(2556) Mi lenne a következménye, ha be tudnánk bizonyítani isten létezését?

Tibor bá’ online

 

~ab058Az agnosztikusok, csalást feltételezve mindent megtennének, hogy leleplezzék a csalót, és mivel ez nem vezetne sikerre, ők maguk folyamodnának némi csaláshoz az ellenbizonyítás során.

Az ateisták nem fogadnák el a bizonyítékot arra hivatkozva, hogy évszázadok óta sokan mindent megtettek a bizonyítás érdekében, éppen ezért teljességgel lehetetlen ez az eredmény.

Én viszont azt mondanám, hogy ha volna isten, akkor joggal feltételezhető, hogy nem volt szándéka bizonyítékot nyújtani az általa teremtett emberiségnek, ellenkezőleg, próbára akarta tenni az Ember hitét, elég szilárd-e? Máskülönben már rég lehetővé tehette volna a bizonyosság megszületését. Ha viszont csak most sikerül összehozni egy bizonyítékot, akkor az isten eredeti akarata ellen történt, ami lehetetlen. Tehát a bizonyítéknak valahol hibázni kell, mert istennek millió lehetősége volt bizonyítani létét, mégse tette. Miért pont most?

A hívők természetesen transzba esnének, és sűrű imádkozások közepette bizonygatnák teremtőiknek, hogy ők mindig is hittek, bizonyítékok nélkül, kvázi ők érdemlik ki igazán a Mennyek országát, ahol csücsülhetnek isten jobbján (néhány milliárdan).

A bulvársajtó úgy gondolná, hogy megfogták az éppen bebizonyított isten lábát, mert ez most hetekre megoldotta a szenzációtalálással kapcsolatos problémájukat.

A tudósok-kutatók teljes mellszélességgel fognának neki a bizonyítás megismétlésébe, felfedni valami apró hibát, ami felborítaná az egész eredményt.

A multik felfigyelnének az esemény reakciójában rejlő lehetőségekre, és gyors tempóban, kegyhelyeket, imaközpontokat építenének.

A politikusok programjukba bevennék az egyházi adó bevezetését, az ország területén található össze templom közpénzből történő felújítását, valamint isten áldását ráhamisítanák a költségvetésükre.

A legnagyobb bajban a Vatikán lenne, mert rájuk szakadna a gond, hogy most aztán hamar kiderülhet a 2000 éven át tartó csalás és visszaélés azzal, hogy isten léte nem bizonyítható, ezért a tömegek kénytelenek voltak elhinni a meséjüket.

A pentagon megvizsgálná, hogyan lehetne a kutatási eredményeket katonai célra felhasználni?

A létének bizonyításán áteső Isten azonnal megsemmisítené az eredményt, és kivizsgáltatná, ki és hol követte el a hibát, mert jó ez így, ahogy van.

A Föld egykedvűen forogna tovább, mintha mi se történt volna.

Figyelem hozzászólók: A topik nem isten létezése, vagy nem létezése. A topik az, mi lenne, ha bizonyítanák isten létét.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(2556) Mi lenne a következménye, ha be tudnánk bizonyítani isten létezését?

  1. Még az is kérdés, hogy melyik isten létét bizonyítanák be?
    De bármelyikét is, sok milliárd ember lenne csalódott, hogy még sem az ő hitük az igazi. Azaz, éppen ezért nem is lennének hajlandók elfogadni a bizonyítást, hanem hittel hinnének tovább a saját istenükben.

  2. Nagy valószínűséggel létezik teremtő, alias Isten, de valószínűleg nem mindenható. Ha mindenható lenne, nem lenne értelme lefuttatni a szimulációt, amiben élünk, hiszen ismert lenne minden lépése és a kimenetele – hacsak nem egy gyermek Istenről van szó, aki imádja a kedvenc meséjét újra és újra végignézni.

  3. Isten mindenható, a “szimuláció lefuttatása” nélkül is tudja mindennek a kimenetelét, ezt bizonyítják próféciák. Miattunk “futtattja le” , hogy belássuk, hova vezet az emberi önzés, s mert Ő senkire sem kényszeríti rá az akaratát, ellenben a nevével visszaélő kereszténynek mondott egyházakkal. Nagyon tetszik Tibor bá őszintesége, miszerint szkeptikusok (ha jól látom, ő is az) akár csaláshoz is folyamodnának, hogy Isten nemlétezését bizonyítsák. Valójában most is ezt teszik, amikor az élet eredetét a véletlenre és a végtelen hosszú időre bízzák…

  4. Semmiképpen sem tudunk elszabadulni a saját gondolat világunk korlátai közül. Mi szüksége lenne az Alkotónak, hogy az alkotása felé bizonygassa a létezését. Te amikor főzöl egy ételt, nekiállsz, és bizonygatod a paprikás krumplinak, hogy én csináltalak, nélkülem még mindíg csak ez meg az a nyersanyag lennél? Legyél hálás nekem, hogy létrehoztalak? Vagy a kerékpárkészítő a biciklijének?
    Az embernek van szüksége a bizonygatásra, a csodákat is azért találták ki, hogy misztériumot keltsenek.
    Ha az Alkotó megjelenne köztünk, napi 35 órában kellene produkálnia a csodákat, mert minden ember külön-külön megkívánná a bizonyítást.
    Szegényke belegebedne két hét alatt. 🙂

  5. Mi lenne a következménye, ha be tudnánk bizonyítani isten létezését?
    Nekem már csak perceim lennének hátra.

  6. 4 bogozy
    Azért ez kicsit más tészta…
    Nem csak a szakácsot nem érdekli, hogy mit gondol a paprikáskrumpli, de a paprikáskrumplit sem érdekli, hogy mit gondol a szakács.
    A logikád akkor érvényes, ha az isten pusztán közömbös megteremtője a világnak, akinek a továbbiakban semmi köze teremtményeihez, azok magukra vannak hagyva.
    Viszont erre a feltételezésre a legtöbb vallásos ember dühösen tiltakozik, mondván, hogy isten a mi lelki atyánk, aki számontart mindenkit, és minden tettünket, nem közömbös irántunk.
    Ez esetben viszont elvárható lenne, hogy ne tartson bennünket bizonytalanságban, ne várja el tőlünk azt, hogy minden ráutaló bizonyíték nélkül képesek legyünk a saját fejünk után eldönteni, hogy a világban felbukkanó sok vallás, hamis próféta állításai közül mi rájöjjünk, hogy melyik az igaz út.
    Más milliárdok meg pusztán születési helyük, kultúrájuk révén igazságtalanul kárhozatra vannak ítélve…
    Mindenki saját hite nem tűnik megbízható receptnek.
    Istennek nem kerülne semmibe olyan mindenki számára nyilvánvaló jelet adni létezéséről, amit nem lehetne senkinek megkérdőjelezni.
    Ha egy ilyen bekövetkezne, akkor én egyből hívővé válnék… 🙂

  7. Mi lenne ha bebizonyosodna ??

    Egy dolog nyilvánvaló, a hívők felkiáltanának: ugye megmondtuk…
    Aztán ezzel a lelkesedéssel munkatáborokba zárnák az ateistákat ?

    A vallások között kiélesedne a rivalizálás. Menne a folyamatos találgatás, hogy melyik vallás Isten kedvence.

    Az is egy forgatókönyv lehet hogy elfordulnak a vallási vezetők Istentől mert nem kedvük szerint cselekszik.

  8. 6. Hubab

    Teljesen a röghöz kötött emberi gondolatmenettel gondolkodol.
    Vallásos emberek misztérium világot szerkesztettek. Nekik szatócs Isten kell. Akivel lehet üzletelni. Bárányt vágnak, áldozatul, imát mondanak és cserébe szolgáltatást várnak.
    Vallásosnak és ateistának egyaránt a csodák kellenek, amelyek a jelen világ törvényei ellenében megvalósuló cselekedetek. Törvényen felüliség.
    A bűvészek is erre építenek, és trükkjeikből megélnek.

    Az emberek java részének nem elegendő a teremtett élet tobzódása a földön.
    Nem elég a termodinamika második törvénye felettiség, a fizika alaptörvényének mindennapi meghágása, az élet létezése, csodálatos szervezése.
    Mindennap látja, és ez már nem csoda, ez a mindennapi valóság.

    Nem ide tartozik, de a hozzászólások csak csordogálnak, talán van ideje Tibor bá’-nak válaszolni, mivel magyarázható, a pókok megjelenése a földön? A fonál képző mechanizmusuk „evolúciós” alapon történt kifejlődése?
    Egyetlen élőlénynek sincs hasonló, csapda gyártó szerkezete, ilyen kiteljesedett technológiával.

  9. 8:
    Őszintén, fogalmam sincs. De sok hasonló dolog van. Például a bogáremésztő növények. A növényeknek gyökerük van a táplálék felszívására, de hogy lép át a bogár emésztésre, és persze a csapda kialakítására?

    9 – dajtás:
    Mások részére is:
    Ha valaki olyat tesz, ami nekem nem felel meg, akkor először beteszem a megjelenés előtt ellenőrizendő fiókba. Ha néhány hozzászólása szalonképes, akkor kiengedem innen. Ha valaki abszolút ganéként működik, pl: Baszd meg Tibor bá’, akkor az végképp ki lesz tiltva. Sose engedem vissza.

  10. 8 bogozy
    A rovarvilág már rég feltalálta a fonalképzést különböző célokból. A nyálból megszilárduló fonal a hernyóknál is megvan, és egyéb rovarok is használják bábok képzésére.
    Innen meg már csak egy lépés az, hogy a fonal tapadása miatt zsákmány ragadhat hozzá. Innen kezdve meg az evolúció számára nyitott a lehetőség a fonalak szaporítása, szerkezetbe rendezése felé, hogy ez hatékonyabb legyen.

  11. Az „ISTEN” mint olyan emberi teremtmény a saját képmására, látható az ikonográfiákon is..de az Egyetlen teremtö tudat az viszont nem feltétlenül látható és emberi forma bár AZ IS de inkább bizonyos alkalmakkor érezhetö.

    Ha valaki sokat foglalkozik betegekkel és haldoklókkal érdekes tapasztalásokra tehet szert amik eme TEREMTÖ TUDAT létezésére vezet rá.

    Ehhez viszont MÁS állapot szükséges lelki szinten mint a hétköznapi megélhetéshez szükséges zsongás.

  12. Hipotézis 1:
    Ha létezik egy Teremtő entitás, és ez az entitás hozta létre a világot, akkor meglehetősen nagy világot hozott létre, ami azt vonja maga után, hogy nem kispályás játékos. Ha létre tud hozni egy ekkora teremtést, akkor nagy valószínűséggel azért teszi, mert variábilis rendszert hozott létre, amihez sok hely kell, és relatív függetlenek az alrendszerek egymástól. Miért érdekes ez? Azért, mert ez azt vonja maga után, hogy nem csak 1 földszerű bolygón van élet, hanem hemzseg az élet a Világegyetemben, de ezek a világok viszonylag távol vannak egymástól(csillagászati értelemben). Ennek még az a következménye, hogy ezek az élettel nyüzsgő világok lakói nagyon mások is lehetnek, mert az Isten egyszerre millió és millió kártyával játszik egyszerre, hogy minden lehetőséget kipróbáljon. Teljesen fals vallási logika azt hinni, hogy az egész Teremtésben csak mi vagyunk egyedül, ne alacsonyítsunk már le az Istent egy „szakmunkás kertész” szintjére, aki csak egy élő bolygó létrehozására volt képes, mert látszik, hogy nem ezen a szinten mozog, lásd a hipotézis elejét… (nincs bajom a kertészekkel, csak egy példa volt)

    Hipotézis 2:
    Ha elfogadjuk azt, hogy millió és millió lakott bolygó van, akkor azon nagy valószínűséggel nem egy egyed lakik, ergo a Teremtésben nagyon sok élő entitás van. Mi ennek a következménye? Az a következménye, hogy ezek az entitások elkezdik keresni a keletkezésüknek az okát, és kialakulnak a vallások, amik eredendően nem az entitás-Isten irányból jönnek létre, hanem Isten-entitás irányból. Itt ugrik a majom a vízbe, mert ez azt jelenti, hogy nem maguk az entitások találnak ki egy Teremtőt, hanem médiumon keresztül(egy prófétán keresztül) felveszi a kapcsolatot a teremtményeivel az Isten, és ebből alakulnak ki a vallások. A kaporszakállas izmos öregember ábrázolás más csak vallási félreértelmezése a tanításoknak, ez tisztán a tanok kiforgatásának következménye…

    Hipotézis 3:
    Ha ennyi élő entitás van, és van 1 Főnök, akkor ha csak kis százalékuk is vallásos, és azon kis százalékuk is imádkozik, akkor igencsak foglalt lehet a telefonja a Főnöknek… 🙂
    Valamit csinálnia kellett emiatt, ezért akár be is vezethette a hierarchikus telefon szolgáltatást, hogy ne zaklassák minden csipu-csup ügy miatt, és ezt a feladatot lepasszolta az alrendszer vezetőinek, és ők is a saját alrendszer vezetőiknek, és így tovább, aminek a végén ül az egy szem entitás, már ha van lába… 🙂 A próféták ebből a szempontból kivételezett helyzetben vannak, mert van piros telefonjuk a Főnökhöz, amolyan WIP pozíciót élveznek, mert hiába van mesterien kivitelezve a Teremtés, amire minden alrendszer főnökön(keresztény nevén arkangyalok) átmegy a küldemény, rég okafogyottá válhat a kérés. Mit is jelent ez az egész? Azt jelenti, hogy a rengeteg entitás ügyes bajos dolgaival direkt nagyon ritkán foglalkozik az Isten. Orbán Viktor se szokta saját maga Káptalantótin élő Magdi néni unokájának elvágott úját ragtapasszal bekötni, mert nem ér rá ezzel foglalkozni. Ezért Magdi néni felelős, és nem Viktor… Ennek sok következménye van, pl nem izgatja, hogy ki hisz benne, és ki nem, nem akarja Önön létét bizonygatni, arra ott vannak a próféták(akadt 1-2 felénk is). Szoktuk a lábujjkörmünknek bizonygatni, hogy a láb, netalántán az egész test létezik? Nem igazán, tudjuk hogy van , és kész, nem nagyon szoktunk a lábujjköröm perspektívájából szemlélni a világot…
    Ennek egyenes következménye, hogy kialakulhatnak olyan világok ahol hiába jött le a tanítás, tojtak rá a teremtmények, és önön nagyságukba vetett hitükkel azt hiszik, hogy minek Isten, ők az Istenek. Általában ezt egy újabb próféta szokta korrigálni, de mint láttuk, nem életbiztosítás prófétának lenni, mert a végén fára szögelve találja magát…

    Hipotézis 4:
    Ha valamelyik entitás Istenhez imádkozik, akkor az nagyon szép dolog, de ebből az Isten nem sokat hall. Mi hallanánk 40 beszélő gyerek közül a sajátunkat az iskola folyosón? Válasz az hogy nem, csak zsibongást hallanánk, ami milliárd és milliárd entitás miatt már egyfajta zaj lesz, nem érthető beszéd. Akkor mi a teendője az egyszeri Kovács Bélánénak, ha azért imádkozik, hogy ne fagyjon le a barackvirág tavasszal?Imádkozzon hozzá közelebbi alrendszer főnökhöz, mert lehet ő is el tudja intézni a problémáját. A kis unokának is ott van Magdi nagyi, aki rárakja az elefántos ragtapaszt a bibis ujjára…

    Hipotézis 5:
    A látszólagos passzivitás az Isten részéről nem szándékos, inkább az információ terjedés okán tűnik annak, és be van építve sok korlát, hogy a hülyék ne hívogassák állandóan. Nem véletlenül van a tízparancsolatban az a kitétel, hogy Isten nevét hiába ne vedd, ami pontosan a trollszűrő társadalmi törvényszerűsítése. Mindenki megunná, ha milliárd számra elküldenék, meghágatnák XYZ-t a nevében…
    Ennek pontosan az ellenkezője a csoportos meditáció/vasárnapi templomba járás, mert ott nem 1-2 entitás, hanem több száz/ezer/millió kéri ugyan azt, ami már a zajban hallhatóvá válik, és sokkal hamarabb célt ér, mind külön külön egyenként.
    Mindennek megvan a maga logikája a vallásokban is, csak már a valós okok balladai homályba vesződtek…
    Dajtás! Ez, amit itt összehordtál, egy nagy rakás szar. Kizárólag azért engedtem át, mert több óra meló van benn, és nincs szívem ennyi (még ha hülyeség is) bedobni a kukába.

  13. Szerintem a kérdés rossz.

    MI bizonyítottnak tekintjük, csak az ateisták nem fogadják el.
    Ha az ateistásk elfogadnák, akkor már nem lennének ateisták.

    Tehát ez a kérdés is olyan, hogy ha Isten valóban mindenható, akkor tud-e egy olyan nehéz követ teremteni, amit még ő se tud felemelni?

    Egyébként, válaszolva a kérdésre, mi lenne…. ?
    Hát az, ami az emberi történelem túlnyomó részében: az lenne az alapállás, hogy VAN Isten, és furcsán néznének azokra, akik kételkednek benne.

    Aztán, ha úgy nézzük, az ateizmus is csak egy vallás, csak abban hisznek, hogy nincs Isten, és e köré a hit köré felépítettek egy rendszert… amely rendszer a világot végveszélybe sodorja…

  14. 13: Amit te csinálsz az légvárépítés. Fizikusok is szoktak hipotézisre hipotézist építeni, de ők azt is meg szokták fogalmazni, hogy milyen bizonyítékok, tapasztalatok igazolnák vagy cáfolnák az adott hipotéziseket, te viszont eleve bizonyíthatatlan állításokat dobálsz egymásra.

    14: „Tehát ez a kérdés is olyan, hogy ha Isten valóban mindenható, akkor tud-e egy olyan nehéz követ teremteni, amit még ő se tud felemelni?”

    Most akkor tud, vagy sem? Mi a válaszod erre a kérdésre?

    „Aztán, ha úgy nézzük, az ateizmus is csak egy vallás”

    Úgy ahogy a bélyeg-nem-gyűjtés is csak egy hobbi…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük