(1204) Magyarország jobban teljesít (8:1-re)

Tibor bá’ online

 

~00000Ha én lennék a miniszterelnök, minden valószínűség szerint részecske ütköztetőket építenék, mert szeretem őket, mert egy kicsit értek hozzá, és mert ebben látnám a magyar jövőt. Belátom viszont, hogy nem lehet mindenki fizika mániás, van akit a futball jobban érdekel, és – megítélésem szerint, ide tartozik Orbán Viktor is – aki alatt az ország (egyre) jobban teljesít. Most például 8:1-re teljesített, amire nem volt 100 éve példa. Hiába na, az elmúlt 40 évben sose volt ilyen alacsony az infláció (Magyarország kormánya által), míg az elmúlt 100 évben sose volt ilyen alacsony a futball (Magyarország kormánya által). Mielőtt az Orbánfilek a torkomnak ugranának, meg is magyarázom. Szegény országokban azért jók a focisták, mert a fiatal férfiak számára a szegénységből ez az egyik legjobb kitörési lehetőség. Gazdag országokban azért jók a focisták, mert megveszik őket, van pénz rá bőven. Mi szegény ország vagyunk, ezért volt jó a foci az aranycsapat idejében, mert a proli kölyköknek a foci volt a menekülési útvonala a hokedlire tálal grenadin mars elől. Most is szegények vagyunk, de a focira erőnkön felül költünk. Egy harmadosztályú focista akkor is kap fél milliót, ha elveszítik a meccset. Csendben megkérdezem, mi a fészkes fenének űzzék magukat a srácok? Magyarországon ilyen jövedelem mellett fényesen lehet élni, még csak külföldre se kell menni, hogyisne, ott teljesíteni kell. Idehaza viszont csak az ország teljesít. Kérdés, Orbán veszi-e a lapot? Szerintem nem. Tovább fogjuk költeni az adóforintokat stadionok építésére, és ha már a magyar fiúk nem tudnak focizni, akkor majd veszünk, leselejtezett, itt-ott amputált lábú színes bőrű focistákat, hogy legyenek, akik szaladgálni fognak a labda után a világszínvonalú stadionjainkban.

______________________________________________________

Jut eszemben. 16 éves koromban (4 évvel a 6:3 előtt) a tornatanár azt mondta, nekem atletizálni kellene, és elküldött a Magyar Pamutba. Itt az edző hozzám vágott egy mások által levetett melegítőt, ami lyukas volt és természetesen büdös. Ez utóbbitól a nagymamám megszabadított némi áztatás árán, de a lyukak maradtak. Az első háziversenyen 13,1 mp alatt futottam a százat. Az edző azt mondta, ha lemegyek 12,6-ra kapok új melegítőt (használatra). Egy hónapon belül megvolt a 12,6. Azt mondták, ha lemegyek 12 alá, akkor indítanak hazai versenyeken, Szegeden, Pécsen, stb, ahol még életemben nem jártam. A nyár közepén már indítottak, sőt beraktak a 4×100-as váltóba is. Egy rohadt buznyákot se kaptam, csak egy szaros melegítőt.  Tudom, miről beszélek. A saját bőrömön tapasztaltam.

_____________________________________________________
_____________________________________________________
_____________________________________________________

11 gondolat erről: „(1204) Magyarország jobban teljesít (8:1-re)

  1. Magyar foci = nagy pénz, kis foci.

    Nem tudom az orbáni észjárást követni (a sporton kívül sok másban sem), hogy miért lesz/lenne jobb a magyar foci, ha lesz majd 5-8 esetleg 10 (?) UEFA kompatibilis stadionunk több 10/100 milliárd adófizető forintból??

    A normális az lenne, ha először hoznák a fiúk a teljesítményt/eredményeket, azután lehetne több támogatást adni a futball sportnak.

    De ameddig csak nyomják a töménytelen pénzt a fociba (újabb és újabb stadionok, hatalmas fizetések /magyar viszonylatban/ a semmi teljesítményre, külföldi játékosok vásárlása innen-onnan nagy pénzekért, stb.), és azt gondolják, hogy majd ezzel fog javulni a magyar futball, ez hatalmas naivságra, hozzá nem értésre utal, és a következő 30 évben se fogunk kijutni foci VB-re vagy EB-re, ahogy az elmúlt 30 évben se sikerült.

    Hajrá orbán kormány, hajrá magyar foci, mindkettő „jobban teljesít” ! De mihez viszonyítva teljesít jobban?? (a béka seggéhez képest ? 🙂 )
    😉

  2. Ha ennyi pénzt ölnének az urak a motorsportba egy „Nemzeti” autó megnyerné a Forma1 bajnokságot 🙂

  3. Valamikor nyáron hallottam, hogy az evezősöknél már három hónapja nincs kifizetett járandóság. Fasza, gondoltam ha kimennek egy versenyre, kell külön egy pénzszállító, hogy belapátolják az érmeket. Ha az ország teljesítene így…???

  4. Én ráadásul nem is szeretem a focit. Ha lehetne, a stadionépítésből ‘rám eső részt’ inkább a vívó sport támogatására kérném elkölteni… 🙂

  5. Csakhát a Viktorunk által dotált dolgok sosem fognak oly kifinomultan müködni mint a piac, a versenyszellem, a természetes szelekció szülte „termék”, legyen az versenyző, piaci szereplő vagy bármi más. S az idő haladtával egyenesen arányos lesz a különbség is.

  6. Francesco Zombori megmondja a tutit. Más értelme nincs is a mai magyar focinak, mint az, hogy ilyen humor videók születhetnek, a stadion építési biznisz mellett. Ennyi…! 🙂

  7. A foci annyira nem áll közel hozzám, csak „felhasználói” szinten követem. Elég is! Az már jobban bosszant, hogy vezérünk mennyi pénzt áldoz a „játékára”. Felcsúti stadion! Elképesztő! Ha szarkasztikus akarok lenni, ez a friss vereség fricska lehetne a képébe. Ha a focisták tényleg motiváltak lennének, lehet más képet mutatna.

  8. MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
    Maximálisan egyet kell hogy értsek ezzel a narancsos üzenettel.
    Országunk jobban teljesít például a mutyi ügyekben mint valaha.
    Minden elmutyizható melyben a horgas csőrű, csepegő vértől pirosló nyelvével mindenfelé szimatoló közép-európai sárkány prédát lát. Kell nekik a sok pénz, mert készülnek a sötétedő jövőre, kell a saját föld, az élelmiszer előállítás, a víz, a hatalom.A foci apropóján fel lehet húzni például szerte stadionokat. Amúgy elgondolkodott már bárki is azon hogy milyen kis ráfordítással lehet egy ilyen közpénzből építtetett vasbeton szörnyet átalakítani erődítménnyé, ha a történelem vihara úgy hozza? Sokkal könnyebb stadionokat építeni mint meglevő várakat teljesen felújítani és elmutyizni. Bár lehet egyszer még arra is sor kerül, elvégre egy várudvaron is lehet focira alkalmas gyepszőnyeget ültetni…

  9. Sziasztok. A foci egy igen érdekes nemzetközi sport, melynél legelőször változtatták meg azt az olimpiai előírást, hogy valaki amatőr sportoló legyen. Mit jelent az amatőr sportoló? Tulajdon képen az az amatőr aki nem vett részt sem európai sem világbajnoki megmérettetésen. A baj az, hogy ezt a szabályt már a többi sportágban sem veszik figyelembe, mert a lényeg a profit.(talán még a box az egyetlen) A szponzorok és a sportfogadók (sokszor bundagyanús, de még többször ténylegesen manipulált eredmények) pénzéhségét ki kell tudni elégíteni. A sport ma már nem sport, hanem üzlet, és Orbán nem Miniszterelnök hanem egy hazardírozó nagyvállalkozó, aki semmilyen profitból sem akar kimaradni. Van nálunk is nemzetközi szintű focista, de azt vagy nem játszatják, vagy esze ágában sincsen olyan nemzeti 11-hez tartozni amelyik viccszámba megy minden focihoz tényleg értő szakember számára. A Holland-magyar meccset nézve egyébként semmiféle taktikát sem voltam képes felfedezni, se nem védekezésre se nem támadásra vonatkozóan, egyszerűen kihajtottak 11 birkát,akik testközelből nézték végig a meccset, és közben bárgyún bégettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük