(1297) A bűnös magyar nemzet

Tibor bá’ online

 

~ab108Gábriel című posztom beszámol a megszállási emlékművel kapcsolatosa gondolataimról. Ez óriási vitát generált, mert a magyar zsidók és a velük együtt gondolkodók szerint aki nem ért velük egyet az antiszemita. Pillanatnyilag az történik, hogy zsidók taktikai megfontolásból a megszállási emlékművet történelemhamisításnak tekintik, mert szerintük a magyar nemzet a zsidók ellen elkövetett bűnöket át akarja tenni a megszálló németek vállaira.

Valójában az történik, hogy Bobkó Csaba (Arma Gedeon) elhíresült mondása szerint a zsidók úgy gondolják, hogy még a magyar váltóőr is bűnös, viszont a Hitlert segítő zsidók ártatlanok, csak a bőrüket mentették, miközben a magyar családoktól el volt várva a zsidók megmentése akár életük kockáztatása árán is.

„Csaba a blogján ismerteti a lengyel Ireneusz T. Lisiak “Hitler zsidó kollaboránsai” c. könyvét, amely a lengyeleket zsidó kárpótlási okokból ért nagyon hasonló vádakra válaszul eredeti zsidó holokauszt-túlélők beszámolói alapján feltárja a nácikkal kollaboráló zsidók megdöbbentő történetét.”

zsidókból álló gettó-rendőrség rohama
zsidókból álló gettó-rendőrség rohama

Rövid részlet a posztból: „A zsidó rendőrségnek már a kitelepítés előtt is nagyon rossz híre volt. Ellentétben a lengyel rendőrséggel, mely nem vett részt a munkatáborokba irányuló razziákban, a zsidó rendőrség belevetette magát ebbe az ocsmány munkába. Szintén kirívóan korrupt és demoralizált volt. Az aljasság mélypontját azonban csak a kitelepítés során érte el. Egyetlen tiltakozó szó sem hallatszott a visszataszító feladat ellen, mely a saját testvéreik mészárszékre hurcolását jelentette. A rendőrség lelkileg fel volt készítve erre a piszkos munkára, ezért buzgón hajtotta végre. Utólag észbontó belegondolni: hogyan történt, hogy zsidók – túlnyomórészt művelt emberek, volt ügyvédek (a zsidó rendőrség tisztjeinek többsége a háború előtt ügyvéd volt) – maguk nyújtottak segítő kezet saját testvéreik kiirtásához. Hogy került sor arra, hogy zsidók kézikocsikon gyerekeket és asszonyokat, öregeket és betegeket vonszoltak, tudva, hogy mind a mészárszékre mennek. (…). A zsidó rendőrség kegyetlensége nagyon gyakran nagyobb volt, mint a németeké, ukránoké, letteké. Nem egy búvóhelyet a zsidó rendőrség „fedezett fel”, amely „katolikusabb akart lenni a pápánál”, hogy a megszállók kedvében járjon. Menekülőket, akik eltűntek a német szeme elől, a zsidó rendőr kapott el (…). A zsidó rendőrség általában érthetetlenül, vadul brutális volt. Honnan jött ez a veszettség zsidóinknál? Mikor neveltük ki ilyen gyilkosok százait, akik az utcán kapják el a gyerekeket, a kocsira zsúfolják és húzzák őket az Umschlagra? (a bevagonírozó placcra) Mindennapos jelenség volt, hogy ezek a haramiák kezüknél és lábuknál fogva dobálták az asszonyokat a kocsikra (…)” (E. Ringelblum, „A varsói gettó krónikája 1939 szeptember – 1943 január”, Varsó, 1988, 426, 427, 428. old.”

A teljes anyagot elolvashatjátok Csaba honlapján: http://kitalaltujkor.blogspot.com/2014/02/add-hogy-gojok-kezebe-keruljunk-csak-ne.html

_________________________________________________________
_________________________________________________________
________________________________________________

134 gondolat erről: „(1297) A bűnös magyar nemzet

  1. Figyelemfelkeltő írás /mármint Armáé…/, árnyalja azt a képet, amit mindenáron le akarnak tuszkolni a torkunkon.
    Bár az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy a ‘keretet’ a náci Németország biztosította, hogy ezt a helyi zsidók egy része hogyan töltötte ki ‘tartalommal’, az a dolog /jóval/ kisebb része.
    Az egyén a saját túlélése érdekében általában mindenre hajlandó /tisztelet a kivételnek/, a megbízók akaratát bőven túlteljesítve, hogy a saját – a ‘feladatra’ való – alkalmasságát bizonyítsa. Ez magyarázza a ‘váltóőr’, a szolgabíró, meg a gettórendőr tetteit is.
    A hiba ott van a rendszerben, hogy a mai békés és demokratikus állapotunkból /fotelban meresztve a seggünket/ akarunk ítéletet hozni az akkori emberek felett, igazából a valódi helyzet ismerete nélkül /pl. akkor teljesen elfogadott a ‘fajelmélet’/, – ez teljesen hibás megközelítés /de tipikusan ez a jellemző a liberális oldalra/.

    Ami az emlékművet illeti, Orbán kapitális baklövést követett el, belavírozta magát egy megnyerhetetlen helyzetbe. Ha kitart az emlékmű mellett, akkor a magyar kormány nem tudja lemosni magáról az antiszemita bélyeget, ha lemond az emlékműről, azzal pedig elismeri a vádakat, és a magyarokat teszi a holokauszt fő felelősévé (bár úgy látszik, ezen osztozni fogunk a lengyelekkel). /Igaz itt sem értem a számokat, ha megöltek 6 milliót, ebből 430 ezer magyar zsidót, akkor hogy lennénk mi a fő felelősök, de mindegy./ Szvsz. ez utóbbi a nagyobb hiba, mert onnantól kezdve nem lesz megállás bizonyos körök mohóságában.

    800 ezer zsidó vagyonának ‘elrablása’ – ez nem tudom, hogy jött ki, ha csak 6% volt az arányuk Magyarországon /és a gyerekeknek bizonyára nem volt saját vagyona/, de igazából nem akarok a számokkal játszani. Csak utalnék rá, hogy nem csak zsidó vagyonokat vettek el, hanem ebben az időszakban /1940-1960/ svábokét, felvidéki magyarokét, a zsidó származású Rákosi-Gerő klikk meg ‘mindenkiét’. Miért pont a „zsidóvagyon” ‘elrablása’ a legnagyobb bűn ezek közül?

  2. Ismét érzékeny témát boncolgatunk 🙂 Hogy a keretrendszert a „Német Nácik” adták, az megint nem tekinthető a kiindulás abszolút origójának, mert ahogyan már TV műsorban is szépen ki lett bontogatva, a Német Nacionalisták élére Hitlert a pénzügyi hatalom tette meg azzal, hogy az Új világból bődületes pénzekkel segítették, mivel a bankár kasztnak érdeke volt végre Európa vezető szerepét szétzúzni, ma is ennek a végjátékát éljük a „dicső” EU-ban. Pár kérdés, hogy kik az igazi felbujtók: ha Hitlernek nem volt kellő mennyiségű üzemanyaga a történelem első belső égésű(robbanómotornak is csúfolják) háborújához, akkor a szövetségesek Rockefellere az IGFarben (ma BASF) cégen keresztül miért látta el szinbtetikus üzemanyaggal ? Talán mert a másik oldalon is értékesített hadihajót, repülőt, hajót és persze abba is benzint és gázolajat. Szintetikus kenőolajat akkoriban nem csináltak, azt az EXXON szállította az „elvetemült” Náciknak dél felől 🙂 Mi lett a zsidó „haláltáborokban” (mert nem mindenhová halni vitték a zsidókat, a kiválasztottak elfogadható körülmények között pl. hamis pénzt készítettek) gyártott hamis font melletti hamis dollárral ? Hát megkapták azok a zsidók, akik túlélték a háborút és „megalapították” Izraelt, a cionisták fészkét, ebből vehették amerikai iparmágnás patronálóiktól az első fegyvereiket, amelyekkel azóta is terrorizálják a Palesztínokat.

    „1945 elejére Krüger és csapata az amerikai dollár felé fordította figyelmét. A dolgok egész jól alakultak, mikor a háború véget ért. A vadonatúj bankjegyek jelentős része a palesztinai zsidó ellenállók kezébe került, ők pedig a britek elleni hadjárat finanszírozására használták fel.”

    http://www.erepublik.com/sq/article/a-bernhard-hadm-velet-2228968/1/20

    Mellesleg meggyőződésem, hogy a zsidó rendőrség a cionistákból állt (egy ügyvédbe bele nevelik, hogy azt teszi, amiért a pénzt adják, ezek ma is így működnek – a nem zsidók is – nem kell őket alapos munkával fanatizálni sem), akik nagyon jól ismerték zsidó társaikat és tudták kik azok (szerintem akkor még a csendes többség, akiket mára megtizedeltek) akik a Hitlert is megszégyenítő igazi holokauszt eszméket hírdető cionistákat elítélik. A zsidók között ma egy hangos kisebbség osztja az ál-liberális eszméket, és antiszemitáz mindenkit, aki anti-cionista. Ezt érdemes meghallgatni (az utolsó pár aktuál politikai mondatot jobb lett volna kihagyni belőle, de így is érdemes a meghallgatásra)

  3. 1: „Bár az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy a ‘keretet’ a náci Németország biztosította, hogy ezt a helyi zsidók egy része hogyan töltötte ki ‘tartalommal’, az a dolog /jóval/ kisebb része.”

    Egyrészt ez önmagában igaz, de épp ezt nem hajlandók a mai zsidó vádaskodók elismerni a magyarok esetén, hogy csak a nekik jutott kis csavar szerepet játszhatták a nagy gépezetben, ugyanakkor elhallgatják, hogy zsidók ezrei ugyanúgy eljátszották ilyen kollaboráns szerepüket. Tehát a magyar váltóőr bűnös, a magyar „passzív” szomszéd bűnös, mert csak lesett a függöny mögöl, de a zsidótanácsok vezetői és a gettórendőrök nem bűnösök, ők ÁLDOZATOK.

    Másrészt nem egészen értek egyet, hogy olyan kis rész lenne a zsidó kollaboránsok jókora részének sokszorosan megörökjtett szadizmusa, kegyetlensége a magukfajtákkal szemben. A magyar csendőrök zöme ettől sokkal civilizáltabban végezte gyászos feladatát és tudjuk, hogy a csendőrség vezetése előre tiltakozott a feladat elen. Vlami speciális szubkulturális oka van, hogy zsidók mindenféle rezsimbe szivesen jelentkeznek hóhérnak. Még zsidók hóhérának is.
    Utána nem egy pedig eljátssza a szegény áldozatot és kárpótlást vár olyanoktól, akik vele ellentétben semmit nem követtek el.

    A folytatásban lesz szó a Gestapo zsidó különjtményeiről, akik a gettón kívül vadásztak bújkáló zsidókra és őket rejtegető lengyelekrre, ezeket a németeknek feladták, fegyverük volt és engedélyük a szabad mozgásra, simán étmehettek volna az ellenállókhoz, és a Gestapóról adhattak volna infókat, de ők csak azért mentek oda, hogy az ellenállókat lebuktassák. Ezt nem lehet megmagyarázni a szokott zsidó (hamis) történelemkép alapján, ahol a magyar, a lengyel mind bűnös kollaboráns.

  4. Kérdezni szeretnék!

    – Ha az aki 1945- ben már felnőtt volt,az 2014- ben már 87
    éves ,
    becslésem, hogy ezek nem lehetnek ma többen 50 000
    nél és egyértelmű, hogy töredékük vehetett rész tevőlegesen
    ezen tragikus eseményekben…..

    – Ha a nálunk is elfogadott és alkalmazott európai jog nem
    ismeri
    a kollektív bűnösség elvét…..

    – Ha a zsidók deportálása külföldi munkatáborokba, majd
    onnan
    megsemmisítőtáborokba hurcolása
    idején az ország német megszállás alatt volt…

    Akkor mégis milyen apropóból lehet a Magyar Nép bűnösségéről beszélni ?

    Nem világos az sem miért egyedüli legfontosabb érdemleges esemény Magyarország német megszállása kapcsán a deportálások ténye ?

    Nem világos továbbá az sem, miért vált ez éppen most 70 év elteltével ennyire kardinális kérdéssé.

    Hiszen belátható, hogy a radikálisan eltérő élmények, érdekek pláne aktuálpolitikai érintettségek, ezt a témát kizárólag viták és veszekedések generálására teszik alkalmassá.

    Ki és milyen hozadékokat vár ettől a felvetéstől ?

  5. 1:
    Nekem állandó félelmem, hogy valaki elkezdi átlépni a poszt valós témáját, vagy mondanivalóját. És akkor elszabadul a „pokol”. Miről van itt szó? Arról, hogy a történelem hamisítók azt harsogják, hogy mások hamisítanak történelmet. Mondjuk, erre az emlékműre egyáltalán nincs szükség, de egy nemzetet „bűnösnek” nevezni, és azt állítani, hogy függöny mögül lesték, mit lophatnak el, kifejezetten aljasság – PLÁNE annak fényében, hogy a zsidó testvérek miket tettek. Hogy az évtizedek alatt hogyan sikerült felépíteni a vérszomjas csendőr képét, az közismert. Ezzel párhuzamosan a a zsidókból álló gettó-rendőrség viszont agyon volt hallgatva. És ami valóban felháborító, hogy dán példákat felelevenítve bűnösnek vagyunk kikiáltva, mert nem elég magyar kockáztatta az életét értük, miközben ők egymás élete árán próbálták megúszni a sorsukat.

  6. 5: Persze, teljesen igazad van. Az éremnek két oldala van és nem szerencsés csak az egyiket nézni (egyik félnek sem).

    Az nekem eleve gyanús – és elfogadhatatlan – hogy miért is kell törvényben tiltani, hogy az éremnek arra az oldalára is pillanthassunk, amiről Arma most részben fellebentette a fátylat. Első lépésnek kellene lennie az igazság teljes feltárásának, utána lehetne foglalkozni a felelősség kérdésével.

    Nem tudom, ki írta itt – de egyetértek vele – esetünkben koncepciós per van folyamatban, de az ítélet már előre megszületett a magyarság kollektív bűnösségéről /ami persze jogilag nonszensz, de ez nem zavarja a liberális köröket/.

    2,3,4: Nektek is igazatok van. /Mondaná a rabbi/.

  7. Honnan tudható …..tényleg …. hogy melyik a valódi és melyik a hamisított történelem ?
    Mi az a királyvíz, amivel ezeket csalhatatlanul szétválasztjátok ?
    Helyes e egyáltalán az előző kérdés és nem az áll e közelebb az igazsághoz ,hogy vannak kevésbé és vannak durvábban meghamisított történelmek ?
    Továbbá vajon a hivatalos az aktuális hatalom által hirdetett történelem mindig hamisabb e, mint amelyik ellentmond a hivatalos történelemnek ?
    Vajon az utóbbi nem hasonlóképpen érdekvezérelt ?

  8. 2: Nagyon érdekes a pénzhamisítós akció, jellemző, hogy a terv ötletgazdái automatikusan tudták, hogy a szakembereket csakis a zsidók között találhatjék meg, beugrik a Pillangó c. film Dustin Hoffmann által játszott zs pénzhamisítója is. Hofmann egy antiszemita színész, hogy ilyen tipikus zs figurát játszott nagyon meggyőzően… 🙂

    Ami a hitleri hadigépezet amerikai beszállításait illeti, nagyon jó Sutton könyve. Bemutatja, hogy az első világháború végére a német nehézipar zöme lényegében csődben van. Ekkor az USA-székhyleú globális zs nagytőke beszáll ezekbe a cégekbe, átveszi őket, multi holdingok részévé teszi és masszaív tőkeinjekciókkal elkezdi felfuttatni a haditermelést. Ugyanez a bankárkör birtokolja, illetve hitelezi a hadiipart az összes leendő harcoló fél országában, beleértve japánt és a Szu-t. Majd, miután előkészjtik a második világháború hadiiparait, hatalomba finanszírozzák Hitlert.

  9. 8. szerintem ezek a lényeges kérdések, a napi aktuálpolitikai hírek pedig csak a felszín, amely önmagában csak arra elég, hogy embereket megosszon, ezáltal a valódi háttérhatalom lépésről lépésre halad hosszútávú terve megvalósításának frögös útján. Amit sokan nem képesek belátni, hogy számukra a cél jól definiáltan a Föld erőforrási (ők csak így tekintenek az élőrendszerre és a bányászahtó nyersanyagokra) feletti totális befolyás megszerzése, az út már képlékenyen alakul, ahogy a társadalmi mozgásokon tartják a szemüket és mindíg több tétes játszmákat játszanak, akár kisebb veszteségeket is megengednek. Eközben a plebszet napi szintű létbizonytalanságba kergetik és viszálykodásra ingerlik. A társadalom mégis mindíg a felületet nézi, a többit összeesküvés elméletnek nevezi és átlépi, ezért írtható ki a középosztály (akit én úgy definiálok, hogy az a réteg volt, akinek a létszükségleteinek megteremtése érdekében nem kellett a teljes idejét munkára fordítani, maradt ideje az értelmes, elemző gondolkodásra és a jövője tervezésére és ennek megvalósítására – ez egy problémás csoport a hatalmi elit számára, mert van véleménye és teremtő szabad kapacitása)

  10. 9: Libakérdésben Bajnai elvtárs az illetékes, majd ő megoldja 😀

    De ha már itt tartunk, érdekes volt, ahogy ezek a „liberális körök” történelemhamisítással vádolják Orbánékat…
    Kommunista mocsok nem mocsok, a horthysta mocsok az igazi. Az meg a történelem fintora, hogy Gyurcsány a zsidóktól elrabolt villában lakik… Biztos nem akar kiköltözni, azért vonyít a kórusban ilyen lelkesen ebben az ügyben.
    Ezzel viszont ők követnek el hibát, magyar érzelmű, de elvileg baloldali szavazók inkább nem mennek el szavazni ezek után.

  11. 10: a szellemi önállóság nem függ a társadalmi státusztól, a kétkezi dolgozókk egy része is értelmes és látja amit lát, de persze jobb, ha nem hangoztatja. A középosztály zöme tipikusan alattvaló, melynek pozíciója révén könnyebb élete van, mint a melósoknak, de státusza lényege, hogy nem ugrálhat, maximum más gazdához szegődhet. A modern állam korában sokuk gazdája az állam (már a 19. században is), tehát nagyon sokan átállni se tudnak máshoz. Az igazán nagy koponyákat is régóta igyekszik befogni a háttérhatalom saját romboló céljai érdekében, ezeket gyerekkoruktól felkarolják, futtatják, ha beáll hozzájuk és eltakarítják, ha nem.

  12. Kedves Tibor bá’

    Ugye az alábbi se nem baromság, se nem kinyilatkoztatás?

    🙂

    ” Az igazán nagy koponyákat is régóta igyekszik befogni a háttérhatalom saját romboló céljai érdekében, ezeket gyerekkoruktól felkarolják, futtatják, ha beáll hozzájuk és eltakarítják, ha nem „

  13. 13: nem, ez tapasztalatok alapján levont következtetés. Idézhetem neked Weishaupt utasítását, hogy hogyan kell az őket támogató fiatal írókat futtatni, a többit nem engedni szóhoz jutni. Petőfi karrierje és sok más neves íróé ezt alátámasztja.
    A politikában Kossuthé, avgy Orbáné.

  14. Mostanáig 773 férfi és, 40 nő kapott Nobel díjat. Vagyis összesen 813 díjazott van, ebből 170 zsidó. Tehát a kiosztott díjak több mint 20 százalékát kapták meg. Ha a zsidók, és rajtuk kívül az összes többi nép számarányát összehasonlítjuk, akkor láthatjuk hogy a 20 százalék elképesztően nagy szám. Ezek alapján azt hiszem, hogy igaz az a feltételezés, miszerint a zsidók sokkal intelligensebbek-okosabbak, mint a többi népek. Nyilvánvaló hogy a politikában a pénzügyekben a kereskedelemben a gazdaságban, bármiben ahol fontos a szellemi teljesítmény, esélytelenek vagyunk velük szemben. Csak az a baj hogy ez a játék így nem tisztességes, mert ez olyan mint ha szellemi vetélkedőt rendeznénk az átlag emberek, és a diplomások közt úgy hogy a játéknak magas anyagi tétje van. Tehát a buták játékában az okosaknak nem kéne részt venniük, mert az okos kifosztja a butát még úgy is hogy közben nem csal. Szerintem a mindenkor, és mindenhol meglevő zsidóellenességnek ez az oka. Ideje lenne már, hogy önkritikát gyakoroljanak, a holokausztot meg feledni kéne.

  15. 7:
    Korunk nagy kihívása a többnyire hamis információ áradatból kiszűrni a hamisat és felkarolni a valóst. Például. Idéztem az Amerikai Népszavából, hogy amikor elhurcoltak egy zsidó családok a szomszédok szétlopkodták a hátrahagyott értékeket. – Erre én jelentkeztem mint szemtanú mert 1944 nyárán kiutaltak nekünk egy ilyen lakást, ahol a korábbi zsidó bérlő vagyontárgyai leltárral együtt össze voltak hordva egy, lepecsételt szobába. És, amikor 1945 januárjában a tulajdonos visszajött, mindent hiánytalanul megkapott. — Arma hivatkozik egy szerzőre, akik több tucat túlélő zsidót meginterjúvolt, és ezekből állította össze a könyvét. Tehát a te SUNYI kételkedésednek nincs semmi alapja. Ha te nem vagy képes szelektálni a szitkozódással és sértegetéssel fűszerezett Hochstein-féle hazudozást, össze-vissza kavarást, ferdítéseket a tényektől, akkor az a te bajod. Nyilván a realitás megragadásával van problémád.

  16. 17: Az egész polkorrekt Gondolatrendőrség-terrorr ne a tényleges történelmi események megismeréséről és a tanulságok normális levonásáról szól, hanem hatalmi játszmák része. A könyvismertetés Israel Singer, a Zsidó Világkongresszus akkori elnökének fenyegetésével és zsarolásval indul, amiben megfenyegeti a lengyel (magyar, német, svájci, stb) kormányt, hogy ha nem ad elég kárpótlást rendszeresen neki és holóiparos társainak, akkor a nemzetközi fórumokon le fogják járatni az országot, pl. a holokausztban való túlbuzgó kollaboráció vádjával. Ez zajlik nálunk is és a pénzen túl az alávetés eszköze is az örök bűntudat sulykolása.

    Az idézett hiteles zsidó túlélői beszámolók tömegesen sorolják fel, hogy a zsidótanácsok és a zsidó gettórendőrök az általuk vagonba rugdosott zsidók vagyonát elszedték, hogy magukat mentsék belőle. Vagyis épp azt tették, amivel az Amerikai Népszava a magyarokat vádolja. Nem akarom tagadni, hogy egyes magyarok elkövettek ilyet, de ha zsidók is tömegesen elkövették, akkor itt nem lehet minden zsidó minden magyar vádlója ez ügyben.

  17. 16:
    A statisztika egy rendkívül jó eszköz a valóság megjelenítésére, csak nagyon csínján kell vele bánni. Nézzük a sztenderd intőpéldát! Egy tudós egy bolhának csipesszel kitépi az egyik lábát, majd ököllel rácsap az asztalra, amire a bolha elugrik. Megfogja a bolhát és kitépi egy másik lábát is, majd az asztalra csap és a bolha elugrik. Ezt többször megismétli, majd az utolsó lába kerül a sor, ami után a tudós hiába püföli az asztalt a bolha egy helyben marad. Ezt követve megírja tudományos munkáját, aminek a végkicsengése az, ha a bolha összes lábát kitépjük, akkor a bolha megsüketül. — A 20 % zsidó Nobel-díj nyertesnek lehet oka például az is, ha a Nobel-díj bizottságban túlsúlyban vannak a zsidók. vagy Amerikában főleg zsidó kutatókat finanszíroznak zsidó bankárok. — És akkor hadd hívjam fel a figyelmed arra, hogy a zsidók számtalan olyan szakmában vannak túlreprezentálva, ahol az intelligencia nem követelmény. Például bankár. — 20 éves osztálytalálkozóra Móricka is átrepül az USA-ból, ahol milliomos lett. Vacsora közben az osztályfőnök, aki különben matekot is tanított megkérdezi Mórickától, fiacskám te, aki állandóan bukásra álltál, hogy tudtál milliomos lenni. Tanár úr kérem, a képlet röviden így szól: megvettem valamit 10 dollárért, amit aztán 20 dollárért eladtam. Nyilvánvaló, hogy a két összeg közötti 10 százalék az én zsebemben maradt.

  18. 1. Observer

    „Ha kitart az emlékmű mellett, akkor a magyar kormány nem tudja lemosni magáról az antiszemita bélyeget, ha lemond az emlékműről, azzal pedig elismeri a vádakat, és a magyarokat teszi a holokauszt fő felelősévé…”

    Szerintem diplomáciailag inkább pozitív.
    És Orbánon van is sábeszdekni meg nincs is…

    Az emlékmű terve mindenképpen egy lépés a jó irányban, és engedni a nyilvánvaló zsidó nyomásnak az emlékmű építésének elhalasztására vagy leállítására egy újabb bizonyíték, hogy „ezek” már megint mindenbe beleszólnak.

    Szóval egy gesztus a nemzeti oldalnak is, meg a zsidóknak is.

    Viszont kiengedte a szellemet a palackból, és ez a legfontosabb érdeme a dolognak.
    Elképzelhető, hogy Tibor bá’ blogjához hasonlóan fórumok százain izzikk a vita a bűnösségről és felelősségről, újabb és újabb információk kerülnek napvilágra, szóval „tanulunk” a múltból.

  19. 20:

    Szeretnék tudomást szerezni néhányról ebből a sok száz fórum közül. 😉

  20. Az az igazság, hogy én csak röhögök ezen a cirkuszon, ami most megy a holokausztemlékév körül. A minap olvasom, hogy a Mazsihisz azzal fenyegeti a magyar államot, ha nem lép vissza valamelyik ügyben (amik közül az egyik a gábrieles-sasos emlékmű), akkor nem fogják felvenni a támogatásokat az államtól, és nem fognak résztvenni a programokon! Hát tudják mit – majd én sem veszek rész, oszt akkor kvittek vagyunk.

    Lesz*rom az egész holokausztot úgy, ahogy van.

  21. 21.

    Írd be a gugliba :

    gabriel „birodalmi sas” szabadság tér

    10 700 találatot jelez…
    Hírportálok, blogok, fórumok, csemegézhetsz.

    Szerintem nem rosz indikátora az érdeklődésnek.

  22. 20: „Szerintem diplomáciailag inkább pozitív.”

    Bevallom, nem igazán értem, hogy mire gondolsz.

  23. 21,23: Néhányat én is néztem, főleg olyat, ahol a hozzászóló zsidók (vagy magyar liberálisok?) ekézik „a magyarokat”. Arra jutottam, hogy a probléma sokkal nagyobb, mint ahogy a köztudatban van…
    Olyanokat hánytorgatnak fel, hogy miért raktak kibombázott családokat zsidó tulajdonú lakásokba /persze nem csak oda raktak/ stb. Itt már olyan mértékben elveszett a józan ész, és elszabadultak az indulatok, hogy semmiféle „megbékélésre” nem látok esélyt.

  24. 16: Abból az is következik, hogy a díjazottak 95 %-a férfi. Tehát a férfiak annyival iteligensebbek lennének mint a nők? Badarság. Az egész Nobel-díjasok – inteligencia megközelítés egy marhaság. Ennyi erővel miért nem pl. a Abel-díjasokat, vagy bármi más önkényes díjast veszünk?

  25. A náci haláltáborokban a zsidó kápók voltak a legrettegettebbek.
    Ez valamiféle perverizmus bennük.

    Egyébként meg semmi baj a zsidókkal, a cionisták meg egyszerű ördögimádók, szerencsétlen nyomorultak.
    A baj a fogadó fél kapzsi vágyaiban volt, különben mit is tudtak volna egymagukban csinálni. Így meg csak a világot akarják leigázni. Talán már a kis szürkéket is környékezik egy jó űrhajó prototípusáért.:-)
    Gandhi szerint nem valami ellen, hanem valamiért kell lennünk.
    Mi adtunk a kezükbe hatalmat.

    Mellesleg olyan furcsa fajelmélet szag van errefelé. Aki nagyon utál valakit valamiért az ködképben rohangál és előbb-utóbb elevent tipor. A tv nézők hülyék mert benyalják az antiszemita maszlagot mi meg azért mert benyaljuk az egész zsidós-nem zsidós mesehabot. Miért nem értelmes dolgokkal foglalkozik az emberiség? Tuti kihalás! 🙂

  26. 25:
    Nem azért utalták ki a zsidó lakást, mert zsidó volt a bérlője, hanem azért, mert üres volt. Mi is kaptunk egy ilyen lakást, ami 3 szoba + hall volt és ketten éltek benne. Az egyik visszajött (a másik természetes halállal halt meg), és nem kapta vissza a lakást, mert mi öten voltunk benne. Ez hadiállapot, amit ma csak kevesen tudnak megérteni. Apámtól elvették a gépkocsiját (lefoglalták, rekvirálták) mert kellett a hadseregnek. 1944 novemberében elrendelték, hogy a világvevő (rövid hullámú) rádióját mindenki vigye be a városházára, amiket sose adtak vissza. 1945 után az üres vagy félig üres (társbérlet) lakásokat kiutalták az arra rászorultaknak és ez nem Horthy korszak volt, még csak nem is Rákosi, hanem a „koalíciós idők”.

  27. 24.
    „Bevallom, nem igazán értem, hogy mire gondolsz.”

    Egyszerű. Mindenki kapott egy kis vállonveregetést.
    A nemzeti érzelműeknek mutatta, hogy legalább kezdeményezni képes a második világháborúról egy diskurzust és hajlandó szembemenni a kincstárilag elvárt értelmezéssel, a „demokratáknak” meg hogy milyen rugalmas tud lenni, ha egyesek érzelmeit sérti, és elhalasztja az építést.
    Mert lehet, hogy a végén nem épül meg az emlékmű, de bekerült a köztudatba, hogy a kormány mit gondol a dologról.

    Szerintem a választások előtt ügyes gesztus a szélsőjobb és a ballib felé is.

  28. 28: A Mandineren véres ingként lobogtatják, hogy egy falusi plébános óvoda számára igényelte a hatóságtól egy deportált zsidó megürült házát. Nem is próbálják felfogni, hogy a bérleti jog igénylése nem jelentette a zsidó vagyon elrablását. Teljesen elönti a vér az agyukat és össznépi magyar rablást emlegetnek ökölbe szorult kézzel, miközben 19-ben Kun Béláék is telerakták prolikkal a belvárosi polgári lakásokat. (nem egyet)

  29. 30: http://rabbi.zsinagoga.net/2014/02/02/a-zsidok-meg-a-gettoban-vannak-de-a-lakast-mar-elkerik-es-megkapjak-a-megszallt-orszagban/

    Ez lehet az eredeti forrás. Hochstein már linkelte korábban.

    Mindenki azt szűr le belőle, amit akar, – de legkevésbé az jön ki belőle, hogy a ‘függöny mögül leselkedő’ „magyarok” törvényeket felrúgva lopnának mindent, ami a zsidóké volt. Inkább a jogállamiság látszik a kiigénylés-kiutalás során. /Ezt a ‘pedantériát’ is elítélik persze…/ Más kérdés, hogy nem lett volna szabad idáig eljutni…

    A másik probléma ezzel, hogy később megtörtént a kártalanítás, államközi szerződések keretében.
    Kicsit olyan, mintha nekem valaki belemegy a kocsimba, és összetöri, majd vesz helyette nekem egy másikat (vadi újat), én meg úgy tennék, mintha soha nem kártalanítottak volna, és szidom a károkozót minden fórumon.

  30. http://en.wikipedia.org/wiki/Stella_K%C3%BCbler

    „Stella {Goldschlag} Kübler Isaacksohn (10 July 1922 – 1994),[1] [2] egy Németországban született zsidó nő volt, aki kollaborált a Gestapóvala II Világháború idején, felkutatva és lebuktatva Berlin bújkáló zsidóit.”

    „1943 tavaszán szüleivel együtt letartóztatták a nácik, ő pedig , hogy szüleivel együtt elkerülje a deportálást, beleegyezett, hogy egy „elfogó” legyen a Gestapo számára, aki magukat nemzsidónak kiadó rejtőzködő zsidókat vadászik le (ún. „búvárokat”).”

    „Az áldozatainak számára vonatkozó adat a források különbözősége függvényében 600 és 3,000 zsidó között mozog. Karizmája és rendkívül jó megjelenése nagy segítségére szolgált a bújkáló zsidók üldözésében. A nácik „szőke méregnek” nevezték.”

    Rövid börtönbüntetés után békés öregkort ért meg… Halála előtt már hosszú évekkel voltak nácivadász akciók, valamiért rá nem figyeltek fel…

  31. 32:
    Azért azt még tegyük hozzá, hogy együttműködése ellenére a szüleit, majd a zsidó férjét is elvitték és meg is haltak a koncentrációs táborokban, ő maga 1945-ben 10 évet kapott az oroszoktól. Ennek letöltése után átment Nyugat Berlinbe, felvette a katolikus vallást és nyíltan antiszemita volt élete végéig.

  32. 34: Az a vád ellenünk, hogy a magyarok lelkesen kollaboráltak a nácikkal. Ez a nő csak egy a Gestapo sok zsidó embervadásza közül, akik maguk elbújhattak volna, hisz szabad mozgásuk volt, de ehelyett zsidótársaikra vadásztak. Te is azt mondod, hogy nekik nem volt más választásuk? Mert a magyarokat elítélik, amiért nem a mártírsorsot választották.

  33. 31: az egyik idézett dokumentumban a városházán intézkednek, hogy a zsidó asztalos zárolt faanyaga igénybe vehető, ellenértékét fizessék be a pénztárban. Gondolom, az összeg az asztalos letétben levő tulajdonának minősült. Öngól a dokumentumok idézése, de ezeknek nem tűnik fel, elvakult elmebetegek.

  34. 34:
    Tőlem kérdezted: „Te is azt mondod, hogy nekik nem volt más választásuk?”

    Természetesen volt más választása. Ez egy tragikus elméleti kérdést vet fel. Például a béke-pap probléma. A kommunizmussal együttműködő papoknak az volt az álláspontjuk, hogy ha nem teszi meg ő, akkor megtette volna más, és akkor inkább ő, mert önmagában legalább biztos, hogy passzívan úgy áll ellen, ahogy képességei és a lehetőségek engedik, viszont nem lehet biztos, hogy helyében más megtenné. Zsidó besúgás esetében ez az argumentum nem alkalmazható, de az igen, hogy csak így tudta megmenteni magát és a szüleit. Persze, mint a példa is mutatja Stellánál se jött be. Arról nem beszélve, hogy ez előre tudható. Millió filmet lehet látni, ahol a bűnöző a rá vadászó fegyverének az bedobását követeli és meg is kapja, de ezzel semmi nem oldódik meg. Az együttműködő hasznosságának az elmúltával ö maga is áldozattá válik. De tud erről? Reménykedik? Hát ha nincs más, akkor reménykedik. Én láttam bujkálást a gyakorlatban, nem csak zsidót, hanem katonaszökevényt is. Nagyon nehéz dönteni. Nem lehet tudni, hogy Stella milyen eséllyel tudott volna nem besúgni, elszökni, elbújni. Minden esetre, amíg folytatta a besúgást, addig ő maga biztonságban volt. Háborúban senki se gondol a holnap utánra, mindenki csak a mára, esetleg a holnapra. De szerintem nem is ez a téma, hanem az, hogy micsoda szemétség a követelésük a magyar lakossággal szemben. Hogy lehet azt követelni valakitől, hogy forduljon szembe az adott hatalommal, kockáztassa családja életét egy szidóért, aki két évvel korábban élősködött rajta, de ha nem, akkor is.

  35. Kicsikét belenéztem ebbe az oldalba, ahonnan idéztél.
    De ezen megakadt a szemem egy másik cikkből:

    …”Az, hogy a kétségkívül igazságtalan trianoni diktátumot megkötötték velünk Párizs mellett a franciák és angolok, nagyon nagy részben éppen a magyaroknak köszönhető. Mi magunk hoztuk létre a kiegyezés utáni osztrák-magyar dualista állam konzervatív államrendjét, mi választottuk meg az osztrákokhoz végsőkig hűséges, háborúpárti Tisza Istvánt, mi hajtottuk végre a nemzetiségekkel szembeni magyarosító politikát (amivel 1880 és 1914 közt sikerült ellenségünkké tenni az összes nemzetiségünket) és végül mi magunk jelentettük ki 1918 őszén, hogy elegünk van az egészből és jöjjön Károlyi. Mi voltunk, magyarok. Nem a zsidók, nem a kommunisták, nem a nyugatiak. Mi magunk. Aztán valóban jöttek a kommunisták és bő négy hónapra megszerezték a teljhatalmat (tanácsköztársaság) amivel végleg ellenségünkké tettük egész Európát. Végül a már évtizedek óta bennünket gyűlölő nemzetiségek és a tanácsköztársaság miatt szintén ellenséges nyugatiak megtalálták a közös hangot egymással, és összefogva elintéztek bennünket.” stb, stb, stb

    http://democrat.blog.hu/2014/01/24/a_szelsosegesen_jobboldali_tortenelemszemlelet_szentharomsag_dogmaja

    Bár ez inkább illene A bűnös magyar nemzet poszt alá.

  36. 37: „háborúpárti Tisza Istvánt”

    „Tisza István… Alig néhány hónappal az első világháborút kirobbantó szarajevói merénylet előtt is a Szerbiával szembeni kemény fellépés híve volt, a merénylet után viszont – egyedüliként a Monarchia vezetői közül – sokáig ellenezte a háborúba való beugrást

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Tisza_Istv%C3%A1n

    Azért nem árt kritikával tekinteni az ilyesmire, mert néha pont az ellenkezője igaz… 😉
    Ha kedvem lenne, a többi állításon is tudnék fogást találni. 🙂

  37. 38.

    Egyetértek, hogy kritikával kell tekinteni az ilyenre.

    Nem is tetszett az írás. Tipikus példája, hogyan akarják egyesek ‘bűnös magyar nemzet’ képét ránk magyarokra sütni.

  38. 38:
    Nekem ezzel a belinkelt anyaggal van egy kis bajom. Itt az áll, hogy Tisza hatalmas és ismételt német nyomásra egyezett bele a háborúba. Ugyanakkor a Spiegel online sorozata szerint nem Vilmos császár kezdeményezte a háborút, hanem Ferenc József, a németek csak egy biankó csekket tartottak fenn az utolsó pillanatig, amit később megbántak, mert igéretük nélkül az osztrákok nem ugranak bele a háborúba.

  39. 40: A világháborúra gőzerővel készültek az angolok, a franciák, a németek, az oroszok. Valahol kellett egy casus belli, ez pont Szarajevóban jött össze. Ferenc József egy statiszta volt ebben.

  40. 40.
    Majd kikeresem, de most nem találom, de van egy dokumentum amely szerint Tisza István a vétó elutasítása másnapján levelet írt a csaászárnak, hogy ha esetleg a háború sikerrel jár is, Magyarország akkor sem tart igényt a Szerb Királyság semmilyen terüretére…

  41. 40: „Spiegel online sorozata szerint”

    A Kádár-rendszerben nekem még azt tanították történelemből, hogy Németország szeretett volna nagyobb gyarmat birodalomra szert tenni, ennek állt útjában Franciaország és Nagy-Britannia. /Ausztria-Magyarország pedig a Balkánon visszaszoruló Török Birodalom helyére törekedett./ Hogy a cár mi a fenét akart, arra nem emlékszem, de rohadt gyorsan mozgósítottak, ami az osztrák-magyar hadvezetést meglepte (Redl ezredes…)/szóval azért a cár atyuska is készült a háborúra./

    Úgy tűnik, a németek próbálják fehérre mosni a szennyesüket minden területen…

  42. 41-43:

    Austrian Emperor Franz Joseph did not fail to recognize the danger that Russia would come to the aid of its Slavic brothers in Belgrade in the event of an Austrian attack on Serbia. He asked his German allies for support, and on July 5, 1914, the Austrian ambassador called on Kaiser Wilhelm II at the New Palace in Potsdam, outside Berlin.

    It’s a scenario that often repeats in world politics: For egoistic reasons, a relatively weak country — Austria-Hungary — tries to draw a major power and ally — the German Reich — into a regional conflict. It wasn’t the first time, either, but the Germans had always stepped on the brakes before 1914.

    And this time? The Kaiser recognized that Russia was „by no means ready for war.” He and his advisers felt that the risks involved in an Austrian blitzkrieg against Belgrade were manageable. „A quick fait accompli and then friendly to the Entente — that way the shock can be endured,” noted Chancellor Theobald von Bethmann Hollweg.

    The liberal-conservative lawyer from Brandenburg was a key figure in the so-called July crisis. Contemporaries describe the former civil servant as a conciliatory person and not an agitator. But in the summer of 1914, he agreed with the assessment of German military leaders. If the czar did not flinch, they preferred to attack, as long as St. Petersburg hadn’t completed its military buildup. „Better now than later,” was the motto of Helmuth von Moltke, chief of staff of the Prussian Army.

    Today we know that the haste was unfounded and the Russian Empire was a giant with feet of clay. But over lunch with the Viennese ambassador, Wilhelm II issued the so-called blank check, saying that Vienna could count on his „full support,” and that Franz Joseph should proceed with his attack on Serbia.

    The Kaiser’s blank check transformed a local crisis into a European conflict. It was the German Reich’s decisive contribution to the „seminal catastrophe” of the 20th century.

  43. 29:
    „Mert lehet, hogy a végén nem épül meg az emlékmű, de bekerült a köztudatba, hogy a kormány mit gondol a dologról.”

    Ebből az is látszik, hogy egyes zsidó érdekcsoportok csicskája lett, mert nem bírta keresztülvinni az akaratát.

  44. 37.Name7:

    Azt hiszem ez nekem lett címezve, én idéztem a http://democrat.blog.hu -tól.

    Ez úgy néz egy kissé zsidóbarát blog, de hát a Fidesz ekézésben egyetértek velük. 🙂
    Sok minden másban meg nem.

  45. 48. Kissé?

    ”Ilyen törésvonal a rasszizmus – antiszemitizmus, mely sajnos a mai magyar társadalom legalább egyharmadát érinti. A Jobbik bázisa ugyan „csak” 10-12%, ám a Fidesz támogatók és a bizonytalanok egy része is ide sorolható. A nagyjából egy milliós elutasított réteg – a kb. 600 ezres cigányság, a nagyjából 200 ezres zsidóság, illetve a szintén 200 ezres egyéb etnikai és más kisebbség – ellen nagyjából szintén egymilliós rasszista, antiszemita réteg lép fel tevőlegesen (radikális pártok tagjaiként, tüntetőként vagy egyéb formában), miközben másik két millió magyar elvben helyesli kirekesztő, megbélyegző és agresszív megnyilvánulásaikat.”

    http://democrat.blog.hu/2013/01/29/a_legfobb_tarsadalmi_toresvonalak

    Vagyis 3 millió szélsőséges országa vagyunk.

    Persze, hogy ekézik a Fideszt, mert erősen baloldali, liberális, democrata (hahaha) oldal. Ilyenkor ez kötelező. 🙂

    Egyébként ez nem zavar, mert kicsit sem kedvelem orbán bandáját, de ha már osztják őket, akkor Tibor bá’t akarom olvasni. 🙂

  46. 51: A WTC lerombolása után – bár bizonyítéka nem volt /nem is lehetett/ – szétkúrta Irakot és Afganisztánt – de az USA-t ezért nem ítéljük el /bár meghalt kb. 500 ezer gyerek Irakban/.

    A trónörökös legyilkolása után Ferenc József elfoglalja Belgrádot… Őt elítéljük a háború kirobbantásáért, amiből igazából semelyik ország sem akart kimaradni.

    A német ‘biankó csekk’ meg egy vicc. Ha nem akarok belesodródni a háborúba (Németország), nem adok biankó csekket Ferenc Józsefnek, hanem elküldöm a picsába. Szerintem. /Szegény ártatlan németek, belesodorták őket a háborúba a gaz magyarok… 😉 /

  47. 52:
    Már hogyne ítélnénk el! Legfeljebb a fősodrat nem.

  48. 52. A németek, mint az unió vezető nemzete mára teljesen megtisztultak. A végén kiderül majd, hogy nagy részük jóravaló ember és zsidómentő volt, lásd a mostani mozifilmeket, pl. könyvtolvaj c. film, tőlük kelet felé pedig a barbár, alsóbbrendű népeket – így tekintett ránk Hitler is – regulázni kell, meg kell őket tisztítani történelmi, nacionalista szennyüktől, hogy pol-korrektek legyenek. 😉

  49. Antalffy úr!

    FELSZÓLITOM önt ennek a náci, fasiszta posztnak az AZONNALI ELTÁVOLÍTÁSÁRA a poszthoz tartozó ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁSSAL EGYÜTT!

    Ha 24 órán belül ennek nem tesz eleget hátralévő idejét börtönben fogja tölteni! ERRŐL KEZESKEDEM!!!!!!!!!

  50. 55:
    Kedves Hozzászóló!
    Jobban tenné, ha a saját nevét használná, mert Hiller istván nem lehet ennyire hülye, deha mégis, akkor fejtse ki miért náci, és fasiszta ez a poszt. Én szomjuhozom az igazság megismerésére. – Ja, még annyit, mivel honap után leszek 81 éves, az életem hátralévő részét börtönben tölteni nem túl nagy durranás. 🙄

  51. 56: „hátralévő idejét börtönben fogja tölteni”

    Szerintem ez kimeríti az életveszélyes fenyegetés fogalmát.
    Ha ennek a HI-nek nem volt annyi esze, hogy nyilvános IP címről írjon, akkor meg kellene nézni, ki ez…

    55: Kedves HI, hallott már a véleménynyilvánítás szabadságáról? /Mindenki azt mond és ír, amit akar, amíg ez nem ütközik törvénybe – na itt ez nem áll fenn./
    És a személyiségi jogok védelméről /pl. más nevével visszaélni tilos/?
    A szerzői jogokról? /Az én hozzászólásaimhoz semmi köze, el sem távolíttathatja bírói végzés nélkül./

    Olvasgassa előbb a jogszabályokat, nem fog ártani.

  52. 57:
    Az IP Kaposvárra mutat. Őszintén, Izraelt vártam (vagy Németországot 😀 )

  53. 58: Én is használok IP-cím elrejtő programot. Írhatok Floridából is, úgy, hogy 20 éve jártam ott, vagy Angliából, ahol sose jártam.

  54. 60:
    Aki elrejti az IP-jét, az eleve hiteltelen és gyanús.

  55. 61: Nem ez a kérdés. Hanem, hogy nem tudhatod, (SOHA), hogy ténylegesen honnan jött a kattintás.
    Én például olyan oldalakra járok így, ahonnan kitiltottak, és nem pofázni, csak egyszerűen nyilvános újságcikkeket olvasni. (kitiltottak, mert nem tetszik nekik a blogom)

  56. 62:
    Az én életem roppant egyszerű. Semmi stikli, semmi hazugság, mindent vállalok. Senkire és semmire nem vagyok tekintettel. Lehet mellém állni, vagy ellenem. Nem igazán érdekel.

  57. A belgiumi Delhaize szupermarketlánc a helyi antiszemitizmusellenes zsidó szervezet tiltakozására visszavonta üzleteiből a gyerekeknek szánt farsangi jelmezt, melyben a náci koncentrációs táborok rabjának öltözhettek:

    http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/belgian-supermarket-chain-recalls-nazi-prisoner-costume/2014/02/08/

    A termék fotója az Elle divatmagazinban:

    http://www.elle.be/fr/25106-pyjama-de-camp-de-concentration-pour-carnaval.html

  58. 65:
    A szokásos erőszakoskodás. Csikos ruhát hagyományosan, mindenütt rabok hordanak, nem csak náci halál táborokban. Ettől függetlenül én nem hagynám a gyerekemet ilyen ruhában megjelenni bárhol.

  59. 65: „a helyi antiszemitizmusellenes zsidó szervezet”

    Most elgondolkodtam rajta, hogy Kassán vajon van-e „magyarelleneség” ellen küzdő helyi szervezet…

    Mert hogy szükség lenne rá, azt a saját ‘bőrömön’ tapasztaltam… 😉

  60. „Mazsihisz… közgyűlés kéri Magyarország miniszterelnökét, állítsa le a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű felállítását, mert szerintük annak szimbolikája jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti felelősség elhárításához

    …”Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke és Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi levelét.
    Ronald S. Lauder a magyar kormány és a Mazsihisz képviselőivel történt nemrégiben zajlott tárgyalásaira utalva levelében arról tájékoztatott, hogy a Zsidó Világkongresszus „teljes mértékben támogatja a magyar zsidó közösség álláspontját a holokauszt-megemlékezésekkel kapcsolatos vitákban”.”

    http://www.hir24.hu/belfold/2014/02/09/bojkottalja-a-mazsihisz-a-holokauszt-emlekevet/

    Vagyis a teljes nemzet felelős… kollektíven. Nincs apelláta, az ítélet megszületett.

  61. 69: Akkor a zsidó nemzet is felelős a Gestapóval együttműködő kb 1000 (!) lengyelországi zsidóért, akik bújkáló zsidókat adtak fel.

  62. 69-70:

    Itt nincs helye logikának, méltányosságnak, vagy korábbi nyilatkozatoknak. Ló pimpili a magyar popókba. Szerintem Orbánon sikerült fogást találni, és most nem engedik el. A magyar kormánys (lásd: Orbán Viktor) antiszemitizmusa most rákerült a világ mainstream médiára. Orbán dönthet, vagy meghátrál és akkor a jobbiknak ad egy hatalmaas lökést, vagy tényleg harcba lép, de ez alkalommal komolyan.

  63. 72:
    Nem biztos. Az elmebetegek kiszámíthatatlanok.

  64. 71: Mellesleg a Jobbiknak úgy hiányzik most a téma, mint egy púp a hátára. Látható, hogy nem ilyen ügyekkel igyekszik kampányolni, hogy a kampányüzenet lényege, hogy ők egy nem szélsőséges párt. Erre most jön ez, szerintem verik a fejüket a falba Vonáék.

  65. 72: Mi az, hogy meghátrál? Soha nem is akartak ilyen emlékművet… 😉 😀

  66. 75: „Mellesleg a Jobbiknak úgy hiányzik most a téma, mint egy púp a hátára. Látható, hogy nem ilyen ügyekkel igyekszik kampányolni,”

    Kiderül, hogy trükkösök az Orbánék … 🙂
    Ha kitartanak a véleményük mellett, saját térfelükön verik meg a Jobbikot és az újabb kétharmad garantálva.

    Mondjuk, abba, hogy nem leszünk mindig bűnös nemzet (zsidó vádak) (merjünk nagyot álmodni, stb.) (lásd szobor, amiről cáfolták, hogy leállították a dolgot) beleillik a dolog.

    Ha kitartanak és nem lesznek csicskák.

  67. Szerintem Orbánéknak elég hogy kiengedték a szellemet a palackból.
    A népnek bemutatták, hogy ők valódi igazságot akartak szogáltatni, felmenteni a népet a kollektív büntetés alól, de látják, azok a gonosz zsidók már megint zsarolnak.
    Mindenki erről beszél, lángol az aantiszemitizmus, a Jobbik tépelődik, a viszalépéssel meg Orbán újabb bizonyítékat adjamm hogy a zsidók mindenbe beleszólnak.

    Végülis egy betiltott emlékmű sokkal erősebb szimbólum egy megépítettnél.
    Erre már mindenki úgy fog emlékezni, hogy amit a zsidók betiltottak. És ettől az is antiszemita lesz akit eddig hidegen hagyott a dolog.

  68. 78: VAgyis a cionisták megint elérték, amit akartak. A legfőbb céljuk, hogy a zsidókat és a nemzsidókat a kölcsönös gyűlölet és félelem fala válassza el. Ha lanyhul a gyűlölet és félelem, mindig löknek egy hasábot a tűzre.

  69. 78, 79: Lehet, hogy most eltaktikázták magukat /vagy nem/. Azzal, hogy Orbán Oroszország felé fordította a kormányt, kevésbé kell nyalnia a liberál-usa-eu-zsidó köröknek, az antiszemitizmus mesterséges felszítása ebben a szituban elég kockázatos a „kis-zsidók” számára. /Bár lehet, hogy pont ez a cél, egy újabb – izraeli – bevándorlási hullám elindításához, hiszen túl kellene szaporodni a palesztinokat… Ezért nemsokára erősödni fog a német antiszemitizmus is 😉 /

  70. 80: Elég sok dokumentációt idéztem, hogy az egész hitleri rezsimet és egyidejűleg Izrael államot Amerikában és Nyugat-Európában tanyázó zsidó főbankárok finanszírozták. Mutasd már meg, hogy ezek a bankéárcsaládok melyik kibbucban laknak Izrael államban! Mert ha kiderül, hogy ők továbbra sem laknak ott, felmerül, hogy ahogy létrefinanszjrozták, úgy könnynek nálkül fel is áldozhatják az államot a zsidóival együtt. Nem lenne az első tömeges zsidóirtás a történelemben, amit e körök szerveztek…

  71. 81:

    Muszáj neked felülmúlni önmagadat? 😀

  72. 81: Pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad… Isten útjai kifürkészhetetlenek. 😀

    „fel is áldozhatják az államot a zsidóival együtt”
    Mit nyernének vele, a semmin kívül?

  73. 79.

    ” A legfőbb céljuk, hogy a zsidókat és a nemzsidókat a kölcsönös gyűlölet és félelem fala válassza el ”

    A legkisebb kétség sem férhet ezen igazsághoz.
    Minimum annyira lelkesítő cél, mint a rabszolgatartás intézményének eltörlése.
    Érdemes érte nemzedékeken át harcolni és komoly ember áldozatokat hozni.
    Igazán belátható ,hogy képes folyamatosan izzásban tartani az érzelmeket.
    Jól illeszkedsz rendületlen „ismeretterjesztéseddel” e lelkes élcsapatba.

    😀

  74. 84.

    ” Mit nyernének vele, a semmin kívül ? ”

    Erre is lesz majd hajánál fogva előrángatott magyarázat, ami
    „nem zárható ki” ne aggódj !

    Komoly szakma ez és vannak akik művészi szinten művelik.

  75. 79.

    ” VAgyis a cionisták megint elérték, amit akartak.”

    Szerintem itt túlkombinálsz.
    Mert ha Orbán a lehajtja a fejét és kifizet még egy kör jóvátételt, akkor a cionisták csicskása… ha meg emlékművet állít és felhergeli a zsidókat … akkor is.

    Lehet hogy tévedek, de kellene lennie valahol egy vonalnak, ami mögött már NEM a zsidók fingják a passzátszelet, nem mindenből ők húzzák a hasznot, nem minden közszereplő őket szolgálja, és nem mindenkiről, aki számít derül ki, hogy zsidó.

    Bár… ha belegondolok… lehet hogy mégis.

    DE akkor meg megint Jézusig kell visszamenni.
    Ha a zsidókat az antiszemitizmus és a gyűlölet hajtja, akkor szeressük őket ! Azt nem bírnák ki !

  76. 87

    ” Lehet hogy tévedek, de kellene lennie valahol egy vonalnak, ami mögött már NEM a zsidók fingják a passzátszelet, nem mindenből ők húzzák a hasznot, nem minden közszereplő őket szolgálja, és nem mindenkiről, aki számít derül ki, hogy zsidó ”

    Ezt ugye nem gondolod komolyan ?

  77. 87: A túlélés törvénye, hogy védd magad a téged elpusztítani kész támadóval szemben. Ha szereted ellenségedet, akkor nem vele tolsz ki, hanem magaddal.

  78. 89

    Teljesen egyetértek.
    Csak az nem világos számomra, miért kizárólag a gojoktól rettegő és azokat gyűlölő zsidó túlélése számít túlélésnek.
    Úgy tűnik mintha a zsidó túlélésénél előbbre való volna a félelem és a gyűlölet túlélése, ami minimum groteszk.
    Egy sokaság aminek legfőbb ismérve, hogy retteg és gyűlöl.
    Mintha csak a rettegő gyűlölő zsidó lenne zsidó.
    ( aggályos logika, zavart elmeállapot, beteges „identitás”)

  79. Követhető a vér túléléséért buzgólkodni a gének túléléséért cselekedni ezek evolúciós örökségek ,egy ideológia, eszme győzelméért harcolni,úgymint szabadság, testvériség, egyenlőség, függetlenség, kommunizmus, a nemzet felvirágzása,birodalmi ábrándok stb.

    De hogy az legyen az egyetlen fő fő cél, hogy a zsidó túléljen ugyanakkor a zsidó definiciója a szótárunkban a nemzsidók=gojok győlölete és a tőlük való rettegés ….. minősíthetetlenül lehetetlen és értelmetlen hitvallás.

    ” Életemet és véremet kínálom fel azokért, akik velem együtt gyűlölik és rettegik azokat, akik nem így tesznek ”

    Idióták, pszichopaták, degeneráltak,torz lelkek jer mind e közös Zászló alá!

    Miközben a zsidó köszöntés évezredek óta:

    SALOM !

  80. 89.
    „Ha szereted ellenségedet, akkor nem vele tolsz ki, hanem magaddal.”

    Nem biztos.
    A szeretet nem vak.
    Ahogy a szülő szereti rosszcsont gyerekét és időnként lehúz neki egy pofont, vagy a barát, aki megakadályozza hogy barátja őrültséget csináljon.

    Ebbe a szeretetbe belefér a másik indítékainak alapos megismerése a megváltoztatás érdekében… Mint az orvos, aki megállapítja a baj okát és előírja a terápiát.

    A sokezer éves gyűlölet tette a zsidókat abba a pozícióba ahol most vannak.
    Pusztán azért, mert ők ebben sokkal jobbak.
    Ha nekünk sikerülne „jobban gyűlölnünk” őket, mint ők bennünket, akkor mi kerülnénk a helyükbe, és a helyzet nem oldódna meg.

    A probléma megoldásához két egyszerű kérdésre kell válaszoni:
    Igazuk van-e a zsidóknak törtkvéseikben ? A világ javát szolgálják-e ?

    Ha a válasz ezekre a kérdésekre IGEN, akkor a téma lezárható, hagyjunk mindent úgy ahogy van.

    Ha azonban a válsz NEM akkor a sok felmerülő új kerdés között az első az lehet, hogy milyen eszközeink vannak a helyzet megváltoztatására. Például zsidó eszközökkel milyen eredményt érhetünk el ?

    Hogyan lehet NEMZSIDÓ, goj, azaz ellentétes értékrend alapján nekiállni a probléma megoldásnak?

    Szerinted ?

  81. 93: A kérdés az, hogy a fickó, aki felém rohan egy késsel, vajon megállítható-e a szeretet fegyverével. 🙂

  82. Van aki önvédelemből sem ölne embert.
    Hogy ki hogyan cselekszik az események során, amikor mérlegelésre nincsen ideje alkalma az titok, az majd csak akkor derül ki, ha rákerül a sor.
    Apám állította, hogy szándéka szerint sikerült elkerülnie az emberölést a II.Világháborúban a németekkel való szövetség oldalán 1944-45 -ben karpaszományosként hosszú hónapokig az első vonalban, pedig az embör ottan úgy hullott mint a légy.

  83. 94.

    „93: A kérdés az, hogy a fickó, aki felém rohan egy késsel, vajon megállítható-e a szeretet fegyverével. 🙂 ”

    4000 évünk volt arra, hogy megtanuljunk például cselgáncsozni, vagy valami más használható önvédelmi sportot, ami az ellenfél energiáját fordítja önmaga ellen. Tulajdonképpen ősidők óta létezik a szereteten alapuló erkölcsrendszer…

    De mi mindig zsidó módszerekkel ítéltük magunkat a vesztes oldalra. 🙁

    Valahogy az „itt a piros hol a piros” csapdájába esünk, azt hisszük, tudjuk követni az ellendél mozgását, és „tudjuk” hogy csal és majd jól figyelünk, de MINDIG mi vagyunk a vesztesek, ha a saját területükön állunk le velük.

    Belesétáltunk a tudomány csapdájába, és elvesztettük az alapvető önellátás képességét.
    Belesétáltunk hitel csapdájába, és minden vagyonunk az övék lett.
    Belesétáltunk a gyűlölet csapdájába, és már a lelkiismeretünk felett is ők törnek pálcát.

    Mit kell még elvesztenünk, hogy észhez térjünk ?

    És azt magyarázzuk magunknak hogy a globális klímaváltozás a legnagyobb problémánk !!!!

  84. 98: Tévedsz, a normális önvédelem nem a zsidó hgyűlölködés átvétele.
    A zsidó identitás szabályrendszerében a kicsi gyerekkortól tanjtják, hogy gyűlöld a gojt. A vallás liturgiájába és hétköznapi szabályrendszerébe épjtették, hogy a gojok temploma előtt köpni kell, hogy a gojok kiirtásáért kell imádkozni, a gojirtást kell vidáman ünnepelni Purimkor, stb. A nemzsidók önvédelme akkor lenne téves átvétele mindennek, ha miondezt meghonosítanánk a saját szabályrendszerünkben ellenük.
    Nyilvánvaló, hogy ilyenre nem került sor, egy kivétel épp a náci rezsim, mert azt zsidók szervezték meg. Nem tudtak másféle szabályokat alkotni…

  85. 99.

    A normális önvédelem valóban nem zsidó specialitás.
    Ezért írtam a cselgáncsot.
    A szeretet nem zárja ki az önvédelmet… Sajnos sokan a szeretetet a hülyeséggel azonosítják.

    A nemzsidók önvédelme mindeddig sikertelen vállalkozás volt. (főleg téged olvasva… 😉 ”

    Nyilván a módszerekkel van a hiba.
    És főleg a zsidók által sikeresen gerjesztett antiszemitizmussal, mert minden egyes pogrom, minden egyes holokauszt őket erősíti.

    Ha VAN olyan erkölcsi többletünk, ami alapján kritizáljuk a zsidókat, akkor azt elő kellene venni, leporolni és az alapján kezelni a dolgot.

    Volt egy riport egy brit boxolóval, aki mesélte, este hazafelé két suhanc elkapta, felpofozták, még az orra vére is eleredt, de nem ütött vissza, hanem inkább hazaballagott.
    Másnap, mikor a suhancok megtudták, hogy kit kaptak el, elköltöztek a városból.

    Azt hiszem, ha sikerülne nem minden esetben ösztönök alapján válaszolni a kihívásokra, akkor jobban tudnánk válságainkat kezelni.

  86. 99.

    Még kimaradt, hogy az tovább rontja a helyzetet, hogy a saját szabályrendszerünk ELLENÉRE gyűlölködünk, és kialakul a frusztráció, a stressz és az értékzavar, ami tovább gyengíti az itélőképességet, és tovább lehet minket manipulálni.

    És már benne is vagyunk a csapdában, hogy szabadkozunk hogy mi nem vagyunk antiszemiták, közben elutasítjuk értékeiket, tehát jogosan hívnak bennünket hazugnak is.

  87. 101: ha a saját szabályrendszerünkben az van, hogy ok nélkül nem gyűlölünk senkit, legalább félig rendben vagyunk. A másik feléhez kell az elszántság az agresszív támadóval, élősködővel való szembeszállásra és ez utóbbihoz kell még a szerencse, a siker is. Azt hiszem, kultúrkörünkből leginkább az utóbbi hiányzik mostanában, mert a beszivárgóó ellenség tudatosan leblokkolta az immunrendszert. Nem tudok receptet adni a sikerre, de legalább az igazság tudása szabaddá tesz – lélekben.

  88. 101: „gyűlölködünk” Te így fordítod az objektív kritikát? 😀

    A hozzászólók nagy többsége itt nem gyűlölködik /ez nem a k.info/.

  89. 103: a kurucon is vegyes a csapat, a hozzászólóké is, meg a szerzőké is. Gyűlölködni rossz dolog, ellenben egy gonosz ellenséget okkal gyűlölni szerintem természetes. Ilyen esetben csak az erőviszonyok józan mérlegelése dönti el, hogy mi térünk ki az ő útjából, vagy neki kell pusztulnia…
    A konkrét témánkban nem kérdéses, hogy ki az erősebb.

  90. 103.

    „A hozzászólók nagy többsége itt nem gyűlölködik /ez nem a k.info/.”

    Bocs a többesszám elsőért… általánosságban beszéltem a gojokról, amibe beleértendő a k.infó meg bőrfejű társaság is. Ők a mi renoménkat rontják az egykalapalá vétel kapcsán.

    Ha valaki nem mélye vallásos, akkor egyébént nehéz elhinni, hogy nem gyűlöli azokat, akik ellen ennyi negatívumot képes összehordani objektív kritika képében.
    Tehát itt van egy fekélyes pont amit valamilyen szinten gyógyítani kellene.

    A helyzet nem könnyű, de fel kellene már adni a sokezer éve vesztes stratégiát.

  91. 105: Az objektív kritika képében összehordott ennyi negatívum lehet hogy csak objektív kritika. Azért tűnik annak, mert az… 🙂 Ne gyógyítsd az egészségest! Az van halálra ítélve, aki nem ismeri fel a fenyegető veszélyt.

  92. 105.

    „…ellenben egy gonosz ellenséget okkal gyűlölni szerintem természetes.”

    A gyűlölet szerintem soha nem természetes.
    Az egy rosz válasz egy rosz kérdésre.

    A rákot se gyűlölni kell, hanem minnél jobban megismerni természetét, mechanizmusát, és lehetőség szerint MEGELŐZNI.
    Sajnos a rákkai pont az a probléma, hogy a legtöbb esetben magunk idézzük elő, akár kollektíve atomerőművekkel, akár egyénileg rossz életmóddal, táplálkozással, stresszes élettel.
    Ha nem táplálnánk gyűlölködő ellenfeleinket „olcsó” hitelek felvételével, értékrendjük (fogat fogért) részleges átvételével, meg hasonlókkal, kevesebb fogást találnának rajtunk, és a konfliktusok kezelhetőbb szinten maradnának.

  93. 106.

    A fenyegető veszélyt muszáj felismerni, de el kell kerülni, hogy magunk is azzá váljunk, magunkra és környezetünkre nézve.

  94. Kedves Lehettem volna!
    Véleményem szerint nagy rakás bull shit-et hordasz össze finomkodó elmélet álcája alatt.

    Úgye, ezt a honlapot én menedzselem, és én vigyázok arra, hogy itt ne legyen gyülölet. Ez alól kivétel Hochstein volt, mert ő a másik oldalon állt, ezért hagytam, hogy lejárassa magát. Ez nálam nem udvariasság, vagy hasonló megfontolás, hanem az objektívitás mellett történő kiállás. A gyülölet ugyanis elveszi az ember józan eszét, amit értelmes ember nem akarhat. És meg lehet lenni nélküle. Én például soha senkit nem gyülöltem, még azokat sem, akik ezt nagyon megérdemelték volna.

  95. 110:
    Érdekes a cikkben az a Benjamin H. Freedman video, érdemes meghallgatni.
    A benne lévő hivatkozás az érdekes, hogy az 1920 években több zsidó szerző is megírta, hogy mi az oka annak, hogy a németek kezdték nem szeretni a zsidókat.
    Érdemes lenne a hivatkozott forrásoknak utána menni.

    111:
    Tibor bá’:
    Ha az url röviditésre gondolsz, akkor, nem élnék vele.
    A link meg magáért beszél, én úgy se tudom úgy megfogalmazni, mint az író.
    Nem is akarom, a fene fog kétszer dolgozni, ha már valaki megcsinált valamit.

  96. „Ez az igazi és megbocsáthatatlan bűne Stern Samunak és többi vezető társának. Stern Samu bűne azért is rendkívüli súlyú, mert mint az Országos Iroda és a Pesti Izraelita Hitközség elnöke, magyar királyi udvari tanácsos volt, és ő állította össze a zsidó tanács névsorát, példát mutatva a vidéki zsidó hitközségek vezetőinek – akik közül igen sokan vállalták a helyi zsidó tanács vezetését –, és hasonló szerepet játszottak, mint Kahan-Frankl Samu, az ortodox hitközség részéről.

    Az biztos, ha megtagadják az együttműködést a magyar és német hatóságokkal, akkor gyors halál vár rájuk, és nem lett volna lehetőségük arra, hogy megmentsék saját maguk és családtagjaik életét és vagyonát. Sorsára hagyták az általuk vezetett közösséget, népüket, mégpedig saját erkölcsi, emberi érdekeikért.

    (Plasztikusan fogalmazta ezt meg Benoschofsky Ilona, amikor azt állította „Ha a zsidó tanács azt gondolta is, hogy nincs menekvés a tömegek számára, önmaga előtt azért látott kiutat.”)”

    http://www.remeny.org/remeny/2006-tavasz-5766-adar-niszan-ijjar/dr-feldmajer-peter-mentegessuk-e-a-zsido-tanacs-tagjait/

  97. Arma Rádió Budapest

    Kedves hallgatóink híreink következnek :

    Egy szerencsétlen nőt agyba főbe vertek, majd csoportosan megerőszakoltak és meggyilkoltak.
    Kiderült,a nyomozás során , hogy a nő is rendszeresen verte a férjét,továbbá gyakran látták az utcán, feltűnően kihívó, hiányos öltözetben,
    az arra járó férfiakkal szemtelenkedett és leszólította őket.

  98. 113: így végződik Feldmájer szerecsenmosdatása, amiben előbb persze bűnnek nevezi a zsidótanács kollaborálását:

    „A zsidó tanács tagjai persze nem voltak elvetemült gazemberek, csak éppen megbuktak a történelem vizsgáján, gyáván elárulták az általuk vezetett embereket, mentették a saját és családtagjaik, barátaik életét, szimbolikusan legitimálták a gettókat, a deportálást.

    Sorsuk intő példa minden zsidó vezető számára. Ha hasonló helyzetbe kerül, okuljon a régiek bűnéből és hibáiból, cselekedjen másként.

    Azt azonban, senki sem tudhatja – így én sem állíthatom bizonyosan –, lenne-e elég morális tartás, bátorság bennem, ha az én gyerekeim, az én családtagjaim, az én barátaim élete kerülne veszélybe; kit és mit választanék: a közösséget és a biztos halált magamnak és szeretteimnek, vagy a gyávaságot és a túlélést. Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön.”

    Mikor láttuk ezt a messzemenő empátiát a deportálásban résztvevő, vagy a függöny mögül leső passzív magyarokkal, a „bűnös nemzet” tagjaival szemben a zsidó értelmiség részéről???

  99. 116.
    „Mikor láttuk ezt a messzemenő empátiát…”

    Hát ez az… Ez a legszebb az egészben !
    Az antiszemita vádaskodásban az a zseniális, hogy egy olyan zsigeri reflexet vált ki, hogy „mi nem vagyunk antiszemiták, de a zsidók megérdemelnék, hogy azok legyünk”.
    Ezzel rögtön a sarokbafestjük magunkat és onnan kezdve tücsköt-bogarat lehet ránk kiabálni.
    Ezt a kérdést kellene körbejárni, mert a zsidók pontosan ezek alapján próbálnak rajtunk erkölcsi fogást találni. Valóban „bűnös” nemzet vagyunk, mert nem merjük felvállalni, hogy iganis szemben helezkedünk bizonyos értékekkel. És ezt a bűnt elsősorban magunk ellen követjük el.

  100. 116

    Senki számára nem kötelező a zsidó szóval, fogalommal,zsidó kontra antiszemita érdekkonfliktussal nyugovóra térni, álmodni, és reggel ugyanezzel kelni és egész áldott nap ezt a gittet rágni !

  101. 118. Bármelyik mainstream hirportálra kattintasz, mindenhol az orrod alá dörgölik , emlékeztetnek „bűnös” vérvonaladra. Még a „népírtó” Hortyt is (post-mortem) biróság elé akarják citálni.
    70 éves a sztori, de olyan, mintha tegnap történt volna, és tesznek róla, hogy soha ne felejtsd el. 🙂

  102. 118.

    „Senki számára nem kötelező…”

    Így van. Végülis el is fogadhatjuk, hogy ők a kiválasztottak, az intelligensebbek, és a legalkalmasabbak arra, hogy bennünket vezessenek.

  103. 120: „a legalkalmasabbak arra, hogy bennünket vezessenek”

    Vezetni, vagy félrevezetni akarnak? 🙂

    A gazdasági /és ezzel kapcsolatban a politikai/ hatalom megszerzésére való törekvés egyáltalán nem azt jelenti, hogy bárkit „vezetni” akarnának, azt meg végképp nem, hogy olyan irányba, ami a nagy többségnek jó…

  104. 119.

    Az én „vérvonalam” nem bűnös.
    Ezer dolgot vagyunk kénytelenek eltűrni az életben,ez is egy közülük.

  105. 118-119!
    Nem akartam már a témához szólni,de már nem bírom magamban tartani.Szóval az a nagy problémám most,hogy velünk felnőtt egyedekkel ezt művelik az még hagyján,de a gyerekekkel,azért az nonszensz.Mire mondom?Arra hogy a fiamnak ,irodalomból,minden író mellé,aki nem keresztény,hanem zsidó,az önéletrajzában hozzá kell említeni hogy zsidó.Az eszem megáll!Mikor olvastam hogy pl. Franz Kafka író,zsidó származású,és a többi és a többi..Nagyokat néztem.Én soha életemben nem tudtam hogy Franz Kafka zsidó volt,nem is érdekelt.Meg egyik író sem..Minden író mellé említeni kell hogy zsidó származású..Mért kell ezt a gyerekekbe sulykolni?ÉS szerintem nem a pozitív hozzá állás miatt teszik..Nekünk soha nem kellett hozzá tenni irodalom órán egy íróhoz hogy az zsidó volt-e vagy sem..És Nektek?

  106. 123:
    Jó hogy megemlítetted. El se tgudtam volna képzelni. Nem tudom kinek az ötlete, és hogy széleskörű-e a dolog, vagy csak helyi jelenség, de egyértelműen arról lehet szó, hogy ismerjük el felsőbbrendűségüket. Úgy gondolják, hogy itt az idő az emberiség kettéválásra Eloi-okra és morlocks-okra.

  107. Számtalanszor elhangzott már e topikban is és másokban is, hogy
    egyértelmű racionalitással nem írható le, ki számít és ki nem zsidónak.
    Vitathatatlan, hogy nem vallási hovatartozást jelent.
    Ugyanilyen világos ,hogy nem állampolgárságot jelent.
    Ugyanilyen világos ,hogy nem leszármazási genetikai közösséget jelent.
    Egy meglehetősen zavaros fikció csupán egy soha senki által meg nem határozott „elmeállapot” amit mindenki tetszése szerint tölt meg tartalommal.
    Ezen lovagolunk itt évek óta fáradhatatlanul lelkesen, élen Bobkó Csabával és Tibor bá’ val.

    KÖDSZURKÁLÁS EZ, NÉMI FÉLREISMERHETETLEN RASSZISTA FELHANGGAL.

    Vajon e topik hozzászólóinak közös jellemzője mi más mint „elmeállapot”

    A zsidó témával – ne zavarjon, hogy senki sem tudja, hogy ez mit jelent illetve mindenki másképpen tudja – való foglalkozás kényszerében szenvedők közös elmeállapota.

  108. 125:
    Nincs kedved kizárólagosan a saját különbejáratú ködödet szurkálni. Melegen tudnám ajánlani neked.

  109. ….miután érdemben nem tudsz ellentmondani..

    Ilyenkor hova tűnik nálad a kemény tudomány és az abszolút igazság tisztelete?

    Hogyan oldod fel a keletkező kognitív disszonanciádat ?

    Most jön az, hogy hülye szemüveges vagy az, hogy split.

  110. 125.

    „Egy meglehetősen zavaros fikció csupán egy soha senki által meg nem határozott “elmeállapot” ”

    Érdekes módon, akiket érint, mindig csalhatalanul reagálnak.
    Ha elhangzik egy zsidóvicc, vagy tervezik egy emlékmű építését, a „célközönség” remekül, tévedés nélkül beazonosítja magát és „egy emberként” reagál.

    Tehát nem kell ezt a mítoszt nagyon erőltetni, hogy a zsidó nehezen meghatározható fogalom, fikció.

    Elég egy homályos utalás a Holokausztra, vagy kétségbe vonni Kertész érdemeit, már özönlik a „meghatározhatatlanok” kritikája.
    Ha ezek a meghatározhatatlanok csak egy szűk metszetét adják a vallásnak, a genetikai vagy a kultúrális örökségnek, plusz az elmeállapotnak, akkor már nem is olyan nehéz a definíció.

  111. Tehát zsidó az, aki zsidónak tartja magát.

    Oké rendben.

    Én páros napokon goj, páratlan napookon zsidó vagyok.
    Évente megfordítom e rendet és néha eltévesztem.

    😀

  112. 131: Ezt már Sz. Cs. is eljátszotta. Egy darabig gój volt, most meg zsidó /ki tudja, meddig…/ 😀

    Szóval azért az is kell, hogy a „zsidók” (akikről nem is tudod, hogy kik) – befogadjanak.

  113. 124!

    Nem tudom Tibor bá,de a tankönyvben is ez van leírva.Akkor nem csak helyi szinten követelhetik,mert a gyerek ha olvassa a könyvet,akkor nyilvánvalóan úgyis megragad benne..
    Thomas Mannál szinte nem is vele foglalkoznak a könyvben, hanem az apjával.Milyen gabona ügyleteket hajtott végre a tőzsdén,gabona nagykereskedő lévén…Adynál meg azzal hogy a kedvesének a szülei zsidók voltak,és hogy támogatták Adyt…Annyira szembeszúró dolgok vannak,és ezt a gyereknek tudni kell,mert kérik tőle..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük