(2772) A kulisszák mögött

Tibor bá’ online

 

Fogalmatok nincs, nap mint nap milyen sokan küldenek nekem E-mailt, amikben felvázolnak egy jó ötletet posztgyártás céljából. Mindenkinek megköszönöm, és van, akinek az ötletét átveszem, de ha nem veszem át, akkor is komolyan veszem, elvégre több szem többet lát.

Így esett meg, hogy valaki felhívta a figyelmem Balogh Bélára, jobban mondva a Végső valóság című „izgalmas” könyvére. A végső valóság természetesen valóban izgalmas, de mi lenne az. A szoba másik sarkában ülő titkárnőmnek átszóltam, hogy mit tudunk Balogh Béláról, na meg a könyvéről? A titkárnőm éppen nem ült e helyén, mert délelőtt ő látja el a szakácsnő feladatát, de azért konyhából felkiabált (fél, hogy másik titkárnő után nézek) „néhány éve megvetted a könyvét.” Nahát, és el is olvastam? – Sőt írtál is neki egy felháborodott levelet. – Elő tudnád kaparni a levelemet? – Elő, de akkor nem ebédelsz. – Akkor ebéd után légy szíves!

Mire felébredtem az ebéd utáni szunyókálásból, már az asztalomon volt a Végső megoldás, benne a levelem másolatával. Mivel mosogatógép beindítása után rendszerint visszakapom a titkárnőmet, rögvest megkérdeztem, mire emlékszik? – Őrjöngtél, hogy lehet egyetlen egy ember önmaga ennyire hülye, miközben kapkodják a könyveit. – Szakmai féltékenység, állapítottam meg, de azért nézzünk bele a múltba! Lépjen elő Balogh Béla! (V. v. 74. oldal): Ha „digitálisan” gondolkodnánk, szinte azonnal feltűnne, hogy majdnem minden bizonyíték „egyesekre”, tehát „információra” épül, miközben jelentéktelennek, vagy elhanyagolható jelentőséggel bírónak tekintjük mindazt, amit nem lehet lemérni. Ilyen módon a „nullát”, az „információhiányt” – tehát gyakorlatilag a rendelkezésünkre álló teljes információmennyiségek mintegy felét – szinte válogatás nélkül kiseperjük a szemétbe….. A legfontosabb „információhiány”, vagy „nulla” információ az, hogy képtelenek vagyunk megmérni a gondolatot. Természetesen ugyanez a helyzet az érzéseink esetében is. Gyakorlatilag semmi anyagi bizonyíték nem áll a rendelkezésünkre, ami érzéseink létét bizonyítaná.

Ehhez a gondolatsorozathoz golyóstollal hozzátettem a magamét egyetlen szó formájában: ZAGYVASÁG! Feltételezésem szerint a faszi a kettesalapú számrendszerre gondol, ahol csak egyes van és nulla. Ezen belül pedig (szerinte) az egyes hordoz információt, a nulla nem. Hogy micsoda elmék léteznek! Az informatikában használt bináris rendszerben lehetne x és y, o és O, ti és tá, vagy bármi. Információt az egyik és másik jel szekvenciái hordoznak. A ti-tá = a vagy 2, a ti-ti-ti –tá = b vagy 8. Maga a ti pontosan annyi információt hordoz, mint a tá, vagyis semmit.

Térjünk át a gondolat, és az érzések megmérésére! A gondolatot, és az érzéseket természetesen nem lehet megmérni, ugyanúgy ahogy a gőzmozdonyt se lehet megmérni. De meg lehet mérni a gőzmozdony teljesítményét, vagy a kazánház hőfokát, esetleg a termelt gőz nyomását. A gondolat és az érzések tulajdonságait pedig meglehet mérni, legfeljebb nem centivel vagy grammal. De mi ez a sok zöldség. Nézzük meg a kiadó ajánlását!

A végső valóság talán az első olyan könyv, ami áthidalja a materialista, az idealista, és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot.

Hű az anyád! Nehéz elképzelni olyan halmazt, amiben benne van a materialista és az idealista.  Egy materialista lehet idealista, és egy idealista lehet materialista. Egymást nem zárják ki. Mit kell közöttük áthidalni. A materialista és az ezoterikus áthidalását meg lehet kísérelni, amire én magam is befizetnék, mert ennél keményebb fát nehezen lehet találni baltával való beleverés céljából. De persze nyomják a szöveget tovább:

Tudományos eredményeink, képességeink és élményeink felülvizsgálata után tarthatatlanná válik az elképzelés, miszerint gondolatainkat az agy hozza létre, és tarthatatlanná válnak az evolúció kezdeteiről alkotott feltételezések is.

Barátom, ez nem semmi. Tehát a tudomány szerint a gondolataink nem az agyban keletkeznek. Ugyanis ez konkrét csúsztatás. Az agykutatók evidenciának veszik, hogy az agyunkkal gondolkodunk, amit az egyszerű emberek se tagadnak. Mi mással gondolkodnánk, a vesénkkel? És ugyan már, miért tarthatatlanok az evolúció kezdetével kapcsolatos feltételezések. Mondjanak jobbat. Különben egy feltételezés az feltételezés és nem tény. De most jön a java:

A halál utáni, valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése, hanem fizikai törvényszerűség.

Mi a fene? Szóval nem hit kérdése, akkor mi? – De erre a kérdésre nem kaptam választ, mert Balogh Bélának írt feltűnően udvarias levelemre sose kaptam választ. – Szóval kedves figyelemfelkeltő! Tudok a pasiról, átrágtam magam a hülyeségein. Akinek van hozzá kedve, védje meg előttem.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

56 gondolat erről: „(2772) A kulisszák mögött

  1. Nem is gondolná a sok ezoterikus, hogy mennyire egy elefántcsont toronyban ülnek a sok materialistával karöltve, csak külön szobában magukra zárták az ajtót…
    Semmivel sem jobb egy ezogiccs(nem olvastam a könyvet, nem minősítem), mint egy vaskalapos materialista tan.

    „Az agykutatók evidenciának veszik, hogy az agyunkkal gondolkodunk, amit az egyszerű emberek se tagadnak. Mi mással gondolkodnánk, a vesénkkel?”
    Nem, nem az agyunkkal gondolkozunk, teljesen mással, direkt nem írom le azt a szót, ami Tibor bá’-nál vörös posztó. Amúgy az agykutatók se tudják hogy pontosan hogyan gondolkodunk, sőt nem sok magyarázatuk van arról, hogy az emlékek pl hogyan tárolódnak, hovatovább az adott személyiség hogy manifesztálódik az agyban…

    Nagyon sok esettanulmány született arról, hogy klinikai halál állapotában a delikvensek „kóborolni” kezdtek a környezetükben, miközben a testük az árokban/műtő asztalon feküdt, miközben olyan információkat adtak meg, ami ellenőrizhető volt, de az adott pillanatban nem férhettek hozzá.
    Pl Putnoki Tibor esetleírása annyira részletes, és dokumentált, hogy több külföldi kutató is felvette vele a kapcsolatot, pl Dr Penny Sartori is, aki kifejezetten ezekkel az esetekkel foglalkozott.
    Költő kérdés, ha valakinek az agya egy ágyon fekszik a fejében, akkor milyen úton érzékeli az adott személy több km-re lévő ápoló nő gyerekének a lázát?
    Kellően sok ellenőrizhető esetleírás van, amit már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.
    Persze lehet tagadni, de ha egy kutató talál 100-ból 5 olyan esetet, amire nincs épkézláb magyarázat, akkor bizony levonhatja azt a következtetést, hogy valami nincs rendben az elmélettel…

  2. 2 – dajtás:
    Nem tartom lehetetlennek (de nem esküdnék rá), hogy az agy (tudatunktól függetlenül) képes detektálni távolról érkező jeleket. Ez még elfogadható lenne, de a lelket hagyjuk a fenébe.

  3. „Nem, nem az agyunkkal gondolkozunk, teljesen mással, direkt nem írom le azt a szót, ami Tibor bá’-nál vörös posztó. ”

    Hanem mivel Dajtas? Csak ird le egy szoban körités nélkül.

    „sőt nem sok magyarázatuk van arról, hogy az emlékek pl hogyan tárolódnak, hovatovább az adott személyiség hogy manifesztálódik az agyban…”

    Ez a mai modern agykutatasban mar nem igaz Dajtas.
    Ma mar tudjuk, hogy (leginkabb) a születés utäni környezeti behatäsokra különbözö idegpalyak neuron kapcsolodäsok jönnek létre. Ezek aztan olyannä välnak az agyban, mint egy folyomeder. Hasonlo környezeti ingerekre mindig ezen a pälyän fog végigfutni az elektromos äram. Es az agyban ezek a „folyomedrek” teszik ki a személyiségünket. Szoval nem a „semmiben” van tärolva.
    Amiota felfedezték a neuroplaszticitast, azota tudjak, hogy minden gyerekkori zavar sérülés felülirhato bärmely korban. De embertprobälo akarterö kell hozzä, amivel csak nagyon kevés ember rendelkezik, igy a személyiség többnyire marad olyan, amit gyerekkorban megtanultunk.
    Amikor uj szokäsokat alakitunk ki, ujat tanulunk mindig uj palyak jönnek létre az agyban. Ezek ma mär lekövethetöek. Mint a különbözö agyterületek kapcsolati minösége, mennyisége.
    Szoval Dajtas. Tudom hogy az ezo iräsok legtöbbje azt mondja nem tudjuk mivel gondolkodunk, ez igy nem igaz.
    Hogy hol születik a gondolat az mär érdekesebb. Hogy mivel iränyitod a gondolataidat, az megint sokkal érdekesebb. Hogy mi (ki) az ami képes megfigyelni a gondolatot az megint nagyon izgalmas. De hogy mivel gondolkodunk azt ne tegyük mar pengeélre.

    A köztudat sajnos a gondolatot és érzelmet nagyon elkülönülten kezeli. Total hibasan.
    Gondolat nélkül ugyanis nincsenek érzelmek. Semmi sincs ami ennél szorosabban összetartozna.
    Ezért nagyon semmitmondo az a kifejezés hogy a „szivemre hallgassak vagy az eszemre”
    Aki ezen igazän hosszan elgondolkodik az rajön hogy egy és ugyanazon dolog a kettö csak mas mas minöségben.

  4. Re:3
    Én annyira nem dobnám ki…
    Nem mondom ki dologra anno írtam is egy példát(Lucia ügyet), amiről szintén jól dokumentált írásos anyagok vannak, 30-as években kifejezetten nagy szenzáció volt, több külföldi lap is leközölte a magyar újságíró riportját.

    Re:4
    Nagyon röviden: helyzetperturbációs memória alapú az információ tárolás, kvázi anyagi alapon(leleon), azonban maga az információ tisztán transzcedens. Magának a leleonnak van több anyagi kapcsolata a külvilág felé, ami a talamuszba van beágyazódva. Az agynak abban van a legnagyobb szerepe, hogy a beérkező információkat/ingereket kvázi egy I/O portként adja, és vegye a leleon felé, de nem maga az I/O port a CPU, ha már informatikai hasonlattal élek.
    Arról nem is beszélve, hogy a leleon önmagában egy üres burok, mondhatni egy programok nélküli CPU, amit fel is kell tölteni tartalommal, ami maga a szellem.
    Szóval a test – leleon 🙂 – szellem hármasságból, aki ír, az valójában a szellem, egy többlépcsős folyamaton keresztül.
    Hogy miért van így? Csak tippjeim vannak, de ez messzire vezetne…

    Amit írsz az jól hangzik, de az okozatot véled(ik) oknak. Nincs huzalozott minta olyan információra, ami nem történt meg az életedben, de ennek ellenére az „emlék” van róla. Pontosan itt hasal el ez az elméleted is, hogy anyagi struktúrába akarja minden áron az emlékeket beletuszakolni. Direkt provokatív kérdés. Milyen idegi hálóminta egy kutya ugatása, és az édesanyád illata?… 🙂

  5. „Milyen idegi hálóminta egy kutya ugatása, és az édesanyád illata?… ?”

    Erre én visszakérdezek Dajtas.
    Az informacio, amivel rendelkezünk häny szäzaléka tudatos lehivhato, és hany szäzaléka nem (tudatalatti) ?
    Attol hogy te nem tudsz rola, az még ott van. A kutya ugatäsa is el van tärolva.
    Ha a lélek tärolna nem lenne szükség tanulasra. Egyik ujszülött sem tudja milyen a kutyaugatäs amig nem hallja és nem latja hozza a kutyat. Ha a lélek tarolna akkor tudnank milyen az. Gyärilag.

  6. A per előtt az ügyvéd biztosítja a gazdát, hogy nyerni fog.
    – Nem segítene a dolgon, ha küldenék a bírónak egy-két kacsát? – kérdezi a gazda.
    – Ó, egek! Eszébe ne jusson – feleli az ügyvéd. – Ezzel csak ártana magának, a bíró megvesztegetési kísérletnek tekintené.
    A tárgyalás után az ügyvéd gratulál ügyfelének, amiért felmentették:
    – No látja, ugye megmondtam, hogy megnyerem magának a pert.
    – Valóban – így a gazda – de azért én elküldtem azt a két kacsát a másik fickó nevében

    Bal agyféltekét érzi az ember tudatos, gépszerű agynak, míg a jobb félteke azonosítható léleknek/szívnek/érzésnek leírható valamiknek.
    Én voltam két agykontroll tanfolyamon. Túl jól ment, nem tudom hová tenni azt, hogy miért tudok előre dolgokat, hogyan érzem meg, hogy egy rég nem látott ismerős éppen lerobbant a kocsijával, nincs telefonja, és elmegyek arra, és ott van, 2 perce lerobbanva. Nekem 10 perc volt az út addig. Akkor ezt mégis honnan érezhettem meg? Másik dimenzió?
    Vagy a másik: kártyáztunk, iszogattunk, mondom a szembeülőnek, hogy takard már el a kártyáidat mert látom őket. De hát el van takarva! Dehogy van, látom hogy a széle kör ász, kör király, …. és szépen felsoroltam mindet. Utána másik két haverét is. Senki se aludt este, be voltunk szarva, hogy ezt most így hogy? (nem volt trükk, se kamera, se tükör, többször végigpróbáltuk, egyszerűen gondolatban átláttam a kártyán, és igen, minden fordítva volt, mintha tényleg átláttam volna rajta).
    Nagyanyám jóskártyáját se merem előszedni, eddig akinek kiraktam, mind jött egy hét múlva, hogy baszki, ezt meg hogy csináltad? (pl évek óta pamlagon heverő kolléganőnek kijött a magas barna katonatiszt, egy hét múlva összejött egy ilyen hivatásossal.) Van még példa, de minek?
    Arra jöttem rá, hogy a tudás nem minden. Nem minden tudás jó. Igenis van rossz, azt látjuk is. Sőt, a rossz korlátlan.
    De ha van rossz, akkor lennie kell jónak is. És ha a rossz korlátlan, akkor a jónak is korlátlannak kell lennie. Talán ő lehet ISTEN.
    Isten léte meg amúgy se hit kérdése, mert ha az lenne, akkor nem lehetne korlátlan, hiszen attól függene a léte, hogy hiszel-e benne. Attól hogy te nem hiszel benne, attól ő még van, és talán nem is olyan álnok, mint te, szóval attól hogy te leszarod, attól még ő foghatja a kezed.
    Persze kérdés, hogy akkor mi is a neve? Jézus, Mohamed, Buddha, Jehova?
    Ki Korán kel, Biblia fekszik!
    No de visszatérve: ki tudja megmondnai, hogy mi is az, amikor az ember csak úgy megérez dolgokat? Honnan jön ez és miért van? És miért van az, hogy ezt csak jóra lehet használni szinte? A kártya megmutatja a tragédiát is, de soha nem mondom ki, hátha elkerülhető, ne fessem a falra az ördögöt.
    Valaki azt mondta vessek kártyát pénzért.
    Tuti sokat keresnék. De hogy a kártya megnémúlna a pénztől, az is teljesen biztos.
    Használjam jószolgálati cselekedetekre? Kit érdekel, ha nem on-line?
    Sok géniusznak tűnő majom van, de ezekhez is kár odafordúlni a kérdésekkel. Így marad az, hogy inkább csendben maradok, a kártyát elrakom, és inkább fröccsözök, hogy ne is kelljen gondolni rá, mert nehéz ilyen terheket tök egyedül, minden magyarázat nélkül cipelni. Ezek az igazi kérdések, de ezekre nincs válasz. Hókuszpók az egész, én nem is akarok hinni benne, de állandóan ilyenek történnek.
    A jóskártya meg a másik. Költözés után minden össze-vissza el lett rakva. Na, hol lehet a jóskártya? Feltettem a kérdést, és már szólt is a kártya: itt vagyok! Odafordultam a hang irányába, a bezárt ajtó mögött bezárt börönd belsejében lévő kis hátizsák oldalsó zsebében van. Láttam hogy ott van. Odamentem a tök sötétbe, (néha látok sötétben is úgy, mintha világos lenne, ezt se értem miért van így) odanyúltam és ott is volt. De ez nem csoda, láttam.
    A szellem élményeimről inkább nem is írok, mert a végén még elvisznek a zárt osztályra.
    Szóval ez a nehéz téma, nem a klíma, mert azt már elkúrtuk, erre meg nincs magyarázat.
    Amikor a kandallót falaztam senki nem értette. hogy mit akarok én, hogy akarom, de mondtam, hogy hagyjad, én már este tüzeltem is benne. Aztán jött 3 hét múlva a dezsavű ami valójában az első tény volt, de mivel már volt előélmény így az élmény ismerősnek tűnt.
    Na de hagyjuk, mert ma este jó lenne aludni is.

  7. 7. Balogh Béla a megélhetési ezoterikusok népes családjába tarozik. Akinek valódi tapasztalásai vannak, az az esetek legnagyobb részében úgy van a dologgal mint 7. Titok. Saját tapasztalatom is ezt mutatja. Nem könyvekből, hanem elsőkézből tudom, hogy több a világ, mint ami a jelenlegi tudományos eszközökkel leírható, megmagyarárható. Vagyunk páran ezzel így. Jobbára nem örülünk neki, nem írunk könyvet, nem tartunk róla előadásokat, mert teljesen fölösleges. A lélek léte nem hit kérdése, hanem pasztalat. Iagazán belsővé legalábbis nem a hitáltal épül a személyiségbe. Vagy van, vagy nincs.
    Ha van, akkor meg valóban jobb a témával való foglalkozás helyett sörözni.
    Pont ezért tartom teljesen elfogadhatónak, ha valaki bizonyíték hiányánan marhaságnak tartja mind a lélek, mind a vallásos hit kérdését, vagy pusztán kulturális örökségünk részének tekinti.

  8. 6: „Ha a lélek tärolna nem lenne szükség tanulasra. ”
    Fogalmam sincs, hogy Dajtás mennyire mond igazat, de ha I/O porthoz hasonlította a „leleonokat”, akkor abban benne van, hogy az információ áramlás két irányú, tehát akár tanulhat is a lélek.

  9. Re:6
    Azért vagyunk annyira amnéziásak, mert a bányász béka segge alatt vagyunk 1000m-el. Nézz körül, nem kell bebizonyítanom. 😉

    Minden lehívható, ha van hozzá admin jogosultságod.
    Utolsó legapróbb dolog, még akár az is, hogy milyen volt a zsírkréta szaga, mikor rajzoltad az oviban a pálcika embereket…
    Bizonyos admin szinteknél komplexebb halmazokhoz is hozzáférhetsz, ami már nem a te emléked. Mondok egy példát.
    Pl tudod mit érzett XY író, amikor írta az adott könyv X-edik oldalán azt az adott mondatot. Ennyire el van mentve minden… 😉

    Re:7
    Te olyan hegedőművész vagy, akiben benne van a tehetség, de nem használod ki, mert önmagadat is megrémiszted vele. Nekem is vannak ilyen ismerőseim, akik néha inkább átoknak élik meg a képességeiket, mint áldásnak, pl egyik női ismerősöm „érzi” maga körül az embereket, ebből fakadóan mindenki nyűgét,baját,örömét,érzéseit érzékeli, el tudod képzelni hogyan érzi magát egy tömött villamoson, és milyen nehéz neki egy párkapcsolat, mert az pasik nyitott könyvek neki. Nem is városban lakik, hanem egy tanyán…
    Szóval nem könnyű, de megértem a problémádat.

    Jól teszed ha nem adod pénzért a tehetséget. Neveket is tudnék mondani, aki ezt csinálta, és ma már alulról szagolja az ibolyát…

    Re:8
    Én azon az állásponton vagyok, hogy nem szabad a szőnyeg alá söpörni az ilyen dolgokat. Ez is a világunk része, és hiába nem akarunk róla tudomást venni, kutatni kell, és meg kell ismerni az ok-okozatokat. Hogy a mai korszellem szerint ez közröhej tárgya, na bumm, Galileit is hülyének nézték a holdjaival a maga korában…

  10. Re:9
    Nem,nem, az agy az I/O port, nem a leleon. Leleon az a hardver, amiben a szoftver(szellem) futni képes. Maga a leleon önállóan létező anyagi dolog, azért kell neki a test, hogy adott környezetben cselekedjen, és tanuljon.
    Mivel folyamatosan keletkeznek leleonok az univerzumban, ezért kénytelen a rendszer edukálni őket, és ezt a nemes feladatot bizony itt (is) végzik… 🙂
    Hogy ezt sokan börtönnek, vagy iskolának élik meg, hozzáállás kérdése, ezt mindenki eldöntheti maga (én inkább iskolának).

    Kapok majd a pofámra megint Tibor bá’-tól, nyomom a térítős dumámat… 🙂

  11. 7., 8: a következő blogtalálkozóra hátha meghív titeket Tiborbá és különböző teszteknek vetnek majd alá 🙂
    Ha így lesz, akkor valaki dokumentálja az esetet és velünk is ossza meg!

    Esetleg mondjatok rólam olyan infót, amit elvileg nem tudhatnátok. Régebb hittem sok mindenben, de az utóbbi időben túl racionális lettem. Segítsetek nekem 🙂

  12. Kedves ezoterikusok!
    Nekem is van személyes élményem. Néhány éve nitrogénnel kisérleteztzem és véletlenül túllőttem a dózist. A vérnyomásom leesett egy becsült 60 Hgmm alá. Az agyam leállt, elvesztettem az eszméletemet, vagyis nem eszméltem. Ez hirtelen történt úgy, hogy léteztem a szobában, majd elkezdtem látni a környezetemet olyan négyzet méretekben, mint amikor a monitoron nem áll össze a kép. Majd hirtelen nálam összeállt a kép, és minden normálissá vált, kivéve a szívem, ami örült mértékben kalapált, hogy mennyiséggel pótolja a nyomás hiányt. Hol volt a lelkem? hiszen néhány pillanatra meghaltam. Hol volt a halál közeli állapot? Mert, hogy ez az volt, csak a szívem közbelépett. Szóval az eszméletlen állapot nem egy sötétség volt. Egyszerűen nem léteztem. Éva azt látta, hogy lebukik a fejem és lecsúszok a fotelből a földre, majd elkezdek kiabálni, mert fáj a szívem.

  13. 7.Mondd ,hogy ki vagyok és hinni fogok neked! Egzaktul ,ahogy a kártyákat láttad.

  14. Re:Tibor bá’
    Amíg te írni tudsz, addig a leleonod, leánykori nevén a lelked a testedben(talamuszban) van. Ez a kötés rugalmas is lehet, mert a lélek egy része elhagyhatja a testet, és kódoroghat, ezek lennének a testen kívüli élmények. Ha a kapocs elszakad a testeddel, akkor a lelked végleg elhagyja a porhüvelyedet, és beáll a halál.
    Hol volt közben a lelked egy része? Benned, vagy nagyon közel hozzád, és azon rövid idő alatt volt némi vizuális észlelésed is.
    Az volt a piszok nagy szerencséd, hogy nem szakadt el a testedtől a lelked, mert akkor a temetésedre mehettünk volna… 🙂

    Irányított meditációval ugyan ez a folyamat kordában tartható, és irányítható. Ha jó a vezető, és a médium is tud hegedülni, akkor érdekes dolgokat lehet látni. Pl ha néha napján sikerül, akkor lógattam már a lábamat a naplementében egy madagaszkári tengerparton , miközben egy 4. emeleti lakásban ültem egy székben…

  15. Ezzel a parapszichológiát, lélekvándorlást egyaránt érintő témákban lehetetlen az egyértelmű állásfoglalás, mégpedig az esetek egyoldalú forrásjellege miatt-azt kell elfogadnod, amit az illető mond -valamint a jelenségek egyszerisége, unikum jellege, , ami ugyebár kizárja a behatóbb tanulmányozást, mert ugyan hogyan vizsgálok olyasmit, ami nem ismétlődik.
    Fentiek ellenére,vannak néha elgondolkoztató esetek, melyeken bizony eltünödik az ember, ha nem is hajlamos hinni ilyesmikben .
    Valahányszor ilyes téma kerül teritékre, mindig felötlik bennem a lányom esete a kis Libbykével, márpedig nincs a lányomnál szárazabb, racionálisabb valaki, és mégis , az alig ötéves kislányka jelensége nem csak csak vállvonogatást és homlokráncolást eredményezett nála, hanem tünődést. Annyit elismert, hogy az eset furcsa, rendhagyó, semmi esetre sem afféle Dr.Jekyll kettös személyiségzavar, mert a másik kislány, a Hajnika, valamikor igazi, élő valaki volt.
    Elgondolkoztató, de nagyon.

  16. Re:16
    Ezért kell dokumentálni mindent, utána járni, ellenőrizni, és kidobni a fals eseteket.
    Kellemetlen az, ha az ellenőrzés pozitív eredményt ad, és akkor jön a fejvakarás.
    Pl Putnoki Tibornál a kezelő orvosa volt aki dokumentált, és ő ellenőrizte le az állításait.
    Orvos fickó se nem vallásos, se ezofanatikus nem volt, de mikor sorra visszaigazolódott több állítása is, akkor a doki lefagyott. Megkérdezték tőle később, hogy ő hogyan élte ezt meg. Tudod mi volt a válasza? Nem foglalkozik vele, mert nem tudja hova tenni…
    Klasszikus kognitív disszonancia, hogy a személyisége konzisztens maradjon.

  17. 15 – dajtás:
    Mindig az egyszerűbb az igaz (Occam beretvája). Leesett a vérnyomásom, az agy nem kapott oxigén, ideiglenesen meghalt. Az visszafordíthatatlan agyhalálhoz 5 perc oxigénhiány kell. A leesett vérnyomást a nyakik ütőér érzékelte és parancsot adott a szívnek, hogy fokozza a tempót (pulzus). Az agy tehát újra kapott oxigén és magához tért. Az egész folyamat lezajlott lélek nélkül. – Viszont megoldodott a holnapi poszt.

  18. „Minden lehívható, ha van hozzá admin jogosultságod.
    Utolsó legapróbb dolog, még akár az is, hogy milyen volt a zsírkréta szaga, mikor rajzoltad az oviban a pálcika embereket…”

    Ne haragudj Dajtás de ez komolytalan. Ezzel még vitatkozni sem lehet.

    (ha hülye vagy fiam fordulj a rendszergazdához, mi? 😀 )

  19. 7. Kedves Titok! Írd meg légy szíves a vezetéknevem és a keresztnevem kezdőbetűjét és hiszek neked.

  20. 7.-8. és Tisztelt Tibor bá’ mint hitetlenkedő.
    Tizen néhány évvel ezelőtt a feleségemmel többször voltunk egy ukrán hölgy kezelésein, akit Alinának hívtak. Egy baráti házaspáron keresztül jutottunk el hozzá. Ennek a házaspárnak iker lányai születtek és az egyiknél nem stimmelt valami, Az orvosok napokig tanácstalanok voltak. A gyermek egyre rosszabbul. A kórházba késő este, juttatták be ezt a hölgyet végső elkeseredésükbe. A gyermekre ránézve a betegség megállapítás, kis vérköri magas vérnyomás. Másnap az apuka kiverte a balhét reggel másik korház ahol ezt megtudták állapítani. Ma teljesen egészségesek az ikrek. Kifelé menet a koraszülött osztályon lévőknek mindenkinek felállította a kórképet. Ő nem éri meg a reggelt, nem fog látni, mozgásszervi, szív problémák stb. minden beigazolódott.
    Vissza térve magamra a kezelések nála úgy néztek ki, hogy férfiak-nők külön kisebb csoportban derékig levetkőzve Alina ránézve elkezdte sorolni az általa látottakat.
    Saját személyemre vonatkoztatva 100%-os volt a találat. Koponya sérülés gyerekkor, tüdő rendeben de gyerekkori többszöri tüdőgyulladás, máj nagyobbodás odafigyelni rá, nyombél fekély néhány évvel ezelőtt de most rendben, és a lényeg kétoldali gerincsérv pontosan behatárolva. Ezt évekkel később sikerült CT/MR műszerekkel kimutatni. Feleségem találati aránya szintén 100%.
    Kezelés ágyon fekve kezét a gerincemen le fel mozgatja, 5 egy mást követő napon. Közben másokat néz és folyamatosan állapítja meg a kórképet. Ezután legalább egy hónapig azt éreztem mintha belülről valami fogná a gerinc oszlopomat, körbe lenne fáslizva és mindig meleg érzet. Az eredmény néhány év tünet mentesség.
    Mint mérnök és természet tudományos érdeklődésű ember valami másnak is kell itt lennie illetve működnie, lehet hogy a hamis tudás útját járjuk.

  21. 24 – Sz.J.
    Az ősidőkben varázsló, füves asszonyok és hasonlók voltak. A pórnép ezekhez járt például leendő gyermek nemének a befolyásolásáért. Természetesen minden második esetben bejött. Ha nem jött be, akkor találtak kifogást. A zsidó népnél ugyanez volt. Ha a választott nép vesztett, akkor a papok megmagyarázták miért fordult el tőlük az Úr.

  22. Re:21
    Nem, nem viccelek.
    Az akashában minden le van tárolva, de ennél még több is.
    Még azt az örömöt is érzed, hogy mennyire tetszett a rajzod, amit az óvó néninek rajzoltál…
    Hogy hülyén hangzik?
    Lehet.
    Ez a történet tipikusan olyan, amit ha valaki beír, és nem tapasztalt még ilyet, az elküldi melegebb éghajlatra, és rávágja, hogy kamuzik.
    Én nem akarlak meggyőzni, egyszerűen csak megmutatom a világnak azon szeletét, ami túl van a racionalitáson.

    Re:23
    Szerintem nem fogja megmondani azon egyszerű oknál fogva, mert a digitális technika blokkolja ezen képességét. Megvan ennek a maga oka,nem véletlenül kérnek ruhadarabot, hajszálat, régi analóg fényképet a „kuruzslók”…

  23. 26.
    Hablaty. De öntsünk tiszta vizet a pohárba. Add meg a cimet és én küldöm a postán a hajszálam,ruhám,fényképem,de akár a teljes vérképemet is.
    Technikai akadály elháritva…

  24. Re:27
    Minden hablaty, amit nem ismer az ember… 🙂
    Rossz irányba küldenéd a csomagot, én nem vagyok látó…

  25. 13 éves voltam, mikor a következő eset történ. Reggel pár utcabeli osztálytársammal együtt mentem az iskolába. Akkor még volt olyan nyilvános telefonkészülék az utcán, ami a falra volt szerelve és csak egy dobozszerű védte az esőtől.
    Ahogy elhaladtunk emellett a telefon mellett, hirtelen ötlet hatására visszaléptem a telefonhoz, leemeltem a kagylót és a következő képzeletbeli beszélgetést folytattam, poénból.
    -Meghalt a bátyja?…. X Y-nak? … Tegnap halt meg? /egyik osztálytársamról volt szó/

    Az első órára bejött az osztályfőnök és elmondta, hogy X Y-nak tegnap meghalt a bátyja.
    Ha fogadni kéne, arra fogadnék, az agy tudományos vizsgálata fog még meghökkentő dolgokat feltárni.

  26. Dajtás és a többiek, ennyi marhaságot és ostobaságot itt összehordani nem kis teljesítmény. Az általatok elfogadott és látott „csodák” soha sehol nem lettek bizonyítva. Milliárd ember él a földön akik ugyanúgy „megtapasztalták” az ezo csodákat ahogy ti, és soha senki nem tudta őket bizonyítani. Ez azt mutatja, hogy ezek nem léteznek, csak az emberi agy néha fals jeleket küld, és ebből fakadnak tévképzetek. De ezeket a realitással keverni ostobaság.

    Ha már Alina és a diagnózis. Én meg meg tudom mondani valakiről ha 1-2 napon belül meghal. Kórházban volt apám gyerekkoromban, és megkérdeztem tőle, hogy mi a baja a mellette fekvő betegnek, ő meg mondta, nem emlékszem már, de valami ártalmatlan műtét volt. Én meg 10 évesen azt mondtam apámnak, hogy látom azon az emberen, hogy meg fog halni. Apám csitítgatott, hogy ne beszéljek ilyen hülyeségeket, még meghallja a szomszéd beteg. Másnap meghalt. És ez azóta sokszor megismétlődött az életem során, kórházban voltam és a folyosón sétáló betegről, a családtagjaimról stb, mindig tudtam ha közel a vég. Csodás képességeim vannak??? Nagy fenét. Egyszerűen látszik ezeknek az embereknek a szemében, amikor valami visszafordíthatatlanul megtörik, nem tudom leírni, mert ezek mikrojelek, én meg egyszerűen fogékonyabb vagyok erre mint más.

  27. Egy statisztikus végre kiszámolhatná, hogy a „gondoltunk rá” eltalált és nem eltalált jövőbeli események száma statisztikailag magyarázható e a bekövetkezett valóságok számával.
    Vagy már megmérték?
    Viszont az tény, sokan sokféle gondolattal vannak a jövőről és az ember arra jobban emlékszik, ha bekövetkezik amire gondolt.

    lr01,
    Mi van, ha vannak náladnál sokkal érzékenyebbek, amit nem lehet annyival elintézni, hogy látszott rajta a jövője?

  28. Megjósoltam!
    Milliárd és milliárd ember él a Földön. Mindenki álmodik, méghozzá sok-sok mindent egyetlen éjszaka. Pl. Meghalt nagyapám. Másnap reggel nincs távirat, az álom elfelejtve, de ha van távirat és tényleg meghalt, minden 10 milliomodik álmodónak, akkor bekerült a „tudományos” magyarázatok gyűjteményébe.

    26 -dajtás:
    Ez:
    „a digitális technika blokkolja ezen képességét.” Olyan kifogás, amit a főrabbik találtak ki. Megbasztad a lányodat, elpocsékoltad a magodat (kiverted a faszodat) vagyis Onán onanizált: Jehova elfordult tőled.

  29. 31: egy statisztikus kiszámolhatná, ha lenne megbízható adat, amiből dolgozhatna. Sajnos ilyen adatokat összegyűjteni lehetetlen, mivel nagyon sok körülményt kellene figyelembe venni.
    Egy példa: álmodunk valakiről, aztán másnap találkozunk vele és azt mondjuk, hogy csoda.
    Viszont lehet, hogy nem emlékszünk arra, hogy előző héten valakik arról beszéltek, hogy az illető személy meg fog érkezni a városunkba. A tudatos elménknek ez az információ kimaradt, mert mi épp mással beszélgettünk, de az agy rögzítette és álmunkban feldolgozta.
    Az ilyen körülményeket nagyon nehéz kiszűrni.
    És még nem is beszéltünk a szándékosan hamis információt közlő személyekről.

    Persze a Google, Facebook és társaik már elég sok adatot összekapartak, amit szoftvereikkel szételemezhetnek és talán azok alapján is meg tudnak állapítani ezt-azt a témáról. Nyilván az eredményeiket NEM arra fogják használni, hogy minket megerősítsenek a hitünkben 🙂

  30. Re:30
    Tipikus szkeptikus álláspont a tiéd, nincs bizonyíték (szerinted), ezért nem létezik, punk tum.
    Ezzel szemben rakás dokumentált eset van, és a te álláspontot a kisebbség a Földön…
    Plusz van szőr mentén saját tapasztalatod is, de inkább ezt is berakod a racionális dobozba, hisz nincs ilyen… ?

  31. Re:32
    Példáddal az a baj, hogy a formajáték kerek lyukába kalapáccsal bele lehet verni a kockát, de ettől még nem oda való…
    Megvan ennek a jól magyarázható metafizikai oka, de mivel „nincs” ilyen jelenség, nem is töri halálra magát a fősodor tudomány, hogy megmagyarázza.
    Direkt nem írom le miért,mert sokáig tartana, és lógna levegőben az egész…

  32. 35 – dajtás:
    Az általatok utált „tudományban” mindenre van bizonyíték, semmit se kell csak úgy elhinni, mert valaki mondja. Nektek (állítólag) van egy bizonyító élményenek, de nekem nem lehet ilyen élményem. Az élményetek nem megismételhető. Tehát az egész okoskodásotok a levegőben lóg. Ráadásul titokzatoskodó stílusod nem segít, nálam nem. Van aki ezt beveszi, de az nem én vagyok.

  33. Re:36
    Nem utálom a tudományt, sőt magam is benne mozgok, azonban a vaskalapos maradiságot már kevésbé szeretem, főleg úgy, hogy ha jól látható problémákat nem akarnak megoldani, és inkább a szőnyeg alá söpörik a kellemetlen dolgokat…

    Ki mondta hogy neked nem lehet? Ez fals érvelés, nincs senki elől elzárva. Az más kérdés hogy az emberek egy része eleve elzárja magát tőle, úgy valóban nehéz… ?

    Igen részben ez az egyik problémája a parakutatásnak, hogy ismételt mérés nehézkes, mert az alany nem egy gép, és ez nagyban befolyásolja az eredményeket.
    Ennek ellenére voltak, és vannak is pozitív kísérletek, elég nagy irodalma van, bár én nem ezzel foglalkozom igazán.

  34. Re:36
    Nem titkolózom, de ha leírom azt, hogy a látónak kell az adott személyhez egy fluid szálas kapcsolat(egyfajta „analóg” kapcsolat), hogy hozzáférjen az információhoz, ami a digitális technikánál a fizikai működése miatt megszűnik, akkor helyére tudod tenni?
    Szerintem nem, és nem azért mert nem tudnád megérteni, csak hiányzik a mögöttes magyarázat.
    Ha ledarálnám neked pár óra alatt az alapokat, megértenéd.
    Nem annyira nehéz, csak kicsit szokatlan a szemlélet…

  35. 38: Szóval telefonon keresztül régen működött, amíg valós analóg áramköri kapcsolat épült ki a hívó és a fogadó fél között, de mióta a szolgáltatók átálltak IP alapú telefóniára, azóta már nem?
    Szegény TV jósok! Szegényeknek miért nem szól valaki, hogy már nem analóg a bejövő hívás!

  36. dajtas, pedig a maradi itt te vagy, oskori (itt nem pejorativ ertelemben) vallasos latasmodod van. A vaskalapos is te vagy mivel te nem vagy kepes ketelkedni a sajat elmeletedben. En peldaul keszseggel elhiszem, ha dupla vaktesztes igazolt kiserlettel bebizonyitjak nekem. En kepes vagyok revidealni a vilagkepemet, te kepes vagy ra?

  37. Re.39
    Így van, amit látsz TV jósként, vagy gyógyítóként bizony 95%-ban blöff…
    Jól meglehet belőle élni? Igen. Csinálják? Igen.
    Amíg lószar van, addig veréb is lesz…

    Re:40
    Én biztosan nem vagyok vaskalapos, nagyon félreismersz, nem is magamról, hanem a mai korszellemről, különösen a magyarról írok…
    Magam módján nagyon progresszív vagyok, ebből fakadóan a bigott vallásosokat is ugyan úgy kritizálom, ne aggódj, csak ők nem írnak ide… 🙂
    Amit látsz az egy fejlődési folyamatnak a része. Nem voltam vallásosnak nevelne, nem voltam templomba járó(most se), megkockáztatom, hogy még ateista is voltam, ami miatt még is „vallásos” lettem az az, hogy annyira mélyre másztam a nyúl üregében, hogy ma már nem hiszek dolgokban, hanem tudom hogy világ több annál mint amit ma látunk…
    Tudok-e változni? Igen, az életem egy folyamatos változás, még világkép szintjén is…

  38. 41 – dajtás:
    Azt én is tudom, hogy a világ több, mint amit látunk. De ez nem ok arra, hogy mindenféle hülyeséget kitaláljunk és higgyünk is benne.

  39. 37. dajtás
    Akkor kérnénk prezentálni egy jól látható, de kellemetlen problémát, amit a tudomány a szőnyeg alá söpör! A „jól látható”-ból arra következtetek, hogy ismételhető, a „tudomány”-ból arra, hogy mérhető, a „szőnyeg alá söpör”-ből arra, hogy jelenlegi tudásunkkal nem magyarázható. Szerintem itt minden kételkedő ilyenre vágyik!

  40. Most ugrott be egy sztori. Feleségem egyik ismerőse egy időben külföldön dolgozott jósnőként. Előzetes bejelentkezés alapján fogadta a delikvenseket, nevet, és a születésük percre pontos idejét kellett megmondaniuk, hogy már előzetesen kiolvashassa mi vár a páciensre. Nagyon nagyon jól ment neki, gazdagok jártak hozzá, még hírességek is. A titka az volt, hogy a pasija valami közig hivatalban dolgozott, és hozzáfért bárkinek az adataihoz, megnézte házas -e, hány gyereke van, megnézték a szüleit, élnek -e, ha nem mikor haltak meg, megnézték mikor költözött, stb. és ezeket az infókat beleszőtte a jóslásokba. Hány ezren lehetnek akik állítják, hogy egy csodás médiumnál jártak, pedig nem éppen.

  41. Dajtas

    Ez egy tudományos materialista blog.
    Olyan kijelentésekkel vagdalozol, aminek se füle se farka, se nem ellenörizhetö semmit sem lehet vele kezdeni.
    Pl. ki ossza ki nekem az admin jogosultságokat? Ha már itt tartunk…..
    Ezt így nem lehet Dajtas, mert senki nem vesz komolyan. Néha a kevesebb több….
    Engem érdekel a spiritualitás sokkal szimpatikusabb, mint bármely vallás a világon, de én is tul racionális vagyok ahhoz hogy csipöböl mindent bekajáljak.
    Szoval Dajtas kicsit eröltesd meg magadat.

  42. Re:42
    Ebben teljesen igazad van, felhozhatnánk pl a laposföldeseket is, mint totál zagyvaságot, azonban vannak olyan „hitek”, amik prediktíven jósolnak, amik utólag vagy erősítik, vagy negligálják az elméletet. Most nem arra gondolok, hogy Gizi a jósnő megmondja, hogy a nagymamádnak hányas lába volt, hanem arra gondolok, hogy ha egy elmélet-filozófiai-vallásfilozófiai irányzat olyan prediktív jóslatokat mond, hogy pl mik a gravitációs hullámok, vagy hol van a hiányzó anyag az univerzumból, vagy magyarázatot ad arra, hogy milyen a téridő, vagy az anyagparitásra(anyag-antianyag) megnyugtató választ ad, akkor ez már nem hiszünk kategória.
    Ez már vastagon nem hiszünk-nem hiszünk kategória, hanem fizika-matematika területe.

  43. Fiúk!
    Ne cseszegessétek dajtást, mert nem érdemli meg!!Én személyesen biztos vagyok benne, hogy neki ezen dolgok igeniis jelentenek valamit, esetleg tud valamit, amit mi nem, de képtelen bizonyossággal szolgálni, mert esetleg ezen dolgok , habár léteznek, de NEM BIZONYITHATÓAK!! Tibor bá, ne förmedj rám, csak hangosan gondolkozok! Smzájli!!
    Én sem tudom pontosan hova tenni a parapszichológiát, ezoterikát, lélekvándorlást, és nem száz, hanem ezer százalékban osztozom kedves gabii-fentebbi, 43.sz. beirásával, miszerint az olyas dolgok, amelyek:
    1.csakis szubjektiv, egy ember beszámolóján alapulnak, és el kell hinned( vagy nem) amit mond
    2.leellenőrizhetetlen, mert nem megismételhető
    3. bizonytalanságot ébreszt, mert túl sokszor derül ki, hogy az egész humbug, lásd ir01 szintén nagyon helyes 44,sz beirását, nos mindezek , kedves dajtás, bizony megrenditik az alpjait eme dolgoknak., minekután az ember kétkedve, bizalmatlanul viszonyul mindehez.
    Mindenek ellenére, lehetséges, mondom csak lehetséges, hogy esetleg igenis van valami, egy itt-ott elöbukkanó rendhagyó eset, teszem a nemrég nagy médiaszelet felvert drúz gyerek esete, avagy a lányom furcsa és nyomasztó találkozása a kis Libbivel, alias Hajnikával, de mindezek , kedves dajtás barátunk, annyira nem mérvadóak, annyira nem lehet belőlük semmiféle határozott állásfoglalst kialakitani,ugyhogy nem csoda, hogy a vélemények nagyon, de nagyon megoszlanak a racionalitás javára.

  44. Re:43
    Kezdhetjük az elejével.
    Finoman fogalmazva nem túl jó elmélet az ősrobbanás hipotézis, mert több problémát vet fel, mint megoldást, ennek ellenére ezt fogadjuk el.
    Antianyag hiány problémája.
    Sötét anyag,sötét energia hiánya.
    Miért gyorsulva tágul az univerzum.
    Nincs épkézláb magyarázat arra, hogy mitől lesz valami élő, vagy élettelen(erről vitáztunk itt már a blogon…)
    Fény kettős természetének problémája.
    Mi a gravitáció.
    Stb,stb…
    A bulváros témákat most direkt kihagyom.

    Re:44
    Ez annyira jellemző, hogy nem lepődöm meg rajta. Ha olyan ambícióim lennének hogy vallást alapítsak, és az lenne a vágyam, hogy felkent guruként minden nap mást nőt kaphassak meg, akkor pár éve elhúztam volna a csíkot US-be, valami jó klímájú államba, és hülyíteném a népet, de főleg a nőket. Ráerősítenék az ezovonalra, és ennék, mint kacsa a nokedlit… Pechetekre nincsenek ilyen ambícióim… 🙂

    Re:45
    Szívesen megerőltetem magamat, de akkor erezd el a hajam lesz, és már az is csoda, hogy Tibor bá’ nem rúgott ki újra… 😉
    Ezobullshitben az a jó, hogy nem lehet ellenőrizni, ki is használják, lásd megélhetési ezogurukat. Még is hogyan lehet ezt ellenőrizni? Közvetetten meg lehet csinálni.
    Az egész „katyvasz” mögött van egy filozófia. Ha ezt sikerült magadévá tenned, akkor jobb esetben kérdések merülnek fel benned, rosszabb esetben ugyan olyan dogma lesz, mint bármilyen vallásnál. Ha jók a kérdések, és magadtól rá-jössz dolgokra, akkor emelkedni fog „pontod”, ami egy küszöb fölött felkelti a felsőbb rendszerekből az érdeklődést. Ha olyan kérdéseket oldasz meg, kvázi mint egy rejtvény, ami kritikus információ, akkor nagyon nagyokat léphetsz előre, és akkor jön a meglepi…
    Hogy mi a meglepi? Mindenkinél más, de elég konkrét ahhoz, hogy tudd, hogy nem halucinálsz. Itt érdemes beszúrni az admin kérdéskört, mert ahogy fejlődsz, úgy bővül a jogköröd. Avagy minél magasabbra mászol a paszulyfán, annál tisztábban fogod látni magadat. Van ennek egy kritikus pontja, amit a buddhista filozófia bodhinak hív.
    Ha ezt eléred, akkor beléptél egy klubba, és a fenti ezobullshit már rég az életed része lett, aktívan használva azt.
    Jobban nem fejtem ki, ha érdekel írj inkább privátban… 🙂

  45. Re: Bálint
    Köszönöm, és pár gondolat válaszként.
    Ezt én úgy hívom „hogy olyan mintha az lenne” korszak.
    Minden de mindenben illúzió, hamisság, és mesterkéltség van, ez alól nem kivétel az ezoterika sem.
    Hogy hol vannak azok az igaz emberek, akik példaképként, idolként mutatták régen az irányt a „népnek”?
    Én tudom, a sor végén, a sok percember önmutogató majom árnyékában. 🙂
    Ezért nehéz megtalálni az igazakat, és ezért nehéz hinni bármiben is, mert a sok kamu elfedi az igazságot.
    Tibor bá’-hoz is azért járnak az emberek, mert érzik, hogy egy érték, és nem egy faszlóbáló VV Aurelio…
    Mindez persze nem véletlen, nagyon is szándékos, hisz a balga nép röfögve egy doboz sörrel a kezében üvöltözve a foci meccs előtt jobban irányítható, mint egy gondolkodó individuum.

    Én nem várom el hogy higgyenek nekem, fenéket.
    Aki nem hiszi, járjon utána. 🙂
    Ingyen ebéd a szellemi világban sem jár…

  46. 48. dajtás
    Ezek nem kellemetlen, csak nehéz kérdések és nincsenek a szőnyeg alá söpörve. Bőszen kutatják, csak még nincs rájuk megoldás. Valami olyat mondj, ami megfelel a kutathatóság fentebbi kritériumainak, mégis úgy menekülnek előle a kutatók, mint ördög a tömjénfüsttől!

  47. Re:50
    Próbálj meg arra támogatást szerezni, ami szembe megy a fősodor állásponttal…
    Pl te adnál kutatási keretet arra, ami a vákuumbeli fény sebességét meg tudja változtatni?
    Vagy gravitációs hullám detektorra, ami 1m hosszú, és nem 4km, ráadásul képpé alakítja a jelet, kvázi mint egy optikai távcső?
    Vagy olyan kommunikációs berendezés kifejlesztésére, amiben az információ fénynél gyorsabban terjed?
    Vagy olyan berendezésre, ami direkt meg tudja figyelni a sötét anyagot?

  48. 51. Dajtás, ezek a dolgok amelyekre hivatkoztok, már csak azért is nevetségesek, mert marhára nem egységesek. Egyik angyalokat lát, a másik ufókat, a harmadik fluid szálas kapcsolatokról hadovál, ha megnézem az ezo irodalmat, elképesztően változatos magyarázatokat nyújtotok ugyanarra a jelenségre. Csak a halál utáni életre van sok ezer féle alternatív magyarázatotok, és a közös bennetek, hogy elképesztő magabiztossággal, tényként közöltök teljesen légből kapott sületlenségeket. A tieid se mások, mint a többi sok tízezer a témában publikált „magyarázat”. Eleve, az ahogy leírod, magyarázod az elméleteid csalás, mert tudományos terminológiát használsz, érveket, szakkifejezéseket gyártasz, amik semmi mást nem szolgálnak, hogy hihetőbbé tegyenek egy nevetséges maszlagot, és megtévesszenek naív embereket. Amikor rásózzák a tízezer forintos matracot félmillióért az idős falusi nénire, addigra annak is csodás tulajdonságai, és a tudomány számára megmagyarázhatatlan jótékony hatásai keletkeznek az ügynök elbeszélésében, és az a csalás rokon a te által elkövetett hazugsággal.

  49. Közlemény: dajtás ámokfutása véget ért! Jó mulatság férfi munka volt. 😀

  50. Gratulálok Tibor bá’
    Igazán férfias volt hogy kivágtad.

  51. Álmomban gyakran repülök én is.
    De ami nagyon gáz az álomban, amikor álmodban azt álmodod, hogy álmodsz. És néha ilyenkor is álmodom az álomról (Álom(álom(álom())))
    És amikor felébredsz az egyik szintű álomból, még nem tudhatod, hogy teljesen ébren vagy-e már. Szóval az se biztos, hogy most ébren vagyok…
    Én nem akarok bizonyítani senkinek, volt már bizonyítás, de minek.
    Még azon gondolkodom, hogy tiszta jóra esetleg jó lenne használni.
    Amúgy a szomszéd 81 éves Tibi bával tegnap egy hete tegeződtem le. Ő Tibi, nem Tibor, de a keresztneve neki is az , hogy Bá 🙂

  52. Részeg trükk
    – Te, engem mindig kizár az asszony a lakásból, ha részegen megyek haza… Mit tegyek, nincs valami ötleted?
    – Én azt szoktam csinálni, hogy bekopogok, levetkőzöm, beadom a ruháimat az ajtón, és nincs az az asszony, aki hagyná, hogy a férje meztelenül ácsorogjon az utcán.
    – Rendben, kipróbálom…
    Legközelebb mikor találkoznak, megkérdi a másik:
    – Nos, bevált a tervem?
    – Hát, csak részben…
    – Hogyhogy részben?
    – Bekopogtam, levetkőztem, beadtam a ruháimat az ajtón, az becsukódott, ám ekkor hirtelen bemondta egy hang: „Deák tér következik…”

    23:
    Regős Bendegúz ugrott be, meg Varga Pista, ebből követklezően nekem leginkább Balázs jönne be.
    Mint vezetéknév. Meg valamiért nőies dolgok ugrottak be. Legyen pl Balázs Borbála, vagy ilyesmi
    (Ilyen hülyeséget!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük