(1663) Invázió !!!

Tibor bá’ online

 

~q19112 éve van honlapom. Ez alatt az idő alatt sose volt ennyire fontos, ennyire életbevágó és ennyire sürgős megoldásra váró magyar probléma mint a létszámában rohamosan növekedő, nem keresztény, afrikai és közel keleti tömegek beáramlása hazánkba.

Ráadásul a magyar politikusok úgy döntöttek, hogy a nemzet létét komoly mértékben veszélyeztető eseményből személyes előnyt kovácsoljanak. Összefogás helyett kiteszik a nemzetet, Trianont is meghaladó katasztrófának, ami egészen biztos a magyarság megszűnéséhez vezethet.

A helyzet katasztrofális és egyelőre kilátástalan. Abszolút megbízható forrásból kaptam a következő helyszíni beszámolót: Helyszín egy menekülttábor, egy héttel ezelőtt. Nigériaiból érkezett férfi adatfelvétele. A pasinak természetesen nincs semmi papírja. A férfi kézzel-lábbal jelzi, hogy csak pidzsinül tud, némi utánjárás után kiderítik, hogy ez milyen nyelv is voltaképpen, és rábírnak egy angol tolmácsot, hogy segítsen az adatfelvételben. A férfi bemond egy nevet (Ali Akbar – semmi jelentősége, mindenki azt mondd be, amit akar). Hol, s mikor született (mindenki huszonöt éves, és jellemzően január elsején született, így megy ez). Rákérdezésre közli, hogy azért menekült el Nigériából, mert embereket gyilkolt le, és ott ezért halálra ítélnék, tehát ő menekül a halálra ítélés és végrehajtás elől. A visszakérdezésre közli, hogy több embert is megölt. Mindezt teljesen nyugodtan, kertelés nélkül közli. Főleg rendőröket gyilkolt, úgy tizenötöt, vagy húszat, már nem emlékszik pontosan. Jellemzően tüntetéseken, razziáknál, utcai harcokban, meg amikor ők támadtak. Nem emlékszik, mióta, nem emlékszik hol, mindenfelé, ahogy adódott. A két-három általános iskolai műveltség szintjén beszélő férfi története elég szürreális, ezért többször is visszakérdezés jön, hogy biztos, de a fickó minden esetben határozottan állítja, hogy igen. Amikor a kikérdező és a tolmács már hüledeznek, elkezdi mutogatni a golyó ütötte sebeket a testén, amiből több is van, és eltéveszthetetlenül ott virítanak rajta. Tehát egy notórius gyilkossal van dolgunk, akinek az emberélet semmi. Ilyen esetben a helyzet a következő: vissza nem lehet küldeni az illetőt, mert ott halálra ítélnék. Ezt Ali pontosan tudja, ezért is mesél el mindent őszintén (vagy találja ki a történetet). A magyar állam ugyanakkor nem adhat neki menedékjogot, mert ezek a bűncselekmények ezt kizárják. Mit lehet tenni? A fickó megy vissza a tábora, és elindul a protokolláris intézkedés. Varázslatos módon Ali Akbar semmilyen nemzetközi szervnél nem keresett bűnöző, nincs nyilvántartásban, a nigériai hatóságok sem tudnak róla semmit. Kap egy aktát, meg egy plecsnit, hogy az ügye további egyeztetésre vár. Másnap további adatfelvétel lenne, ezért a rendőrök mennek a táborba Aliért. Abba a táborba, ami nyitott, a „menekültek” ki-bejárnak a kapun. Keresik, sehol sincs. Kérdezősködnek – senki nem ismer semmilyen Alit. Nem is találják többé – és ezzel az aktája át is kerül egy másik kupacba.

Eddig a beszámoló, mi meg kapkodjuk a fejünket. Így lenne felkészülve a magyar jog és a magyar hatóság a helyzet kezelésére? Különben rendőri berkekben határozott meggyőződés, hogy mozgósításszerű, jól szervezett invázióról van szó, aminél hatalmas összegek cserélnek gazdát.

Pillanatnyilag naponta már 1000 feletti „határsértőt” fognak el a magyar rendőrök. Nincs róla szó, de aki felfogja mekkora tömeg a napi ezer fő, az biztos lehet benne, hogy a feltartóztatásuk az összeomlás szélén áll. Az invázió mérete jól látható az alábbi képen.

~q108

Már korábban írtam. Semmivel se értek egyet, amit Orbán eddig tett, de most kötelességemnek tartom, hogy a saját szerény eszközeimmel támogassam bevándorlás ellenes erőfeszítéseit.

Azoknak pedig, akik a kerítés alacsony hatékonyságára (mint ürügyre) hivatkoznak, az alábbi képet kellene tanulmányozni. Még az egy méteres kerítésnek is van visszatartó ereje olyan szinten, hogy viszonylag kevés rendőr helytállása is kielégítő lehet.

~q106Egyes hírek szerint pillanatnyilag 2 millió menekült áll útra készen, de potenciálisan 60 millióról beszélnek. Ez a tömeg totálisan letarolja Európát, ha a korrupcióra specializálódott európai politikusok nem emberelik meg magukat, amihez nekem személy szerint kevés reményem fűződik.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_______________________________

204 gondolat erről: „(1663) Invázió !!!

  1. Teljesen egyetértek.
    VALAKIK toborozzák az illegális bevándorlókat, fűt-fát tejjel-mézzel folyó kánaánt ígérve.
    VALAKIK utaztatják őket, vaskos fuvardíjat fizetve az embercsempészeknek.
    VALAKIK félrevezetik az európai polgárokat, az illegális bevándorlók okozta problémákat elhallgatva. Jellemzően a bevándorlók körülötti atrocitások során nem szabad megírni az elkövetők nemzetiségét, mert azonnali kirúgás következik fajgyűlölet vádjával.
    Sok értelmes, okos ember követi Tibi’bá blogját, kérem írják meg nekem, kik ezek a VALAKIK, mi a szándékuk, mi a céljuk?

  2. Hihetetlen, hogy Európa fejlett része ne érzékelné a veszélyt, hogy saját létük is kockán forog. Érthetetlen, mintha a sokkhatás alatt nem tudnának érdemi választ adni a kialakult helyzetre, és képtelenek lennének az eddig sulykolt elveket a tények hatására módosítani.
    Vagy mintha a piszkos munkát ránk hagynák, ők addig fanyalognak a magyarok nem PC lépésein, míg a végén, miután mi lettünk az aljas kirekesztők, ők is szép lassan átveszik a módszereket, amelyek nálunk tesztelődtek hangos fújolás közepette…

  3. Megette a fene az egészet ebben a liberalista mocsokban.Nem csak a korrupt vezetökkel van a baj,hanem az egész nyugati társadalommal,ahol még a koborkutyáknak sem szabad ártani .A szinte állati sorban tengödött bevándorló szeme elött Europa tényleg a kánaán,- ott ahol még egy macskát sem lehet a vizbe folytani közfelháborodás és börtönbűntetés nélkül -számára,mint emberi lény számára ez maga az Igéret Földje.
    Szükségtelen összeesküvéseket keresni a háttérben,Romániából a kommunizmus alatt százezerek szöktek nyugatra ,a kenőpénzt ,az utazási költséget az embercsempészeknek úgy fedezték,hogy mindenüket eladták otthon- nem Ceausescu pénzelte,hogy lerombolja titokban a nyugatot.
    A nyugati ember retteg attól a gondolattol ,hogy az eseményeket mégsem irányitja senki , mert igy jól rendezett,stabilnak hítt életkörőlményeinek mindörökre befelegzett.Ezért kell az összeesküvéselmélet, lelki fröcs- ha van terv ,az keresztülhuzható,ha nincs ,akkor vége a dalnak és kezdődik a kegyetlenül hosszú etnikai , kulturális ,túlélési harc .

  4. Üdvözlöm Tibor bá’

    1.5km-re lakom a Debreceni menekülttábortól és a helyzet félelmetes,azt látom hogy napról napra többen vannak, és ahogy növekszik a létszámuk úgy jön meg az önbizalmuk. Ameddig „kevesen” voltak szinte semmi problémát nem csináltak, látni is csak a Sámsoni út környékén lehetett őket, de ma már borzasztó sokan vannak, elözönlötték a várost és mindenhol ott vannak. Mindennaposak lettek az atrocitások. A múltkori nagy balhé után ( http://www.dehir.hu/bulvar/hatalmas-balhe-van-a-debreceni-menekulttaborban/2015/06/29/ ) azt igérték hogy zárt lessz a tábor de semmi nem változott, ugyanúgy grasszálnak mint eddig, tegnap többet láttam belőllük mint valaha. Azonnal meg kell állitani ezt az emberáradatot, már az ittlévőkkel sem bírnak, nem félnek már a rendőröktől. A kormány meg csak a népszerüségét próbálja növelni, nem intézkedik csak a szavak szintjén, rég le kellett volna záratni a határt, de ehelyett azt látom hogy gyorsuló ütemben érkeznek a „menekültek”.

  5. „Ráadásul a magyar politikusok úgy döntöttek, hogy a nemzet létét komoly mértékben veszélyeztető eseményből személyes előnyt kovácsoljanak.”

    Meggyőződésem, hogy amely pártok a határozott fellépéssel szemben foglalnak állást, azok inkább rosszul járnak, mint jól. A magyarok túlnyomó része helyesli a határozott fellépést (bár annak módjáról sokat lehetne és kellene is vitatkozni), és bár ez csak saját véleményem, szerintem az arányuk nő is, ahogy látják a TV-ben a felvételeket ezekről a bevándorlókról.

    Ha ezekből a táborokból valóban csak úgy ki-be járhatnak a bevándorlók, akkor elég nagy baj van, mert akár hazudja, hogy embereket ölt, akár nem, vélhetően az emberéletet nem annyiba veszi, mint mi. Csak remélhetjük, hogy kitakarodik az országból boldogítani a nyugatiakat, csak kérdés meg tud-e ott ragadni.

    2:
    Szerintem érzékelik ők is, látható hogy a franciák, osztrákok és németek is lépéseket tesznek, persze nekik elegendő, ha határaikon kívül tartják ezeket, és Olaszországban, Görögországban, Magyarországon, vagy Bulgáriában rontják a levegőt.

    4:

    Csodálatos! Most jól megbiztattál minket.

    Edit: Ide tartozó érdekesség:
    http://index.hu/kulfold/2015/07/07/az_osztrakok_fele_ujra_hatarellenorzest_akar/

  6. A Nyugat és az EU éppen most szenved vereséget, csak még nem mondták meg nekünk.

  7. 6: Pont ezt gondolom én is. Az EU tehetetlenségének fő oka, hogy gúzsba kötik a a döntéshozókat a saját maguk által kreált, a való élettől teljesen elrugaszkodott agyament liberális ideológiáik. Ami elkezdődött (és nem csak ezzel, hanem sok egyéb más dologgal is), az a modern liberalizmus bukása minden területen. Már nagyon itt volt az ideje, csak az a baj, hogy mindannyian óriásit fogunk szívni az eddigi tobzódása miatt.

  8. Nem csak a kultúrális (mentális) eltérés miatt lesznek problémák, hanem nagyon durva egészségügyi kockázatok is vannak. Olyan fertőzéseket hozhatnak magukkal, amikre mi nem vagyunk felkészülve. Rég kihaltnak hitt betegségek ütik majd fel a fejüket, plussz az új, ottaniak.

  9. Én nem értem az emberek kiutasító magatartásukat.Szegeden élek az egyik „gyüjtőtábor”udvarába a 4. emeletről be lehet látni kb napi 50 ember jön megy, a taxisk sorban álnak, egyszóval pörög az üzlet.
    Szerintem ez a népvándorlás megállíthatalan , nem is kellene ezzel foglalkozni, ugyanis Magyarország sorsa az eu csatlakozással megpecsételődött, 2004-óta nincs SZlovákia, Lengyelország, stb…Tehát állampolgárságunk eu. Innentől kezdve mindenki szabadon oda megy ahová kedve tartja. Aki ezt nem képes megérteni,annak azt javaslom adja el mindenét, szabaduljon meg az összes értékeitől, vásároljon dollárt és aranyat és maga is népvándorlóként utazgasson a nagy világban, ahogy a vándor cigányok is tették, míg meg nem unták.Hát ha ez a túrázás toleranciára fogja nevelni.

  10. És még mennyi ember fog jönni a klímaváltozás miatt az elkövetkező 15 évben. De ennél a mostaninál azért felfedezhető a, hogy ha az egész nem is, de egy jó része bizony szervezett dolog. Mondjuk az ISIS februátri üzenete, hogy rátok (mármint ránk, Európára) szabadítunk 500.000 fő menekültet, meg elfoglaljuk Rómát…!

    Földi: háború van az Iszlám Állam és Európa között

  11. 8. Arma Gedeon:

    Beszélni könnyebb, mint beszerezni a hozzávaló anyagokat, oszlopokat, és magát a dróthálót, szögesdrótot. Csak egy a bibi, hazánkban kettő erre alkalmas cég van, és a kapacitásuk lekötött, kb. 1/2 évre tudják vállalni ennek a bődületes mennyiségű kerítés drótnak, szögesdrótnak a szállítását. A Honvédségnél meg akármennyi is még az egykori Magyar Néphadsereg állományára tervezett elfekvő készlet, kétlem, hogy lenne ennyi drót, stb.; még ha a szentesi műszaki alakulatnál talán még úgy-ahogy létezik a kiépítéséhez szükséges kapacitás. De fogadok, hogy beton alap nélküli kerítés fog épülni (mert így olcsóbb, vagy többet lehet lenyúlni… 😉 ) az alatt meg a homokos részeknél lazán át lehet jönni alatta, a csernozjomos területeken már neccesebb…, de azért kíváncsi leszek erre a kerítésépítésre.

  12. Sziasztok,

    Nézzétek meg Nógrádi legújabb, keddi interjúját ! A saját tapasztalata alapján a napi 1000 ember csak az elfogott „menekültek”, a határt óránként átlépi ennyi ember !
    Ez a kerítés szép és jó, csak eddig egy centi nem épült meg belőle, azóta meg bejött kb 50 ezer ember (nem csak azok, akiket elfogtak). Azonnal katonai határzárat kellett volna elrendelni, amíg meg nem épül a kerítés és visszatérni a 2012 előtti törvényekhez (illegális határátlépő fogvatartása), sőt, még tűzparancsot is lehetett volna adni. Ha az EU-ban minden állam szuverén, akkor megtehetjük és kész, majd indítanak valami eljárást, de gyanítom még ha anyagilag néznénk az eu-s büntetést, meg a menekültek okozta plusz kiadásokat, akkor is jobban járnánk. Most mindenkinek támogatnia kell minden erőfeszítést, de félek, hogy orbán, tőle telhetően most is csak beszél, tenni nem tesz semmit, vagy épp ellenkezőleg,lásd debreceni tábor, zárttá akar tenni minden tábort, ehelyett bővítik. Tegnap már olvastam, hogy megjelentek a belügyminisztérium honlapján a menekült integrációs pályázatok, jogászokkal, pszichológusokkal, ingyen nyelvoktatással fogják segíteni a „menekülteket” !
    Orbán a legnagyobb hazaáruló ! Én eddig úgy voltam, hogy nem megyek ki külföldre, pedig szakmám keresett, kint sokkal jobban kereshetnék, de itthon szeretnék élni, Magyarországon, magyarként. Na most, ha orbán idetelepít párszázezer négert, arabot, én megyek el innen a fenébe, nem fogok itt gyereket nevelni, hogy majd az arabok meg négerek molesztálják, és nem fogok azért is adózni még pluszban, hogy valami dzsungellakót szobatisztaságra tanítsanak, meg adják neki a létpénzt, mert neki alanyi jogon jár, miközben a vidéki nyugdíjasok meg éhenvesznek, ha nem kapálnak a kertjükben 80 évesen is !
    Csak azt az egyet nem értem, hogy a ballib oldal miért hunyja be a szemét ? Hisz ez hosszútávon nekik sem jó, 5-10 év múlva lehet, hogy párizshoz hasonlóan leütik a zsinagóga környékén a kipásokat a muszlimok, felrobbantanak egy muzulmángyalázó újságot, de melegfelvonulás sem biztos, hogy lesz, ha meg igen, ott is előfordulhat, hogy majd valaki robbant egyet. Csak az a pár száz őrjöngő a debrecei táborban mit művelt most ! Na ha ezek táboron kívül párezren megindulnak, a magyar rendőrdéget tekestül-mindenestül megeszik …

    Néhány linket is ideraknék:
    http://spiler.blog.hu/2015/05/18/europa-egy-erod-es-annak-is-kell-maradnia
    https://kuruc.info/r/2/145355/
    http://hidfo.ru/2015/07/nogradi-meg-kell-allitani-a-beszivargast/

  13. Vajon igaz lehet -e?!

    Az évente több tízezer Európába kerülő menekült hátterében szervezett üzlet áll?
    A menekültek és bevándorlók kérdésénél aligha van forróbb téma, amely a világ közvéleményét pillanatnyilag foglalkoztatná. A német kla.tv érdekes elemzése azt vizsgálja, az Arab Tavasz milyen hatást gyakorolt Európára, a kialakult bevándorlási hullámra, és ebben milyen szerepet játszik az Egyesült Államok.
    http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/nemet-elemzes-modern-haboru-folyik-europa-ellen

  14. „háború van az Iszlám Állam és Európa között” (Piton NEM NEKED SZÁNOM a választ!)

    Nincs olyan, hogy Iszlám Állam. Aki nézi a kivégzéses videóikat (nem a lebutított változatokat a mainstream médiában és nem is a kicsit durvább verziókat az alternatív médiában) az azonnal leveszi, hogy valami nagyon más, valami nagyon nem stimmel.

    (Értelemszerűen a bizonyítékok sokkal sokrétűbbek, mind az iraki, kurd, szíriai stb helyzetet pontosan elemzni kell; ezt meg is teszem. De semmi nem az, ami a mainstream médián keresztül tálalva van.)

    Röviden: 2003 után iszonyatos mészárlás kezdődött Irakban, annyi fejet vágtak le, hogy megszámolni sem tudom, hányat „kellett” végignéznem. Ilyen irányzat, olyan irányzat… szakértők szerint persze a hatalmi vákuum. Lófaszt. Az Iszlám Állam = USA és Izrael. Ez a lényeg. Nem az Iszlám Állammal és Európa között van háború, hanem az USA (pontosabban a háttérhatalom) és Európa között. (Innentől kezdve egy ATV-s interjú lófasz, de nem hiteles elemezés.)

    Ki is mondta 🙂 IDEJE LENNE MÁR ÖSSZERAKNI A PUZZLET és meglátni az erdőtől a fát, azt a bizonyos fát.

    Hölgyeim és Uraim, a finálé elkezdődött.

    Maximálisan egyetértek Tibor bá’-val, ami a horda feltartóztatásával kapcsolatos. Svájc nem fog szarozni… ott hulla hegyek jelzik majd, hogy „belépni tilos”, és már abban sem vagyok biztos, hogy megvárják azt a bizonyos eseményt.

    Mellékesen megjegyezve: ez az áradat kutyafasza, de nem csak ahhoz képest, ami még jön rövidesen, hanem ahhoz képest, ami majd az összeomlás után jön. És hogy ezek mit művelnek majd (persze cigányok és magyarok is egymásközt és egymás ellen), arra kell sajnos az a tapasztalati tudás, ami videók elemzésével érhető csak el. Majd ha láttál már több ezer embert meghalni, akkor fogod megérteni. Addig fingod sincs arról, mi az hogy halál és szenvedés, de főleg arról nem mire képes az ember, amikor ember embernek farkasa.

    Összefoglalva: jó reggelt, ez itt a végső stádium.

  15. 10, Horváth Attila, „Tehát állampolgárságunk eu. Innentől kezdve mindenki szabadon oda megy ahová kedve tartja.”

    Te még nem vetted észre, hogy a posztban nem az EU állampolgárokról van szó? 🙂

  16. 14. Jövőnk: Volt még egy harmadik hozzászólásom is, csak nem ment át a rendszeren, valószínű időkorlát miatt. Akkor majd itt. 😉
    Nem, hogy valami ilyesmire gondolsz?! 😉 🙂

    A menekültek és bevándorlók kérdésénél aligha van forróbb téma, amely a világ közvéleményét pillanatnyilag foglalkoztatná. A német kla.tv érdekes elemzése azt vizsgálja, az Arab Tavasz milyen hatást gyakorolt Európára, a kialakult bevándorlási hullámra, és ebben milyen szerepet játszik az Egyesült Államok.
    http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/nemet-elemzes-modern-haboru-folyik-europa-ellen

  17. Jövőnk,

    „Ki is mondta 🙂 IDEJE LENNE MÁR ÖSSZERAKNI A PUZZLET és meglátni az erdőtől a fát, azt a bizonyos fát.”

    Tényleg kellene már egy poszt, ami a „nagy” képet próbálja egyben látni.
    A homoszexuálisok mesterséges nyomulásától a menekültválságon át a görög káoszig, de az élelmezéstől a gyógyszeriparig minden ugyanazt a célt szolgálja…

    Nem kellene gumicsont szinten rágódni a kérdéseken, hogy most a kerítés-e a jó meg hogy mit kapunk a nigériai menekülttől, aki ugyanolyan „áldozata” ennek az egésznek, mint a pofozózsáknak kipakolt homokosok.

    Tényleg tisztába kellene tenni hogy kik a valódi ellenségeink, és nem azokra pazarolni az energiát, akiket az orrunk előtt rángatnak, hogy rajtuk töltsük ki a mérgünket.

    A kerítés talán ad egy lélegzetvételnyi időt, de ha Európában nem tudaosítjuk, hogy NEM a határoknál kell a problémát megoldani, hanem tudomásul venni, hogy azok akik barátainknak és szövetségeseinknek hazudják magukat, azok akarják megforgatni a hátunkban a kést.

  18. Nem tudom tudjátok-e, hogy mi magyarok olyan nagyon igyekszünk a menekülteket távol tartani az országunktól, hogy teljes ellátásban (szállás, étel) részesítjük őket és naponta, személyenként 5000 forintot kapnak. 150 000 forint havonta. Egy 3 személyes család 1 gyerekkel 370 000 forintot kap (gyerek napi 2500).

    Azt hiszem itt velem együtt többek egy egész élet munkája és befizetései után is boldog lenne, ha napi 5000 forintot, de még a 2500-at is kapna, teljes ellátás mellett.

    Gondoljátok el, meddig tart a mai világban hazatelefonálni, hogy jöjjenek a többiek is? Az én fiam is felkapaszkodott volna egy hajóra, amikor munka nélkül volt, ha valahol ilyen gondtalan életet biztosítottak volna neki.

    És mit látsz a tévében? Szegény toprongyos menekültek ülnek a kövön és a jóságos magyar asszonyok szendviccsel és vízzel, meg ruhákkal ajándékozzák meg őket.

    Mit érdemelnek az ilyen politikusok, az ilyen hazug média?

    Amikor fiatal emberek felajánlották, hogy a határon özönlő menekülteket segítenek feltartóztatni (úgy, mint az USA határain a mexikóiakat), akkor a rendőrség őket vette őrizetbe…

  19. Kyra , „Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek!” (Orbán Viktor)

  20. Ennek nagyon rossz vége lesz az biztos. Sokat járok Debrecenbe, és az elmúlt hónapok során olyan szinten megsokszorozódott az idegenek száma, hogy lassan már több arabot, négert látok a Piac utcán, mint magyart. Hordákba verődve, több tucatnyian járják a várost, és egyáltalán nem úgy néznek ki mint akik szegények. Jó ruhákban járnak, jól tápláltak, mindegyiknél ott van az okos telefon. Aki ilyen jól áll anyagilag, aki ki tud fizetni több ezer eurót az ember csempészeknek, az akár repülővel is jöhetne. Na, de ahhoz papírok kellenek. Papírok pedig nagy valószínűséggel azért nincsenek, mert bűnözőkről van szó. Sokat mesélhetnének a menekült tábor környékén lakók.
    Szép lassan érik Európa pusztulása. A sok liberális idióta, meg duma helyett, inkább fogadjon be egy ilyen családot. Mi kell ahhoz, hogy hazánk, és Európa döntéshozói belássák, hogy több, homlokegyenest eltérő kultúra nem fér meg egymás mellett? Itt nem lesz béke, nem lesz boldog sokszínűség. Ebből itt háború lesz, gyilkosságok, és levágott fejek. Ezek a menekültek olyan országokból jönnek, ahol az emberi élet semmit nem ér. Ebbe szocializálódtak, ezt látták születésük óta. Ez a világképük, és ez nem fog változni pusztán attól hogy Európába jönnek. Az iszlám állam egyszer közzétett egy térképet, amin Európát az ő zászlajuk takarta. Ez egy invázió. Könnyen lehet, hogy így foglalják el Európát. Mennyi menekült érkezhet naponta az unióba? Csak nálunk, és csak az akiket elkapnak vannak 7-800-an naponta. És akiket nem kapnak el? És azok akik a tengeren át jönnek? Ez több ezer ember egyetlen nap alatt! Félelmetes! Ehhez később hozzá fog még jönni, a globális felmelegedés miatti menekült hullám. Bár lehet hogy addigra Európa nem a most ismert Európa lesz.
    Van nekünk a nyakunkon több százezer cigány, akikkel semmit nem tudtak még kezdeni a kormányaink. Mi lesz ha lesz mellé több százezer menekült is? Ezek nem dolgozni akarnak, ezek élősködnek. Mint a cigányaink. De még ha akarnának is munkát, mire lennének alkalmasak? Emberi nyelvet egyik sem beszél, szakmájuk jórészt nincs. Egyébként meg éppen elég nagy gond a munkanélküliség nélkülük is.
    A kerítés jó ötlet, általában utálom a fideszt, de ezt támogatom. Remélem nem csak duma lesz ez is, mint ahogy általában szokták. Mindazon által a kerítés önmagában kevés. Idő kérdése, és átvágják, teherautóval áttörik, alagutat ásnak alatta, szóval megoldják. Muszáj a határőrség, és a tűzparancs. Csak így állítható meg ez az invázió. Amennyiben nem lépünk, együtt pusztulunk el Európával. Lehet hogy jó lesz felkészülni, mert az összeomlás közelebb van mint gondolnánk.

  21. A helyzet valóban kétségbeejtő, mert ebben az ütemben, nemsokára ezek a házad ajtaján kopogtatnak. Á, dehogy kopogtatnak, az ilyen civilizált szokásokat ők nem ismerik.
    Ezért is írtam, egy nem olyan régi vitában, hogy vannak sokkal nagyobb problémáink is, mint a klímaváltozás. Egyetértek Jövőnk-el: ezt a USA+Izrael kettős szervezi nagy előszeretettel a nyakunkba. Szóval, elkezdődött…

  22. ez még csak a kezdet, hehe, így lesz Tibor bából fideszes…nemsokára jönnek majd az Orbán imádó szövegek…

  23. Ennyire hülye politikusaink csak nekünk vannak. Ez érvényes a kormányon lévőkre és a magát ellenzéknek mondó pártokra is.
    Kerítés, egyhangúan. Minek? Semmit nem jelent, majd a határátlépőn jelentkeznek a „menekültek”.

    Azt hiszem mindenki számára tiszta, hogy ezek nem üldözött emberek, hanem nigériai csalók, vagy katonaszökevények. Ha jól tudom, tavaly kb 500 fő volt az igazi üldözött, ezek többsége szíriai. Most se lehet másképpen.

    Kérdem, miért nem A Délafrikai Köztársaságba megy a sok nigériai szervezett „bevándorló”. Egyértelmű, golyót kapnának a határon. Így jönnek az EU-ba, és az Egyesült Királyság a fő céljuk, mert ott még több szociális juttatást kapnak.

    A megoldás szerintem egyszerű. Aki papír nélkül jön és nem tudja bizonyítani a menekült státuszát, azt hajóra és visszahajtani Nigériába. Ebben még a nigériai kormány is segítene, szerintem, ugyanis a sok katonaszökevény az ott hiányzik, valamint a a Brokum Harum terroristáit is „szertettel” várják.

    Nem kerítés kell ide, hanem egy ki ész. Miért is kellet felszámolni a Határőrséget? Miért is nem lehet visszaállítani. A határőrnek bizony mások a jogosítványai, mint a trafi-lézerező bűnőrségenk. Leírom: a Határőrség lényegében a Csendőrség feladatát láthatná el. Belterületen is. Na akkor a védett nemzetiség is összecsinálná magát. Ugyanis a határőrnek KÖTELEZŐ fegyvert használnia, ha megtámadják, vagy a behatolnak az őrzött területére.

    De ezek a marha politikusaink a vasárnapi nyitva tartással vannak elfoglalva. Mert az a fontos kérdés, ugye?

    A háború itt van a nyakunkon.

  24. 21: tévedsz, mert ezt se Orbánék se más politikai csoportosulás nem fogja tudni kezelni. A kerítés ötlete csak azt jelzi, ők is felfogták, hogy baj van, de mire elkészül…
    Fel kell készülni a harcra! A végkimenetel egyelőre megjósolhatatlan, de a kilátások semmi jóval nem kecsegtetnek.

  25. Valamit nem értek.
    Az idegenrendészetnek bemondásra el kell fogadnia a négerek származási helyét? Szóval, ha például idejön egy csomó szaracén bandita, aki úgy nyilatkozik, hogy Szíriából, vagy Etiópiából jött, ahol üldözik őket, akkor ezt tényként el kell fogadnunk? Ez teljesen beteges dolog.
    Akik nem rendelkeznek papírral, azokat a fokozott nemzetbiztonsági kockázatra tekintettel, ‘ismeretlen’ státusszal, zárt táborokban, fegyverrel kellene őrizni!

    14. Jövőnk,
    Maximálisan egyetértek, Európa neokon támadás alatt áll. (Oroszország, mint természetes partner leválasztása, Európa katonai megszállása, menekültek Európába irányítása, Brüsszel és a teljes ötödik hadoszlop működtetése, terrorcselekmények stb.)

    Egy dolog összerakni a mozaikokat, de fontos lenne arról is beszélni, hogy a szövegelésen kívül mit tehetünk.
    ÉS jó lenne tudni, hogy mikor kezdik el végre építeni a kerítést?

  26. Miután a Nato szétlőtte az országukat mit is tehetnének. Nem fog ölbe tett kézzel szomjanhalni senki sem, pláne akinek van pénze az elindul. Még jó, hogy az ukrán nácik elől nem nyugatra menekültek az emberek, hanem az agresszor Oroszország felé vették az irányt.

  27. Valami nagyon nem stimmel a kormány körül sem. Aki ennyit pofázik és nem csinál semmit, sőt az ellenkezőjét csinálja, miközben ég a ház, ott nagyon bűzlik valami. Vagy nincs mozgásterük és emellett még hitvány, gyáva alakok is, de nekem erős a gyanúm, hogy nem is akarnak csinálni semmit. Ez a semmitmondó hintapolitika megy a hatalomra kerülésük óta. Ne kérdőíveket küldözgessetek ki, meg plakátokat nyomtassatok, a jó kurva anyátokat!!! Azonnali katonai határzár, ahogy protomongol mondja és az összes bent levő tetvet kitoloncolni.
    A menekülési útvonalakat már rég kidolgozhatták és csak az alkalomra várnak, hogy leléphessenek. De addigra nekünk már nyakig fog érni a szar.

  28. A népvándorlásnak ezidáig a történelemben mindig iszonyatos ára volt.Nem kéne újra kipróbálni.
    Ásotthalom környékén egy tanya udvarára fogta magát és önkényesen beköltözött egy menekültekből álló család illetve csoport ,a tulajdonos nem volt otthon csak a felesége és két kisgyereke akik természetesen nem voltak elragadtatva a hívatlan vendégektől,természetesen a menekültek szép szóval nem hagyták el a tanyát. Szerencsére ez az incidens még megoldódott erőszak nélkül de meddig mehet ez így tovább?Mikor szakad el a cérna valakinél?Mert egyszer mindenkinél elszakad ez biztos.Ti mit tennétek ha erre érnétek haza?
    Egyébként ezek a szerencsétlenek nem tudják hová jöttek-kevés hatékonyabb és kegyetlenebb gyilkoló gépezet volt a kelet-európai embereknél,gondoljunk csak a XX.századi történelmünkre……………..ha egymással így bántunk akkor mi lesz itt…

  29. Tibor bá, egyetértek, és a legtöbb hozzászólással is.

    Van itt egy írás, ami más perspektívából nézi a dolgokat:
    //szeretetfoldje.hu/index.php/eheti/7390-nepvandorlas-es-isten

    Az ateisták gondolom nem fognak azonosulni vele, de azért egy gondolatot megér. Ha Európa megtérne Istenhez, lemondana a fajtalanságról, a pénzhajhászásról és az élvetegségről, még az is lehet, hogy a muszlim tömegek a jó példát látva áttérnének kereszténynek az invázió helyett.

    Én nem tudom, ki áll az IS mögött. Lehet, hogy USrael, de számomra nem egyértelmű.

  30. 150-170 éve már megtapasztalta az ország, hogy milyen az, amikor egy nemcsak hogy teljesen más, de ellenséges lelkületü tömeg érkezik, lényegében „felülrőlvezérelve.” Akkor kicsivel több, mint millió zsidó érkezett, s az első pillanattól nem volt kóser rákérdezni, hogy miért? Később kiszivárgott, hogy megkapták jóelőre a bulletint, hogy Galicia és Magyarország a legkönnyebben begönygyölhető terület egész Európában …

  31. Sokan tiltakoznak a magyar-szerb kerítés ellen, főleg nyugaton, hivatkozva az emberi jogokra. Rendben, tartsuk tiszteletben.
    Mivel ezek a menekültek tovább szeretnének menni , ne csorbítsuk az „emberi jogaikat” , hanem ahogy a szerb rendőrök is teszik, kísérjük őket a nyugati határig.
    Ha már „törököt fogtunk” eresszük el végre 🙂

  32. Sziasztok! Mindenki USA-ra gyanakszik, hogy ő támogatja a menekülteket. És ha Putyin? Lehet, hogy így akar a segítségünkre sietni. Nem a politikusaink fogják kérni, hanem a nép.

  33. Mvm9
    Ja, kifelejtettem, regisztráció nélkül, határtól határig, hiszen az is emberi jogtiprás, ha ujjlenyomatot vesznek tőlük a beleegyezésük nélkül. 😉

  34. Zappa

    „A megoldás szerintem egyszerű. Aki papír nélkül jön és nem tudja bizonyítani a menekült státuszát, azt hajóra és visszahajtani Nigériába.”

    Ez akkor lenne igaz, ha ezek maguktól jönnének.
    De sajnos bizonyos erők szervezik őket, az embercsempészeket, a hazugságokat, hogy itt kocsi, lakás várja őket…
    Tehát hiába rakod őket hajóra, a következő körben újra itt lesznek.
    Ha nem sikerül a probléma gyökeréhez jutni, aminek a menekülthullám csak kis része, akkor se hajó, se kerítés nem lesz elég.

    Európának fel kellene ébrednie, és megvizsgálni „barátait és szövetségeseit”.

  35. Még mindig azt mondom, hogy ez egy társadalmi, geopolitikai destabilizávió része, amely keretében az egész EU egy jól irányítható vazallussá tehető egy nagyhatalom számára, a végső céljai felé menetelve, és addig is ezzel a valós problémával foglalkozunk, miközben…!

    2006 -ban megjelent egy könyv, és az abban leírtak a mai geopolitikai realitások ismeretében eléggé rémisztő pontosságúak.

    De lehet csak megint nekem túl aktív a fantáziám! 😉 🙂

  36. Volt már ilyen nagy egyetértés itt valamiben?

  37. Tömegdemonstráció szerveződik a népvándorlássá duzzadt illegális bevándorlás ellen Budapesten, július 10-én, a keleti pályaudvar főbejáratánál.

    Kérdés ki szervezi, s van-e egyéb rosszindulatú hátsó szándék???

  38. Csak azt nem tudom elképzelni, hogy amikor Európa teljes egészében a legszélsőségesebb muszlimoké lesz, és mindenhol bevezetik a Saríját, akkor ezeket hogy fogja kezelni az okkultista háttérhatalom? Odáig rendben, hogy a muzlmánok hűséges kutyái az aktuális vezetőjüknek, de ehhez a vezetőnek el kell tudni hitetni velük, hogy ő a legmuszlimabb – amivel nem fér össze a buzulás, a pride és a többi.

  39. Bár, ha jobban meggondolom, sajnos el tudom képzelni. Egyszerűen csak nem verik nagydobra – a titkolózásban úgyis nagy gyakorlatuk van. Ha véletlenszerűen kiderül, az se nagy probléma: az egyszeri muszlim úgyis senki a Kalifához képest, és ha túl sokat pofázik, pillanatok alatt el lehet tenni láb alól egy rendes diktatúrában.

  40. Azért ilyenkor elgondolkodásra késztet a balos- és liberális pártok kitartása hozzáállásuk mellett.
    Ha a dolgok továbbra is ilyen intenzitással folynak, akkor ez számukra politikai öngyilkosság, a végén saját kardjukba dőlhetnek, ha a helyzet eszkalálódik. Főleg, hogy a közhangulat is egyre jobban ellenük fordul a témában.
    Kíváncsi lennék, hogy értékelik a helyzetet magukban, illetve ők hogyan oldanák meg a problémát, mert épkézláb ötletet még nem hallottam tőlük…

  41. Mvm9 „Egy dolog összerakni a mozaikokat, de fontos lenne arról is beszélni, hogy a szövegelésen kívül mit tehetünk.”

    Öt éve küzdök ezért és nagyjából NULLA az erdménye; s nem csak nálam van ez így. Az ok prózaian egyszerű: szarnak rá az emberek, ha érvelsz, ha érzelmekre hatsz… semmi aktivitás, holott nem is olyan nehéz.
    Így nálam – jelenlegi állás:
    A. terv: közösségi felkészülés a lakhelyemen
    B. terv: Dél-Amerika 2-3 éven belül (többedmagammal)
    C. terv: közösségi felkészülés (kisebb szinten) valahol kishazánkban
    D. terv: ha egyik sem sikerül… SEGÍTSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG 😀

    De komolyra fordítva a szót… az a baj, hogy adott sok „prepper” (nevezzük most így magunkat), akik mind magányosan próbálkoznak a lakhelyükön; tudtommal szinte mindegyik sikertelenül. Ha mind egy helyre költözne, amely település amúgy optimális adottságú – és ott szervezne közösségi felkészülést, akkor elég jó eséllyel várhatná a gebaszt. Egy ilyen település például éppen az, amin most átgázolnak a sáska előhadak.

    Az a szomorú, hogy egy 5000 fő alatti – megfelelő adottságú!!! – település esetében a felkészülés lényegében nudli, amolyan hobbi, kocsma helyett. Költségek sem extrémek, sőt, alapvetően nem pénz kérdése (védelem leszámítva = vadász- vagy sportlövő vizsgák stb.).

  42. Jövőnk,
    Dél-Amerikába átköltözni egy csóringer átlagember (család) számára nem biztos, hogy elérhető, ráadásul el kell hagynia a hazáját, ami sokunk számára nagyon nehéz döntés.
    De ha Magyarországon maradunk, akkor például kérdés, hogy melyik a jobb stratégia: A) nagyvárosban maradni, egy nagy, de jól védhető társasházban, vagy B) vidéki házba költözni, egy 800-1000 lakosu faluban. Esetleg C) Kelet felé, az eurázsiai tundrák és erdőségek felé menni, amit talán nem szórnak meg atommal.
    A) opció hátránya, hogy víz és energia nélkül idővel elviselhetetlenné válhat, azon kívül a hordák is inkább a városokban koncentrálódnak. B) egy falu minden irányból támadható, csak idő kérdése, hogy szépen egymás után mindenkit felkoncoljanak. Viszont van víz, tüzelő és élelem. C) Nyelv, távolság, stb. … magas bizonytalansági faktor.

    Eddig csak egy korlátozott nukleáris háború ill. az azt követő összeomlásról beszéltünk, de a mostani fejlemények alapján nem kizárt, hogy több tucat fős, fosztogató néger bandák ellen is védekeznünk kell, ami elképzelhető módon más stratégiát igényel. A kormányunk impotens viselkedését látva meg pláne rossz előérzetem van; például még mindig nem épül a kerítés!
    Arról meg senkinek se legyenek illúziói, hogy Orbán meg a többi csirkefogó nem fogja a gyeplőt a lovak közé dobni, az első meleg helyzet után.
    Szóval, igazából mindenki csak önmagára meg a közvetlen környezetére számítson, ne mástól várjon segítséget.

  43. Lehet hogy nem fogalmaztam érthetően ,vagy nem tudtok a sorok között olvasni.
    2004-ben az ujjonnan csatlakozott országokat tartalék ipari területté minősülték. így ezt a térséget lealacsonyított, kiéheztetett emberekkel kell ellátni. hogy az eu versenyképes maradjon Mivel mi nem vagyunk hajlandóak betörni. Ebből adódik ,hogy az invázió nem állítható meg, az elkövetkező időszakban vagy megpróbáljuk tolerálni őket, vagy leszámolunk velük. Tartok tőle, hogy az utóbbival elkéstünk. Tehát két dolgot tehetünk. Eladsz mindenedet és elkotródsz egy időre, vagy eladsz mindened és befektetsz , hogy a rabszolgáid legyenek. Egyébként a befektetők már nagy ívben szarnak az eu-ra.

  44. Jövőnk
    Én úgy próbálok felkészülni, hogy próbálok beépülni egy meglévő faluközösségbe. Hat éve vettem Jásdon ingatlant, de két éve még öt ház kelt el a faluban rajtam keresztül, főleg olyanok vették, akik hasonlóan látják a helyzetet, és fel szeretnének készülni, őket Tibor bá’n keresztül ismertem meg. Más-más helyzetben vagyunk, különböző dolgokat próbálunk ki. A falusiak jellemzően rutinos prepperek, csak nem tudják magukról. 🙂 Ha romlik a helyzet, a helyiekben is felébred az igény a védelem megszervezésére.

  45. A vasfüggöny korában a nyugati határon a kimenőket is esetenként lelőtték. Most a fegyvertelen bejövőkkel(határsértőkkel) szemben nincs megoldás? Az USA-ban vadásszák a csak munkát kereső mexikóiakat. Ez a sáskahad meg dolgozni sem szándékozik,meg nincs is munka. Biztos önkéntesek is mennének védeni a határt,ha nincs elég egyenruhás. Az nem lenne megoldás?hogy egyszerűen nem regisztrálják őket? Így szélnek eresztve, felügyelet mellett simán elérnék a nyugati határainkat.Ez esetben nem is lennének visszaküldhetők. Európának tengeri határai vannak,ha ott nem regisztrálják ezeket, nálunk sem kellene. Ami szemetet ide söpörnének,simán továbbithatnánk a volt gyarmattartóik felé.

  46. Jövőnk;

    Lesz e használható segéderőd mikor el kezd égni a talaj az emberek lába alatt? Ezen nem aggódnék.
    Az esernyőt is csak akkor kezdjük keresni, ha már biztosan esni fog.
    Legyél ernyő és mindenki időben kapcsolódik hozzád aki kell neked.

  47. Minden híradásban elmondják hogy szám szerint 1000, 2000 fő határsértőt szedtek össze.
    Hallott már valaki becslést arról hogy mennyi azoknak a száma akiket nem vettek észre??

    Kíváncsi leszek mennyire lesz hatékony a kerítés. Addig is lehet nem lenne ördögtől való pár filmet levetíttetni az afrikai médiában, ami kedvezőtlen színben festené le Magyarországot, miszerint ide nem érdemes menekülni.
    Voltak erre példák közép amerikában, szépen bemutatták hogy az usa ban is vannak nyomortelepek.

    Az araboknak, afrikaiaknak pedig a saját országukban kellene egy emberbarátibb társadalmat kiépíteni. Kezdhetnék a hitük humánusabbá tételével. A kereszténység is rengeteget „hígult” az évszázadok alatt. Már nem égetnek el máglyán senkit a papok.

  48. Idézet Tibor bá’-tól :

    „Már korábban írtam. Semmivel se értek egyet, amit Orbán eddig tett, de most kötelességemnek tartom, hogy a saját szerény eszközeimmel támogassam bevándorlás ellenes erőfeszítéseit.”

    Kérlek, kedves Tibor bá’, hogy o.v. (csak ennyit, kisbetűt érdemel), bevándorlás elleni erőfeszítéseiről (főleg az eredményeiről, merta hazug szájtépéssel nem lehet mit kezdeni) tájékoztassál engem, bennünket. Ami főleg irritál ebben a mondatban, az, hogy az elötte általad leírtakban szerintem saját magad mutatod be azokat a lázas semmittevéseket, amik jellemzik a 2/3-osan támogatott tökéletlenkedést a parlament, és a „magyar”hatóságok részéről.
    Igen, valóban folyik a szájtépés, látszattörvénykezés innen-onnan a parlamentben, azonban akár a Jobbik is lehetne bírálatom tárgya, annyira nem történik semmi, de semmi a haza védelmében.
    Ami mára már a gyurcsótánypárti 90 éves pártszimpatizáns számára is tény, hogy HÁBORÚ VAN ! Európa, és benne leginkább szép csonkahazánk ellen. Valószinüleg az utolsó.
    Talán érdemes lehet elolvasni, bár az érző ember sejti amúgyis :
    http://magyarhirlap.hu/cikk/29872/Foldi_Laszlo_Lehet_szepiteni_de_ez_haboru

    Ezt a mostanra szépen kicsúcsosodott háborút, maga o.v. is említette már korábbi (két-három éve történt) pénteki rádióbeszédeiben, persze olyan szinten, hogy még ő maga sem vette komolyan.
    Tudott róla. Tehát tud róla. Hiszen saját maga mondta, hogy fel kell készülni rá.
    Ha meg ezeknek ellenére „mégsem tudott róla” (az ő retorikájába belefér), akkor is minimum hazaárulónak lehet tartani az ország „első emberét”, normál emberi megítélés szerint ebben a témában(is). Meg a gombnyomogatőit.
    Ugyanakkor amikor valaki(fiatal bal, vagy jobbfék) lendítette a karját, emlékszünk-e milyen gyors, és hatékony intézkedéseket tudott tenni az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrség, ügyészség, bíróság, és áderünk ? Na, ezt az erőt, tetrekészséget, azonnali erőszakalkalmazást a nép érdekében, valahogyan nem lehet látni, hallani, érezni. Sokkal inkább a magyarság elleni magatartást(ez egy külön mise). A vágóhídra így hajtják a barmokat.
    Csak a töketlenkedést lehet tapasztalni, időhúzással megspékelve „népvándorlás” ügyében.
    Az meg szerintem, nem erőfeszítés.
    Egyáltalán mit is támogatunk, ha o.v. „erőfeszítéseit” támogatjuk ?
    Ki hisz még ennek a hazug figurának ?

    Meg kell említenem, nem tudok orvosságot, mint egyszerű állampolgár a „népvándorlásnak” nevezett nemzetvesztő háború ellen. Viszont azt tudom, hogy valaki, valakik, állítólag „felelős” államférfiakként felveszik a pénzt ennek a kezelésére. Békében is, háborúban is.
    Talán rajtuk kellene kezdeni a rendcsinálást…
    Tenni helyükre igazi felelősöket…

  49. Volt egy időszak, amikor a Horn Gábor faterjával dolgoztam egy új múzeumon a Palotában. Sokat évődtek, hogy hogy lesz majd a folytatás, de azt álmodni sem merte senki, hogy tíz év múlva mindent elsöpör majd az új rendszer. Szellemes benyögésnek tünt, de kiderült, sokkal több annál: – sohasem tudhatjuk, hogy milyen lesz a múlt … azoknak a szájából, akik tudományosan szétverték a múltunkat, de nem volt érzékük a jövőhöz …
    … most naponta jönnek hírek, aminek számunkra felmérhetetlen lehet a hatása…. kivonták a 2-3000 amerikait Ukrainából. Az oroszok megszüntették a Déli Áramlat pótlásának tárgyalásait, várhatóan napokon belül megindul a kaftánkormány télakolása, s akkor megszerzik az egész vezeték-hóbeleváncot – Ukrajnaval együtt. Ezesetben viszont a teljes magyar képlet is átrajzolódik, tömeges lesz a vonulás Manhattenbe, meg hasonló.
    Még talán életbeléphet a magyar történelem is …

  50. 43:
    Az én falumban minimum 25 ház eladó. Közel van Bp. (13 km), ha kell, mégis egy falusi közösség.

    51 – elek:
    Bármilyen keveset tesz Orbán, támogatni kell, hogy többet tegyen. Ő van hatalmon, te meg én nem tudunk fegyvert fogni, mert nem engedik.

  51. Üdv mindenkinek! Én is egy vagyok a blogot a háttérben rendszeresen olvasó, de hozzá igen-igen ritkán szóló érdeklődőknek, de most én is hozzászólok, hogy a háttérből kilépjek.
    Osztom Tibor bá aggodalmát az ügyben, az én véleményem szerint is nagyon nagy baj lesz ebből, és ami a rosszabb, hogy valószínűleg kevesebb idő van hátra a helyzet robbanásáig, mint várnánk. Az invázió mértéke napról napra nő (ha nem is drasztikusan – egyelőre). Korábban egy hétvége alatt jöttek annyian,mint ma már naponta, és ez csak fokozódik. Az ismerőseim abszolút megerősítik naponta nekem is, hogy a helyzet – ahogy a hozzászólásokban és a posztban is olvasható – egyre durvább. Ahogy egyre többen lesznek, folyamatosan nő a bátorságuk (lásd Debrecen). Vészesen telik a pohár, és hamarosan ki fog borulni. A kormány pedig nem úgy néz ki, hogy a szájtépésen kívül tenne valamit is, mert a belengetett kerítésépítésen, meg a pár földmérőn kívül nem történt semmi előrelépés. Attól tartok, hogy ez nem véletlen, de még csak nem is a szokásos időhúzás, hogy megtalálják a havert akinek pont ilyen cége van… Szóval tényleg jobb, ha mindenki készül, ahogy tud, lélekben, de főleg testben 🙂
    Jövőnk és Mvm9 hozzászólására reagálva pedig, a komolyabb felkészülés alapja lenne a közösségépítés, hisz hiába készülünk egyedül, hiába vagyunk fegyverraktárral felszerelt rambók, a sok lúd előbb-utóbb disznót győz. De összefogással a szerényebb felkészülés jelentette előny is megtöbbszöröződik. És ez az,ami nálunk teljes mértékben hiányzik.
    Én nagyon örülnék, ha lennének olyan közösségek, amelyekhez csatlakozni tudnának a jövőt reálisan felmérő és arra készülni szándékozó emberek. Nem is feltétlen egyből költözés kellene, elég lenne ha csak a hasonló módon gondolkodók összejönnének néha, hogy megosszák gondolataikat, illetve tervezzék a jövőt. Már ez is nagyon sokat jelentene, de sajnos ilyen se nagyon van.
    Szóval marad a magányos harc és a remény, hogy a szükség előbb-utóbb összehozza a készülőket.

  52. Feri éppen ezt hangsúlyozom öt éve: kizárólag közösségben lehet felkészülni, egyénileg nem. (Egyénileg is kell persze, de egy közösségen belül.)

  53. Saját személyes tapasztalat: eddigi nyugodt és békés élőhelyemen, Debrecenben, az utóbbi időben napbarnított hordák mászkálnak fel-alá. A múltkor elmentem bevásárolni a szemközt lévő bevásárló központba és látom ám, hogy egy ilyen horda szépen megtermett díszpéldánya odamegy követelőzni a zebránál álló 70-80 év körüli vékony törékeny nénikéhez, hogy adjon nekik pénzt. Szerencsétlen néni halálra volt rémülve, a kis bevásárló taligáját nagy nehezen maga után vonszolva próbált odébb állni, mire a díszpéldány dühösen üldözőbe vette és egyre hangosabban üvöltött utána: Mama! … Mama! Gondolom magyarul egy árva szót sem tudott. Elég félelemkeltő jelenet volt.

    Ma abban a belvárosi étteremben, ahol délben rendszerint ebédelni szoktam (a debreceni Nagytemplom tövében) ugyancsak egy hasonló horda próbált ételhez jutni. Mivel fogalmuk sincs a szabályokról, és nem tudják, hogy ott előre ki kell kérni és ki kell fizetni az ételt, egyszerűen leültek egy asztalhoz és várták, hogy majd valaki kiszolgálja őket is. Amikor látták, hogy én később jöttem mint ők, mégis hamarabb kaptam ebédet, felháborodtak és hangosan elkezdtek követelőzni, hogy őket miért nem szolgálják ki? 🙂

    Kis magyar valóság 2015, Debrecen.

    (De lesz ez még sokkal rosszabb is, köszönhetően az elmúlt évtizedek liberális agymosásának és a sok lófejű, iPhone-t nyomkodó nagyvárosi majomnak, aki bedőlt neki.)

  54. Valaki azt írta a menekülteket ne tartoztassuk fel a déli határoknál hanem engedjük tovább őket nyugat felé.Én ezt nem tartom jó ötletnek, mert akkor nyilvánvaló az osztrákok előbb vagy utóbb építenének fel kerítést a magyar-osztrák határon-nem úgy töketlenkednének mint az ov rezsim ami talán nem is véletlen?- ami aztán végeredményben ugyanolyan válságövezetet hozna létre az átjutással próbálkozó bevándorló tömegek miatt a nyugati országrészen mint ami a déli határainknál egyre inkább kialakulni látszik,nem beszélve arról,hogy a migránsok az osztrák határ felé menet gyakorlatilag végig mennének az egész országon tömegesen ami a középső országrészeket is megterhelné.Ráadásul ez hír ,hogy nálunk akadálytalan az átjutás és ez által is innen lehet eljutni a célországokba leggyorsabban és legkönnyebben, fokozná a nyugat-balkáni migrációs útvonalon fekvő országokra nyomást azaz növelné a bevándorlást.Ez pedig drasztikusan megemelné a konfliktusok kockázatát a jövevények és a magyar állampolgárok között, persze a kerítéssel mindez -tudom -legfeljebb elodázható,de legalább időt tudunk nyerni a felkészüléshez és aki időt nyer az életet nyerhet……………Viszont ez a probléma ha elérhet egy kritikus szintet mindent maga alá fog rendelni mint ez történt már korábban is -gondoljunk a török veszélyre.Lehet ,hogy ez fogja végül elhozni ov bukását is………….de ez akkor már csak egy mellékes dolog lesz szemben a mindennapos élet-halál harccal.

  55. Nem Orbánt akarom dicsérni, de hasonlítsuk össze Románia viktorkájával (Victor Ponta miniszterelnök), aki tervbe vette Bukarestben Európa legnagyobb mecsetének a megépítését. Ezt Basescu, volt elnök sem hagyta szó nélkül, egyszerűen leidiótázta a balfaszt. Ezért egy fokkal jobban áll Magyarország, ha egyelőre szóban is de legalább a védekezésre vannak tervek és nem egy olyan épületre, amely mágnesként vonzza majd e kedves földönfutókat.

  56. Feri, és mindenki más!
    Szeptember 13-án blogtalálkozó lesz Jásdon, ahol már alakul egy önvédő közösség. Akit érdekel a téma, megbeszélésen és nyílt vitán akar részt venni JÖJJÖN el! érdeklődni nálam: evatibor#t-online.hu. – különben is jó buli. 😀

  57. Én az A,B,C, tervekhez szólnék hozzá. A külföldre menekülés, főleg eun belül szerintem holt vágány. Ha a helyzet fokozódik, kit tudnak legegyszerűbben kitenni? Hát minket, hisz saját törvényünk fojt meg. 🙁 Másik kontinens, más kultúra, ugyanúgy kilógunk. Boldogulás csak sok pénzzel, vagy keresett tudással. Muszáj a végvári vitézek életét felvállalni, szerintem ez lenne a leghatékonyabb. Laktam Zalában 10 évet. Akkor hallottam a szerekről. Kis közösségek, egy láncolatot alkotva védték az országot, a mi bevándorlásunk után. Nincs új a Nap alatt. 🙂

  58. buza

    Maximálisan egyetértünk.
    (Külföld: nagyjából két dél-amerikai ország alkalmas – az se biztos, hogy „sáskajárás mentesek” maradnak, még elemzem – azok közül egy esetében most is alkotmányos jogod letelepedni és nulla az idegengyűlölet. Pénz… hát igen, kell valamennyi vagy megfelelő szakképesítés. EU országok halott ügy, és minden más hely is.)

  59. Ábel

    „Csak azt nem tudom elképzelni, hogy amikor Európa teljes egészében a legszélsőségesebb muszlimoké lesz, és mindenhol bevezetik a Saríját, akkor ezeket hogy fogja kezelni az okkultista háttérhatalom?”

    Sehogy. Európa atomot fog kapni (ahogy az USA is). Pontosan erre játszanak. A sáskajárás azért kell, hogy az összeomlás után durvább – és gyorsabb – legyen a gyilkolászás a túlélők között.

    Ez nem Neked szól már: tényleg ideje lenne már megérteni, hogy game over (klíma, olaj, gazdaság) és hogy ami jön, az elkerülhetetlen: atomháború (a biológiai irtásnak nem látni semmi realitását; már) és utána egy összeomlott civilizáció, amely rövid időn belül 1 milliárd alá csökkenő populációval vegetál, túlél, majd újra meg lesz hódítva.

  60. Jövőnk:
    „Nincs olyan hogy Iszlám állam.”

    Pontosan. Al-kaida sem létezett soha, ezek kreált fantomok. Pár ezer jól képzett zsoldos, akik nagy világcégek érdekei szerint háborúznak, illetve casus bellit adnak adott térségben külső katonai beavatkozásra – de csak úgy, hogy az jó sokáig tartson, ahogy Obama van Kenobi mester mondta a minap.

    Miféle fanatikus iszlamista fegyveres csoport az, aki szívbaj nélkül gyilkol arabot és keresztényt, miközben egy büdös szót sem szólt eddig soha se Izraelről, se Jeruzsálemről?

    A harmadik lovas a fekete – a „fekete lovas” is megindult.

  61. 52. Ez távol áll Arma elképzelésétől, mert ott a cél a teljes pusztítás, de legalábbis az emberiség kiirtása. Ez akkor végülis egy megtisztítás, népesség leredukálás, hogy még egy darabig lehessen a szemétdombon kapirgálni.
    Az európai kormányok mennyire vannak ebbe az aljas tervbe beavatva? Minden kormánytagnak, tetű csinovnyiknak biztosítva van az új-zélandi letelepedés?

  62. Montezuma!
    A napokban megszólaltak (persze kamuból)

  63. Tibor bá:
    Nem hallottam és olvastam erről sehol, akkor biztosan nagyon csendesen és diszkréten tették. ;D

  64. Pugacsov… hát ez jó kérdés…
    Új-Zéland necces… Ausztrália kapni fog, s szerény véleményem szerint Új-Zéland is; dafke. A politikusok olyan segghülyék, hogy minderről halvány gőzük sincs.

    A teljes pusztításnak, kiirtásnak mi értelme lenne?! Az „újraindításnak” ebben a helyzetben van értelme is és eleve létszükséglet (klíma).

  65. 57. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki beavatás nélkül hosszú ideig öngyilkos, liberális szöveget nyomasson. Egyszerűen szembe megy a józan ésszel. Igaz, hogy itt a fórumon is Observer rá az élő példa, hogy pl. buzikérdésben teljesen normálisan tud gondolkodni, mégis mikor a „menekült” téma szóba kerül, megáll a tudomány, lefagy az agyi gépezet. Pedig kiskorú gyerekei vannak.

    A teljes pusztítás számunkra értelmezhetetlen, de egyes okkultista körök számára egyáltalán nem az.
    Persze ha teljes pusztításra törekednének, miért csökkentették a töltetek hatóerejét?

  66. Pugacsov elvtárs

    Az elit „gondolkodás módját” nem könnyű értelmezni, de nem lehetetlen és nem sokban különbözik alapvetően egy átlagos emberétől, csak minden nagyobb mértékben jellemzi. Egyszerűen gondolja mindenki végig, hogy korlátlan hatalom és cash flow… valamint tisztában van – az előbbiek miatt – a klíma és az energia helyzettel, meg azzal, hogy elbaszta az egészet. Vagy csak szimplán… kezdjük újra, mert megteheti? Meg.

    Kétlem, hogy olyan mértékű okkultizmus lenne mögötte, ahogy azt sokan gondolják.

    Observer talán még nem látott embereket meghalni. Mert az sokat változtat egy ember látásmódján.

  67. Pugacsov elvtárs

    „Persze ha teljes pusztításra törekednének, miért csökkentették a töltetek hatóerejét?”

    Mert azért jobb úgy újrakezdeni, hogy kevesebb a sugárfertőzés.

    Szerinte a pusztítás motivációja nem annyira okkult, mint inkább cinikus.
    Minek pazarolni a Föld forrásait 7-8 milliárd emberre, amikor 500 millió is remekül el tudja tartani az elitet?

    A népességet egyébként is mesterségesen pumpálták fel, hogy a nagy tömeg megtermelje az a hatalmas vagyont, amit az elit a végén a magáévá tesz.
    Utána már a tömegre nincs szükség.
    Ebbe illeszkedik az abortusz törvény, az euthanázia, a melegházasság, a mérgező élelmiszerek, a nem gyógyító gyógyszerek, a menekült válság, meg az „égessük a gyertyát mind a két végén” életszemlélet…

  68. 51. Jövőnk

    „(Külföld: nagyjából két dél-amerikai ország alkalmas – az se biztos, hogy “sáskajárás mentesek” maradnak, még elemzem – azok közül egy esetében most is alkotmányos jogod letelepedni és nulla az idegengyűlölet. Pénz… hát igen, kell valamennyi vagy megfelelő szakképesítés. EU országok halott ügy, és minden más hely is.)”

    Lehet tudni mely országokra gondoltál? Én Chile-t tanulmányoztam elég alaposan, a gyakori földrengések miatt még az országos szeizmikus mérések eredményein is átrágtam magam. Ha nagyon eldurvul a helyzet és Európa sem tűnik biztonságosnak, nálam Dél-Amerika a C-terv. 3 éven belül megejtek arra egy pár hetes kiruccanást, előtte 1 évvel azért már neki kell álljak a spanyol nyelvnek is. 🙂

  69. 69: Jövőnk, te annyiszor hivatkoztál már arra, hogy x-y még nem látott embereket tömegesen meghalni, hogy az az érzésem, arra utalsz hogy te viszont igen…
    Kíváncsivá tettél, áruld már el, hogy mire célozgatsz itt gyakran? Miféle kataklizmánál voltál jelen?

  70. Mszilárd,a románok nagyon agyafurt taktikát folytatnak, a nagy usabarátság mellett a muszlimok szivét is puhitják . Emelett a legtöbb negyven év feletti tartalékost bevihták és új mozgositási parancsal láttak el .Ezelött öt évvel nem kellet megjelennem,a rendörség kézhez hozta,aláirtam és kész.Most személyesen kellett jelentkezni , lejegyezték a magasságot ,testsúlyt ,lábméretet.,egészségügyi állapotot. Nem jó omen lehülyézni azokat,akik mindig jól jönnek ki mindenből.

  71. Ne bosszantsátok már fel Armát, hogy nem okkultikus alapokon történik az emberiség kiirtásának előkészítése. Hoz is rá milliónyi bizonyítékot, amelyek ezt megerősítik… 🙂
    Egyébként én nem hiszek ebben, szerintem a világelit nem a saját halálában, hanem a saját hatalmában és gazdagságának fenntarthatóságában hisz, és a motivációi csak ebből fakadnak. Ebben a világ pusztulása legfeljebb műhiba lehet, ha valamit elszúrnak. 🙁

  72. Nándi Uruguay és Argentína. Utóbbi esetében előfordulhat, hogy hamarabb lesz gáz az országban, mint a nagyvilágban. Chile se rossz, bár nem elemeztem. Dél-Amerika – különösen Brazília – extrém veszélyes környék már most. A globális összeomlás/atomháború után az őslakosság, helyi lakosság és bevándorlók közötti konfliktus eleződni fog (ez Uruguay esetében nem áll fenn). Ha Brazília nem rendezi a favellákban élő zombikat, akkor nagy baj lehet. Egyébként Dél-Amerika déli része klíma esetén jóval tovább bírja.
    P.S.: Paraguay egy prepper célország, lévén 5000 USD bankszámla és kész a személyi, pénz utána kivehető (lehet mára már szigorítottak!). De éleződik a fehérek elleni ellenszenv.

  73. hubab

    Semmilyennél sem. Vannak videómegosztó oldalak és van több ezer – egyre több full HD – videó, amelyeken emberek halálát lehet megnézni. Én láttam mindet; tudomásom szerint nem sokan rajtam kívül. (Az, hogy valaki megnéz néha egyet-kettőt nem azonos azzal, ha tömegével nézi valaki, sokadjára újra megnézve, „ideális” körülmények között.) Nálam súlyos – és elég speciális tünetekkel induló – PTSD okozott, de „sokkolással”, azaz folytattam tovább, elmúlt (ez ritka; ezért sem javaslom senkinek.)
    Erre felületes szemlélő legyinthet, hogy smafu. Nem, nem az. Tűzöltók és katasztrófavédők jelezték nekem, többet láttam, mint ők és néhány videót meg sem tudnának nézni. Élőben is visszaigazolódott: szétszakadt holttest az aszfalton nekem teljesen „megszokott” látvány, pulzus nem emelkedik 1-el sem, simán segítek, ha kell.
    Előtte is tiszteltem az életet, azóta mégjobban, igaz élesben nekem nem lenne már szükségem tűzkeresztségre. 2006-tól elemeztem ilyen videókat, kvázi ma is.

  74. 68, Pugacsov elvtárs, „Observer rá az élő példa, hogy pl. buzikérdésben teljesen normálisan tud gondolkodni, mégis mikor a “menekült” téma szóba kerül, megáll a tudomány”

    Pedig van egy egyszerű magyarázat. Buzi valószínűleg már nem leszek, ha eddig nem lettem, arra viszont sajnos semmi garancia nincs, hogy sosem leszek menekült.
    És bár tisztában vagyok vele, hogy semmi kapcsolat nem lesz aközött, hogy mi hogy bánunk az idemenekülőkkel, és majd hogyan bánnak velünk, ha nekünk kell menekülni, attól azért még úgy gondolom, hogy a menekültkérdéshez humánusan kell hozzáállni – amíg erre lehetőség van.

    69, Jövőnk, „Observer talán még nem látott embereket meghalni.” És nem is vágyott rá soha, hogy lásson. Főleg nem erőszakos halált.
    Bár szerintem a többség ezzel hasonlóan van.

  75. A fentebb említett erőszak és halál témához szólnék hozzá.
    Amit szerintem hangsúlyozni kell az az, hogy ma a fejlett tarsadalmakban élő emberek nagy része borzasztóan el van szokva az erőszak és a halál elfogadásától és annak megélése pedig nagy traumát okoz (ennek okairól volt már szó). Az emberek többsége képtelen lenne egy tyúk nyakát elvágni, vagy egy disznót leszúrni, ami pedig 50 évvel ezelőtt a falusi élet velejárója volt. Egy másik ember ellen erőszakot elkövetni még nehezebb, ölni pedig csak kevesen lennének képesek.
    Azonban ez a morális gát ha átszakad, akkor átcsaphat egy olyan viselkedésbe, amely számára a gyilkosság annyi gondot sem okoz, mint egy légy lecsapása. És sajnos ez az az állapot, amelyet most a „menekülők” a társadalmi különbségek miatt nagyságrendekkel könnyebben elérnek (nem beszélve a dzsihadistákról és bűnözőkről). Egy átlagos európai ember ha szembekerül egy ilyen lelki beállitottságú „menekülttel” egy élet-halál szituációban, szinte biztos hogy nem ő kerül ki győztesen. Egyszerűen azért, mert a trauma és a sokk blokkolja az embert, ha nincs felkészülve rá. Akik a polgárháború elől menekülnek, valószínűleg más tapasztalatokkal rendelkeznek e téren, mint mi. S ami érdekes, hogy ez sokkal kevésbé múlik a fizikai adottságokon, mint a mentális felkészültségen és állapoton.
    Ami jó hír, hogy valamilyen szinten hozzá lehet szokni az erőszakhoz, ami szerintem fontos része a felkészülésnek. Ezt mindenki megtapasztalhatja, ha akarja: az első kivégzésről szóló videót iszonyú nehéz feldolgozni, a 10. már könnyebben megy, 100 után pedig már nem okoz gondot.

  76. Feri… ez nagyon jó elemzés! Elismerésem. (Apró kiegészítés: ismétlem, az ilyen videók PTSD okozhatnak, amiből általában nem lehet egyedül kimászni. De abban igazad van, hogy hasznosak, de én éppen az előbbi miatt soha nem javaslom, legfeljebb rájön a beszélgető társam, hogy hasznos, csak én nem mondom ki neki.)

  77. Jövőnk: ha az elit tényleg a többség kiirtására törekszik (én pont az ellenkezőjét látom igaznak, ők csak a saját jólétükkel törődnek és semmi más nem számít), akkor miért nem biológiai fegyverekkel ill. kötelező születésszabályzással teszik? Ennek lenne a legkisebb pusztitó hatása a bolygóra nézve, másrészt minek költenek annyi pénzt ezekre? Számomra ez logikusabbak tűnik.
    Ehelyett ezerrel folynak a kutatások mindenféle betegség gyógyítása és az élet meghosszabbítása céljából.

  78. Camelia

    A biológiai fegyverrel való irtás nehezen kezelhető és főleg nehezen tartható titokban (lassabb egy nukleáris hadviselésnél) és akár irányíthatatlanná is válhat. Amúgy 2010-ben ennek látszott a lehetősége. Ma nem.

    Túl hosszú lenne kifejteni, de ceterum censeo: klíma és energiaválság… mindkettő elkerülhetetlen, ha nem lépnek keményen. Az elit gondolkodásmódjáról korábban írtam már: ehhez kell egy hosszú elmélkedés és hamar rá lehet jönni, hogyan is gondolkodnak, csak tedd bele a képletbe, hogy korlátlan hatalom és cashflow (pénz), valamint, hogy a klímára és az energiaválságra (7 mrd emberrel!) nincs megoldás, összeomlik a verkli, ha nem lépnek.

    Kiegészítés a biofegyverhez: India pontosan ezért fejleszti észvesztő tempóban a Surya-2 ICBM-et (USA ellen), mert különben vagy összeugrasztanák Pakisztánnal (helyi atomháború) vagy menne valamilyen biológiai csapás, persze járványként.
    És még valami, azért ne felejtsük el, hogy ott van Ázsiában az új malária (már 40-50%-ban), amely ellen nuku gyógymód és már átterjed Kelet-Afrikára (10-15%). Vagy a tömeges veszettség Közép_afrikában (nem a kutyiktól stb. igaz a mokola lyssa is veszettség és rovarcsípéssel terjed(het), vagy az Ebola-tesztek, mert ezek tesztek.Hiszen ott van a laborokban az Ebola-POX, amely LÉGÚTON terjedő biofegyver.

  79. 80, Feri, Szerintem is nagyon jó az elemzésed, viszont egy helyen hibásnak tűnik. Feltételezed, hogy ezek a menekülők primitív ösztönlények /egy részük bizonyára valóban az/. De amelyiknek egy csepp esze van, az nem kezd el gyilkolászni a befogadó országban /bármennyi halált látott otthon/, mert hosszabb távon csak ő járhat rosszul. Mit ér el vele, hogy eljutott Európába, majd ott lövik agyon a rendőrök a deviáns magatartása miatt?
    Szíriában, Irakban vagy akár Nigériában sem az (volt) a normális emberi magatartás, hogy megerőszakolok minden szembejövő nőt, és elvágom mindenki torkát, aki nem ad pénzt vagy cigarettát…

  80. Observer… részben igazad van, csak hogy ezek közül sokan nem „menekültek”, illetve ha tudnád milyen gyilkolászás zajlik világszerte, csak úgy… majdnem passzióból. Évi 460.000-500.000 az ismert gyilkosságok száma (csak a köztörvényes bűncselekményeké, nem polgárháborús stb. és amelyek ismertté válnak!).
    A sáskajárással az a baj, hogy összeomláskor szabadulnak majd el „zombikként”.

  81. 85, Jövőnk, „sokan nem “menekültek”” – Igen, ez a kérdések kérdése – valóban egy szervezett, Európa ellenes akcióról van szó, vagy sem? Ha igen, ki mozgatja a szálakat?

    Igazából ehhez kapcsolódik – végignéztem a „The 100” két évadját, aminek a vége /Lexa árulása/ nagyon-nagyon elgondolkodtató volt….

  82. 77. Jövőnk

    Uruguay szintén jó választás, Chile után ez volt a második „tippem”.

    Viszont megleptél Argentínával, elvégre ott rendszeressé vált a gazdasági összeomlás és a prepper élet (lehet pont ezért).

    Le tudnád írni pár mondatban, hogy milyen szempontok figyelembe vétele alapján döntöttél e 2 ország mellett?

  83. Uruguay:
    – alkotmányos jogod van most itt Neked, hogy oda letelepedjél.
    – nincs idegengyűlölet, lévén mindenki bevándorló (nincs őslakosság, 1820-30 között kiirtották őket; pfujjj amúgy.)
    – mezőgazdasági ország, minden lehetőség adott az önfenntartó életmódra
    – éghajlat jó, ország paraméterei jók (a 2008-as válság során az export partnerek közé bekerült Kína és Oroszország, jelenleg 1. Brazília, 2. Kína, 3. Argentína, 4. Oroszország. Valszeg hamarosan náluk lesz az első orosz hajóra telepített atomerőmű.
    – nem nehéz a letelepedés, igaz alaposan megnehezítették 2010-hez képest.
    – FŐ ok: 3 millió lakos, de 60 milliót tudna etetni alhangon, azaz Argentína északi részével ez lesz Dél-Amerika szíve (élelmiszer) és ezt védeni fogják, még a brazilok is… de a veszélye éppen a brazil favella zombik.

  84. 59. Tibor bá’ és mindenki más
    „Szeptember 13-án blogtalálkozó lesz Jásdon, ahol már alakul egy önvédő közösség.”
    Ebből a mondatból több következik, mint a valóság. Valóban, alakul valami, de egyikünk Angliában dolgozik, egy másik Budapesten, ők alig vannak Jásdon. Én ingázok, egy páros a legtöbb idejét Jásdon tölti, ők haladnak legjobban a felkészüléssel, a férfitag hamarosan belép a polgárőrségbe. Az önvédelem ennyiben ki is merül egyelőre.

    Én személyesen jelenleg abban a fázisban vagyok, hogy az építő jellegű tudást gyűjtöm, és ilyen irányú befektetéseket ejtem meg. Harcművészet, fegyverismeret és fegyver beszezését arra az időre hagyom, amikor már indokolt, és az állam már összeomlott, vagy a gyakorlatban már nem korlátozza ennyire a fegyvertartást. Vannak életképes ismerőseim, szerintem polgárháborús helyzetben is tudok majd fegyvert szerezni. Nem szeretnék eszelősnek tűnni, így is csodabogárnak tart a környezetem, és azt sem szeretném, ha emiatt terrorgyanúba keverednék. Persze, rendszeresen beszélgetünk a világ- és Magyarország helyzetéről, lehetséges jövőről, de gyakorlati intézkedésről nem döntöttünk.

    Közösséget nem létrehozni szándékozom, hanem a meglévőbe beépülni, esetlegesen fejleszteni azt. Így nem kell párhuzamos infrastruktúrát létrehozni. Ha csak a védelmet nézzük, úgysem lehet hatékonyan megvédeni hat házat a falu különböző pontjain (bár viszonylag közel egymáshoz), ha nem működik együtt a lakosság nagy része. Van polgárőrség, ami teszi a dolgát, majd bővül létszámban és tevékenységi körben, ha indokolt lesz. Van itt jópár fiatal, aki beléphet majd. Van aki bokszolgat, vagy íjászkodik, vannak vadászok, lovasok. A középkorúak voltak katonák, sok az exbányász. Van kapcsolat a környező településekkel. És mindenki ahhoz szokott hozzá, hogy a hatalom mindig inkább elvesz, és meg kell termelni, ki kell ügyeskedni a megélhetést, tartalékolni, spórolni kell. Akárkivel beszélek, elszörnyed a jelentől, aggódik a jövő miatt. Nem kell világvége szektát alapítani, ami titkolózik, elkülönül, és ezáltal diszkriminálja az őslakosságot. Az se jó, ha összefogsz néhányakkal, egymást segítitek, és a környezet lemaradva úgy gondolja, hogy valami jöttmentek kihasználják őket, és felvásárolják a földet. Mi inkább egy baráti társaság vagyunk, akik közül ritkán jön össze háromnál több egyszerre. Nincsen vezető, nincsenek írott szabályok, mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Persze, segítünk egymásnak, ha szükséges, de eddig mindenki megoldotta maga a problémáit, vagy talált magának helyi segítséget. Két éve az újonnan érkezők számára utánajártunk az eladó ingatlanoknak, bemutattam őket néhány ismerősömnek, de azután boldogultak maguktól is, gyanítom, az ezután érkezők is így lesznek ezzel. Van egy pszichés oka is, hogy nem hozok létre külön szervezetet. Aki odáig jut, hogy vidékre költözik, megpróbál kilépni a Mátrixból, az önálló személyiség, nem birka. Gyakran elég magának való, nem szívesen fecsegi ki a titkait, megvan a saját stratégiája, nem akarja azt alávetni egy közösséginek. Esetleg vannak rossz tapasztalatai szervezetekkel kapcsolatban, intrikák, klikkesedés, hatalmi harc, korrupció, stb. Én magam sem szívesen lennék egy kötöttségekkel, kötelezettségekkel járó szervezet mezei tagja sem és vezetője sem. Nincs miért felelősségre vonni egymást, így tényleg baráti lehet a kapcsolat.

  85. Jani… jó!
    A lényeg, legyen egy kidolgozott VT, azt nagyjából a releváns személyek fogadják el és amikor baj van, akkor tudjatok megoldást felmutatni a közösségnek. A település alkalmasságát érdemes alaposan kielemezni.
    (Az állam szerintem addig nem baszkurál, amíg az ő érdekeit is véded, azaz a felkészülés erősíti az adott települést és lépni csak akkor szándékoztok, ha a központi irányítás megsemmisül, amúgy meg végrehajtanátok és nem renegátoskodnátok. Egyéni dettó. Sportlövészet egy kispaku és persze a vadászat.)

  86. Observer: nem arra gondoltam,hogy minden hozzánk érkező ilyen. Arra céloztam, hogy amin ők átmentek, az akarva akaratlanul megedzi őket, ahogy azt fentebb már emlitettem. És ha egy olyan szituáció adódik, amikor ez a „tapasztalat” előnnyé válik (gazdasági összeomlás, polgárháború,stb.), akkor emiatt könnyebben felül kerekednek az egyszerű, átlag európai polgárnál.

  87. 88. Jövőnk

    Nagyon jó és részletes elemzés, köszönet érte! Nálam végül Uruguay alacsony domborzata és szubtrópusi klímája billentette Chile felé a mérleget.

    Ha egyszer úgy hozza a sors, hogy már Európában sem lesz/lehet maradásunk, akkor egy olyan ország felé vegyük az irányt, ami megfelel a lehető legtöbb kritériumnak, mint amilyen szempontok alapján te is szelektálsz.

  88. Hol az a persely amivel a menekültek disznópörköltjére gyűjtenek?

  89. 88. Jövőnk

    Argentínába elég rendesen özönlenek a gazdasági menekültek Bolíviából.
    Argentína patagóniai részén elég jó fizetések vannak ahogy hallottam,átszámolva kb 2000 usa dollár, ezt az infot kaptam. De ez csak a kőolaj kitermelő patagóniai tartományban van így, északon rosszabb a helyzet. A vidék nagyon más, 400 ezres városok egymástól 300-400 km re, köztük egy két benzinkút és végeláthatatlan sivatag.
    Ja, az olajkitermelést amerikai cégek végzik.

  90. Nem is mennék Argentínába, ha figyelmesen olvastál volna 🙂
    Az infót viszont nagyon köszönöm!
    (Az amerikaiakat úgy fogják karóba húzni az atomháború után, hogy csak na, az uruguayok is, lévén ott meg a GMO-val nyomulnak.)

  91. Jövőnk, melyik videómegosztón szoktad nézni ezeket a videókat? Live leak?
    Nem tudom a valóság és a videó között mennyi a különbség, gyanítom azért van, de aki kíváncsi természetű és fontosnak tartja a felkészülést, az kipróbálhatja milyen hatással van rá egy ilyen. Én egyszer megnéztem egy fejlevágós videót(igazi, mexikói drogkartelleset, nem ilyen hamisított isis-es szarokat) és be kell vallanom, olyan hatással volt rám, amit nem gondoltam volna. Erős hányinger tört rám, ájulásközeli állapotba kerültem és valóban, utána még 2-3 napig depressziós tünetek is jelentkeztek. Ha kritikus helyzetben történik egy ilyen, gyakorlatilag menthetetlen az ember. A cigánytámadások során is ez történik, az elpuhult magyarokat egy sokkal gyengébb fizikumú ork is pillanatok alatt kifekteti(nem az öregezésre gondolok).
    Jövőnk, te mentális erősítésre milyen gyakorlatokat ajánlasz?

  92. A live leak-ot már megtisztították. Az igazi durva dolgok nem ott vannak. Az ISIS-es videók nem hamisítottak; amúgy.
    Az első reakciód tipikus. Ha sokáig nézegetted volna, akkor sanszos lett volna egy PTSD.

    Az ilyen videók hasznosak, de én nem ajánlom, mint mondottam, komoly kockázata van egy mentális betegség összeszedésének, amiből nem mindig lehet egyedül kimászni.
    Autogén tréning mindig jó mentális felkészülésnek, azaz elképzelni a szituációt, lett légyen az bármilyen élethelyzet (akár egy randi is 😀 )

  93. 100. Tehát gyakorlatilag nem lehet rá felkészülni. 😀 Nekem az a véleményem, hogy ilyenekre lehetetlen edzeni, mert akkor nem lennének tele a katonai kórházak idegroncs veteránokkal, akiknek testileg semmi bajuk, de az életben nem lesz már belőlük ember. Ez adottság, de talán volt már erről szó itt. Vannak az alfahím típusok, akiknek az ölés, bestialitás olyan rutinosan megy, mint másnak a fenéktörlés. De egyes emberfajták is nagyobb valószínűségben hordozzák ezt a tulajdonságot. Ezért végzetes ránk nézve az invázió.

    Amúgy ha az isises videók nem hamisak és céljuk a sokkolás lenne, akkor elég balfaszul csinálják őket.

  94. Fel lehet készülni. Nekem sikerült. Csak a veszélyessége miatt nem javaslom. Döntse el mindenki maga. Megváltoztat, mert tudod, mit okoznál. Csak egy példa: egy 5,45mm-es AK lövedék fejbe és az eredmény elég szürreális. Ha ilyet még nem látott valaki, beszarik akkor is, ha csak látja. Ha már látott tucatnyit, konstatálja, hogy ismerős látvány és ennyi. Persze, ahogy írtad, nem mindenki alkalmas.

    Az ISIS videók próbálnak bejutni a médiába, ezért ilyenek, meg más okokból. A „futószalagos” folyóba lövésses pl. elég brutál, vagy az, ahol én 200 hulla után felhagytam a számolással; ez az, ahol valami „Ali” csodával határos módon túlélte. Ja, persze…

  95. Menekültügyhöz személyes adalék:
    A most regnáló 5.éves kormányciklus első éveiben szüntette meg a szociális (jövedelempótló, mind1 minek nevezzük) 22800Ft-os HAVI támogatásomat, saját maga hozott utólagosan alkotott, de visszamenőlegesen számonkért jogszabálya alapján.Miközben mostanság NAPI 5000Ft-ot költ el egy főre, akinek nevétsemtudjabiztosra szír/afgán/ghánai/../../ állampolgárra.Lehet hogy ez utóbbiak ellátását részben az unio finanszírozza, ezt nem tudom.
    Ennyire becsüli meg Mo.-g a magyar állampolgárait.
    „Tapsolj kopasz, ott az első sorban, mert elvisz az ÁVÓ!”- mondá a közismert vicc.

  96. Jovonk

    Kerlek segits ki, mert en hiaba kepzelem bele a cash flow-t meg a korlatlan lehetosegeket a kepletbe, akkor sem ertem hogy miert a nuklearis csapas a legjobb megoldas… Azt a reszt ertem, hogy a leggyorsabb es jol kontrollalhato, de most oszinten hany megatonnanyi kellene ahhoz hogy Europat es az USA-t (E-Amerika) ledozeroljak? Nem dolgoztam soha strategiai raketacsapatnal (leven az MH nem rendelkezik ilyennel), de azt azert el tudom kepzelni hogy egy ilyen merteku csapas egybol nuklearis telet hozna a foldre es akkor a kihullas reszet meg nem is neztem… Raadasul az egyenlet erosen negativ a populacio ritkitasanak szempontjabol is, mert a ket kontinens legyalulasaval „csak” durvan 1 milliard embert tennenek el… Es oszinten annak sem latom ertelmet, hogy miert pont a „feher” embert tennek el lab alol, hiszen aranyaiban feketeke/arabok/azsiaiak tobben vannak…

    Ezt nem szatirikusan vagy cinikusan irtam, tenyleg nem ertem ebben a lepesben a „logikat”…

  97. Kisvacak… Te se vedd rossz néven, ha most ezt nem kezdeném el ezredszer leírni.
    1. HEMP csapás és nincs áram E-Amerika szerte
    2. kb. 2000-2000 töltet mindkét oldalon, oroszoknál 1000 megatonna, amcsiknál kevesebb mint 1000, de mindegyik töltet 0,1-0,8 mega közötti
    3. 2. pontból következik: nincs nukleáris tél (és nyár), illetve abból, hogy a tűzviharokhoz nincs meg a szükséges éghető anyagok kritikus sűrűsége.

    Logika: klíma és energiaválság megállíthatatlan és irányíthatatlan összeomlást okoz, ezért fognak beavatkozni.

  98. Kisvacak, „miert pont a “feher” embert tennek el lab alol”

    Mert a Föld erőforrásainak legnagyobb pazarlói az európai és az észak-amerikai ‘polgárok’. Persze még Japán és pár más fejlett terület is célpont lehet.
    A Kalaháriban gyíkhúson élő bennszülött senkit nem érdekel ebből a szempontból.

  99. Eddig csak én is olvasó szinten követtem a hozzászólásokat. Tibor bá’ blogjának respect érdemes olvasni mivel érdekes és aktuális eseményekkel foglalkozik. A hozzászólások nem mindegyikével értek egyet, persze mindenkinek van egyedi véleménye. Ami nálam, ebben a témában kicsit kiverte a biztosítékot az Jövőnk „tapasztalata” az Armageddon terén. Alapvetően ugye ez egy olyan oldal, ahol a jelenlévők többsége egyetért abban, hogy a (közeli) jövőben a Föld lakosságának nagy része megsemmisül, először atomrakéták tüzében, majd az azt követő káoszban. Nos bár semmi porcikám nem kívánja a megsemmisülést, mert el tudom képzelni a fosztogató tömegeket, de ez a képzelet nem ugyanaz, mint a VALÓSÁG. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hiába látott Jövőnk 1000x videót, ugyanazt a VALÓSÁGBAN átélni más…szúrtál már le disznót Jövőnk? Daraboltál már fel baltával húst?Az orrodban van az égett hús, szőr szaga?A belek bűze? Én értem, hogy lehet videókat nézni, készülni lelkileg, de azzal csak egy fokkal leszel előrébb (a civilizált emberhez képest), de nem a barbárhoz… és annak van igaza, aki azt mondta, hogy aki háborús övezetből jött, az GYAKORLATI tapasztalattal rendelkezik, és az európai civilizált puhapöcs városi embert felkoncolja majd seperc alatt machétével…és nem fog fintorogni az égett hús bűze miatt…

  100. Jövőnk:
    Ha valóban az a helyzet, ahogy lefested, akkor érdekes út vezethetett el odáig, hogy a világ atomhatalmai mind alávessék magukat a benne rejlő logikának.
    A hidegháború korában óriási atomtöltetek voltak, amelyek valóban azzal fenyegettek, hogy akárki kezdi a konfliktust, mindkét fél bele fog pusztulni (nukleáris tél,egész földet beborító kihullás). Ez hatásos volt elrettentés szempontjából.
    Kérdés, hogy mi lehet a motivációja annak, hogy az atomhatalmak kölcsönösen, egyetértve átalakítsák atomarzenáljukat olyan irányban, hogy a várható csapások részben a töltetek nagymértékű csökkentésével, részben az alkalmazott robbantási magassági paraméterek változtatásával egyre kevésbé károsítják a föld felszínét és a légkört az élőlények elpusztításán túlmenően, amit viszont igen hatékonyan megtesznek az elektromos rendszerek megsemmisítése mellett, ami aztán második menetben elvégzi a maradék munkát ott is, ahol sok túlélő maradt.
    Első nekifutásra azt gondolnám, ha én lennék egy atomhatalom képviselője, és biztos lennék benne, hogy én semmiképpen nem leszek agresszor, tehát az atomot csupán védekezésre és elrettentésre tartom, akkor bolond lennék belemenni egy ilyen átalakításba, hiszen ezzel magamra húzhatom a bajt, esélyt adok a másik félnek, hogy próbálkozzon egy nukleáris háborúval. Számoljon csak nyugodtan a másik fél azzal, hogy ha megtámad, akkor ő is bele fog dögleni velünk együtt.
    Létezhet az, hogy minden tényleges atomhatalom feladja ezt a logikát, és belemegy egy bizonytalan játékba, amelynek ő is áldozatává válhat?
    Jövőnk, kíváncsi vagyok a gondolataidra ezzel kapcsolatban…

  101. Kisvacak
    „Es oszinten annak sem latom ertelmet, hogy miert pont a “feher” embert tennek el lab alol, hiszen aranyaiban feketeke/arabok/azsiaiak tobben vannak…”

    A világban nem csak olyan véletlenül, tervezetlenül történnek a dolgok. Most szavazgattak a brüsszeliek TTIP-ről. A multinak nem kell ez a kultúra neki bérmunkás, közmunkás nagyon megfelel. „A jövő embere kevert fajú lesz. A manapság ismert népfajok és társadalmi osztályok – a kellő helyhiány, az idő és az előítélet miatt — fokozatosan eltűnnek. A jövőben az eurázsiai-negroid faj, amely hasonlít az ókori egyiptomiakra, a különféle fajú népeket majd a különbözőségű egyén váltja fel.” „A gettóbörtönből kiszabadult nép (….) Európa nemessége lett. Hála a Gondviselésnek, Európa ajándékba kapta ezt az új és nemes népfajt. Ez akkor történt, amikor – hála a zsidók emancipációjának – Európa feudális arisztokráciája lezüllött. A fajkeveredés eredménye, hogy a korcs népfajban ott van a jellemtelenség, a mérsékletesség és az akaraterő hiánya, határozatlanság, istentagadás és hűtlenség, értelmi éberség, előítélet nélküliség.”
    Ezt nem akárki mondta!
    A korcs faj mi vagyunk, de ahogy ezt a sok ezer néger huszonéves fiatalembert elnézem, hamarosan megindul a nemesítés…. 😀

    http://deres.tv/20150211/coudenhove-kalergi-terv-lopakodo-nepirtas-europa-nepei-ellen

    Kicsit bővebben a tervekről a következő hozzászólásban.

  102. Már valahol linkeltem, de mivel kérdezted, hogy miért történnek ezek az érthetetlen és őrült dolgok, ezért érdemes lenne meghallgatnod ezt a videót Drábiktól.

  103. 109. Csak az lehet benne a logika, hogy összejátszanak. Ellenségnek beállított résztvevők hajtják végre a tervet. Utána aztán meg lehet alakítani a világkormányt.

  104. Ha az a kerítés kész lenne is késő lenne.Most akarnak nyitni újabb helyeken újabb befogadó állomásokat.Nyírbátor, Gyöngyös, Mezőfalva, Rétság, Pápa, Baja, Szekszárd, Dunaszentbenedek, Dunaújváros, Etyek, Pér, Kaposújlak, Polgárdi, Tab, Mátészalka, Ózd… 🙁

    Kyra!
    A Tipet megszavazták Brüsszelben a minap 🙁

  105. Jovonk,többiek:

    Az A,B,C.. tervek alapján 2-3 év múlva datálod a nagyobb gebaszt?

    Más:
    Az egyik helyen olvastam ezt:” átállhatunk hidegfúzióra, amivel vegytiszta benzint, hidrogént is lehet majd levegőből, vízből gyártani”
    Ennek szerintetek mennyire van valóságtartalma?

  106. Valaki… AKS-74U-val helység harc 500-ból 487 halálos, 13 súlyos sérülést okozó találat az Neked elég gyakorlottság?! Igen, mind az 500. De, 16 harmincas és 1 huszas tár, egyes és rövid sorozatok. Állatot, de még rovart sem, nem ölök. Te tudsz kávéskanállal ölni? Tanultál „katonai pszichológiát”. A videók nem sokban különböznek a valóságtól, s ezt nem én mondom, igaz alátámasztom. Ismétlem, szétszakadt holtestek az aszfalton nekem olyan, mintha törött üvegszilánkok lennének.

    hubab… az oka más: a találati pontosság (CEP) javult 3-5 km-ről 0,1-0,2 km-re, ezért (is) csökkentek a hatóerők, meg a többtöltetes MIRV rendszerek miatt, meg azért mert 1 mega felett sztratoszférába megy a „gombafelhő” és „megeszi” az ózont.

    Tamás: 2010-ben azt mondtam 2015-2020 között, majd 2012-ben volt egy privát véleményem, hogy 2019. Most azt mondom, gőzöm sincs, de 2015-2020 között bármikor, 2025-ig 99,999%.

  107. Jövőnk:
    Ezzel megint megkerülted a kérdésemet. Értem én, hogy a nagyobb találati pontosság nem igényel akkora hatóerőt, meg hogy nem akarják a támadók tönkretenni a föld élhetőségét. De akinek a fő célja az ellenfél visszariasztása az első csapástól, annak pontosan a korábbi töltetek mindent elpusztító potenciálja volt a legfőbb biztosítéka, hogy békén hagyják.
    Ebből a szempontból Pugacsov elvtárs válasza tartalmaz egyfajta logikát, habár én abban sem hiszek, hogy a NATO, Oroszország, Kína, India stb. része lenne valamiféle globális elit összeesküvésének. Szembenállásukat valós hatalmi motivációk vezetik, nem valamiféle színjáték…

  108. Jövőnk:
    Konkrétan a 109-es hozzászólásom.
    Mi lehet a közös motivációja annak, hogy a nukleáris hatalmak mindegyike feladja az eddig jól bevált elrettentés stratégiáját, amely garantálta, hogy egyik fél sem mer támadni, mert ő is belepusztul? Ehelyett belemegy egy olyan arzenál átalakításba, amely viszont már olyan nukleáris háború lehetőségét hordozza magában, amelyből nem biztos, hogy győztesként keveredik ki, és nincs meg az ellenség részére az a visszatartó erő, amely korábban megvolt…
    Hiszen ha két szembenálló oldal közül csak az egyik is fenntartja a totális pusztításhoz szükséges ütőerőt, már az is értelmetlenné tenné az atomháború kirobbantását.

  109. Hubab: szerintem nem feltétlen változnak meg az erőviszonyok a fegyverek modosulásával. Pl. én a következő sarkított példa szerint képzelem el, bár lehet én sem jól értem. Tegyük fel van egy kerted, amit rendszeresen dézsmálnak a vadnyulak. Kezdetben 12-es sörétes puskával védekezel ellenük. Később, az idő múlásával tudsz venni egy kis kaliberű golyós puskát, és megtanulsz lőni.
    A te szempontodból látható és érthető a fejlődés, mert míg sörétes puskád volt, addig a nyúl kilövese mellett minden lövés ólommal szennyezte a kertet, ami a te egészségedet is rombolta. A kiskaliberu puskával ilyen már nincs,egy szép pontos lövés, és csak a nyúl lesz oda, a környezet ép marad. Tehát a te szempontodból jobb az új helyzet.
    Ami pedig a nyulat illeti: neki a fenyegetettség ugyanaz. Mindegy, hogy sörettel szaggatod szét vagy kis kaliberrel lövöd fejbe. Neki a kerted ugyanolyan veszelyes.
    Szóval ha feltételezzük, hogy az atomhatalmak csak védekezésre tartják fenn az arzenáljuk,akkor ilyen módon a váltás érthető.

  110. Feri:
    Nem ez a dolog lényege, hanem az, hogy az ellenség meg se merje kísérelni a támadást, mert az számára is halálos. A hidegháború idején ez volt a helyzet.
    A fegyverzet átalakítása ezt az egyensúlyt borítja fel, és újra lehet méregetni, hogy ki mire készül, esetleg nekem kell végrehajtani az első csapást…
    Tehát a helyzet bizonytalanabbá vált.
    Miért nem célszerű a továbbiakban fenntartani a korábbi elrettentési stratégiát, amiben egyik fél sem kaphat csapást, míg az új helyzetben egyik fél sem lehet biztos, hogy nem éppen őt fogják elsöpörni.

  111. Hubab

    Oroszország is benn volt az „összeesküvésbe” egészen Jelcinig és egészen Lenintől kezdve. Putyin az első, akiben „csalódtak”. Kína meg a róka fogta csuka. Mi csak a kirakatot láttuk az átkosban és nagyon rafináltnak hittük magunkat, ha a Népszabadság cikkeiben olvastunk a sorok mögött. Ha nincs internet, ma sem tudnál semmit. Mikor lennél képes annyi sajtóterméket megrendelni külföldről, mint amennyit Tibor bá’ csak lefordítgat nekünk? Már nem emlékszem melyik Nagyokos Világtervező mondta, hogy óriási hiba volt hagyni az internet elterjedését az ő részükről.

    A NATO meg kicsoda? Ha tesznek valamit, akkor Amerika, ha nem tesznek semmit, csak totojáznak, akkor van benn mindenki. Azaz nem számít, hogy benne van-e az összeesküvésben. Akár még beszélhet is a a NATO és szövetségesei volt európai főparancsnoka Wesley Clark a CNN hírtelevízióban arról, hogy Washington és szövetségesei hozták létre az ISIS-t, hogy elpusztítsa a Hezbollaht. Az emberek már annyira ostobák, elég nekik kimondani a varázsszót: összeesküvés elmélet.

  112. Én nem értek a fegyverekhez, csak az olvasmányaim alapján állítom, hogy minden úgy van, ahogy Jövőnk írja az atomfegyverekkel. Nagy pusztítást fognak okozni az emberek között, de annyian maradnak majd, akik eltarthatják azt a 300 bankár-családot, akik a svájci tanulmány alapján a világunkat vezetik. A többi ember felesleges, még az USÁ-t is tervezik összeomlasztani. Minden a káoszból fog újrateremtődni, mint a főnix. Erről Armagedeon tudna mesélni….

    Már azt is megtervezték, hogy milyen típusú rabszolgákra lesz szükségük. A természet pedig meg fog gyógyulni és azt követően nem fogják hagyni, hogy az emberiség száma 500 millió fölé emelkedjen és ismét letarolja az élővilágot, mint ahogy azt leírták a Georgia Guidestones emlékművükön.

    Ők hogy fognak majd élni a sugárfertőzött földön? Ki tudja mi van a kezükben. A tudományos életet is ők irányítják és gyanúsan sok az a találmány, amelyet visszatartanak és gyanúsan hatalmas pénzeket költött el az USA a fekete költségvetésből. Vicces, hogy tulajdonképpen Kína és mi emberek fizettük meg ezzel az elitnek, hogy tömegesen legyilkolhassanak bennünket, miközben ők berendezkedtek, hogy túléljenek.

    2060-ra számítja Jacques Attali (ő a világelithez tartozik, innen a tudása a terveikről) „A jövő rövid története” című munkájában, hogy mindez lezajlik. Azt írja, hogy a zsidó népesség számát 200 millió fölé kellene emelni. A mi leszármazottaink lesznek a „többiek”, akik már nem lesznek fehér „korcsok” (A la’ Coudenhove-Kalergi), mert erről gondoskodnak a nyakunkba ültetett csinos fekete fiúk….

    Ja igen. Eddigre (2060) már elintézik szép sorban azt is, hogy a gyermeknemzés is utasításhoz és engedélyezéshez lesz kötve, mint azt a „Büszkeség – szeretet” topikban idéztem Attalitól.

    Én már azt sem bánom, ha jön az atombomba, mert ilyen világot a gyerekeimnek sem szeretnék.

  113. A halál és gyilkolás témaköréhez:

    Mindenkinek más az útja.

    Falun a gyilkolás az élet része ebbe benne van az hogy levágod a tyúkot, libát, birkát, kecskét, disznót. Ha megadod az állatnak az élete során ami neki jár és jó élete van akkor utána nincs lelkiismeret furdalás a leölése miatt, nem is biztos hogy életben marad ha nem teszed meg időben (húscsirke, hízott disznó rövid idő után elpusztul ha nem vágod le).

    A halál az halál állat esetében is, látod a zavart viselkedést a fején, a rángásokat, stb.
    Pont olyan mint az emberen a lefejezős videókban.

  114. 122:
    H.G.Wells – időgép (1895)! – Eloi és Morlock.

  115. (Az „elit” visszatérése nagyob szép lesz, s úgy fogják őket szeretni, mint az isteneket. Minden zöld lesz és szeretet. És tényleg az lesz… azon keveseknek, akik addig túlélnek és behódolnak majd. A két esemény között azonban maga a pokol fog alászállni.)

  116. Jövőnk:
    Ha ezeket te meggyőző válaszoknak látod, akkor nem gondoltad végig. Vártam, hogy előjössz valami ütős linkkel, ahol komolyan elemzik ezt a folyamatot, illetve a mögötte lévő filozófiát.
    Nem meggyőző, hogy milyen alapon dobja el az összes fél az egyedüli biztos féket a háború elől, holott a kölcsönös elrettentés az egyedüli garancia hogy megkösse az agresszor kezét…
    Részemről, ha már mindenképpen motivációt kellene keresnem, akkor az legfeljebb az lehetne, hogy mindegyik fél tisztában van azzal, hogy ha nem lesz háború, akkor be fog következni a spontán bedőlés, ami ugyanúgy káoszhoz és tömeghalálhoz vezet, és ráadásul irányítás nélkül teljesen megjósolhatatlan a végkimenetele, azt a puszta véletlenen fog múlni.
    Tehát így nézve a háború nagyobb esélyt ad, hogy aktív, irányított módon, az irányító számára kedvező végkimenetellel biztosítsa valakik, konkrétan a győztesek túlélését, még ha óriási áldozattal is.
    Ha ez így van, akkor meglepő az a józan, hideg, sőt mondhatni nagyvonalú számítás, hogy ez legalább túlélést biztosít valakiknek, akik akár nem is biztos hogy mi leszünk, hiszen erre nincs garancia, a szerencsés lehet a szembenálló fél is… Ekkora nagyvonalúság nem szokott jellemezni háborúzó feleket, Hitler simán felégette volna az egész világot magával és nemzetével együtt, ha módja lett volna rá.

  117. Hubab: miért gondolod, hogy a jelenlegi atomarzenál kevésbe elrettentő, mint a hidegháború idején volt, és hogy ez nem elég a Föld felperzseléséhez?

  118. Feri:
    Ezt nem én állítom, hanem Jövőnk vezette le itt már sokadszor, hogy a termonukleáris fegyverek hatóereje és használati módja mára teljesen átalakult olyan irányba, hogy csak a népességet pusztítsa és a villamos rendszereket tegye tönkre, de nagyjából meghagyja élhetőnek a környezetet, tehát ma már véleménye szerint nem kell félni nukleáris téltől, és nagymértékű radioaktív kihullástól, amelyeket a hidegháború idején hadrendben lévő gigantikus töltetek okoztak volna.
    Én ehhez nem értek, elfogadtam, mert ő nagy háttérrel és olvasottsággal rendelkezik ezen a területen, csak éppen kétségeim vannak, hogy vajon mindenki aláveti-e magát ezeknek a tendenciáknak…

  119. Szerintem Hubab, te azt szeretnéd, ha valaki bebiztosítana, hogy van remény. 😀

  120. Kyra,

    szerintem hubab éppen arra céloz, hogy a jelenlegi arzenállal van remény, a régi gigantikus töltetekkel nem lett volna, és arra szeretne választ kapni, hogy miért cserélték le a régi totális pusztulást okozó (ezáltal minden felet elrettentő) tölteteket, a jelenlegi taktikusan használható kisebbekre. Javíts ki hubab, ha valamit félreértettem.

  121. 133. Azért cserélték le, mert a baj így is, úgy is bekövetkezik(klímaváltozás, olajcsúcs). A nagy hatóerejű tölteteknek csak akkor volna értelme, ha a végtelenségig lehetne rajtuk ülni. De így most végrehajthatnak egy irányított összeomlást, amiben jobb esélyekkel indulnak. Az emberiség 90 százalékára nincs szükség.

  122. 27:
    Felvetésedre hétfőn felrakok egy összefoglaló posztot. Nem tartom Jövőnk „elméletét” lehetetlennek, de túl valószínűnek se. A történelem azt mutatja, hogy a harcoló felek mindent bevetnek, amijük van. Nem ciciznek. Jól látod, mielőtt Hitler öngyilkosságot elkövetett akármit bevetett volna, még akkor is, ha az egész világ kipusztul. És ez így lesz most is. Ha van visszafogott erejű atomtöltet, azt bevetik abban a reményben, hogy a terület hamarosan az övék lesz. De az, akinek nyakán szorul a hurok, nem fog lacapacázni.

  123. malleusorbis:
    Én csak szerettem volna látni, hogy a saját gondolatmenetemmel azonos, vagy éppen azt cáfoló vélemények vannak-e, de a végén kénytelen voltam kirukkolni a farbával, amire Jövőnk rábólintott. 🙂
    Igen, annyiból más a helyzet, mint a hidegháború idején volt, hogy akkor még nem volt a láthatáron a Peak Oil, meg a durva éghajlatváltozás, senki sem akarta kockáztatni a nyugodt békés fejlődést, ami a világ előtt állt. Most már mindenki érzi, hogy itt a végjáték, háborúval, vagy anélkül ez a szép világ össze fog omlani. És bármilyen abszurdnak is hangzik, lehet, hogy háborúval gyorsabb és kevesebb szenvedéssel jár, mint a spontán összeomlással… 🙁

  124. 135. Ennek kivédésére az elit a háttérben kiegyezik. A lényeg a tömeg lecsökkentése, utána már a hatalmas felszabadult területeken lehet osztozni. Az irtásnak jó gyorsnak kell lennie, nehogy az alattvalók öntudatra ébredjenek és keresztülhúzzák a számításokat. Innen már érthető, miét nem történik semmi gyakorlati intézkedés az invázió megállítására, sőt országszerte táborok tömkelege létesül.

  125. 133:
    Most látom, Pugacsov elvtárs, ugyanide jutottál… 🙁

  126. Tiborba
    kivancsian varom a posztot.persze ezt senki sem tudja hogy egy lassu leolvadas lesz e vagy egy hirtelen valsag haboruval. Illetve hogy mi lesz az olajjal?? Kibir meg vagy 10 evet (vagy a majd kieso mennyiseget egy ideig tudjak majd potolni alternativ energiakkal egy ideig??) Vagy tenyleg nagy gebasz lesz 1-2-3 ev mulva az olaj es klima miatt egyutt egy hiperinflacioval??? Mert ha a ketto eggyutt osszecsap 1-2-3 even belul akkor itt a penz nem fog erni semmit, de munkahelyek sem lesznek. En egy multinal dolgozom es mar utalom ami itt negy , magyar a magyar ellen, katasztrofa. Hulyen hangzik de szemely szerint varom az osszeomlast, omoljon ossze a multik, bankok vilaga, meg ha roszabb is nekunk lesz mint most.mar en is gondolkodom h erdemes lenne kihuzni egy del amerikai orszagba. Csak kis penzel az is kerdes hogy mit kezdenek pl urugay-ba.hol dolgoznek vagy onfenntartas? Jovonk te pl. mivel foglalkoznal ott?

  127. Tibor bá’ sajnos mások, akik itt nem fognak megnyilvánulni, igen valószínűnek tartják. De érdeklődve várom.

    Andrew: önfenntartó farm, mezőgazdaság, ló- és állattartás. Nonprofit alapon. Egyszerű életmód.

    hubab: Pugacsov elvtárs is szépen összefoglalta. De ismétlem magamat prózai oka (is) van: a régi egytöltetes monsztre ICBM-ek helyett, többtöltetes MIRV-ek kerültek hadrendbe; előbbiek találati pontossága szar volt ezért nagy hatóerővel rendelkeztek, utóbbiak ponotsak, amihez nem kell nagy hatóerő, illetve a monsztrék nem is férnének el benne. ÉS ceterum censeo: a megatonnásak végzetes károkat okozhatnak – HOB függvényében, hiszen lásd Cár bomba, amely a felszíni lett volna, iszonyatos sugárszennyezést okozott volna -, míg a párszáz kilotonnásak nem. Egyébként ezek ugyanúgy stratégiaiak, hiszen a kritérium nem a hatóerőtől füg csak, hanem a hordozó hatótávolságától is.

    Persze ott volt a „mánia” is mindkét félnél, azaz minél nagyobbat építeni, hadrendbe állítani. De említhetném azt is, hogy egy 25 megás hatása pl. egy nagyvárosra sokkal kisebb, mint tíz 0,55 megásé. Budapest esetében 1,7-2,5 millió halott lenne egy 25 megás esetében, míg 2,1-5,4 millió 10 darab 0,55-nél. Ezt jól szemléltette anno a brit Q.E.D. dokumentumfilm.

  128. Hát ,igen ,a háboruk sajátos jellemzői a sportszerűség ,a bevetendő fegyverek nyilvánosságra hozatala,hogy baszomfalva lakói is tudják mire számitsanak, csak ENSZ szabványú lőszerek használata, a nemzetközi egyezmények és emberi jogok feltétel nélküli betartása.
    Aztán a jó hír manapság az- most már csak olyan taktikai atomfegyverekkel rendelkezünk,hogy nem ötezerszer, hanem csak kilencszázhuszonháromszor és félszer tehetjük totálisan lakhatatlanná a Földet.

  129. Ez az egész végitéleti népességcsökkentő atomtaktikai háborusdi elmélet csak úgy működik,ha egy világelitet raktok a háttérbe,ami mindent és minden országot irányit. Ilyen viszont nincs,az orosz elit az orosz népet akarja túlélőnek,a kinai vezér a kinai népet ,amerika az amerikait,izrael az izraelit.A rakétákat nem lehet egy telefonos parancsra elinditani,mondjuk a rockelfertől . 🙂 Ha lesz atomháború,az olyan lesz ,hogy végleg kihal az emberi faj.

  130. Csak az olvasók kedvéért…

    STRATÉGIAI, nem taktikai. Ugyanis nem csak a hatóerő, hanem a hatótávolság tesz egy fegyvert stratégiaivá.

    Amit írsz, az szimplán baromság.

    SOHA nem mondtam, hogy a nagyhatalmak közötti egyesség vezet az atomháborúhoz.

    Lassan tényleg kezdem unni, hogy mindig van egy idióta hsz.

  131. Szeretném felhívni a figyelmeteket egy jól védhető helyre Közép-Magyarországon. Egy falu utcájáról van szó, melynek egyik oldalán végig 60 méteres löszfal van, másik oldalán telkek, ezek mögött végig egy széles folyó.

    A telkek vízpartiak, a fürdés, szennyvíz elvezetés és halászat egész évben megoldott. Az utcában iható forrás van.

    A közelben mezőgazdasági területek, erdő, tehenészet, és 10 kilométerre kórház, rendőrség.

    Az utcában van pár panzió, sok gazdag ember épített nagy nyaralókat.

    Itt van a mi panziónk is, ide vonulnánk vissza vész esetén. A faluban már most is aktív polgárőrség működik.

    Az utcában elférne még több száz ember, kéretlenül is jönni fognak, de jó lenne, ha minél több felkészült orvos, rendőr, vadász, pszichológus, prepper lenne köztünk. Vész esetén szívesen beengedünk bárkit családostul, ha segít a védekezésben és a túlélésben, és nem agresszív.

    Ha úgy érzed, szeretnéd velem felvenni a kapcsolatot, kérd az e-mail címem Tibor bá-tól, remélem lesz olyan kedves, és megadja.

  132. kalotaszegi
    Na igen , még azt sem tudjuk hogy van e globális világelit (minden orszég felett) vagy nincs.
    —–
    Folytatva az előző gondolatmenetet, ami számunkra átlagpolgár számára érdekes lehet:
    Pl. van 3Mft megtakarításom. Mi van ha bejön az olaj és klímaválság és ez a pénz elinflálódik mondjuk fél év alatt.Pl.lesz egy 400%-os infláció fél év alatt és a 3millió Ft
    reálértéken már csak negyedét azaz 750 eFt-ot ér, amin kb. 7 hónapot lehet élni. Plusz mivel tételezzük fel hogy válság van így elküldönek a munkahelyről (lásd pl.2008-ban szórták ki az embereket és elhelyezkedni esély sem volt) így a megtakarításomból 7 hónapig tudok megélni és tételezzük fel nem találok állást. Nos utána mit csinál az ember? Vagy önfenntartás külföldön vagy főbe lövi magát az ember. Arról nem is beszéltünk hogy lehet hogy nem 400%-os infláció lesz hanem 1000% mondjuk 2020-ig.

    Jó lenne látni hogy olaj szempontjából a globális ellátó láncok is összeomlonak e majd 2020-ig (vagy előbb) mert akkor pl. a multiknak is annyi ,így a munkahyelyeknek is .Vagy a rendszerben van még tartalék?(pl. a válság miatt 30% -al visszaesik az olajfogyasztás és pl. eltűnnek a fapados gépek,hétvégi utazgatások az embereknél stb…)
    Magas (200-500$)-os olajár ellen szól az hogy az jót tenne oroszoknak és szaudiaknak, lehet nem tolják fel addig nehogy jó legyen nekik.
    Infláció ellen szól az hogy akkor a bankok megszívnák , mert a kiadott rengeteg hitelük elinflálódna amivel nem járnának jól a bankok.(na és most itt is kérdés hogy van e világelit?)
    A fenti példát egy átlagos (vagy nem mert sok embernek még kisebb megtakarítása sincs) emberre vehetjük , ami szerint egy olaj és klímaválság is 2020-ig azt idézheti elő hogy a megtakarítása és a munkája is semmivé válik és gyakorlatilag úgy fog élni egy átlagmagyar napról napra mint egy nyomornegyedben élő cigány .
    Olajválság esetén autóiparból szórni fogják ki az embereket ami dönt be magával mindent.
    Ezért próbálok itt mindig rákérdezni az összeomlás lehetséges időpontjára.Mert ez nem vicc . És ez alapján próbálnék készülni( Jovonk tudom hogy az egyéni készülés nem sokat ér,de legalább elkezdem mert az önfentartó dolog is sok munka és ismeret), és ami fontos az az hogy ezt kb. 2020-ig kell megtenni ( 4 év nem sok).

    De viszont az is gáz lenne ha pl. 2 év múlva kimennék Urugayba és itt meg 10-15 év múlva sem történne semmi csak némi életszínvonalcsökkenés és az ismerősök meg bekattant hülyének néznének.Ezért volna jó tudni legalábba mi lesz a mininum romlás.
    Ha atom lesz az enegem már nem érdekel úgy vagyok vele ha küldik akkor küldik .Viszont ha egy nagy gazd. és olajválság lesz inflációval és soha nem látott munkanélküliséggel akkor az önfentartás jön szóba vagy venni kell egy pisztolyt és fejlövés .(hülyén hangzik de én tervezem egy pisztoly vásárlását , de gondoljatok bele h a 2008-as válságban alig lehetett munkát találni nemhogy majd egy olajválságban.De a pisztoly az már csak tényleg akkor ha rohadt nagy válság lesz, pénz elfogy ,munka nem lesz és az önfenntartás sem megy:D )

    De itt Mo.-on még most visszavonulni problémás mert még azért most viszonylag „mindenkinek” van munkája.Én meg mondjuk kukoricaszáral tüzeljek otthon egész nap csrikéknek kaszáljam a füvet, stb..)DE nem egyszerű dolog ez .Mármint hogy munkahelyet megtartani vagy kiválni.Hogy találna vagy tartaná meg az ember így párját, stb….
    Nem egyszerű ez a hogyan tovább .Ezért lenne jó tudni időpontot és helyzet súlyosságát.
    Vélemény valakinek?

  133. 12 – kalotaszegi:
    Egyetértek.

    15 – Andrew:
    Légy türelmes hétfőig.

  134. Anrew:

    Ha van több milliós megtakarításod, egy részéből vegyél eurót, egy részéből dollárt, és tartsd otthon készpénzben. Nyiss egy brókerszámlát (kbc-t ajánlom), és vegyél arany, olaj, kínai, egészségügyi, brazil, kakaó ETF-et.

    Vegyél pár százezer forintért fizikai aranyat, tartsd otthon.

    Így megfelelően diverzifikálsz, sokkal kisebb eséllyel fog elértéktelenedni a tőkéd.

    Ha családi házban laksz, vegyél fát és fatüzelésű kályhát, hogy legalább fűteni tudj. Ha lakásban laksz, vegyél valahol egy pincét pár százezer forintért, így legalább lesz kerted és tudsz fűteni, nem az utcán kell áttelelned.

    Jelenleg a mostani rendszerben élünk, de gondolkodunk a jövőről.

  135. Nincs további adat- és információ szolgáltatás részemről. 25%… majd a nagytudású Tibor bá’ elmondja hétfőn a tutit. Sok sikert az olvasóknak.

  136. Anrew!
    Jó reggelt! Nincs időpont. Ne lődd fejbe magad, kisebb baj ha más teszi meg, hidd el!

    Kálmánka!
    Jól hangzik. Hányan vagytok idáig? (Mármint akik vszinű mennének)
    Nem nagyon hagyják el az emberek a jelenlegi élőhelyüket, saját vélemény.
    Jut eszembe, hozzánk ki jön vasárnapi sütire Dél- Dunántúlra, (van egy atomsilónk) :-)?

  137. Jövönk,hamarabb fog megenni a tetű és a rüh,mielött atomháborura kerülne a sor. 🙂

  138. 143 Jövőnk:
    „SOHA nem mondtam, hogy a nagyhatalmak közötti egyesség vezet az atomháborúhoz.”

    Nem kell olyan hisztérikusan reagálni mindenre, magadra veszel olyan megjegyzést is, ami nem is neked szólt, és besértődsz. Mintha nem olvasnád el az összes hozzászólást!
    Ezeket mondjuk speciel Kyra, és Pugacsov elvtárs írta, akik szerint a világelit saját emberei ülnek a világ minden kormányában, és a szembenállás csupán színjáték, és ugyanazt akarják mindannyian, üljenek a Kremlben, vagy a Fehér Házban.

  139. Hubab

    Hidd el, hogy van olyan csoport, akik tudományos alapossággal készítik elő nekünk, illetve az utódainknak a jövőt. Persze, hogy nem lehet nagyon őket néven nevezni, mert ezek nem olyan közszereplők, akik választásokon nyernek. Csak nézd meg mi történik azután amikor összeül a Külkapcsolatok Tanácsa, vagy a Bilderberg Csoport.

    Ők a káoszelméletben bíznak, így akarják átalakítani a világot az Új Világrendnek megfelelően, amiről már annyian nyíltan beszélnek közülük kezdve a pápától George Bushig.

    Káoszelmélet (Wiki)
    „A kaotikus viselkedést mutató rendszerek determinisztikusak, ellentétben a káosz szó hétköznapi jelentésével, ami totális rendetlenséget sugall. Valójában a káosz a viselkedés lokális instabilitásának és a globális keveredésnek az együttese. A viselkedés lokálisan instabil, ha egymáshoz közeli kezdőhelyzetből indítva a rendszert a különbségek gyorsan nőnek. Globális keveredésen azt értjük, hogy tipikus kezdőfeltételekkel indítva hosszú idő alatt az összes lehetséges állapothoz közel kerül a rendszer.”

    Az egy dolog, hogy az oroszok egészen mást szeretnének, Kína is, de ezek számítanak az akadályokra is. Le fogják küzdeni, hiszen mindenki bénultan nézi, hogy mit művelnek és van annyi eszük, hogy nem várják ki azt a 10 évet, amire még Kínának és az oroszoknak szüksége lenne, hogy eséllyel szembeszálljanak velük.

  140. 153:
    Kedves Kyra!

    Elképesztő módon belehajtottad magad ebbe a világelit elméletbe. Hihetetlen butaság, de majd hétfőn előrukkolok vele.

    148 – Jövőnk!
    Ebbe a nem túl szimpatikus megjegyzésbe: ” majd a nagytudású Tibor bá’ elmondja hétfőn a tutit.” Be lehetne helyettesíteni a te nevedet is, azzal a különbséggel, hogy te minden nap mondod a tutit. Én pedig hétfőn nem a tutival állok elő, hanem az én ésszerű sejtésemmel, ami a 70 év alatt összegyűjtött ember ismeretemere alapozok.

  141. Balázs,
    ez volt az első alkalom, hogy úgy érzem, eljött az ideje a kapcsolatok építésének. Eddig egyedül készültem.

    Még senki sem jelentkezett, de csak pár órája él a lehetőség.

    A célom csak annyi, hogy amíg van net, e-mailben tartsuk a kapcsolatot, és az általam szimpatikusnak tartott társaknak megadnám a pontos címet. Ezek után úgyis jönnek, ha baj van.

    A mi falunk azért jó, mert egyik oldalról víz határolja, annak minden előnyével. Ha komoly gond lenne, az utcánkba amúgy is leköltöznének a nyaraló tulajdonosok (kb 10 kilométer hosszú utca!), és jönnének sokan mások is.

    Jó lenne, ha előre tudna erről a helyről minél több olyan ember, aki adott esetben hasznosan hozzá tudna járulni a sikerhez.

    Amúgy békeidőben nyaralni is el lehet jönni ide, meg lehet ismerni a környéket.

    Itt elértek egyébként: kalmanka1047 kukac gmail pont com

  142. Tibor bá’: „Ebbe a nem túl szimpatikus megjegyzésbe: ” majd a nagytudású Tibor bá’ elmondja hétfőn a tutit.” Be lehetne helyettesíteni a te nevedet is, azzal a különbséggel, hogy te minden nap mondod a tutit. Én pedig hétfőn nem a tutival állok elő, hanem az én ésszerű sejtésemmel, ami a 70 év alatt összegyűjtött ember ismeretemere alapozok.”

    Tisztázzunk valamit Tibor bá’: jelenleg a Te weboldalad, illetve blogod az egyik legjobb két okból, mert sok jó írásod van – ezúton is köszönöm Neked és Ouse M.D.-nek, hogy a klíma felé tereltétek a figyelmemet, illetve tanulhattam tőletek -, másrészt mert sokak gyülekező helye, akiket nevezzünk most az egyszerűség kedvéért „ébredezőknek”, „preppereknek”, azaz jó gyűjtőhely. A blog hibája, hogy nyitott, így sokan és sok infót itt nem fognak megosztani. Amikor ezt magam is kijelentettem már, már mint, hogy itt nem, az erre vonatkozott, nem arra, hogy a Te oldaladon nem, mert derogálna nekem vagy hasonló hülyeség miatt.

    DE, van egy súlyos hibád – nekem is van, tisztában is vagyok vele, ellenben Veled -, nevezetesen, hogy abszolúte rugalmatlan vagy és egyszerűen nem tűrsz el „riválist”. Már pedig az alábbi témákban: nukleáris hadviselés, nukleáris fegyverek, konvencionális fegyverrendszerek, hadiipari trendek és piaci adatok, összeomlás elmélet, geopolitika, „pszichológia” (szociál-, katonai, és egyéb részterületei), egyszerűen nem vagy velem egy súlycsoportban. Pontosan annyira nem, ahogy én a bokádig sem érek klíma terén, hogy csak egyet említsek, vagy a 70 év tapasztalatod terén. Olaj és energia kérdéskörben sem vagyunk egy súlycsoportban, egyszerűen azért, mert szorosan együttdolgozok azzal, aki hazánkban az egyik legjobb szakember, nem pedig azért mert én szakmailag jobb lennék Nálad. Nem tudom, hogy érthető-e… de így a szinergia az, amit eljátszol. Azt a szinergiát, ami az olvasóid jövőjének záloga. Hasonló a helyzet a felkészülés terén… arról itt érdemleges diskurzus nincs – tudom a régi bejegyzések… – és a nyitott fórum miatt nem is lesz.

    Tibor bá’ ez most pont nem Neked, vagy rólunk szól… de „utcavédelemre” koncentrálni… Jézusom! Ne vedd zokon XXX, de Te ott – ha olyan helyen fekszik a település – rövid időn belül halott leszel. Nem tudom milyen löszfal az, de az onnan érkező gyújtó „bombácskákra” nem gondoltál, vagy a réteges védelmi rendszerre?! Az utcát még egy tucat felfegyverzett félkegyelmű is beveszi házról-házra haladva.

    Igen, pontosan ilyen hibás gondolatok, elméletek, cselekvési programokat szül a hozzáállásod, a helyett, hogy szinergiára törekedve összefognánk. Már elnézést Tibor bá’ mikor írtál nekem valaha, hogy pl. „Te Jövőnk, nem írnál nekem egy jó vendégposztot?”. Amire én röviden válaszoltam volna pl. „de nagyon szívesen, ingyen és nem szükséges a nevemet alátenni, és lehet közös is, csak akkor küldözgessük oda-vissza, hogy jó kerek legyen.”

    Sértődés? Nem ez nem sértődés. Még mindig nem értik itt egyesek, hogy qurvául odafigyelek, mikor, mit írok. Mert ki lettem képezve arra, hogy szavakkal, lett légyen az élő vagy írott, manipulálni tudjak, még ha az a manipulálás éppen annyi, hogy magamra ugrasszak mindenkit. Neked 70 év. Nekem 26, de nyugodtan írhatom, hogy ~52, mert – nem én mondom, hanem szakember – amiket én míveltem, ismereteket felszedtem és megéltem, az alhangon két embernek is megfelel. 25 év, napi 10-20 óra, elmélet és gyakorlat. (Ettől nem vagyok se több, se kevesebb, mint itt bárki, csak a fentiekhez jobban értek. Sokkal jobban.)

    A 800kt cikked, meg a HEMP. Na az volt sértés. Szakmai, nem személyes. A hétfői már prejudikálás a részemről. Ahogy az is szakmai sértés, hogy állandóan valaki beugat a partvonalról és senki nem „vágja szájba”. Nálunk ez nem így szokás.

    Hogy én felkészültem-e már? Nem. Egyénileg jobban, mint az átlag, de közösségi nélkül ez fabatkát sem ér. Hogy is írta egyszer valaki itt… vannak nagy kutyái, meg eldugott helyen lakik, meg nagy termelő és meg tudja magát védeni… hát… nem fogja, s minél több támadót szed le, annál förtelmesebb halált fog halni a végén.

    Tibor bá’ Te magad állítod, hogy a klíma miatt game over. Tanulva Tőled én ezt nem is cáfolom. De az atomháború megoldás lehet – sanszos, hogy nagyon is az lesz -, amit nem egymagam állítok és a többiek nem bloggerek, meg mezei akárkik. Én kijelentettem, mások meg kiszámolták – amire én nem vagyok képes -, és evolá, ahogy fentebb írtam. Te ezt kategorikusan visszautasítod. A háttérhatalom kérdéskört is. Kyranak sok szempontból igaza van, csak én annyit tennék hozzá, hogy az USA-t irányítják, nem mindent, ahogy fentebb valamelyik partvonalas beugatta.

    Ezt untam meg. Meg a körbe-körbe járást. Nulla gyakorlati felkészülési elemzések, tanácsok és infók. És állandóan ismételgetési kényszer, mert a partvonalas faszfejek nem olvasnak vissza.

    Ezért 25% és kiszállok az érvelésekből. Olvasni fogom, mert amúgy tisztellek és szeretem ezt az oldalt. (50%-nál amúgy sem mondanék többet, mert lehet hamar lekapcsolnának, meg hülye sem vagyok, hogy kiadjam az összes infómat.)

    Ennyi. Röviden. Sok sikert, de talán érdemesebb lenne az ok, okozat, következmény(ek)en túl, valami megoldáson is elmélkedni. (Szakmailag megalapozottan, mert a vakvágány(ok) halálos(ak) lesz(nek).)

    Ne kezdjen el senki a részletekbe belemarni, mint amilyen egy sunyi orcinus orca taktikázás, mert nem fogok rá reagálni. Amúgy is Tibor bá’-nak válaszoltam.

    Maradok, tisztelettel az olvasód.

  143. Tibor bá’

    Kíváncsian várom. Nagyon érdekel, hogy szerinted micsoda is a The Trilateral Commission, amit 1973-ban alapított David Rockefeller, az 1954 óta létező The Bilderberg Group (akiknek a létezését is tagadták évtizedeken át). Milyen érdekes, hogy ma már ők is csak 3 méter magas drótkerítés mögött mernek tanácskozni.

    http://tutiblog.com/wp-content/uploads/2014/05/bilderberg01.jpg

    Még az is nagyon jó lenne, ha te tudnál arra ésszerű magyarázatot adni, hogy egy demokratikus államban – sőt a világ legdemokratikusabbjában – miért is kell 800 milliárd dollárt előirányozni, hogy megválasztassák az agymosott amerikai néppel Clintonnét. Ráadásul tök fölöslegesen, mert úgyis ő lesz az elnök. Azok akiknek ebben van döntési joguk, már eldöntötték.

    Én lennék a legboldogabb, ha nekünk magyaroknak ehhez semmi közünk nem lenne.

  144. 156: Jövőnk
    Elolvasva utolsó hozzászólásodat újra rá kellett jönnöm arra, ami már eddig is gyanús volt.
    Még a blogot sem olvasod végig tisztességesen, most már több alkalommal úgy reagálsz a beírásokra, hogy nem annak dobod vissza a labdát, mint akitől kaptad.
    És közben halálosan megsértődsz arra, aki nem is adott okot rá!
    Honnan veszed, hogy Tibor bá’ utcavédelmet szervez, vagy hogy löszfal van a háza mögött? Ilyent ő nem is írt, ezt speciel a Kálmánka nevű hozzászóló írta fentebb.
    És mindig visszajutsz oda, hogy mondanivalódat a szakmai zsargon mögé rejted, amiről már rég meggyőződhettél volna, hogy rajtad kívül csak elvétve értenek, mikor ezeket a dolgokat meg lehet fogalmazni egyszerű, mindenki számára érthető nyelven is.
    Mintha szándékosan csinálnád, és élveznéd is, hogy nem tudnak követni, ez gyerekes és nevetséges.
    Az egód pedig hatalmas, korodhoz képest, és nincs meg benned az a kis elvárható szerénység, amivel bárkinek illik rendelkezni, ha közösségben szólal meg…
    Sajnálom, mert érdekes dolgok is jöttek elő hozzászólásaidból, de képtelen vagy tudomásul venni, hogy ez a blog egy kissé szélesebb témakörben mozog, mint a nukleáris háború, és sokan nem is ezért látogatják.
    A követhetőségről már nem is szólva…
    Mondjuk mit akar az jelenteni, hogy „Ezért 25% és kiszállok az érvelésekből.”
    Egyszerűen követhetetlen a gondolatmeneted, és még észre sem veszed. Minek a 25%-a, miről beszélsz?
    Egyszer már kiborul a bili nekem is, nem csak neked szabad dühöngeni egyet! 🙂

  145. Jövőnk:
    Ja, és ez egy „orcinus orca taktikázás” volt, vagy nem? Mert fogalmam sincs, mit akar ez jelenteni…

  146. Jajj, Jövőnk! Ne búcsúzkodj már megint! 🙁
    Szerintem itt sokunknak hiányoznál.

  147. Tibor bá’

    Elolvastam H.G.Wells Időgépét, mert eddig nem ismertem. Gondolod, hogy a nem létező világelit innen vette magának a jövőképet? Megérdemelnék, hogy Morlockokká váljanak!

    H.G.Wells is szabadkőműves volt, Aldous Huxley unokatestvére, mindketten Thomas Henry Huxley unokái, aki szintén az volt és Darwin barátja. De te ezt biztos tudod.

    „A nacionalista individualizmuson alapuló rendszernek mennie kell… A szuverén államok korának végét éljük… A Nyugati Világszocializmus felállításáért folytatott harcban a mai értelemben vett kormányok megszűnhetnek létezni… Rengeteg ember fogja gyűlölni az új világrendet… és meghal az ellene folytatott tiltakozásban.” – H.G. Wells, Az Új Világrend (1940).

    http://nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2013/09/henry-kissinger-szep-uzenete.html

  148. hubab… 😀 vazze próbálj már meg értelmezni egynél több bekezdést. Beszarok, a löszfalnál külön ki van emelve, hogy nem Tibor bá’-nak szól, hanem XXX-nek. Amúgy 40 vagyok, nem 26. Jézusom…

  149. 156. Jövőnk
    Nem vagyok biztos benne, hogy egy zárt blogon sokkal nyíltabb lenne valaki, ott sincs garancia, hogy a tagok között nincs rosszindulatú. Ismeretterjesztési célra pedig alkalmasabb egy nyílt blog, és ez jelentheti azt, hogy a „partvonalról” is bekiabálnak, akiket érvekkel kell legyőzni, mert a tekintély nem működik. Ha meg az érveknek sem enged, akkor meg kell bízni az olvasók ítélőképességében, nem lehet elvárni, hogy nyíltan beismerje, hogy alulmaradt. Valóban keveset beszélgetünk mostanában a felkészülésről.

    Nekem hiányoznál a blogról, tényleg olyan infókat olvasok tőled, melyekhez megbízható forrásból nem jutnék, nem ástam bele magam a témába. Ha ráérsz szeptember 13-án, szívesen látnálak téged is a blogtalálkozón, hogy megtudjak néhány dolgot, amit egy nyílt blogon nem fecseghetsz ki, meg persze Jásd védhetőségéről is biztos tudnál sok gyakorlati tanácsot adni.

    Kálmánka leírásából nekem is úgy tűnt, hogy amit védelemnek tekint, az a menekülési lehetőségeket is korlátozza, kisebb haderővel is be lehet keríteni, stb. De én laikus vagyok, gondoltam, leírja egy hozzáértőbb (pl. te), hogy mi a gond az elképzelésével, bár nem „szájbavágásra” gondoltam. Meg persze úgy is tűnhet, hogy riválisnak tekintem, mert el akarom szipkázni előle a preppereket.

  150. 156:
    Csak két bekezdésedre válaszolok, mert ma még be kell fejeznem a padláslépcső összeállítását.

    „DE, van egy súlyos hibád – nekem is van, tisztában is vagyok vele, ellenben Veled -, nevezetesen, hogy abszolúte rugalmatlan vagy és egyszerűen nem tűrsz el “riválist”.”

    Ez az állításod egyszerűen nem állja meg a helyét. Ha nem tűrnék el riválist, akkor nem engednék át ellenvéleményt, de még summás kritikát is átengedek. Nagyon ordenárének kell lenni egy szövegnek, hogy leállítsam, vagy pedig súlyosan mérgező propagandának. A „rugalmatlan” jelzőre nem tudok válaszolni, mert ezt nehéz cáfolni és még az is lehet, hogy igazad van. — De ha már a hibáknál tartunk. Te viszont rettentően sértődékeny vagy, és ezt már többen megemlítették.

    „A blog hibája, hogy nyitott,” nem tudom ez pontosan mit jelent, de a nyitottság általánosságban az én taktikám. Maga az egész Internet „nyitott”. Ha összeesküvésben gondolkodol, akkor azt nem itt kell bonyolítani. Ha abban gondolkodsz, hogy összeomlás után néhány magaddal átveszed a hatalmat Székelyföldön, nem kell idegeskedned, mert úgyse vesz komolyan a hatalom. 😀

    „ha olyan helyen fekszik a település – rövid időn belül halott leszel.” Én így is úgy is, mindenképpen halott leszek rövid időn belül, de egy kisit másképp látom ezt a dolgot. Mondjuk holnap betör a falúba egy 20 fős afrikai csoport. Az én falum zsák falú, én lakom a bejárattól a legmesszebb. Ami atrocitás el fognak végezni, azt nem az én portálomon. Aztán a banda elmegy a zsákmánnyal, a falú pedig összeül, hogy megvédjük magunkat, és meg fogjuk magunkat védeni. Én már többször voltam a polgármesternél, hogy az egyetlen idevezető utat (a falú hegyek között van egy völgyben) lássuk el erős sorompóval, hogy le lehessen teherautóval berobogni és elrobogni. Nem is állt velem szóba. Majd ha megölne itt néhány ember, akkor szóba fog velem állni. A saját házamat kellően megerősítettem (néhány éved ez alaposan ki lett tárgyalva). Nem én leszek az első, se a második, akit elkap a gépszíj. Mást nem lehet csinálni, mert a „felkészülés” annyira drága és oly sok erőfeszítést igényel, hogy normál „béke időben” senki se hajlandó rá.

    A konkrét tévedéseidre hubab már rámutatott.

  151. Ismeretei 100%, a nekünk átadott az ennek a 25%-a, ha zárt lenne a blog, vagy előremutató érdembeli hozzászólások lennének, akkor 50%-ot is megosztana.

    Jövőnk. Ez a blog egy olyan osztályterem, ahol óránként cserélődik a diákok nagyrésze.
    Visszaolvasni? Hónapokig olvashatna az illető, mivel előfordulhat, hogy a tyúktartás téma torkollik atomháborúba, klímakatasztrófába. 🙂
    Hidd el, nem pusztában kiálltott szó, amiket közölsz.

  152. 165:
    Nagy része óránkét cserélődik, másik nagy része évek óta itt van. Ezt a posztot például több mint 9.500 látogatót vonzott.

  153. Jani, Jövőnk,
    köszönöm a reakciókat.

    Abszolút védelem szerintem nincs, ha például egy hadsereg vonulna át az országon, akkor szerintem nincs esély védekezni. Még mindig jobb utcában gondolkodni, mint házban, én jelenleg itt tartok a felkészülésben.
    Még annyi embert sem tudok előre felkészíteni, aki egy utcát felügyel és megvéd, nemhogy annyit, aki egy többlépcsős védelmi rendszert működtet.

    Az egész falu megvédése a következő lépés, amit az egész ország megvédése követ (szép álom).

    Nem tudom rögtön megtalálni a végső megoldást, az egy folyamatos fejlődés végeredménye lesz. Két éve még egyéni szinten sem készültem…

    Amúgy Magyarországon melyik település védhető a leginkább?

    Én Tihanyra szavaznék…

  154. 165: Károly
    Pontosan erről írtam! Le lehet ezt írni szabatosan és érthetően is, akkor miért kell homályos és távirati stílusban írni, amit rejtvényszerűen kell megfejteni? Persze én is úgy sejtettem, hogy erről van szó, de mindig marad egy bizonytalanság, hogy valóban erre gondolt?
    És ez általában igaz Jövőnk írásainál, semmi empátia nincs benne arra, hogy a másik fél számára világos legyen a mondanivaló, és ne rébuszokat kelljen fejtegetni mondatról mondatra. Nehezen emészthetőek a szövegek a többiek általában világos és jól követhető okfejtései mellett…
    Egyébként én is értékeltem bizonyos információkat, de hozzászólások tucatjai után állt össze sokszor a kép, amit már elsőre is meg lehetett volna fogalmazni teljesen világosan. Az rendben van, hogy nem rendelkezhet mindenki Tibor bá’ írási rutinjával, de azért nem árt, ha valakinek felhívjuk a figyelmét olyan hiányosságára, ami egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhető lenne, én ezt próbálom…
    Így a nem bennfenteseket csak elriasztani lehet, nem felvilágosítani. 🙁

  155. 167. Kálmánka
    Ha nem módszeres ostromról van szó, akkor Tihany védhető, még el is tudsz úszni, ha minden kötél szakad. Ugyanígy be is tud úszni, evezni néhány támadó, ha nem őrzik a vízi határokat is. Tihannyal a fő bajom, hogy túlságosan átjáróház a Balaton környéke.

    Számomra szempont, hogy védhető legyen egy hely, legyenek menekülőutak. Ennél fontosabbnak tartom, hogy ne legyen igazi motiváció a megtámadására. Néhány tucat fős fosztogatóbandákat talán egy létező faluközösség is legyűr, erőszak-szervezetek maradványaiból gyűlt szabadcsapatok talán nem az ország bejárásával fognak törődni, hanem egy hadúr vezetésével egy terület felett átveszik a hatalmat, ahol a lakosságból is hagynak, hogy megtermeljék nekik az élelmet. Ha idegen reguláris erők szállják meg az országot, akkor meg Jásd szerintem nem stratégiai célpont, a németek is csak két kultúrembert állomásoztattak a faluban, mielőtt ideért a front. (Helyiek beszámolója szerint kb. 50 szovjet hullára jutott 1 német, csak sok lúd disznót győz.) Ha frontáthaladás van, akkor addig meg jól el kell rejtőzni az erdőben, ha már sikerült megúszni a sorozást. Ezek az én következtetéseim, szakmai alapja nincs.

    Sok ember gondolkodik a világ problémáin, de kevés jutott el addig, hogy tegyen is valamit a túlélésért. Aki odajutott, annak gyakran vannak preferált helyszínei, ahol barátai, rokonai laknak. Nagyon kevés az olyan prepper, aki tényleg keresi a helyszínt. Az emberek jó része csak akkor fog vidékre menekülni, amikor már kézzelfogható életveszély lesz. Ezek fogadására kellene felkészülni, hogy fedelet, megélhetést tudjunk nekik biztosítani szervezett körülmények között. Így hamar felduzzasztható lesz a létszám, csak ki kell őket képezni, és annyival is kevesebb potenciális támadó, rabló fog kószálni a környéken.

  156. Egy kis emlékeztető ; az erdélyi magyarság Trianon után megtapasztalta, mit jelent az invázió , hárommillió vérben forgó szemű oltyánt és moldvait kapott ,akik a háború borzalmainak emlékeit is hozták magukkal . A mai napig. Miféle fenyegetést jelenthet tizezer -százezer majomember egy egységes nemzetállam számára,amelynek saját rendőrsége és hadserege van ,mint Magyarország ?!
    Semmit,csak összefogás kérdése,ha ez nincs , akkor nincs éretelme a nemzetállamnak sem ,mindenki mehet és jöhet.

  157. Sajnálom Jövőnk. Amúgy én Veled értek egyet. Tibor bá’ is elgondolkodhatna a másokhoz való hozzáállásán. A blogon ugyanis egyértelműen érezhető a blogtulajdonos intoleranciája más, eltérő véleményének esetében. Keményen vinni akarja azt a vonalat, amit a személyes véleménye formál. Ellentmondást, riválist kevésbé vagy nem tűrően. Többségében jók a posztjai, de a blog vezetéséről ez már nem mondható el. Így nem lehet értékes kommunikációt, eszmecserét folytatni. Ha azok, akik fontos információk birtokában mennek el, attól a blog csak szarabb lesz és nem jobb. Tibor bá’ sokszor lekezelő és lenéző hozzáállása ezt csak erősíti. Erre nem büszkének kellene lenni, de főleg nem a látogatók számának felemlegetésével. Azért mert valaki 70 éves, attól még semmivel sem több akár egy 20 évesnél. Csak egyben: a makacsságában. A világot pedig nem 70 éves emberek építették fel. Lerombolni sem azok fogják. Amúgy ez olyan dolog, mint a ház megerősítése: szart sem ér, ha megfelelő fegyverrel fogják szétlőni vagy éppen rád gyújtják.

  158. Ez a biztonságot adó közösség építés valahogy nem megy. Legalábbis én még nem hallottam, hogy sikeres lett volna akár egy kezdeményezés is.
    Végiggondolva ezt a foglyunk össze stratégiát, szerintem zsákutca. Ha csak nem évtizedek óta baráti viszony van a tagok között.
    Nézzünk meg először egy falut.
    Békeidőben összetartanak, és van nekik ember és eszközanyagban minden, ami szem szájnak ingere.
    Ne is egyik pillanatról a másikra, de forduljanak a dolgok élesbe.
    Az fog történni, hogy a falu, békeidőre megválasztott vezetői azt hiszik, hogy ezt a helyzetet is uralni tudják. Frászt tudják. Egészen más embereket kíván a háborús helyzet.
    Az egész falut nem tudják védeni. Ám a falu jobbik végén az utolsó házban a polgármester rokona él, a balos végén, ami stratégiailag fontosabb lenne, pedig a haragosa. Na, most kit védjünk meg. Százszámra lesznek ilyen konfliktusok.
    A balos saját csapatot fog szervezni, de ezzel nő a széthúzás és gyengül a védelem. Működésképtelen.

    Optimálisnak tűnő forgatókönyv, mikor a közösség egy erőskezű embert választ meg vezetőnek, akire hallgatnak az emberek. Na igen, egy ilyen vezetőnél a többiek kisemberekké lesznek, csendben követik az okosságokat mondó vezetőt. Egész addig míg bele nem hallnak. Inkább előbb mint később.

    Mostanában van terjedőben az a kalandjáték, ahol egy szobába bezárják a résztvevőket és különböző feladatokat megoldva hozzájutnak a szoba kulcsához és kiszabadulnak. Ehhez van egy szintidő.
    Tanulságos, hogy a legtöbbször ill., leghamarabb az a csapat jut ki a szobából, ahol nem volt hangadó, nem volt választott vezető, nem volt erőskezű ember, hanem mindenki ott lépett elő vezetőnek, ami az erőssége volt, majd hátrébb húzódott teret hagyva másoknak.
    Öt, hat főnél még működhet, de egy nagyobb létszámnál kizárt.

    Készülgess magadban úgy, hogy szükség esetén olyat nyújts, hogy akiknek szólsz, érdemesnek lássák csatlakozni hozzád.

  159. Jövőnk:
    Nem mész Te innen sehová!
    Pihenj, folytasd tovább!
    😀

  160. Jovonk,

    nekem is ez a véleményem mint fentebb : „Nekem hiányoznál a blogról, tényleg olyan infókat olvasok tőled, melyekhez megbízható forrásból nem jutnék, nem ástam bele magam a témába”

  161. 170. Egységes nemzetállam? Ne röhögtess. 😀 Már régóta nincs semmiféle magyar államiság. Az nem állam, ami a határait sem tudja megvédeni, nincs hadserege. Aminek a kormánya semmitmondó kérdőíveket küldözget ki, plakátokat nyomtat, hogy aztán ugyanúgy ne csináljon semmit, mint előtte és fél szemmel remegve Brüsszelre tekint. Az erőszakszervezetei viszont hatékonyan működnek a józan ész ellenében. Vész esetén ezekből lesznek a legveszélyesebb haramiák fegyverrel a kézben. Ezért van ok a félelemre és ezért látják sokan, hogy baj esetére lehetőség szerint készülni kell. A kutya nem fog megvédeni ha elszabadulnak a dolgok.
    Pontosan erről van szó, nincs állam, mindenki mehet és jöhet kedvére ki-be a határokon.

    Jövőnk vissza fog jönni, amint kifújta magát. 😀 Egy japán közmondás szerint aki sosem veszíti el a türelmét, azt nem lehet legyőzni. Neki ezt még gyakorolni kell.

  162. Már nem követem a blogot nap, mint nap mint régen, de ha nem láttam Jövönk-et már legalább 15-ször „végleg” elköszönni, akkor egyszer sem. Mindig valami sértődéssel a háttérben.
    Ez viszont arra enged következtetni, hogy bármilyen képzett, sokat megélt, nagy tudású emberről is van szó a személyiségen még mindig nagyon sokat kell dolgozni, mert így meglehetősen instabilnak tűnik.
    Jövönk ne csak megatonnákra és izomra gyúrjál, hanem mentálisan is!
    Fontos, ettől és ezzel lesz kerek a történet.

  163. Kedves Tibor bá’ , „Jövőnk”, „Kyra” és a többiek!

    Nagyon tetszik a kitűnő oldal, ennek kiegészítésére, ha van rá érdeklődés,
    el tudnám küldeni egy házilag megépíthető (olcsó stb.) @tombunk@r
    leírását, (esetleg más hasznos (túlélési-önellátási gyártás-)technológiákat is).
    Azt hiszem, erre megoldás nem szerepelt eddig a lapon.
    Felesleges magyarázni „Jövőnk”-nek és másoknak se, miért
    és főleg kiknek túlélhető az a.háború.

    Üdv: Zolta

  164. Pugacsov elvtárs ,nem értetted meg a célzásomat ,gondolkozzál még rajta,mert ha nyiltan kimondom az felnyomja itt sokaknak a vérnyomását.

  165. Curix… úgy látom Neked is problémás értelmezni egy hosszabb bejegyzést. Ki köszönt itt el?! Csak jeleztem, hogy részemről befejezetett az infó- és adatszolgáltás. Sértődésről szó sincs.

  166. svájci, Montezuma, Pugacsov elvtárs és akit érdekel még

    jovonk@jovonk.com-on elérhető vagyok. Mellőzzétek az ékezetes betűk használatát 🙂 mert azokkal bajok vannak.

    Az emailben kérem az itt használt nevet és egy kódszót (bármi lehet), a válasz emailben küldök egy saját kódot, majd mindkettőt itt egy hsz-ben visszaigazolom, amit le kellene okézni.

  167. 180 – Jövőnk!

    Jesszus! És ha így teszek, akkor összeesköszöm? 😀

  168. 153. Kyra

    Köszi a linket, tanulságos!

    167. Kálmánka

    „Amúgy Magyarországon melyik település védhető a leginkább?

    Én Tihanyra szavaznék…”

    Mivel a védhetőségre kérdeztél rá, szerintem is Tihany. Viszont ahogy Jani írta ott korlátozottak lennének a menekülési útvonalaid, amire akár taktikai szempontból majd számtalanszor szükséged lehet (pl. nem fosztogató bandák, hanem egy reguláris hadsereg által végrehajtott férfiak kényszersorozása, munkatáborokba hurcolása). Ezért Tihany kizárólag a minden mindegy „last man standing” esetére alkalmas.

  169. Nándi,nem esszük olyan forrón a kását ,hosszú út vezet az anarchiáig és a bandák csatangolásáig ,ez már az epilogusa a képzeletbeli eseménynek , rögtön a világvége elött,amikor a Balaton már rég kiszáradt , amikor már minden második koraszülött csecsemő két fejjel jőn a világra.. Elötte azomban még bevezetik a szükségállapotot és minden épkézláb tartalékost berendelnek a hadsereghez ,hogy a rendfenntartást biztositsák az országban ,miközben a fiatalokat besorozák és kiképzik .Ez elöl elmenekülni nagy trehányság ,hiszen leghatékonyabban a polgártársaid és szeretteid védelmét így garantálhatod.

  170. 171 – svájci!
    Elmész te a leborotvált picsába, siránkozni egy nagyot. 😀

  171. a határon kellene lelőni! vagy van papírja és esetleg jöhet… aknazár???

    az olaszoknál meg belelőni a csónakot/hajót is a tengerbe

  172. Selgir

    Kéne, kéne…valahogy ugyanezek az indulatok szakadtak fel bennem is, úgy tűnik még nem „érzik/érezzük” ennek a hatását a mindennapjainkban úgyhogy addig nem is történik meg a leszedegedés

    Jövőnk
    Ha lesz üresedés 2 év múlva a Dél-Amerikás körbenézős utadra én jelentkezem

  173. Svájci !
    A lelkisegély szolgálat nem itt van.Ha valaki itt hülye,azt Tibor bá meg is fogja mondani.

  174. A fent megadott email címem inaktív, további leveleket nem fogad.

    Köszönöm, illetve örülök azoknak, akik írtak. (Elnézést az egyik jelentkezőtől, de indexes email címre nem válaszolok.)

    FONTOS – TIBOR’BÁ: ma reggeltől trójai vírusos az oldalad; gondoltam szólok.

  175. 190. Gondolom zajlik a hozzászólók felderítése és nyilvántartásba vétele. Én ezért is nem erőltetem ezt a dolgot, pláne hogy nem értek az informatikához. Szerintem sokunk gépén dolgoznak már azok a falovak.
    Csak jelzem az illetékeseknek, hogy én egy senki vagyok és finggal amúgy sem lehet piros tojást festeni. Hagyjanak engem békében elpárologni az atomfelhőben. 😀
    Igaz, hogy már az igazság kimondása is nagyon fáj a hatalmat gyakorlóknak és beindulnak a reflexek.

  176. Én sem vagyok egy nagy informatikus, de kellően tájékoztattak, hogyan zajlanak ezek a dolgok. Egy biztos, azon, hogy Tibor bá blogja – helyesen – tegnap este óta trójai vírust ereget, engem meglepett.

  177. Nem a kerités fogja megállitani ,hanem annak a világhíre,hogy Mo is körbekeritette magát ,így már startból más felé veszik az irányt . Az Orbán féle halábüntetés is hamar körbeszaladt a világon ,ez is menni fog ezerrel.

  178. 196
    Ezt a filmet a Klu Klux Klan készithette. 🙂
    A szomorú igazság az,hogy kényelemszeretetében a fehér ember még annyi utodot sem nemz ,amivel szinten tarthatná a létszámát. Negyede még szexelni sem képes annyira kövér disznó -álé George Carlin.Vagy hormonzavaros hülye ,mert az orvostudomány megmentette. Most a végére még be is buzul a pápa áldásával,de ez mondjuk jó hír a buzik számára ,mert a Kongoiaknak van a legnagyobb farkuk a világon. Természetesen cselédnek ,szolgálónak ,és az ültetvényeken nagyon jól fogott a sok szinesbörű.
    Amiért hasonlitanak a mojmokra ,attól még nem azok,hanem intelligens lények ,akik minden ármányt ,mesterkedést megtanultak a fehér uraiktól. Már tudják ,hogy emberek , és már azt is tudják, hogy ugyanolyan joguk van az élethez,mint a fehéreknek és a szaporodáshoz.És a migrácihoz.És az uralkodáshoz.
    Kyra ,hány gyereked van ? 🙂

  179. Kalotaszegi

    Tulajdonképpen minden szavaddal egyetértek és Petőfi óta már biztosan tudom, hogy nincs okunk a panaszra, hiszen mi hagytuk mint a birkák, hogy elkorcsosuljunk. Igaz, hogy ezért mindent elkövetett/elkövet a mai napig az a csoport, amelynek hatalma van a népek kevergetéséhez és elkorcsosításához is ehhez minden eszköz a kezükben van. Viszont ha nem volnánk korcs faj, akkor nem hagytuk volna, hogy így legyen.

    Én megtettem a magamét. Két fiam van. Túlteljesítettem a reprodukciós követelményeket, mert ha az egészségügy tenné a dolgát és nem a baksist várná csak, akkor lenne még egy fiam és egy kislányom.

  180. szevasztok!

    idézek egy magán levelezésemből:

    „…Tiszteletem!
    Nem enged beírni az adott linken így ide írom – nem jó – de nem írnak,hogy miért – én leírom – nem vita tárgyként hanem tényként:

    „…

    Azé a felelősség , aki elvette a migránsok életterét, tehát az is szüntesse meg a kialakult helyzetet!

    YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

    Nem pontos a meghatározás, így nem jó, mert a migráció magyarul, mert latin szó: a lakosság lakóhely-változtatása egy országon belül vagy áttelepülése egyik országból a másikba…” írom így mert nem mindenki rendelkezik idegen szavak szótárával – és nem érti az idegen szót.

    Az országon belüli meghatározása jó, az országon kívüli viszont nem, mert otthont foglal, milyen szándékkal ez is lényeges – hódító? Jobb életkörülmény? És stb. fontos megállapítani.

    Az életteret, a megélhetést a gyarmatosítok, vették el tőlük? Vagy az éghajlat változása ellehetetlenült életteret adott neki – miatt? Vizsgálni kell!

    Vagy: a gyarmatosítók által előidézett – okozott folyamat eredményét emancipálja – emancipáció= egyénjogosítás: függő helyzetből alárendeltségből, elnyomás alól való felszabadítás…” inkább ez, pénzeli, és más országba küldi – miért. Miért nem saját országán belül teszi ezt meg? Ha ennyire nagy lelkű?

    Ma már tudjuk a fajkeveredés – és kétes elemek álcázott mozgását így oldja meg, a keveredéssel meg -fel lazítja az identitását= azonosságát – ezzel egy kevert fajt létre hozva, melynek utódai – már nem az eredeti azonossági tudata lesz! Könnyű uralni, nincs ellenálló képessége, birka módra vezethető! Ezt folyt már, most nagy adagban és felgyorsítva csinálják!

    Tudjuk ez a tervükben, szerepel – tehát a felhívás magyarul helyesen:

    Akik országok népeit tönkre tették, gyarmati sorsba kényszeríttették, életterüket ellehetetlenítették, és mint megváltók most pénzelik őket lakóhelyük elhagyására : migrációra – azok állítsák helyre ezt az állapotot minden vándorló országában és ne más országába küldje!

    Nekem ez a véleményem és álláspontom –

    Végtelen türelemmel a kürtszóig: id. Kiss László…”

    ez van – ez nincs nevezd mindig nevén a gyereket! Ezeknek azt se hidd el amit kérdez – ŐK HÓDÍTÓK – a módszer békésnek látszó környezettet teremtve FOGLAL ÚJ OTTHONT MAGÁNAK!

    magyarul csalással visel háborút!

  181. 198:
    A reprodukciós minimális követelmény 2,2 gyermek/ivarérett nő. Még 0,2 please. 😀

  182. Szerintem az van itt alapjában elcseszve, hogy úgy teszünk, mintha ez nem vallási konfliktus lenne. Pedig az: az iszlám háborúzik a világ többi része ellen. Egyszerűen ki kéne tiltani az összes muszlimot Európából. Aki áttér, megtagadja Allahot és Mohamedet, maradhat, a többi mehet, amerre lát.

  183. Nekem az a véleményen, hogy csupán úgy tesznek valakik, mintha vallási konfliktusról volna szó, pedig nem. Az egyszerű emberek semmi mást nem akarnak, mint békében élni egymás mellett. Ezt azért nem tehetik, mert a fegyvergyárak és a bankárok tönkremennének és a sok naplopót az ENSZ-ben, Brüsszelben, magyar kormányban, stb. el kellene bocsátani, mert túl feltűnő lenne a feleslegességük. A Vatikánban meg ki kellene árusítani a kincseket, aranyozott páncélautókat, megnyitni a kilométer hosszú titkos és nem titkos könyvtárakat és a csillagvizsgálóikat átállítani arra, amire valók és nem arra, hogy várják, hogy mikor érkezik a Messiás… 😀

  184. 203: Ugyan már, a nagytőkések békében is tökélyre vitték a teljes népesség kifosztását, ehhez nem kell háború.

    Az ENSZ pedig épp a konfliktusok kapcsán aktívan bizonyítja a tökéletes tehetetlenségét és feleslegességét: arra lenne, hogy ilyenkor közbelépjen, ezzel szemben látványosan nem csinál semmit, pedig a tömeges népirtások egyred durvább szinteket érnek el.

    A Vatikán meg hogy is jön ide? Ha kiárusítanák a kincseket, azzal ki is nyerne tulajdonképpen? A modern csillagvizsgálók meg már annyival túlhaladták a vatikánit, hogy az már legfeljebb tudománytörténeti érdekesség. Vagy tulajdonképpen mire is utalsz itten?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük