(11) Góg és Magóg

Tibor bá fordítása online – Vissza a múltba nem sokat, csak jó 10 évet

 

Ha, azt hiszed, hogy Ady Endre verséről akarok értekezni, akkor most egy kicsit melléfogtál. Ugyanis, én arról a Góg és Magógról írok, akik a Biblia Jelenések könyvében szerepelnek és szerepük a zsidók és a keresztények végromlásának az előkészítése. Az Apokalipszis szerint egy angyal a sátánt 1000 évre leláncolta, de utána szabadon kell bocsátani. De, beszéljen helyettem a Biblia:

„Mikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadul börtönéből és megindul, hogy félrevezesse a föld négy sarkán lakó nemzeteket, Gógot és Magógot, és harcra gyűjtse őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. Fölvonulnak a föld minden táján, körülzárják a szentek táborát és a szeretett várost (Jeruzsálemet – az én közbeszúrásom). De tűz csap le Istentől az égből és megemészti őket. Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénkővel égő tüzes tóba vetik, ahol a vadállattal és az álprófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké gyötrődni fog”.

Sose kezdtem volna erről írni, ha G. Bush volt amerikai elnök a „tűz csap le Istentől az égből és megemészti őket” mondattöredékkel kapcsolatban nem érezte volna úgy, hogy Isten őt szemelte ki az idézett „tűz” lecsapatására. Mind erre pedig, nagyon érdekes módon derült fény.

Az Irak ellenes koalíció megerősítése végett 2003-ban Bush elbeszélgetett az akkori francia köztársasági elnökkel, Jacques Chirac-kal. Beszélgetés közben Bush közölte, hogy Góg és Magóg pillanatnyilag a Közel-keleten garázdálkodnak és nekik kötelességük őket legyőzni. Szó szerint idézve a következőket mondta: „Ez a szembehelyezkedés Isten akarata, aki a konfliktust arra akarja felhasználni, hogy az Új Kor kezdete előtt a választott nép ellenségét megsemmisítsük.” A Chirac-Bush beszélgetés sose látott volna napvilágot, de Chirac teljesen paff volt a szöveg hallatán, ezért a Lausanne Egyetem teológus professzorának, Thomas Römer szakértelmére volt kíváncsi. Römer a kissé hihetetlen történetet az egyetem belső kiadványában közzétette, de különösképpen senki se figyelt fel rá. Csakhogy, ez év márciusában a francia újságíró, Jean Claude Maurice kiadott egy könyvet, amiben a történetet maga Chirac erősített meg. Az újságíró visszatekintése szerint Chirac, francia köztársasági elnök Bush kijelentésén elképedt és meg volt riadva. Hogy képzeli az USA elnöke, hogy az Irak elleni háborút egy bibliai próféciával meg lehet indokolni. Chirac szavaival: „Azon töprengtem, hogy hihet valaki ilyen fanatikusan a Bibliában?”

Ezzel még nincs vége a történetnek, mert állítólag még ugyanabban az évben Bush azt mondta a palesztin külügyminiszternek, hogy Irak és Afganisztán megtámadására Istentől kapott parancsot, és neki ezt a szent missziót végre kell hajtani. Rengeteg elmélet látott eddig napvilágot, hogy Amerika miért támadta meg Irakot. Most, azonban már semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Bush háborújának alapja a vallási hite volt. Tetteinek motivációja a bibliai prófécia beteljesítése, aminek kapcsán Isten őt választotta ki a beteljesülés végrehajtására. Végeredményben sok ezer amerikai katonának, és sok százezer irakinak azért kellett meghalni, hogy Bush legyőzhesse Gógot és Magógot.

A mi politikusaink se épelméjűek, de talán ilyen kötöznivaló őrült nincs közöttük.

http://www.guardian.co.uk/world/2005/oct/07/iraq.usa

http://www.rue89.com/2007/09/17/un-petit-scoop-sur-bush-chirac-dieu-gog-et-magog

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(11) Góg és Magóg

 1. Margóra érdemes megjegyezni, hogy drága Bush barátunk melyik titkos szervezet tagja volt, és ebben a titkos társaságban milyen rituálékat végeznek, aminek okán a kijelentései új értelmet nyernek…
  Pasas a maga módján nettó vallási fanatikus(kereszténység csak egy felvett álca), és olyan közel áll a Jézusi tanításokhoz, mint Makó Jeruzsálemhez.
  Érdemes ennek fényében kicsit ízlelgetni a „vezetőink” múltját, mert Macron elég magas szintű szabadkőműves fióka, az angol királyi családot, ahol szintén minimum egy páholy vezető leledzik a családban, és a hazai elitet sem kell félteni, és az USA alapítói atyáinak majd mindegyike szabadkőműves volt, pont véletlenül. 🙂

  Ha elég sok zavaros elképzelés párosul egészségesnél több hatalom vággyal, akkor el is jutottunk oda, hogy miért állnak úgy ahogy a világ dolgaiban.
  Páran mániákusan a Jelenések könyvét próbálják megvalósítani, de ez a vonat már elment a legnagyobb bánatukra, de azért még próbálkoznak(orosz-„Nato” csörte).

 2. Ez egy igen fontos észrevétel, mert az egész bolygó sorsa most azon múlik, hogy mi van a hatalmon lévők fejében!?

  Az ilyen Bush-félék fejét kik-mivel tömik? Mert agyukra mehet! Amiből meg lehet nagy ramazuri…

 3. Csak érdekességképpen fűzöm hozzá – a cikknek Bush és társainak elmeállapotát illető megállapításával nagy vonalakban egyetértek -, hogy Magógot tévesen értelmezik személyként.
  Ugyanis Ezékiel 38-ban és 39-ben egyértelműen írja:

  Ez 38,2: Embernek fia! vesd tekintetedet Góg ellen, és Mágóg földjén, Rós, Mések és Tubál fejedelme ellen, és prófétálj felőle.
  Ez 38,3: És mondjad: Ezt mondja az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme.
  Ez 39,1: És te, embernek fia, prófétálj Góg ellen, és mondjad: Így szól az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme!
  Ez 39,2: És elcsalogatlak és vezetgetlek, és felhozlak messze északról, és beviszlek Izráel hegyeire.

  Ez 39,5: A mező színén esel el, mert én szóltam, ezt mondja az Úr Isten.
  Ez 39,6: És bocsátok tüzet Mágógra és azokra, a kik a szigeteken bátorságosan laknak, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.

  Mat Gog -> Magóg annyit tesz akkád nyelven, hogy Góg földje, Góg országa, mely – mint fentebb olvasható, Rós, Mések és Tubál.

  (Bővebben: https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-ki-kicsoda-a-bibliaban-F8DCE/g-F8F0B/gog-es-magog-F8F20/ )

  A téves értelmezésre a Károli fordításban eképp olvasható Jelenések 20,8 ad okot:
  „És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.” Ez azonban – figyelembevéve Ezekiel 38 és 39-et – úgy értendő, hogy Góg nemzetségét és Góg királyságának népét, a Magógban lakókat, egész Magógot.

 4. 1, Ugyan már, hát ki tudja valójában mi az igazi „Jézusi tanítás”?
  Hiszen állítólag Bushnak személyes kapcsolata van Istennel (mint ahogy annyi más keresztény is állítja)… Hogyan tudhatnád, hogy nem valóban Isten bízta meg őt egy háborúval?
  Jézus is „Kötélből ostort font, és mind kiűzte őket [kereskedőket, pénzváltókat] a templomból, juhaikkal és ökreikkel együtt, a pénzváltók pénzét szétszórta, asztalaikat felforgatta”. Hát miért ne bízhatta volna meg Bush-t is, hogy rúgjon szét pár hátsót?

 5. Re:1
  Most erre mit mondjak, nem vártam más tőled… 😉
  Jézus nevében sok disznóságot követtek el, és próbálták a zsebébe dugni, de az, hogy a templomból kikergette a pénzváltókat nem egyenlő azzal, hogy halomra ölünk a kereszténység nevében milliókat…
  Jézus soha sem buzdított arra, hogy ölj a nevében, ez állt legtávolabb tőle, ebből is látszik, hogy némi zavaros küldetés tudattal mindent, és annak az ellenkezőjét is megpróbálják rá kenni. Kb ugyan az, mintha Teréz anya nevében buzdítanának abortuszra, abszurd, és teljes erkölcsi talajvesztés. Persze a „jóakarói” mindent ráaggatnak, és szépen kiforgatják a tanításait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük