(1183) Vérbosszú

Tibor bá’ online

 

Hír: A náci háborús bűnöket vizsgáló német magas rangú hivatalnok javasolt 30, az időben auschwitzi fegyőr bűnvádi eljárás alá vonását, gyilkosságban való segédkezés végett.

Van egy rossz szokásom, amikor szembesülök egy hírrel, elgondolkozom a hallottakon. E hírrel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy 1943-ban egy auschwitzi őr nemigen lehetett 20 évesnél fiatalabb, akkor pedig jelenleg (ha még él) 90+ éves. Persze pusztán a magas életkor nem lenne ok arra, hogy egy elkövetett bűnt megbocsássunk, ámbár a gyilkosság is elévül – ha jól tudom – 25 év után. Csak azt nem értem, hogy miért 70 évvel később jut bárkinek az eszébe, hogy „hohó, vannak itt még volt őrök is, ezek miért úsznák meg?” De mit? Ezeket a katonákat nyilván oda vezényelték, aki ellenáll, azt hadbíróság elé állítják, és akkor 90 év helyett csak húszat élt volna. Persze, egészen biztos volt olyan őr, aki kegyetlenkedett, meg olyan is, aki örült, hogy lyuk van a seggén, és várta a háború végét. El kell(ene) tehát dönteni, hogy egy adott őr mit tett a posztján. De 70 év után? Most jut eszükbe, miután már 20 éve nyugdíjat kap az államtól? Ez nekem büdös, nagyon büdös.

Vérbosszúért lihegnének a túlélők, de hiszen már azok is 90+ évesek, ha egyáltalán élnek. Eddig miért nem lihegtek? Fenn kell tartani egy hivatalt, amelynek beosztottjai szép pénzeket visznek haza havonta? Még jobban ki kell nyalni a zsidók seggét, be egész az appendixig, ha már az ország nem hajlandók belépni a Szíria elleni koalícióba? Esetleg el kell vonni a figyelmet más, fontosabb témáktól? Ki lát itt tisztán? És egyáltalán, miért nem tűnik fel senkinek, ez az őrüldözés? Miért tesz mindenki úgy, mintha egy hetven éves szunnyadás után teljesen normális lenne a felébredés?

Van azonban az ügynek egy ütős érdekessége. A háborús bűnösök felkutatását végző hivatal nyilatkozott. Ezek szerint összesen 49 auschwitzi őrről tudnak. Ezek közül 9 már elhalálozott. További 7 idegen országban él: Ausztriában, Brazíliában, Horvátországban, az Egyesült Államokban, Lengyelországban és (KAPASZKODJATOK!) Izraelben. Ezt kapjátok ki. 😀

_________________________________________________
_________________________________________________
_________________________________________________

551 gondolat erről: „(1183) Vérbosszú

  1. Nem hiszem, hogy senkinek se tűnne fel ez a folyamat, inkább csak polkorrekt nem ellentmondani ezeknek, ami mögött még félelem is meghúzódhat.
    A zsidóság igyekszik fenntartani az emberek tudatában, hogy ők ártatlan áldozatok, őket sajnálni kell, nem szabad rájuk semmi rosszat mondani, mert aki ilyet mond az egyenlő azokkal, akik a háborúban ellenük cselekedtek.
    És meg kell mondani jól csinálják, majd amikor nem él már egy volt náci sem, akkor is ki fogják találni a módját, hogy fenntartsák az emberekben a zsidósággal szembeni bűntudatot.
    Tudjuk, hogy mindig üldözöttek voltak, több területen, több nép és több politika által. Lehet mondani, hogy szegényeket mindig üldözték, meg el lehet gondolkodni azon, hogy vajon miért volt így.

    Egyébként mely más nép akarta volna, vagy merte volna megtenni, hogy más országokban rajtaüssön embereken és a saját országukba szállítsa, hogy bosszút állhassanak rajtuk?

  2. 1:
    Számomra a legmegdöbbentőbb, és persze a legelgondolkoztatóbb az a kafkai szituáció, hogy az egyik volt auschwitzi őr Izraelben él. Ez lehet az évszázad tragikomikuma.

  3. 2: sikerült leragadnod a felszínnél. HA egyszer a Riggs: Hitler zsidó katonái c. könyve 150 ezer zs. származású hitleri katonáról tud, közte x tábornokról, y vaskereszttel kitüntetettről, akkor miért pont ne táborőr lehetett volna ezek közül néhány. Sokkal fontosabb, hogy a legalacsonyabb rangú csavarokat üldözik az egykori nagy gépezetből, szerintem jönnek még a perek a MÁV váltóőrei ellen is, mert ők állították a váltót az ausvici vonatnak.
    Senki nem kérdezi, kik hozták működésbe ezt a nagy zsidódeportáló és irtó gépezetet. Illetve pár zsidó szerző megkérdezte, utánajárt, megírta: válaszuk: a cionizmus projektjét támogató amerikai és londoni zsidó bankárok krémje.

    Az még egy bájos adalék az igazságszolgáltatás, mint a hatalom szolgálóleánya témában, hogy pár éve a német legfelsőbb bíróság kimondta: pl. az egykori táborőrökre nem kell semmi törvénysértést rábizonyjtani, mert tevékenységük nélkül a haláltáborok nem működhettek volna (naná, leléptek volna a foglyok), tehát ők emberiségellenes bűntettek elkövetői és lecsukhatók, egyetlen vád nélkül…
    Ha valakinek még lennének illúziói modern jogállamokról.
    Ez egy törzsi szekta világuralma.

  4. „…a túlélők, de hiszen már azok is 90+ évesek, ha egyáltalán élnek…”

    Elsore javaslom ezt gondoljuk at megegyszer.

    A tobbire reagalok kesobb ha lesz idom.

  5. Ez kb. olyan, mint ez a néhány hónapos hír:

    ” Nem sugározza többé a Derricket a világhírű krimisorozatot gyártó ZDF német közszolgálati televízió, miután kiderült, hogy a felügyelőt alakító Horst Tappert a Waffen SS tagja volt – közölte csütörtökön a ZDF szóvivője. A közszolgálati műsorszolgáltató a továbbiakban nem tervezi a sorozat sugárzását, és nemcsak a főadón, hanem az új digitális csatornákon sem – tette hozzá. A 281 részes krimisorozat első részét 1974-ben mutatta be a ZDF, az utolsó részt pedig 1998-ban. A sorozat ismétlése 2011-ben kezdődött. Legutóbb április 1-jén, a ZDF Neo digitális csatornán adtak le egy epizódot.
    A második világháborúban harcoló német katonákra vonatkozó iratokat őrző berlini katonai archívum (WASt) adatai szerint Horst Tappert legkésőbb 1943-tól volt az SS egyes számú gránátos hadosztályának tagja. A 85 éves korában meghalt művész múltjára vonatkozó forrásokat egy szociológus, Jörg Becker kérésére keresték ki levéltár anyagából. Becker egy egészen más témában kutatva bukkant a néhai sorozatsztár náci múltjának nyomára. Életrajzi kötetet írt a véleménykutatás úttörőjeként számon tartott Elisabeth Noelle-Neumannról, az első német közvélemény-kutató intézet alapítójáról, aki a háború után egy színtársulatot vezetett. Ebben kezdő színészként Horst Tappert is dolgozott. Becker ismerte a társulat több tagjának múltját, de Tappertről nem voltak adatai, ezért a WASt-hoz fordult. Kutatásáról a Frankfurter Allgeimeine Zeitung számolt be április végén. A WASt szakértői a lapnak megerősítették, hogy a Horst Tappertre vonatkozó források hitelesek.
    A 85 éves korában, 2008 decemberében meghalt Tappert soha nem árult el sokat arról, hogy mi történt vele 16 és 22 éves kora között, vagyis a második világháborúban. Egyszer egy interjúban azt mondta, hogy egészségügyi katona volt, és a háború vége felé hadifogságba esett.” /Index/

    Csak ez már post mortem üldözés 🙂

  6. 4: Elméletben 85 évesnél nem lehetnek fiatalabbak.

    Az őrökkel kapcsolatban mindenképpen tisztázni kellene, hogy volt-e, aki önként vállalta; akit oda osztottak be, annak volt-e lehetősége más beosztást kérni, illetve mit tett, amíg ott volt.
    Az ‘ütjük a nyulat bokrostul’ /amiben sajnos itthon is van részünk rendesen/ típusú eljárásokat mindig utáltam.

    Nem mentegetésként, de aki volt katona, az tudja, hogy háborús helyzetben nem életbiztosítás parancsot megtagadni, mert hamar agyonlövik érte…

  7. 4-7 és Tibor bá: nem fontos, hogy tényleges túlélők legyenek aktív korban. Az egész hiszterizálás-démonizálás a mindenkor élő , közte fiatal zsidókra irányul. Láttam izraeli középiskolásokat sírni Auscwitzban. Ha mai magyar emberek némi agymosás hatására ökölbe szorult talppal képesek szidni mondjuk István királyt és dicsőíteni Koppányt, akkor nem csoda, ha pár generációval ezelőttti eseményeket kiválóan fel lehet használni mai zsidók hiszterizálására, idomítására. Az okos zsidók persze átlátnak a szitán, de a legendával ellentétben az okos zsidó nem feltétlenül gyakoribb jelenség, mint az okos magyar, vagy mondjuk cseh… (nem tévesztendő össze az üzleti rafináltsággal, az náluk gyakoribb)

  8. 8: „nem fontos, hogy tényleges túlélők legyenek aktív korban” Tisztában vagyok vele…, meg nagyjából azzal is, hogy miről szól ez az egész.
    Már csak a jogrendet kell úgy módosítani, hogy az apák bűneiért(?) a gyerekeik is felelősségre vonhatók legyenek, aztán mehet tovább minden… 🙁

  9. HA valakit érdekel, kinek volt érdeke a zsidóüldözés, és miért., itt a lényeget megtalálja:

    http://jewishracism.blogspot.com/search?q=Eichmann

    Idéz több cionistát, akik nagyon hálásak Hitlernek. Említi a magyar Kasztner-vonat esetét, stb.
    Az Eichmann-per tipikus zsidó koncepciós per volt, ahogy a zsidó Rajkot elítélő koncepciós pert is a zsidó ávós hóhérok és főkommunisták szervezték. Náluk rutin volt, hogy a saját vérükből is áldoznak egy nagy célért, ahogy abban Eichmann és Kasztner egyetértett.

  10. Tudom, hogy nem szép dolog angolul hosszan idézni, de az alábbi egy főzsidó szakértőtől teljesen megvilágítja, kiket kellene ma a vádlottak padjára ültetni a táborőrök helyett, kik tekintették Hitlert isteni segítségnek (Arendt nem írja, de nem Isten küldte Hitlert, hanem a cionista bankárok építették fel):

    Hannah Arendt wrote in her book Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil,

    „Of greater importance for Eichmann were the emissaries from Palestine, who would approach the Gestapo and the S.S. on their own initiative, without taking orders from either the German Zionists or the Jewish Agency for Palestine. They came in order to enlist help for the illegal immigration of Jews into British-ruled Palestine, and both the Gestapo and the S.S. were helpful. They negotiated with Eichmann in Vienna, and they reported that he was ‘polite,’ ‘not the shouting type,’ and that he even provided them with farms and facilities for setting up vocational training camps for prospective immigrants. (‘On one occasion, he expelled a group of nuns from a convent to provide a training farm for young Jews,’ and on another ‘a special train [was made available] and Nazi officials accompanied’ a group of emigrants, ostensibly headed for Zionist training farms in Yugoslavia, to see them safely across the border.) According to the story told by Jon and David Kimche, with ‘the full and generous cooperation of all the chief actors’ (The Secret Roads: The ‘Illegal’ Migration of a People, 1938-1948, London, 1954), these Jews from Palestine spoke a language not totally different from that of Eichmann. They had been sent to Europe by the communal settlements in Palestine, and they were not interested in rescue operations: ‘That was not their job.’ They wanted to select ‘suitable material,’ and their chief enemy, prior to the extermination program, was not those who made life impossible for Jews in the old countries, Germany or Austria, but those who barred access to the new homeland; that enemy was definitely Britain, not Germany. Indeed, they were in a position to deal with the Nazi authorities on a footing amounting to equality, which native Jews were not, since they enjoyed the protection of the mandatory power; they were probably among the first Jews to talk openly about mutual interests and were certainly the first to be given permission ‘to pick young Jewish pioneers’ from among the Jews in the concentration camps. Of course, they were unaware of the sinister implications of this deal, which still lay in the future; but they too somehow believed that if it was a question of selecting Jews for survival, the Jews should do the selecting themselves. It was this fundamental error in judgment that eventually led to a situation in which the non-selected majority of Jews inevitably found themselves confronted with two enemies—the Nazi authorities and the Jewish authorities. As far as the Viennese episode is concerned, Eichmann’s preposterous claim to have saved hundreds of thousands of Jewish lives, which was laughed out of court, finds strange support in the considered judgment of the Jewish historians, the Kimches: ‘Thus what must have been one of the most paradoxical episodes of the entire period of the Nazi regime began: the man who was to go down in history as one of the arch-murderers of the Jewish people entered the lists as an active worker in the rescue of Jews from Europe.'”—H. Arendt, Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil, Viking, New York, (1963), pp. 55-56; in the revised 1964 edition at pp. 60-61.

  11. 12:
    Ebben nincs semmi rendkívüli.
    Ha nemem menthetsz meg mindenkit, és csak a fiatal erős egyedeket mented meg, az tökéletesen logikus. — Hitler meg akart szabadulni a német, illetve az európai zsidóktól. Nem feltétlenül akarta őket lemészárolni. Ebbe beleillik, hogy elengedett zsidókat azzal a feltétellel, hogy elmennek Palesztinába.
    Ilyen alapon technikailag igaz, hogy Eichman több százezer zsidót megmentett, bár kérdés, ha nem engedik őket el, meghaltak volna-e? Eichman védekezése minden esetre komikus, bár ha nem ő, akkor csinálta volna helyette más, de ez mentő körülmény, mert nem volt kötelező felvállalni a feladatot.

  12. 2: Lehet, hogy időközben megbánta fiatalkori náciságát, és megbarátkozott a zsidósággal. Nem ő lenne az első az emberiség történelmében, aki pálfordulást hajt végre.
    Vagy az is lehet, hogy megtudta, hogy valójában neki is vannak zsidó felmenői, mint Szegedi Csanádnak, aki agyba-főbe zsidózott, aztán szóltak neki, hogy a nagyanyja is zsidó, és Csanád azóta rabbihoz jár… 🙂

  13. 7:
    Hat ilyen nagy problema kiszamolni?
    2013-1945=68
    -tehat elmeletileg 68 eves is lehet egy tulelo.

  14. 15:
    Nem probléma, csak kissé körültekintőbbnek kell lenni. 1945-ben már senki se tereltek a haláltáborok felé.
    0 éves gyerek nem létezik.
    12 év alatt lehetetlenség túlélni.
    Optimális túlélési esély 20-30 év között van. Ezek szerint 1924-es születésűek a felső határ. A képlet tehát 2013 – 1924. Ez pedig 89.

  15. 15-16: 16 év alattiak automatikusan mentek a gázkamrába, kivéve a Kertész Imre, aki 14 évesen megúszta…

  16. 13: nem egészen erről van szó. Illetve az a jogos kérdés, hogy miért volt egyáltalán zsidóüldözés a náci rezsim alatt és hogy mi volt a cionisták (az Izrael államot akkor még csak létrehozni tervező mozgalom) hozzáállása a zsidóüldözés kérdéséhez.
    Ugyanis ha a történelmi tények, eredeti vallomások, nyilatkozatok azt bizonyjtanák, hogy a cionizmus egy zsidó érdekvédő mozgalom volt, amely szembesülve azzal, hogy a zsidókra pusztulás vár, mentette, akit lehetett és mivel mindenkit nem lehetett, ezért preferálta a fiatalok, erősek, képzettek mentését, akkor felmenthetnénk Kasztnert és cionista társait.

    Csakhogy ezt cáfolja akár ez a kétidézet is:

    „Nationalist Jewish circles expressed their great joy over the radical German policy towards the Jews, as this policy would increase the Jewish population in Palestine, so that one can reckon with a Jewish majority in Palestine over the arabs in the foreseeable future.

    „—K. Polkehn, „The Secret Contacts: Zionism and Nazi Germany, 1933-1941”, Journal of Palestine Studies, Volume 5, Number 3/4, (Spring-Summer, 1976), pp. 54-82, at 74; citing „RFSS film roll 411”.

    Jewish author Emil Ludwig (b. Emil Cohn) stated that,

    „Hitler will be forgotten in a few years, but he will have a beautiful monument in Palestine. You know the coming of the Nazis was rather a welcome thing. So many of our German Jews were hovering between two coasts; so many of them were riding the treacherous current between the Scylla of assimilation and the Charybdis of a nodding acquaintance with Jewish things. Thousands who seemed to be completely lost to Judaism were brought back to the fold by Hitler, and for that I am personally very grateful to him.”

    —M. Steinglass, „Emil Ludwig before the Judge”, American Jewish Times, (April, 1936), p. 35; as quoted in: L. Brenner, Zionism in the Age of the Dictators, Chapter 6, Croom Helm, London, L. Hill, Westport, Connecticut, (1983), p. 59.

    Tehát szó sincs arról, hogy a cionisták felháborodtak volna azon, hogy Hitler üldözni kezdi a zsidókat, hanem boldogok voltak ettől. Ugyanis a zsidók jókora része nemhogy a sivatagba nem akart kivándorolni kibuclakónak, (mint német jogász, könyvelő, kereskedő, stb.), hanem lassacskán már zsidó se akart lenni, hanem német. Kinek fájt ez? A német utca emberének, aki nem is tudta, hogy az a fickó nem olyan német mint ő (meg tán a fickó se tudta már magáról)? Nem, a cionistáknak, akiknek volt egy kész megoldása és ehhez fel kellett nagyítani a problémát.

  17. 18:
    Természetesen nagyon jól tudom, hogy nyakig vagy ebben a témában, de érzésem szerint azért egy kicsit cizellálni kell a dolgot. Az természetes, hogy a cionisták „örültek” Hitler zsidóellenességének, de – felteszem – amikor örültek (pl. 1936 április) el se tudták képzelni, hogy milliókat fognak eltüzelni. Egy kis kirakat betörés igen messze van a gázkamrától.

    Aztán talán van egy másik aspektus is. Az elfogadott nézet szerint Í. István a kereszténység felvételében látta biztosítottnak a magyar jövőt. Ezért Koppányt négyfelé vágta és rengeteg Koppány-hívő magyart hányt kardélre. Mennyiben különbözik ez attól, amit te elrettentő zsidó cionista tettnek aposztrofálsz?

  18. Én már ilyeneken nem is idegesítem magam Tibor bá.Ez már mindennapos dolog lett újabban mostanában.Én akkor kaptam rohamot,mikor vagy fél évvel ezelőtt olvastam Horst Tappertről(DERRICK felügyelő),hogy a német ZDF televízió nem vetíti többet Derricket,mert a Horst Tappert a Waffen SS tagja volt ..
    „A második világháborúban harcoló német katonákra vonatkozó iratokat őrző berlini katonai archívum (WASt) adatai szerint Horst Tappert legkésőbb 1943-tól volt az SS egyes számú gránátos hadosztályának tagja.”

    Az életrajzában eddig is benne volt hogy katonáskodott.Mit gondoltak,egy német ember fiatalon a második világháborúban hol katonáskodott?Én nem értem ezt az egészet,és ezt halála után 5 évvel derítették ki..Megáll az eszem..
    Úgyhogy azóta én ilyeneken fen se akadok már..

  19. 15: Elárulom neked, ennél fiatalabb ‘túlélők’ is vannak… 🙂

    Ugyanis azok a ‘gyerekek’, akiknek a szülei élték túl a holokausztot – és ehhez még arra sem volt szükség, hogy mindezt haláltáborokban tegyék – holokauszt túlélőnek számítanak, mint ahogy majd az ő gyerekeik is… és így tovább, az idők végezetéig…

    Amúgy a matekod nem túl jó, ahogy Tibor bá’ is rámutatott. Először kicsit nézz utána, mielőtt nyilatkozol… 😉

    20: ” hol katonáskodott” pl. a Wehrmacht-ban 😉
    A Waffen SS-t előszeretettel mossák össze az SS-sel, miközben a magyarországi svábokat is a Waffen SS-be sorozták be, automatikusan.

  20. 19: Természetesen nyakig vagyok a témában, ezért tudnám idézni azt is, amikor a Német Cionista Szövetség vezetői a leglelkesebb hangon üdvözölték Hitler faji alapú törvényeit, amikben pl. megtiltja a vegyes házasságot és elcsacsogják (abszolút őszintén, nem a hatalomtól rettegve!), hogy mindig is ellenezték a két faj keveredését, és nagyon helyeslik, hogy ez a káros folyamat most leáll. Nem kérdéses, hogy a náci fajelmélet egy az egyben a zsidó fajelmélet átvétele volt egy szerepcserével, vagyis míg a zsidóknak a saját „fajuk” volt az übermencs, addig a náciknak az „árja”.

    Namost a cionista vezetők tökéletesen tudhatták, hogy amikor a hegyen elindul egy hógolyó, abból a völgybe lavina juthat le. Tehát amikor helyeselték, hogy olyan németekről derült ki a törvény értelmében, hogy zsidók, akik erre már semmi súlyt nem helyeztek, vagy épp meglepve értesültek a tényről, vegyes házasságban élve, születve, stb, akkor nagyon jól tudhatták, hogy olyan embereknek a rezsim hivatalos antiszemita politikája, propagandája céltáblájává válását dicsérik, akik e törvények és ezen, a cionisták által helyeselt politika híján semmilyen veszélybe nem kerültek volna. Nem kérdéses, ha nincsenek fajvédő törvények, akkor nincs származási alapú megsemmisítőtábor sem, hisz a közigazgatás nem tudja kiválogatni a deportálandókat (megsemmisítendőket), ha nincs definiálva, hogy kik a célpont. Tehát amivel a népirtási program elindult, azt a cionisták helyeselték és mint tudjuk, maguk kezdeményezték. Ezt a mozgalom kezdeményezője, Herzl a kezdetektől így tervezte, bár gázkamra nélkül (ha volt, ha nem):

    „Benny Morris izraeli történész fogalmazta meg, hogyan tervezte Herzl az antiszemitizmus kiaknázását a cionizmus megvalósítása érdekében. Kijelentette:

    „Herzl a cionizmus győzelmét elkerülhetetlennek tartotta, nemcsak azért, mert Európa egyre elviselhetetlenebbé vált a zsidók számára, hanem azért is, mert Európa érdeke volt megszabadulni a zsidóktól és az antiszemitizmustól: az európai politikai elit idővel meg lesz győzve, hogy támogassa a cionizmust. Herzl felismerte, hogy az antiszemitizmus felhasználható az ő cionista céljaira.” (Righteous Victims, 21. old.)”

    http://www.truetorahjews.org/herzl

  21. 22:
    Herzl ügyben nem állok veled vitában, a helyében én ugyanígy tettem volna, mert abszolút logikus. Kegyetlen, de logikus. Egy hadvezért mindig csak a győzelem érdekli, sose nézi az árát. – – Az viszont a te érdemed, hogy felhívod a figyelmet arra a tényre, ami egyáltalán nem ismert, sőt tagadott (elsősorban a hülye zsidók által, akik az eszük helyett a szívükre hallgatnak)

  22. 23: Herzl ügye sem logikus, mert pl. a magyar rabbik túlnyomó része elítélte Herzl programját a maga korában. Itt az adott közösség szellemi elitjéről van szó, akik egyáltalán nem látták vonzónak a Palesztinába vándorlást, illetve lehetségesnek sem. (igazuk is volt)
    Ezek után Herzl, a „zsidómentő”, nem demokratikusan igyekezett meggyőzni a zsidók azon túlnyomó részét, akik nem vevők nagy ötletére, hanem az általa indított mozgalom vezérkara cinikusan a zsidók erőszakkal az ő megoldásuk felé terelését választotta, illetve az így sem meggyőzhetők, illetve számukra „feleslegesek” kiirtatását. Ezek voltak a zsidók védelmezői???

    Cinikus, gonosz színjáték, hogy olyan zsidó szervezetek rángatnak most bíróság elé egykor is kis pont aggastyánokat, amely szervezeteket a népirtás főfelelős körei hoztak létre és tartanak fenn máig. És ezt száz százalékban zsidó szerzők műveiből tudhatjuk, akik előtt itt is megemelem a kalapomat.

  23. 23: http://www.truetorahjews.org/weizmann

    „Az 1937-es londoni Cionista Világkongresszuson Dr. Chaim Weizmann (a Cionista Világszervezet elnöke, majd Izrael Állam első köztársasági elnöke ) szavaival kijelölte a politikai irányvonalat:

    „Európa hatmillió zsidójának reményei az emigrációra összpontosulnak. Megkérdeztek engem: „Ki tud hozni hatmillió zsidót Palesztinába?’ Azt válaszoltam, ‘Nem”. …A tragédia mélységeiből kétmillió fiatal embert akarok kimenteni… Az öregek meg fognak halni. El fogják viselni a sorsukat, vagy nem. Por voltak ők, gazdasági és morális por egy kegyetlen világban. … Csak a fiatalság ága élheti túl… Ezt tudomásul kell venniük.””

    Nézzük az évszámot, 1937!!! A háború kitöréséig még két év van hátra, honnan tudhatta a Cionista Világszervezet elnoke, majd később Izrael első leendő elnöke, hogy Hitler a háború során egy zsidóirtó programot fog életbe léptetni Európa legnagyobb részén (aminek leendő német megszállásáról ekkor még nem is álmodhatott senki, hacsak nem olyanok, akik Hitlert irányították…)???
    Ugyanis a náci propaganda ekkor még semmi hasonlót nem hirdetett, ahogy persze később sem. Még Eichmann is azt álljtja, hogy a háború elején nem volt szó zsidóirtásról, azt Hitler menet közben döntötte el és az fordulat volt az addigi kivándorlásra ösztönzéshez képeset.

    Nagyon be volt avatva a tervekbe ez a leendő izraeli elnök…

  24. Mindannyian tudjuk, ha tanultunk történelmet, hogy 39-45 ig háború volt. Azt is tudjuk, hogy 39 előtt ezt a háborút meg tudták volna az akkori nagyhatalmak akadályozni, ha akarják. Nem akarták. Hitler könyvecskéje a háború előtt íródott, mely fröcsög a zsidógyűlölettől. Hogy is van a mondás? Tolvajok közt cinkos aki néma? Azok akik megakadályozhatták volna az egész borzalmat, ugyan olyan bűnösök, mint akik véghezvitték. Mert igen is tudtak a zsidók lemészárlásáról is. Háborúban a katona parancsot teljesít, ha ellentmond a parancsnak kivégzik. Az emberek alapvetően életben szeretnének maradni, nem szeretnek mártirt játszani mások életének a meghosszabbitása érdekében.

  25. 29.

    Sőt: Hitler felajánlotta az angolszászoknak és a SZU-nak a háború előtt, hogy a német zsidók távozhatnak, ha befogadják őket. (Csak a szovjet választ ismerem: „van nekünk elég zsidónk”. Az angolszászok meg nyilván azt válaszolták, hogy joguk van a zsidóknak ott élni, ahol születtek.)

    Másik: bár tönkrebombázták egész No-t, azokat a vasútvonalakat, ahol a transzport lezajlott, sose bombázták.

    (A történelem nem írható le jók és rosszak harcaként, más műfaj, mint a film.)

  26. 18.

    „Tehát szó sincs arról, hogy a cionisták felháborodtak volna azon, hogy Hitler üldözni kezdi a zsidókat, hanem boldogok voltak ettől. „

    Azért, ha félretesszük a morális összetevőket, lássuk be a cionisták számítása bejött: A szövetséges hatalmak megnyerték a háborút = a diaszpóra jelentős részét (európai jogász, könyvelő, kereskedő, stb) megmentették + ideológiai főhatalom a vesztes országokban + létrejött egy zsidó nemzeti entitás saját országában.

    Az már csak hab a tortán, hogy(Finkenstein szerint) az első arab-izraeli háborút követően újabb innovációként létrehozták a holo-vallást és kapcsolt részeit, amelynek, mint más vallásoknak is szüksége van autodafé-szerű szertartásokra (lásd: auschwitczi kiszolgáló személyzet).

  27. 19.

    „Egy kis kirakat betörés igen messze van a gázkamrától.”

    Én nem tudom megítélni, de sokfelől hallottam, hogy a (warsóiakat kivéve) a zsidók végig elhitték a hatalom (és persze saját vallási vezetőik) feléjük irányuló kommunikációit, együttműködőek maradtak.

    Az igazi elitjük persze hamar kapcsolt és lelépett (most nem akarok neveket mondani) főleg Amerikába. Tekintve, hogy befolyásos, széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkező emberekről van szó, teljesen kizárhaó, hogy az USA végig ne lett volna képben.

  28. 21.

    „A Waffen SS-t előszeretettel mossák össze az SS-sel”

    Sőt a fasizmust a nácizmussal, bár a mostanság amerikában divatos J. Goldberg liberálfasizmus-elmélete mintha azt jelezné, hogy a legfőbb ideológiai irányítók napjainkra mintha kicsit összezavarodtak volna…

  29. murcielago!
    Neked ilyen apró adagokban jönnek az ötletek? Hmmm, Nem kellene várni, amíg mind össze nem gyűlik? 😀

  30. 32.

    Tibor bátya,

    érteni vélem a cizellált kritikádat, de be kell vallanom, hogy nekem az egész téma túl nagy falat.

    Ha valaki most megkérdezné tőlem: Mit gondolsz a vérbosszúról? – csak hallgatnék…

    De néhány gondolatmenet a fentiekben azért feledtette velem eredendő NSA-óvatosságomat is…

  31. A ZSIDÓ téma pont annyira átpolitizált, amennyire egyáltalán egy téma átpolitizált lehet.
    Annyit írtak, írnak, filmeznek erről hosszú évtizedek óta jól fizetett elvtelen vérprofik és fanatikus amatőrök hogy immár megkerülheteten.
    Tibor bá’ blogja és hozzászólások is kiválón illusztrálják ezt.
    A tragikus, gyötrelmes, szégyenteljes történet pedig napjainkban is folytatódik, Izrael állammal és Kertész Imrével ….a 68 évvel az események után is lankadatlan bizarr perekkel,jóvátételekkel , náci üldözésekkel..
    Hazugságok,babonás mítoszok, féligazságok és csúsztatások,alternatív
    kitalált történelmek…..és mindez fölturbózva az ismeretlen iránti kiváncsisággal,óhatatlanúl extra adag generált bűntudattal,irígységgel, ellenszenvvel, győlölettel,ellenségképpel részvéttel ….kegyelettel …Holokausztiparral és modern összeesküvés elméletekkel.
    Egy áthatolhatatlan veszélyes dzsungel, amely fölfalja a bemerészkedő mégoly kemény konkvisztádorokat is.
    Nem lehet e témából igazán jól kijönni.
    Emócionálisan nagyon nehéz nem melléjük állni vagy ellenük fordulni,
    mert erős az örvény mely lehúz a mélybe.

  32. 35: Ezt már olvastam korábban. Ez a történet valóban több, mint csoda… 😉

  33. 35:
    Egy hatmilliós populációban mindig lehet találni kivételt (ami erősíti a szabályt 😀 ). Csak úgy kapásból a memóriámból, úgy emlékszem, hogy „divat” volt az örök között egy-egy feltűnően szép, fiatal lány kiemelése és ágyassá történő előléptetése. Ezek természetesen túlélték a haláltábort, és esetleg teherbe is estek. Ezek után ki lehet jelenteni, hogy a feltűnően szép nők, ám-blokk, túlélték a haláltábort? Természetesen nem. Máskülönben vitatom, hogy egy néhány hónapos csecsemő, de akár 2-3 éves, még nem eszmélő gyermek „túlélő” lenne, legfeljebb technikailag, mert személyes, elrettentő élményről, szenvedésről aligha tud beszámolni, mint ahogy az emlékezetében se található meg. – Nem látok semmi okot arra, hogy az eredeti megállapításomon változtassak.

  34. Vajon egy személy csak akkor tekinthető egy bűncselekmény áldozatának ,ha emlékszik rá ?

  35. 38:
    Érdekes aspektus. A válaszom: Igen, amennyiben semmi más nyoma nincs.

  36. A tárgyalt bűncselekmény nem azért bűncselekmény, mert ha emlékeznek rá akkor az emlékezés esetleg kellemetlen – azt hogy fájdalmas azt nemigen gondolhatjuk 68 év után.

    Ha álkulccsal bemegyek a házadba
    – ami a foganatosított alapos prevenciók miatt, kizárólag egy gondolatkísérletben lehetséges – akkor
    ha ott nem fényképeztem és nem loptam el semmit,nyom nélkül távozom – észre sem vetted, csak az éber szomszéd tájékoztatott utólag, akkor is magánlaksértést követtem el.

  37. 40:
    A bűncselekménynek kell lenni sértettjének is. Ha valaki nem emlékszik arra, mi történt vele 3 hónaposan (mellesleg, esetünkben semmi), és nincs semmi maradandó nyoma, akkor miért lenne sértett. Valamint, ha valaki szül egy haláltáborban, miért lenne az a fogva tartó bűne? – Végül, ne ismered fel az „észlelés” jelentőségét.

  38. 41

    „Valamint, ha valaki szül egy haláltáborban, miért lenne az a fogva tartó bűne?”

    A fogvatartó bűne az, hogy a haláltáborban való fogvatartás, a szülés után már egy csecsemő egészségét és életét is súlyosan veszélyezteti.

  39. A posztra reflektálva küldöm sommás véleményem egy „1 perces” monológba foglalva az értetlenkedőknek, tamáskodóknak, jópofizóknak és mindenkinek aki szereti.

    „…hiszen olyan szép a világ, oly zöldek a fenyvesek. Gyerekek, utaztok majd ti is!”

  40. Értem én….. csak az nem világos még mindig nekem … hogy miért kötelező nekem rajongani a zsidókért és ha esetleg mégsem vagyok képes teljes szívemből ezt tenni,akkor miért kell azonnal erős bűntudatot éreznem ?
    Miért is nem csodálkozom azon, hogy vannak akik ettől a zsaroló agresszív érzelmi kényszertől válnak dühös gyűlölködő fanatikus antiszemitákká ?

    Persze a kérdések csak költőiek, én is tudom rájuk a választ.

  41. 42:
    Ez igaz, a körülmények veszélyeztetik a csecsemő életét. De ki felel azért, hogy ott van? Nem a fogva tartó vitte oda. – Bár az egész kérdés költői. Egyetlen egy nő se eshetett teherbe fogva tartói „segítség” nélkül. A teherbe esés nyilván a nők túlélési stratégiájának volt legfőbb része, amivel egyetértek, mindenki úgy érvényesül, ahogy tud, DE ez a csecsemő miért túlélő? Pont úgy vigyáztak rá, mint bármely más csecsemőre.

    44:
    Ez túlkapás. Senki nem kötelez arra, hogy rajongj bárkiért, és még csak előnyöd se származna belőle.

  42. 43:
    Ez persze groteszk, de én erősen hiszek a viktimológiában. — De feltárok neked egy másik aspektust. A II. világháborúban 50 millió vesztette az életét. Ebből 6 millió volt zsidó a koncentrációs táborokban, 44 millió egyéb halott például Drezdában, Hirosimában, Don kanyarban, stb. A halál nem volt olyan rettenetesen ritka vagy szokatlan dolog, mert az emberiség néhány évre meghülyült. Miért gondolod, hogy különösképpen el kellene gondolkodnom Garas Dezső monológján? Ha valakinek nem jön vissza a férje/apja nincs sok különbség a között, hogy a frontra vitték, málinki robotra vitték, vagy a fenyvesek közé hullákat kipakolni. A lényeg. NEM JÖTT VISSZA a 6 millión, kívül, egy másik 44 millió.

  43. 45

    Egy tömeglélektani jelenségről írtam, ami nyilván előtted sem ismeretlen.
    Azonnal antiszemita bélyeget sütnek arra, aki nemcsak az együttérzés az elismerés pozitív hangján szólal meg a zsidókról, hanem kritikákat merészel megfogalmazni.
    Nem tudok erről a fenti jelenségről visszafogottabb, pontosabb leírást adni ,bár én is érzem, hogy talán némi túlzás is van a szavaimban.
    Érdemes azt is észrevenni, tudatosítani, hogy az emberi beszéd sem képes mindent megfelelő pontossággal kifejezni sok sok esetben csak ráutaló jellegű, ebből (véljük) megérteni egymást.
    Különösképpen az érzések és az élmények hangulatok ilyen természetűek.
    Ezek (korlátozott) visszaadása kommunikálása művészi kihívás.

  44. 46

    Igen. azt hiszem ez egy nagyon fontos összefüggés.
    Meg is jegyzem jól, magamnak.

    🙂

  45. Kedves Tibor bá’
    Kedves Hochstein

    Wiki értelmező szótár

    Méltányos

    Egy személlyel vagy helyzettel kapcsolatban igazságos hozzáállást mutató (személy), aki egy másik személyt vagy annak bizonyos cselekedetét, kérését úgy bírálja el, hogy annak érdemeit, a helyzet körülményeit is figyelembe veszi. Nem csupán azt nézi, ami „betű szerint” kell,

    ………….hanem az egészet egy nagyobb nézőponttal átfogja, és még további tényezőket is figyelembe vesz, amelyek még hozzájárulhatnak ahhoz, hogy így igazságosabb döntést hozzon, véleményt alakítson ki.

    **************************************************

    Naná ,hogy egyikünk sem szívesen vállalná be ,hogy a gyermeke a náci koncentrációs táborban szülessen meg.
    Ha valaki netán cinikusan akadékoskodna, annak készségesen meg is magyarázzuk ezen pozíciónkat.
    Azért nem ,mert ott lényegesen kisebb esélye van életben maradni,egészségesen fejlődni, mint egy normális helyen.
    Belátható, hogy súlyosan veszélyeztetett, mert környezetének az emberi élethez való viszonya kriminális.
    Jogi státusza és a fizikai létezése , egészségügyi körülményei aggályos, idegen, ellenséges, önkényes tényezők,személyek esetleges jóindulatától függ.
    Méltányos tehát, életben maradását eme zord helyen, nagyobb részben a szerencsének és a véletlennek betudni.
    Fentiek okán ,mindenféle súlyosabb vagy enyhébb károsodás ,és felidézhető rossz emlékek nélkül is, teljes joggal tekinthető túlélőnek.

  46. Te odaadnad a 2 eves unokadat 1 pedofilnak azzal a kikotessel hogy „szorakozhat” vele, de maradando nyoma nem lehet a „szorakozasnak”?
    mivelhogy a logikad szerint ha nem emlekszem a dologra es nincs nyoma akkor nem lehet a buncselekmeny aldozata es ha nincs aldozat akkor nincs buncselekmeny se.

  47. 50:
    Ez halálra van erőltetve. Miért adnám oda az unokámat bárkinek? Ha biztosítanak arról, hogy egy kutya nem harap, az még nem jelenti azt, hogy elkezdjem piszkálni egy bottal. Tegyél fel ennél valamivel ésszerűbb kérdést. – Ja, és ne manipulálj az E-mail címeddel, mert nem tesz jó benyomást rám.

  48. 43: Hochstein, ez az értelmes emberek fóruma. Itt nem sokra mégy a szokott érzelmes trükkök elsütésével. Felesleges azon rágódni, hogy milyen szörnyű sorsa volt a deportált zsidóknak, mert mindenki tudja és mindenki elítéli.
    Értelmes emberként Izraelből két felvetésre kell reagálnod:

    1. miért egyirányú utca az „utolsó esély” akció, miért nem adta ki Izrael Shlomó Morelt a lengyel ügyészségnek, aki koncentrációs táborok vezetőjeként civilek ezreinek halálra kjnzásában volt bűnös? Miért érzeheti magát biztonságban bármilyen köztörvényes, vagy háborús bűnös, ha zsidó és időben sikerül Izraelbe szöknie? Üldözik-e Izraeleben az arabellenes népirtások, háborús és emberiségellenes bűnök elkövetőit? (a kormány, és más elitintézmények tagjait…)

    2. kicsiben: felelősségre vontak-e Izraelben egyetlen zsidó bűnöst is, aki hamis zászlós zsidóellenes merényletekben vett részt?

    Nagyban: mikor regáltok arra, hogy a háborőús zsidóirtást mindenestől a cionizmus és a mögötte álló erők tervezték el, ők épjtették fel Hitlert kivitelezőnek? Persze hogy ocsmány volt a népirtás, de törődjetek már azzal is, ki szervezte meg!
    (a kicsiben és nagyban feltett kérdésre egy jó válasz Eichmann, őt kivégezték, pedig a cionizmusnak dolgozott, de a világ nem tudhatta meg, hogy zsidó ügynökként esett koncepciós per áldozatául, hogy lényegében felettesei ítélték el.)

  49. 52.

    „Mikor regáltok arra, hogy a háborús zsidóirtást mindenestől a cionizmus és a mögötte álló erők tervezték el, ők épjtették fel Hitlert kivitelezőnek?
    Persze hogy ocsmány volt a népirtás, de törődjetek már azzal is, ki szervezte meg!”

    Ezt még kicsit bővebben kell kifejtened a türelmesebb fórumozónak a türelmetlenebbek élből elmebetegnek tartanak.

  50. 53: Komolyan vettem a jelmondatot, hogy értelmes emberek fóruma. Az értelmesek tudhatják, akik meg nem értelmesként tévednek ide, azok magukra vessenek, hogy elbitangoltak… 🙂
    Te most türelmetlenségből kérdezted ezt? Akit érdekel, ki csinálta a holót, talál szakirodalmat a neten. Tőlem is talál linkeket az eredeti művekhez, Príma áru kizárólag hozzáértő zsidó szerzőktől.

  51. Amúgy lehet, hogy visszakoznom kell. Szörnyű dolognak tartom a koncentrációs tábort, de tény, hogy nem voltam benne fogoly. Kertész Imre ott volt, ő hálás érte, hogy ott lehetett:

    http://mandiner.hu/cikk/20130915_kertesz_imre_egy_nemet_lapnak_mi_lennek_auschwitz_nelkul

    „a betegsége okozta fájdalmaktól elvonatkoztatva úgy érzi, csodálatos élete volt. „Megéltem és megértettem a világot, és ezért egyáltalán semmit sem bánok. Mi lennék Auschwitz nélkül? (…) Semmi és egy senki. Egy átlagember” – mondta Kertész Imre. Az író igennel felelt arra a kérdésre, vajon hálás-e azért, hogy megtörtént vele Auschwitz.”

  52. 43. Hochstein

    Bár Tibor bá’ már jelezte , hogy egyelőre ne szóljak hozzá, csak egyetlen utolsó komment: miért akarod elidegeníteni azokat,akik nemhogy bűnösök, hanem azoknak a valódi, vagy szellemi leszármazottai, akik életük kockáztatásával mentették zs barátaikat? Miért?

  53. 55

    Kis híjján belehaltam egy utcai rablótámadásba, de amint kijöttem a kórházból vettem egy lottószelvényt és nyertem vele húszmiliárdot.
    Hálás vagyok a kirablóimnak, mert nélkülük nem lennék most kőgazdag arisztokrata.

    Vajon helyes lenne e gondolatmenet ?

  54. 57: ez a faszi ilyen szégyentelenül hedonista és ilyen őszintén ujjong. Igen, elfüstöltek pármillió zsidót a krematóriumokban (a lényeg, hogy sokat), de ÉN NObel-díjas lettem, és enélkül a kaland nélkül egy senki lennék, a kutya se hallott volna rólam – hát nem megérte??? Kimnondottan rossz propagandát csinál a holóiparnak, talán a Rágalmazásellenes Ligánál valakik most káromkodnak. Vagy röhögnek…

  55. 53:
    Arma ezt már évek óta kifejti eléggé alaposan. Azt én magam is elfogadom, hogy Hitlerből hatalmas hasznot húzott a cionizmus. A mélyebb okokkal kapcsolatban van azonban bennem némi kétely, de csak ennyi. Nincs időm utána járni, és mivel nem tudom cáfolni Arma tézisét, hallgatólagosan elfogadom.

    57:
    A hasonlat szörnyen sántít. Kertész közvetlenül profitált a koncentrációs tábor élményéből. Te a rablásból nem, rablás nélkül is vehettél volna lottó szelvényt. Ha ezt nem veszed észre, akkor ragyogóan aláhúzod Arma lamentálását az értelmes emberek vitafórumával kapcsolatban.

  56. murcielago
    „miért akarod elidegeníteni azokat,akik nemhogy bűnösök, hanem azoknak a valódi, vagy szellemi leszármazottai, akik életük kockáztatásával mentették zs barátaikat? Miért?”

    Ezt kerlek fejtsd ki, mert nekem kicsit zavaros. Most a bunosok leszarmazottairol van itt szo nemi ironiaval vagy szo es mondatrend hiba csusztott a gepezetbe?

    Arma
    Kerdeseid egy reszere ido engedtevel legjobb tudasom szerint valaszolok. Demagog felveteseidet pedig figyelmen kivul hagyom, megtartva igy a blogon mar joideje allandosult bekes hangnemet es legkort. Esetleg azokkal majd vitatkozom a Te honlapodon. Igy rendben vagyunk?

  57. 60: Mi volt demagóg? Szerintem ezek logikus kérdésk, megtörtént esetek alapján. Én se káromkodtam, nem személyeskedtem, nem támadtalak, tehát a békés légkör fennáll.

  58. 60. Hochstein

    Személyes megszólíttatás okán:

    Beidézted a „Pisti a vérzivatarban”-t, amiben elhangzik: „gyerekek, utaztok majd ti is” ez szinházban, érzelmi felhangolásként nyilván ok. Te azonban egy értelmiségi, (vérbosszú? halálra keresett lágerőr?) vitában címezted többek között az értetlenkedőknek és a tamáskodóknak is.

    1. értetlenkedőknek: Vagyis azoknak, akik igazából nem értik sem a nácikat, sem pedig, hogy miért kell még a váltókezelőket is (ez már így fog átmenni a köztudatba…) 90 éves koron túl is fenyegetni. Azért nem értik, mert egy részüket a megbocsátás szellemében nevelték, másik részüket pedig már saját népe/kultúrája iránti aggódás tölt el.

    2. tamáskodóknak: A legtökéletesebb példa a tamáskodásra Poncius Pilátus. Kik alkották azt a plebst, akik Barabást kiáltottak, és milyen tanácsot kapott a Pilátus a főpapoktól? Számomra Pilátus a mai létező Európa szimbóluma. Szíve szerint életben hagyná Krisztust, ugyanakkor nem akar a zsidó törvények és szokások és inspirációk ellenében sem cselekedni. És ha ez így van miért kell fenyegetned (az ominózus utazással) azt, aki, tamáskodva ugyan, de befogad?

    Ezeket nem megnyernetek kéne inkább a magatok számára?

  59. Szóval ha jól értem,Armát .. a cionista zsidó világuralomra törő háttérhatalom
    ( nem is értem, hogyan is kételkedhetek ennek a létezésében )
    ….szántszándékkal intézte úgy
    (enné má vazzeg mi sem eccerűbb ) hogy Hitler hatalomra kerüljön ,elveszítse második világháborút (ezt is levajazták előre) és meggyilkoljon hatmillió zsidót, hogy azután ezen a trambulinon nagyot ugorjon előre a cionista zsidó világhatalmi célja felé.

    KÁPRÁZATOS….. csak azt nem tudom,hogy ezzel a kolosszális felismeréssel most a pszichiátriára vagy a politológia és történelem
    tanszékre kellene e bekopogtatnia a szerzőnek, nekem van tippem ,de most azt nem árulom el.

  60. 63: de azt elárulod, hogy tudatlan vagy. Sajnos nem találhattam fel ezt a spanyolviaszt, pedig büszke lennék rá, ezt a tételt előttem zsidó szerzők sorai fogalmazták meg.

  61. Aranyosak vagytok, Vajdahu, aki az eddigiek alapján utálja a zsidókat, de nem hisz a zsidó világösszeesküvésben, és Arma, aki ugyancsak a korábban leírtak szerint tulajdonképpen nem utálja a zsidókat, de meg van győződve róla, hogy minden nagyszabású világeseményt ők szerveztek össze… 🙂

  62. 64

    „Sajnos nem találhattam fel ezt a spanyolviaszt, pedig büszke lennék rá, ezt a tételt előttem zsidó szerzők sorai fogalmazták meg”

    Megalkottak egy vallást ( minden vallás vágyakat elégít ki, ez a vallás a zsidók újkori történelemben játszott szerepét nagyítja irracionálisan monumentálisra,ami sok zsidó nárcisztikus vágyait – hiúságát – elégÍti ki)
    Te pedig felkent papja vagy ennek

    ‘A ZSIDÓ AZ ALFA ÉS AZ OMEGA’

    – vallásnak.
    Mint minden vallásnak ennek is vannak Szent Iratai.

  63. 66:
    Azt azért észre kellene venned, hogy Arma minden egyes állítását bizonyítani tudja (többnyire) zsidó szerzők könyveinek tartalmával. Ez azonban nem a fősodor. Én nem tudom eldönteni (és csak ezzel lehetne megfúrni Armát), hogy ezek a zsidó szerzők a valóságot tárják-e fel, vagy a szenzációt meglovagolva jelentős bevételre tettek szert, és ez utóbbi volt a tényleges inspirációjuk alapja.

  64. 68: Erre gyors válasz adható: zömük nem a pénzért csinálja, néha kinyírta vele az egzisztenciáját, bár akad egy-kettő, aki megél a könyveiből. Nekem utóbbira egyetlen példaként Henry Makow ugrik be.
    Igaz, a legutóbb linkelt Slezkine jól keresett a könyvével, de ő nem is leleplező, ő dicsekedett vele, hogy a huszadik század a modern világ elzsidósodásának kora.

  65. 66 Vajdahu János

    „Te pedig felkent papja vagy ennek”
    Írtam én is már többször Armának, hogy ő is a zsidók eszköze és kreálmánya, ahogy szerinte Hitler is volt. De nem akarja tudomásul venni. 🙁
    Apropó, Hitler hogy dühöngene, ha feltámadna, és Arma felvilágosítaná az ő tényleges szerepéről. 🙂

  66. 70: Ahogy mondani szokás, te csak egy adott magasságú lécet tudsz megugrani, feljebb rakva nem. Én csak egy amatőr vagyok, MacDonald profék Amerikában könyvtárakat írnak erről a témáról, hogy az ő hazájukat és az egész világot hogyan és miért irányjtja egy ellenséges zsidó elit. A faszi nagyon okos, professzor és még ki se tudták rúgni:
    http://www.theoccidentalobserver.net/

    http://www.prometheism.net/library/CultureOfCritique.pdf
    Kevin B. MAcDonald: The Culture of Critique: An Evolutionary Analysis of Jewish Involvement in Twentieth-Century Intellectual and Political Movements

    Ő a világ legismertebb kutatója jelenleg e téren.

    Hitler nem lepődne meg, ha „megtudná”, kiknek dolgozott. Már a háború eleje egy ordító konspiráció. 39 szept. 1: megtámadja Lengyelországot. Nyugaton „furcsa háború”: Anglia, Franciaország hadat üzen, de hagyja a lengyeleket egyedül kivérezni. Ha szimplán cserben akarták hagyni szövetségesüket, nem üzennek hadat, de ők megtették, bebiztosítva, hogy később Hitler nekik támad, de előzékenyen megvárják, hogy végezzen a lengyelekkel, tehát teljes erejével ellenük támadhasson… Aztán Hitler viszonozza a szivességet Dunkerknél, meg még sokszor, pl. Sztálingrádnál, nem engedélyezve a visszavonulást, csak pusztuljon a német sereg. Az egész háborúban végig nem követik a saját érdeküket a főbb résztvevők. Kegyetlen színházi előadás volt. Hitler és Churchill egyébként még „sógorságban” is voltak. (Unity Mitford révén, aki „Szvasztikában fogant”)

  67. 71:
    Na most itt lép be a képbe Hanlon beretvája: „Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.” (Soha ne tételezz fel rosszindulatot ott, ahol a hülyeség elégséges magyarázat.) pl. Hitler nem volt stratéga, de mint minden diktátor meg volt győződve arról, hogy mindenhez ért. Orbán nem „felső parancsra” hanem puszta hülyeségből bassza el az országot.

  68. 71 Arma Gedeon

    Hát, ez tényleg magas léc volt…
    Arra még álmomban sem gondoltam volna, hogy te Hitlert a zsidók tudatos, cselekvő segítőjének hiszed, aki önmagát is feláldozza a zsidóság érdekében. Eddig csak úgy értelmeztem, hogy szerinted a háttérből különféle manipulációkkal úgy irányították, motiválták, hogy féktelen zsidógyűlölete elszabaduljon, és végezze dolgát, anélkül, hogy felfogná minek az eszköze…
    Nekem már ez is éppen elég konteó volt, de megremegek a mélységektől, amelyeket feltársz nekem… És még Churcill is asszisztált neki… 🙂
    De te is jól végzed a dolgodat, biztos elismerően csettintenek hozzá a háttérhatalmak. 🙂

  69. 72: Egyrészt Orbán esetén sem egyértelmű, csak te alulról nézed a folyamatokat, ő meg felülről és a maga szempontjából. Mit basz el? Kiépít magának egy újfeudalizmust, hozzá hű mameluk nagybirtokos arisztokráciával. A magyar történelemben mindig akkor gründolták a legnagyobb birtokokat, (pl. a Rákócziak), amikor leginkább pusztult a nép. Nekik ez nem kudarc volt, (a birtokgyarapítóknak), hanem siker.

    Hitler pedig nem volt hülye. Eleve egy döntő kérdés, hogy valaki elfogadja-e a „konteót”, hogy a történelmet szjnjátékszerrűen rendezik (folyamatmenedzselik) VALAKIK, ha igen, akkor Hitler ügynök-szerepe teljesen logikus. A kérdést ugyanúgy a racionális tudományosság módszerével kell kutatni, mint mindent.

  70. 73: Egy diktátornak, vagy politikusnak nem kell tudatában lennie, hogy őt is vezetik. Ezt nem csak úgy lehet, hogy direktben megmondják, hogy ezt tedd, vagy azt tedd. Az ember eléggé kiszámíthatóan viselkedik adott helyzetekben…

    Téged is vezetnek, úgy, hogy észre sem veszed – reklámokkal /nyílt vagy burkolt/, manipulált médiával, mesterségesen kialakított társadalmi elvárásokkal, ‘erkölcsi’ és/vagy vallási szabályokkal /amit te betartasz, de a feletted állók röhögnek rajta/ és még sorolhatnám…

  71. 74:
    De bizony egyértelmű. Lehet úgy lopni egy ékszerboltból, hogy elviszem a legértékesebb darabokat, és lehet úgy is, hogy mindent elviszek és még a berendezést is összetöröm. Orbán ez utóbbit teszi. A magasabb kamatra felvett hitelek, az oktatás totális elbaszása ez utóbbihoz tartozik, mert abból mindenkinek csak kára keletkezik, beleértve az új magyar oligarchákat és magát Orbánt is.

    75:
    Persze, ez a legnagyobb emberi „játék”. Mindenki megpróbál mindenki mással manipulálni, és aki értelmes az annyira nem hagyja maghát, amennyire lehetséges, de ennek elsődleges alapja a tárgyi ismeretek, a TUDÁS. Tudás nélkül abszolút manipulálható vagy. Tudás birtokában már sokkal kevésbé.

  72. 76: nem vitatom, hogy elmebeteg, és ennek egyértelmű kárai vannak, még az oligarchia szempontjából is, csakhogy a diktátori álláshoz a szociopataság/pszichopataság munkaköri követelmény. Egy épelméjű és lelkű, normálisan szocializált egyén nem hatalommániás. Tehát valamit valamiért alapon tudomásul kell venni, hogy az eredeti felhalmozók az egyébként a pozícióhoz nélkülözhetetlen dilisségükkel néha maguknak is ártanak.

  73. 74: „Kiépít magának egy új feudalizmust”

    Én ugyan ezt mondom, csak Orbán nem veszi figyelembe a – ma még! – lehetséges ‘szabad költözködés’ jogát. 4-500 ezer ember már eddig is a lábával szavazott. Kiken akar Orbán uralkodni? 3 millió nyugdíjason?

    Előbb-utóbb le kell zárnia a határokat, mint volt a Rákosi, meg a Kádár rendszerben… vagy most É-Koreában. Első kísérlet már meg volt, a diplomások röghöz kötésével…

  74. Az nagyon kevés egy elmélet komolyan vételéhez,hogy elképzelhető.
    Persze csak a tárgy legfelületesebb ismerete és kritika nélkül, egy a felvetődő szakkérdésekhez dilettáns személy számára elképzelhető ezekből pedig éppenséggel ,több milliárd áll rendelkezésre.
    Olyan csak a bábszínházban lehetséges, hogy hátulról mozgatják a figurákat egy előre megírt történet alapján.
    A XX. század történelmének meghatározó eseményeit ebbe a prokrustesi kertbe gyömöszölni, bizonyára a nagy nagy fizetőképes közönség igénye miatt történik.
    A realitás sokszor kiábrándító, szürke, unalmas és kilátástalan a titkok, rejtélyek, csodák azonban színesek, izgalmasak ígéretesek és vágyfelkeltőek hiszen ha igazak, akkor (mindenféle kellemes csoda) velünk is bármikor megtörténhet………
    A paranoiás minden jelenség mögött rosszindulatú személy machinációját tételezi fel.
    Mindnyájunkban van egy csipetnyi egészséges paranoia.
    Erre művészi profi módon rá lehet játszani.

    🙂

  75. 79:
    Az összeesküvés elméleteknek az a gyenge pontja, hogy bár az egyén ragyogóan irányítható, de a pontos irány teljes részlegességgel nem programozható be 100 százalékosan. Viszont az emberi társdadalom egy kaotikus rendszer (matematikai értelemben), ahol egy apró kilengés igen gyorsan jelentős változást tud eredményezni. Ezt hívják pillangó effektusnak.

    Mit csinált volna a „háttér hatalom”, ha Hitler úgy dönt, hogy addig nem rohanja le Lengyelországot, amíg nem kész a német atombomba? Hogyan tudja a „háttér hatalom” megakadályozni, hogy valaki felhívja a figyelmét Hitlernek az atombomba lehetőségére, ahogy ezt Rooseveltnél megtették?

    Mi van, ha sikerül a Hitler elleni merénylet? vagy 2 évvel korábban követik el sikeresen?

  76. 80: A jelszó a folyamatmenedzselés. Nincs pótolhatatlan ember. Nem gondolom, hogy a nagy összeesküvők istenek és nekik minden sikerül, de konkrét kérdéseidre még könnyen lehet válaszolni az elmélet megdőlése nélkül.

    Tehát, az elméletet igaznak tételezve a logikus válaszok:

    1. Hitler ilyen fő kérdésekben nem döntött maga, ha erre volt utasítása, hát megtámadta Lo-ot. (a nyugati szövetségesek feltűnő asszisztenciája mellett, őket is ugyanazok irányjtották)

    2. Hitler olyannyira tudott az atombomba lehetőségéről, hogy a. szabotálta a német bombát b. még ki is fejlesztették egy primitív („piszkos” ) változatát, volt kísérleti robbantás is, de nem vetették be. Mert a harci feladata többek között Németország elpusztítása volt.

    3. Ha sikerül a merénylet, lett volna ember a helyére. Minél korábban, annál könnyebben.

  77. 81.

    Mindezen – agyrém benyomását keltő – állításaidat lehetetlen ellenőrizni.
    Az, hogy belinkelsz egy könyvcímet az számomra semmit nem jelent.
    A – szerinted zsidó – írók képzelete nagyon termékeny lehet, tapasztalhatjuk ezt végtelen hosszú szappanoperák esetében.
    Drogfüggőket ideig óráig lehet dróton rángatni, másokat csak közvetlen fizikai fenyegetéssel, mint ahogyan azt Kádárral a szovjetek tették.
    A zsarolásra sem minden ember egyformán sem kiszámítható módon reagál.
    Háttérhatalom pedig szerintem nem létezik, bár képzelődni és beszélni róla lehetséges.
    Továbbá az ismeretlenbe (háttérhatalom) sok minden begyömöszölhető.
    Occam borotvája.

  78. 82
    Nem ismered még Armát, ezzel sem fogod meghatni.
    Ő az, akinek állításaira még egy szokásos vad antiszemitának is fennakad a szeme, és egy pillanatra elbizonytalanodik, hogy ez most csak ugratni akar, vagy komolyan gondolja? 🙂

  79. 83.
    Kikezdhetetlen,bonyolult,logikus ,hosszú évek alatt hatalmas kollektív munkával felépített klasszikus téves eszme rendszer.
    Nevezhetjük egészen nyugodtan vallásnak is, mert fő lélektani ismérvei azzal a megtévesztésig azonosak.
    A hívő néha még a vértanú halált is bevállalja csudálatos eszméiért,azok immáron saját életénél is értékesebbek.
    Ámen

  80. 84: te csatlakozhatnál a szkeptikus klubhoz. Azok követelik habzó szájjal a racionális tudományos bizonyítást a babonás tévhitekkel szemben és eközben tökéletesen babonás világképük van.
    Én konkrétumokról írok, te meg általánosságban fanyalogsz.

  81. 83 & 84:
    Ne akarjátok Armát lesöpörni az asztalról, mert a dolog nem ilyen egyszerű. IGEN, van benne bizonyos megszállottság, de ez elengedhetetlen az alapos munkához. Ez a háttér hatalom egy kemény dió. Nem igaz, hogy tök hülyeség, de az se igaz, hogy tökéletesen irányítja a világot. Arma illetékessége igen nagyfokú, de az ismereteinek a kiértékelését én rugalmasabban kezelném. Ő nem. Minden megközelítést elfogad, de saját tézisében rendkívül merev. Ez a nagy hibája. Nem lehet minden úgy hajszál pontosan, ahogy állítja. Pl. Ő állítja, hogy Hitlert a zsidók találták ki. Én inkább úgy gondolnám, hogy amikor Hitler a színre lépett, a vezető cionisták úgy gondolták, hogy ez nekik megfelel, nem kell megbuktatni, illetve lépéseket tenni a megbuktatásának érdekében. Most például meg akarják buktatni a Szír elnököt, de a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogy elképzelték. Ezt Arma elintézi azzal, hogy Putyint is a zsidók irányítják. Ezzel a kőr bezárul.

  82. 85.

    Nem tudom ellenőrizni a „konkrétumaidat”
    A kedélyemet pedig nem zaklatják föl a hagymázas hallucinációid,bármilyen autentikusság látszatát is kelted.
    A néger ,az indián ,a cigány ,a zsidó,a muszlim,a keresztény és az aboriginal,a kínai és a maláj mindannyian ugyanolyan homo sapiensek, erényekkel, gyarlóságokkal, vágyakkal és félelmekkel, mint bármelyikünk.
    Se az árja, se a zsidó, nem felsőbbrendű, bárha sokan ámítják is ezzel magukat. Mélyen hiszek abban, hogy több az ami azonos bennük és ami összeköti őket, mint ami különböző, ami elválaszt.
    A törzsi háborúk ideje lejárt, ma már a nukleáris háború a veszély.

  83. 87: „se a zsidó, nem felsőbbrendű”
    Erről a zsidókat kellene meggyőznöd. Nem lesz egyszerű…

    „mindannyian ugyanolyan Homo sapiensek”
    A kutyák meg mindannyian ‘Canis lupus familiaris’-ok, mégis mennyire különböznek egymástól.

  84. 86.

    „Ezt Arma elintézi azzal, hogy Putyint is a zsidók irányítják”

    Kik ezek a zsidók ?
    Hol élnek ?
    Milyen zsidók ők, ha feláldoztak hatmillió társukat ?
    Minden zsidó hozzájuk tartozik ?
    A nem vallásos, az ortodox és a félzsidók is ?

  85. 87:
    Személyeskedést ne keverj a válaszaidba. Nem léphetsz úgy fel mintha nálad lenne a bölcsek köve. Arma konkrét munkákra hivatkozik, ha nincs időd, vagy kedved ezeket elolvasni, akkor szállj ki a vitából.

  86. 89:
    Mielőtt tovább mész, olvasd el: (847) Mi, zsidók uraljuk a médiát. (üsd be a keresőbe) és néz meg hány hozzászóló volt.

  87. 88.
    „A kutyák meg mindannyian ‘Canis lupus familiaris’-ok, mégis mennyire különböznek egymástól”

    Yes ,és némelyik korcs intelligensebb sok sok fajtisztánál.

  88. 92: Ilyen a biológia. A génkeveredés néha egész jó dolgokat produkál.

  89. 93

    Akkor mégsem a fajtiszta zsidó a tuti nyerő ?

    91

    Az iszapbirkózás úgy látszik népszerű sportág.
    Sokan lottóznak, pedig az öttalálatos valószínűsége egy szelvénnyel kisebb mint egy dobókockával kilenc hatost dobni egymás után.

  90. 94: Én személy szerint a keveredés híve vagyok. (nemcsak szavakban… 🙂 ) Ezzel szemben a zsidó közösségi lét alaszabályai közé betonozták a „fajtisztaság” megőrzésének szabályát, mint azt Mózes öt könyvében is megtalálhatod. Ellenőrizheted a neten, hogy zsidók milyen fanatikusan tarthják számon a leszármazásukat és emlegetik „zs-radarjukat”, amivel pl. kinézetre felismerik a másikban a zsidót, fényképről is. (hozok példát, ha kell) Kik a rasszisták?

  91. 86: Akkor egy konkrét témánál és konkrétumainál maradva:
    „Nem lehet minden úgy hajszál pontosan, ahogy állítja. Pl. Ő állítja, hogy Hitlert a zsidók találták ki. Én inkább úgy gondolnám, hogy amikor Hitler a színre lépett, a vezető cionisták úgy gondolták, hogy ez nekik megfelel, nem kell megbuktatni, illetve lépéseket tenni a megbuktatásának érdekében.”

    Simán spekulálhatsz így, amíg nem ismered az alábbi forrásokat, amiket nem szabad helyből szentírásnak tekinteni, de amíg nem cáfolod, nem is zárhatod ki, hogy hitelesek (itt most nem csinálunk Hitler-fórumot, csak egy konkrét példa az összeesküvéselméletek racionális ellenőrzésére):

    http://www.henrymakow.com/002132.html

    „Mayr szerint Erich Ludendorff tábornok (1865-1937), az első világháború hőse hetente találkozott nagyiparosok egy csoportjával a Müncheni Négy Évszak szállóban és bosszút forralt velük Németország háborús vereségéért.
    A probléma az elfásult német munkás mozgósítása volt, hogy újra harcoljon. Ludendorff úgy döntött, egy Jeanne D’Arc-figurára van szükségük, egy közemberre, aki Isten szavára hallgatva vezeti őket csatába. Még a bajor Alpokat is bejárta a „vörös hajú parasztlányt” keresve, akit el lehet adni, mint isteni hírvivőt.
    Ludendorff és barátai „olyanok voltak, mint a tehetséget kutató hollywoodi fejvadászok”. Ekkoriban Hitler a hadsereg egy „kísérletének” résztvevője volt. ” Pénzt kapott, hogy a Német Munkáspárt részére kocsmákban találkozókat tartson és mindenkinek vegyen virslit, sört és perecet. Néhány lelkesítő dal után mindenki „boldog és hálás volt”, Hitler felugrott egy székre, vagy asztalra és rákezdett: „munkás-társak, Németország, ébresztő!”
    „Ilyen derűs hangulatban jólesett a munkásoknak ébredni és emberesen éltetni mindent.” Mayr ezt írja: „A Hitler bevonásával végzett kísérletet szponzorai kiemelkedően sikeresnek értékelték” és Hitler megkapta a Jeanne D’Arc-melót. ”

    Természetesen az ezt kommentáló (zsidó) Makow se veszi automatikusan szentírásnak Hitler egykori főnöke, Mayr könyvét, de érdekes, amit a hjrhedt Jegyzőkönyvekből idéz, mint a Hitler-felépítés alapelvét:

    „A Titkos Szabadkőművesség felépíti „saját, látszatra teljesen „off-pozíciónkat”, amelyet legalább egy orgánumában úgy fog bemutatni, mint a mi tökéletes ellenfelünket. Valódi ellenfeleink szívből elfogadják majd ezt a látszat-ellenzékünket magukfajtának és felfedik kártyáikat.” (Protocol 12.11)

    http://www.savethemales.ca/001936.html

    „”Robert H. Williams őrnagy számolt be 1950 februári „Williams hírszerzési összefoglaló”-jában, James P. Warburg részvételéről a kereszténység elleni összeesküvésben. Ezt írja: „Múlt év novemberében a néhai Ludendorff tábornok özvegye a nürnbergi perben elmagyarázta, miért szakított a férje Hitlerrel, a jelentéseket meggyőző részletekkel igazolta.
    Azt állította, hogy ‘…James P. Warburg már 1929 nyarán elvállalt egy feladatot amerikai pénzügyi köröktől, melyek kizárólagos befolyást akartak gyakorolni Németországra egy nemzeti forradalom elindítása terén. Warburg feladata volt egy megfelelő ember megtalálása Németországban, ő pedig Adolf Hitlerrel lépett kapcsolatba, aki ezután 1932 január 30-ig összesen 27 millió dollárt kitevő pénzösszegeket kapott, majd később még hétmilliót, amely lehetővé tette számára mozgalma finanszírozását.’ ”

    HA ezt elfogadjuk hitelesnek, nem a cionista vezetők hagyták a magától hatalomra került Hitlert a helyén egy darabig, hanem a kezdetektől ők finanszírozták a hatalomba és ők fogtálk lasszóval az utcán a szerepre.
    Árulkodó, mennyire egy senki volt Hitler, semmilyen olyan múlttal, ami politikusi jövőt, sőt a vezető szerepet jósolhatta neki a világ egyik legnagyobb gazdasági hatalmában, ahol az ilyen országokhoz hasonlóan a legbefolyásosabb körök emberei jutnak a vezető tisztségekbe. Természetesen 1933-ban is pontosan ez történt. Csak kivételesen egy senkit emeltek fel. Az infó hitelességét pedig több szerző művei támasztják alá, pl a nemzsidó Suttoné és a zsidó Chaitkiné.

  92. 96:
    Arma, gratulálok, ez volt az 1500. hozzászólásod.

  93. 94:
    Akkor hiszem el, hogy nem plagizálsz, ha megmondod,kb. hányszor kisebb az esélye a lottó ötösnek. 😉

    Te még nem hallottál róla, hogy zsidónak lenni nem faj kérdése, hanem elmeállapot. Én a helyedben kevesebbet írnék, és jóval többet olvasnék, de nem akármit. 😉

  94. 98:
    Azt nem tudom megmondani (mer kurvára vissza kellene keresnem), de egészen biztos benne vagy az első 10-ben. A jelenlegiek közül Observer előz meg 2645-el.

  95. Én is gratulálok, Gedeon! 😉

    „Conteo, ergo sum!” 🙂

  96. 96:
    Nem utasítalak el csípőből, de már írtam, nincs időm ezeknek utánajárni. Viszont nagyon komolyan javaslom, aki megtámadja a nézetedet, alaposan készüljön fel, mert pusztán gúnyos megjegyzésekkel nem megyünk semmire. Annál jóval többet várunk el.

  97. 98, 100: „A jelenlegiek közül Observer előz meg 2645-el.” 🙂

    Mentségemre legyen mondva, hozzászólásaim messze nem terhelik úgy az elmét, mint Armáéi…

  98. 102: most nem idézem szó szerint, de Makow idéz egy olyan beszámolót is, hogy Hitler a híres tömeghipnotizáló beszédei előtt mindig Hessszel zárkózott be pár órára , amikról maga is mintegy megbabonázva, (belőve) jött elő a fellépésre. És amikor személyesen valamilyen fontos kérdéseket tettek fel neki a jövőbeli terveiről, mindig a propagandalózungokkal válaszolt és félrevonult Hessel konzultálni, mielőtt megadta az igazi választ.

    Egy másik beszámoló valami nődelegáció tagjaitól volt, akik messziről mind imádták a Fűrert, de a személyes találkozó lehangoló volt, nulla karizma, a varázs szertefoszlott. A mágikus vezér imázsa a PR terméke volt.

    Azt már ne is akarom részletezni, hogy a mind-control témában (Monarch-programming, stb.) komolyan kutatják a triggerek kérdését, amik lehetnek pl. Disney rajzfilmfigurák, ellenőrizhető. Nos, Hitler , mint festő állandóan mikiegeret és társait festette (ellenőrizhető) és Göbbelstől a szülinapjára is ilyen figurákat kapott…
    Hollyawood és Disney kapcsolata a nácipárttal izgalmas kutatási téma, komoly történészek foglalkoznak vele. (zsidók is)

    Érdekes Hess sorsa, furcsa missziója, bebörtönzése, öngyilkossága, annak fényében, hogy a fenti elmélet szerint ő lett volna az agyprogramozott báb-Hitler (egyik) tartója…

  99. 104:
    Ha jól tudom Hess-t hosszú évekkel korábban az amerikaiak szabadon akarták engedni, csak a szovjetek nem egyeztek bele. Az öregkori öngyilkossága egészen biztos magánakció volt.

  100. 105

    Angolokat akartál mondani csak eltévesztetted.

  101. 106:
    Nem, amerikaiakat akartam mondani, de mielőtt ebbe belekötöttél volna a 80. hozzászólástól kezdve volt néhány dolog, amire nem válaszoltál. Először talán a restanciádat kellene felszámolni mielőtt újabb kötekedésbe kezdesz, ezzel a sunyi, megjátszott alázatoddal.

  102. 99.

    „Akkor hiszem el, hogy nem plagizálsz, ha megmondod,kb. hányszor kisebb az esélye a lottó ötösnek”

    4,3610425 -ször azaz több mint négyszer kisebb.

  103. 104-105

    Sokáig tartotta magát az az elmélet a szélsőjobbon, hogy Hesst megölték. Most, hogy részlegesen feloldották a rendőrségi iratok titkosítását, be is bizonyosodott.

    http://kuruc.info/r/6/117422/

  104. ” Nincs az a tény és cáfolat…( Cion bölcsei )

    A fő probléma a jelenséggel kapcsolatban… nincs az a tény és cáfolat, amely az összeesküvés-elméletek híveit zavarba hozná. Aaronovitch szerint az összeesküvés-elméleteket képtelenség hagyományos eszközökkel cáfolni, hiszen „érveik annyira rugalmasak, hogy akár visszájukra is fordíthatók, sőt, egyik pillanatról a másikra el is hagyhatók”. E teóriák hívei alaposan felvértezik magukat bennfentes információnak beállított, ellenőrizhetetlen vagy áltudományos adatokkal, amelyeket nehéz cáfolni. Ha mégis sikerül egyes állításaik hamisságát bizonyítani, azt mondják, hogy a többi bizonyíték azért megáll. Szerinte érdemesebb inkább arra felhívni a figyelmet, hogy ha valóban igaz egy összeesküvés-elmélet, akkor vajon a hatóságok, a nagytőke illetve a világot irányító vallási kisebbség miért nem hallgattatja el az őket leleplezőket? Ha tényleg Cion Bölcsei irányítják a világot, miért hagyják, hogy ez kiderüljön? „

  105. Most komolyan ….

    Ha a világuralomra törő nagy befolyású cionoista-zsidó háttérhatalom létezését még az sem cáfolja meg véglegesen és egyértelműen ,hogy a III.Birodalomban iparszerűen megsemmisítettek hatmillió zsidót..

    (mert hogy naná, hogy ez is a tervük része volt, mint egy falat kenyérre olyan szükségük volt a Holokausztra, amivel megsokszorozták a muníciójukat)

    ….akkor innentől kedve bármilyen érvelés reménytelen.
    Adott egy állítás, amit mindenkinek kutyakötelessége elhinni és cáfolni lehetetlen, bár bizonyítást sem nyert.

  106. 111:
    Pusztán logikailag a zsidó „felső tízezernek” nem feltétlenül célja a „kis zsidók” megmentése. Főleg, ha figyelembe veszed a kabalisták alaptermészetét, ami szerint (ahogy erre Arma rámutatott) érvényesülni kell bárki hátán. – De a levegőbe beszélésen kívül van azonban több megindokolandó TÉNY. Pl. Németországot hülyére bombázták a szövetségesek, mert abszolút légi fölényük volt. A halál táborokba vezető vasútvonalakat még véletlenül se találták el. Pedig ezzel milliókat lehetett volna megmenteni. Miért?

  107. 112.

    Talán azért, mert a háború megnyerése volt a legelső, legfontosabb cél és ezt nem mozdította volna elő.
    Talán csak azokat az infrastruktúrákat bombázták, aminek közvetlen katonai háborús előnye volt a számukra.
    Felvethető az amerikaik antiszemitizmusa is válaszként.

    Az ezzel ellenkező feltételezés, hogy direkt, tehát szándékosan törekedtek
    – a cionista zsidó háttérhatalom nyomására –
    a minél nagyobb számú zsidó áldozatra, amit majd évtizedeken át…. mire is lehet konkrétan felhasználni?
    Az antiszemitizmus megfékezésére ?
    Tehát most – titkos háttér nyomással – elérjük, hogy gyilkoljanak meg hatmillió zsidót, hogy utána évtizedekig lefegyverezzük az antiszemitizmust.
    Neked nem kurvára erőltetett ez a „logika” ?
    Annál is inkább, mert a kőgazdag zsidók életét soha sem korlátozta vagy veszélyeztette az antiszemitizmus.

  108. 110: Orbán Viktor vagyonszerzésének minden főbb lépcsőfoka jól dokumentált a magyar sajtóban és könyvkiadásban. Vajon miért hagyta, ha akkora hatalma van?
    A válasz: miért, mi baja lett tőle, hogy akit érdekel, mindezt megtudhatja a sajtóból? Hányan olvassák ezeket az istenadta nép tömegeiből???

  109. 113:
    Ez figyelmetlen blabla. Arra se emlékszel, amit cáfolni akarsz. A cionisták nem ellenzik az antiszemitizmust.

  110. 115.

    Oké értem, akkor mégis mit akar elérni és mit ért el, a cionista háttérhatalom a Holokauszt 6 000 000 áldozatával ?

    Azt is megkérdezhetem mire alapozódik a cionista háttérhatalom lététének kökemény állítása ?

  111. 116: Csak egyetlen vallomás cionistáktól, hogy milyen vásárlóereje van a vérnek:

    A nyitrai jesiva egykori vezetője, Michael Weiszmandl rabbi visszamelékezése a háborús zsidómentő erőfeszítésekre:

    http://www.jewsnotzionists.org/minhametzarexcerpt1.htm

    „Az alábbi kivonat szó szerinti fordítása a levélnek, amit a csehszlovákiai Zsidómentő Bizottság kapott a cionista „Zsidó” Ügynökség igazgatóságától Svájcból:”

    „Ez válasz volt a Zsidómentő Bizottság bizonyító dokumentumokkal ellátott segítségkérő levelére a nácik által megszállt Európa zsidósága milliói ügyében.”
    „Azért írunk Önöknek, hogy emlékeztessünk arra tényezőre, amit soha nem szabad szem elől veszíteniük: hogy végül a Szövetségesek fogják megnyerni a háborút. Győzelmük után az országhatárok át lesznek szabva, akárcsak az első világháború után. Akkor nyitva lesz az út mostani célunk felé. Mivel közeledik a háború vége, mindent meg kell tennünk, ami módunkban áll, hogy Eretz Yisroel-t Medinat Yisrael-é változtassuk (Izrael Földjét, Országát Izrael Állammá, BCS) és máris sok lépést tettünk ennek érdekében. Ezért süket füleket kell mutatnunk a Kelet-Európából áradó követelések és sirámok felé. Emlékezzenek erre: a szövetségesek mind súlyos veszteségeket szenvedtek és ha mi nem nyújtunk hozzájuk hasonlóan emberi áldozatokat, hogyan nyerhetünk jogot arra, hogy a konferenciaasztalnál ülhessünk, ahol újraszabják az országhatárokat? Emiatt meggondolatlanság és arcátlanság lenne részünkről tárgyalni a zsidó életekért cserébe nyújtott pénzről, vagy árukészletekről. Hogy merészelhetnénk arra kérni a szövetségeseket, hogy pénzt cseréljenek életekre, amikor naponta súlyos veszteségeket szenvednek el? Tehát, ami a tömegeket illeti: RAK B’DAM TIHJE LANU HAAREZ, (Erec Jiszroel csak úgy lesz a miénk, ha vérrel fizetünk érte), ami viszont a belső köreinket illeti: ATEM TAJLU. A küldönc, aki ezt a levelet viszi, el fogja látni Önöket pénzzel erre a célra”.

    „Mikor képes voltam elolvasni ezt a nem szokványos írást, reszketni kezdtem, amikor felfogtam a „RAK B’DAM TIHJE LANU HAAREZ” jelentését. De hosszú hetek teltek el és még mindig nem értettem az ATEM TAJLU jelentését. Egyszer csak egy napon belémhasított: ATEM TAJLU azt jelentette: „Ti meneküljetek!”, ahol a „tiyul” (kirándulás) szót használták eufémikus rejtjelként a „menekülés”-re. Ezen azt értették, hogy ti, „a Belső Párt tagjai” tizenöten, vagy huszan meneküljetek el Csehszlovákiából és mentsétek az irhátokat. Erec Jiszroel ára a férfiak és nők, ősz aggastyánok és karonülő csecsemők vére – de nem a TI véretek! Ne rontsuk el ezt a tervet azzal, hogy a tengelyhatalmakat támogatjuk zsidó életek mentéséért cserébe. De nektek, Elvtársak, mellékeltem az utiköltséget a menekülésetekhez. Ez egy rémálom! A cionista ügynök „diplomata” eljön Csehszlovákiába és azt mondja: ‘Ez egy nagyon drámai időszak. De ahhoz képest ez egyáltalán nem drámai nektek, csapdába esett zsidóknak. Mivel van egy sokkal fontosabb szükséglet, konkrétan a BINYAN HA-ARETZ (a Medinat Yisrael-ért fizetendő ár). Boldogan ontsátok a véreteket, mert a ti véretek olcsó. De a ti véretekért cserébe az Ország (Izrael) a miénk lesz!’ „

  112. E valóban megdöbbentő ,de az antiszemiták utólagos kreációja is lehet.
    Továbbá azt az orbitális állítást sem gazolja ,hogy Hitler tevékenysége cionista terv szerin történt volna.

  113. 118: Ellenőrizheted, ki volt Weiszmandl rabi Nyitráról, hogy vajon hazudott-e (mi célból?) és hogy csupa nemantiszemita zsidó forrásban jelent meg eleinte.
    Hogy Hitler tevékenysége cionista terv szerint történt, azt ugyanígy pár kattintással idézhetem neked csupa kóser forrásból. Egyébként már ez is elég önmagában, jelzi, hogy a cionostáknak nem a zsidómentés volt fontos, hanem a Szent Cél, amihez a zsidó kisember csak fogyószeköznek kellett. Mint Marxnak a munkások.

  114. 118: Nem számoltak a német precizitással. Azok, ha egyszer belekezdtek valamibe, akkor kihozták belőle a maximumot, illetve a ‘terv’ is változhatott az idők során – mindkét részről.

    119: Annyit még hozzátennék, hogy egy politikusnak sem okozott gondot, hogy a saját népét vágóhídra hajtsa, ha egy „szent” cél ezt kívánta. /Kossuth, Ferenc József, Sztálin, Hitler, Horthy, Pol Pot és még rengetegen…/ Miért lennének a zsidók kivételek?

  115. 119

    Marx sok tekintetben zseniálisan és alapos originalitással leplezte le analizálta a kapitalizmust.
    Nyugati egyetemeken úgy tudom ma is tananyag.

    Se Sztálin rémtetteiről, se a gulágokről nem ő tehet, ahogyan az evangelisták sem tehetnek Jeruzsálem lakosságának a keresztes hadak által való lemészárolásáról vagy az inkvizíció kegyetlen rémségeiről.

  116. 120: természetesen, a jelenség általános, ami nem meglepő, hisz mi nem hiszünk a fajelméletekben, a zsidók emberi lények, se jót, se rosszat nem tehetnek olyat, amit más ne tehetne… (sokuk hisz abban, hogy ők különlegesek)

  117. 121: Hogy a kapitalizmus természetéről sok értelmeset is írt, az annyira igaz, hogy magam is használom pl. az eredeti felhalmozás fogalmát. (lásd az orbáni elitet is)
    Viszont jószándéka könnyedén cáfolható. A marxista „tudósok” egyáltalán nem ítélték el a kapitalizmus kiépítését, épp ellenkezőleg, azt ostorozták, ahol még nem voltak kapitalista viszonyok, hanem pl. birtokos kisparaszti gazdálkodás, mivel a földet birtokló parasztság nem forradalmi osztály, tehát hogy lesz ebből kommunizmus??? Értjük a fordított logikát? Pontosan úgy nem az elnyomottak, kizsákmányoltak sorsán akartak segíteni, hanem őket eszközül használni az utópiájukhoz, ahogy a cionisták.

  118. 123: „nem az elnyomottak, kizsákmányoltak sorsán akartak segíteni, hanem őket eszközül használni az utópiájukhoz”

    Ez egy jó meglátás.

  119. 122

    Ahogyan sok magyar is hisz abban, hogy a magyar különleges nép.
    Természetesen ha akarjuk, ha éppen úgy nézzük akkor valóban minden nép különleges, mert egyetlen.

  120. 124: Hol volt kommunizmus? Mert szerintem sehol, egyébként is Marx-ról volt szó… és nem is rugdosok semmit…

    A szocializmusnak pl. máig élvezzük egyes vívmányait – mit gondolsz,lenne itt /többé-kevésbé/ ingyenes orvosi ellátás, nyugdíjrendszer, ha nem ‘örököljük’ meg a Kádár rendszertől? A rendszerváltás utáni kormányoknak a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy hogy is lehetne ezektől ‘feltűnés nélkül’ megszabadulni…

    Vannak ugye tények, vannak helyes ideológiák, helytelen megvalósítással, vannak már eleve helytelen ideológiák – de minden, az éppen esedékes ideológián alapuló társadalmi rend megváltoztatására kidolgozott ideológia/elmélet valakiket fel akar használni ennek az ideológiának a gyakorlatba való átültetésére – a szocialista/kommunista ideológia esetében ez a munkásosztály volt, előtte a polgársággal „töröltették” el a feudalizmust stb. Ennek megállapítása nem ‘rugdosás’… 😉

  121. 128

    Igen a munkásosztályt akarták felhasználni a munkásostály sorsának megjavítására és ez részben sikerült is.

  122. 129: Ha sikerült volna, akkor még mindig szocializmus lenne…

    Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy ‘időlegesen’ sikerült, de még ez sem volt általánosan igaz. A korábbi ‘munkásarisztokrácia’, iparosok helyzete, társadalmi elismertsége romlott, a korábbi /lumpen 🙂 / proletariátusé javult, sokukból pl. ‘politikus’ lett.

  123. 130

    Ahogyan az életet sem a halál minősíti, úgy a szocializmus 41 év alatt elért sikereit és eredményeit sem az minősíti, hogy legyőzte a gazdagabb fejlettebb gazdaságilag sokkal erősebb kapitalizmus, A szocializmus összességében egy emberségesebb szisztéma volt, sokkal szerényebb lehetőségekkel, de egyúttal sokkal kevesebb mélynyomorúsággal.
    Persze ez csak az én személyes véleményem és tudom, hogy nem egyezik az fősodratéval.

  124. 131. Bartus Levente
    41 év egy társadalmi rendszernek igencsak röpke élethossz. Pedig azzal kezdték, hogy mindenkitől elvettek, akinek volt valamije. Elnyomták, vagy meg is ölték azokat, akiknek volt tehetsége, motivációja, például kulákok, értelmiségiek, szabadgondolkodók. Rászoktatták a tömeget a segélyre, leszoktatták a kiemelkedő teljesítményről, ráadásul el is adósítottak országokat, amiknek most isszuk a levét, miután véget ért a szocializmus. Azért volt élhetőbb, mint most, mert mostanra nem maradt vagyon, csak az adósságspirál. Én csak városban találkoztam kádári nosztalgiával, a vidékieket végig lehúzták, tönkretették, inkább a proletariátust támogatták. Amikor kinevelődött az új arisztokrácia a káderekből, akkor könnyedén levetették a rendszert, mert már terhes volt nekik.

  125. 131:
    Történetesen ez egybe esik az én véleményemmel is. Amihez hozzáteszem, hogy nincs semmilyen tartozásom, és életem hátralévő éveiben nem lesznek anyagi gondjaim, de nyitva van a szemem.

  126. 132:
    Nem vagyok hozzászokva, hogy ideológiák mentén vélekedsz. A kép sokkal árnyaltabb.
    Csak azokat a termelőeszközöket államosították, ahol lehetőség volt a „kizsákmányolásra” tehát egyszemélyes üzleteket (kóceráj), egyszemélyes iparűzést (sufni, pince helyiség) meghagytak és a házak tulajdonjogát csak 6 szoba felett szüntették meg. Gyilkosság nem történt, illetve kizárólag Rákosi alatt (Sztálin életében) és csak politikai riválisokra vonatkoztatva. Ugyanis, a létező szocializmust is emberek irányították. Mivel a volt uralkodó osztály vérbosszút fogadott, a politikai hűség fontosabb volt, mint a tehetség ápolás.
    Ezért a volt uralkodó osztály leszármazottait nem engedték be a
    felsőoktatásba, de ezt ki lehetett játszani. A szabadgondolkodás valójában áskálódás volt a rendszer ellen, mert a „gondolkodók” hatalmas százaléka nem látott tisztán és ment a kapitalista propaganda után. Jó példa erre Heller Ágnes, aki szabadgondolkodó volt annak idején, most pedig tolja az oligarchák szekerét.
    A tömegeket nem szoktatták rá segélyre, mindössze az történt, hogy a tömegek (lévén szintén emberek) kihasználták a szocialista háló lehetőségeit. Például én elválva éltem a feleségemmel, aki a 3 gyerek után, mint egyedül nevelő anyuka jóval nagyobb pótlékot kapott. valamint egy ingatlan helyett kettőt vehettünk. A nagyobb teljesítményt igenis próbálták kicsikarni. Erre szolgált a „sztahanovista mozgalom”, de feladták, mert nem járt sikerrel.
    Az országot nem adósították el! Mindössze 10 milliárd $ vettek fel beruházásokra, amit a zsidó kűlkeresek elpancsoltak. De ennek sokszorosának meg volt az anyagi fedezete. A rendszerváltás után könnyedén visszafizethető lett volna a tömeges privatizáció nyomán, de helyette Suchman Tamás (főkolompos) segítségével ellopta az MSZP-SZDSZ koalíció. Ezt nyögi az ország, nem Kádár 10 milliárdját.
    Létezett ám agrár proletáriátus is, csak ilyenekkel nem találkozol. Különben is a gulyás kommunizmus alatt minden paraszt alaposan meggazdagodott és ősi ösztöntől hajtva siránkozik milyen szar volt, miközben vízből és cukorból összeállított „borát” korlátlan mennyiségben vette fel a szovjet piac (ez csak egy példa a sok közül, mert volt sertés, alma, fólia sátras, stb. lehetőség is).

  127. 135: „Gyilkosság nem történt, illetve kizárólag Rákosi alatt (Sztálin életében) és csak politikai riválisokra vonatkoztatva.”

    Nanan. Andrássy út 60, agyonvert, halálra kínzott emberek, „osztályellenségek”, kivégzett cégvezetők amerikai tulajdonú cégeknél, agyonvert gróf, antiklerikélis perek több akasztottal, kitelepítésben orvos nélkül meghaló öregek, csecsemők, stb.(egyházi iskola mellett kiálló laikus hívek), stb.

  128. 135: „Ezt nyögi az ország, nem Kádár 10 milliárdját.”

    Hát nem tudom, nekem máig a fülemben cseng, ahogy az ‘Öreg’ a nadrágszíj-meghúzásról beszélt, meg a cserearány romlásról, meg egyéb kellemetlen dolgokról, ráadásul egyre sűrűbben… 😉

  129. A kommunizmusról kizárólag rosszat és minél többet.
    Trendi divatos alapelv.
    Mintha legalábbis ettől kevésbé fájna ami ma fáj.
    Ez a hozzáállás azonban minden csak nem objektív.
    Tetszik vagy sem, voltak annak a rendszernek elvitathatatlan előnyei is.

  130. 138: „kizárólag rosszat és minél többet”

    Én – gyerekként – jól elvoltam, de így utólag átgondolva nem lehetett jó az a rendszer, amiben vasfüggönnyel, orosz fegyverekkel sakkban tartva lehetett csak benntartani az embereket.

  131. 136:
    Most is agyonvertek egy „gyanúsítottat” Izsákon. Rákosi alatt is volt ilyen, de ez nem volt se hivatalos, se törvényes, mint ahogy most se az. A húsdarálón a Dunába juttatott grófok egy városi legenda. 56-ban keresték a pártház alatti kínzókamrákat, hulladarálókat, stb. Nem találtak semmit. Volt néhány valóban szar dolog Rákosi alatt, de azokat senki se emlegeti, csak ami trendi. Nincs semmi okom, hogy védjem azt a rendszert, de nem vagyok hajlandó beállni abba a sorba, ahol senkinek sincs személyes tapasztalata, csak amit a nagypapától hallott. Elfelejtve azt, hogy Hári Jánosokkal mindig is teli volt az ország.

  132. 140: Kapásból: agyonverték Széchenyi Zsigmond, kedvenc vadászíróm apját, mert gróf volt. A MAORT-perről, FORTE-perről, pócspetri iskolaperről talán hallottál. Nem rivális kommunistákat végeztek ki bennük, mint Rajk és társai esetén.
    Természetesen én is úgy látom, hogy az 1962 utáni rendszer viszonyai sok szempontból irigylésre méltóak mai szemmel.

  133. 141:
    Azok bírói eljárások voltak, és létezett halálbüntetés. Halálbüntetés az USA-ban mind a mai napig van, és az ítéletek, főleg négerekkel szemben semmivel se „demokratikusabbak” mint Rákosi alattiak voltak. Amerika mégis a mesék országa és a demokrácia bajnoka. Amiket említesz azokat később „túlkapásoknak” titulálták, és valóban azok voltak. Dehát igazi rendszerváltást másképp nemigen lehet. 1989-ben miért nem fogták össze a komcsikat és miért nem internálták őket? Kérdezd meg a kerekasztalt!

    142:
    Ne langyoskodj nekem, mert azt nem tudom elviselni.

  134. „1989-ben miért nem fogták össze a komcsikat és miért nem internálták őket?”

    Mert a kerekasztal erős résztvevői voltak a kommunisták.

    Mert a társadalom akkor még nem tartotta legföbb gonosznak a kommunistákat, ahhoz kellett az utóbbi 15 év folyamatos erős politikai propagandája.

  135. 139.

    Minden rendszer újraírja a történelmet.
    Minden esetbenaz a koncepció ,hogy minden eddigi társadalmi berendezkedés embertelen volt,de most végre itt a Kánaán.
    Se a szocializmusban, se manapság, nem volt ez másképpen.
    Az emberek túlnyomó többsége pedig abban a boldog tudatban él, hogy minden korok legelőnyösebbjében evickélhet.
    Meggyőződésem ,hogy nincsen objektív történelemírás és a korokban élő emberek életérzését pedig lehetetlen összehasonltani.
    Kábé olyan a kérdés, mintha valaki azt kutatná kiknek van élvezetesebb boldogabb életük az óvodásoknak vagy a nyugdíjasoknak.

  136. 145:
    Ez kb. így van. Ma például összemérhetetlenül jobb a helyzet, mint 1945-ben volt. Mégis mindenki szarul érzi magát, aminek a fő oka a jövőtlenség.

  137. Én nem érzem szarul magam, csak néha és annak is konkrét oka szokott lenni, bár bevallom ne minden esetben tudok magamnak számot adni az okról.

  138. 117

    ” Ha jól értem, azért hagyták magukat lemészároltatni a zsidók, hogy
    elfogalhassák Izraelt. Ez olyan marhaság, mintha a magyarok
    lemészároltatnának minden magyart a Dunától, vagy legalábbis a
    Tiszától keletre, csak hogy visszafoglalhassák Erdélyt. Vagy hogy
    Hitler cionista báb volt. Vagy hogy a zsidóknak a pászkához keresztény
    gyerekek vére kellett.
    (Vö. Tiszaeszlár; akkor a zsidók észrevétlenül lemészároltak több
    millió keresztény gyereket??? Friderikusz, kb. 6-7 perctől:
    http://www.atv.hu/videok/video-20131010-friderikusz-2013-10-09 ) „

  139. 150:
    Te nem vagy észnél! Mi az, hogy nem fontos? Mire fől kellene bármit elhinni Bartus Leventének, akinek még az E-mail címes is hamis?

  140. Egyetlenegy véleményt sem kell elhinni.
    Én sem hiszem el a publikált véleményeket.
    Eszmét cserélünk, hogy szórakozzunk és tanuljunk.
    Szóljál, ha tévedek!

  141. 148: Két zsidó beszélget az ATV-ben? És akkor mi van? Talán majd kiteregetik a szennyest?

  142. 154.

    Kedves Observer

    Kérlek szépen engedd meg nekem ,hogy nagyon udvariasan megkérjelek rá ,pláne miután te nem vagy zsidó ha jól sejtem, tedd már meg nekem, ha ennek nincsen akadálya,hogy teregessed ki a szennyest csak egészen nagy vonalakban.
    Mert én tényleg nem tudom mire gondolsz, kivéve a 67 – es háborút.

    Előre is köszönöm ,leköteleznél.

    🙂

  143. Kedves Levente,

    be kell vallanom, megpróbálok úgy élni, hogy velem kapcsolatban ne ‘képződjön’ kiteregetni való szennyes. De ha esetleg mégis tudsz valamit, ne habozz közzé tenni… 🙂

    Különben belinkeltél egy videót, feltehetően azért, hogy nézzük meg. Mivel Friderikusztól herótom van (nem azért mert zsidó, azért sem, mert /állítólag/ buzi, hanem ‘csak úgy’), nyomós ok kell arra, hogy megnézzek egy videót, amiben ő van. Tapasztalatom szerint, ha két zsidó beszélget, ritkán szokták a magyarokat dicsérni /inkább ellenkezőleg/ – akkor minek nézzem meg.
    De ha /előítéletes feltételezésem ellenére 😉 / mégis tartalmazna érdemi infót a beszélgetésük, akkor megnézem. Erre irányult a ‘kiteregetik a szennyest’ kérdés.
    Arról nem tehetek, hogy te a zsidó szóra azonnal beindulsz…

  144. 157: Én már teregettem neki, hogy zsidók csinálták a holót, meg Hitlert, erre fanyalog… 🙂

  145. 56:
    Kifejezetten pofátlanságnak találom 40-50 perces videók belinkelését. Ki a fenének van erre ideje. Miért nem írja azt, hogy Fischer Iván írt egy operát Tisza Eszlárról. Ezt a témát mindekik ismeri. Elolvasom, ha tud valaki valamit újat írni róla.

  146. 157.Szaniszló az Echo TV-ben ugyanezt fejtegette,konkrét nevekkel dátumokkal.Egy fő-fő-fő zsidó nő írta meg a halála közeledtével kik pénzelték a bajuszost.Egyre több érv szól Arma forrásai mellett.

  147. ” Visszaadhatják azokat a közgyűjteményben lévő kulturális javakat, amelyek állami tulajdonjoga minden kétséget kizáró módon nem igazolható, és amelyeknek tulajdonjogát az adott személy megfelelően valószínűsíti. Az erről szóló előterjesztés, amely több törvényt is módosítana, az Országgyűlés honlapján jelent meg. ”

    http://gazdasagiradio.hu/cikk/97439/

    Na ez majd alkalmat ad sajátos jogértelmezésekre.

    Módszeresen kirabolják az államot!

  148. Persze, hogy a Holokauszt megtörténtének ténye nyomán nem
    igazán illendő a fösodrat szerint mószerolni a zsidókat, mert rögvest antiszemita lesz a mószerolóból.

    Persze, hogy ez egy lehetelen helyzet mert ezáltal ők…..
    ( továbbra is homályos kik tartoznak e népcsoportba valószinűleg sokféle megítélés létezik )
    kritikán felül állnak, ami úgy érezzük inkorrekt.

    Persze hogy a sok sok briutális üldöztetés hatására összezárnak
    és sok sok esetben joggal nevezhetőek kirekesztőnek.

    Egyet azonban kurvára nem értek, immáron lassan évek óta tanulmányozva a témát:

    Milyen bűnöket lehet a szemükre vetni, amik az ismételt tárgyalás nélküli halálbúntetések hosszú sorozatát indokolják vagyha nem is indokoljáklegalább magyarázni próbálják.

  149. 158
    158.

    Kedves Tibor bá’

    Nem kötelező megnézni a belinkelt videót, ahogyan egyetlenegy posztot vagy hozzászólást sem kötelező elolvasni.
    Az emberiség túlnyomó többsége egy gézen picurka törpe minoritás kivételével nem is olvassa ezeket.
    Ettől kezdve pedig nem jogos erőszakosnak nevezni azt, hogy ma a kilencvenezredik világvége jövendölő posztod jelent meg.
    Téged ez érdekel és erről van mondanivalód és ugyanígy vagyok én is a Friderikusz videóval.
    Ennél nem tudok se pontosabban, se udvariasabban fogalmazni.

  150. 164:
    Akkor majd én fogalmazok brutálisan. Itt mi megbízunk egymásban. Ha valaki belinkel valamit, akkor arra gondolunk, hogy jó oka volt rá, tehát megnézzük. Te ezzel visszaélsz. Te ezt a honlapot egy ingyen szórakozásnak tekinted, ahol úgy garázdálkodsz, ahogy neked tetszik. NEM
    Majd ha indítasz egy honlapot, menedzseled azt, akkor kilencvenezer Friderikuszt rakhatsz rá, addig azonban nem.
    Ha pedig figyelmeztetlek valamire, akkor ne feleselj, hanem fogad meg azt, amit írok, mert itt sok mindent lehet csinálni (amit máshol nem) de az időnket hülyeségre pazaroltatni, na azt aztán nem.
    Már írtam, ha nem tartod ehhez magad, akkor kitalálhatsz egy újabb niket.

  151. Kedves Arma Gedeon

    Arra szeretnélek kérni ,ha ennek nincsen akadálya, akkor reagáljál válaszoljál ,írjad le a gondolataidat a 163. számú hozzászólásommal kapcsolatban.

    Köszönöm

  152. 168 Bartus Levente

    Azt én sem értem, hogy kikre mért halálbüntetésekről írsz?

  153. ממש מנומס לfösodrat mószerolni על ידי היהודים, אנטישמים, כי הוא הופך להיות mószerolóból באופן מיידי.

    בטח, זה מצב שהוא בלתי אפשרי, כי הם כל כך …..
    (עדיין לא ברור מי שייך לקבוצה זו של אנשים הם כנראה מגוון רחב של הערכה)
    הם בנוסף לביקורת, שאנחנו מרגישים הוא שגוי.

    בטוח יהיה סגור בתגובה לרדיפת briutális רבים הרבה
    ובמקרים רבים הרבה יותר זכות להיקרא בלעדי.

    עם זאת, אני לא מבין לעזאזל, עכשיו לאט לאט לומד את הנושא:

    מה פשעים יכולים להעלות את עיניהם, אשר מולידה או לא עשוי להיות מוצדק לפחות לנסות להסביר שורה הארוכה של עונש מוות ללא משפט חוזר.

  154. 163: „Egyet azonban kurvára nem értek, immáron lassan évek óta tanulmányozva a témát:

    Milyen bűnöket lehet a szemükre vetni, amik az ismételt tárgyalás nélküli halálbúntetések hosszú sorozatát indokolják vagyha nem is indokoljáklegalább magyarázni próbálják.”

    Ki vet a szemükre (kikére???) bűnöket, és milyen tárgyalás nélküli halálbüntetések hosszú sorozatára gondolsz? Ezt kellene megvilágítanod, mert így nem érthető.

  155. 173: Érthetően magyarul fogalmazni, érvelni, kérdéseket feltenni… tudni kell. Ezt a héber itt nem pótolja… 🙂

  156. Tibor bá’ nak volt egy kérdése Hochsteinhez .
    Az 1929 -ben kiadott mgyar nyelvű zsidó lexikonból kimásolt vagy húsz történelmi eseményt, amikor a zsidók ellen léptek fel különböző országokban az események cirka 1000 évet jelenítettek meg,
    Pogromok, kiutasítások, egyéb atrocitások….
    Ne beszélj mellé Hochstein erre válaszolj miért ?
    Nos ez régen volt, de azóta motoszkál bennem a téma és ma már sokkal tisztábban látok, van válaszom is Hochstein helyett.
    Ezt a kérdést fogalmaztam újra – állítólag érthetetlen formában-
    de talán így már érthető ……

  157. Az a kérdés hogy a zsidók rászolgáltak -e a több ezer éves üldöztetésükre ?
    Ha igen akkor mivel?
    Mi a bűnük ?

  158. Ha valakit körházba szállítanak, mert az utcán ismeretlen tettesek agyba főbe verték és éppen csak életben maradt lévén, hogy nagy nagy szerencséje volt…
    Akkor vajon az az első legfontosabb kérdésünk ,hogy ő vajon mivel provokálta ki ezt a barbár támadást ?

    (biztos egy 20 dekás aranylánc volt a nyakában,vessen magára aki ilyen óvatlan)

  159. 179: „ő vajon mivel provokálta ki”

    Ha ez egyedi eset, akkor persze, hogy nem keressük, hogy mivel provokálta ki.

    De ha megverik minden héten, aztán elköltözik egy másik országba, és ott is rendszeresen megverik, aztán egy harmadik országban szintén… akkor vajon mi van? Akkor talán mégis csak el kéne gondolkozni azon, hogy ez miért lehet…

  160. Miért lehet ?

    Véleményem szerint ugyanazért, amiért a boszorkányokat megégették.
    Irigység, féltékenység, gyűlölet, babonák.
    Nagyon érdekel, hogy mások mit gondolnak erről.
    Sugallatokban nincsen hiány, de az egyenes válasz rendre elmarad.

  161. 181: És egy másik hír, ami talán részben magyarázat lehet:

    „Izrael bojkottálja az Emberi Jogi Bizottság munkáját Genfben 2012 óta, azután, hogy ott eldöntötték nyomozásba kezdenek a kelet Jeruzsálemben folyó építkezések ügyében.”

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_27/Europa-ismet-Izraelt-fenyegeti/

    Talán azt a bizonyos kettős mércét utálja mindenki…

    /Tibor bá’ mielőtt lecseszel, tudok szerkeszteni, csak a két URL nem ment volna egyben… 😉 /

  162. Izrael léte és vitathatatlanul kiemelkedően agresszív viselt dolgai, egy túlkompenzáló reakció a Holokausztra.
    Ez nem mentség, csak egy magyarázat.

    De akármilyen gaztettekre is ragadtatja magát Izrael, az elmúlt 1000 év zsidóellenes atrocitásait nyilván nem magyarázhatja utólag.

    A kérdés pedig arra vonatkozik.

  163. Az idézett magáért beszél. Ezt nevezem kompromisszum készséágnek!!!

    „Izrael igyekszik békés megegyezésre jutni a palesztinokkal és kitart amellett, hogy ebben a megegyezésben tükröződjenek Izrael államának létfontosságú érdekei.

    Ezzel a bejelentéssel lépett fel ma Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanyahu.

    A palesztinok a tárgyalások végére le kell, hogy mondjanak az összes követelésükről, beleértve a nemzeti követeléseket is, és el kell, hogy ismerje a zsidó nép nemzeti jogát Izrael államban”, – mondta Netanyahu.

    „Mi ragaszkodunk Jeruzsálem feloszthatatlanságához, és természetesen a palesztin menekültek az országba való visszatérésének visszautasításához”, – jelentette be a miniszterelnök.”

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_27/Netanyahu-Izrael-nem-fogja-hagyni-Jeruzsalem-felosztasat/

    És mit kapnak cserébe, ha minden követelésükről lemondanak?

  164. 183:
    Ez OK, PZuj egymást követően 5 bejegyzést írt egy.-egy URL-lel.

    184:
    Rossz értékelés. Izrael nem akar megegyezni, ezért szab elfogadhatatlan feltételeket.

  165. 178-184: Hamisan feltett kérdésre nem lehet jól válaszolni.
    Először is a zsidókérdés vitáiban a zsidó álláspontot képviselők általában rutinosan állítanak olyan közismert tévhiteket, mítoszokat, hazugságokat, amiket a tények cáfolnak. Például ez az „örök zsidóüldözés” sem igaz ebben a formában. Ha a zsidó résztvevők az ilyen vitákban korrektek akarnának leni, konkrét álljtásokat kell megfogalmazni és azokat kell a történelmi kutatás eszközeivel igazolni, vagy cáfolni.
    Az „örök (ok nélküli) zsidóüldözés felvetése azon a szinten van, mint a viccben, amikor a protekciós hülye diák felkészült konkurensét mindenáron ki akarják rúgni. Amikor nemcsak az első világháború idejét tudja, hanem az áldozatok pontos számát is, akkor jön a kérdés, hogy „és név szerint???”

    Tessék megadni konkrét zsidóüldözéseket , vizsgáljuk meg az okait ezeknek.

    Csak néhány sokat emlegetett, alaptalan mítosz:
    – „zsidóknak keresztény országokban nem lehetett földbirtoka” nem a fenét. Lásd. Mo.
    – zsidók nem viselhettek hivatalt. u.a.
    – zsidók nem viselhettek fegyvert – máig megvan a budai zsidó elöljáró díszkardja, amit Mátyás király koronázásán viselt.
    – zsidók nem űzhettek más foglalkozást, ezért maradtak nekik a pénzügyek. Bullshit, a zsidók túlnyomó többsége soha nem volt bankár, vagy pénzváltó.

    A valóság az, hogy a keresztények zöme többnyire nem is gyanakodott és nem üldözte zsidó szomszédait, ellenben tessék megvizsgálni a zsidók vallását, hogy vajon ezer éven át gyűlölködtek-e pl. a keresztény európai lakosságra? Vajon ki váltotta ki az időnkénti keresztény viszontválaszokat, amikor valami jó kis Purim-ideji emberáldozás kiderült?
    Melyik vallás írta elő a másik templomainak megátkozását, amikor előtte mentek el? Melyik vallásban az az eszkatológikus happy end, hogy az istenük végül kiirtja a rohadék másvallásúakat?

    Olvasta-e valaki Horowitz könyvét a zsidó erőszakról?

  166. Na mostan itt te is követed a jó hagyományt rettegve attól hogy nem te leszel aki szövegeddel és ideológiáddal dominálsz.
    Nem beszélgetni akarsz hanem erőszakosan dominálni.
    Nem érdekel mit kérdez vagy mit szeretne tudni a másik te öntöd a rutin szövegedet amit a téma szempontjából te fontosnak tartasz.

    „Vajon ki váltotta ki az időnkénti keresztény viszontválaszokat, amikor valami jó kis Purim-ideji emberáldozás kiderült?
    Melyik vallás írta elő a másik templomainak megátkozását, amikor előtte mentek el? Melyik vallásban az az eszkatológikus happy end, hogy az istenük végül kiirtja a rohadék más vallásúakat ?”

    Ha valakikre valakik átkokat mondanak akkor azok viszontválaszként kiirtják emezeket?
    Szerinted ez így megy és tök érthető tök logiikus tök természetes ?

    A ” Purim ideji emberáldozat” hol és mikor volt divatban és vn e forrás a bizonyítására ?

    Messze nem válaszoltad meg
    a feltett alapkérdését Tibor bá’ nak.

    Ne beszélj mellé Hochstein, erre válaszolj miért ?

  167. Kedves Arma Gedeon

    Ez a válaszod :

    A zsidók Purimkor emberáldozatot mutatnak be.(?)
    A zsidók vallási előírásuk szerint átkozzák a más vallásúak templomait.
    A zsidók Szentírásaiban az Istenük sok esetben kiirtja a más vallásúakat.
    Ergó ezért üldözték irtották őket ezer éven át.

  168. 189: Franciaország és a cigányok – milyen rövid idő tellett el a zámolyi romák strasbourgi felmagasztalásától /és Magyarország elítélésétől/ a romániai cigányok kizsuppolásáig.

    Ugyebár, lakva ismeri meg az ember a másikat.

    Bizonyára a zsidókkal is így volt. Nincs egy nagy ok a zsidógyűlöletre, csak sok millió /egyéni/ pici okocska, ami összeadódott /az évszázadok során/.

  169. 190.

    Kedves Observer

    „Nincs egy nagy ok a zsidógyűlöletre, csak sok millió /egyéni/ pici okocska, ami összeadódott /az évszázadok során/.”

    Kivávcsivá teszel, részleteznéd ?

    Tanulni kívánok,szélesíteném a látókörömet,
    még 62 éves koromban is készen állok erre.

  170. 191:
    Aki 62 évesen, ártatlanságot színlelve, feltesz egy ilyen kérdést, annak oly szűk a látóköre, hogy azt lehetetlen szélesíteni.

  171. 187: „Melyik vallásban az az eszkatológikus happy end, hogy az istenük végül kiirtja a rohadék másvallásúakat?”

    Ez speciel a kereszténység esetében is pont így néz ki. Azzal a különbséggel, hogy a keresztények hite szerint nem csak a Földről fogja Isten eltakarítani azokat, akik nem a vékony ösvényt járják, de visszamenőleg a már eltemetett embereket is megítéli, és persze a nem keresztényeket örök szenvedésre ítéli.
    Tertulliánuszt idézve: „És micsoda látványosság vár a legközelebbi jövőben: eljő az Úr, akiben immár nem lehet kételkedni, aki immár győzelmes és diadalmas! Micsoda ujjongás lesz ez az angyaloknak, mely dicsősége a feltámadó szenteknek! És milyen birodalma az igazaknak! Micsoda város – az új Jeruzsálem! S következnek még más látványosságok is: az ítéletnek ama végső és örökös napja, melyet nem hitt a pogány, melyet kikacagott, midőn a pogány korok megannyi ódonságát és nemzedékét egyazon tűz emészti el. Milyen gazdag látványosság lesz ez! Menynyi ok a bámulatra, a nevetésre! Örvendezni és ujjongani fogok én ott, megannyi királynak a láttán, akikről azt híresztelték, hogy az ég befogadta őket, s lám, magával Jupiterrel és a mellette tanúskodókkal együtt jajveszékelnek a sötétség fenekén!”

  172. Szóval nekem ezt magamtól tudni kell, tudom is, csak színlelek.

    Frankón nem értem, miért gyilkolták a zsidókat Európában 1000 éven át újra meg újra.

    Nekem is lehetnek fehér foltjaim , nem vagyok nagy guru, sok jelenlévővel ellentétben, csak egy átlagember.

    “Nincs egy nagy ok a zsidógyűlöletre, csak sok millió /egyéni/ pici okocska, ami összeadódott /az évszázadok során/.”

    Akkor megpróbálkozom :

    – más a vallásuk
    (tehát rohadékok,tagadják Jézus Krisztust , akit ők öltek
    meg )
    – más a nyelvük
    (tehát idegenek, az idegeneket pedig rutinból gyűlöljük )
    – mások a szokásaik (zavaró, ellenszenves )
    – csak maguk között házasodnak
    (lehet hogy lenéznek minket)
    – protezsálják egymást
    (mi nem csinálunk ilyet ,hiszen nem szorulunk rá )
    – kirekesztőek (undzerejn)
    – uzsorakamatra adnak kölcsön (ezzel rendszeresen
    tönkreteszik azokat, akiknek hiteleznek)
    – egyre nől a befolyásuk (félelmetes)
    – keveset mosakszanak büdösek

    Miért is nem elegendő ez nekem válaszként ?
    Miért érzem azt, hogy még hiányzik valamilyen fontos lényegi elem ?

  173. 191: Miért tőlem vársz választ? Sem zsidó nem vagyok, sem zsidóüldöző. 😉

  174. 194:
    Sétáljunk le a (mondjuk) Tiszántúlra, és találomra válasszunk ki egy falucskát, Tiszabüdösit. Tiszabüdösiben közel 3000 ember él. 597 család földművelésből látja el magát. Egy család birtokolja a falucska egyetlen szatócsboltját. Ezen kívül van még egy katolikus pap (a házvezető nőjével + annak 2 törvénytelen gyerekével), és van még egy kocsmáros is. Ez összesen 600 család. Az 597 család hozomra vásárol a szatócstól, a tartozásukat aratás után adják meg, és miután megadták jóformán semmijük se maradt, tehát a következő 10 hónapban megint hitelbe vásárolnak. A 600 család közül van egy zsidó család is 12 gyerekkel.
    Kérdés: kié a szatócsbolt?

  175. 196: Folytatom, ha szabad /de ez csak fikció 😉 /:

    Lehetett törleszteni egy darabka földdel is. Kisebb területen termelve még inkább rászorultak az emberek a hitelre. De mivel teljesen megadni nem tudták, lemondtak egy újabb darabka földről. Egy évtized alatt a legtöbb falusiból nincstelen zsellér lett, a 12 (zsidó) gyerek meg egyetemre ment…

  176. 196: igen, de ezer év alatt Tiszabüdösi népe hányszor gyilkolta le a szatócsot csak ezért? Egyszer sem! (másért sem)

  177. 189: „üldözték irtották őket ezer éven át.” Kiket, hol??? Hány keresztényt öltek meg a legutóbbi ezer év során Európában? És hány zsidót?

  178. 196: Azé, akinek legtöbb esze van. Miért nem nyit más is, ha ilyen tuti biznisz?

    199: A keresztények egymást valóban legalább annyit irtották, mint másokat.
    Ariánus vagy? Kinyírlak! Valdens mozgalom? Kiirtani! Protestánsok? Halál rájuk!
    Gondolod ettől az érvedtől szimpatikusabbá válnak a keresztények bárkinek is?

  179. 198: „hányszor gyilkolta le a szatócsot” Nem gyilkolták le, de 1944-ben, amikor elvitték, mindenki fellélegzett, hogy nem kell megadni az adósságot…

  180. 200: Azt gondolom, hogy ez az érv rámutat a zsidópropaganda abszurditására, miszerint őket „ezer éven át üldözték”. Hány keresztény lakója volt 900-1900 között Európának, ebből hányan haltak erőszakos halált? Hány zsidó lakója volt ugyanebben a korszakban Európának és ebből hányan haltak erőszakos halált? Tegyük egymás mellé a két százalékos adatot és ennek ismeretében állapítsuk meg, melyik vallás követői szenvedtek el arányosan nagyobb üldözést Európában ezer év alatt.
    Halálkomolyan mondom, hogy ez egy tudományos, racionális megközelítés lenne a tipikus hazug zsidópropagandával szemben.

    A propaganda nem veszi figyelembe, hogy ez egy elég erőszakos ezer év volt, (más földrészeken is) és hogy két, általuk kihangsúlyozott zsidóellenes atrocitás között (többnyire minimális áldozattal az összpopulációhóz képest) milyen kivételezett helyzetnek örvendtek a zsidók (lásd „udvari zsidó”), amiről a keresztények többsége nem is álmodhatott. Az összmérleget kell nézni.

  181. 201: Akkor most vissza a földre. Mindkét szülőm magyar faluban született a háború előtt. NAgyszüleim ott éltek a szocializmusban is. Sose hallottam egyiküktől sem, hogy adósságuk lett volna a zsidó boltos felé. (az apám falujában, 500 lakos, tudtommal nem élt zsidó…) Sose hallottam se szüleimtől, se nagyszüleimtől, egy rossz szót se az egykori zsidó szomszédokra, vagy, hogy örültek volna az elvitelüknek. Ha tipikus lett volna a gyűlölködés irántuk, akkor nyilván hallottam volna. Márpedig anyám mádi volt, ott voltak és ma is vannak zsidó lakosok. Ha néha szóba jött, hogy „zsidó”, (ritkán), akkor annnak a jelzőnek a kísérertében, hogy „szegények”. Mert elvitték őket.
    A ballib zsidólegendák és a széljobb antiszemita legendák sem írják le a valóságot.

  182. 202

    Lehet, hogy sok keresztény is erőszakos halált halt.

    Ettől azonban még mindig megválaszolásra vár Tibor bá’
    kérdése.

    Erre válaszolj Hochstein, ne beszélj mellé , miért ?

  183. „A balliberális zsidólegendák és a széljobb antiszemita legendák sem írják le a valóságot”

    Ez jó, ez tetszik.

  184. Arma skolasztikusan szól hozzá, amihez megvan minden tanult joga. Hadd egészítsem ezt ki saját megtapasztalt példámmal.

    1957-ben 150-ed magammal érkeztem Ausztráliába. A zsidók aránya a 150-ben nagyobb volt, mint az össznépességben. A másik megállapítás, hogy a zsidók férj-feleségek voltak és nem túl fiatalok, és várta őket valaki a kikötőben. A nem zsidók általában szinglik és fiatalok voltak, akiket a kutya se várt. Az egyik zsidó pasi (mint később megtudtam) még a hajón beszervezett két fiatal szabót. Megérkezésünk után a zsidó pasi valahogyan szert tett 2000 fontra (akkor egy kisebb családi ház 6000 font volt) nyitott egy szabóságot a sopping center egyik utcájában. A két legény hátul vart éjjel nappal. A pasi az üzletben ült és fogadta a magyarokat, alkalmazott egy magyar szülőktől kint született fiatal lányt, aki foglalkozott a magyarul nem tudó vevőkkel. A pasi 10 éven belül milliomos lett, a két segéd nyugdíjba vonulásig hátul vart a levegőtlen suffniban. – – – És ehhez nem fűzök kommentet.

  185. 206.

    Elgondolkodtató ….minimum….

    Nem igazán szeretnék nyakaskodni, de ezt hívják „kapitalista kizsákmányolás” -nak és erről írta Marx a Tőkét és a Kommunista Kiáltványt.
    Lehet, hogy helyesebb az együttműködés és kommunikációs fogalmakat középpontba állítani.
    Talán ebben jobbak a zsidók.
    Ezek a fenti módszerek nem hinném, hogy zsidó módszereknek aposztrofálhatóak.
    De én nem vagyok történész és nem sokat nyom latban a véleményem kivéve nekem, mert az enyém.

  186. 207: „kivéve nekem, mert az enyém”

    Jobb is lenne, ha megtartanád magadnak. 🙂

    /Bocsi, de ez túl magas labda volt… 😉 /

  187. 206: semmi szörnyűt nem írtál. Ha ez lenne minden, nem lenne antiszemitizmus. Aki tud, vállalkozzon, aki csak varrni tud, varrjon. Ez a világ rendje.

  188. 209.

    Akkor még mindig hátravan a társadalmi dráma csúcspontja a katarzis.

    ” Ha ez lenne minden, nem lenne antiszemitizmus ”

    Egekben a feszültség, várjunk.

  189. 211: Hát egyszerű. A „zsidóüldözés” egy vallási koncepció része. A judaizmus szerint a zsidók egy „galutban” élnek, bárhol, bármilyen jól megy a soruk. Tehát üldözöttnek KELL érezniük magukat és amelyikük erről megfeledkezik (mert jó dolga van), arra ráküldik a moszatot egy kis hamiszászlós pogrommal…

    Amúgy meg a vallási Galut-koncepciójuk alapján évszázadokon át arra idomították a zs ifjúsaágot, hogy gyűlölje a gojokat. Ez időnként fizikai agresszióba torkollt (a gojok ellen!), és nagynéha volt erre válasz is.
    Tehát a zsidók üldözése zsidó belső meló! 🙂

    Nesze neked farba…

  190. 212.

    Majd megpróbálom feldolgozni ,de elsőre egy sima agyrémnek tűnik. Egy hajánál fogva előrángatott idétlenség.
    Most diadalt érzel, pedig semmi okod rá.

  191. 209:
    Na persze, de a főnök és a két szabó együtt kúsztak át a határon üres zsebekkel. Aztán egyszer csak megtörtént a szegregáció. OK, de mi lesz (lett) ennek a két szabónak a véleménye a zsidókról, és ha valami csoda folytán hatalomra kerülnének, mit tennének a zsidókkal? Erre kell megtalálni a választ.

  192. A Nat Turner vallomásai című regény az amerikai földrész egyetlen rabszolgalázadását írja le.
    Azt hinné az ember csak egy szikra kell és lehullik a sok sok dölyfös pöcs fehér feje (a porba Orbán feje mellé ) de nem.
    A feketék nem csatlakoznak Nat Turnerhez, elszigetelt akciócska marad néhány tucat halottal leverik mint vak a poharat.

  193. Van egy vietnámi barátnője a nejemnek.
    Egy fia él itthon egy fia Vietnamban.
    A férje súlyos szívbeteg.
    Van egy százmilliós háza hasonló mint Tibi bá’ -é csak Farkasréten és még vagy négy ingatlanja ,de ha telefonál visszahivatja magát, mert tudja ,hogy korlátlan hívásom van.

  194. 215: Amikor már hosszabb idő óta nincs meló, az egyik szabó a másikhoz: Igazán jöhetne már az a zsidó… 🙂
    Gondolom, te is tudod, hogy vannak szabóként, stb. dolgozó zsidók és vannak nemzsidó milliomosok…

  195. 220: „Igazán jöhetne már az a zsidó… ”

    Ha már munkát nem hoz, legalább üssük agyon, azzal is telik az idő… 🙂

    Hopp, lehet, hogy a zsidóüldözéseket az unalom szüli? 🙂

  196. Oké ,bármennyire is agyrémnek tűnnek mégis érdekelnek a tényeid.
    Mondjál egy dokumentált bizonyított esetet kérlek, amikor zsidók követtek el zsidók ellen pogromot.

    Köszönöm

    Kérdésem, hogy mire jó ez hagyományuk ?
    Milyen hozadék előnye van a számukra?
    (kiknek a számára ? mert a pogrom elszenvedői számára biztosan nincsen hozadéka)
    Ha igazakat beszélsz hogyan nem megy át mindez a köztudatba ?

  197. 223: Egyet? melyik sorból?

    http://kitalaltujkor.blogspot.com/2011/09/zsidok-oltek-zsidokat-hogy-tuleloket.html

    Naeim Giladi : “Ben Gurion botrányai: Hogyan gyilkolt a Hagana és a Moszad zsidókat”

    „“Naeim Giladi, Iraki születésű amerikai zsidó újságíró: “Azért írtam ezt a könyvet, hogy elmondjam az amerikai embereknek, főleg a zsidóknak, hogy az iszlám országokból a zsidók nem önszántukból emigráltak Izraelbe, hanem azért, hogy erre kényszerítsék őket, zsidók zsidókat öltek; és hogy még több arab föld elkobzására nyerjenek időt, zsidók számos alkalommal elutasítottak őszinte békejavaslatokat arab szomszédaik részéről. Arról írok, amit az első izraeli miniszterelnök “kegyetlen cionizmusnak” nevezett. Azért írok erről, mert én is résztvevője voltam.” Giladi bemutatja a fájdalmas igazságot Palesztina cionista meghódításáról és arról, hogy David Ben-Gurion hivatali idejében mesterségesen keltettek antiszemitizmust az iraki zsidó közösségek ellen, hogy az iraki zsidókat Izraelbe vándorlásra ösztönözzék. A cionisták célja a nyers zsidó munkaerő importja volt a Közel-Keletről, hogy legyen, aki szánt és vet a frissen üressé tett földeken. Szintén fel kellett tölteni a hadsereget sorkatonákkal, hogy legyen aki megvédje a lopott területeket.””

  198. Érdekes ez is tényleg ….de én még maradnék Tibor bá’ kérésénél ami jobbára az elmúlt ezer év esményeire üldöztetéseire vonatkozott.
    (kevésbé a közelmúltra )

  199. 220:
    Bizony-bizony, de tessék átnézni az arányokat. A 100.000 magyar zsidóból egy se túrja a földet. A 3000 magyarországi szatócsbólt tulajdonosai között elvétve akad nem zsidó. De azért hadd jegyezzem meg, hogy ez az argumentum nem méltó hozzád. Az általánosítási vád a tények elmaszatolására szolgál.

  200. 228: Komolyan mondom, ismertem és ismerek zsidó kisembereket, bolti eladó, közfinánc, műköszörűs, tanár, stb. Soha nem volt bankár a zsidók több, mint mondjuk egy százaléka. (kevesebb volt) A probléma nem itt van. A kiválasztottság-eszme automatikusan szüli a konfliktusokat, méghozzá a kiválasztottságukban hívők részéről.

  201. 228: Hol van bármilyen hiteles forrás a földtúrók és a szatócsbolt tulajok vallási/származási hovatartozására vonatkozólag?

    Régebben bizonyosan foglalkoztak földműveléssel is a zsidók Magyarországon, hacsak nem álcából alapították a Magyar Izraelita Kézmű- és Földművelési Egyesületet…
    http://zsidlex.uni.hu/keret.cgi?/szocikk/13084.htm

  202. 228-230: zsidó származású borász szép számmal akad ma is Mo-on. Régebben a megvagyonosodó zsidók gyakran vettek földet, akinek olyan jól ment, kastállyal, akinek annyira futotta, egy nagygazda-birtoknyit. És Tevje falujában, meg máshol K-Európában nyilván voltak kisparaszt módra gazdálkodó zsidók.

  203. 230: ez az egylet tipikus volt, épp azt jelzi, hogy érzékelték a zsidó vezetők, hogy nem jelelmző a körükben a földműves és iparos (utóbbi még akadt is, de földműves alig), ezért támogatták alapítványokkal, hogy legyen. A cionista utópia keretében is földművelés-oktatással kezdték még az anyaországi kiképzőtáborokban.

  204. Be kell vallanom ,igen nehezen vagy sehogyan nem tudom szétválasztani a realitásokat, tényeket a tényekként aposztrofált túlfűtött mitológiáktól.
    Rengeteg gondolatvírus rajzik a tárgyban, tisztán látni nagy művészet.
    Valószínűsítem, hogy a horor-romantikus-scifi sikerfilmes elemek, inkább média életképességük semmint történeti tény mivoltuk okán virulnak a dokumntált valóság sokkal szürkébb és unalmasabb.

  205. szélsőséges írásokat, legyen náci vagy bolsevik, nemigen lehet és érdemes kommentálni. Ennek fő okai, hogy vagy nem érvel, hanem kinyilatkoztat (pl. „A kommunizmus hatalmas bűneinek élén álló zsidók listája végtelen.”) A másik módszer, amikor féligazságokból – voltak köztül zsidók? igen – logikai ugrással fals következtetésre jut, pl. ezért is a zsidók felelősek. De egyébként is, én egyik szélsőségnek sem hiszem el, hogy igazat beszél. Aki gyilkol, az miért épp hazudni ne lenne hajlamos?

    Vagy valódi tényeket interpretál félre és fordít a maga ügyének szolgáltatába. Korábban jöttek a fasiszták a genetikai, faji maszlaggal. Azóta bebizonyították a tudósok, hogy az európai zsidók ereiben több európai vér van már, mint eredeti közel-keleti, erre levonják a következtetést, hogy a zsidóság egy eszmei, szellemi valami, nem vérségi. Jé, most tudtam meg, hogy én is zsidó vagyok, mert totál ellentétes a nézetem a fasisztákéval.

    Egy érdekes téma a bevándorlás, kedvencem, már csak családi okokból is. A közgazdászok régen bebizonyították, hogy ahol növekszik a népesség, az gazdasági fellendülést indukál, ahol meg csökken, ott recesszió fenyeget. Nem ez az egyetlen oka a dolgoknak, de jelentős. Ez ma is szembetűnő az örregedő Japán több mint két évtizedes válságát, a szerény európai és az izmosabb USA-beli gazdasági növekedést elnézve. (Vannak kivételek is, mint Kína, ahol már csökken a népesség, de magas a gazdasági növekedés, de nem biztos, ohgy az ottani rezsim valós adatokat szolgáltat.) Illetve gyorsan növekvő népességű és gazdaságú fejlődő országokat Ázsiában, Dél-Amerikában, Afrikában.

    Ergo: tök hülye az az ország, amelyik nem pártolja a bevándorlást. Mondhatjuk másképp is: ki a fene fogja eltartani Magyarországon a nyugdíjasokat, ha csak 1,2 gyerek születik családonként átlagosan, és azok jelentős része is elvándorol?

    A zsidó kommunista vezetőkről meg annyit: először azt mondjuk, hogy a zsidók a kapitalizmusban kezükben tartják a pénzvilágot, az ipar egy részét, a sajtót stb. Majd azt mondjuk, hogy a kommunizmusért a zsidók felelősek. De mit is csináltak a kommunisták? Elvették a bankokat, gyárakat a tulajdonosaiktól, egy részüket ki is nyírták. Akkor most mi van? Hát hülyék ezek, hogy egymást szivatják? Ennyire eszementek lennének? Ez lenne a világméretű összeesküvés, hogy egymás torkát harapják át? Nem hiszem.

    Visszakanyarodva múltkori témánkra, amikor arról volt szó, hogy a zsidók saját kiirtásukat kiprovokálták, vagy legalábbis tűrték, hogy Izraelt megszállhassák. Hát sok mindent el lehet mondani a zsidókról, de azt nem, hogy buták lennének. Mi a fenéért kellett volna a fél európai zsidóságot kiirttatni ehhez, nem is beszélve az elvett értékekről, a Rotschildok birodalmának zömétől kezdve a szatócsboltokon keresztül az elrabolt műkincsekig? Lerombolt zsinagógák, feldúlt temetők, elégetett szent könyvek?

    Miért kellett ehhez több millió halott, egy kisebb ország népessége? (Van, aki szerint 6 millió, mások szerint kevesebb, de a milliós nagyságrendet akkoris eléri, ha öttel osztom, nem kettővel.) Meg az a sok emigráns, aki nem Izraelben, hanem az USA-ban vagy Dél-Amerikában kötött ki?

    Az USA-nak elég volt kb. 2800 halott ember ahhoz, hogy 2001. szeptember 11-től jogosnak érezhesse a világrendőr szerepét újult erővel eljátszani, elfoglalhassa Afganisztánt, Irakot vagy a terrorizmus elleni jelszóval lehallgathassa a fél világot. Vagy 1800 halott, ha jól emlékszem, hogy Pearl Harbour után kiverhesse a Japánokat fél Ázsiából. Ennyire amatőr lenne az a nagy fene zsidó összeesküvés, hogy ekkora rettenetes áldozat kellett a megvalósításához? Nem volt jobb megoldás?

    Ja, a pszichoanalízis. El tudom képzelni, hogy sok embernél pszichikai problémákat okoz az, ha kirekesztik, megbélyegzik, idegenként kezelik saját hazájában, de az is, ha nem világos az identitása, mennyire magyar és mennyire zsidó például. Hát még az milyen problémákat okoz, ha a fél rokonságát a saját ürülékében utaztatták végig fél Európán egy vagonban, hogy aztán legyilkolják, mint egy csótányt, vagy éheztessék és kínozzák, vagy halálra dolgoztassák. Igen, biztosan vannak a zsidóknak pszichikai problémái, és biztosan több, mint az átlagnépességnek, érthető módon.

    Ez azonban jellemző lehet sok más nemzetre is, aki hasonló helyzetben van. A fél évszázadonként újra és újra félig kiirtott csecsenekre, a másodrendű állampolgárokként kezelt kecsua indiánokra, az Erdélyben élő magyarokra. Az örményekre, akiknek még a népirtás elismeréséért is kell küzdeniük. A volt Jugoszlávia számos polgárára itt a szomszédunkban a szörnyű plgárháborúik után. A harmad- vagy negyedrendű állampolgárokként, ha egyáltalán állampolgárokként kezelt magyarországi romákra.

    Szerintem ideje lenne már, hogy ez az ország a „hunok vagyunk, sumérok vagy kecsuák”, „kiazsidókinemzsidó”, kilövettekiaszemétdekigyújtogattafelazautókat” és hasonló zsákutcák helyett azzal foglalkozzon, hogyan fogja megállni a helyét a világgazdaságban. A múlt helyett a jövővel. Különben végleg elszegényedünk és elnéptelenedünk.

    A mezőgazdasági termeléshez elég egymillió lakos, aki meg valami értelmeset akar csinálni, az meg elmegy Nyugatra. Itt marad pár ezer földesúr, egymillió földműves és hárommillió nyugdíjas, és harminc év múlva is ölni fogják egymást, hol rontották el, miközben főleg EU-s segélyekből és az unokák hazautalásaiból tengődnek. Ja, meg még jönnek majd a turisták, megnézni a Magyarország-skanzent, azok kiszolgálására is kell pár tízezer fő.

  206. Jelenlegi világunkat két erő mozgatja. A cionizmus és az exhibicionizmus. Ha valaki utálja a zsidókat, azt ezek ismeretében alapos okkal teszi és miért ne lenne joga hozzá. Ezen nincs mit napestig vitatkozni és ideologizálni. Az ököljog jelenleg nem az antiszemiták sajátja, legalább az utálat joga maradjon meg.

  207. 234: Ha egy dologhoz hozzá akarsz szólni, színvonalasan, akkor tanulmányoznod kell a témát. (És ész is kell)
    Tehát a kérdés: történelmi ismereteink alapján hihető-e, hogy csoportok, eszmei irányzatok képesek tömeges népirtásokat is rendezni irracionális, vallási-misztikus célból?
    Van-e olyan szellemi irányzat, mely gyűlöli az egész anyagi világot, az emberi életet és igyekszik az egészet elpusztítani, valamiféle Megváltás érdekében?

  208. 236:

    Amygdala (nevezzük most így) nyugdíjas rengeteg idővel, és azt vette a fejébe, hogy idejár szórakozni. Ezt különben ki is jelentette, hogy azt csinál, amit akar, ezért van az Internet. Magyarul, egy első osztályú Troll.

  209. 236.
    Minden háború tekinthető népirtásnak és minden háború mögött van eszmei, ideológiai irányzat.
    Ezen ideológiák, soha nem teljesen határolhatóak el, se irracionális motívumoktól, se misztikus, vallásos elemektől.
    Végül is az eszmeiségbe az ideológia fogalmába sok minden belefér.
    Elmondható, hogy mindig találunk a háborúk és népirtások mögött konkrét célképzeteket, pragmatikus, reális elemeket is.
    Az egyik embert ezzel, a másikat amazzal nyerik meg az együttműködésnek.Vesztes háborúk bűnbakká teszik a vesztes tábornokokat és ideológiáikat ,a nyertes háborúk áldozatai népirtásai kevésbé lesznek publikusak.A győzelem sok sok gaztettet és aljasságot legitimál ,illetve a győztesek eltüntetik azokat.

  210. 234!
    „Szerintem ideje lenne már, hogy ez az ország a “hunok vagyunk, sumérok vagy kecsuák”, “kiazsidókinemzsidó”, kilövettekiaszemétdekigyújtogattafelazautókat” és hasonló zsákutcák helyett azzal foglalkozzon, hogyan fogja megállni a helyét a világgazdaságban. A múlt helyett a jövővel. Különben végleg elszegényedünk és elnéptelenedünk.”

    És szerinted Kiss Jóskának,mit kellene tenni ez érdekében?Összeáll Csatári Karcsival Monyhatanyáról,hogy majd ők jól meg mutatják a világgazdaságnak mit tudnak.Csak hogy az összezárt „világgazdaság” a „piac” majd jól a fejükre koppint,meg eltünteti őket hogy mi a fenét akarnak itt kotnyeleskedni az ő cuccukba..Itt már régen fel van osztva minden..Ez az ország a bérrabszolgák országa..Külső erők is fosztogatják meg a belső „erők „is..
    Ha valamit igazán szeretnél itt csinálni,az életeddel játszol..De próbáld ki..
    239!
    Felesleges ilyen barokk stílusban beszélni..

  211. 236
    ” Van-e olyan szellemi irányzat, mely gyűlöli az egész anyagi világot, az emberi életet és igyekszik az egészet elpusztítani, valamiféle Megváltás érdekében? ”

    Nem tudom van e ilyen ,lehetséges hogy van,bár nem nevezném szellemi irányzatnak , mint tudjuk nagy az isten állatkertje.
    Meglepne, ha több lenne egy ilyen lelkibeteg sátánista (?) szekta, mint légyszar a kalendáriumban.

    240

    ” Ha valamit igazán szeretnél itt csinálni,az életeddel játszol..De próbáld ki ”

    Végtelenül titokzatos vagy és tévedsz.

  212. 242: „Arma Gedeon tanaival harmonizál a Jobbik tanítása.”

    Ez elég érdekes megállapítás egy olyan cikk alapján, ami a keszthelyi jobbik honlapján /máshonnan átvéve/ került közzétételre, nem a Jobbik hivatalos ideológiája. Legalábbis nem tudtam /igaz, nem is kell tudnom/, hogy ez a Hervé Ryssen lenne a Jobbik főideológusa.

    Ha korrekt lettél volna, nem mosod össze Armát és a Jobbikot ezzel a cikkel.
    Ettől persze felőlem nyugodtan tarthatod a Jobbikot náci pártnak, főleg, hogy nekem fogalmam sincs róla, hogy mikor/mitől náci, mikor fasiszta, esetleg mikor antiszemita egy párt. 🙂 Tapasztalatom szerint főleg akkor, ha ráfogják. 😉

  213. 242!
    Nekem is hasonló véleményem van mint Observernek.Szerintem sem kellene annyira mumusként beszélni a jobbikról..Egyik párt sem csinált még kifejezetten jót az országnak,csak ártott neki mindegyik..A jobbik,még hatalmon sem volt.Azt hogy most ők mit mondanak meg szajkóznak az egy dolog..Szerintem nem kellene annyira félni tőlük,meg mumust csinálni belőlük.Ők sem lennének rosszabbak ha hatalmon lennének, mint bármely más párt..

    „Végtelenül titokzatos vagy és tévedsz.”

    Ezzel a mondatoddal nem sok mindent tudok kezdeni.De ha ki kényszeríted belőlem,pl.Itt van S. Norbi esete..
    És ez csak egy a sok közül..Nem magától maradt ott majdnem..
    Jó lenne elgondolkozni rajta..

  214. tréfli

    Miután a Zsidó az Alfa és az Omega, szükségszerűen egy pártot vagy a Cionista Háttérhatalom pénzel és mozgat vagy neonáci és antiszemita, még egy eset van és ez a leggyakoribb, hogy egy pártot a Cionista Háttérhatalom
    szponzorál, bábként mozgat, amely a közvélemény előtt álcázásképpen neonáci és antiszemita ez utóbbiak számítanak igazán.

  215. 242

    S Norbi bucira kereste magát, hazug élelmiszerkiegészítőkkel.

    Nem jól tudom?

  216. 242:
    Egy idézetet, egy mondatot, esetleg egy teljes tanulmányt nem lehet elvetni azzal, hogy a forrás megbélyegzed. Hitlernek is volt olyan állítása, ami teljesen szalonképes, mert mindenkinek van.

    Arma eszmefuttatásait nem kell elfogadnod, de piszok nehéz őket tagadni fair szópárbajban. Persze megpróbálhatod. 😀

  217. 247

    Kedves Tibor bá’

    A posztjaid jóvoltából hosszú hónapok óta dolgozgatok a témán a magam öreges módján és lassan lassan elmondhatom, hogy kezdek a végére érni.

    Engedelmeddel összefoglalnám mire jutottam.

    A zsidó fogalmát sok sok ember sokféleképpen értelmezi, kubai feleségemnek – aki 82- ben érkezett Magyarországra – abszolút ismeretlen volt e fogalom.
    A cigányt is itt ismerte csak meg.

    Tehát már a kezdeztek kezdeténél letérünk a tudományosság útjáról, amikor még azt sem tudjuk pontosítani, ki tartozik ide kis túlzással elmondható, hogy beszélgetünk, de nem tudjuk miről.

    Történelmi koronként és országonként, sőt még azon belül is igen igen eltérő az értelmezés hol genetika,hol vallás ,hol állampolgárság , hol elmeállapot és ezek végtelen féle és végtelen különböző arányú kombinációi.

    A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvét antiszemiták rendelték meg Oroszországban úgy értesültem, hogy ez egy tény.

    Tudott dolog, hogy léteznek fanatikus cionisták, akik néhány baromságot halálosan komolyan vesznek és léteznek hasonló antiszemiták is, e két színtársulat ütős érvekkel szolgál egymás számára a gyűlölködéshez.

    A cionisták is és az antiszemiták is követtek el gaztetteket-sajnos nem tudok pontosabban és tudományosabban fogalmazni mégha e foggalmazással én sem vagyokelégedett – ezek dokumentálható történelmi tények. Ezeket közül a két legkiemelkedőbb a Holokauszt és Izrael állam háborús cselekményei, amik mégsem egy súlycsoportban vannak.

    Amikor a Cionista Háttérhatalom bizonygatói úgy érvelnek, hogy a cionista zsidók a béke = salom, az emberi jogok , a TOLERANCIA az emberi egyenlőség eszméit a saját hatalmuk ZSIDÓ VILÁGURALOM
    előmozdítása érdekében támogatják a médiában, továbbá amikor
    a hitleri III.Birodalom által elkövetett 6 000 0000 zsidó meggyilkolását is a Cionizmus számlájára írják, akkor ezeket én már nem tudom komolyan venni. Ehhez paranoiásabbnak kellene lennem.
    Egyébiránt érdemes tudni arról,hogy mindenkiben van egy csipetnyi egészséges paranoia.

    Az egész antiszemita-cionista mitológikus tudatépítményt, katyvaszt szerintem a gyanakvás, a félelem, a rosszindulat,az irígység , a legsötétebb babonák és az emberi elme sajátságos működése , a tények emberelkrre jellemző feldolgozásmódja, mese-, mitosz-, legendaképző hajlama magyarázza meg nekem.
    A világ eseményeit szeretjük nekünk praktikus mintákba rendezni.

    Amiben pedig milliók hisznek, az valóságnak fog tünni.
    Hiszen Arma Gedeon jóvoltából tudjuk, hogy e legendákkal immáron könyvtárak vannak megtöltve.

    Nem ez az egyetlen téma, ami az előbbiekkel jellemezhető.
    Lásd paranormális jelenségek, UFO -k.

    Nos én itt tartok, erre a konkluzióra jutottam.

  218. 248:
    Arma témáját hosszú évekkel ezelőtt levitattuk. Milyen eredménnyel? Állításainak komoly alapjai vannak, de pontosan nem meghatározhatóak. Mint minden „tudós” úgy Arma is ragaszkodik elképzeléséhez az utolsó betűig, ami valószínűleg hiba, de ehhez mindenkinek „joga” van. Hogy Arma állításainak hány százaléka valóság, és hány százaléka fikció, maga az Isten se tudja megmondani. De egy egészen biztos igaz. A hatalom birtokosai nem olyan emberek, mint mi, nekünk fogalmunk se lehet, hogy miként gondolkodnak, mikre képesek, és mit tesznek és fognak tenni. Márpedig az Emberiség sorsa ettől függ.

    Ezzel meglehetősen analóg a mai „oktató” választási videó felvétel, amivel kapcsolatban a pontos igazságot soha a büdös életben nem fogjuk megtudni.

  219. 248
    Nekem tetszett az eszmefuttatásod, én magam is nagyjából így ítélem meg a helyzetet.
    Az viszont igaz, hogy a kapitalizmus csúcslovasai, haszonélvezői főleg a zsidók közül kerülnek ki, így annak negatív kivetülései, mint valami kollektív bűn rájuk esnek.
    Mint bűnbak hordozza az egészük ezt a képet, ami persze az élen lévő csúcsragadozókat egyáltalán nem zavarja, hiszen védettek ennek következményeivel szemben.
    Hogy ez a mém milyen nagyhatású lehet, elképzelhetünk egy gondolatkísérletet:
    Képzeljük el, hogy valakinek fogalma sincs a saját zsidó származásáról, mert pl. nevelőszülőknél nő fel egészen más szellemi környezetben. Majd felnőtt korában egyszer csak megtudja saját származását.
    Meglehet, először szégyellni fogja, titkolja, de miután a dolog bizonyított, akaratlanul is kezdi átértékelni hozzáállását. Az antiszemita megnyilvánulások kezdenek egyre kellemetlenebbek lenni számára, hiszen most már érzi, hogy ő maga is céltábla lehet, habár soha életében nem tett semmit amivel erre rászolgált volna. Lassan áldozat szerepbe fog csúszni, és ha kialakul egy súlyosabb fenyegetettség, akkor be fog húzódni abba az érdekközösségbe, amely viszonylagos védelmet jelenthet számára.
    Szerintem sokan lehetnek, akik kötődése ilyen jellegű, és elkerülhetetlen, bármilyen is egyébként a hozzáállásuk.

  220. 250

    Nem hiszek abban, hogy a hatalom birtokosait ne lehetne kis hibahatárral konkretizálni.
    Abban sem hiszek,hogy ezek az egyének túlságosan különböznének érzelmi habitusukat tekintve az átlagemberektől.
    Az átlagember pedig az én tapasztalataim szerint az érdekeit követi és erről a nyomvonalról igen ritkán, alkalmanként egy egy epizód véges rövid idejéig tér le.
    A hatalom birtokosai nagytőkések és a viselkedésüket a tőke dominálja ,pontosan tudják, hogy a tőke az összes kiváltságaik záloga, ezért minnél gazdagabbak kívánnak lenni, mert ez a biztonságérzetük alapja.
    Ha egyik másik ezek közül becsavarodik,deviánssá válik, az több gondot okoz a világnak mintha ez egy kisemberrel történne.
    Ilyenkor szoktak a tetteik hírértékűvé válni.
    Nyilván lehet beszélni zsidó lobbyról is ,de kétlem hogy ez a társaság uralná a világot.
    Nagy befolyása lehet ,de ez megint egy olyan fogalmazás, ami pontatlan és sok minden belefér.

  221. 251: „Nyilván lehet beszélni zsidó lobbyról is ,de kétlem hogy ez a társaság uralná a világot.”

    Azt viszont elég nehéz lenne tagadni, hogy az USA külpolitikáját eléggé befolyásolni tudják. Mivel az USA világhatalom… /gondold tovább/… 😉

  222. 252

    Az Usa sem uralja a világot.
    A zsidó lobby pedig nem uralja az Usa -t.
    Persze az uralkodás szó sem ekzakt.

    Ha az egyik nagyanyámat Háber -nek az egyik dédanyámat pedig Herbek -nek hívták, akkor lehet, hogy zsidó származású vagyok ?

  223. 253: Maradjunk annyiban, hogy a zsidó lobby jelentős befolyást képes gyakorolni az USA vezetésére.

    „John J. Mearsheimer (University of Chicago) és Stephen M. Walt (Harvard University, Kennedy School of Government) professzorok által 2006 márciusában megjelentetett részletesen kidolgozott, tudományos alapú tanulmányában, melynek címe Az Izrael-lobbi és az Egyesült Államok külpolitikája (The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy) arra a megállapításra jut, hogy habár más, gazdasági lobbiknak is sikerült már a maguk javára formálni valamelyest az Egyesült Államok külpolitikáját, a pro-izraeli lobbiszervezeteknek sikerült azt annak nemzeti érdekeitől a legmesszebb vezérelnie eddig.” http://hu.wikipedia.org/wiki/Izrael-lobbi_az_Egyes%C3%BClt_%C3%81llamokban

    Hogy az USA mennyire uralja a világot? Ezen lehet vitatkozni, de véleményem szerint az optimálisnál sokkal nagyobb befolyást gyakorol rá.

    ” lehet, hogy zsidó származású vagyok ?” Ez hogy jön ide? Szerintem saját magadon kívül ez senkit sem érdekel…

  224. 250

    ” Képzeljük el, hogy valakinek fogalma sincs a saját zsidó származásáról, mert pl. nevelőszülőknél nő fel egészen más szellemi környezetben. Majd felnőtt korában egyszer csak megtudja saját származását.
    Meglehet, először szégyellni fogja, titkolja, de miután a dolog bizonyított, akaratlanul is kezdi átértékelni hozzáállását. Az antiszemita megnyilvánulások kezdenek egyre kellemetlenebbek lenni számára, hiszen most már érzi, hogy ő maga is céltábla lehet, habár soha életében nem tett semmit amivel erre rászolgált volna. Lassan áldozat szerepbe fog csúszni, és ha kialakul egy súlyosabb fenyegetettség, akkor be fog húzódni abba az érdekközösségbe, amely viszonylagos védelmet jelenthet számára.
    Szerintem sokan lehetnek, akik kötődése ilyen jellegű, és elkerülhetetlen, bármilyen is egyébként a hozzáállásuk”

    Sokan élik életüket a zsidó identitás karanténjában, ahonnan lehetetlen szabadulni.

  225. 250:
    A zsidó fogalom nagy vonalakban megegyezik a cigány fogalommal. Nem faj, nem nép, nem vallás, hanem „elmeállapot” azaz életforma, amit gyerekkorban tanulnak meg. A zsidó származású nevelő szülőknél felnőtt egyed NEM ZSIDÓ. Ha megtudja, valószínűleg ki fogja használni, de sose lesz zsidó.

  226. 255:
    Immáron Bara Zoltán nikkel meglehetősen naiv vagy. A világ a PC szellemében létezik, az egész világ politikusai ehhez tartják magukat. Azt pedig, hogy mi PC és mi nem, a zsidók szabják meg. Ennyi és erről többet írni értelmetlen.

  227. 256
    A nem zsidó családban felnevelt zsidó származású emberre mondhatod, hogy nem zsidó, de azt a nácik a bevagonírozásnál nem valószínű, hogy akceptálták volna. Ez meg talán az ő tudatára is hatással lehet. 🙁

  228. 256

    Nem tudom, nem értem mire lapozod az a teóriádat, hogy a zsidó házaspár által mondjuk, mert elcseréltek véletlenül két csecsemőt vagy mert örökbe fogadtak egy goj újszülöttet, nos, hogy ez a gyermek kevésbé lenne felnővén zsidó, mint a vér szerinti gyermek ?
    Lehet még cifrázni a példát, hogy tudnak e erről a cseréről a szülök vagy sem.
    Ha zsidó életmód és tudatállapot, akkor nyilván a (tévesen) zsidónak tudott gyermeküket zsidónak is nevelik, nincsen okunk mást gondolni és a gyermek felnőtt korában majdnem éppen olyan zsidó lesz mint ők.

  229. 257

    Jól értem ,hogy azt állítod, hogy az egész világnak az usa zsidói diktálják milyen a politikailag korrekt beszéd ?
    Nemcsak a zsidókat közvetlenül érintő témákat illetően?

  230. 261:
    Jól érted.

    260:
    Nincs téves és nem téves, meg akármi. Egy embert 100 százalékosan determinál a kultúra, amiben felnő. Ez nem faji kérdés, a tömegek rosszul tudják. Egy kék szemű, szőke zsidó nőt antropológiai alapon lehetetlen szemitának osztályozni. Északkelet Afrikában élnek NÉGER zsidók, semmi közük a szemit fajhoz. Fel kellene már ismerni, hogy zsidónak lenni egy elmeállapot, egy szubkultúrához tartozás, semmi több.

  231. ….miután a faji, genetikai zsidó elmélet a történelem sülyesztőjébe vándorolt, a III.Birodalom áldásos működése és a genetika tudomány fejlődése nyomán …helyébelépett a zsidó elmeállapot ,szubkultúra és életmód elmélet.
    A zsidó megmaradt – szívós fajta – túlélte ezt is .

    :-))

    Ha ezt a szubkultúrát 100 random nemzetiségű és műveltségű emberrel leiratnánk -kapnának erre kettő órát és papírt meg tollat – akkor kicsit heterogén lenne az eredmény
    ebben egészen biztos vagyok.
    Tartok tőle ha 100 zsidóval uiratnánk a zárthelyit, akkor sem lenne a tartalmi egybevágóság 60 % – nál nagyobb.

    Persze nem lenne közömbös, hogy hány zsidó lenne a dolgozatokat kiértékelők között.

    Ja és bármi lenne az eredmény, az a Cionista Háttérhatalom hatalmát erősítené meg, vagy direkt vagy paradox módon.

    🙂

  232. 263:
    Nem veszem jó néven, hogy összekeversz Armával. Arról meg nem tehetek, hogy nem ismered a zsidó szubkultúrát. Még van egy pár éved, ismerd meg. Javasolnám a kubai lecserélését egy zsidóval. 😀

  233. 248: Te itt fosod a szót, hogy belefulaszd az olvasókat, de gondosan kerülöd a konkrétumokat. Úgy állítod be, mintha én hozzádhasonlóan mantráznám az „összeesküvéselméletemet”, hogy a náci zsidóirtás mögött cionisták álltak, csakhogy én vettem a fáradtságot egészen konkrét információkat begépelni a blogomra cionista szerzőktől.
    „Zsidók öltek zsidókat, hogy a túlélőket Izraelbe kényszerítsék” c. bejegyzésemben idézem N. Giladit, akit cionizmusa miatt Irakban egykor halálra ítéltek, hogy az iraki zsinagógarobbantós merényleteket a Moszad szervezte, hogy a zsidókat alijázásra késztesse.
    Majd idéztem a ma élő legismertebb izraeli író, Ámosz Oz könyvét a „… hogy forróvá tegyem a talajt a diaszpórában élő zsidek lába alatt…” c. bejegyzésben, ahol Izrael egyik legendás vezetője az interjúalanya, aki ebben lényegében elismeri, hogy része volt ezekben a zsinagógarobbantós hamis zászlós merényletekben, azt is megmondja, milyen célllal:

    „én ma is kész vagyok rá, önként, hogy elvégezzem Izrael népéért a mocskos munkát, hogy szükség szerint arabokat öljek, hogy száműzzem, elkergessem, megégessem őket, hogy meggyűlöltessem magunkat, hogy forróvá tegyem a talajt a diszpórában élő zsidek lába alatt, és arra kényszerítsem őket, hogy jajgatva, de gyorsan idefussanak az országba. Még ha itt is, ott is fel kéne ezért robbantanom egy csomó zsinagógát.”

    EgyIzraelben élő itteni fórumt
    rsunk erre csak azt mondta (tehát nem azt, hogy „ez hazugság!”), Izraelben úgy tudják, Samir volt Oz interjúalanya. Tehát közismert helyzet Izraelben, hogy a Moszad hamis zászlós önmerényletekkel kényszerít zsidókat pl. alijára. Ez a logika pedig teljesen alátámasztja, hogy magát a Holót is épp ezért tervezték el cionisták, ahogy azt zsidó szerzők sora bizonygatja könyveiben, sok-sok dokumentumot és cionista vezetők kijelentéseit felsorakoztató könyveiben.

    Te mikor fogsz ilyen konkrétumokat felhozni a vitában, a sok aljas okból elkövetett szófosás helyett?

  234. 264: Te jó néven veheted, én viszont nem! 🙂
    Mese habbal, hogy egy kubai nem halott otthon zsidókról, egy közismert zsidófészek országban! Castróról is mondogatják.

  235. 265.

    Te nem érted a tények és a nyilatkozatok közötti különbséget.

    Azonosítod a kettőt,ahogyan a hívő keresztények abszolút ténynek bizonyítéknak tekintik az Újszövetséget.

    (1989 előtt nem volt a zsidó és a cigány permanens téma )

  236. 268:
    A létező szocializmus nem ismerte el se a cigány, se a zsidó „problémát” tehát a magyar újságírók öncenzúráztak, te pedig más információs forrást nem ismertél. Saját, erősen limitált tapasztalatodat ne deklaráld tényeknek. Armának tökéletesen igaza van. Lövöldözöl a levegőbe ahelyett hogy megpróbálnád cáfolni az ő tényeit, amit tételesen felsorakoztat.

  237. 270.

    Én úgy tudom, hogy ezek nem voltak problémák.
    Időközben született 300 000 cigány és rengeteg gyár és munkásszállás lett a demokratikus kapitalizmus áldozata.
    A zsidő TV meg nyomja őket ..
    Radics Gigi , Gáspár Laci…Gáspár GYőző…Oláh Gergő..Oláh Ibolya..
    Majka ….a tegnapi x faktoros kövér Lili
    Az újnácik meg elkezdtek ezerrel zsidózni.
    Nem tudom, hogy médiahíreket hogy lehetne cáfolni.
    MItől tény valami és mitől kacsa ?
    Ha van ötleted oszd meg velem.
    Sőt még azt se, hogy lehet őket csalhatatlanul az igaz hamis kategóriába sorolni,bár én is szoktam vele próbálkozni….
    A többivel mélységesen egyetértek.

  238. Ezt az erdei virágcsokrot kellene a kőkemény tények kategóriájába sorolni ?

    Idézet Armától :

    “ Zsidók öltek zsidókat, hogy a túlélőket Izraelbe kényszerítsék” c. bejegyzésemben idézem N. Giladit, akit cionizmusa miatt Irakban egykor halálra ítéltek, hogy az iraki zsinagógarobbantós merényleteket a Moszad szervezte, hogy a zsidókat alijázásra késztesse.
    Majd idéztem a ma élő legismertebb izraeli író, Ámosz Oz könyvét a “… hogy forróvá tegyem a talajt a diaszpórában élő zsidek lába alatt…” c. bejegyzésben, ahol Izrael egyik legendás vezetője az interjúalanya, aki ebben lényegében elismeri, hogy része volt ezekben a zsinagógarobbantós hamis zászlós merényletekben, azt is megmondja, milyen célllal:

    “én ma is kész vagyok rá, önként, hogy elvégezzem Izrael népéért a mocskos munkát, hogy szükség szerint arabokat öljek, hogy száműzzem, elkergessem, megégessem őket, hogy meggyűlöltessem magunkat, hogy forróvá tegyem a talajt a diszpórában élő zsidek lába alatt, és arra kényszerítsem őket, hogy jajgatva, de gyorsan idefussanak az országba. Még ha itt is, ott is fel kéne ezért robbantanom egy csomó zsinagógát.”

    Egy Izraelben élő itteni fórumtársunk erre csak azt mondta (tehát nem azt, hogy “ez hazugság!”), Izraelben úgy tudják, Samir volt Oz interjúalanya. Tehát közismert helyzet Izraelben, hogy a Moszad hamis zászlós önmerényletekkel kényszerít zsidókat pl. alijára. Ez a logika pedig teljesen alátámasztja, hogy magát a Holót is épp ezért tervezték el cionisták, ahogy azt zsidó szerzők sora bizonygatja könyveiben, sok-sok dokumentumot és cionista vezetők kijelentéseit felsorakoztató könyveiben ”

    Még ha igaz lennemindez , akkor sem támaszt alá semmi egy akkora baromságot mint az, hogy a Holokausztot cionisták idézték elő.

  239. 265-271!

    271-ben ,Itt van neked konkrétum,Arma.. 🙂

  240. 272: „Még ha igaz lennemindez , akkor sem támaszt alá semmi egy akkora baromságot mint az, hogy a Holokausztot cionisták idézték elő.”

    Ez tipikus kinyilatkoztatás. Épp azt jelentetted ki, hogy még ha igaz is lenne pár tény, mely azt igazolja, hogy a holokausztot cionisták idézték elő, az akkor is baromság marad, hogy a holokausztot cionisták idézték elő.
    Tibor bá, a tudatosan logikaellenes állításokat hangoztatók minek minősülnek az értelmes emberek (egyik) vitafórumán? írtad már, hogy ez egy troll. Tudom, hogy e blognak nem a holóvita eldöntése a funkciója, de a korrekt vita nyilván itt is elvárás. Ez a soknevű királyfi valóban szórakozni jár ide.

  241. 274:
    Nem kell neki válaszolni. Különben intelligens pasi, tipikus autodidakta, de egy kerék rosszul van bekötve, amit ő maga is tud, de azt hiszi, hogy elhanyagolható mellékkörülmény.

    A soknevű királyfi okoskodása földhözragadt. Amikor valakik eltervezték a holokausztot fogalmuk se volt, hogy az 6 millióra sikeredik, de miért érdekelte volna őket? Másodszor, ha hamis zászlóval valaki (a szent cél érdekében) hajlandó megölni 100 embert, miért nem lehet elképzelni róla, hogy többre is hajlandó? Miért olyan valószínűtlen? Amerika hány katonát veszített eddig, hogy az oligarchák stratégiai céljait biztosítsa? A vietnami háborút befejezni akaró Kennedyt meg is ölték + 50.000 amerikai katonát. Szóval mi a picsáért olyan hihetetlen ez a 6 millió? Pusztán a 6 nulla miatt? Na ezt nevezem földhöz ragadtságnak.

  242. 275: azokkal nincs nagy baj, akiknek „hihetetlen”. Ők naívak, kisemberek, akiknek ajánlott is konformistának lenni, mindig elhinni, amit a hatalom hirdet, mert ez az embertípus rosszul érezné magát a bőrében, ha egyszer csak elkezdene a saját fejével gondolkodni. (DE szerencsére a világ elég jól van teremtve ahhoz, hogy ezt a típust ez a veszély nem is fenyegeti…) Valójában azok a kártékonyak, akik jól tudják, hogy amit hirdetnek, hazugság. Egyébként a tények ismeretében nem lehetett 6 millió zsidó áldozat, de nem ez a lényeg, egymillió is aljasság lett volna, vagy kettő. Ennyi meg nyilván volt is. És egymillió áldozat még nem elég a kiszsidónak, (amennyiben az érrtelmesebb fajtába tartozik, tehát a legendákkal ellentétben a relatív kisebbségbe), hogy utánajárjon, kik is vagonírozták be a dédszüleit?

  243. Az, hogy valamikor valahol egy zsidó vagy több alkalommal több zsidó, hamis zászlós fegyveres tömeggyilkosságot követett el a zsidók ellen, az egyetlen dologra bizonyíték, hogy ezek az elkövetők bűnözök, továbbá gonoszak és fanatikusak.
    A holot a III.Birodalom valósította meg.
    Elképzelhető, hogy néhány őrültnek – ezeket nevezhetjük akár cionistának – a malmára hajtotta a vizet , de a cui prodest kérdés csak a nyomozás irányának kijelöléséhez használható , de nem tekinthető automatikusan válasznak is arra, ki követte el a bűntényt.
    Hitler nagyobb fasz volt annál, semhogy éppen zsidók bábozhattak volna vele.
    Persze, hogy érdekel, ha valaki bizonyítani tudja, hogy a holot zsidók követték el.
    Ha már a ciui prodest -nél tartunk, kinek az érdeke elhitetni, hogy a holokausztot zsidók követték el ?
    A neonáciké, a szkinhedeké,a rasszistáké az elvakult jobbereké és a fanatikus antiszemitáké.

    SALOM

    🙂

  244. 277:
    Kinek az érdekében fedezte fel Jedlik Ányos a dinamót? Egyszerűen csak kíváncsi volt, hajtotta a tudásvágy. – Sok mindent olvasol, sok mindennel találkozol, de ezeket nem tudod megfelelően alkalmazni. A holokausztból egyértelműen az élve maradt zsidók húztak, húznak hatalmas hasznot. 56-ban meghalt néhány száz magyar, aminek következtében 20 éven át gulyás kommunizmust élvezhetett 10 millió. Ennek ellenére nem teheted fel a kérdést, hogy kinek az érdekeit szolgálta 56, mert a kérdés nem feltehető (improper)

  245. „Sok mindent olvasol, sok mindennel találkozol, de ezeket nem tudod megfelelően alkalmazni”

    Persze ,mert egy kerekem rosszul van bekötve.

    Bizonyára igazad van, előfordul velem, (is) hogy hibás következtetésre jutok.

  246. 272 kedves bara ur
    az alábbi izraeli én vagyok:
    „Egy Izraelben élő itteni fórumtársunk erre csak azt mondta (tehát nem azt, hogy “ez hazugság!”), Izraelben úgy tudják, Samir volt Oz interjúalanya. Tehát közismert helyzet Izraelben, hogy a Moszad hamis zászlós önmerényletekkel kényszerít zsidókat pl. alijára. Ez a logika pedig teljesen alátámasztja, hogy magát a Holót is épp ezért tervezték el cionisták, ahogy azt zsidó szerzők sora bizonygatja könyveiben, sok-sok dokumentumot és cionista vezetők kijelentéseit felsorakoztató könyveiben ”
    ezennel tanusitom, hogy yzthak shamirről van szó, tévéinterjúban, ország-világ elött ismerte be az 50-es években elkövetett bagdadi zsinagóga robbantásokat.
    és részemről összegezve a témát: mint izraeli, tapasztalatból állitom, hogy a zsidóság MINDENRE képes, a szó nemes avagy negativ értelmében!!!!!!

  247. 280:
    Kedves Bálint!
    Ha a MOSZAD el tesz láb alól, mi saját halottunknak fogunk tekinteni. 😀

  248. ” mint izraeli, tapasztalatból állítom, hogy

    >>>> A ZSIDÓSÁG MINDENRE KÉPES <<<<<

    a szó nemes avagy negatÍv értelmében"

    Ahogyan a többi nemzet fiairól is elmondható ugyanez, szorongatott, szélsőséges helyzetekben.

  249. 282:
    Milyen igazad van. A világ valamennyi országában azonos a bűnügyi statisztika, a várható életkor, az életszínvonal, minden-minden pontosan azonos, nincs semmi különbség, 100.000 főre vetítve ugyanannyi öngyilkosuk, Nobel-díjasuk, olimpiai bajnokuk van. stb. stb. – miért van az, ahányszor megszólalsz, mindig mondasz egy magabiztos marhaságot.

  250. 283

    Nem állítottam ilyeneket.

    Kivetted a párbeszédet a kontextusából és önkényesen – rosszul – értelmezted, amit írtam.

    Végül is értem én….. hogy fontos neked bebizonyítanod, hogy az egyik kerekem kocka.

  251. 284:
    Frász karikát. Egy Izraelben élő, idős, felvilágosult és nagy tapasztalattal rendelkező, magyar származású zsidó állítására közölted, hogy ez nem csak a zsidókra igaz, hanem minden más népre is. Ez Bálint állításával tökéletesen szembe megy. Honnan ragadtam volna ki és mit? Ha elfogadom Báli t állítását – és elfogadom – akkor amit te írtál egyszerűen megint egy nagy hülyeség. Te ebből sportot űzöl, miközben állandóan azt állítod, hogy tanulni akarsz.

    Különben nekem csak az a fontos, hogy ne szarjak magam alá, a te elmeállapotod nekem egyáltalán nem fontos, de megmondom neked, hogy enyhe fokú skizofréniád van. Ezekre jellemző, hogy képtelenek megfogni a valóságot. Nincs realitás érzéked. PONT

  252. Tibor bá’
    🙂 🙂
    Remélem van még más fontos dolog is azért az életedben….
    Ilyenkor szokták megkérdezni a gyermekeim, anya te mikor végezted el az orvosit? 🙂 :-)Ma kritikusabb vagy az átlagodnál.

    Egy kérdés. OFF. Csak speciális kis biszbasz jó a kávégépetekbe ugye?
    Mailban megírnád hogy milyen? Bocs, lusta voltam megkérdezni mailban. OFF befejezve.

  253. „A zsidóság mindenre képes a szó nemes és avagy negatív értelmében”

    Ez kábé annyit jelent mint a csodálatos, borzalmas, elképzelhetetlen,fölülmúlhatatlan, fantasztikus , megdöbbentő ,szörnyű ,borzalmas , elképzelhetetlen felülmúlhatatlan , ámulatba ejtő, iszonyatos, horrorisztikus jelzők jelentése.

    Miért kellene azt gondolnom, hogy az izraeli zsidó a LEG.
    Bálint hozzászólása kábé annyit jelent nekem :
    A zsidó sok mindenre képes, amit ti nem is álmodnátok.
    Készséggel elhiszem elfogadom tőle és valóban sokatmondó, hogy ő így nyilatkozik.

    Azonban hosszú a történelem és sok sok nép sokszor bizonyította ,hogy jogosult ugyanerre a jelzőre.

    Az árják után nem vagyok hajlandó elfogadni, azt hogy a zsidó – ami állítólag nem több és nem kedvesebb mint elmeállapot – nos hogy zsidónak lenni az egy felsőbbrendű elmeállapot.

  254. 286:
    Mindenkinek „érdemeik” szerint.

    Azt a kis biszbaszt „kapszulának” hívják, de több márka van belőle. Mi a Martello-t használjuk.

  255. 288.
    Köszönöm, nekem a kapszula eddig mást jelentett, ezután erre is ezt a szót fogom használni.
    Mondjuk a kávé is kis mértékben gyógyszer.:-)

    No akkor megleplek egy Zoegaval legközelebb.
    Remélem minden biszbaszkapszula egyforma.

  256. 280: „mint izraeli, tapasztalatból állitom, hogy a zsidóság MINDENRE képes, a szó nemes avagy negativ értelmében!!!!!!”

    Ezz ilyen konkrét példával világítja meg OZ interjúalanya, ha Samir volt, akkor ő:
    „mi képesek vagyunk rá, hogy hirtelen, csak úgy, reggeli előtt elkezdjük a harmadik világháborút.”
    Nem vennném tréfára a szavait…

    Persze meg is indokolja, mire jó ez és elvileg valamiféle racionalistást is beleláthatnánk szavaiba, ez a terroristák ősi taktikája:

    „Az, hogy ilyen az arculatunk, irántunk – ne csodálkozz – bizonyos rokonszenvet kelt: abban a légkörben, amely ma az ifjúság, a nyugati értelmiség, a széplelkek, meg a cukrozott mosolyú nők körében uralkodik, ha mi így viselkedünk, az annak a jele, hogy bennünk elkeseredett harag tombol. És ha mi el vagyunk keseredve és szétvet bennünket a harag, az annak a jele, hogy velünk szemben jogtalanságokat követtek el, smi azoknak vagyunk az áldozatai. És ha mi áldozatok vagyunk, akkor gyorsan tüntetni kell értünk, a javunkra, azonosulni kell velünk. Ígyműködik a perverz széplelkek perverz lélektana. Olvasd csak Franz Fanont! Akárhogy is, ha vannak, ha nincsenek rokonszenvtüntetések a kétségbeesett, a veszedelmes Izrael mellett, a lényeg az, hogy majd iparkodnak lábujjhegyen járni Izrael körül. Hogy ne bőszítsék fel a sebzett vadat. Hogy úgy járjanak körülöttünk, hogy a talpuk szinte nem is érinti a földet. Itt a legfőbb ideje!”

    A probléma az, és itt tűnik el a racionalitás a képből, hogy az általa meghirdetett program, a cionistáké arra irányul, hogy a zsidókat ilyen hiszterizált, másokat gyűlölő és mások által gyűlölt-rettegett helyzetbe kényszerítsék bele kényelmes Galut-életükből, amit a többség önként soha nem cserélt volna erre az agyrémre.

  257. 290:
    Tehát a nácizmus és a cionizmus között az a különbség, hogy míg a nácizmus csak a zsidókat akarta kiirtani, a cionizmus mindenkit, aki nem zsidó. A probléma ezzel az, hogy ha minden nem zsidót kiirtanának, akkor mi lenne az értelme a zsidó létnek?

  258. 290

    Nyíltan felvállalt szélsőséges fanatizmus.
    Belátható,hogy ideig óráig lehet talán eredményes is, de hosszú távon katasztrófához vezet.
    A másik oldalon ugyanis ugyanolyan jó rossz potenciálokkal rendelkező homo sapiensek vannak.

  259. 291.

    „Tehát a nácizmus és a cionizmus között az a különbség, hogy míg a nácizmus csak a zsidókat akarta kiirtani (először) a cionizmus mindenkit, aki nem zsidó(elmeállapotú )”

    A zárójelben lévők az én betoldásaim.

  260. „- Létezik olyan hogy zsidó szubkultúra ?

    – Ó, hogyne létezne! Igen, mindenhonnan kilapátolják a pénzt. azt a furcsa kerek sapkát, kippát hordják a férfiak és a siratófalat csókolgatják”

    http://www.gyakorikerdesek.hu

  261. kedves bara
    csodálkozva olvasom hsz.-idat. gondolkodásod furcsa, fekete-fehér alapú. ha naivságod igazi, olvasd el figyelmesen arma 290. sz. beirását.ha nem értetted meg, kérlek molvasd el ismét, lassabban. ha ismét baj van az értelmezésével, akkor háát……
    ismétlem magam ,röviden:
    a világzsidóság egy olyan nép-vagy faj, ahogy tetszik- aki vezetöi szavára EGYEMBERKÉNT BÁRHOL A VILÁGON csatasorba áll!!!!!!!!!!!
    természetesen ez hatványozottan érvényes ránk, izraeliekre is.
    nos, fentiek fényében érthetöbb , miszerint minket nagyon eredményesen lehet mozgósitani NEGATIV AVAGY POZITIV célok érdekében?
    illusztráljam? o.k.
    ha mi százmillió hangya lennénk és egy kidőlt fatörzs alá parancsolnának bennünket, mi bemásznánk a fatörzs alá, és biztositlak, kedves bara, hogy ama fatörzs a százmilliók hátán elmozdulna!!!!
    most csak az a kérdés, hogy a világzsidóság vezetöinek JÓ VAGY ROSSZ szándékai vannak a fát illetöen.
    ennél egyszerübben magyarázni nem tudok, kedves bara.

  262. 291-295: Nyilvánvaló, hogy ha ez a diagnózis igaz, akkor a zsidóság (zöme, mert azért mégis túloztál, hogy mind „egyszerre lép”) sokkal kiszolgáltatottabb a saját vezető rétegének (nem feltétlenül a hivatalos vezetők a legfontosabbak), mint a többi társadalom átlaga. Ezzel durván vissza lehet élni és az én kedvenc konteóm sok-sok zsidó szerző nyomán, hogy például a Holokauszt megszervezésé útján nagyon durván vissza is éltek.

    Tanulságos újra idézni egy beavatott okkultizmus-szakértőt, Greer Fődruidát (szerintem arc alapján zsidó származású), aki Graetz és mások nyomán vázolta fel, hogy hozta létre a zsidó szellemi elit, mint profi társadalommérnöki csapat ezt a kivételes hatalmat népe felett MÁR AZ ÓKORBAN: (ELNÉZÉST A TERJEDELEMÉRT, DE TALÁN ÉRDEMI INFÓKAT NYÚJT A TÉMÁHOZ)

    http://kitalaltujkor.blogspot.com/2011/09/gettokapuk-belulrol-zarasanak.html
    „A gettókapuk belülről zárásának technikájáról ”

    ” „Vizsgáljuk meg a zsidó nép és kulturális öröksége túlélését a Harmadik Templom Kr.u. 70-ben történt lerombolása és az izraeli zsidó jelenlét nagy részének a következő évszázadban történt eltörlése után! A kulturális kihalás nagyon valós veszélyével szembesülve a túlélő vallási vezetők a babiloni fogság tapasztalataira alapozva útjára indították a történelem egyik legsikeresebb kultúramegőrzési programját. A rabbinikus judaizmus kiformálódása során annak tradíciói igen nagy arányban kimondottan a zsidó vallási és kulturális folytonosság megőrzésére összpontosítottak. “Miért más ez az éj minden más éjtől?” kérdi a Pészah rituáléja; a szabadon interpretált válasz az, hogy megtestesíti a zsidó nép különleges történelmi tapasztalatainak egyikét, a szimbólumok és szertartások nagyhatású eszközeit felhasználva az asszimiláció és beolvadás erői ellen.”

    „A kultúra túlélése és a vallás ”

    „A zsidó és a zoroasztriánus vallás meggyőző ellenpéldákat nyújt. Mindkettő régi vallás volt, amely alapvető átalakításon ment keresztül nemzeti államuk összeomlása után, Izrael Kr.u. 70 utáni római elnéptelenítése, illetve Perzsia hetedik századi arab meghódítása után. Mindkettő lemondott univerzális ambícióiról és etnikai vallássá vált, a kívülállókat karnyújtásnyi távolságban tartva a szokások és tabuk elrettentő fala által.”

    Greer, a szabadkőműves és filoszemita (nem tudom, nem zsidó származású-e, az arc nem zárná ki azt se, bár a druidaszakáll megtéveszthet) természetesen magától értetődően valami nagyon hasznos cél érdekében elkövetett dolognak mutatja be a zsidók (és a fárszik) gettóba zárását szellemi vezetőik részéről: a cél a klasszikus kultúra hagyományának átmentése a barbárságba süllyedő világban az utókor számára.

    Most ne firtassuk nagyon, hogy ez az átmenteni szándékozott kultúra a zsidók esetén menyire hasznos tudás volt az emberiség számára, (amúgy érdemes firtatni*), most arra mutatok rá, hogy a Greer szintjén az okkult módszerekbe beavatottak számára milyen magától értetődő az asszimilációt akadályozó, idegengyűlölő identitás tudatos tervezettsége és annak technológiája!

    Tehát a Kertész-félék VALÓBAN BE VANNAK ZÁRVA, BÖRTÖNÖZVE, csak többségük nem ismeri fel, hogy mi a börtöne, hogy kik zárták be őket oda és mi célból. És persze „börtönőreiket” tisztelik, azok más áldozatait (a „gojokat” – valójában honfitársaikat) gyűlölik, hasonlóan, csak még erősebben, mint az okkult háttérhatalmak által előállított modern nacionalizmus és kitalált történelem áldozatai, a magyarok, a szlovákok, és a többi nép fiai. A zsidók xenofób identitása azonban sokkal régebbi, mint a többi nép modern kori nacionalizmusa és sokkal alaposabban megmunkált (mérgező) „szellemi termék”, ezért sokkal hatékonyabb börtön is a belezárt szerencsétlenek számára. A Háttérhatalom számára e börtön rabjai egy nagyon hatékony eszközt jelentenek terveik kivitelezéséhez, ezért újra meg újra nagyon durva eszközökkel erősítik meg a falait, pl. legutóbb a „Holokauszt”-nak nevezett népirtással…”

  263. 291: mUSZÁJ ISMÉTELNEM: A FŐKAVARÓ KÖRÖK VÉGSŐ CÉLJA MINDEN EMBER KIIRTÁSA, A ZSIDÓKÉ IS, SAJÁT CSALÁDJUKÉ IS!
    Őrült ideológia, rendszer van benne, de esztelenség. Viszont létezik és képviselői a világ pénzügyi rendszere által a legfőbb hatalom urai. Hitük szerint a világ a Gonosz teremtménye, ezért pusztulnia kell. Nemsokára írok néhány nagyhatalmú képviselőjéről, akik pl. az USA atomprogramját hozták létre, többjük magyar születésű volt… (Nobel-díjasok)

  264. 296: „Tanulságos újra idézni egy beavatott okkultizmus-szakértőt, Greer Fődruidát”

    Szerintem kérdezzük meg Lui Padre és Frabato Ősi Mágusokat, meg a többi eltévedt farsangozót is…

    „A zsidók xenofób identitása azonban sokkal régebbi, mint a többi nép modern kori nacionalizmusa és sokkal alaposabban megmunkált (mérgező) “szellemi termék”, ezért sokkal hatékonyabb börtön is a belezárt szerencsétlenek számára.”

    De egyes nacionalista körök nagy irigykedéssel próbálják lemásolni, hogy saját vezetőik számára biztosítsák azt a hatalmat a nemzet tagjai felett, amit ők a zsidó vezetők zsidók feletti hatalmáról elképzelnek…

  265. 296 arma
    kedves barátom, SAJNOS igazat kell adjak neked!
    azért igy nagybetüvel, mert -bármennyire szeretném -semmiféle ellenargumentumot felhozni nem tudok, mimden szavad sziklába vésett igazság. sajnos.
    ami engem személyesen illet, én ugy tekintem az én ostoba, elvakult,vélt katonai, gazdasági, politikai hatalmától lerészegedett fajtámat mint féltő atya huszonéves fiát, ki frissen vásárolt motorján, a bőrdzseki és a bukósisak látszólagos védelma alatt őrülten száguldozik jobbra-balra.féltem buta népemet a tuzott önbizalom halálos csapdáitól!! mióta izrael eddig összes arabellenes háboruit megnyerte, olyan és annyi önbizalom és beképzeltség vett erőt rajtunk, ami még sokkal hatalmasabb, erősebb és nagyobb országok esetében is halálos volna.
    mit csináljak ha gyerekkorom óta mindig elemezgetek, mindig és mindent?
    ebböl eredendően, hogy csak egy példát hozzak fel, engem nem nyügöznek le izrael látványos, egymésutáni harctéri gyözelmei, mert ha kissé elemzgetem a dolgokat, rájövök,hogy ezek bizony olcsó gyözelmek voltak ám, mert nem az angol, vagy netán a námet haderőket gyöztük le, hanem rossz, hiányos, gyenge és elavult felszereléssel rendelkező, csapnivaló – tegnap földmüves, ma katona – emberállományú ARAB haseregeket ..azaz inkább megfutamitottunk öket, mert harcok a nagyon könnyen és hamar összeroppanó arab hadseregek ellen nemigen voltak, ami osszecsapás volt is, az néhány óra alatt lezajlott.
    de hadd ne szaporitsam a szót:
    izrael ma -főleg ma – felettébb bölcsen tenné, ha kissé józanabbul körültekintene, felmérné saját VALÓS erejét, és megcáfolná ezzel egy régen hallott keresztény kijelentést: „ti zsidók mindig azzal dicsekedtek a keresztényeknek , hogy négyezer éves történelmetek folyamán semmit sem felejtettek el hála a bibliátoknak, amiben történelmetek leirva vagyon.
    ez igaz, viszont én, jámbor keresztény ember, ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy hosszú történelmetek alatt nem felejtettek, ám nem is tanultatok semmit”
    azóta is sajog bennem a fenti idézet kegyetlen igazsága, bizony.

  266. 298: véletlenül Greer egy nagytudású fickó, mégha röhejesen is hangzik ez a druidáskodás. Olvastam tőle pár dolgot, tudom, mit beszélek. Ravasz és alattomos is, de okos. Amit itt írt, azt idézte tőle is okosabbaktól, írtam, hogy Graetztől, ha nem tudod ki volt, majd Bálint megmondja. Így hozták létre a zsidó identitást az ókor végén, hogy belezárják a zsidókat.

    ” a szimbólumok és szertartások nagyhatású eszközeit felhasználva az asszimiláció és beolvadás erői ellen.””

    „Mindkettő lemondott univerzális ambícióiról és etnikai vallássá vált, a kívülállókat karnyújtásnyi távolságban tartva a szokások és tabuk elrettentő fala által.””

    Legyenk olyan szokásai az etnikai vallás kötzösségének, amit mások utálnak és kiröhögnek, illetve viszont, a bezártak a kintiekét és nem fognak összeolvadni. Ez be is vált, de mire lett jó?

    „De egyes nacionalista körök nagy irigykedéssel próbálják lemásolni, hogy saját vezetőik számára biztosítsák azt a hatalmat a nemzet tagjai felett, amit ők a zsidó vezetők zsidók feletti hatalmáról elképzelnek…”

    Az összes modern nacionalizmus etalonja a Választott Nép-identitás! Mind szar, a magyar kiadást utálom a legjobban, mert az minket mérgez. A többieket a sajátjuk.

  267. Kedves Bálint
    Kedves Arma Gedeon

    Érdekes gondolatok, figyelemreméltó információk,
    igazán van mit tanulmányoznia az érdeklődőnek.

    Köszönöm a látóköröm tágítását és a tudásforrásokat.

    🙂

  268. 301.
    mindenkor a legnagyobb szivélyeséggel és barátsággal.
    300. arma kedves, ne siess sutba dobni a nacionalizmust!!!!!!!!!!! olyan mint a pálinka: megfelelő adagban orvosság illetve ellenszer, eltúlozva méreg.

  269. 302: A közösségi összetartozást nem dobom sutba, a nacionalizmus azért rossz, mert a faji eszme kábítószerével indokolja, hogy kikkel tartozunk össze, kikkel nem. Eredeti zsidó választott nép-előképe is ez a métely. Az összetartozás pl. földrajzi alapon logikusabb, vagyis egy stabil állam zsidók és palesztinok közös hazája lehetne… DE ezt a spanyolviaszt rég feltalálta az izraeli baloldal, ha jól értem, Slomó Sand is ezt képviseli. Milyen az új könyve?

  270. „A közösségi összetartozást nem dobom sutba, a nacionalizmus azért rossz, mert a faji eszme kábítószerével indokolja, hogy kikkel tartozunk össze, kikkel nem”

    Tévedés !
    Magyarország lakosága nem faji származási alapon tartozik egy közösséghez.
    Régionális ,területi, közigazgatási, kormányzási,gazdasági,nyelvi,kulturális alapokon tartozunk össze mi magyar állampolgárok, ha tetszik ha nem, ez egy tény.

  271. 305: Ez egy tökéletesen tudománytalan publicisztika, semmilyen konkrét bizonyítékot nem hoz fel semmire. Egyébként az egész webhely alapvetően hamis.

  272. 306

    Ez egy áttekintő okfejtés volt a Holokauszt tagadók módszereiről.
    Ez mindjárt a címéből is kiderül.
    Nekem speciel emészthetőbb volt, mint az általad felszolgált „eleségek”
    Neked nem tetszett, talán túléljük majd ezt a csapást is.
    Javasolom olvassad az iszlám antiszemiták piros alapon forgó fekete horogkereszttel ékesített honlapjait!
    Ott majd találsz kedvedre való „bizonyítékokat”

  273. 307:
    Beleolvastam az anyagba. manipuláció az olvasóval. Arma megállapítása, hogy ez limonádé, tökéletesen ül. A tudomány egzakt. Ha nem egzakt akkor nem tudomány. Fél tudomány, puha tudomány, stb. nem létezik. A közgazdaság, a szociológia, pláne a teológia nem tudományok. A teológiát nem is lenne szabad tanítani az egyetemeken. A történelem se tudomány. A történelmet lehet kutatni tudományos módszerekkel, de ez a maximum. Az eredményt el lehet fogadni fenntartásokkal, amíg nem bukkan fel valami más adat.

  274. 308.

    ” A történelem se tudomány ”

    Egyetértek.
    Csakhogy ettől kezdve ködszurkálást végzünk.

    A cikkből annyi maradt meg bennem, hogy millió konvergáló adat nagymértékben valószínűsíti,a Holokauszt megtörténtét
    és a cirka 6 000 000 áldozat ma már
    – véleményem szerint egy két okostojás handabandázó antiszemitát leszámítva –
    általános konszenzusnak örvend a világ közvéleményében.

    Nem zárható ki, hogy ez az adat, az áldozatok hozzátartozói és a győztes hatalmak, a zsidó loby által megnövelt.

  275. Nem lehetséges, nem reális, azt az álláspontot társadalmilag elfogadott gyakorlattá emelni,hogy a történelem nem tudomány.

    Erős érdekek fűződnek ahhoz is, hogy a legfontosabb események terén ne legyen lyuk az nép emlékezetén bárha tudjuk, hogy holmi kemény tudományokban megszokott ekzaktságot az ismeretek terén nem célozhatunk meg és ilyen olyan manipulációk ellen sincsen garancia.

    A legkisebb rossz elvét szerencsés itt is érvényesíteni.

  276. 309: Ott kezdene történettudomány lenni – a Történelemtanárok Egyesülete által fenntartott weboldal – , ha pl. az 5-6 millió áldozat ügyében megadna egy hivatkozást egy olyan kutatócsoport, intézet művéhez, amiben pl. táblázatokat közölnek a hitleri megszállás által érintett országok össz zsidó lakosságáról a háború előtt, a háború után, illetve ugyanezen időszakban elemeznék statisztikai adatokkal, vagy legalább megadott forrású becslésekkel a zsidók ki- és bevándorlását minden olyan országban, ahol ilyen vándorlás számottevően volt. Tehát Palesztinna, Amerika, stb. Ezek összevetéséből lehetne megbecsülni a veszteséget.
    Linkelt ilyet a cikk?
    Az öszes többi felvetésében is hasonnlóan kellene eljárnia, ennek hiányában csak tekintélyelvű publicisztika, hogy „a hivatalos kultusz jó, az azt megkérdőjelezők gonoszok”. Ez inkább egy egyház dogma-védő teológusaihoz illő módszer, nem történelemtanárokhoz.

  277. 311.

    Teljesen igazad van.
    DE e tárgyban bárki bármit is linkelne be, azt mindig csak azok hinnék el akiknek tetszik akiknek ,jó régen kialakult masszív világképét véleményét ez alátámasztaná, a többiek egyszerű hamisítványnak jelentenék ki.

  278. 312: Ez csak feltételezés a részedről. Egyelőre ott tartunk, hogy a hivatalos kultusz papjai álljtásaik alátámasztására nem hoznak ilyen tudományos hitelességű forrásokat, kutatásokat. Nyiulván sok hiteles kutatás van egyes rész-eseményekről, de a mitikus hatmilliós szám alátámasztása ilyen módszerrel ellenőrizhető módon nem történt meg. Ahogy sok másé sem.
    Hozzáteszem, ettől függetlenül szerintem volt tudatos, előre eltervezett zsidóirtás a háború idején, de elvárhatjuk, hogy ezt hitelesen tárja fel a történész szakma, már csak az áldozatok emléke is megköveteli ezt. (nemcsak azért írom, mert elítélték az első magyar net-kommentelőt holótagadásért… 🙂 )

  279. 312: miért nem alakjthatnak közös kutatócsoportot elismert izraeli és más országokbeli zsidó történészek ismert nemzetközi revízionista történészekkel? Az elején kidolgoznák a kutatás konszenzusos módszertanát, aztán jöhetne a tények, adatok közös feldolgozása.
    Nem fogunk ilyet látni, mert a kultusz fenntartóinak nem érdeke az igazság kiderülése. Pedig szerintem lenne jelentkező a programra a revízionista és a zsidó-izraeli oldalról is… Utóbbiak között is jó néhány korrekt történész akad. A kultusz őket is akadályozza, elnyomja, nemcsak a „náci” (lenácizott) történészeket, akik közül nem egy ül, vagy ült.

  280. 303. Most akkor nincsenek emberfajták? Ha Európát feltöltik négerekkel, mint ahogyan teszik is, akkor mi földrajzi alapon összetartozunk velük? Vagy a cigányokkal is összetartozunk ilyen alapon. Egy zárt közösségben a tulajdonságok egy idő után genetikailag is rögzülnek , de a közösség nevelő ereje is fontos a jellemzők kialakulásában. A tudományban ez ma tabu témának számít. A faji jellemzők tagadása ugyanúgy átesés a ló másik oldalára.

  281. 313: „a mitikus hatmilliós szám alátámasztása”
    Talán nem is az az érdekes, hogy ténylegesen mennyi áldozat volt. 5 millió sem lenne jobb, 4 sem, 3 sem…
    Viszont az, hogy ez miért is tabu téma, miért is nem lehet valós kutatásokat végezni, az számomra érthetetlen. Hacsak nem titkolni kell valamit… Mint amikor a fidesz 90 évre titkosít anyagokat a mutyikkal kapcsolatban…

  282. Aki élt és eszmélt 1945-ben, annak a legkisebb kételye sincs a holokauszttal kapcsolatban. Ismertem olyanokat, akik nem jöttek vissza, beszéltem olyanokkal, akik visszajöttek. Minden esetre a zsidókat szerelvényszámra vitték, és sok közülük ott maradt. A 6 millió természetesen nincs bizonyítva, de csatlakozok Observerhez, tök mindegy, mert a feles is sok, a negyede is sok. Tíz ember is sok. A holokauszt tagadás ízléstelen. A holokauszt kultusz pedig cinikus propaganda.

  283. De mi a holokauszt-tagadás ellentéte? Igazából ők sem tudják, hogy mit büntetnek. A cél az utálat folyamatos szinten tartása. Ők azok, akik ilyeneket mondanak: „Mélységesen elítéljük a kirekesztés és a gyűlöletkeltés minden formáját és a leghatározottabban elhatárolódunk.” 😀

  284. 316-317: Semmilyen normális mber nem álljtja, hogy ha nem hatmillió volt, hanem 4, vagy három, akkor nem is gaztett. Viszont épp a kultusz fenntartói teszik büntethetővé azt is, ha valaki kétségbe meri vonni a szentséges kőbevésett hatmilliós áldozatszámot, ez pedig leleplezi, hogy ezek nem képviselhetnek igaz ügyet. A holokauszttagadás nem ízléstelen, hanem egyfajta szektás tudatállapot, vegyük észre, hogy tükrözött ikerpárja a hiszterizált zsidó tudatállapotnak. A kettő közös fenntartása a főmanipulátorok érdeke, hogy felmutathassák az ő vallásuk Igazhívőit és a Gonoszokat.

    A közös történészbizottságra jó példa a kb. két évtizede csendben dolgozó lengyel-német vegyesbizottság. Először a náci német megszállás lengyelirtó rémtetteit dolgozták fel vaskos kötetekben, majd a választ, a kb. hétmillió német polgári lakos elűzését és talán egy-két millió kiirtását a „visszatért területeken”. Egyetértésben, egyeztetett módszer alapján, közös költségvetéssel.

  285. 315: a fajok összeolvadása örök realitás, persze a tudomány nem is tudja a fajt definiálni, az állat- és növényvilágban sem. Nincs éles határ. A magyar-cigány összeolvadás régóta tény, a mai európai lakosságba évezredelk óta keverednek négerek, nézd meg pl. Sofia Lorent, de én Lengyelországban is látok ilyen arcokat, lengyel névvel, helyi családok, de szublimált negrid vonásokkal. Vagy az ázsiai beütés magyarokban, lengyelekben, stb. Ez így megy, a faji erények, vagy bűnök elmélete egy maszlag.

  286. A keveredés lehet természetes folyamat is, de mostanában erőszakosan, felülről van levezényelve. Ami az egyiknek erény, az a másiknak bűn és fordítva. Nem hiszem, hogy egy rasszista négerek által, a saját hazájában leszúrt fehért nagyon vigasztalna az, hogy a tudomány szerint nincsenek éles határok fajok között. Másfelől pedig a közösségekben mindig ott van az igény, hogy meghatározzák és megkülönböztessék magukat a többiektől. Kétlem, hogy az „eltérő kultúrájúak” azért utálnák a magyarokat, mert a „faji eszme kábítószerét” szívnák. A keveredés a biodiverzitás ellenében hat, az pedig a természetből vett példák alapján nem kedvező az életre hosszútávon. Persze senki nem mondja, hogy a beltenyészet egészséges.

  287. 321: összetévesztesz két dolgot. Az egyik a közösségek normális kulturális-politikai-gazdasági önvédelme az ellenséges behatolásokkal szemben, amiben a mai polkorrekt multikulti lefegyverezi a közösségeket és hátrafogja a karjukat, adakínálva a globális szemétként érkező betolakodóknak, hogy üsd, erőszakold meg. Egy másik dolog, hogy faji alapú, mindenáron megőrzendő biodiverzitás ebben a formában nem létezik, mert mindig dinamikában, mozgásban voltak az eltérő csoportok.
    Minden normális közösség be tud fogadni idegent, ha az eleget tesz az elvárásnak, hogy ne élsőködőként, rablóként érkezzen. HA pedig nagyobb csoportok találkoznak, mindig kétoldalú kulturális (és gazdasági, genetikai, stb.) csere alakul ki.
    A Rend és a Rendetlenség kérdése, meg a politikai hatalmi harcok kérdése (melyik klánból kerül ki egy területet egyesítő király) nem tévesztendő össze a fajelmélettel. Ami egy judaista káros téveszme.

  288. 317.

    Mi az, a hogy Holokauszt kultusz ?
    Olyan mint a Trianon kultusz ?

  289. 323: Nem egészen. A holokauszt kultuszban sokkal több a pénz. 😉

  290. 324.

    Végre egyetértünk egy fontos kérdésben.

  291. ” Az egyik a közösségek normális kulturális-politikai-gazdasági önvédelme az ellenséges behatolásokkal szemben, amiben a mai polkorrekt multikulti lefegyverezi a közösségeket és hátrafogja a karjukat, odakínálva a globális szemétként érkező betolakodóknak, hogy üsd, erőszakold meg ”

    Ha kérhetek erre a dramatikus szimbólikus megfogalmazásra konkrét példákat ..igazán köszönöm.

  292. 326: pl. skandináv országokban naponta megerőszakolnak pár helyi fehér nőt a fekete és arab bevándorlók, eközben ezen országok politikai kulturális elitjének erre az egyik legfőbb reakciója a rasszizmus elleni harc….
    Vagy amikor arab suhancok Párizsban autókat gyújtogatnak hetekig, az egész médiavilág illedelmesen „fiatalok” néven emlegeti szegény elégedetleneket, akiknek annyi méltatlanságotkell a rasszisták részéről eltűrnie. Véletlenül sem csőcselék, bűnözök, betolakodók, hanem „fiatalok”.
    Vagy a zámolyi cigány gyilkosok menedékjoga Franciaországban. Szívbaj nélkül rászabadította a franciaországban állomásozó elit a helyi társadalomra a gyilkosokat és dicsőítette őket.
    Több példát hozzon más, akinek kedve van. Van példa bőven.

  293. 322. Én csak azt igyekeztem leírni, hogy nem kell ahhoz semmiféle bonyolult ideológia, hogy egy közösség faji alapon megkülönböztesse magát egy másiktól. Nem kell hozzá háttérhatalmi erők ármánykodása, csak egyszerű gyakorlati tapasztalatok. Az emberfajták hosszú idő alatt alakultak ki az adott földrajzi viszonyokhoz alkalmazkodva és a külső és belső tulajdonságaik genetikailag is rögzültek. Normális körülmények között egy rassz nagy tömegben nem akar keveredni egy másikkal, mindig a sajátját keresi inkább(kevés kivétel mindig van). A cigányok sem akarnak integrálódni és a magyarság sem akarja ezt az integrációt, ezért a hatalom egyre erőszakosabb módszereket eszel ki. Így van ez az Usában is a feketékkel, latinokkal és ugyanez a helyzet Nyugat-Európában is a muszlimokkal, négerekkel. Azért nem értem ezt az internacionalista hozzáállást, mert a jelenlegi háttérhatalmi körök is pont ezt csinálják, a céljuk egy tejeskávé egyenemberiség létrehozása, vagy csak a fehér ember felszámolása, ezt ők tudják. Ha az irányítás a nemzetek kezében lenne az adott országokban és lenne normális politikai, gazdasági, kulturális önvédelem, akkor is öngyilkosság lenne ilyen tömegben eltérő rasszbelieket beengedni.

  294. 328: Bevallom, fogalmam sincs, hogyan és miért jöttek létre a rasszok, pedig már gondolkoztam rajta. Az viszont jól látszik, hogy sose választotta el őket kínai nagy fal. Egy „rassz” semmit se akar, se keveredni, se tisztának megmaradni, mert a „rassz” (ami egy tudományos fikció, definiálhatatlan, mint a faj is) nem rendelkezik tudattal, akarattal. Ahogy a „nemzet” sem. Az egyének pedig ősidők óta keverednek, néha örömmel, néha kényszerből, néha jobb híján. A cigányok jókora része akar integrálódni és észrevétlenül teszi is (messze nem elegen!) a magyarok többsége pedig józanul arra vágyik, hogy ez így történjen. Természetesen egy szabad ország kormányzata, mint a többség akaratának képviselője nem engedne be nagy tömegben semmilyen bevándorlót, se fehéret, se más bőrszínűt. Mivel automatikusan kulturális-gazdasági-etnikai feszültségeket eredményez, destabilizálást, a már bentlevők kárára. Ha szükség van népességimportra, azt történelmi tapasztalatok alapján lehet jól csinálni. Lásd a magyar királyok besenyú- és kun-telepítési politikáját. (bár az utóbbi nem azonnal ment olajozottan) Határszálre tömbben idegeneket telepíteni autonómiával nem vált be. Identitása-neveltetése alapján ellenséges szándékú tömeget beengedni (Galíciából) nem vált be. A betelepülőket általában szét kell szórni az országban mindenfelé (besenyők, Árpád-kori német telepesek zöme, olaszok, franciák ugyanekkor), tömb csak az ország kellős közepén tűrhető meg átmenetileg (kunok). Eltérő vallás tolerálása hosszú távon öntökönszúrás! (román ortodoxok, zsidók, protestánsok) Nem a hitről beszélek, a vallásról, mint szervezett társadalmi rendszerről, amely mindig politikai hatalom eleme, támasza, csak néha nem az eredeti országbeli hatalomé…
    A bőrszín ezekhez képest nem döntő kérdés.

  295. ” Bevallom, fogalmam sincs, hogyan és miért jöttek létre a rasszok, pedig már gondolkoztam rajta ”

    Ha elegendő idő áll rendelkezésre és elegendő mértékű az izoláció, akkor a populáció a legsikeresebb génkombináción alapuló viszonylagos egységesülést mutat.

  296. „A cigányok jókora része akar integrálódni és észrevétlenül teszi is (messze nem elegen!) a magyarok többsége pedig józanul arra vágyik, hogy ez így történjen.” Itt vannak több száz éve, akkor még kis számban. Ha úgy lenne, ahogy írod, már régen el kellett volna vegyülniük az őslakosság között. Ma a létszámuk túl van az egymillión és nagyjából ugyanott tartanak, mint amikor érkeztek. Hogy a társadalom akarja e az integrációt? Éppen most jelentette be valamelyik díszpöcs, hogy elég volt abból a turpisságból, hogy az óvódás gyerekek másik lakcímre vannak bejelentve és így nem oda járnak oviba, ahol laknak, na vajon miért. Cigányokkal sűrűn lakott vidékekről a fiatalok menekülnek, csak az öregek maradnak. Nem nagyon látom, hogy ki akar itt integrációt. A bábkormány az akar.

  297. Na akkor a témához:

    Magyarországra az ENSZ adatai szerint tavaly 470 000 migráns érkezett (a cikkben korábban tévesen a KSH szerepelt az adat forrásaként). Alig 4 százalékuk folyamodik menekültstátuszért, ez a szám mégis többszöröse a korábbi években tapasztaltnak. Az Európai Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013-ban az előző évhez képest az unió egészében ötven százalékkal nőtt a menedékkérők száma. Ezen belül messze Magyarországon emelkedett a legnagyobb mértékben a benyújtott kérelmek száma, az Eurostat szerint a tavalyi szám huszonötszörösére.”

    http://index.hu/kulfold/eurologus/2013/11/12/robbanas_elott_a_magyar_menekult-helyzet/

    Ezek a számok engem eléggé megleptek!
    Már ha igazak…

  298. 331: rengetegen integrálódtak, de azok a feltűnőek, akik nem. Nyilvánvaló, hogy azzal kellene gyorsítani a folyamatot, hogy a nem-integrálódók nem kapnak ingyen enni, akik pedig aktívan bűnöznek, azokat a társadalom megszünteti.

  299. 332:
    Ha a 470.000 helyes, akkor az egy borzalom. Mit tesznek a határőrök, a vámosok? Miért kapják a fizetésüket, és a modern eszközöket (infra látcső, stb.)

    333:
    Nekem tetszik ez a „megszünteti” kicsit hasonlít a „végső megoldáshoz” 😀

  300. 334: Persze, írhattam volna kivégzést is. Te mit tennél az éjjelente védtelen öregeket agyonverő csürhék tagjaival?
    Akit felakasztanak, villamosszékbe küldenek, stb, azt végleg megoldják, megszüntetik, nem? Ő már nem bűnöz többet. A történelem nagy részében ez várt az elkapott elvetemült gonosztevőkre. Korunk átmeneti anomália és ma se mindenhol.

  301. A cigányok jelentős százaléka elkeveredik integrálódik a többségi nem romákkal.

    Még két nemzedék 40 év és alig alig lesz olyan ember, akinek a nagyszülei között ne lenne cigány.
    A szaporodás náluk is drámaian lelassult.
    Az elszegényedés lecsúszás őket érintette – érinti leginkább.
    Van egy magjuk, amelyik veszélyes társadalmilag kártékony mintákat örökít.
    (elmeállapot)
    A laptopos öltönyös napbarnított embert csak rosszindulatból nevezi cigánynak a nép, pedig természetesen ő is az.

  302. 336: „Még két nemzedék 40 év és alig alig lesz olyan ember, akinek a nagyszülei között ne lenne cigány.”

    Én is attól tartok, hogy az erőszakos nemi közösülések száma a jövőben aggasztóan megugrik… 😉

  303. 336 Bara Zoltán
    Igazad van, sőt a mai magyar népességben is jelentős számban vannak nem cigánynak minősülő, teljesen magyar mentalitású emberek, még ha kissé barnább is az alapszínük.
    Közvetlen ismerőseim közt is van legalább három, akikről konkrétan tudom, hogy cigány felmenők is vannak a családfában.
    Szerencséjükre olyan családi környezetben nőttek fel, ahol módjuk sem volt a cigány mintát követni. Az egyik nő, banki dolgozó, a másik, volt kollégám, üzemmérnök, a harmadik turbinagépész művezető.
    A kollégám többször mesélte, hogy egyik nagyanyja cigány volt, igaz, másik ágon meg sváb vér is csörgedezik benne, meg ki tudja még mi nem.
    És hányan lehetnek, akikről nem is tudunk, mert nem szívesen teregetik ki, ami érthető is.
    Ezért lenne jó egy asszimiláció, mert a példák azt mutatják, hogy köztük ugyanolyan tehetséges és szorgalmas emberek lehetnének, ha nem a saját kultúrájukban szocializálódnának.
    De sajnos éppen ez a dolog, ami nehezen megoldható tömegesen, hiszen a példák nagyon egyediek és véletlenszerűek.

  304. 336-339: én egy kurucinfó-törzsolvasó, Jobbik-rajongó közeli ismerős családról raktam össze a mozaikot a rokonsági viszonyok megismerésével, hogy a családfő cigány származású. Még az apja egyik testvéréről is tudom, hogy tudott cigányul. (mert annak a fiát közelről ismertem). A család általam ismert fiatalabb nemzedékében többen jogi diplomások és magasabb beosztásúak, a „cigány-cigányokat” kimondottan utálják. Van olyan a családban, aki ránézésre cigányképű, van, aki nem, max. olyan mediterránabb. A cigányképűt irritálja, ha cigányok bizalmasan közelednek hozzá és azonnal jelzi metakommunikációval, hogy nem magukfajta.

  305. 340

    Kiadtak egy magyar nyelvű könyvet is a kiemelkedően sikeres – némelyik világhírű – cigány vállalkozókról zenészekről értelmiségiekről.

  306. 341: nem a sztárok a lényegesek, hanem a csendes középrétegük. Az alsó és felső szélsőség mindig feltűnőbb.

  307. A kiemelkedően sikeres több tucat személy
    – némelyikük világhírű –
    kőkemény bizonyíték arra ,hogy nem genetikai hulladékok.

  308. 343: „több tucat személy”
    Nem kekeckedésként, de egy millió körüli magyarországi cigány esetén ez a ‘több tucat’ az égvilágon semmit sem bizonyít. Legalábbis az ellenkező végen kicsivel többen lehetnek – mondjuk a büntetés végrehajtási intézetekben vannak legalább 10 ezren /ez csak sacc, nincs róla statisztika/ , illetve akik segélyen élnek /vagyis semmire sem vitték/, azok is lehetnek „több tucatnyian” 🙂

  309. 344

    Értem, e miatt szerinted az inkák,brazilok ,réti négerek genetikai hulladékok.

    Vajon van e arányosan ugyanannyi nem cigány kiemelkedően sikeres ?

  310. 345:
    Indulatos igazságkeresésed elnyomja a gondolkodás készségedet. Az elviselhetetlen cigány nem genetikai kérdés, hanem kulturális. Nem a cigány „fajjal” van a gond, hanem a cigány életvitellel, amit egyik generáció átad a másiknak, és csak nagyon kevés egyed képes ebből kikerülni. Observer megállapítása tökéletesen ül, ebbe belekötni a szokásos sunyi stílusodban elfogadhatatlan.

  311. „A kiemelkedően sikeres több tucat személy
    – némelyikük világhírű –
    kőkemény bizonyíték arra ,hogy nem genetikai hulladékok”

    Ezt írtam.Erre reagáltak .Te meg másról beszélsz.
    Azért írtam ezt, mert sokak gondolják az ellenkezőjét.
    A cigányokkal kapcsolatos társadalmi gondoknak van egy ilyen hamis sugallatuk.

    Az átlag olvasó még érettségi szinten sincs felvértezve a biológiai genetikai alapismeretekkel.

    Azt se tudják mi az, hogy faj, domináns, recesszív ,intermedier vagy atavizmus, heterózis hatás,beltenyésztés.

    De azt használják, hogy „genetikailag kódolt”
    Egyébként minden KÓDOLT és mindenkinek KISUGÁRZÁSA van.

    A média gondosan kerüli az ismeretterjesztést megvezető,hamis vulgáris bulvárfogalmakat sulykol.

  312. Mivel a cinizmusnak és az objektivitásnak,más arányait használom mint TE kedves Tibor bá’ továbbá nem mindenben osztom a meggyőződéseidet, ezért sunyi (?) naív és mad vagyok.

  313. 348:
    Nem, nem ezért írtam, hogy „sunyi”, hanem azért, mert álnaívitást sugallsz, direkt vélemény helyett. nem azt írod, hogy szerinted nincs, hanem „vajon van-e?” — Mad nem vagy csak enyhén skizofrén, amire az utal, hogy a valóságot nem detektálod úgy, ahogy más teszi. És ez akkor is igaz marad, ha teli tömöd a fejed „tudománnyal”, de ettől még egy értékes ember maradsz.

  314. „Vajon van e arányosan, ugyanannyi nem cigány kiemelkedően sikeres ?”

    Tényleg nem tudom.
    El tudom képzelni, hogy a kiemelkedően sikeresek között is felülreprezentáltak az inkák.

    Nincsen két ember, aki a valóságot egybevágóan detektálja.

    Mindenki genetikája, előélete, élményei, ismeretei szerint más dolgokat vesz észre, más foglalkoztatja,más érdekli , eltérő az ítélete.

    Ahhoz, hogy valaki egy egy társadalmi, tudományos magánéleti etc. kérdést irreálisa tévesen ítéljen meg, nem szükséges feltétel, hogy skizofréniás legyen.
    Tévedhet az egészséges és lehet igaza egy skizofréniásnak is.
    A skizofrén egyébként a köznyelvben egyszerű szitokszó.
    Az idióta, a hülye, a sötét,seggfej,a nem százas szinonimája.

    Orvosi psichiátriai megítélése nem egy egyszerű művelet nem is rövid és azután még mindig megmarad az a kérdés, hogy tökéletesen elfogadjuk e a jelenkor magyar psichiátriájának deklarációit, filozófiáját, gyakorlatát.
    (ami történetileg is és régiónként is változik)
    illetve a konkrét egyedi psichiáter szakvéleményét, aki így vagy úgy, minősített egy konkrét személyt a szakvéleményében.

  315. 345: Kedves Bara Zoltán,

    Szögezzük le, nem állítottam semmit a cigánysággal kapcsolatban. Egészen pontosan te állítottad, hogy “A kiemelkedően sikeres több tucat személy – némelyikük világhírű – kőkemény bizonyíték arra ,hogy nem genetikai hulladékok”.

    Nos, ilyen kicsi minta esetén ilyen fajsúlyos következtetést levonni – most már leírom – baromság. Ennyi volt a hozzáfűzni valóm. Napi szinten tudományos elemzéseket csinálok, csak tudom, hogy milyen mintaszám tekinthető reprezentatívnak.

    347: „Az átlag olvasó még érettségi szinten sincs felvértezve a biológiai genetikai alapismeretekkel.
    Azt se tudják mi az, hogy faj, domináns, recesszív ,intermedier vagy atavizmus, heterózis hatás,beltenyésztés.”

    Az átlag olvasó esetében – amennyiben rám gondoltál – annyival árnyalnám a képet, hogy vannak állami minősítést kapott növényfajtáim, illetve doktori iskolában önálló nemesítés tantárgyam. Vagyis maradjunk annyiban, hogy a genetikai ismereteim legalább olyan jók, mint a tieid. 😉

    Ettől függetlenül, az is igaz, hogy a cigányság jelentős része beilleszkedési zavarokkal küzd, ennek lehetnek elsősorban ‘kulturális’ okai, de egy részüknél genetikai okai is. A kisegítő iskolákban lakosságarányoshoz képest is magasabb a cigány tanulók aránya. A genetikai okok kialakulhatnak a terhes anyák nem megfelelő életmódja miatt – italozás, dohányzás, hiányos táplálkozás stb. A DNS elég sérülékeny anyag. De ezek szerint ezt te is tudod… 🙂

  316. ” A genetikai okok kialakulhatnak a terhes anyák nem megfelelő életmódja miatt – italozás, dohányzás, hiányos táplálkozás stb. A DNS elég sérülékeny anyag. De ezek szerint ezt te is tudod… 🙂 ”

    Ennek a megfogalmazásnak az a nagy nagy hátránya, hogy olyan sugallata is van, mintha az inkák egész populációjának értéktelenebb génállománya lenne származásuk okán.

    Továbbá számomra az sem derül ki ebbőkl , hogy ez esetben a gének itt már az anyában véglegesen és visszafordíthatatlanul károsodtak e az ártalmas életmódjuk miatt.

  317. 352: „hogy olyan sugallata is van, mintha az inkák egész populációjának értéktelenebb génállománya lenne származásuk okán.”

    Lehet, hogy számodra olyan sugallata van, számomra nincs, és nem is volt ilyen szándékom.

    Itt a környékünkön sok cigány család szinte ‘palotában’ lakik, és Mercikkel meg Audikkal közlekednek. Ebből következően a pénzszerzésben biztosan tehetségesebbek /ez a részük/, mint az átlag-magyar… 🙂
    A munkahelyemen is több cigány van, teszik a dolgukat, nincs velük gond. Sőt, volt olyan cigány dolgozóm, aki munkabírásban simán verte a magyarokat.

    „a gének itt már az anyában véglegesen és visszafordíthatatlanul károsodtak e az ártalmas életmódjuk miatt”
    A gének a gyermek fejlődése során fehérjéket kódolnak, ha egy gén hibás/-an kódol/, akkor a végeredmény is hibás lesz.
    Ha egy szoftverben egy ‘sort’ rosszul ír meg a programozó, attól még a program működhet ‘jól’, mert esetleg sosem lesz olyan szitu, hogy a hiba felszínre kerüljön. Viszont, ha ez a ‘sor’ ‘rossz’ helyen van, akkor a program összeomlik. Mint a Windows-ban a „kék halál”.

  318. HA már szóba jött a „genetikai hulladék”, amit itt senki nem írt, csak BZ hozott ide, mintha itt lépten-nyomon le-genetikaihulladékoznák a cigányokat:
    Van egy elmélet a zsidó eugenikai kísérletről, aminek helyességéért én nem teszem tűzbe a kezem, csak ismertetem.
    Eszerint a nép bölcsei, akik egykor kőbe vésték az endogámia parancsát, tudták, hogy a beltenyészet sok idiótát és néhány zsenit fog eredményezni. Nekik jó ár volt a sok-sok nyálcsorgató zsidógyerek (a kurucinfón szeretik az ilyenek képét mutogatni a haredi közösségből), cserébe a pár tucat atomtudósért.
    Lehet, hogy az elmélet helyes…

  319. 354. kedves arma
    „Van egy elmélet a zsidó eugenikai kísérletről, aminek helyességéért én nem teszem tűzbe a kezem, csak ismertetem.
    Eszerint a nép bölcsei, akik egykor kőbe vésték az endogámia parancsát, tudták……”
    tul sok tudományt feltételezel a régi zsidókról.
    nem tudták, és nem tudhatták mi lesz a „nem keveredünk senkivel” eredménye, ök mindössze a zsidó dogmatikának egyik aqlapját, egy talmudi parancsot akartak érvényesiteni.
    ha egy gyerek-zsidó avagy keresztény – hülyének születik, arról senki sem tehet. söt, tovébbmegyek: ha nem tévedek, csekély eugénikai ismereteim szerint éppenséggel a fajkeveredés hoz létre silányabb egyedeket.
    nem nevezném öket genetikai hulladéknak, de ne haragudj, kedves arma, cigánynál értéktelenebb emberfajt nem hordoz hátán a föld!
    elöre tudom válaszotokat és elöre válaszolok: igenis, mint zsidó teszem ezt az észrevételt , és igazatok van, a zsidó sem a teremtés koronája, sem emberileg, se fizikailag, de könyörgöm, egy kis kölönbség mégiscsak van.

  320. Hogy csak kulturális különbségek lennének az emberfajták között, az nagy valószínűséggel nem fedi a valóságot. Az embernek is ugyanolyan biológiai teste van, mint akármelyik állatnak. A kutyafajták mind a Canis lupus fajon belül vannak, és mégis mekkora különbözőségeket tud az örökítőanyag produkálni egy fajon belül is, mind külsőre, mind belsőre. Aztán hogy természetes, vagy mesterséges szelekció okozta e a változásokat, az a végeredmény szempontjából teljesen mindegy. Ezt a finnyásságot az embert illetően meg lehet érteni, politikai korrektség, az üvöltő kórus haragjától való félelem, stb.

  321. 355: Magyarországon bizonyos zsidó elitkörökben nem hallatlan ritkaság a cigányokkal való keveredés.
    Néped ókóri bölcseinek társadalommérnöki tudását alábecsülöd. Idéztem itt korábban Greertől, (valójában Graetztől), hogy milyen tudatosan hoztak létre az ókorban etnikai vallásokat, jól tudva, hogy azt hogyan konzerválják majd mindenféle furcsa tabuk és parancsolatok. Köztük a beltenyészeté is. Az egésznem babiloni-egyiptomi gyökerei vannak, mármint a vallási mázt használó gonosz társadalommérnöki technikáknak. A zsidók is ott vették át.

  322. kedves arma
    355:” Magyarországon bizonyos zsidó elitkörökben nem hallatlan ritkaság a cigányokkal való keveredés”. nem tudtam.
    megáll az ember esze.
    357-es beirésodat nem tudom elfogadni. arma kedves, te 3000 évvel elöttünk élt embereknek tulajdonitasz olyan mértékű eugénikai tudást, TUDATOS fajkitenyésztési teóriát ,amelyhez mindenük hiányzott:maga a fajelmélet, módszerek , továbbá a korabeli intelektuális nivó kizárja maga az elmélet létrejöttét.
    továbbá nincs tudomásom semmiféle merev faji elkülönülésrűl az általad emlitett ókóri népeknél, a zsidókat leszámitva.
    ne feledd, arma, hogy nem is volt szükség semmiféle faji elzárkozásra, lévén a népvándorlás annakidején még a jövö zenéje.
    de a zsidóknál sem volt semmiféle GENETIKAI háttere a szigorú elkülönitésnek, még a szó legesleghalványabb értelmét sem ismerték.
    csupán arról van szó, hogy a zsidó vallás szerint a majdan eljövendő megváltó- a messiás -csakis a zsidókat lesz hivatva megváltani, ergo igyekszünk nem keveredni, nehogy túl zsúfolt legyen a mennyország. ennyi a dolog egész háttere .

  323. 358. balint
    „te 3000 évvel elöttünk élt embereknek tulajdonitasz olyan mértékű eugénikai tudást, TUDATOS fajkitenyésztési teóriát ,amelyhez mindenük hiányzott”

    Hogy milyen tudásuk volt a 3000 évvel ezelőtt élt embereknek, nem tudom. Az állatok domesztikálása azért megtörtént. Ez némi tudatos tevékenységet feltételez számomra, még ha nem is a mai technológiával és tudással. Ennek kapcsán, gondolhatták, ha az állatnál működik, az embernél is működnie kell.

  324. 359 kedves buza
    nem hinném hogy ama réges régi emberek az állattenyésztésben szerzett – valszeg meglehetösen kezdetleges -tudásukat azon melegén máris attranszponálták volna az emberi fejlödéstanra.
    tény, hogy az eugenika az egyik legfiatalabb tudomány, a legújabb kor szülötte, és ennek oka, véleményem szerint egyrészt a modern tudományos gondolkodás fejlettsége, másrészt pedig a téma aktuálitása.
    annakidején, mint emlitettem, nem volt a fajkeveredéssel kisért népvándorlás, ergo nem volt téma ami vonzotta volna a korabeli tudósok figyelmét.

  325. A pozitív eugenika az előnyösebb testi lelki felépítésű egyének szaporodását kívánja különböző módszerekkel előmozdítani, ezzel emelve a népességben ezek arányát.
    (egy példa erre az Usában működő sperma bank)

    A negatív eugenika a hátrányosabb testi lelki adottságú egyének szaporodásának fékezésével kívánja csökkenteni a népességben
    ezek arányát.

    Abban nincsen vita a genetikusok között, hogy az előnyösebb tulajdonságú egyéneknek nagyobb valószínűséggel lesz ugyanilyen utóda mint másoknak. A hátrányosabb kedvezőtlenebb tulajdonságokkal rendelkező egyéneknek pedig nagyobb valószínűséggel lesznek ugyanilyen utódaik mint másoknak.

    Persze mindezeknek társadalometikai vitája elég forró pite.

  326. kedves balint

    Szerintem a 3000 évvel ezelőtt élt ember nem volt semmivel sem kezdetlegesebb, mivel az agya már ugyanazon a fejlettségi szinten volt, mint a ma élő emberé. Azon melegében gondolhattak bármit, hisz a logikájuk adott volt hozzá nekik is. Hogy csak az 1800-as évek végén definiálta ezt valaki (Galton), az nem jelenti azt, hogy nem volt az emberiség tudatában, s nem használta a különböző tulajdonságok kifejlesztésére az irányított szaporodást.

  327. 362. kedves buza barátom
    „Szerintem a 3000 évvel ezelőtt élt ember nem volt semmivel sem kezdetlegesebb, mivel az agya már ugyanazon a fejlettségi szinten volt,……”te ezt nem gondolod komolyan, igaz?
    véleményed szerint az emberiség , amúgy egyetemesen semmi, de semmi változáson nem ment át az elmúlt évezredek alatt?

  328. 361. Bara Zoltán

    A pozitív eugenika szép jövőjét vetíti elénk a Gattaca című film.

    A vicc is szépen példázza, mennyire nem 100% az előnyök összeadódása.
    „A bombázó rátapad a Nobel díjas professzorra, mondván tőle akar gyereket ! Erre a prof: mi lesz ha a maga eszét és az én szépségemet örökli a gyerek ?”

    Tudom diszkriminatív voltam. 🙂

  329. kedves balint barátom 🙂

    A több tudás,amivel ma rendelkezünk, nem az agy tényleges változásának, fejlődésének terméke. A 3000 évvel ezelőtt élt embernek, ha valami folytán a spermiuma elraktározódott volna, s ma születne utóda, az a gyerek, ugyanúgy el tudná végezni iskoláit, s élne a társadalomban, észre se venné senki, hogy 3000 évvel ezelőtti konstrukció az agya…..
    3000 évvel ezelőtt virágzó civilizációk voltak már.
    A tudás az összeadódott, annak köszönhetjük, hogy most itt pötyögök, de az agy maga, az ugyanaz.

  330. 364:
    A Nobel-díjas „professzor” G.B.Shaw volt, az ajánlattevő pedig egy színésznő. – – – Ahogy csillag megy az égen. 😀

  331. 365.

    Ki állította az ellenkezőjét ?

    3000 év helyett írhattál volna 20 000 is.
    Az akkor élt ember is homo sapiens volt.

  332. 367. Bara: Az állítja az ellenkezőjét, aki fejlődésről beszél. Vannak néhányan.

  333. 366.
    Köszönöm a pontosítást. Nemhiába, én pongyolát hordok. 🙂

  334. 370

    Minden ember lehetne szent és lehetne lator.
    Az emberi konfliktusok és drámák újra és újra ismétlődnek.

  335. 365. kedves buza
    teljesen igazat adok neked, az emberi agyvelő tömegében ugyanaz manapság mint volt annakidején.
    én másról beszéltem, éspedig kimüveltségről, tudásmennyiségről, az akkori emberi gondolkodás sokkal szűkebb horizontjáról.
    azaz,nem az agy fizikai oldalát vizsgáld, hanem hogy mi volt benne annakidején.
    hozzád hasonlóan, én is azt hiszem, hogy egy ókori csecsemőt napjainkban feltámasztva, ő minden további nélkül szocializálodna a mai modern világgal, ezzel semmi baj.
    én csak azt állitom ismét, hogy ama régi embereknek nem volt meg a megfelelő szellemi lajtorjájuk, hogy igy fejezzem ki magam, kiagyalni,netán lebonyolitani egy genetikai teóriát.
    igy gondolom én.

  336. 372

    Érdekes nehezen megfejthető rejtély, hogy minden primitív törzs egyik legfontosabb törvénye a vérfertőzés tabuja.

    Tehát ezt történetesen tudták.

    DR Sigmund Freud : A totem és a tabu

  337. 372:”én csak azt állitom ismét, hogy ama régi embereknek nem volt meg a megfelelő szellemi lajtorjájuk, hogy igy fejezzem ki magam, kiagyalni,netán lebonyolitani egy genetikai teóriát.”

    „Ter 30.25
    Miután Ráchel megszülte Józsefet, Jákob így szólt Lábánhoz: „Bocsáss el, hogy hazámba, földemre költözzem.
    Ter 30.26
    Add ki feleségeimet és gyermekeimet, akikért szolgáltam neked, hogy elmehessek. Jól tudod, milyen szolgálatot tettem neked.”
    Ter 30.27
    Lábán így felelt: „Ha kegyelmet találtam szemedben… jövendölés útján megtudtam, hogy Isten miattad áldott meg.”
    Ter 30.28
    Azután folytatta: „Határozd meg a bért, amit követelsz, és megadom neked.”
    Ter 30.29
    Ő így felelt: „Magad tudod, hogyan szolgáltalak és hogy mi lett állatállományodból.
    Ter 30.30
    Mielőtt idejöttem, kevés vagyonod volt, de hatalmasan felszaporodott. Az Úr minden lépésemben megáldott téged. De mikor gondoskodom már saját otthonomról?”
    Ter 30.31
    „Mit adjak neked?” – kérdezte. Jákob így felelt: „Ne adj semmit, hanem fogadd el a következő indítványt, s akkor ismét legeltetem nyájadat.
    Ter 30.32
    Ma végigmegyek juhaid és kecskéid között. A bárányok közül különíts el minden sötét színű állatot, a kecskék közül pedig minden csíkosat és foltosat: ez az én bérem.
    Ter 30.33
    A jövőben ebben mutatkozik meg becsületességem: Ha jössz és bérem után nézel, akkor ami a kecskék között nem csíkos és foltos és a bárányok között nem sötét színű, azt mind úgy kell tekinteni, mint amit tőlem loptak.”
    Ter 30.34
    Lábán így felelt: „Jó, legyen ahogy mondtad.”
    Ter 30.35
    Még azon a napon elkülönítette a csíkos és foltos kecskét, mindegyiket, amelyiken volt valami fehér, továbbá minden sötét szőrű bárányt és átadta fiainak.
    Ter 30.36
    Azután három nap járásnyi térközt jelölt ki maga és Jákob között, Jákob pedig Lábán többi juhát, kecskéjét legeltette.
    Ter 30.37
    Jákob friss nyárfa-, mandula- és platángallyakat hozott, fehér sávokat vágott rajtuk, úgy, hogy a gallyak fehérsége előtűnt.
    Ter 30.38
    Azután a csíkozott vesszőket egyenesen az állatok elé helyezte az ivóvályúkba és a víztartályokba, amelyekhez az állatok inni jártak. Ugyanis akkor párosodtak, amikor inni mentek.
    Ter 30.39
    Az állatok tehát a vesszők előtt párosodtak. Ezért az állatok csíkos, pettyes és foltos kicsinyeket ellettek.
    Ter 30.40
    Jákob elkülönítette a bárányokat, és az állatoknak a tekintetét ismét a csíkosra és a feketére irányította. Külön nyájakat állított össze magának, és nem keverte őket Lábán nyájaihoz.
    Ter 30.41
    Valahányszor az erős állatok üzekedni kezdtek, Jákob a vesszőket az állatok elé helyezte az ivóvályúkba, hogy a vesszők előtt párosodjanak.
    Ter 30.42
    A gyenge állatok elé azonban nem tette oda őket. Így a gyengék Lábánnak jutottak, az erősek Jákobnak.
    Ter 30.43
    Ezért az ember rendkívül gazdag lett. Számos aprómarhája, szolgálója, tevéje és szamara volt.”

  338. 375.

    Jákob friss nyárfa-, mandula- és platángallyakat hozott, fehér sávokat vágott rajtuk, úgy, hogy a gallyak fehérsége előtűnt.
    Ter 30.38
    Azután a csíkozott vesszőket egyenesen az állatok elé helyezte az ivóvályúkba és a víztartályokba, amelyekhez az állatok inni jártak. Ugyanis akkor párosodtak, amikor inni mentek.
    Ter 30.39
    Az állatok tehát a vesszők előtt párosodtak. Ezért az állatok csíkos, pettyes és foltos kicsinyeket ellettek.

    TÖMÉNY HAMIS BABONA

  339. 374/375.
    kedves arma
    372:” Te nem olvasod a Bibliát… :-)”-megsértettél, tudd meg.
    tovább: jákob megfigyelt egy élettani jelenséget, amit adott helyzetben kihasznált, anélkül hogy belemélyedt volna a tünet TUDOMÁNYOS hátterébe.
    arma kedves, próbálj megérteni: jákob nem azzal jött, hogy” én most egy genetikai mutatványt végzek az állatokkal, figyeljetek”
    hanem egyszerüen rájött valamire, amit érdekes módon mások nem vettek észre.

  340. 376-377: Darwinista tudósok állították, hogy aaz angol nyírfalepke a nehézipar fénykorában, amikor a fák törzse fekete volt a koromtól, a sötét változatban terjedt el, majd a bányák bezárása után megint a fehérebb szaporodott el, a sötét meg kiszelektálódótt. Tán igaz. Elvileg valami lyesmi járt a bibliai sztori íróinek fejében.
    Szerintem is babonás mese, de a Teremtés könyvének már a legelején is olyan koncepciók vannak, hogy azok írói (jóval a zsidó nép kialakulása előtt!) egészen intelligens, iskolázott koponyák voltak. Természetesen társadalommérnöki tudás és eugenikai koncepciók is voltak már az ókorban. A kiűzetés az Édenből garantáltan újkőkori (tehát az Ókort megelőző) sztori, a mezőgazdaságra állással üzettünk ki a Paradicsomból, addig nem kellett „dolgozni”.

  341. Érdekes asszociációk, mint amikor valakinek a zebrákról a börtön jut eszébe.(rabruha)

  342. Kedves Tibor bá’

    Tiszteletben tartván a témazárási szándékodat itt kérdem meg miért előnyös egy táéma hozzászólásait lezárni ?

    MIÉRT VAGYUNK ?

    Azt gondolná az ember, hogy egy nagy nagy publicisztikai siker
    „végtelen életű” topikot nyitni….

  343. 380.
    értem, elfogadom , semmi baj.
    378- kedves bara.
    hogy mire jött rá? olvasd el ismét arma beirását -375 – és megtudod.
    üdvözlet.

  344. A zsidó szó tökéletesen összemos objektíve egészen különböző témákat csak szemezgetek ….

    – magyar, jelenkori zsidó, aki sz@rik minden vallásra

    – izraeli zsidó, aki ateista

    – vallásos zsidó, aki nem Magyarországon és nem Izraelben él

    – zsidó akinek tudatában élénken jelen van a zsidó tudat szubkultúra (hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, azt harmadik éve kutatom, de még mindig nem tudtam meg, Tibor bá’ állítja hogy ő tudja, de nem árulja el senkinek)

    – zsidó aki egyáltalán nem éli ezt meg, mert a környezete nem emlékezteti rá naponta saját ilyen irányú élményei jelentéktelenek.

    – zsidó, aki Holokauszt túlélő és fölfokozott paranoiás zsidótudata van hetente több órát foglalkozik e témával
    ma sem tud beszélni a SOÁ -ról még a legközelebbi hozzátartozóival sem. (ismerősöm ismerőse)

    – Vallásos zsidó aki Izraelben él, élethivatása hogy ő zsidó.

    – Zsidó aki kiszállt a zsidó identitásból, eldobta azt és gyűlöli a többi zsidót és a saját zsidóságát.

    – 2000 évvel ezelőtt Jewruzsálemben élő vallásos zsidó.

    – kikeresztelkedett zsidó

    – félzsidó

    – egy nagyszülője zsidó, a többi felmenője muszlim

  345. 385

    Arma Gedeon

    véletlenül kihagytam a felsorolásból,
    ő
    hivatásos antiszemita és zsidó propagandista egy személyben.

  346. 386:
    Ahogy látom antiszemita az, akit hamis érvekkel nem lehet sarokba szorítani. Olyan ez, mint amikor ifjú koromban a vita partnerem végső érve azt volt, hogy „hülye szemüveges”.

  347. 387

    Antiszemita többek között az, aki küldetésének érzi a zsidók rosszt hírét kelteni.
    Felvállalja, hogy terjeszt minden tényt és rosszindulatú legendát netmendemondát és vádaskodó mocsokirodalmat, amivel jól alájuk lehet vágni és gerjeszteni ellenük az ellenséges hangulatot.

  348. Egy hamis érv, amivel senkit nem tudtam sarokba szorítani, mert a vitapartnerek elpárologtak.

    49.a hamis érv.

  349. 389: „49.a hamis érv.” Azt még valami ‘Vajdahu János’ írta… 🙂

  350. 388:
    Valami Vajdahu és hasonlóktól tanult taktika szerint: Ki állapítja meg, hogy valaki mit érez küldetésnek? Ki állapítja meg, hogy egy állítás rosszindulatú legenda-e, vádaskodó mocskolódás-e, vagy szín tiszta igazság?
    Nekem úgy tűnt az elmúlt húsz egynéhány évben, hogy ha valaki seggnyalás helyett kritikát fogalmazott meg a zsidókkal szemben, akkor arra rásütötték, hogy antiszemita.

  351. 391.

    Saját véleményét mindenki saját maga állapítja meg,ideális esetben.

    Emberek pedig nem léteznek vélemény nélkül, ahogyan ánuszuk is van.

    Persze mindenki saját véleményének a megerősítésére vágyik.

    Néha teljesül e vágy, néha nem.

    Tibor bá te soha senkit nem véleményeztél antiszemitának ?

  352. 392:
    Nem, mert az „antiszemita” jelző egy alkalmazhatatlan műszó. Van, aki utálja a zsidókat, van, aki akár gyűlöli is őket. Ez ok, pontosan tudom mit jelent, de „antiszemita”? A kifejezés alkalmazásának észlelése szerint azt jelenti, hogy „hülye szemüveges”. 😀

  353. 393:
    kedves tibor bá`
    habár „antiszemita”az egy teljesen életképes magyar szó, van helyette még magyarabb, de kissé nehézkes, mesterkélt, éspedig ” zsidóellenes”
    szerény véleményem szerint amúgy a zsidóellenesség egy nagyon gyakori emberi tulajdonságban, az általánositásban keresendő.
    az emberek szeretnek általánositani, igy kapta a skót, az angol, francia stb. nemzetek, persze a zsidó is, de még mennyire, a különböző jelzőket.
    azt, hogy az emberiség hajlik az általánositásra, el tudom fogadni

  354. 394.

    Nem kedveled az antiszemita szót, talán azért mert nem pontos, talán azért, mert médiahátszeles sztereotípia ?

    Jogod van ehhez.

    De szerintem a zsidó szó legalább ugyanennyire terhelt.

    Ideje lenne ezt is leváltani, mint a cigányt és a niggert.

    Lehet, hogy egy társadalomlélektanilag egészséges folyamat a nyelvek megváltozása ?

  355. 395: Az antiszemita szón mást értenek azok, akiket antiszemitának tartanak, és mást azok, akik vindikálják maguknak azt a jogot, hogy ők mondhassák meg, hogy ki az antiszemita… 🙂

    Az viszont tény, hogy manapság mindenki antiszemitának van kikiáltva, aki zsidó származású személlyel, a zsidósággal, vagy Izraellel kapcsolatban bármi negatívat állít, függetlenül annak az állításnak az igazságtartalmától.

    Na, ez már baj – vagy még inkább hiba.

  356. 395.
    kedves bara, nekem semmi bajom ay antiszemita szóval. házigazdánk az aki nem szereti.lásd 393.
    396.
    kedves observer
    „Az viszont tény, hogy manapság mindenki antiszemitának van kikiáltva, aki zsidó származású személlyel, a zsidósággal, vagy Izraellel kapcsolatban bármi negatívat állít, függetlenül annak az állításnak az igazságtartalmától.”
    nagyon igazad van, és ez elég baj a zsidóságra nézve.

  357. A zsidó-antiszemita konfliktus egy MOCSÁR.
    Nem magyaráznám ezt meg,aki akarja érti,
    aki nem akarja nem érti.
    Unalmas ,idegesítő,óriási,álságos MOCSÁR ami az Istennek sem akar kiszáradni és többezer éve szedi az áldozatait.
    Ebből a MOCSÁRBÓL pedig kitiltatott a józan ész.

  358. 398:
    Ami azt illeti Arma elég jól navigál ebben a mocsárban, és persze Observer és én is. Te vagy az, aki Don Quixote de la Manchá-t játszol ebben a témában.

  359. Don Quijote

    ELMEÁLLAPOT DE KIJÉ ?

    – magyar, jelenkori zsidó, aki sz@rik minden vallásra

    – izraeli zsidó, aki ateista……

    – vallásos zsidó, aki nem Magyarországon és nem Izraelben él

    – zsidó akinek tudatában élénken jelen van a zsidó tudat szubkultúra

    (hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, azt harmadik éve kutatom, de még mindig nem tudtam meg, Tibor bá’ – http://www.antalffy-tibor.hu – állítja hogy ő tudja, de nem árulja el senkinek
    szerinte a zsidó elmeállapot nem biológiai fogalom )

    – zsidó aki egyáltalán nem éli ezt meg, mert a környezete nem emlékezteti rá naponta saját ilyen irányú élményei jelentéktelenek.

    – zsidó, aki Holokauszt túlélő és fölfokozott paranoiás zsidótudata van hetente több órát foglalkozik e témával
    ma sem tud beszélni a SOÁ -ról még a legközelebbi hozzátartozóival sem. (ismerősöm ismerőse)

    – Vallásos zsidó aki Izraelben él, Élethivatása Zsidó.

    – Zsidó aki kiszállt a zsidó identitásból, eldobta azt és gyűlöli a többi zsidót és a saját zsidóságát.

    – 2000 évvel ezelőtt Jeruzsálemben élő vallásos zsidó.

    – kikeresztelkedett zsidó

    – félzsidó

    – egy nagyszülője zsidó, a többi felmenője muszlim

    – Jézus Krisztus

    🙂

  360. Tibor bá’

    Miért volt előnyös lezárni a MIÉRT VAGYUNK témát ?

  361. 401:
    Mert egyre messzebbre kerültünk a zöld ágtól. 😀

  362. Mi a közös a fent felsorolt embercsoportok elmeállapotában.
    400.
    Tényleg fölöttébb érdekel.

  363. A nem válasz is egy egészen könnyen értelmezhető válasz.

  364. 404:
    De mennyire. Úgy hívják, hogy unalom. Olvasd el az ezzel kapcsolatos posztjaimat.

  365. 405.

    Az általam feltett kérdés azonban nem tartalmazza a választ,
    ha mégis akkor azt lehetne rá válaszolni, hogy semmi.

    Úgy tűnik beleütközünk itt valamilyen nagyon kemény, erős nyelvi, tudati, érzelmi korlátba, ami úgy látszik síri csendet parancsol.

    Még akkor , ezer más társadalmi tabu itt nem az.

    Ez kivétel.

    Bár az is lehet, hogy a csönd oka, hogy sok sok hallgatólagosan elfogadott szép színes szappanbuborék elenyészne.

    Ezt pedig nem, kedveli, aki szappanbuborékokat fújja és azokban örömét leli, gyönyörködik.

  366. 409 Bara Zoltán
    A sok színes szappanbuborék soha nem fog eltűnni, mert az maguknak a zsidóknak is kárt okozna.
    Hatalmas összetartó kapocs az állandó fenyegetettség és gyűlöltség érzése, ennek védőhálója alatt nagyon sikeres összetartást lehet működtetni. Ennek nyomán a tehetséges rész nagyobb sikereket tud elérni, mint enélkül.
    Ez a sikeresség viszont automatikusan fenn is tartja ezt a gyűlölködő ellenreakciót.
    Aki pedig ismerten zsidó, az fölött ugyanúgy ott lebeg ez a védőháló, akár akarja ezt, akár nem, az életét olyan erők is alakíthatják, amiről nem is tud. Még akár gyűlölheti is a maga zsidóságát. Ez a szabadulni akarónak egy csapdahelyzet.
    Nincs a világon még egy ilyen diaszpóra, aki ilyen sikeresen képes fenntartani egy ilyen szolidáris sikermódszert, előbb utóbb mind széthullik, elenyészik az egyéni érdekek által felőrölve, mert nem tartja fenn egy ilyen kemény külső kényszer.
    És már meg is van a rókafogta csuka, amiből a felső réteg kitűnően profitál.
    Ja, hogy ebből időnként pogromok is történnek? Semmi sincs ingyen…
    Az antiszemitizmus meg kielégíti az emberekben jó részében szunnyadó vadállatot, aminek az is áldozatává válhat, aki ártatlan az egészben, csak valahová született, és nem szolgált rá…
    Szóval igen összetett a történet.

  367. 411:
    Végül is az asszimiláció fontolgatásánál azt kell eldönteni az egyednek, hogy megéri-e (immáron 2000 éve) a szabályos időközönként bekövetkező progrom (aminek esetleg ő maga is áldozata lehet) a kimagaslóan sikeres és kellemes életforma garanciáját. Menet közben azok, akik az asszimiláció ellen döntenek, mindent megtesznek, hogy az aktuális progrom minél később és minél enyhébb formában jelenhessen meg. Ennek a taktikának szerves része a holokauszt kultusz fenntartása, az „antiszemita” jelző egyéni karriert romboló hatásának kierőszakolása.

  368. 411-412: Csak azzal egészjtem ki, hogy ha valaki veszi a fáradságot áttanulmányozni a történelmet és nem utolsósorban kritikus zsidó szerzők műveit e téren, azt látja, hogy egyrészt nagyon eltúlzott és torzított legenda az „örök, szakadatlan” és persze igazságtalan zsidóüldözés mítosza, másrészt épp ezért is a kohézió fenntartása érdekében a zsidó elit maga szervez időnként pogromokat saját népük áldozatnak szánt része ellen. Jobb esetben beérték hamis rémhírek keltésével, de gyakran tényleg zsidó vért ontottak saját maguk is , az „antiszemita gojokra” fogva. A tényleges történelem ismerete azt mutatja, hogy miközben épp a zsidókban ég örök gyűlölet a nemzsidók ellen, ami természetesen rendszeresen vezet konkrét gojölő agresszióhoz is, és nyílt fenyegetésekhez is (előre hencegés, hogy most jönnek a mongolok, szovjetek, marslakók és mi velük együtt elvágjuk majd a keresztény torkotokat), ehhez képest a nemzsidó többség többnyire meglepő béketűréssel viselte el ezt a vele ellenséges kisebbséget. A kitörő pogromokban a keresztény elit, a vallási és világi saját csőcselékét igyekezett visszafogni, és a balhék mögötti ideológiai erjesztés forrása többnyire judaista-kabbalista, tehát zsidó körökbe vezet. Például az első kerszteshad zsidópogromjainak fő ideológiai forrása Fiorei Joachim millenarista elmélete volt, csakhogy Joachim maga is zsidó származásúként lett ferences és tanjtója a neves zsidó kabbalista álmessiás, Abulafia volt.
    Másokat is idéztem már e műfajban, a zsidóirtást jósoló-tervező Jacob Frankot, illetve Hitler zsidó hatalombafinanszírozóit. Kik a zsidóirtások titkos szervezői? Zsidók…

  369. Ha mindez a információ igaz, akkor hogyan maradhat mégis kívül a köztudaton ?

  370. 414:
    A köztudat egy rakás szar. Finomabban fogalmazva a köztudatot úgy irányítják, ahogy akarják mind a zsidók, mind pedig a hatalmon lévő nem zsidók. A helyes információ (lásd a mai posztot) ott hever az út szélén, csak le kellene hajolni érte, de a köztudat arra vár, hogy bedugják a szájába.

  371. 412

    Ha ez igaz akkor azt is le kell tudni írni, hogyan igazolják magukat a zsidók és hogyan szűrik ki az álzsidókat.

    Nem tudom elhinni, hogy pusztán zsidónak lenni ma általában egyenlő lenne az átlag fölötti anyagi jóléttel.

  372. 414: Nem marad kívül. Nincs általános, mindenkire kiterjedő köztudat. Különféle rétegek, csoportok köztudatában benne vannak ezek az információk, közte zsidó származású, vagy identitású emberek csoportjainak közös tudatában is. (pl. Neturei Karta) Az interneten számos forrás található ezekről, de nyomtatott könyvek sora is. Ezeket legalább százezrek olvassák, ez is egyfajta köztudat, de korlátozott.

  373. 416: „Nem tudom elhinni, hogy pusztán zsidónak lenni ma általában egyenlő lenne az átlag fölötti anyagi jóléttel.”

    Nem hallottam róla, hogy Hegedűs Zsuzsa valaha is szegény zsidóknak osztott volna csirkét /vagy malacot 😉 /. 🙂

    Ez persze nem válasz a felvetésedre.

  374. Érdekel a felülreprezentált zsidó alkalmazottak lihegő romaprotezsálása a magyar TV-ben.

  375. 418: a mai magyar zsidók között akadnak kisemberek, némelyik lehet éppen szegény is, vagy kerülhet nehéz helyzetbe, de valóban nem a legalsó rétegekben túlreprezentáltak. Történelmileg viszont nagyon is volt miért fenntartaniuk a gazdag zsidók számára a kötelező alamizsnálkodás parancsát, a kelet-európai zsidó tömegek jókora része élt nyomorban. Ez önmagában is cáfolja az egyik tipikus hazug zsidó mítoszt, hogy a rohadtgojok nem hagytak nyitva más pályát a zsidók előtt a diszkriminációjukkal, mint a pénzügyit… 🙂 (micsoda büntetés lenne, hogy bankárként kell tengődniük – de a valóságban a zsidók többsége nem volt bankár)

  376. kedves barátaim
    csodálkozva látom , hogy a topik, habár már alig pislákolt, ismét vonza a hozzászólásokat.
    ebben kedves bara zoli barátunk a ludas, aki rendkivül jó timing érzékkel bedobta az örök, halhatatlan, zsidó, illetve zsidó-keresztény témát.
    olvasom hozzászólásaitokat, és csak azt mondhatom, amit az egykori rabbi: gyerekek, mindannyiotoknak igaza van, de tibor bának leginkább: szerinte zsidónak lenni az egy state of mind, egyfajta sajátos elmeállapot, méghozzá nem is a leghizelgőbb.
    magyarán az összzsidóságot valami sajnálatos nemzeti paranoia, neurózis és szinte állandó üldözési mania, egyszóval meglehetősen súlyos kollektiv elmebaj jellemzi.
    mi ennek az oka? pszichiátriai vizsgatéma lehetne a magyarázat, mert a jelenségnek , vélemlnyem szerint, több oka lehet.
    az egyik, de csak sejtem, az a talmud borzalmas, lélekölő hatása lehet. akinek zsenge, alig nyiladozó gyermeki lelkét kiteszik a talmud sötét, pokoli napja alá, és abból meriti minde, de minden további lelki útravalóját, nos abból tényleg nem lesz soha normális ember.

  377. A gojoknan azonban. szögezzük ezt le csupán az objektivitás kedvéért, nos nekik nincsenek rothadt zsidó rigmussal kezdődő hazug mítoszaik.

  378. 422: ezek két félként alkotnak egy egészet. Teljesen törvényszerű, hogy a nemzsidó csőcseléket direkt hergelik zsidó laptulajok és könyvkiadók, stb. az antiszemita rigmusokra. Hogy lehetne a zsidókat rettegésben tartani, ha nem lehetne felmutatni a zsidógyűlölő csürhét?
    A Holokauszttagadók és a holókultuszban hívők is ugyanazon érem két oldalát képezik. Mind hisznek ugyanabban a mesében, csak a másik félnek drukkolnak benne. Érdemes kívülről nézni a bábszínházat, a színfal mögé is benézve és akkor egyik szurkolótáborral se fogunk azonosulni.

  379. 420 Arma Gedeon

    Valóban én is meglepődtem rajta, de a híres és sikeres zsidók egy része valóban jól menő gazdag családból származott, viszont vannak köztük is, akik kifejezetten proli háttérből emelkedtek ki, ilyen is létezik…
    Egyébként mindazok mellett, amit írtam, nem vagyok hajlandó egyetlen embert sem származása alapján megítélni, mindenkit jóhiszeműen kezelek addig, amíg rá nem szolgál valamivel, hogy ne így tegyek.
    A felhergelt, azonnal mindenre ugró szélsőséges zsidógyűlölő számomra éppolyan taszító, mint a másik oldal szélsőséges figurái, akiknek a mentalitásával azonosítják az egész zsidóságot.

  380. A Holokauszttagadók és a holókultuszban hívők is ugyanazon érem két oldalát képezik.

    Mind hisznek ugyanabban a mesében, csak a másik félnek drukkolnak benne.

    Mi is akkor az a mese ?

  381. 427:

    Mi a fenéről beszélsz?
    Mi az, hogy holokauszttagadók?
    Mi az, hogy a holokausztban hívők?
    Honnan a fenéből vetted ezeket a kifejezéseket?
    Milyen meséről van szó?
    Ne kérdezd, te mond meg, mi ez a mese!

  382. 428.

    A 425 ös ből tehát Arma Gedeontól idéztem ,tévedtem, mert
    elfelejtettem kitenni az idézőjelet.

    A 427. hozzászólásom tehát helyesen:

    **********************************************************

    ” A Holokauszttagadók és a holókultuszban hívők is ugyanazon érem két oldalát képezik.

    Mind hisznek ugyanabban a mesében, csak a másik félnek drukkolnak benne ”

    Mi is akkor az a mese ?

    ******************************************************

    Tehát most te Tibor bá’ és én, ugyanazt a kérdést tettük föl
    Arma GEdeonnak csak te az én tévedésem miatt, nekem tetted fel a kérdést.
    **********************************************************

  383. 429:
    Szerintem az egyszerűség kedvéért Arma a pongyola kifejezéseket átvette a témát taglalóktól. Holokauszt tagadóknak azokat nevezik, akik nem fogadják el a 6 milliót és igénylik egy független vizsgáló bizottság kinevezését. Valójában csak bosszantani akarják a zsidókat. A holokausztban nem lehet hinni. A holokausztból lehet csinálni egy kultuszt. – – – A mesét és a drukkolást nem boncolgatom, az Aram egyéni ötlete.

  384. Mit jelent a Holokauszt kultusz ?

    Azt hogy filmek és cikkek és könyvek jelennek meg a Holokausztról a gojok megítélése szerint eltúlzott indokolhatatlan mennyiségben ?

  385. 431:
    Hasonlítsd össze a mi Aradi vértanúk megemlékezésünket a zsidók holokauszt megemlékezéseivel. Mi október 6-án ejtünk egy-két szót. A holokausztról az év 365 napjában van szó. Ennek nem a 13 kontra 6 millió az oka, mert Pol Pot 2 milliót nyírt ki, és sose hallasz róla.

  386. 433: Az ukrán ‘holodomor’ sincs mindig napirenden, pedig ott 6 milliónál is több áldozatot ‘csinált’ Sztálin ‘atyuska’. Katyint sem vágják az oroszok fejéhez a lengyelek nap, mint nap. Szrebrenyica sincs minden nap a hírekben.

    Népirtások jönnek, mennek a hírekben, csak egy van, ami állandó.

  387. 434. Ezekről a számokról jelent meg egy Véralgebra c. cikk a Népszabadságban úgy ’99 környékén. Talán fenn van a neten.

  388. 435.

    Lovas István

    Összehasonlító véralgebra és Holokauszt.

    Az említett cikk pontosabban.

  389. 432.
    tibor bá
    a holokauszt azért van szinte mendennap teritéken, mert a tömegkommunikációt föleg zsidók irányitják, ezért a ‘mi kutyánk kölyke’ alapon tényleg tul gyakran és más témák rovására jelenirik meg.
    teljesen igazad van, a dolog már-már irritáló, hogy azt ne mondjam, izléstelen.

  390. 438:
    És kontra produktív. A zsidók ássák a saját sírjukat.
    Egy tanulmány kimutatta, hogy az öngyilkos merénylők igen magas százaléka 8-10 éves korában végignézte apja meggyilkolását.

  391. 440.

    Pedig sokkal életszerűbb mint az, hogy a Holokausztot a cionisták katalizálták volna.

  392. 440:
    Lehet, de akkor ezek könnyebben agymoshatók.

  393. 442: Tudtommal a befolyásolhattóbbakat szervezik be, az ilyen személyes bosszúvágy-tényező inkább a saját szakállukra dolgozókra jellemző, nem a kamikázénak használt szerencsétlen robot-rabszolgákra.

  394. 441: Mindkét esetben utána kell járni a tényeknek. Kutatható, kikből rekrutálják az öngyilkos merénylőket és van terjedelmes irodalma a cionizmus által felépített Holónak. Forrásaik ellenőrizhetők.

  395. Én már ott elakadok ,hogy mitől hiteles vajon egy forrás ?

    Merthogy leírni és kinyomtatni bármit lehet.

  396. Vegyük azért észre, hogy a magyarok között is akadnak nagyon rendes tisztességes emberek !

    jólesiukezthallaniugye ?

  397. 449:

    Valószínűleg ez egy hattyúdal, aminek a vége egy harakiri lehet.

  398. 451:
    Főleg, ha több niket is használ. 😀

  399. ” haláltáborokból visszatért (mert a 600 ezerből volt ám túlélő is bőven, én magam minimum egy fél tucatot ismertem) fiatal férfiak tömegesen csatlakoztak az AVH-hoz, nyírták a gojokat! majd 1950 környékén ők telepítették ki a minőségi lakásokban, villákban lakó, a háborút megúszó, keresztény magyar úri osztályhoz tartozó családokat, és foglalták el a helyeiket. Elég volt, hogy egy zsidó az utcán rákiabáljon valakire, hogy ez is nyilas volt, és az illetőt már vitték is Kistarcsára internálni. [Internálás: bírósági ítélet nélküli lecsukás határozatlan időre]. 1945-ben az oroszok az utcára kimerészkedő férfiakat összefogdosták hadifogolynak. Nagy részük sose tért vissza, volt aki 5 évvel, később betegen hazatért. 1952 környékén elég volt egy rossz helyen elmesélt Rákosi vicc és az illető kapott érte 6 hónap kényszermunkát. — Szóval a XX. század középső harmada teli van mindenféle embertelenséggel. Miért csak állandóan a Holokausztról kell megemlékezni és kártérítést fizetni és szégyenkezni miatta. És holokauszt alatt miért csak a zsidókat értik, amikor cigányokat, homoszexuálisokat, gyenge elméjűeket, kommunistákat is elhurcoltak?”

    Idézet Tibor bá’-tól.

    Azt nem tudjuk hányan tértek vissza, az hogy Tibor bá’ találkozott egy tucattal az statisztikailag nem értékelhető adat a sokaság egészére.

  400. 453:
    Fél tucattal, és az már értékelhető. 😀

  401. 😀

    Akkor csak 6 000 000 – 6 = 5 999 994 áldozata volt a Holokausztnak én is ismerek egyet már csak 5 999 993

  402. 455: Rosszul számolsz. Csak a magyarországi zsidókat vedd figyelembe. Így mindjárt sokat javul Tibor bá’ statisztikája, pláne, ha Kertész Imrét is levonjuk, mint ismert túlélőt…

  403. Olyan számot emlegetnek, hogy Izraelnek eleinte 200 000 magyarajkú lakója volt. Gyrekeik, unokáik nem mind beszélnek magyarul, de én is beszéltem olyannal, aki már kint született magyarajkú szülőktől és nagyon jól beszél magyarul.

  404. 455:
    Fél tucat alatt azt értettem, akik onnan jöttek vissza. Az osztálytársaim fele (15 fő) zsidó volt, de védett házban húzták meg magukat.

  405. Márai Sándor naplója (1945)

    „Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeztek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat. Nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket is, hogy elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem. A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelősséget.

    Nem igaz, hogy a nyilasok a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt 25 évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a magyar vezető réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy 25 évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen, egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek.

    Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai, s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhízladákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték – gyermeket, asszonyt, férfit vegyesen – ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, s a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt a vagonokban a mortalitás… S végül az auschwitzi, olmützi Vernichterunslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, a lányokat, asszonyokat a kísérleti telepen beoltották betegségekkel…

    Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a »zabrálóktól« a lisztet, a fehérneműt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a »jobboldaliság« címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint »keresztény magyar ember« előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert »keresztény magyar úriember«, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem »keresztény magyar« vagy »úriember«, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a »jobboldali, keresztény, nemzeti« világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

    Ez a fajta soha nem változik meg.”

  406. Az ismételten felhozott „gyanús körülményre” hogy a megsemmisítő táborok felé irányuló vasútvonalakat nem bombázták, nos erre több
    más magyarázat is lehet.

    1.
    A szövetséges szovjet csapatok felvonulását is akadályozta volna,
    tehát egyértelműen több amerikai katona halt volna meg.

    2.
    Az egész Európát sz@rrá bombázták, nagyvonalú kijelentés nem egybevágó
    azzal, hogy korlátlanul állt rendelkezésre bevethető repülőgép ,benzin
    személyzet és fegyver, bombák.
    Méregdrága eszközök.
    Ezeket nyilván a földi támadások előkészítésének optimalizására
    összpontosították.
    Magukért háborúztak, saját nemzeti, gazdasági, geopolitikai
    érdekeikért, kvázi kényszerből kellett Hitlert megfékezniük,hiszen
    evidens, hogy ők lettek volna a következő célpont, záros határidőn
    belül.
    A zsidók megmentése, nem volt kardinális szempontjuk.

  407. 462:
    Nagyon szegényes ellenvetés. A Vörös hadsereg nem vasúton nyomult előre. Logisztikailaq a haláltáborokba vezető vasutak lebombázása minimális feladat lett volna. És már ne haragudj, ha a magyar néptől el van várva, hogy életét kockáztatva mentse a zsidókat, akkor talál valami minimális áldozatot az US hadsereg is hozhatott volna. Ez az a fajta elképesztő hibás relatívizálás, ami irritálja azt, aki elolvassa az okoskodásaidat. Olyan vagy, hogy bármilyen szörnyű esetet említek meg, a válasz mindig az, hogy „őt is meg lehet érteni” Persze mindenkit meg lehet érteni, ha minden áron meg akarod érteni. A kérdés, hogy reális-e a gondolatmeneted.

  408. Nem biztos, hogy bevállalták volna 100 zsidó megmentését egyetlen amerikai katona haláláért cserébe.
    Halálosan komolyan gondolom.
    A vasúti szállítás lehetősége nem elhanyagolható az utánpótlás biztosítása terén.
    A vasút olcsóbb, gyorsabb, egyszerűbb ,kevésbé kalandos.

  409. Amikor minden idegszálammal az életemet mentem, egy ádáz veszélyes ellenséggel szemben, akkor nem biztos hogy élénken fogok arra reagálni ha a szomszédból átkiabálnak :
    – Segítség megerőszakolnak !

  410. „…már ne haragudj, ha a magyar néptől el van várva, hogy életét kockáztatva mentse a zsidókat, akkor talál valami minimális áldozatot az USA hadsereg is hozhatott volna”

    Egyetértek ,de nem hozott.

  411. 461: „Eichmann maga például el volt ragadtatva itteni élményeitől, egy kollégája pedig leszögezte, biztos, hogy a magyarok a hunok leszármazottai, mert ennyi brutalitást a „zsidókérdés megoldása során” sehol másutt még nem látott.”

    Minden relatív. Úgy tűnik, ha a csendőrök puskatussal verték be a zsidókat a vagonokba(?), az messze brutálisabb volt, mint a németek által üzemeltetett – ezek szerint humánus – gázkamrák és a hatmillió zsidó elégetése. Itt nagyjából a németek a saját bűneiket próbálták relativizálni a magyarok kárára.

    Eichmann valóban cirka 200 emberével volt itt, de azért volt még pár megszálló német HADSEREGCSOPORT! is mellettük: (Érdekes, hogy ezt elfelejti hangsúlyozni az emlékmű kapcsán az ATV cikk…)

    „A megszállás tárgyában Klessheim-ben 1944. március 18-án folytak tárgyalások, illetve itt adták a
    németek tudtunkra azt, hogy Magyarországot megszállják, s míg a kormányzó úr, a külügyminisztere
    és katonai vezetői ott kint tárgyaltak, addig a német csapatok Magyarországra betörtek.
    ” (Szombathelyi Ferenc)

    A végleges műveleti tervben /Margarethe I/ a hadművelet végrehajtására négy hadseregcsoportot szerveztek: XXII. hegyi hadtest, LXIX. különleges hadtest, LVIII. tartalék páncélos hadtest, LXXVIII. különleges hadtest. A hadtest magasabb szintű, önálló harci egység, amely általában 3-5 hadosztályból, parancsnoki törzsből, esetleg támogató alegységekből áll. A hadosztály 2–4 ezredből, ezredenként 3-4 zászlóaljból áll. Ez cirka 200 ezer ember /pontos számot nem leltem/ ez lényegében pariban volt a magyar hadseregekkel (az 1. magyar hadsereg 136 ezer fő) de sokkal jobban felszerelve./ Eközben a magyar hadseregek az oroszokkal harcoltak, az ország területén minimális magyar katonai erő volt jelen.

    Próbált volna meg bárki ugrálni… vagy nem azt tenni, amit a németek parancsoltak.

  412. Azért azon én mégis elgondolkodom ,hogy abszolút magától értetődően minden feladatot elvállal e bármelyik személy arra való hivatkozással ,hogy „kérem nekem el kellett tartanom a családomat”

    Ne erre mondja majd Tibor bá’ hogy kákán is csomót keresek.

  413. “Eichmann maga például el volt ragadtatva itteni élményeitől, egy kollégája pedig leszögezte, biztos, hogy a magyarok a hunok leszármazottai, mert ennyi brutalitást a „zsidókérdés megoldása során” sehol másutt még nem látott.”

    Nyilván ABSZOLÚT megbízható forrásból.
    Egyébiránt perverz elmebeteg, de ha rosszat mond a magyarokról
    a nyilatkozata vadul hiteles.

  414. 469: Ungváry Krisztián szerint, de ez az idézet(?) a wiki-n is fenn van.

    468: „magától értetődően minden feladatot elvállal e bármelyik személy” Ha morcos, fegyveres emberek csúnyán néznek rá, nagyon-nagy többség mindent elvállal.

  415. 468-469:

    A németek Magyarországot mindig is a Balkánhoz sorolták. Miközben az magyar intézmények német szinten működtek (posta, MÁV, rendőrség, csendőrség, köztisztviselők, stb.) Nem csak a zsidókat vagonírozták be példásan, de a lehetetlenül megcímzett leveleket is kikézbesítették (és nem loptak a postán). Eichman megjegyzése azt jelenti, hogy nem a várakozásnak megfelelően. vagyis Eichman nem ismerte a magyar viszonyokat. persze egy ilyen Eichman idézetet ragyogóan fel lehet használni, ha valaki nem veszi magának a fáradtságot, hogy megismerje a körülményeket. Ungváry ezt pontosan tudta, de nem volt érdek a pontos igazságot megírni.

  416. Nem értem ,hogy miért lett most aktuális a

    Mennyire bűnös vagy ártatlan a Magyar Nép a Holocaustban ?

    Kérdés amire nincsen válasz, ha a kollektív bűnösség elvét már elvetettük.

    Hogy ‘néhai Szabó István csendőr törzsőrmester’ bűnös e vagy ártatlan, azt elég nehéz 70 év múltán kideríteni.

    A legegyszerűbb bűneseteken is a végtelenségig lehet szakértő szőrözni, mert a jog nem matematika.

    Miért kell feltétlenül a Fidesznek
    saját Magyar Történelmet írnia lóhalálában ?

  417. 472: Idéztem, mit írt Eichmann Kasztner Rezsőről, de Ungváry nem azt tartja fontosnak idézni.

  418. 473.
    „Miért kell feltétlenül a Fidesznek
    saját Magyar Történelmet írnia lóhalálában ?”

    Hogy kifogja a Jobbik vitorlájából a szelet.
    Ha a Fidesz nem jön elő ezzel most, akkor a baloldal hangosabban nácizhatja.
    De van itt egy holokauszt emlékév meg egy emlékmű.
    Az emlékévvel a zsidóknak tesznek gesztust, az emlékművel meg a „mélymagyaroknak”. Úgyhogy Orbánon van is sábeszdekni meg nincs is…
    A baloldal elrágódik a gumicsonton, de a zsidók tudják, hogy már nehéz visszagyömöszölni a szellemet a palackba, ahhoz túl sok „új” informácó került napvilágra. Ráadásul így megkapják a jobbszélről azokat, akiknek a Jobbik túl meredek.

  419. Úgy tűnik, hogy ez fordítva sült el, éppen az eddig Jobbik ellen szóló fősodrat által megfogalmazott vádakat sikerült magára irányítania.
    A sajtó hisztérikusan védelmezi a magyarok bűnösségét az endlőzung végrehajtásának kísérletével kapcsolatban.

  420. /Kossuth, Ferenc József, Sztálin, Hitler, Horthy, Pol Pot és még rengetegen…/

    Tiltakozom, hogy Kossuth ezekkel a hóhérokkal egy platformon említtessék.

  421. nem lehet mindig a multban lenni.
    a zsidok egyik hibat a masik utan kovetik el.

  422. 478: Pontatlanul fogalmaztál. EGYES zsidók követnek el mindent, hogy a zsidók többsége ne tudjon a múlt fogságából kiszabadulni, de ez részükről nem „hiba”, ők teljesen tudatosan teszik ezt aljas célok szolgálatában.
    Egyet tudsz ezzel érteni?

  423. 477: „Tiltakozom, hogy Kossuth ezekkel a hóhérokkal egy platformon említtessék.”

    Miért? Kitartást követelni, megtiltani a fegyverletételt, majd meglógni a pénztárral a felelősségre vonás elől… aztán lényegében hamis pénz forgalomba hozni…
    http://dudenbuch.blog.hu/2009/04/02/kossuth_dollar
    A fiatal koráról meg még nem is volt szó – de kérdezd Armát… 🙂

    Bár azt se tudom, ki emlegette…

  424. Nyilván lehetetlen a konszenzus, ha az egyik oldalon mély érthető sértettség, a másik oldalon az igazságtalanul felkeltett bűntudat helyét elfoglaló düh uralkodik.
    A paranoiásan túlhörgött cionizmus kapóra jön, mert a BŰN így visszapasszolható a zsidóknak.

  425. A irracionálisan felfújt cionizmusnak hála
    a vádlottból vádló lehet, visszanyerve így önbecsülését és fölényét.
    Ez a cionizmus kártya kijátszásának hatalmas előnye.

  426. A NAGY JÁTSZMA : A TÉT EMBERFEJEK

    Holocaust vád = Jolly Joker = mindent visz
    Cionizmus vád = Jolly Joker = mindent visz

    Viszik az igazságot,a mértéktartást, a józan észt, a megbékélést, megmarad a vak fanatikus gyűlölet és a végtelen háború.

  427. 480:
    Például én, Sikkasztott. Ráadásul kirobbantott egy reménytelen szabadságharcot, amikor tudnia kellett a Szent Szövetségről. B. G. hiányos ismeretekkel, irgalmatlan lelkesedéssel szövegel.

    481:
    Gábor hagyd már abba a hülye megállapításaidat. Itt senki sincs megsértődve. Az igazságot, a valóságot keressük és állunk ki mellette. A cionizmus az egész emberiséget fenyegeti, ha ez nem nagy tét, akkor mi? Over dose?

  428. 484

    ….Armán és rajtad kívül ki veszi komolyan ezt a baromságot ?

    Mármint ,hogy Izrael elpusztítja majd az egész földet.

    Mindenki megtenné ezt, mielőtt a halálba megy, könnyebb úgy meghalni ha az ellenség is meghal.

    Hochstein sincs megsértődve ?

  429. Kossuth Lajos számomra egy hős magyar forradalmár, aki nyilván nem hibátlan, ahogyan azok az emberek sem, akik nem forradalmárok.
    Sőt Lenint sem elsősorban a zsidó nagytőke aljas ügynökének tartom hanem egy másik forradalmárnak.

    Én már ilyen hülyén szeretnék meghalni!
    Pláne miután megállapodtunk abban, hogy a történelem nem tudomány.

  430. 486: „egy hős magyar forradalmár”

    „A hős szó leggyakoribb jelentése olyan férfi …. aki … egy népcsoport, kultúra rendkívüli, önfeláldozó tettet végrehajtó híres személyisége. Olyan valaki, aki egy átlagos személynél lényegesen kiválóbb jellem vagy rendkívüliek a tulajdonságai, és ezek az adottságok képessé teszik arra, hogy azokat a különleges tetteket véghez tudja vinni (hősies cselekedetek), amelyekről híressé válik.” wiki

    Mi is volt az a hőstett, amit végrehajtott?

  431. 488: Akkor a ‘viszkis’ nagyobb hős… 😉

    Populista demagóg volt, olyan, amilyent most is láthatsz, nap, mint nap.

  432. ….mert nem győzött 48- ban a magyar.
    utólag könnyü okosnak lenni .

    ” Nem is győzhetett”

  433. 490: „A Szent Szövetség … az 1815. szeptember 26-án, a napóleoni háborúk után I. Sándor orosz cár, I. Ferenc osztrák császár és magyar király és III. Frigyes Vilmos porosz király által Párizsban megkötött politikai és katonai szövetség, amely 1848-ig meghatározó befolyást gyakorolt Európa politikai helyzetére. A szerződés alapvető célja a feudális monarchiák fenntartása…. megfogadták, hogy örök barátságot kötnek egymással és egymást minden eshetőséggel szemben hűségesen megsegítik” wiki

    Az OK, hogy akkor nem volt internet és Wikipédia, de azért a fentiekről csak tudott Kossuth is…
    Széchenyi bizonyára elmondta neki…

  434. 491

    De annak a „vakoló” háttérnek is tudnia kellett, aki Kossuthot befolyásolta…

  435. Ez a Szent Szövetség védelmezte Magyarország területi integritását is. Ha Kossuthék győznek a Népek Önrendelkezése ideológiája alapján, azonnal elszakadnak a nemzetiségek, ahogy a forradalom idején többjük nevében fegyveres harcot is indítottak szeparatisták. Márc 15 előtt és Világos után szeparatizmusról szó sem lehetett. Vagyis a 48-49-es sajnálatos események a magyar nemzeti érdek győzelmével zárultak, szabadságunkat sikerült megvédelmezni a marxista világforradalmároktól és soviniszta szeparatistáktól, ebben pedig a Szent Szövetség keretében nagy segítséget kaptunk a cártól… 🙂

  436. 493: Vagyis javaslom, hogy ezentúl a szélsőbaloldali erők propagandisztikus szóhasználata, „az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc” kifejezés helyett használjuk inkább „az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc” kifejezést, ami megfelelne a tényeknek.
    A felforgató körök szerint a Szabadságharc az ő Forradalmuk logikus továbbvitele volt, a Forradalom vívmányainak megvédéséért , de sajnos vereséggel végződött.
    Ezzel szemben az én olvasatomban a MArx és Engels Kommunista Kiáltványa nyomán kitört Forradalom súlyosan veszélyeztette mindenhol, ahol kitört, tehát Európa nagy részén, így Magyarországon is a szabadságjogokat, a Szabadságharc az emberi szabadság erőinek védelmi harca volt a Forradalom terroristáival szemben és hála Istennek győzelemmel zárult. Végre egy győztes szabadságharcunk!!! 🙂

  437. Mond Gábor! Te már adakoztál a honlap fenntartásához? Csak azért kérdezem, mert te egyértelműen a legnagyobb haszonélvező vagy itt. 😀

  438. 494: “az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc” kifejezés helyett használjuk inkább “az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc” kifejezést…

    Egyetértek, de mi a különbség? 😀

  439. Az Újszövetség, nem oka az inkvizíciónak.
    A marxizmus, nem oka a gulágoknak.
    A fölbujtás ugyan bűncselekmény ,de aki elköveti a gyilkosságot az a nagyobb bűnös.
    A marxizmusban híre hamva nem volt a gulágoknak, de ha egyszer a
    FŐGONOSZ címkét közmegeggyezéssel elvették a náciktól és a kommunistáknak adományozták akkor nincs mit tenni ezer média ellen.
    Ez a paradigma érvényes mostmár.
    Hejnekken!

  440. Ha nem csak az számít ki mondja, hanem az is hogy mit mond…..

    Amikor a vádlott is a tanúk is, mind mind jó okokból nyilvánvalóan hazudnak, akkor a bíróság maximum valószínűsítheti a múltban megtörtént bűncselekmény pontos részleteit.

    Holmi kisebb nagyobb pontosságú valószínűsítések alapján talán mégsem helyes embereket életfogytiglanra ítélni.

    Persze csak akkor igaz mindez, ha az illető bíróság a jogcivilizáció legjobb hagyományait követi.

    Sajnos regrediálni lehet bármikor a rögtönítélő statáriális bíróságra, ha az akkor és ott regnáló aktuális hatalomnak ez az elemi érdeke,kvázi létfeltétele.

    Egy országból halálvonatokon elfuvaroznak hatszázezer
    polgártársunkat akiknek a zömét később nagyipari eljárással meggyilkolják, akkor a hátrahagyott vagyonuk sorsa nem egy igazán lényeges kérdés. Hangulatkeltési tényező csupán ,sorminta a leírt történelem lapjain.

    Az áldozatok mindig növelni igyekeznek a sérelmeiket, az elkövető agresszor minden rendelkezésére álló eszközzel bagatellizálja azokat.
    Egy egy népszerű könyv megírása kiváló eszköz e célok betöltésére.
    Ezeket a könyveket majd azok hiszik el és mutatják fel akiknek igazolja a már előzetesen kialakult évtizedek alatt megcsontosodott véleményét.

    Akinek van füle hallja….

  441. 499: Nem vagy naprakész. A Hivatalos Holokauszttanok Felkent papjai, a témával foglalkozó zs történészek per pillanat kb. 420 ezer deportáltat tartanak nyilván. Ide jött le a 600 ezerről.
    Auschwitz áldozatszáma pedig a kezdeti 4 millióról, 1,1-1,2 millióra.
    Pillanatfelvétel, nem tudjuk, mit fognak 10 év múlva állítani…

  442. 499.
    „Az áldozatok mindig növelni igyekeznek a sérelmeiket, az elkövető agresszor minden rendelkezésére álló eszközzel bagatellizálja azokat.”
    Igen.
    Aztán ugye a győztes írja a történelmet és e szerint meg a torzítás.

    Van egy jópofa megfogalmazás ez ügyben:
    Nem mindig az győz akinek igaza van, hanem mindig annak van igaza aki győz.

    Ez nagyon szépen igazolva lett az első és a második világháború után.

  443. 501.

    Vádak emberirtások viszontvádak sérelmek….

    A III. Birodalom a náci Németország a II.világháború utolsó évében katonailag megszállta Magyarországot és
    deportáltatott innen származási alapon többszázezer magyar állampolgárt, akik – ha nem is mind egy szálig – de gázkamrákban végezték.

    A túlnyomó többségük zsidó volt, akármit is jelentsen ez a szó.

    Az egész – több topikban rekord hozzászólásszámot elért – disputa egyik fő csomópontja ,hogy a zsidók ezen sérelmüket felhasználják és „Holokaust ipart teremtettek”

    Továbbá az azon vádaskodás elleni tiltakozás, hogy a magyarok többet is tehettek volna e genocídium elkerülésére.

    Ez egy akkora általánosság, amit természeténél fogva nem lehet vitatni.

    A zsidók ellen felhozott egyik viszont vád, hogy túl sokszor kell szembesülnünk a Holokaust -tal.

    Ki mondhatja meg egy özvegyasszonynak, meddig járhat feketében kisírt szemekkel és hányszor mehet ki a temetőbe a férje sírjához és mikor kell neki befejezni a halott férjével való foglalkozást?

    Az ötödik éve gyászoló özvegyasszonyt lehet, szabad mentális betegnek tartani, elítélni megvetni és masszívan utálni.

    Az özvegyasszony gyászával kapcsolatos autonómiáját senki nem vitathatja el.
    Eltúlozhatja a gyászát és egész hátralévő életének középpontjává avathatja, szíve joga ezt tenni.

    Igazándiból megemlítést sem érdemelne az az agyrém miszerint a Holokaust maguknak a fanatikus „cionista” zsidóknak köszönhető elsősorban.

    Nyilván ez utóbbira furcsa ötlet menedzselésére is van, komoly fizetőképes kereslet.

    Érdekes adalék a témához, hogy az érvényben lévő európai jog nem ismeri a kollektív bűnösség fogalmát, tehát egy jogilag képtelen
    felvetés mégis komolyan van véve, érthetetlen, hogy miért, ráadásul néhány gerontológiai eset él csupán az akkor felnőtt lakosságunkból.

    Kérdezem a kedves beszélgetőtársaimat, melyik fent leírt mondatom nem igaz ?

    Tibor bá’: Minden állításodnak van kisebb-nagyobb igazság tartalma, de ez egymagában kevés. Az igazság abszolút, vagy nem igazság. Tehát:
    Az özvegyasszony gyászolhat nem 5 akár 25 évig is, de nem kényszerítheti az egész utcát, ahol lakik, hogy látványosan osztozzon az ő beteges gyászában. Ráadásul követelésre felvállalják, hogy férje halálát megakadályozhatták volna.
    Hitler zsidó gyülölő volt, és cionizmus nélkül is lett volna valamiféle zsidó irtás, de a cionizmus iparkodott oda hatni, hogy minél több „felesleges” zsidó elpusztuljon. Csaba kutatási eredményeit nem lehet lesöpörni az asztalról csak azért mert nem értesz vele egyet. – – – Különben a menekülni akaró zsidóknak sehol nem adtak vizumot, zsidókat szállító hajókat sehol se hagytak kikötni. Ezket mioért nem vádolják a magyar zsidók?
    Ha valami nem vitatható és mégis vita tárgyává teszik egyesek, akkor a válasz kényszerre reagálok nem kifogásolhatók, ahogy ez te teszed.
    Ez csak néhány a melléfogásaidból.

  444. Kedves Tibor bá’

    Te komolyan veheted Csaba kutatási eredményeit.
    Száz ember közül talán egy lenne aki hajlandó lenne ezek ellenőrzésére hosszú órákat és napokat rászánni.
    Te sem tetted meg.
    Megjegyzem nem is tudom, hogy milyen módszer lenne alkalmas erre.
    Az, hogy bármiről is egy könyvet írnak az önmagában nem bizonyíték, az
    Ufokról is rengeteg könyvet írtak, se szeri se száma a „szavahihető” tanúknak.
    Nem életszerű feltételezés – nincsen ennél jobb érvem – azt állítani ,hogy néhány ezer fanatikus legyilkoltasson hatmillió zsidót pusztán azért, hogy a fajtársai hitsorsosai pláne „zsidó elmeállapotú” társai hajlandóak legyenek Izrael államba költözni.
    Azért arra őszintén kíváncsi vagyok, hogy téged mi győzött meg erről a
    – próbálok tüntetően udvarias lenni –
    sajátságosan érdekes meghökkentő elméletről.
    A klímaváltozásról te győztél meg, tehát meggyőzhető vagyok ,pedig az sem volt igazán vonzó elmélet eleinte nekem.

    Tibor bá’: Én nem akarlak meggyőzni, bajlodjon veled az öreg isten

  445. 502.

    Tessék, a zsidó gyász:


    A zsidó törvény a temetést követően három, egyre terjedelmesebb gyászidőszakot ír elő, amelyekben a gyász egyre enyhébb.

    Az első periódus neve sivá: ezt azt jelenti, hogy „hét”, és a temetés utáni első hét napot jelenti.

    A második periódust slosimnak nevezik. Ez „harmincat” jelent, és a sivá befejezésétől a temetést követő harmincadik napig tart. Ez alatt az idő alatt még nem zenés összejövetelen is tilos részt venni, és tilos esküvőt tartani, borotválkozni és hajat vágatni is. Ezzel zárul a rokonokért viselt gyász ideje, kivéve az anya vagy az apa gyászolását.
    A slosim időszaka a harmincadik nap reggelén ér véget. A temetés napja számít első napnak.

    A harmadik időszakot, amelyben az anya vagy az apa gyászolását folytatják, egyszerűen ávelutnak, „gyásznak” hívják. A halálozás napjától a zsidó naptár szerinti tizenkét hónapon át tart. A slosim befejezése után kezdődik, és a halál első évfordulójának napján fejeződik be. A gyászév idején nem szabad vidám eseményeken, zenés vacsorán részt venni, színházba, hangversenyre járni. Az elhunytak fiainak tizenegy hónapon át mindennap káddist kell mondaniuk. Az év elteltével tilos bármit tenni, ami a gyász folytatását jelentené.

    Tehát évtizedekkel a halál után még a zsidó vallás se támogatja a gyászt.
    Ennek vannak nagyon prózai okai is: A hosszú gyász depresszióssá tesz, és a gyászoló elvész a társaság számára.
    Ugyanakkor azonban a hagyomány reálisan gondolkodik a halálról is. „Bizony, por vagy, és vissza fogsz térni a porba!” (1Mózes 3:19.), „…a lélek pedig visszatér Istenhez, aki adta.” (Prédikátor 12:7.) „Az ember vége a halál”, mondta rabbi Jochánán (B’ráchot 17a.). Egyszerűen szólva: mindnyájan meghalunk.

    Tehát maga a zsidó kultúra is alátámasztja, hogy a holoipar attól idegen, és manapság főleg azok húznak hasznot belőle, akiknek nem kellene.

  446. 503.

    „Nem életszerű feltételezés – nincsen ennél jobb érvem – azt állítani ,hogy néhány ezer fanatikus legyilkoltasson hatmillió zsidót pusztán azért…”

    Pedig egyrészt az Ószövetség említ olyat, hogy a föld megszerzése érdekében gyilkolni kell, másrészt, valamivel újabb keletű példában Amerika felfedezése során valóban legyilkoltak valahol 40 és 100 millió közötti indiánt, szintén földszerzés érdekében.
    Tehát elméleti és gyakorlati háttere is van a dolognak, ezért életszerű.

  447. 506: Annyival kiegészíteném, hogy ismerjük a polgárháború fogalmát is, ahol az adott nemzet egy része a saját fajtáját öli és vice versa… pl. Oroszországban:

    „A kiterjedt konfliktus során 8 millió oroszországi lakos pusztulhatott el éhínség, járványok és vérengzések miatt, emellett félmillióra tehető együttesen a „vörösök” és a „fehérek” harcban elesettjeinek száma.”
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_polg%C3%A1rh%C3%A1bor%C3%BA

  448. Igen, de ezeket nem távoli rejtélyes főgonosz teoretikusok vezényelik le páholyaikból.
    A résztvevők személyes érdekeik mentén sodródnak bele napról napra.
    Semmi sem úgy alakul, mint amit bárki is elképzelt.
    A dróton rángatás itt ott előfordul, de korlátozott.
    Arma elmélete egyértelműen a

    PARANOIÁS DOXAZMA alapesete

    A „titokzatós gnosztikus cioniosta zsidó”
    omnipotens mesefigurája,a rejtélyes háttérhatalom,ami már minden spejzba betolakodott.
    Az én gépelésemet is ők vezetik.
    A babonás középkori kútmérgezések és gyerekgyilkos vérvádak egyenes jelenkori folytatása.
    Az árnyékszemélyiség projekciója.
    Ami bennem hat, él, jelen van és elfogadhatatlan azt kivetítem.
    A parttalan és kognitíve korlátozhatatlan mindent elborító őrült rémület archetípusa.

  449. 504

    A súlyos veszteséget szenvedett egyének és közösségek segélyezése
    egy karitatív jótékony tett, ami a közösség
    együttérzését és gondoskodását bizonyítja.
    Elemi emberi empátia megnyilatkozása,kimondottan pozitív dolog.

    Mint mindennel ezzel is vissza lehet élni ,ilyen olyan csalások nem kizárhatóak.

    Sőt ha semmiféle csalás nem történt akkor is lehet ezzel a feltételezéssel vádaskodni.

    Az irigység, a sandaság, a rosszindulat mindent megpróbál tönkretenni, sok esetben sajnos sikerrel.

    1944 -45 – ben 400 000 magyar polgártársunkat származása miatt meggyilkolták.

    Kell ahhoz egy jó adag arrogancia ,hogy valaki azt a jogot vindikálja magának, hogy publikusan megállapítsa mikor és mennyi elég a gyászból a megemlékezésekből és a jóvátételekből.

  450. 509:
    Ez a te véleményed. Az enyém pedig az, hogy jó adag arrogancia kell ahhoz, hogy az összes hozzászólóval állandóan szembe menj.

  451. 510.

    Az itt összegyűlt maroknyi közösség, nem biztos hogy az egész magyar gondolkodó társadalmat reprezentálja.
    B.CS. megdöbbentő, minimum bizarr állításai, sokakat menekülésre bírnak.
    Nem mindenki vállalja föl az éveken át való kitartó zsidózást alig alig több mint nulla hozadékkal.

  452. 509: „1944 -45 – ben 400 000 magyar polgártársunkat származása miatt meggyilkolták.”

    Csak a pontosság kedvéért, ennél többet.
    Mert én a meggyilkolt ‘magyar’ magyarokat is idesorolom. Ölték őket az oroszok, az angolok, a szerbek, a románok, az amerikaiak. Csak azért, mert magyarok voltak. Vagy ez senkit sem érdekel?
    Arról nem beszélve, hogy annak a 400 ezernek a nagyon-nagyon nagy többségét nem a ‘magyarok’ ölték meg /hanem a ‘németek’/, sőt a felbujtók sem ők voltak az elszállításukra, de tudom, ez téged nem hat meg, csak fújod a magadét.

  453. 511:
    Ez a te véleményedről ugyanígy elmondható. De ez itt egy „közösség”, ide kell igazodni, nem a te feltételezett 10 milliódhoz, akiknek 99 százaléka funkcionális analfabéta.

  454. 511: „sokakat menekülésre bírnak”

    És ezt mindegyikük be is jelentette neked, onnan tudod ilyen pontosan… 😉

    Mindenkinek meg van az a lehetősége, hogy a neki nem tetsző hozzászólásokat átugorja…

    Amit Arma feszeget, közvetlenül nem bizonyítható, mert dokumentumokat nem fog ezzel kapcsolatban találni senki. De ettől még nem zárható ki, hogy van némi alapja /ráutaló magatartás, elszólások, stb./

  455. 514: Az érdekes az, hogy de igen, vannak dokumentumok. A közvéleményformáló varázslók trükkje nem az, hogy minden árulkodó nyomot el kell tüntetni, mert au sose sikerül. A trükk az, hogy amikor a király egy szál farokban mászkál a főutcán, az ünneplő tömeg nagy része érezze kötelességének, hogy csodálatos új ruhát lásson rá. A szellemileg autonóm emberek pedig legyenek vele tisztában, hogy bármit is látnak, érdemes az új ruhát dicsérniük, ha nem akarnak maguknak bajt.

    Itt egy anyag bizonyító dokumentumokról, hogy a Német Nemzeti Bank zsidó elnöke (1933-ig), aki a cionista telepítés egyik fő finanszírozója volt Palesztinában, ezzel egyidejűleg a nácipárt egyik fő finanszírozója is volt, ami a kor zsidó értelmiségijei előtt ismert volt, de „megmagyarázták”:

    http://www.winstonsmithministryoftruth.blogspot.hu/2014/01/jewish-financiers-who-pulled-hitler-out.html?zx=6c2c72ce88a4f4ad

    „Jewish financiers who pulled Hitler out of the ditch”

    Ilyen magas rangú zsidó pénzemberek és főcionisták nem voltak naívak, tudták, mit csinálnak, tuddták, hogy az általuk hatalomba pénzelt náci rezsim a zsidófaló programjával az ő cionista céljaikat szolgálja.

  456. ” Amit Arma feszeget, közvetlenül nem bizonyítható, mert dokumentumokat nem fog ezzel kapcsolatban találni senki.
    De ettől még nem zárható ki, hogy van némi alapja /ráutaló magatartás, elszólások stb…”

    Egyetlenegy állítást sem attól kezdve kell komolyan venni ,hogy
    „nem zárható ki”

  457. 515

    Kérdés, hogy ezek az állítólagos tények mit változtatnak a II.Világháború alatt megtörtént események eddigi közismert értékelésén ?
    Vajon mennyire lényegbevágóak, illetve periférikusak ezek ?

  458. 518.
    Azt hiszem, pontosan a cikkben lefektetett ideológia mutatja a legjobban, hogy mi az a hozzáállás, ami „elidegeníti” a többséget ettől a tárgyalásmódtól.
    A magyarokról, és vezetőikről csak a rosszindulatot feltételezni, a velük szembenállókról meg csak a jót.

    Azt meg szépen lehet kenegetni, hogy Hitler pont azért szállta meg az országot, mert Horthy nem hajtotta végre elég szigorúan a zsidótörvényeket.
    Ajánlom betekintésre a Randall-Napier levelezést, amiből kitűnik, hogy a londoni zsidó lobby is tűkön ült, hogy Horthy ne fordítsa maga ellen Hitlert, mert akkor megszűnik a zsidók relatív biztonsága.
    Hostages of Modernisation / Studies of Modern Antisemitism 1870-1939. 945.oldal körül… (A gugli a barátja minden kutatónak)

    Utólag nyilván könnyű okosnak lenni, de arra még mindig nem érkezett kielégítő válasz, hogy a nagy antifasiszta koalíció miért nem bombázta az Auschwizba vezető vasútvonalakat, vagy akár a krematóriumokat…

  459. 518:

    Végigolvastam az Index beszámolót, de mi köze ennek a poszt topikjához?

  460. KArsai nem a legrosszab holótörténész, már többször buktatta le a hivatalos dogmákat, most is érdekes dolgot feszeget, ha észre sem veszi. Ha Horthy korán tudta, hogy ez népirtás, akkor a zsidó vezetők is korán tudták. A zsidótanácsok, stb. Ehhez képest a deportálásra kijelölteket arra szóljtották fel hivatalos közleményeikben (Stern Samuék), hogy minden hatósági utasítást fegyelmezetten hajtsanak végre.

  461. 522: Persze, amint kiderül, hogy Te voltál a zsidógyilkos, az rögtön hülyeség, mi 🙂

  462. 520.

    Talán a Holokauszt lehet esetleg egy összekötő láncszem.

    🙂

  463. 524:
    Aligha, a vízcsapból is az folyik. 🙂

  464. 521: „1944. április 10-én Rudolf Vrba és Alfred Wetzler, két zsidó származású személy megszökött az auschwitzi koncentrációs táborból… elkészült az úgynevezett Auschwitz-jegyzőkönyv, amely tájékoztatást nyújtott a táborban történtekről. Ezt eljuttatták az isztambuli, genfi, londoni és budapesti cionista körökhöz és a magyarországi zsidótanácshoz is.
    Vrba és Wetzler következtetése szerint az általuk készített jegyzőkönyvet a fenti szervezetek elhallgatták, mivel az egy hónappal később Magyarországról deportáltak nem is sejtették, hogy mi vár rájuk.”
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Auschwitz-jegyz%C5%91k%C3%B6nyv

    /Mindez a német megszállás UTÁN történt…/ Persze Horthy akkor is bűnös, csak a zsidók nem…

  465. 526.

    Elhallgatták? Talán nem akarták, hogy a következő hajnalban a Gestapo törje rájuk az ajtót…
    Vagy, ha beszélnek, nem mentik meg azt az 1600 zsidót sem, akikről a Wikipedia ír, és utcai zavargások, nyilvános vérontás lett volna? Gettólázadás, mint Varsóban? Talán gyorsan átdobtak volna hozzánk még pár német hadosztályt? Vagy talán hagyták volna mosolyogva Svájcba távozni mint a 600 ezer zsidót?
    Én azért alapvetően nem a zsidókat hibáztatnám a kiirtásuk miatt. Biztosan volt nekik, vagy legalábbis néhány vezetőjüknek is felelőssége, de ez az én szememben ugyanolyan gumicsont, mint hogy melyik hónapban értesült Horty arról, mi zajlik a táborokban.
    A zsidókat a fasiszták irtották a háborúban, valami egészen elképesztően borzalmas módon. Pont.
    A többin vitatkozzanak a történészek.

  466. 527:

    Az az isztambuli, genfi, londoni követségre is rátörték volna a gestápó emberei az ajtót?

    Igen fontos, és egészen más végkövetkeztetésre juttató információknak nem vagy a birtokában, de majd Arma felvilágosít.

  467. 527: Vitatkozzanak a történészek, de csak egymásközt, mert te már tudod a végkövetkeztetést…
    Eleve nem vehető komolyan, aki a fasisztát a náci szinonimájaként használja, de a lényeg, hogy ki mozgatta a végrehajtó gépezetet.

  468. 529.

    Tudom Hitler csak egy bábja volt a cionistáknak….
    : D

    Azért irtattak ki hárommIllió zsidót, hogy háromszázezer hajlandó legyen Tel Avivbna költözni…

    Eccerű mint a faék !

    Bármilyen gaztett történt, történik vagy történni fog, amögött találhatunk egy gnosztikus zsidót !

    Csak azt tudnám, te kinek a bábja vagy ?
    Szerintem tevékenységed elég gonosz ahhoz,
    KITARTÓ ÉS ALKALMAS ESZKÖZZEL MEGVALÓSÍTOTT RASSZISTA USZÍTÁS
    ,hogy biztos legyen zsidó vagy 100%

  469. 528

    Merthogy azoknak lett volna dolguk, röpcédulákon értesíteni a budapesti zsidókat ?

  470. 531: „lett volna dolguk”
    A magyaroknak viszont „dolga lett volna” zsidót menteni, miközben azt se tudták, hogy haláltáborba viszik őket…

    1. Ha bombát szórni tudtak, akkor röplapot miért nem?

    2. Akkor mindenki a BBC-t hallgatta, Londonból. Akár be is mondhatták volna a rádióban.
    /Az nem érv, hogy a rádiókat be kellett szolgáltatni. A 60-as években „barmoltam szét” azt a kristálydetektoros rádiót, amit az akkor gimnazista nagybátyám „dobott össze”, hogy a háborús híreket hallgathassák. Aki akarta, megoldotta./

    Azt szintén csak zárójelben jegyzem meg, hogy katonapolitikailag is hasznos lett volna „zavart kelteni” a hátországban egy ilyen hír közzétételével a hadviselő Magyarországon. Ha a BBC mondja be, nem vették volna háborús propagandának. Mégse tették, hagyták, hogy 600 ezer zsidó birkaként várja a sorsát, esélyt sem adva nekik, hogy próbáljanak menekülni. Ez nem bűn?

  471. 532:
    Nem akarok kekeckedni, de kristály detektoros rádióval nehezen lehetett papapa-pááám Londont hallgatni, mert zavarták az adókat és az akkori „csúcs-szuper vevők” se nagyon boldogultak a vétellel. — A rádiókat csak 1944 október végétől kellett beszolgáltatni.
    De persze ismételten bemondhatták volna, mert amit az emberek „itt London beszél”-ben hallottak, azt egymásnak tovább adták. 44-ben a szüleim bújtattak zsidókat, velünk együtt éltek egy nagy lakásban, de semmit se tudtak a haláltáborokról. Erről egy szó se esett, mert én állandóan hallgatóztam. Még a viccekre is emlékszem: Hallottad a németek fellőtték a fau-ötöt. Na ne mond, és. Az baj, hogy nem hat.

  472. 533: Kösz a pontosítást. 😉

    De azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ha a szövetségesek akarták volna, megtalálták volna a módját, hogy hogyan értesítsék a magyar /és zsidó/ lakosságot a haláltáborok létezéséről…

  473. 534:

    Ez logikus, és abszolút bizonyító, hiszen mindent hülyére bombáztak, csak a haláltáborokat kerülték el gondosan. Különben meg Arma elméletére hajtja a vizet.

  474. A haláltáborok bombázása se hadászatilag se humanitárius okokból nem lett volna se indokolt, se előnyös.
    Egy háború az ellenség legyőzéséről szól ez a fő szempontja a hadvezetésnek.
    Minimalizált veszteségekkel, maximális károkat okozni az ellenségnek.
    Dúl a szörnyű apokalipszis a II.Világháború ,de minden lényeges eseményt a
    Cionista Zsidók Titkos Központja
    tart erősen kézben.
    No komment.

  475. A Holokauszt egy európai átlagpolgár számára egy olyan különlegesen kegyetlen rémtett, annyira borzalmas, annyira megrázó és annyira példa nélküli, amit sokan még akkor is hitetlenkedve fogadnak, ha egyértelmű és hiteles bizonyítékokat tekintettek meg.
    Mi már hozzászoktunk ahhoz, hogy tényként kezeljük,volt rá időnk.
    El tudom képzelni, hogy anno senki sem hitte el az erről érkező híreket.
    ” – Ugyan már, ne beszélj zöldségeket,
    ilyesmi ma nem történhet meg!”

  476. 538:

    Pontosan. A leggerinctelenebb geci az északi féltekén.

  477. A rókának is vörös bundája és hosszú farka van. Csak ő mindig úgy kotorja a vackát, hogy legalább a saját mocska ne folyjék bele.

  478. 542: Hirosima katonai szempontból is értékelhető célpont volt.
    „During World War II, the 2nd General Army and Chugoku Regional Army were headquartered in Hiroshima, and the Army Marine Headquarters was located at Ujina port. The city also had large depots of military supplies, and was a key center for shipping.” /wiki:Hiroshima/

  479. 544: Ez csak annyiban lehetett szempont, hogy pont Hirosima lett az egyik atomcélpont. De hogy mindenképpen akartak atombombával demonstrálni, az eldöntött tény volt , mielőtt Hirosimát kiválasztottákk és ahhoz semmi köze nem volt annak, mi van egyik, vagy másik japán városban. Mégcsak nem is a japánok megfélemlítése volt a fő cél (az csak mellékes haszon volt), hanem a világé.

  480. 545:

    Pontosan, elrettentés minimum 100 évre.

  481. 541:
    ha te fenyegetesnek veszed, akkor pl alanyi

  482. 545. Arma: Az igaz, hogy három várost néztek ki az amcsik atomcélpontnak, csak a harmadik atombombát szállító hajót elsüllyesztették a japánok?

  483. 548: Én nem tudok ilyenről. A Cápa c. film sztorijában az öreg hajós azt meséli, hogy a bomba leszállítása után hazafelé süllyesztették el őket, lehet, hogy ez igaz sztori.

  484. 549. Ha lehet neki hinni.
    „Az atombomba esetén, addig még elfogadható a kutatás, ha nem vetjük be, hanem csak elrettentés. Teller ellenezte is a bevetését, de Oppenheimer és Groves ragaszkodott a bevetéshez, és a célpontot is kiválasztották – három japán várost szemeltek ki, Kokurát, Nagaszakit és Hirosímát, azokat a városokat, ahol a legtöbb japán keresztény él.”
    http://www.freedom.hu/IIvh/Fegyverek/Jenki/Atombomba.htm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük