(1134) A butaság vására

Tibor bá’ online

 

~at0002Einstein egyszer azt találta mondani, hogy ő „csak két végtelent ismer, az egyik a Világmindenség, a másik az emberi butaság, ámbár a Világmindenség végtelen voltában nem egészen biztos.” Ezen mindenki jót nevet és bólogat hozzá, még az is, aki hisz a teremtésben, aki azt mondja, hogy a globális felmelegedéssel kapcsolatban semmi se biztos, várjuk ki a végét, aki Orbán Viktorra egy éve azt mondta, hogy adjunk még neki időt, most meg azt mondja, hogy nincs jobb. Én meg azt mondom, hogy ennél nem lehet rosszabb. Legérdekesebb a dologban az, hogy aki hisz a teremtésben az általában nem fogadja el a globális felmelegedést, és feltétel nélkül híve a törpe diktátornak. Miközben az ország lesüllyed Uganda szintjére és ez nem költői túlzás. Az újkori feudalizmusban majd tíz millió gürcöl és nélkülöz, illetve egyre lejjebb csúszik azért, hogy százezer minél jobban érezhesse magát. Miközben a nép annyira buta, hogy a mini diktátor azt tesz vele, amit akar, és be fogja újra szavazni a hatalomba, csak azért mert „rezsicsökkentés” elnevezés alatt odavetett nekik néhányszáz forintot, miközben lenyúzza a bőrét. Kétszázötvenezer honfitársunk saját akaratából külföldre távozott, mert itt képételen megélni. Ez 25 százalékkal több, mint amennyi 56-ban elmenekült a kommunizmusból. Közben az elvándorlás tovább tart, és az Orbán hívők hada egy darabbal se csökken. Most már értem. Mohács nem volt egy történelmi balsors, hanem egy kiérdemelt válasz a magyarok kicsinyes önérdekének védelmére.

Hogy a fészkes fenében lehet hatalmon tartani egy olyan embert, aki százezrek nyugdíj befizetését elkonfiskálta? Aki a szerződéses alapon, törvényesen biztosított korkedvezményes nyugdíjat eltörölte? Aki 47.000 forintra csökkentette az állami minimum bért? Aki egyformán adóztatja a létminimumon tengődött és a luxusban dúskáló szélhámosokat? Aki átverte a pedagógusokat, az egészségügyi dolgozókat, a főiskolai diákokat. Tehát „értelmiségieket”. Hogy a francban lehetséges, hogy egyetlen ember képes átverni száz meg százezer értelmes, tanult embert? Itt mindenki hülye? Folyamatosan dúl a butaság vására?

Ennek a népnek a zöme hatalmas összegeket vett fel a világ legerősebb valutájában, 20-30 éves távlatra. Most, hogy megégette a kezét, ezért a kolosszális baromságért mindenkit okol, kivéve önmagát. 1998 és 2002 között foga fehérjét alaposan kimutató Orbánt kétharmaddal beszavazta a hatalomba, ami eleve baromság volt. Most pedig tömegesen nyelik le a főnök által kitalált cocákat. ELKÉPESZTŐ! Orbán láthatóan megittasodott a magyarok nem várt hülyeségétől. Hazudik éjjel, hazudik nappal, mindent kiforgat, és a nép bámulva hisz neki. Orbán most már ott tart, hogy tetteit nem is álcázza. Monopóliumot csinál a dohányáru értékesítéséből, majd nyomban háromszorosára emeli a nyereséget. Tudjátok ti ökrök, hogy ez mit jelent. Minden doboz cigaretta kb. 60 forinttal lesz drágább. Ezeket a hatvan forintokat tálcán adjátok át a Fideszes csókosoknak, hogy összejöjjön nekik a havi egy milla.

A törvényalkotás egyetlen célja az, hogy a klikk anyagi helyzetét tovább növelje. Erre jó a Földtörvény, a Szövetkezeti Pénztárak betervezett államosítása, Margit-sziget, a Dreschler-palota (Balettintézet)  einstandolása, amit hamarosan a Norma-fa követ. – Mikor fog felébredni az a 2 millió szavazó, aki még mindig a Fideszre voksolna? Gondolom soha, előbb veszi fel az utolsó kenetet, mint hogy hátat fordítana az 1100 éves magyar történelem legundorítóbb alakjának.

Slusszpoén: Ma vásárlás után a visszajáró aprópénz között volt egy ragyogóan fényes tízforintos. Gondoltam elteszem „emlékbe” és alaposan megnéztem közelről. Igen, 2013-ban verték, és nini, mi van ráírva: „Magyarország”. Az eddig nyomott fémpénzeken az volt, hogy: Magyar köztársaság”. Matolcsy tud valamit, csak nem megszűnik a köztársaság?

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

72 gondolat erről: „(1134) A butaság vására

  1. Egy jóideje már nem köztársaság (Magyarország alaptörvénye, A cikk). A hivatalos dokumentumokon is lecserélték már. Wiki: „Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország.”

  2. 1:
    Ez így igaz, de a széles néprétegek nem tudnak róla.

  3. Majd azt a pénzt tedd el, amin a „Magyar Királyság” felirat lesz, a Szentkorona körül, a korona alatt a jól ismert, enyhén negrid beütésű arccal, a torz mosollyal…

  4. 1.

    Kár terjeszteni ezt a hülyeséget, hogy nem köztársaság Magyarország.

    Dénes, ez nem elég egyértelmű?

    „Alapvetés

    A) cikk

    HAZÁNK neve Magyarország.
    B) cikk

    (1) Magyarország független, demokratikus jogállam.

    (2) Magyarország államformája köztársaság. (!!!!!!!!!!!!)

    (3) A közhatalom forrása a nép.

    (4) A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.”

    Tehát „papírforma” szerint köztársaság. Abba most ne menjünk bele, hogy az egész alkotmány csak egy papírfecni. Orbán fecnije.

    Nos igen, nekünk Mohács kell, de lehet úgy is fogalmazni, amilyen a nép olyan a vezetője.
    Egy olyan nép, aki még mindig Trianon miatt nyalogatja sebeit, és minden múltban ért valós vagy vélt sérelme miatt nyafog
    az nem is érdemel mást, mint Orbánt!

    Amúgy tudtátok, hogy Németország „államformája” KFT? Igen KFT. Írjátok be a keresőbe: deutschland gmbh
    aztán olvasgassatok.

  5. 4: a Lengyel Köztársaság élén évszázadokig a Király állt… A Magyar Királyságnak meg Horthy idején nem volt királya, tengernagya viszont volt, tenger nélkül.
    Nem sok múlik ezen, ha kell, kidobatja az Alkotmányból a köztársaságot.

  6. 1100 évig tartott, mire sikerült ennyire megtörni a magyarság gerincét. Tulajdonképpen nem is rossz. Az Orbán hihetetlen ‘szerencséje’, hogy mostanra érett be ez a gyümölcs.

  7. 7: valójában a szervezetlen többség mindig hátrányban van egy szervezett, céltudatos kisebbséggel szemben, akiknek a konchoz fűződő érdeke erős motivációt ad. Bolsevikok, vagy Orbánisták, mikor ki. Szerintem 1200 éve is ez volt a helyzet.

  8. 8: Ebben tökéletesen igazad van.
    Egy erősebb külső hatalom elnyomását idővel le lehet rázni, de amikor (látszólag) a saját fajtánk nyom el, azt jóval nehezebb, mert eleve megosztott a nép. Most is ez van. 🙁

  9. Rájött a külső hatalom, hogy a saját fajtánkon keresztül kell támadni..

  10. Már „Magyarország” van, Tiborbá! Hol van már a köztársaság… Nem semmi, ugye?

  11. 12: Először a nép, majd a köztársaság is szükségtelenné vált….

    Új államforma van születőben: mutyisztán. 😉

  12. 4: Ha jól értelmeztem, a cikkben az aprópénzről volt szó, amire az azt használó ország neve van írva. Engedelmeddel csak erre reagáltam. Neked leírom nagybetűkkel is: NEVE. Eddigis papírforma szerint volt köztársaság, most ezzel a gesztussal kicsit közeledett a papírforma a valósághoz. Gondolom Tibor is erre utalt a cikk legvégén.

  13. Emberek, emberek!
    A poszt témája nem a köztársaság, hanem ez az iszonyatosan buta nép.

  14. Sajnos nagyon igazad van Tibor ba!

    Amikor olyan kommenteket lehet olvasni pl. a magyar gyartasu tuzolto ruharol (amiben kozvetett honek kiteve megegtek a tuzoltok, mig a regiben nem) szolo cikk aljan, hogy „Aki kurvának áll, ne csodálkozzon ha basszák! És mennyit is keres egy tüzoltó? Nettó 200-at is akár! Ennyi pénzért vállalja el ezeket! Más meg 3 müszakban nem keres meg 80 ezret sem!! EZ NEM UNDORITÓ???!!” meg ” Nem teljesen értem a problémáT! Van egy ruha ami nem birja a tüzet. A tüzölto amúgy sem megy be a tüzbe közvetlenül (ha nem hülye), hanem elöször távolrol olt. Ennyi. A ballib huhogást pedig jó lenne abbahagyni!! SZÁNALOM!” Ez ki is fejezi annak a retegnek a szellemi szinvonalat, akik ezeket kormanyra segitettek es sajnos (nagy valoszinuseggel) ott is fogjak tartani.

    Es igen, en is kulfoldon elek egy eve, mert en is felvettem abban a bizonyos jo eros valutaban a hitelt, bar mentsegemre legyen mondva sok valasztasom nem volt, de ez egy szemelyes sztori es hosszu is 🙂

  15. Szándékosan butították le a magyart, vagy mindig is buta volt?

    Az übermagyarok azt állítják mi vagyunk valójában a kiválasztott nép, sőt a Föld legősibb népinek egyike.

    What’s the truth?

    Amúgy nem csak a köztársaságot, de a devizahitelt is kár volt idekeverni.

    Mindegy, lényeg, hogy a dimenzióváltás elkezdődött. 😀

  16. Ez a buzgó, buta embertípus az egyik legveszélyesebb. Fel vannak mentve minden vád alól, hiszen a butaság, ellentétben a bujasággal, az egyházi tanok szerint nem bűn, a nagy szorgalom meg egyenesen dicsőség. Erre az embertípusra mondják, hogy a barátaimtól ments meg Uram, az ellenségeimmel elbánok magam is.

  17. Tiborbá!
    Azt a 12 másodperces audio-véleményt amit küldtem ágyazd be 🙂
    Lehet gondolkodni, hogy melyik két filmből ollóztam össze.
    Mindez passzol a 20-ra is.

  18. 21:
    Remélem, ezt nem gondolod komolyan.

    22:
    Kétlem, hogy az osztrákok Jörg Haidernek adtak volna kétharmadot.

  19. Gyurcsány alatt az éves nettó bérem 3-400 000 Ft-al csökkent (tb határ emelés és lakás adókedvezmény eltörlése), Orbán alatt 1 200 000-el nőtt (3 gyerek és szja), és ebben nincs benne a rezsicsökkentés.

    Lehet, hogy én vagyok a célcsoport?

  20. 23:

    Kicsit meredek Orbán és Haider közt párhuzamot vonni. Szerintem, de ettől függetlenül valóban nem vagyunk egyformák.
    A magyar nem buta, inkább félrevezetett, manipulált és legyengített.

    „Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket.”

  21. 23: Nemcsak Haider és OV nem volt hasonló alkat, hanem a lényeg, hogy Haidert nem épjtették fel olyan szerepre, mint OV-t.

  22. „aki hisz a teremtésben az általában nem fogadja el a globális felmelegedést, és feltétel nélkül híve a törpe diktátornak.”

    Ekkora hülyeséget rég olvastam. Van esetleg valami forrás ami alapján írtad, vagy te találtad ki?

  23. 27:
    Ennek az oltári nagy hülyeségnek én vagyok a szerzője. 🙂 , de átugrottad az „általában” szót.
    Mellesleg, ha lenne ilyen felmérés, minden pénzben le merném fogadni, hogy az Orbánfilok táborában jóval több a vallásos ember, mint azon kívül.
    Ha akarsz még nagyobb hülyeségeket olvasni, akkor látogass ide gyakrabban. 😀

    26:
    Tudsz-e arról, hogy engem ki épített fel? 🙂

  24. 28:
    „Tudsz-e arról, hogy engem ki épített fel?”

    Gyurcsány, vagy Bajnai? 😀 😀

  25. 28: Téged Isten teremtett, de közben ki kellett ugrania a WC-re, és megkérte a patás kollégáját, hogy arra az 5 percre helyettesítse… 🙂

  26. 29:
    Neked Gyurcsányitiszed Bajnai kórral vegyítve! 🙂

    30:
    Tulajdonképpen meg lehetek ezzel elégedve, mert tudsz te ennél vaskosabban is fogalmazni. 🙂

  27. Tiborbá :
    A 250ezer magyar nem az orbán miatt ment külföldre, érdemes megnézni pár hivatalos statisztikát : http://www.portfolio.hu/img/upload/res/orig/magyaruk-20130130.png
    Ebből a lengyelek ki is maradtak mert ott egyes években 5-10-szer ekkora számok vannak, de akinek kell a teljes cikk a portfolio-n megtalálja „Tényleg itt az új magyar exodus?” címmel, bár már sms fizetős mert év eleji.

    A portfolio-n ezt írják még a kivándorlási számok magyarázataként:
    „Összességében azt láthatjuk tehát, hogy az utóbbi években egyre többen választják a magyarok közül is a külföldi munkavállalást, miközben a korábbi években a többi régiós országból jóval nagyobb áramlás volt jellemző.

    Két tényező állhat a mögött, hogy a magyarok egyre nagyobb számban próbálnak külföldön munkát vállalni. Egyrészt a 2004-es uniós csatlakozás nálunk nem indított el rohamot. Ez látható a fenti ábrákon, például a szlovákok kiáramlása az Egyesült Királyságba jócskán túlszárnyalta a magyarokét a 2000-es évek második felében (lásd első ábra).

    Így a mostani számokat felfoghatjuk az uniós csatlakozás utóhatásaként; másrészt a válság kényszerűen mobilisabbá tette az embereket, az általában kimondottan kevésbé mobilis magyarokat is. Az elhúzódó válság minden tekintetben kimeríti a háztartásokat, a devizahitelek elszállása, a magas munkanélküliség, a reálbérek csökkenése, miközben az életszínvonal esését leginkább az mutatja, hogy a kiskereskedelmi forgalom 10%-kal alulmúlja a 2005-ös szintet. Mindez miatt egyre többen ragadhatják meg a külföldi munkalehetőségeket. A migráció szerkezete már csak emiatt is átalakulhatott, az egyre növekvő nemzetközi migráció mellett a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben egyre kisebb lehet a kereslet, de a kivándorlók köre is a magasabban képzett, nyelveket beszélők felé tolódhat el. ”

    Hozzá tenném még, hogy 2011 május 1-től szabad a munkavállalás németországban és ausztriában.

    Bírjátok ki, már csak egy év és vége a 2/3-nak 🙂

    2010 előtt miért nem voltak Gyurcsányos posztok? Pedig adott munkát a ferkó rendesen… 🙂

    Javaslom elolvasásra, egész jó statokat mutat a rendszerváltozás óta a kormányokra : http://nivo.blog.hu/2012/05/24/a_fidesz_gazdasagpolitikaja_jobb_mint_az_mszp_e_volt

  28. Üdvözlet Mindenkinek!
    Nem tudom vélemény nélkül hagyni ….
    Nem hiszem el, hogy olyan nagy Orbán támogatottsága. Bármerre járok, csak negatív zsörtölődés,méltatlankodás fakad ki minden korosztályból. Itt, más lehet a háttérben! Kemény manipuláció minden szinten. Bérkommentelők, hamis statisztikai elemzések, s ezeket a képünkbe tolják. Pszichésen akarnak hatni a népre, s ez OV-ra tökéletesen jellemző. ….hogy úgy érezzük, nincs más választásunk, 2014-ben is rá kell szavazni. Ellehetetleníti az ellenzéket, s hülye cikkekkel támasztja alá…pl.:Bajnai elbukott
    Persze, a politikai kínálat valóban gyér.
    De! Ami most van, gyomorforgató.
    Attól tartok, nem a Fideszre szavazók száma lesz magas jövőre, hanem a gyanús körülmények sokasága a szavazás körül.

  29. 32:
    Gyurcsánnyal kapcsolatban milyen posztot kellett volna írnom?

    2/3 megszűnése nem üdvözít. Már minden el van baszva, és pont mert nem lesz 2/3 az elbaszás marad évtizedekig.

    Ha valaki anyagilag jól jár Orbánnal, az érthető, de maradjon csöndben, és ne akarja megmagyarázni, hogy Orbán egy hazafi.

    Én meg azt javaslom, hogy szavazz a poszt végén, és akkor meglátod, hogy a szavazok 54 százaléka szerint „ennél még az MSZP is jobb volt”. Pedig valószínűleg nem balliberálisok olvassák a posztot.

  30. 34: nem találtam szavazót 🙁
    A múltkor sem tudtam az első politikai szavazásodon részt venni csak a másodikon (Vonára) aztán az nem is lett elfogadva pechemre 🙂

  31. 35:
    Pedig ott van.
    Mellesleg, Vonát nem tartom idiótának (ellentétben Orbánnal).

  32. 33:
    2010 előtt miért nem voltak Gyurcsányos posztok? Pedig adott munkát a ferkó rendesen… 🙂

    Mit csodálkozol, hogy nem írt soha a gyurcsány ellen (nem érdemli meg a nagy kezdőbetűt a neve). Egy ilyen vén bolsevik majd a komcsik ellen fog írni. Minden irásából süt ez a szélsőbalos ősbolsevik mentalitás.

    Persze a Fidesz sem jobb, hiszen ugyanarról a tőről fakad mindkettő. Szinjáték az egész pártokrácia. Az egyik vörös a másik majdnem vörös hiszen narancssárga.

    Tibor bá’: Engem neveztél meg vén bolseviknek? Hmmm, valószínűleg nem vagy észnél, de ez csak másokat zavar, téged láthatóan nem.

  33. 38: Csak úgy ‘csendesen’ kérdem, mitől komcsi egy milliárdos?
    Kun, Rákosi, Kádár, talán még Horn, na de Gyurcsány?

    Ettől a „komcsi” dumától már herótom van. Ebben az országban – talán Thürmert leszámítva 😉 , – már egyetlen komcsi sincs. Egymással marakodó gazdasági érdekcsoportok vannak, egyik komcsizik, másik nácizik, te meg benyalod a komcsizást…

  34. 37 Tiborbá: Vonában kiegyezünk! Bár csak az ország nagyobbik felét meg a nyugati hatalmakat kellene meggyőzni, hogy ne álljon tőle fel a szőr a hátukon.

    38 Csendes Olvasó: Orbánt támadja veszettül, de ettől még nem szélbalos! Nézz körül a honlapon!

  35. 40:
    Ha Vona miniszterelnök lenne, éles cigányellenes politikája megmaradna, de az antiszemitizmusából jócskán visszafogna (ha nem, az biztos bukást jelentene). Hazafisága is tompulna, de olyan gátlástalan gazember, mint Orbán sose lenne.

  36. Ez a buta, tompa, beszari nép újból megszavazza Zorbánt. Mire észbekapnak, hogy mi folyik a valóságban, addigra, már az utolsó szeget is beverik a koporsóba. Oly folyamatok lettek elindítva a mában – melyet a Jobbik sem tud majd visszafordítani, amikor 3-4 választási ciklus múlva – végre – parlamenti többségbe kerül.
    Esélye van Zorbánéknak arra, hogy a következő választási ciklusban úgy fognak járni, mint egy másik kollégájuk az öszödi beszéddel…

  37. 38:
    Valószínűleg azért volt kevesebb Gyurcsányt támadó poszt, mert ennyire nem volt sz@r a helyzet, mint most.
    A többség belefáradt a korrupt megoldásokba, az akkor is működő mutyizásba. De! Gyurcsány elegánsabban csinálta (OK! nem mentség).
    A szavazók ezért is voltak kevesebben 2010-ben. Elegük lett a magas szintű elosztásból. Arra azonban senki nem gondolt, hogy mekkora veszélyt rejt magában ez a zseb-Napóleon.
    Egyszerűen fogalmazva, az MSZP alatt legalább velős csontot dobtak a népnek. Most csak csontot, velő nélkül, de még azt is kapargatják – feltételezve rajta a húst.

  38. 44-Roxy:
    „Arra azonban senki nem gondolt, hogy mekkora veszélyt rejt magában ez a zseb-Napóleon”

    Akinek volt egy aprócska pszichológiai érzés a vénájában, az 98-02 közötti Orbánból következtethetett volna a 2010-es Orbánra.

    Az én megfogalmazásom szerint, az MSZP lopott, ami belefér. AMI BELEFÉR, de nem többet. Orbán úgy lop, hogy kihúzza szánkból az utolsó falatot is. Szörnyű, hogy vissza kell sírni az MSZP érát, mert más nincs! – 1526: kit válasszunk? Az osztrákokat, vagy a törököket?

  39. 45:

    Hát érdekes felfogás: „AMI BELEFÉR” Ja, hogy akkor szavazatunkkal végül is támogassuk azt, aki még elviselhető mennyiséget lop, nem olyant, aki esetleg tenne valamit az országért?

    Maradjunk annyiban, hogy senki nem tudná mi lenne ma, ha marad az MSZP. A válság 2010-11-ig nem igazán volt érezhető, nem tudom az MSZP mivel tartotta volna kordában a költségvetési hiányt. Gondolom már a sokadik IMF hitelünk lenne, és az utolsó szegletnyi földünk is minimum jelzálog alatt lenne.

    Sírja vissza az Mszp-t, akinek 8 anyja van. Nehogy már bárki azt gondolja, hogy attól bármi javulna. Éppen elég volt az a 12 év, amit pusztítottak ebből a 23 évből.

  40. 44-45 : Az mszp elegánsan lopott, DE TÖBBET.
    A lopás mértékéről: az autópályaépítések rajtunk kívül CSAK Svájcban és Olaszországban voltak drágábbak az egész EU-ban. A szomszédaink 30%-al olcsóbban építettek meg 1 km-nyi autópályát és ott nem jórészt a sík terepen kellett építeni. Továbbá a gyorsforgalmú utakból is több száz km épült, persze kimásnak a népnek ugye mert nálunk mindenki autópályán közlekedik hisz fussa rá! Lófüttyöt a népnek, a nyugati cégek kiszolgálására építették őket, hogy frankón be lehessen hozni kintről azt a sok szemetet amit a privatizált majd szándékosan leépített gazdaság már nem tudott adni.
    És akkor ti ezt a bandát sírjátok vissza, hát én kész vagyok…

    Fasz kivan, hogy ennyit politizálunk a lapon, visszasírom a geddonos prepperes posztokat Tiborbá! 🙂
    Nem lenne érdemes a zorbángyalázós posztok helyett felhozni inkább egy prepper-es régit? Marc Faber például idénre mondja, hogy reccsenni fog a pénzügyi tőzsdés szektor…

  41. 47:

    A 4-es Metrót kihagytad. Ha jól tudom a világ legdrágább metrója lesz, de lehetne folytatni estig, hogy mit hol lopott az Mszp, és valóban jól látod, elegánsabban tette, bár volt ott is pár gusztustalan dolog.

  42. 47:
    Nézd a választék golyó általi halál vagy akasztás. Te most engem azért kritizálsz, mert kínomban a golyót választom. Te pedig büszkén hagyod magad felakasztani. 😀

  43. Nem értitek, hogy ez egy csapat, csak az előadás kedvéért kettéosztva és a jónép szórakoztatására marják egymást? A háttérben összejárnak sörözni, üzletelni…

  44. 50: Ott a pont Arma! Bár jelenleg sipákolnak a külföldi és magyar zsiráfok, számomra úgy tűnik nem csak színészkednek hanem kicsit tényleg fáj nekik… legalábbis ebben reménykedem 🙂

  45. 45 – Tibor bá’
    Az embereknek van pszichológiai érzékük, de sok esetben kimerül az önsajnálatban,szomorúságban s ezek szinonimáiban. 2oo8-ra belefáradtak a dupla ciklusba, s úgy gondolták tele a tökük, nekik mindegy ki lesz, úgyis csak tovább lopkod. Mára, szvsz ráébredtek, mekkora hibát követett el az, aki nem ment el szavazni. Meg vagyok győződve arról, h jövőre nagyobb százalék járul az urnákhoz.
    Még egy kicsit rángatják a madzagot a pedagógusok, eü-sek, nyugdíjasok orra előtt, de rászárad a méz, ami amúgy is szurok lett, csak OV erőlteti, h méz az.

    46 – Curix
    Tudod! Tényleg nem sírjuk vissza, vagy nem is tudom………
    Ami most zajlik, csak a magasan kvalifikált személyeknek megfelelő – akkor is, ha sok döntést kritikus szemmel néz. De neki jó! Jó az, hogy egy kulcsos az adórendszer, jó az, ha 3 vagy több gyermeke van, jól fizető állással.
    Nekem nem tetszik, mert elképesztően erkölcstelen. Tudom, a többi is az, de OV a tízes skálán 10, az Mszp legalább a külcsínre adott. Mással nem tudom párhuzamba állítani.

    Tibor bá’ oldala pedig tartalmas, sokrétű, érdekes aspektusból közelít meg dolgokat. Nekem tetszik! Változatos, nem egyhangú politika. Már egy ideje ( 1.5 éve) olvasgatom, de most írok, mert szabin vagyok:)

  46. 51: azoknak fáj, akik túl lent vannak a hierarchiában és komolyan exponálták magukat az OV-re acsarkodásban.
    Olvastuk a kurucon a Fidesz megalakulása előtti belbiztonsági jelentéseket, amikben az informátor leírja, hogy az ő belügyes köreikben ukáz, hogy ezeket a fiatalokat, akiket maga Horváth belügyminiszter , Stumpf apósa véd fentről, csak megfigyelni kell, bántani nem szabad, mert „ők az ország leendő vezetői”. És Anikó elfecsegte, hogy érdekházasságot köt Viktorral, fent hozták üössze a párt a megfelelő etnikai mix érdekében is.
    Tehát a „bukni készülő” szocialista rezsim belügyminisztere protezsálja a nemsokára egy látványos Nagy Imrét és kommunizmust temető beszéd elmondásával az ismertségbe katapultált „Ellenzéki” ifjút, akinek párttitkár az apja…
    Színházi előadás.

  47. 53. Arma Gedeon
    „Színházi előadás.”
    Le is írtad a lényeget.

    Az ügynökök a paradicsomba mennek
    Jó kis játékfilm, ahol a valósággal való hasonlóság csak a véletlen műve lehet…

  48. Az MSZP minden határon túl elpofátlanodva lopott 2002-2010-ig. Pontosan ebből lett elege a népnek, ezért kapott Viktor 2/3-ot. Méghogy „elegáns”, meg csak ami „belefér” – nevetséges.

    Gyurcsány és Banai tudták, hogy kikkel kell jóban lenni, kiknek az ideológiája szerint kell kormányozni – az EU és a nagytőke.
    Orbán ezzel szemben szarik rá, hogy ki mit mond róla, nem is tudja megfelelően kommunikálni az „eredeti” ötleteit. A baj az, hogy az ötletek 50%-a eleve faszság, 49%-a jó gondolat, csak a megvalósítás rosszabb, mintha nem csináltak volna semmit, 1%-nak haszna is van, de ettől még meggebedünk.

    Na de kire szavazzunk?
    Fidesz – ezek után nem.
    MSZP – soha.

    Nálam ezek jöhetnek még szóba:
    Ángyán – illetve akihez Ő csatlakozik
    Élőlánc
    LMP
    Kétfarkú Kutya Párt – remélem, indulnak!

  49. Mivel nem szoktam se politikaval, se politikusokkal foglalkozni (pont ugy leszar@m oket mint ok minket) nem tudom kit kellenne megvalasztani.
    Viszont lenne egy javaslatom, ami elso hangzasra talan hulyesegnek tunik de van benne nemi logika.
    A jeloltek kozul azt kellene megvalasztani aki a legreprezentativabb megjelenesu, sarmos es jokepu, azt hiszem a tobbi nem szamit
    Vagy ugy is fogalmazhatnak, ha mar jot nem talalunk akkor legalabb valasszunk egy szepet.
    Es akkor utolag se erne minket akkora csalodas es elmondhatnank, hogy ez is olyan sz@rhazi mint a tobbi de ez leggalabb szep.
    Csak arra vigyazzunk hogy a 141,5 mm atlagtol ne legyen sokkal nagyobb, mert azt megerezzuk.
    Mert peldanak okaert az O.V. meretetet mar ugy kellene, hogy tudja az orszag mint az 1×1-et.

  50. Ne feledkezzetek meg arról, hogy a poszt témája az elképesztően buta nép, nem a ravasz és könyörtelen politikusok.

  51. Este 20:00-kor jött be a Der Spiegel”

    Hungary Warns of German EU Leadership
    Hungarian Prime Minister Viktor Orbán told diplomats on Tuesday that closer ties between a Germany-led EU and Russia were enough to make people check to see if their „children are still in the yard” — an oblique yet unmistakeable reference to the Hitler-Stalin pact.

    Nem csak arról szól a nóta, hogy melyik kormány mennyit lopott, hanem arról, hogy Orbán egy katasztrófa. Szemére veti Németországnak (a lehető legotrombább formában), hogy ha a Németország vezette EU közeledik Oroszországhoz, akkor az ember megnézi, hogy a gyerekei meg vannak-e még, amivel a Hitler-Sztálin paktumra utalt. – Teszi ezt azzal a Németországgal, ahová a legtöbbet exportálunk. Ez az ember egyszerűen nem normális, mert ezzel a megjegyzéssel mi a francot akart elérni, u.i. nem a magyaroknak szólt, hanem diplomatáknak.

  52. 58: különféle politikai erők vannak Európában, akiknek udvarolhatott ezzel. Pl. a lengyel imádói, Kaczynski PIS-e. Francia és angol politikusok. Hogy a politikai játszmáinak alárendeli a gazdasági érdekeket (másokét, mert neki van mit a tejbe aprítani), az régi szokása.

  53. 59:
    OK, de miért kell ezt ilyen otrombán tenni. Másfelől harapdálja azt a kezet, amelyik enni ad neki!

  54. 60: ez képes le is harapni. A trafiktörvény által tönkretett sokezer magyar tulajdonú vegyesbolt se erősíti a birtokának tekintett országot, az se zavarja.

  55. 61:
    Gyakorlatilag már mindenkibe belerúgott, és mégis neki áll a zászló. Ki a fene érti ezt?

  56. 63:
    Elsősorban a munkanélküli hóhérok. 😀

  57. Tibor bá!
    Én nem a levegőbe beszélek, csak azt állapítottam meg ami az egész blogolásodból nyílvánvaló. Már csak ez az egy idézet is igazolja, hogy bolsi vagy:

    „Gyurcsánnyal kapcsolatban milyen posztot kellett volna írnom?”

    Miközben Orbánt elborítod a szitkok tömkelegével addig gyúrcsányról „nem tudod milyen posztot kelleni írni”. Ezek szerint vele minden rendben van. Hiszen ő lövette ki 2006-ban a TV ostromnál az ő gazembersége ellen tüntetők szemeit. Ő lopta el az egész KISZ vagyont amit a rendszerváltáskor vissza kellett volna adni a magyar népnek. Ő mondta az embereknek, hogy el lehet menni Magyarországról itt lehet minket hagyni. És még sorolhatnám de te is tudod mekkora gazember. Ezt az öszödi beszédével is bizonyitotta.

    Ezek szerint ez rendben van a te szemedbe?

    Azt kérdezed az emberektől, hogy kire szavaznának (Li)bajnaira vagy mester(szar)házira? Tehát a bolsevikokra.

    Nem kívánom Orbánt védeni, mert az is ugyanolyan bolsvevik hiszen az apja is kommunista volt ő meg ugyanúgy benne volt a kiszben, mint a többi fideszes főmufti. Orbán fő bűne, hogy nemzeti szerepet játszva nemzeti szólamokat hangoztatva csinálja a nemzetellenes dolgait.
    Ha ő igazán nemzeti lenne akkor gyúrcsány és többi baloldali tetű már rég a börtönben lenne és rájuk rohadna a műanyag lakat.
    Ehelyett biszku béla elvtárs az 56-ot követő megtorlás tömeggyilkosa köszöni szépen jól van és élvezi a 630 ezer ft nyugdíját. (Nesze neked elszámoltatás.) A többi gazemberről nem is beszélve.

    Csodálkozok rajtad Tibor bá! A te nyolcvan éveddel, hogy nem jöttél még rá, hogy nem gyurcsány és nem Orbán vezeti az országot. Mindkettő azt csinálja amit izraelből parancsolnak nekik. Magyarország csak egy gyarmat, és a demokrácia szinjátéka alatt megy a gazember kiszipolyozás. Ehhez hol egy tetű baloldai hol egy álnemzeti aszisztál miközben az éppen hatalmon levő igyekszik megszedni magát a lehetőségein belül.

    Observernek!
    „38: Csak úgy ‘csendesen’ kérdem, mitől komcsi egy milliárdos?
    Kun, Rákosi, Kádár, talán még Horn, na de Gyurcsány?”

    Observer, én nem azt mondtam, hogy komcsi, hanem, hogy bolsevik. Olyan, hogy komcsi valóságban nincs is. Bolsevik van aki a komcsinak nevezi magát és miközben azt hirdeti, hogy a magántulajdon ördögtöl való addig ő maga milliárdokat harácsol össze. Rákosi pajtás és elvtársai fényűző módon éltek amíg a szegényparasztoknak leseperték a padlását és elvették munkájuk gyümölcsét. Kádár már felvett egy szolidabb szerepet és eljátszotta a puritán komcsit, de ne feledjük 56 után emberek tömegeit végeztette ki. Elárulta saját elvtársát Nagy Imrét is (aki egyébként szintén egy mocskos gazember volt hiszen ő volt a beszolgáltatási miniszter egy időben és irányította nép kirablását, előtte az emigrációban a SZU-ban spicliskedett az ottani elvtársai ellen és sokak neki köszönhetően a sztálini tisztogatás áldozataivá váltak.) Hálából ezért az oroszok megtették az ország (báb)államfőjévé ezt a Fiuméból származó cselédlánynak a zabigyerekét. Ezek az emberek egy normális világban soha nem vitték volna semmire ezért érthető, hogy bolsevikokká váltak. De te Tibor bá, nem tudom mit szólnának azok az őseid akiktől örökölted ezt a szép nemesi Antalffy nevet? Lehet, hogy a sírjukban forognak mert ezzel a baloldali bolsevik mentalitásoddal szégyent hozol az ő emlékükre akik valószínűleg nem érdemtelenül kapták a két f-et és ipszilont.

  58. 65:
    Hadd kérdezzem meg tőled, tudod-e, hogy miért bolsevik a bolsevik? Azaz honnan ered az elnevezés?

  59. 65. Csendes Olvasó
    Abban egyetértünk, hogy egy magyar miniszterelnöknek nincs igazi hatalma, dróton rángatott bábuk, és hazudnak, lopnak is. Ha ezt vesszük kiindulópontnak, akkor Gyurcsányon kevesebb fogás van, mint Orbánon, mert ő legalább valamennyire reálpolitikus volt, a diplomáciai, gazdasági kérdésekben jobban teljesített Orbánnál. A szűkös mozgástérben kevésbé ártott az országnak.

    Ha te ennyire egyformán utálod a bal- és jobboldalát a politikai elitnek, akkor Orbánra miért nem használsz gúnynevet?

  60. 65: „Observer, én nem azt mondtam, hogy komcsi, hanem, hogy bolsevik”

    Nem tudom, mi a különbség… , illetve tudom, de azzal egyáltalán nem vagyok előrébb.

  61. 66.

    Bolsevik = kisebbség
    mensevik = többség

    Az 1898-ban illegálisan megalakult Oroszországi Szocedem Párt később két ágra szakadt a kisebbség vagyis a bolsevik még vörösebb ág kitúrta a többséget és átvette a hatalmat.

    67.
    Orbán gazember de valamennyire még ember, ő nem csinál mást mint amit a legtöbb ember csinálna az ő helyébe, hogy a húsos fazékból kikapni maga és sleppje számára a legzsírosabb falatokat.
    gyúrcsótány az ember nevet sem érdemli meg, egy idegbeteg primitív állat. Egy mocskos hazaáruló. Miért van rajta kevesebb fogás? Méghogy reálpolitikus volt? Annyiban valóban, hogy aszintén bolsevik szellemiségű EU számára jobban feküdt.
    Ha nincs rendszerváltás (persze az nem is volt igazából) akkor valószinűleg egy demagóg elsőtitkár lenne és kő kemény kommunista elveket hirdetve. Orbán legalább próbálta a nemzet felemelkedését elősegíteni, de mikor rájött, hogy semmi mozgástere nincs feladta és igyekszik azóta minnnél többet összekaparni maga és bandája számára. Azért Orbán nem vonult fel a buzeránsokkal együtt mint gyúrcsótány. Nem mondta a hazájára, hogy ez egy „kurva ország” nem mondta az ország állampolgárainak, hogy „el lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni”. Orbán egy akaratos és makacs de JELLEMGYENGE ember. gyúrcsótány nem jellemgyenge hanem a szó abszolút értelméber JELLEMTELEN!

  62. 69:
    „Bolsevik = kisebbség
    mensevik = többség”

    Fordítva. Ejnye, nem tanultál oroszul… 🙂

    Gyurcsány értelmesebb fazon, mint Orbán, csak nem megy vele semmire.
    Orbán a központosított hatalom kiépítésében verhetetlen, ezért az ő bűne nagyobb, mert tehetett volna az országért, de kihagyta ezt a 2/3-os ziccert.

  63. Szerintem kicsit túlértékelitek Orbánt (és Gyurcsányt). Én mindig úgy képzeltem el őket, mint az ágyú figurát a Monopolyban. A játékosok rárakják egy mezőre és lőnek vele.
    🙂

  64. A bolsik az erőszakosabb megoldásokat szorgalmazták, a mensik pl. ellenezték a párt bankrablásait…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük