(2508) Méregtelenítés

Tibor bá’ szatirikus online

 

Ha nem riadnék vissza az apró túlzásoktól, akkor azt írnám, hogy az emberiségre ráköszöntött egy új kulturális korszak, vagy inkább kultusz, amit ezek szerint a „test kultuszának” lehetne nevezni. Helyes vagy helytelen, az emberek többet foglalkoznak a testükkel, mint bármikor a múltban. Soha ennyire nem volt divatos a plasztikai sebészet, soha ennyi ember nem tetováltatta magát, és bár a pircing – már, mint a fülcimpa kilyukasztása – nem volt korábban se ismeretlen, de ami ezen a téren most megy, az minden képzeletet felülmúl. Úgy értem, ami látszik, mert van, ami normál körülmények között nem látszik. Mondjak néhányat? Rendben van, te akartad! Csikló pircing, fityma picing. Ezek – úgy tudom, normál körülmények között – nem látszanak. Mondjuk nekem klitoriszom egyáltalán nincs, de fitymával rendelkezem és vannak elképzeléseim milyen lehet egy beleakasztott karika. Gyerekkoromban a malacok orrát karikázták be, arra a rövid időre, amíg le nem vágták őket. Az ok egyszerű volt. A sertés az orrával ösztönszerűen túr, élelem után kutatva. A le nem kövezett sertésólban percek alatt hatalmas lyukak keletkeztek volna, ha a lakójának az orrába akasztott vaskarika nem vette volna el a kedvét a túrástól. Amiből persze – amilyen mocskos fantáziájú vénember vagyok – arra következtetek, hogy ezek a fiatal férfiak pedig a hímvesszőiket nem kívánják használni és nehogy megfeledkezzenek róla, a fityma pircig idejében figyelmezteti őket.

Különben nem csodálkozom! Spam szűröm ellenére naponta kapok a címemre, illetve „undisclosed-recipients” címre (de azért nálam landol) ajánlatokat, hogy a péniszemet 2-3-5 centiméterrel meghosszabbítják. Szerintem jó, úgy ahogy van – különben is megszoktam már – de ők megállás nélkül rá akarnak beszélni csodakrémekre, vákuumpumpákra, pirulákra, fitymát lehúzó súlyokra melyek mind a szent célt szolgálják. De természetesen a kebleimet is megnövelnék, keményebbre varázsolnák, elvégre a „recepient” nő is lehet, sőt kifejezetten kis mellű nő, mert tudok olyanról, aki növesztés helyett inkább zsugorításra vágyik.

A lényeg az, ha az emberek olyan hülyék, hogy azzal gatyáznak, ami kívül van, tehát látszik. Képzeld el, hogy be lehet őket húzni a csőbe olyasmivel, ami belül van, és nem látszik. Na, itt jön be a méregtelenítés. Az emberré váláshoz kellet vagy 200.000 év, ami alatt soha senkiben nem volt méreg. Az ok nagyon egyszerű. Abban az időben az előember és utóda a homo sapiens belső szervei között megtalálható volt a máj és a vese. E két szervnek a legfőbb funkciója a keletkezett bomlástermék, vagy lenyelt méreganyagok kiválasztása volt, ami aztán a vizelettel és az ürülékkel távozott (valamicske az izzadsággal is). Valami megmagyarázhatatlan csoda folytán e két belső szerv a XXI. század beköszöntével egyszerűen csődöt mondott, aminek egyenes következménye, hogy újabban az emberekben a méreg felgyülemlik, sőt néha túlcsurog. Közbe kell szúrnom, hogy nem klasszikus mérgekről van szó, mint például a ciánkáli, hanem olyan mérgekről, amik halált nem okoznak, csak diszfunkciót. Teszem azt fejfájást, rossz közérzetet, elhízást vagy éppen krónikus fogyást, esetleg depressziót, álmatlanságot, szóval ilyen kis hülyeségeket, és ezeknek egyetlen egy kiváltó oka van, a felgyülemlett méreg. Ez viszont egyértelművé teszi, hogy meg kell tőle szabadulni, amit úgy neveznek, hogy méregtelenítés.

A méregtelenítés nagyon fontos kelléke a méregtelenítő megvásárlása, és annak napi fogyasztása. A méregtelenítő rendszerint a pirula vagy a kapszula formáját veszi fel és közös ismérvük, hogy méregdrága (pun intended). Különben a méregtelenítő azért méregdrága, hogy hiteles legyen. Mert ugye, ha valami olcsó, akkor az nem lehet jó.

Gyerekkoromban (mit csináljak, nekem mindig előjön) ha felpuffadt a hasam, akkor pontosan úgy eresztettem le, ahogy mindenki más, az ánuszon keresztül, Amit udvariasan úgy hívtak, hogy távoztak belőlem a szelek. Ez a szél kifejezés valóban sokkal szebb, mint a fing, de szép elnevezés ide vagy oda, sajnos a kibocsátott légnemű anyag bűzén ez nem változtatott. Drága jó anyám nem azt mondta, hogy méregtelenítsd magad ezekkel a sárga bogyókkal, hanem azt, ha este színházba mész, ne egyél délben babot. Igaz, manapság ez a taktika nem alkalmazható, ugyanis a XXI. század menüjéből a bab hiányzik, leszoktattak róla a McZabáldák.

A méregtelenítésnek vannak azonban átvitt formái is, ilyen például a wellness. Ha még nem hallottál volna róla, ne keresd az Országh-féle angol szótárban, mert nincs benne. A „ness” angol főnévképzővel nemrég csinálták és így együtt lefordíthatatlan. Minden esetre a vizuális tudósítások szerint elsősorban medence kell hozzá. Lényege, hogy bármely évszak, bármely napszakában nyakig üljünk a langyos vízben, amitől az ücsörgő napi 13.999 forintért jól érzi magát, mert folyamatosa méregtelenedik. Bár, az igazat megvallva, nekem inkább Archimédesz jut az eszembe, aki szerint a nyakig medencében ülők órákon át nem érzik a feleslegesen felvett extra 30 kilójukat.      

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(2508) Méregtelenítés

  1. Alapvetően igazad van, de azért túllősz a célon.
    A legtöbb vallásban a böjt ezt a célt szolgálja.
    A vese éa a máj elsősorban a „természetes” mérgek kiszűrésére fejlődött ki, és az utóbbi 100 évben még nem volt ideje átállni a nagy mennyiségű ipari hulladék (E-számok, ízfokozók, térfogat növelők, rothadás gátlók, stb) kiszűrésére.

    Szóval a mértegtelenítés nem ördögtől való dolog, csak hát üzleti alapon rátelepült egy egész ipar, és pont a lényeg vész el.

  2. Jobb helyet nem találván, hát ide biggyesztem :
    a ma esti tv-hiradóban bejelentik, hogy forradalmi újitást dolgoztak ki valamelyik kórházban a rákos sejtek kezelésére.
    Az eljárás abból áll, hogy különleges hűtőfolyadékot fecskendeznek a
    rákos szövetekbe, amely minusz 170 fokra hűti le a rákos daganatot, ami persze elpusztul, de a környező szövetek semmiféle károsodást nem sznvednek.
    Az eljárás lehetővé teszi a rák gyógyitását olyan kényes, nehezen, vagy sehogy sem hozzáférhető helyeken, mint például a máj, és nincs szükség operációra.
    Most csak arra vagyok kiváncsi,-okulva elődei sorsából- hogy meddig él majd az eljárást bemutató kutatóhölgy.

  3. 02 – bálint:
    Nem nagy buli. Ha utolér a rák, szólj. Egy hónap alatt meggyógyítalak.

  4. Tisztelt *Tibor bá’. Nagy érdeklődéssel vagyok a téma iránt. Hogyan látna hozzá egy rákos beteg gyógyìtásához? Üdvözlettel.

  5. 03- Tibor bá’,
    most már értem miért nem hiszel Istenben, hiszen Te magad vagy az! 🙂

  6. 05 – Indiánlány:
    Nem egy öröm. Néha így hárman összekapunk a dolgokon. Nem is tudom, mikért hívják ezt monoteismus-nak?

  7. Tibor bá,
    légy szives fejtsd ezt ki nekem ezt az egy hónapos rák gyógyulást, lehet magánban is.

    A cikkre reagálva:
    A méregtelenítésre valóban rárakódott egy üzletág, ez vitathatatlan, és tök érthető a kajánkodásod a medencére, meg hogy sokba kerül stb. Persze az arcoskodó kivagyi emberek szerint egy klórral hipóval stb fertőtlenített vízben való ücsörgés fú mennyit segit az egészségükön. Hát elálrulom, semennyit.
    Azonban a méregtelenítés egy ténylegesen működő dolog, jómagam általában máj és epe tisztítókúrákat végzek évi 2-3 alkalommal. A lúgos vizekkel történő fürdő- és ivókúrák szintén vitathatatlanul hatékonyak, ORVOSILAG javasoltak TB támogatottak, és nagyon erős méregtelenítéssel járnak.
    Akit érdekel szivesen elmondom, NEKÜNK mi vált be. Meglepő, de a ténylegesen használó méregtelenítő eljárások gyakorlatilag fillérekbe kerülnek.

  8. Rákos sejtet csak a glukóz (cukor) anyagcsere tudja életben tartani.
    Viszont az emberi sejt képes ketogén (zsír) anyagcserén is működni.
    Zsír alapú diétán a rákos sejt nem kap táplálékot, elpusztul.

  9. 08 – bogozy:
    Bingó. Ez az. Csak nehéz betartani.

  10. 07 GErgo ! Engem érdekelne, hogy Nektek mi vált be…Kösz, ha leírod !

  11. Én megint a libsi álláspontra helyezkedem, amikor ezt az egészet hülyeségnek minősítem, és Dr. Novák Hunorral értek egyet:

    „az egész méregtelenítés témakör egy óriási blöff, egy alternatív valóság, amit az emberek, illetve az ezzel foglalkozó cégek találtak ki. A szervezet nem úgy működik, mint a lakás, amit évente egyszer-kétszer nagytakarítani kell. A méreganyagok kiválasztásához ráadásul nem is szükséges semmilyen por, tea, kapszula vagy akár perui kovaföld, mivel ezek kiválasztását tökéletesen elvégzik a különféle szervek, mint például a vese vagy a máj. A „méreganyagokat” vizelettel, széklettel választjuk ki. Tehát igazából, aki naponta ül a vécén, az tökéletesen méregtelenít, tehát a méregtelenítéshez nem csodaszer kell, hanem WC-papír. ”

    De ha közismertebb név kell, itt van Dr. Zacher Gábor, aki a maga jópofa sítlusában mondja el mire is jó a méregtelenítés:

  12. 11. lr

    „A méreganyagok kiválasztásához ráadásul nem is szükséges semmilyen por, tea, kapszula vagy akár perui kovaföld,”

    Ez akkor igaz, ha a táplálkozás kiegyensúlyozott, természetes, és nem ez a kajának eladott ipari hulladék…

    De a „modern” táplálkozás minden, csak nem kiegyensúlyozott, ezért egy csomó olyan anyag rakódik le, ami magától nem tud kiürülni…

    A különféle teák, porok tudnak segíteni a hiányzó anyagok beviteléhez, és így az ürítéshez is…
    Csak azért, mert egy csomó sarlatán perui kovaföldet árul, nem biztos, hogy a kiegyensúlyott táplálkozás ne lenne egészséges.

    Mint mindenben, itt is az extrémekkel van a gond…

    De ezt már régóta tudjuk…
    Ha valaki sok zsírosat eszik, akkor a szódabikarbóna kicsit helyrebillenti az emésztését, és nem kell gúvadt szemmel kivárni, mire a gyomor átverekszi magát a harmadik adag pacalon…

    Aki ésszel csinálja, az egy idő után porok és teák nélkül is megtanulja, hogy a szervezetének mire van szüksége, de ehhez „tudatosítani” kell hogy mit kellene ennünk, és mit nem.

  13. 12: Semmi nem rakódik le. A méregtelenítés meg ostobaság, ahogy te is az vagy.

  14. 11 Ir

    Ez (az egy) jó hosszászólás itt.
    Ahogy a videóban mondják „…ilyen baromsághoz soha nem adnám a nevem! „

  15. 12 – Attila:
    Ezt tudni kell, itt nem lehet blöffölni. Ir-től megkaptad, de meg is érdemelted. Maradj a politikánál, ott jó vagy, megverhetetlen. 😀

  16. A 11. pontban hozzászólóval értek egyet, viszont a „méregtelenítésnek”
    egy esetben lehet igazán létjogosultsága, nem mindig egyszerű, viszont nem kerül semmibe és határozottan egészséges hatása van.. lásd alább..

    A szervezetbe bekerült „méreganyagok” esetében két verzió lehetséges:

    -A bekerült anyagok természetes uton, előbb v utóbb távoznak.
    (felesleges különböző módszerekkel „megpróbálni gyorsítani” ezek
    ürülését mert ezek egészségügyileg és anyagilag is – megterhelőek.

    -A bekerült méreganyagok (pld nehézfémek) kémiai kötésbe kerülnek
    a fehérjékkel, és pld a csontokban agyban lerakódva hosszútávú, élet végéig
    tartó negatív hatást fejtenek ki. Ezeket kiürülését meggyorsítani
    nem lehet semmilyen eszközzel, vegyszerrel hatásosan, akár pár hetes
    éves „méregtelenítő” kúra alatt megoldani. Marad a fokozott mennyiségű
    fehérjebevitel,hogy a meg nem kötődött nehézfém a „felesleges” mennyiségű
    fehérjéhez kötődjön, kiürüljön – szerencsés esetben.

    Van viszont egy valóban súlyos belső mérgezési eset, amikor „megöl a méreg”:
    Ha saját v embertársunk hülyesége miatt felmegy bennünk a „Pumpa”
    Ez igen veszélyes „mérgelődés” fajta, ugrásszerűen felmenő vérnyomás, megnövekedett szívroham agyvérzés kockázattal jár.

    Én ilyen esetben szoktam mondani h „méregtelenítsünk” , ne legyünk mérgesek,
    azaz nyugodjunk le minél hamarabb mert ami történt azon ugyse változtathatunk csak a késöbbiekben módosíthatjuk hatását.

  17. OFF
    https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20180424/goldman-sachs-nem-kifizetodo-az-emberek-gyors-meggyogyitasa/

    ” „Az emberek meggyógyítása sokkal kevésbé kifizetődő, mintha hosszú távon kezelnék őket” – írta a napokban megjelent jelentésében a Goldman Sachs befektetési bank az NBCN szerint. A bank áprilisban megjelent, The Genom Revolution (A genetikai forradalom) című jelentésében arra keresi a választ a pénzintézet, hogy fenntartható üzleti modellt jelent-e, ha meggyógyítják a betegeket?”

    Igaz, hogy azt eddig is tudtuk, hogy ez a gyakorlat, de hogy kendőzetlenül le is merik már írni, az elég megdöbbentő.
    ON

  18. 17 – Observer – OTT A PONT.
    Mivel az egészség-ipar az emberek betegen tartásában érdekelt (merthogy kurvanagy ÜZLET!!), teljességgel érthető, hogy a médiában olyan vélemények jelenhetnek meg elsősorban, amik a méregtelenítést, a szervezet valós működésének ismertetését stb nevetségessé teszik, és elképesztő sületlenségeket mondanak helyette.
    Akik a valós tudást hirdetik, folyamatos támadásoknak vannak kitéve – lásd pl. Lenkei doktor.
    És itt jön be az, hogy mindenki, aki betegnek érzi magát, saját magának kell megkeresnie a megoldást. Ha erre valaki nem fordít energiát, akkor sajnos az egészségügy bedarálja, kifacsarja aztán pedig eldobja, és sajnálkozva meghúzza a vállát: a műtét sikerült, de a beteg sajnos elhalálozott. Ismerős ugye?…
    Sajnos nincs olyan eljárás, ami mindenkinek egyformán használna, mert nem vagyunk egyformák. Mindenkinek egyéni a gyógyulási útja, mint ahogy mindenki másképp betegedett meg. Ameddig ezt nem vagyunk képesek megérteni, ameddig a fogyasztói társadalom alapvető hozzáállásával kezeljük az egészségünket is – márhogy pénzért mindent lehet kapni – akkor sajnos csalódnunk kell. Az egészségért nagyon sokat kell tanulni, tenni, és CSAK pénzért NEM megvehető.
    Természetesen vannak javasolt módszerek és eljárások, amik mindenkinél segitenek, de mint már mondtam: az elherdált egészség visszaszerzése kőkemény meló, akár tudatosan akár tudattalanul csesztük szét ezt a bőrkabátot, amiben erre a Földre jöttünk….

  19. 18 !! Te nem bőrkabátba jöttél,hanem inkább kotonkabátba, hurkalé vagy !!!!!!!!!!!!!! Fosod a szót, csak nem mondasz semmit ! Te vagy a szcientológus lenkei? Akkor arról regélj! Ígértél igazságokat, de csak közhelyekről szólsz!!! Hallgatunk….Vagy Géczy Gabó vagy? 🙂 Lökjed bazzeg, mert eddig nem tudtunk semmi érdemlegeset meg tőled !

  20. 19. dodi
    Érdekes a stílusod, de ez csak a saját magánvéleményem. Szerintem sértegetések nélkül is megértette volna az illető.

  21. Dodi,
    sajnálom, ha szerinted nem mondtam semmit. A lényegét mondtam el a dolognak. Ha ezt nem érted, akkor nem érted.
    Hogy Lenkei szcientológus-e vagy nem, azt nem tudom, és nem is érdekel. Mindenesetre amit mond, az egybecseng több más független forrásból származó adattal, valamint a saját tapasztalataimmal.
    Igen, ismerem Géczy Gábort, és nagyra tartom. Nem értek vele egyet mindenben, van amiben nagyon nem, de nagy vonalakban igen. Mert?? 🙂

  22. 19 – dodi:
    Ezért az ocsmányságért le vagy tiltva.

    Különben GErgo-val tökéletesen egyetértek. Ha beteg vagy, tudj meg mindent a betegségedről és dönts az olrvos helyett.

  23. Amit itt hiányolok rendre, az a kritikus gondolkodás hiánya. Az minimum kétséget kell ébresszen egy normálisan gondolkodó emberben ha jön egy magányos harcos (pl. Lenkei) és elkezd jól hangzó teóriával egy bizniszt, elkezd árulni egy terméket, aminek sikerében igencsak érdekelt. Lenkeit a fogyasztóvédelem számtalanszor megbüntette, egy rakat termékét kivonták a forgalomból, teszteken bizonyosodott be, hogy a méregdrága termékei ugyanannyi vitamint tartalmaznak mint a töredékébe kerülők stb. de szedjétek és higgyetek benne, mindenkinek joga van hülyének lenni. De legalább ni itt propagáld az ostobaságod. Ami fáj egyébként még ezen a fórumon, hogy akik úgy gondolják magukról, hogy kritikus gondolkodók, azok is csak forrást cseréltek, mert az, hogy ezentúl nem hiszek el semmit a mainstream médiának, hanem helyette mindent elhiszek egy választott alternatívnak (oroszbuzi oldalak kamu hírei pl. ) az csak egy sima csere a képletben, nem kritikus gondolkodás, csak olyan mintha a gyógyszertári vitamint Lenkeire cserélném, és attól kezdve azt hirdetném, hogy nálam van az egyedüli működő recept.

  24. 23: Ir,
    ezt most nekem mondod vagy …?
    Én NEM szedek Lenkei vitamint, nem árulom stb csak az információit olvasom-hallgatom. Az én információim szerint valóban megbüntették, eljárásokat folytattak ellene, perelték stb. csak azokat mind egytől egyig megnyerte, csak ezekről a média már nem számolt be 🙂 Vagy rosszul tudom?
    A kritikus gondolkodásos véleményeddel egyetértek. Ha valaki nem meri felvállalni a felelősséget a saját egészségéért, akkor elkezd valakinek hinni. Aztán, ha nem jön be, átpártol, simán megtörténik. Persze, ez is a felelősségről szól, mint minden ebben az életben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük