak látszathőzöngés van.
    Ukrajna viszont ráfizet…

  13. 14: Én is ezen gondolkodom, hogy nem is volt hülyeség, amit a Duma elnöke mondott… csak hogy lehet ezt eladni a nemzetközi közvéleménynek?

  14. 12
    Hogy mindjárt ne is legyek olyan biztos a dologban, mindjárt kerestem én is egy térképet, a Wikipédiában találtam, oroszok Ukrajnában:

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Russians_Ukraine_2001.PNG

    Most már csak az a kérdés, melyiket ki hamisította? 🙂
    Itt valahogy egész más számok vannak, e szerint még a Krímben is alig több mint a fele a lakosságnak orosz.

  15. 17: ezek mérhetetlen és térképre rajzolhatatlan dolgok. Az emberek identitása kulturális termék és politikafüggő is. Sokan szeretnek a győzteshez, az erősebbhez csatlakozni.

  16. 17: Akkor maradjunk abban, hogy majd az erősebb kutya /medve vs. sas/ baszik. 🙂

  17. A „művelt” és a demokráciára oly érzékeny nyugatnak egy szerencséje van hogy az oroszok nem kezdenek hozzá a nyugat felforgatásához mert akkor Ukrajna lenne a legkisebb gondjuk…
    Ezt hogy értem ? hát pl ugy ,hogy nyugaton igen nagyszámú Arab és Néger él és csak szaporodnak és szaporodnak : )
    1 fehér csecsemőre kb 7 néger és arab csecsemő jut a folyamat viszafordithatatlan Europa ahogy ma ismerjuk 30 -év mulva nem fog létezni legalábbis ugy mint Kalifátus 😀

    Na de a felforgatásrol :Mondjuk ha én lennék az FSZB-fönöke :)akkor ugy csinálnám,hogy angolul és franciául kitünöen beszélö embereket telepitenék pl Angliába ill Franciaországba és rendőregyenruhába öltözve nyilvánosan kilönék mindig egy arabot vagy négert utánna felszvodni és egy idő mulva az arab és a néger lakosság fellázadna na akkor lenne gondban a nyugat..Ugye emlékszünk 2011-agusztusára amikor 1 néger kábitoszerterjesztő lelövése után több hétig komoly zavargások voltak Londonba ill lángolt pár kerület ott meg más városokba….hát sajnos nem én vagyok az FSZB-fönöke pedig biztos szépen égne London Párizs : D

  18. Igen Tibor bá valahogy így.És én sem örülök hogy a zsidó banda megint itt keveri a cirkuszt odaátról,és nem otthon a tengeren túlon…Sajnos vannak akik még bedőlnek neki,ez a legnagyobb baj.Mert olyan leverhetetlen propagandájuk van hogy megfognak vele mindenkit..Orbánt szapulják hogy Putyinnal haverkodik.De nem veszik észre az emberek , hogy a nyugatnak nem kellünk,meg mi folyik a nyugatnak nevezett térfélen..Gyurcsány meg már belebolondult ahogy elnézem a dolgait..Nem beszámítható ez ügyben..Legalábbis kifelé idióta módra kommunikál..Mindenki nyalja a nyugat hátsóját,közben meg panaszkodnak milyen rosszul mennek a dolgok itthon.Így nem is lesz jobb.
    3!
    Neked mi bajod van?Orbán rájött hogy átverték a zsidók odaátról az igérgetéseikkel..Semmi más nem történt.Tegnap hallgattam véletlenül a leköszönő nyugdíjba menő Cóhn Bendit vagy ki a fene az,és azt mondta nem tudja mi történt Orbánnal hogy ennyire más ember lett belőle mint volt…Hát csak annyi hogy átvertétek mint sz@rt a palánkon..Gondoltam magamban..

    Majd Brazíliából fogja nézni a történéseket,és ha nem lesz senki aki fog foglalkozni Orbánnal,majd ő jön Budapestre.Ezt mondta..Azt hittem hogy úgy fejen b@jszintom a palacsinta sütővel hogy ott marad.Mi köze neki ide?Meg egyáltalán ..És az ember legyen vallásos..Menjen haza a fajtársaihoz ..
    ——————————————————-

    Én csak attól tartok,hogy nehogy Putyint egyszer kihozzák végképp a sodrából,mert az nem lesz igazán nyerő dolog senkinek..Nem tudom hol és mikor lesz az a pont..

  19. 21.
    Kelet-Közép-Európa végletekig kifosztott lakosságát valójában csak jótékonyan érinthetné a latrok lepusztulása. Nyilvánvaló, hogy a Nyugat nem képes a saját maga diktálta krizisből kikeveredni. Túltermelési és identitásválsággal küzd. Piacokra, új területekre lenne szüksége a lehető leggyorsabban, hogy gazdaságát és az azt uraló rablóelitet tudja tovább táplálni.
    Ezért lett volna égetően nagy szüksége Ukrajnára, a továbbiakban pedig az orosz óriásra.
    De most árnyékra vetődtek! Igencsak komoly pofáracsapódás lett a nagy sietségből.
    Ám nem szabad elfeledkeznünk arról a tényről, hogy úgy az EU-mint általában véve a Nyugat-a túléléséért vivna elkeseredett harcot, ráadásul sarokba szoritva.

  20. 12, 17:
    Valamelyik nap amikor elemezték a helyzetet a tévében, azt mondták, hogy Kelet-Ukrajnában a lakosság többsége oroszajkú, de ez elsősorban a városi népességre igaz, a kisebb falvakban sok az ukrán, csak éppen ezeknek a lakossága összesítve sincs annyi, mint a nagyvárosoké. Szóval az oroszok sokkal koncentráltabban vannak jelen, az ukránok meg nagy területen szétszórva. Ha egyenként jelölnék a településeket kék (ukrán) vagy piros (orosz) pöttyökkel attól függően, hogy ott melyik van többségben, akkor sok kék pöttyöcske között lenne néhány nagy piros folt.
    És én is linkelek egy képet a helyzetről:
    http://444.hu/2014/04/15/az-ukran-helyzet-egyetlen-kepben/
    🙂

  21. Mellike :
    „Neked mi bajod van?Orbán rájött hogy átverték a zsidók odaátról az igérgetéseikkel..”

    Orbán meg azokat verte át, akik rászavaztak .
    Ezért a mostani választásnál már 650 ezer (!!!) szavazatot veszített a Fidesz, még annak ellenére is, hogy az erdélyi Orbán-jobbágyok mind a Fideszre szavaztak.
    Orbán Viktor cigány-tenyészetet csinált Magyarországból!
    A magyarok kénytelenek eltartani Orbán purdéit .
    A szavazók 27 százaléka szavazott csak rá, de ő elintézte, hogy ez kétharmadnak számítson . Az eszetlen fidesz-birkák pedig elfogadják ezt.

    „…azt mondta nem tudja mi történt Orbánnal hogy ennyire más ember lett belőle mint volt…”
    Az ikrek ilyenek,ilyen patkányok. Sűrűn változnak és változtatják a véleményüket. Semmi nem számít, csak a hatalom. Mindenáron, mindenképpen hatalomban maradni. Hogy az országnak és nekünk mekkora kárt okoznak, azzal nem törődnek. (Gyurcsány is ikrek jegyű.)

  22. 24!
    „Orbán Viktor cigány-tenyészetet csinált Magyarországból!
    A magyarok kénytelenek eltartani Orbán purdéit .”

    Mért?Azelőtt is ugyanez volt még nem Orbán volt hatalmon..Nem csak most szaporodtak el.
    De nem azért írtam hogy védjem Orbánt,mert ahogy írod,meg csinálta a maga hülyeségeit.Én nem erről beszéltem feljebb,ez most egy másik kérdés..
    22!
    Így így ahogy mondod…Lájkollak.. 😉

  23. Szóval fiaim, a tegnapi írásom ma estére kezd szépen kibontakozni. Egyre több ukrán katona áll át a másik oldalra. A két nyelv között nincs olyan nagy különbség, de a két ország egy főre eső GDP-je között háromszoros szakadék tátong. Az ukránok se hülyék. Előbb a saját zseb, utóbb a hazafiság.

    Aztán pedig ne feledjétek, kelet Ukrajnában van gazdasági potencia, nyugaton pedig tömör nyomor. Azt megkaparintani nem nagy buli.

  24. 28:
    Nincs épeszű hazafi, aki ilyen akarhatna. Nyilvánvaló, hogy ezt a nyilatkozatot a CIA sugallatra tették. kellemes tudni azt, hogy hazaárulok nem csak nálunk vannak. 😉

  25. 29: A lebngyeleknnél nagy hagyománya van az oroszfóbiának, amit a ballib és a jobboldali politikusok zöme is felhasznál most hiszterizálásra. Hogy az oroszok Ukrajna után Lengyelországot akarják majd. Talán a „lengyel Jobbik” kivételével. Szoros kapcsolatban áll az itteni Nemzetiek ifjúsági mozgalom a Jobbikkal, de még nem jutott a parlamentbe, most magyar elvtársaiktól is tanulva ők hangoztatják, hogy csak a lengyel nemzeti érdeket kell nézni, nem fejest ugrani az amerikai-zsidó parancsra a medencébe, amiben talán nincs is víz.

  26. A lengyelek fóbiája nem alaptalan.Több alkalommal is rájuk tört az orosz.Csak a XVIII.században háromszor osztották fel az országukat./benne volt a sógorok keze is/
    Az untig ismert katyni tömeggyilkosságot minek hozzam fel?
    Egyébként Sztálin minimum 200 000 polákot deportáltatott szibériába,az általa megszállt keleti országrészből.Ott haltak meg mind mert kirakták őket a semmi közepén néhány ásóval,szerszámmal hogy várost építsenek maguknak.
    A legtöbb lengyel úgy néz az oroszra ,mint mi az oláhra.
    Távoli rokon Lengyelhonból származott,mivel onnan menekült ide és ,,benősült,, a családba.Már rég meghalt kb 90 évesen.

  27. 31:
    Szerintem óriási hiba Sztálint asszociálni az orosz néppel, vagy akár csak Putyinnal. napjainkban a világ fő gonosza nem Hitler, nem Sztálin, hanem Obama, illetve a mögötte álló „erők”. Ezt azért a lengyeleknek is fel kellene fogni ésszel.

  28. 31: Bizonyára nem tudsz róla, hogy a lengyelek sokkal előbb foglalták el Moszkvát, mint az oroszok Varsót. Óriási orosz területek tartoztak évszázadokig a lengyel birodalomhoz, tovább, mint az orosz uralom időszaka volt Lo. egy része felett. Az oroszhódításokat máig elégedetten emlegetik a lengyel nacionalisták… 🙂
    A mai lengyel átlagemberek zöme normális, az oroszokra is olyan közömbösséggel tekint, mint bárkire. Akik az oláhokra úgy néztek, mint a hülyébb lengyelek az oroszokra, nagyon káros dolgot tesztek. Az oláhoktól tannulni kellene végre. Egy sikeres társadalom.

  29. 33:
    Az utolsó bekezdésedre itt senki se vevő (rajtam kívül), de ez nem csak az oláhokra, a zsidókra is vonatkozik. Nem utálni kell őket, hanem tanulni kell tőlük.

  30. USS Donald Cook (DDG-75) vs. Szu-24MR (‘Fencer-E’) csörtéről vannak információk orosz oldalakon. Valószínűleg van valamiféle igazságalapja, a romboló legénységének idegállapotában történt negatív változásnak.

    Mégpedig az, hogy most az Orosz Légierő tesztelt kvázi élesben, és igen sikeresen valami új cuccot. A hírek szerint a Szu-24MR a legmodernebb orosz rádióelektronikai zavaró berendezéssel, a KS-418E konténerrel (a mellékelt képen látható Szu-24 makett hasa alatti függesztmény) volt felszerelve.
    http://www.wrk.ru/forums/attachment.php?item=40646&download=2&type=.jpg

    És az a pletyka járja, hogy a hajó hadműveleti központjának operátorai nem láttak semmit a kijelzőiken, csak egy nagy fehér foltot. Azaz megvakult a romboló légvédelme, meg úgy nagyjából szinte minden híradó, kommunikációs és radar rendszere.

  31. 37: izgalmasan hangzik. És az oroszoknak van ilyen technikája, az amikat meg váratlanul érte???

  32. 38.

    Arma, én is magyar katonai fórumon olvastam, olyantól, aki perfekt orosz, és elég jól vágja a témát. Maga a történet egy szóbeszéd, de nem zörög a haraszt, ha…! És igen, van ilyen jellegű technikájuk, eddig is volt, csak már nem nagyon ért semmit a nyugati rendszerek ellen. Ez egy új cucc, na jó, annyira nem is új már, de folyamatosan fejlesztik. Tudtommal még nincs rendszeresítve a fegyveres erőknél az összes géphez, csapatpróbákon, tesztfázisban van (?).
    Itt egy orosz forrás: http://sdelanounas.ru/blogs/48815/?pid=538204

    A képet itt találtam: http://forums.airbase.ru/2014/01/t32612–kontejnernaya-stantsiya-pomekh-ks-418e.3103.html

    Az orosz technikát sem kell lesajnálni. Az utóbbi 10-12 évben fejlesztenek ott is rendesen. Igaz a programok zöme a Szovjetunió szétesésekor befagyasztott projekt leporolása, továbbgondolása, de vannak új koncepciók és fejlesztések is.
    Ami biztos, hogy randizott a Donald Cook romboló és a Szu-24 -es. A többi meg mindig fenntartásokkal kezelendő. Mindenesetre érdekes történet!

  33. 37
    A ruszki hozzászóló szövege szerint a berendezés hamis célokat generál, amire ha kilövik a rakétáikat, azok elmennek a támadó mellett.
    Ez nem esik egybe az általad említett pletykákkal.
    Persze ez is pletykának számít, mert ezt sem tudta megerősíteni a fórumozó hiteles forrással.

  34. 33.A mai lengyel társadalom talán mégiscsak hisztérikusan tekint az oroszokra.a Kacinsky gépének lezuhanásakor egyből orosz merényletre gyanakodtak.Utolsók lettünk a románok szimpátialistáján, nálunk még az oroszokat is jobban kedvelik.

    A románok más nációkhoz fűződő érzéseiről készített felmérést az INSCOP kutatóintézet az Adevãrul napilap számára – írja a Transindex.ro. A kutatásból az derül ki, hogy a románok 55 százalékának antipatikusak a magyarok, ezzel elnyertük a románok által legkevésbé kedvelt népcsoport címet. Második helyen az oroszok végeztek, őket a románok 45 százaléka nem szívleli
    Nagy kérdés hogy én miért szeressem ezt a tolvajnépet mikor ő gyűlöl engem.

  35. 40.

    hubab: Írtam, hogy a „randi” az biztosan megtörtént. A többi pletyka, és fenntartásokkal kezelendő.
    (A magyar fórumon „fehér vakításról” írnak. Lényege: széles frekvenciatartományban nagy energiával sugároznak. Ennek eredményeképp bármely vevőegység (radar, rádió) vételi üzemmódban funkcionál, akkor nagy mennyiségű sugárzás jut a vevőbe, kivilágosodik a radarképernyő, „meghülyül” a rádió, stb.!)

    Az igazat jó darabig nem fogjuk megtudni. Ez már csak egy ilyen popszakma. 😉

  36. 41: A lengyel társadalomnak egy kisebbsége hiszterizálható ez ügyben, a többség nem.
    A román ügyben semmit enm értesz. Ezek minket kegyőztek és ha örökké csak a fogainkat vicsorítjuk rájuk, megint le fognak győzni. Hol a tanulságok levonása, mit csináltak a mieink rosszul, az övéik jól? Sehol. (OK, nálam, de a szélesebb köztudatban sehol.) Ez a hozzáállás szánalmas és tipikus vesztesjelölteké. A románok azért győztek, mert jobbak voltak. Az elitjük értette a dolgát, a miénk meg saját országát verte szét. A népük primitívebb volt, (van?), ami nehéz helyzetekben ELŐNY!!! Primitívebb nép ravaszabb elittel – verhetetlen kombináció. Nálunk (valamivel) puhányabb nép plusz teljesen alkalmatlan elit – biztos vereségre ítélő felállás. A papírforma jött be. Tanulni, tanulni, tanulni! (Lenin)

  37. Román földön élsz, román kenyeret eszel, románul beszélsz, sikeres leszel. Ez működik, csak az a kérdés, hogy mi a cél, önfeladás, vagy megmaradás. Lehetsz sikeresebb a zsidónál, ha még mocskosabb trükköket alkalmazol vele szemben. De akkor már zsidóbb vagy a zsidónál. Vajon megéri?

  38. 44.Na ez nem ment nekem sosem.Genyóbbnak lenni a genyónál..
    Sőt az átlag székelyről sem tudom elképzelni.
    Az oláhok történelmi aljassága alulmúlhatatlan.És ezt nem a magyarok hanem más népek is mondják.Ha megtalálom belinkelem.
    Külön ínyencség volt amikor román vasúti tisztek hiányában trianon után,- a magyar vasutasoknak előírták hogy a kihelyezett román sapka előtt tisztelegjenek.
    Az adatok szerint egyetlen magyar vasutas sem esküdött hűséget a román államra.Inkább átmenekültek Magyarországra.A többi 300 000 erdélyivel együtt.
    De ez már nagyon offtopik.

  39. 44: Mit nem lehet felfogni azon, hogy az utódállamok pontosan olyan asszimilációs politikáét folytatnak, amilyet a mi vezetőinknek kellett volna, amíg ők voltak birtokon belül. Ha te most egy időgépen visszamehetnél mondjuk 1830-ba, megkapnád a teljhatalmat, vajon olyan politikát folytatnál a kisebbségekkel, amilyet most követelnek a kisebbségi magyarok, vagy olyat, amilyet most folytatnak (meg régóta) a győztesek? Az államvezetés tudománya ilyen politikát követel meg, amilyet a románok, szlovákok, stb. folytatnak, csak a magyar vezetés volt hülye. Meg kell tanulni a leckét. A mi mai vezetésünk állami adókból cigány nyelvű oktatást szubvencionál. Kevés volt Trianon.

  40. 45: mi abban a történelmi aljasság, hogy egy állami vezetés gyarapítja országa területét, főleg olyan területtel, ahol az ő nyelvét beszélik többen? A mi vezetőink meg olyan ideológiákat támogattak, amik az országuk feldarabolását segítette elő. A román elit profi volt, a nép meg igénytelen és ez nagyon hasznosnak bizonyult. Minimum az elit profizmusát el kéne tanulni. Bár most OV mutatja ennek bizonyos jeleit.

  41. 44:
    Pontosan az ilyen véleményért vesztesz. Miért mocskos a zsidó trükk? A legnagyobb „trükkjük” hogy tanulnak és szorgalmasak.

  42. 48: Én a zsidó ügyben elhatárolódok tőled. A zsidók többsége szerencsétlen rabszolga, bezárva a hamis magasabbrendűségtudatába. Ez a buta tanulatlan zsidóknál is megvan. És persze akad egy csomó lusta zsidó is…

  43. 49:
    Én meg nem határolom el maga ettől, de valami magyarázatot neked is kell adnod arra, hogy jóval nagyobb százalékban „sikeresek” mint jelenlétük a társadalomban. – Különben ez a magbasabbrendűségtudat minden népnél megtalálható, nálunk is. próbáld meg (jogosan) kritizálni a magyarokat itt a hozzászólásokban, és nézd meg a reakciót! :

    Máskülönben a zsidók baja nem a magasabbrendsűgégből fakad, mert ez mellett lehet érvelni, hanem a kiválasztottságból. Ha jobban teljesítesz állíthatod, hogy magasabb rendű vagy. De ha istennel kötöttél szerződést, akkor irreális jogokat követelhetsz magadnak. A kettő nem ugyanaz.

  44. 50: A sikeresség oka a gátlástalanság és az ethnic networking. Mindkettő mögött ott a hamis választottságtudat és a gojgyűlölet. Ez utóbbi persze az első következménye. Egy hamis mémet raktak a csapat koponyáiba az ókori társadalommérnökök, akik kitalálták választott nép mítoszt. Rendkívül hatásos mém.

  45. 51:
    Egy zsidó főpapnak a kiváltságos helyzete csak addig maradhat fenn, amíg létezik a nép. Neki tehát létkérdés, hogy a zsidóság fennmaradjon. És látod, fennmaradt jó 5000 éven át (a csalást leszámítva)

    De én már hallottam Mária országáról, meg a magyarok istenéről is. Szóval nem olyan nagyon egyedi a dolog.

  46. 52. Tibor bá: a diaszpóra-lét elég egyedi. Mária országával hasonlítani nekem furcsa. Ha már hasonlítjuk a nacionalizmusokat, akkor miért nem a britekkel, németekkel vagy éppen a románokkal hasonlítjuk a magyart?

  47. 53:
    Ezt most te alaposan félreértetted. Arma arra mutatott rá, hogy a zsidókba belenevelték, hogy Jehova az övék. Vagyis Jehova velük kötött szövetséget. Ezt bizony párhuzamba lehet hozni a „magyarok istenével” vagy „Szűz Mária országával” Tehát az isten kisajátítása nem egy elszigetelt jelenség.

    Máskülönben a diaszpóra lét messze nem egyedi. China town-okkal teli van a világ. A kivándorlási célpontokban (USA, Kanada, Ausztrália, stb.) elég sok, különböző diaszpóra létezik.

  48. 54: de kitől származik a magyarok istene fogalom? Én Petőfitől ismerem, ő nem volt keresztény, a keresztény egyházak ilyet nem emlegetnek. Tipikus újpogány fogalom. Vagyis vakoló… A nacionalizmusok persze mind a választott nép kaptafáján formálódtak, ennyiből a hasonlat jogos, de ez egy modern fejlemény. HA valaki elutasítja a zsidó hamis választottágtudatot, természetesen utasítsa el a modern nacionalizmusokat is, köztük a magyart is.

  49. 54: a kínaiak zöme nem él chinatownban, a magyarok sem magyartownban. Persze a diaszpóra nem zsidó találmány. De a zsidó világuralmi ambíciókat termő vallás unikum.

  50. http://vs.hu/kozelet/osszes/putyin-a-jovo-haborujat-vivja-1026#!s0

    „Az ukrán és újabban a szíriai hadszíntéren is újfajta frontot nyitott az orosz hadsereg. Ugyan az elektronikus hadviselés koncepciója nem tegnap született, de a korábban sosem látott szintre fejlesztett orosz haditechnika még az Egyesült Államokat is felkészületlenül érte.”

    ” Az orosz Krasukha-4 az egyik legfejlettebb ilyen eszköz a világon. Elsősorban ellenséges drónok és légtérellenőrző gépek megvakítására és kisütésére találták ki, de alacsonyan keringő műholdakat és földi radarállomásokat is lehet vele zavarni, sőt radarvezérlésű rakétákat is képes eltéríteni. Moszkva a 300 kilométeres hatósugarú Krashukát Ukrajnában és Szíriában is bevetette, elsöprő sikerrel.”

  51. 57!
    Éppen tegnap vettem én is szemügyre ezt a kis Krasukha-4 jószágot 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük