(1312) Kertész Ákos nem fér a bőrében

Tibor bá’ online

 

~ab142Aki nem emlékezne rá, Kertész Ákos [a beazonosítás végett 19661992 között a Mafilm dramaturgja, forgatókönyv- és dialógusírója volt.  1994 és 1997 között az Élet és Irodalom című hetilap szerkesztője és főmunkatársa volt.] Aztán 2012-ben gondolt egyet, és mint Budapest díszpolgára írásba adta, hogy a magyar genetikailag szart se ér. Erre – érthető okokból kifolyólag – elég sokan felkapták a vizet. Tarlós pedig visszavette tőle a díszpolgárságot, amit Kertész úgy értelmezett, hogy ő politikailag üldözött, aminek okán menedékjogot kért, és kapott Kanadától. Ezzel pont kerülhetett volna a dolog végére, de nem, mert Kertész Ákos, a politikai menekült, gyakorlatilag megismételte hírhedtté vált ”tanulmányát” és ha lehet még elaboráltabban kifejtette az Amerikai Népszavában, hogy úgy vagyunk szar nép, ahogy vagyunk. Hogy tudjátok, miről regélek, idézek négy bekezdést a nevezett műből:

1)   Nem véletlen, hogy a magyar, a nép, a tömegek, a nagy átlag olyan amilyen. Hogy milyen? Intoleráns. Alattvaló. Nincs szabadság-igénye, nem hiányzik neki a demokrácia. Retrográd, ódzkodik mindentől, ami haladó, ami előre mutat. Elvtelen, belenyugvó, aggasztóan magas az ingerküszöbe – és ez még az érem szebbik oldala, mert a másik, a durvábbik oldala az, hogy rendpárti, sovén etno-nacionalista, másra mutogatós, idegengyűlölő, antiszemita, nyilas.

2)   Egy ideje már azon gondolkodom, mitől lett a magyar Európa, talán a világ egyik leghitványabb nemzete. Erre keresem a választ többek között Bibónál is. Mitől oltódott be olyan mértékben a náci-fasizmus vírusaival, hogy képtelen kigyógyulni belőle, hogy szinte az egész népesség fertőzötté vált, nem csak a csőcselék, de az értelmiségtől a mély szegénységben élő paraszt-proletár-koldus rétegekig, mindenki. Hogy a rabszolgasorba taszított közmunkás sem lázad, sőt. Rajong a vezérért. Mitől van az, hogy a magyar, ha gond van, mindig a reakcióban, a tekintélyben, a rendben, a rasszizmusban, antiszemitizmusban, cigány gyűlöletben, az oláh, tót, rác, az összes szomszéd lenézésében és megvetésében látja a megoldást.

3)   A kiegyezés utáni nagy gazdasági föllendülés, az is feudál-liberalizmus volt, a gyorsforralón készült Budapest, a pszeudó Párizs, a pszeudó Bécs, a gigantomániás Parlament, a pszeudó Buckingham palota a pszeudó-gót Mátyás-templom a Halászbástyával, aminek csak a halászathoz nincs köze, mind a feudalizmus túléléséről beszél; még ami szép, az is csuszamlós a hazugságtól, itt semmi nem igazi! A Milleneum, a Szent István-i gondolat, a szent Korona tan…

4)   A Kiegyezés is egy óriási, szemfényvesztő hazugság volt, a kisebbségektől való félelmükben a kiegyezők behódoltak a Habsburg dinasztiának, így lettek a magyarok a Kárpát medence kápói; vagyis Deák műve nem 1848, hanem Metternich legalizálása volt.

Persze ezt most lehetne analizálni, mert van benne igazság, de a leghitványabb nemzetnek titulálni minket csak akkor lehet, ha végzünk némi összehasonlítást. Az minden nemzet sajátossága, hogy magát különbnek tartja másnál. Ez precízen, és bizonyíthatóan érvényes az amerikaiakra, az angolokra, a franciákra, a németekre, stb. Nincs ebben semmi különös, sőt mondhatnám, hogy emberi, hiszen az egészséges egóval megáldott emberek is úgy gondolják, hogy ők különbek másoknál. Ellenkezőleg, pont az rendhagyó, amit K.Á. tesz, ócsárolja azt az országot, ahová beszületett. Különben én magam is kritizálom a népemet, de sohase ócsárolom, mert a kettő nem egy és ugyanaz.

De K.Á.-nak még az se tetszik, amit a külföldi turisták őszintén csodálnak, a Halászbástyát, a Parlamentet, és a többit. Neki még a kiegyezés se oké, és még Deákról sincs egyetlen jó gondolata. Utálja azt a népet, ahová ősei előrelátásából beszületett, megtanulta nyelvét, magába szívta kultúráját és most tiszta szívből utálja. 83 éves korára egy szánalmas, hontalan, öreg zsidóvá vált, mert Rákosi és Kádár alatt nem volt az, és ha nincs rendszerváltás, ma se lenne az.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
_____________________________________________________

31 gondolat erről: „(1312) Kertész Ákos nem fér a bőrében

  1. Ki kellene menni és jól pofánb@szni. És még csodálkozik, ha sokan megvetik a zsidókat. Mit mondjak, ez a tetű senki pont jó reklámot csinál nekik…. 👿

  2. Kedves Tibor bá’ – ez megint ütős téma lesz!
    Jó sok mindent belezuttyintott a cikkébe. Kár volt!

    Könnyű lenne azt gondolni, hogy K. Á. elérte 83 éves korára azt az állapot, amikor már nem néz előre, hanem csak a vélt, vagy valós fájdalmait, sebeit képes nyalogatni.
    Ehhez hívja segítségül a történelmet, felölelve több száz évet, amit ő igaznak tud és vél.
    Valószínű, hogy sok társa van hasonló lelkiállapotban, csak nincsenek olyan helyzetben, hogy ránk hányják negatív indulataikat,- szerencsére.
    Mert mi a célja? Szimpla közlési vágy, vagy pénzkereseti forrás, vagy egyszerűen a gyűlölet, vagy valami egészen más?

    Pl. ha jobbító szándék vezérli, akkor nem biztos, hogy aki az ilyen megnyilvánulásait olvassa, szavainak hatására az ő szája-íze szerint „jobbulna”.
    Mitől lesznek egyes emberek „gonoszak” öregségükre?
    Ez is lehetne egy érdekes téma.

    Mert megbékélésének egyelőre nyoma sincs.

    Itt az „érted haragszom, nem ellened” (Ady) – nem működik.
    Van, akit hidegen hagy, van akit eltipor, és van olyan, akire úgy hat, hogy – na én akkor is megmutatom – és felveszi a kesztyűt. Próbál megfelelni, hogy ne legyen igaza.
    Hát nem tudom…

  3. Megvan! Most értem az eredeti cikk végére.
    Kampányol a szerencsétlen!
    „Mi lesz? Az lesz, hogy orcáján egy debil idióta boldog ragyogásával Dózsa György kósza népe az urnákhoz özönöl, és a Fideszre szavaz.”
    Na ettől aztán nem fog a „debil idióta” sem a Fideszre, de másra sem szavazni. Ha van egy csöpp esze.
    Ami a TV-ben megy kampány címen, az egy undorító sárdobálás. Legyen az bármelyik csatorna. Kis közjáték a nagyok lábai között.
    A lényeg, amire figyelni kell, az a határon kívül zajlik.

  4. kertész ákosnak egyetlen értékelhető cikke jelent meg a népszabadság hasábjain, valamikor 2002-2005 között, „a bizniszklassz mostohagyermekei” címmel. az megért volna egy nobelt. mai napig őrzöm a kivágott cikket 🙂

    egyébként az ilyen semmirevaló embereket jobb a határokon kívül tudni!

  5. Szerintem Kanada Kertész Ákos miatt szigorít a bevándorlás politikáján. Csak vissza ne küldjék… 😀

    Írásai saját magát minősítik, Kanadából mocskolódni nem tűnik túl nagy dicsőségnek. Sok szót nem is érdemes vesztegetni rá. Viszont hogy az „Orbán-rendszert” ennyire utálják ‘azok’, az érdekes jelenség. Tán kevés pénzt adott…

  6. Ez a Kertész sosem volt kertész.Sőt gyanítom egyik őse sem.
    A magyar ,,intoleráns,,.Persze mert nem igazán tetszik neki a cigányság életvitele,lassan rutinszerűvé váló magyargyilkosságai.
    Nem tetszik neki a buzipropaganda és genderideológia.
    ,,Retrográd,, A múlt nagy eseményeinek tisztelete tilos.Az valami égbekiáltóan elmaradott dolog.Persze ha Ságvárinak kell emléktáblát avatni az oké.Vagy a vörös csillaggal provokálni menő.
    ,,Ódzkodik az előremutató dolgoktól,, Pontosan mire gondol ez az elmeroggyant? Fejlődünk ,multisodunk és sokan vesztik el állásukat emiatt.Biztos örülni kéne az fejlődésnek, a környezet lerablásának.
    ,,Nincs szabadságigénye,,
    Ja 56-ról meg azt harsogtátok hogy csak a csőcselék randalírozása volt és hány szegény szovjet kiskatona elvtárs hamvadt el a tankokban.Ha lázad örök rebellis ellenben ha elfásult akkor meg alattvaló igaz?
    Óvatos kritikát ellehet fogadni de ennek a megkeseredett hébernek a támadásait nem.

  7. 5:
    K.Á. nem képes eldönteni, hogy kit utáljon, ha már megöregedett, ezért mindenkit utál. amiért aztán még pénzt is kap.

  8. „a durvábbik oldala az, hogy rendpárti, sovén etno-nacionalista, másra mutogatós, idegengyűlölő, antiszemita, nyilas.”

    Rendpárti? Talán káoszpártinak kellene lennünk?
    Idegengyűlölő? És ez vajon csak úgy magtól zsigerből, genetikailag jön? Nem lehet, hogy ennek oka van? Mondjuk az, hogy a magyarság a sorsának romlását különböző idegen nemzeteknek köszönheti? Épp a kiegyezés után látszott kilábalás a magyarok számára, de akkor a németeknek, osztrákoknak, a monarchia kisebbségeinek köszönhetően jött a világháború, ami után a nyugati népek érdekeinek megfelelően a nemzetek szabadságának zászlaja alatt szétszedték Magyarországot. Csupán ezt a pár évet vizsgálva, volt vagy 10 nép, amelyet okkal gyűlölhetnénk és még el sem jutottunk a második világháborúig, meg a kommunizmusig.

  9. Ha annyira utálja a magyart, akkor mondjon le a magyar nevéről is, mert így azt hihetjük, hogy magát is utálja. Végülis, ha ilyen szar alak lennék, én is utálnám magam…

  10. 1-2 gyöngyszem: „(Én lélekben nem tartom magam magyarnak… egyébként..)” „szerintem legkésőbb harminc év múlva Magyarország úgy tűnik el a történelemből, hogy senkinek nem tűnik fel a hiánya.” „Hiába írja a szerző a fenti cikkben hogy magyarság a kárpát medence kápója volt, valójában a kárpát medence szajha népe, akinek az egész történelme arról szólt hogy mindenféle nép meghágta és minden csatáját elveszítette.” „Az úgynevezett magyarság egy gumicsizmás, fasiszta/paraszt korcs-népség valójában,””Pontos diagnózis, korrekt elemzés. Ez az ország meg fog szűnni – nagy örömére Európának.”

  11. 5: Én azért kíváncsi lennék Kertész ábrázatára, ha Kanada visszatoloncolná, amint Ferihegyen a lépcsőn megpillanataná a kurucinfó (vagy Tibor bá honlapja) által a rajongóiból szervezett párezer fős üdvözlőbizottságot! 😀

  12. Az élet és irodalom (direkt kisbetűvel) teljes mértékben kaftán irányítás alatt áll, ezért egyáltalán nem lep meg az alacsony színvonal, valamint a mindent és mindenkit lenéző zsidó arrogancia megnyilvánulása.

    Ennek az Ákosnak egyébként annyi köze van a kertészkedéshez, mint a szintén „kiváló” írói vénával megáldott Imre „testvérünknek”. Ő is ugyanígy mocskolta tovább az egész magyarságot Németországból.

  13. 11: A hozzászólóknak először egy kis történelmet kellene tanulnia. A XVI. századig ugyanis jóval kevesebb csatát vesztettünk el, mint amennyit megnyertünk, és Európa vezető hatalmai közé tartoztunk. A török megérkezésével (és az uralkodóházaink megváltozásával) változott a helyzetünk, amit nem kis részben annak köszönhetünk, hogy egyedül maradtunk velük szemben, miközben a törökök a kor legdinamikusabban fejlődő népe voltak, akiket a magyarokig senki sem tudott megállítani. Innentől valóban sz*póágon voltunk, de csak a törökök és a németek által, majd az első világháborúban ismét nem szerepeltünk rosszul, de szövetségeseink sajnos gyengének bizonyultak.

  14. Ahogy ez a féreg ócsárol minket, az nekem dicséret. Ami ennek a sátánista gyűlölködőnek a „szabadság”, a „demokrácia”, a „haladó”, az mind ember- és életellenes. Hogy én ezekkel szemben retrográd és rendpárti vagyok, arra büszke vagyok. Mert amit ez akar, az a felforgatás és a rombolás.

    Ha ez a sötét alak ilyen sötéten lát minket, az azt jelenti, van még remény: van még gerince a magyarságnak.

  15. Úgy tudom, a genetikai determinizmust mára túlhaladta a pszichológia. Másrészt, a sovinizmus a nemzetek létezésének alapfeltétele, ahogy Tibor bá is írja, kritizálni legalábbis álszent. Harmadrészt, a magyar lelkivilágot Kertész csak a magyar-zsidó, magyar-cigány viszonylatokon keresztül analizálja, megkérdőjelezném, hogy pusztán ezekből adekvát következtetéseket lehet levonni, és persze zsidóként Kertész nélkülözi azt a high ground-ot, ami a fenti ítéletalkotáshoz elvárható lenne (elég csak behelyettesíteni a magyar helyére a zsidót, és a cigány helyére a palesztint).

    Néhány pontjával ettől függetlenül egyet tudok érteni. Burokratikus, autoritástisztelő nép vagyunk, eredetiség és innovatív hajlam nélkül.

    Még egy kérdésem van. Mit ért Kertész progresszív szemlélet alatt? Nem szavazunk (elegen) például neoliberális gazdaságpolitikát hirdető pártra? Az lenne aztán a progresszió.

  16. Hogy milyen demokrácia nem hiányzik nekünk magyaroknak?Hogy Amerikára dolgozhassunk a semmi dollárjukért?Vagy mire gondolt úgy mégis.. 😮
    Vigye innen a fajtársait a pénzükkel együtt..De a magyar munkája meg amit abból profitálnak az jó mi?
    1!
    yes..

  17. kedfves tibor bá.
    miért kell egyáltalán tudomásul venni , foglalkozni, egy nyomorult diaszpórazsidó magyarellenes fröcsögésével? irjon amit akar, mondjon amit akar, csak önmagát minösiti az ilyen kertész féle ember, aki volt hazájáról, volt közösségéről ilyest le tud irni.
    fentebb azt irtam-ilyen kertész féle EMBER- ezt most kijavitom:

    az ilyen nem ember. inkébb valamiféle csuszómászó, és iszonyúan gyülölöm az ilyet. azért mert az általa keltett gyülölet reám is kihat, engem is elsodor.

  18. 18:

    Ha ezt Kertész egy zárt társaságban adja elő, nincs vele semmi probléma, de az Amerikai Népszavában jelent meg, amit az egész világban szétszóródott magyarság, plusz a hazai közönség olvassa.Kertész nem a magyar zsidókat minősíti, hanem csak önmagát, bár az eredeti közlés hozzászólásaiből úgy tűnik, nincs egyedül. Viszont, ha megfeszül is ő már csak magyar zsidó marad, így valójában saját fészkébe szart még akkor is, ha Kanadából fog átköltözni az örök vadászmezőkre.

  19. 20:

    Az nyilvánvaló, hogy Kertész írása nem egy analízis, hanem egy megkeseredett öreg ember bosszúja. Szavait és foghalmait úgy szedte össze, hogy felfedezhető a maximális megsértés szándéka. Talán csak azt nem írta, hogy minden magyarnak kurva az anyja.

  20. 19: Egyetértve, ugyanolyan kontra produktív ez a cikke is, mint az állandó holokausztra való megemlékezés.

    Nem tartom hülyéknek őket, hogy ezt nem ismerik fel.

    Akkor viszont csak az a verzió marad, hogy direkt csinálják.
    A célokat lehet találgatni, de hogy ehhez a feszültségkeltésnek köze van, az biztos.

    Azt meg tegyük hozzá, a zsidóság nevében, egy szűk elit érdekében, az itt élő zsidóság többségének az érdekeit nem figyelembe véve.

  21. 21:
    „Talán csak azt nem írta, hogy minden magyarnak kurva az anyja.”
    Azt meg megtette, egy „kedves” kommentelő társa.

    „valójában a kárpát medence szajha népe, akinek az egész történelme arról szólt hogy mindenféle nép meghágta”

  22. 12: A legnagyobb baj a magyarokkal, hogy nem liberális-baloldali zsidók. Miután ezen már nem lehet változtatni, így örökre bűnösök maradunk…

  23. 19.kedves tibor bá, na igazán….
    azt mondod, hogy az amerikai népszavában jelent meg ez a fröcsögés, és ezt minden szétszoródott magyar olvassa.
    ugyan már, drága tibor bá, miféle MAGYAR lap ez, ami ilyesminek hasábjain helyet ad???????
    ez neked egy mérvadó magyar lap???? MAGYAR????? te ismered a lapot, én nem, de ha tényleg magyar kézben van, akkor én, az izraeli zsidó ember kijelentem, hogy kissé megváltozik a rólatok, magyarokról alkotott véleményem, és ezt akkor is fenntartom, ha netán most hirtelen valaki közületek felkapja a vizet.
    azért mondom ismét, nem kell egyáltalán viszonyulni, tudomásul venni e nyomorult lény nyomorult firkálmányát, és akkor ez a szarházi alak belefullad a közönybe.
    neki ez a legnagyobb büntetés, hidd el: a megvetö közöny!!!

  24. Biztos, hogy érdemes minden buggyant locsogást meghallani ,pláne reagálni rá ?
    Hiszen ezzel csak újabb publicitást és jelentőséget nyer.
    Ha egy félnótás részeg cigány hangosan halandzsázik a 6-os villamoson, vajon értelmes dolog neki beszólni ?
    Vajon nincsen a hülyeségnek és a kritikátlanságnak egy olyan fokozata, amivel egyetlen dolgunk hogy eleresszük a fülünk mellett vagy átnézzünk fölötte ?

  25. Az Amerikai Magyar Népszava tulajdonosa Bartus László, volt Hit Gyülekezete tag aki már évek óta élet-halál harcban áll Németh Sándorral a Hit Gyülekezete tulajdonosával, sámánjával , nagy varázslójával.

    Röhelyes de ettöl függetlenül mindkettö rajong a kertészákos féle figurákért és fajtájukért.
    Most harcban állnak egymással Németh azt állitja, hogy Bartus III/III-as ügynök volt és jelentett róla.
    Bartus azt álltja, hogy hazudik és erösen démonizálni akarta öt.
    A két velejéig romlott gazember marakodik a koncon.

  26. Kérdés hogy a németsándor félék tevékenységének kizárólag ártalmas következményei vannak e ?

  27. 28:

    Ez nem kérdés, hanem egy sunyi mentegetés. 🙁 Jól ismert manipulációs fegyver a bizonytalanságra játszás. Ez a trükk Bódi Gábor perverz fegyvertárából való.

  28. Egy életunt vén fasz fröcsögésével nem érdemes foglalkozni. Morogjon amíg el nem kaparják, de felőlem moroghat a föld alatt is. Legyen vele boldog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük