(1152) Kettős állampolgárság

Tibor bá’ online

 

~00000Onnan kell kezdeni, hogy 1920-ban elvesztettük az ország területének kétharmadát, amibe máig nem tudunk belenyugodni. Ebből következik, hogy a határon túli magyarok sorsa érzékenyen érinti legtöbbünket. Generációk mennek-jönnek, de ha másért nem a magyar történelemoktatás gondoskodik arról, hogy Erdélyt, Felvidéket, Bácskát-Bánátot, Ungvárt ne felejtsük el, és persze az ott lakó magyar anyanyelvűeket se. De itt van egy kis bökkenő.

A határon túli magyarok nem magyar állampolgárok, „csak” magyar nemzetiségűek, de valójában románok, szlovákok, stb. és ilyen útlevéllel rendelkeznek, még azok is, akiknek nem csak magyar az anyanyelve, de az ország többségi társadalmának a nyelvét alig beszélik, és természetesen magyarnak vallják magukat. Ezzel a ténnyel áll szemben az a tény, hogy ennek semmilyen hivatalos nyoma nincs. A román, szlovák, stb. hatóságok szerint, aki az ország határain belül született az mind román, szlovák, stb. Ez a viselkedés érthető, mert közel 100 év után is rettegnek a revíziótól, rettegnek, hogy amit egyszer elloptak tőlünk azt visszaszerezhetjük. Viszont ennek a „rettegésnek” több millió magyar nem lehet a kárvallottja, több generáción át. Ezen a seben akar szépítőtapasz lenni a kettős állampolgárság. Csak hát a politika egy mocskos jószág, a politikus pedig még mocskosabb. A határon túli magyarok állampolgárságának megadás, megtagadása is a politika játékszere lett, amit maguk a határon túliak alig vesznek észre, mert elvakítja őket a nemzeti hovatartozás. Mint mindent, úgy ezt is a Fidesz tudja a legjobban kamatoztatni. Összerúgta a port a környező államok vezetőivel, sok esetben titokban avatott állampolgárokat, sőt ezeknek szavazati jogot biztosít, és elvárja cserébe, hogy rájuk szavazzanak, amit a nagy többség nyilván meg is fog tenni, és ezzel sikerül tovább megosztani a nemzetet. Miért is?

Valahogy nem tűnik tisztességesnek, ez a szavazati jog. Végül is a szavazás azért van, hogy kiderüljön egy ország népe kinek ad bizalmat ahhoz, hogy az országot jól, eredményesen vezesse. Ha rosszul dönt, mint ahogy rosszul döntött 2010-ben, akkor a rossz döntésének a gyümölcsét ő élvezi maga. De most az a helyzet áll elő, hogy olyanok szavaznak, akikre az eredmény semmilyen hatással nem lesz. A csíkszeredai Mari néninek nem kell 27 % áfát fizetni, a dunaszerdahelyi Józsinak nem csökkentik 3 hónapra a munkanélküli segélyét. A kárpátaljai Bözsikének nem lopják el a nyugdíját. A Szerbiában élő Pistának pedig nem lesz kötelező diploma után évekig szülőföldjén vállalni munkát. Ennek ellenére (lefogadom minden pénzben) égnek a vágytól, hogy éljenek szavazati jogukkal, mert biztosak abban, hogy a félrevezetett magyar szívükre kell hallgatni.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

73 gondolat erről: „(1152) Kettős állampolgárság

  1. „de valójában románok, szlovákok”

    Igazad van Tiborbá, de akkor sem szeretem, ha engem románnak mondanak. A legtöbb, amit el tudok viselni az a romániai, de nevezzetek inkább erdélyinek vagy székelynek :).

    Szavazati jog: nem élek vele, pont azért nem, mert nem oda fizetek adót és nem érzem a bőrömöm az ottani mocskos politika következményeit.

    A székelyföldi szavazók temperamentumban szerintem főleg jobbikosok(csak nem tudnak róla), de mivel Viktorkának van jó szónoki képessége és propaganda gépezete, a Fideszre szavaznának legtöbben.
    Én remélem, hogy nem szólnak bele mások dolgába, aztán kiderül…
    Közvetlen közelembe látom, hogy mennyire agymosottak az emberek… Folyton Viktornak csápolnak. Ha ellentmondasz, akkor megvádolnak, hogy gyurcsányista ballib vagy :). Tehát csak duálisan tudnak gondolkodni :P.

  2. Intuitív:

    „Igazad van Tiborbá, de akkor sem szeretem, ha engem románnak mondanak. ”

    Elfelejtetted a mondat elejét:
    „A ROMÁN, SZLOVÁK, STB. HATÓSÁGOK SZERINT, aki az ország határain belül született az mind román, szlovák, stb.”

  3. 1:
    Amit idézőjelbe tettél az nem az én álláspontom, hanem a hivatalos szerveké. Szerintem ti legalább olyan magyarok vagytok, mint a kiskunfélegyházi földművesek, vagy a debreceni orvosok, érnökök. Én az „erdélyi magyar” meghatározást szoktam használni.

  4. A régebbi román személyimben írta: „nemzetisége: magyar”, a lakhelyem bejáratánál a helységnévtáblán ugyanazzal a karakterrel a román név alatt írja magyarul a helység nevét. A román anyakönyvi hivatalban bármilyen magyar nevet adhatok gyermekemnek, a hivatalos kérdőíveken ahol nyelvhasználattal kapcsolatosak, külön feltünteti, hogy jelezhessem, hogy magyar vagyok. A bíróságon, a hivatalos intézményekben nem vagyok köteles románul beszéljek, ők kell biztosítsanak fordítót, ha nem értik, hogy mit akarok. Szóval ez a szarházi románság nem kérdőjelezi meg a nemzeti hovatartozásomat, de a tápos magyar akinek az ősei pár évtizeddel ezelőtt nem volt képes megvédeni azokat a székelyeket akik 700 évig védték a határokat, ők megkérdőjelezik a nemzeti hovatartozásomat!
    A románok nem nyivítanak, hogy a 3 millió moldvai akiknek állampolgárságot adtak kire szavaznak, de a táposok be vannak tojva, hogy mi lesz a 300 ezer erdélyivel akikből egy páran szavazni akarnak, ki fogja befolyásolni őket… Talán próbálkozhat a Hazug Bajnai is…

  5. 4:
    Indulatod érthető, még akkor is, ha nem tökéletesen tárgyszerű az, amit a román hatóságokról írtál. Mert például nem jutott eszedbe megemlíteni, hány székelyt vertek halálra a szekusok kizárólag azért, mert magyarok voltak. De szivacs rája. Ellenben áruld már el nekem, hogy Bajnai miért hazug? Szívesen jutnék valami extra információhoz.

  6. 5. „Bajnai miért hazug? Szívesen jutnék valami extra információhoz.”
    Mert az. Pont. Na! 😀

    Viktorhoz képest Bajnai egy maszületett bárány, egy angyal!
    Amit már Viktor kilopott, kimentett a közösből, a többi aljasságáról nem is beszélve és mégis ő az isten!
    Ez épp ésszel fel nem fogható.

    Gustave La Bon leírta, te tetted ide a minap! 🙂

  7. 5: szerintem az itteniek Bajnairól csak annyit tudnak, hogy a gyurcsány kormány tagja volt, oszt madarat tolláról, embert barátjáról alapon hazugnak minősítették 😛

  8. 7: Gondolod, hogy tudják, hogy a Gyurcsány kormány tagja volt? 🙂
    Szerintem csak annyit tudnak róla, hogy a Viktor épp azt adta ukázba, hogy őt kell éppen utálni. Többet meg nem is akarnak tudni.

  9. Mondjuk én Gobét szerettem volna olvasni.

  10. 5: „hány székelyt vertek halálra a szekusok kizárólag azért, mert magyarok voltak.” Nehogy már engem kellene erre emlékeztessen valaki aki a TV-ben hallott a securól. Sajnos volt nekem is és családomnak is baja vele…
    De nem erről volt szó! Hanem arról, hogy ha mi harcolunk a román politikával, közvéleménnyel, adminisztrációval, hogy tartsák tiszteletben a nemzetiségünket, akkor a mindenkori magyar állam részéről az a minimális, hogy ismerjen el, hogy a magyar nemzethez tartozunk, ha tetszik, ha nem!!! Nem a mi hibánkból vagyunk itt! Könnyű magyarkodni Pesten.
    Nevetséges ez a nyavajgásotok, hogy OV befolyásolja az erdélyieket.
    7: Intuitiv: Te most kinek akarsz nyalni? Én csak annyit tudok Bajnairól, hogy mikor miniszter elnök lett akkor azt ígérte, hogy mandátuma lejárta után visszavonul a politikai életből!

    Lehet, hogy az erdélyiek keveset tudnak, hogy ki mennyit, honnan lop. De ez azért van mert nem érdekli és nem érinti őket (ahogy Tibor bá is említette). De nemzetpolitikája csak OV-nak volt, az elcsatolás után! Még Medgyessy sem csinált semmit, pedig azzal dicsekedett, hogy erdélyi származású! Ennyi az egész titka az „Orbán szimpátiának”. De nem kell ennyire beszarni! Meg vagyok győződve, hogy 30 ezernél többen nem fognak elmenni szavazni abból is 10 ezer nem Orbánra fog pecsételni. És ha jól értetem csak listára lesz lehetőség.
    Nagy hűhó semmiért…

  11. Egy kicsit másképp fogalmazva: Az elcsatolt területek magyarsága nem hibás, hogy a határokon kívül kerültek, nem ők emigráltak, hanem a határok, egy adott időszakban a rossz magyar állampolitika miatt. A jogutódlás alapján, mindenkori magyar állami vezetők kutya kötelessége lett volna, a határain kívül rekedt magyarokért felelősségteljesen viselkedni, még akkor is ha pénzbe kerül. Egyetlen eszköz arra, hogy a politikusokat számon lehessen kérni ilyen irányban, az ez, hogy választó jogot kapjanak azok akiknek a szülei, nagyszülei magyar állampolgárok voltak és ugyanazon a helyen élve évtizedeken keresztül vállalták a hétköznapi élet minden területén a megkülönböztetést, hátrányát annak, hogy vállalták a magyarságukat!

  12. Az MSZP folyamatosan az erdélyi magyarság ellen volt, lásd népszavazás a kettős állampolgárságról, ahol Gyurcsány nyíltan lázított az erdélyi magyarok ellen, sőt általában lerománozták az erdélyi magyarokat (23 millió román). Aztán amikor már nem volt tétje, Orbán megadta az állampolgárságot, most pedig be fog gyűjteni egy csomó szavazatot. Kérdezhetnénk, az MSZP miért nem járta ezt az utat? Én azt hiszem, az erdélyi magyarságban még volt haza iránti tisztelet és szeretet, ezzel az MSZP nem tudott mit kezdeni, egyszerűen nem illik a profiljukba, ezért próbálták távol tartani az erdélyieket Magyarországtól, ahol már a Kádár időszak alatt ciki volt hazaszeretőnek lenni, napjainkban pedig ezt lenyúlta a jobbik.

    Egy kis egyéni sirám:

    Én úgy gondolom, szeretem Magyarországot, de nem szeretnék jobbikos lenni. Viszont ha azt mondom egy társaságban, hogy szeretem Magyarországot, akkor mindenki jobbikosnak hisz. Ha azt mondom e mellé, hogy Orbánért sem rajongok (bár utoljára rá szavaztam és még mindig nem vagyok meggyőződve hogy volt jobb a „piacon”), sőt az MSZP-t ki nem állhatom, akkor végleg jobbikossá válok. Ezen kéne változtatni, és egy csomó minden magától rendbe jönne. Ne hagyjuk, hogy a haza iránti tiszteletet és szeretetet lenyúlják az oligarcháink.

  13. 10:
    Tehát Bajnai azért hazug, mert azt ígérte, hogy visszavonul a politikától. Úgy tudom vissza is vonult. vagyis nem hazudott. Aztán jó két évvel később előállt azzal, hogy Orbán szétbassza az országot, szegénységbe taszít 9,5 millió embert, kénytelen visszalépni és megkísérelni leállítani Orbánt. Egyet tudok vele érteni. De szerintem nem ezért hazug Bajnai, hanem azért, mert be van tőle szarva Orbán és megpróbálkozik a karakter gyilkossággal, mert az eddig még mindig bejött neki. Ti pedig vakon mentek Orbán után. Végül is igazad van, minek gondolkodni, ha nem feltétlenül muszáj.

    Ez a méltatlankodásod: „Nehogy már engem kellene erre emlékeztessen valaki aki a TV-ben hallott a securól.” alaptalan. Ugyanis nekem felsoroltad mi minden jót kaptok a román államtól, de a szeku valahogy kimaradt a felsorolásból. Gondoltam itt az ideje, hogy emlékeztesselek rá. – Máskülönben te is csak alaptalanul hőbörögsz. nem Orbán Viktor volt az, aki kijelentette, hogy 13 millió magyarnak akar a miniszterelnöke lenni. Orbán nem tesz semmi mást mint kegyetlenül és önző módon meglovagolja magyarság tudatotokat. Ti pedig gondolkodás helyett nyelitek Orbán hazug és folyamatosan változó szavait, mint kacsa a nokedlit. Pedig biztos te is hallottad már, nem azt kell nézni mint mondanak, hanem azt, hogy mit cselekszenek. felejtsd el Orbán szavait (am8itz sorozatosan megszeg). vedd sorba a cselekedeteit.

  14. gobé:
    Nem, a határok nem a magyar politika, hanem a francia miatt lettek ilyenek, ők döntöttek. Ez van. Utoljára félmillió halottunkba került az egyesítés és sajnos nem lett sikertörténet. 🙁
    A szocializmusban a magyar vezetőknek a szovjetek félgyarmataként semmi lehetőségük nem volt nemzetpolitikára, ha akarták volna sem. Óriási balhé volt már abból is, hogy a nagy Magyarországot ábrázoló történelmi atlaszokat adtak ki, még ilyen kis dolgokba is beleszóltak!

    Az állampolgárságot valóban megadhatták volna korábban is, ezt nem tudom miért nem lépték meg korábban. A Fidesznek is csak 2009-ben jutott eszébe, az első kormányuk ideje alatt nem. Talán, hogy az EU tagság miatt ne legyen balhé.
    Az MSZP önvédelemből volt az állampolgárság mellett, mert a határon túliak keresztényebbek, akik ezért jobban támogatják a jobboldali pártokat. Legalábbis ez a duma.
    Az mondjuk vicces kontraszt, hogy a Fidesz által erőltetett pártok labdába se tudnak rúgni se Erdélyben, se a Felvidéken, úgyhogy a megosztó politikájuk csak Magyarországon működik.
    Azt mondjuk nem tudom, hogy a határon túliaknak mennyire számít, hogy melyik párt nyeri a magyar választást. Úgy értem a gyakorlatban, nem a szavak szintjén.
    Az biztos, hogy mi sok milliárd forintot veszítünk a mostani kormány miatt, mert rossz a gazdaságpolitikájuk. A kommunikációjuk zseniális a választók mozgósításában, de kritikán aluli a nemzetközi kapcsolatok terén. (A baltás gyilkos ügye kiváló példa.)
    Bajnai előnye (nekünk), hogy ért a gazdasághoz és tud tárgyalni. Ez két olyan fontos dolog, ami nagyon hiányzik az utóbbi 25 év magyar politikusaiból. (Bár részsikerei mindegyiknek voltak.) Úgyhogy rá kiváncsi lennék, hogy mit tudna kihozni az országból.

  15. „Ugyanis nekem felsoroltad mi minden jót kaptok a román államtól,” – Lehet, hogy nem fogalmaztam elégé egyértelműen, de a hangsúlyt arra akartam fektetni, hogy mi mindent ki kellet harcolni(!) magunknak, hogy „magyarok” legyünk egy idegen államban. És hol van ehhez viszonyítva a magyar állam erőfeszítése… Ti meg arról papoltok, hogy „Ti pedig gondolkodás helyett nyelitek Orbán hazug és folyamatosan változó szavait, mint kacsa a nokedlit.” Már rég nem arról szól a fáma, hogy ki mit hazudik, vagy ki mit (nem)lop, hanem ki mit tett! De ugyanez történt a román politikában is: a magyar szavazatokat azok az államjelöltek kapták meg mindég, akik a kampány előtt tettek valamit irányukban, és nem számított, hogy a magyar politikusok mit ajánlottak.
    Hogy mi hülyébbek vagyunk, nyeljük a nokedliket? Nincs mire feszítsetek, az utolsó választáson közületek is kétharmada lenyelte a nokedlit, azelőtt is majdnem fele… A következőn is le fogja fele, főleg ha áldozatot csináltok belőle… Azt, hogy Orbán vagy Bajnai mit mond,- nagyjából ugyanaz a információs-, média források állnak nekünk is rendelkezésünkre mint nektek – meg van mind a kettőnek a lehetősége a nokedlik készítésére!
    Csak arra vagyok kíváncsi a ti véleményetekre – akik nem kapjátok be a nokedliket- hogy ha a szavazáson százalékarányban erdélyi magyarság sokkal kisebb arányban fog részt venni mint ti, akkor elismeritek-e, hogy a sok nokedlit ki kapta be?

  16. 15: „a határok nem a magyar politika, hanem a francia miatt lettek ilyenek, ők döntöttek.” Ez a legkényelmesebb, a legegyszerűbb ha hárítsuk a felelősséget a magyar kormányokról… Be lehet kapni ezeket a nokedliket is… Mintha Magyarország lett volna az egyetlen állam aki harcolt a vesztes oldalán…
    „Az mondjuk vicces kontraszt, hogy a Fidesz által erőltetett pártok labdába se tudnak rúgni se Erdélyben…”
    Ez is példa rá, hogy nem a nokedlik a lényeg!
    Apropó, határok, a minap is hallottam, hogy Magyarországnak is fel volt ajánlva, hogy ugorjon ki a háborúból cserébe Erdélyért…

  17. 16:
    Ha neked az a célod, hogy szembe állítsd az erdélyieket az anyaországiakkal, akkor ebbe a játékba nem megyek bele. De szerény véleményem szerint SAJNOS a magyar állam nem tudja elősegíteni a törekvéseiteket – gondolok itt az autonómiára. Ezt egyedül ti tudjátok kivívni, de csak úgy, ha az erdélyi románságot magatok mellé állítjátok a sikeres gazdálkodással és az ehhez tartozó jóléttel. Meg kell győznötök az erdélyi románokat, hogy jobban fognak élni az autonóm Erdélyben. Vagyis felesleges a magyar politikusokban keresni a hibát. Egy dolgot megtehettek volna, autonómia nélkül nem egyeznek bele a román csatlakozásba, de ehhez vér kell a pucába, ami a politikusoknak nincs.

  18. Trianonról NAGYON ajánlott beszéd, amitől kicsit máshogy láttatik ez a kettős állampolgárosdi http://www.youtube.com/watch?v=e1X7QNEF-6s

    15 Tóbiás : Hallgasd meg a fenti beszédet, nem a franciák miatt lettek ilyenek a határok, hanem…

    Az is lehet, hogy pár generáció múlva (már amennyien lesznek akkor 🙂 ) arról lesz szó, hogy mennyiért „adtuk bérbe” erdélyt és miben fizeti vissza a jövőben területileg megfelezett román állam azt a 150 évet. Még az is lehet, hogy ROMA-nia a nevéhez méltóan fogja reprezentálni az etnikai arányokat 😀

    A „nyeli mint kacsa a nokedlit” dumáról eszembe jutnak a libák, így a Bajnai-t sztárolóknak kötelező anyag (legalább lesz mire felkészülnötök ha a hétvégi sörözésen ezeket nektek szegezik 😀 : http://atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/
    Ha van több idő olvasgatni akkor ajánlom ezt a kis szemelvényt is, bár ez csak egy kis csipet belőle mekkora bizniszek várhatóak ha visszajönnek gordon meg a haverok : http://vastagbor.blog.hu/2009/05/07/minden_ut_ciprusra_vezet
    Csak egy rövid mondatot idéznék:
    „A Deloitte egyik vezetőjéből Magyar Nemzeti Bank elnöke lett, az utódjából pénzügyminiszter, a Wallis vezetőjéből pedig miniszterlenök! Melyik a három legfontosabb pozíció az országban?”

    Nem hiszem el hogy ezeken a férgegek vitázunk, holott tisztán látni ebben a pakliban nincs piros ász aki rendberakná az országot. Egyik ciprusra osztja a közpénzt és privatizál, másik meg a haveroknak osztja és államosít de beharapja a magánnyugdíjat. Egy közös van bennük: mindegyik megvezeti a lakosságot és mindegyik káros.

    Ha már annyi geddonista van itt akkor gondolkodjatok már el ezeken amik az előző brigád alatt mentek, mennyire voltak geddonbarát feltételek és mennyire szeretnétek hasonlókat viszont látni a felkészüléshez? :

    1. kisebbségi kedvezmények: enyhébb büntetések (csak szimpla csekk a lopásért!), birtokvédelem ellehetetlenítve, kiskorúak szabadon garázdálkodhattak így jók voltak előörsnek vagy ablakon átdobva szajré-kiadogatónak.
    (Tiborbá : ha egy 12 éves kis „kreol” srácot aki beugrik hozzád megkapna Dani+Maci szerinted mit csinálnak utána a rokonok?)

    2. Haszonállattartás tiltása, földek és állami épületek külföldi kézre játszása főleg kanadai és izraeli származású zsidó üzletembereknek.

    3. Külföldi áruházláncoknak és cégeknek mértéktelen adókedvezmények, pl: egy külföldi telefonközpontnak a 700 ügyfélszolgálatosra 3 évi támogatás 3 milliárd Ft-al (fejenként 4 millió Ft a melósokra, akik nettó 100-150 között vittek haza, szinte ingyen adtuk nekik a munkaerőt)

    Ha kell még tudom folytatni mert a „szakértői” gyurcsány-bajnai kormány meg a „nácifasiszta-diktátor” orbán között a geddonra készülésben ég és föld a különbség (és itt nem az álnemzeti intézkedésekre gondolok). Mivel az a legvalószínűbb, hogy fideszék jönnek megint olvassátok el a tusnádfürdői beszédét, abból le lehet szűrni a hosszabb terveit a stadioncsászárnak 😉

  19. 16: „a hangsúlyt arra akartam fektetni, hogy mi mindent ki kellet harcolni(!) magunknak, hogy “magyarok” legyünk egy idegen államban. És hol van ehhez viszonyítva a magyar állam erőfeszítése…”

    Ez így van. Nektek kell kiharcolni mindent. Senki más nem fogja/tudja a gesztenyét kikaparni nektek. Magyarország, mint állam nem sokat tehet és tehetett értetek.
    Egyszer tehetett volna – amikor viszont az első Orbán kormány feltétel nélkül megszavazta Románia EU csatlakozását…

    A külpolitikánk sajnos hagyományosan szar, katonailag pedig az ország gyenge a „kis antanttal” szemben, amihez most már Ukrajnát is érdemes hozzászámítani.

    Az EU most egy nagy lehetőség nektek arra, hogy akár egy autonóm terület létrehozásáig is eljussatok.

  20. 19:
    A 10 millió magyarnak örülni kell, hogy életben maradhat, mert nagyon kevesen vagyunk, nagyon szegények vagyunk, és sehová se tartozunk. Mindig is el leszünk nyomva, ezen nem lehet változtatni, DE nem mindegy, hogy olyan kizsákmányoló földesúr alatt élünk, aki nem csak életben hagy, de gondoskodik arról, hogy a munkánk gyümölcséből maradjon annyi nálunk, amivel életben tudjuk tartani magunkat, gyerekeket tudjunk felnevelni, akiket aztán szintén kihasználhatnak. VAGY szpáhik kezébe kerülünk, akik csak a maximális kizsigerelésben érdekeltek, és nekik nem számít, ha egy generáción belül totálisan elvérzünk. Bajnai & Co. piszkosul kizsákmányol, de életben hagy. Orbán szpáhiként viselkedik, feltétlen úr, akit semmi se érdekel, csak saját maga. Ha ezt megérted, amit itt feltálaltam, akkor be fogod látni, hogy miért ágálok Orbán ellen, és miért tartom Bajnait jobbnak. A jobbikban nem érdemes gondolkodnod, mert ha hatalomra kerülne, vagy megváltoznának, vagy a zsidó nagytőke kinyírná őket az országgal együtt. A jobbik nem több, mint egy szép álom, amit reggel el kell felejteni.

    Gondolom neked személy szerint kedvez az egy kulcsos adórendszer. Te ezek szerint az orbánféle elithez tartozol, ami (a történelmi tanulság szerint) Mohácshoz vezet. Mert miért szenvedtünk vereséget Mohácsnál? Mert csak az uralkodó elit állt szemben a török veszedelemmel. A kizsigerelt nép nem, mert nem mertek fegyvert adni a kezükbe. Orbán ugyanezt teszi.

  21. 21: Bajnai jobb lenne mint Orbán ? Miért is ? Mit tett ez az ember ami ezt alátámasztja ?
    Bajnai mögé felsorakozna a nép ? Kötve hiszem.

    Véleményem szerint majd mindegy, hogy Orbán, Bajnai, Gyurcsány, XYZ következik a sorban. Kényszerpályán mozgunk, minimális mozgástérrel.

    A jelen keretek között max arról dönthetünk, hogy egy „Magyar” Szpáhi vagy egy idegen szívű szpáhi emésszen fel minket.
    Radikális változás kellene … és nem Jobbik szintű valami.

  22. „Ha ezt megérted, amit itt feltálaltam, akkor be fogod látni, hogy miért ágálok Orbán ellen, és miért tartom Bajnait jobbnak…”

    Hát persze, hogy jobbnak tartod, liBajnait meg Gyurcsótányt és mesterSzarházit és a többi vörös tetvet.

    Vajon miért? Az egész blogodból átsüt ennek az oka.
    AZÉRT MERT EGY MOCSKOS VÉN TETŰ SZARHÁZI VÉRESSZÁJÚ KOMMUNISTA VAGY. ROHADT VÉN BOLSEVIK GAZEMBER!!!!!!!!!

  23. 21: Te mondod gyakran, hogy épeszű ember nem vesz fel devizahitelt, ezt írtad 2009 márciusában, NAGYON HELYESEN:
    „…A kiérdemeltnek hitt életszínvonal eléréséhez vagy fenntartásához szükséges összeg kikölcsönzése, ami az adóst a béka feneke alá süllyeszti, úgy hogy egy élet alatt nem tud talpra állni. Ez utóbbit lehet egyéni és nemzeti szinten alkalmazni. Az se megvetendő, ha ugyanezt jóhiszemű kis- és középvállalkozókkal teszik. Anyagi tartalékait bevetve valaki vállalkozásba kezd, amihez jelzálogalapú hitelét vesz fel. Ez a legjobb recept a hajléktalanság felé. Emberünk elhitte a gazdasági miniszternek (vagy valaki „másnak”), hogy csak akarni kell, és máris megfogtuk az isten lábát”…

    Ehhez képest a Bajnai & Co újdonsült cimboráid a lakossági, önkormányzati és vállalati szektorokat telenyomták devizahitellel. Itt vannak csak az önkorik ahol a laza 4-szeresére növelték a hiteleket: http://www.portfolio.hu/img/upload/2012/11/1_16.png
    Ha nem tűnt fel akkor a bankok mellett leginkább a külföldi haverokat meg ciprusi saját bankszámláikat és a kisebbséget gyarapították és NEM a amgyar családokat, csak ezt nem tolják az arcodba az ATV-n… A gazdák mellett a dolgozó magyar családok el lettek adósítva közvetlenül és közvetve is igen nagy mértékben. Ha meg fogadsz egy jó tanácsot akkor hagyd el most 2 hónapig az ATV-t és keress más csatornát helyette (ne index, stop.hu vagy hasonlót 😀 ) Lehet csökken majd kicsit az antiorbánfóbiád ami a honlapodnak is hasznos lesz szreintem 🙂

    Egyébként nekem kedvez most az egykulcsos készülök is a geddonra belőle keményen, de a nagycsaládunk 95%-nak már nem jött jól. Nem tartozom az orbáni elithez, csak azt mondom hogy ezek a faszok sokkal jobbak geddonra mint az előző faszok voltak.

    2010 június 28-án egyébként ezt írtad, nézd meg a hivatalos adatokat melyik jött be és melyik nem:
    „…Olyan érzéseim vannak, hogy az én szcenárióm kezd bejönni. Több hónapos ígérgetés és biztosítgató szövegelés után a múlt hét végén az is kiderült, hogy az idén télen a távfűtési számlák a duplájára is nőhetnek, és a lakossági gázszámla júliustól 20 százalékkal növekedni fog. Igaz, gyorsan hozzátették, hogy ezt még a Bajnai kormány rendelte el. Azt viszont kihagyták, hogy ők meg az eltörlést beígérték. — Szóval nem szeretném, ha félreértenétek ez most nem MSZP kontra Fidesz szöveg akar lenni. A Fidesz nem tud csodát tenni, aki ebben hitt a balfácán. Az van, ami van. Az energiaár elég szép tempóban mászik felfelé, és az élelmiszer ár se állt le. A jövedelmek ezzel nem tartanak lépést, sőt csökkennek (vagy elbocsátás), a nyugdíjak reálértéke látványosan romlik. És a 3,8 %-os hiány tartásához még további pénzeket kell előteremteni.”

  24. 14:
    Tibor bá’, Te most komolyan azt hiszed, hogy Bajnai a magyar politika Grál lovagja????

    Hogy minden politikus hazudik, vannak kétes ügyletei stb, de neki nincsenek, ő kivétel?
    Ennyi társadalmi, politikai elemzés után a háttérhatalomról, finánctőkéről, kapitalista rendszerről, emberekről stb?
    Eléggé nagy ellentmondás.
    Elég nagy naivitásra váll részedről, ha ez így van.

    Ha meg nem így van, akkor meg miért is próbálod meg jó színbe feltüntetni?

  25. 23: ez nem durva egy kicsit? 🙂
    Az érzelmeid rángatnak… Én sem értek egyet vele elég sok témában, de ettől még nem ragadtatom el magam.

  26. 23:-26
    Ilyenkor mindig egy kedves régi orvos ismerősöm jut eszembe, aki ilyenkor mindig előszedett egy kis konyhalatint.
    Apenia sicca dolorosa volt a hisztérikus(és vagy túlzottan nyalós-törleszkedős) női bekommentelők diagnózisa.. (ez most is megáll szerintem)
    Nem fordítom le.

    Témához:
    Nekem az a párhuzam ugrott be elsőre, mint annál a bizonyos „sokan voltunk” novellában.. Akármi, bármi történjen, vagy legyen a következmény, egy állam, anyaország egyszerűen nem teheti meg a saját véreivel, hogy nem ad állampolgárságot, nem vállalja be a határon kívüli övéit. Ez ugyanúgy felülírja a racionális mérlegelgetést, mint a novellában szerintem felül kellett volna írnia a kajahiány követelő szükségét annak, hogy az apánkat nagyanyánkat, anyánkat nem nyírjuk ki., nem küldjük ki. Mert nem.
    Független ez a véleményem attól hogy mit gondolok a határon kívüli magyarok politikai beállítottságáról, és ennek következményeiről. Ez egyszerűen követelhető és természetesen adódó lojalitás kell hogy legyen véleményem szerint, akkor is ha konfliktus is van belőle. Ez a magánvéleményem ebben a kérdésben.

    Külön szívszorító, hogy a politika játszik a kérdéssel, de ettől gázabb, hogy az anyaországi testvérek manipulálhatóak ebben bárki által..

  27. 23
    Egyetértek (26-27-el), ez nem a kulturált vitastílus.
    A stílus maga az ember.

    Nem személyeskedni kell, hanem érvekkel meggyőzni a másikat.
    Ha már meg ennyire kirohantál a „ballib” oldalra, akkor már ugyan már tedd meg a jobb oldal felé is.
    Mert gondolom, nem gondolod, hogy ott szentek ülnek és nem hazudnak és lopnak ezerrel?

    19-hez:
    Az atlatszo.hu vagy a vastagbor nem vádolható pártszimpátiával, mert mindkét oldalt és annak képviselőit ütik.
    De biztosan Bajnai esetében hazudnak.

  28. Bocs kicsúsztam az időből.. Szóval nekem a megnépszavazott elutasítás hasonló esetben annyira rosszul esett volna az enyémektől,(a szavazóktól személyesen) hogy nem is tudnám mihez hasonlítani.

  29. 27:
    Mindent nekem kell csinálni? Mert nem mered kimondani, hogy Katának az a baja, hogy már egy ideje nem baszták meg. 😀 Önkéntes jelentkezők? kata@yahoo.com

  30. 30: Nem merem nem merem, ha meg kimondom, akkor leunladylikeozol! 😛

  31. 29:
    Az állampolgárságról tartott népszavazással az volt a baj, hogy átpolitizálódott.
    Béke időben senki se kérdőjelezte volna meg a megadását.

    Mondjuk a szavazási jog akkor is necces, mert kibicként szavazni könnyebb, mint itt élőként.

  32. 32: Az állampolgárság megadás szerintem tök hülyeség volt, bármilyen szomorú Erdély nem Magyarország része, az ott élő székelyek nemzetségileg lehetnek magyarok, de a magyar államnak vajmi kevés fennhatósága van felettük.
    Eredetileg Orbán se akart állampolgárságot adni nekik, le akarta tudni a magyarigazolvánnyal a kérdést. A magyarigazolvány bevezetésekor többször is elmondták, hogy nem áll szándékukban állampolgárságot osztogatni.
    Aztán jött a Magyarok Világszövetsége, akik kierőszakolták a népszavazást ebben a kérdésben, és tulajdonképpen házhoz mentek a pofonért, ugyanis kiderült, hogy az anyaországi magyarok többségét egyáltalán nem érdekli, hogy a HTM-nak van-e állampolgárságuk, mindössze 1,5 millióan szavaztak erre, holott 2 évvel korábban a Fidesz-MDF-nek még 2,3 M szavazója volt + 245 ezer Miépes + 40 ezer kisgazda. Szóval a jobboldal szavazótáborának is csak kb a fele szavazott a HTMek állampolgárságára…
    Érdekes módon manapság mindenki úgy emlékszik, hogy ő már akkor is az állampolgárság megadása mellett volt, megszavazta, stb… Mint ahogy a rendszerváltás után mindenki rájött, mekkora lázadó volt ő Kádárék ellenében.

  33. gobé:
    „Ez a legkényelmesebb, a legegyszerűbb ha hárítsuk a felelősséget a magyar kormányokról”
    Lehet vergődni, felelőst keresni meg ilyenek, de 90 évvel az események után már teljesen fölösleges. Egyrészt úgyse fogsz találni egyszemélyi magyar felelőst. Másrészt ha találnál is, mit érsz vele? Lesz kinek lehugyozni a sírját? Hűha, ettől aztán előbbre jutsz az életben!
    Egy a lényeg, a tanulság: az erősebb kutya baszik. Például frankó volt két vh-ban is résztvenni normális fegyverzet nélkül!

    „Apropó, határok, a minap is hallottam, hogy Magyarországnak is fel volt ajánlva, hogy ugorjon ki a háborúból cserébe Erdélyért…”

    Persze, vannak ilyen érvek. De fogalmunk sincs a korabeli realitásokról, hogy ki mit tudott és mit gondolt arról. Horthy sose volt nagy németbarát, ezért hívják Magyarországot vonakodó csatlósnak a történelmi munkákban. Ki is akart ugrani, de a román kiugrás után a németek éberebbek lettek és nem hagyták. Viszont a tisztikar németbarát volt, ezért nem akadályozták meg a német hatalomátvételt. Talán azt is tudták, hogy mi történt Katynnál a lengyel tisztekkel és nem akartak ők is arra a sorsra jutni.
    Szóval ezek a dolgok bonyolultabbak, minthogy ilyen egyszerű állításokat univerzális igazságként lehessen emlegetni.

    freeetoaster:
    Túl hosszú, hogy végighallgassam az esetleges magyar vonatkozású részek miatt, elég zsidóellenes dolog van fönt a neten, nem pazarlom az időmet, hogy 1-2-nél többet olvassak/hallgassak (és ez már megtörtént), mert nem leszek tőle több/jobb/sikeresebb.

    De a franciák miatt lettek a határok ilyenek. Szövetségeseiket akarták megjutalmazni és lekötelezni. Ennyi. Az usa meg a britek a magyar egyezménybe már nem nagyon szóltak bele, nem érdekelte őket.

    A Fideszben is vannak normális közgazdászok, csak nem jutnak szóhoz.
    Bajnai annyival lenne jobb, hogy nem akarná elkergetni a multikat, és kb 1%-kal olcsóbban lehetne magyar államkötvényeket kiszórni. Kb olyan áron, mint a lengyelek. Aki nem ért hozzá, ne szóljon bele, hogy ez miért jó. Nekik elég annyi, hogy Orbán extra adóit egyáltalán nem kéne fizetni.
    Aki nem tudná, annak azt is elmondom, hogy Magyarországon a nagy cégek (a multik tipikusan) jelentik csak be teljes fizuval az alkalmazottakat, azaz ők fizetnek adót. A magyar vállalkozó általában nem. Úgyhogy minden multiellenes megnyilvánulás egy lépés az elszegényedés felé. Ezért vezet a Jobbik útja vissza a középkorba. De a Fidesz kormányzást látva külföldi befektetőként én is inkább Szlovákiát vagy Lengyelországot választanám.
    Bajnaival a forint erősebb lenne, ami a devizahiteleseknek lenne jobb (Kósa-Szíjártó nyilatkozatok megvannak még?). Továbbá több munkahelyet hoznának ide a multik. A devizahitelekkel úgyis az a fő gond, hogy megszűnt egy csomó munkahely, nincs miből fizetni a hitelt, akármilyen is legyen az árfolyam.
    A többi nem érdekel, mert csak manipulálni akarsz, azt meg nem veszem be.

    Tibor bá’:
    „Mert miért szenvedtünk vereséget Mohácsnál? Mert csak az uralkodó elit állt szemben a török veszedelemmel. A kizsigerelt nép nem, mert nem mertek fegyvert adni a kezükbe.”

    Tévedés. Mohácsnál azért szenvedtünk vereséget, mert egyrészt a törökök háromszor annyian voltak, másrészt a magyar oldalon nem volt olyan hadvezér, aki vezetett volna ekkora sereget. Kisebb, párezer fős csatákban háromszoros török túlerőt meg tudtak verni, de a nagy csata az más.
    Teljesen lényegtelen lett volna, ha ott van még x ezer paraszt. Képzetlen tömeg alkalmi fegyverekkel, nem nagy kihívás a török hadigépezetnek. Lehet, hogy kicsivel tovább tart a csata, de semmi több.
    Hiba volt, hogy csatát vállaltak Mohácsnál. Hagyni kellett volna törököt előrenyomulni és Budához közelebb csatázni, vagy épp Budán. Odaértek volna legalább a csehek és más csapatok is. De ez egy másik mese, és utólag könnyű okosnak lenni.
    Akit érdekel, ajánlom B. Szabó János: A mohácsi csata c. könyvét.

  34. Dorka:
    „Szóval nekem a megnépszavazott elutasítás hasonló esetben annyira rosszul esett volna az enyémektől,(a szavazóktól személyesen) hogy nem is tudnám mihez hasonlítani.”

    Mondjuk a lerománozáshoz, ukránozáshoz? 🙂
    Fater is románozta stb. a ht-s magyarokat, amíg egyszer elmagyaráztam neki, hogy ez olyan, mintha őt lecigányoznák. Na ezt megértette! 😀

  35. 34:
    Dózsa parasztjai elég komoly fejfájást okoztak a nemességnek. Persze minden érv igaz, amiket felhoztál, de a főbaj a létszém hiány volt.

  36. 34:
    „Bajnai annyival lenne jobb, hogy nem akarná elkergetni a multikat, és kb 1%-kal olcsóbban lehetne magyar államkötvényeket kiszórni.”

    Ja, ja. Az meg van, hogy a Gyurcsány kormány idején is ajnározták a multikat (bármilyen meglepő a nagyobb multikkal az Orbánék is ezt teszik, külön stratégiai partner szerződések, Audi, mercedes stb) és mégis mi lett a végkifejlet.

    ” Aki nem tudná, annak azt is elmondom, hogy Magyarországon a nagy cégek (a multik tipikusan) jelentik csak be teljes fizuval az alkalmazottakat, azaz ők fizetnek adót.”

    Ez egy klisé, ki lett ez tárgyalva itt is, ennél egy csöppet árnyaltabb a kép.

    Amilyen a „versenypiac” Magyarországon (bankok, közmű stb) az kiköveteli az állami beavatkozást.
    Mert szomorú, de tény, a rendszerváltás után 25 év után SE alakult ki ez Magyarországon.
    A láthatatlan kéz láthatatlan maradt!

    Na pl. ezen anomáliák szabályozást nem nézem ki a Bajnaiból.
    Ő biztosan levenné a bankok nyakából a terheket ( vajon kinek a nyakába rakná???).
    A szabad piac jegyében meg nőjön a gazdaság ( meg a bankok profitja).
    Aztán látjuk, hogy ezzel a nagy devizahitelezéssel is mire jutottunk.

    Apropó devizahitelezés.
    Nem terheli felelősség a szabályozókat ennek kialakulásáért?
    Lásd lengyel, román ellenpélda.

  37. 36: Dózsa parasztjai 12 évvel korábban voltak, persze még emlékeztek rájuk… Mindenesetre Szapolyai (aki Dózsáékat leverte) az Erdélyben toborzott sereggel még csak Szegednél járt a csata napján. Van olyan vélemény is, miszerint nem is akart odaérni a csatára… Mindenesetre nem sokkal a csata után királlyá koronázzák, de a főnemesség és főpapság 1 hónappal később Habsburg Ferdinándot is. Érdekesség még, hogy a váradi békében (1538) Szapolyai elfogadta, hogy halála után Ferdinándra száll az általa irányított rész is, de napokkal halála előtt fia született és inkább őt tette meg örökösének.
    Innentől nagyjából ismert a 3 részre szakadt Magyarország története, a Habsburg (világ)birodalom részét képző Nyugat-Magyarország és a (török hűbéresként) külön életet élő Erdélyi fejedelemség szépen megágyazott a későbbi kuruc-labanc ellentétnek is, de talán máig nyögjük az EU-ba, Euro-Atlanti szövetségbe integrálódásunkat támogatók és az EU ellenes, keletre nyitást támogatók közti ellentétek formájában…

    Hogy a középkorban a Királyi Magyarországon, vagy az Erdélyi Fejedelemségben volt jobb élete az átlagparasztnak, azt meg a fene se tudná megmondani (és nem is nagyon érdekel senkit).

  38. 35 Tóbiás:
    Egy zsidó ember beszédét linkeltem az amerikai kongresszusból ami sok mindenre magyarázatot ad az 2 vh-val kapcsolatban De ha nincs rá időd az a te bajod… bár ismeretlen dologról előre megmondani, hogy nem leszel tőle több/jobb/sikeresebb ez nem kis jövőbelátásra vall! 🙂
    Tényleg ajánlom meghallgatásra, mert a gesztikulációi is fontosak, de ha csak 15 percet akarsz rászánni akkor a neten keresve „Benjamin freedman beszéde 1961” alatt megtalálod szövegesen.

    Te tényleg elhiszed, hogy a multiknál mindenki be van jelentve? 😀 Rengeteg vállalkozót foglalkoztatnak pont abból a célból, hogy ne kelljen fizetni a melósokat és ne őket büntesse meg a nav ha kijönnek.

    Tényleg elhiszed, hogy Bajnai alatt 1%-os állampapírokkal bohóckodnának? Csak egy dolgot mondok ami miatt nem jöhetne létre: devizaswap

  39. 35. Tóbiás– nem egyáltalán nem. Annál is inkább mert ezektől a kifejezésektől LE-cigányozás LE- magyarozás Le- románozás Le-ukránozás borzongok. Mi az hogy LE?

    Inkább úgy tudnám kifejezni, vagy ahhoz tudnám hasonlítani, mint ha a bátyám akivel csak apánk ugyanaz, de édestestvérként tartjuk egymást számon– az egész család és idegenek előtt is kijelentené, hogy ja, amúgy ne hangoztassam olyan büszkén hogy egy a családnevünk, mert még a végén azt hinné hogy örökölni akarok apánk után, pedig nekem abból már nem jár, és amúgy is nekik is kevés van, különben is más anya nevelt minket…

    A szituáció amúgy tudom, sántít, a féltestvérség miatt, ami ugye az eredeti esetben nem is áll fenn, hiszen nem ‘félmagyarokról’ van szó ., a félséget itt a határon túliság helyettesíti bicegve.Az amúgy elképzelhetetlen esetet azért állítom ide rossz és sánta példaképp, mert kb ahhoz tudnám hasonlítani az érzést ami kiváltódbna belőlem. Leforrázó lenne, és soha nem felejteném el.

  40. 23 Kata : Itt ilyesmi nem szokás, most hagyd abba ezt a stílust. Nem mellékesen hülyeséget is írtál, nézz körül a honlapon abból lejön, hogy Tiborbá igencsak objektív és nagyon messze áll attól amit írtál. Bajnait csak azért sztároljamert kicsit kitérítette a pályáról az ATV 🙂

    27 Dorka : Most kellemesen csalódtam benned! Jó volt ezt olvasni…

    28 PZuj: a kommented legvégéről lemaradt egy smiley? 🙂

  41. Azért öntsünk tiszta vizet a pohárba. Minden extra-adó és teher, amit Orbán kivet bármire, azt a végén mi fizetjük meg. beleértve a bankadót, az E-útdíjat, a rezsicsökkentést, stb. Olyan nehéz megérteni ezt?

    Nem ajnározom Bajnait és nem nézem az ATV (nincs rá időm) de Orbán leváltására ma nem látok más lehetőséget mint Bajnai-Mesterházi duót. Ha lenne egy kis eszük már rég rájöhettek volna, hogy egyiket se szabad jelölni miniszterelnöknek, de lehet hogy tudják és majd a vége felé neveznek meg egy politikai szüzet, akinél már nem lehet karakter gyilkosságot elkövetni. Nekem nincs kedvencem, egyetlen egy a célom, Orbánt kirakni a politikai szemétdombra.

  42. 37: „Ez egy klisé, ki lett ez tárgyalva itt is, ennél egy csöppet árnyaltabb a kép.”

    Kitárgyalva nem nagyon lett, csak lecsesztetek, hogy hülye vagyok, hogy ezt mondom arra alapozva, hogy ezt tapasztaltam, és az ismerősi köreimből is ezt hallom.

    „Amilyen a “versenypiac” Magyarországon (bankok, közmű stb) az kiköveteli az állami beavatkozást.”

    Amelyik piacba az állam beavatkozott, abban semmi előrelépést nem ért el, inkább csak ártott vele. A magyar állam beavatkozási hatékonyságát figyelembe véve az lenne a legjobb, ha hagyná a láthatatlan kezet dolgozni, mert az állambácsi látható keze leginkább csak azzal foglalatoskodik, hogy a csókosok zsebébe tömködje a pénzt.
    Jól látható volt ez a devizahitelesek megmentésének eddigi lépésein is. Megszavazták maguknak, hogy jó alacsony árfolyamon végtörleszthessenek, így mentesülve az elcseszett spekulációjukból fakadó sokmilliós veszteségtől. Vagyonbevallására alapozott számításaim szerint pl Kósa mintegy 16 milliót nyerhetett ezen az egy lépésen. Aki meg nem tudta kiváltani a hitelét az meg szophatott tovább az „országmentés” lépései következtében egyre jobban elszálló árfolyam miatt.

    „Nem terheli felelősség a szabályozókat ennek kialakulásáért?”

    Gyurcsány a hibás!

  43. Tibor bá’:
    A Dózsa-féle felkelést 3 hónap alatt leverték.
    Nézz utána a mohácsi csatának, a gyalogság gyakorlatilag nem is vett részt a támadásban. Nem elég a létszám, a kiképzés és a fegyverzet nagyon sokat számít.

    Amúgy pedig lehet, hogy ez nem nyilvánvaló, de ha véletlenül győztünk volna, 3-10 év múlva jön újra a török ugyanakkora hadsereggel, mi viszont sokkal nehezebben pótoltuk a veszteségeket. Magyarország esélytelen volt ebben a harcban a gigászi ottomán birodalommal szemben.

    Avatar:

    „Mindenesetre Szapolyai (aki Dózsáékat leverte) az Erdélyben toborzott sereggel még csak Szegednél járt a csata napján. Van olyan vélemény is, miszerint nem is akart odaérni a csatára…”

    Te pedig lusta vagy utánajárni és csak a városi legendákat szajkózod.

    „Hogy a középkorban a Királyi Magyarországon, vagy az Erdélyi Fejedelemségben volt jobb élete az átlagparasztnak, azt meg a fene se tudná megmondani”

    Nagyon egyszerű: ott volt jobb, ahol nem volt háború. Ez pedig az északi rész.

    PZuj:
    Sajnálom, de unom azokat, akik Gyurcsány nyakába akarják varrni a teljes 2009-es pénzügyi világválságot. Tudom, ez a jobbos propaganda kedvelt érve, engem viszont nem hat meg. Gyurcsánynak más hibái voltak az én szememben, nem azok, amiket a szádba adtak. Gyurcsány egyszerűen gyenge volt, hangember, és ez a nagy baj. Sikerei neki is voltak persze, pl a döbbenetes mértékűre emelt magyar EU támogatás vagy a Mercédesz gyár idehozatala.
    Engem nem tudsz megtéveszteni ezekkel a „stratégiai szerződésekkel”. Hány ÚJ állás jött létre ezek hatására?

    „Amilyen a “versenypiac” Magyarországon (bankok, közmű stb) az kiköveteli az állami beavatkozást.”

    Hát tegyék meg, ez engem nem mozgat. Úgyse tudom megítélni, hogy mekkora közműár a reális.

    „Na pl. ezen anomáliák szabályozást nem nézem ki a Bajnaiból.
    Ő biztosan levenné a bankok nyakából a terheket ( vajon kinek a nyakába rakná???).”

    Az a helyzet, hogy ezeket így vagy úgy, de mi fizetjük meg. Legfeljebb nem veszed észre. Hol vennél észre pl olyasmit, hogy x cég nem ide hozott 500 munkahelyet, hanem mondjuk Lengyelországba?
    Hogy Bajnai mit csinálna, azt nem tudom. Nem hiszem, hogy ez lenne az első dolga. Azt sejtem, hogy Bajnait hiteles parnerként fogadnák el külföldön és a csökkenő országkockázat miatt rengeteg beszedett adóra egyáltalán nem lenne szükség.

    Sajnos nem ezek a szabályozások jelentik a fő problémát Magyarországon. A fő probléma, hogy gazdaságilag körülöttünk mindenki lehagy minket. Néhány év és még Románia is utolér.

    „Apropó devizahitelezés.
    Nem terheli felelősség a szabályozókat ennek kialakulásáért?”

    Dehogynem. És történt valami ezügyben?

    freeetoaster:
    Lehet, hogy egyszer majd megnézem, de tényleg nem hiszem, hogy ettől akárcsak több pénzem lehetne. Meg annyira nem is érdekel a kor.

    „Te tényleg elhiszed, hogy a multiknál mindenki be van jelentve? 😀 Rengeteg vállalkozót foglalkoztatnak pont abból a célból, hogy ne kelljen fizetni a melósokat és ne őket büntesse meg a nav ha kijönnek.”

    Hé, nem gondolom a multikat szenteknek. Ha viszont x tevékenységet kiszerveztek, az alvállalkozó nem az ő alkalmazottjuk.

    „Tényleg elhiszed, hogy Bajnai alatt 1%-os állampapírokkal bohóckodnának? ”
    Mi az, hogy 1%-os állampapír? 1% kamatú? Mert ahhoz nem vagyunk elég erősek.
    Én azt írtam, kb 1%-kal alacsonyabb kamattal tudnánk állampapírokat kibocsátani.

    Dorka:
    Oké, elhiszem.

  44. 43:
    „Kitárgyalva nem nagyon lett”

    De, mert jöttek ellenpéldák valamint a törvénytisztelő multik adóelkerülésére és adó és más állami kedvezményeire is felhívtuk a figyelmet. Ennek tükrében kéne meghúzni az egyenleget.

    Mennyibe is kerül egy állami támogatott multi munkahely?

    ” ha hagyná a láthatatlan kezet dolgozni, mert az állambácsi látható keze leginkább ”

    A láthatatlan kezek szemmel láthatóan NEM dolgoznak Magyarországon.
    Meddig várjunk rá?
    Vagy arra várjunk, amíg a monopóliumban lévő vállalatok halálra keresik magukat és maguktól elég lesz nekik?

    Régóta mondom, hogy a szabadpiac törvényszerűen kitermeli a monopóliumukat, amit az államnak le kell törnie, ha azt akarja , hogy szabadpiac maradjon és ne legyen monopolkapitalizmus, ami az államot is maga alá gyűri.
    Az már magyar „történelmi érdekesség”, hogy mi rögtön monopolkapitalizmussal kezdtük a rendszerváltás után.

    „“Nem terheli felelősség a szabályozókat ennek kialakulásáért?”

    Gyurcsány a hibás!”

    Nem csak Ő, de Ő IS!
    A kormány, az MNB, A PSZÁF, a bankok meg a hitelfelvevők IS!

    Úgy látszik EZ IS elkerülte a figyelmedet, pedig ez is ki lett tárgyalva korábban.

    És bizony a kormányok sorában a Bajnai kormány is ott volt!

    44:
    „Sajnálom, de unom azokat, akik Gyurcsány nyakába akarják varrni a teljes 2009-es pénzügyi világválságot.”

    Nem ezt tettem, csak megkérdeztem mit értek el a multi ajnározással?

    A válság meg érdekes módon minket söpört el elsőnek, nem a szomszédok rohantak elsőnek az IMF-hez, hanem mi.
    Valami oka csak lehetett ennek. Talán a kormánynak is lehetett köze hozzá.
    Vagy úgy gondolod, hogy őket nem érintette a 2009-es válság csak minket?

    „Gyurcsánynak más hibái voltak az én szememben, nem azok, amiket a szádba adtak.”

    Örülök, hogy CSAK TE képviselsz autentikus, önálló véleményt másoknak ez a kiváltság nem adatott meg!

  45. Tiborbá & Tóbiás : Ha hiszitek ha nem a bankokra kivetett adók közül NEM MIND csorog le hozzánk. Feleségem bank központva dolgozik, annyira azért belelát a folyamatokba, hogy lássa a bankok is elkezdtek spórolni, már nincs annyi csapatépítés ingyenpiával mint korábban és már névre szólóan kell kérni az irodaszereket. Egyébként a pénzügyi egyenleget nézve nem a bankadó meg tranzakciós ami fáj a bankoknak hanem a sok eddigi hitelfelvétel hiánya!

    SZÁMOLJATOK már egy kicsit, hogy mekkora nyereségek és veszteségek érték a bankokat!!!
    http://www.portfolio.hu/img/upload/2012/02/ered.png

    2,5 hónapja dolgozott a banknál amikor jött az első féléves bónusz, amit nem csak a ledolgozott időre hanem a TELJES 6 hónapra megkapott ő is, több mint 900ezer Ft bónusz egy pályakezdőnek!!! És ez nem egy ritka jelenség volt, mert a 35 éves középvezető aki felette állt ennek a 6-7-szeresét kapta. (Mellesleg a vezér meg 140 milliót)… na ezeket a számokat a fent linkelt adózott eredmény már NEM tartalmazza ám… tessék számolgatni aztán lehet dumálni hogy hagyju ka szegény bankokat hisz csak a lakosság fizet a végén (kurvára nem így van!). Beszéljetek személyesen valakivel aki bankban dolgozik.

  46. „Az amerikai jelzálogpiacot szabályozó hatóság, az FHFA (Federal Housing Finance Agency) akár 1,6 milliárd dolláros bírságot is kiszabhat az HSBC-nek a jelzáloghitel-piacra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt. Ez az összeg jóval meghaladja a Credit Suisse elemzői által becsült 900 millió dolláros bírságot. Az FHFA összesen 18 nagy nemzetközi bankot perelt be 2011-ben a jogszabálysértések miatt, a vád szerint az általuk eladott értékpapírba csomagolt jelzáloghitelek nem feleltek meg Fannie Mae-vel és a Freddy Mac-kel kötött szerződésekben foglaltaknak.

    A UBS bank már megegyezett az FHFA-val, a svájci pénzintézet 885 millió dollárt fizet az értékpapírok szabálytalan értékesítése miatt, ami az általa eladott értékpapírokon elszenvedett veszteség több mint 90 százalékának felel meg. Az eddig kiszabott bírságok fényében azok a bankok, amelyek a legnagyobb értékben adtak el értékpapírosított jelzáloghiteleket, becslések szerint egyenként akár 7 milliárd dollárt is fizethetnek a hatóságnak. Ezek közé tartozik például a Bank of America, a JP Morgan és az RBS. Ha a bírságot a UBS által értékesített volumenhez képest határozza meg az FHFA, akkor legalább 4 milliárd dollárra rúg majd a számla bankonként. ”

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/dollarmilliardos_birsagokat_oszthatnak_ki_a_nagybankoknak.5.187559.html

    Na így kell a bankokkal bánni.
    Remélem nem lobbiznak ki kevesebbet.

  47. 46:
    „SZÁMOLJATOK már egy kicsit, hogy mekkora nyereségek és veszteségek érték a bankokat!!!
    http://www.portfolio.hu/img/upload/2012/02/ered.png

    Bizony, bizony.

    Nagy valószínűséggel a közmű cégeknél hasonló lenne az ábra.
    Legalább is a tőzsdei áramcégek rendületlenül fizették az osztalékokat a tulajdonosoknak.
    Tudom, mert nekem is volt.
    Törvényileg garantált osztalék, ja.
    A szegények, hogy hogy bírták ki.

  48. 41: freeetoaster:

    „27 Dorka : Most kellemesen csalódtam benned! Jó volt ezt olvasni…”

    Bakker nem szeretem ezeket a dícséreteket: egyrészt senki véleménye rólam nem számít amikor leírok valamit, és nem is akarom hogy ez befolyásoljon.. (Tibor bá’ néha kivétel, mert elfogult vagyok és lojális, nameg apahiányos ..ÉS Tibor bá’ annyira elfogulatlan, hogy néha seggbe tudnám billenteni, néha meg te tudnád seggbe billenteni, néha meg Kata, vagy Tara, vagy Avatar, Vagy Gedeon..szóval mindenki elfogultsága felé adott már seggbebillentésre ingerlő megszólalásokat, uszkve nem egy elfogult emberke a csirkefogósága ellenére sem. (nyalás de jólesett)———— másrészt semmi jelét nem adtam soha, hogy másképp gondolnám a dolgokat,mint ahogy fentebb vázoltam- sőt.. (rosszul is esett az én hazám nem a te hazád elsősorban – hozzáállás)—– inkább lettem leszidva Tibor bá’ által is az ösztönlénységem és a racionalitást néha mellőző lojalitásom miatt- ha ennek ellenére meglep amit írtam,és kellemes csalódást okozott, akkor te nem figyeltél a mondandóimra sosem, vagy pedig téves előítéletesség miatt(mert nagyon biza nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel a saját „szubkultúrámban” sőt..) felületesen kezelsz 🙁

    Szóval ez a dicséret olyan inkább, mint egy felülről jövő vállveregetés… Erre azt tudnám mondani, hogy majd szólok én is, ha kellemes csalódást okozol nekem 🙂
    De azért respektállak, meg minden..sokkal inkább elfogadom az ilyesmit is, mint a hisztériát, vagy a nyalógépséget..

  49. jajjmár, moderált a rendszer.. biztos a sok módosítgatás miatt

  50. 50:
    Én jobban szenvedek tőle mint ti. A WP „frissített”. Tegnaptól a spamokat is berakja a moderálandók köz, amiből naponta van vagy száz. Ezt mind át kell néznem, nincs-e benne hozzászólás ilyen vagy olyan szó miatt (pl. kata).

    49:
    Akkor én is benyalok. rendkívül intelligens nő vagy, ha ezt 1) észrevetted, 2) meg mered írni.

  51. Nem bírom megállni, hogy ne szóljak. Kata megnyilatkozása tényleg durva és talán nem így kellene. De ugyanakkor tényleg azt kell látni, hogy ez az egész blog súlyozottan a baloldalt favorizálja.
    Tibor bá sajnos azt kell mondjam, hogy miután egy ideje tanulmányozom a blogodat egyszer sem találkoztam azzal, hogy bármi kritikát alázattal elfogadtál volna. Megjátszod a liberálist, hogy látszólag helyet adsz a veled szembeni véleménynek (már amelyiket nem cenzurázod ki) de soha, de soha nem olvastam a válaszkommenteidben, hogy valaha bárkinek igazat adtál volna. Ha valaki megbánt igyekezel még bántóbb lenni a válaszodban. Ez pedig primitív emberi reakció. Mindíg az jön le, hogy aki nem a te véleméyeden van az hülye. Talán el kellene gondolkodni, hogy a Katához hasonló durva reakcióknak mi az oka. Nem helyeslem az ilyen hozzászólásokat, de megértem és látom miért vannak. Nekem meg van a kritikám az Orbán rendszerrel kapcsolatban, hiszen ők is hazudtak mert nem tartották be az igéreteiket. De te már annyira mocskolod Orbánt, teli szájjal okádva rá a szitkokat, hogy komolyan mondom már lassan kezd a számomra szimpatikussá válni. Árad belőled a gyülölet és a keserűség. Gyűlölöd a keresztyéneket, a hazafiakat, és mindenkit aki nem olyan szélsőbalos mint te.
    Pedig a te baloldali barátaid okai a nemzet tragédiájának.
    Ha már a trianoni tragédiára visszamegyünk az áruló vörös gróf Károly Mihálynak köszönhetjük aki leszerlte a teljes magyar hadsereget és önvédelemre képtelenné tette az országot majd átjátszotta a hatalmat bolsevik Kohn Béláéknak.

    Az egész nemzet tragédiája a balolnak köszönhető. Bajnai, Gyúrcsány és az összes slepje börtönben kellene rohadjon egy normális országba. Hát ez Orbán legnagyobb bűne, hogy ezek még szabad lábon vannak!!!!

  52. PZuj:

    „Nem ezt tettem, csak megkérdeztem mit értek el a multi ajnározással?”

    A Mercédesz gyár Kecskemétre települését.
    Amúgy szerinted nagyon ajnározták a multikat? És ha igen, mit jelent az ajnározás?

    „A válság meg érdekes módon minket söpört el elsőnek, nem a szomszédok rohantak elsőnek az IMF-hez, hanem mi.”

    Köszönhetően Medgyessynek, az eddigi legrosszabb teljesítményt produkáló magyar miniszterelnöknek. Remélem soha többé nem fog előkerülni. Igazi dzsentriként osztogatott.
    Gyurcsány pedig nem csinált semmit, ezért írtam fentebb, hogy gyenge volt. Igaz hozzá is fűződik egy nagyobb kísérlet, mégpedig az áfacsökkentés 20%-ra, ami ugyanúgy nem pörgette a gazdaságot, mint ahogy Orbán egykulcsos szja-ja sem. Pedig ez volt a szándék mindkét esetben.

    „Örülök, hogy CSAK TE képviselsz autentikus, önálló véleményt másoknak ez a kiváltság nem adatott meg!”
    Bocs, de nem olvastam tőled olyan gondolatot, amit előtted több tucatszor ne hallottam/olvastam volna már ebben a Gyurcsány/multik/devizahitel/közmű ügyben.
    De ne szívd mellre, nagyon kevés eredeti gondolat létezik a világban. Amiket én írtam, azokat se biztos, hogy én találtam ki, csak nem látom viszont a neten.

    „Na így kell a bankokkal bánni.
    Remélem nem lobbiznak ki kevesebbet.”

    Én szívesen látnék egy-két bilincset is, szerintem a kockázatos kötvények újracsomagolása egyszerűen csalás volt. Mondjuk a jog lehet, hogy mást mond.
    Végülis a bankadót felfoghatjuk úgy is, mint kárpótlást a nekünk okozott károkért, mert Amerikában hiába büntetik őket, attól nekünk nem lesz több pénzünk, pedig a válságból megkaptuk a részünket.

    Úgy emlékszem EU elvárás volt az energiacégek privatizációja. De lehet, hogy tévedek.
    Mondjuk én sose értettem, hogy mi értelme volt ennek. Az oké, hogy egy magáncég hatékonyabb. De a nyereséget meg kiviszi, úgyhogy kábé ugyanott vagyunk, mint egy rosszul működő állami céggel.

    freeetoaster:

    „Ha hiszitek ha nem a bankokra kivetett adók közül NEM MIND csorog le hozzánk.”

    Azért írtam olyan példát, ami nem kézenfekvő, például, hogy a befektetők elkerülik Magyarországot. Az utóbbi időben félévenként van már olyan esemény, ami elriasztja őket, úgyhogy ezeket a járulékos hatásokat már nem lehet egy eseményhez kötni, de akkor is léteznek.
    Egyébként meg legyen igazad, mert az azt jelenti, hogy újra tudják indítani a hitelezést.

    A magyar ingatlanlufi kipukkant, nem fog már visszajönni.

  53. 52. Alajos: Felületesen tanulmányoztad a blogot. Bizony többször előfordult már, hogy igazat adott Tibor bá a hozzászólónak és megköszönte a részletes tájékoztatást. És ez jónéhányszor előfordult már, még velem is. Pedig hát én…

    A „bal” és „jobb” oldali jelzők mást jelentenek eltérő történelmi korokban. Alapvető történelmi tényekkel nem vagy tisztában.

  54. 52:
    Kedves Alajos!
    Valószínűleg meg fogsz lepődni, de véleményem szerint nem tudsz magyarul. Legalább is rosszul alkalmazod a következő szavakat: cenzúra, mocskolod, teli szájjal okádod, szitkok, gyűlölet, keserűség, hazafiak, szélsőbalos. Ha megadod a címedet küldök neked egy értelmező szótárt, vagy esetleg letöltheted a Nettről. 😀

    Különben, további jó blog tanulmányozást!

  55. 49 Dorka:
    Akkor bocs, hogy leírtam ezt a kellemes csalódást rólad 🙂

    „másrészt semmi jelét nem adtam soha, hogy másképp gondolnám a dolgokat,mint ahogy fentebb vázoltam- sőt.. (rosszul is esett az én hazám nem a te hazád elsősorban – hozzáállás)”
    ILYET én nem mondtam, és semmi olyat hogy bántani kellene a zsidókat, ezt csak Hochstein találta ki és akarta tálalni úgy mintha én írtam volna.
    Csak azt írtam az alföldis kommenteknél, hogy a 0.1% zsidóság nagyságrendekkel felül van reprezentálva a hatalomban valamint vagyonban és ezt az állapotot kell kontrollálni pl egy olyan szabállyal mint az aranybulla 24. pontja.

    „inkább lettem leszidva Tibor bá’ által is az ösztönlénységem és a racionalitást néha mellőző lojalitásom miatt- ha ennek ellenére meglep amit írtam,és kellemes csalódást okozott, akkor te nem figyeltél a mondandóimra sosem, vagy pedig téves előítéletesség miatt(mert nagyon biza nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel a saját “szubkultúrámban” sőt..) felületesen kezelsz 🙁 ”
    Ez meglehet, mivel nem tudok mindent elolvasni itt a blogon néha még a cikkeket se nem hogy az összes kommentet.

    „Szóval ez a dicséret olyan inkább, mint egy felülről jövő vállveregetés…”
    Nem felülről szántam vállveregetni, szerintem teljesen külön(böző) emberek vagyunk, nem helyezem magam se föléd se alád se máshova… ezt inkább az a bizonyos „szubkultúra” szokta gojokkal szemben akit említesz, nincs igazam? 🙂

  56. 56:
    Én elfogadom, hogy őszintén meglepődtél Dorka hazafiságán. ismerek olyan zsidó nőt, aki a román forradalom után lerohant a közértbe vett egy zsák cukrot és rohant vele Erdélybe, de soha nem ejtene ki a száján semmi hazafias mondatot. Ki kell rájuk kiáltani a „latens” hazafiságot. Végül is mindenkinek van valahol gyökere. Dorka csak hiszi, hogy az övé Izraelben van, megette a nekik szánt maszlagot. Akkor lenne igazán szarba, ha kitörne a két ország között egy háború (amire semmi esély).

  57. 44: Tanuld meg értelmezni, amit olvasol. Azt írtam, van ilyen vélemény, nem pedig azt, hogy „szerintem”.

    45: Valóban jöttek ellenpéldák, sajnos nem igazán értem rá ezekre válaszolni, vagy egyáltalán tovább vitatni a kérdést, ezért továbbra is azt gondolom, hogy kitárgyalva nem lett. Majd egyszer talán…

    49: Én nem. 😉

  58. Szerintem kissé nagyon félreértettetek mondhatnám fatálisan 🙂 (Lehet h. Avatar nem?) de ezt én ugyan már helyre nem igazítom 😛

  59. (2 perc) Sebestyén Rita – „román földön” igaz magyar lenni

  60. 63 Jók ezek a belinkelések de nem sok esélyt látok rá,hogy egy ennyire elcseszett rendszert meglehessen változtatni…talán még a nulláról is könnyebb lenne kezdeni.

  61. Avatar:
    Szerinted az ember csak a saját véleményét szajkózhatja, másét nem?
    Mindenesetre a mohácsi csata körül sok a közismert és súlyos téveszme, ha érdekel, érdemes utánaolvasni.

    PZuj:

    „Mennyibe kerül a magyar államnak egy multi munkahely minden általuk kapott kedvezményt beleszámítva?”
    Nemtom, mennyibe?
    Ha jól emlékszem akkor a beszállítói kör az, ami miatt megéri támogatni őket, de minden megállapodás egyedi.
    No és mégiscsak jobb 150-300-ért dolgozni, mint 49-ért.

    „Egy jövőkép:
    http://iksz.beszolunk.hu/miert-nem-mukodik-orszagunk-mi-a-megoldas/

    Ausztriát nincs értelme másolni. Túlságosan is előbbre vannak és mindig is ott voltak. Reménykedtem, hogy a cikk jó lesz, de pár sor után kiderült, hogy sajnos laikus írta. 🙁
    Amit követni érdemes az Finnország példája. Mégpedig azért, mert ők a nulláról jutottak az elit klubba. Megvan hozzá a recept is, csak valamiért nem nagyon érdekli az illetékes elvtársakat. Ők főként az oktatás fejlesztésével jutottak el oda, ahol vannak. Persze nem elég 4 év az eredményekhez, de nekik láthatóan bejött. Ennyi pénzünk még nekünk is van, még a stadionépítés mellett is. Emellett lényeges az oktatás minősége. Az pedig nem feltétlen kerül pénzbe, sokszor elég lenne, ha elavult vagy fölösleges hülyeségek helyett hasznos dolgokat oktatnak.

    A buszok kapcsán: szerintem tudjuk jól, hogy Antallék mindent eladtak. Naivak voltak, de nagyon. Később pedig rájöttek, hogy ezen szépen lehet keresni. Ezen már nem lehet változtatni, úgyhogy hagyjuk.

  62. freeetoaster:

    „Tényleg ajánlom meghallgatásra, mert a gesztikulációi is fontosak, de ha csak 15 percet akarsz rászánni akkor a neten keresve “Benjamin freedman beszéde 1961″ alatt megtalálod szövegesen.”

    Nem mondom, hogy az egészet végig tudtam olvasni, egy idő után már csak beleolvasgattam egyes részekbe. Kár volt. Úgy tudtam már az elején, hogy lényegtelen ez nekem.
    Nem vagyok nagy összeesküvés rajongó, de tegyük fel a kedvedért, hogy igaza van. Na és akkor mi van?

  63. 66: akkor az van hogy allitasoddal ellentetben nem a franciak miatt lettek ilyenek a hatarok.

  64. freeetoaster:

    Mivel idegzetem az nem volt végigolvasni ezt a katyvaszt, rákerestem a szövegben a magyar szóra, semmi érdemlegeset nem találtam. Olyat meg pláne nem, hogy a zsidók húzták meg Magyarország új határait 1921-ben. Úgyhogy nem tudom honnan vetted ezt.
    De ha találtam volna, akkor sem érdekelnek különösebben az ilyen fantaszták.

  65. 68:
    „Mivel idegzetem az nem volt végigolvasni ezt a katyvaszt, rákerestem a szövegben a magyar szóra, semmi érdemlegeset nem találtam. ”
    Lehet, hogy pont ez az oka a megnemértésednek?

  66. 68: Tóbiás
    Amennyit itt kommentelgettél, az alatt már rég elolvashattad volna az egészet 🙂

    Itt az említett rész:


    Nos, amikor a háború véget ért, a németek elmentek Párizsba, a Párizsi Békekonferenciára 1919-ben, 117 zsidó volt ott, mint a zsidóságot képviselő delegáció Bernard Baruch vezetésével. Én is ott voltam, kell, hogy tudjam.

    Lássuk, mi történt? A zsidók, a Békekonferencián, amikor feldarabolták Németországot és felparcellázták Európát azok között a nemzetek között, akik valamilyen címen jogot formáltak Európa bizonyos részeire, a zsidók azt mondták: Mi van a nekünk ígért Palesztinával? És először a németek tudomására hozták a Balfour-deklarációt.

    Így a németek ekkor jöttek rá: „Oh! Erre ment ki a játék! Ezért lépett az USA a háborúba.” A németek ekkor fogták fel először, hogy vesztettek, szenvedtek az óriási mértékű jóvátétel fizetésétől, amit rájuk kényszerítettek, mert a cionisták Palesztinát akarták, és elvoltak szánva arra, hogy mindenáron megszerezzék.

  67. PZuj, freeetoaster

    Ezt a részt speciel olvastam. Mese habbal az egész. És még csak nem is Magyarországról szól. A zsidók pedig nem kapták meg Palesztinát.

  68. Bajnai a hajdubét ügyből kifolyólagos dolgok miatt hazug és ugyanugy több ember halálba kergetéséért.
    Tulképpen az egyik párt 19 a másik 1 hijján 20….mindegyik a nemzeti közös vagyont élte fel tette magánzsebekbe vagy vitte ki titkos folyószámlákra a nemzeti vagyont!

    Nem a határonkivüli emberekre fúj a anyaországi csupán a politika az ami bárki van a kormányon igyekszik megosztani a nemzetet nehogy összefogjanak a magyarok!

    Ahol dolgoztam sok Csik-megyei volt és normálisan tudtunk vagy 50 en egyként összefogni sokmindenben: azaz egy nyelvet beszéltünk! Többek vezetői is voltak hazaiaknak nem volt bibi ebből se amikor utasitást kellett kiadjon!

    Egy hazai tápos:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük