(1114) A III. világháború elkezdődött?

Tibor bá’ online

 

~00000A hírek szerint az amerikai kormány nógatja Angliát és Franciaországot, hogy küldjenek fegyvereket, hadianyagot a szíriai felkelőknek. Amire Irán elhatározta, hogy 4000 forradalmi gárdistát (elit alakulat) küld Szíriába az Assad rezsim megsegítésére. – Ezt mifelénk úgy hívják, hogy eszkaláció. Amerika fontolgatja, hogy a szíriai légteret „no fly” zónának kiáltja ki, azaz szabadon garázdálkodhatnak az izraeli vadászgépek. Erre Oroszország bejelentette, hogy S-300 légvédelmi rakétát küld Assadnak. Ezt mifelénk úgy hívják, hogy eszkaláció. De miért? Hallgassuk meg a vén róka Zbigniew Brzezinski-t – ha ki tudod ejteni a nevét. 😀  The west is absolutely engaging in mass propaganda by portraying the Syrian conflict as a fight for democracy when many of the rebels want anything but. They pledge allegiance to Al-Qaeda, explicitly call for Sharia law, kill thousands of Christians, use terrorist tactics yet our corrupt media and political class pretend arming them will produce democracy. [A Nyugat nagyfokú propaganda hadjáratot folytat, amikor azt állítja, hogy a szír konfliktus a demokráciáért folytatott küzdelem, miközben a felkelők nagy része bármit elfogad a demokrácia helyett. Nyíltan az Alkaidához hűek, kifejezetten a Sharia törvényeket akarják bevezetni, ezer számra gyilkolják a keresztényeket, terrorista taktikát alkalmaznak. Mindezek ellenére a korrupt médiánk és politikusaink úgy tesznek, mintha a felfegyverzésükből demokrácia fogna kivirágzani.] Ehhez még hozzátenném, hogy Brzezinski-ről mindent lehet mondani, de azt nem, hogy arab barát lenne.

Végeredményben Washington kialakított egy gigantikus szunnita-síita konfliktust a Közel Keleten. Az ügy kétesélyes: vagy hosszú-hosszú éveken át folyni fog egy állóháború (nem túl valószínű, mert Bashar al- Assad fel akarja számolni a felkelőket), vagy mindkét oldal folyamatosan emelni fogja a tétet. Nem lehetetlen, mert Szíria mögött ott áll Irán, Irán mögött pedig Oroszország és Kína, akik pontosan tudják, hogy az USA-nak most már egy millimétert se engedhetnek.    

A recept minden tétele már benne van a fazékban, csak a tűzet kell alatta meggyújtani.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

 

 

66 gondolat erről: „(1114) A III. világháború elkezdődött?

  1. kedves Tibor ur, hadd legyek én az első hozzészoló a témában, már csak azért is mert az események számomra – lévén izraeli – majdhogy a szomszéd utcában folynak.
    nos, a szriai polgárháború nem más mint a tavalyelött elkezdödött „arab tavasz” egyik – kissé elhuzodó – felvonása.Emelem kalapomat elötted, hogy onnan, a távolból ennyire világosan látod a dolgokat. mert igen, bizonyos valakik minden undokságot beleraktak ebbe az arab üstbe, és tényleg csak valakinek alája kell gyújtani. a baj csak az, hogy – figyelembe véve az általad felsorakoztatott szereplőket – ez az üst akár a pokolban is lehetne, sőt, egyenesen oda való.mert bármelyikük akér egy hajszálnyit is tovább lép a kelleténél, vége a világnak ,drága Tibor bácsi, és hidd el nekem, hogy nagyonis tudom miről beszélek.
    Ime, egy helyes, igaz célért kialakult mozgalom, rossz kezek által téves irányba terelve pusztulást hozhat az egész világra, hogy a fene enné meg az összes szarkeverő gazembert a világon, legyen bár arab, orosz, zsidó avagy hottentotta.

  2. 1:
    Örülök, hogy elmondtad a véleményed. Igen a Sámson effektusról tudunk.

  3. Sokak szerint elkezdődött rég, reméljük nem.
    A nem angolszász médiából (pl orosz) egyértelmű, hogy azon felkelők nem annyira felkelők, és már oroszok (kína?) nem nézi tétlenül újabb ország lerohanását.
    Ráadásul ott van a ruszoknak az egyetlen bázisa kikötője Tartusz, ellentétben USA-val.
    Nem véletlen Putyin megjegyzése:aligha lehet kanibálokkal tárgyalni „ellenzékre” utalva akik ellenfeleik belső szerveit eszik.
    Egy áttekintés szomszédbaráti ország szemszögéből, a szír hejzetről is ami egyuttal magyarországot is érinti:
    http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=4194

  4. A hátsó sorba kérném és a kijárathoz közel,köszönöm szépen és további kellemes estét 🙂
    Mást nem tudok ehhez kommentálni talán annyit,hogy a csipsz és cola helyett most valami tartósabbat vinnék magammal az előadásra.

  5. 4:
    A kijárat elől van, az ajtó keskeny, az egyik szárny le van reteszelve. Ha ki akarsz jutni, jobban válaszd meg az ülőhelyedet. 😀

  6. 4.kedves ejha, ha itt mifelénk kitör a balhé, akkor, hogy szavaiddal éljek, ez lesz az utolsó előadás.
    láttad Tibor bácsi odavetett megjegyzését a SÁMSON forgatókönyvről?
    nem fontos mit viszel be a nézőtérre, colát, csipszet, vagy akármit , a film afféle többdimenziós valami lesz ami majd körülvesz és aktiv szenvedőket csinál a közönségből.
    ropcsi helyett szereld fel magad egy jófajta nukleáris óvóhellyel.
    viccelődünk,viccelődünk gyerekek és nem vesszük észre hogy a sátán félig már kimászott a pokolból.

  7. csak hogy világos legyen mennyire veszélyes a világra a sziriai tüzfészek, nézzétek a helyzetet a maga valóságában:
    a nagyhatalmak már évtizedek óta kavargatják a tudjátokmit világszerte, de soha nem ennyire nyiltan! elöször történik hogy a két legnagyobb fökolompos – amerika/ oroszország -nyilt sisakkal vetik magukat a porondra, és ennek jó vége nem lehet.
    nem lehet mégpedig azért nem,mert:
    irán bejelenti teljesen nyiltan hogy 4000 kitünő katonát vezényel sziriába a kormányerők segitségére
    oroszország teljesen nyiltan remek, modern fegyvereket szállit a kormányerőknek
    amerika ugyanezt teszi a felkelők részére. és itt rejlik a helyzet legnagyobb veszélye: a felek számára nincs többé visszalépés!
    netán irán visszahivja 4000 katonáját? az arab világban neki akkor annyi.
    netán amerika kihátrál a felkelők mögül? ugyan már, hiszen akkor neki a nyugati világban annyi.
    oroszország felmondja fegyverszerződéseit szriával? erre ne is gondoljatok, mert ennél nagyobb presztizsveszteséget elképzelni sem lehet, azonkivöl ,hogy az isten se mosná le róluk a gyávaság bélyegét.
    ki maradt? hát persze izrael.ki az a balga ember aki elképzeli izraelt klarbatett kézzel , föleg mikor ott van karnyújtásnyira 4000 ellenséges katona a legveszélyesebb fajtából?
    á

  8. 7:
    Bálint, pont erről szól a poszt. Erre utal a címe.

  9. Az utobbi hetek posztjaihoz valo hozzaszolasainak szamabol azt a kovetkeztetest vontam le, hogy EZ AZ EMBERISEG REMENYTELEN ES MENTHETETLEN! (Felreertesek elkerulese vegett, nem akarok senkit sem kritizalni, csak a tenyekre szeretnem felhivni a figyelmet.)
    Indokaim:
    Posztok cime: TALAN FONTOS!? Hozzaszolasok szama:
    – A III. vilaghaboru elkezdodott? 8
    – Alkatresz beszallitok 24
    – ket fok Celsius 40

    Posztok cime: KEVESBE FONTOS?
    – Komuves Robert 108
    – Ketapas, ketanyas gyerekek 99
    – Elt 45 evet 186

    Szerintem elgondolkodtato a posztok kozotti fontossag es melyikek azok, amik az emberiseget es kozvetlenul minket is erintenek!

  10. 8.Talán a legfontosabb kérdésekben teljesen tehetetlennek érezzük magunk és ezért is nem olyan aktívak a hozzászólók.Ez ügyben a sztoikus nyugalomé a főszerep.Feleslegesen idegelem magam pl az elkúrt klíma miatt ,már késő bármit tenni.
    Háborúk mindig voltak és lesznek is míg ember létezik.
    Na de a perverz rendezőnek az apja f@..át! 🙂

  11. 9:
    Hidrobbantónaka igaza van. A hozzászólások számából sok mindent lehet következtetni, nem egyértelmű a dolog. A 4. alatt ejha jól érzékelteti. Ez van, nincs mit hozzátenni. Kisebb horderejű dolgokban a különböző vélemények generálják a sok hozzászólást.

  12. 9. Már rögtön reggel amikor megjelent a poszt, elolvastam. De nem tudtam magabiztosan hozzászólni, azóta meg egyébként próbálok mindenfelől utánaolvasni a Szíriai helyzetnek. Nem könnyű. Nagyon mély gödör, és rettenetesen büdös. De most is mikor hazajöttem, egyből néztem a hozzászólásokat, hogy akkor most mi is van. Mindegy, megyek olvasok tovább a témáról.

  13. Legújabb AP hír. Oroszország bejelentette, hogy tengerész gyalogosokat küld Szíriába. (Valószínűleg 600 főt) Az indoklás a szokásos, „orosz állampolgárok védelme.”

  14. 13:
    Ha küldi a s-300-at annak a betanító személyzete orosz állampolgár, azokat meg kell védeni.
    Ez eléggé evidens! 🙂

  15. 14.
    Gondolom Assad pont annyit fizetett ezekért a S300-asokért ammennyit te meg én együtt. Meg ezen kívül még egyéb másért is. Ha a rezsim megbukna és a ki nem fizetett orosz fegyverek a „lázadók” (fordítom: USA) kezébe kerülne, akkor nem csak ezeknek a 300-asoknak az árát húzhatnák le az oroszok a klotyón, de még nagyon sok mindent. Szíria mostantól orosz „adósgyarmat”, ez most már egyértelmű és nyíltan vállalt tény. És hogy ez senkinek se okozzon fejtörést, vagy ne legyen félrefordítható, egyszerűen odavezényelték tengerészgyalogságot. Én most úgy látom, hogy ezzel nem igazán lehet mit kezdeni.

    Korábban is vesztett már a nyugat hidegháborús játszmát az oroszok (szovjetek) ellen. Kicsit emlékeztet is a helyzet 56-ra. Gondolom a szíriai szabadságharcosok most hallgatják a rádión (olvassák a facebookon) Amerika hangját „Tartsatok ki” Aztán majd évek múlva lehet arról beszélgetni, hogy „3. világháborút elkerülendő”.

    A lázadók vs rezsim által elkövetett kegyetlenkedésekről pedig kár is volna vitatkozni. Szerintem mindkét oldalon van. Ahogy egyébként 56’ban is volt, vagy bárhol ahol a (polgár)háború elmérgesedik.

  16. Hát, ha ilyen lagymatag ez a III.vh, akkor csak hadd szóljon!
    A szíriai, (régebben Asszíria) mindíd harcos népség volt. Most kb. annyi történik, hogy az egyik fajta fanatikus gyilkolássza a másik fajta fanatikust, a partvonalról a nagyhatalmak szurkolnak és fogadásokat kötnek – néha pár idegbeteg drukker berohan a pályára, a szurkilótáborok kicsit megdobálják egymást. Persze lehet egy kis affér pályán kívül is a kocsmában, de az mindíg elül lassacskán.
    Nem kell beijedni. Aszíreknél még olaj sincs, nem olyan nagy a játéktét.

  17. 16.sakkmatyi
    „Hát, ha ilyen lagymatag ez a III.vh, akkor csak hadd szóljon!”
    sakkmatyi, drága barátom, miket beszélsz?
    akkor is ezt mondod majd, mikor a rádióaktiv eső első cseppjei a te vagy gyermekeid fejére esnek ?
    a legnagzobb erdőtüzek is pont ilyen „lagymatagon” kezdödtek.kedves sama fórumtárs felhozta, hogy milyen kevés érdeklődés kiséri EZT a témát a többihez képest, és ez tényleg elgondolkoztató!
    valahogy az ember nem gondol arra, milyen iszonyaros lavinát indithat el egy látszólagosan jelentéktelen akármi.még lehetne bagatellnek nézni az egész csetepatét, ha máshol, más szereplőkkel folyna, de ti ott a messzi európában elfeleditek az egyik szereplő kilétét: izraelt!
    az ő jelenlétük a szinen egy globális vészcsengőt, egy általános tüzriadót kellen megszólaltasson világszerte, mert ha izrael isbelesodródik az eseményekbe-és benne lesz, meglátjátok- akkor a kicsi perpatvarból akár világégés is lehet.

  18. 17:
    ÖRÜLÖK ANNAK, HOGY EGY IZRAELI MAGYAR ZSIDÓ ILYEN TISZTÁN ÉS VILÁGOSAN LÁTJA A DOLGOK LÉNYEGÉT.

  19. A kérdés az, hogy a forgatókönyvben izrael és az izraeli atomfegyverek jövőjével kapcsolatban mi szerepel.
    Vagy elhiszi valaki, hogy a hallgatólagosan elismert több száz atom meg hidrogénbombára az izraeli emberek, sivatag stb. védelmében van szükség?

    Izrael is csak egy bábu a sakktáblán… be is áldozható, ha elég magas a tét.

  20. 18. tibor bácsi
    köszönöm elismerő szavait,de tessék elhinni hogy nem ezért teszem. sok más zsidóval ellentétben nincs feltünési viszketegségem. tetszett látni, hogy habár az ön blogját régóta figyelemmel kisérem, eddig soha nem szóltam hozzá semmihez, habár lett volna nem is egy topic amelyek kapcsán az idióta hochsteint valamint a simulékonyan álnok dorkát valami nagyon meleg éghajlatra küldtem volna el.
    de hadd mondjam a lényeget:mivel én aztán igazán testközelböl ismerem hazámat, jobban atlátom felfogását, viselkedésének okait-helyesek-e vagy sem, nem fontos – nos, ezek alapján szeretném nektek, kedves magyar barátaim, megkongatni a vészcsengőt.ennyivel tartozom nektek, magyar embereknek azért mert nálatok láttam meg isten szent napját, nálatok vettem életem első lélekzetét. ittam vizeteket és ettem kenyereteket, tehát legyetek bár antiszemiták, izraelellenesek, nem fontos, kötelességemnek, elementáris emberi kötelességemnek tartom legalább beszámolni nektek a várható jövöről-ahogy én látom- és amennyire lehet még idejekorán elküldeni benneteket valami biztos helyre, legyen az elhagyott bánya, barlang avagy netán régi vasuti alagút.
    ennyit egyelőre, mert én is munkából élek, ls vár a kötelesség.

  21. 20:
    Tudod Bálint, nehéz lesz meggyőzni Hochsteint és Dorkát, hogy nem Arma Gedeon szólal meg benned álnéven. – – – Nyugodj meg, én is úgy látom a világot, ahogy te. Ezek az „okos” zsidók nem veszik észre, hogy érzelmeiket felhasználva éppen úgy eszközök „valakik” kezében, mint a szerencsétlen jobbikosok az Árpád-sávos zászló alatt. Essenek egymás torkának, a fönökeik csak mosolyognak. – – – Szakmailag: sajnos se az elhagyott bánya, se a régi vasúti alagút nem megoldás. Ha elszabadul a pokol, a Föld évezredekre lakhatatlanná válik. A barmok, akik megnyomják a piros gombot, hiába mennek le bunkereikbe, onnan a büdös életben nem léphetnek vissza a szabad levegőre.

  22. 20.

    idióta…

    „megkongatni a vészcsengőt” (??)

    „nálatok láttam meg isten szent napját” (???)

    „elementáris emberi kötelességemnek tartom legalább beszámolni nektek a várható jövöről” (4x?)

    „amennyire lehet még idejekorán elküldeni benneteket valami biztos helyre, legyen az elhagyott bánya, barlang avagy netán régi vasuti alagút”

    —————————————————————-

    simulékony…

    „köszönöm elismerő szavait,de tessék elhinni hogy nem ezért teszem. sok más zsidóval ellentétben nincs feltünési viszketegségem. tetszett látni, hogy habár az ön blogját régóta figyelemmel kisérem, eddig soha nem szóltam hozzá semmihez”

    —————————————————————-

    no comment…illetve hogy a forumozoktol en kerek elnezest. Balesetek meg a legjobb csaladban is elofordulnak.

    balint, kerlek szepen ne valaszolj (vagy csak privatban). Itt erre semmi szukseg nincs!

  23. 20-bálint

    „…szeretném nektek, kedves magyar barátaim, megkongatni a vészcsengőt.”
    Próbállak megérteni…
    Ez a csengő neked nem szól? Elbújni? Atombomba elől? Hova?
    Nekem úgy tűnik, hogy magasról nézel le ránk.

  24. 22:
    Hochstein! Az izraeli protokol szerint Bálin egy öngyűlölő zsidó, rosszabb, mint egy goj. 😀 Olvass egy keveset Gilad Atzmon-tól. Könnybe fog lábadni a szemed. 😉

  25. 23.RJ:
    „Nekem úgy tűnik, hogy magasról nézel le ránk.”Termeszetesen nem errol van szo, o csak segiteni akar. Aki magasrol nez le rad (es neha tesz is) az en vagyok 😀
    Tibor bá’: Ehhez képest elég sokat legyeskedsz itt. 🙄

  26. 23:
    Bálint már régen nem él közöttünk, a magyar kifejezéseit félre lehet érteni. A vészharang megkongatásával azt akarja jelezni, hogy a helyi cionista vezetőket ismerve (és őrültnek tartva őket) el tudja képzelni a legrosszabbat.

  27. 24. Tibor ba’:
    Ajve, mindig is ettol feltem. Arma reven mar volt szerencsem hozza…

    btw: „Tudod Bálint, nehéz lesz meggyőzni Hochsteint és Dorkát, hogy nem Arma Gedeon szólal meg benned álnéven. ” es egyebkent tenyleg. Mindjart nezek is egy terkepet 😉

    Aha, szoval Arma most a tavasz-dombjarol jelentkezik …cseles

    ui.:
    Nem lehetne-e esetleg, hogy torlod a hozzaszolast es bekapcsolod a moderalast? 🙂

  28. 23-RJ
    Nem nézek rátok magasról!!!!!!!!
    hol, melyik bejegyzésembeמ néztem rátok magasról??????????!!!!!!!
    „Ez a csengő neked nem szól? Elbújni? Atombomba elől? ”
    a csengő föleg nekem, elsősorban nekem szól, csodálkozom hogy ezt neked külön ki kell jeletsem. persze hogy nekem szól, hiszen én,nejem, unokáim fogunk elsőnek meghalni, mikor te odaát egyelöre csak ernyőt fog kelleni nyitnod a rádióaktiv esők ellen.nem kell semmiféle atombombák elől bujkálnod, a harcok itt lesznek. atombomba csak egy lesz, és csak ITT,és csakis ennek az EGYDARAB szerkentyö által keletkező eső elől kell meghuznód magad egy idöre, ennyi az egész. a SÁMSON doktrináról a házigazdánk, kedves tibor bácsi is tud mesélni neked, és amit a tibor bácsi tud, azt én is megtoldhatom egy másik változattal.
    és ismét: én nem tekintek magasról senki emberfiára, ezt jegyezd meg!

  29. 27-bálint

    „a SÁMSON doktrináról a házigazdánk, kedves tibor bácsi is tud mesélni neked,”
    Ismerem. Eddig ehhez nem szóltam hozzá, mert hülyeségnek tartom.
    Mindenhol emberek élnek! Pl. Oroszoknál is. Ott már megtervezetek olyan bombát, amely képes a föld teljes élővilágát kipusztítani. A komcepciója a Sámsonéhoz hasonló volt, de az akkori vezető a terv megvalósítását leállította.
    MINDENHOL CSAK emberek vannak! Izraelben is (bár ott még nem jártam). Ott is vannk ilyen és olyan gondolkodású emberek, de mindekiben munkálkodik az életösztön. Addig nem nyomják meg a gombot amíg van alternatív megoldás. Az pdig mindig van. Lesz aki nemet mond a pirosra.

    Sok kavarás van a blogon, nincs erőm mindenre reagálni.

  30. RJ,

    Nem létezik olyan bomba, ami képes a föld teljes élővilághát kipusztítani.
    Fizikailag képtelenség akkora bombát építeni, aminek akkora hatása lenne, mint több ezer „hagyományos” termonulkeáris robbanófejnek.

    „MINDENHOL CSAK emberek vannak! Izraelben is (bár ott még nem jártam). Ott is vannk ilyen és olyan gondolkodású emberek, de mindekiben munkálkodik az életösztön. Addig nem nyomják meg a gombot amíg van alternatív megoldás. Az pdig mindig van. Lesz aki nemet mond a pirosra.”

    Nyugodt lehetsz; ha eljön az idő, meg fogják nyomni a gombot.

  31. 29-Mvm9
    „Nem létezik olyan bomba, ami képes a föld teljes élővilághát kipusztítani.”
    Én is ezt mondtam. Csak terv volt róla, de nem valósították meg.

    Nyugodt vagyok!

  32. Úraim!
    A Föld élővilága és az Emberiség elég messze áll egymástól. Egy embernek elég 4-500 Röngen sugárdózis, amit a kb. 30.000 nukleáris töltett bőven biztosít a teljes Föld felületén. Egy rovarnak 10.000 Röntgen kell. Egy baktériumnak 100.000. A többit tudod. – – – Amit az emberiség egyszer megteremt, azt egyszer fel is fogja használni. A kérdés, mikor? Különben minek gyártották le őket? Egyébként Hitler óta tudjuk, hogy totális őrültek is hatalomra kerülhetnek és a piros gomb az ő kezükben van. Mit gondolsz pillanatnyilag Magyarországon ki dönt MINDENBEN? És ki állnak neki ellen? Megmondom, SENKI.

  33. 27 bálint :
    „a harcok itt lesznek. atombomba csak egy lesz, és csak ITT”

    Lehet félre értelek, Te úgy gondolod hogy nálatok Izraelben robban az atom? Mert a korábbi megfogalmazásodból úgy értettem, hogy Izrael fog szerinted lövöldözni atomot…

  34. 31-Tibor bá’
    „A Föld élővilága és az Emberiség elég messze áll egymástól.”
    Megkövetlek.
    Viszont, lehetséges akkora hidrogénbomba előállítása, amely az emberiség kipisztításához „elegendő”
    Egy hajóra tervezték, bárhol robbant volna, totális pusztítást végzett volna. Nikita Hruscsov leállította ezt a tervet.

    Csak a „beszélgetés” kedvéért:
    http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=48283&n=skorpio71&blog_cim=A%20Skal%E1r%20megv%E1ltoztat
    „Megjegyezte, ezek a támadóeszközök oly mértékben hatékonyak, hogy akár a teljes életet képesek kipusztítani a Földről, ha korlátozás nélkül alkalmaznák őket.”

    Vagyis a totális pusztítás gondolata már felvetődött máshol is, máskor is.

  35. 33
    Amit írsz, az nem egy bomba!, hanem a skalárhullámok egyik felhasználása.
    Már létező technológia.

  36. 9-re:
    Szeretnék rámutatni arra is, hogy sok tekintetben egész más történik, mint ami adott helyzetben várható, ill. amit prognosztizáltak. Az itt megjelent információkkal is jócskán van így… Ha minden héten farkast kiált valaki, amikor tényleg baj lesz, nem fogjuk tudni, mikor cselekedjünk (helyesen)! S ez is probléma, mert ha havonta bedobjuk a témát, és lassan egy éve szinte ugyanott kavar a világ a maga kis fortyongó levesében, akkor joggal dőlhetünk hátra akár tehetetlenségünkben, akár kiábrándultságunkban, akár közönyünkben… Ha visszanézünk „tutinak tűnő témákat”, akár a felkészüléssel, akár a világpolitikával kapcsolatban, többet is megnyugvással, vagy mosolyogva olvashatnak vissza azok, akik akkor is nevettek rajtunk. Pedig nem változott semmi, mindössze -számomra érthetetlen okokból, talán szándékosan irányítva- jócskán elhúzódik a várt gazdasági hanyatlás. Félek, egy hosszan tartó csendes időszakot, hirtelen és váratlan vihar fog követni. De ez csak egy kellemetlen érzés, nem zárható ki, hogy egy év múlva ezen is „nevethetünk”.

    A mindennapokat és az emberi voltunkat bemutató -tét nélküli- témákban pedig bárki otthon érezheti magát, és kockázat nélkül hozzászólhat.

    Nyugodtan válaszoljatok, kritizáljatok, gondoljátok tovább, de ne vegyétek tiszteletlenségnek, ha csak később olvasom majd csendben vissza ezeket, mert rohannom kell a munka után, s örülök, hogy most volt időm egyáltalán benézni kicsit.
    Üdv.: H.Csongor

  37. 33:
    Úgy emlékszem nem nagy bomba kell, hanem „hatásos”. Így kapásból, azt hiszem 10 kg kobalt tenné meg a trükköt.

  38. 34-Mvm9

    „Amit írsz, az nem egy bomba!, hanem a skalárhullámok egyik felhasználása.”
    Kettő dologról írtam.
    Az egyik egy óriási méretű hidrogénbomba, amely hajóra szerelnének, a másik a skalár.
    A lényeg, hogy a Sámson gondolat nem elszigetelt, máshol is gondolkodnak hasonlóképpen.

    Felületesen olvasol. Nem csak az a fontos, hoyg mit írnak, hanem az is amit nem írnak le.

  39. 12:

    Csókacsalád (és mások, hogy visszatérjünk egy kicsit a kiindulóponthoz), ha a szíriai helyzetet jobban szeretnéd megérteni, akkor ajánlom ezt a közmédiákból teljesen hiányzó információanyagot. A téma, ti. hogy a konfliktus egy fontos, és egyre fontosabb energiahordozó, a földgáz kitermelésével ill. a felvevőkhöz való eljuttatásával függ össze, több, mint jól valószínűsíthető innen:

    http://tinyurl.com/jwnwon7

    vagy innen:

    http://tinyurl.com/lu9nqlu

  40. Köszi Derik, már sikerült átrágnom magam sok mindenen. Nagyjából most úgy látom tipikus keresztapa effektus van itt. Ebből pedig tényleg nem szokott semmi jó kisülni. De olvasom a linkeidet, aztán majd jövök…

  41. 33.freetoaster
    bocs a megkésett válaszért, de munkaügyben el voltam néhány napig. a lényegre térve, nos nem értettél félre, ugy van ajogy irtam. atomocska csak egy lesz, és csak itt nálunk. a téma terjedelme miatt még a rövidnél is rövidebb üsszefoglaló oly hosszú lenne, hogy kedves tibor bácsi két lábbal rúgna ki a blogról, teljes joggal.
    az interneten legalább tucatnyi változata kering a sámson doktrinának, hollywoodi eszement horrorfilm forgatókönyv a legtöbb.még az én, hallomásból ismert verzióm a legnormálisabb, és köze van a szintén a világhálón jelenlevő rózsadombi paktumhoz.
    ebben szintén a kedves tibor bácsi a legilletékesebb, lévén inkább otthon az internetes kutatásokban, és aki profi módon rakja öszze a konzekvenciákat.ezer bocsánatot kérek a valahogy sutára sikerült fogalmazásomért, de idős ember vagyok , ki több mint 50 éve nem él magyar nyelvterületen. véleményem szerint kedves freetoaster, a topic kimeritette önmagát, minden további hozzászólás fölösleges szószaporités lenne, itéljétek meg ti.
    üdvözlettel:bálint

  42. 43. Bálint engem érdekelne az a „rövidnél is rövidebb” összefoglaló, ha Tibor bá’ mégsem rúgna ki a blogról. Posta Imre előadásait hallgattam régen, ami egy izraeli atomtöltetes (ön)merényletről, majd ezen holokausztra és a rózsadombi paktumra hivatkozva közép-európai visszavándorlásról szól. Az új jövevények számára pedig ott vannak a folyamatosan épülő és már felépült, 24 órás őrzés alatt álló még üres lakóparkok, illetve a becsődölt devizahitelesek ingatlanjai. Nagy vonalakban erre gondoltál? Mert szerintem sokan kíváncsiak vagyunk egy „belsős” infóira.

  43. Bálintnak..https://www.youtube.com/watch?v=Rz-xsKZYnPw&list=PLEF0B903617D1F860
    Mi nem tehetünk arról hogy ittmaradtunk, és Te sem tudsz mást tenni, mint hogy nem vagy itt..
    Tudod ha az unokáid(akiknek fegyvert kell fogniuk) bajban lesznek, ne adja a Ö-való-számíthatnak ránk.Mi is számíthatunk rátok. Tudom.
    Azt is pontosan tudom, részben Tibor bá’nak köszönhetően, hogy a honvágy miket okozhat. (mégsem tartom be a tanácsait-mert nem tudom megtenni)Te sem fogsz visszajönni már, mert nincs hová.
    Hochstein fegyvert fogott már Izraelért,a legkeményebb helyeken és fegyvert fog az én legidősebb fiam is, akármennyire vagyok kétségbeesve ettől- és ha 50 éve vagy otthon, akkor fegyvert fogtál te is, és nem a szochnuttal utaztál védett üdülésre, és kis munkáért nagy agymosásra..
    Érteni és érezni vélem hogy mi háborog benned.

  44. 45:
    Úgy látszik, ez nem jött be. Bálintnak Arma Gedeon szimpatikusabb. 🙁

  45. 45!
    Pedig hidd el Dorka,a 21-ben nem mond hülyeséget Tibor bá..
    Én pedig már semmit nem mondok.Mindenki azt csinál,amit akar… 🙁

  46. Tibor bá’ cseppet sem baj,(sőt) Nekem meg jólesett leírni, és ennyi.

    Viszont valami perverz kíváncsiság van bennem, hogy hova alakul vagy alakul e valahová az Arma- Bálint diskurzus. Tán még tanulhatok is belőle ezt azt.ki akarok belőle maradni-viszont- minden tapasztalat- tapasztalat.

  47. 48:
    Lehet, hogy Bálint álláspontja helyes, lehet hogy helytelen, de egy biztos, ebben az életben már nem fog megváltozni. Viszont, téged jellemzet, ami mellett simán elmentél. Ez nem szokásod. 😉

  48. Megróbálom inkább bóknak felfogni 😀 😀

    (öregszem Tibor bá’)

  49. 41, PZuj:

    Hát, ekkora hosszúlére eresztett badarságot már rég nem olvastam. Sablonok garmadája, sőt, egyenesen legózik a sablonokkal. Hogy naív-e, vagy síkhülye a szerző, vagy egy öngerjesztett világmagyarázat áldozata, amivel behízelgi magát a miliőbe, ami fizeti, nos az egy nyitott kérdés marad. Aki ilyet ír: „Az iraki és a még most kibontakozó afganisztáni kudarc után, ha más nem, a líbiai állam szétesése jó lecke volt az utópisztikus, amerikai, világjobbító-puritán WASP-elitnek”, és ráadásnak még orosz expanzióról hablatyol, az vagy elvesztette valóságérzékét, vagy sosem volt neki. Borzasztóan mainstream, borzasztóan pocsék yuppie gagyológia, szvsz.

  50. 45, Dorka:

    Nem fogadnék rá, hogy nem szerepjátékos. Szerintem szólítsd meg te, vagy Hochstein héberül, héber billentyűzeten, válaszából majd elválik, ki fia borja.
    Mi meg izgalommal várjuk a fejleményeket 🙂

  51. 41:
    Most megkaptad Deriktől. Bevallom hősiesen, a belinkeléseidet el se olvasom. Ennek már a címe is árulkodó volt, hogy gagyi.

    53:
    Szerintem Bálint genuin, de több fajta érzés viaskodik benne.

  52. kedves jó barátaim
    hát miért oly nehéz elfogadni hogy izraelben is élnek abszolut noemális , világosan gondolkodó, realista emberek?
    ezennel megkérném a kedves tibor bácsit, hogy amennziben kibogozható a földrajzi helyzetem, nyugodtan tegye közzé.
    mert becsületszavamra normális izraeli zsidó ember vagyok. én és még néhány millió. akik viszont nem irnak magyarul magyar közönségnek.
    üdvözlet:bálint

  53. 55.
    balint, a foldrajzi helyzeted kibogozhato, de nem szukseges ezzel sem itt sem mashol elohozakodni. Egyreszrol nem jelent semmit, masreszrol pedig nem segit maximum csak ront a helyzeten. Javaslom, probalj meg inkabb a hozzaszolasaiddal bizalmat kelteni.

    (ps. Tibor ba’: jelenleg moderalva vagyok, van ennek valami kulonosebb oka? – MEGVAN!!! egy elutes az emil cimben az ok ! En kerek elnezest!)

  54. Ha nem a zsidók vernék az arabokat, akkor az arabok vernék a zsidókat.
    Ha nem az amerikaiak és az európaiak vernék az arabokat, akkor az arabok vernének Minket – mint ahogy tették azt a középkorban Hispánia felől(és a majdnem-arab törökök eminnen).
    Az Ember már csak ilyen, pláne, ha az agya még + be van itatva egy ki jófajta fanatizmussal.
    Az egyén csak annyit tehet, hogy igyekezik minél védettebb helyre állni a Viharban, bárhonnan érkezzen is.

  55. 54. Tibor ba’:
    „Szerintem Bálint genuin, de több fajta érzés viaskodik benne.”
    Majd megprobalom a lejobbat kihozni belole 😉

  56. 55:
    Bálin IP-je Izraelből jön (Tel-Aviv-Yafoo).

    56:
    Arról elfelejtettél írni, hogy a vihart elő is lehet idézni.

  57. 48. dorka
    nincs semmiféle külöváágnyon haladó arma-bálint diskurzus, kedves dorka, és ha volna is , akkor sem volna ellenséges.
    nekem semmi bajom armával, és véleményével, ti viszont féltek tőle, és gyülölitek őt, paradox módon irtó nagy károkat okozva ezzel magatoknak.arma, és rajta kivül rengeteg kimagasló keresztény koponya évszázadok óta próbálja jelezni nektek, hogy veletek valami baj van. boldogult drága édesanyám mondogatta mindig, „ha az utcán 2-3 szembejövö azt mondja neked, hogy részeg vagy, eredj haza kedves fiam és feküdj le, akkor is, ha egy cseppet sem ittál.”
    ha nektek csak annyi eszetek volna mint az én egyszerü lelkü édesanyámnak ,valamelyest el kellene gondolkozzatok ama érveken mekyeket a benneteket nem szerető emberek oly régóta és annyiszor ELLENETEK FELHOZTAK.
    most sajnos mennem kell, dorka, mert munkából él az ember.

  58. 60:
    Bölcs vagy bálint. Tudod a fanatizmus elveszi az emberek eszét, még az intelligensékét is. 🙁
    2000 éve van antiszemitizmus és eszükbe nem jutna elgondolkozni rajta, hogy miért. Dorka még a saját gyerekét is a vágóhídra küldi, annyira fanatikus. Az agyát megfertöző eszme fontosabb neki, mint a saját gyereke. Hát…..

  59. Csak nekem gyanús, hogy olyan országokban kezdődnek zavargások, ahol tulajdonképpen már volt alkalmuk elég riasztó példát látni az arab és más Tavaszok során? A törökök, a brazilok, ki a következő? Nekem beugrik az olajcsúcs-körökben régi konteó, hogy a globális elit az olajhiányt egy ideig egyre újabb országook bedöntésével kezeli, mert a káoszba fúló országok kereslete nagyrészt kiesik a piacról.

  60. 55-bálint

    Szavaidban sok az önfényezés.
    „hát miért oly nehéz elfogadni hogy izraelben is élnek abszolut noemális , világosan gondolkodó, realista emberek?”

    Szeretném tesztelni a normálisságodat. 🙂

  61. balint: vegig ne olvasd, mert meg a sabesz is a gep elott talal.

  62. 63:
    Itt nem fogsz tesztelni, amíg én vagyok a kormányrud mellett. 🙁

  63. Jó hogy ki lett törölve ez a buta kérdés. Anno engem is ezzel „tesztelt ” volna a linkelő -de Tibor bá’ akkor is szót emelt.Ezt akkor megjegyeztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük