(1084) Globális járvány (pandémia)

Tibor bá’ online

 

~at0002Egy globális járvány bekövetkezésével kapcsolatban a helyes kérdés nem az, hogy lehetséges-e, hanem mikor következik be? – állítja Ralph Nader, és ez utóbbi a lényeg.

Ha nem Ralph Nader  írja a cikket, akkor átugrok rajta, mint nyúl az árkon, de Nader nem akárki. Ha még nem hallottál róla, akkor néhány adat csak úgy kutyafuttából. Nader csak néhány hónappal fiatalabb nálam, így nem csoda, hogy először 1965-ben futottam össze a nevével ennek a libanoni szülőknek Amerikába született sarjával, aki gyakorló ügyvédként írta meg első könyvét „Semmilyen sebességnél se biztonságos” címen, ami egy bizonyos gépkocsi típusra vonatkozott, amellyel kapcsolatban több mint 100 pert indított a GM ellen. A bestseller megpecsételte sorsát, felcsapott Amerika első számú fogyasztóvédőjévé, volt neki bőven mit leleplezni. Az elmúlt 48 évben nem volt olyan év, amikor ne lehetett volna hallani róla. Mint független „zöld” politikus a fogyasztók védelme mellett kikelt a közel-keleti háborúk ellen is. Nem csoda, ha számomra ő lenne az utolsó, akiről feltételezném, hogy lefeküdt a Big Pharmának. Éppen ezért veszem komolyan szavait, és persze azért is, mert az elmúlt közel fél évszázadban ezren és ezren fordultak hozzá a munkahelyükön ellesett információkkal, amelyekről az átlag állampolgár semmit se tudhatott. És akkor átadom neki a szót.

A halálos H7N9 influenza vírust ez év márciusában fedezték fel először Kínában. A WHO vezérigazgató helyettese, Keiji Fukuda szerint az emberekre nézve ez egy szokatlanul veszélyes vírus, amely ez idáig több mint 120 kínait fertőzött meg, akik közül eddig, a kínai jelentések szerint, 30 már elhunyt. Mindez ideig ezt a vírustörzset emberben még nem detektálták. A kínaiak szerint a vírus szárnyasoktól jött át az emberre. Ami feltűnő a H7N9 esetében, hogy a madarak nem betegszenek meg tőle, vagyis nagyon nehéz nyomon követni az útját, nem úgy, mint 2003-ban a H5N1 esetében, ahol az elhullott csirkék voltak a nyomravezetők.

Az amerikai Ceneters for Disease Control and Prevention (betegség megelőző és nyomkövető központ) munkatársai elsőfokú riasztásban állva a Kínából beérkező vírus mintákból beindították a vakcina gyártást. A CDC szerint az influenza vírus könnyen változik, éppen ezért lehetséges, hogy megtanulhatja az emberről emberre történő átszállást, ami egy világjárványhoz vezethet. Mostanáig csak egy ilyen eset fordult elő, amikor egy taiwani férfi visszatért Kínából.

A védekezést nehezíti, hogy Kína az adatok továbbításával rendszerint késésben van, valamint az, hogy csak néhány CDC specialista dolgozhat Kínában. Ez a néhány jelen pillanatban mindössze egy, akinek három helyi segítőtársa van.

A helyzet komolyságával kapcsolatban megjegyzendő, hogy az 1918/19-es, H1N1 vírus okozta influenzajárvány egyedül az USA-ban 1,9 millió áldozatot követelt, ami több mint az összes amerikai háborúban elhunyt katonák száma. Máskülönben az a járvány is, csak úgy, mint minden avian (azaz madár) influenzajárvány Kínából indult ki. Az nyilvánvaló, hogy tudományos területeken most sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint közel 100 éve voltunk, viszont ezzel szemben ma az emberek kontinensek közötti utazása sokkal gyorsabb és sokkal elterjedtebb, ami a járványnak ad előnyt. Ami Dr. Anthony Fauci, aki a nemzeti Allergia és Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének az igazgatóját leginkább aggasztja, hogy a H7N9 bizonyos mértékben már adaptálta magát emberre, de a madarakat nem öli meg. Ez a vírus tovább mutálhat.A CDC Influenza osztályának igazgató helyettese, Dr. Daniel Jernigan szerint a vírus pillanatnyilag középen áll a kizárólag avian, és kizárólag human típus között, ami szerinte egyenlő egy vörös riasztással.

Mintha a Kínából importálható H7N9 nem lenne elég, egy halálos korona vírus 23 embert fertőzött meg Szádi Arábiában, akik közül 13 meghalt. Az év elején pedig az Egyesült Királyságban fertőződött meg két ember, akik Szádi Arábiában jártak. A héten pedig Franciaországból jelentettek egy esetet. A WHO felkérte a tagországokat, hogy gyorsabban jelentsenek és térjenek ki minden mellékkörülményre, hogy sikeresen vehessék fel a harcot a vírussal szemben.

Ha mindent összevetünk, akkor kiderül, hogy a világ nem dob be minden lehetséges fegyvert a bakteriális és a vírusos fenyegetés ellen. Valami furcsa okból kifolyólag a kormányok jobban félnek a terrorizmustól, mint a sokkal több áldozatot követelő járványoktól, és ennek megfelelően viselkednek a költségvetés és az állampolgáraik védelme terén. Magam évek óta ösztönzöm a Fehér Házat, hogy tegyenek nagyobb erőfeszítést a globális influenzajárvány kivédése terén. – http://www.informationclearinghouse.info/article34888.htm

_________________________________________________________________

Eddig tartott Ralph Nader cikkének a némileg kivonatolt fordítása, aminek olvasása után meg kell állapítanunk, hogy ha az állam nem készül fel, akkor nekünk kell felkészülni magunk és családunk érdekében. Azt mindannyian tudjuk, hogy a Gedon nem kerülhető el, csak az időpontot és pontos lefolyását nem tudhatjuk. Erre többé-kevésbé fel is készültünk, vagy a felkészülés folyamatban van. Egy világjárványról azonban nemigen esik szó. De mi az értelme a felhalmozott élelmiszernek és egyéb hasznos anyagnak, ha egy halálos influenza megtizedeli a családot? Magyarország a vakcina gyártásban nagyhatalom. Ráadásul a vakcina gyártás nagy üzlet, de bármi történhet. Mi van akkor, ha jó pénzért hatalmas rendelés érkezik, és a hazai lakosság igényének a kielégítése helyett megy minden exportra? Mi van, ha a gyártás kapacitást átteszik, mondjuk Romániába? Szóval nem vagyunk bebiztosítva, mert ebben a rabló kapitalizmusban bármi történhet. Mit tehetünk?

Vírusok ellen nincsenek antibiotikumok, kivételt képez a TAMIFLU, ami megakadályozza a vírusok elterjedését a szervezetben. Alkalmazható a betegség megjelenésekor vagy megelőzésére is. ha a szükség úgy hozza, aranyat ér. De helyesen tesszük, ha egyéb antibiotikummal is felkészülünk, mert az influenza járhat szövődménnyel. legyőztük az influenzát, de elviszi a legyengült szervezetet a tüdőgyulladás. Ennek kivédéséhez én a TAVANIC-et ajánlanám, aminek levofloxacin a hatóanyaga. Ha ezek vagy más gyógyszerek beszerzése nehézségbe ütközik, akkor E-mailben fordulj hozzám.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

 

 

39 gondolat erről: „(1084) Globális járvány (pandémia)

  1. Egy globális járvány, amire nincs ellenszer/ez fontos/, a lehető legigazságosabb módon csökkentené a lélekszámot . A 7 milliárd túl sok. A járvány szinte minden problémát megoldana , én nem félek tőle, sőt kívánatosnak tartom, még akkor is ha én sem élném túl .

  2. 1:
    Éppen nem igazságos, mert ha van pénzed a drága vakcinára, akkor túléled, ha nincs, akkor nem.

  3. 2: Biztos van, aki szerint ez így igazságos.
    Az igazán gazdagok szerintem pont így gondolkoznak. Akinek nincs pénze vakcinára, az annyit is ér.

  4. Tüdőgyuszira ott a pneumovax23 nevű vakcina. 4000 ft, azt OK.
    Most a szamátköhögés is menő lett megint, mert a sok „alternatív” okostojás nem oltatta be a kölkét a kötelezővel. Nem baj, majd vesz a nép a netről valami fajin homeopátiás löttyöt, betanított molekulás fittyfenét.

  5. a témáról ma megjelent egy cikk is a zzorigon.

  6. Köszönöm Tibor bá ezt a posztot,Te aranyat érsz..
    Nekem most a vírusok elleni védekezés valahogy teljesen ki is ment a fejemből.. 🙁 De most hogy írtad,erre is fel kell készülni..

  7. 4:

    Sakkmatyi a kötelező oltás attól kötelező, hogy kötelezően be kell adni, szóval nem igazán értem mire célzol az alternatív okostojásokkal.
    Hidd el a túlzásba vitt oltás sem segít semmit, sőt…

    Hát nem tudom. Ennyi mindenre felkészülni?????

    Legyen hónapokra kaja, elsősegély doboz, valami energiaforrás, szerszámok, kellékek végtelen mennyiségben, gyógyszerek, védelmi felszerelés, térképek… már lassan végtelen a sor.

  8. Ha tehetem én meg szoktam nézni:

    Túlélési praktikák c. sorozat
    május 22-én, szerdán 22:00-kor
    National Geographic Channel

    Igazi csemege geddonra készülőknek.
    Személy szerint el vagyok hülve hogy geddonista
    amcsik egy része „szinte ” korlátlan anyagi
    lehetőséggel már – már tényleg karcolgatják
    az önfenntartó saját gazdaság fogalmát.
    Bár mindenki mástól és és másra készül.

    Továbbá szakértők értékelik a felkészülést
    biztonság ,fenntarthatóság stb. szempontokból.

    Link akit érdekel:
    http://natgeotv.com/hu/tulelesi-praktikak/videok

  9. 1: Igazságos?!
    Jesszus.
    Mesterséges /UMBRELLA Corp./ járvány előre (!?) megírt forgatókönyv mentén lefolytatott – az emberiség – szelektálása igazságos?
    EZ nem karma, ez pár ezer „kiválasztott” szabadkőműves elit mesterkedése ellenünk.
    Wake up! Wake up NEO!

  10. 7:
    Prioritás, elemi kedves Watson, prioritás. – A gazdasági összeomlás évekkel megelőzhet egy világjárvány. Kitörhet, akár holnap is.

  11. 10:

    Ez így van, tényleg bármikor kitörhet, ahogy Csaba is írja, attól függ mikor „értünk” meg rá, hogy ránkszabadítsák, mert az nem véletlen lesz, az biztos.
    Igazságos szelektálásnak sem lehet majd nevezni.

    A legjobb védekezés az lesz, hogy lehetőleg nem elkapni, izolálódni kell. A legtöbb ember immunrendszere a nem elégséges tartományban mozog, (sok okból, pl. az értelmetlen oltásokat is ide lehet sorolni, meg a műanyag kajákat stb..) így egy ilyet jobb megelőzni, és akkor nem kell kigyógyulni sem.

  12. Kinek nem inge, nem veszi magára.
    De…
    Az agyhalott sokaság a kemikáliák szoknyája mögé/alá menekül, ahogyan azt a New World Order kitalálói eltervezték. Ők már a matrix rabjai, és a többségük nem is igen kíváncsi a Real World-re. A járványok 1. sorban nekik vannak beprogramozva.
    Nem reklám, de személy szerint én kb. 6 éve semmilyen gyógyszert nem vettem magamhoz.
    Fokhagyma, méz és tiszta víz (sok) esetleg 🙂 egy kis pálinka…

  13. 12:
    Gratula! A pálinka kurvára egészséges. 🙂

  14. 12:

    Én is gyógyszergyűlölő lettem, aminek külön oka van, és a piacon lévők 80%-a felesleges is, de a maradék 20% igen csak életmentő kemikália adott esetben, amit egy kis fokhagyma + méz + pálinka együttes nem pótol, max egy közepes lefolyású influenzánál, ahol tényleg nem indokolt a gyógyszer.

    Nekem is azért maradt meg egy egész doboz antibiotikumom, mert arcüreg gyulladásra nem szedtem be, inkább infra lámpáztam, és pár napig használtam vénynélküli orrspray-t. Így is elmúlt.

    Szerencsés vagy, hogy ennyi ideje nem szedtél gyógyszert. Tartsd meg ezt a szokásod.

  15. A kötelező oltások nem véletlenül kötelezőek. Akinek más a véleménye, olvassa el a torokgyík (ld. Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön), szamárköhögés, gyermekbénulás és egyéb nyalánkságok tüneteit, és korábbi statisztikáit.

  16. 15. Hargi
    Apámnak 2 testvére halt meg gyerekkorában torokgyíkban.
    7. Curix
    Sok „okostojás” megkérdőjelezi a kötelező oltások hasznosságát, és bizony nem adatja be a gyerekének, köszönhetően a sok sületlenségnek a neten. Hát, hulljon az agy-férgese!
    A szoszédcsaj kisgyereke állandóan lázas beteg. A hülyepicsa nem adja be az ORVOS ÁLTAL FELÍRT antibiotikumot a gyerekének. Felülbírálja az orvost a táncilkolás végzettségével! A szerencsétlen kölöknek meg idült hötghurutja meg takonyfolyása van. Persze az infulenza, meg a coccus oltást is „megspórolta”, ezért lettek a szövődmények, és kényszerült a doki az antibiotikumra.

    A pálinkától agresszív részeg leszek és megvernek, a fokhagymától büdös lesz a pofám és elkerülnek a csajok, a méztől meg femegy a cukrom. Hát marad a védőoltás. 🙂

  17. Waldorf suli, Pilisszentlászló + szamárköhögés. Igen, konnotáció van az alternatív lilaködös szülői hozzáállás, a waldorf, az „indigógyermekek” a „biomamik” a fejenállva otthonszülők,és az oltások be nem adatása közt ha nem tévedek. Sajnos az oltást be nem adatók mások gyerekeit is veszélyeztetik.
    Figyelembe ajánlom a linket:
    http://fn.hir24.hu/itthon/2013/05/10/el-akartak-titkolni-de-jarvany-van/
    Magyarországon a kevés jól működő dolog közül az egyik az, hogy baleseti halál esetén ha nem nyilatkozol róla előre hogy nem adod a vesédet bármidet- akkor azt szépen átültetik ha használható.Máshol arról kell nyilatkozni, hogy kivehetik, ültethetik, különben nem vehetnek ki semmit. A másik jól működő dolog a védőoltások rendszere, és beadásának hatékonysága. Vagy legalábbis-volt eddig.

  18. 17 Dorka
    A waldorf tényleg tele van hülye anyukákkal. A lánygyerek nem tud rendesen olvasni negyedikes korára, viszont fejből fújja a szentek életét meg marhaszép papirvirágot hajtogat. a fiukból meg egyenesen „ratyit” csinálnak. 🙂

  19. 16:

    Sakkmatyi nem tudom egyértelműbben elmagyarázni, hogy a kötelező oltást alól nincs kibúvó. Szélsőséges esetben az államnak jogában áll elvenni a gyereket a szülőtől, ha ezeket nem engedi beadatni.
    De különben sincs jogod okostojásozni, meg hülyepicsázni ezen a téren. Ma már bizonyított tény, hogy a nem oltott gyerekek egészségesebbek.
    Meg az is, hogy az influenza oltás szart se ér.
    Szerintem az lenne korrekt, ha mindeni eldönthetné, hogy mit enged beadatni a gyerekének, és mit nem.

    Az orvos által felírt antibiotikumot én sem szedtem be, sőt sok más felírt gyógyszert nem szedtem be.
    Hát nem tudom hogy lehetséges, de még mindig élek, és nem bűzlik a pofám fokhagymától 🙂

    17

    „Sajnos az oltást be nem adatók mások gyerekeit is veszélyeztetik.”

    Miért is Dorka? Ha a tiéd be van oltva, nem kaphatja el. Nem igaz?

  20. Egy kitörő járvány az oltott gyerekeknek sem jó, mivel az oltás 100 %-os biztonságot nem nyújt. Minden járványos gyermekbetegség ellen csak úgy lehet hatékonyan védekezni, ha mindenki oltat. Hogy úgymond közös felelősség. Másrészt manapság az emberek gyerekestől utazgatnak ide oda, jobbra balra, és még az unión belül sem egységes hogy hol mi kötelező. Elég egy nyaralásról visszatérni majd szeptemberben úgy kezdeni az iskolát, hogy már ott bújkál a pertusszisz. Mint a cikkben is olvasható, főleg a pedagógusok fertőződtek meg a gyerektől,mivel felnőtt korra az oltás védelme elmúlik.. A tanító néni hónapokra kiesik, a gyerekeknek össze vissza helyettesítenek, a tanár családja otthon úgyszintén megsínyli a dolgot. Nem jobb ha vigyázunk és ÚGYIS annyi betegség meg gond van.. ami megelőzhető, azt társadalmi felelősségből is meg kell előzni.Én így gondolom.

    Az influenza oltást én is fölöslegesnek tartom egészséges ember esetén- de van pl adható megvehető oltás lányoknak a humán papilloma vírus ellen. Hpv- ksésőbbi méhnyakrák összefüggés miatt.
    Sakkmatyi, a Waldorfos dologgal 100%-ban egyetértek. A lányok meg a fiúk tekintetében is..De nem vagyok megmondóember, meg kinyilatkoztató, ha valaki le akarná harapni a fejem. Waldorfos anyukáktól falnakfutok. Waldorfos apukák általában csak mennek az anyuka után a békesség kedvéért..

  21. 19 Curix
    Hidd el, van kibúvó, a cimborám gyerekorvos. Adózni is kötelező, azt mifene! 🙂
    A szomszédot meg miért ne hülyepicsáznám, biztos Ő sem sakkmatyizik engem, miután oktatgatom. :)Csak a gyereket sajnálom, de, mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar, hisz az Ő testének gyümölcse. Amúgy jóba vagyunk az okostojással. 🙂

    Amúgy meg mindenki azzal oltatja, kúrálja magát, amivel akarja. A szavannanégerek tehénhúggyal mossák a szeműket, mert állitólag azzal jobban látnak. Klinikailag ugyan nincs bizonyítva, de a népi gyógyászatban ismert, sőt tapasztalatilag igazolt – ahogy a az alternativ kenceficékre is írják.
    Apám influenzára a friss meleg tehénszarban mezítláb ácsorgást javasolta, ő sem halt bele, tahát jobb mint a kalmopyrin. 🙂

  22. Szegény Waldorfos szülők, most jól megkapták a magukét… 🙂
    Oltásokkal kapcsolatban.
    Nem kell minden áron, minden szarral beoltani a gyereket. A magyar oltási rendszer egyike a legdurvább oltási rendszernek a világon, mert 2× annyi oltás adnak be a gyereknek, mint pl Szlovákiában. Vessünk egy pillantást a szomszéd ország betegségi statisztikáira, eredmény kb azonosak a kevésbé oltott gyerekek betegségi arányai… Akkor miről is beszélünk? Szerencsétlen szülőt a félelmei miatt ráveszik arra, hogy mindenre oltasson, miközben a fele se kellene, cserébe a gyerek immunrendszerét túlterhelik a sok oltással.

    Személyes tapasztalat. Anyám beoltatta magát a nagy influenza hisztinél, mert félt, én nem, mert nem vagyok beteges típus. Hozzáteszem kaptam is érte, hogy milyen felelőtlen vagyok… Anyámnak 3 hónappal később az oltott karján izomgörcs lett, és alig bírta mozgatni több hétig…

    Én már közel se hiszek vakon az oltásokba, mert nagyon látszik, hogy gyakran kilóg a lóláb az oltás ügyben. Érdemes az oltott és nem oltott populációk betegségi statisztikáit nézni a klasszikus gyerekbetegségeknél, meglepő eredményeket látni…

    Tibor bá’ ettől akadna ki, de amit félelem hatására cselekszünk, az nem épít minket. Érdemes ezen is egy picit gondolkodni.

  23. „Vessünk egy pillantást a szomszéd ország betegségi statisztikáira, eredmény kb azonosak a kevésbé oltott gyerekek betegségi arányai… Akkor miről is beszélünk?”

    Ukrajna is szomszédos ország, ugye?

    Tessék, egy 2008-as hír:
    A lakosság torokgyík ellen védő beoltását fontolgatja a közegészségügyi hatóság a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) megyében, ahol egy négyéves kislány halt meg a fertőző betegségben – közölte kedden a lembergi zaxid.net internetes hírportál.
    Ukrajnában az idei év kilenc hónapja során 46 személy, közte nyolc gyermek betegedett meg diftériában, s a fertőzésben öten vesztették életüket. Tavaly az országban kilencen halálos áldozata volt a kórnak

    És egy másik 2010-ből:
    A kötelező oltási rendszer bevezetése előtt ugyanis a diftéria okozta a legtöbb gyermekhalált. A 80-as években, amikor először jelentkezett az oltásellenes hangulat, Ukrajna területén több mint 19 ezren fertőződtek meg vele, közülük 700-an életüket vesztették. Nagy visszhangot keltett, amikor Ungváron egy család egyszerre két gyermekét veszítette el, mivel egyikük sem volt beoltva.

  24. 19: „Ma már bizonyított tény, hogy a nem oltott gyerekek egészségesebbek.”

    Erre a bizonyítékra azért kíváncsi lennék.
    Meg arra is, hogy amikor ilyen statisztikát csinálnak, akkor mellé teszik-e a nem oltott gyerekek halálozási statisztikáit is, mert lehet, hogy valóban a nem oltott gyerekek erősebb immunrendszerűek, mint az oltottak, csak épp annak az árán, hogy közülük kiszelektálódtak a gyengébb immunrendszerűek, akik ha oltva lettek volna túlélték volna a torokgyíkjukat, vagy egyéb betegséget.

    A hunzákról is az a hír járta, hogy hú de egészséges volt a tradicionális életmódjuk, de közelebbről vizsgálva nem volt olyan rózsás a kép:
    >>Virtually everyone I interviewed believed that the intrusion of modern civilization was shortening lives. People blamed their current health problems on chemicals in imported fruit and germs in imported grain, and they insisted that the valley had once really been Shangri-La. An elderly woman named Bibi Khumari told me: „The people today are like pencils. We were like tree trunks. The babies were so healthy in the old days.”
    „How many babies did you have?” I asked.
    „Sixteen. But the first 13 died.”
    „Thirteen died? But you said in those days the babies were so healthy.”
    „I had a curse from the fairies,” she said. That was why my children were dying. Otherwise the babies were healthy.” She paused, then added absent-mindedly, „Nowadays there is not as much fairy sickness.”<<
    http://www.nytimes.com/1996/09/29/magazine/the-optimists-are-right.html?pagewanted=all&src=pm

  25. 22: „Anyámnak 3 hónappal később az oltott karján izomgörcs lett, és alig bírta mozgatni több hétig… ”

    Aztán ennek vagy volt köze az oltáshoz, de inkább nem…

    „Érdemes az oltott és nem oltott populációk betegségi statisztikáit nézni a klasszikus gyerekbetegségeknél, meglepő eredményeket látni…”

    Akkor mutasd őket, te melyikeket nézted?

  26. Dajtás
    „a gyerek immunrendszerét túlterhelik a sok oltással.”
    No, ezt még nem hallottam! Talán inkább edzi!?

    Én asszem a tífúsz oltástól lázasodtam be és fájt a karom két napig, de előtte figyelmeztetett a doki, hogy nagyon reagens az oltóanya, jöjjek később, ha lesz másik szállítmány. De ki ér rá lacafacázni. Jobb mint belehalni egy nyavajába Nevesincsországban.

    Az ilyen nemoltott eberek, meg a terhe nőkre veszélyesek, mert azoknak el van nyomva az immunrendszerük, hisz aki bennük fejlődik az ugyebár félig egy Idegen. 🙂

  27. Nyilván Jenner is hülye volt, meg utána mindenki és/vagy a gyógyszerlobbi lefizette. Sőt az immunrendszerünk emlékező sejtjeit is a Smithkline (érted, Klein, már megint ők!) Beecham fizeti, hogy úgy csináljanak, mintha működne a dolog.

  28. Az ember kezében semmi se veszélytelen. Nem akarsz gyalogolni autóba ülsz, ami néha kiszáll a kanyarban. Nem akarsz hetekig utazni hajón (az se veszélytelen) repülőre ülsz, ami néha lezuhan. IGEN, az oltás egészen ritka esetben komoly bajt, esetleg halált is okozhat, nade milliók életét menti meg. Ez az egyre hülyébb ezoterikus félhangra csengő világ folyamatosan szüli a hülyéket. Hogy a fenében lehet valakinek ellenvéleménye, amikor Salk nélkül ma a fél ország tolókocsira lenne ítélve, a másik fele pedig tolná ezeket.

  29. 27: Jól olvasom, hogy ezeknek a kutatásoknak az a módszertana, hogy megkérdezték az oltáselleneseket, hogy szerintük az ő gyerekeik egészségesebbek-e?
    Mintha a keresztényeket kérdeznéd, hogy ők saját maguk szerint erkölcsösebbek-e a pogányoknál, nagyobb arányban jutnak-e majd a mennybe… borítékolható a végeredmény.

  30. 29:

    Te is jól tudod Tibor bá, hogy ez nem igaz minden oltásra, sőt a legtöbbjükre NEM!!! Ennek semmi köze az ezotériás hülyeségekhez.

    Az a hülyeség, hogy egy csecsemő, aki még nem rendelkezik megfelelő immunrendszerrel közel 10 oltást kap 6 hónapos koráig.

  31. Re:Avatar
    Egyszerű a magyarázat, emlékezett rá, hogy hova szúrták, és ott fájt a legjobban. Szervezete biztosan csak átverte, és semmi ok-okozati összefüggés nem volt. Ne legyünk már ennyire szemellenzősek…

  32. Re:sakkmatyi
    30 túl vagyok, gyerekkoromban fele annyi oltást kaptam, mint egy mai gyerek. Ugyan abban a világban élek, mint a mai gyerekek, mégis miért van szükség ennyi oltásra? Ennyire veszélyes lenne ma a világ?
    Fenéket. A szerencsétlen szülőket jól behülyítik, hogy minden ellen oltsák a kölköt, miközben elég lenne pár alapoltás is.

  33. Re: hargi
    Jó hogy nem Mozambikot hozod fel példának…
    Ukrajna erősen 3. világbeli ország lett, minden következményével. Szomszédos kevésbé lecsúszott országokat nézzél, ahol az általános egészségügy kb azonos színvonalon, vagy jobb színvonalon van mint a miénk.

  34. 31:
    Az élet minden területe teli van visszaélésekkel. Itt is akad, de nem vagyok abban a helyzetben, hogy kitudjam szűrni őket. Én, minden esetre, minden ősszel beoltatom magam influenza ellen. Egész egyszerűen azért, mert az én öreg szervezetem már nehezen viselne el 3 napon át 41 fokos lázat. 35 éves koromban nem oltattam be magam. 1968-ban volt egy piszok nagy influenza járvány, egy hétig nyögtem. Akkor megengedhettem magamnak, és lehet, hogy ez is besegít a védettségbe. Ma az elhanyagolás egy felesleges rizikót jelentene.

  35. Természetesen könnyen beszélek, mert még a 3X elejét taposom, de a jelenlegi „orvos-gyógyszer maffiának” nem tudok maradéktalanul mindent elhinni… Ez a vonal csak úgy hemzseg a potenciális konteóktól, és ahogy a mondás tartja nem zörög a haraszt…

    Írhatnál arról Tibor bá’ hogy az USÁ-ban be akarják lassan vezetni az RFID chipes személyi azonosítást. Ez is megérne egy bejegyzést, hogy hol a határa a „polgárok” nyomon követésének…

  36. Kedves dajtás!

    Lehet, hogy Ukrajna harmadik világbeli ország, mégis van közös határunk, ahol ki-be járkálnak az emberek, áruk, és velük együtt a betegségek. Ungvár (ahol egy család két gyerekét is elveszítette diftériában) néhány tíz km-re van a határtól.

  37. Világjárvány lett a depresszió, Magyarországon is sok a beteg

    A depresszió 2020-ra a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz világviszonylatban a WHO előrejelzése szerint; Magyarországon havi szinten kétszázezer ember szenved depressziós tünetektől.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=622372

  38. Magyarországra betört a krími-kongói vérzéses láz
    (…)
    „Jönnek az egzotikus vírusok

    Az egyre melegedő éghajlat hatására olyan kórokozók is megjelennek hazánkban, amelyek eddig csak a mediterrán, szubtrópusi vagy trópusi területeken fordultak elő. A legveszélyesebb vírusok egyikének, a krími-kongói vérzéses láznak és az azt terjesztő kullancsnak a magyarországi megjelenése is jó példa minderre. A globalizáció, az áruk szabad mozgása, a turizmus előretörése is számtalan járványügyi veszélyt rejt magában. Egyre emelkedő számban hurcolják be Európába a sárgalázhoz hasonló dengue lázat vagy a maláriát.”
    (…)
    „Jön a krími-kongói vérzéses láz

    A legmagasabb kockázati csoportba tartozó kórokozók közös jellemzője a magas halálozási arány, a védekezési, illetve a terápiás eszközök hiánya, a könnyű emberről-emberre terjedés. Ebbe a körbe tartoznak az olyan vírusok, mint a rettegett fekete himlő, az Ebola vagy a krími-kongói vérzéses láz. Fontos kiemelni, hogy a krimi-kongói vérzéses láz vírusa déli szomszédjainknál jelen van, az azt terjesztő kullancs elterjedési határvonala egyre északabbra tolódott, így a betegség felbukkanása nem csak hazánkban várható, de azokban a környező országokban is, ahol eddig a fertőzés nem fordult elő.”

    http://hvg.hu/egeszseg/20130515_ANTSZ_Magyarorszagra_is_betort_a_krimiko

    http://www.origo.hu/egeszseg/20130515-a-laborosok-mar-varjak-a-krimi-kongoi-verzeses-laz-virusat.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük